Rondreis Bali

Rondreis Bali: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 845 rondreizen naar Bali, Indonesië.

bekijken

Bali, uitzicht strand met boten en palmbomen

Bali biedt de perfecte omgeving als je op zoek bent naar een combinatie van stranden, rijstvelden, vulkanen en vele monumenten zoals tempels. En je kunt hier genieten van de specifieke Balinese cultuur, zoals de Balinese dansen. 

1. Kenmerken Bali

Bali is bij uitstek een land waar je heel goed met kinderen kunt rondreizen. Er zijn vele activiteiten die goed aansluiten om met kids te bezoeken. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op reis naar Bali te gaan.  

Kenmerken rondreis Bali

Land Bali
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  4.2 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 4.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 16 uur
Valuta Indonesische Rupiah
Taal Balinees (Bahasa Bali)
Tijdsverschil met Nederland 6 uur later in de zomer
Prijsniveau Gemiddeld
Beste reisperiode Zomer
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen, met kinderen
Visum nodig Ja
Inenten DTP en Hepatitis A

2. Goed voorbereid op reis naar Bali

Tonys Villas en Resort
Vanaf€1.207

Tonys Villas en Resort

Voor je reis naar Bali heb je een geldig paspoort nodig dat ook nog minimaal 6  maanden geldig is na aankomt in het land. Als je Bali binnenkomt via het vliegveld I Gusti Ngurah Rai heb je voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen geen visum nodig. Bij aankomst kun je het visum kopen. Als je langer dan 30 dagen blijft of via een andere weg op Bali aankomt, heb je wel een visum nodig. Je kunt een visum voor 60 dagen aanvragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag. Dit kost ongeveer €50.  Je kunt stopcontacten met drie rechthoekige gaten tegenkomen op Bali. Neem hiervoor een wereldstekker mee, zodat je je elektrische apparaten kunt gebruiken en opladen.  

Maya Ubud
Vanaf€1.524

Maya Ubud

Voor een rondreis door Bali worden inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A aangeraden. Verder kunnen persoonsgebonden inentingen aangeraden worden, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je kunt 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak maken bij een lokaal vaccinatiebureau. Tijdens een consult kun je jouw reisplannen doornemen. En krijg je een advies op maat welke vaccinaties je nodig hebt. De meeste inentingen zijn op voorraad, zodat deze gelijk gezet kunnen worden. 

Er zijn diverse vaccinatiebureaus door het land en de kosten voor de inentingen verschillen per regio. Je kunt de exacte kosten navragen bij het kantoor bij jou in de buurt. Je betaalt gemiddeld €24 voor een consult. Hier zit je vaccinatieboekje, als je dit nog niet hebt, bij inbegrepen. Verder kost een inenting tegen DTP ongeveer €25 en de vaccinatie tegen Hepatitis A rond de €55. Check ook je zorgverzekering want sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden de kosten voor reisvaccinaties. 

3. Reisadvies voor een rondreis Bali

Er wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies voor Bali gegeven. Er gelden hierbij veiligheidsrisico`s. Zo geldt er een negatief reisadvies voor het gebied rondom de vulkaan Mount Agung. Aangezien de vulkaan nog actief is, mag je niet in een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan komen. Als je toch naar dit gebied reist, kan het Ministerie van Buitenlandse zaken je minder goed of niet helpen mocht je in de problemen komen.  

Puri Saron
Vanaf€1.112

Puri Saron

Verder is er ook op Bali een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Op drukbezochte plekken is het goed om alert te zijn en vermijd grote menigten. Er vinden ook regelmatig politieke demonstraties plaats die gewelddadig kunnen worden. Voorkom dat je in hierin terecht komt. Ook is er op Bali veel (kleine) criminaliteit zoals berovingen en overvallen. Via de lokale media kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. En volg natuurlijk altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Graag zetten we een aantal voorzorgsmaatregelen op een rij voor je eigen veiligheid tijdens een rondreis door Bali:

 • De grootste moslimbevolking ter wereld vind je in Indonesië, waar Bali onderdeel van uitmaakt. Zorg dat je rekening houdt met de strenge islamitische wetten die in sommige delen kunnen gelden. 
 • Na zonsondergang kun je beter niet meer de straat op gaan, ook niet om te reizen.
 • Loop niet alleen over straat, ook overdag niet. Wees op je hoede. 
 • Vermijd de sloppenwijken. 
 • Draag waardevolle spullen zoals geld en documenten op je lichaam. Als je dit niet direct nodig hebt, bewaar het dan op een veilige plek. 
 • Houd je bezittingen goed in de gaten. 
 • En als je slachtoffer wordt van een overval of beroving, geef dan je bezittingen af en bied geen verzet. Dit kan namelijk tot (meer) geweld leiden. 
 • Er staan hoge straffen op het bezit, handelen in en gebruik van (soft)drugs. Neem dit dus nooit mee naar Bali. 
 • Drink geen lokaal illegaal gestookte alcohol. Hier kunnen ingrediënten in gedaan worden die dodelijk kunnen zijn. 
 • Het is verboden om foto’s van militaire objecten te maken. 
 • Niet overal wordt homoseksualiteit (LHBTI) geaccepteerd, ook niet voor buitenlanders. Dit is dus iets om rekening mee te houden. 
 • Draag altijd een geldig paspoort met geldig visum bij je als je door Bali reist. Er vinden regelmatig controles plaats door de immigratiedienst om illegalen op te sporen.

4. Klimaat Bali

Melia Bali
Vanaf€1.753

Melia Bali

Bali geniet een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden overdag aan de kust gedurende vrijwel het hele jaar. ´s Nachts koelt het af naar een gemiddelde van 22 graden. Als je het hoger gelegen binnenland intrekt, zul je wat lagere temperaturen tegenkomen door de hoogteverschillen. De beste reistijd is in de droge periode tussen mei en september. Het klimaat op Bali kent twee seizoen. Het natte seizoen loopt van oktober tot en met maart. In deze periode valt er vrijwel elke dag wel een bui en ligt de luchtvochtigheid hoger. Ook kunnen er in deze periode tropische cyclonen voorkomen. Van april tot en met september is het droge seizoen. En in deze periode kom je echt heel weinig regen tegen. 

Candi Beach Resort en Spa
Vanaf€1.275

Candi Beach Resort en Spa

Als het gaat om orkanen ligt Bali gunstig, aangezien dit eiland net buiten het gebied ligt waar deze ontstaan. In de maanden januari, februari en maart kun je wel te maken krijgen onweersdepressies met zware buien en een aantrekkende wind. Het is goed om te beseffen dat Indonesië, waar Bali toe behoort, onderdeel uitmaakt van de ´Ring van Vuur´. Dit is een gebied in de Grote Oceaan met veel vulkanen. Hier komen regelmatig vulkanische uitbarstingen, aardbevingen en tsunami’s voor. Op Bali kan het vliegverkeer ook veel last krijgen van de asregens die een vulkaanuitbarsting veroorzaakt. Autoriteiten stellen ook vaak lokale veiligheidszones in na een vulkaanuitbarsting. Houd hier dus rekening mee. 

5. Vervoer van, naar en op Bali

Melia Bali
Vanaf€1.753

Melia Bali

Als je met het vliegtuig vanuit Nederland naar Bali vliegt zul je hier minstens 16 uur over doen en één tussenstop hebben. Als je op Bali aangekomen bent, zul je al snel merken dat er eigenlijk geen sprake is van (georganiseerd) openbaar vervoer. Er rijden wat bussen, maar die worden vooral door de lokale bevolking gebruikt. De bus rijdt niet standaard naar elke plaats op het eiland en staat vaak veel in de file. Ook zul je in de hitte op de bus moeten wachten. Je kunt dan beter een taxi nemen. 

5.1. Taxi

Sthala Ubud
Vanaf€1.211

Sthala Ubud

Vooral voor korte afstanden zijn taxi’s een goed vervoersmiddel. Je kunt dit regelen via bijvoorbeeld de receptie van je accommodatie. Je zult ook minibusjes zien rondrijden die naar een specifieke bestemming gaan. Echter, je zult op een route vaak meerdere keren moet overstappen. En het komt voor dat chauffeurs je extra proberen te rekenen omdat je een toerist bent. 

5.2. Auto

Melia Bali
Vanaf€1.753

Melia Bali

Een andere manier om het eiland te ontdekken is met de auto. Het wegdek is in redelijke goede staat op Bali Er wordt echter aangeraden om een auto met chauffeur te huren. Het rijden in Bali is namelijk anders dan je mogelijk in Nederland gewend bent. Verkeersborden ontbreken vaak, verkeersregels lijken er niet te zijn en de weggebruikers kunnen roekeloos rijgedrag vertonen. Ook zul je omringt worden door honderden brommers die van alle kanten lijken te komen. En de gebrekkige verlichting en wegmarkering maken rijden in het donker gevaarlijk. 

5.3. Brommer huren

Puri Saron
Vanaf€1.112

Puri Saron

Je kunt ook een brommer huren. Je rijdt zo makkelijk tussen het verkeer door sneller op je bestemming te komen. Verder is de brommer een goedkoop vervoermiddel. En je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent via het verhuurbedrijf. En check ook je eigen reisverzekering voor het huren van brommers in het buitenland. Stop verder een visitekaartje van je hotel in je zak. Mocht je onderweg pech krijgen, kun je in ieder geval met het hotel contact opnemen. Het is verplicht om met een helm te rijden. 

Rondreis door Bali
Vanaf€2.739

Rondreis door Bali

Je hebt een Internationaal Rijbewijd (IRB) nodig naast je Nederlandse rijbewijs om op Bali een auto of brommer te mogen besturen. Bij elke ANWB-winkel in Nederland kun je persoonlijk een IRB afhalen. Hier moet duidelijk op staan dat je ook brommer mag rijden met dat rijbewijs. Er worden regelmatig politiecontroles gehouden. Als je internationale rijbewijs niet geaccepteerd wordt, kun je bij het politiestation een lokaal rijbewijs kopen. 

6. Bezienswaardigheden tijdens een Bali rondreis

Padma Ubud
Vanaf€1.696

Padma Ubud

Op het vulkanische eiland Bali geniet je van een paradijselijke vakantie. De geweldige natuur en cultuur zorgen ervoor dat er volop te zien is om dit eiland. Wat zijn de bezienswaardigheden die je echt niet over mag slaan? We zetten de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rij. 

6.1. Sekumpul Waterfalls

Ubud Village at Nyuh Kuning
Vanaf€1.661

Ubud Village at Nyuh Kuning

De Sekumpul Waterfalls zul je horen voordat je hem ziet. Als je eenmaal bij de waterval bent aangekomen geniet je van het aanzicht van een fantastische tweeling-val die 80 meter naar beneden naar de ondergelegen vallei valt. Het water komt met zo’n volle vaart op de rotsen terecht dat de omliggende omgeving in een dikke mist is gehuld. De heuvels staan vol diepgroene bossen waarvan de bomen zich de lucht instrekken.

Bali Taman Beach Resort Lovina
Vanaf€1.084

Bali Taman Beach Resort Lovina

De tocht van boven naar beneden is langzaam over een glibberig pad. Als je eenmaal onderaan bent beland, kun je het grotgebied verder ontdekken onder wat een eindeloze reeks watervallen lijkt te zijn. Je zult snel doorweekt zijn door de regenachtige mist. Je kunt de waterval met een gids bezoeken, maar dit is niet verplicht. Als je wilt, kun je ook zelf rondlopen.

6.2. Pura Ulun Danu Bratan

Gelegen aan het Beratan meer op Bali vind je het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan. Pura is de benaming voor een hindoeïstische tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin van water, meren en rivieren genaamd Dewi Danu. Geniet in een prachtige bergomgeving met frisse lucht van deze iconische bezienswaardigheid. Het complex is verdeeld over verschillende eilandjes en ligt aan het meer dat het noorden en het zuiden van het eiland met elkaar verbindt. Je vindt er verschillende tempels. Pura Ulun Danu Bratan ligt op een hoogte van 1200 meter in een vruchtbare omgeving. Het Bratan-meer staat namelijk bekend als een heilig bergmeer.  

6.3. Mount Batar

Rondreis door Bali
Vanaf€1.919

Rondreis door Bali

Een klim op Mount Batar is een echte aanrader om de zonsopkomst over de nabijgelegen vulkaan Mount Agung te bekijken. Zolang je over een redelijke conditie beschikt, is deze klim op de ruim 1700 meter hoge berg niet als zwaar te bestempelen. Het is een trek van ongeveer 2 uur, dus zolang je onderweg voldoende rust, is het goed te doen. Je zult ´s nachts worden opgehaald om naar de vulkaan te gaan. Zo bereik je de top voordat de zon opkomt. Je hebt daarna nog tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen. Daarbij zul je op sommige plekken hete rook uit de vulkaan zien komen. De komvormige krater, caldera genoemd, heeft een binnenste van 7 ½ kilometer en werd ongeveer tussen 23.670 and 28.500 jaar geleden gevormd. 

6.4. Jemeluk Beach

Sol by Melia Benoa Bali
Vanaf€1.750

Sol by Melia Benoa Bali

Snorkelliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan Jemeluk Beach aan de oostkust van het eiland. Vanaf dit zwarte vulkanische zandstrand kun je in het kalme, heldere wereld de prachtige koraalriffen bekijken. Jemeluk Beach wordt als één van de beste snorkelplekken van het eiland genoemd. Voor de kust van Jemeluk Beach vind je verschillende snorkelplekken. Een aanrader is het Japanese Ship Wreck Point. Ondanks dat het koraal op sommige plekken dood is, kun je hier verschillende tropische vissen spotten. 

6.5. Tirta Gangga Water Palace

Vijvers vol met koivissen, hoge fonteinen en tropische tuinen. Dat en veel meer vind je bij het Tirta Gangga Water Palace. Tirta Gangga is een voormalig paleis in het oosten van Bali en deze plek staat nu bekend om het adembenemende landschap met siertuinen op verschillende niveaus. Als je binnenkomt lopen is het eerste wat opvalt de vijver waarin rijen met figuren van bewakers staan die knuppels vasthouden. Er liggen stenen in de vijver waar je als bezoeker overheen kunt lopen, zodat je er tussendoor kunt lopen. Om de ergste drukte te voorkomen, is het aan te raden om deze plek of ´s morgens vroeg of aan het eind van de middag vlak voor sluitingstijd te bezoeken.     

6.6. Mount Agung

Candi Beach Resort en Spa
Vanaf€1.275

Candi Beach Resort en Spa

In het westen van het eiland, ten noord-oosten van Mount Batar, vind je Mount Agung. Deze kraterberg wordt ook wel Gunung Agung genoemd,en is het hoogste punt van het eiland met ruim 3000 meter. Deze actieve vulkaan heeft een lange geschiedenis van uitbarstingen. Dit kan dodelijk zijn en heeft diverse gevaren voor mensen die in een 30-kilometer straal van de vulkaan wonen. Echter, de uitbarstingen hebben de omliggende grond vruchtbaar gemaakt. Dat heeft geleid tot een prachtig groen landschap met rijstvelden. 

6.7. Tegalalang rice terrace

Als je naast de stranden, vulkanen en hoge bergen een groene plek wilt bezoeken, moet je naar de Tegalalang rice terrace gaan. Dit is één van de mooiste plekjes op Bali om te bezoeken. Je vindt hier groene rijstvelden die zich zover het oog kan zien zich uitstrekken. Tegalalang rice terrace is onderdeel van het culturele landschap van de Bali provincie UNESCO World Heritage Site. Je vindt er terrassen waar de lokale rijstboeren aan het werk zijn. Je kunt van bovenaan genieten van het uitzicht, also ook naar beneden lopen. Dit is wel zweten, aangezien je de terrassen naar beneden loopt langs smalle, grassige paden die modderig kunnen zijn. Mis het ´I Love Bali´ bord zeker niet dat aan het begin van de rijstvelden staat. Dit is een perfect foto moment. 

6.8. Jatiluwih Green land

Bali Taman Beach Resort Lovina
Vanaf€1.084

Bali Taman Beach Resort Lovina

Ten westen van de Tegalalang rijstvelden ligt het Jatiluwih Green land. Hier komt niet alleen je lichaam, maar ook je geest tot rust tussen het groene landschap en de rustige omgeving. Tegen een achtergrond van Mount Batukaru geniet je van koele heuveltoppen en glooiende rijstvelden. Je kunt lopend, op de fiets of met een met een auto deze omgeving ontdekken. Jatiluwih is erkend door UNESCO als onderdeel van het culturele erfgoed van de wereld. Hierdoor zijn de bouw van hotels niet toegestaan, tenzij als toeristische voorziening. Echter, hierbij moet milieubehoud voorop staan en minstens 70%van de natuurlijke velden en plantages in tact blijven. Hier draait het dus niet zozeer om toerisme, maar op het behoud van de cultuur van de regio. 

6.9. Campuhan Ridge walk

Melia Bali
Vanaf€1.753

Melia Bali

Vanuit het plaatsje Ubud kun je de Campuhan Ridge Walk wandelen. Je loopt hierbij over een verhard pad met aan beide kanten een diepe kloof en water. Het pad brengt je naar een bergkam boven de rijstvelden van Ubud waar je van een prachtig uitzicht over de omringende vallei hebt. Aangezien het pad verhard is en niet heel lang, kan in principe iedereen de Campuhan Ridge walk maken. Het is aan te raden om vroeg te starten. Enerzijds om de meeste toeristen voor te zijn, anderzijds vanwege de warmte. Je zult onderweg lokale mensen tegenkomen die hier hun work-out houden. 

6.10. Bali Swing

Net buiten Ubud vind je de Bali Swing. Dit zijn vier schommels die in het regenwoud van Bali hangen. Naast het schommelen waarbij je je weer een kind zult voelen, kun je hier hele mooie foto´s maken. De schommels verschillen in grootte. Je wordt gezekerd, maar evengoed moet je over enig lef beschikken om op een schommel van ruim 70 meter door de lucht te zweven. Bij de Bali Swing in Ubud vind je ook meerdere uitkijkpunten. Bijvoorbeeld met een soort vogelnest waarin je kunt zitten om op de foto te gaan. Je vindt op meerdere plekken op Bali schommels waar je prachtige foto´s kunt maken, alleen zijn de schommels bij Ubud volgens kenners de beste. 

6.11. Sacred monkey forest sanctuary

In de stad Padangtegal vind je het Ubud Monkey forest, ook wel het sacred monkey forest genoemd. Dit bos is een belangrijk spiritueel, economisch, educatief en conservatie centrum voor deze plaats. Het Ubud Monkey forest is de natuurlijke leefomgeving van de Balinese lange-staart aap. Naast meer dan 700 apen, kun je hier ook allerlei boomsoorten zien waarvan sommige als heilig beschouwd worden. En in het bos vind 3 Hindu tempels. 

Candi Beach Resort en Spa
Vanaf€1.275

Candi Beach Resort en Spa

Het park is dichtbegroeid en wat heuvelachtig. Via de wandelpaden kun je vele delen van het bos bezoeken. Waaronder een diep ravijn waar onderaan een rotsachtige rivier stroomt. Het bestaan van het heilige bos in de stad laat zien dat mensen en natuur op een harmonieuze manier kunnen samenleven. Er worden regelmatig tempel festivals georganiseerd voor de bewoners en de goden in de omgeving. 

6.12. Bali Safari & Marine park

Bali Safari & Marine park is het thuis van duizenden dieren zoals leeuwen, tijgers, olifanten en nijlpaarden. Je vindt tussen de ruim 100 verschillende soorten ook bijzondere en bedreigde diersoorten zoals de Komodovaraan, Orang Oetans en de Bali Starling-vogel. Tijdens een safari kun je zien hoe dit park voor de dieren zorgt en hun natuurlijk leefomgeving wil behouden.  

Bali Mandira
Vanaf€1.487

Bali Mandira

Je kunt kiezen voor de dagsafari of een avondsafari. Als je wilt blijven overnachten in het resort kan dit ook. Je geniet dan in een Safari geïnspireerde accommodatie in het park. Vanuit je lodge kun je de dieren van dichtbij aanschouwen. Een bezoek aan Bali Safari & Marine park is ook erg leuk om met kinderen te doen. Er rijdt trouwens een shuttlebus voor het park die verschillende opstappunten over het eiland heeft 

6.13. Bali Zoo

Misschien denk je dat als je een dierentuin bezocht hebt, je ze allemaal wel gezien hebt. Maar dat geldt niet voor de Bali Zoo. Deze dierentuin is speciaal ingesteld op de wensen van voornamelijk kinderen. Zo is het mogelijk om de dieren eten te geven, zijn er waterpark attracties en kom je er een aantal beschermde diersoorten tegen, zoals de Sumatran tijger. Het park is duidelijk gestructureerd en leidt je langs de verschillende dieren en activiteiten. Zo is het in deze dierentuin namelijk ook mogelijk om een modderbad samen met de Sumatraanse olifanten te nemen. Of bezoek de dierentuin in het donker. En de kinderboerderij is erg leuk voor de kleintjes die mee op reis zijn. 

6.14. Bali Bird park

Meer dan 250 verschillende vogelsoorten uit bijvoorbeeld Latijns-Amerika, Afrika en Australië vind je in het Bali Bird park. Ook huist dit park de prachtigste en meest uitgebreide collectie Indonesische vogels. Verder omvat het park meer dan 2.000 tropische planten. Leer hier alles over de verschillende vogelsoorten. Dit park ligt maar op een paar minuten van de Bali Zoo. In het Bali Bird Park zijn er verschillende gebieden te vinden, zoals Borneo, Java en Papua. De vogels zijn geplaatst in de regio waar ze oorspronkelijk vandaan komen, zodat hun natuurlijke leefomgeving gecreëerd wordt. Er worden dagelijks demonstraties zoals het voeden van de vogels gehouden. Ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. 

6.15. Sanur beach

Rondreis door Bali
Vanaf€1.919

Rondreis door Bali

Aan de zuidoostkust van Bali ligt Sanur Beach. Dit lange zandstrand is erg populair bij watersportliefhebbers. Je vindt hier namelijk allerlei activiteiten, zoals kitesurfen, windsurfen en kanovaren. Op het strand zul je verder vele Balinese vrouwen tegenkomen die massages of het vlechten van haar aanbieden. Als je op zoek bent naar een plek om een paar relaxte dagen door te brengen, moet je zeker naar Sanur Beach gaan. Langs het strand vind je een lange promenade om langs te wandelen. En in de buurt geniet je van heerlijke gerechten bij één van de vele restaurantjes op het strand. Terwijl je uitkijkt over de zee wordt je een verse vis van de grill geserveerd. Hier zul je zeker tot rust komen en van het lokale leven proeven. 

6.16. DMZ Bali 3d art museum

Als je van de zuidoostkust naar de zuidwest gaat, kun je het DMZ Bali 3d art museum bezoeken. Hier lijkt het of je geest een trucje met je uithaalt. Er worden namelijk tweedimensionale schilderijen in drie dimensies tentoongesteld, met illusies die het oog lijken te bedreigen. Je kunt hier op de foto gaan met verschillende schilderijen op de muur en vloer. Maak een foto waarbij het net lijkt of je op een grote waterlelie zit of stap op een vlot dat op het punt staat door een haai opgegeten te worden. De fantastische schilderijen maken de illusie bijna waar, zodat het net echt lijkt. Het museum omvat 14 verschillende kamers met diverse thema´s. En het is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. 

6.17. Waterbom Bali

Als je zin hebt in een ontspannen dagje vol met waterpret, moet je zeker naar Waterbom Bali gaan. Dit waterpark vind je in het zuiden van het eiland en biedt de perfecte omgeving voor het hele gezelschap, ook als je met kinderen op rondreis door Bali bent. Het park is ontwikkeld als aanvulling op de natuurlijke omgeving. Zo vind je er dus niet alleen wereldklas glijbanen, ook tuinen die de schoonheid van het land tonen krijgen hier een plek. Meer dan 50% van het park is namelijk groen. Of je nu de steilste glijbaan Azië wil proberen of wilt relaxen in de schaduw in je eigen cabana, bij Waterbom Bali kan het allemaal. 

6.18. Jimbaran Bay

19-daagse rondreis Java & Bali.
Vanaf€1.747

19-daagse rondreis Java & Bali

In het zuiden van Bali ligt een typisch Balinees kustplaatsje: Jimbaran. Deze plek staat bekend als surfplaats, doordat de zee hier iets rustiger is als op andere plekken. En het heeft een groot aanbod van stranden. Eén van de beste is Jimbaran Beach. Dit strand strekt zich uit voor 4 kilometer en staat vol met kleine lokale cafeetjes. Huur hier een strandbedje en geniet van een dag zonnebaden. Neem tussendoor een duik in de zee. Vergeet je snorkel niet om het onderwaterleven te aanschouwen. Of geniet van de lokale keuken met verse producten uit de zee en een verfrissend groene kokosnoot. 6.19. 

6.19. Samasta lifestyle village

Wil je een dagje shoppen en genieten van luxe(re) restaurants en hotels? Dan moet bij het Samasta lifestyle village zijn in Jimbaran. In dit concept vind je invloeden van de traditionele en tropische sfeer van Bali in combinatie met een selectie van luxere lifestyle winkels en ervaringen. 

6.20. Uluwatu Tempel

Sthala Ubud
Vanaf€1.211

Sthala Ubud

Vanuit Jimbaran kun je heel goed de Uluwatu Tempel in het zuidelijkste puntje van Bali bezoeken. Deze tempel staat op de rand van een 70 meter hoge rots en kijkt uit over de zee. Alleen Hindoes mogen de tempel zelf binnen treden. Maar evengoed is een bezoekje aan deze rots meer dan de moeite waard. Je kunt er elke dag genieten van een dansshow. Deze vindt in de openlucht plaats tegen een prachtige achtergrond met de ondergaande zon. De Uluwatu tempel wordt bewoond door apen die bekend staan om het stelen van de eigendommen van de bezoekers. Ze zijn vaak met een stukje fruit om te kopen op de spullen terug te geven, alleen moedigt dit ze alleen maar meer aan om te stelen. 

6.21. Devil’s tear

Bali Taman Beach Resort Lovina
Vanaf€1.084

Bali Taman Beach Resort Lovina

Vanaf Sanur in het oosten van Bali kun je de boot naar Nusa Lembongan pakken. Dit is een eiland waar je de mooiste zonsondergang van het eiland kunt bekijken. Je vindt er getijdenpoelen en enkele mogelijkheden om van de rotsen te springen. Maak een dagtrip naar dit eiland of je kunt ervoor kiezen om er te blijven overnachten. De naam van deze plek op het eiland is waarschijnlijk te verklaren doordat de golven met zulke kracht richting land komen, dat ze bijna in de lucht lijken te breken. Hier zie je echt de kracht van de natuur. Houd er rekening mee dat dat toeristische plek vol met mensen kan zijn die een dagtour aan het maken zijn. Als je echter de toeristen iets voorbij loopt kun je genieten van de getijdenpoelen waar het rustiger is. 

6.22. Kelingking beach

Rondreis door Bali
Vanaf€2.739

Rondreis door Bali

Vanaf Nusa Lembongan, als ook vanaf Bali, kun je een dagtrip naar het naastgelegen Nusa Penida maken. En op dit eiland is Kelingking beach de grootste trekpleister. De rotsen op deze plek hebben, met enige verbeeldingskracht, de vorm van een dinosaurus. Van bovenaf kun je over de rand van de klif naar beneden klimmen tot je bij Kelingking beach uitkomt. De klim is niet te onderschatten en kan best pittig zijn. Je loopt namelijk over smalle paden die vooral krap zijn als je onderweg mensen tegenkomt.  Eenmaal beneden aangekomen is de klim zeker de moeite waard geweest. Geniet van het prachtige strand en de gigantische golven. 

7. Boek een rondreis naar Bali: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Bali, Indonesië

Vanaf€1.713

Candidasa, Indonesië

Hagelwitte stranden, magische tempels en felgroene rijstvelden kenmerken het Godeneiland Bali. Je dompelt je onder in de gewoontes en tradities van het tropische Indonesische eiland. Een wandeling door de rijstvelden, het bijwonen van een reinigingsritueel en het spectaculaire uitzicht op het kratermeer Mount Batur... het zijn slechts enkele van de vele indrukken van deze reis. Ook het kunstenaarsplaatsje Ubud en de zwarte lavastranden van Lovina sla je niet over. En als afsluiter heerlijk relaxen op het paradijselijke witte strand. Bali wacht om ontdekt te worden!

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.739

Badung, Indonesië

WAUW! Geniet van een geweldige rondreis door Bali. Bali heeft alles in huis voor een ontspannen zonvakantie of een vakantie vol avontuur. In dit geval is het zelfs twee weken vol avontuur! Tijdens deze rondreis kom je langs de mooiste tempels en meest magische rijstvelden. Je verblijft in meerdere plaatsen op Bali en hier word je beloond met de mooiste natuur en cultuur. Kortom: een geweldig gebied om je vakantie door te brengen en te genieten van witte stranden, heerlijk eten en een fantastische cultuur! Een reis om nooit te vergeten!

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.919

Badung, Indonesië

Wat staat er op je te wachten? Een 11-daagse verkenning door de boeiende landschappen en levendige cultuur van Bali. Je start je reis in het vissersdorpje Sanur. Vervolgens reis je verder naar Lovina, een vissersdorp met een plek waar je mogelijk dolfijnen kunt zien enCandidasa voor rust aan de kust. je sluit je rondreis af in Ubud, het culturele hart van Bali, met bezoeken aan tempels, kunstmarkten en natuurlijk de rijstterrassen. Deze uitgebreide reis biedt een mix van ontspanning en verkenning, zodat je kunt genieten van de schoonheid en tradities van Bali.

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.747

Bandung, Indonesië

Het uit 13.000 eilanden bestaande Indonesië is een betoverende reisbestemming. Tijdens deze reis ontdek je twee van deze juweeltjes, namelijk Java en Bali. Historische stadjes, smaragdgroene sawa's, vruchtbare plantages, de imposante Borobudur en adembenemende vulkanen wisselen elkaar af. Kenmerkend voor Indonesië zijn de traditionele dansers met hun rijk versierde kostuums en sierlijke bewegingen. De vaak religieuze dansen zijn vandaag de dag nog steeds een echte kunst. Na de highlights van Java ga je, vele mooie reiservaringen rijker, ook nog op ontdekking op Bali.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€988

Legian Beach, Indonesie

Beoordeling
7.6 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Legian Beach? Hotel The Jayakarta Bali Beach Resort en Spa is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 53 reizigers beoordelen Hotel The Jayakarta Bali Beach Resort en Spa gemiddeld met een 8. Ook beschikt het hotel over vele faciliteiten waaronder een spa. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel The Jayakarta Bali Beach Resort en Spa, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Indonesie? Boek jouw vakantie naar Hotel The Jayakarta Bali Beach Resort en Spa vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.014

Legian Beach, Indonesie

Beoordeling
10.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Legian Beach? Hotel ibis Styles Legian is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel ibis Styles Legian, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Indonesie? Boek jouw vakantie naar Hotel ibis Styles Legian vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.696

Ubud, Indonesie

Beoordeling
10.0 / 10
Luxe niveau
5 / 5

Vakantiedromen over tropisch paradijzen komen tot leven bij Padma Resort! Wrijf maar eens goed in je ogen, want dit waanzinnig mooie 5-sterrenhotel in Ubud op Bali is pure verwennerij voor je zintuigen. Omringd door regenwoud en rijstvelden word je al snel één met de natuur. Je geniet er volop van vanaf de grootste inifity pool van Bali. Eenmaal bijgekomen van dit spectaculaire uitzicht is het tijd voor een yogalesje. Zo word je helemaal zen. De restaurants met lokale specialiteiten, eersteklas service en de heerlijke spa maken deze ontspannen vakantie compleet. Klaar je om je te laten betoveren door de Balinese regenwouden? Boek dan snel jouw luxe vakantie naar Padma Resort Ubud!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.084

Lovina, Indonesie

Beoordeling
8.8 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Lovina? Hotel Bali Taman Beach Resort en Spa Lovina is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 25 reizigers beoordelen Hotel Bali Taman Beach Resort en Spa Lovina gemiddeld met een 9. Ook beschikt het hotel over vele faciliteiten waaronder een spa. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Bali Taman Beach Resort en Spa Lovina, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Indonesie? Boek jouw vakantie naar Hotel Bali Taman Beach Resort en Spa Lovina vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.750

Benoa, Indonesië

Beoordeling
8.0 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Hier waan je je in een andere wereld. Op het brede zandstrand van hotel Sol by Melia Benoa onstpan je op je bedje onder de alang alang parasols. Het team in de prachtige batiks geeft elke dag kookdemo's en de kamers zijn zo luxe als je wilt. All Inclusive hier betekent namelijk zelf kiezen uit een Silver of Gold kamer. Zak onderuit in een van de hippe zitzakken. Hier kom je niks tekort.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.211

Ubud, Indonesië

Beoordeling
9.4 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Op de achtergrond hoor je de rivier stromen, serene rust midden in de natuur bij dit hotel. Struin door de gigantische rijstvelden die om de hoek liggen van het hotel. Of neem een duik in het panorama zwembad. Het uitzicht over de groene vallei is spectaculair. En na het eten van een overheerlijke Bebek Betutu sluit je de dag af met een cocktail in de Rooftop Bar en zie je de zon langzaam ondergaan op het dakterras.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?