Rondreis Peru

Rondreis Peru: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 19 rondreizen naar Peru.

bekijken

Peru, uitzicht Machu Picchu

Peru Highlights Deluxe
Vanaf€5.181

Peru Highlights Deluxe

Tijdens een rondreis door Peru kom je oog in oog te staan met de machtige Inca-cultuur en de indrukwekkende natuur. Bezoek bijvoorbeeld het eeuwenoude Machu Picchu. Of klim naar de top van één van de vele bergen en geniet van adembenemende uitzichten. Natuurlijk maak je tijdens je reis kennis met de lokale bevolking en geniet je van de heerlijke keuken. Een Peru vakantie is er één om nooit te vergeten. 

1. Kenmerken Peru

Om goed voorbereid op reis te gaan, vind je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt. Van de inentingen die worden aangeraden en de beste reistijd tot de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. 

Kenmerken rondreis Peru

Land Peru
Werelddeel Zuid-Amerika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  32 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) vanaf 12.5 uur
Valuta Nueva sol, afgekort Sol
Taal Spaans
Tijdsverschil met Nederland 7 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode  Lente, Zomer
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen
Visum Max 90 dagen zonder visum
Inenten DTP, Hepatitis A, Gele Koorts aangeraden 

2. Voorbereid op rondreis in Peru

Ga voorbereid op reis en regel een aantal zaken van te voren.

2.1. Paspoort en visum

Individuele rondreis Peru
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Peru

Je hebt voor je rondreis door Peru een geldig paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. En bij binnenkomst in het land moet je een inreisstempel in je paspoort krijgen. Dit is verplicht en moet bij een officiële grenscontrole in je paspoort worden gezet. Je kunt niet meer terugkeren naar de grens voor je inreisstempel of deze aanvragen bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Lima. Let er dus goed op dat je bij binnenkomst in het land deze stempel krijgt. 

2.2 Inentingen

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru
Vanaf€5.510

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru

Als je een rondreis door Peru gaat maken, worden inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Gele Koorts en Hepatitis A aangeraden. Ook kunnen er persoonsgebonden inentingen worden aangeraden. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Tijdens een consult bij een lokaal vaccinatiebureau kun je dit allemaal doornemen. Op basis van jouw geschiedenis en je reisroute kan een consultant jou een persoonlijk advies voor de inentingen geven. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voordat je op reis gaat een afspraak te maken. Aangezien de meest gangbare vaccinaties op voorraad zijn, kunnen deze meestal gelijk gezet worden. 

Grand Tour Peru Noord en Zuid
Vanaf€6.195

Grand Tour Peru Noord en Zuid

De kosten voor de vaccinatie verschillen per bureau en kun je het best bij jou in de buurt navragen. Om je een idee te geven, betaal je gemiddeld €24 voor het consult. Dit is inclusief het vaccinatieboekje als je dit nog niet hebt. Een vaccinatie voor DTP kost gemiddeld €25, een Gele Koorts inenting is rond de €48 en voor een vaccinatie tegen Hepatitis A ben je rond de €55 kwijt. Vergeet niet je verzekeringspolis na te kijken, want sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden de kosten voor reisvaccinaties.

3. Reisadvies Peru

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept
Vanaf€4.903

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept

Voordat je op reis gaat is het aan te raden om het reisadvies dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Peru afgeeft. Er gelden namelijk veiligheidsrisico’s. Zo is er af en toe sociale onrust in het land. Deze kan tot demonstraties of wegblokkades leiden. Vermijd daarom demonstraties. Als je per ongeluk in een blokkade terecht komt, probeer hier niet langs of door te gaan. Volg het lokale nieuws, blijf alert en volg altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. 

Peru Highlights Deluxe
Vanaf€5.181

Peru Highlights Deluxe

Ook zijn er gebieden waar alleen noodzakelijke reizen aangeraden worden. Bijvoorbeeld gebieden waar illegaal coca wordt verbouwd of waar terroristische groepen actief zijn. En er zijn verschillende provincies in Peru waar de noodtoestand is uitgeroepen. Voor deze gebieden geldt dat er veiligheidsrisico´s zijn. De regering kan namelijk bepaalde rechten zoals de vrijheid van verkeer en vervoer beperken of het gebruik van communicatiemiddelen. 

 • Graag delen we een aantal tips voor een veilige reis. 
 • Er zijn wijken in Lima die als onveilig bekend staan. Vermijd deze gebieden. 
 • Reis zoveel mogelijk in een  groep tegen straatcriminaliteit, diefstal en (gewapende) overvallen. 
 • Reis als vrouw niet alleen, ook niet in het gezelschap van een gids. 
 • Zoek accommodaties in goede, bekende buurten. 
 • Reis niet meer na zonsondergang in verband met criminaliteit. Ook niet met de bus, want dan is de kans op een ongeluk namelijk het grootst.
 • Ga niet naar arme wijken en vermijd afgelegen gebieden. 
 • Als je geld wilt opnemen bij een bank of automaat, wees dan alert en doe het alleen overdag. 
 • Neem geen eten en drinken van vreemden aan. En houd altijd je drankje in de gaten om te voorkomen dat iemand er iets in doet. Dit geldt ook voor kruidenbrouwsels die je aangeboden worden door onbekenden. 
 • Als je een (spirituele) reis wilt boeken, doe dit dan bij een betrouwbare reisorganisatie. Dit om te voorkomen dat je wordt gedrogeerd om je vervolgens te beroven of (seksueel) geweld tegen je te gebruiken. 
 • Geef je bezittingen af bij een overval en beroving en bied geen verzet. Dit kan tot (meer) geweld leiden.  
 • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit over het algemeen niet geaccepteerd wordt in Peru. 
 • Maak niet ongevraagd foto´s van mensen, officiële gebouwen en vliegtuigen. Dit wordt niet gewaardeerd en kan tot ondervraging leiden. 
Groepsrondreis Peru
Vanaf€3.149

Groepsrondreis Peru

Houd bij het plannen van je reis ook rekening met de ijle lucht op hogere hoogte. Dit kan voor sommige mensen gezondheidsproblemen opleveren. Het is verstandig om altijd eerst op een lager gelegen gebied aan de hoogte te wennen, voordat je bijvoorbeeld een trekking gaan maken. Houd in je planning rekening met enkele dagen rust nadat je in een plaats bent aangekomen en reis niet gelijk door naar een hogere hoogte. Het wordt aangeraden om een reisstekker mee te nemen, aangezien er in Peru andere stopcontacten worden gebruikt. 

4. Beste reistijd rondreis Peru

Peru Highlights Deluxe
Vanaf€5.181

Peru Highlights Deluxe

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Peru reizen. Maar als je echt een beste reistijd zoekt, kun je in het droge seizoen tussen mei en oktober een rondreis door Peru maken. Het klimaat is in de meeste gebieden dan op zijn best. In het Andes gebergte geniet je dan van temperaturen van 20-25 graden overdag, in de jungle kan de temperatuur oplopen tot 35 graden. ´s Nachts kan het in het hele land afkoelen en koud zijn. Aan de kust valt eigenlijk gedurende het hele jaar weinig neerslag. 

Grand Tour Zuidelijk Peru
Vanaf€5.398

Grand Tour Zuidelijk Peru

Over het algemeen kan gezegd worden dat Peru een gematigd klimaat geniet. De winter wordt over het algemeen niet gekenmerkt door een overvloed aan regen en in de zomer is het er niet al te heet. De beste reistijd tussen mei en oktober is de herfst- en winterperiode in Peru. De lente loopt daar in onze maanden oktober - december en de zomer van december tot april. 

Grand Tour Peru Noord en Zuid
Vanaf€6.195

Grand Tour Peru Noord en Zuid

Tijdens het regenseizoen in de bergen en het Amazonegebied tussen december en april kunnen er overstromingen en aardschuivingen voorkomen. Sommige wegen en treinverbindingen kunnen dan worden afgesloten. Bijvoorbeeld naar Machu Picchu en Cusco. Het is aan te raden om de berichten in de lokale media te volgen voor de laatste stand van zaken. De periode waarin het hard en veel regent wordt ook wel ´El Niño´ genoemd. In deze periode verspreid het warme water ter hoogte van de evenaar zich langs de kust en over een groot deel van de Stille Oceaan. 

5. Transport op en naar Peru

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru
Vanaf€5.510

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru

Als je naar Peru gaat, zul je vanaf Schiphol (Amsterdam) waarschijnlijk naar Lima vliegen. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 12 ½ uur. In het land zelf zul je merken dat de steden en bezienswaardigheden soms ver uit elkaar af liggen. Er zijn twee manieren om van A naar B te komen: met een binnenlandse vlucht of met de bus. Er zijn heel beperkte mogelijkheden voor een reis met de trein in Peru. 

Peru Highlights Deluxe
Vanaf€5.181

Peru Highlights Deluxe

Als je snel van de ene naar de andere plek wilt komen, kun je een binnenlandse vlucht boeken. Echter bij vluchten over de Nazca-lijnen zijn een aantal ernstige ongelukken gebeurd. Maak dus alleen gebruik van een lokaal goed bekend staande maatschappij. En kies alleen voor 2 of meer motorige vliegtuigen die zowel een piloot als een copiloot hebben om het vliegtuig te besturen. Maar ter vergelijking: over de route Lima - Cusco doe je met het vliegtuig maar een uurtje, terwijl de bus er wel 24 uur over doet en over smalle bergweggetjes rijdt. 

Discover Kleurrijk Peru Deluxe
Vanaf€4.847

Discover Kleurrijk Peru Deluxe

Een ander populair vervoersmiddel is de bus. De veiligste maatschappij is ook gelijk de duurste, namelijk Cruz del Sur. Deze busmaatschappij heeft veel gouden sterren ontvangen voor zijn kwaliteit. Als je voor een andere maatschappij kiest, ga dan na of er met twee chauffeurs wordt gereden. En het is aan te raden om ´s nachts reizen te vermijden, omdat dan de meeste ongelukken plaatsvinden. Houd je spullen altijd goed in de gaten en leg deze bijvoorbeeld niet in de bagagedrager boven je hoofd.  

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept
Vanaf€4.903

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept

Voor korte ritten kun je ook een taxi pakken. Maak hierbij gebruik van officiële taxi’s die je via een taxicentrale of via je accommodatie kunt bestellen. Deze zijn wat duurder dan de niet gereguleerde prive taxi´s, maar ook betrouwbaarder. Neem geen taxi die je rechtstreeks benadert. En bewaar je bezittingen uit het zicht, bijvoorbeeld onder de stoel. Spreek trouwens vooraf een prijs af, aangezien de taxi’s geen meters hebben. Probeer vooraf na te gaan wat het gebruikelijke tarief is voor de route die je wilt afleggen en je kunt zeker afdingen. 

Grand Tour Zuidelijk Peru
Vanaf€5.398

Grand Tour Zuidelijk Peru

Het wordt niet aangeraden om zelf een auto of motor te huren in Peru, tenzij je vertrouwd bent met de lokale verkeersregels. In Peru is het verkeer chaotisch en het gedrag van de verkeersdeelnemers is afwijkend van wat je mogelijk gewend bent. Stopborden en verkeerslichten worden vaak genegeerd. Er vinden hier dan ook relatief veel verkeersongelukken plaats. Houd er ook rekening mee dat bestuurders weinig rekening houden met voetgangers.  

6. Bezienswaardigheden rondreis Peru

Van de hoofdstad Lima tot Cusco, de hoofdstad van het Inca Rijk. Peru heeft een rijke cultuur en dat alles in een prachtige omgeving. Om te zorgen dat je niets mist, zetten we graag de hoogtepunten voor een Peru rondreis op een rij. 

6.1. Marasha Natural Reserve

In het noordoosten van Peru vind je het Marasha Natural Reserve. Dit amazonewoud biedt een diversiteit aan dieren in het wild terwijl je tussen enorme bomen doorloopt. Dieren zoals papegaaien en capibara’s kom je tijdens je tocht in veelvoud tegen. Je kunt hier ook gaan sportvissen op piranha's, alligators spotten of een kajaktocht maken. Maak een dagtrip of verblijf in een lodge aan het meer, terwijl je luistert naar de geluiden van de jungle. 

6.2. Catarata de Gocta

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru
Vanaf€5.510

Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru

In het amazonegebied van Peru ligt de Gocta waterval. Deze waterval is pas begin van de 21ste eeuw door buitenstaanders ontdekt, nadat de lokale bevolking al eeuwen van het bestaan op de hoogte was. Je kunt de waterval al van kilometers afstand zien. Je kunt te voet of op een paard naar de mistige basis van de waterval gaan. Gedurende de tocht geniet je van het regenwoud en de steile bergen. Eenmaal bij de waterval aangekomen, kun je een verfrissende duik nemen in het ijskoude water. 

6.3. Kuelap Fortress

Je verwacht het misschien niet, maar Kuelap, in het noorden van Peru, wordt beschouwd als de grootste stenen ruïne plaats. Het fort van Kuelap bestaat uit massieve stenen buitenmuren met honderden gebouwen. Volgens archeologen werd deze structuur ongeveer 500 AD gebouwd en tot het midden van 1500 bewoond. Er waren woonruimten voor duizenden inwoners. Het is waarschijnlijk gebouwd als verdediging tegen vijandelijke volken. In de buurt van de ruïnes vind je stenen graven in de vorm van mensen waarin de gemummificeerde overblijfselen van de koningen ondergebracht zouden zijn. 

Grand Tour Peru Noord en Zuid Deluxe
Vanaf€6.680

Grand Tour Peru Noord en Zuid Deluxe

Deze plek is gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de Utcubamba-vallei. Je kunt via de stad El Tingo toegang krijgen tot Kuelap. Er slingert een paardenpad van ongeveer 37 kilometer tot Marca Pampa, een klein vlak hoogland in de buurt van deze plek. Er is ook een kabelbaanroute aangelegd die je tot 2 kilometer van het fort brengt. Vanaf daar kun je wandelen of een paard nemen. 

6.4. Huascarán National Park

In het noord-centrale deel van Peru ligt het Huascarán National Park. Dit park biedt de grootste biologische en culturele diversiteit van het land. Je vindt hier een ongerepte natuur met bergen met besneeuwde toppen. Het nationale park omvat een uitgebreide en gevarieerde flora en fauna. Hier leven onder andere poema’s, lama’s, herten en jaguars. Huascarán National Park is de perfecte plek om te mountainbiken en avontuurlijke wandelingen te maken. Je vindt er verschillende klimbestemmingen en trekkingscircuits uitgezet. 

6.5. Laguna 69

Peru Highlights Deluxe
Vanaf€5.181

Peru Highlights Deluxe

in het Huascarán National Park vind je Laguna 69. Dit is één van de 400 meren die dit park omvat. Toen er een lijst werd gemaakt van alle meren kregen degene die nog geen traditionele naam hadden een nummer. Vandaar dus Laguna 69, die als nummer 69 op de lijst staat. Door de bijzondere samenstelling van mineralen dat het water een opvallende blauwe kleur geeft, is dit het bekendste meer van het park. De relatief eenvoudig tocht om bij het meer te komen voor wandel- en bergbeklimmers draagt ook bij aan de populariteit.  

6.6. Museo Larco

Gevestigd in een herenhuis uit de 18de eeuw in Lima vind je het Museo Larco. Dit museum huisvestigt een fascinerende verzameling van ongeveer 45.000 objecten die een verzameling vormen van pre-Columbiaanse kunst. Hier leer je meer over de 5000 jaar fascinerende geschiedenis van het oude Peru. Het museum staat trouwens bekend om een galerij met pre-Columbiaans erotisch aardewerk. 

6.7. Miraflores

Miraflores is een district van Lima en wordt als één van de schoonste, moderne en veiligste wijken van deze stad bestempeld. Veel toeristen die een tijdens een rondreis door Peru een bezoek aan Lima brengen, verblijven in deze wijk. Hier vind je namelijk een groot aanbod van restaurants om van de lokale keuken te genieten, uitgaansmogelijkheden met theaters, bioscopen en bars. Het hart van de wijk vind je een piramide uit het Pre-Inca-tijdperk. Deze tempel is vrijwel geheel gemaakt uit handgemaakte kleistenen bakstenen.

6.8. Circuito Mágico Del Agua

Als je in Lima bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Circuito Mágico Del Agua. Dit waterpark ligt in het Parque de la Reseva. Je vindt hier meer dan 10 waterfonteinen die muziek, water, geluid en laserlichten combineren om een unieke en spectaculaire show te bieden. 

6.9. Machu Picchu

Bij veel reizigers staat een bezoek aan de ruïnes van Machu Picchu op de wensenlijst. Deze oude Inca Stad ligt op 4200 meter hoogte, verstopt op een hoge bergtop. Het is aan te raden om een paar dagen in Cusco te verblijven zodat je kunt wennen aan de hoogte en het zuurstofgehalte, zodat je optimaal van je bezoek kunt genieten. De stad werd in de 16de eeuw verlaten en is in 1866 opnieuw ontdekt. 

Discover Kleurrijk Peru
Vanaf€4.466

Discover Kleurrijk Peru

Je kunt de Inca-beschaving terug zien in de ruïnes op deze magische plek. Eén van de meeste bekende punten is de Wayna Picchu berg. Je kunt deze berg met de top op 2700 meter beklimmen om daarna van een spectaculair uitzicht over Machu Picchu en omstreken te genieten. Je moet op ongeveer een klim van een uur rekenen om de top te bereiken. Machu Picchu kun je bijvoorbeeld vanuit Cusco bezoeken. Je kunt het klassieke Inca Trail bewandelen. Je kunt ook per trein naar Aguas Calientes reizen. Dit dorpje ligt op een paar kilometer van de ruïnes. En vanaf hier kun je een bus nemen die je naar de heilige stad brengt. Je kunt een entreebewijs vooraf via de officiële website kopen.  

6.10. Inca Trail

Discover Kleurrijk Peru
Vanaf€4.466

Discover Kleurrijk Peru

Als je klaar bent voor een uitdaging kun je de Inca Trail lopen. Dit is een pad van zo’n 45 kilometer lang met Machu Picchu als eindbestemming. Tijdens de trek zul je een gevarieerd landschap tegenkomen met overal ruïnes van Inca bouwwerken. De tocht loopt voor een groot deel tegen steile bergen. Echter, het uitzicht over Machu Picchu maken de uitputting en kou zeker waard. 

Houd er rekening mee dat je hier zo’n 4 tot 5 dagen voor moet uittrekken en een goede basisconditie nodig hebt. Daarnaast moet je de Inca trail op tijd boeken, minimaal 6 maanden vooraf, gezien de populariteit. En het feit dat het aantal wandelaars door de overheid wordt beperkt. Bij het aantal mensen dat wordt toegelaten moet je ook bijvoorbeeld de dragers en gidsen rekenen. Verder is het pad gedurende de maand februari gesloten voor schoonmaakwerkzaamheden. 

6.11. Intipunku

Een andere archeologische plaats in de regio Cusco is Intipunku, ook wel the Sun Gate genoemd. Intipunku was het fort van Machu Picchu en de hoofdingang tot de heilige stad. Het is één van de belangrijkste archeologische constructies van deze plek en het is gewijd aan Inti, de zonnegod. Er wordt aangenomen dat deze plek een toegangspoort was waar werd gecontroleerd wie de heilige stad in en uitkwam. 

Groepsrondreis Noord-Peru
Vanaf€3.999

Groepsrondreis Noord-Peru

Je bezoekt Intipunku standaard als je de Inca Trail loopt. Het is de laatste stop voordat je bij Machu Picchu uitkomt en vanaf hier krijg je de eerste blik op deze heilige stad. Je kunt hier de zon zien opkomen over de bergen. Vanaf hier loop je gemiddeld in een kleine twee uur naar Machu Picchu. Vanuit Machu Picchu zelf kun je ook naar Intipunku lopen. Volg de houten borden hierheen. Houd er rekening mee dat je hiervoor een goede conditie nodig hebt, aangezien je op grote hoogte loopt.  

6.12. Huayna Picchu

Inca's en de Amazone
Vanaf€6.087

Inca's en de Amazone

Achter de heilige stad Machu Picchu ligt Huayna Picchu. Deze berg is het hoogste punt van de stad op ongeveer 2700 meter boven zeeniveau. Vanaf hier geniet je van een spectaculair uitzicht over de heilige stad en de omliggende bergen. Voor een beklimming van de berg heb je een toegangsbewijs nodig. Er is namelijk maar een maximaal aantal mensen dat per dag de berg op mag. Je moet ongeveer 250 meter overbruggen vanaf het startpunt om de top te bereiken. Je loopt over steile delen en traptreden die soms erg smal zijn. En de tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. Gemiddeld doe je er 45 minuten over om de top te bereiken.

6.13. Wiñay Wayna

Langs de Inca Trail vind je Wiñay Wayna. Deze Inca-site is gebouwd op een steile berg met uitzicht over de Urubamba rivier. De ruïnes bestaan uit clusters van huizen die onderling verbonden werden door een lange steile trap en fonteinstructuren, ook wel baden genaamd. Ook de, wat vermoedelijke agrarische terrassen waren, zijn hier nog zichtbaar. Deze liggen iets ten noorden van het huis-trappencomplex. 

6.14. Humantay Lake

Groepsrondreis Noord-Peru
Vanaf€3.999

Groepsrondreis Noord-Peru

Een gletsjermeer met helderblauw water op een hoogte van 4200 meter; dat is het Humantay Lake. Vanaf Cusco rijd je in ongeveer 3 uur naar dit meer. Je moet dan wel ook nog een trekking van ongeveer 1,5 uur maken. Hierbij moet je een hoogteverschil van 400 meter overbruggen, langs een vrij steil pad. Het uitzicht wat je krijgt, maakt dit zeker de moeite waard. Niet alleen het meer zelf is spectaculair, het wordt omringd door bergtoppen die vaak een laag sneeuw bevatten en gletsjers. Je kunt zelf vervoer regelen om bij het meer te komen of met een georganiseerde tour meegaan. 

6.15. Heilige vallei van de Inca’s

Op iets meer dan een uur ten noorden van Cusco ligt de Heilige Vallei van de Inca’s. Dit is een vallei waarin je talloze archeologische overblijfselen uit het Inca-rijk tegenkomt. Je vindt hier ook nog diverse oude Inca-steden. Vanwege de specifieke geografische ligging en de klimatologische voordelen, werd deze vallei als belangrijk centrum door de Inca’s gezien. Je kunt bijvoorbeeld de Urubamba rivier gedurende zo’n 100 kilometer volgen om zo de verschillende Inca ruïnes in de vallei te bekijken. 

Peru Highlights
Vanaf€4.520

Peru Highlights

Een oude stad in de Heilige Vallei is Pisac. Dit is ook het dorp waar de rivier begint. Hoog op een berg vind je de ruïnes terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de groene vallei en omliggende bergen. Je vindt hier goed bewaarde tempels en ceremoniële baden. 

6.16. Ollantaytambo 

Individuele rondreis Peru
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Peru

Een andere aanrader in de Heilige Vallei van de Inca’s is Ollantaytambo. Deze plaats bevindt zich op een hoogte van bijna 2800 meter en is de startplek voor de Inca Trail. Tijdens het Inca-rijk was Ollantaytambo het koninklijke landgoed van keizer Pachacuti. Deze veroverde de stad en bouwde hier een ceremonieel centrum. Aan de rand van het plaatsje vind je indrukwekkende Inca-ruïnes. Je kunt via steile trappen naar boven klimmen en van het uitzicht genieten. Een van de belangrijkste Inca-ruïnes die je hier vindt is Temple Hill, een religieuze plek. Op het moment dat deze plek werd verlaten, werd er waarschijnlijk nog volop aan de bouw van de tempel gewerkt. Dit laten de talloze stenen blokken op de plek zien. 

6.17. Centro Histórico De Cusco

Wandel door het historische centrum van Cusco en zie de Inca-beschaving in alles terug. Cusco is een fusie van de Andes- en Spaanse cultuur en ligt temidden van een prachtig landschap. Hier geniet je van de voorouderlijke tradities die bewaard zijn gebleven. Cusco was namelijk de hoofdstad van het Inca-rijk, één van de belangrijkste beschavingen van het Amerikaanse continent. Wist je dat een deel van de stad sinds 1400 continue wordt bewoond?  

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept
Vanaf€4.903

18-d groepsrondreis Peru & de Inca's - vanaf sept

Je kunt het historische centrum te voet ontdekken. Er zijn verschillende routes in de hoofdstraten gemarkeerd die je kunt volgen. Je wandelt tussen koloniale gebouwen en muren van oude paleizen en tempels van het Inca-rijk. De samensmelting van architecturale stijlen maakt de hoofdstad van het Inca-rijk een unieke plek op aarde. 

6.18. Sacsayhuamán

Sacsayhuamán is een archeologisch complex die de technische wonderen die door de Inca’s gebouwd zijn laat zien. De drieledige muren van dit voormalige fort zijn gemaakt met enorme blokken en zo strak in elkaar gezet dat het bijna op een spelletje Tetris lijkt. Er wordt aangenomen dat de stenen uit de nabijgelegen steengroeven komen en door meer dan 20.000 mensen over 20 kilometer naar de heuvel zijn verplaatst. De overblijfselen die getoond worden zijn waarschijnlijk een onderdeel van een veel groter fort complex. Je kunt Sacsayhuamán met de auto in ongeveer 10 minuten vanuit Cusco bereiken. Als je lopend gaat moet je rekening houden met een tocht van een klein uurtje. Je kunt een ´City tour´ vanuit de stad maken, waarbij deze archeologische plek op de route ligt. 

6.19. Monasterio de Santa Catalina

In het zuiden van Peru ligt het Monastery of Santa Catalina (Monasterio de Santa Catalina). Dit is één van de meest fascinerende religieuze gebouwen van Peru. Het neemt een heel blok in beslag en wordt bewaakt door imponerende hoge muren. Je kunt het beste een gids nemen die je alles over Santa Catalina vertelt. Je kunt natuurlijk ook zelf rondlopen, alleen zul je dan mogelijk wel wat verdwalen in deze plek die een drop in een drop lijkt te zijn. 

7. Boek een rondreis naar Peru: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Peru

Vanaf€4.389

Peru

Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.149

Lima, Peru

Beoordeling
8.7 / 10

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke inheemse bevolking, het blauwe Titicacameer, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. Vanuit Cuzco kun je de meerdaagse Incatrail of de niet toeristische Larestrail lopen.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.789

Pisco, Peru

Beoordeling
8.6 / 10

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke inheemse bevolking, het blauwe Titicacameer, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. Vanuit Cuzco kun je de ééndaagse Camino Real lopen naar Machu Picchu. Je kunt de rondreis verlengen met een bezoek aan het regenwoud bij Puerto Maldonado.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.450

Aguas Calientes, Peru

Ontdek Peru, een van de meest mystieke landen ter wereld. Het is de bakermat van het Incarijk dat eeuwenlang een groot deel van Zuid Amerika domineerde. Hoogvlakten, regenwouden en kleurrijke stadjes bepalen het decor, terwijl je kennis maakt met oorspronkelijke bewoners en op zoek gaat naar de gigantische condors die hoog boven de kloof Cañón del Colca cirkelen. Maar niets bereidt je voor op de aanblik van Machu Picchu. Deze magnifiek bewaard gebleven stad, samen met de mysterieuze ligging in het tropisch regenwoud, hebben dit hoogtepunt terecht wereldberoemd gemaakt.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.999

Tarapoto, Peru

Beoordeling
8.4 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Tijdens deze spectaculaire ontdekkingsreis nemen we je mee naar het pure en ongerepte noorden van Peru. Dit gedeelte van Peru is met zijn vele prachtige landschappen en fascinerende overblijfselen uit de pre-Inca en Spaans koloniale tijd misschien nog wel indrukwekkender dan het zuiden, maar veel minder bezocht. Hier kom je nog maar weinig andere toeristen tegen en word je met open armen ontvangen. We reizen in een klein gezelschap van maximaal 14 personen met privé bussen en overnachten overwegend in comfortabele, vaak sfeervolle, hotels.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?