Rondreis Peru

Penke

Rondreis Peru

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Rondreis Peru: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 19 rondreizen naar Peru.

bekijken

Peru, uitzicht Machu Picchu

Tijdens een rondreis door Peru kom je oog in oog te staan met de machtige Inca-cultuur en de indrukwekkende natuur. Bezoek bijvoorbeeld het eeuwenoude Machu Picchu. Of klim naar de top van één van de vele bergen en geniet van adembenemende uitzichten. Natuurlijk maak je tijdens je reis kennis met de lokale bevolking en geniet je van de heerlijke keuken. Een Peru vakantie is er één om nooit te vergeten. 

1. Kenmerken Peru

Om goed voorbereid op reis te gaan, vind je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt. Van de inentingen die worden aangeraden en de beste reistijd tot de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. 

Kenmerken rondreis Peru

Land Peru
Werelddeel Zuid-Amerika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  32 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) vanaf 12.5 uur
Valuta Nueva sol, afgekort Sol
Taal Spaans
Tijdsverschil met Nederland 7 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode  Lente, Zomer
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen
Visum Max 90 dagen zonder visum
Inenten DTP, Hepatitis A, Gele Koorts aangeraden 

2. Voorbereid op rondreis in Peru

Ga voorbereid op reis en regel een aantal zaken van te voren.

2.1. Paspoort en visum

Je hebt voor je rondreis door Peru een geldig paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. En bij binnenkomst in het land moet je een inreisstempel in je paspoort krijgen. Dit is verplicht en moet bij een officiële grenscontrole in je paspoort worden gezet. Je kunt niet meer terugkeren naar de grens voor je inreisstempel of deze aanvragen bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Lima. Let er dus goed op dat je bij binnenkomst in het land deze stempel krijgt. 

2.2 Inentingen

Als je een rondreis door Peru gaat maken, worden inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Gele Koorts en Hepatitis A aangeraden. Ook kunnen er persoonsgebonden inentingen worden aangeraden. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Tijdens een consult bij een lokaal vaccinatiebureau kun je dit allemaal doornemen. Op basis van jouw geschiedenis en je reisroute kan een consultant jou een persoonlijk advies voor de inentingen geven. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voordat je op reis gaat een afspraak te maken. Aangezien de meest gangbare vaccinaties op voorraad zijn, kunnen deze meestal gelijk gezet worden. 

De kosten voor de vaccinatie verschillen per bureau en kun je het best bij jou in de buurt navragen. Om je een idee te geven, betaal je gemiddeld €24 voor het consult. Dit is inclusief het vaccinatieboekje als je dit nog niet hebt. Een vaccinatie voor DTP kost gemiddeld €25, een Gele Koorts inenting is rond de €48 en voor een vaccinatie tegen Hepatitis A ben je rond de €55 kwijt. Vergeet niet je verzekeringspolis na te kijken, want sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden de kosten voor reisvaccinaties.

3. Reisadvies Peru

Voordat je op reis gaat is het aan te raden om het reisadvies dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Peru afgeeft. Er gelden namelijk veiligheidsrisico’s. Zo is er af en toe sociale onrust in het land. Deze kan tot demonstraties of wegblokkades leiden. Vermijd daarom demonstraties. Als je per ongeluk in een blokkade terecht komt, probeer hier niet langs of door te gaan. Volg het lokale nieuws, blijf alert en volg altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. 

Ook zijn er gebieden waar alleen noodzakelijke reizen aangeraden worden. Bijvoorbeeld gebieden waar illegaal coca wordt verbouwd of waar terroristische groepen actief zijn. En er zijn verschillende provincies in Peru waar de noodtoestand is uitgeroepen. Voor deze gebieden geldt dat er veiligheidsrisico´s zijn. De regering kan namelijk bepaalde rechten zoals de vrijheid van verkeer en vervoer beperken of het gebruik van communicatiemiddelen. 

 • Graag delen we een aantal tips voor een veilige reis. 
 • Er zijn wijken in Lima die als onveilig bekend staan. Vermijd deze gebieden. 
 • Reis zoveel mogelijk in een  groep tegen straatcriminaliteit, diefstal en (gewapende) overvallen. 
 • Reis als vrouw niet alleen, ook niet in het gezelschap van een gids. 
 • Zoek accommodaties in goede, bekende buurten. 
 • Reis niet meer na zonsondergang in verband met criminaliteit. Ook niet met de bus, want dan is de kans op een ongeluk namelijk het grootst.
 • Ga niet naar arme wijken en vermijd afgelegen gebieden. 
 • Als je geld wilt opnemen bij een bank of automaat, wees dan alert en doe het alleen overdag. 
 • Neem geen eten en drinken van vreemden aan. En houd altijd je drankje in de gaten om te voorkomen dat iemand er iets in doet. Dit geldt ook voor kruidenbrouwsels die je aangeboden worden door onbekenden. 
 • Als je een (spirituele) reis wilt boeken, doe dit dan bij een betrouwbare reisorganisatie. Dit om te voorkomen dat je wordt gedrogeerd om je vervolgens te beroven of (seksueel) geweld tegen je te gebruiken. 
 • Geef je bezittingen af bij een overval en beroving en bied geen verzet. Dit kan tot (meer) geweld leiden.  
 • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit over het algemeen niet geaccepteerd wordt in Peru. 
 • Maak niet ongevraagd foto´s van mensen, officiële gebouwen en vliegtuigen. Dit wordt niet gewaardeerd en kan tot ondervraging leiden. 

Houd bij het plannen van je reis ook rekening met de ijle lucht op hogere hoogte. Dit kan voor sommige mensen gezondheidsproblemen opleveren. Het is verstandig om altijd eerst op een lager gelegen gebied aan de hoogte te wennen, voordat je bijvoorbeeld een trekking gaan maken. Houd in je planning rekening met enkele dagen rust nadat je in een plaats bent aangekomen en reis niet gelijk door naar een hogere hoogte. Het wordt aangeraden om een reisstekker mee te nemen, aangezien er in Peru andere stopcontacten worden gebruikt. 

4. Beste reistijd rondreis Peru

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Peru reizen. Maar als je echt een beste reistijd zoekt, kun je in het droge seizoen tussen mei en oktober een rondreis door Peru maken. Het klimaat is in de meeste gebieden dan op zijn best. In het Andes gebergte geniet je dan van temperaturen van 20-25 graden overdag, in de jungle kan de temperatuur oplopen tot 35 graden. ´s Nachts kan het in het hele land afkoelen en koud zijn. Aan de kust valt eigenlijk gedurende het hele jaar weinig neerslag. 

Over het algemeen kan gezegd worden dat Peru een gematigd klimaat geniet. De winter wordt over het algemeen niet gekenmerkt door een overvloed aan regen en in de zomer is het er niet al te heet. De beste reistijd tussen mei en oktober is de herfst- en winterperiode in Peru. De lente loopt daar in onze maanden oktober - december en de zomer van december tot april. 

Tijdens het regenseizoen in de bergen en het Amazonegebied tussen december en april kunnen er overstromingen en aardschuivingen voorkomen. Sommige wegen en treinverbindingen kunnen dan worden afgesloten. Bijvoorbeeld naar Machu Picchu en Cusco. Het is aan te raden om de berichten in de lokale media te volgen voor de laatste stand van zaken. De periode waarin het hard en veel regent wordt ook wel ´El Niño´ genoemd. In deze periode verspreid het warme water ter hoogte van de evenaar zich langs de kust en over een groot deel van de Stille Oceaan. 

5. Transport op en naar Peru

Als je naar Peru gaat, zul je vanaf Schiphol (Amsterdam) waarschijnlijk naar Lima vliegen. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 12 ½ uur. In het land zelf zul je merken dat de steden en bezienswaardigheden soms ver uit elkaar af liggen. Er zijn twee manieren om van A naar B te komen: met een binnenlandse vlucht of met de bus. Er zijn heel beperkte mogelijkheden voor een reis met de trein in Peru. 

Als je snel van de ene naar de andere plek wilt komen, kun je een binnenlandse vlucht boeken. Echter bij vluchten over de Nazca-lijnen zijn een aantal ernstige ongelukken gebeurd. Maak dus alleen gebruik van een lokaal goed bekend staande maatschappij. En kies alleen voor 2 of meer motorige vliegtuigen die zowel een piloot als een copiloot hebben om het vliegtuig te besturen. Maar ter vergelijking: over de route Lima - Cusco doe je met het vliegtuig maar een uurtje, terwijl de bus er wel 24 uur over doet en over smalle bergweggetjes rijdt. 

Een ander populair vervoersmiddel is de bus. De veiligste maatschappij is ook gelijk de duurste, namelijk Cruz del Sur. Deze busmaatschappij heeft veel gouden sterren ontvangen voor zijn kwaliteit. Als je voor een andere maatschappij kiest, ga dan na of er met twee chauffeurs wordt gereden. En het is aan te raden om ´s nachts reizen te vermijden, omdat dan de meeste ongelukken plaatsvinden. Houd je spullen altijd goed in de gaten en leg deze bijvoorbeeld niet in de bagagedrager boven je hoofd.  

Voor korte ritten kun je ook een taxi pakken. Maak hierbij gebruik van officiële taxi’s die je via een taxicentrale of via je accommodatie kunt bestellen. Deze zijn wat duurder dan de niet gereguleerde prive taxi´s, maar ook betrouwbaarder. Neem geen taxi die je rechtstreeks benadert. En bewaar je bezittingen uit het zicht, bijvoorbeeld onder de stoel. Spreek trouwens vooraf een prijs af, aangezien de taxi’s geen meters hebben. Probeer vooraf na te gaan wat het gebruikelijke tarief is voor de route die je wilt afleggen en je kunt zeker afdingen. 

Het wordt niet aangeraden om zelf een auto of motor te huren in Peru, tenzij je vertrouwd bent met de lokale verkeersregels. In Peru is het verkeer chaotisch en het gedrag van de verkeersdeelnemers is afwijkend van wat je mogelijk gewend bent. Stopborden en verkeerslichten worden vaak genegeerd. Er vinden hier dan ook relatief veel verkeersongelukken plaats. Houd er ook rekening mee dat bestuurders weinig rekening houden met voetgangers.  

6. Bezienswaardigheden rondreis Peru

Van de hoofdstad Lima tot Cusco, de hoofdstad van het Inca Rijk. Peru heeft een rijke cultuur en dat alles in een prachtige omgeving. Om te zorgen dat je niets mist, zetten we graag de hoogtepunten voor een Peru rondreis op een rij. 

6.1. Marasha Natural Reserve

In het noordoosten van Peru vind je het Marasha Natural Reserve. Dit amazonewoud biedt een diversiteit aan dieren in het wild terwijl je tussen enorme bomen doorloopt. Dieren zoals papegaaien en capibara’s kom je tijdens je tocht in veelvoud tegen. Je kunt hier ook gaan sportvissen op piranha's, alligators spotten of een kajaktocht maken. Maak een dagtrip of verblijf in een lodge aan het meer, terwijl je luistert naar de geluiden van de jungle. 

6.2. Catarata de Gocta

In het amazonegebied van Peru ligt de Gocta waterval. Deze waterval is pas begin van de 21ste eeuw door buitenstaanders ontdekt, nadat de lokale bevolking al eeuwen van het bestaan op de hoogte was. Je kunt de waterval al van kilometers afstand zien. Je kunt te voet of op een paard naar de mistige basis van de waterval gaan. Gedurende de tocht geniet je van het regenwoud en de steile bergen. Eenmaal bij de waterval aangekomen, kun je een verfrissende duik nemen in het ijskoude water. 

6.3. Kuelap Fortress

Je verwacht het misschien niet, maar Kuelap, in het noorden van Peru, wordt beschouwd als de grootste stenen ruïne plaats. Het fort van Kuelap bestaat uit massieve stenen buitenmuren met honderden gebouwen. Volgens archeologen werd deze structuur ongeveer 500 AD gebouwd en tot het midden van 1500 bewoond. Er waren woonruimten voor duizenden inwoners. Het is waarschijnlijk gebouwd als verdediging tegen vijandelijke volken. In de buurt van de ruïnes vind je stenen graven in de vorm van mensen waarin de gemummificeerde overblijfselen van de koningen ondergebracht zouden zijn. 

Deze plek is gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de Utcubamba-vallei. Je kunt via de stad El Tingo toegang krijgen tot Kuelap. Er slingert een paardenpad van ongeveer 37 kilometer tot Marca Pampa, een klein vlak hoogland in de buurt van deze plek. Er is ook een kabelbaanroute aangelegd die je tot 2 kilometer van het fort brengt. Vanaf daar kun je wandelen of een paard nemen. 

6.4. Huascarán National Park

In het noord-centrale deel van Peru ligt het Huascarán National Park. Dit park biedt de grootste biologische en culturele diversiteit van het land. Je vindt hier een ongerepte natuur met bergen met besneeuwde toppen. Het nationale park omvat een uitgebreide en gevarieerde flora en fauna. Hier leven onder andere poema’s, lama’s, herten en jaguars. Huascarán National Park is de perfecte plek om te mountainbiken en avontuurlijke wandelingen te maken. Je vindt er verschillende klimbestemmingen en trekkingscircuits uitgezet. 

6.5. Laguna 69

in het Huascarán National Park vind je Laguna 69. Dit is één van de 400 meren die dit park omvat. Toen er een lijst werd gemaakt van alle meren kregen degene die nog geen traditionele naam hadden een nummer. Vandaar dus Laguna 69, die als nummer 69 op de lijst staat. Door de bijzondere samenstelling van mineralen dat het water een opvallende blauwe kleur geeft, is dit het bekendste meer van het park. De relatief eenvoudig tocht om bij het meer te komen voor wandel- en bergbeklimmers draagt ook bij aan de populariteit.  

6.6. Museo Larco

Gevestigd in een herenhuis uit de 18de eeuw in Lima vind je het Museo Larco. Dit museum huisvestigt een fascinerende verzameling van ongeveer 45.000 objecten die een verzameling vormen van pre-Columbiaanse kunst. Hier leer je meer over de 5000 jaar fascinerende geschiedenis van het oude Peru. Het museum staat trouwens bekend om een galerij met pre-Columbiaans erotisch aardewerk. 

6.7. Miraflores

Miraflores is een district van Lima en wordt als één van de schoonste, moderne en veiligste wijken van deze stad bestempeld. Veel toeristen die een tijdens een rondreis door Peru een bezoek aan Lima brengen, verblijven in deze wijk. Hier vind je namelijk een groot aanbod van restaurants om van de lokale keuken te genieten, uitgaansmogelijkheden met theaters, bioscopen en bars. Het hart van de wijk vind je een piramide uit het Pre-Inca-tijdperk. Deze tempel is vrijwel geheel gemaakt uit handgemaakte kleistenen bakstenen.

6.8. Circuito Mágico Del Agua

Als je in Lima bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Circuito Mágico Del Agua. Dit waterpark ligt in het Parque de la Reseva. Je vindt hier meer dan 10 waterfonteinen die muziek, water, geluid en laserlichten combineren om een unieke en spectaculaire show te bieden. 

6.9. Machu Picchu

Bij veel reizigers staat een bezoek aan de ruïnes van Machu Picchu op de wensenlijst. Deze oude Inca Stad ligt op 4200 meter hoogte, verstopt op een hoge bergtop. Het is aan te raden om een paar dagen in Cusco te verblijven zodat je kunt wennen aan de hoogte en het zuurstofgehalte, zodat je optimaal van je bezoek kunt genieten. De stad werd in de 16de eeuw verlaten en is in 1866 opnieuw ontdekt. 

Je kunt de Inca-beschaving terug zien in de ruïnes op deze magische plek. Eén van de meeste bekende punten is de Wayna Picchu berg. Je kunt deze berg met de top op 2700 meter beklimmen om daarna van een spectaculair uitzicht over Machu Picchu en omstreken te genieten. Je moet op ongeveer een klim van een uur rekenen om de top te bereiken. Machu Picchu kun je bijvoorbeeld vanuit Cusco bezoeken. Je kunt het klassieke Inca Trail bewandelen. Je kunt ook per trein naar Aguas Calientes reizen. Dit dorpje ligt op een paar kilometer van de ruïnes. En vanaf hier kun je een bus nemen die je naar de heilige stad brengt. Je kunt een entreebewijs vooraf via de officiële website kopen.  

6.10. Inca Trail

Als je klaar bent voor een uitdaging kun je de Inca Trail lopen. Dit is een pad van zo’n 45 kilometer lang met Machu Picchu als eindbestemming. Tijdens de trek zul je een gevarieerd landschap tegenkomen met overal ruïnes van Inca bouwwerken. De tocht loopt voor een groot deel tegen steile bergen. Echter, het uitzicht over Machu Picchu maken de uitputting en kou zeker waard. 

Houd er rekening mee dat je hier zo’n 4 tot 5 dagen voor moet uittrekken en een goede basisconditie nodig hebt. Daarnaast moet je de Inca trail op tijd boeken, minimaal 6 maanden vooraf, gezien de populariteit. En het feit dat het aantal wandelaars door de overheid wordt beperkt. Bij het aantal mensen dat wordt toegelaten moet je ook bijvoorbeeld de dragers en gidsen rekenen. Verder is het pad gedurende de maand februari gesloten voor schoonmaakwerkzaamheden. 

6.11. Intipunku

Een andere archeologische plaats in de regio Cusco is Intipunku, ook wel the Sun Gate genoemd. Intipunku was het fort van Machu Picchu en de hoofdingang tot de heilige stad. Het is één van de belangrijkste archeologische constructies van deze plek en het is gewijd aan Inti, de zonnegod. Er wordt aangenomen dat deze plek een toegangspoort was waar werd gecontroleerd wie de heilige stad in en uitkwam. 

Je bezoekt Intipunku standaard als je de Inca Trail loopt. Het is de laatste stop voordat je bij Machu Picchu uitkomt en vanaf hier krijg je de eerste blik op deze heilige stad. Je kunt hier de zon zien opkomen over de bergen. Vanaf hier loop je gemiddeld in een kleine twee uur naar Machu Picchu. Vanuit Machu Picchu zelf kun je ook naar Intipunku lopen. Volg de houten borden hierheen. Houd er rekening mee dat je hiervoor een goede conditie nodig hebt, aangezien je op grote hoogte loopt.  

6.12. Huayna Picchu

Achter de heilige stad Machu Picchu ligt Huayna Picchu. Deze berg is het hoogste punt van de stad op ongeveer 2700 meter boven zeeniveau. Vanaf hier geniet je van een spectaculair uitzicht over de heilige stad en de omliggende bergen. Voor een beklimming van de berg heb je een toegangsbewijs nodig. Er is namelijk maar een maximaal aantal mensen dat per dag de berg op mag. Je moet ongeveer 250 meter overbruggen vanaf het startpunt om de top te bereiken. Je loopt over steile delen en traptreden die soms erg smal zijn. En de tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. Gemiddeld doe je er 45 minuten over om de top te bereiken.

6.13. Wiñay Wayna

Langs de Inca Trail vind je Wiñay Wayna. Deze Inca-site is gebouwd op een steile berg met uitzicht over de Urubamba rivier. De ruïnes bestaan uit clusters van huizen die onderling verbonden werden door een lange steile trap en fonteinstructuren, ook wel baden genaamd. Ook de, wat vermoedelijke agrarische terrassen waren, zijn hier nog zichtbaar. Deze liggen iets ten noorden van het huis-trappencomplex. 

6.14. Humantay Lake

Een gletsjermeer met helderblauw water op een hoogte van 4200 meter; dat is het Humantay Lake. Vanaf Cusco rijd je in ongeveer 3 uur naar dit meer. Je moet dan wel ook nog een trekking van ongeveer 1,5 uur maken. Hierbij moet je een hoogteverschil van 400 meter overbruggen, langs een vrij steil pad. Het uitzicht wat je krijgt, maakt dit zeker de moeite waard. Niet alleen het meer zelf is spectaculair, het wordt omringd door bergtoppen die vaak een laag sneeuw bevatten en gletsjers. Je kunt zelf vervoer regelen om bij het meer te komen of met een georganiseerde tour meegaan. 

6.15. Heilige vallei van de Inca’s

Op iets meer dan een uur ten noorden van Cusco ligt de Heilige Vallei van de Inca’s. Dit is een vallei waarin je talloze archeologische overblijfselen uit het Inca-rijk tegenkomt. Je vindt hier ook nog diverse oude Inca-steden. Vanwege de specifieke geografische ligging en de klimatologische voordelen, werd deze vallei als belangrijk centrum door de Inca’s gezien. Je kunt bijvoorbeeld de Urubamba rivier gedurende zo’n 100 kilometer volgen om zo de verschillende Inca ruïnes in de vallei te bekijken. 

Een oude stad in de Heilige Vallei is Pisac. Dit is ook het dorp waar de rivier begint. Hoog op een berg vind je de ruïnes terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de groene vallei en omliggende bergen. Je vindt hier goed bewaarde tempels en ceremoniële baden. 

6.16. Ollantaytambo 

Een andere aanrader in de Heilige Vallei van de Inca’s is Ollantaytambo. Deze plaats bevindt zich op een hoogte van bijna 2800 meter en is de startplek voor de Inca Trail. Tijdens het Inca-rijk was Ollantaytambo het koninklijke landgoed van keizer Pachacuti. Deze veroverde de stad en bouwde hier een ceremonieel centrum. Aan de rand van het plaatsje vind je indrukwekkende Inca-ruïnes. Je kunt via steile trappen naar boven klimmen en van het uitzicht genieten. Een van de belangrijkste Inca-ruïnes die je hier vindt is Temple Hill, een religieuze plek. Op het moment dat deze plek werd verlaten, werd er waarschijnlijk nog volop aan de bouw van de tempel gewerkt. Dit laten de talloze stenen blokken op de plek zien. 

6.17. Centro Histórico De Cusco

Wandel door het historische centrum van Cusco en zie de Inca-beschaving in alles terug. Cusco is een fusie van de Andes- en Spaanse cultuur en ligt temidden van een prachtig landschap. Hier geniet je van de voorouderlijke tradities die bewaard zijn gebleven. Cusco was namelijk de hoofdstad van het Inca-rijk, één van de belangrijkste beschavingen van het Amerikaanse continent. Wist je dat een deel van de stad sinds 1400 continue wordt bewoond?  

Je kunt het historische centrum te voet ontdekken. Er zijn verschillende routes in de hoofdstraten gemarkeerd die je kunt volgen. Je wandelt tussen koloniale gebouwen en muren van oude paleizen en tempels van het Inca-rijk. De samensmelting van architecturale stijlen maakt de hoofdstad van het Inca-rijk een unieke plek op aarde. 

6.18. Sacsayhuamán

Sacsayhuamán is een archeologisch complex die de technische wonderen die door de Inca’s gebouwd zijn laat zien. De drieledige muren van dit voormalige fort zijn gemaakt met enorme blokken en zo strak in elkaar gezet dat het bijna op een spelletje Tetris lijkt. Er wordt aangenomen dat de stenen uit de nabijgelegen steengroeven komen en door meer dan 20.000 mensen over 20 kilometer naar de heuvel zijn verplaatst. De overblijfselen die getoond worden zijn waarschijnlijk een onderdeel van een veel groter fort complex. Je kunt Sacsayhuamán met de auto in ongeveer 10 minuten vanuit Cusco bereiken. Als je lopend gaat moet je rekening houden met een tocht van een klein uurtje. Je kunt een ´City tour´ vanuit de stad maken, waarbij deze archeologische plek op de route ligt. 

6.19. Monasterio de Santa Catalina

In het zuiden van Peru ligt het Monastery of Santa Catalina (Monasterio de Santa Catalina). Dit is één van de meest fascinerende religieuze gebouwen van Peru. Het neemt een heel blok in beslag en wordt bewaakt door imponerende hoge muren. Je kunt het beste een gids nemen die je alles over Santa Catalina vertelt. Je kunt natuurlijk ook zelf rondlopen, alleen zul je dan mogelijk wel wat verdwalen in deze plek die een drop in een drop lijkt te zijn. 

7. Boek een rondreis naar Peru: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Peru

Rondreis PERU - 21 dagen; Mystieke steden in de Andes
Vanaf€2.920

Peru

Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale huizen en imposante bouwwerken laten het verleden spreken. In dorpjes kun je kennismaken met de kleurrijke en vriendelijke indiaanse bevolking. Ontdek dit indrukwekkende land!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse singlereis Mystiek Peru
Vanaf€2.397

Peru

Ontdek Peru, een van de meest mystieke landen ter wereld. Het is de bakermat van het Incarijk dat eeuwenlang een groot deel van Zuid-Amerika domineerde. Hoogvlakten, regenwouden en kleurrijke koloniale stadjes bepalen het decor, terwijl je kennismaakt met Indianenstammen en op zoek gaat naar de gigantische condors die hoog boven de kloof Cañón del Colca cirkelen. Maar niets bereidt jou voor op de aanblik van Machu Picchu. Deze magnifiek bewaard gebleven stad, samen met de fabelachtige ligging in het tropisch regenwoud, hebben dit hoogtepunt terecht wereldberoemd gemaakt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano
Vanaf€3.870

Peru

Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis met Dragoman door Peru en Bolivia
Vanaf€1.690

Peru

Tijdens dit overland-avontuur door Peru en Bolivia bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. De mysterieuze Nazcalijnen zijn vanuit een uitkijkpost goed zichtbaar. De woestijn oase Huacachina en de vele wilde dieren op Islas Ballestas maakt het een bijzonder diverse reis.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse familiereis Inca's in kleurrijk Peru
Vanaf€2.379

Peru

Ontdek in een relaxed tempo het meest mystieke land ter wereld: Peru! Dit is het land van de Inca's en kleurrijke koloniale steden. De kleuren zie je niet alleen terug in de steden, maar ook in de vrolijke klederdracht van de Peruanen. Laat je verrassen door de cultuur en gastvrijheid van de bewoners. Spot de gigantische condors aan de rand van de kloof Cañon del Colca. Wandel door de smalle steegjes van Lima en Cusco, maak kennis met de bijzondere leefwijze op het Titicacameer en wandel naar het absolute hoogtepunt, de Machu Picchu. Een reis om nooit meer te vergeten!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse rondreis Mystiek Peru
Vanaf€2.134

Peru

Ontdek Peru, een van de meest mystieke landen ter wereld. Het is de bakermat van het Incarijk dat eeuwenlang een groot deel van Zuid-Amerika domineerde. Hoogvlakten, regenwouden en kleurrijke koloniale stadjes bepalen het decor, terwijl je kennismaakt met Indianenstammen en op zoek gaat naar de gigantische condors die hoog boven de kloof Cañón del Colca cirkelen. Maar niets bereidt jou voor op de aanblik van Machu Picchu. Deze magnifiek bewaard gebleven stad, samen met de fabelachtige ligging in het tropisch regenwoud, hebben dit hoogtepunt terecht wereldberoemd gemaakt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's
Vanaf€2.199

Arequipa, Peru

Ga mee op deze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacameer, het uitzichtpunt Cruz del Condor, de indrukwekkende stad Cusco en de onovertroffen Inca-stad Machu Picchu.Gedurende de rondreis kun je optioneel een bezoek brengen aan de Amazone jungle van Peru, of zelfs de beroemde Inca Trail lopen! Comfortabel vervoer en hotelsTijdens de rondreis word je begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en we verblijven in comfortabele hotels op basis van logies-ontbijt. We reizen per comfortabele bus en vliegen naar Peru met onze vertrouwde KLM.Machu Picchu inbegrepenTijdens deze reis is de treinreis naar Machu Picchu, alsmede het bezoek met gids aan deze verborgen Inca-stad, inbegrepen. Ook maken we een boottocht over het Titicacameer, inclusief traditionele lunch.Onze reisleiders staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Peru en maken er een onvergetelijke reis van. Zo vertelt reiziger Ans: "Mede door reisleider Harro is dit een onvergetelijke reis geworden. De reisleiding maakt of breekt de vakantie en Harro is voor mij dé reisleider! Hij is een hele lieve, zorgzame man die overal een oplossing voor heeft en ons prachtige verhalen kon vertellen."Dag 1 Amsterdam - LimaDag 2 LimaDag 3 Lima - IcaDag 4 Ica - NazcaDag 5 Nazca - ArequipaDag 6 ArequipaDag 7 Arequipa - Colca CanyonDag 8 Colca Canyon - PunoDag 9 Puno / Volle dagexcursie TiticacameerDag 10 Puno - CuscoDag 11 Cusco - Heilige Inca valleiDag 12 Heilige Inca vallei - Aguascalientes (Machu Picchu)Dag 13 Bezoek Machu Picchu - CuscoDag 14 t/m 16 CuscoDag 17 Cusco - Lima - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet
Vanaf€2.786

Arequipa, Peru

Geniet van de mooiste hoogtepunten van Peru tijdens onze 20-daagse privé rondreis. Vanuit de miljoenenstad Lima reis je via de kleurrijke zandduinen bij Ica naar de beroemde Nazca-lijnen om vervolgens door te reizen naar de koloniale stad Arequipa. Maar ook de machtige condors bij Colca Canyon, het hoogste bevaarbare meer ter wereld Titicaca en natuurlijk Machu Picchu staan op het programma! Peru is ongetwijfeld één van de mooiste landen van Zuid-Amerika!  Bekijk hier dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reisGoede en gunstig gelegen hotels Tijdens onze reis verblijf je in comfortabele en sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt. Sommige hotels liggen op een bijzondere locatie met prachtig uitzicht.  Bekijk een selectie van de hotels van deze reisInbegrepen excursiesTijdens deze reis zijn een diverse activiteiten al inbegrepen in de reissom. Zo maak je een boottocht langs de Ballestas eilanden, breng je een bezoek aan Cruz del Condor, maak je een boottocht over het Titicacameer en ontbreekt ook het bezoek aan de verborgen Inca-stad Machu Picchu niet! Bekijk hier wat nog meer inclusief isTransfers met internationaal gezelschapDe rondreis wordt uitgevoerd per comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen. Tijdens de excursies sluit je je aan bij een internationaal gezelschap en reis je in een comfortabele minibus.  Dag 1 Amsterdam - LimaDag 2 Lima - IcaDag 3 IcaDag 4 Ica - NazcaDag 5 Nazca - ArequipaDag 6 t/m 8 ArequipaDag 9 Arequipa - Colca CanyonDag 10 Colca CanyonDag 11 Colca Canyon - PunoDag 12 Puno - TiticacameerDag 13 en 14 Puno - CuscoDag 15 Cusco - Heilige Inca Vallei - YucayDag 16 Yucay - Machu Picchu - CuscoDag 17 CuscoDag 18 Cusco - LimaDag 19 Lima - AmsterdamDag 20 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-daagse Easy Going groepsrondreis Peru & de Inca's
Vanaf€2.699

Arequipa, Peru

Ga mee op deze rustigere versie van onze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacameer, het uitzichtpunt Cruz del Condor, de indrukwekkende stad Cusco en de onovertroffen Inca-stad Machu Picchu.Ten opzichte van de 'gewone' groepsrondreis Peru & de Inca's verblijf je een extra nacht in Nazca, de Colca Canyon, de Heilige Inca Vallei én Lima. Dat maakt de reis nét iets relaxter. Aan het einde van de rondreis kun je optioneel een meerdaags bezoek brengen aan de Amazone jungle van Peru, en tijdens de reis kun je zelfs de beroemde Inca Trail lopen (optioneel)! Comfortabel vervoer en hotelsTijdens de rondreis word je begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en we verblijven in comfortabele hotels op basis van logies-ontbijt. We reizen per comfortabele bus en vliegen naar Peru met onze vertrouwde KLM.Machu Picchu inbegrepenTijdens deze reis zijn de treinreis naar Machu Picchu, alsmede het vervoer per bus naar deze verborgen Inca-stad én de entreegelden en gids inbegrepen. Ook maken we een uitgebreide boottocht over het Titicacameer, inclusief traditionele lunch.Onze reisleiders staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Peru en maken er een geweldige reis van. Zo vertelt reiziger Ans: "Mede door reisleider Harro is dit een onvergetelijke reis geworden. De reisleiding maakt of breekt de vakantie en Harro is voor mij dé reisleider! Hij is een hele lieve, zorgzame man die overal een oplossing voor heeft en ons prachtige verhalen kon vertellen."Dag 1 Amsterdam - LimaDag 2 LimaDag 3 Lima - IcaDag 4 Ica - NazcaDag 5 NazcaDag 6 Nazca - ArequipaDag 7 ArequipaDag 8 Arequipa - Colca CanyonDag 9 Colca CanyonDag 10 Colca Canyon - PunoDag 11 Puno / TiticacameerDag 12 Puno - CuscoDag 13 Cusco - Heilige Inca valleiDag 14 Heilige Inca valleiDag 15 Heilige Inca vallei - Aguascalientes (Machu Picchu)Dag 16 Machu Picchu - CuscoDag 17 t/m 19 CuscoDag 20 Cusco - LimaDag 21 Lima - AmsterdamDag 22 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
18-daagse single groepsreis Peru & de Inca's
Vanaf€2.679

Arequipa, Peru

Peru, wereldberoemd om Machu Picchu maar dit is lang niet alles wat Peru te bieden heeft. Ontdek de overweldigende natuur met de karakteristieke Andesdorpjes, woestijnen, lama's, zeeleeuwen en condors. Ook de vriendelijke bevolking is iets wat bijdraagt aan het warme gevoel dat je bij Peru zult krijgen.Gedurende onze rondreis bezoeken we alle hoogtepunten van Peru en meer. Uiteraard staat Machu Picchu op het programma, maar we bezoeken ook het indrukwekkende Titicacameer. Volgens het oude Andes-geloof is dit de geboorteplek van de zon. Dit is het hoogst bevaarbare water ter wereld en tevens het leefgebied van de Uros-indianen. Authentieke Peruaanse hotelsWe verblijven tijdens de reis in comfortabele, authentieke hotels. Een goed voorbeeld is ons hotel in de Colca Canyon, een sfeervolle lodge met een spectaculair uitzicht over de Colca Vallei. Geniet hier van een heerlijk diner en ontspan aan de rustgevende open haard.Genoemde prijzen zijn op basis van een kamer op indeling, d.w.z. dat je de kamer deelt met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Uiteraard heb je de mogelijkheid een eenpersoonskamer voor alleengebruik te boeken. Ontdek de eeuwenoude Inca cultuurPeru is onlosmakelijk verbonden met de interessante cultuur van de Inca's. Tijdens ons bezoek aan Machu Picchu laat een deskundige gids ons de mooiste plekjes zien. Ook gaan wij de Heilige Inca Vallei verkennen met de indrukwekkende Inca ruines van Moray, hier vind je prachtige overblijfselen van de landbouw van de Inca's. Deskundige FOX reisleiding, die je het beste van Peru laat zienDe reis wordt begeleid door onze Nederlandssprekende reisleiding, deze laat je de highlights en de onbekende pareltjes van Peru zien. Onze reisleiders kennen de bestemming op hun duimpje en zijn er om je vragen te beantwoorden! Dag 1 Amsterdam - LimaDag 2 LimaDag 3 Lima - IcaDag 4 Ica - NazcaDag 5 Nazca - ArequipaDag 6 ArequipaDag 7 en 8 Arequipa - Colca CanyonDag 9 Colca Canyon - PunoDag 10 Puno/ TiticacameerDag 11 Puno - CuscoDag 12 Cusco - Heilige Inca ValleiDag 13 Heilige Inca Vallei - AguascalientesDag 14 Aguascalientes - bezoek Machu Picchu - CuscoDag 15 en 16 CuscoDag 17 Cusco - Lima - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika
Vanaf€4.749

Buenos Aires, Peru

Gun jezelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Zuid-Amerika! We bezoeken Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië; langs de toppen van de Andes komen we op grote hoogtes in Peru en Bolivia, en vervolgens ervaren we de schoonheid van uitgestrekte canyons en tropisch laagland in Argentinië en Brazilië. We beginnen de reis in Peru met de voormalige Inca-hoofdstad Cusco, de Heilige Inca Vallei en de verborgen stad Machu Picchu. Via het prachtige Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld, gaan we naar Bolivia. Eén van de hoogtepunten van de reis is hier de zoutwoestijn van Uyuni. Op weg naar het noorden van Argentinië komen we langs indrukwekkende natuurpracht, zoals uitgestrekte dorre vlaktes, imposante canyons en veelkleurige rotsformaties met daartussen genestelde dorpjes. Dit is de wereld van de gaucho's, de Zuid-Amerikaanse cowboys. In Buenos Aires komen we weer in een totaal andere wereld terecht, namelijk die van prachtige architectuur, hip design en tango. Via wellicht de mooiste watervallen ter wereld, Foz de Iguaçu op de grens van Argentinië, Brazilië en Paraguay, vliegen we naar Rio de Janeiro om onze reis aldaar te eindigen aan het altijd bruisende strand van Copacabana, onder toeziend oog van het immense Christusbeeld. Comfortabel vervoer en hotelsTijdens deze rondreis word je begeleid door onze deskundige Nederlandssprekende reisleider en we verblijven in comfortabele driesterrenhotels op basis van logies-ontbijt. We reizen per comfortabele airconditioned bus en enkele lange trajecten leggen we per vliegtuig af.Entree Machu Picchu inclusiefOns bezoek aan de verborgen Inca-stad Machu Picchu, met entreegelden reeds inbegrepen in de reissom. Ook ons bezoek aan natuurspektakel Salar de Uyuni is inclusief.Extra vanaf vertrek in 2021Vanaf vertrek in 2021 hebben we wat extra's aan de reis toegevoegd, die je tot nog toe optioneel kon bijboeken. Vanaf 2021 zijn namelijk een boottocht over het Titicacameer in Peru, een stadstour in Buenos Aires in Argentinië, een bezoek aan de watervallen van Foz do Iguaçu én een stadstour in Rio de Janeiro in Brazilië inbegrepen in de reissom!Dag 1 Amsterdam - Lima (Peru)Dag 2 LimaDag 3 Lima - Cusco - Heilige Inca ValleiDag 4 Heilige Inca Vallei - Machu Picchu - CuscoDag 5 CuscoDag 6 Cusco - PunoDag 7 PunoDag 8 Puno - La Paz (Bolivia)Dag 9 La Paz - SucreDag 10 SucreDag 11 Sucre - UyuniDag 12 UyuniDag 13 Uyuni - TupizaDag 14 Tupiza - Tilcara (Argentinië)Dag 15 Tilcara - SaltaDag 16 SaltaDag 17 en 18 Salta - Buenos AiresDag 19 Buenos Aires - Foz do Iguaçu (Brazilië)Dag 20 en 21 Foz do IguaçuDag 22 en 23 Foz do Iguaçu - Rio de JaneiroDag 24 Rio de Janeiro - AmsterdamDag 25 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
24-daagse privéreis Peru & Bolivia
Vanaf€3.414

Copacabana, Peru

Ga met ons mee op deze prachtige nieuwe privé rondreis door twee landen vol hoogtepunten. Peru is natuurlijk bekend vanwege de Inca-citadel Machu Picchu, maar het land biedt ook prachtige natuur en sfeervolle koloniale steden als Arequipa en Cusco. Bolivia, het hoogst gelegen land van Zuid-Amerika is meteen ook het meest 'indiaans', je ontmoet hier overal de authentieke bewoners met hun bolhoedjes. De natuur is spectaculair, zoals de Zoutvlakte van Uyuni, en de schoonheid van steden als Sucre en Potosí zal je verbazen! Goede en gunstig gelegen hotelsTijdens onze reis verblijf je in comfortabele en sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt. Sommige hotels liggen op een bijzondere locatie met prachtig uitzicht.Bekijk meer informatie over deze mooie hotels Inbegrepen excursiesTijdens deze reis zijn diverse activiteiten al inbegrepen in de reissom. Zo doe je een foodtasting in de 'culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika' Lima, bezoek je het prachtige Santa Catalina klooster in Arequipa, maak je een bijzondere stadstour in La Paz inclusief een bezoek aan de Maanvallei en maak je een 3-daagse jeeptour over de zoutvlaktes van Uyuni. Uiteraard hoort ook een bezoek aan Machu Picchu in deze reis!Transfers met internationaal gezelschapDe rondreis wordt uitgevoerd per vliegtuig, comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen. Tijdens de excursies sluit je je aan bij een internationaal gezelschap (met Engelssprekende gids) en reis je in een comfortabele minibus; enkele excursies zijn echter ook helemaal voor jou alleen geboekt!  Dag 1 Amsterdam - Lima (Peru)Dag 2 LimaDag 3 Lima - ArequipaDag 4 ArequipaDag 5 Arequipa - PunoDag 6 PunoDag 7 Puno - La Paz (Bolivia)Dag 8 La Paz / stadstourDag 9 en 10 La Paz - SucreDag 11 Sucre - PotosiDag 12 Potosi - UyuniDag 13 t/m 15 Uyuni tourDag 16 Uyuni - La PazDag 17 La Paz - Copacabana / Bezoek Isla del SolDag 18 Copacabana - CuscoDag 19 CuscoDag 20 Cusco - Heilige Inca ValleiDag 21 Heilige Inca Vallei - Machu Picchu - CuscoDag 22 CuscoDag 23 Cusco - Lima - AmsterdamDag 24 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-daagse groepsrondreis Peru, Noord-Chili & Bolivia
Vanaf€3.769

La Paz, Peru

Ga met ons mee op deze nieuwe rondreis met zowel hoogtepunten als onbekende plekjes van drie indrukwekkende landen!We doen een boeiende stadstour  door Lima in Peru en vliegen vervolgens naar Arica in het noorden van Chili. Van hieruit bezoeken we het spectaculaire nationale park Lauca met vulkanen, lagunes, hotsprings en grote stukken altiplano. San Pedro de Atacama, het stadje in de droogste woestijn ter wereld, slaan we natuurlijk niet over en hier zien we onder andere de El Tatio geisers. Vervolgens maken we ons op voor weer een hoogtepunt: de Salar de Uyuni ofwel de Zoutvlakte van Uyuni in Bolivia, waar we met een 4WD overheen denderen. In Bolivia verblijven we in Potosí, de hoogste gelegen overnachtingsplek tijdens deze reis, op ruim 4.060 meter. Vanuit La Paz maken we de oversteek naar Peru en onderweg bezoeken we de fascinerende ruïnes van Tiwanaku, daterend van nog vóór het Inca-tijdperk. Uiteraard worden Cusco, de Heilige Inca Vallei en natuurlijk Machu Picchu ook aangedaan tijdens deze reis. Een spectaculaire tour!Comfortabel vervoer en hotelsTijdens de rondreis worden we begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en we verblijven in comfortabele hotels op basis van logies-ontbijt. We reizen per comfortabele bus en vliegen naar Peru met onze vertrouwde KLM.Machu Picchu inbegrepenTijdens deze reis is de treinreis naar Machu Picchu, alsmede het bezoek met gids aan deze verborgen Inca-stad, inbegrepen. Ook maken we een boottocht over het Titicacameer, inclusief traditionele lunch.Onze reisleiders staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Peru, Chili en Bolivia en maken er een onvergetelijke reis van. Dag 1 Amsterdam - Lima (Peru)Dag 2 Lima / stadstour - Arica (Chili)Dag 3 Arica / bezoek Lauca national parkDag 4 Arica - San Pedro de AtacamaDag 5 San Pedro de Atacama / bezoek El Tatio geisersDag 6 t/m 8 San Pedro de Atacama - Salar de Uyuni tour (Bolivia)Dag 9 Uyuni - PotosíDag 10 Potosí - SucreDag 11 SucreDag 12 Sucre - La PazDag 13 La Paz / stadstourDag 14 La Paz - Tiwanaku - Puno (Peru)Dag 15 PunoDag 16 Puno - CuscoDag 17 Cusco / stadstourDag 18 Cusco - Heilige Inca ValleiDag 19 Heilige Inca Vallei - Machu Picchu - CuscoDag 20 CuscoDag 21 Cusco - Lima - AmsterdamDag 22 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
25-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Langs de Andes
Vanaf€3.914

La Paz, Peru

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Jouw avontuur begint in Peru waar je onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reis je via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zoutvlaktes van Uyuni. Tot slot reis je naar het prachtige San Petro de Atacama in Chili, een gebied van vulkanen, zoutmeren en maanlandschappelijke formaties.  Bekijk hier dagprogramma voor alle hoogtepunten van deze reisOvernachtingen onderwegOnderweg overnacht je in veelal kleinschalige toeristenklasse hotels. Tijdens de driedaagse tour over de zoutvlaktes van Uyuni is de overnachtingslocatie ondanks de eenvoud  toch mogelijk een hoogtepunt van de reis. Je overnacht hier in een zouthotel. Voor de bouw van het hotel is gebruik gemaakt van blokken zout die in de omgeving gewonnen zijn.  Bekijk een selectie van de hotels van deze reisInbegrepen excursiesIn de reissom zijn diverse excursies reeds inbegrepen. Je maakt in Peru twee boottochten, bij de Ballestas eilanden en op het Titicacameer. De Inca-stad Machu Picchu en de treinreis in de Vistadome-klasse ontbreekt uiteraard ook niet in het programma en in Bolivia ontdek je tijdens een driedaagse tour de unieke zoutvlaktes van Uyuni.  Bekijk hier wat nog meer inclusief isTransfers met internationaal gezelschapDe rondreis wordt uitgevoerd per comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen (eventueel met internationaal gezelschap). Tijdens de excursies sluit je je aan bij een internationaal gezelschap en reis je in een comfortabele minibus. Dag 1 Amsterdam - LimaDag 2 LimaDag 3 Lima - IcaDag 4 Ica - Ballestas eilanden - LimaDag 5 Lima - CuscoDag 6 CuscoDag 7 Cusco - Aguas CalientesDag 8 Aguas Calientes - Machu Picchu - CuscoDag 9 CuscoDag 10 Cusco - PunoDag 11 Puno - TiticacameerDag 12 Puno - La Paz (Bolivia)Dag 13 La PazDag 14 en 15 La Paz - SucreDag 16 Sucre - PotosiDag 17 Potosi - UyuniDag 18 t/m 20 Uyuni tour - San Pedro (Chili)Dag 21 San Pedro de AtacamaDag 22 en 23 San Pedro - Santiago de ChiliDag 24 Santiago - AmsterdamDag 25 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Peru - Zuid-Peru
Vanaf€1.825

Lima, Peru

De majestueuze Andes-keten apelleert aan een oergevoel. Besneeuwde vulkanen, diepe canyons en indíginas die al eeuwenlang hun traditionele cultuur behouden op grote hoogte. Deze rondreis voert je langs de hoogtepunten in het zuiden van Peru. Bezoek Colca Cañon, een van de diepste canyons in Zuid-Amerika, bevaar het hoog gelegen Titicacameer met zijn Aymará en Quechua-bewoners en de oude hoofdstad van de Inca's Cusco. Bewonder de fraaie overblijfselen die de Inca-cultuur heeft voortgebracht met natuurlijk de 'verborgen stad' Machu Picchu als absoluut hoogtepunt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Peru Hoogtepunten
Vanaf€2.299

Lima, Peru

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. Vanuit Cuzco kun je de ééndaagse Camino Real lopen naar Machu Picchu. Je kunt de rondreis verlengen met een bezoek aan het regenwoud bij Puerto Maldonado.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Peru
Vanaf€2.649

Lima, Peru

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. Vanuit Cuzco kun je de meerdaagse Incatrail of de niet toeristische Larestrail lopen. Je kunt de rondreis verlengen met een bezoek aan het regenwoud bij Puerto Maldonado.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?