Rondreis Egypte

Rondreis Egypte: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 22 rondreizen naar Egypte.

bekijken

Piramides Egypte

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee.
Vanaf€1.795

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee

Als je aan Egypte denkt, denk je aan piramides en farao´s. Ook is het een land waar je van een prachtige onderwaterwereld kunt genieten. En je vindt er vele All Inclusive accommodatie opties waarbij je van luxe en comfort geniet tijdens je vakantie. Een heerlijk zonnetje en de helderblauwe zee bezorgen je direct een optimaal vakantiegevoel. 

1. Kenmerken Egypte

Om te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat en alvast je reis kunt gaan plannen, hebben we alle informatie voor een rondreis door Egypte voor je bij elkaar verzameld. Ontdek de beste reistijd en de bijzondere plekken die niet je mag overslaan. 

Kenmerken rondreis Egypte

Land Egypte
Werelddeel Afrika
Klimaat Woestijnklimaat
Inwonersaantal   miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 4.5 uur
Valuta Egyptische pond
Taal Arabisch 
Tijdsverschil met Nederland 1 uur later in de winter
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis vliegtuig 
Visum nodig Ja, max 30 dagen
Inenten DTP, Hepatitis A 

2. Rondreis Egypte: handig om vooraf te weten

Als je een rondreis door Egypte gaan maken, krijg je te maken met een andere cultuur en gebruiken dan je mogelijk gewend bent. We zetten graag een aantal zaken die goed zijn om vooraf te weten op een rij. 

 • Over het algemeen zijn Egyptenaren vriendelijke mensen. Personen die in de toeristenindustrie werken kunnen echter opdringerig zijn.
 • Je kunt het water uit de kraan niet drinken in Egypte. Gebruik daarom mineraalwater uit flessen. 
 • Voorkom darmproblemen en eet bijvoorbeeld geen rauwe groenten.
 • Houd er rekening mee dat de zon aanzienlijk krachtiger is in Egypte dan in Nederland. Gebruik dus een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en smeer je regelmatig in.  
 • Het is gebruikelijk om een fooi te geven in bijvoorbeeld restaurants, hotels en aan lokale gidsen. 

3. Goed voorbereid op reis naar Egypte

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daardoor is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. 

3.1. Visum

Je hebt een visum nog voor een vakantie in Egypte. Je kunt deze gemakkelijk online aanvragen. Het visum is 90 dagen geldig en in deze periode mag je maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Vraag je visum op tijd aan, de verwerkingstijd is ongeveer een week. De kosten voor het visum liggen rond de €35. Je moet trouwens minstens één overnachting in Egypte kunnen overleggen bij het aanvragen van je visum. En je paspoort moet nog minimaal 6  maanden geldig zijn bij aankomst in Egypte. 

3.2. Inentingen

De Schat van de Farao Deluxe
Vanaf€2.488

De Schat van de Farao Deluxe

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden. Verder is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt of een transit hebt gehad. Ook kunnen er persoonsgebonden inentingen aangeraden worden. Het is aan te raden om minimaal 4 tot 6 weken voor je rondreis door Egypte een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau om je te laten voorlichten. 

Highlights van het Oude Egypte
Vanaf€2.456

Highlights van het Oude Egypte

Tijdens een consult kun je jouw reisroute doornemen. Als je inentingen worden aangeraden, kunnen die vaak gelijk gezet worden. De kosten voor het consult en de inentingen hangen af van de plaats waar het vaccinatiebureau gevestigd is. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag van ongeveer €24 voor het consult, €29 voor DTP en voor een inenting tegen Hepatitis A betaal je gemiddeld €55. Bekijk trouwens ook je verzekeringspolis, want in veel gevallen worden deze kosten door je zorgverzekering vergoed. 

4. Veiligheidsrisico´s Egypte

Highlights van het Oude Egypte
Vanaf€2.456

Highlights van het Oude Egypte

Als je een rondreis door Egypte gaat maken, is het goed om vooraf te weten dat er in het hele land kans is op politieke onrust. En dat er een risico is op terroristische aanslagen. De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren echter wel verbeterd. En de overheid neemt extra veiligheidsmaatregelen. 

Er worden veiligheidsrisico´s in bepaalde gebieden van Egypte gemeld. Voor de laatste update, kun je het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nagaan. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen ter plaatse. Hotelresorts zijn over het algemeen goed beveiligd. Als je vanuit Hurghada een bezoek aan Luxor wilt brengen, is de weg alleen overdag open. ´s Avonds is de web gesloten voor toeristen in verband met veiligheidsrisico´s. Reisorganisaties moeten vooraf toestemming vragen aan de toeristenpolitie om de weg te mogen gebruiken. Graag delen we ook nog wat tips om veilig een rondreis door Egypte te maken. 

 • Er kunnen protesten tegen de regering voorkomen die gewelddadig kunnen worden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Mocht je onverhoopt in een demonstratie terecht komen, is het aan te raden de plaats direct te verlaten. 
 • Let op dat je geen foto´s maakt van demonstraties of strategische plekken zoals overheidsgebouwen en militaire objecten. Je kunt hiervoor gearresteerd worden of het land worden uitgezet. 
 • Er kunnen aanslagen in Egypte voorkomen. Doelwitten zijn vaak overheidsgebouwen of kerken. Wees alert in de buurt van deze gebouwen en volg aanwijzingen van de autoriteiten op. 
 • Het is strafbaar om kritische opmerkingen over Egypte, de president, religie en veiligheidsdiensten te maken. Ook op social media. 
 • In Egypte staan er hoge straffen op het in bezit hebben en het gebruik van (soft)drugs. Neem geen drugs mee het land in en gebruik het daar ook niet. 
 • Vrouwen lopen het gevaar slachtoffer te worden van seksueel geweld of liefdesfraude (bezness). Hierbij gaat een man een relatie aan met een buitenlandse vrouw om haar geld afhandig te maken of voor een visum. Pas hier dus voor op. 
 • In Egypte krijgt de LHBTI community te maken met arrestaties en veroordelingen. Ook zijn buitenlandse homoseksuelen in het verleden het land uitgezet. Houd hier dus rekening mee. 
 • De regels voor de veiligheid tijdens activiteiten zoals watersporten kunnen afwijken van die in Nederland. Het is goed om vooraf eerst na te gaan of de organisatie erkend is en als betrouwbaar bekend staat. 
Rondreis Cairo, Aswan en Luxor
Vanaf€1.249

Rondreis Cairo, Aswan en Luxor

Door armoede in het land en de verslechterde economische situatie is er criminaliteit in Egypte. Het is daarom aan te raden bij voorkeur niet in de avond te reizen. En wees na zonsondergang alert op straat. Ook overdag is het aan te raden niet alleen over straat te lopen en vermijd sloppenwijken. Mocht je slachtoffer worden van een beroving, bied dan geen weerstand. Dit kan tot (meer) geweld leiden.

5. Klimaat in Egypte 

Rondreis Egypte
Vanaf€1.899

Rondreis Egypte

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Egypte? In principe kun je het hele jaar door een rondreis door dit land maken. Echter, als je de hete en droge zomermaanden wilt vermijden, kun je het beste in de Nederlandse wintertijd naar Egypte reizen. Dan geniet je van temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Er zit weinig verschil tussen de temperaturen in de verschillende plaatsen in het land. Egypte heeft een klimaat wat als woestijnklimaat te bestempelen valt. Er valt zeer weinig neerslag, de zomers zijn er heet en de winters mild. Er kunnen binnen dezelfde 24 uur allen wel grote temperatuurverschillen voorkomen. Zo kan het ´s avonds flink afkoelen. April tot en met oktober zijn de hetere maanden in Egypte waarin temperaturen van 40 graden in de schaduw niet vreemd zijn.

10-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte
Vanaf€2.033

10-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte

Als je een kustplaats gaat bezoeken, kun je genieten van een zeebriesje wat de hoge temperatuur aangenamer en dragelijker maakt. Normaal gesproken rond de maand april krijg je in Egypte jaarlijks te maken met de khamsin - een zeer warme wind uit de woestijn. Dit gaat vaak gepaard met veel woestijnzand in de lucht. Als je last hebt van gevoelige luchtwegen of contactlenzen draagt, kan deze hete wind voor last zorgen. 

6. Transport voor een Egypte rondreis

Groepsrondreis Egypte Kort
Vanaf€1.599

Groepsrondreis Egypte Kort

Als je vanuit Nederland naar Egypte gaat, is het vliegtuig de manier om er te komen. Je kunt in Egypte op verschillende plaatsen vliegen. Veelgebruikt zijn de vliegvelden van Sharm-El-Sheikh, Luxor, Caïro en Hurghada. De vliegtijd bij een rechtstreekse vlucht zal tussen de 4,5 en 5,5 uur liggen. Vanaf het vliegveld vindt de transfer naar accommodaties met grote en kleine bussen. Als je een pakketreis hebt geboekt, zal de transfer in de meeste gevallen geregeld zijn. Mocht je geen georganiseerde reis hebben geboekt en wil je ter plaatse zelf het vervoer regelen, dan is een taxi in de meeste gevallen de makkelijkste manier om je te verplaatsen. Maak vooraf goede prijsafspraken om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen. Je zult merken dat de meeste taxichauffeurs aardig Engels spreken. 

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee.
Vanaf€1.795

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee

Om Egypte te bekijken is het boeken van excursies een aanrader. Dit is een verstandige keuze, want zo voorkom je dat je zelf in het chaotische verkeer moet manoeuvreren. Dit brengt enige veiligheidsrisico´s met zich mee. Er vallen jaarlijks vele verkeersslachtoffer. Dit komt onder andere door de slechte verlichting van de wegen. Het wordt dan ook niet aangeraden om zelf bijvoorbeeld een auto te huren. Als je toch een auto wilt huren, doe dit dan inclusief chauffeur. Die kent de weg en is gewend aan de lokale rijstijl. 

Isis: 15 Daagse Nijlcruise&Rode Zee / Hurghada.
Vanaf€1.495

Isis: 15 Daagse Nijlcruise&Rode Zee / Hurghada

Om van A naar B te komen, kun je ook kiezen voor de superjet bus. Dit zijn de beste en snelste busdiensten van Egypte. Deze zijn meestal voorzien van airo. Het uitgebreide busnetwerk brengt je comfortabel naar de verschillende grote steden en badplaatsen. Het nadeel is wel dat de dienstregeling normaal gesproken alleen in het Arabisch wordt aangeboden. Vraag bijvoorbeeld een chauffeur even om hulp. Deze spreken vaak redelijk Engels. In tegenstelling tot het busnetwerk is het treinnetwerk niet goed onderhouden. Reizen met de trein is niet aangenaam en wordt dus afgeraden. 

7. Bezienswaardigheden rondreis Egypte

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee.
Vanaf€1.795

Amon: 15 dagen Cairo, Nijlcruise en Rode Zee

Als je naar Egypte gaat, wil je waarschijnlijk piramides zien. Natuurlijk vind je daarvoor tips in deze top 16 met bezienswaardigheden. Maar Egypte biedt meer. Ontdek de bijzondere plekken die je niet mag missen als je een rondreis door Egypte gaat maken. 

7.1. Egyptisch museum

Als je alles te weten wilt komen over de geschiedenis van de farao's in Egypte,moet je zeker een bezoek brengen aan het Egyptisch museum. Het museum bevat een collectie van ruim 120.000 kunstschatten uit het Oude Egypte waarvan een groot deel tentoongesteld wordt. Het museum heet officieel het Museum der Egyptische oudheden en is gevestigd in de hoofdstad Caïro. Je vindt enkele van de grootste schatten uit de Egyptische oudheid in het museum. Wat dacht je bijvoorbeeld van de inboedel van het graf van farao Toetanchamon en de mummie van Ramses II. Geef je ogen de kost en plan je bezoek zodat je geen tijd te kort komt om alles te zien wat je wilt bekijk. 

Penke Aangezien het huidige gebouw van het museum niet meer voldoet aan de eisen om de verschillende objecten op de juiste manier te bewaren, wordt er aan een nieuw gebouw gewerkt. Dit belooft een architectonisch hoogstandje te worden om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. De opening wordt media 2020 verwacht.
 

7.2. Gizeh Plateau

Rondreis Egypte
Vanaf€1.899

Rondreis Egypte

Net buiten Caïro ligt het Gizeh Plateau. Op dit plateau vind je de Grote Piramiden van Gizeh en de Grote Sfinx. Het Gizeh Plateau omvat in totaal elf piramides. De drie grootsten (Cheops, Chefren en Mykerinos) bestaan al ruim 4900 jaar. Deze toeristische bezienswaardigheid mag niet ontbreken op je bezoek lijstje voor een rondreis door Egypte.  

7.3. Piramiden van Gizah

Groepsrondreis Egypte Kort
Vanaf€1.599

Groepsrondreis Egypte Kort

Niet alleen zijn de Piramiden van Gizeh de bekendste Egyptische piramiden, ze zijn ook de oudste bouwwerken van de mensheid. En als één van de zeven wereldwonderen van de oude wereld de enigen die je nu nog met eigen ogen kunt zien. De piramiden zijn vernoemd naar de farao die erin begraven ligt. Je zult versteld staan van de grootsheid ervan. Rondom de koningsgraven vind je begraafplaatsen van familieleden van de farao's en bijvoorbeeld priesters.  

7.4. Piramide van Cheops

Discover fascinerend Egypte Deluxe
Vanaf€2.548

Discover fascinerend Egypte Deluxe

De Grote piramide van de Piramiden van Gizeh is die van Cheops. Het biedt een overweldigend schouwspel. Er wordt geschat dat er ongeveer 20 jaar aan deze piramide is gewerkt. Hij bevat miljoenen stenen die elk zo’n 2000 tot 3000 kilo wegen. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de Egyptenaren deze enorme bouwwerken konden maken zonder de moderne hulpmiddelen. De piramide is jarenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest. De andere groten piramiden van Chefren en Mykerinos zijn wat kleiner, maar nog steeds enorm. Je kunt deze piramide van binnen bekijken, alleen worden bezoekersaantallen streng gereguleerd.

7.5. Sfinx van Gizeh

Op het Gizeh plateau vind je ook de Sfinx van Gizeh. Dit is het grootste beeld van een sfinx ter wereld. Het bouwwerk van het mythologische wezen met een menselijk hoofd en het lichaam van een leeuw, staat met zijn rug naar de piramide van Chefren. De sfinx wordt als de bewaker van het dodenrijk gezien. De uit rots gehouwen sfinx ligt in een geul, waarbij alleen het hoofd boven het grondniveau uitkomt. Hij is al diverse keren uitgegraven en gerestaureerd.

7.6. Piramides van Saqqara

Saqqara is een grote begraafplaats (necropolis) uit het Oude Egypte, gelegen ten zuiden van Caïro. Je vindt hier onder andere de Piramide van Djoser. Naast deze piramide lieten nog 16 andere koningen van Egypte een periode in Saqqara bouwen. Ook werden er grafmonumenten voor hoge ambtenaren aangelegd. De trappiramide van Djoser stamt uit de 27e eeuw v. Chr. en werd gebouwd voor de farao Djoser. De piramide heeft de naam trappiramide gekregen omdat het ontwerp als het ware uit trappen bestaat. Bij helder weer kun je hem vanuit Caïro zien. 

7.7. Mount Sinai

De Sinaïberg staat bekend vanwege zijn diepe religieuze betekenis. Het is namelijk de plek waar volgens velen geloven God de Tien Geboden aan Mozes gaf. De berg, inclusief het klooster dat aan de voet ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het St. Catharinaklooster aan de voet van Mount Sinai staat bekend om zijn architectuur. En de bijzondere ligging in het verder ruige landschap. Je kunt vanaf hier de berg beklimmen. De klim kan door sommigen als lastig worden ervaren, maar het uitzicht maakt dit zeker de moeite waard. 

7.8. Coral Reefs

Best Deal Egypte's tempels en piramides
Vanaf€1.596

Best Deal Egypte's tempels en piramides

Er zijn verschillende plekken in Egypte waar je de onderwaterwereld en de koraalriffen kunt ontdekken. Eén van de mooiste plekken hiervoor is de Coral Reefs in Dahab. Je ontdekt vele gekleurde vissen en de gevorderde duikers kunnen verborgen grotten ontdekken. Je zult vele duikscholen en aanbieders van excursies langs het strand vinden die je meenemen om de Coral Reefs te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld je hotel of touroperator om advies vragen om een tour bij een betrouwbare partij te boeken. 

7.9. Ras Mohamed National Park

Vlak bij Sharm-el-Sheikh, een bekende kustplaats in Egypte, vind je het nationale park Ras Mohammed. Het is gelegen op het schiereiland Sinaï en omvat ook een groot deel van de zee. Het gebied is de leefomgeving voor vele belangrijke vogels en dieren, zoals de nubische steenbok. Ras Mohammed wordt als één van de mooiste duikplekken van de Rode Zee bestempeld. 

Verborgen plekjes van Egypte
Vanaf€3.456

Verborgen plekjes van Egypte

Het leven onder water vol met bijvoorbeeld zeeschildpadden en clownvissen, kun je tijdens het snorkelen of duiken ontdekken. Ook vind je in de zee voor de kust meer dan 200 soorten koraal. Ras Mohamed wordt vanaf alle zeekanten trouwens omringt door koraalriffen. Verder ligt er een scheepswrak in het park wat als één van de mooiste wrakduikplekken ter wereld wordt gezien.

7.10. Witte woestijn

Egypte bestaat ook uit woestijn landschap. En een bijzondere plek om te bekijken is de zogenoemde Witte woestijn (Sahara el Beyda). De woestijn dankt zijn naam aan de bijzondere witte krijtrotsformaties die je er vindt. Deze zijn ontstaan door erosie en zandstormen in het gebied. De woestijn is namelijk gevormd door resten van microscopische zeedieren. Na verdwijning van de zee had de wind vrij spel om de hedendaagse rotsformaties te vormen. Je ontdekt allerlei creaties in vreemde vormen die als pilaren in de woestijn staan. 

7.11. Ramesseum

Het Ramesseum is een herdenkingstempel aan de westoever van de Nijl, boven Luxor. Ramses II gaf opdracht voor dit grote bouwwerk dat niet alleen een dodentempel is, maar ook een gedenkteken dat de koning verheerlijkt. In het Oude Egypte werd de tempel gebruikt om offers te brengen aan de goeden. Na het overlijden van Ramses kreeg de tempel ook de rol van een herdenkingsplaats.    

12-daagse rondreis Het eeuwenoude Egypte
Vanaf€1.424

12-daagse rondreis Het eeuwenoude Egypte

De tempel wordt versierd met diverse succesvolle scènes van de koning in het slagveld. Het laat de belangrijkste gebeurtenissen uit de regeerperiode zien. Ook zijn er afbeeldingen van de familie van Ramses II in het bouwwerk.Gedurende de jaren zijn verschillende gebouwen van het Ramesseum afgebroken. Stenen werden bijvoorbeeld herbruikt in andere gebouwen en diverse standbeelden werden vernietigd of onthoofd.    

7.12. Tempel van Amon

In Luxor vind je het grootste tempelcomplex van Egypte: de tempel van Karnak. De hoofdtempel hier is gewijd aan de god Amon, de Koning der Goden. De eerste constructies aan de tempel dateren van de periode die als het Middenrijk bekend staat. Dit is de periode van 2040 tot 1783 v.Chr. Daarna heeft bijna elke farao wel een bijdrage aan het complex geleverd. Er is namelijk steeds bijgebouwd. De tempel van Amon staat op de plek waar volgens het Egyptische geloof Amon de wereld heeft geschapen met zijn gedachten. Amon is een goed die met alles wat bestaat wordt geassocieerd. Hij wordt vaak afgebeeld terwijl hij op een koningstroon zit. 

10-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte
Vanaf€2.033

10-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte

De tempel is door de eeuwen heen zwaar beschadigd geraakt. Niet alleen weersomstandigheden hebben hier schuld aan gehad. Ook mensen hebben de tempel aangetast door bijvoorbeeld stenen uit de tempel te gebruiken voor het bouwen van huizen. Ook schatgravers en toeristen hebben stukken reliëf uitgehakt of hun naam op muren geschreven. 

7.13. Luxortempel

Een ander groot tempelcompex is de Luxortempel. Dit complex is gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl en werd gebouwd rond 1400 v.Chr. In tegenstelling tot andere tempels in deze streek, is de Luxortempel niet gewijd aan een speciale god of farao. De tempel is gewijd aan de verjonging van het koningschap. Diverse farao´s van Egypte werden hier gekroond. Om bij de tempel te komen, loop je door een laan met sfinxen met menselijke hoofden. De ingang werd eens door twee obelisken opgeluisterd en 4 kolossale koninklijke beelden. Je kunt de Luxortempel van ´s morgens vroeg tot in de avond bezoeken. Het complex gaat namelijk al om 6 uur ´s morgens op. 

7.14. Sharm El Luli

Rondreis Cairo, Aswan en Luxor
Vanaf€1.249

Rondreis Cairo, Aswan en Luxor

Egypte bestaat natuurlijk niet alleen uit piramides om te bekijken. Als je op zoek bent naar een afgelegen zandstrand en lagoon, moet je naar Sharm El Luli. Dit strand en de kustlijn behoren tot het nationale park Wadi El Gemal. Hier geniet je van een bijzondere onderwaterwereld met een exotisch zeeleven. Het strand van Sharm El Luli bevat enkele rotspartijen en wordt geflankeerd door koraalriffen. De meestal kalme lagoon bevat kristalhelder water. Je kunt hier heel goed snorkelen of duiken. Houd er alleen rekening mee dat op drukke dagen het zicht mogelijk niet perfect is. Dit komt doordat de zandbodem door de vele bezoekers kan worden aangewakkerd. 

7.15. Tempel van Philae

Op een eiland in de Nijl, in het Zuiden van Egypte vind je de Tempel van Philae. Dit tempelcomplex is gewijd aan Isis, de vruchtbaarheidsgodin. Met een bootje kun je het eiland bereiken. Je hebt dan gelijk al zicht op de grote tempel. De tempel omvat verschillende heiligdommen en tombes. Oorspronkelijk stond de Tempel van Philae niet op het eiland Agilkia, maar op het eiland Philae. Echter, in de jaren zestig werd de Aswandam gebouwd waarbij het Nassermeer zou ontstaan. Hierbij zou de tempel onder water zouden verdwijnen. Er werd dus een reddingsplan opgesteld waarbij de tempel in zijn geheel verplaatst werd naar het hoger gelegen eiland. Het landschap hier werd aangepast zodat het lijkt op de oorspronkelijke site waar de tempel stond.  

7.16. Aboe Simbel

Piramides en strandplezier
Vanaf€1.810

Piramides en strandplezier

In het Zuiden van Egypte, aan de oever van het Nassermeer, vind je Aboe Simbel. Dit is een archeologisch complex met twee enorme Egyptische tempels die uit rotswanden zijn gehakt. Hiervoor werd opdracht gegeven door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren. Opvallende kenmerken van de tempel zijn de acht zuilen van elk bijna 10 meter hoog van Ramses II. Voor de façade werden vier hoge zittende beelden van Ramses gemaakt van maar liefst 22 meter hoog. Tussen de benen van deze beelden staan kleinere beelden. Die moeten de moeder van Ramses, zijn koningin en diverse van zijn kinderen voorstellen. 

Highlights van het Oude Egypte Deluxe
Vanaf€2.857

Highlights van het Oude Egypte Deluxe

De plek waar de tempels nu staan is niet waar ze zijn ontdekt. Net als de Tempel van Philae zijn deze tempels in de jaren zestig verplaatst. Dit om te voorkomen dat ze onder water zouden verdwijnen. De tempels zijn een paar honderd meter verder van de rivier weer neergezet. . 

8. Boek een rondreis naar Egypte: vergelijk accommodaties en aanbieders

Individuele rondreis Egypte
Vanaf€1.095

Individuele rondreis Egypte

Wil je duiken of snorkelen in de Rode Zee? Het Oude Egypte met de piramides en farao´s leren kennen? Of het prachtige woestijnlandschappen aanschouwen? In Egypte kan het allemaal. Geniet van al het moois, met aangename temperaturen, tijdens een Egypte rondreis. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Egypte

Vanaf€1.795

Egypte

AMON: 15 DAAGSE RONDREIS EGYPTE INCL. CAIRO, CRUISE & RODE ZEEDe schatten van de Nijl - Luxe rondreis langs alle monumenten van de Nijl en Caïro met een ontspannend einde aan de Rode Zee.DAG 1: AANKOMST EGYPTE  - Na aankomst in Hurghada brengen wij u naar uw hotel voor overnachting. DAG 2: HURGHADA - Vandaag kunt u nog even relaxen voor uw avontuur begint: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. De volgende ochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer naar Luxor.    Accommodatie: M/S Renaissance, Luxor - Aswan, NijlcruiseDAG 3: HURGHADA - LUXOR / START NIJLCRUISE - Het startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!DAG 4: LUXOR EXCURSIES / VAREN VIA ESNA NAAR EDFU - 's Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. Na de lunch aan boord bezoekt u het immense tempelcomplex van Karnak. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu. DAG 5: EDFU EXCURSIE / VAREN NAAR KOM OMBO EN ASWAN - Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Kom Ombo en u kunt ultiem ontspannen. Tijdens het diner met Galabeya party vaart het cruiseschip naar Aswan.DAG 6: ASWAN EXCURSIES - In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswandam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht. In de middag kunt u kiezen voor een optionele tour naar het Nubian Village of lekker ontspannen aan boord. U overnacht in Aswan.DAG 7: ABU SIMBEL (OPTIONELE EXCURSIE) - Er is genoeg te verkennen in het prachtige Aswan, maar u kunt deze ochtend ook een optionele excursie boeken naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel. U start de dag om half 4 voor de ca. 3,5 uur durende tocht. U krijgt een ontbijtbox mee voor onderweg. De indrukwekkende tempels van Ramses II en zijn geliefde koningin Nefertari zullen u steil achterover doen slaan. In de middag keert u terug naar Aswan voor het diner aan boord en kunt u genieten van een Nubische show. Overnachting in Aswan.DAG 8: KOM OMBO EXCURSIE - varen naar Edfu - Na de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. Tijdens het diner zet het schip koers naar Edfu waar u overnacht.DAG 9: VAREN NAAR LUXOR VIA ESNA / LUXOR EXCURSIE - De cruise vaart na het ontbijt naar Luxor en u kunt ultiem ontspannen. Na de lunch aan boord bezoekt u de laatste, maar zeer bijzondere tempel van Luxor. 's Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s. U overnacht aan boord van het schip.   Accommodatie: Cairo Pyramids Hotel, Giza, CairoDAG 10: LUXOR / CAIRO - Per binnenlandse vlucht vertrekt u daarna naar uw volgende bestemming. Direct na aankomst op de luchthaven van de grootste stad van Afrika wordt u naar uw hotel gebracht, waar u verblijft op basis van logies en ontbijt. In de avond kunt u optioneel de Sound & Light show bij de piramides bijboeken.DAG 11: PIRAMIDES EN SFINX - Onze chauffeur haalt u en uw gids na het ontbijt op voor een uitgebreide excursie dag vol hoogtepunten. Allereerst bezoekt u de wereldberoemde Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum. Het mooiste archeologiemuseum van de wereld, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te bewonderen is. ’s Avonds heeft u de optie om een Diner aan de Nijl bij te boeken.DAG 12: VRIJE DAG CAIRO - Deze dag in Caïro kunt u zelf indelen. U hebt de optie om een of twee excursies bij te boeken. Zo kunt u naar de oud-Egyptische stad Memphis en het necropolis Sakkara of Caïro verkennen. Kiest u voor Caïro, dan neemt de gids u mee naar de citadel van Saladin. U heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u de statige Mohammed Ali Moskee. De minaretten van dit prachtige gebouw zijn vanuit de hele stad te zien. Na de lunch staat een bezoek aan de Khan El-Khalili bazaar op het programma. U kijkt uw ogen uit!DAG 13: CAIRO / HURGHADA - Per binnenlandse vlucht vertrekt u vandaag naar uw laatste bestemmin badplaats Hurghada. Dé bestemming om in alle rust bij te komen van uw indrukken en te genieten van de fantastische onderwaterwereld. De verzorging voor uw verblijf in Hurghada is op basis van all inclusive.   Accommodatie: Pharaoh Azur resort, Sahl Hasheesh Road, HurghadaDAG 14: HURGHADA - In Hurghada viert u echt vakantie. Vandaag kunt u naar eigen wens indelen: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. DAG 15: HURGHADA / AMSTERDAM - Het is tijd om naar huis te gaan. Een paar uur voor vertrek, wordt u met een koffer vol herinneringen per transfer naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw reis naar Amsterdam.Is de datum naar keuze niet meer beschikbaar of wilt u een aanpassing in het programma maken mailt u dan naar reizen@egypte.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen. Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden. INBEGREPENRetourvlucht Amsterdam - Hurghada  met TransaviaVlucht Luxor - Cairo met EgyptAirVlucht Cairo - Hurghada met EgyptAir7 nachten aan boord van de cruise M/S Renaissance op basis van vol pension3 nachten in het Cairo Pyramids Hotel op basis van logies & ontbijt4 nachten verblijf in het Pharaoh Azur Resort op basis van all inclusiveExcursies in Aswan, Kom Ombo, Edfu en LuxorExcursies in Caïro: de Piramiden van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch MuseumTransfer per mini bus van Hurghada naar LuxorAlle entreegelden m.b.t. de excursiesLuchthavenbelastingBijdrage SGR & Calamiteitenfonds (niet in vanafprijs)Alle transfersNIET INBEGREPENFooien: 45 euro p.p. (ter plaatse te voldoen)Visum kostenReis- of annuleringsverzekering Overige uitgaven

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.795

Egypte

HORUS: 15 DAAGSE RONDREIS EGYPTE INCL. CAIRO, NIJLCRUISE EN RODE ZEE / HURGHADAFantastische rondreis langs alle highlights van Egypte!DAG 1: AANKOMST EGYPTE  - Na aankomst in Hurghada brengen wij u naar uw hotel voor overnachting. DAG 2: HURGHADA - Vandaag kunt u nog even relaxen voor uw avontuur begint: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. De volgende ochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer naar Luxor.     Accommodatie: M/S Renaissance, Luxor - Aswan, NijlcruiseDAG 3: HURGHADA / LUXOR - Vandaag vertrekt u vroeg per luxe minubus naar Luxor. Bij aankomst in Luxor wordt u naar het cruise schip gebracht en kunt u zich voorbereiden op de eerste excursie dag. Na een korte kennismaking staat een bezoek aan de westelijke oever van Luxor gepland. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. ’s Middags keert u terug naar het schip in Luxor.DAG 4: LUXOR / EDFU - Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu.DAG 5: EDFU / ASWAN - Na het ontbijt vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, krokodillen god Sobek en valken god Horus. Tijdens het diner zet het schip koers naar Aswan.DAG 6: ASWAN - In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswandam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht.    Accommodatie: Cairo Pyramids Hotel, Giza, CairoDAG 7: VLUCHT NAAR CAIRO  - Het is tijd om verder te reizen. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u een transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Cairo. Het vliegtuig daalt en de kleurrijke stad Caïro komt in zicht. Direct na aankomst op de luchthaven van de grootste stad van Afrika wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de komende drie nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.DAG 8: PIRAMIDES EN SFINX - Onze chauffeur haalt u en uw gids na het ontbijt op voor een uitgebreide excursie dag vol hoogtepunten. Allereerst bezoekt u de wereldberoemde Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum. Het mooiste archeologiemuseum van de wereld, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te bewonderen is. ’s Avonds heeft u de optie om een Diner aan de Nijl bij te boeken.DAG 9: VRIJE DAG CAIRO - Deze dag in Caïro kunt u zelf indelen. U hebt de optie om een of twee excursies bij te boeken. Zo kunt u naar de oud-Egyptische stad Memphis en het necropolis Sakkara of Caïro verkennen. Kiest u voor Caïro, dan neemt de gids u mee naar de citadel van Saladin. U heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u de statige Mohammed Ali Moskee. De minaretten van dit prachtige gebouw zijn vanuit de hele stad te zien. Na de lunch staat een bezoek aan de Khan El-Khalili bazaar op het programma. U kijkt uw ogen uit!DAG 10: VLUCHT NAAR HURGHADA - Na het ontbijt brengen wij u per binnenlandse vlucht naar uw laatste bestemmin badplaats Hurghada. Dé bestemming om in alle rust bij te komen van uw indrukken en te genieten van de fantastische onderwaterwereld. De verzorging voor uw verblijf in Hurghada is op basis van all inclusive.   Accommodatie: Pharaoh Azur resort, Sahl Hasheesh Road, HurghadaDAG 11 T/M 14: HURGHADA -  In Hurghada viert u echt vakantie. U deelt deze dagen naar eigen wens in: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. DAG 15: TERUGREIS - Het is tijd om naar huis te gaan. Een paar uur voor vertrek, wordt u met een koffer vol herinneringen per transfer naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw reis naar Amsterdam.Is de datum naar keuze niet meer beschikbaar of wilt u een aanpassing in het programma maken mailt u dan naar reizen@egypte.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen. Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden. INBEGREPENRetourvlucht Amsterdam - Hurghada  met TransaviaVlucht Aswan - Cairo & Cairo - Hurghada met Egypt AirTransfer Hurghada - Luxor per luxe bus3 nachten in het Cairo Pyramids Hotel op basis van logies & ontbijt4 nachten aan boord van de cruise M/S Renaissance op basis van vol pension.7 nachten in het Pharaoh Azur Resort o.b.v. all inclusiveExcursies in Caïro: de Piramiden van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch MuseumExcursies in Aswan, Kom Ombo, Edfu en LuxorAlle entreegelden m.b.t. de excursiesLuchthavenbelastingBijdrage Calamiteitenfonds (niet in vanafprijs)Alle transfersNIET INBEGREPENFooien: 44 euro p.p. (ter plaatse te voldoen)Visum kostenReis- of annuleringsverzekering Overige uitgaven

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.495

Egypte

ISIS: 15 DAAGSE RONDREIS INCL. NIJLCRUISE & RODE ZEE / HURGHADAIsis - Spectaculaire rondreis inclusief Nijlcruise en een all inclusive strandvakantie aan de Rode Zee (Hurghada).DAG 1: AANKOMST EGYPTE  - Na aankomst in Hurghada brengen wij u naar uw hotel voor overnachting. DAG 2: HURGHADA - Vandaag kunt u nog even relaxen voor uw avontuur begint: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. De volgende ochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer naar Luxor.    Accommodatie: M/S Renaissance, Luxor - Aswan, NijlcruiseDAG 3: HURGHADA - LUXOR / START NIJLCRUISE - Het startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!DAG 4: LUXOR EXCURSIES - 's Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. 's Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s.DAG 5: LUXOR EXCURSIES / VAREN VIA ESNA NAAR EDFU - Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu tijdens een gezellige cocktail party. U dineert en overnacht aan boord in Edfu.DAG 6: EDFU EXCURSIE / VAREN NAAR ASWAN - Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Kom Ombo en u kunt ultiem ontspannen. Tijdens het diner vaart het cruiseschip naar Aswan.DAG 7: ASWAN EXCURSIES - In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswan dam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht op het programma. U overnacht aan boord in Aswan.DAG 8: ABU SIMBEL (OPTIONELE EXCURSIE) - Er is genoeg te verkennen in het prachtige Aswan, maar u kunt deze ochtend ook een optionele excursie boeken naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel. U start de dag om half 4 voor de ca. 3,5 uur durende tocht. U krijgt een ontbijtbox mee voor onderweg. De indrukwekkende tempels van Ramses II en zijn geliefde koningin Nefertari zullen u steil achterover doen slaan. In de middag keert u terug naar Aswan voor het diner aan boord en kunt u genieten van een Nubische show. Overnachting in Aswan.DAG 9: EDFU / LUXOR - Na de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Luxor waar de dag wordt afgesloten met een diner en Galabeya party.DAG 10: LUXOR / HURGHADA - Na het ontbijt kunt u optioneel het avontuur op de nijl afsluiten met een ballonvaart over Luxor. Per luxe transfer wordt u naar Hurghada (ca. 300 km) gebracht. Hier zult u de komende 6 nachten verblijven.   Accommodatie: Pharaoh Azur resort, Sahl Hasheesh Road, HurghadaDAG 11 T/M DAG 14: HURGHADA - In Hurghada viert u echt vakantie. U deelt deze dagen naar eigen wens in: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. DAG 15: TERUGREIS - Het is tijd om naar huis te gaan. U wordt per transfer naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw reis naar Amsterdam. U blikt terug op een onvergetelijk avontuur!Is de datum naar keuze niet meer beschikbaar of wilt u een aanpassing in het programma maken mailt u dan naar reizen@egypte.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen. Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden. INBEGREPENHeenvlucht Amsterdam - Hurghada en Hurghada - Amsterdam 7 nachten aan boord van de cruise M/S Renaissance op basis van vol pension7 nachten verblijf in het Pharaoh Azur Resort op basis van all inclusiveExcursies in Luxor, Edfu, Kom Ombo en AswanTransfer Luxor - Hurghada per luxe minibusAlle entreegelden m.b.t. de excursiesLuchthavenbelastingBijdrage SGR & Calamiteitenfonds (niet vermeld in de vanaf prijs)Alle transfers.NIET INBEGREPENFooien: 42 euro p.p. (ter plaatse te voldoen)Visum kostenUpgrade privé excursiesReis- of annuleringsverzekering (optioneel bij te boeken, zie 'Prijzen & Boeken')Overige uitgaven

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.729

Caã¯ro, Egypte

Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouwwerken en kunstschatten van Egypte. Ook maken we een mooie cruise over de Nijl. Aan het eind van de reis kun je heerlijk aan de kust genieten van het aangename klimaat.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.424

Aswan, Egypte

Egypte verwelkomt je met zijn machtige Nijl, de verleidelijke woestijn en gastvrije mensen. Het land barst werkelijk van de prachtige monumenten. De met woestijnzand bedekte tombes, immense piramides en torenhoge tempels halen de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven. In heksenketel Cairo duik je in het Arabische straatleven. En varend tussen Aswan en Luxor word je ondergedompeld in het lange verleden en zie je hoe mooi de omgeving van de levensader van het land is. En dan afsluiten aan de Rode Zee, ontspannen op het strand of onder water, tussen het weelderige koraalrif. Zó divers is Egypte.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.599

Caã¯ro, Egypte

Ga mee met deze 9-daagse vakantie naar het prachtige Egypte en bezoek de hoogtepunten met o.a. een bezoek aan de piramides, Westbank & Vallei der Koningen en een prachtige boottocht in een Felucca over de Nijl. Naast de indrukwekkende excursies hebben we voldoende tijd om het dagelijkse Egyptische leven te ontdekken. Kortom, een reis langs mysterieuze schatten, kleurige markten, indrukwekkende bouwwerken en een gastvrije volk. Aan het einde van de reis verblijven we bij de Rode Zee waar je kunt ontspannen en genieten van alle indrukken die je hebt opgedaan.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.899

Marsa Alam, Egypte

Stap aan boord van een betoverende reis door de tijd en de cultuur. Deze reis begint in de bruisende metropool Caïro, waar de eeuwenoude piramides van Gizeh en de raadselachtige Sfinx wachten om ontdekt te worden. Dwaal door de gangen van het Egyptisch Museum en laat je betoveren door de schatten van de farao's, terwijl elke artefact een verhaal vertelt uit een glorierijk verleden. Vanuit Caïro trek je naar de kuststad Alexandrië, waar de mediterrane bries de geest doet herleven en de geschiedenis tot leven komt. Verken de oude catacomben en wandel langs de kustpromenade waar Cleopatra eens wandelde, terwijl de verhalen van oude beschavingen in de lucht zweven. Maar je avontuur stopt niet aan de oevers van de Middellandse Zee. Stap aan boord van de slaaptrein en laat je wiegen door het ritme van de rails terwijl je koers zet naar het mystieke landschap van de Nijl. Eenmaal aan boord van de nijlcruise neem je de tijd om de betoverende Vallei der Koningen te verkennen, waar de oude farao's hun laatste rustplaats vonden te midden van indrukwekkende rotstombes en eeuwenoude artefacten. Dompel jezelf onder in de magie van het oude Egypte en reis naar het hart van een van 's werelds meest fascinerende beschavingen.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.249

Cairo, Egypte

Beleef een onvergetelijk avontuur tijdens een 8-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Egypte, waar oude beschavingen herleven en de mysteries van het verleden worden onthuld. Begin je reis in de bruisende stad Caïro, waar je de Grote Piramiden van Gizeh en de mystieke Sfinx kunt bewonderen, en duik diep in de geschiedenis in het fascinerende Egyptisch Museum. Vervolg je reis naar het serene Aswan, waar je de majestueuze Hoge Dam en de prachtige Tempel van Philae kunt verkennen, voordat je naar Luxor gaat. Daar wachten de adembenemende tempels van Karnak en Luxor, de mysterieuze Vallei der Koningen en de imposante Kolossen van Memnon om ontdekt te worden. Tijdens deze unieke rondreis zul je versteld staan van de rijkdom van de Egyptische cultuur en de pracht van zijn monumenten, terwijl je wordt meegenomen op een reis door de tijd naar een wereld van farao's, goden en mythen. Ervaar de betovering van Egypte zoals nooit tevoren tijdens deze onvergetelijke reis door een land doordrenkt van geschiedenis en mysterie.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?