Rondreis Maleisië

Penke

Rondreis Maleisië

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Rondreis Maleisië: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 22 rondreizen naar Maleisië.

bekijken

Kuala Lumpur Maleisie

Een combinatie van verschillende culturen, een multiculturele keuken, steden vol cultuur en natuurlijke gebieden om te ontdekken. Dat is Maleisië. Tijdens een Maleisië vakantie ontdek je zelf de veelzijdigheid van dit land. 

1. Kenmerken Maleisië 

Maleisië is bij veel reizigers minder bekend dan bijvoorbeeld het buurland Thailand. En dat is niet goed te begrijpen, want Maleisië biedt een compleet aanbod voor een rondreis of vakantie. We zetten alles wat je moet weten voor een Maleisië vakantie graag op een rij. 

Kenmerken rondreis Maleisië

Land Maleisië
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  32 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  6 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 uur
Valuta Yen
Taal Maleisische Ringgit
Tijdsverschil met Nederland 6 uur later in de zomer / 7 uur later in de winter
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Westelijk Maleisië het hele jaar door

Oostelijk Maleisië: lente en zomer 

 

Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, Gezinnen, stellen,

backpacken

Visum nodig Ja
Inenten DTP en Hepatitus A aanbevolen

 

2. Tips rondreis Maleisië

Maleisië is een ander land met een andere cultuur. Een aantal regels kan hierdoor ook anders zijn dan je gewend bent. Om te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat, zetten we graag een aantal handige feitjes op een rij. 

 • Het in bezit hebben van drugs en het handelen hierin is strafbaar in Maleisië. De straffen hiervoor zijn veel zwaarder dan in Nederland, je kunt er zelfs de doodstraf voor krijgen. Je bent trouwens ook strafbaar als je drugs hebt gebruikt voordat je het land inreist. Er kan bijvoorbeeld een urineonderzoek worden afgenomen om dit aan te tonen. 
 • Homoseksualiteit is strafbaar in het land, ook voor buitenlanders. 
 • Het kan zijn dat je bankpas niet bij alle banken geaccepteerd wordt. HSBC, Maybank en de Standard Chartered Bank accepteren in principe wel een buitenlandse bankpas. 
 • Voor een verblijf tot 90 dagen heb je geen visum nodig
 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in het land. 
 • Op verzoek moet je bij de douane in Maleisië een aantal documenten kunnen voorleggen. Het gaat hierbij om een hotelreservering, een retour- of doorreisticket, minimaal 500 USD voor het verblijf en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als je uit een gele koorts gebied het land inreist.
 • Je hebt een verloop of reisstekker nodig om gebruik te maken van de stopcontacten in Maleisië. 
 • Je kunt het water uit de kraan beter niet drinken. Zorg verder dat je eten altijd goed gekookt of gebakken is en was fruit voor het eten met wat mineraalwater. 
 • Meer dan de helft van de bevolking van Maleisië is Moslim. Het suikerfeest als afsluiting van de ramadan wordt hier groots gevierd. 

3. Inentingen

Voor een Maleisie vakantie worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A aangeraden. Verder kunnen er persoonsgebonden inentingen aangeraden worden. Tijdens een bezoek aan een vaccinatiebureau bij jou in de buurt kan dit allemaal besproken worden. Maak 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt om naar de inentingen voor Maleisië te kijken. Een adviseur zal op basis van jouw reisroute en je persoonlijke geschiedenis adviseren welke inentingen nodig zijn. Aangezien de gangbare vaccinaties op voorraad zijn, kunnen deze in de meeste gevallen gelijk gezet worden.   

Voor een consult betaal je een bedrag van ongeveer €24. Een inenting tegen DTP kost gemiddeld €29 en voor Hepatitis A ben je ongeveer €55 kwijt. De kosten voor het consult en de vaccinaties wisselen per plaats. Jouw lokale vaccinatiebureau kan je de exacte kosten aangeven. Bekijk ook jouw verzekeringspolis, want deze kosten worden door veel verzekeraars vergoed. 

4. Reisadvies Maleisië

Er worden door de overheid geen specifieke veiligheidsrisico’s gemeld voor Maleisië. Wel worden er veiligheidsrisico’s voor de kuststrook bij Oost-Sabah gemeld. Hier hebben ontvoeringen plaats gevonden. Houd hier rekening mee en verdiep je in de lokale veiligheidssituatie. Het is belangrijk dat je je altijd kunt identificeren. Verder wordt aangeraden om de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna alleen te bezoeken als het echt noodzakelijk is. Voor een veilige vakantie, delen we graag een aantal tips als je een rondreis door Maleisië gaat maken. 

 • Houd er rekening mee dat er een risico op terroristische aanslagen is in Maleisië. 
 • Er bestaat een risico op tassenroof waarbij iemand achterop een brommer je tas probeert te pakken en (gewelddadige) straatovervallen. 
 • Voor je eigen veiligheid is het aan te raden opvallende sieraden thuis te laten. 
 • Ga ‘s avonds niet alleen de straat op buiten de goed verlichte hoofdstraten. Vermijd ook het strand. 
 • Mocht je beroofd of overvallen worden, biedt dan geen verzet. Dit kan tot (meer) geweld leiden. 
 • Er komen in Maleisië demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Vermijd demonstraties. Voor buitenlanders is het trouwens verboden om hieraan deel te nemen. 

5. Beste reisperiode Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat. Alleen, wat is nu voor een Maleisië vakantie de beste reisperiode? Je kunt het land hiervoor grofweg opdelen in twee delen: het westen en het oosten. Het westelijke gedeelte van het vasteland kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Een echte regentijd bestaat hier eigenlijk niet. Al vallen de meeste buien in de maanden december, januari en februari. Maar deze zijn niet zo heftig en belemmeren je vaak niet in je reis. 

De oostkust van Maleisië kent wel een hevig regenseizoen. Je kunt dit deel van het land het beste tussen april en oktober bezoeken. Van november tot april krijg je hier te maken met hevige buien. Zware moesson regen- en onweersbuien trekken dan langs de oostkust. Ook kunnen tropische cyclonen voorkomen. De eilanden zijn dan ook niet langer goed bereikbaar. Dit omdat de meeste boten vanwege de ruwe zee niet varen. Ook veel resorts en hotels sluiten hun deuren in deze periode. 

Het gedeelte van Maleisië dat op Borneo ligt kun je eigenlijk ook het hele jaar door goed bezoeken. Je krijgt in de regio Sabah tussen mei en november te maken met een bui. En in de regio Sarawak valt de meeste regen in de periode oktober tot en met april. Echter, je zult merken dat wat verkoeling tijdens de tropische warme juist wel fijn is. Houd er verder rekening mee dat de lucht in Maleisië tussen juni en september erg vervuld kan zijn. Dit komt door de bosbranden in Indonesië. 

6. Vervoer voor een vakantie naar Maleisie

Vanuit Nederland kun je op verschillende vliegvelden in Maleisië vliegen. Het bekendste vliegveld is dat van Kuala Lumpur. Een directe vlucht duurt ongeveer 12 uur. Je kunt ook kiezen voor een vlucht naar het eiland Penang. Dan doe je er ongeveer 14 en een half uur over en heb je vaak een tussenlanding. 

Maleisië zelf is goed ontwikkeld als het om vervoer gaat. Het goedkoopste vervoer is de bus. Het land biedt een uitgebreid busnetwerk. Zowel de wegen als de bussen verkeren in goede staat, waardoor reizen met de bus comfortabel is. Je kunt kiezen uit gewone lijnbussen die van plaats naar plaats rijden en voor lange afstandsbussen. Deze ´snelbussen´ zijn meestal uitgerust met airco. 

6.1. Met de trein

De trein is in Maleisië een minder georganiseerd vervoermiddel. De reistijden zijn lang en vaak kun je niet genieten van een mooi uitzicht. Aan toeristen wordt de bus vaak aangeraden ten opzichte van de trein als vervoersmiddel. 

6.2. Zelf rijden

Als je zelf wilt rijden in Maleisië kun je bijvoorbeeld een auto of brommer huren. Houd er rekening mee dat je hiervoor in Maleisië een rijbewijs nodig hebt. Verhuurbedrijven kunnen om een internationaal rijbewijs vragen. Je kunt dit voorafgaand aan je vakantie naar Maleisië in Nederland aanvragen. En let op dat er in Maleisië links gereden wordt. En op de meeste hoofdwegen moet je tol betalen. 

Je kunt in Maleisië ook kiezen voor vervoer met een taxi. Je vindt er vaak op elke straathoek wel één. In de hoofdstad van Maleisië werken de taxi´s met meters. Check in Kuala Lumpur alleen wel even of deze aanstaat. In andere steden bevatten de taxi´s vaak geen meters. Je kunt dan vooraf een prijs voor de rit afspreken. 

7. Rondreis Maleisië: backpacken

Door de goede infrastructuur in het land en de vele opties voor accommodaties voor elk budget, is Maleisië een geschikt land om door te gaan backpacken. Tijdens een rondreis door Maleisië met je backpack kun je zelf je route samenstellen. Als je uit Thailand komt kun je bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden door het land trekken. Of als je vliegt op de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, kun je vanuit dit startpunt diverse kanten op. Aan de hand van onze bezoektips kun je zelf je route uitstippelen.  

8. Rondreis Maleisië: bezienswaardigheden

Wat zijn de hoogtepunten in dit Aziatische land die je zeker niet mag overslaan? Graag zetten we 20 bezoektips voor je op een rij. Het is goed om te weten dat Maleisië in twee delen is opgesplitst. Deze delen worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Het schiereiland dat grenst aan Thailand is het gedeelte van Maleisië dat de meeste mensen kennen. Hier vind je onder andere de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Om dit schiereiland liggen vele kleinere eilanden die tot Maleisië behoren. Verder ligt een ander deel van Maleisië op het eiland Borneo. Bij onze reistips vind je trekpleisters op beide delen van Maleisië om te bezoeken. 

8.1. Langkawi

Aan de westkust van Maleisië vind je verschillende eilanden. Het meest noordelijke eiland hiervan is Langkawi. Dit tropische eiland biedt prachtige stranden en een spectaculair binnenland. Je vindt er nog steeds vele natuurlijke gebieden, authentieke dorpjes en plekken die weinig ontwikkeld zijn. Dit geeft het eiland zijn charme. 

8.2. Langkawi kabelbaan en Sky Bridge

Als je van een 360 graden uitzicht over Langkawi wilt genieten, moet je zeker een rit met de SkyCab maken. Deze kabelbaan bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel is 1700 meter lang en brengt je tot 650 meter hoogte. Vanaf hier geniet je van de uitkijkpunten van prachtige vergezichten over het eiland en de omliggende eilanden. Het hoogste punt ligt op 708 meter hoogte. En de twee platforms op de top van de Machincang berg bieden fantastische uitzichten die je niet snel ergens anders tegenkomt. Natuurmonumenten met diepe kloven en overhangende rotswanden in een unieke combinatie op Langkawi. Vanaf deze berg kun je ook over de Sky Bridge lopen. Dit is de langste vrije overspanning en gebogen brug ter wereld. Terwijl je op ongeveer 100 meter boven de grond loopt, geniet je van een unieke ervaring met uitzichten over bijvoorbeeld de jungle. 

8.3. Perhentian eilanden

Aan de oostkant van Maleisië liggen ook diverse eilanden, waaronder de Perhentian eilanden. De twee belangrijkste eilanden van deze groep zijn Perhentian Besar en Perhentian Kecil. Ze staan vooral bekend om de goedkope accommodaties, waardoor je op deze eilanden veel backpackers zult tegenkomen. En om de vele faciliteiten voor snorkelen en duiken. Je geniet hier van koraalzand stranden, een turkoois blauwe zee en natuurlijk vele palmbomen. Voor snorkelen en duiken ben je hier op de juist eplek. Er zijn vele duikplekken rondom het eiland. En voor snorkelen hoef je niet ver weg te gaan. Je zult merken dat het water rondom de eilanden vol met vissen en roggen zit. 

8.4. Penang

Een ander eiland aan de westkust van Maleisië is Penang. De hoofdstad van dit eiland, Georgetown, is een bekende toeristische trekpleister. Je geniet er van de heerlijke traditionele keuken, kunt een wandeling maken langs de vele stranden en  de veelzijdige street art bekijken. Je kunt vanaf het vasteland dit eiland trouwens via twee enorme bruggen met een auto bereiken. 

8.5. Gurney Drive

In Georgetown op Penang moet je een wandeling langs Gurney Drive zeker op je to do-lijst zetten. Deze populaire boulevard staat bekend om de vele foodkraampjes die je er vindt om van de plaatselijke keuken te genieten. Vooral ‘s avonds komt dit gebied tot leven. En geniet je van een unieke ervaring om te eten bij de zee. Niet alleen bij toeristen is Gurney Drive populair. Het is ook het tweede Central Business District van Georgetown vanwege grote toename van wolkenkrabbers en winkelcentra. 

8.6. Bukit Larut

Bukit Larut wordt nog vaak bij zijn voormalige naam genoemd, namelijk Maxwell Hill. Op ongeveer 10 kilometer van Taiping, in het noordwesten op het vasteland, vind je dit oudste bergresort van Maleisië op 1250 meter hoogte. Om de top te bereiken kun je een trekking maken of een jeep nemen die bij de ingang van Maxwell Hill staan. Dit gebied is minder toeristisch dan andere berggebieden zoals Cameron Highlands. Je geniet er van een koloniale sfeer en Engelse tuinen. Zo staan de vakantiehuisjes die gebouwd werden voor de Britse plantagehouders er nog. Houd er rekening mee dat er in dit gebied wel de meeste regen van het land valt. 

8.7. Lost World of Tambun

Of je nu met kinderen reist of niet, het (water)pretpark ‘Lost World of Tambun’ biedt plezier voor iedereen. Je vindt dit avonturenpark op ongeveer een uur naar het zuiden rijden vanaf Taiping. Het biedt ritten in achtbanen voor de spanningszoekers tot acctracties geschikt voor kinderen zoals draaimolens. Wat dit park verder bijzonder maakt is dat je er ook natuurlijke waterbronnen vindt om van een relaxmoment in de vakantie te genieten. 

8.8. Cameron Highlands

Met het hoogste punt op ongeveer 2000 meter, is de Cameron Highlands een vruchtbaar gebied. Tijdens een Maleisie rondreis mag je dit gebied zeker niet overslaan. De hogere ligging zorgt voor een gematigd klimaat met dagtemperaturen van rond de 25°C, waarbij het ´s avonds afkoelt tot gemiddeld 18°C. Dit zorgt ervoor dat de omgeving zeer geschikt is voor het verbouwen van planten, fruit en groenten. 

De Cameron Highlands staat vooral bekend om de vele theeplantages die je tegen de bergwanden vindt. Als je dit gebied gaat bezoeken, zijn er verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Maak, net als de lokale bevolking, een mooie wandeling langs de uitgestrekte plantages. Natuurlijk kun je ook de aardbeien plantages en groentetuinen bekijken die je in deze streek vindt. Maar het populairst is toch wel een dagtour langs de theeplantages. Waarbij je natuurlijk thee kunt proeven, eventueel samen met een scone met lokaal gemaakte jam.

8.9. Taman Negara Nationaal park

Ontdek het ongeveer 130 miljoen jaar oude regenwoud, het Taman Negara national park. Hier zie je zelf hoe mooi de natuur kan zijn. Tijdens een bezoek aan het regenwoud kun je allerlei activiteiten ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld over werelds langste loopbrug wandelen, een aboriginal dorp bezoeken en natuurlijk de natuur en dieren bekijken. 

8.10. Genting highlands

Een uurtje rijden boven Kuala Lumpur ligt Genting Highlands. Dit is een vrijetijds- en entertainment resort op een berg. Een kabelbaan brengt je omhoog. Eenmaal daar aankomen vind je er diverse hotels, pretparken en allerlei activiteiten zoals winkelcentra, casino's, shows en eetgelegenheden. Je kunt hier een dagje doorbrengen of blijven overnachten om van het brede aanbod aan faciliteiten gebruik te maken.

8.11. Batu Caves

Net boven Kuala Lumpur ligt de populaire attractie Batu caves. Dit tempelcomplex wil je zeker niet missen tijdens je Maleisie vakantie. Op een kalkstenen heuvel vind je een aantal grotten en grottempels. Het is een van de meest populaire Hindu heiligdommen buiten India. Tijdens het jaarlijkse Hindu festival komen hier duizenden aanbidders samen. Een echte blikvanger is een groot standbeeld van een Hindu god bij de ingang. Ernaast ligt een trap met 272 treden. Als je deze beklommen hebt, geniet je van een fantastisch uitzicht over de skyline van de stad. 

8.12. Golden Triangle

In de bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, valt van alles te beleven. Het is dan ook zeker aan te raden hier een paar dagen te verblijven om alles in je op te nemen. Je vindt de meeste bezienswaardigheden trouwens in de Golden Triangle. Dit is het centrale gebied in Kuala Lumpur.  Het bijzondere is dat je de meeste attracties in dit gebied op loopafstand van elkaar vindt.

Natuurlijk vind je in de Golden Triangle ook voldoende mogelijkheden voor uitgaan. Of je nu een restaurant zoekt om lekker uit eten te gaan of een bar voor het drinken van een drankje, je vindt het hier allemaal. En aangezien Kuala Lumpur vol met wolkenkrabbers staan, vind je op de hoogte verdiepingen van deze gebouwen vaak uitgaansgelegenheden. Tijdens het eten geniet je zo van schitterende uitzichten.  

8.13. Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers danken de naam aan het identieke uiterlijk van de twee torens. En aan de belangrijkste huurder, de oliemaatschappij Petronas. Het gebouw heeft in totaal 88 verdiepingen. En tussen de 41e en 42e verdieping worden de torens met elkaar verbonden door de luchtbrug. En jij kunt tijdens een bezoek aan de torens op deze luchtbrug staan. 

De 58 meter lange luchtbrug is eigenlijk bedoeld om in geval van brand een vluchtroute van de ene naar de andere toren te bieden. Het is nu ook een toeristische trekpleister. Een lift brengt je 170 meter omhoog naar de brug. Vanaf waar je van een spectaculair uitzicht over de stad geniet. Waaghalzen kunnen zelfs omhoog worden gebracht naar de 86e verdieping om vanaf het Observation Deck over de stad uit te kijken. Het is aan te raden om entreebewijzen vooraf te kopen, om lange wachtrijen te voorkomen. 

8.14. Chinatown

In het centrum van Kuala Lumpur vind je een gebied dat nooit slaapt en kleurrijk en levendig is. Chinatown is een populaire toeristische spot en dat is niet verwonderlijk. De kern van deze wijk is Petaling Street. Hier moet je zijn voor een grote overdekte markt waar je niet alleen kleding en accessoires kunt vinden, maar ook landbouwproducten. De markt is niet alleen overdag, maar ook ´s avonds open. Koopjesjagers vinden hier zeker iets om als souvenir mee naar huis te nemen. Geniet ondertussen van de noodles en curry gerechten bij de vele kraampjes die je op straat tegenkomt. Voor het opsnuiven van de oosterse cultuur en geschiedenis moet je hier zijn.

8.15. Nationale Moskee van Maleisië

De Nationale Moskee wordt ook wel de Masjid Negara genoemd. Deze moskee is het nationale symbool van de Islam en biedt ruimte aan maar liefst 15.00 mensen. Hij bestaat uit een centrale gebedsruimte met er omheen 48 kleinere koepels. De 73-meter hoge minaret en het hoofddak in de vorm van een 16 puntige ster zijn de belangrijkste kenmerken van de moskee. Het ontwerp met de abstracte vormen en geometrische roosters in het dak en smeedwerk, doet denken aan de Grand Mosque in Mecca. De muren van de grote hal zijn het pronkstuk van de Moskee waar verzen uit de Koran de muren versieren. De moskee ligt in een tuin waar je diverse vijvers en fonteinen verspreid over het terrein vindt. 

8.16. Tioman Island

Op ongeveer 32 kilometer van de oostkust van Maleisië ligt het eiland Tioman. Dit eiland is begroeid met oerwoud en dunbevolkt. Het bergachtige eiland is vooral populair om te duiken, snorkelen en surfen. Het eiland is namelijk omgeven met koraalriffen en de zee biedt een kleurrijk plaatje vol zeedieren. Het eiland is bereikbaar per boot of met een klein vliegtuig.  

8.17. Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre

In het noordelijke gedeelte van Borneo, vind je Sabah. Deze provincie behoort tot Maleisië. En hier vind je het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Het doel van dit centrum is om wezen, gewonde of ontheemde oetan oetans weer terug in het wild te plaatsen. Dit gebeurt in het Kabili-Sepilok Forest, waar ondertussen al vele wezen zijn teruggeplaatst. Hier kunnen ze in het tropische regenwoud en het mangrovemoeras weer onafhankelijk wonen. Je kunt langs de verschillende natuurpaden een wandeling door het reservaat maken en de leefomgeving van de dieren bekijken. 

8.18. Mount Kinabalu

In de provincie Sabah vind je ook de berg Kinabalu. Deze ligt in het Kinabalu National Park dat tot Werelderfgoed is uitgeroepen. De berg is 4095 meter hoog en je vindt er verschillende ecosystemen. Het eerste gedeelte kom je tropische regenwouden tegen, op grotere hoogten staan groenblijvende struiken. In de buurt van de top groeien alleen weinig ontwikkelde planten en struiken. Aan de voet van Mount Kinabalu vind je alpenweiden en grasland. De berg en omgeving zijn de leefwereld van duizenden soorten planten en honderden verschillende vogels. Ook wonen er meer dan 100 soorten zoogdieren.

  

8.19. Tunku Abdul Rahman Park

Vanuit het vasteland in de provincie Sabah kun je een bezoek brengen aan het Tunku Abdul Rahman Park. Dit park omvat in een gebied van 50 km2 5 verschillende eilanden, het omliggende rif en de zee. Vanaf het vasteland kun je met een boot naar de eilanden Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik en Sulug. De eilanden staan bekend om de enorme kliffen, grotten en diepe spleten die je langs de kust in de bergen ziet. Dit ontstond bij het vormen van de eilanden, toen ze tijdens het einde van de ijstijd van het vasteland werden afgesneden. De koraalriffen in dit gebied bevatten een gevarieerde gemeenschap van zeedieren en koraal.  

 

8.20. Gunung Mulu Nationaal park

In de provincie Sarawak, op het eiland Borneo, ligt het UNESCO werelderfgoed het Gunung Mulu Nationaal park. Dit nationale park staat bekend om de vele grotten en rotsformaties die je in het regenwoud vindt. Of je nu een trekking van een paar dagen door het regenwoud en de grotten wilt maken of juist met een boot een tocht over de rivier, het kan hier allemaal. Houd wel rekening met de hoge luchtvochtigheid, waardoor je een dag niet te vol met activiteiten kunt plannen. 

  

9. Boek een rondreis naar Maleisië: vergelijk aanbieders en accommodaties

Of je nu tijdens een rondreis door Maleisië gaat backpacken of kiest voor een georganiseerde tour, je zult genieten van de gastvrije bevolking, het heerlijke eten en de veelzijdige attracties die dit land biedt.

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Maleisië

18-daagse rondreis Het beste van Maleisië & Borneo
Vanaf€2.136

Maleisië

Het eiland Borneo, dat deels behoort tot Maleisië en deels tot Indonesië, is een waar paradijs. Neusapen, neushoornvogels en orang-oetans hebben een thuis gevonden in de regenwouden. Druipsteengrotten, watervallen, weelderig begroeide bergflanken, een unieke flora... een walhalla voor natuurliefhebbers. Na Borneo verken je andere hoogtepunten in Maleisië. Zo duik je bruisend Kuala Lumpur in, drink je een kop thee in de Cameron Highlands en geniet je van de historische cultuur op Penang en van de stranden van het tropische eiland Langkawi.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse privé rondreis Maleisië: Kuala Lumpur en tropisch Lang
Vanaf€2.320

Kuala Lumpur, Maleisië

Maak kennis met bekend én onbekend Kuala Lumpur tijdens de fietstocht met Mikebikes en verken verder op eigen gelegenheid deze bruisende en veelzijdige stad. Bezoek bijvoorbeeld de hindoe grotten Batu Caves, ga shoppen in een van de vele winkelcentra of stijg naar grote hoogte op de Petronas Towers. Lekker eten kan je in China town en in Jalan Alor. Genoeg te doen!Met een binnenlandse vlucht ga je naar het tropische eiland Langkawi met uitbundige tropische begroeiing en parelwitte stranden. Tijd om te relaxen! Liever actief bezig zijn? Ook dat kan op Langkawi. Je kunt er windsurfen, zeilen, snorkelen, duiken, golfen, mountainbiken en wandelen. Ook zijn er diverse leuke excursiemogelijkheden, zoals fietsen langs landelijk gelegen dorpjes, een mangrove tocht, met de kabelbaan omhoog naar de skybridge en een sunset cruise. En uiteraard behoort luieren aan het prachtige strand ook tot de mogelijkheden. Op Langkawi kun je in diverse winkels ook belastingvrij winkelen.Comfortabele hotels met zwembadIn Kuala Lumpur verblijf je in het sfeervolle en gezellige viersterren hotel Mercure Shaw op basis van logies-ontbijt. Het hotels is centraal gelegen en een uitstekende uitvalsbasis om de stad te verkennen. Even ontspannen doe je met een verfrissend drankje, op een ligbedje aan het op het dak gelegen zwembad. Prachtig uitzicht gegarandeerd!Op Langkawi verblijf je in het heerlijke viersterren hotel Berjaya Resort, gelegen aan een privébaai met een prachtig wit strand. Het hotel beschikt over heel veel faciliteiten, waaronder een zwembad, diverse bars en restaurants en een prachtige tropische tuin. Genieten!PrivétransfersAlle transfers worden uitgevoerd met een comfortabele airconditioned privéauto met chauffeur. Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala Lumpurdag 4 Kuala LumpurDag 5 Kuala Lumpur - LangkawiDag 6 t/m 13 LangkawiDag 14 Langkawi - Kuala Lumpur - AmsterdamDag 15 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse groepsrondreis Maleisië - Taman Negara
Vanaf€1.829

Cameron Highlands, Maleisië

Maleisië is een heerlijk land om door heen te reizen. De mensen zijn vriendelijk, het eten is er heerlijk en veilig en het is er minder chaotisch dan in andere Aziatische landen. Deze reis doet het vaste land van Maleisië aan, ook wel het Peninsula genoemd.  De reis begint in de fascinerende hoofdstad Kuala Lumpur (ook wel KL genoemd door de locals), waar koloniale gebouwen en de moderne wolkenkrabbers elkaar afwisselen. We ontdekken de bekende en minder bekende plekjes van deze bruisende stad.  Daarna gaan we per longtail boot  over de Trembling rivier naar Taman Negara, de oudste jungle ter wereld, met haar indrukwekkende natuur. Vanuit ons comfortabele hotel midden in de jungle maken we een nachtwandeling en een canopy walk.Vervolgens rijden we in westelijke richting naar de prachtige Cameron Highlands, een glooiend landschap waar we overnachten temidden van thee- en fruitplantages. Op het eiland Penang verblijven we in de levendige en koloniale stad Georgetown, waar de verschillende bevolkingsgroepen in harmonie met elkaar samenleven. Om alle indrukken te verwerken en even lekker te relaxen eindigt de reis op het tropische eiland Langkawi.Zoals je van ons gewend bent zijn alle entreegelden en heel excursies al in de reis inbegrepen. We overnachten in comfortabele hotels op basis van logies-ontbijt.    Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala Lumpurdag 4 Kuala LumpurDag 5 Kuala Lumpur - Taman Negara National ParkDag 6 Taman Negara National ParkDag 7 Taman Negara National Park - Cameron HighlandsDag 8 Cameron HighlandsDag 9 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 10 PenangDag 11 Penang - LangkawiDag 12 t/m 13 LangkawiDag 14 Langkawi - AmsterdamDag 15 Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
19-daagse groepsrondreis Maleisië - Borneo (Sarawak)
Vanaf€1.999

Batang Ai, Maleisië

Ga mee met deze avontuurlijke rondreis dwars door de spectaculaire natuur van Borneo. We gaan op zoek naar orang-oetans en verblijven middenin de dichtbegroeide jungle. Dé perfecte plek om prachtige wandelingen door de natuur te maken.We starten de reis in Borneo en genieten van de overweldigende natuur en komen bij van deze indrukken aan het strand van Damai Beach aan de Zuid-Chinese Zee. Op het vaste land van West-Maleisië  bezoeken we de bruisende stad Kuala Lumpur en zoeken we de koelte op in de Cameron Highlands. Hier groeit het heerlijkste fruit en genieten we van de uitzichten over de theeplantages. Ook ontdekken we het eiland Penang, een smeltkroes van culturen. De reis eindigt op het tropische eiland Langkawi, waar we verblijven in een heerlijk viersterrenresort aan zee.Comfortabele en centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijven we in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Zo verblijven we in Kuching in een hotel in het hart van Kuching én aan de rivier en in Georgetown op Penang op loopafstand van het historische centrum.Onze reisspecialisten staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Maleisië en maken er een geweldige reis van. Reisleider Floris vertelt: "Een reis naar Maleisisch Borneo én het schiereiland is een kennismaking met de jungle. Ik wijs mijn reizigers er altijd op dat ze moeten absorberen. Niet blindelings lopen en praten, maar stil staan. Midden in de jungle. Om je heen kijken, omhoog, achterom en beseffen dat je in Borneo bent..."Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala Lumpur - KuchingDag 3 KuchingDag 4 Kuching - Bako National park - KuchingDag 5 Kuching - Semenggoh - Sri AmmanDag 6 Sri Aman - Batang Ai National Park - Damai BeachDag 7 en 8 Damai BeachDag 9 Damai Beach - Kuala LumpurDag 10 Kuala LumpurDag 11 Kuala LumpurDag 12 Kuala Lumpur - Cameron HighlandsDag 13 Cameron HighlandsDag 14 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 15 PenangDag 16 Penang - LangkawiDag 17 LangkawiDag 18 Langkawi - Amsterdamdag 19 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Singapore - Maleisië
Vanaf€2.971

Cameron Highlands, Maleisië

Bruisend Singapore, de prachtige natuur in Maleisië en de mooiste tropische eilanden van de Andaman Zee. Tijdens deze gevarieerde rondreis maak je kennis met het bruisende stadsleven van Singapore en Kuala Lumpur. Na de hectiek in deze fascinerende wereldsteden komt de stilte in de natuur als een welkome afwisseling. Je verblijft midden in de dichtbegroeide jungle van Taman Negara en geniet daarna van de aangename temperaturen in de glooiende Cameron Highlands. Na het verblijf op het eiland Penang, midden in de koloniale hoofdstad Georgetown, ontdekt je de mooiste eilanden van de Andaman Zee: Langkawi, Koh Phi Phi en Phuket. Welke is jouw favoriet? Tijdens de rondreis logeer je in comfortabele en verzorgde hotels op basis van logies en ontbijt. Je reist in een airco-minibus met privéchauffeur/gids.Dag 1 Amsterdam - SingaporeDag 2 SingaporeDag 3 Singapore - MalaccaDag 4 Malacca - Kuala LumpurDag 5 Kuala LumpurDag 6 Kuala Lumpur - Taman Negara National ParkDag 7 Taman Negara National ParkDag 8 Taman Negara National Park - Cameron HighlandsDag 9 Cameron HighlandsDag 10 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 11 PenangDag 12 Penang - LangkawiDag 13 t/m 14 LangkawiDag 15 Langkawi - KrabiDag 16 KrabiDag 17 Krabi - Koh Phi PhiDag 18 Phi Phi eilandenDag 19 Koh Phi Phi - PhuketDag 20 PhuketDag 21 Phuket - AmsterdamDag 22 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
14-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Maleisië - Borneo (S
Vanaf€2.783

Batang Ai, Maleisië

Met FOX reis je naar de provincie Sarawak op Borneo, waar je onder andere een Iban-stam bezoekt, die midden in de jungle nog steeds in een longhouse woont. Ook zie je de orang-oetans in Semenggoh opvangcentrum, waar wees geworden of verstoten orang-oetans worden voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Vervolgens naar West-Maleisië, waar je midden in het bruisende Kuala Lumpur verblijft. Via het glooiende heuvellandschap van de Cameron Highlands reis je naar Penang, waar je in een viersterrenhotel in het levendige Georgetown verblijft. Je kunt de reis verlengen op tropisch Langkawi!Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala Lumpur - KuchingDag 3 Kuching - Bako National ParkDag 4 Kuching - Semenggoh - Sri AmanDag 5 Sri Aman - Batang Ai National Park - KuchingDag 6 Kuching - Kuala LumpurDag 7 Kuala LumpurDag 8 Kuala LumpurDag 9 Kuala Lumpur - Cameron HighlandsDag 10 Cameron HighlandsDag 11 Cameron Highlands - PenangDag 12 PenangDag 13 Penang - Kuala Lumpur - AmsterdamDag 14 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse groepsrondreis Singapore-Maleisië-Thailand
Vanaf€2.579

Cameron Highlands, Maleisië

Een unieke combinatiereis waarbij we bruisend Singapore en de mooiste plekjes van Maleisië en Zuid-Thailand ontdekken. Een fantastische reis barstensvol bijzondere excursies die al in de prijs zijn inbegrepen.Singapore is een smeltkroes van culturen. Chinezen, Portugezen, Britten en Indiërs, ze hebben allemaal hun voetsporen achtergelaten in de stad en dat zie je goed tijdens de citytour die we hier maken. Singapore is schoon, overzichtelijk en interessant. In Maleisië maken we kennis met de bruisende stad Kuala Lumpur met de beroemde Petronas Towers, de ongerepte jungle van Taman Negara en de theeplantages van Cameron Highlands. Per thrishaw ontdekken we de koloniale stad Georgetown op het eiland Penang en de laatste stop in Maleisië is het tropische eiland Langkawi. In elke plaats die we aan doen zijn veel leuke en bijzondere excursies al inbegrepen, wel zo makkelijk. Per boot verlaten we Maleisië en varen we naar Krabi in Thailand. Krabi is gezegend met een spectaculaire kustlijn en een weelderig groen achterland. We maken hier een super kajaktocht door de mangroves en de rest van de tijd kan je doen waar je zin in hebt. Hoe relaxed.De volgende halte is de unieke en schitterende Phi Phi eilanden, die worden omgeven door glashelder water waarin vele zebravissen nieuwsgierig rondzwemmen. Zonder twijfel de mooiste eilanden van de Andaman Zee met een paradijselijk decor van groene palmen tegen een achtergrond van dichtbegroeide steile rotswanden, omzoomd door een parelwit zandstrand. Relaxen is hier het key woord.De reis eindigt op het eiland Phuket, het grootste eiland van Thailand en een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Patong is het toeristische middelpunt van het eiland met de bekende levendige avondmarkt en een bruisend nachtleven. Tijdens de reis overnachten we in veelal viersterrenhotels word je tot aan aankomst in Phuket begeleid door een professionele Nederlandssprekende reisleider, zijn heel veel excursies en alle entreegelden inbegrepen en nemen we je mee naar de mooiste plekjes.Ga je met ons mee? Dag 1 Amsterdam - SingaporeDag 2 Aankomst SingaporeDag 3 SingaporeDag 4 Singapore - Malacca (Maleisië) - Kuala LumpurDag 5 Kuala LumpurDag 6 Kuala Lumpur - Taman Negara National ParkDag 7 Taman Negara National ParkDag 8 Taman Negara - Cameron HighlandsDag 9 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 10 PenangDag 11 Penang - LangkawiDag 12 LangkawiDag 13 Langkawi - Satun (Thailand) - KrabiDag 14 en 15 KrabiDag 16 Krabi - Koh Phi PhiDag 17 Koh Phi PhiDag 18 Koh Phi Phi - PhuketDag 19 en 20 PhuketDag 21 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse single groepsreis Singapore - Maleisië - Borneo
Vanaf€2.199

Bako National Park, Maleisië

Reis met ons mee naar de bruisende stad Singapore en de spectaculaire natuur in het dichtbegroeide regenwoud van Borneo. We gaan op zoek naar orang-oetans, probiscusapen en neushoornvogels en verblijven middenin de jungle. Ook ontdekken we de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur vanuit ons hotel in hartje Chinatown. Via het glooiende heuvellandschap van de Cameron Highlands eindigen we de reis in Penang, waar we verblijven in een heerlijk hotel met zwembad en uitzicht op zee. Dag 1 Amsterdam - SingaporeDag 2 SingaporeDag 3 Singapore - KuchingDag 4 Kuching - Bako National Park - KuchingDag 5 Kuching - Semenggoh - Sri AmanDag 6 Sri Aman - Batang Ai National Park - KuchingDag 7 Kuching - Kuala LumpurDag 8 Kuala LumpurDag 9 Kuala LumpurDag 10 Kuala Lumpur - Cameron HighlandsDag 11 Cameron HighlandsDag 12 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 13 PenangDag 14 Penang - AmsterdamDag 15 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
14-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Maleisië Taman Negar
Vanaf€2.248

Cameron Highlands, Maleisië

Maleisië is een afwisselende reisbestemming. Je vindt er torenhoge wolkenkrabbers en indrukwekkende natuurgebieden. Zo ben je het ene moment in wereldstad Kuala Lumpur, waar je kunt genieten van heerlijk streetfood en een indrukwekkende mix van bouwstijlen kunt bewonderen, het volgende moment wandel je door de miljoenen jaren oude jungle Taman Negara.Gedurende deze reis nemen wij je mee naar de wereldberoemde hoogtepunten van het vriendelijke Maleisië. De reis begint in Kuala Lumpur, waar je de Petronas Towers van maar liefst 450 meter hoogte bezoekt. Hierna volgt een spannende tocht door de jungle van Taman Negara, waarna je aankomt op Penang. Hier vind je een unieke mix van oud Azië gecombineerd met Westerse invloeden, prachtige tropische stranden en indrukwekkende tempels.Comfortabele hotels met gunstige liggingMaleisië is één van de meest moderne landen in Azië, daardoor zijn de meerderheid van de hotels van goede kwaliteit. Je verblijft gedurende de reis voornamelijk in viersterrenhotels, op gunstige locaties en waar mogelijk met een heerlijk zwembad. Ook hebben wij voor je een bijzondere overnachting midden in de jungle van Taman Negara gepland. De bungalows zijn alleen bereikbaar met de boot over de rivier. Comfortabel vervoer naar de mooiste plekken van MaleisiëWij vinden het belangrijk dat je je op een comfortabele manier kunt verplaatsen. Daarom hebben wij een airconditioned mini-bus geregeld, inclusief de eigen privéchauffeur/gids. Op deze manier kun je Maleisië comfortabel ontdekken!Een aantal excursies is al inclusief, bijvoorbeeld een boottocht over de Tembeling-rivier. Je vaart diep in de 130 miljoen jaar oude jungle en de beste manier om de jungle te beleven is door er rustig doorheen te varen in een echte longboat! Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala LumpurDag 4 Kuala Lumpur - Taman NegaraDag 5 Taman NegaraDag 6 Taman Negara - Cameron HighlandsDag 7 Cameron HighlandsDag 8 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 9 en 10 PenangDag 11 Penang - Langkawidag 12 Langkawidag 13 Langkawi - Kuala Lumpur - Amsterdamdag 14 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Maleisië Borneo Comp
Vanaf€3.723

Bako National Park, Maleisië

In Sabah verblijf je eerst in Kota Kinabalu, daarna reis je naar Selingan Turtle Island, dat voor de kust van Sandakan ligt. Hier ben je getuige van een wonder van de natuur, wanneer zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Vervolgens breng je een bezoek aan het orang-oetan opvangcentrum van Sepilok en reis je naar de dichtbegroeide jungle aan de Kinabatangan rivier. Tijdens je verblijf in onze lodge, maak je meerdere riviersafari's om de mooiste bewoners van dit deel van Borneo te spotten: dwergolifanten, wilde orang oetans en neusapen. Na het verblijf in deze schitterende omgeving, brengt de privéchauffeur je terug naar de bewoonde wereld van Sandakan, vanwaar je terugvliegt naar Kota Kinabalu.De reis eindigt in een comfortabel driesterrenhotel aan het hagelwitte zandstrand van de Zuid-Chinese Zee.   Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala Lumpur - KuchingDag 3 Kuching - Bako National Park - KuchingDag 4 Kuching - Semenggoh - Sri AmanDag 5 Sri Aman - Batang Ai National Park - KuchingDag 6 KuchingDag 7 Kuching - MuluDag 8 MuluDag 9 Mulu - Kota KinabaluDag 10 Kota KinabaluDag 11 Kota Kinabalu - Sandakan - Selingan Turtle islandDag 12 Selingan Turtle island - Sandakan - BilitDag 13 BilitDag 14 Bilit - Sandakan - Kota KinabaluDag 15 en 16 Kota KinabaluDag 17 Kota Kinabalu - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse single groepsreis Maleisië: Streetfood, Strand en Slin
Vanaf€2.069

Cameron Highlands, Maleisië

Deze prachtige reis begint met de directe, comfortabele vlucht van KLM naar de fascinerende hoofdstad Kuala Lumpur, waar koloniale gebouwen en de moderne wolkenkrabbers elkaar afwisselen. Daarna gaan we op weg naar Taman Negara, de oudste jungle ter wereld, met haar indrukwekkende natuur. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar de prachtige Cameron Highlands, een glooiend landschap waar we overnachten temidden van thee- en fruitplantages. Op het eiland Penang verblijven we in de levendige stad Georgetown, waar de verschillende bevolkingsgroepen in harmonie met elkaar samenleven. De reis eindigt op het tropische eiland Langkawi.Comfortabele hotels en vervoerZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijf je in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Op Langkawi verblijven we bijvoorbeeld in een heerlijk viersterrenresort aan zee. We vliegen bovendien comfortabel en non-stop met KLM naar de bruisende metropool Kuala Lumpur.Veel inclusiefTijdens deze reis zijn al veel leuke excursies inbegrepen in de reissom, wel zo makkelijk! Denk aan een welkomstdrankje op een rooftop bar in Kuala Lumpur, ontdekken we per fiets bekend en onbekend Kuala Lumpur, maken we een prachtige boottocht door de jungle over de Tembeling rivier,  aanschouwen we het spookachtige Mossy Forest in Cameron Highlands en ontdekken we het levendige Georgetown per trishaw!.Ook op culinair gebied is er al veel inclusief. We dineren in KL in een Chinees restaurant, hebben een high tea in een Brits landhuis, hebben een heerlijke barbecue in Taman Negara en ontdekken de Maleisische fondue, de steamboat. Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala Lumpurdag 4 Kuala LumpurDag 5 Kuala Lumpur - Taman Negara National ParkDag 6 Taman Negara National ParkDag 7 Taman Negara National Park - Cameron HighlandsDag 8 Cameron HighlandsDag 9 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 10 PenangDag 11 Penang - LangkawiDag 12 t/m 13 LangkawiDag 14 Langkawi - AmsterdamDag 15 Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
12-daagse privé rondreis Maleisië - Taman Negara met huurauto
Vanaf€1.950

Cameron Highlands, Maleisië

Maleisië is een afwisselende reisbestemming. Je vindt er torenhoge wolkenkrabbers en indrukwekkende natuurgebieden. Zo ben je het ene moment in wereldstad Kuala Lumpur, waar je kunt genieten van heerlijk streetfood en een indrukwekkende mix van bouwstijlen kunt bewonderen, het volgende moment wandel je door de miljoenen jaren oude jungle Taman Negara.Gedurende deze reis nemen wij je mee naar de wereldberoemde hoogtepunten van het vriendelijke Maleisië. De reis begint in Kuala Lumpur, waar je de Petronas Towers van maar liefst 450 meter hoogte bekijkt. Hierna volgt een spannende tocht door de jungle van Taman Negara, waarna je aankomt op Penang. Hier vind je een unieke mix van oud Azië gecombineerd met Westerse invloeden, prachtige tropische stranden en indrukwekkende tempels.Comfortabele hotels met gunstige liggingMaleisië is één van de meest moderne landen in Azië, daardoor zijn de meerderheid van de hotels van goede kwaliteit. Je verblijft gedurende de reis voornamelijk in viersterren hotels, op gunstige locaties en waar mogelijk met een heerlijk zwembad. Ook hebben wij voor je een bijzondere overnachting midden in de jungle van Taman Negara gepland. De bungalows zijn alleen bereikbaar met de boot over de rivier.Comfortabel vervoer naar de mooiste plekken van MaleisiëWij vinden het belangrijk dat je je op een comfortabele manier kunt verplaatsen. Daarom hebben wij een airconditioned huurauto geregeld. Op deze manier kun je Maleisië op eigen houtje comfortabel ontdekken!Een aantal excursies is al inclusief, bijvoorbeeld een boottocht over de Tembeling-rivier. Je vaart diep in de 130 miljoen jaar oude jungle en de beste manier om de jungle te beleven is door er rustig doorheen te varen in een echte longboat!Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala LumpurDag 4 Kuala Lumpur - Taman NegaraDag 5 Taman NegaraDag 6 Taman Negara - Cameron HighlandsDag 7 Cameron HighlandsDag 8 Cameron Highlands - Ipoh - Kuala Kangsar - PenangDag 9 en 10 Penangdag 11 Penang - Kuala Lumpur - Amsterdamdag 12 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse privé rondreis met privé chauffeur Maleisië: Helemaal
Vanaf€2.238

Kuala Lumpur, Maleisië

Maak kennis met bekend én onbekend Kuala Lumpur tijdens de fietstocht met Mikebikes en verken verder op eigen gelegenheid deze bruisende en veelzijdige stad. Bezoek bijvoorbeeld de hindoe grotten Batu Caves, ga shoppen in een van de vele winkelcentra of stijg naar grote hoogte op de Petronas Towers. Lekker eten kan je in China town en in Jalan Alor. Genoeg te doen!Met een binnenlandse vlucht ga je naar het authentieke schiereiland Penang, waar je per thrishaw de koloniale stad Georgetown ontdekt. Georgetown heeft prachtige koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en kleurrijke markten. In het centrum zie je prachtige streetart. Ook de rest van het eiland is interessant, waaronder Penang Hill met mooie uitkijkpunten of de boeddhistische Kek Lok Si tempel.De laatste stop van deze reis is het tropische eiland Langkawi met uitbundige tropische begroeiing en parelwitte stranden. Tijd om te relaxen! Liever actief bezig zijn? Ook dat kan op Langkawi. Je kunt er windsurfen, zeilen, snorkelen, duiken, golfen, mountainbiken en wandelen. Ook zijn er diverse leuke excursiemogelijkheden, zoals fietsen langs landelijk gelegen dorpjes, een mangrove tocht, met de kabelbaan omhoog naar de skybridge en een sunset cruise. En uiteraard behoort luieren aan het prachtige strand ook tot de mogelijkheden. Op Langkawi kun je in diverse winkels ook belastingvrij winkelen.Comfortabele hotels met zwembadIn Kuala Lumpur verblijf je in het sfeervolle en gezellige viersterren hotel Mercure Shaw op basis van logies-ontbijt. Het hotels is centraal gelegen en een uitstekende uitvalsbasis om de stad te verkennen. Even ontspannen doe je met een verfrissend drankje, op een ligbedje aan het op het dak gelegen zwembad. Prachtig uitzicht gegarandeerd!In hartje Georgetown op Penang verblijf je in het verzorgde Bayview hotel. Op het dak vind je een ronddraaiend restaurant en een dakterras met een geweldig uitzicht. Tevens is er een zwembad met ligbedjes. Je verblijft hier op basis van logies-ontbijt.Op Langkawi verblijf je in het heerlijke viersterren hotel Berjaya Resort, gelegen aan een privébaai met een prachtig wit strand. Het hotel beschikt over heel veel faciliteiten, waaronder een zwembad, diverse bars en restaurants en een prachtige tropische tuin. Genieten!PrivétransfersAlle transfers worden uitgevoerd met een comfortabele airconditioned privéauto met chauffeur.Dag 1 Amsterdam - Kuala LumpurDag 2 Kuala LumpurDag 3 Kuala Lumpurdag 4 Kuala LumpurDag 5 Kuala Lumpur - PenangDag 6 PenangDag 7 PenangDag 8 Penang - LangkawiDag 9 t/m 13 LangkawiDag 14 Langkawi - Kuala Lumpur - AmsterdamDag 15 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Maleisië - Rondreis West-Maleisië per huurauto
Vanaf€1.490

Melaka, Maleisië

Reis op je eigen tempo per huurauto door de boeiende natuur en intrigerende cultuur van West-Maleisië. Het enige Aziatische land waar je, dankzij het moderne en overzichtelijke wegennetwerk, zelf gemakkelijk kunt rijden. De typisch Aziatische chaos op de wegen ontbreekt veelal in Maleisië! Zo kun je onderweg gaan en staan waar je wilt en creëer je je eigen roadtrip.Al het aantrekkelijke van een exotische bestemming ligt hier relatief dicht bij elkaar. Cultuur snuiven in de mooie steden Melaka en Penang, wandelen in de koelte van de theeplantages in de Cameron Highlands, speuren naar beesten in de regenwouden van Belum en Taman Negara, en relaxen en snorkelen op een exotisch eiland aan de oostkust. Ervaar de unieke mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving. Per boot of te voet de jungle in, fietsen tussen de rijstvelden, leven in een kampong, het lekkerste eten van Azië en waanzinnige dieren en planten. Heerlijk relaxed verblijf in mooi gelegen luxe resorts en boutique-hotels. Je kunt de 16-daagse reis uitbreiden met 4 dagen fietsen aan de oostkust, een mooi avontuur.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?