Rondreis Sri Lanka

Penke

Rondreis Sri Lanka

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Rondreis Sri Lanka: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 43 rondreizen naar Sri Lanka.

bekijken

Sri Lanka, uitzicht jungle en olifanten

Op het tropische eiland Sri Lanka vind je brede kustlijnen met zandstranden en helderblauw water. Als je het binnenland intrekt zul je ook berggebieden, theeplantages en tropische bossen met wilde dieren tegenkomen. Dit land biedt een prachtige combinatie van verschillende landelijke gebieden en is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. 

1. Kenmerken Sri Lanka

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je een rondreis door Sri Lanka gaat maken. 

Kenmerken rondreis Sri Lanka​

Land Sri Lanka
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  21.4 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 uur
Valuta Srilankaanse roepi
Taal Singalees, Tamil, Engels
Tijdsverschil met Nederland 3,5 uur later in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen, met kinderen
Visum Max 30 dagen zonder visum
Inenten DTP, Buiktyfus en Hepatitis A

2. Tips rondreis Sri Lanka

 • Je mag in Sri Lanka geen Boeddha tatoeages laten zien. Als je hier een tatoeage van hebt, moet je deze bedekken. 
 • Het is ongepast om een foto te nemen met je rug naar een Boeddhabeeld toe. 
 • Als je religieuze plaatsen gaat zoeken, moet je gepast gekleed gaan. Dat wil zitten met schouders en benen bedekt. 
 • Als toerist betaal je meer voor de entree van bezienswaardigheden dan de lokale bevolking. Bij een nationaal park kan het voorkomen dat de prijs voor een local €0,25 is terwijl jij €25 moet betalen. 
 • Vergeet je reisstekker niet als je elektrische apparatuur wilt gebruiken of opladen. 
 • Je kunt in Sri Lanka het water uit de kraan niet drinken. Koop dus flessen mineraalwater. Let ook op met het wassen van groente en fruit. 
 • Het is gebruikelijk om in Sri Lanka fooi te geven. Niet alleen aan obers, maar ook aan hotelmedewerkers en gidsen bijvoorbeeld. 

3. Voorbereidingen bij een rondreis door Sri Lanka

Als je naar Sri Lanka op reis gaat, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. Verder heb je ook een visum nodig. Je kunt hiervoor, minimaal 5 werkdagen voor vertrek, een elektronisch visum aanvragen. Een visum voor 30 dagen kost 35USD.  Bij aankomst in het land kan de douane je om een retour- of doorreisticket vragen. Zorg dus dat je dit bij de hand hebt. Ook kan een recent bankafschrift met een minimaal positief saldo van €250 gevraagd worden en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als je vanuit een gelekoortsgebied het land binnenkomt.  

3.1. Vaccinaties

Voor je rondreis door Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus, polio), Buiktyfus en Hepatitis A aangeraden. Ook kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn, afhankelijk van jouw situatie. Tijdens een persoonlijk consult kun je dit allemaal doornemen. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. Je kunt jouw reisroute bespreken en een consulent kan je adviseren welke specifieke inentingen je nodig hebt. De meest voorkomende vaccinaties kunnen gelijk gezet worden.

De kosten voor de vaccinaties wisselen per plaats en vaccinatiebureau. Voor een intakegesprek inclusief vaccinatieboekje betaal je gemiddeld €24. Een vaccinatie tegen DTP kost gemiddeld €29. Je zult rond de €40 betalen voor de inenting tegen buiktyfus en gemiddeld €55 voor Hepatitis A. Vergeet niet je verzekeringspolis te bekijken, aangezien (aanvullende) verzekeringen de kosten voor inentingen kunnen vergoeden.  

4. Veilig op reis naar Sri Lanka

Als je een rondreis naar Sri Lanka gaat maken is het goed om vooraf bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken na te gaan of er veiligheidsrisico’s voor het land gelden. De veiligheidsrisico’s kunnen namelijk afwijken van wat je gewend bent. In het noorden en oosten van het land kun je niet de hoofdweg verlaten, aangezien er rond militaire bases nog mijnen liggen. Door het hele land kunnen er onverwachts demonstraties voorkomen die tot geweld kunnen leiden. Vermijd deze daarom, net als grote menigten. En wees alert op drukbezochte plekken. Verder is er in Sri Lanka, net als wereldwijd, een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. En volg het nieuws in de (lokale) media om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. 

Er wordt een stijging genoteerd van het aantal berovingen en aanradingen in het land. Wees voorzichtig, helemaal als je als vrouw alleen op reis bent. Op plekken waar veel toeristen samenkomen, zoals de stranden in het zuiden van het land, moet je extra voorzichtig zijn. Graag delen we een aantal tips en aandachtspunten voor een veilige rondreis door Sri Lanka:

 • Je kunt het beste na zonsondergang de straat niet meer op gaan. 
 • Vermijd het om na zonsondergang te reizen. 
 • Loop niet over straat en was altijd op je hoede voor bijvoorbeeld overvallen. 
 • Vermijd de sloppenwijken. 
 • Mocht je het slachtoffer worden van een overval, bied dan geen verzet. Geef je bezittingen af want verzet leidt vaak tot (meer) geweld. 
 • In Sri Lanka staan hoge straffen op het bezit of gebruik van (soft)drugs. Neem dus geen drugs mee het land in en gebruik het ook niet ter plaatse. Je kunt voor een relatief klein vergrijp al de doodstraf opgelegd krijgen.
 • Maak geen foto´s van overheidsgebouwen, miliaire objecten of van mensen in uniform, dit is namelijk verboden. 
 • In het land is homoseksualiteit, ook voor buitenlanders strafbaar. Hier moet je dus rekening mee houden. 

5. Beste reistijd voor een rondreis door Sri Lanka

Met gemiddelde temperaturen van 25 tot 30 graden gedurende het hele jaar, heeft Sri Lanka een tropisch klimaat. In de bergen echter liggen de temperaturen iets lager met gemiddelden van 15 tot 20 graden. Sri Lanka kent verschillende seizoenen - er is een droge tijd en een regentijd. De regen trekt over het land in deze periodes. In het algemeen kan gezegd worden dat er een regenseizoen van mei tot en met augustus is. De regen valt in deze periode vooral in het (zuid)westen van het land. In het noordoosten regent het vooral van oktober tot en met januari. 

De beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden december - maart. Zo vermijd je het regenseizoen. Als je specifiek het oosten van het land wilt bezoeken, kun je het beste in februari en maart gaan om het regenseizoen te ontwijken. Houd er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen overstromingen kunnen ontstaan. als je in deze periode reist, is het aan te raden om het nieuws te volgen en bij bijvoorbeeld je accommodatie de situatie ter plaatse na te vragen. Ook zijn de regenseizoen natuurlijk niet precies. Het kan tijdens het droge seizoen ook plots regenen. Maar doordat de regen over het eiland trekt in verschillende periodes, kun je eigenlijk het hele jaar door wel een strand vinden waar het heerlijk vertoeven is.  

Verder is het goed om te weten dat er langs de hele kust gevaar is voor muistromen in de zee. Dit zijn de stromingen die zwemmers en watersporters wegtrekken van het strand. Kijk goed naar de vlaggen op het strand. Aangezien niet overal vlaggen worden gebruikt, betekent het niet dat als je geen vlag ziet de situatie veilig is. Informeer ter plaatse waar het veilig is om te zwemmen of je watersport uit te oefenen.

6. Vervoer naar en in Sri Lanka

In ongeveer 12 uur vlieg je vanaf Schiphol (Amsterdam) naar Sri Lanka. Dit is inclusief één overstap. Eenmaal aangekomen in Sri Lanka zul je merken dat er eigenlijk geen gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten. Je zult hier het openbaar vervoer kunnen pakken. 

6.1. Met de trein

In Sri Lanka vind je spoorwegen door het hele land. Er zijn drie hoofdtrajecten: langs de kust, door het hart van het eiland en het noorden. Houd er rekening mee dat treinen niet altijd op tijd rijden. Er worden drie verschillende klassen kaartjes aangeboden. De eerste klas beschikt over airconditioning, de tweede klas laat je op vouwbedjes rustenn en de derde klasse is goedkoop maar overvol.  

6.2. Bus

Je kunt ook kiezen voor de bus dat een netwerk heeft dat het hele land beslaat. Er zijn privé bussen en bussen van de Central Transport Board (CTB). De bus is vaak iets minder comfortabel dan de trein, maar je kunt wel overal komen. Aangezien bussen vaak maar 50 kilometer per uur kunnen rijden, zijn de reistijden lang. 

6.3. Taxi / tuktuk

Andere manieren om je te verplaatsen zijn met een taxi of een tuktuk. De taxi´s werken vaak met de meter en zijn voor lange ritten een goede keuze. Voor korte afstanden kun je ook voor een tuktuk kiezen. Deze zijn goedkoop, al moet je vooraf een prijs onderhuren. 

6.4. Auto met chauffeur

Je kunt ook een auto (met chauffeur) huren. Het wordt afgeraden om zelf te rijden als je niet gewend bent aan het chaotische wegverkeer in het land, waar verkeersregels niet lijken te bestaan. Het huren van een auto met chauffeur is vaak zelfs goedkoper dan alleen het huren van een auto. 

7. Bezienswaardigheden Sri Lanka

Of je nu op zoek bent naar een land om een heerlijke strandvakantie te houden of juist van de groene natuur wilt genieten en een unieke cultuur wilt opsnuiven, Sri Lanka biedt het allemaal. Graag zetten we de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een rondreis door Sri Lankan voor je op een rij. 

7.1. Mihintale

In het noorden van het land ligt Mihintale. Dit is een bedevaartsoord waar je verschillende religieuze monumenten en verlaten structuren kunt aanschouwen. Volgens de bevolking is het namelijk op deze bergtop dat de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiyatissa elkaar ontmoeten en de start van het boeddhisme in Sri Lanka markeerde. Je kunt de heuvel te voet beklimmen of een gedeelte met de auto omhoog gaan. Aan het eind van de klim kom je op een groot platform waar je geniet van prachtige vergezichten. Ook zal je hier gelijk de grote witte stoepa Maha Seya opvallen. Deze heeft een diameter van maar liefst 41 meter op de bergheuvel. Verder kom je hier ook een groot wit boeddha beeld tegen. 

Let op dat je gepast gekleed gaat bij het bezoeken van Mihintale. Dat wil zeggen dat je knieën en schouders moet bedekken. Ook moet je je schoenen of slippers aan het eind van de trap, voor het betreden van het platform achterhalen. Neem sokken mee als je liever niet op blote voeten wilt rondlopen. 

7.2. Hurulu eco park

Op iets meer dan een uur van Mihintale kun je het Hurulu Eco park bezoeken, dit ligt in het Hurulu Forest Reserve. Je kunt hier verschillende jeep safaris maken. Dit natuurpark is een belangrijke leefomgeving voor de Sri Lanka olifant. Dit dier staat bekend om zijn trekgedrag wat vooral in het droge seizoen plaatsvindt in de bossen rondom het gebied. Je hebt in dit park grote kans om oog in oog met deze wezens te komen staan. In het reservaat wonen ook mensen, er is alleen geen registratie van het aantal. Wel hebben boskap en de uitbreiding van de menselijke woonplekken tot botsingen tussen mens en olifant geleid. 

7.3. Sigiriya: the ancient rock fortress

Als er één bezienswaardigheid is die je niet mag missen, is dat toch wel Sigiriya. Door de lokale bevolking wordt hiernaar verwezen als het achtste wereldwonder. Op een rotsplateau op 370 meter boven zeeniveau zijn een oude paleis en fort te bezichtigen. Je vindt deze rots in het midden van het eiland. Het rotsplateau is gevormd door magna uit een vulkaan en ligt 200 meter hoger dan de omringende jungle. 

Doe goede wandelschoenen aan als je omhoog gaat klimmen. Je moet namelijk een trap met 1250 treden beklimmen om bij het hoogste punt te komen. De klim duurt ongeveer 2 uur. Maar eenmaal bovenaan op de rots geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving wat de klim meer dan de moeite waard maakt. Hier zie je hoe menselijke arbeid op de rots samenkomt met de natuur waarin het zich bevindt. Het wordt trouwens aangeraden om het paleis op de rots ´s morgens te bezoeken in verband met de hoge temperaturen gedurende de dag. 

7.4. Pidurangala rock

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de, soms erg drukke, Sigiriya rots, kun je de dichtbij gelegen Pidurangala rock beklimmen. Volgens sommige is deze rots meer de moeite waard. En vanaf hier heb je een uitzicht op Sigiriya. En natuurlijk de rest van de groene omgeving. In ongeveer een uur loop je naar de top. Houd er rekening mee dat het pad misschien niet overal even duidelijk is, met rode pijlen wordt de weg aangegeven. Of volg gewoon de andere mensen die omhoog lopen. De weg naar de top loopt door een indrukwekkende omgeving van rotsblokken en bomen. En je komt onderweg verschillende boeddhabeelden tegen, waaronder een liggende Boeddha tegen die gedeeltelijk uit bakstenen bestaat. Het laatste stukje zul je iets moeten klimmen, want hier houdt het pad op. 

7.5. Gouden tempel van Dambulla

Dambulla is het grootste en best-bewaarde tempelcomplex in Sri Lanka. In dit boeddhistische complex vind je meer dan 80 grotten met beelden en wandschilderingen van onder andere Hindoestaanse goden. Je moet hier zeker een bezoekje brengen aan de ´Grot van de goddelijke koning´ die gevuld wordt door een liggende Boeddha van wel 15 meter lang. Een andere grot, de ´Grot van de grote koningen´ is de grootste grot die je kunt bezoeken. Hier vind je 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden. 

7.6. Kandy

In het midden van Sri Lanka, in een vallei, ligt de plaats Kandy. Dit is voor dit land een redelijk grote stad en biedt volop bezienswaardigheden waaronder diverse tempels. De stad staat trouwens sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad kun je onder andere een wandeling rond Kandy Lake maken. In het midden van het meer ligt een eilandje. Dit zou vroeger gebruikt zijn door de harem van de koning. Bij Kandy Lake geniet je niet alleen van het meer, maar ook van het lokale leven. En vanaf hier zie je al gelijk het 27 meter hoge Bahirawakanda Vihara Buddha Statue. Dit is een religieus monument in Sri Lanken. Het beeld staat op een berg vanaf waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Vanuit Kandy kun je trouwens de trein pakken om naar de plaats Ella te gaan. Dit is één van de mooiste treinreizen van het land.  

7.7. Temple of the sacred tooth relic

In Kandy vind je de Temple of the sacred tooth relic. Deze boeddhistische tempel wordt ook wel Sri Dalada Maligawa genoemd. Je vindt deze tempel op het complex met het koninklijke paleis. En hier wordt de ´relic of the tooth of Buddha´ tentoongesteld. Dit is een relikwie van de tand van Boeddha die in het land wordt vereerd. Het relikwie speelt sinds vroegere tijden een belangrijke rol in de lokale politiek. Er wordt namelijk geloofd dat wie het relikwie bezit, het land mag besturen.  

Deze tempel is één van de heiligste heiligdommen in de boeddhistische wereld. Er worden nog dagelijks rituelen uitgevoerd in de tempel. Drie keer per dag vindt er een dienst plaatst en één keer per week worden er offers gebracht uit respect voor de sacred tooth relic. Doordat de tempel nog actief door de lokale bevolking wordt gebruikt, is hier van alles te zien en bekijken. 

7.8. Royal Botanical Gardens

Op een paar kilometer van Kandy liggen de Royal Botanic Gardens. Deze botanische tuin is de grootste van Sri Lanka en staat bekend om zijn collectie orchideeën. Je vindt hier meer dan 4.000 verschillende soorten planten, waaronder dus orchideeën, medische planten en palmbomen.  In de botanische tuin vind je onder andere de Orchid House. Hier geniet je van een tentoonstelling van exotische bloemen en planten, waaronder de grootste orchidee ter wereld. Deze bevat bloemen van wel 2,5 meter. Ook vind je hier een specerijentuin. Deze bevat een grote collectie kaneel, dit is de belangrijkste specerij die vanuit dit land wordt geëxporteerd. Ook vind je er peper, dit is de meest gevraagde specerij ter wereld. 

7.9. Nuwara Eliya

In het centrum van Sri Lanka ligt Nuwara Eliya. Deze plaats staat ook wel bekend als het kleine Engeland van het land, aangezien het gesticht werd tijdens de Britse koloniale periode. De stad ligt aan de voet van Pidurutalagala en wordt omringt door theeplantages. Als je vanuit de plaats Kandy de trein naar Ella pakt, ligt deze plaats ongeveer halverwege de route. Je kunt hier dus prima een tussenstop maken.    

Wat gelijk zal opvallen aan Nuwara Eliya is dat het klimaat verschilt met dat in de rest van het land. Het is er namelijk een stuk koeler. Dit maakt het een perfecte omgeving om thee te verbouwen. Tijdens een verblijf aan deze stad moet je dus zeker een wandeling door de theeplantages maken. En een bezoek brengen aan één van de vele theefabrieken. Ook kun je tijdens een wandeling verschillende watervallen tegenkomen. 

7.10. Pidurangalu

Pidurangalu is met ruim 2.500 meter de hoogste berg van het land. Ook is de top gelijk het hoogste punt van het land. Vanuit verschillende delen in het midden van het land zul je hem kunnen zien liggen. De berg ligt in een bosrijke omgeving. Helaas is de berg het grootste gedeelte van het jaar niet open voor publiek. Echter, gedurende bepaalde perioden kun je een toegangspas aanvragen om met een auto richting de top te rijden. Lopend de berg beklimmen is verboden. Als je het geluk hebt om met een auto over de berg te mogen rijden, zul je genieten van de prachtige natuur vol met kleurrijke bomen met planten en een schitterend uitzicht. 

Penke Goed om te weten! De top is gekenmerkt als ´ultrahoge veiligheidszone´ en strikt verboden. Het wordt beschermd door een militaire basis. Als je met een auto over Pidurangala rijdt, mag je ook zeker niet uitstappen.

7.11. Arugam Bay

Arugam Bay is gelegen aan de Indische Oceaan aan de zuidoostkust van het land. Deze plaats is vooral bekend bij surfers aangezien je hier goede kwaliteit golven vindt. Maar, de lokale stranden, lagunes en historische tempels maken deze plaats ook zeker het bezoeken waard als je niet komt om te surfen. Geniet een dagje op het strand of ga shoppen bij de lokale winkeltjes om bijvoorbeeld souvenirs te kopen. Arugam Bay is gelegen naar één van de grotere natuurgebieden van het land. Als je de omgeving gaat verkennen, is het aan te raden op te passen voor dieren zoals krokodillen en olifanten. Je kunt ook een Lagoon safari maken waarbij je juist op zoek gaat naar de dieren. 

7.12. Little Adam’s peak

Vanuit het plaatsje Ella kun je Little Adam’s peak beklimmen. Onderweg geniet je van theeplantages en loop je door een heuvelachtig landschap. Langzaam maken de heuvels plaats voor bergen en aanschouw je prachtige uitzichten over de vallei  en bergen aan de overkant. De klim vergt enige inspanning, maar hier word je ook voor beloond. Als je eenmaal op Little Adam’s peak bent aangekomen, wil je waarschijnlijk niet meer weggaan. Je kunt blijven genieten van het uitzicht, de natuur met haar imposante bergen en groene heuvels en het gevoel van vrijheid dat je hier voelt. 

7.13. Ella Rock

Meer naar het zuiden in het land vind je Ella Rock. Als je houdt van natuur en het hiken dan ben je hier op de juiste plek. Je loopt hier door een prachtige omgeving. En onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen die je een fantastisch uitzicht over de vallei en Little Adam’s peak bieden.  

Houd er wel rekening mee dat de tocht voor dit gebied zwaarder is dan Little Adam’s peak. Als je echter in goede conditie bent, is de tocht echter normaal gesproken niet te zwaar. Je loopt voornamelijk vlak of licht stijgend. Er is wel één steil stuk, maar dit is maar een paar honderd meter. Je kunt de wandeling in principe zonder gids maken, je hebt alleen wel een kaart op je mobiele telefoon nodig om de route te vinden. Als je bij Ella Rock bent aangekomen is het zeker de moeite waard om een paar honderd meter door te lopen naar een uitkijkpunt. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht. 

7.14. Lipton’s seat

Op ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Ella ligt Lipton’s seat. Dit is een uitkijkpunt dat je één van de mooiste uitzichten van Sri Lanka biedt. De weg erheen kun je lopend of met de auto afleggen. Als je het laatste gedeelte wandelt, zul je merken dat dit licht omhoog loopt. Je geniet echter van een uitzicht over theeplantages. Je wordt omringt door thee. Eenmaal bovenaan lijkt het bijna of je boven de wolken staat. Geniet van het 360 graden uitzicht over de omgeving en de theeplantages. 

Dit uitkijkpunt is trouwens vernoemd naar Sir Thomas J. Lipton die hier zijn thee-imperium is gestart. Zijn beeld zit bovenaan op een bankje, zodat je met hem op de foto kunt gaan. Om te voorkomen dat het te mistig of bewolkt is om iets te kunnen zien, is het aan te raden om de trip ´s morgens vroeg gelijk te maken. 

7.15. Udawalawe national park

Als je een nationaal park in Sri Lanka wilt bezoeken, is het Udawalawe national park een echte aanrader. Dit beschermde gebied huisvest een groot aanbod flora en fauna en is een belangrijke woonplaats voor watervogels. Als je geluk hebt kun je kuddes olifanten, krokodillen en herten tegenkomen. Het nationale park is voornamelijk vlak, al kom je ook enkele heuvelachtige delen tegen. Geniet van een safari door het park, rij met een jeep door de natuur en aanschouw al het wild met eigen ogen. Als je een echte vogelspotter bent, kun je ook een speciale safari nemen die zicht richt op het zien van vogels.In het nationale park ligt het Udawalawe elephant transit home. Dit is een centrum dat baby wees olifanten opvangt. 

7.16. Bentota beach

Wil je tijdens je rondreis door Sri Lanka ook relaxen op het strand? Dan moet je naar Bentota gaan. Hier vind je een breed zandstrand, een zee om een heerlijke duik in te nemen en  entertainment. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Surfen, snorkelen, duiken, waterskiën en diepwater vissen zijn maar een paar van de activiteiten die worden aangeboden. Er zijn hier volop luxe hotels te vinden om te verblijven met de meest uitgebreide faciliteiten. Let wel goed op de vlaggen op het strand. Je komt wel eens een rode vlag tegen door de sterke stroming in de zee. 

7.17. Yala National Park

In het zuidwestelijke puntje van Sri Lanka ligt het Yala National Park. Dit park dat grenst aan de Indische Oceaan en omvat zowel lagunes, bossen, struikgewas en graslanden. Dit park is trouwens het land van luipaarden. De hoeveelheid luipaarden is hier veel hoger dan in de rest van de wereld en zij zijn de heersers van deze jungle. 

Naast luipaarden vind je hier ook olifanten, luiaardberen, jakhalzen, pauwen en bijvoorbeeld krokodillen. De beste tijd om het park te bezoeken is tussen februari en juli. Dan is het waterniveau namelijk laag, wat de dieren naar de openheid brengt. Je kunt een halve dag safari boeken, een dagsafari of blijf in het park overnachten en geniet zo meerdere dagen van de wilde dieren.  

7.18. Unawatuna

De badplaats Unawatuna ligt aan de zuidwestkust van het land. Hier ga je heen als je op zoek bent naar mooie stranden die bezaaid zijn met palmbomen. Ga zwemmen of surfen in de baai of bekijk het koraalrif tijdens een snorkel- of duiktocht. Je kunt een bezoek aan deze kustplaats heel goed combineren met een bezoek aan andere kustplaatsen in de regio.  

Als je niet alleen van het strand wilt genieten, maar ook cultuur wilt opsnuiven kun je bijvoorbeeld de boeddhistische tempel Peace Pagoda bezoeken. Deze prachtige tempel is in Japanse stijl gebouwd en als je omhoog loopt geniet je van een uitzicht over de oceaan. De bekendste straat van Unawtuna is Yaddehimulla Road. Hier geniet je van een drankje in één van de barretjes of ga je heen voor een heerlijk ontbijt. De prijzen liggen hier wel wat hoger en ook is er redelijk veel verkeer. 

8. Boek een rondreis naar Sri Lanka: vergelijk accommodaties en aanbieders

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Sri Lanka

Vakanties van FOX, Verre Reizen Van ANWB in Sri Lanka

Rondreizen Aanbiedingen Sri Lanka

17-daagse rondreis Sri Lanka Deluxe
Vanaf€2.080

Sri Lanka

Reis geheel in stijl en ontdek de veelzijdigheid van de parel van de Indische Oceaan. Je verblijft in comfortabele en unieke hotels gelegen op de meeste inspirerende locaties, omgeven door het wereldschoon van moeder natuur. Een verblijf aan de ongerepte oostkust, thee proeven bij de theeplantages in Nuwara Eliya, wandelen door eeuwenoude tempels en de hartelijkheid van de lokale bevolking. Een zeer diverse en complete rondreis langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Kortom: een onvergetelijke ervaring.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
22-35ers reis Sri Lanka
Vanaf€2.099

Sri Lanka

Van prachtige surfstranden tot glooiende theeplantages en wildlife. Tijdens deze avontuurlijke rondreis maak je kennis met de authentieke, relaxte en diverse cultuur van Sri Lanka. Dit prachtige eiland biedt het beste van Azië zonder lange reisdagen. We bezoeken oude steden, verkennen de onderwaterwereld en fietsen door traditionele dorpen. Aan de kust hebben we genoeg tijd om een (eerste) surflesje te pakken. Hou je van lekker eten? Prikkel je zintuigen in één van de meest smaakvolle keukens van Azië. Ga jij voor een egghopper, een pittige curry of voor een verkoelende kokosnoot? Goeie reis en eet smakelijk!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
17-daagse rondreis Puur & Actief Sri Lanka
Vanaf€1.586

Sri Lanka

Deze uitgebreide rondreis neemt je mee naar de mooiste plekjes op de parel van de Indische oceaan. Een wandeltocht door het laatste regenwoud van Sri Lanka, kennismaken met de lokale cultuur, het beklimmen van Adam's Peak en olifanten spotten tijdens een safari. Je verblijft in comfortabele accommodaties op de meest bijzondere locaties waar de gastvrijheid van de lokale bevolking eruit springt. Een rondreis voor echte actievelingen en natuurliefhebbers!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
10-daagse rondreis Highlights van Sri Lanka
Vanaf€1.211

Sri Lanka

Als je niet uitgebreid de tijd hebt om Sri Lanka intensief te verkennen, dan is deze rondreis de ideale oplossing. In negen dagen zie je alle hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de groene weelderige natuur, sta oog in oog met de Aziatische olifant in Udawalawe en ga terug in de tijd en ontdek de vele historische bezienswaardigheden in de voormalige VOC-stad Galle. Ook bezoekjes aan de beroemde highlights zoals de Leeuwenrots in Sigiriya en de Tempel van de Tand in Kandy worden niet overgeslagen. Indrukken om nooit meer te vergeten.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
17-daagse singlereis Sri Lanka Klassiek
Vanaf€1.417

Sri Lanka

Sri Lanka betekent 'Gezegend Eiland', een prachtige en bijzonder treffende naam voor deze parel in de Indische Oceaan. Je duikt het koloniale verleden in van koninklijke steden en ontdekt hoezeer de verering van Boeddha het dagelijks leven bepaalt. In talrijke tempels worden bloemenoffers gebracht. De glooiende, frisgroene theeplantages in het binnenland vormen het perfecte decor om een kopje Ceylonthee, made in Sri Lanka, te drinken. Wuivende kokospalmen, idyllische vissersplaatsjes, vertederende olifanten en een tropische begroeiing dragen bij aan de unieke sfeer van dit eiland.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
17-daagse rondreis Beste van Sri Lanka incl. RIU
Vanaf€2.199

Sri Lanka

Tijdens deze rondreis ga je in korte tijd langs alle highlights van Sri Lanka. Van de minder bekende Yapahuwa rots tot het wereldberoemde Yala National Park. Ook maak je een ritje per trein door de centrale hooglanden van dit geweldige eiland. Na alle indrukken is het tijd om bij te komen aan het geweldige strand van RIU Ahungalla. En nog beter, je kunt 24 uur per dag gebruik maken van alle comfort die RIU je te bieden heeft.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
12-daagse rondreis Beste van Sri Lanka incl. RIU
Vanaf€1.621

Sri Lanka

Tijdens deze rondreis maak je in korte tijd kennis met alle hoogtepunten van Sri Lanka. Van de minder bekende Yapahuwarots tot het wereldberoemde Yala National Park. Ook maak je een reis per trein door de centrale hooglanden van dit wonderschone eiland. Geniet van de mooie vergezichten over bergen en rijstvelden die aan je voorbij trekken. Na alle indrukken is het tijd om met een drankje in je hand bij te komen aan het zwembad van RIU Sri Lanka. En nog beter, je mag 24 uur per dag gebruik maken van alle comfort en de vele faciliteiten die RIU je te bieden heeft!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Rondreis SRI LANKA - 22 dagen; Juweel van de Indische Oceaan
Vanaf€2.070

Sri Lanka

Het oude Ceylon staat voor een combinatie van exotische cultuur en weelderige natuur. Je bezoekt tijdens je rondreis Sri Lanka het onontdekte noorden en oosten van het eiland, je verkent ruïnes van eeuwenoude koningssteden en wandelt door groene theeplantages. In de natuurreservaten speur je naar ‘wildlife’ als apen, olifanten en exotische vogels. Tenslotte geven de parelwitte stranden en het heldere, met kleurrijke vissen gevulde water je het gevoel in het paradijs op aarde beland te zijn.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Rondreis SRI LANKA - 15 dagen; Schatten van Ceylon
Vanaf€1.770

Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, kent een diversiteit aan godsdiensten. Je treft er boeddhistische èn hindoetempels, katholieke kerken en moskeeën. Het rijke verleden wordt weerspiegeld in de oude koningssteden. Maar een Sri Lanka rondreis biedt meer dan cultuur; een hartverwarmende bevolking, wildparken met ‘wildlife’ en de schoonheid van het landschap met rijstvelden en theeplantages. Met de tropische warmte en de palmenstranden is het net een paradijs.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
17-daagse rondreis Sri Lanka Comfort
Vanaf€1.220

Sri Lanka

Wil je niks missen van al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft, maar niet na één of twee overnachtingen je koffer weer inpakken om naar het volgende hotel te gaan? Dan is deze rondreis echt iets voor jou. Vanuit twee comfortabele 4* hotels, met zwembad én fantastisch uitzicht, bezoek je de highlights van Sri Lanka. Tussen de excursies door heb je tijd om te relaxen en om een optionele excursie te maken. Als je op pad bent, reis je in kleine groepen van maximaal 18 personen, maar wel in een grote touringcar. Lekker comfortabel dus! Ga je mee de cultuur, natuur, tempels, theeplantages en de stranden ontdekken?

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
19-daagse rondreis Parels van Sri Lanka
Vanaf€1.335

Sri Lanka

Laat je verrassen door de vele parels van Sri Lanka! Ruïnes van glorierijke koningssteden, boeddhistische tempels, koelte en frisse lucht in het groene gebergte dat noord en zuid scheidt, Engelse én Nederlandse koloniale invloeden, ruige wildparken en de mooiste stranden. Dat alles op een oppervlakte zo groot als de Benelux! Alle hoogtepunten passeren de revue tijdens deze extra comfortabele rondreis door het voormalige Ceylon. Zo maak je ook nog kennis met de Tamilbevolking aan de onontdekte oostkust. Nippen aan Ceylonthee bij de theeplantages en ontspannen dagen aan het strand maken deze reis helemaal af.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
22-daagse rondreis Grand Tour Sri Lanka
Vanaf€1.353

Sri Lanka

Ontdek het rijke koloniale verleden van Sri Lanka, waar talloze Nederlandse forten herinneren aan de bloeiende VOC tijd. Proef de Ceylonthee op de plek waar deze thee gemaakt wordt; de frisgroene plantages in de bergachtige binnenlanden. Verken het uiterste noorden én het oosten van het land, lange tijd niet toegankelijk voor toeristen en dus nog ongerept en écht. Het boeddhisme beleef je in de grottempel van Dambulla en de tempels van Mihintale en Kandy. Imposante watervallen, ruïnes, paradijselijke stranden, specerijen, pure natuur… een veelomvattende rondreis door de 'tuin zonder jaargetijden'.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
22-daagse fly-drive Grand Tour Sri Lanka
Vanaf€1.706

Sri Lanka

Ontdek het rijke koloniale verleden van Sri Lanka, waar talloze Nederlandse forten herinneren aan de bloeiende VOC tijd. Proef de Ceylonthee op de plek waar deze thee gemaakt wordt; de frisgroene plantages in de bergachtige binnenlanden. Verken het uiterste noorden én het oosten van het land, lange tijd niet toegankelijk voor toeristen en dus nog ongerept en écht. Het boeddhisme beleef je in de gouden grottempel van Dambulla en de tempels van Mihintale en Kandy. Imposante watervallen, ruïnes, paradijselijke stranden, specerijen, pure natuur, kortom: een veelomvattende rondreis door de "tuin zonder jaargetijden".

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
17-daagse familiereis de schatten van Sri Lanka
Vanaf€1.695

Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka de Parel van de Indische Oceaan wordt genoemd? En een pareltje is het! Varend ga je op zoek naar krokodillen en per jeep kom je vast een kudde vertederende olifanten tegen. Boeddha's vind je in Dambulla en het traditionele Kandy. De beklimmingen van de Leeuwenrots en Little Adam's Peak zorgen voor een fantastisch uitzicht en genieten doe je op drie verschillende stranden. Leer mediteren als een monnik, volg een cursus theeblaadjes plukken in een plantage en word een keukenprins of -prinses tijdens de kookcursus. Ga mee op zoek naar alle schatten van Sri Lanka.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
21-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Schatten van Sri Lan
Vanaf€2.140

Anuradhapura, Sri Lanka

Sri Lanka is een complete bestemming. Je vindt hier een veelzijdige natuur, meer tempels dan je kunt tellen en vriendelijke locals. Sri Lanka staat niet voor niets bekend als het 'Eiland van de Glimlach', 'de Parel van de Oceaan' of het 'Gezegend Eiland'. Deze namen verwijzen allemaal naar de indrukwekkende schatten van Sri Lanka.Deze reis begint aan de westkust in de omgeving van Negombo van Sri Lanka, hier maak je een riviersafari door de Ranweli lagune, de perfecte plek om van de zonsondergang te genieten. Je ontdekt hierna de 'Culturele Driehoek' van Sri Lanka, bezoekt de imposante leeuwenrots van Sigiriya en geniet van hetzelfde uitzicht als koning Kasyapa 1500 jaar geleden. Ook staan de indrukwekkende tempels en overblijfselen van Polonnaruwa op het programma.Comfortabele hotels op uitstekende locatiesDe hotels waar je verblijft zijn geselecteerd op locatie en comfort, zo verblijf je bijvoorbeeld in Sigiriya vlakbij de beroemde rots. Zo kun je met minimale reistijd de omgeving verkennen en wanneer je in het hotel bent genieten van een prachtig vergezicht aan het ontspannende zwembad.Bekijk meer informatie over deze mooie hotels Leer het echte Sri Lanka kennenTijdens de reis maak je op verschillende manieren kennis met de vriendelijke bevolking van Sri Lanka. Je hebt tijdens de reis beschikking over een airconditioned auto met privéchauffeur, welke je de mooiste plekjes laat zien. Verder maak je kennis met een lokale familie in een traditioneel dorp, dit is de perfecte manier om te zien hoe de Sri Lankanen op traditionele wijze leven. Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - ColomboDag 2, 3 en 4 Indische OceaanDag 5 Indische Oceaan - AnuradhapuraDag 6 Anuradhapura - Sigiriya/DambullaDag 7 Sigiriya/DambullaDag 8 Sigiriya/DambullaDag 9 Sigiriya/Dambulla - Matale - KandyDag 10 KandyDag 11 Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela/HaputaleDag 12 Bandarawela/Haputale - Ella - TissamaharamaDag 13 TissamaharamaDag 14 Tissamaharama - Galle - StrandverblijfDag 15 t/m 19 StrandverblijfDag 20 Strandverblijf - ColomboDag 21 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
18-daagse single groepsreis Sri Lanka: Treinen, tempels en theep
Vanaf€1.899

Anuradhapura, Sri Lanka

De nieuwste singlereis in ons Sri Lanka aanbod neemt je mee naar het onontdekte noorden, de prachtige stranden aan de oostkust en het dichtbegroeide, groene en heuvelachtige binnenland. We maken een jeepsafari door Wilpattu, één van Sri Lanka's mooiste, maar tegelijkertijd minst bekende nationale parken. We zien de oude koningsstad Anuradhapura met haar prachtige witte stoepa's. We reizen met de trein naar Jaffna in het noorden, waar je zult ontdekken dat je hier in een totaal ander Sri Lanka bent. Het verschilt in heel veel opzichten van de rest van het land en dát maakt het juist zo aantrekkelijk om te bezoeken. Weer terug in het binnenland verblijven we in Sigiriya, waar de reisleider onze klim naar de top van Pidurangala Rock beloont met een vers ontbijtje! Aan de oostkust liggen de mooiste stranden en ons verblijf van twee nachten in Passikudah komt als een welkom rustpuntje in de reis. Daarna reizen we weer naar de bewoonde wereld en bezoeken we de culturele hoofdstad van Sri Lanka: Kandy. De laatste stop voordat we de westkust bereiken zijn de bergen rondom Nuwara Eliya en Ella. In deze adembenemende omgeving maken we een treinrit door de theeplantages en maken we een lichte trekking naar Little Adam's Peak. We eindigen de reis in een heerlijk strandhotel met zwembad, waar we kunnen genieten van onze laatste dagen in dit betoverende land.Bijzondere excursies inclusiefBij FOX zijn niet alleen de hoogtepunten inbegrepen. We bieden je nog véél meer! Een seafood tasting tour in Negombo bijvoorbeeld of een lokale cocktail die door de reisleider wordt bereid op een plek waar je een prachtige zonsondergang kunt beleven. We gaan zwemmen bij de waterval, genieten van een lunch door een lokale familie bereid en gaan rafter in Kitulgala. Uitstekende hotelsDe hotels die we selecteerden zijn bijna altijd viersterren, hebben een uitstekende ligging en vormen daarom een prima startpunt om er zelf op uit te trekken.  Dag 1 Amsterdam - ColomboDag 2 Aankomst Colombo - omgeving NegomboDag 3 Omgeving NegomboDag 4 Omgeving Negombo - Wilpattu NP - AnuradhapuraDag 5 Anuradhapura - JaffnaDag 6 JaffnaDag 7 Jaffna - SigiriyaDag 8 SigiriyaDag 9 en 10 Sigiriya - PassikudahDag 11 Passikudah - KandyDag 12 KandyDag 13 Kandy - omgeving EllaDag 14 Omgeving EllaDag 15 Omgeving Ella - StrandverblijfDag 16 StrandverblijfDag 17 Strandverblijf - Colombo - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?