Rondreis Egypte

Rondreis Egypte: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 738 rondreizen naar Egypte.

bekijken

Piramides Egypte

Als je aan Egypte denkt, denk je aan piramides en farao´s. Ook is het een land waar je van een prachtige onderwaterwereld kunt genieten. En je vindt er vele All Inclusive accommodatie opties waarbij je van luxe en comfort geniet tijdens je vakantie. Een heerlijk zonnetje en de helderblauwe zee bezorgen je direct een optimaal vakantiegevoel. 

1. Kenmerken Egypte

Om te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat en alvast je reis kunt gaan plannen, hebben we alle informatie voor een rondreis door Egypte voor je bij elkaar verzameld. Ontdek de beste reistijd en de bijzondere plekken die niet je mag overslaan. 

Kenmerken rondreis Egypte

Land Egypte
Werelddeel Afrika
Klimaat Woestijnklimaat
Inwonersaantal   miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 4.5 uur
Valuta Egyptische pond
Taal Arabisch 
Tijdsverschil met Nederland 1 uur later in de winter
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis vliegtuig 
Visum nodig Ja, max 30 dagen
Inenten DTP, Hepatitis A 

2. Rondreis Egypte: handig om vooraf te weten

Als je een rondreis door Egypte gaan maken, krijg je te maken met een andere cultuur en gebruiken dan je mogelijk gewend bent. We zetten graag een aantal zaken die goed zijn om vooraf te weten op een rij. 

 • Over het algemeen zijn Egyptenaren vriendelijke mensen. Personen die in de toeristenindustrie werken kunnen echter opdringerig zijn.
 • Je kunt het water uit de kraan niet drinken in Egypte. Gebruik daarom mineraalwater uit flessen. 
 • Voorkom darmproblemen en eet bijvoorbeeld geen rauwe groenten.
 • Houd er rekening mee dat de zon aanzienlijk krachtiger is in Egypte dan in Nederland. Gebruik dus een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en smeer je regelmatig in.  
 • Het is gebruikelijk om een fooi te geven in bijvoorbeeld restaurants, hotels en aan lokale gidsen. 

3. Goed voorbereid op reis naar Egypte

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daardoor is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. 

3.1. Visum

Je hebt een visum nog voor een vakantie in Egypte. Je kunt deze gemakkelijk online aanvragen. Het visum is 90 dagen geldig en in deze periode mag je maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Vraag je visum op tijd aan, de verwerkingstijd is ongeveer een week. De kosten voor het visum liggen rond de €35. Je moet trouwens minstens één overnachting in Egypte kunnen overleggen bij het aanvragen van je visum. En je paspoort moet nog minimaal 6  maanden geldig zijn bij aankomst in Egypte. 

3.2. Inentingen

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden. Verder is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt of een transit hebt gehad. Ook kunnen er persoonsgebonden inentingen aangeraden worden. Het is aan te raden om minimaal 4 tot 6 weken voor je rondreis door Egypte een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau om je te laten voorlichten. 

Tijdens een consult kun je jouw reisroute doornemen. Als je inentingen worden aangeraden, kunnen die vaak gelijk gezet worden. De kosten voor het consult en de inentingen hangen af van de plaats waar het vaccinatiebureau gevestigd is. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag van ongeveer €24 voor het consult, €29 voor DTP en voor een inenting tegen Hepatitis A betaal je gemiddeld €55. Bekijk trouwens ook je verzekeringspolis, want in veel gevallen worden deze kosten door je zorgverzekering vergoed. 

4. Veiligheidsrisico´s Egypte

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, is het goed om vooraf te weten dat er in het hele land kans is op politieke onrust. En dat er een risico is op terroristische aanslagen. De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren echter wel verbeterd. En de overheid neemt extra veiligheidsmaatregelen. 

Er worden veiligheidsrisico´s in bepaalde gebieden van Egypte gemeld. Voor de laatste update, kun je het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nagaan. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen ter plaatse. Hotelresorts zijn over het algemeen goed beveiligd. Als je vanuit Hurghada een bezoek aan Luxor wilt brengen, is de weg alleen overdag open. ´s Avonds is de web gesloten voor toeristen in verband met veiligheidsrisico´s. Reisorganisaties moeten vooraf toestemming vragen aan de toeristenpolitie om de weg te mogen gebruiken. Graag delen we ook nog wat tips om veilig een rondreis door Egypte te maken. 

 • Er kunnen protesten tegen de regering voorkomen die gewelddadig kunnen worden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Mocht je onverhoopt in een demonstratie terecht komen, is het aan te raden de plaats direct te verlaten. 
 • Let op dat je geen foto´s maakt van demonstraties of strategische plekken zoals overheidsgebouwen en militaire objecten. Je kunt hiervoor gearresteerd worden of het land worden uitgezet. 
 • Er kunnen aanslagen in Egypte voorkomen. Doelwitten zijn vaak overheidsgebouwen of kerken. Wees alert in de buurt van deze gebouwen en volg aanwijzingen van de autoriteiten op. 
 • Het is strafbaar om kritische opmerkingen over Egypte, de president, religie en veiligheidsdiensten te maken. Ook op social media. 
 • In Egypte staan er hoge straffen op het in bezit hebben en het gebruik van (soft)drugs. Neem geen drugs mee het land in en gebruik het daar ook niet. 
 • Vrouwen lopen het gevaar slachtoffer te worden van seksueel geweld of liefdesfraude (bezness). Hierbij gaat een man een relatie aan met een buitenlandse vrouw om haar geld afhandig te maken of voor een visum. Pas hier dus voor op. 
 • In Egypte krijgt de LHBTI community te maken met arrestaties en veroordelingen. Ook zijn buitenlandse homoseksuelen in het verleden het land uitgezet. Houd hier dus rekening mee. 
 • De regels voor de veiligheid tijdens activiteiten zoals watersporten kunnen afwijken van die in Nederland. Het is goed om vooraf eerst na te gaan of de organisatie erkend is en als betrouwbaar bekend staat. 

Door armoede in het land en de verslechterde economische situatie is er criminaliteit in Egypte. Het is daarom aan te raden bij voorkeur niet in de avond te reizen. En wees na zonsondergang alert op straat. Ook overdag is het aan te raden niet alleen over straat te lopen en vermijd sloppenwijken. Mocht je slachtoffer worden van een beroving, bied dan geen weerstand. Dit kan tot (meer) geweld leiden.

5. Klimaat in Egypte 

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Egypte? In principe kun je het hele jaar door een rondreis door dit land maken. Echter, als je de hete en droge zomermaanden wilt vermijden, kun je het beste in de Nederlandse wintertijd naar Egypte reizen. Dan geniet je van temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Er zit weinig verschil tussen de temperaturen in de verschillende plaatsen in het land. Egypte heeft een klimaat wat als woestijnklimaat te bestempelen valt. Er valt zeer weinig neerslag, de zomers zijn er heet en de winters mild. Er kunnen binnen dezelfde 24 uur allen wel grote temperatuurverschillen voorkomen. Zo kan het ´s avonds flink afkoelen. April tot en met oktober zijn de hetere maanden in Egypte waarin temperaturen van 40 graden in de schaduw niet vreemd zijn.

Als je een kustplaats gaat bezoeken, kun je genieten van een zeebriesje wat de hoge temperatuur aangenamer en dragelijker maakt. Normaal gesproken rond de maand april krijg je in Egypte jaarlijks te maken met de khamsin - een zeer warme wind uit de woestijn. Dit gaat vaak gepaard met veel woestijnzand in de lucht. Als je last hebt van gevoelige luchtwegen of contactlenzen draagt, kan deze hete wind voor last zorgen. 

6. Transport voor een Egypte rondreis

Als je vanuit Nederland naar Egypte gaat, is het vliegtuig de manier om er te komen. Je kunt in Egypte op verschillende plaatsen vliegen. Veelgebruikt zijn de vliegvelden van Sharm-El-Sheikh, Luxor, Caïro en Hurghada. De vliegtijd bij een rechtstreekse vlucht zal tussen de 4,5 en 5,5 uur liggen. Vanaf het vliegveld vindt de transfer naar accommodaties met grote en kleine bussen. Als je een pakketreis hebt geboekt, zal de transfer in de meeste gevallen geregeld zijn. Mocht je geen georganiseerde reis hebben geboekt en wil je ter plaatse zelf het vervoer regelen, dan is een taxi in de meeste gevallen de makkelijkste manier om je te verplaatsen. Maak vooraf goede prijsafspraken om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen. Je zult merken dat de meeste taxichauffeurs aardig Engels spreken. 

Om Egypte te bekijken is het boeken van excursies een aanrader. Dit is een verstandige keuze, want zo voorkom je dat je zelf in het chaotische verkeer moet manoeuvreren. Dit brengt enige veiligheidsrisico´s met zich mee. Er vallen jaarlijks vele verkeersslachtoffer. Dit komt onder andere door de slechte verlichting van de wegen. Het wordt dan ook niet aangeraden om zelf bijvoorbeeld een auto te huren. Als je toch een auto wilt huren, doe dit dan inclusief chauffeur. Die kent de weg en is gewend aan de lokale rijstijl. 

Om van A naar B te komen, kun je ook kiezen voor de superjet bus. Dit zijn de beste en snelste busdiensten van Egypte. Deze zijn meestal voorzien van airo. Het uitgebreide busnetwerk brengt je comfortabel naar de verschillende grote steden en badplaatsen. Het nadeel is wel dat de dienstregeling normaal gesproken alleen in het Arabisch wordt aangeboden. Vraag bijvoorbeeld een chauffeur even om hulp. Deze spreken vaak redelijk Engels. In tegenstelling tot het busnetwerk is het treinnetwerk niet goed onderhouden. Reizen met de trein is niet aangenaam en wordt dus afgeraden. 

7. Bezienswaardigheden rondreis Egypte

Als je naar Egypte gaat, wil je waarschijnlijk piramides zien. Natuurlijk vind je daarvoor tips in deze top 16 met bezienswaardigheden. Maar Egypte biedt meer. Ontdek de bijzondere plekken die je niet mag missen als je een rondreis door Egypte gaat maken. 

7.1. Egyptisch museum

Als je alles te weten wilt komen over de geschiedenis van de farao's in Egypte,moet je zeker een bezoek brengen aan het Egyptisch museum. Het museum bevat een collectie van ruim 120.000 kunstschatten uit het Oude Egypte waarvan een groot deel tentoongesteld wordt. Het museum heet officieel het Museum der Egyptische oudheden en is gevestigd in de hoofdstad Caïro. Je vindt enkele van de grootste schatten uit de Egyptische oudheid in het museum. Wat dacht je bijvoorbeeld van de inboedel van het graf van farao Toetanchamon en de mummie van Ramses II. Geef je ogen de kost en plan je bezoek zodat je geen tijd te kort komt om alles te zien wat je wilt bekijk. 

Penke Aangezien het huidige gebouw van het museum niet meer voldoet aan de eisen om de verschillende objecten op de juiste manier te bewaren, wordt er aan een nieuw gebouw gewerkt. Dit belooft een architectonisch hoogstandje te worden om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. De opening wordt media 2020 verwacht.
 

7.2. Gizeh Plateau

Net buiten Caïro ligt het Gizeh Plateau. Op dit plateau vind je de Grote Piramiden van Gizeh en de Grote Sfinx. Het Gizeh Plateau omvat in totaal elf piramides. De drie grootsten (Cheops, Chefren en Mykerinos) bestaan al ruim 4900 jaar. Deze toeristische bezienswaardigheid mag niet ontbreken op je bezoek lijstje voor een rondreis door Egypte.  

7.3. Piramiden van Gizah

Niet alleen zijn de Piramiden van Gizeh de bekendste Egyptische piramiden, ze zijn ook de oudste bouwwerken van de mensheid. En als één van de zeven wereldwonderen van de oude wereld de enigen die je nu nog met eigen ogen kunt zien. De piramiden zijn vernoemd naar de farao die erin begraven ligt. Je zult versteld staan van de grootsheid ervan. Rondom de koningsgraven vind je begraafplaatsen van familieleden van de farao's en bijvoorbeeld priesters.  

7.4. Piramide van Cheops

De Grote piramide van de Piramiden van Gizeh is die van Cheops. Het biedt een overweldigend schouwspel. Er wordt geschat dat er ongeveer 20 jaar aan deze piramide is gewerkt. Hij bevat miljoenen stenen die elk zo’n 2000 tot 3000 kilo wegen. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de Egyptenaren deze enorme bouwwerken konden maken zonder de moderne hulpmiddelen. De piramide is jarenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest. De andere groten piramiden van Chefren en Mykerinos zijn wat kleiner, maar nog steeds enorm. Je kunt deze piramide van binnen bekijken, alleen worden bezoekersaantallen streng gereguleerd.

7.5. Sfinx van Gizeh

Op het Gizeh plateau vind je ook de Sfinx van Gizeh. Dit is het grootste beeld van een sfinx ter wereld. Het bouwwerk van het mythologische wezen met een menselijk hoofd en het lichaam van een leeuw, staat met zijn rug naar de piramide van Chefren. De sfinx wordt als de bewaker van het dodenrijk gezien. De uit rots gehouwen sfinx ligt in een geul, waarbij alleen het hoofd boven het grondniveau uitkomt. Hij is al diverse keren uitgegraven en gerestaureerd.

7.6. Piramides van Saqqara

Saqqara is een grote begraafplaats (necropolis) uit het Oude Egypte, gelegen ten zuiden van Caïro. Je vindt hier onder andere de Piramide van Djoser. Naast deze piramide lieten nog 16 andere koningen van Egypte een periode in Saqqara bouwen. Ook werden er grafmonumenten voor hoge ambtenaren aangelegd. De trappiramide van Djoser stamt uit de 27e eeuw v. Chr. en werd gebouwd voor de farao Djoser. De piramide heeft de naam trappiramide gekregen omdat het ontwerp als het ware uit trappen bestaat. Bij helder weer kun je hem vanuit Caïro zien. 

7.7. Mount Sinai

De Sinaïberg staat bekend vanwege zijn diepe religieuze betekenis. Het is namelijk de plek waar volgens velen geloven God de Tien Geboden aan Mozes gaf. De berg, inclusief het klooster dat aan de voet ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het St. Catharinaklooster aan de voet van Mount Sinai staat bekend om zijn architectuur. En de bijzondere ligging in het verder ruige landschap. Je kunt vanaf hier de berg beklimmen. De klim kan door sommigen als lastig worden ervaren, maar het uitzicht maakt dit zeker de moeite waard. 

7.8. Coral Reefs

Er zijn verschillende plekken in Egypte waar je de onderwaterwereld en de koraalriffen kunt ontdekken. Eén van de mooiste plekken hiervoor is de Coral Reefs in Dahab. Je ontdekt vele gekleurde vissen en de gevorderde duikers kunnen verborgen grotten ontdekken. Je zult vele duikscholen en aanbieders van excursies langs het strand vinden die je meenemen om de Coral Reefs te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld je hotel of touroperator om advies vragen om een tour bij een betrouwbare partij te boeken. 

7.9. Ras Mohamed National Park

Vlak bij Sharm-el-Sheikh, een bekende kustplaats in Egypte, vind je het nationale park Ras Mohammed. Het is gelegen op het schiereiland Sinaï en omvat ook een groot deel van de zee. Het gebied is de leefomgeving voor vele belangrijke vogels en dieren, zoals de nubische steenbok. Ras Mohammed wordt als één van de mooiste duikplekken van de Rode Zee bestempeld. 

Het leven onder water vol met bijvoorbeeld zeeschildpadden en clownvissen, kun je tijdens het snorkelen of duiken ontdekken. Ook vind je in de zee voor de kust meer dan 200 soorten koraal. Ras Mohamed wordt vanaf alle zeekanten trouwens omringt door koraalriffen. Verder ligt er een scheepswrak in het park wat als één van de mooiste wrakduikplekken ter wereld wordt gezien.

7.10. Witte woestijn

Egypte bestaat ook uit woestijn landschap. En een bijzondere plek om te bekijken is de zogenoemde Witte woestijn (Sahara el Beyda). De woestijn dankt zijn naam aan de bijzondere witte krijtrotsformaties die je er vindt. Deze zijn ontstaan door erosie en zandstormen in het gebied. De woestijn is namelijk gevormd door resten van microscopische zeedieren. Na verdwijning van de zee had de wind vrij spel om de hedendaagse rotsformaties te vormen. Je ontdekt allerlei creaties in vreemde vormen die als pilaren in de woestijn staan. 

7.11. Ramesseum

Het Ramesseum is een herdenkingstempel aan de westoever van de Nijl, boven Luxor. Ramses II gaf opdracht voor dit grote bouwwerk dat niet alleen een dodentempel is, maar ook een gedenkteken dat de koning verheerlijkt. In het Oude Egypte werd de tempel gebruikt om offers te brengen aan de goeden. Na het overlijden van Ramses kreeg de tempel ook de rol van een herdenkingsplaats.    

De tempel wordt versierd met diverse succesvolle scènes van de koning in het slagveld. Het laat de belangrijkste gebeurtenissen uit de regeerperiode zien. Ook zijn er afbeeldingen van de familie van Ramses II in het bouwwerk.Gedurende de jaren zijn verschillende gebouwen van het Ramesseum afgebroken. Stenen werden bijvoorbeeld herbruikt in andere gebouwen en diverse standbeelden werden vernietigd of onthoofd.    

7.12. Tempel van Amon

In Luxor vind je het grootste tempelcomplex van Egypte: de tempel van Karnak. De hoofdtempel hier is gewijd aan de god Amon, de Koning der Goden. De eerste constructies aan de tempel dateren van de periode die als het Middenrijk bekend staat. Dit is de periode van 2040 tot 1783 v.Chr. Daarna heeft bijna elke farao wel een bijdrage aan het complex geleverd. Er is namelijk steeds bijgebouwd. De tempel van Amon staat op de plek waar volgens het Egyptische geloof Amon de wereld heeft geschapen met zijn gedachten. Amon is een goed die met alles wat bestaat wordt geassocieerd. Hij wordt vaak afgebeeld terwijl hij op een koningstroon zit. 

De tempel is door de eeuwen heen zwaar beschadigd geraakt. Niet alleen weersomstandigheden hebben hier schuld aan gehad. Ook mensen hebben de tempel aangetast door bijvoorbeeld stenen uit de tempel te gebruiken voor het bouwen van huizen. Ook schatgravers en toeristen hebben stukken reliëf uitgehakt of hun naam op muren geschreven. 

7.13. Luxortempel

Een ander groot tempelcompex is de Luxortempel. Dit complex is gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl en werd gebouwd rond 1400 v.Chr. In tegenstelling tot andere tempels in deze streek, is de Luxortempel niet gewijd aan een speciale god of farao. De tempel is gewijd aan de verjonging van het koningschap. Diverse farao´s van Egypte werden hier gekroond. Om bij de tempel te komen, loop je door een laan met sfinxen met menselijke hoofden. De ingang werd eens door twee obelisken opgeluisterd en 4 kolossale koninklijke beelden. Je kunt de Luxortempel van ´s morgens vroeg tot in de avond bezoeken. Het complex gaat namelijk al om 6 uur ´s morgens op. 

7.14. Sharm El Luli

Egypte bestaat natuurlijk niet alleen uit piramides om te bekijken. Als je op zoek bent naar een afgelegen zandstrand en lagoon, moet je naar Sharm El Luli. Dit strand en de kustlijn behoren tot het nationale park Wadi El Gemal. Hier geniet je van een bijzondere onderwaterwereld met een exotisch zeeleven. Het strand van Sharm El Luli bevat enkele rotspartijen en wordt geflankeerd door koraalriffen. De meestal kalme lagoon bevat kristalhelder water. Je kunt hier heel goed snorkelen of duiken. Houd er alleen rekening mee dat op drukke dagen het zicht mogelijk niet perfect is. Dit komt doordat de zandbodem door de vele bezoekers kan worden aangewakkerd. 

7.15. Tempel van Philae

Op een eiland in de Nijl, in het Zuiden van Egypte vind je de Tempel van Philae. Dit tempelcomplex is gewijd aan Isis, de vruchtbaarheidsgodin. Met een bootje kun je het eiland bereiken. Je hebt dan gelijk al zicht op de grote tempel. De tempel omvat verschillende heiligdommen en tombes. Oorspronkelijk stond de Tempel van Philae niet op het eiland Agilkia, maar op het eiland Philae. Echter, in de jaren zestig werd de Aswandam gebouwd waarbij het Nassermeer zou ontstaan. Hierbij zou de tempel onder water zouden verdwijnen. Er werd dus een reddingsplan opgesteld waarbij de tempel in zijn geheel verplaatst werd naar het hoger gelegen eiland. Het landschap hier werd aangepast zodat het lijkt op de oorspronkelijke site waar de tempel stond.  

7.16. Aboe Simbel

In het Zuiden van Egypte, aan de oever van het Nassermeer, vind je Aboe Simbel. Dit is een archeologisch complex met twee enorme Egyptische tempels die uit rotswanden zijn gehakt. Hiervoor werd opdracht gegeven door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren. Opvallende kenmerken van de tempel zijn de acht zuilen van elk bijna 10 meter hoog van Ramses II. Voor de façade werden vier hoge zittende beelden van Ramses gemaakt van maar liefst 22 meter hoog. Tussen de benen van deze beelden staan kleinere beelden. Die moeten de moeder van Ramses, zijn koningin en diverse van zijn kinderen voorstellen. 

De plek waar de tempels nu staan is niet waar ze zijn ontdekt. Net als de Tempel van Philae zijn deze tempels in de jaren zestig verplaatst. Dit om te voorkomen dat ze onder water zouden verdwijnen. De tempels zijn een paar honderd meter verder van de rivier weer neergezet. . 

8. Boek een rondreis naar Egypte: vergelijk accommodaties en aanbieders

Wil je duiken of snorkelen in de Rode Zee? Het Oude Egypte met de piramides en farao´s leren kennen? Of het prachtige woestijnlandschappen aanschouwen? In Egypte kan het allemaal. Geniet van al het moois, met aangename temperaturen, tijdens een Egypte rondreis. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Egypte

Rondreis EGYPTE - 15 dagen; Van Alexandrië naar de Rode Zee
Vanaf€1.975

Egypte

Al duizenden jaren is de rivier de Nijl de levensader van Egypte. Tijdens onze tweeweekse reis door Egypte volg je deze rivier vanuit het aan de Middellandse Zee gelegen Alexandrië tot aan Abu Simbel in het uiterste zuiden van het land. Meer dan 5000 jaar geschiedenis en verrassend goed bewaarde monumenten komen aan bod, waarbij het oude Egypte een voorname plaats inneemt, maar ook de koptische en islamitische monumenten en bouwkunst menig reiziger verbaasd doen staan. Je sluit je Egypte groepsreis af aan de Rode Zee, waar je overdag de onderwaterwereld kunt verkennen en ’s avonds in een van de vele restaurantjes van de Egyptische keuken kunt genieten.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis EGYPTE 'KORT'; In de voetsporen van de farao's
Vanaf€1.495

Egypte

In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van wat Egypte te bieden heeft. Natuurlijk staan tijdens deze Egypte rondreis bekende bezienswaardigheden als de faraograven en tempels van Luxor op het programma. Ook de piramides van Gizeh en Saqqara mag je niet missen. Net als de schitterende musea en de oude wijken van Caïro. Optioneel kun je ook nog een bezoek brengen aan het woestijngebied en de meren van El Fayoum. Na alle indrukken breng je de laatste dagen van de reis door aan de Rode Zee waarna je goed uitgerust en vol mooie herinneringen weer huiswaarts keert.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
12-daagse rondreis Het eeuwenoude Egypte.
Vanaf€1.424

Aswan, Egypte

Egypte verwelkomt je met zijn machtige Nijl, de verleidelijke woestijn en gastvrije mensen. Het land barst werkelijk van de prachtige monumenten. De met woestijnzand bedekte tombes, immense piramides en torenhoge tempels halen de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven. In heksenketel Cairo duik je in het Arabische straatleven. En varend tussen Aswan en Luxor word je ondergedompeld in het lange verleden en zie je hoe mooi de omgeving van de levensader van het land is. En dan afsluiten aan de Rode Zee, ontspannen op het strand of onder water, tussen het weelderige koraalrif. Zó divers is Egypte.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Egypte Hoogtepunten
Vanaf€1.349

Caïro, Egypte

Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouwwerken en kunstschatten van Egypte. Ook maken we een mooie cruise over de Nijl. Aan het eind van de reis kun je heerlijk aan de kust genieten van het aangename klimaat.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis Cairo, Aswan en Luxor
Vanaf€2.039

Cairo, Egypte

Dit belooft een onvergetelijke rondreis door Egypte te worden. Vanaf Amsterdam vlieg je naar Caïro, hier staat de transfer al op je te wachten! Het vervoer inbegrepen en begeleid een Engelssprekend gids je tijdens deze fantastische reis. Het enige wat jij hoeft te doen is instappen, relaxen en natuurlijk je ogen uitkijken! Je zult tijdens deze reis de mooiste plekken van Egypte ontdekken en bewonderen. Van millennia-oude tempels tot grote piramides tot het Egyptisch museum. Eén ding is zeker: een vakantie om nooit te vergeten!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Prachtig Egypte

Egypte

Ontdek alle beroemde highlights van Egypte zoals de piramides van Gizeh, de eeuwige sfinx, de tempels van Karnak en Luxor tijdens een cruise over de Nijl met de reisleiders van SRC Reizen

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid
Vanaf€1.395

Egypte

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De mooiste bezienswaardigheden van Egypte en daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dat kan in een dikke week tijdens deze Egypte rondreis. Je bezoekt de enorme piramides van Gizeh en Saqqara, middeleeuwse marktjes en schitterende musea in Caïro, de grote tempels van Luxor en Karnak en de mysterieuze dodenstad Thebe. Ter afsluiting reis je naar de badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsreis Egypte: Cultuur & Strand; Mummies, piramides en Rode
Vanaf€999

Egypte

Wil je de mooiste bezienswaardigheden van Egypte zien, maar daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dan is dit voor jou de ideale Egypte rondreis. In een dikke week bezoek je de piramides van Gizeh en Saqqara, evenals de middeleeuwse marktjes van Caïro en de grote tempels van Luxor en Karnak. Ga in Luxor op zoek naar het graf van Toetanchamon. De inhoud kun je terugvinden in het schitterende Nationaal Museum in Cairo. Aan het eind van je Egypte groepsreis verblijf je aan het strand in een dorpje aan de Rode Zee. Je kunt hier heerlijk snorkelen of duiken want de onderwaterwereld van de Rode Zee is ongeevenaard. Met een hoofd vol exotische herinneringen vlieg je terug naar huis.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsreis Egypte; Van Noord naar Zuid
Vanaf€1.399

Egypte

Tijdens deze bijzondere reis verken je al het moois dat Egypte te bieden heeft. In het uiterste noorden van het land bezoek je Alexandrië, de meest Europese stad van Egypte. In Caïro rijdt naast de ingang van de eerste metro van Afrika een kar, volgeladen met enorme meloenen, getrokken door een ezeltje. Een stad vol tegenstellingen! Even buiten Caïro wachten je de machtige piramides. Vanuit Aswan, in het diepe zuiden, breng je een bezoek aan de beroemde Abu Simbel tempel. Met een traditionele Egyptische zeilboot, een feloeka, maak je een tocht over de Nijl van Aswan richting Luxor en vaar je langs verstilde Nubische dorpjes. Ook bezoek je de oudheidkundige schatten van Luxor, de stad die met recht een openluchtmuseum genoemd mag worden. Je eindigt deze reis aan de kust van de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Familiereis EGYPTE - 15 dagen; Mummies en farao's
Vanaf€1.995

Egypte

Tijdens deze familiereis maak je kennis met de rijke historie van Egypte en de pracht van de beroemde Rode Zee. Je begint je reis in de miljoenenstad Caïro. Dwaal door de oude islamitische wijk met zijn vele leuke winkeltjes, zie hoe ezelkarren en dure auto’s de weg delen en verbaas je over de piramides. Dat Egypte voor een groot deel uit woestijn bestaat, ervaar je tijdens je bezoek aan El Fayoum. Met de nachttrein reis je door naar Luxor waar je oog in oog komt te staan met het Oude Egypte. De stad lijkt wel een openluchtmuseum! Snorkelend boven ontelbare kleurrijke visjes of lekker luierend aan het strand breng je de laatste dagen van de reis door voordat je weer naar huis vliegt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
The Cascades Golf Resort, Spa & Thalasso
Vanaf€1.049

Egypte

Zoekt u de warme winterzon tegen een aantrekkelijke prijs? Dan is een verblijf in het stijlvolle The Cascades Golf Resort, Spa & Thalasso aan de Rode Zee een uitstekende optie. Dit vijfsterrenresort ligt in het hart van de legendarische links course Gary Player  en beschikt over diverse restaurants die u spectaculaire uitzichten bieden over de golfbaan en de Rode Zee.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Malikia Resort
Vanaf€765

Abu Dabbab, Egypte

Merhaba! Dit is Malikia Resort Abu Dabbab. Nieuw in ons programma, speciaal voor jou uitgekozen. Zin in een zon, zee en strandvakantie? Kijk dan niet verder. De keuzes waar jij elke dag over...

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Malikia Resort
Vanaf€882

Abu Dabbab, Egypte

Liggin Rif aan de kustStrand details: met fijn zand, vlakaflopend zandstrand; strandinformatie: steiger/zwemplateauAfstand (ca.): tot de luchthaven Marsa Alam International Airport (RMF): 30...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
15 dg cruise Egypte Israël en Italië.
Vanaf€1.107

Alexandria, Egypte

Je staat aan de reling van de Costa Pacifica terwijl je de haven van Barcelona verlaat. Wanneer je de stad niet meer kan zien, zoek je de Aperol Spritz Bar op en proost je op de cruise. Daarna is het tijd voor eten. Kies jij voor Sushino at Costa of het La Paloma Restaurant? Na het eten zing je mee met de muziek in de Rhapsody Grand Bar. Wat een heerlijk begin van de cruise. De volgende dag loop je al door Marseille en zie je de Notre Dame de la Garde en bezoek je het Mucem. De dagen daarop geniet je van prachtige Italiaanse steden als Savona, Napels en Catania. Naast al het moois wat hier te zien is geniet je ook op het terras van heerlijke pasta en een goed glas wijn. Vanavond geniet je van het heerlijke eten in Archipelago en rond je het af met een ijsje van de Gelateria Amarillo. Dan een zeedag en daarna is het dan zover je bezoekt het mooie Haifa! Met haar Baha'i Gardens en tempels, Museum of Art is er genoeg te doen en te zien. Maar vanuit Haifa kan je ook Jeruzalem bezoeken. De keus is aan jou.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
8 dg cruise Egypte Jordanië en Saudi Arabië.
Vanaf€1.089

Aqaba, Egypte

Daar lig je dan, lekker te zonnen bij het zwembad van de MSC Splendida. In Nederland zou je een jas, warme trui en een lange broek aan hebben. Maar nu even niet want je bent heerlijk aan het cruisen. Gisteren liep je nog door Aqaba en heb je de stad Petra gezien. Wat was dat mooi en indrukwekkend. Nu vaar je richting Saudi Arabië. Je weet nog niet helemaal wat je er van moet van verwachten. Maar geloof ons maar dat het je zal verbazen hoe mooi en prachtig het is in Jeddah en Yanbu. Met hun oude centra waan je je soms terug in de tijd. Maar er zijn ook moderne gebouwen, prachtige moskees en sla een bezoek aan een souk ook zeker niet over. Je bent nog niet zo lang aan boord maar je merkt al dat je je thuis voelt. Zo meteen roetsj je nog van de glijbanen van het aquapark en vanavond eet je in La Reggia Restaurant. Als je klaar bent met eten ga je lekker zitten in L'Aperiritvo Bar. Daarna weet je het nog niet. Ga je je poker skills testen in de Poker Room of toch een show bezoeken in The Strand Theatre? Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?