Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 85 rondreizen naar Sri Lanka.

bekijken

Sri Lanka, uitzicht jungle en olifanten

17-daagse groepsrondreis Sri Lanka's Mooiste van de Natuur
Vanaf€2.524

17-daagse groepsrondreis Sri Lanka's Mooiste van de Natuur

Op het tropische eiland Sri Lanka vind je brede kustlijnen met zandstranden en helderblauw water. Als je het binnenland intrekt zul je ook berggebieden, theeplantages en tropische bossen met wilde dieren tegenkomen. Dit land biedt een prachtige combinatie van verschillende landelijke gebieden en is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. 

1. Kenmerken Sri Lanka

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je een rondreis door Sri Lanka gaat maken. 

Kenmerken rondreis Sri Lanka​

Land Sri Lanka
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  21.4 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 uur
Valuta Srilankaanse roepi
Taal Singalees, Tamil, Engels
Tijdsverschil met Nederland 3,5 uur later in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen, met kinderen
Visum Max 30 dagen zonder visum
Inenten DTP, Buiktyfus en Hepatitis A

2. Tips rondreis Sri Lanka

 • Je mag in Sri Lanka geen Boeddha tatoeages laten zien. Als je hier een tatoeage van hebt, moet je deze bedekken. 
 • Het is ongepast om een foto te nemen met je rug naar een Boeddhabeeld toe. 
 • Als je religieuze plaatsen gaat zoeken, moet je gepast gekleed gaan. Dat wil zitten met schouders en benen bedekt. 
 • Als toerist betaal je meer voor de entree van bezienswaardigheden dan de lokale bevolking. Bij een nationaal park kan het voorkomen dat de prijs voor een local €0,25 is terwijl jij €25 moet betalen. 
 • Vergeet je reisstekker niet als je elektrische apparatuur wilt gebruiken of opladen. 
 • Je kunt in Sri Lanka het water uit de kraan niet drinken. Koop dus flessen mineraalwater. Let ook op met het wassen van groente en fruit. 
 • Het is gebruikelijk om in Sri Lanka fooi te geven. Niet alleen aan obers, maar ook aan hotelmedewerkers en gidsen bijvoorbeeld. 

3. Voorbereidingen bij een rondreis door Sri Lanka

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten
Vanaf€2.413

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten

Als je naar Sri Lanka op reis gaat, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. Verder heb je ook een visum nodig. Je kunt hiervoor, minimaal 5 werkdagen voor vertrek, een elektronisch visum aanvragen. Een visum voor 30 dagen kost 35USD.  Bij aankomst in het land kan de douane je om een retour- of doorreisticket vragen. Zorg dus dat je dit bij de hand hebt. Ook kan een recent bankafschrift met een minimaal positief saldo van €250 gevraagd worden en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als je vanuit een gelekoortsgebied het land binnenkomt.  

3.1. Vaccinaties

Voor je rondreis door Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus, polio), Buiktyfus en Hepatitis A aangeraden. Ook kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn, afhankelijk van jouw situatie. Tijdens een persoonlijk consult kun je dit allemaal doornemen. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. Je kunt jouw reisroute bespreken en een consulent kan je adviseren welke specifieke inentingen je nodig hebt. De meest voorkomende vaccinaties kunnen gelijk gezet worden.

Sri Lanka Highlights in Boutique Style
Vanaf€5.742

Sri Lanka Highlights in Boutique Style

De kosten voor de vaccinaties wisselen per plaats en vaccinatiebureau. Voor een intakegesprek inclusief vaccinatieboekje betaal je gemiddeld €24. Een vaccinatie tegen DTP kost gemiddeld €29. Je zult rond de €40 betalen voor de inenting tegen buiktyfus en gemiddeld €55 voor Hepatitis A. Vergeet niet je verzekeringspolis te bekijken, aangezien (aanvullende) verzekeringen de kosten voor inentingen kunnen vergoeden.  

4. Veilig op reis naar Sri Lanka

Als je een rondreis naar Sri Lanka gaat maken is het goed om vooraf bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken na te gaan of er veiligheidsrisico’s voor het land gelden. De veiligheidsrisico’s kunnen namelijk afwijken van wat je gewend bent. In het noorden en oosten van het land kun je niet de hoofdweg verlaten, aangezien er rond militaire bases nog mijnen liggen. Door het hele land kunnen er onverwachts demonstraties voorkomen die tot geweld kunnen leiden. Vermijd deze daarom, net als grote menigten. En wees alert op drukbezochte plekken. Verder is er in Sri Lanka, net als wereldwijd, een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. En volg het nieuws in de (lokale) media om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. 

Sri Lanka Highlights
Vanaf€2.566

Sri Lanka Highlights

Er wordt een stijging genoteerd van het aantal berovingen en aanradingen in het land. Wees voorzichtig, helemaal als je als vrouw alleen op reis bent. Op plekken waar veel toeristen samenkomen, zoals de stranden in het zuiden van het land, moet je extra voorzichtig zijn. Graag delen we een aantal tips en aandachtspunten voor een veilige rondreis door Sri Lanka:

 • Je kunt het beste na zonsondergang de straat niet meer op gaan. 
 • Vermijd het om na zonsondergang te reizen. 
 • Loop niet over straat en was altijd op je hoede voor bijvoorbeeld overvallen. 
 • Vermijd de sloppenwijken. 
 • Mocht je het slachtoffer worden van een overval, bied dan geen verzet. Geef je bezittingen af want verzet leidt vaak tot (meer) geweld. 
 • In Sri Lanka staan hoge straffen op het bezit of gebruik van (soft)drugs. Neem dus geen drugs mee het land in en gebruik het ook niet ter plaatse. Je kunt voor een relatief klein vergrijp al de doodstraf opgelegd krijgen.
 • Maak geen foto´s van overheidsgebouwen, miliaire objecten of van mensen in uniform, dit is namelijk verboden. 
 • In het land is homoseksualiteit, ook voor buitenlanders strafbaar. Hier moet je dus rekening mee houden. 

5. Beste reistijd voor een rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka Highlights in Boutique Style
Vanaf€5.742

Sri Lanka Highlights in Boutique Style

Met gemiddelde temperaturen van 25 tot 30 graden gedurende het hele jaar, heeft Sri Lanka een tropisch klimaat. In de bergen echter liggen de temperaturen iets lager met gemiddelden van 15 tot 20 graden. Sri Lanka kent verschillende seizoenen - er is een droge tijd en een regentijd. De regen trekt over het land in deze periodes. In het algemeen kan gezegd worden dat er een regenseizoen van mei tot en met augustus is. De regen valt in deze periode vooral in het (zuid)westen van het land. In het noordoosten regent het vooral van oktober tot en met januari. 

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten
Vanaf€2.413

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten

De beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden december - maart. Zo vermijd je het regenseizoen. Als je specifiek het oosten van het land wilt bezoeken, kun je het beste in februari en maart gaan om het regenseizoen te ontwijken. Houd er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen overstromingen kunnen ontstaan. als je in deze periode reist, is het aan te raden om het nieuws te volgen en bij bijvoorbeeld je accommodatie de situatie ter plaatse na te vragen. Ook zijn de regenseizoen natuurlijk niet precies. Het kan tijdens het droge seizoen ook plots regenen. Maar doordat de regen over het eiland trekt in verschillende periodes, kun je eigenlijk het hele jaar door wel een strand vinden waar het heerlijk vertoeven is.  

Sri Lanka Highlights
Vanaf€2.566

Sri Lanka Highlights

Verder is het goed om te weten dat er langs de hele kust gevaar is voor muistromen in de zee. Dit zijn de stromingen die zwemmers en watersporters wegtrekken van het strand. Kijk goed naar de vlaggen op het strand. Aangezien niet overal vlaggen worden gebruikt, betekent het niet dat als je geen vlag ziet de situatie veilig is. Informeer ter plaatse waar het veilig is om te zwemmen of je watersport uit te oefenen.

6. Vervoer naar en in Sri Lanka

17-daagse rondreis Sri Lanka Klassiek
Vanaf€1.456

17-daagse rondreis Sri Lanka Klassiek

In ongeveer 12 uur vlieg je vanaf Schiphol (Amsterdam) naar Sri Lanka. Dit is inclusief één overstap. Eenmaal aangekomen in Sri Lanka zul je merken dat er eigenlijk geen gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten. Je zult hier het openbaar vervoer kunnen pakken. 

6.1. Met de trein

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur
Vanaf€2.328

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur

In Sri Lanka vind je spoorwegen door het hele land. Er zijn drie hoofdtrajecten: langs de kust, door het hart van het eiland en het noorden. Houd er rekening mee dat treinen niet altijd op tijd rijden. Er worden drie verschillende klassen kaartjes aangeboden. De eerste klas beschikt over airconditioning, de tweede klas laat je op vouwbedjes rustenn en de derde klasse is goedkoop maar overvol.  

6.2. Bus

15-daagse familierondreis Sri Lanka
Vanaf€2.100

15-daagse familierondreis Sri Lanka

Je kunt ook kiezen voor de bus dat een netwerk heeft dat het hele land beslaat. Er zijn privé bussen en bussen van de Central Transport Board (CTB). De bus is vaak iets minder comfortabel dan de trein, maar je kunt wel overal komen. Aangezien bussen vaak maar 50 kilometer per uur kunnen rijden, zijn de reistijden lang. 

6.3. Taxi / tuktuk

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven

Andere manieren om je te verplaatsen zijn met een taxi of een tuktuk. De taxi´s werken vaak met de meter en zijn voor lange ritten een goede keuze. Voor korte afstanden kun je ook voor een tuktuk kiezen. Deze zijn goedkoop, al moet je vooraf een prijs onderhuren. 

6.4. Auto met chauffeur

20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Oost)
Vanaf€2.452

20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Oost)

Je kunt ook een auto (met chauffeur) huren. Het wordt afgeraden om zelf te rijden als je niet gewend bent aan het chaotische wegverkeer in het land, waar verkeersregels niet lijken te bestaan. Het huren van een auto met chauffeur is vaak zelfs goedkoper dan alleen het huren van een auto. 

7. Bezienswaardigheden Sri Lanka

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur
Vanaf€2.328

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur

Of je nu op zoek bent naar een land om een heerlijke strandvakantie te houden of juist van de groene natuur wilt genieten en een unieke cultuur wilt opsnuiven, Sri Lanka biedt het allemaal. Graag zetten we de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een rondreis door Sri Lankan voor je op een rij. 

7.1. Mihintale

In het noorden van het land ligt Mihintale. Dit is een bedevaartsoord waar je verschillende religieuze monumenten en verlaten structuren kunt aanschouwen. Volgens de bevolking is het namelijk op deze bergtop dat de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiyatissa elkaar ontmoeten en de start van het boeddhisme in Sri Lanka markeerde. Je kunt de heuvel te voet beklimmen of een gedeelte met de auto omhoog gaan. Aan het eind van de klim kom je op een groot platform waar je geniet van prachtige vergezichten. Ook zal je hier gelijk de grote witte stoepa Maha Seya opvallen. Deze heeft een diameter van maar liefst 41 meter op de bergheuvel. Verder kom je hier ook een groot wit boeddha beeld tegen. 

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven

Let op dat je gepast gekleed gaat bij het bezoeken van Mihintale. Dat wil zeggen dat je knieën en schouders moet bedekken. Ook moet je je schoenen of slippers aan het eind van de trap, voor het betreden van het platform achterhalen. Neem sokken mee als je liever niet op blote voeten wilt rondlopen. 

7.2. Hurulu eco park

Op iets meer dan een uur van Mihintale kun je het Hurulu Eco park bezoeken, dit ligt in het Hurulu Forest Reserve. Je kunt hier verschillende jeep safaris maken. Dit natuurpark is een belangrijke leefomgeving voor de Sri Lanka olifant. Dit dier staat bekend om zijn trekgedrag wat vooral in het droge seizoen plaatsvindt in de bossen rondom het gebied. Je hebt in dit park grote kans om oog in oog met deze wezens te komen staan. In het reservaat wonen ook mensen, er is alleen geen registratie van het aantal. Wel hebben boskap en de uitbreiding van de menselijke woonplekken tot botsingen tussen mens en olifant geleid. 

7.3. Sigiriya: the ancient rock fortress

Als er één bezienswaardigheid is die je niet mag missen, is dat toch wel Sigiriya. Door de lokale bevolking wordt hiernaar verwezen als het achtste wereldwonder. Op een rotsplateau op 370 meter boven zeeniveau zijn een oude paleis en fort te bezichtigen. Je vindt deze rots in het midden van het eiland. Het rotsplateau is gevormd door magna uit een vulkaan en ligt 200 meter hoger dan de omringende jungle. 

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven

Doe goede wandelschoenen aan als je omhoog gaat klimmen. Je moet namelijk een trap met 1250 treden beklimmen om bij het hoogste punt te komen. De klim duurt ongeveer 2 uur. Maar eenmaal bovenaan op de rots geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving wat de klim meer dan de moeite waard maakt. Hier zie je hoe menselijke arbeid op de rots samenkomt met de natuur waarin het zich bevindt. Het wordt trouwens aangeraden om het paleis op de rots ´s morgens te bezoeken in verband met de hoge temperaturen gedurende de dag. 

7.4. Pidurangala rock

Sri Lanka Highlights in Boutique Style
Vanaf€5.742

Sri Lanka Highlights in Boutique Style

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de, soms erg drukke, Sigiriya rots, kun je de dichtbij gelegen Pidurangala rock beklimmen. Volgens sommige is deze rots meer de moeite waard. En vanaf hier heb je een uitzicht op Sigiriya. En natuurlijk de rest van de groene omgeving. In ongeveer een uur loop je naar de top. Houd er rekening mee dat het pad misschien niet overal even duidelijk is, met rode pijlen wordt de weg aangegeven. Of volg gewoon de andere mensen die omhoog lopen. De weg naar de top loopt door een indrukwekkende omgeving van rotsblokken en bomen. En je komt onderweg verschillende boeddhabeelden tegen, waaronder een liggende Boeddha tegen die gedeeltelijk uit bakstenen bestaat. Het laatste stukje zul je iets moeten klimmen, want hier houdt het pad op. 

7.5. Gouden tempel van Dambulla

Discover Sri Lanka en Malediven
Vanaf€3.044

Discover Sri Lanka en Malediven

Dambulla is het grootste en best-bewaarde tempelcomplex in Sri Lanka. In dit boeddhistische complex vind je meer dan 80 grotten met beelden en wandschilderingen van onder andere Hindoestaanse goden. Je moet hier zeker een bezoekje brengen aan de ´Grot van de goddelijke koning´ die gevuld wordt door een liggende Boeddha van wel 15 meter lang. Een andere grot, de ´Grot van de grote koningen´ is de grootste grot die je kunt bezoeken. Hier vind je 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden. 

7.6. Kandy

In het midden van Sri Lanka, in een vallei, ligt de plaats Kandy. Dit is voor dit land een redelijk grote stad en biedt volop bezienswaardigheden waaronder diverse tempels. De stad staat trouwens sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad kun je onder andere een wandeling rond Kandy Lake maken. In het midden van het meer ligt een eilandje. Dit zou vroeger gebruikt zijn door de harem van de koning. Bij Kandy Lake geniet je niet alleen van het meer, maar ook van het lokale leven. En vanaf hier zie je al gelijk het 27 meter hoge Bahirawakanda Vihara Buddha Statue. Dit is een religieus monument in Sri Lanken. Het beeld staat op een berg vanaf waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Vanuit Kandy kun je trouwens de trein pakken om naar de plaats Ella te gaan. Dit is één van de mooiste treinreizen van het land.  

7.7. Temple of the sacred tooth relic

In Kandy vind je de Temple of the sacred tooth relic. Deze boeddhistische tempel wordt ook wel Sri Dalada Maligawa genoemd. Je vindt deze tempel op het complex met het koninklijke paleis. En hier wordt de ´relic of the tooth of Buddha´ tentoongesteld. Dit is een relikwie van de tand van Boeddha die in het land wordt vereerd. Het relikwie speelt sinds vroegere tijden een belangrijke rol in de lokale politiek. Er wordt namelijk geloofd dat wie het relikwie bezit, het land mag besturen.  

Groepsrondreis Sri Lanka
Vanaf€2.749

Groepsrondreis Sri Lanka

Deze tempel is één van de heiligste heiligdommen in de boeddhistische wereld. Er worden nog dagelijks rituelen uitgevoerd in de tempel. Drie keer per dag vindt er een dienst plaatst en één keer per week worden er offers gebracht uit respect voor de sacred tooth relic. Doordat de tempel nog actief door de lokale bevolking wordt gebruikt, is hier van alles te zien en bekijken. 

7.8. Royal Botanical Gardens

Op een paar kilometer van Kandy liggen de Royal Botanic Gardens. Deze botanische tuin is de grootste van Sri Lanka en staat bekend om zijn collectie orchideeën. Je vindt hier meer dan 4.000 verschillende soorten planten, waaronder dus orchideeën, medische planten en palmbomen.  In de botanische tuin vind je onder andere de Orchid House. Hier geniet je van een tentoonstelling van exotische bloemen en planten, waaronder de grootste orchidee ter wereld. Deze bevat bloemen van wel 2,5 meter. Ook vind je hier een specerijentuin. Deze bevat een grote collectie kaneel, dit is de belangrijkste specerij die vanuit dit land wordt geëxporteerd. Ook vind je er peper, dit is de meest gevraagde specerij ter wereld. 

7.9. Nuwara Eliya

Sri Lanka Highlights
Vanaf€2.566

Sri Lanka Highlights

In het centrum van Sri Lanka ligt Nuwara Eliya. Deze plaats staat ook wel bekend als het kleine Engeland van het land, aangezien het gesticht werd tijdens de Britse koloniale periode. De stad ligt aan de voet van Pidurutalagala en wordt omringt door theeplantages. Als je vanuit de plaats Kandy de trein naar Ella pakt, ligt deze plaats ongeveer halverwege de route. Je kunt hier dus prima een tussenstop maken.    

20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka
Vanaf€1.984

20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka

Wat gelijk zal opvallen aan Nuwara Eliya is dat het klimaat verschilt met dat in de rest van het land. Het is er namelijk een stuk koeler. Dit maakt het een perfecte omgeving om thee te verbouwen. Tijdens een verblijf aan deze stad moet je dus zeker een wandeling door de theeplantages maken. En een bezoek brengen aan één van de vele theefabrieken. Ook kun je tijdens een wandeling verschillende watervallen tegenkomen. 

7.10. Pidurangalu

22-daagse rondreis Grand Tour Sri Lanka
Vanaf€1.725

22-daagse rondreis Grand Tour Sri Lanka

Pidurangalu is met ruim 2.500 meter de hoogste berg van het land. Ook is de top gelijk het hoogste punt van het land. Vanuit verschillende delen in het midden van het land zul je hem kunnen zien liggen. De berg ligt in een bosrijke omgeving. Helaas is de berg het grootste gedeelte van het jaar niet open voor publiek. Echter, gedurende bepaalde perioden kun je een toegangspas aanvragen om met een auto richting de top te rijden. Lopend de berg beklimmen is verboden. Als je het geluk hebt om met een auto over de berg te mogen rijden, zul je genieten van de prachtige natuur vol met kleurrijke bomen met planten en een schitterend uitzicht. 

Penke Goed om te weten! De top is gekenmerkt als ´ultrahoge veiligheidszone´ en strikt verboden. Het wordt beschermd door een militaire basis. Als je met een auto over Pidurangala rijdt, mag je ook zeker niet uitstappen.

7.11. Arugam Bay

Sri Lanka Highlights in Boutique Style
Vanaf€5.742

Sri Lanka Highlights in Boutique Style

Arugam Bay is gelegen aan de Indische Oceaan aan de zuidoostkust van het land. Deze plaats is vooral bekend bij surfers aangezien je hier goede kwaliteit golven vindt. Maar, de lokale stranden, lagunes en historische tempels maken deze plaats ook zeker het bezoeken waard als je niet komt om te surfen. Geniet een dagje op het strand of ga shoppen bij de lokale winkeltjes om bijvoorbeeld souvenirs te kopen. Arugam Bay is gelegen naar één van de grotere natuurgebieden van het land. Als je de omgeving gaat verkennen, is het aan te raden op te passen voor dieren zoals krokodillen en olifanten. Je kunt ook een Lagoon safari maken waarbij je juist op zoek gaat naar de dieren. 

7.12. Little Adam’s peak

16-Daagse Hotdeal Sri Lanka Highlights & Beach (Oost)
Vanaf€1.691

16-Daagse Hotdeal Sri Lanka Highlights & Beach (Oost)

Vanuit het plaatsje Ella kun je Little Adam’s peak beklimmen. Onderweg geniet je van theeplantages en loop je door een heuvelachtig landschap. Langzaam maken de heuvels plaats voor bergen en aanschouw je prachtige uitzichten over de vallei  en bergen aan de overkant. De klim vergt enige inspanning, maar hier word je ook voor beloond. Als je eenmaal op Little Adam’s peak bent aangekomen, wil je waarschijnlijk niet meer weggaan. Je kunt blijven genieten van het uitzicht, de natuur met haar imposante bergen en groene heuvels en het gevoel van vrijheid dat je hier voelt. 

7.13. Ella Rock

21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (Zuid)
Vanaf€2.705

21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (Zuid)

Meer naar het zuiden in het land vind je Ella Rock. Als je houdt van natuur en het hiken dan ben je hier op de juiste plek. Je loopt hier door een prachtige omgeving. En onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen die je een fantastisch uitzicht over de vallei en Little Adam’s peak bieden.  

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur
Vanaf€2.328

17-daagse privérondreis Sri Lanka met gids/chauffeur

Houd er wel rekening mee dat de tocht voor dit gebied zwaarder is dan Little Adam’s peak. Als je echter in goede conditie bent, is de tocht echter normaal gesproken niet te zwaar. Je loopt voornamelijk vlak of licht stijgend. Er is wel één steil stuk, maar dit is maar een paar honderd meter. Je kunt de wandeling in principe zonder gids maken, je hebt alleen wel een kaart op je mobiele telefoon nodig om de route te vinden. Als je bij Ella Rock bent aangekomen is het zeker de moeite waard om een paar honderd meter door te lopen naar een uitkijkpunt. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht. 

7.14. Lipton’s seat

Groepsrondreis Sri Lanka
Vanaf€2.749

Groepsrondreis Sri Lanka

Op ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Ella ligt Lipton’s seat. Dit is een uitkijkpunt dat je één van de mooiste uitzichten van Sri Lanka biedt. De weg erheen kun je lopend of met de auto afleggen. Als je het laatste gedeelte wandelt, zul je merken dat dit licht omhoog loopt. Je geniet echter van een uitzicht over theeplantages. Je wordt omringt door thee. Eenmaal bovenaan lijkt het bijna of je boven de wolken staat. Geniet van het 360 graden uitzicht over de omgeving en de theeplantages. 

Dit uitkijkpunt is trouwens vernoemd naar Sir Thomas J. Lipton die hier zijn thee-imperium is gestart. Zijn beeld zit bovenaan op een bankje, zodat je met hem op de foto kunt gaan. Om te voorkomen dat het te mistig of bewolkt is om iets te kunnen zien, is het aan te raden om de trip ´s morgens vroeg gelijk te maken. 

7.15. Udawalawe national park

Als je een nationaal park in Sri Lanka wilt bezoeken, is het Udawalawe national park een echte aanrader. Dit beschermde gebied huisvest een groot aanbod flora en fauna en is een belangrijke woonplaats voor watervogels. Als je geluk hebt kun je kuddes olifanten, krokodillen en herten tegenkomen. Het nationale park is voornamelijk vlak, al kom je ook enkele heuvelachtige delen tegen. Geniet van een safari door het park, rij met een jeep door de natuur en aanschouw al het wild met eigen ogen. Als je een echte vogelspotter bent, kun je ook een speciale safari nemen die zicht richt op het zien van vogels.In het nationale park ligt het Udawalawe elephant transit home. Dit is een centrum dat baby wees olifanten opvangt. 

7.16. Bentota beach

16-Daagse familiereis Echt Sri Lanka
Vanaf€1.776

16-Daagse familiereis Echt Sri Lanka

Wil je tijdens je rondreis door Sri Lanka ook relaxen op het strand? Dan moet je naar Bentota gaan. Hier vind je een breed zandstrand, een zee om een heerlijke duik in te nemen en  entertainment. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Surfen, snorkelen, duiken, waterskiën en diepwater vissen zijn maar een paar van de activiteiten die worden aangeboden. Er zijn hier volop luxe hotels te vinden om te verblijven met de meest uitgebreide faciliteiten. Let wel goed op de vlaggen op het strand. Je komt wel eens een rode vlag tegen door de sterke stroming in de zee. 

7.17. Yala National Park

In het zuidwestelijke puntje van Sri Lanka ligt het Yala National Park. Dit park dat grenst aan de Indische Oceaan en omvat zowel lagunes, bossen, struikgewas en graslanden. Dit park is trouwens het land van luipaarden. De hoeveelheid luipaarden is hier veel hoger dan in de rest van de wereld en zij zijn de heersers van deze jungle. 

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten
Vanaf€2.413

15-/16-daagse familie groepsrondreis Curry's en Kokosnoten

Naast luipaarden vind je hier ook olifanten, luiaardberen, jakhalzen, pauwen en bijvoorbeeld krokodillen. De beste tijd om het park te bezoeken is tussen februari en juli. Dan is het waterniveau namelijk laag, wat de dieren naar de openheid brengt. Je kunt een halve dag safari boeken, een dagsafari of blijf in het park overnachten en geniet zo meerdere dagen van de wilde dieren.  

7.18. Unawatuna

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven
Vanaf€1.595

Individuele rondreis Sri Lanka en de Malediven

De badplaats Unawatuna ligt aan de zuidwestkust van het land. Hier ga je heen als je op zoek bent naar mooie stranden die bezaaid zijn met palmbomen. Ga zwemmen of surfen in de baai of bekijk het koraalrif tijdens een snorkel- of duiktocht. Je kunt een bezoek aan deze kustplaats heel goed combineren met een bezoek aan andere kustplaatsen in de regio.  

Groepsrondreis Sri Lanka
Vanaf€2.749

Groepsrondreis Sri Lanka

Als je niet alleen van het strand wilt genieten, maar ook cultuur wilt opsnuiven kun je bijvoorbeeld de boeddhistische tempel Peace Pagoda bezoeken. Deze prachtige tempel is in Japanse stijl gebouwd en als je omhoog loopt geniet je van een uitzicht over de oceaan. De bekendste straat van Unawtuna is Yaddehimulla Road. Hier geniet je van een drankje in één van de barretjes of ga je heen voor een heerlijk ontbijt. De prijzen liggen hier wel wat hoger en ook is er redelijk veel verkeer. 

8. Boek een rondreis naar Sri Lanka: vergelijk accommodaties en aanbieders

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 2 Rondreis Aanbieders naar Sri Lanka

Vakanties van 333Travel.nl in Sri Lanka
Vakanties van Asiadirect.nl in Sri Lanka

Rondreizen Aanbiedingen Sri Lanka

Vanaf€1.725

Anuradhapura, Sri Lanka

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan. Proef de Ceylonthee op de plek waar deze thee gemaakt wordt; de frisgroene plantages in de bergachtige binnenlanden. Verken het uiterste noorden en het oosten van het land, lange tijd niet toegankelijk voor toeristen en dus nog ongerept en écht. Het boeddhisme beleef je in de grottempel van Dambulla en de tempels van Mihintale en Kandy. Imposante watervallen, ruïnes, paradijselijke stranden, specerijen, pure natuur… een veelomvattende rondreis door de 'tuin zonder jaargetijden'.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.749

Anuradhapura, Sri Lanka

Beoordeling
8.2 / 10
Luxe niveau
2 / 5

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka maak je kennis met de hoogtepunten en minder bezochte gebieden. Dit prachtige eiland biedt het beste van Azië zonder lange reisdagen. Tijdens deze rondreis ontdek je naast de fascinerende cultuur ook het gevarieerde landschap en de wilde dieren. We bezoeken oude steden, leren over de roerige geschiedenis en fietsen door traditionele dorpen. Het vervoer is voornamelijk per eigen bus, maar we nemen ook een keer de exprestrein en de lokale boemeltrein. De rondreis eindigen we relaxed aan de kust met witte zandstranden.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.691

Sri Lanka

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis door Sri Lanka? Dan zijn onze Hotdeal reizen echt wat voor jou!Sri Lanka heeft uitgestrekte natuur (met mooie brede en lange stranden), wildlife, levendige en zeer karakteristieke plaatsjes, waar vaak nog van alles over de Nederlandse geschiedenis op het eiland te ontdekken is, maar ook indrukwekkende bezienswaardigheden.We noemen er alvast een paar: een van de mooiste treinreizen ter wereld, de bijzondere Tempel van de Heilige Tand in Kandy, het uitzicht van Little Adam's Peak, de beroemde vuurtoren in de koloniale vesting van Galle, uitgestrekte theeplantages, en (als je wilt) de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya, waar een koninklijk fort op de top stond. Nog altijd een uitdagende beklimming voor bezoekers!Wanneer kies je voor Oost-Sri Lanka? We bieden Sri Lanka reizen aan die zijn toegespitst op oost en zuid. Dat heeft alles met het weer te maken. Kies voor het mooie weer van de oost- en noordkust als je tussen april en september reist. Voor de zuid-en westkust als je tussen december en maart reist. Boek je een hotdeal rondreis in Sri Lanka, dan verblijf je in eenvoudige maar schone, kleinschalige hotels, maar vaak wel met zwembad. Je reist met een eigen chauffeur. De leukste excursies zijn al geregeld, hoe je de dagen verder invult is helemaal aan jou.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 31 dagen geleden
Vanaf€5.742

Sri Lanka

Inclusief vluchten. Tijdens deze bijzondere reis verblijf je in luxe kleinschalige boutique hotels en kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Je maakt kennis met de enorme veelzijdigheid van het land. Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura, de leeuwenrots van Sigiriya, het magische Kandy en via de hooggelegen theeplantages maak je een betoverende treinreis naar het zuiden. Ten slotte eindigt de reis aan een gouden strand omzoomd met palmbomen.

BEKIJKEN
333Travel.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.456

Anuradhapura, Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka 'Gezegend Eiland' betekent? Een toepasselijke naam, want Sri Lanka is gezegend met vele hoogtepunten. Allereerst culturele hoogtepunten zoals koninklijke steden en talrijke tempels waar de Sri Lankanen met bloemenoffers hun Boeddha vereren. Maar het eiland is ook gezegend met berglanden en tropische natuur vol bijzonder wildlife. Ooit weleens oog in oog gestaan met olifanten? In Sri Lanka is de kans bijzonder groot. De glooiende, frisgroene theeplantages vormen het perfecte decor om een kopje Ceylonthee, made in Sri Lanka, te drinken. En tot slot is het land ook nog eens gezegend met een fantastische kustlijn. In de idyllische vissersplaatsjes aan de kust wuiven de kokospalmen aan de goudgele stranden je tegemoet. Een gezegend land dat werkelijk alles te bieden heeft! Na een bezoek aan deze 'Parel van de Indische Oceaan' zul je dit unieke eiland met haar lieve, gastvrije bevolking voor altijd in je hart gesloten hebben.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.566

Sri Lanka

Inclusief vluchten. Tijdens deze schitterende rondreis kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Je maakt kennis met de enorme veelzijdigheid van het land. Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura, de leeuwenrots van Sigiriya, het magische Kandy en via de hooggelegen theeplantages maak je een betoverende treinreis naar het zuiden. Ten slotte eindigt de reis aan een gouden strand omzoomd met palmbomen.

BEKIJKEN
333Travel.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.100

Bandarawela, Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka de Parel van de Indische Oceaan wordt genoemd? En een pareltje is het! Varend ga je op zoek naar krokodillen en per jeep kom je vast een kudde vertederende olifanten tegen. Boeddha's vind je in Dambulla en het traditionele Kandy. De beklimmingen van de Leeuwenrots en Little Adam's Peak zorgen voor een fantastisch uitzicht en genieten doe je op drie verschillende stranden. Neem deel aan een meditatie, volg een cursus theeblaadjes plukken in een plantage en word een keukenprins of prinses tijdens de kookcursus. Ga mee op zoek naar alle schatten van Sri Lanka.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.299

Sri Lanka

Beoordeling
8.3 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Fascinerende cultuur, gevarieerde landschap en fantastische stranden; tijdens deze rondreis door Sri Lanka en de Malediven ontdek je de mooiste elementen van Azië dicht bij elkaar. We bezoeken oude steden, we fietsen door traditionele dorpjes en we kunnen relaxen aan heerlijke stranden. Dit alles zonder veel lange reisdagen. We reizen met onze eigen bus en we nemen een keer de lokale trein. Tijdens optionele jeepsafari's kun je op zoek naar wilde dieren die in de nationale parken van Sri Lanka leven. De laatste dagen van deze avontuurlijke rondreis kun je op de Malediven heerlijk ontspannen op de hagelwitte zandstranden en genieten van de zachte azuurblauwe zee.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.452

Sri Lanka

De Indische Oceaan beslaat maar liefst 3 werelddelen. Het immense watergebied stroomt van Afrika, tot Azië en Australië. De twee grootste eilanden van de Indische Oceaan zijn Madagaskar (in Afrika) en Sri Lanka (in Azië). Naar die laatste parel gaat deze reis. We bieden deze 20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan in twee versies aan. De vele hoogtepunten zijn hetzelfde, maar we houden maximaal rekening met moeder natuur. Dat wil zeggen: vanaf mei tot na de zomer is het weer aan de oostkust bij Trincomalee op haar best. Dat maakt het tot een ultieme tropische strandbestemming. En: je kunt er tussen maart en juli dolfijnen en wavissen in het wild zien. Trincomalee is daarom opgenomen in de Parel van de Indische Oceaan (Oost), deze reis dus. Sri Lanka heeft prachtige natuur, van stranden tot bergen, en je kunt er niet alleen walvissen zien, maar ook olifanten en met geluk zelfs de luipaard! Het eiland heeft levendige en zeer karakteristieke plaatsjes, waar vaak nog van alles over de Nederlandse geschiedenis te ontdekken valt. En er staan indrukwekkende bezienswaardigheden: de bijzondere Tempel van de Heilige Tand in Kandy, de beroemde vuurtoren in het koloniale fort van Galle, de rotstempel Dambulla, of de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya, waar een paleisstad op de top stond.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 31 dagen geleden
Vanaf€2.705

Sri Lanka

Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Geen enorm land dus, maar de turbulente geschiedenis, de tradities en de intenisiteit van het kleurrijke leven, stromen bij wijze van spreken bij gebrek aan ruimte van het eiland af. Hier is zoveel te beleven, dat je je na afloop van deze 21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed echt afvraagt of je 'maar' drie weken op reis bent geweest. En niet alleen om wat je gaat zien, maar ook omdat het tegelijkertijd een hele avontuurlijke en hartstikke toffe reis is. Je kunt het in de beschrijving hieronder allemaal uitgebreid lezen, maar in het kort ga je dit meemaken: je gaat river raften en zwemmen in Kitulgata, je gaat naar de 1.000 meter diepe kloof World's End, een jeep safari maken op zoek naar luipaarden en olifanten......Wacht even, er is nog meer. Je ziet de oudste boom ter wereld (meer dan 2.300 jaar oud), kunt een boottocht maken op zoek naar walvissen en dolfijnen, en je kunt de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya beklimmen, waar ooit een complete stad op de top stond. Je ziet rotstempels, bent een paar dagen aan het strand, gaat naar bergen en watervallen. En we schenken ook een kopje thee op een van de mooiste theeplantages.....We bieden Sri Lanka reizen aan die zijn toegespitst op oost en zuid. Dat heeft alles met het weer te maken. Kies voor het mooie weer van de oost- en noordkust als je tussen april en september reist. Voor de zuid-en westkust als je tussen december en maart reist.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 31 dagen geleden
Vanaf€1.984

Sri Lanka

Deze 20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka gaat niet alleen dwars over het eiland, maar ook van het hoogste noorden naar het diepste zuiden. Van het Nederlandse fort op het noordelijke schiereiland Jaffna, naar de ongerepte stranden van Ahangama in Zuid-Sri Lanka (waar vissers nogal ongemakkelijk aan palen in zee hangen in de hoop op een goede vangst), en van Polonnaruwa, een van de oudste koninkrijken op het eiland, naar de spectaculaire en duizelingwekkende Leeuwenrots, waar ooit een paleisstad op de top stond.Sri Lanka is dus niet heel erg groot, en dat is nou juist een van de troeven. Dat zit zo: Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen. Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels en ooievaars. Met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Je gaat daarom op jeep safari, maar maakt ook een van de mooiste treinreizen ter wereld, bezoekt theeplantages, gaat naar de oudste boom ter wereld, ziet vuurshows, bijzondere tempels, trekt per tuk tuk door Colombo en krijgt ook nog eens lekker wat op tijd op een paar van heerlijke tropische stranden.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 31 dagen geleden
Vanaf€1.776

Sri Lanka

Is het geen ontzettend leuk idee om samen met je familie een comfortabele en schitterende rondreis door Sri Lanka te maken? Je ziet de hoogtepunten die het land te bieden heeft, en jullie hebben je eigen chauffeur en gids. De reisafstanden zijn kort en dus ideaal voor het hele gezin. En je weet: de reis wordt privé georganiseerd, dus aanpassingen op maat zijn geen enkel probleem.Deze route door Sri Lanka brengt je langs prachtige afgelegen stranden, traditionele dorpjes, historische hoogtepunten (soms echt letterlijk!) en uitgestrekte theeplantages. Je maakt een van de mooiste treinreizen ter wereld! Maar ook een bezoek aan de nationale parken van Minneriya en Yala mag niet ontbreken, omdat jullie hier op avontuurlijke jeep safari's nog olifanten, wilde zwijnen, waterbuffels, herten, jakhalzen, en misschien wel een luipaard kunnen zien.De reis eindigt in een comfortabel resort aan het uitnodigende strand van Dikwella. Palmbomen, witte stranden en azuurblauw water vormen dagenlang het decor. Als je even tijd hebt, probeer dan een boottocht te maken waarmee je dolfijnen en walvissen kunt zien, zoals de blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 31 dagen geleden

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?