Rondreis Hong Kong

Rondreis Hong Kong: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 2 rondreizen naar Hongkong, China.

bekijken

Hong Kong, uitzicht stad

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

Een metropool waar de tegenstellingen tussen een moderne levensstijl en het traditionele China zichtbaar worden. Dat is Hong Kong. Je vindt hier tempels met boeddha's en anderzijds eindeloze winkelstraten en neonreclames. Hoewel Hong Kong een speciale bestuurlijke regio van China is, gelden hier niet dezelfde communistische wetten. Het is een land op zich met een eigen regering, behalve voor defensie en buitenlandse zaken. De invloeden uit zijn tijd als Britse kolonie zijn hier nog altijd zichtbaar. 

1. Kenmerken Hong Kong

Wil je een rondreis door Hong Kong maken? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt. We geven je praktische informatie van het visum tot inentingen en natuurlijk de Hong Kong bezienswaardigheden die je niet mag missen. 

Kenmerken rondreis Hong Kong

Land China, Hong Kong
Werelddeel Azië
Klimaat Landklimaat
Inwonersaantal  32 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 11.5 uur
Valuta Hongkongse dollar
Taal Engels en Chinees (standaard kantonees)
Tijdsverschil met Nederland 6 uur later in de zomer
Prijsniveau Gemiddeld, Duur
Beste reisperiode  Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen, gezinnen
Visum Max 90 dagen zonder visum
Inenten  Niet nodig

2. Voorbereid op rondreis naar Hong Kong

Hong Kong is een speciale bestuurlijke regio van China. Hierdoor wijken een aantal regels en andere zaken af van China. Denk bijvoorbeeld aan een andere valuta. 

2.1. Inentingen

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

Er worden voor een Hong Kong reis geen speciale vaccinaties aanbevolen. Evengoed is het aan te raden om 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. Mogelijk heb je namelijk persoonsgebonden vaccinaties nodig. De kosten voor een consult liggen rond de €24. De prijs verschilt per vaccinatiebureau en de exacte kosten kun je bij jou in de regio navragen. 

2.2. Paspoort en visum

Je hebt voor reizen naar Hong Kong een paspoort nodig. Deze moet nog minimaal 1 maand geldig zijn nadat je uit Hong Kong vertrekt en minstens 1 lege visumpagina hebben. Voor een verblijf tot maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. 

3. Reisadvies Hong Kong 

Het is altijd aan te raden om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te checken voordat je op reis gaat naar Hong Kong. De situatie ter plaatse kan namelijk anders zijn dan je gewend bent in Nederland. Wees alert op demonstraties en wegblokkades. Deze worden niet altijd vooraf aangekondigd. Je kunt het beste samenscholingen en mogelijk confrontaties tussen demonstranten en politie voorkomen. Als je ergens bent waar iets gebeurt, moet je altijd de instructies van de lokale autoriteiten opvolgen. We delen een aantal aandachtspunten voor een veilige reis door Hong Kong:

 • Pas op voor zakkenrollers en toon geen contant geld of sieraden. 
 • Draag je geld en waardevolle documenten op je lichaam.
 • En bewaar geld en andere documenten zoals je paspoort op een veilige plaats als je het niet direct nodig hebt. 
 • Er staan hoge straffen op het in bezit hebben van (soft)drugs. Hier kan je een lange gevangenisstraf voor krijgen. 
 • Je kunt geen foto´s van het leger of de politie in Hong Kong maken. 

4. Beste reisperiode Hong Kong 

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

De seizoenen in Hong Kong lopen gelijk met die van ons. Echter, het weer is onvoorspelbaar en wispelturig, vooral qua bewolking en neerslag. Je kunt Hong Kong het beste tussen oktober en december bezoeken. Je geniet dan van een aangename temperatuur en de minste neerslag. Ook kunnen hotels buiten het hoogseizoen (maart-april en november-december) flinke kortingen bieden. Het voorjaar in Hong Kong is vrij kort. De avonden zijn fris en er valt af en toe neerslag. Vanaf maart stijgt de temperatuur langzaamaan. Je zult merken dat ook de luchtvochtigheid toeneemt. In mei ligt de temperatuur rond de 30 graden Celsius en kan het met de luchtvochtigheid benauwd aanvoelen. 

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

De zomer in Hong Kong is heet en vochtig. Temperaturen tussen juni en september van maximaal 35 graden Celsius zijn normaal, met een luchtvochtigheid van meer dan 80 procent. Dit zijn de trouwens zowel de zonnigste als ook natste maanden van het jaar. En het zeewater is, in vergelijking met het voorjaar, zover opgewarmd dat het tropische stormen of tyfoons kan veroorzaken. Tussen mei en november kunnen namelijk cyclonen voorkomen. Tussen half juni en half oktober heb je de meeste kans op slecht weer vanwege een tropische depressie. Als je in deze periode reist, is het aan te raden de lokale berichten te volgen voor het laatste nieuws.   

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

De herfst is ook kort tussen oktober en november. Het is zonnig met aangename temperaturen, de kans op regen neemt snel af en het orkaanseizoen loopt ten einde. Verder daalt de luchtvochtigheid waardoor het heerlijk aanvoelt. De kans op een lange periode met regen is laag, al kan het af en toe een dag vrij hard regenen. 

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

In de winter, van half december tot begin maart, beïnvloed de noordoostmoesson het klimaat. De temperaturen zijn lager dan de rest van het jaar, maar er komt geen sneeuw of vorst voor. De gemiddelde temperatuur is 17 graden Celsius. De kans is groot dat de bewolking boven Hong Kong blijft hangen, aangezien de zon niet krachtig genoeg is.  

5. Vervoer in en naar Hong Kong

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

Het is een vlucht van ongeveer 11 ½ uur rechtstreeks vanaf Schiphol (Amsterdam) naar Chep Lak Kok, het vliegveld van Hong Kong. Dit ligt op het kunstmatige eiland met dezelfde naam, ten noorden van het eiland Lantau. Het enige nadeel van het vliegveld is dat het relatief ver weg ligt van de hoofdstad Hong Kong Central. Je kunt vanaf het vliegveld een taxi nemen naar je eindbestemming, de bus, de Airport Express trein of kiezen voor het goedkopere alternatief de Mass Transit Railway (MTR), de lokale metro. De metro heeft echter geen halte bij het vliegveld, dus je zult eerst met de bus naar het dichtstbijzijnde metrostation moeten reizen.

5.1. Veerboot  

Om van het ene naar het andere eiland te komen, kun je een veerboot pakken. Het is een effectieve manier om je te verplaatsen en voor sommige eilanden is het de enige manier van transport. 

5.2. Benenwagen

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

Hong Kong is voor een deel goed lopend te doen. De stad is ingespeeld op voetgangers met goede voetpaden en plekken waar je veilig over kunt steken. Op Hong Kong Eiland vind je zelfs verhoogde wandelpaden. Ook vind je in Hong Kong ´subways´. Dit zijn ondergrondse verbindingen voor wandelaars, bijvoorbeeld om een straat ´over te steken´. Echter, als je langere afstanden wilt afleggen, zul je een ander vervoermiddel moeten kiezen. 

5.3. Taxi

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

Om je binnen Hong Kong te verplaatsen, kun je voor een taxi kiezen. Deze vind je volop in Hong Kong. Houd er echter rekening mee dat niet iedere taxichauffeur Engels kent. Zorg er dus voor dat je het adres ook in het Chinees hebt. Een taxi is niet duur, maar ook niet de goedkoopste manier van transport en bij drukte op de weg zeker niet de snelste manier. Over het algemeen rijden taxi´s met een meter voor de ritprijs en hanteren ze eenzelfde tarief.

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

Het openbaar vervoer in Hong Kong is erg efficiënt en frequent. Je betaalt met een Octopus kaart, een soort OV-chipkaart. De MTR is zeer geschikt om kleine als ook grotere afstanden te overbruggen. Je kunt op Hong Kong uit verschillende metrolijnen kiezen. Een aantal hiervan gaat onder het water door naar Hong Kong Island. Je kunt ook de bus pakken. Dit is niet altijd het snelste vervoersmiddel. Maar hij komt op plaatsen waar de metro niet komt. In het algemeen rijden bussen van ´s morgensvroeg tot middernacht. En op Hong Kong Island kom je gesloten dubbeldek trams tegen die je van A naar B brengen.

5.4. Auto huren niet nodig

Het is niet nodig om een auto te huren op Hong Kong. Dit is niet alleen duur, het is ook onhandig want het is er ontzettend druk. Daarnaast is het openbaar vervoer vele malen sneller. 

6. Hong Kong bezienswaardigheden

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

Hong Kong bestaat uit meer dan 200 eilanden, waarvan de grootste Hongkong Island, Lantau Island en Kowloon-schiereiland zijn. Hong Kong wordt vooral gekenmerkt door de drukte - zowel in de vorm van mensen als verkeer en wolkenkrabbers. Als tegenstelling voor de drukte vind je er ook veel natuur met witte zandstranden en nationale parken. Van de welbekende bezienswaardigheden tot de speciale plekjes. We zetten de Hong Kong bezienswaardigheden die je niet mag missen voor je op een rij. 

6.1. Sai Kung Islands

Metropark Kowloon.
Vanaf€130

Metropark Kowloon

Een eilandengroep aan de oostkust van Hong Kong zijn de Sai Kung eilanden. Hier vind je vissersdorpjes, wandelpaden door de prachtige natuur en rotszuilen. Een aanrader om de eilanden te ontdekken is door een boottocht te maken. Je kunt zo de kust met basalt-achtig gesteente aanschouwen, de rijke geo-diversiteit bekijken en dicht bij de bijzondere zeskantige vulkanische rotszuilen komen. De natuur kun je ook in het Sai Kung Country Park gaan ontdekken.  

6.2. Lion Rock

Op Kowloon Island ligt Lion Rock, ook wel Lion Rock Hill genoemd. Het is een bijna 500 meter hoge berg waarvan de top uit graniet bestaat dat spaarzaam door struiken bedekt is. Dit graniet wordt geschat op 140 miljoen jaar oud. De naam komt van de vorm van de berg, die lijkt op een hurkende leeuw. Je kunt de berg beklimmen om bij de top te komen. Vanaf hier geniet je van een fantastisch uitzicht over de stad en Hong Long Island in de verte. Een tip is om een zaklamp mee te nemen als je rond zonsondergang het pad gaat belopen. Er is hier namelijk geen verlichting geplaatst. Houd er rekening mee dat de tocht over steile delen gaat en door sommigen als vermoeiend wordt bestempeld. Neem dus voldoende pauzes. Het uitzicht maakt de klim echter zeker de moeite waard. Je kunt de tocht bij metrohalte Wong Tai Sin beginnen, je zult een aantal uur voor de heen en terug tocht moeten uittrekken. 

6.3. Nan Lian Garden

Voor een ontspannen wandeling door een traditionele Chinese tuin bezoek je de Nan Lian Garden op Kowloon Island. Hij is ontworpen in de Tang dynastie stijl met heuvels, waterpartijen, bomen, stenen en houten structuren. De filosofie dat mens en natuur in harmonie zijn, komt hier terug. En elk element is volgens specifieke regels met zorg geplaatst. De prachtig aangelegde tuin doorsnijdt een wirwar van flatgebouwen.  

6.4. Nathan Road

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

Als je op Kowloon Island bent, mag je Nathan Road niet overslaan. Deze 3,6 kilometer lange drukke straat is een belangrijke verkeersader. De straat is van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat helemaal vol met verkeer, mensen en neonreclames bij de winkels. Tijdens een wandeling door Nathan Road kun je de sfeer proeven, winkelen en genieten van diverse restaurantjes met de lokale keuken. Vooral op het moment dat het donker begint te worden is het een aanrader om hier gewoon wat rond te lopen. Naast winkels, winkelcentra en restaurants, liggen er ook diverse clubs en bars aan Nathan Road. En er liggen 5 metrostations direct aan de straat, zodat je er makkelijk kunt komen. 

6.5. Temple Street Market

Hotel Alexandra.
Vanaf€128

Hotel Alexandra

De meest levendige plek van Hong Kong als het avond wordt is de Temple Street Market op Kowloon Island. Aan het eind van de middag vind je hier een aaneenschakeling van eetstalletjes en marktkraampjes. Op deze bazaar op straat kom je ook zangers en waarzeggers tegen. En je kunt hier dus heel goed allerlei snuisterijen kopen. Als je van de traditionele Chinese keuken wilt genieten, moet je hier ook naar toe gaan. Je geniet namelijk voor weinig geld van bijvoorbeeld een noodles gerecht en streetfood. Tot in de nacht is de mark gezellig druk en kijk je je ogen uit op deze lokale markt. Hij wordt trouwens gehouden ter hoogte van Nathan Road. 

6.6. Star Ferry

Om tussen Kowloon en Hong Kong Island te reizen, is de Star Ferry veerdienst een echte aanrader. Tijdens een nog geen 10 minuten durende rit steek je de Victoria Harbour over. En geniet je van een prachtig uitzicht over de haven en beide oevers van Hong Kong. Je kunt de overtocht met een Octopus Card betalen. Of je koopt een ´token´ uit een automaat die je toegang tot de veerboot geeft. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je betaalt nog geen 50 cent voor een overtocht. De veerdienst vaart van ´s morgen vroeg tot laat in de avond. 

6.7. Victoria Peak

Als je de skyline van Hong Kong wilt bewonderen, moet je naar Victoria Peak gaan. Vanaf dit uitkijkplatform heb je een spectaculair uitzicht over de vele wolkenkrabbers die op Hong Kong Island staan. Mits het natuurlijk niet bewolkt is. Victoria Peak is met ruim 500 meter het hoogste punt van dit eiland. 

Als je een 360 graden uitzicht wilt hebben, moet je naar het panoramaterras van de Peak Tower gaan. Je moet hiervoor toegang betalen, maar dan heb je wel een grotendeels vrij uitzicht over de stad. Om bij Victoria Peak te komen, pak je de Peak Tram die je omhoog brengt. Deze kabelspoorweg is 1,4 kilometer lang en overbrugt 400 meter. Doordat de tram onder stijgingshoek naar boven rijdt, lijkt het soms of de gebouwen die je passeert scheef staan.  

6.8. Ocean Park

Ocean Park is een favoriete plek om dieren te bekijken. Het is een zee-aquarium samen met een attractiepark. Ook vind je er diverse landdieren, waarbij de reuzenpanda´s een hoogtepunt vormen. Dit park ligt op Hong Kong Island en is onderverdeeld in verschillende delen en themagebieden. Elk hebben ze hun eigen attracties, dierenverblijven, shows en natuurlijk restaurants en winkels. Het park richtte in de jaren negentig diverse stichtingen op die nu onder de naam Ocean Park Conservation Foundation Hong Kong bestaan. De doelstelling van de stichting is om het natuurbehoud in Hong Kong te verbeteren. Ook zijn er doelstellingen die zich specifiek op reuzenpanda´s richten. 

Het is dus een combinatie van een attractiepark en dierentuin. Je vind er onder andere:

 • Themapark voor kinderen
 • Groot aquarium
 • Regenwoud thema
 • Polar thema
 • Een soort kermisthema (Thrill Mountain)
 • Avonturen thema (met o.a. achbanen)

6.9. Repulse Bay Beach

Hong Kong biedt ook prachtige stranden en Repulse Bay is een favoriet. Het ligt in het zuiden van Hong Kong Island en is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Je geniet hier van een fijn, breed zandstrand en een rustig zeewater tegen een achtergrond van hoogwaardige architectuur. 

6.10. Hong Kong Disneyland

Voor een ontspannen dagje uit vol met attracties en plezier voor het hele gezin, breng je een bezoek je aan Hong Kong Disneyland. Dit attractiepark ligt op Lantau Island. Het combineert klassieke kenmerken uit het park in Californië, Amerika met de Chinese cultuur, tradities en gebruiken. Bij de bouw is er rekening gehouden met in China gebruikelijke tradities zoals Feng Shui. Zo is de ligging van het park een paar graden gedraaid en bevat de toegangsweg een flauwe bocht. Dit om te voorkomen dat de levensenergie in de South China Sea zou stromen. 

Het is aan te raden om vooraf je kaartje te kopen. Er worden namelijk regelmatig speciale evenementen georganiseerd en daarvoor heb je een gedateerd entreebewijs nodig. Je kunt dit op de website van het park nagaan. 

6.11. Tian Tan Boeddha

Op het andere uiterste van Lantau eiland vind je Tian Tan Boeddha. Dit is bronzen beeld van een zittende boeddha van 34 meter hoog. Het beeld staat in de openlucht en de boeddha zit op een lotustroon boven een altaar. Het staat symbool voor de harmonische verhouding tussen mens en geloof en natuur. Om het beeld van dichtbij te bekijken kun je een trap met maar liefst 268 treden beklimmen. 

Het beeld staat vlakbij het Po Lin Monastery. Hier kun je even bijkomen van de mensenmassa´s en de vele wierrook aanschouwen die buiten voor de tempel wordt geofferd aan de goden. Ook geniet je er van een vegetarische lunch. Om bij de Tian Tan Boeddha te komen kun je met de boot naar Lantau Island gaan. Een andere manier is om een kabelbaan heen en weer te gaan. 

6.12.  Ngong ping 360

Een andere bezienswaardigheid op Lantua eiland is Ngong ping 360. Ngong ping 360 is een toerismeproject wat bestaat uit de Ngong ping 360 kabelbaan en het Ngongping dorp. In het dorp vind je veel winkels en andere entertainment. 

7. Boek een rondreis naar Hong Kong: vergelijk accommodaties en aanbieders

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Hongkong, China

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?