Rondreis Thailand

Rondreis Thailand: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 88 rondreizen naar Thailand.

bekijken

Thailand stijger in de zee

19-Daagse rondreis Paradijselijk Thailand
Vanaf€1.520

19-Daagse rondreis Paradijselijk Thailand

Thailand is een ideaal vakantieland voor eigenlijk iedereen. Of je nu backpackend wilt rondtrekken of met een groep een rondreis wilt maken. Ook als je met een gezin op vakantie gaat is Thailand zeer toegankelijk. Daarnaast vind je er diverse typen accommodaties passend bij elk budget. 

1. Kenmerken Thailand

15-daagse familierondreis Zuid-Thailand
Vanaf€1.884

15-daagse familierondreis Zuid-Thailand

Je kunt in Thailand terecht voor een avontuurlijke reis vol sportieve activiteiten én voor een relax vakantie. Op je to do-lijstje moet je zeker een Thaise massage zetten. En vergeet natuurlijk te genieten van de heerlijke lokale keuken met een curry gerecht. Maak onderweg kennis met de vriendelijke bevolking in dit land dat de bijnaam ´Land van de Glimlach´ heeft. Kortom, een Thailand vakantie moet je zeker een keer doen. 

Kenmerken rondreis Thailand

Land Thailand
Werelddeel Azië
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  69 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 40 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 11 uur
Valuta Thaise bath
Taal Thai 
Tijdsverschil met Nederland 5 uur later in de zomer

6 uur later in de winter

Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis vliegtuig, backpacken 
Visum nodig Nee
Inenten DTP, Hepatitis A en malaria

2. Tips voor een rondreis Thailand

 • Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Thailand. 
 • Voor een toeristisch verblijf tot maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig. Je mag  2 keer per kalenderjaar zonder visum naar Thailand reizen. 
 • Als je via Thailand inreist heb je geen visum nodig voor een verblijf tot 15 dagen. 
18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand
Vanaf€1.911

18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand

Op verzoek met je een aantal documenten bij de douane in Thailand kunnen laten zien. Er kan je gevraagd worden naar een bewijs van voldoende financiële middelen voor de duur van jouw verblijf. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een bankafschrift of een salarisstrookje meenemen. Als je vanuit een gele koorts gebied het land inreist kan je een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd worden. Verder zijn er nog zaken die goed zijn om te weten:

 • Je kunt het kraanwater in Thailand niet drinken. Koop dus mineraalwater in flessen. 
 • Je hebt een verloopstekker of reisstekker nodig als je jouw elektrische apparaten wilt aansluiten op het stopcontact in Thailand. 
 • Trek je schoenen uit als je een tempel betreedt of iemand´s huis.
 • Neem niet alleen slippers mee voor je Thailand vakantie, maar ook schoenen. Slippers kunnen als minderwaardig schoeisel beschouwd worden. 
 • Een fooi geven is niet heel gebruikelijk. Bij restaurants kun je bijvoorbeeld het wisselgeld laten liggen. 
 • Houd er rekening mee dat het eten over het algemeen pittig is in Thailand. Je kunt vragen of ze voor jouw het gerecht ´not spicy´ kunnen bereiden als je het pittige eten niet gewend bent. 
 • Raak mensen, ook kinderen, niet bij hun hoofd aan. Voor Thai is het hoofd letterlijk het hoogste lichaamsdeel. 
 • Ga gepast gekleed als je een tempel gaat bezoeken. Zo moeten bijvoorbeeld je schouders en bovenarmen bedekt zijn. Als je zelf niets bij je hebt, vind je vaak omslagdoeken bij de ingang om te lenen. 

3. Inentingen Thailand

Als je Thailand gaat bezoeken, worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan het zijn dat je persoonsgebonden inentingen nodig hebt. Dit kun je tijdens een gesprek met een consultant van een vaccinatiebureau doornemen. Houd er verder rekening mee dat er in bepaalde gebieden van Thailand malaria voorkomt. Tijdens jouw afspraak kun je jouw route doornemen, om te kijken of je door malariagebied gaat reizen. Zo ontvang je een persoonlijk advies of je bescherming tegen malaria moet meenemen. Als dit nodig is, zul je een recept tegen malariapillen meekrijgen. De kosten hiervan liggen rond de €10. 

18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand
Vanaf€1.911

18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand

Het is aan te raden om 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. Zo kun je samen met een adviseur jouw reisplan doornemen. En ontvang je een persoonlijk advies welke inentingen je nodig hebt. De meest gangbare vaccinaties zijn vaak op voorraad en kunnen dus gelijk gezet worden. De kosten voor het consult, de inentingen en eventuele recepten verschillen per vaccinatiebureau. Je kunt de exacte kosten navragen bij het bureau bij jou in de buurt. Je kunt rekenen op kosten van ongeveer €24 voor het consult. De inenting tegen DTP kost gemiddeld €29. Hepatitis A ligt rond de €55. Vergeet niet jouw verzekeringspolis te bekijken want veel verzekeraars vergoeden deze kosten. 

15-daagse rondreis Zuidelijke Parels van Thailand
Vanaf€1.559

15-daagse rondreis Zuidelijke Parels van Thailand

Houd er rekening mee dat in grote Thaise steden ernstige luchtvervuiling kan voorkomen. In bepaalde periode van het jaar kan de luchtkwaliteit ook in het noorden en noordoosten van het land erg slecht zijn. Als je zelf of iemand uit je reisgezelschap last heeft van een aandoening aan de luchtwegen, is het aan te raden voor je vakantie naar Thailand een arts te raadplegen. 

4. Reisadvies voor Thailand

Door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden veiligheidsrisico´s voor Thailand gemeld. Check de actuele stand van zaken voordat je op vakantie naar Thailand gaat. Zo wordt aangegeven niet te reizen naar de 4 zuidelijke grensprovincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla. Hier komen namelijk regelmatig aanslagen voor. Verder worden er voor de rest van Thailand veiligheidsrisico´s gemeld. Dit komt omdat de situatie kan afwijken van de veiligheidssituatie in Nederland. We zetten een aantal waarschuwingen voor je op een rij.

 • In de grensgebieden moet je extra alert zijn. Hier kunnen namelijk nog niet-ontplofte mijnen liggen. Blijf op de paden en trek het liefst alleen met een officiële (lokale) gids erop uit. 
 • Blijf alert op terroristische aanslagen. Het is belangrijk de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. 
 • Vermijd politieke bijeenkomsten en demonstraties. Deze kunnen namelijk gewelddadig zijn.
 • Maak zelf geen politieke uitlatingen in het openbaar of via social media. In Thailand geldt namelijk een verbod op het beledigen van het koningshuis. Hier staan zware straffen op. 
 • Pas op Phuket, Pattaya en Koh Samui op voor bedrog bij de verhuur van gemotoriseerde voertuigen. Je zal bij het huren van bijvoorbeeld een jetski of scooter gevraagd worden om je paspoort als onderpand achter te laten. Gebruik hiervoor altijd een kopie.
 • Als je een bromfiets huurt, moet je erop letten dat deze niet gestolen wordt en je de nieuwprijs van het voertuig moet betalen. Verhuurders verzekeren de bromfietsen vaak niet en laten deze door handlangers stelen om geld van verhuurders af te ritselen. 
 • In Thailand kunnen kleine overtredingen al leiden tot een verblijf van enkele weken in een gevangenis. De omstandigheden hier zijn zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar. Voorkom dus dat je iets doet waarmee je in Thailand de wet overtreedt. 
 • Je kunt gearresteerd worden als je (slaap)medicijnen zonder doktersrecept koopt. Hiervoor kun je een geldboete of gevangenisstraf krijgen. 
 • Drugs zijn, vooral in toeristische gebieden, redelijk makkelijk verkrijgbaar in Thailand. Echter, de straf voor het in bezit hebben van en de handel in drugs is veel zwaarder dan in Nederland. Als je door een echte politieagent wordt gepakt, kun je hiervoor een zware straf krijgen.
Islandhopping in de Golf van Thailand
Vanaf€2.083

Islandhopping in de Golf van Thailand

Ook kun je door een agent aangehouden worden die samen met drugshandelaren en tussenpersonen onder één hoedje speelt. Als je drugs hebt gekocht, geeft de verkoper dit door aan de agent. Terwijl je gevangen wordt genomen, nemen ze je paspoort af. Een tussenpersoon zal daarna bemiddelen door aan te geven dat je alleen door het betalen van een extreem hoge borgsom weer vrij kunt komen. 

Het Kloppende Hart van Thailand
Vanaf€2.610

Het Kloppende Hart van Thailand

Roken op populaire stranden is strafbaar. Je kunt hiervoor tot een jaar gevangenisstraf krijgen of een hoge boete moeten betalen. Het is verder strafbaar om elektronische sigaretten en navullingen hiervoor in te voeren. Ook hiervoor kun je een hoge boete of een gevangenisstraf tot wel 10 jaar krijgen. 

5. Beste reisperiode Thailand

15-daagse rondreis Amazing Thailand
Vanaf€1.431

15-daagse rondreis Amazing Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er vrijwel altijd heerlijk warm is, maar ook redelijk vochtig. Voor een gemiddelde temperatuur van 27 graden celcius moet je in Thailand zijn. Het droge seizoen loopt van oktober tot en met februari waarbij je te maken hebt met aangename temperaturen. Dit zijn ideale maanden om het land te bezoeken. Tussen maart en mei is het zogenoemde warme seizoen waarbij het echt heel warm is in Thailand. 

5.1. Regenseizoen

16-daagse single groepsrondreis Noord-Thailand
Vanaf€2.129

16-daagse single groepsrondreis Noord-Thailand

Het regenseizoen loopt van mei tot en met september. In deze periode kunnen er plotseling zware stormen voorkomen. Ook overstromingen komen dan voor. Wees erop voorbereid dat de elektriciteit opeens kan uitvallen en dat telefoons en internet niet meer werken. Transportproblemen zijn er soms ook in deze periode. Houd het lokale weerbericht goed in de gaten. Dit geldt ook voor waarschuwingen tegen aardbevingen. In het noorden van het land kunnen deze namelijk voorkomen. 

Rondreis THAILAND - 15 dagen; Het 'Land van de Glimlach'
Vanaf€1.723

Rondreis THAILAND - 15 dagen; Het 'Land van de Glimlach'

Tijdens het regenseizoen liggen de prijzen lager dan gedurende de rest van het jaar, omdat het minder druk is in Thailand. Als je op zoek bent naar een low-budget vakantie, kun je deze periode dus heel goed gebruiken om het land te bezoeken. Het is verder ook niet zo dat het de hele dag regent, het zijn voornamelijk korte buien. In deze periode is ook de natuur groener en zullen de watervallen meer water bevatten.

6. Vervoer in Thailand

Islandhopping Koh Chang
Vanaf€1.935

Islandhopping Koh Chang

Het is vanaf Nederland ongeveer 11 uren vliegen naar Thailand. Verder vind je in het land diverse kleinere luchthavens die vooral gebruikt worden voor binnenlandse vluchten. Als je grote afstanden binnen het land moet afleggen is een binnenlandse vlucht een goedkope manier van reizen. 

22-daagse rondreis Thailand Compleet
Vanaf€1.885

22-daagse rondreis Thailand Compleet

Het openbaar vervoer in Thailand is goed georganiseerd. Bussen zijn een veelgebruikt transportmiddel. Er zijn verschillende categorieën, die verschillen in comfort, snelheid en natuurlijk de kosten. Als toerist kun je het beste voor de eerste klas of VIP bussen kiezen. Deze zijn wat prijziger, maar ze zijn dan wel voorzien van airconditioning. Houd in de bus altijd je bagage goed in de gaten. En je handbagage goed bij je. 

Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten
Vanaf€1.719

Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten

In Thailand kun je ook met de trein reizen. Echter, voor langere afstanden is de reistijd langer dan met bijvoorbeeld de bus. Dit komt omdat de treinen niet heel snel rijden. Je kunt tijdens een nachtrit wel bijvoorbeeld in de trein slapen. En treinreizen worden over het algemeen als veilig beschouwd. 

6.1. Zelf rijden wordt sterk afgeraden.

Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten
Vanaf€1.719

Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten

Gezien de onveiligheid van het verkeer waar er geen regels lijken te zijn, wordt het afgeraden om zelf een auto te besturen. Ook het besturen van motoren en scooters wordt afgeraden. De meeste brommers zijn namelijk niet verzekerd. Ook motortaxi´s worden als onveilig bestempeld en kun je beter niet gebruiken. 

6.2. Veerboten

Best Deal Jungle en Historie
Vanaf€2.110

Best Deal Jungle en Historie

Wil je van het vasteland naar de eilanden? Dan zul je normaal gesproken gebruik moeten maken van de veerboten. Reis hier echter niet mee als het slecht weer is. Verder is het goed om na te gaan dat de veerboot niet te vol beladen is en of deze goed onderhouden is. En kijk ook of er reddingsmateriaal aan boord is. 

6.3. Tuk Tuk

Als je in Thailand bent, zul je overal de Tuk-Tuk tegenkomen. Dit is een goedkope manier om van A naar B in een stad te komen. Het voordeel is dat tuktuks tussen het stilstaande verkeer kunnen rijden, zodat het sneller is dan bijvoorbeeld een taxi. Het is gebruikelijk om over de prijs te onderhandelen. Als je een taxi wilt nemen, is het aan te raden om niet over de prijs te onderhandelen, maar de meter aan te zetten.  

7. Rondreis Thailand is goedkoop

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen
Vanaf€898

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen

Thailand is een goedkoop vakantieland. Daardoor kun je ook met een kleiner budget hier prima van een heerlijke vakantie genieten. Een rondreis door Thailand is hierdoor zeer toegankelijk. Ook kun je heel goed een individuele rondreis door Thailand maken. Het is een gemakkelijk land om door te reizen. En je zult merken dat je snel genoeg contacten legt met andere reizigers onderweg. Thailand wordt namelijk vaak aangeduid als de nummer één backpackers bestemming. 

18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand
Vanaf€1.911

18-daagse single groepsrondreis Eilandhoppen Thailand

Doordat Thailand jaarlijks miljoenen reizigers van over de hele wereld ontvangt is het land hier goed op ingespeeld. Dat merk je aan het vervoer, de accommodaties en bijvoorbeeld de restaurants. Alles is ingericht op reizigers. Als je dus een individuele rondreis door Thailand maakt zul je merken dat aan alles gedacht is. Zodat jij optimaal kunt genieten. 

8. Bezienswaardigheden Thailand

Islandhopping in de Golf van Thailand
Vanaf€2.083

Islandhopping in de Golf van Thailand

Thailand heeft veel bijzonders te bieden. Snuif de cultuur op met eeuwenoude tempels, maak een tocht door de jungle om bij spectaculaire watervallen uit te komen en relax op één van de eilanden. Graag zetten we de hoogtepunten op een rij die je tijdens jouw rondreis door Thailand niet mag overslaan. 

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen
Vanaf€898

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen

Wil je de tijd hebben om het land te ontdekken? Plan dan een rondreis door Thailand van 2 tot 3 weken. Zo heb je de tijd om bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden te trekken. Als je naar Bangkok vliegt, kun je vanuit hier bijvoorbeeld eerst naar het noorden en vervolgens naar het zuiden reizen. Of je kiest een deel van het land om te bezichtigen.  Ontdek de meest populaire en bijzondere bezienswaardigheden die Thailand te bieden heeft.

8.1. Wat Chedi Luang

In het noorden van Thailand vind je Chiang Mai, een omgeving met mistige bergen. Hier in het centrum ligt ook de boeddhistische tempel Wat Chedi Luang. Dit complex ligt in het midden van de oude stad, op loopafstand van waar vele toeristen zullen verblijven. Wist je dat ´Luang´ vanuit de oude Lanna taal vertaalt ´erg groot´ betekent? De centrale structuur op dit complex doet zijn naam meer dan eer aan. De belangrijkste pagoda is ongeveer 80 meter hoog waarmee het gelijk het hoogste punt van de oude stad van Chiang Mai is. 

22-daagse rondreis Thailand Compleet
Vanaf€1.885

22-daagse rondreis Thailand Compleet

Het tempelcomplex werd oorspronkelijk in de 14de eeuw gebouwd. Tijdens een aardbeving in 1545 stortte de pagoda echter gedeeltelijk in. De reconstructie in de jaren 90 kon niet ieders goedkeuring verdragen. Er werden toen namelijk nieuwe elementen toegevoegd die niet in de typische Lanna-stijl waren. In Wihan Luang, een gebouw op het complex, vind je het centrale Boeddhabeeld dat aan beide zijde vergezeld wordt door discipelen. 

8.2. Chiang Mai Night Bazaar

Het Kloppende Hart van Thailand
Vanaf€2.610

Het Kloppende Hart van Thailand

Vanaf zonsondergang tot laat in de avond geniet je op de Chiang Mai Night Bazaar van verkopers die hun handelswaar proberen te verkopen. De markt staat vooral bekend om handwerken en portrettekenaars. Natuurlijk vind je er ook aanbieders met kleren, speelgoed en bijvoorbeeld technologische producten. Het centrum van de markt vind je op de kruising van Chang Khlan Road en Loi Khro Road. Vervolgens loopt de markt twee blokken elke kant op.

Penke Tip! Begin bij de Tha Phae Road en loop zuidwaarts richting Loi Khro. Als je het einde van de markt hebt bereikt steek je over en loop je via de andere kant terug. Vergeet niet om ook in de kleine zijstraten te kijken. Ook hier vind je namelijk allerlei verkopers.

8.3. Wat Doi Suthep

De meest bezochte en meest bekende tempel in Chiang Mai is de Wat Phra That Doi Suthep, kort gezegd de Wat Doi Suthep. Om deze tempel te bezoeken moet je het eerste gedeelte een kronkelende bergweg afleggen. Daarna moet je nog een trap met ruim 300-treden betreden om bij de tempel te komen. Je kunt ook een lift nemen. Wat je bovenaan op de berg aantreft maakt de weg erheen echter meer dan waard. Je geniet van een 600 jaar oude gouden pagoda. Deze torent boven de andere kleinere gebouwen uit. Ook vind je de woonvertrekken van de monniken hier. Houd er rekening mee dat je gepast gekleed gaat en dat je je schoenen moet uittrekken in dit gedeelte van het complex. Vanaf de berg kijk je ook uit over Chiang Mai. 

8.4. Kanta Elephant Sanctuary

Op ongeveer 45 kilometer van Chiang Mai vind je dit ethische en duurzame project. Hier staat het welzijn van de dieren centraal. Zo kun je wel in contact komen met de olifanten en bijvoorbeeld met ze in bad gaan. Op ze rijden is echter strikt verboden. De Kanta Elephant Sanctuary is opgericht als huis voor met pensioen gaande en gewonde olifanten die eerder in bijvoorbeeld de toeristische sector moesten werken. Ze kunnen hier in een zo natuurlijk mogelijke omgeving uitrusten. 

8.5. Khao Yai National Park

Khao Yai was Thailand's eerste national park. En het is waarschijnlijk de beste plek in het land om diverse dieren te spotten. En het ligt om maar ongeveer 2,5 uur ten noordoosten van Bangkok. In het park vind je Khao Rom. Met ruim 1300 meter is dit de hoogste berg in het park. Je kunt hier onder andere olifanten, herten, stekelvarkens en makaken zien. Als je geluk hebt, kun je ook beren en bijvoorbeeld jakhalzen spotten. Het nationale park omvat voornamelijk regenwoud. Kies voor een dagbezoek of ga met een privétour een aantal dagen door het Nationale park trekken. 

8.6. Historische stad Ayutthaya

Het werelderfgoed Ayutthaya was eens een van de meest kosmopolitische steden ter wereld. Opgericht in 1350 beleefde het tussen de 14de en 18de eeuw zijn hoogtepunt. In 1767 werd de stad echter door het Birmese leger verwoest. De oude hoofdstad van het koninkrijk was Ayutthaya, ongeveer 80 kilometer ten noorden van Bangkok. De stad lag op een eiland dat gevormd wordt door 3 rivieren. Hierdoor werd hij volledig door water omringd. Na de aanval door het Birmese leger moesten de inwoners ergens anders hun toevlucht nemen. De stad is hierna nooit meer tot bloei gekomen. Het is nu een archeologisch gebied. Bijzondere eeuwenoude monumenten zijn bijvoorbeeld de Boeddhistische kloosters en torens. Deze illustreren ¡de verloren glorie van de stad.  

8.7. Erawan Falls

Eén van de mooiste watervallen van Thailand zijn de Erawan Falls. Je vindt deze in het Erawan National Park, in West-Thailand. De 7 trappen watervallen eindigen in smaragdgroene vijvers. Hier kun je de vissen zien zwemmen. En je kunt zelf ook een duik in het water nemen. Je bereikt de verschillende trappen via een junglepad. De naam van de waterval is afgeleid van een driekoppige witte olifant uit de hindoeïstische mythologie. Er wordt namelijk gezegd dat de bovenste laag van de watervallen op een olifantenkop lijkt. 

8.8. Thai-Burma Railway

Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Thailand tijdens de Tweede Wereldoorlog, moet je een bezoek brengen aan de Thai-Burma Railway. Deze Japanse spoorbrug is door krijgsgevangen gebouwd. Hij wordt ook wel de Dodenspoorweg genoemd, vanwege de vele mensen die tijdens de bouw omkwamen. Een gedeelte van het spoor is nog steeds in gebruiken. Hier kun je als toerist een rit met een trein maken over de massieve houten bruggen. De brug over de River Kwai staat nog steeds en hier kun je ook te voet een stukje over lopen. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Bangkok een dagtrip naar dit gedeelte van de spoorweg maken.

 

8.9. The Grand Palace in Bangkok

Als je in Bangkok bent, mag je zeker The Grand Palace niet overslaan. Dit is een gebouwencomplex dat sinds 1782 de officiële woonplek van de koningen was. Het complex is geheel ommuurd. De vier muren hebben een totale lengte van 1900 meter. Naast het koninklijk paleis en diverse gebouwen voor de regering, vind je natuurlijk ook verschillende tempels op het complex. 

Een hoogtepunt is de Emerald Buddha die uit een blok van jaspis steen is gehouwen. Het 66 centimeter hoge beeld wordt als het belangrijkste boeddhabeeld van Thailand beschouwd. Er zijn zelfs 3 verschillende kostuums voor de Emerald buddha; één voor de zomer, één voor als het regent en één voor de winter. Op het complex vind je ook 6 Demon Guardians die de Emerald Buddha tegen slechte geesten moeten beschermen. Voor Thai is toegang gratis, toeristen moeten echter betalen om het complex te betreden. En houd er rekening mee dat de sluitingstijd begin van de middag is. 

 

8.10. Wat Pho

Vlak achter de tempel met de Emerald Buddha vind je Wat Pho. Dit is één van de grootste tempelcomplexen in Bangkok. En het staat bekend om de 46 meter lange, liggende boeddha die met goudblad bekleed is. Dit complex staat hierdoor ook wel bekend om de tempel van de liggende boeddha. Ga na het bekijken van de gouden boeddha niet gelijk weer weg. De rest van het complex biedt een ontspanning beleving. Zo is dit een goede plek om een traditionele Thaise massage te krijgen. Het is namelijk de leerschool voor Thaise massage. En natuurlijk vind je meerdere tempels op het complex om te bezoeken. 

 

8.11. Wat Arun

Vernoemd naar de Aruna, Indiase god van de dageraad, biedt Wat Arun een indrukwekkend plaatje aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. Als je aan komt varen trekt de ingang gelijk de aandacht. Je wordt namelijk welkom geheten door twee beelden van bewakers met zwaarden en een dreigende blik. Het opvallendste element van dit boeddhistische tempelcomplex is de 82 meter hoge ´prang´, de pagode. Je kunt deze niet missen. Niet alleen door de hoogte, maar ook door de beelden van krijgers op een driekoppige olifant. Geniet ook van de details van de toren, hij bevat sierlijke bloem mozaïeken. Deze zijn gemaakt van Chinees porselein dat de Chinese schepen weggooiden als ze via de haven van Bangkok wegvoeren. 

Penke Je kunt de grote prang beklimmen. Houd er wel rekening mee dat dit een behoorlijk steile klim is. En de weg omlaag niet de gemakkelijkste. Bovenaan geniet je wel van een fantastisch uitzicht over bijvoorbeeld The Grand Palace.

 

8.12. Damnoen Saduak Floating Market

De Damnoen Saduak Floating Market wordt vaak als de meest bekende varende markt gezien. Je vindt deze drijvende markt ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Je kunt vanuit daar makkelijk een dagtrip hierheen maken. De varende markt wordt op een doolhof van smalle kanaals gehouden. De verkopers bieden op smalle houten boten hun handelswaar aan. Dit bestaat voornamelijk uit kleurrijke fruit en groenten. Pas op dat je niet teveel betaalt voor bijvoorbeeld een kokosnoot om het vocht uit te drinken. Onderhandelen is gebruikelijk. De markt is vroeg in de morgen het drukst. 

 

8.13. Prasat Sut Ja-Tum

In Pattaya, in het zuidoosten van Thailand, vind je The Sanctuary of Truth Museum. Dit is het enige gebouw geheel gemaakt van hout in de wereld. Er is gekozen voor verschillende soorten hout gezien de waarde en schoonheid en de lange levensduur. Het gebouw is gevuld met beelden die gebaseerd zijn op traditionele boeddhistische en Hindu motieven. Er werd in 1981 met het project gestart en volgens de verwachtingen zal het geheel in 2050 afgerond zijn. Het ontwerp is gebaseerd op Thaise architectuur met rijk gedecoreerde, handgemaakte sculpturen. Aangezien het op de top van een berg ligt, lijkt het of het gebouw uit de zee omhoog rijst. Het idee achter de tempel is om te laten zien dat alle religies naar de enige waarheid leiden. 

 

8.14. Cicada Market

Als je vanaf Bangkok door Thailand naar beneden gaat reizen om bijvoorbeeld de eilanden te bezoeken, moet je zeker een stop maken in Hue Hin. Hier wordt in de weekenden ´s avonds de Cicada Market georganiseerd. Wat deze openlucht markt onderscheid is dat je hier handgemaakte items van kunstenaars kunt vinden. Natuurlijk ontbreken kraampjes met heerlijk eten niet. Ook kom je op de markt allerlei entertainment tegen - van livemuziek tot straatartiesten. 

 

8.15. Thong Nai Pan Noi

15-daagse rondreis Amazing Thailand
Vanaf€1.431

15-daagse rondreis Amazing Thailand

Aan de oostkant van Thailand vind je Koh Phangan. Een de meest noordelijke baai hier is Thong Nai Pan Noi. Hier geniet je van een relaxed hippy-gevoel. Om er te komen moet je of een dure speedboot noemen of met een taxi of truck over een onverharde weg een rit van ongeveer 45 minuten maken. Vooral als het geregend heeft is deze weg moeilijk begaanbaar. Maar eenmaal hier aangekomen geniet je van een ontspannen sfeer, heerlijk lokaal eten en natuurlijk het zachte witte strand. 

 

8.16. Wat Tham Suea

Bij toeristen is deze boeddhistische tempel bekend onder de naam Tiger Cave Temple. Hij staat bekend om de prints van tijgerpoten in de grot, grote boeddhabeelden en een uitdagende trap om de top te bereiken. Je vindt deze tempel op ongeveer een kwartiertje ten noord van Krabi.Als je omhoog bent geklommen, zie je boven een 18 meter hoog gouden boeddha beeld. Het is gebruikelijk om hier eerst je respect te betuigen voordat je de rest van de omgeving gaat bekijken. Je geniet hier namelijk van een panoramisch uitzicht over bijvoorbeeld de rijstvelden en de Mae Klong rivier. 

 

8.17. Phang Nga Bay

De Phang Nga Bay is bekend om de vele kalksteenrotsen met grotten die je hier vindt. De bekendste is het 20 meter hoge rotsblok Koh Tapu. De baai omvat 42 eilanden met een bebost drasland. Doordat het water in de baai ondiep is, valt het drasland bij laag water droog. De baai is onderdeel van het Nationaal Park Ao Phang Nga. In de baai kun je verschillende soorten mangrovebomen aanschouwen, allerlei vogelsoorten. Ook allerlei zoogdieren, vissoorten en reptielsoorten wonen in de baai. Maak een boottocht door de baai en geniet van de schoonheid van de natuur.

 

8.18. Jungeceylon Shopping Center

Aan de zuidwest kant van Thailand vind je diverse eilanden. Phuket is hier één van. Dit eiland is één van de betere strandbestemmingen. En op dit grootste eiland van Thailand vindt accommodatie voor elk budget. Je moet hier ook zijn voor het Jungleceylon Shopping Center. In dit winkelcentrum bevinden zich meer dan 200 winkels. Alles van dvd´s en computerspellen tot cosmetica en schoenen kun je hier kopen. Daarnaast biedt het ook entertainment in de vorm van bijvoorbeeld een bowlingbaan, een gamehal en een bioscoop. En natuurlijk wordt de hongerige mens niet vergeten. Ook kun je er in één van de diverse restaurants iets eten en drinken. 

 

8.19. Railay Beach

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen
Vanaf€898

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen

Een schiereiland dat alleen per boot te bereiken is. Dat is Railay Beach. De afgelegen ligging geeft Railay een intrigerende uitstraling. Je kunt Railay ook echt niet via land bereiken, omdat enorme kalksteen dit paradijs afsnijden van de rest van het vasteland. Railay omvat vier stranden:

 • Railay Beach West
 • Railay Beach Oost
 • Phra Nang Beach
 • Tonsai Beach
Het Kloppende Hart van Thailand
Vanaf€2.610

Het Kloppende Hart van Thailand

Aan de oostkant meren de boten aan die je naar Railay brengen. Deze kant is verbonden met de westkant door jungle paden. Je vindt op Railay namelijk geen wegen. Voor mooie witte stranden moet je aan de westkant zijn. Verder kun je op Railay genieten van prachtige uitzichten, grotten en lagunes die verborgen liggen in de kliffen. 

 

8.20. Koh Phi Phi

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen
Vanaf€898

16-Daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen

Iets ten oosten en onder Phuket ligt Koh Phi Phi. Dit eiland wordt als één van de mooiste eilanden van Thailand omschreven. Je geniet hier namelijk van parelwitte stranden, een helderblauwe zee en magische baaitjes. Echter, het eiland is ook erg toeristisch. Je zult al dit moois dus niet voor jou alleen hebben. Maar de oogverblindende Maya Bay en Phi Leh Lagoon maken dit meer dan goed. Vergeet ook het Koh Phi Phi Viewpoint niet voor prachtige uitzichten over het eiland. 

 

8.21. Kustlijn van Koh Lanta

22-daagse rondreis Thailand Compleet
Vanaf€1.885

22-daagse rondreis Thailand Compleet

Als je op zoek bent naar een eiland waar je over het algemeen minder toeristen vindt dan op de omliggende eilanden, moet je op Koh Lanta zijn. Hier vind je nog uitgestrekte stranden die niet alleen bedoeld zijn om op te feesten. Koh Lanta bestaat uit ruim 50 eilanden. De drie grootste zijn Koh Klang, Koh Lanta Yai en Koh Lanta Noi. Ko Lanta is de grootste van deze drie. Je vindt hier maar liefst 9 stranden langs de gehele westkust. De lange zandstranden zijn heerlijk om van de zon te genieten. Ook kun je heel goed duiken in de omgeving. 

 

9. Boek een rondreis naar Thailand: vergelijk aanbieders en accommodaties

Kies voor een Thailand vakantie en geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft. Of je nu wilt relaxen op stranden met hagelwit zand en een azuurblauwe zee of juist van de natuur wilt genieten in bijvoorbeeld de jungle, hier kan het allemaal. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 2 Rondreis Aanbieders naar Thailand

Vakanties van 333Travel.nl in Thailand
Vakanties van Asiadirect.nl in Thailand

Rondreizen Aanbiedingen Thailand

Vanaf€2.195

Bangkok, Thailand

In het exotische zuiden van Thailand wordt het decor bepaald door hagelwitte zandstranden en een heldere zee in alle tinten blauw. Snorkelen en duiken is hier een waar feest, want de onderwaterwereld is gevarieerd en kleurrijk. In Hua Hin krijg je een voorproefje van wat de Golf van Thailand je te bieden heeft. Ga op het kleine Koh Tao beslist onder water of vaar per longtailboot naar een verlaten strand voor dat echte 'bountygevoel'. Vanuit Koh Samui is het heerlijk kajakken in het Nationaal Zeepark Ang Thong. Een heerlijke 'vrijheid blijheid' reis met een tropische rode draad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.884

Bangkok, Thailand

Maak in 15 dagen een rondreis door het tropische zuiden van Thailand. Ontdek samen met andere gezinnen het bruisende Bangkok, wandel door de jungle en spot dieren tijdens het kajakken in het Khao Sok National Park. Duik tussendoor regelmatig in het zwembad en smul van de meest heerlijke Thaise gerechten. Tijdens een bezoek aan de beruchte Bridge on the River Kwai leer je ook de indrukwekkende geschiedenis van Thailand kennen. Dit alles wordt afgesloten met fijne dagen op het paradijselijke eiland Koh Samui aan de Golf van Thailand.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.431

Bangkok, Thailand

Ontdek miljoenenstad Bangkok en de legendarische Bridge on the River Kwai op weg naar het dunbevolkte noorden. Van de centrale laagvlakte met de tempels van de voormalige hoofdstad Ayutthaya naar het aan de Nanrivier gelegen Phitsanulok. Verken het mythische gebied van de Gouden Driehoek, waar Laos, Myanmar en Thailand samenkomen. Vele reisindrukken verder is het heerlijk ontspannen aan de stranden van de badplaats Hua Hin. Je valt letterlijk van de ene verbazing in de andere. Amazing...

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.885

Ayutthaya, Thailand

Mis niets van Thailand! Vlieg van Bangkok naar Chiang Mai en reis hierdoor minder afstanden per bus. Zo geniet je optimaal van alle hoogtepunten van Thailand. Ga je mee? Bruisend Bangkok en beschermde natuurgebieden. Levendige markten en monumenten die herinneren aan een boeiende historie. Een brug met een berucht verleden. Je vindt het in het 'Land van de Eeuwige Glimlach', zoals Thailand ook wel genoemd wordt. Dit in combinatie met de verering van Boeddha in de talloze rijkelijk gedecoreerde tempels maken van Thailand een vakantiebestemming van formaat. En waar anders is het fijner nagenieten van alle reisindrukken dan op het zandstrand van het eiland Koh Samui? Geef toe completer kan het eigenlijk niet!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.559

Bangkok, Thailand

Fietsend langs kleurrijke tempels, smalle klongs en vele eetstalletjes ontdek je Bangkok. Hoe leuk is het om op deze manier een andere kant van deze wereldstad te ontdekken? Na een paar dagen laat je de stad achter je en reis je af naar het schitterende regenwoud van het Khao Sok National Park. Daar ga je op zoek naar krijsende gibbons en fluitende tropische vogels. Via de beroemde Phang Nga baai met haar opmerkelijke rotsformaties in zee, beland je op het exotische Krabi en Phuket. Luieren in een hangmat, drinken uit een kokosnoot. Tropischer wordt het niet.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€928

Thailand

Deze 15-daagse hotdeal reis neemt je mee naar de jungle van Kanchanaburi, de tempels en ruïnes van de oude koningsstad Ayutthaya, het noordelijk hart Chiang Mai en het bruisende Bangkok. Tot slot geniet je van de tropische stranden van Hua Hin. Het is een route vol natuur, avontuur en strand, met watervallen, het spotten van apen en olifanten, en heerlijk Thais eten.Boek je een hotdeal rondreis in Thailand dan verblijf je in eenvoudige maar schone, kleinschalige hotels, maar toch vaak met zwembad. Je reist een deel van de reis met een eigen privé chauffeur. De leukste excursies zijn al geregeld, hoe je de dagen verder invult is helemaal aan jou.

BEKIJKEN
Gevonden: 224 dagen geleden
Vanaf€1.520

Thailand

Er zijn veel redenen waarom je Thailand zou willen bezoeken, maar de fantastische eilanden en de gevarieerde tropische regenwouden zijn twee van de belangrijkste. Daarom zetten we natuur en strand voorop in deze 19-daagse rondreis Paradijselijk Thailand.Natuurlijk verliezen we de rest niet uit het oog. Er wacht je een ontspannen fietstocht door het drukke Bangkok, je kunt naar tempels en paleizen, gaat naar de bekendste drijvende markt van het land, kunt wandelen over de beroemde Bridge on the River Kwai en zwemmen bij de Erawan waterval.Je gaat veel doen, zonder ook maar ergens haast te hebben. Er is alle tijd om met een tube de rivier af te steken in het Khao Sok National Park en je hebt maar liefst zes volle dagen aan het strand. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat! Weet je meteen waarom wij deze rondreis Paradijselijk Thailand hebben genoemd.

BEKIJKEN
Gevonden: 224 dagen geleden
Vanaf€1.723

Thailand

Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van Thailand met een zalig verblijf op een tropisch eiland. Per boot, fiets of tuktuk kun je kennismaken met het bruisende Bangkok. Je bezoekt het monumentale Ayutthaya en kunt de kleurrijke bergstammen ontmoeten tijdens een indrukwekkende trektocht in het noorden van het land. Tenslotte is het op deze Thailand rondreis luieren met een exotische cocktail op het eiland Koh Samed. Welkom in het ‘Land van de Glimlach’!

BEKIJKEN
Gevonden: 15 dagen geleden
Vanaf€898

Thailand

Thailand staat bekend om haar paradijselijke eilanden. Heb je zin om ze zelf eens te komen bekijken? Dat kan met deze 16-daagse rondreis Thailand Tropisch Eilandhoppen. We hebben drie heerlijke eilanden voor je uitgezocht: maak kennis met het wonderschone Koh Samui, het ruige en idyllische Koh Phangan en voor de prachtige onderwaterwereld, het relaxte eiland Koh Tao.Drie eilanden met ieder een eigen karakter. Prachtige natuur, zowel boven als onder water, jungle, lekker eten, strand-lounges, hagelwitte zandstranden met palmbomen... Je treft het hier allemaal. Neem een duik in het kristalheldere water en ga met een snorkel of duikuitrusting op zoek naar al die tropische vissen die je normaal alleen in een aquarium ziet.Bezoek de watervallen, sfeervolle avondmarkten, lokale vissersdorpen, fenomenale uitzichtpunten of pak een strandstoel en geniet van het rustgevende uitzicht. Een Thaise massage op het strand maakt deze droomvakantie compleet!Nadat je helemaal tot rust bent gekomen, sluit je de reis af in Bangkok. Je verkent de duizenden straatjes in deze bruisende stad op een bijzondere manier, namelijk per fiets. Op elke straathoek gebeurt er wel iets. Zo ontdek je de leukste verborgen plekjes van de stad. Een onvergetelijke ervaring!Wij hebben alvast een selectie gemaakt met standaard en deluxe hotels. Heb je specifieke wensen? Geen probleem, laat het ons weten zodat wij deze reis geheel op jouw wensen aan kunnen passen.

BEKIJKEN
Gevonden: 224 dagen geleden

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?