Rondreis Suriname

Rondreis Suriname: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 35 rondreizen naar Suriname.

bekijken

Uitzicht Suriname jungle

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto
Vanaf€3.319

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto

Voor een vakantie naar Zuid-Amerika denken veel mensen niet gelijk aan Suriname. En dat is eigenlijk onterecht. Dit land met een gastvrije bevolking laat graag haar schoonheid zien. Suriname bestaat voor een groot deel uit oerwoud waar je allerlei dieren kunt spotten en watervallen kunt bezoeken. En de smeltkroes van culturen, de lange geschiedenis, de Nederlandse invloeden en het tropische klimaat, zorgen dat je je in Suriname niet hoeft te vervelen. 

1. Kenmerken rondreis Suriname

Eco Inn.
Vanaf€1.150

Eco Inn

Graag zetten we alle informatie die je nodig hebt als je een rondreis door Suriname gaat maken voor je op een rij. Zo vertellen we je of je een visum nodig hebt, welke inentingen worden aangeraden, wat de beste reistijd is en welke bezienswaardigheden je niet mag overslaan.  

Kenmerken rondreis Suriname

Land Suriname
Werelddeel Zuid-Amerika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  560.000
Aantal internationale toeristen per jaar 350.000
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 9.5 uur
Valuta Surinaamse dollar
Taal Surinaams/Nederlands
Tijdsverschil met Nederland 5 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Lente, herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleen of met kinderen
Visum Ja
Inenten DTP, Hepatitis A

2. Goed voorbereid op reis naar Suriname

Eco Torarica
Vanaf€1.143

Eco Torarica

Voordat je naar Suriname op vakantie gaat, is het belangrijk om 4 tot 6 weken vooraf een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt. Hier kun je tijdens het spreekuur een advies op maat krijgen over de inentingen die je mogelijk nodig hebt voor een rondreis door Suriname. Voor een reis naar Suriname worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A aangeraden. Een vaccinatie tegen Gele Koorts is niet meer voor iedereen verplicht. Deze inenting is verplicht als je uit een land met een hoog risico voor gele koorts komt of daar langer dan 12 uur voor een overstap bent geweest. Ook andere persoonsgebonden inentingen kunnen aangeraden worden. Een adviseur kan je hier tijdens een persoonlijk gesprek alles over vertellen. En de meest gangbare vaccinaties kunnen gelijk gezet worden.  

Eco Inn
Vanaf€1.133

Eco Inn

De kosten voor de vaccinaties verschillen per plaats. Vraag de precieze kosten dus bij jouw vaccinatiebureau na. Als gemiddelde kun je een prijs van €24 aanhouden voor het consult met vaccinatieboekje, een bedrag van €29 voor DTP en €55 voor de vaccinatie tegen Hepatitis A. Kijk trouwens even je zorgverzekering na. De meeste verzekeringen vergoeden inentingen. 

Verder heb je een visum nodig voor je rondreis door Suriname. Vanaf januari 2020 zijn de regels gewijzigd en moet je dit minimaal 3 dagen voor je aankomst in het land in bezit hebben. Houd er rekening mee dat het aanvragen van het visum tot 3 dagen in beslag kan nemen. Dus zorg dat je het op tijd aanvraagt. Je vraagt een visum makkelijk online aan en de kosten voor een E-visum bedragen 40USD. Let op dat je een paspoort nodig hebt om naar Suriname te kunnen reizen. Een Nederlandse identiteitskaart is niet voldoende. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in het land. 

3. Reisadvies rondreis Suriname

14-daagse rondreis Avontuurlijk Suriname
Vanaf€2.071

14-daagse rondreis Avontuurlijk Suriname

Er worden veiligheidsrisico’s gemeld voor een rondreis door Suriname door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dit komt vooral omdat er (gewelddadige) criminaliteit in het land voorkomt. Hierbij kunnen vuurwapens of kapmessen gebruikt worden. Nu is dit geweld niet specifiek gericht tegen toeristen en gaat het vaak om incidenten. Graag delen we enkele voorzorgsmaatregelen om je zorgen dat je veilig op reis gaat door Suriname. 

  • Het advies is om na zonsondergang niet alleen de straat op te gaan of te reizen. Dit advies geldt vooral ook voor het uitgaanscentrum van Paramaribo. 
  • Loop niet alleen over straat, ook overdag niet en wees op je hoede. 
  • Ga niet naar sloppenwijken of afgelegen gebieden zoals stille straten en parken.
  • Gebruik bijvoorbeeld een heuptasje of money belt om geld en documenten onopvallend bij je te dragen.
  • Laat opvallende of waardevolle sieraden en juwelen liever thuis.
  • Mocht je het slachtoffer worden van een overval of beroving, biedt dan een verzet. Dit kan vaak tot (meer) geweld leiden. Geef je bezitten dus gewoon af. 
  • Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van (soft)drugs. Neem naar Suriname dus geen drugs mee. 

4. Beste reistijd voor een rondreis door Suriname

Royal Torarica
Vanaf€1.330

Royal Torarica

Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat met een gemiddelde temperatuur van rond van de 27 graden. In de droge tijd kan de temperatuur overdag trouwens oplopen tot boven de 35 graden. De beste reistijd is in het Nederlandse voorjaar (maart-april) en in de herfst (september - november). Als je gaat om dieren te spotten, bijvoorbeeld schildpadden, is de Nederlandse lenteperiode een goed moment om op reis te gaan. 

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud
Vanaf€3.103

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud

Je kunt het klimaat in Suriname opdelen in verschillende seizoenen. Er zijn twee droge seizoenen en twee regenseizoenen. Tussen december en februari en van mei tot half augustus is het regentijd in Suriname. Dat betekent dat het tussen maart en april en van half augustus tot en met november de droge tijd is. Natuurlijk is dit niet exact aan te geven. Het kan zijn dat het in de regentijd nog enkele weken droog blijft en dat het in het droge seizoen juist wat regent. Als het ene seizoen in het andere overgaat kunnen er korte, heftige buien met windstoten voorkomen. Deze worden sibibusi´s genoemd. 

5. Transport naar en in Suriname

Eco Torarica
Vanaf€1.143

Eco Torarica

Vanuit Nederland wordt er alleen op het vliegveld van Paramaribo gevlogen. De reistijd met een rechtstreekse vlucht is ongeveer 9 ½ uur vanaf Schiphol. Er zijn diverse maatschappijen die vanaf Amsterdam een rechtstreekse vlucht aanbieden. Als je liever de vlucht in twee delen wilt doen om tussendoor je benen te strekken, kun je ook kiezen voor een vlucht met een overstap. In Suriname zelf is het transport soms wat avontuurlijk. Er is namelijk een beperkt wegennet, waarbij de kwaliteit niet altijd even goed is. Je kunt ook landinwaarts onverharde wegen tegenkomen, die ineens in het oerwoud doodlopen. 

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto
Vanaf€3.319

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto

Als je zelf wilt rondreizen en dus niet met een georganiseerde tour meegaat, kun je kiezen voor de bus. Dit is de meest gebruikte optie in het land. Al geldt hier natuurlijk dat je zult merken dat het wegennetwerk niet optimaal is. Voor de bussen geldt dat ze vertrekken als ze geheel gevuld zijn en vaak rijden ze niet op tijd. Ook kan het lastig zijn om te zien waar en hoe laat de bus vertrekt. Je kunt dit het beste bij jouw accommodatie navragen. 

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto
Vanaf€3.319

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto

Wil je liever zelf rondrijden? Dan kun je ook een auto huren in Paramaribo. Je hebt wel echt een auto met vierwielaandrijving nodig. Het is niet gebruikelijk om in dit land zelf rond te rijden en het wordt aangeraden met een gids te reizen. Voor het huren van een auto is het aan te raden om de tarieven te vergelijken. Deze kunnen erg verschillen per seizoen en aanbieder. Om in Suriname in een auto te mogen rijden, heb je een Internationaal Rijbewijs nodig. Dit is echter geen vervanging van je Nederlandse rijbewijs, dus ook die moet je meenemen. Ook kunnen verhuurbedrijven specifieke eisen stellen, bijvoorbeeld een minimum leeftijd. In Suriname wordt er trouwens aan de linkerkant van de weg gereden. In de stad kun je ook kiezen voor een taxi. Deze rijden vaak ook kortere afstanden langs de kust. Taxi’s zijn duurder dan bussen, het voordeel is dat het natuurlijk sneller is. Als je een lokale taxi pakt, kun je vaak onderhandelen over de prijs. En wees niet verbaasd als je geen meter in de taxi ziet. 

10 daagse fly drive a taste of Suriname
Vanaf€1.738

10 daagse fly drive a taste of Suriname

Een andere manier om door Suriname rond te reizen is per boot. Vooral als je het binnenland in wilt trekken, zul je merken dat veel verkeer over het water gaat. Aan de oevers van de rivier kun je makkelijk een boot charteren. Aangezien er geen vaste routes zijn, is het aan te raden over de prijs te onderhandelen. Je geniet op een korjaal (een longtailboot) van de prachtige omgeving terwijl je van A naar B reist. 

Penke Graag merken we op dat het niet wordt aangeraden om een interne vlucht in het land te maken. Veel van de kleine vliegtuigjes zijn niet veilig en onbetrouwbaar. De EU heeft veel van deze binnenlandse luchtvaartmaatschappijen op de zwarte lijst staan.

6. Bezienswaardigen Suriname

16-daagse rondreis Suriname Compleet
Vanaf€2.564

16-daagse rondreis Suriname Compleet

Ondanks dat een groot deel van het land uit oerwoud bestaat, kun je ook cultuur en geschiedenis opsnuiven in Suriname. Graag zetten we 17 bezienswaardigheden voor je op een rij die je niet mag overslaan tijdens je rondreis door Suriname. Leuk om te weten! Het eten in Suriname is redelijk gevarieerd, aangezien de bevolking uit vele verschillende etnische groepen bestaat. Drinken wordt vaak in een plastic zakje aangeboden met een rietje. 

6.1. Nieuw Nickerie

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud
Vanaf€3.103

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud

In het noordwesten van Suriname vind je Nieuw Nickerie. Deze plaatst scheidt Suriname van het buurland Guyana. Als je de grens naar Guyana oversteekt vanuit Suriname zul je dit vanuit hier doen. Hoewel Nieuw Nickerie een stad is, heeft het het gevoel van een groot dorp. Er zijn misschien minder bezienswaardigheden dan je in Paramaribo treft, maar dat betekent niet dat je deze plaats maar moet overslaan. 

Hier kun je als vogelliefhebber genieten van miljoenen vogels die elk jaar in het Bigi Pan natuurreservaat overwinteren. En de Zeedijk is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Nieuw Nickerie. Deze dijk werd aangelegd om te voorkomen dat de stad door de golven overgenomen zou worden. Loop ook zeker langs het zoetwaterkanaal dat het westen en het oosten van de stad van elkaar scheidt. Deze is geheel gevuld met waterlelies. 

6.2. Paramaribo

Boutique Peperpot
Vanaf€845

Boutique Peperpot

Niet alleen is Paramaribo de hoofdstad van Suriname, het is ook de grootste stad van het land. Wist je dat bijna de helft van de bevolking van het land in deze stad woont? In 2002 werd de Nederlandse koloniale stad uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Je vindt de historische binnenstad aan de oever van de Suriname Rivier. En de oorspronkelijke architectuur van de gebouwen is nog grotendeels intact en bewaard gebleven. In Paramaribo kun je een grote en diverse populatie van verschillende culturen ontdekken. Hollands, Hindi, Javaans, Creools, Portugees-Joods, tijdens een wandeling door de stad zul je dit snel zien. Bijvoorbeeld op de verschillende markten in de stad of in de restaurants met de verschillende keukens. Geniet van deze mengelmoes in Paramaribo.

6.3. Saint Peter and Paul Cathedral

In de oude binnenstad van Paramaribo vind je de Sint Petrus- en Pauluskathedraal. Deze kathedraal is geheel van hout gemaakt. De facade is in geel en blauwgrijs geschilderd. Het gebruik van hout voor de kathedraal geeft het gebouw een warme sfeer en akoestiek. Al zal het uiterlijk van de kathedraal niet het eerste zijn wat je opvalt. De kruidige en houtige geur van het cederhout komt je namelijk al gelijk bij de entree tegemoet.  

14 daagse fly drive beleef Suriname
Vanaf€2.163

14 daagse fly drive beleef Suriname

De combinatie van het hout met de Europese bouwstijlen die gebruikt zijn, zorgen voor een prachtig geheel. De hoge kerktoren hebben een neogotisch uiterlijk, terwijl de ronden bogen en de zuilengalerij in een neoromaanse stijl gebouwd zijn. De kerk is tussen 2005 en 2010 geheel gerenoveerd, waardoor deze na enig verval weer in perfecte staat verkeert. Op sommige plekken in het plafond kun je door het verschil tussen donkere en lichte delen zien welke balken vervangen zijn.      .

6.4. Fort Zeelandia

Gelegen aan de oever van de Suriname rivier, markeert dit fort het begin van de stad Paramaribo. Fort Zeelandia ligt op een hoog stuk grond, in de scherpe bocht van de rivier. Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van het land is dit het perfecte punt om te beginnen. Het fort diende als verdedigingsbolwerk en is tegenwoordig nog steeds erg indrukwekkend. Waar het fort verschillende keren veroverd is door verschillende landen, staat het nu vooral bekend vanwege de ´December moorden’ in 1982 die hier plaats vonden. Ook werd het fort gebruik om politieke gevangen te houden en te martelen. Tegenwoordig dient het fort als museum. Je kunt zelf over het terrein wandelen om alles te ontdekken. Of ga met een gids mee die je alles over de geschiedenis zal vertellen.    

6.5. Waterkant (riverside boulevard)

14 daagse fly drive beleef Suriname
Vanaf€2.163

14 daagse fly drive beleef Suriname

Als je een heerlijke wandeling langs de Suriname rivier wilt maken, in de schaduw van de amandelbomen, moet je bij de Waterkant (Riverside Boulevard) zijn. Deze straat loopt parallel aan de rivier. Hier kun je in één van de oudste delen van Suriname 19de eeuwse stijl koloniale huizen aanschouwen. Houd er wel rekening mee dat sommige gebouwen wat in verval zijn geraakt. Geniet van de schepen in de haven, auto’s die in de verte over de brug rijden en de lokale bevolking in haar dagelijks leven. Schuif aan bij één van de restaurantjes om van de lokale keuken te genieten en een Surinaams biertje te drinken. Ontspan hier even tijdens je rondreis door Suriname. 

6.6. Central market

TIME TO SMILE Peperpot
Vanaf€880

TIME TO SMILE Peperpot

Op loopafstand van de Waterkant ligt de Central Market. Deze fascinerende markt is opgedeeld in verschillende sectoren. Kraampjes met vlees, vis, fruit en groenten vind je op de begane grond, op de bovenverdieping vind je kleding. Een andere gedeelte, de Witch’s Market of de Maroon market verkoopt kruiden, botten, schelpen en mysterieuze brouwsels. Dit gedeelte van de markt heeft een aparte ingang en hier is het verboden om foto’s te maken. 

Je kunt de Central Market het beste voor het middaguur bezoeken, in verband met de drukte. En vergeet je boodschappentas niet, want waarschijnlijk zul je na een bezoekje allerlei heerlijke aankopen hebben gedaan. 

6.7. Onafhankelijkheidsplein

14-daagse rondreis Avontuurlijk Suriname
Vanaf€2.071

14-daagse rondreis Avontuurlijk Suriname

In de historische binnenstad ligt het Onafhankelijkheidsplein, dat in het midden uit gras bestaat. Om het plein kun je enkele belangrijke monumentale overheidsgebouwen aanschouwen. En hier staan bijna 40 masten met vlaggen. Hier hangen de vlaggen van de verschillende landen die in Suriname een ambassade hebben, van de organisaties waar Suriname lid van is, van de Caricom-lidstaten (de Caribische handelsorganisatie) en natuurlijk ontbreekt de Surinaamse vlag niet. Vroeger heette dit plein trouwens het Oranjeplein of het Paradeplein. 

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud
Vanaf€3.103

Rondreis SURINAME - 15 dagen; Diep in het regenwoud

Het plein is dé plek voor nationale vieringen en manifestaties. En elke zondagochtend wordt op het plein een vogeltjesmarkt gehouden met een originele zangwedstrijd. De punten voor de melodieën die de exotische vogels zingen worden op een scorebord bijgehouden. Om te genieten van dit spektakel moet je er wel vroeg bij zijn, het begint namelijk al vanaf 07.00 uur. 

6.8. Presidential Palace

Tegenover het Onafhankelijkheidsplein ligt het presidentiële paleis. Dit spierwitte koloniale paleis stamt oorspronkelijk uit de 17de eeuw. Al werd het houten gebouw in latere jaren vervangen door een groter stenen paleis. En in de 19de eeuw kreeg het gebouw zelfs een extra verdieping en later is er ook nog een galerij aangebouwd. Het presidentiële paleis is één van de best behouden voorbeelden van de Nederlandse koloniale architectuur in Suriname. Het is helaas niet open voor bezoekers. Hoeveel het paleis officieel de woning is voor het hoofd van de staat van Suriname, wordt het paleis tegenwoordig eigenlijk alleen gebruikt als locatie voor overheids- en diplomatieke bijeenkomsten. Als onderdeel van de binnenstad van Paramaribo is het ook deel van het UNESCO werelderfgoed. 

6.9. Garden of palms

16-daagse rondreis Suriname Compleet
Vanaf€2.564

16-daagse rondreis Suriname Compleet

Achter het presidentiële paleis ligt de Garden of palms, oftewel de palmentuin. In deze tuin loop je niet alleen langs hoge koninklijke palmen, je vindt er ook tropische vogels en kapucijnenapen. Als je het verkeer of de warmte van Paramaribo even wilt ontspannen, moet je zeker een bezoekje aan dit park brengen. De koninklijke palmen zijn meer dan 300 jaar oud en sommige rijken wel tot 25 meter hoog. 

Boutique Peperpot
Vanaf€845

Boutique Peperpot

De tuin werd al in 1685 opengesteld voor het publiek, nadat de palmen in opdracht van de toenmalige gouverneur gepland werden. Echter, nadat een groep muitende soldaten de gouverneur vermoorden, werd de tuin voor publiek gesloten tot het begin van de 20ste eeuw. Tegenwoordig is er van alles in het park te beleven. Als je de tuin met kinderen bezoekt, kun je ook naar de speeltuin gaan om wat tijd rond te brengen. En op feestdagen kun je er verschillende kraampjes tegenkomen. Ook spelen er regelmatig Surinaamse bandjes in de openlucht. 

6.10. Arya Dewaker

De Hindoesche organisatie Arya Dewaker (wat Arische Zon betekent) heeft één van de grootste Hindoetempels in Suriname, in de hoofdstad, gebouwd. Deze tempel trekt bezoekers van over de hele wereld, niet alleen Hindoes, maar ook niet-Hindoes. 

14 daagse fly drive beleef Suriname
Vanaf€2.163

14 daagse fly drive beleef Suriname

De tempel bestaat uit een achthoekig gebouw van twee verdiepingen. In de bouwstijl kun je karakteristieke elementen die je in Suriname en andere Caribische landen tegenkomt herkennen. Waar je op de benedenverdieping een ontvangstzaal vindt, ligt de eigenlijke tempelzaal op de tweede verdieping. Hier worden de rituelen uitgevoerd. De banken voor de bezoekers en geestelijken zijn in cirkels rondom het midden van de zaal opgesteld. Het ontwerp van de tempel bevat vele spirituele verwijzingen. Zo zijn er drie torens die elk één van de, volgens de Hindoe cultuur, drie eeuwige grootheden van onze werkelijkheid verbeelden: God, de mens en de natuur.   

6.11. Peperpot Nature Park

Groepsrondreis Suriname
Vanaf€2.799

Groepsrondreis Suriname

Op een aantal kilometer van Paramaribo ligt een vroegere koffieplantage. Dit is nu een natuurgebied waar je door kunt lopen: het Peperpot Nature Park. In de jungle wonen apen, exotische vogels, vlinders als ook bijvoorbeeld hagedissen. Er ligt een makkelijk begaanbaar wandelpad door de jungle vol met tropische planten. Onderweg kom je ook allerlei historische gebouwen tegen. Het park is opgericht om het culturele erfgoed van de oude plantage op een duurzame manier te behouden. In combinatie met de natuur en biodiversiteit. Geniet van een unieke ervaring in de natuur, waarbij vogels kijken en natuurwandelingen centraal staan. Vanuit Paramaribo kun je makkelijk met een taxi bij het Peperpot Nature Park komen. Als je wilt gaan fietsen door het park, kun je ook al vanaf de hoofdstad op de fiets gaan. 

6.12. Commewijne River

16-daagse rondreis Suriname Compleet
Vanaf€2.564

16-daagse rondreis Suriname Compleet

Waar alle rivieren in Suriname van het zuiden naar het noorden lopen, is de Commewijne Rivier de enige rivier die van oost naar west stroomt. Hij ontspringt in de bergen en heeft een stroomgebied van 6600 km2. Ter hoogte van de stad Nieuw-Amsterdam komt de Commewijne Rivier samen met de Suriname Rivier, waarna ze samen uitmonden in de Atlantische Oceaan. 

Eco Inn
Vanaf€1.133

Eco Inn

Langs de oevers van de Commewijne Rivier zijn oude suikerriet plantages gelegen, samen met de overblijfselen van bijvoorbeeld koffie- en cacaoplantages. Ook kun je enige veeteelt en visserij hier tegenkomen. Ontdek de Commewijne Rivier op de fiets door één van de aangegeven routes langs de plantages te maken. Het contrast met de chaos van de hoofdstad en het fascinerende landschap, zullen je zeker een bijzondere dag bezorgen.  

6.13. Mariënburg

In het district Commewijne is Mariënburg een voormalige suikerrietplantage. De fabriek is niet in meer in gebruik en het terrein met de fabriekshallen is in verval geraakt. Toch is Mariënburg een toeristische trekpleister. Hier kun je namelijk de geschiedenis van de plantages ontdekken. Mariënburg heeft een wrede geschiedenis. De plantage was eigendom van de Nederlandse Handels Maatschappij en de centrale suikerfabriek van Suriname. Vanuit plantages uit het hele land werd het suikerriet hierheen gebracht voor verwerking. De contractarbeiders moesten in armbarmige omstandigheden werken. 

6.14. Jodensavanne

Op zo’n 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo ligt Jodensavanne. Dit is een oude Joodse Nederzetting die in de jungle ligt. Je kunt zelf rondlopen tussen de ruïnes of met een gids meegaan, die je alles over de geschiedenis van deze plek kan vertellen. Voor een tour kun je trouwens kiezen of je met een bus of een boot door het natuurgebied rondgeleid wilt worden. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden hier zijn de begraafplaatsen die goed geconserveerd zijn gebleven. De grafzerken zijn vaak schots en scheef gegroeid en bevatten teksten en symbolen die een gids voor je kan ontcijferen. 

6.15. Galibi Nature Reserve


In het oostelijke gedeelte van Suriname, aan de Marowijne Rivier ligt het Galibi Nature Reserve. Dit reservaat staat bekend om de grote groepen zeeschildpadden die hier tijdens het broedseizoen (tussen april en augustus) hun eieren komen leggen. Vanuit bijvoorbeeld Paramaribo kun je een trip naar het reservaat maken. Of ga vanuit het grensdorp Albina met een bootje of kano op pad. Het Galibi Nature Reserve biedt trouwens meer dan alleen het gezicht van de schildpadden die eieren leggen. Je vindt er ook witte zandstranden, prachtige palm- en mangobomen en een relaxt ritme van leven. Hier wordt namelijk nog volgens het ritme van honderd jaar geleden geleefd. In Albina zijn de huisjes van de lokale bevolking bijvoorbeeld direct op het strand gebouwd.  

6.16. Brownsberg Nature park

Op slechts een paar uur rijden van Paramaribo ligt een wereldberoemd natuurreservaat: Brownsberg Nature Park. Dit tropische regenwoud ligt op een heuvel van ongeveer 500 meter hoog. Je vindt er volop flora en fauna. Zo kun je bijvoorbeeld brulapen en trompetvogels spotten. Houd er tijdens een tocht door de jungle rekening mee dat de paden stijl en soms glibberig zijn. Trek dus stevige wandelschoenen aan. Na ongeveer drie kwartier lopen kom je de eerste waterval tegen: de Leo-watervallen. Iets verderop liggen de Irenevallen, waar je een duik in het water kunt nemen. Vergeet je camera niet, want dit is een adembenemende omgeving. Vanaf de top van de heuvel kijk je uit over het Brokopondostuwmeer. 

6.17. Central Suriname Nature Reserve

In het midden van Suriname ligt het grootste natuurreservaat van het land: Central Suriname Nature Reserve. Het gehele reservaat beslaat ongeveer 16.000 km2 (zo’n 10% van het land). Nederland is ter vergelijking ongeveer 41.000 km2. Het reservaat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Central Suriname natuurreservaat is nog in grote delen intact, waar omliggende Amazone-gebieden juist snel worden getransformeerd door bijvoorbeeld houtkap en nederzettingen. Deze jungle is voor een groot deel ontoegankelijk en wordt daardoor niet beïnvloed door menselijke activiteiten. Je kunt hierdoor een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten in het reservaat tegenkomen. Luiaarden, jaguars, rezengordeldieren en apensoorten zijn slechts voorbeelden van de inwoners van deze jungle.   

Boutique Peperpot
Vanaf€845

Boutique Peperpot

In het natuurreservaat ligt de hoogste berg van Suriname: de Julianatop van ruim 1200 meter. En ga zeker ook het Duivelsei bekijken. Dit is een rotsblok dat op de rand van een bergtop lijkt te balanceren. Tijdens een tocht met een gids (je kunt dit park niet op eigen houtje bezoeken) zul je de verschillende soorten landschappen tegenkomen; van tropisch regenwoud en watervallen tot bergen en savannes. 

7. Boek een reis naar Suriname: vergelijk accommodaties en aanbieders

 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Suriname

Vanaf€2.799

Paramaribo, Suriname

Tijdens deze rondreis maak je kennis met veel verschillende kanten van Suriname. Zo fiets je langs de historische plantages in het Commewijne district en zie je met wat geluk hoe reuzenzeeschildpadden hun eieren leggen aan de kust van Galibi. Tijdens de jungletocht vaar je in een typische korjaal over smalle rivieren en kun je genieten van de schitterende flora en fauna van Suriname in het Amazone regenwoud. Ook kom je meer te weten over de diverse culturen van het land. Kortom, deze reis door Suriname is een waar avontuur!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.899

Fiets, Suriname

Tijdens deze avontuurlijke rondreis in een kleine groep maken we meerdaagse tochten door de ongerepte Surinaamse jungle en de natuurschone rivieren van het Marowijne gebied. Geniet van de prachtige groene omgeving, maak kennis met inheemse stammen en vaar in een traditioneel houten korjaal door gebieden die nog weinig bezocht zijn. Houd je goed vast wanneer de boot een sula (stroomversnelling) passeert. Ook bezoeken we oude plantages met een bijzondere geschiedenis en spotten we misschien wel zeeschildpadden en kaaimannen. Laat de avonturier in je los, de schoonheid van Suriname zal je verrassen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.564

Anaula, Suriname

Suriname, een smeltkroes van culturen! De koloniale gebouwen in de hoofdstad Paramaribo vormen één groot openluchtmuseum, waarin veel Nederlandse geschiedenis verborgen zit. Wandel over een van de vele plantages, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Maak schitterende tochten over het water met traditionele boten. Een bijzondere manier om het lokale leven te aanschouwen en dé manier om dolfijnen, brulapen en kaaimannen te spotten. Maak kennis met inheemse stammen en geniet van de totale stilte en de prachtige sterrenhemel in het Amazone regenwoud. Laat je verrassen door dit stukje Nederland in de tropen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.071

Jaw Jaw, Suriname

Stap in de schoenen van onze dappere voorouders en volg hun sporen in het groene en avontuurlijke Suriname. Maak kennis met de gastvrije bevolking, proef de sfeer van de plantages en ervaar de overweldigende schoonheid van het Amazone regenwoud. Aan Nederlandse invloeden ontkom je niet in Suriname. Onze koloniale voorouders stichtten er honderden plantages die het beeld van het Commewijnedistrict bepaalden. Hier op de historische plantages, maak je de leukste praatjes. In het Nederlands natuurlijk. Maar tijdens deze reis ontmoet je ook inheemse stammen en slaap je zelfs drie nachten in een Marron dorp tussen de bevolking. Back to basic maar een onvergetelijke ervaring! Het zijn de enorme contrasten die deze reis zo boeiend maken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.103

Suriname

Een ontdekkingsreis door Suriname voor reizigers die het niet erg vinden om af en toe een beetje af te zien. Ontdek in de hoofdstad Paramaribo de oude historische huizen en het beruchte Fort Zeelandia. Sta oog in oog met eierleggende reuzenschildpadden op het strand van Galibi. Diep in het binnenland maak je tijdens je Suriname rondreis kennis met het eindeloze groene oerwoud en proef je de gastvrijheid én de heerlijke maaltijden van de Marrons. Geniet van het onbekende en laat je verrassen door de charme van avontuurlijk Suriname!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€787

Paramaribo, Suriname

Suriname, here we come! Met dit startpakket kun je alle kanten uit. Kies je ideale reisduur en wij regelen de retourvlucht, de transfer van de luchthaven naar het appartement en de eerste 3 nachten in TIME TO SMILE Peperpot. Het verdere verloop van de reis bepaal je zelf. Trek het binnenland in en ervaar de Surinaamse jungle, ontdek de rijke geschiedenis op een van de plantages of wandel door de Palmentuin in Paramaribo. Alles kan en mag, als je maar op tijd terug bent op de luchthaven voor de terugvlucht.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.308

Paramaribo, Suriname

Verblijven in een aangename accommodatie in Paramaribo? Hotel Torarica is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 177 reizigers beoordelen Hotel Torarica gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Torarica, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Suriname? Boek jouw vakantie naar Hotel Torarica vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.150

Paramaribo, Suriname

Verblijven in een aangename accommodatie in Paramaribo? Hotel Eco Resort Inn is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 6 reizigers beoordelen Hotel Eco Resort Inn gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Eco Resort Inn, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Suriname? Boek jouw vakantie naar Hotel Eco Resort Inn vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.163

Paramaribo, Suriname

Suriname, een kleurrijke en tropische bestemming in Zuid Amerika. Door de woelige geschiedenis kent Suriname een unieke mix van verschillende culturen. Van de levendige hoofdstad Paramaribo tot de adembenemende natuur in het binnenland. Suriname is een land dat de harten van haar bezoekers steelt en garant staat voor oneindige belevenissen. Er is geen betere manier om een land intenser te beleven dan op de fiets. Deze reis biedt verschillende mogelijkheden om de omgeving per fiets te ontdekken. Je toert zelfs relaxed van Paramaribo naar Plantage Peperpot. Per boot verken je vogelparadijs Bigi Pan en vaar je diep het Amazone woud in voor een onvergetelijk verblijf op het eiland Anaula. Deze rondreis laat je Suriname optimaal beleven!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.738

Anaula, Suriname

Gastvrijheid en comfort in het groene en avontuurlijke Suriname. TIME TO SMILE Peperpot en Anaula Nature Resort zijn dé places to be. Geweldige plekken om te onthaasten en om even 'af te schakelen' van het dagelijkse leven. Je reis start op 'Plantage Peperpot'. Ooit werden hier koffie en cacao verbouwd. Nu logeer je er in comfortabele appartementen in de groene, die overgaat in Natuurpark Peperpot. In het Anaula Nature Resort heb je de Suriname rivier aan je voeten en waar je kijkt de jungle met al z'n bewoners om je heen. Hier ben je in harmonie met de natuur en ontmoet je de lokale bevolking. De reis sluit je af in 'The Wooden City of the Caribbean', Paramaribo. Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€845

Paramaribo, Suriname

Wil jij even helemaal tot rust komen in een prachtig verblijf in Paramaribo? Hotel Boutique Peperpot is met zijn 3-sterren een comfortabel en intiem verblijf. Je verblijft hier in je eigen appartement waar je geniet van alle vrijheid. Bij dit verblijf ontspan je gemakkelijk de hele dag op een ligbedje aan het zwembad. Of ga op avontuur en maak een kano- of fietstocht in het nabijgelegen Peperpot Natuurpark. Een dagje erop uit? Dan ben je in 30 minuten in het centrum van het bruisende Paramaribo. Wat wil je nog meer? Boek jouw reis bij hotel Boutique Peperpot en ontdek de prachtige geschiedenis en natuur van Suriname.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.133

Paramaribo, Suriname

Verblijven in een aangename accommodatie in Paramaribo? Hotel Eco Resort Inn is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 6 reizigers beoordelen Hotel Eco Resort Inn gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Eco Resort Inn, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Suriname? Boek jouw vakantie naar Hotel Eco Resort Inn vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?