Rondreis Maleisië

Rondreis Maleisië: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 36 rondreizen naar Maleisië.

bekijken

Kuala Lumpur Maleisie

Een combinatie van verschillende culturen, een multiculturele keuken, steden vol cultuur en natuurlijke gebieden om te ontdekken. Dat is Maleisië. Tijdens een Maleisië vakantie ontdek je zelf de veelzijdigheid van dit land. 

1. Kenmerken Maleisië 

Kids Experience door Azië

Kids Experience door Azië

Maleisië is bij veel reizigers minder bekend dan bijvoorbeeld het buurland Thailand. En dat is niet goed te begrijpen, want Maleisië biedt een compleet aanbod voor een rondreis of vakantie. We zetten alles wat je moet weten voor een Maleisië vakantie graag op een rij. 

Kenmerken rondreis Maleisië

Land Maleisië
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  32 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  6 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 uur
Valuta Yen
Taal Maleisische Ringgit
Tijdsverschil met Nederland 6 uur later in de zomer / 7 uur later in de winter
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Westelijk Maleisië het hele jaar door

Oostelijk Maleisië: lente en zomer 

 

Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, Gezinnen, stellen,

backpacken

Visum nodig Ja
Inenten DTP en Hepatitus A aanbevolen

 

2. Tips rondreis Maleisië

Maleisië is een ander land met een andere cultuur. Een aantal regels kan hierdoor ook anders zijn dan je gewend bent. Om te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat, zetten we graag een aantal handige feitjes op een rij. 

 • Het in bezit hebben van drugs en het handelen hierin is strafbaar in Maleisië. De straffen hiervoor zijn veel zwaarder dan in Nederland, je kunt er zelfs de doodstraf voor krijgen. Je bent trouwens ook strafbaar als je drugs hebt gebruikt voordat je het land inreist. Er kan bijvoorbeeld een urineonderzoek worden afgenomen om dit aan te tonen. 
 • Homoseksualiteit is strafbaar in het land, ook voor buitenlanders. 
 • Het kan zijn dat je bankpas niet bij alle banken geaccepteerd wordt. HSBC, Maybank en de Standard Chartered Bank accepteren in principe wel een buitenlandse bankpas. 
 • Voor een verblijf tot 90 dagen heb je geen visum nodig
 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in het land. 
 • Op verzoek moet je bij de douane in Maleisië een aantal documenten kunnen voorleggen. Het gaat hierbij om een hotelreservering, een retour- of doorreisticket, minimaal 500 USD voor het verblijf en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als je uit een gele koorts gebied het land inreist.
 • Je hebt een verloop of reisstekker nodig om gebruik te maken van de stopcontacten in Maleisië. 
 • Je kunt het water uit de kraan beter niet drinken. Zorg verder dat je eten altijd goed gekookt of gebakken is en was fruit voor het eten met wat mineraalwater. 
 • Meer dan de helft van de bevolking van Maleisië is Moslim. Het suikerfeest als afsluiting van de ramadan wordt hier groots gevierd. 

3. Inentingen

Voor een Maleisie vakantie worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A aangeraden. Verder kunnen er persoonsgebonden inentingen aangeraden worden. Tijdens een bezoek aan een vaccinatiebureau bij jou in de buurt kan dit allemaal besproken worden. Maak 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt om naar de inentingen voor Maleisië te kijken. Een adviseur zal op basis van jouw reisroute en je persoonlijke geschiedenis adviseren welke inentingen nodig zijn. Aangezien de gangbare vaccinaties op voorraad zijn, kunnen deze in de meeste gevallen gelijk gezet worden.   

Highlights West-Maleisië

Highlights West-Maleisië

Voor een consult betaal je een bedrag van ongeveer €24. Een inenting tegen DTP kost gemiddeld €29 en voor Hepatitis A ben je ongeveer €55 kwijt. De kosten voor het consult en de vaccinaties wisselen per plaats. Jouw lokale vaccinatiebureau kan je de exacte kosten aangeven. Bekijk ook jouw verzekeringspolis, want deze kosten worden door veel verzekeraars vergoed. 

4. Reisadvies Maleisië

Er worden door de overheid geen specifieke veiligheidsrisico’s gemeld voor Maleisië. Wel worden er veiligheidsrisico’s voor de kuststrook bij Oost-Sabah gemeld. Hier hebben ontvoeringen plaats gevonden. Houd hier rekening mee en verdiep je in de lokale veiligheidssituatie. Het is belangrijk dat je je altijd kunt identificeren. Verder wordt aangeraden om de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna alleen te bezoeken als het echt noodzakelijk is. Voor een veilige vakantie, delen we graag een aantal tips als je een rondreis door Maleisië gaat maken. 

 • Houd er rekening mee dat er een risico op terroristische aanslagen is in Maleisië. 
 • Er bestaat een risico op tassenroof waarbij iemand achterop een brommer je tas probeert te pakken en (gewelddadige) straatovervallen. 
 • Voor je eigen veiligheid is het aan te raden opvallende sieraden thuis te laten. 
 • Ga ‘s avonds niet alleen de straat op buiten de goed verlichte hoofdstraten. Vermijd ook het strand. 
 • Mocht je beroofd of overvallen worden, biedt dan geen verzet. Dit kan tot (meer) geweld leiden. 
 • Er komen in Maleisië demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Vermijd demonstraties. Voor buitenlanders is het trouwens verboden om hieraan deel te nemen. 

5. Beste reisperiode Maleisië

Discover West-Maleisië en veelzijdig Sarawak

Discover West-Maleisië en veelzijdig Sarawak

Maleisië heeft een tropisch klimaat. Alleen, wat is nu voor een Maleisië vakantie de beste reisperiode? Je kunt het land hiervoor grofweg opdelen in twee delen: het westen en het oosten. Het westelijke gedeelte van het vasteland kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Een echte regentijd bestaat hier eigenlijk niet. Al vallen de meeste buien in de maanden december, januari en februari. Maar deze zijn niet zo heftig en belemmeren je vaak niet in je reis. 

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

De oostkust van Maleisië kent wel een hevig regenseizoen. Je kunt dit deel van het land het beste tussen april en oktober bezoeken. Van november tot april krijg je hier te maken met hevige buien. Zware moesson regen- en onweersbuien trekken dan langs de oostkust. Ook kunnen tropische cyclonen voorkomen. De eilanden zijn dan ook niet langer goed bereikbaar. Dit omdat de meeste boten vanwege de ruwe zee niet varen. Ook veel resorts en hotels sluiten hun deuren in deze periode. 

De Charme van West-Maleisië

De Charme van West-Maleisië

Het gedeelte van Maleisië dat op Borneo ligt kun je eigenlijk ook het hele jaar door goed bezoeken. Je krijgt in de regio Sabah tussen mei en november te maken met een bui. En in de regio Sarawak valt de meeste regen in de periode oktober tot en met april. Echter, je zult merken dat wat verkoeling tijdens de tropische warme juist wel fijn is. Houd er verder rekening mee dat de lucht in Maleisië tussen juni en september erg vervuld kan zijn. Dit komt door de bosbranden in Indonesië. 

6. Vervoer voor een vakantie naar Maleisie

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

Vanuit Nederland kun je op verschillende vliegvelden in Maleisië vliegen. Het bekendste vliegveld is dat van Kuala Lumpur. Een directe vlucht duurt ongeveer 12 uur. Je kunt ook kiezen voor een vlucht naar het eiland Penang. Dan doe je er ongeveer 14 en een half uur over en heb je vaak een tussenlanding. 

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe

Maleisië zelf is goed ontwikkeld als het om vervoer gaat. Het goedkoopste vervoer is de bus. Het land biedt een uitgebreid busnetwerk. Zowel de wegen als de bussen verkeren in goede staat, waardoor reizen met de bus comfortabel is. Je kunt kiezen uit gewone lijnbussen die van plaats naar plaats rijden en voor lange afstandsbussen. Deze ´snelbussen´ zijn meestal uitgerust met airco. 

6.1. Met de trein

De trein is in Maleisië een minder georganiseerd vervoermiddel. De reistijden zijn lang en vaak kun je niet genieten van een mooi uitzicht. Aan toeristen wordt de bus vaak aangeraden ten opzichte van de trein als vervoersmiddel. 

6.2. Zelf rijden

17-daagse rondreis Maleisië & Borneo.
Vanaf€2.349

17-daagse rondreis Maleisië & Borneo

Als je zelf wilt rijden in Maleisië kun je bijvoorbeeld een auto of brommer huren. Houd er rekening mee dat je hiervoor in Maleisië een rijbewijs nodig hebt. Verhuurbedrijven kunnen om een internationaal rijbewijs vragen. Je kunt dit voorafgaand aan je vakantie naar Maleisië in Nederland aanvragen. En let op dat er in Maleisië links gereden wordt. En op de meeste hoofdwegen moet je tol betalen. 

Grand Tour De Wildernis van Borneo

Grand Tour De Wildernis van Borneo

Je kunt in Maleisië ook kiezen voor vervoer met een taxi. Je vindt er vaak op elke straathoek wel één. In de hoofdstad van Maleisië werken de taxi´s met meters. Check in Kuala Lumpur alleen wel even of deze aanstaat. In andere steden bevatten de taxi´s vaak geen meters. Je kunt dan vooraf een prijs voor de rit afspreken. 

7. Rondreis Maleisië: backpacken

Verborgen plekjes van Maleisië

Verborgen plekjes van Maleisië

Door de goede infrastructuur in het land en de vele opties voor accommodaties voor elk budget, is Maleisië een geschikt land om door te gaan backpacken. Tijdens een rondreis door Maleisië met je backpack kun je zelf je route samenstellen. Als je uit Thailand komt kun je bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden door het land trekken. Of als je vliegt op de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, kun je vanuit dit startpunt diverse kanten op. Aan de hand van onze bezoektips kun je zelf je route uitstippelen.  

8. Rondreis Maleisië: bezienswaardigheden

Borneo Adventure in Sabah

Borneo Adventure in Sabah

Wat zijn de hoogtepunten in dit Aziatische land die je zeker niet mag overslaan? Graag zetten we 20 bezoektips voor je op een rij. Het is goed om te weten dat Maleisië in twee delen is opgesplitst. Deze delen worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Het schiereiland dat grenst aan Thailand is het gedeelte van Maleisië dat de meeste mensen kennen. Hier vind je onder andere de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Om dit schiereiland liggen vele kleinere eilanden die tot Maleisië behoren. Verder ligt een ander deel van Maleisië op het eiland Borneo. Bij onze reistips vind je trekpleisters op beide delen van Maleisië om te bezoeken. 

8.1. Langkawi

Borneo Adventure in Sabah

Borneo Adventure in Sabah

Aan de westkust van Maleisië vind je verschillende eilanden. Het meest noordelijke eiland hiervan is Langkawi. Dit tropische eiland biedt prachtige stranden en een spectaculair binnenland. Je vindt er nog steeds vele natuurlijke gebieden, authentieke dorpjes en plekken die weinig ontwikkeld zijn. Dit geeft het eiland zijn charme. 

8.2. Langkawi kabelbaan en Sky Bridge

Als je van een 360 graden uitzicht over Langkawi wilt genieten, moet je zeker een rit met de SkyCab maken. Deze kabelbaan bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel is 1700 meter lang en brengt je tot 650 meter hoogte. Vanaf hier geniet je van de uitkijkpunten van prachtige vergezichten over het eiland en de omliggende eilanden. Het hoogste punt ligt op 708 meter hoogte. En de twee platforms op de top van de Machincang berg bieden fantastische uitzichten die je niet snel ergens anders tegenkomt. Natuurmonumenten met diepe kloven en overhangende rotswanden in een unieke combinatie op Langkawi. Vanaf deze berg kun je ook over de Sky Bridge lopen. Dit is de langste vrije overspanning en gebogen brug ter wereld. Terwijl je op ongeveer 100 meter boven de grond loopt, geniet je van een unieke ervaring met uitzichten over bijvoorbeeld de jungle. 

8.3. Perhentian eilanden

Kids Experience door Azië

Kids Experience door Azië

Aan de oostkant van Maleisië liggen ook diverse eilanden, waaronder de Perhentian eilanden. De twee belangrijkste eilanden van deze groep zijn Perhentian Besar en Perhentian Kecil. Ze staan vooral bekend om de goedkope accommodaties, waardoor je op deze eilanden veel backpackers zult tegenkomen. En om de vele faciliteiten voor snorkelen en duiken. Je geniet hier van koraalzand stranden, een turkoois blauwe zee en natuurlijk vele palmbomen. Voor snorkelen en duiken ben je hier op de juist eplek. Er zijn vele duikplekken rondom het eiland. En voor snorkelen hoef je niet ver weg te gaan. Je zult merken dat het water rondom de eilanden vol met vissen en roggen zit. 

8.4. Penang

Grand Tour De Wildernis van Borneo

Grand Tour De Wildernis van Borneo

Een ander eiland aan de westkust van Maleisië is Penang. De hoofdstad van dit eiland, Georgetown, is een bekende toeristische trekpleister. Je geniet er van de heerlijke traditionele keuken, kunt een wandeling maken langs de vele stranden en  de veelzijdige street art bekijken. Je kunt vanaf het vasteland dit eiland trouwens via twee enorme bruggen met een auto bereiken. 

8.5. Gurney Drive

Kids Experience door Azië

Kids Experience door Azië

In Georgetown op Penang moet je een wandeling langs Gurney Drive zeker op je to do-lijst zetten. Deze populaire boulevard staat bekend om de vele foodkraampjes die je er vindt om van de plaatselijke keuken te genieten. Vooral ‘s avonds komt dit gebied tot leven. En geniet je van een unieke ervaring om te eten bij de zee. Niet alleen bij toeristen is Gurney Drive populair. Het is ook het tweede Central Business District van Georgetown vanwege grote toename van wolkenkrabbers en winkelcentra. 

8.6. Bukit Larut

De Charme van West-Maleisië

De Charme van West-Maleisië

Bukit Larut wordt nog vaak bij zijn voormalige naam genoemd, namelijk Maxwell Hill. Op ongeveer 10 kilometer van Taiping, in het noordwesten op het vasteland, vind je dit oudste bergresort van Maleisië op 1250 meter hoogte. Om de top te bereiken kun je een trekking maken of een jeep nemen die bij de ingang van Maxwell Hill staan. Dit gebied is minder toeristisch dan andere berggebieden zoals Cameron Highlands. Je geniet er van een koloniale sfeer en Engelse tuinen. Zo staan de vakantiehuisjes die gebouwd werden voor de Britse plantagehouders er nog. Houd er rekening mee dat er in dit gebied wel de meeste regen van het land valt. 

8.7. Lost World of Tambun

Of je nu met kinderen reist of niet, het (water)pretpark ‘Lost World of Tambun’ biedt plezier voor iedereen. Je vindt dit avonturenpark op ongeveer een uur naar het zuiden rijden vanaf Taiping. Het biedt ritten in achtbanen voor de spanningszoekers tot acctracties geschikt voor kinderen zoals draaimolens. Wat dit park verder bijzonder maakt is dat je er ook natuurlijke waterbronnen vindt om van een relaxmoment in de vakantie te genieten. 

8.8. Cameron Highlands

Highlights West-Maleisië

Highlights West-Maleisië

Met het hoogste punt op ongeveer 2000 meter, is de Cameron Highlands een vruchtbaar gebied. Tijdens een Maleisie rondreis mag je dit gebied zeker niet overslaan. De hogere ligging zorgt voor een gematigd klimaat met dagtemperaturen van rond de 25°C, waarbij het ´s avonds afkoelt tot gemiddeld 18°C. Dit zorgt ervoor dat de omgeving zeer geschikt is voor het verbouwen van planten, fruit en groenten. 

17-daagse rondreis Maleisië & Borneo.
Vanaf€2.349

17-daagse rondreis Maleisië & Borneo

De Cameron Highlands staat vooral bekend om de vele theeplantages die je tegen de bergwanden vindt. Als je dit gebied gaat bezoeken, zijn er verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Maak, net als de lokale bevolking, een mooie wandeling langs de uitgestrekte plantages. Natuurlijk kun je ook de aardbeien plantages en groentetuinen bekijken die je in deze streek vindt. Maar het populairst is toch wel een dagtour langs de theeplantages. Waarbij je natuurlijk thee kunt proeven, eventueel samen met een scone met lokaal gemaakte jam.

8.9. Taman Negara Nationaal park

Ontdek het ongeveer 130 miljoen jaar oude regenwoud, het Taman Negara national park. Hier zie je zelf hoe mooi de natuur kan zijn. Tijdens een bezoek aan het regenwoud kun je allerlei activiteiten ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld over werelds langste loopbrug wandelen, een aboriginal dorp bezoeken en natuurlijk de natuur en dieren bekijken. 

8.10. Genting highlands

Een uurtje rijden boven Kuala Lumpur ligt Genting Highlands. Dit is een vrijetijds- en entertainment resort op een berg. Een kabelbaan brengt je omhoog. Eenmaal daar aankomen vind je er diverse hotels, pretparken en allerlei activiteiten zoals winkelcentra, casino's, shows en eetgelegenheden. Je kunt hier een dagje doorbrengen of blijven overnachten om van het brede aanbod aan faciliteiten gebruik te maken.

8.11. Batu Caves

Net boven Kuala Lumpur ligt de populaire attractie Batu caves. Dit tempelcomplex wil je zeker niet missen tijdens je Maleisie vakantie. Op een kalkstenen heuvel vind je een aantal grotten en grottempels. Het is een van de meest populaire Hindu heiligdommen buiten India. Tijdens het jaarlijkse Hindu festival komen hier duizenden aanbidders samen. Een echte blikvanger is een groot standbeeld van een Hindu god bij de ingang. Ernaast ligt een trap met 272 treden. Als je deze beklommen hebt, geniet je van een fantastisch uitzicht over de skyline van de stad. 

8.12. Golden Triangle

In de bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, valt van alles te beleven. Het is dan ook zeker aan te raden hier een paar dagen te verblijven om alles in je op te nemen. Je vindt de meeste bezienswaardigheden trouwens in de Golden Triangle. Dit is het centrale gebied in Kuala Lumpur.  Het bijzondere is dat je de meeste attracties in dit gebied op loopafstand van elkaar vindt.

Kuala Lumpur en Penang

Kuala Lumpur en Penang

Natuurlijk vind je in de Golden Triangle ook voldoende mogelijkheden voor uitgaan. Of je nu een restaurant zoekt om lekker uit eten te gaan of een bar voor het drinken van een drankje, je vindt het hier allemaal. En aangezien Kuala Lumpur vol met wolkenkrabbers staan, vind je op de hoogte verdiepingen van deze gebouwen vaak uitgaansgelegenheden. Tijdens het eten geniet je zo van schitterende uitzichten.  

8.13. Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers danken de naam aan het identieke uiterlijk van de twee torens. En aan de belangrijkste huurder, de oliemaatschappij Petronas. Het gebouw heeft in totaal 88 verdiepingen. En tussen de 41e en 42e verdieping worden de torens met elkaar verbonden door de luchtbrug. En jij kunt tijdens een bezoek aan de torens op deze luchtbrug staan. 

Maleise kampungs, thee en jungle

Maleise kampungs, thee en jungle

De 58 meter lange luchtbrug is eigenlijk bedoeld om in geval van brand een vluchtroute van de ene naar de andere toren te bieden. Het is nu ook een toeristische trekpleister. Een lift brengt je 170 meter omhoog naar de brug. Vanaf waar je van een spectaculair uitzicht over de stad geniet. Waaghalzen kunnen zelfs omhoog worden gebracht naar de 86e verdieping om vanaf het Observation Deck over de stad uit te kijken. Het is aan te raden om entreebewijzen vooraf te kopen, om lange wachtrijen te voorkomen. 

8.14. Chinatown

Kuala Lumpur en Penang

Kuala Lumpur en Penang

In het centrum van Kuala Lumpur vind je een gebied dat nooit slaapt en kleurrijk en levendig is. Chinatown is een populaire toeristische spot en dat is niet verwonderlijk. De kern van deze wijk is Petaling Street. Hier moet je zijn voor een grote overdekte markt waar je niet alleen kleding en accessoires kunt vinden, maar ook landbouwproducten. De markt is niet alleen overdag, maar ook ´s avonds open. Koopjesjagers vinden hier zeker iets om als souvenir mee naar huis te nemen. Geniet ondertussen van de noodles en curry gerechten bij de vele kraampjes die je op straat tegenkomt. Voor het opsnuiven van de oosterse cultuur en geschiedenis moet je hier zijn.

8.15. Nationale Moskee van Maleisië

De Nationale Moskee wordt ook wel de Masjid Negara genoemd. Deze moskee is het nationale symbool van de Islam en biedt ruimte aan maar liefst 15.00 mensen. Hij bestaat uit een centrale gebedsruimte met er omheen 48 kleinere koepels. De 73-meter hoge minaret en het hoofddak in de vorm van een 16 puntige ster zijn de belangrijkste kenmerken van de moskee. Het ontwerp met de abstracte vormen en geometrische roosters in het dak en smeedwerk, doet denken aan de Grand Mosque in Mecca. De muren van de grote hal zijn het pronkstuk van de Moskee waar verzen uit de Koran de muren versieren. De moskee ligt in een tuin waar je diverse vijvers en fonteinen verspreid over het terrein vindt. 

8.16. Tioman Island

Discover Kleurrijk Maleisie

Discover Kleurrijk Maleisie

Op ongeveer 32 kilometer van de oostkust van Maleisië ligt het eiland Tioman. Dit eiland is begroeid met oerwoud en dunbevolkt. Het bergachtige eiland is vooral populair om te duiken, snorkelen en surfen. Het eiland is namelijk omgeven met koraalriffen en de zee biedt een kleurrijk plaatje vol zeedieren. Het eiland is bereikbaar per boot of met een klein vliegtuig.  

8.17. Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre

In het noordelijke gedeelte van Borneo, vind je Sabah. Deze provincie behoort tot Maleisië. En hier vind je het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Het doel van dit centrum is om wezen, gewonde of ontheemde oetan oetans weer terug in het wild te plaatsen. Dit gebeurt in het Kabili-Sepilok Forest, waar ondertussen al vele wezen zijn teruggeplaatst. Hier kunnen ze in het tropische regenwoud en het mangrovemoeras weer onafhankelijk wonen. Je kunt langs de verschillende natuurpaden een wandeling door het reservaat maken en de leefomgeving van de dieren bekijken. 

8.18. Mount Kinabalu

In de provincie Sabah vind je ook de berg Kinabalu. Deze ligt in het Kinabalu National Park dat tot Werelderfgoed is uitgeroepen. De berg is 4095 meter hoog en je vindt er verschillende ecosystemen. Het eerste gedeelte kom je tropische regenwouden tegen, op grotere hoogten staan groenblijvende struiken. In de buurt van de top groeien alleen weinig ontwikkelde planten en struiken. Aan de voet van Mount Kinabalu vind je alpenweiden en grasland. De berg en omgeving zijn de leefwereld van duizenden soorten planten en honderden verschillende vogels. Ook wonen er meer dan 100 soorten zoogdieren.

  

8.19. Tunku Abdul Rahman Park

Maleise kampungs, thee en jungle

Maleise kampungs, thee en jungle

Vanuit het vasteland in de provincie Sabah kun je een bezoek brengen aan het Tunku Abdul Rahman Park. Dit park omvat in een gebied van 50 km2 5 verschillende eilanden, het omliggende rif en de zee. Vanaf het vasteland kun je met een boot naar de eilanden Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik en Sulug. De eilanden staan bekend om de enorme kliffen, grotten en diepe spleten die je langs de kust in de bergen ziet. Dit ontstond bij het vormen van de eilanden, toen ze tijdens het einde van de ijstijd van het vasteland werden afgesneden. De koraalriffen in dit gebied bevatten een gevarieerde gemeenschap van zeedieren en koraal.  

 

8.20. Gunung Mulu Nationaal park

Maleise kampungs, thee en jungle

Maleise kampungs, thee en jungle

In de provincie Sarawak, op het eiland Borneo, ligt het UNESCO werelderfgoed het Gunung Mulu Nationaal park. Dit nationale park staat bekend om de vele grotten en rotsformaties die je in het regenwoud vindt. Of je nu een trekking van een paar dagen door het regenwoud en de grotten wilt maken of juist met een boot een tocht over de rivier, het kan hier allemaal. Houd wel rekening met de hoge luchtvochtigheid, waardoor je een dag niet te vol met activiteiten kunt plannen. 

  

9. Boek een rondreis naar Maleisië: vergelijk aanbieders en accommodaties

Of je nu tijdens een rondreis door Maleisië gaat backpacken of kiest voor een georganiseerde tour, je zult genieten van de gastvrije bevolking, het heerlijke eten en de veelzijdige attracties die dit land biedt.

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Maleisië

Vakanties van 333Travel.nl in Maleisië

Rondreizen Aanbiedingen Maleisië

Grand Tour Maleisië

Maleisië

Inclusief vluchten. Een privé rondreis dwars door het authentieke West-Maleisië, met zijn moderne steden, maar overweldigende Aziatische charme en traditionele dorpjes omringd door een weergaloze natuur. Je zult merken dat de bevolking je altijd vriendelijk tegemoet treedt en overal verwelkomt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De Charme van West-Maleisië

Maleisië

Inclusief vluchten. Een privé rondreis dwars door het authentieke West-Maleisië, met zijn moderne steden en overweldigende Aziatische charme en traditionele dorpjes omringd door een weergaloze natuur. Je zult merken dat de bevolking je altijd vriendelijk tegemoet treedt en je overal verwelkomt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grand Tour De Wildernis van Borneo

Maleisië

Ontdek het beste van Borneo! Dé bestemming voor echte natuurliefhebbers. Tijdens deze rondreis langs deelstaten Sabah en Sarawak verken je de weelderige jungle vol wildlife per boot en te voet en verblijft je een nacht bij de Iban Dayak stam, vroeger de Borneo's beruchte koppensnellers.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Discover Kleurrijk Maleisie

Maleisië

Inclusief vluchten. Tijdens deze fly drive rondreis door Maleisië rij je zelf langs de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Je verblijft in prima accommodaties en hebt alle vrijheid om te stoppen waar je wilt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Highlights West-Maleisië

Maleisië

Inclusief vluchten. Tijdens deze fly drive rondreis door Maleisië rij je met je eigen huurauto langs de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Je verblijft in uitstekende middenklasse hotels en hebt alle vrijheid om te stoppen waar je wilt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Maleise kampungs, thee en jungle

Maleisië

Ga met de kinderen op ontdekking op het Maleisisch schiereiland. De grote verscheidenheid aan cultuur en natuur maakt het een fascinerend land en de uitgebreide faciliteiten en prima infrastructuur van West-Maleisië, maken het een makkelijk te bereizen bestemming.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Kids Experience door Azië

Maleisië

Inclusief vluchten. Fantastische familiereis door Maleisie, Singapore en Indonesie vol met speciale kinderactiviteiten, maar ook voor de ouders genoeg te beleven. Ga met de kinderen op ontdekking en ervaar de veelzijdige cultuur, natuur en parelwitte stranden van dit stukje Azië.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse rondreis Maleisië & Borneo.
Vanaf€2.349

Batang Ai, Maleisië

Het eiland Borneo, dat deels behoort tot Maleisië en deels tot Indonesië, is een waar paradijs. Neusapen, neushoornvogels en orang oetans hebben een thuis gevonden in de tropische regenwouden. Van druipsteengrotten en immense watervallen tot weelderig begroeide bergen en unieke flora je ontdekt het hier allemaal. Een waar walhalla voor natuurliefhebbers! Na Borneo ga je op ontdekkingsreis door Maleisië. Zo duik je bruisend Kuala Lumpur in, drink je een kop thee in de Cameron Highlands, geniet je van de historische cultuur op Penang en rust je uit op de gouden stranden van het tropische eiland Langkawi.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
16-daagse rondreis Highlights van Maleisië
Vanaf€2.149

Cameron Highlands, Maleisië

Het groene Maleisië, waar je per boot diep het 130 miljoen jaar oude tropische regenwoud van Taman Negara in gaat. Waar je geniet van de hooglanden van de Cameron Highlands, met de prachtige 'lappendeken' van felgroene theeplantages en een kop lokale thee drinkt. Waar je ontspant aan de stranden van Langkawi, onder wuivende palmen, en waar je het wervelende stadsleven van de metropool Kuala Lumpur ontdekt. De blinkende Petronas Twin Towers heten je al van verre welkom. Beleef het allemaal in Maleisië.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Kuala Lumpur en Penang

Maleisië

Inclusief vluchten. Combineer je strandvakantie op het tropische eiland Penang met een kort verblijf in de indrukwekkende stad Kuala Lumpur! Een geweldige reis voor mensen die wel iets willen zien, maar daarnaast willen genieten van de prachtige stranden van Maleisië.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Highlights West-Maleisië

Maleisië

Inclusief vluchten. Tijdens deze privé-rondreis door Maleisië word je door een Engelssprekende chauffeur langs de vele veelzijdige bezienswaardigheden gebracht, die het land rijk is en verblijf je in middenklasse accommodatie.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Maleisisch Borneo
Vanaf€3.399

Kuching, Maleisië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het Maleisische deel van Borneo maak je veel kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. We waden door rivieren, wandelen over de Headhunters Trail en je kunt de hoogste berg van Zuidoost-Azië beklimmen. Onderweg heb je grote kans de zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. Aan het eind van de reis kun je bijkomen op het tropische eiland Pulau Tiga.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Borneo Adventure in Sabah

Maleisië

Inclusief vluchten. Maak een heerlijke individuele rondreis door Borneo. Start in de levendige stad Kota Kinabalu, waar je o.a. gaat fietsen en een heerlijke stranddag op Gaya Island spendeert. Daarna trek je de ongerepte natuur van Borneo in met een overvloed aan zeldzame en bijzondere dieren. Je verblijft in het Tabin Wildlife Reserve en in het rivierengebied van de Kinabatangan en hebt grote kans om allerlei wildlife te spotten.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?