Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: De Ultieme Gids

Sri Lanka, uitzicht jungle en olifanten

Op het tropische eiland Sri Lanka vind je brede kustlijnen met zandstranden en helderblauw water. Als je het binnenland intrekt zul je ook berggebieden, theeplantages en tropische bossen met wilde dieren tegenkomen. Dit land biedt een prachtige combinatie van verschillende landelijke gebieden en is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. 

1. Kenmerken Sri Lanka

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je een rondreis door Sri Lanka gaat maken. 

Kenmerken rondreis Sri Lanka​

Land Sri Lanka
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  21.4 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 uur
Valuta Srilankaanse roepi
Taal Singalees, Tamil, Engels
Tijdsverschil met Nederland 3,5 uur later in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen, met kinderen
Visum Max 30 dagen zonder visum
Inenten DTP, Buiktyfus en Hepatitis A

2. Tips rondreis Sri Lanka

 • Je mag in Sri Lanka geen Boeddha tatoeages laten zien. Als je hier een tatoeage van hebt, moet je deze bedekken. 
 • Het is ongepast om een foto te nemen met je rug naar een Boeddhabeeld toe. 
 • Als je religieuze plaatsen gaat zoeken, moet je gepast gekleed gaan. Dat wil zitten met schouders en benen bedekt. 
 • Als toerist betaal je meer voor de entree van bezienswaardigheden dan de lokale bevolking. Bij een nationaal park kan het voorkomen dat de prijs voor een local €0,25 is terwijl jij €25 moet betalen. 
 • Vergeet je reisstekker niet als je elektrische apparatuur wilt gebruiken of opladen. 
 • Je kunt in Sri Lanka het water uit de kraan niet drinken. Koop dus flessen mineraalwater. Let ook op met het wassen van groente en fruit. 
 • Het is gebruikelijk om in Sri Lanka fooi te geven. Niet alleen aan obers, maar ook aan hotelmedewerkers en gidsen bijvoorbeeld. 

3. Voorbereidingen bij een rondreis door Sri Lanka

Als je naar Sri Lanka op reis gaat, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. Verder heb je ook een visum nodig. Je kunt hiervoor, minimaal 5 werkdagen voor vertrek, een elektronisch visum aanvragen. Een visum voor 30 dagen kost 35USD.  Bij aankomst in het land kan de douane je om een retour- of doorreisticket vragen. Zorg dus dat je dit bij de hand hebt. Ook kan een recent bankafschrift met een minimaal positief saldo van €250 gevraagd worden en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als je vanuit een gelekoortsgebied het land binnenkomt.  

3.1. Vaccinaties

Voor je rondreis door Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus, polio), Buiktyfus en Hepatitis A aangeraden. Ook kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn, afhankelijk van jouw situatie. Tijdens een persoonlijk consult kun je dit allemaal doornemen. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. Je kunt jouw reisroute bespreken en een consulent kan je adviseren welke specifieke inentingen je nodig hebt. De meest voorkomende vaccinaties kunnen gelijk gezet worden.

De kosten voor de vaccinaties wisselen per plaats en vaccinatiebureau. Voor een intakegesprek inclusief vaccinatieboekje betaal je gemiddeld €24. Een vaccinatie tegen DTP kost gemiddeld €29. Je zult rond de €40 betalen voor de inenting tegen buiktyfus en gemiddeld €55 voor Hepatitis A. Vergeet niet je verzekeringspolis te bekijken, aangezien (aanvullende) verzekeringen de kosten voor inentingen kunnen vergoeden.  

4. Veilig op reis naar Sri Lanka

Als je een rondreis naar Sri Lanka gaat maken is het goed om vooraf bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken na te gaan of er veiligheidsrisico’s voor het land gelden. De veiligheidsrisico’s kunnen namelijk afwijken van wat je gewend bent. In het noorden en oosten van het land kun je niet de hoofdweg verlaten, aangezien er rond militaire bases nog mijnen liggen. Door het hele land kunnen er onverwachts demonstraties voorkomen die tot geweld kunnen leiden. Vermijd deze daarom, net als grote menigten. En wees alert op drukbezochte plekken. Verder is er in Sri Lanka, net als wereldwijd, een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. En volg het nieuws in de (lokale) media om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. 

Er wordt een stijging genoteerd van het aantal berovingen en aanradingen in het land. Wees voorzichtig, helemaal als je als vrouw alleen op reis bent. Op plekken waar veel toeristen samenkomen, zoals de stranden in het zuiden van het land, moet je extra voorzichtig zijn. Graag delen we een aantal tips en aandachtspunten voor een veilige rondreis door Sri Lanka:

 • Je kunt het beste na zonsondergang de straat niet meer op gaan. 
 • Vermijd het om na zonsondergang te reizen. 
 • Loop niet over straat en was altijd op je hoede voor bijvoorbeeld overvallen. 
 • Vermijd de sloppenwijken. 
 • Mocht je het slachtoffer worden van een overval, bied dan geen verzet. Geef je bezittingen af want verzet leidt vaak tot (meer) geweld. 
 • In Sri Lanka staan hoge straffen op het bezit of gebruik van (soft)drugs. Neem dus geen drugs mee het land in en gebruik het ook niet ter plaatse. Je kunt voor een relatief klein vergrijp al de doodstraf opgelegd krijgen.
 • Maak geen foto´s van overheidsgebouwen, miliaire objecten of van mensen in uniform, dit is namelijk verboden. 
 • In het land is homoseksualiteit, ook voor buitenlanders strafbaar. Hier moet je dus rekening mee houden. 

5. Beste reistijd voor een rondreis door Sri Lanka

Met gemiddelde temperaturen van 25 tot 30 graden gedurende het hele jaar, heeft Sri Lanka een tropisch klimaat. In de bergen echter liggen de temperaturen iets lager met gemiddelden van 15 tot 20 graden. Sri Lanka kent verschillende seizoenen - er is een droge tijd en een regentijd. De regen trekt over het land in deze periodes. In het algemeen kan gezegd worden dat er een regenseizoen van mei tot en met augustus is. De regen valt in deze periode vooral in het (zuid)westen van het land. In het noordoosten regent het vooral van oktober tot en met januari. 

De beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden december - maart. Zo vermijd je het regenseizoen. Als je specifiek het oosten van het land wilt bezoeken, kun je het beste in februari en maart gaan om het regenseizoen te ontwijken. Houd er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen overstromingen kunnen ontstaan. als je in deze periode reist, is het aan te raden om het nieuws te volgen en bij bijvoorbeeld je accommodatie de situatie ter plaatse na te vragen. Ook zijn de regenseizoen natuurlijk niet precies. Het kan tijdens het droge seizoen ook plots regenen. Maar doordat de regen over het eiland trekt in verschillende periodes, kun je eigenlijk het hele jaar door wel een strand vinden waar het heerlijk vertoeven is.  

Verder is het goed om te weten dat er langs de hele kust gevaar is voor muistromen in de zee. Dit zijn de stromingen die zwemmers en watersporters wegtrekken van het strand. Kijk goed naar de vlaggen op het strand. Aangezien niet overal vlaggen worden gebruikt, betekent het niet dat als je geen vlag ziet de situatie veilig is. Informeer ter plaatse waar het veilig is om te zwemmen of je watersport uit te oefenen.

6. Vervoer naar en in Sri Lanka

In ongeveer 12 uur vlieg je vanaf Schiphol (Amsterdam) naar Sri Lanka. Dit is inclusief één overstap. Eenmaal aangekomen in Sri Lanka zul je merken dat er eigenlijk geen gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten. Je zult hier het openbaar vervoer kunnen pakken. 

6.1. Met de trein

In Sri Lanka vind je spoorwegen door het hele land. Er zijn drie hoofdtrajecten: langs de kust, door het hart van het eiland en het noorden. Houd er rekening mee dat treinen niet altijd op tijd rijden. Er worden drie verschillende klassen kaartjes aangeboden. De eerste klas beschikt over airconditioning, de tweede klas laat je op vouwbedjes rustenn en de derde klasse is goedkoop maar overvol.  

6.2. Bus

Je kunt ook kiezen voor de bus dat een netwerk heeft dat het hele land beslaat. Er zijn privé bussen en bussen van de Central Transport Board (CTB). De bus is vaak iets minder comfortabel dan de trein, maar je kunt wel overal komen. Aangezien bussen vaak maar 50 kilometer per uur kunnen rijden, zijn de reistijden lang. 

6.3. Taxi / tuktuk

Andere manieren om je te verplaatsen zijn met een taxi of een tuktuk. De taxi´s werken vaak met de meter en zijn voor lange ritten een goede keuze. Voor korte afstanden kun je ook voor een tuktuk kiezen. Deze zijn goedkoop, al moet je vooraf een prijs onderhuren. 

6.4. Auto met chauffeur

Je kunt ook een auto (met chauffeur) huren. Het wordt afgeraden om zelf te rijden als je niet gewend bent aan het chaotische wegverkeer in het land, waar verkeersregels niet lijken te bestaan. Het huren van een auto met chauffeur is vaak zelfs goedkoper dan alleen het huren van een auto. 

7. Bezienswaardigheden Sri Lanka

Of je nu op zoek bent naar een land om een heerlijke strandvakantie te houden of juist van de groene natuur wilt genieten en een unieke cultuur wilt opsnuiven, Sri Lanka biedt het allemaal. Graag zetten we de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een rondreis door Sri Lankan voor je op een rij. 

7.1. Mihintale

In het noorden van het land ligt Mihintale. Dit is een bedevaartsoord waar je verschillende religieuze monumenten en verlaten structuren kunt aanschouwen. Volgens de bevolking is het namelijk op deze bergtop dat de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiyatissa elkaar ontmoeten en de start van het boeddhisme in Sri Lanka markeerde. Je kunt de heuvel te voet beklimmen of een gedeelte met de auto omhoog gaan. Aan het eind van de klim kom je op een groot platform waar je geniet van prachtige vergezichten. Ook zal je hier gelijk de grote witte stoepa Maha Seya opvallen. Deze heeft een diameter van maar liefst 41 meter op de bergheuvel. Verder kom je hier ook een groot wit boeddha beeld tegen. 

Let op dat je gepast gekleed gaat bij het bezoeken van Mihintale. Dat wil zeggen dat je knieën en schouders moet bedekken. Ook moet je je schoenen of slippers aan het eind van de trap, voor het betreden van het platform achterhalen. Neem sokken mee als je liever niet op blote voeten wilt rondlopen. 

7.2. Hurulu eco park

Op iets meer dan een uur van Mihintale kun je het Hurulu Eco park bezoeken, dit ligt in het Hurulu Forest Reserve. Je kunt hier verschillende jeep safaris maken. Dit natuurpark is een belangrijke leefomgeving voor de Sri Lanka olifant. Dit dier staat bekend om zijn trekgedrag wat vooral in het droge seizoen plaatsvindt in de bossen rondom het gebied. Je hebt in dit park grote kans om oog in oog met deze wezens te komen staan. In het reservaat wonen ook mensen, er is alleen geen registratie van het aantal. Wel hebben boskap en de uitbreiding van de menselijke woonplekken tot botsingen tussen mens en olifant geleid. 

7.3. Sigiriya: the ancient rock fortress

Als er één bezienswaardigheid is die je niet mag missen, is dat toch wel Sigiriya. Door de lokale bevolking wordt hiernaar verwezen als het achtste wereldwonder. Op een rotsplateau op 370 meter boven zeeniveau zijn een oude paleis en fort te bezichtigen. Je vindt deze rots in het midden van het eiland. Het rotsplateau is gevormd door magna uit een vulkaan en ligt 200 meter hoger dan de omringende jungle. 

Doe goede wandelschoenen aan als je omhoog gaat klimmen. Je moet namelijk een trap met 1250 treden beklimmen om bij het hoogste punt te komen. De klim duurt ongeveer 2 uur. Maar eenmaal bovenaan op de rots geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving wat de klim meer dan de moeite waard maakt. Hier zie je hoe menselijke arbeid op de rots samenkomt met de natuur waarin het zich bevindt. Het wordt trouwens aangeraden om het paleis op de rots ´s morgens te bezoeken in verband met de hoge temperaturen gedurende de dag. 

7.4. Pidurangala rock

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de, soms erg drukke, Sigiriya rots, kun je de dichtbij gelegen Pidurangala rock beklimmen. Volgens sommige is deze rots meer de moeite waard. En vanaf hier heb je een uitzicht op Sigiriya. En natuurlijk de rest van de groene omgeving. In ongeveer een uur loop je naar de top. Houd er rekening mee dat het pad misschien niet overal even duidelijk is, met rode pijlen wordt de weg aangegeven. Of volg gewoon de andere mensen die omhoog lopen. De weg naar de top loopt door een indrukwekkende omgeving van rotsblokken en bomen. En je komt onderweg verschillende boeddhabeelden tegen, waaronder een liggende Boeddha tegen die gedeeltelijk uit bakstenen bestaat. Het laatste stukje zul je iets moeten klimmen, want hier houdt het pad op. 

7.5. Gouden tempel van Dambulla

Dambulla is het grootste en best-bewaarde tempelcomplex in Sri Lanka. In dit boeddhistische complex vind je meer dan 80 grotten met beelden en wandschilderingen van onder andere Hindoestaanse goden. Je moet hier zeker een bezoekje brengen aan de ´Grot van de goddelijke koning´ die gevuld wordt door een liggende Boeddha van wel 15 meter lang. Een andere grot, de ´Grot van de grote koningen´ is de grootste grot die je kunt bezoeken. Hier vind je 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden. 

7.6. Kandy

In het midden van Sri Lanka, in een vallei, ligt de plaats Kandy. Dit is voor dit land een redelijk grote stad en biedt volop bezienswaardigheden waaronder diverse tempels. De stad staat trouwens sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad kun je onder andere een wandeling rond Kandy Lake maken. In het midden van het meer ligt een eilandje. Dit zou vroeger gebruikt zijn door de harem van de koning. Bij Kandy Lake geniet je niet alleen van het meer, maar ook van het lokale leven. En vanaf hier zie je al gelijk het 27 meter hoge Bahirawakanda Vihara Buddha Statue. Dit is een religieus monument in Sri Lanken. Het beeld staat op een berg vanaf waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Vanuit Kandy kun je trouwens de trein pakken om naar de plaats Ella te gaan. Dit is één van de mooiste treinreizen van het land.  

7.7. Temple of the sacred tooth relic

In Kandy vind je de Temple of the sacred tooth relic. Deze boeddhistische tempel wordt ook wel Sri Dalada Maligawa genoemd. Je vindt deze tempel op het complex met het koninklijke paleis. En hier wordt de ´relic of the tooth of Buddha´ tentoongesteld. Dit is een relikwie van de tand van Boeddha die in het land wordt vereerd. Het relikwie speelt sinds vroegere tijden een belangrijke rol in de lokale politiek. Er wordt namelijk geloofd dat wie het relikwie bezit, het land mag besturen.  

Deze tempel is één van de heiligste heiligdommen in de boeddhistische wereld. Er worden nog dagelijks rituelen uitgevoerd in de tempel. Drie keer per dag vindt er een dienst plaatst en één keer per week worden er offers gebracht uit respect voor de sacred tooth relic. Doordat de tempel nog actief door de lokale bevolking wordt gebruikt, is hier van alles te zien en bekijken. 

7.8. Royal Botanical Gardens

Op een paar kilometer van Kandy liggen de Royal Botanic Gardens. Deze botanische tuin is de grootste van Sri Lanka en staat bekend om zijn collectie orchideeën. Je vindt hier meer dan 4.000 verschillende soorten planten, waaronder dus orchideeën, medische planten en palmbomen.  In de botanische tuin vind je onder andere de Orchid House. Hier geniet je van een tentoonstelling van exotische bloemen en planten, waaronder de grootste orchidee ter wereld. Deze bevat bloemen van wel 2,5 meter. Ook vind je hier een specerijentuin. Deze bevat een grote collectie kaneel, dit is de belangrijkste specerij die vanuit dit land wordt geëxporteerd. Ook vind je er peper, dit is de meest gevraagde specerij ter wereld. 

7.9. Nuwara Eliya

In het centrum van Sri Lanka ligt Nuwara Eliya. Deze plaats staat ook wel bekend als het kleine Engeland van het land, aangezien het gesticht werd tijdens de Britse koloniale periode. De stad ligt aan de voet van Pidurutalagala en wordt omringt door theeplantages. Als je vanuit de plaats Kandy de trein naar Ella pakt, ligt deze plaats ongeveer halverwege de route. Je kunt hier dus prima een tussenstop maken.    

Wat gelijk zal opvallen aan Nuwara Eliya is dat het klimaat verschilt met dat in de rest van het land. Het is er namelijk een stuk koeler. Dit maakt het een perfecte omgeving om thee te verbouwen. Tijdens een verblijf aan deze stad moet je dus zeker een wandeling door de theeplantages maken. En een bezoek brengen aan één van de vele theefabrieken. Ook kun je tijdens een wandeling verschillende watervallen tegenkomen. 

7.10. Pidurangalu

Pidurangalu is met ruim 2.500 meter de hoogste berg van het land. Ook is de top gelijk het hoogste punt van het land. Vanuit verschillende delen in het midden van het land zul je hem kunnen zien liggen. De berg ligt in een bosrijke omgeving. Helaas is de berg het grootste gedeelte van het jaar niet open voor publiek. Echter, gedurende bepaalde perioden kun je een toegangspas aanvragen om met een auto richting de top te rijden. Lopend de berg beklimmen is verboden. Als je het geluk hebt om met een auto over de berg te mogen rijden, zul je genieten van de prachtige natuur vol met kleurrijke bomen met planten en een schitterend uitzicht. 

Penke Goed om te weten! De top is gekenmerkt als ´ultrahoge veiligheidszone´ en strikt verboden. Het wordt beschermd door een militaire basis. Als je met een auto over Pidurangala rijdt, mag je ook zeker niet uitstappen.

7.11. Arugam Bay

Arugam Bay is gelegen aan de Indische Oceaan aan de zuidoostkust van het land. Deze plaats is vooral bekend bij surfers aangezien je hier goede kwaliteit golven vindt. Maar, de lokale stranden, lagunes en historische tempels maken deze plaats ook zeker het bezoeken waard als je niet komt om te surfen. Geniet een dagje op het strand of ga shoppen bij de lokale winkeltjes om bijvoorbeeld souvenirs te kopen. Arugam Bay is gelegen naar één van de grotere natuurgebieden van het land. Als je de omgeving gaat verkennen, is het aan te raden op te passen voor dieren zoals krokodillen en olifanten. Je kunt ook een Lagoon safari maken waarbij je juist op zoek gaat naar de dieren. 

7.12. Little Adam’s peak

Vanuit het plaatsje Ella kun je Little Adam’s peak beklimmen. Onderweg geniet je van theeplantages en loop je door een heuvelachtig landschap. Langzaam maken de heuvels plaats voor bergen en aanschouw je prachtige uitzichten over de vallei  en bergen aan de overkant. De klim vergt enige inspanning, maar hier word je ook voor beloond. Als je eenmaal op Little Adam’s peak bent aangekomen, wil je waarschijnlijk niet meer weggaan. Je kunt blijven genieten van het uitzicht, de natuur met haar imposante bergen en groene heuvels en het gevoel van vrijheid dat je hier voelt. 

7.13. Ella Rock

Meer naar het zuiden in het land vind je Ella Rock. Als je houdt van natuur en het hiken dan ben je hier op de juiste plek. Je loopt hier door een prachtige omgeving. En onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen die je een fantastisch uitzicht over de vallei en Little Adam’s peak bieden.  

Houd er wel rekening mee dat de tocht voor dit gebied zwaarder is dan Little Adam’s peak. Als je echter in goede conditie bent, is de tocht echter normaal gesproken niet te zwaar. Je loopt voornamelijk vlak of licht stijgend. Er is wel één steil stuk, maar dit is maar een paar honderd meter. Je kunt de wandeling in principe zonder gids maken, je hebt alleen wel een kaart op je mobiele telefoon nodig om de route te vinden. Als je bij Ella Rock bent aangekomen is het zeker de moeite waard om een paar honderd meter door te lopen naar een uitkijkpunt. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht. 

7.14. Lipton’s seat

Op ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Ella ligt Lipton’s seat. Dit is een uitkijkpunt dat je één van de mooiste uitzichten van Sri Lanka biedt. De weg erheen kun je lopend of met de auto afleggen. Als je het laatste gedeelte wandelt, zul je merken dat dit licht omhoog loopt. Je geniet echter van een uitzicht over theeplantages. Je wordt omringt door thee. Eenmaal bovenaan lijkt het bijna of je boven de wolken staat. Geniet van het 360 graden uitzicht over de omgeving en de theeplantages. 

Dit uitkijkpunt is trouwens vernoemd naar Sir Thomas J. Lipton die hier zijn thee-imperium is gestart. Zijn beeld zit bovenaan op een bankje, zodat je met hem op de foto kunt gaan. Om te voorkomen dat het te mistig of bewolkt is om iets te kunnen zien, is het aan te raden om de trip ´s morgens vroeg gelijk te maken. 

7.15. Udawalawe national park

Als je een nationaal park in Sri Lanka wilt bezoeken, is het Udawalawe national park een echte aanrader. Dit beschermde gebied huisvest een groot aanbod flora en fauna en is een belangrijke woonplaats voor watervogels. Als je geluk hebt kun je kuddes olifanten, krokodillen en herten tegenkomen. Het nationale park is voornamelijk vlak, al kom je ook enkele heuvelachtige delen tegen. Geniet van een safari door het park, rij met een jeep door de natuur en aanschouw al het wild met eigen ogen. Als je een echte vogelspotter bent, kun je ook een speciale safari nemen die zicht richt op het zien van vogels.In het nationale park ligt het Udawalawe elephant transit home. Dit is een centrum dat baby wees olifanten opvangt. 

7.16. Bentota beach

Wil je tijdens je rondreis door Sri Lanka ook relaxen op het strand? Dan moet je naar Bentota gaan. Hier vind je een breed zandstrand, een zee om een heerlijke duik in te nemen en  entertainment. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Surfen, snorkelen, duiken, waterskiën en diepwater vissen zijn maar een paar van de activiteiten die worden aangeboden. Er zijn hier volop luxe hotels te vinden om te verblijven met de meest uitgebreide faciliteiten. Let wel goed op de vlaggen op het strand. Je komt wel eens een rode vlag tegen door de sterke stroming in de zee. 

7.17. Yala National Park

In het zuidwestelijke puntje van Sri Lanka ligt het Yala National Park. Dit park dat grenst aan de Indische Oceaan en omvat zowel lagunes, bossen, struikgewas en graslanden. Dit park is trouwens het land van luipaarden. De hoeveelheid luipaarden is hier veel hoger dan in de rest van de wereld en zij zijn de heersers van deze jungle. 

Naast luipaarden vind je hier ook olifanten, luiaardberen, jakhalzen, pauwen en bijvoorbeeld krokodillen. De beste tijd om het park te bezoeken is tussen februari en juli. Dan is het waterniveau namelijk laag, wat de dieren naar de openheid brengt. Je kunt een halve dag safari boeken, een dagsafari of blijf in het park overnachten en geniet zo meerdere dagen van de wilde dieren.  

7.18. Unawatuna

De badplaats Unawatuna ligt aan de zuidwestkust van het land. Hier ga je heen als je op zoek bent naar mooie stranden die bezaaid zijn met palmbomen. Ga zwemmen of surfen in de baai of bekijk het koraalrif tijdens een snorkel- of duiktocht. Je kunt een bezoek aan deze kustplaats heel goed combineren met een bezoek aan andere kustplaatsen in de regio.  

Als je niet alleen van het strand wilt genieten, maar ook cultuur wilt opsnuiven kun je bijvoorbeeld de boeddhistische tempel Peace Pagoda bezoeken. Deze prachtige tempel is in Japanse stijl gebouwd en als je omhoog loopt geniet je van een uitzicht over de oceaan. De bekendste straat van Unawtuna is Yaddehimulla Road. Hier geniet je van een drankje in één van de barretjes of ga je heen voor een heerlijk ontbijt. De prijzen liggen hier wel wat hoger en ook is er redelijk veel verkeer. 

8. Boek een rondreis naar Sri Lanka: vergelijk accommodaties en aanbieders

Ontdek meer Rondreizen gidsen...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Sri Lanka

Vakanties van FOX, Verre Reizen Van ANWB in Sri Lanka

Rondreizen Aanbiedingen Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka Go-26
Vanaf€1.690

Sri Lanka

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Sri Lanka. Deze jongerenreis laat je in 18 dagen het mooiste van dit eiland zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen.De zoetgeurende tuinen vol bloemen, ranke palmbomen op witte stranden en een claim als het op boeddhistische relikwieën aankomt, maken Sri Lanka een droombestemming. Fietsend, wandelend en klimmend dolen we tussen stupa's en ruïnes van paleizen. In de centrale hooglanden maken we een mooie trekking, maar het is met zand tussen de tenen dat we afscheid nemen van dit prachtige eiland.

BEKIJKEN
Gevonden: 23 dagen geleden
Rondreis SRI LANKA - 16 dagen; Schatten van Ceylon
Vanaf€1.545

Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, kent een diversiteit aan godsdiensten. Je treft er boeddhistische èn hindoetempels, katholieke kerken en moskeeën. Het rijke verleden wordt weerspiegeld in de oude koningssteden. Maar een Sri Lanka rondreis biedt meer dan cultuur; een hartverwarmende bevolking, wildparken met ‘wildlife’ en de schoonheid van het landschap met rijstvelden en theeplantages. Met de tropische warmte en de palmenstranden is het net een paradijs.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis SRI LANKA - 21 dagen; Juweel van de Indische Oceaan
Vanaf€1.995

Sri Lanka

Het oude Ceylon staat voor een combinatie van exotische cultuur en weelderige natuur. Je bezoekt tijdens je rondreis Sri Lanka het onontdekte noorden en oosten van het eiland, je verkent ruïnes van eeuwenoude koningssteden en wandelt door groene theeplantages. In de natuurreservaten speur je naar ‘wildlife’ als apen, olifanten en exotische vogels. Tenslotte geven de parelwitte stranden en het heldere, met kleurrijke vissen gevulde water je het gevoel in het paradijs op aarde beland te zijn.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis SRI LANKA - 16 dagen; Schatten van Ceylon
Vanaf€1.395

Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, kent een diversiteit aan godsdiensten. Je treft er boeddhistische èn hindoetempels, katholieke kerken en moskeeën. Het rijke verleden wordt weerspiegeld in de oude Koningssteden. Maar een Sri Lanka rondreis biedt meer dan cultuur; een hartverwarmende bevolking, wildparken met ‘wildlife’ en de schoonheid van het landschap met rijstvelden en theeplantages. Met de tropische warmte en de palmenstranden is het net een paradijs.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Sri Lanka Go-26
Vanaf€1.908

Sri Lanka

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Sri Lanka. Deze jongerenreis laat je in 18 dagen het mooiste van dit eiland zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen.De zoetgeurende tuinen vol bloemen, ranke palmbomen op witte stranden en een claim als het op boeddhistische relikwieën aankomt, maken Sri Lanka een droombestemming. Fietsend, wandelend en klimmend dolen we tussen stupa's en ruïnes van paleizen. In de centrale hooglanden maken we een mooie trekking, maar het is met zand tussen de tenen dat we afscheid nemen van dit prachtige eiland.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
18-daagse single groepsreis Sri Lanka: Treinen, tempels en theep
Vanaf€2.049

Anuradhapura, Sri Lanka

De nieuwste singlereis in ons Sri Lanka aanbod neemt je mee naar het onontdekte noorden, de prachtige stranden aan de oostkust en het dichtbegroeide, groene en heuvelachtige binnenland. We maken een jeepsafari door Wilpattu, één van Sri Lanka's mooiste, maar tegelijkertijd minst bekende nationale parken. We zien de oude koningsstad Anuradhapura met haar prachtige witte stoepa's. We reizen met de trein naar Jaffna in het noorden, waar je zult ontdekken dat je hier in een totaal ander Sri Lanka bent. Het verschilt in heel veel opzichten van de rest van het land en dát maakt het juist zo aantrekkelijk om te bezoeken. Weer terug in het binnenland verblijven we in Sigiriya, waar de reisleider onze klim naar de top van Pidurangala Rock beloont met een vers ontbijtje! Aan de oostkust liggen de mooiste stranden en ons verblijf van twee nachten in Passikudah komt als een welkom rustpuntje in de reis. Daarna reizen we weer naar de bewoonde wereld en bezoeken we de culturele hoofdstad van Sri Lanka: Kandy. De laatste stop voordat we de westkust bereiken zijn de bergen rondom Nuwara Eliya en Ella. In deze adembenemende omgeving maken we een treinrit door de theeplantages en maken we een lichte trekking naar Little Adam's Peak. We eindigen de reis in een heerlijk strandhotel met zwembad, waar we kunnen genieten van onze laatste dagen in dit betoverende land.Bijzondere excursies inclusiefBij FOX zijn niet alleen de hoogtepunten inbegrepen. We bieden je nog véél meer! Een seafood tasting tour in Negombo bijvoorbeeld of een lokale cocktail die door de reisleider wordt bereid op een plek waar je een prachtige zonsondergang kunt beleven. We gaan zwemmen bij de waterval, genieten van een lunch door een lokale familie bereid en gaan rafter in Kitulgala. Uitstekende hotelsDe hotels die we selecteerden zijn bijna altijd viersterren, hebben een uitstekende ligging en vormen daarom een prima startpunt om er zelf op uit te trekken.  Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 Aankomst Colombo - omgeving NegomboDag 3 Omgeving NegomboDag 4 Omgeving Negombo - Wilpattu NP - AnuradhapuraDag 5 Anuradhapura - JaffnaDag 6 JaffnaDag 7 Jaffna - SigiriyaDag 8 SigiriyaDag 9 en 10 Sigiriya - PassikudahDag 11 Passikudah - KandyDag 12 KandyDag 13 Kandy - omgeving EllaDag 14 Omgeving EllaDag 15 Omgeving Ella - StrandverblijfDag 16 StrandverblijfDag 17 Strandverblijf - Colombo - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
16-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Mooiste van de Natuu
Vanaf€1.799

Anuradhapura, Sri Lanka

Ontdek het veelzijdige Sri Lanka! Dit mooie land staat vooral bekend om haar vriendelijke bevolking en de prachtige tempels, maar de natuur van Sri Lanka is misschien nog wel haar meest waardevolle schat. Van tropisch laagland tot weelderig begroeide bergen, Sri Lanka is ontzettend divers. Deze reis is perfect voor natuurliefhebbers aangezien wij je meenemen naar de mooiste natuurparken van Sri Lanka! Gedurende deze reis kom je langs de oudste stad Anuradhapura, hoofdstad Colombo en het vissersstradje Negombo. Daarnaast bezoek je ook het fraaie Wilpattu National Park, het grootste nationale park van Sri Lanka en met wat geluk kun je hier de lippenbeer en het luipaard vinden. Een reis naar Sri Lanka is niet compleet zonder de mooie Aziatische olifant te spotten, in het Uda Walawe National Park is dit zo goed als gegarandeerd! Benieuwd wat je nog meer bezoekt?Comfortabele hotels, veelal met heerlijk zwembadJe verblijft onderweg in comfortabele hotels, waar mogelijk beschik je over een mooi zwembad. Aan het einde van de reis verblijf je in een rustig strandhotel, om de rondreis ontspannen af te sluiten.Ga op avontuur in de prachtige nationale parken van Sri LankaTijdens de reis beschik je over een airconditioned auto met een eigen privéchauffeur, die je als gids zijnde meeneemt naar de mooiste plekjes! De entreegelden van de nationale parken zijn inbegrepen. Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - ColomboDag 2 Aankomst en transfer naar hotel aan Indische OceaanDag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - AnuradhapuraDag 4 Anuradhapura - Dambulla/SigiriyaDag 5 Dambulla/SigiriyaDag 6 Dambulla/SigiriyaDag 7 Dambulla/Sigiriya - KandyDag 8 KandyDag 9 Kandy - Nuwara Eliya - BandarawelaDag 10 BandarawelaDag 11 Bandarawela - TissamaharamaDag 12 Tissamaharama - Uda WalaweDag 13 Uda Walawe - Sinharaja - strandverblijfDag 14 en 15 StrandverblijfDag 16 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse groepsrondreis Sri Lanka's Mooiste van de Natuur
Vanaf€1.779

Anuradhapura, Sri Lanka

Dat Sri Lanka ondanks de grootte van het eiland verrassend veelzijdig is, ontdekken we tijdens deze reis. Niet alleen bezoeken we de culturele hoogtepunten van het prachtige eiland, maar vooral nemen we je mee naar de mooiste groene plekjes van het land. Zo bezoeken we Wilpattu National Park, uniek vanwege de natuurlijke meren en vooral de aanwezigheid van de grote luipaardenpopulatie. Op zoek naar wilde olifanten gaan we midden in de culturele driehoek van Sri Lanka, vlakbij Sigiriya. Het zien van deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat is een magische ervaring. Nadat we het bergachtige gebied rondom Nuwara Eliya hebben bezocht, bekend om de theeplantages, komen we aan bij de spectaculaire zuidkust met baaien omzoomd door palmbomen. We eindigen de reis ontspannen, aan het strand van ons viersterrenresort. Een heerlijke plek om na te genieten van al het moois dat we voorbij hebben zien komen de afgelopen dagen.Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 aankomst Colombo en transfer naar hotel aan de Indische OceaanDag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - AnuradhapuraDag 4 Anuradhapura - SigiriyaDag 5 SigiriyaDag 6 SigiriyaDag 7 Sigiriya - KandyDag 8 KandyDag 9 Kandy - Omgeving Nuwara EliyaDag 10 Omgeving Nuwara EliyaDag 11 Omgeving Nuwara Eliya - TissamaharamaDag 12 Tissamaharama - Uda Walawe National ParkDag 13 Uda Walawe National Park - Sinharaja Rainforest - strandverblijf zuidkustDag 14 t/m 16 StrandverblijfDag 17 Transfer naar de luchthaven

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21/22-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Compleet Sri Lank
Vanaf€2.204

Anuradhapura, Sri Lanka

Heb je wat meer tijd en wil je het échte Sri Lanka bezoeken? Dan hoort een bezoek aan het noorden en oosten op je wensenlijstje te staan. Jaffna en Trincomalee waren lange tijd ontoegankelijk voor toeristen, maar je wordt er gastvrij ontvangen en er is van alles te zien. Je vindt er Nederlands erfgoed, kleurige hindoetempels én de mooiste stranden van het land. Natuurlijk ontbreken ook de bekende hoogtepunten niet, zoals de culturele driehoek, de koningsstad Kandy en de theeplantages rondom Nuwara Eliya.Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - ColomboDag 2 en 3 NegomboDag 4 Negombo - AnuradhapuraDag 5 AnuradhapuraDag 6 Anuradhapura - JaffnaDag 7 JaffnaDag 8 en 9 Jaffna - TrincomaleeDag 10 Trincomalee - SigiriyaDag 11 SigiriyaDag 12 SigiriyaDag 13 Sigiriya - KandyDag 14 KandyDag 15 Kandy - Nuwara EliyaDag 16 Nuwara Eliya - TissamaharamaDag 17 Tissamaharama - strandverblijfDag 18 t/m 20 strandverblijfDag 21 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse groepsrondreis Schatten van Sri Lanka
Vanaf€1.879

Anuradhapura, Sri Lanka

Tijdens deze rondreis zien we de fascinerende bezienswaardigheden van Sri Lanka, zoals de oude hoofdstad Anuradhapura, de rotstempel van Dambulla, de ongerepte oostkust bij Trincomalee, de beroemde Tempel van de Tand en de Kandy vuurdansers.  Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over onze bestemmingen. Reisleider Zaheem vertelt over Sri Lanka: "Een bezoek aan een basisschool is een geweldige ervaring. Praten met de kinderen laat hun enthousiasme zien om te willen leren. Samen liedjes zingen zorgt voor een gezellige sfeer. Ook het huisbezoek bij een lokale familie is een onvergetelijke belevenis. De familie laat ons hun dagelijkse leven zien en er wordt zelfs voor ons gekookt!" Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijven we in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Tijdens ons strandverblijf na de rondreis, verblijven we in een prachtig strandhotel met zwembad, tevens op basis van halfpension, zodat je rustig kunt bijkomen van alle opgedane indrukken. Leuke excursies inbegrepenWij hebben er voor gekozen om een aantal leuke excursies, zoals de bootsafari door de lagune van Ranweli, de jeepsafari om olifanten te spotten en een dansvoorstelling van de Kandy vuurdansers, op te nemen in de prijs zodat je tijdens de reis voor minder onverwachte kosten komt te staan.Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 Aankomst Colombo - strandplaats aan de Indische OceaanDag 3 Verblijf aan de Indische OceaanDag 4 naar AnuradhapuraDag 5 Anuradhapura - TrincomaleeDag 6 TrincomaleeDag 7 Trincomalee - SigiriyaDag 8 SigiriyaDag 9 SigiriyaDag 10 Sigiriya - Matale - KandyDag 11 KandyDag 12 Kandy - Nuwara Eliya - BandarawelaDag 13 Bandarawela/Haputale - TissamaharamaDag 14 TissamaharamaDag 15 Tissamaharama - Galle - strandverblijfDag 16 t/m 19 StrandverblijfDag 20 Strandverblijf - ColomboDag 21 Colombo - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse groepsrondreis Compleet Sri Lanka
Vanaf€2.139

Anuradhapura, Sri Lanka

Het noorden van Sri Lanka is door de burgeroorlog lange tijd ontoegankelijk geweest voor toeristen. Het gebied is inmiddels al weer lange tijd gekalmeerd en deze mooie omgeving vraagt erom om ontdekt te worden. De lokale bevolking is erg vriendelijk en verwelkomt reizigers met open armen. Wij nemen je mee naar Jaffna, een bolwerk van Hindoe tradities en gewoontes. Je vindt hier ook prachtig Nederlands erfgoed, het fort Jaffna, opgebouwd door de Portugezen in 1616 en door de Nederlanders veroverd en uitgebouwd in 1658. Wij bezoeken ook het kleurrijke Trincomalee, eveneens met een door Portugezen gebouwd en door Nederlanders veroverd en uitgebouwd fort. De omgeving van Trincomalee is prachtig en de stranden hier zijn de mooiste van Sri Lanka. Uiteraard bezoeken we ook de bekendere hoogtepunten van het land, zoals Anuradhapura, Sigiriya en Kandy.Gunstig gelegen en comfortabele hotels Tijdens deze rondreis verblijven we in comfortabele hotels, waar mogelijk op de beste locaties. Na onze aankomst in Sri Lanka verblijven we bijvoorbeeld in een heerlijk strandhotel. Geniet vanuit een ligstoel van het zwembad en het uitzicht op de mooie Srilankaanse kustlijn. Het complete Sri LankaDeze reis draait niet alleen om het onbekende noorden van Sri Lanka, tijdens onze reis bezoeken we ook de bekendere hoogtepunten zoals de culturele driehoek en het mooi gelegen Kandy. Wij nemen je mee naar de indrukwekkende rotstempels van Dambulla, maar laten je ook een culturele show van de Kandy dansers zien. Zo ontdek je alle aspecten van dit veelzijdige land. Onder leiding van onze Nederlandssprekende reisleidersOnze reisleiders begeleiden al jaren reizen in Sri Lanka en zij doen altijd hun uiterste best om het naar een ieders zin te maken. Zoals onze reisleider Dominique: "Ik zorg ervoor dat ik altijd beschikbaar ben en geef de reizigers duidelijk aan dat alles bespreekbaar is". Zo haal je het beste uit je vakantie! Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 en 3 NegomboDag 4 Negombo - AnuradhapuraDag 5 AnuradhapuraDag 6 Anuradhapura - JaffnaDag 7 JaffnaDag 8 en 9 Jaffna - TrincomaleeDag 10 Trincomalee - SigiriyaDag 11 SigiriyaDag 12 SigiriyaDag 13 Sigiriya - KandyDag 14 KandyDag 15 Kandy - Bandarawela/HaputaleDag 16 Bandarawela/Haputale - TissamaharamaDag 17 Tissamaharama - StrandverblijfDag 18 en 19 Strandverblijfdag 20 Strandverblijf - ColomboDag 21 Colombo - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21/22-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Schatten van Sri
Vanaf€1.952

Anuradhapura, Sri Lanka

Sri Lanka is een complete bestemming. Je vindt hier een veelzijdige natuur, meer tempels dan je kunt tellen en vriendelijke locals. Sri Lanka staat niet voor niets bekend als het 'Eiland van de Glimlach', 'de Parel van de Oceaan' of het 'Gezegend Eiland'. Deze namen verwijzen allemaal naar de indrukwekkende schatten van Sri Lanka.Deze reis begint aan de westkust in de omgeving van Negombo van Sri Lanka, hier maak je een riviersafari door de Ranweli lagune, de perfecte plek om van de zonsondergang te genieten. Je ontdekt hierna de 'Culturele Driehoek' van Sri Lanka, bezoekt de imposante leeuwenrots van Sigiriya en geniet van hetzelfde uitzicht als koning Kasyapa 1500 jaar geleden. Ook staan de indrukwekkende tempels en overblijfselen van Polonnaruwa op het programma.Comfortabele hotels op uitstekende locatiesDe hotels waar je verblijft zijn geselecteerd op locatie en comfort, zo verblijf je bijvoorbeeld in Sigiriya vlakbij de beroemde rots. Zo kun je met minimale reistijd de omgeving verkennen en wanneer je in het hotel bent genieten van een prachtig vergezicht aan het ontspannende zwembad.Bekijk meer informatie over deze mooie hotels Leer het echte Sri Lanka kennenTijdens de reis maak je op verschillende manieren kennis met de vriendelijke bevolking van Sri Lanka. Je hebt tijdens de reis beschikking over een airconditioned auto met privéchauffeur, welke je de mooiste plekjes laat zien. Verder maak je kennis met een lokale familie in een traditioneel dorp, dit is de perfecte manier om te zien hoe de Sri Lankanen op traditionele wijze leven. Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - ColomboDag 2, 3 en 4 Indische OceaanDag 5 Indische Oceaan - AnuradhapuraDag 6 Anuradhapura - Sigiriya/DambullaDag 7 Sigiriya/DambullaDag 8 Sigiriya/DambullaDag 9 Sigiriya/Dambulla - Matale - KandyDag 10 KandyDag 11 Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela/HaputaleDag 12 Bandarawela/Haputale - Ella - TissamaharamaDag 13 TissamaharamaDag 14 Tissamaharama - Galle - StrandverblijfDag 15 t/m 19 StrandverblijfDag 20 Strandverblijf - ColomboDag 21 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse privé familiereis met gids/chauffeur Sri Lanka
Vanaf€1.847

Anuradhapura, Sri Lanka

FOX mag zich best een Sri Lanka-kenner noemen. Al vanaf de start is dit tropische eiland in het programma opgenomen. Het vroegere Ceylon staat bovendien niet voor niets in onze FOX top 10 verre familiebestemmingen. We beginnen gewoon met de basis en zorgen voor comfortabele hotels met een zwembad. Laat je zorgeloos rondrijden door je privéchauffeur/gids, die rekening houdt met je persoonlijke wensen. Vanwege de grootte van het land zijn de afstanden klein en hoef je dus niet de hele dag in de auto te zitten. In een ontspannen tempo ga je op ontdekkingsreis. Het begint al bij aankomst, wanneer je onder een wuivend palmenstrand met een vers sapje in je hand kunt bijkomen van de lange vliegreis en kunt wennen aan het tijdsverschil. Daarna duik je groene binnenlanden in. Je vindt er rotstempels en Boeddhabeelden, staat oog in oog met kuddes olifanten, maakt een safari in Yala National Park op zoek naar luipaarden, maakt een treinritje door 'Little Britain' en wandelt door een theeplantage. Wat Sri Lanka vooral ook bijzonder maakt, is de vriendelijke bevolking. Tijdens deze reis zijn er volop momenten om met ze in contact te komen. Zo lunch je bij een familie thuis, bezoek je een schooltje en kun je met ze vliegeren in Galle, bekend om het VOC-fort. Natuurlijk staan er volop stranddagen gepland, in Negombo, Trincomalee en het zuiden van Sri Lanka. Bekijk meer informatie over deze mooie hotelsComfortabel vervoer en goede hotelsDat rondreizen met je eigen auto en privé chauffeur een uitstekende manier is om een land te ontdekken, merk je snel genoeg. Je chauffeur is professioneel en een echte gastheer en graag bereid om over zijn land te vertellen. Ter plaatse kun je in geval van problemen gemakkelijk contact opnemen met onze lokale vertegenwoordigers of onze Nederlandssprekende hostess, met de mobiele telefoon met lokale simkaart die je bij aankomst tot je beschikking krijgt. De hotels waar we overnachten zijn van uitstekende kwaliteit en hebben overal een zwembad (behalve in de hooglanden waar het wat koeler is). Niet alleen kun je er genieten van de Sri Lankaanse keuken, maar net zo vaak hebben ze er ook de lekkere dingen waar je ook wel eens trek in kunt hebben, zoals pasta's, sandwiches of frietjes. Heel veel excursies inclusiefBij deze reis zijn de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka in het programma opgenomen. Tijdens de reis zal je merken dat we nog enkele verrassende activiteiten voor je in petto hebben op plekken waar geen andere bezoekers komen. Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 Aankomst Colombo - omgeving NegomboDag 3 Omgeving NegomboDag 4 Omgeving Negombo - Sigiriya/DambullaDag 5 Sigiriya/DambullaDag 6 Sigiriya/DambullaDag 7 Sigiriya/Dambulla - TrincomaleeDag 8 TrincomaleeDag 9 Trincomalee - KandyDag 10 KandyDag 11 Kandy - BandarawelaDag 12 Bandarawela - TissamaharamaDag 13 Tissamaharama - strandverblijfDag 14, 15 en 16 StrandverblijfDag 17 Colombo - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse single groepsreis Klassiek Sri Lanka
Vanaf€1.749

Bandarawela, Sri Lanka

Sri Lanka is een ontzettend veelzijdig land, van de prachtige zuidkust tot aan het ruige, hoog gelegen Horton Plains. Hiertussen liggen indrukwekkende natuurgebieden en nationale parken, waar we onder andere een jeepsafari maken naar de wilde olifanten.Wij nemen je ook mee naar de beroemde Leeuwenrots van Sigiriya, eens de plaats van een fort gebouwd door koning Kasyapa, en naar het indrukwekkende natuurgebied van de Horton Plains. Ook maken we een bootsafari door de lagune van Ranweli en bezoeken we een dansvoorstelling van de Kandy vuurdansers.Zo ontdek je de interessante cultuur, natuur en de vriendelijke bevolking van dit mooie land!   Tijdens de reis verblijf je in comfortabele, veelal viersterrenhotels, waar mogelijk met zwembad.  Dag 1 Amsterdam - ColombDag 2 en 3 Indische OceaanDag 4 Indische Oceaan - SigiriyaDag 5 SigiriyaDag 6 Sigiriya - KandyDag 7 KandyDag 8 Kandy - Nuwara Eliya - BandarawelaDag 9 BandarawelaDag 10 Bandarawela - strandverblijfDag 11 t/m 13 StrandverblijfDag 14 Strandverblijf - ColomboDag 15 Colombo - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Klassiek Sri Lanka
Vanaf€1.617

Bandarawela, Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtige, kleurrijke bestemming die haar bezoekers met open armen ontvangt. Het is een land van tegenstellingen, ontzettend vriendelijke inwoners en een natuurlijke diversiteit die je op weinig plekken zo zult aantreffen.Je vliegt naar Colombo, waar je de eerste twee dagen in een strandhotel aan de Indische Oceaan verblijft om te acclimatiseren. Hier maak je een prachtige boottocht door de lagune van Ranweli. Vervolgens bezoek je de indrukwekkende rotstempels van Dambulla. Hier vind je schitterende standbeelden en de grottempels zijn al meer dan 2000 jaar oud! Overnachten in comfortabele hotelsGedurende de reis verblijf je in comfortabele hotels, op ideale locaties. Zo verblijf je bijvoorbeeld bij Sigiriya vlakbij de beroemde Sigiriya leeuwenrots. Waar mogelijk is er een heerlijk zwembad. Om het af te maken sluit je de reis af in een heerlijk hotel aan het strand, zo kun je alles wat je gezien hebt nog even goed verwerken voor de terugreis.Bekijk meer informatie over deze mooie hotels Je reist per auto met chauffeurJe reist per comfortabele airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids die je het mooiste van Sri Lanka laat zien. Wij hebben ook een tour langs de indrukwekkende hoogtepunten van Kandy voor je gepland. Zo bezoek je de prachtige Tempel van de Tand en kun je de beroemde botanische tuinen verkennen.Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - ColomboDag 2 en 3 Indische OceaanDag 4 Indische Oceaan - Sigiriya/DambullaDag 5 Sigiriya/DambullaDag 6 Sigiriya/Dambulla - KandyDag 7 KandyDag 8 Kandy - omgeving Nuwara EliyaDag 9 Omgeving Nuwara Eliya - StrandverblijfDag 10 t/m 14 StrandverblijfDag 15 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse groepsrondreis Klassiek Sri Lanka
Vanaf€1.349

Bandarawela, Sri Lanka

Een klassieker uit het FOX aanbod. Geniet tijdens deze rondreis van dit nog ongerepte en bijzonder gastvrije land! Je zult versteld staan van de diversiteit van deze complete rondreis door Sri Lanka! Onze Nederlandssprekende reisleiders nemen je graag mee naar de meest bijzondere plekken. Neem bijvoorbeeld reisleider Dominique. Hij is een ware Sri Lanka kenner en kan je dus als geen ander vertellen over het land: "Al aan het begin van de reis plannen we een heel bijzonder bezoek. We maken een bootsafari, waarbij mijn gasten een eerste indruk krijgen van de veelzijdige natuur van Sri Lanka. Nadat we vanuit de lagune de zon hebben zien ondergaan, worden we welkom geheten door een gastvrije vissersfamilie, die een BBQ voor ons bereid hebben. Een betere kennismaking met de gastvrijheid van de Sri Lankanen is er niet!"Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijven we in uitstekende hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. De meeste hotels hebben ook een heerlijk zwembad. De verzorging is tijdens de gehele reis op basis van halfpension. De reis eindigt aan de westkust in een heerlijk viersterrenresort!Excursies inclusiefWij hebben er voor gekozen om een aantal leuke excursies alvast in de reis op te nemen, zoals de jeepsafari om olifanten te spotten, een dansvoorstelling van de Kandy vuurdansers en een treinrit door het spectaculaire berglandschap in het midden van het land.Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 en 3 Indische OceaanDag 4 Sigiriya/DambullaDag 5 Sigiriya/DambullaDag 6 Sigiriya/DambullaDag 7 Sigiriya/Dambulla - Matale - KandyDag 8 KandyDag 9 Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela/HaputaleDag 10 Omgeving Nuwara Eliya - Galle - strandverblijfDag 11 t/m 13 StrandverblijfDag 14 Strandverblijf - omgeving NegomboDag 15 Colombo - Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag