Rondreis Zuid Afrika

Rondreis Zuid-Afrika: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 109 rondreizen naar Zuid-Afrika.

bekijken

Kaapstad Zuid Afrika

Op avontuur door Namibië, Botswana & Zimbabwe (27 dagen)
Vanaf€5.301

Op avontuur door Namibië, Botswana & Zimbabwe (27 dagen)

Een rondreis door Zuid Afrika staat bij vele mensen op het reizen verlanglijstje. En dat is niet verwonderlijk. Je kunt er genieten van safari's door de natuurparken, cultuur opsnuiven in musea en in contact komen met de lokale bevolking. Graag zetten we alles wat je moet weten voor een rondreis Zuid Afrika op een rijtje.

1. Kenmerken Zuid Afrika

Als je op een verre reis gaat naar Zuid Afrika is het goed om rekening te houden met de omvang van het land. Met 1.220.000 km2 is het maar liefst ruim 28x groter dan Nederland (42.508 km2). Zorg dus dat je voldoende tijd neemt om alle hoogtepunten te bekijken. Met een paar dagen op vakantie naar Zuid Afrika kom je namelijk echt tijd te kort om alles te bekijken.

Kenmerken Zuid Afrika​
Werelddeel Afrika
Aantal Inwoners 56.7 miljoen
Toeristen per jaar  11 miljoen
Klimaat Subtropisch
Beste reisperiode Lente, Herfst
Reistijd vliegtuig Gemiddeld 11 uur
Valuta Zuid Afrikaanse rand (ZAR) (16.5 ZAR = 1 Euro)
Taal (officiële talen) Afrikaans, Engels, Zuid-Ndebele,

Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swazi, Tsonga,

Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe.

Tijdsverschil met Nederland  Geen
Inentingen nodig Ja: Hepatitis A, Malaria en DTP wordt aanbevolen
Type Reis vliegtuig, rondreis
Prijsniveau Gemiddeld
Visum nodig Max 90 dagen zonder visum
Gevaar Onveilige gebieden

2. Tips voor een rondreis door Zuid Afrika

Zuid-Afrika per camper (25 dagen) - Zuidwaarts
Vanaf€3.631

Zuid-Afrika per camper (25 dagen) - Zuidwaarts

Een rondreis of vakantie naar Zuid Afrika is geen standaard reis. Je hebt te maken met een ander land ver buiten Europa. Hier gelden andere regels en veiligheidsvoorschriften. Zuid Afrika is niet ongevaarlijk voor toeristen. Niet alleen zijn er veel wilde dieren maar ook criminatileit. Ook is het verplicht om in te enten tegen verschillende ziektes. Als je zwanger bent is het niet aan te raden om naar Zuid Afrika te gaan.

Een aantal tips:

 • Drinken uit de kraan: In stedelijke gebieden kun je water uit de kraan gewoon drinken en gebruiken om mee te koken.
 • Paspoort vereist: Voor een vakantie in Zuid Afrika heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet trouwens nog minstens een maand geldig zijn na afloop van jouw reis.
 • Visum: Toeristen welke korter dan 90 dagen blijven hebben geen visum nodig. Voor een langer verblijf moet je ter plaatse toestemming vragen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken. 
 • Kinderen: Als je met minderjarige kinderen op vakantie gaat, heb je verschillende papieren nodig:
  • een officieel internationaal geboortecertificaat is verplicht.
  • Als je als ouder alleen reist met kinderen heb je ook een akkoordverklaring van de niet meereizende ouder nodig. Dit geldt niet als je door een officieel afschrift kunt aantonen dat je volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap hebt.
  • Alle documenten moeten in het Engels zijn.
  • Er wordt aangeraden dat het geboortecertificaat en indien nodig het toestemmingsformulier niet ouder dan 3 maanden zijn.
 • Rijbewijs: Tijdens een vakantie in Zuid Afrika is een gewoon Nederlands rijbewijs geldig. Echter voor het huren van een voertuig is een internationaal rijbewijs nodig.
 • Links rijden: In Zuid Afrika wordt aan de linkerkant van de weg gereden. 
 • Fooi: Het is normaal om een fooi te geven. 10% is gebruikelijk - soms wordt dit al op de rekening aangegeven. Zuid Afrikanen die je helpen kun je een fooi van 5 - 10 rand geven (16.5 rand is ongeveer 1 euro). Denk hierbij aan de persoon die je ramen wassen tijdens het tanken. Of de parkeerwachter die je helpt met het vinden van een parkeerplek. En de ranger van de safari.
 • Wereldstekker: De wereldstekker werkt niet in Zuid Afrika. Op je vakantiebestemming kun je een Zuid-Afrikaanse wereldstekker kopen. 
 • Kleding: Tijdens een safari kun je het beste kleding in schutkleuren draag. Dus bijvoorbeeld bruin, zwart, beige, groen en donkerblauw.
 • Geniet: De lokale bevolking is erg vriendelijk en ziet graag een lachend gezicht. Zet dus je beste glimlach op. Dit zal je zeker helpen om te zorgen dat je vakantie in Zuid Afrika een positieve ervaring wordt.

3. Inentingen Zuid Afrika

Voor een rondreis door Zuid Afrika worden door de GGD verschillende inentingen aangeraden. Hepatitis A en malariapillen zijn verplicht. De vaccinatie voor DTP wordt aangeraden. Tijdens een persoonlijk consult kun je doornemen of er voor jouw geval nog specifieke vaccinaties nodig zijn. Normaal gesproken ben je op tijd als je 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak maakt bij de GGD bij jou in de buurt. Je kunt dit makkelijk online doen. Als je echter langer dan 3 maanden in Zuid Afrika gaat reizen, wordt aangeraden om 7 maanden voor vertrek op het spreekuur te komen.

Op avontuur door Botswana (20 dagen)
Vanaf€4.996

Op avontuur door Botswana (20 dagen)

Tijdens het bezoek wordt jouw reisroute doorgenomen. De meeste vaccinaties zijn op voorraad. Deze kunnen dus gelijk gezet worden. Voor de malariatabletten krijg je een recept mee. De kosten hangen af van de vaccinatie en de regio waar je woont. Voor een individueel consult betaal je gemiddeld €23. De prijs voor Hepatitis A vaccinatie is rond de €60. Voor een malariarecept ben je rond de €14 kwijt. Bekijk ook jouw zorgpolis aangezien veel verzekeraars vaccinaties vergoeden. En vergeet voor op reis het vaccinatieboekje niet.

4. Beste reistijd Zuid Afrika

Onweer Zuid Afrika

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique
Vanaf€1.995

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique

Zuid Afrika is een land met een warm gematigd klimaat. Het is er overdag zonnig. En je verwacht het misschien niet maar ´s avonds kan het flink afkoelen. Wanneer het in Nederland winter is, is het in Zuid Afrika zomer. En omgekeerd. Als je de koude winter wilt ontsnappen kun je dus heel goed naar Zuid Afrika gaan.

In het land zijn er verschillen tussen de gemiddelde temperaturen. Dit komt doordat Zuid Afrika op een hoogte van 1000 tot 2000 meter boven zeespiegel ligt. Wat is de beste reistijd voor Zuid Afrika? Over het algemeen worden de maanden maart en april (lokale herfst) en september en oktober (lokale lente) aangemerkt als de beste reistijd. Je kunt dan met een aangename temperatuur het land bezoeken. En je vermijdt zo de echte hitte en de winter.

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)
Vanaf€2.965

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)

Juni tot en met augustus zijn de wintermaanden en dus de koelste en droogste maanden. Je geniet dan van temperaturen van rond de 20 graden Celsius overdag. Het gebied rond Kaapstad heeft in de maanden mei - augustus een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. De warmste lokale wintermaanden met temperaturen van gemiddeld 26 graden Celsius vind je bij het Krugerpark. In deze maanden kun je heel goed dieren spotten. Dit komt doordat de bomen kaal zijn en de dieren minder verkoeling zoeken.

Belevenis van Kaapstad tot Victoria watervallen (24 dagen)
Vanaf€4.827

Belevenis van Kaapstad tot Victoria watervallen (24 dagen)

Van december tot en met februari is het hoogzomer in Zuid Afrika. In het noordwesten geniet je dan van hete temperaturen tot wel 38 graden Celsius overdag. In het Krugerpark is het met een gemiddelde van 30 graden Celsius ook erg warm. Het is goed om in het achterhoofd te houden dat tijdens de lokale zomermaanden de meeste natuurparken groener zijn. En ook natter door de hoge luchtvochtigheid. Doordat alles in bloei staat, kunnen dieren moeilijker te spotten zijn. Je kunt ze dan vooral in de buurt bij het water zien.

De wildparken van Limpopo (17 dagen)
Vanaf€2.689

De wildparken van Limpopo (17 dagen)

Ga je vooral voor het spotten van wilde dieren naar Zuid Afrika? Dan  is het goed om te weten dat december en januari hoogseizoen maanden zijn. Aangezien het zomer is in Zuid Afrika gaat de lokale bevolking op vakantie. En lokale trekpleisters zoals het Krugerpark zijn ook bij hen favoriet.

5. Reisadvies Zuid Afrika: veiligheidsvoorschriften

Leeuw Zuid Afrika

Op vakantie naar Zuid Afrika is een heel avontuur. Het is goed om rekening te houden met eventuele risico´s. Het is ten slotte een ander land met een andere cultuur. Zuid Afrika staat bekend om gewelddadige criminaliteit in en rondom de grote steden. Er zijn bendes actief die een vakantie naar Zuid Afrika flink kunnen verpesten. Berovingen, overvallen en zogenoemde carjackings komen in Zuid Afrika nog voor.

 • Townships kunnen door toeristen bezocht worden. Het zijn woongebieden aan de rand van de stad vaak bestaande uit hutjes. Het wordt aangeraden om de townships alleen met een lokale gids te bezoeken en alert te blijven.
 • In het reisadvies voor Zuid Afrika wordt het afgeraden om bijvoorbeeld op het vliegveld of ´s avonds op straat geld te pinnen.
 • Ook geldwisselkantoren kun je beter vermijden.
 • Blijf ten alle tijden alert, vooral bij aankomst, om een beroving te voorkomen.
 • In het hele land is er seksueel geweld. Pas dus goed op tijdens een vakantie en let op het reisadvies voor Zuid Afrika.

Daarnaast is het natuurlijk ook opletten tijdens safari's en andere uitstapjes. Er zijn veel gevaarlijke dieren (denk ook aan insecten) te vinden.

6. Vervoer in Zuid Afrika

Vervoer Jeep Zuid Afrika

Best of the Cape (17 dagen)
Vanaf€1.911

Best of the Cape (17 dagen)

Er zijn ruim 70 internationale vliegtuigmaatschappijen die je naar Zuid Afrika kunnen brengen. Het bekendste vliegveld is OR Tambo International Airport in Johannesburg. Steeds meer vluchten gaan rechtstreeks naar Cape Town International Airport. En tot slot is de Internationale Luchthaven King Shaka in het noorden van Durban een optie. Voor binnenlandse vluchten zijn er diverse luchthavens om uit te kiezen.  

Het beste van de Kaap & Namibië (16 dagen)
Vanaf€3.477

Het beste van de Kaap & Namibië (16 dagen)

Als je met een groepsreis naar Zuid Afrika gaat, is het vervoer voor je geregeld. Ga je zonder begeleiding op reis? Dan is een huurauto aan te raden. Vooral in kleinere plaatsen vind je geen taxi´s. En met je eigen auto kun je onderweg genieten van al het moois dat je ziet. Ook kun je geld besparen bij bezoeken aan natuurparken. Je kunt met je eigen auto erdoor rijden in plaats van een safari te moeten boeken.

Bussen worden over het algemeen als veilig aangemerkt. Net als lange afstandsteinen. In treinen rondom de steden zijn toeristen vaak het doelwit van berovingen. Het wordt dan ook afgeraden met de trein in en rond de Afrikaanse steden te reizen.

Tips als je met een auto door Zuid Afrika gaat reizen

 • Neem onderweg geen lifters mee.
 • Doe tijdens het reizen de deuren op slot.
 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
 • Controleer na parkeren altijd of de deuren daadwerkelijk op slot zitten. Er zijn apparaatjes die blokkeren dat de deur op slot gaat. Voordat je er erg in hebt, kan de auto dus beroofd worden.
 • Parkeer de neus van de auto langs de kant van de weg in de goede rijrichting om een boete te voorkomen.

7. Rondreis Zuid Afrika: 20 hoogtepunten

Wonderfull South Africa (22 dagen)
Vanaf€1.942

Wonderfull South Africa (22 dagen)

Om te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat en niets mist in het land, zetten we graag maar liefst 20 hoogtepunten om te bezoeken op een rij. Zo zorg je dat je tijdens een rondreis door Zuid Afrika niets overslaat. En vaak kun je vanuit een dorpje of stad meerdere uitstapjes en excursies maken. Zo hoef je niet elke dag te verplaatsen. Vergeet natuurlijk je fotocamera niet om al het moois wat je ziet vast te leggen.

Let op: als je een georganiseerde rondreis kiest ben je afhankelijk van het programma. Het kan zijn dat je bepaalde bezienswaardigheden niet zult zien. Kijk daarom eerst wat je graag zou willen zien en kies daarna een rondreis welke daar op aansluit. Uiteraard kun je ook zelf gaan rondreizen.

7.1. St. Lucia

Het kleine dorpje St. Lucia vind je aan de oostkust van Zuid Afrika. Het staat erom bekend dat er ´s avonds nijlpaarden door het dorp kunnen lopen. Je kunt er genieten van de zon op het uitgestrekte strand en mooie wandelingen maken. En vanuit hier kun je makkelijk het Hluhluwe - Imfolozi National Park bezoeken.

7.2. Safari in Hluhluwe - Imfolozi National Park

Het Hluhluwe - Imfolozi National Park is het oudste natuurpark van Afrika. En het staat bekend om de grootste populatie neushoorns die hier woont. Als je geluk hebt kun je hier gelijk ´the big five´ bekijken. Het is namelijk het enige park in de Zuid Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal waar je leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden kunt vinden.

7.3. uShaka Marine World

In de KwaZulu-Natal provincie vind je ook uShaka Marine World, een attractiepark dat uit 8 verschillende onderdelen bestaat. Zo heb je er uShaka Beach waar je van een daadwerkelijk strand kunt genieten, uShaka Sea World om van de dieren die in het water leven te genieten en kun je van glijbanen en zwembaden terecht in uShaka Wet ‘n Wild.

7.4. Durban Botanic Gardens

De oudste nog bestaande botanische tuin van Afrika is de Durban Botanic Gardens. In een subtropische omgeving geniet je van een uitgebreide collectie planten afkomstig uit Zuid Afrika en andere werelddelen. Je vindt er onder andere de Wood-broodboom, één van de zeldzaamste planten ter wereld.

7.5. Kaapstad

Kaapstad Zuid Afrika

Zuid-Afrika per camper (17 dagen)
Vanaf€2.547

Zuid-Afrika per camper (17 dagen)

Ook wel bekend als Cape Town, is Kaapstad een bruisende, moderne stad vol met historische bezienswaardigheden. En je geniet er van prachtige standen. Natuurlijk kun je hier van de lokale keuken genieten. En ook om te winkelen en aan het uitgaansleven mee te doen, ben je hier in de juiste stad. Vanuit deze uitvalsbasis kun je ook diverse excursies maken in de omgeving.

7.6. Het Victoria & Alfred Waterfront

Het historische hart van de haven van Kaapstad is het Victoria & Alfred Waterfront. Het is een mix van woningen en commerciële bedrijven zoals hotels, winkels en restaurants. Je geniet van de Tafelberg als achtergrond.  En uitgestrekte uitzichten over de oceaan en de bergtoppen van de Hottentots-Holland bergen.

7.7. Simon’s Town en Boulders Beach pinguïn tour

Het beste van Zimbabwe en Botswana (19 dagen)
Vanaf€3.597

Het beste van Zimbabwe en Botswana (19 dagen)

Boulders Beach aan de zuidkust van Afrika is de woonplaats van Afrikaanse zwartvoetpinguïns. Je kunt hier pinguïns zien zonnebaden of genieten van een ´siësta´. Vergeet trouwens niet je zwemkleding en een handdoek. Je kunt op het strand gewoon van de zon genieten. In Simon’s Town, waar Boulders Beach bij hoort, kun je ook van alles bekijken. Een stadswandeling laat je de bekendste plekken zien. 

7.8. Kaap de Goede Hoop

Kaap de goede hoop Zuid Afrika

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)
Vanaf€2.965

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)

Als je op zoek bent naar een fantastisch uitzicht over de kustlijn en de soms ruige zee van Zuid Afrika, is Kaap de Goede Hoop de perfecte plek om heen te gaan. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen vanaf hier zien. Vaak wordt een bezoek aan Kaap de Goede Hoop gecombineerd met een bezoek aan Boulders Beach. De twee bezienswaardigheden liggen namelijk niet ver van elkaar vandaan.

7.9. Table Mountain Aerial Cableway

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)
Vanaf€2.965

Wandelreis Zuid-Afrika (17 dagen)

De tafelberg is de bekendste en meest kenmerkende berg in Zuid Afrika. En één van de wereldwonderen. Je herkent hem gelijk aan het kenmerkende platte deel aan de bovenzijde. Aangezien het hoogste punt op 1086 meter ligt, is de berg beklimmen voor veel mensen een uitdaging. Je kunt er daarom ook voor kiezen om via een kabelbaan omhoog te gaan. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht over het centrum van Kaapstad en de oceaan.

7.10. Apartheid Museum

In Johannesburg vind je het Apartheid Museum dat het verhaal over de apartheid, Nelson Mandela en alle gevolgen hiervan vertelt. Je leert hier de harde waarheid over racisme, apartheid en onderdrukken kennen. Bijzonder is dat de collectie is samengesteld door filmmakers, fotografen, ontwerpers en historicus.

7.11. Robbeneiland

Robbeneiland Zuid Afrika

11-daagse rondreis

11-daagse rondreis

Robbeneiland is het eiland voor de kust van Kaapstad waar Nelson Mandela om zijn strijd tegen apartheid jaren gevangen werd gehouden. Van oorsprong werd het eiland gebruikt als gevangen en vervolgens om lepra patiënten af te zonderen. Tussen 1964 en 1982 werd Nelson Mandela er geplaatst, die uitgroeide als symbool van de anti-apartheidsbeweging. Tijdens een rondleiding over het eiland kun je onder andere zijn cel in de gevangenis bekijken. 

7.12. Coastal Region en Waterford Estate

Zuid Afrika is ook een bekende wijnstreek en in de Coastal Region kun je deze wijnboederijen bezoeken. Je vindt hier onder andere wijnhuis Waterford Estate Stellenbosch. Proef de lokale wijnen daar waar ze gemaakt worden in een ontspannen omgeving. 

7.13. Shamwari Private Game Reserve

Het beste van Zimbabwe en Botswana (19 dagen)
Vanaf€3.597

Het beste van Zimbabwe en Botswana (19 dagen)

In de Oost-Kaap provincie van Zuid Afrika vind je het Shamwari Private Game Reserve. Dit een eersteklas safari bestemming en de thuisbasis van ´the big five´. Shamwari betekent ´mijn vriend´ in Shona. Je voelt je er compleet in harmonie met de natuur en geniet van de wilde dieren die door het landschap lopen. 

7.14. Garden Route & Knysna Heads

De Garden Route wordt aangemerkt als één van de mooiste kustlijnen van Zuid Afrika. Het staat bekend om zijn adembenemende vergezichten. Het is ook de route waarlangs je de Knysna Heads kunt vinden. Deze rotsformatie lijkt als hoge schildwachten de lagune en stad te bewaken. Vanuit diverse uitkijkpunten geniet je van het oceaanwater dat er krachtig tussendoor stroomt.

7.15. Robberg Nature Reserve

De wildparken van Limpopo (17 dagen)
Vanaf€2.689

De wildparken van Limpopo (17 dagen)

Robberg Nature Reserve is ook op de Garden route te vinden. Het is een natuurpark, als ook een nationaal monument en World Heritage Site. Wist je dat je hier rotsen vind die maar liefst 120 miljoen jaar oud zijn? Je kunt tijdens een wandeling genieten van uitzichten op de Plettenberg Bay, als ook dieren zoals dolfijnen en robben, spotten in de oceaan.

7.16. Lion's Head

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique
Vanaf€1.995

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique

Een bekende berg om te beklimmen in Zuid Afrika is de Lion’s Head. Deze 669 meter hoge berg dankt zijn naam aan de vorm die, samen de met daaraan vastzittende lager gelegen ´leeuwenstaart´ heuvel, doet denken aan een liggende leeuw. In ongeveer 45 minuten bereik je de top. En onderweg kom je op de lagere hellingen historische graven en tempels tegen van Maleisische leiders.

7.17. Blyde River Canyon Nature Reserve

Blyde River Canyon Nature Reserve Zuid Afrika

Op avontuur door Namibië, Botswana & Zimbabwe (27 dagen)
Vanaf€5.301

Op avontuur door Namibië, Botswana & Zimbabwe (27 dagen)

In dit natuurpark geniet je van een eeuwenoud natuurspektakel. Over een lengte van zo’n 20 kilometer zie je bizarre rotseilanden en -plateaus en een keur aan planten en dieren. Het spektakel is het gevolg van de Blyde Rivier die door de canyon stroomde en een kloof uitsleet. 

7.18. Kruger National Park

Het oudste en bekendste wildpark in Zuid Afrika is toch wel het Kruger National Park. Je kunt met een georganiseerde safari het park bezoeken of met eigen vervoer rondrijden. Misschien spot je hier wel ´the big five´. En ook is er de optie om in het park te overnachten in speciaal ingerichte ´restcamps´. ´s morgens vroeg en ´s avonds laat zijn de beste tijden om wilde dieren te spotten. 

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique
Vanaf€2.495

Individuele rondreis Zuid Afrika & Mozambique

Het Kruger National park heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000km2. En er woont een grote hoeveelheid aan diersoorten. Vogels, reptielen, zoogdieren, vissen en amfibieën noemen het park hun thuis. Goed om te weten! Alleen op aangewezen plekken zoals picknickplaatsen mag je uit de auto stappen. En natuurlijk in de kampen waar je kunt overnachten. En vergeet je verrekijker en een zaklamp niet. Verlichting is namelijk beperkt in het park.

7.19. Pretoria National Botanical Garden

In een gebied met stedelijke ontwikkeling vind je in de Pretoria National Botanical Garden een rustpunt. In het natuurlijk grasland leven vele diersoorten, zoals vlinders, spinnen en kikkers. Ook wonen er meer dan 220 vogelsoorten.

7.20. Augrabies Falls National Park

In de prachtige omgeving van de Augrabies Falls National Park kun je onder andere genieten van de Augrabies watervallen. Schrik alleen niet van het lawaai van het water dan zo’n 250 meter het ravijn in stort.

9. Groepsreizen en accomodaties in Zuid Afrika

Parels van Zuid Afrika (29 dagen)
Vanaf€2.864

Parels van Zuid Afrika (29 dagen)

Hoe kun je nu het beste Zuid Afrika gaan bekijken? Zuid Afrika is als land zeer geschikt om zelf rond te reizen. Zolang je natuurlijk rekening houdt met de veiligheidsvoorschriften. Een groepsreis is ook een goede optie om niets te missen van alle bijzonderheden die het land te bieden heeft. Je kunt zo kiezen wat het beste bij jouw situatie past.  Bij veel reisorganisaties worden allerlei groepsreizen door Zuid Afrika aangeboden, bijvoorbeeld voor singles en privé rondreizen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een groepsreis die speciaal gericht is op het zien van ´the big five´, waarbij je dus diverse natuurparken gaat bezoeken. 

Vergelijk onderaan deze pagina verschillende reisaanbieders en accommodaties.

10. Boek een rondreis Zuid Afrika: vergelijk aanbieders en accommodaties

Zuid-Afrika per camper (17 dagen)
Vanaf€2.561

Zuid-Afrika per camper (17 dagen)

Wilde dieren in het echt zien tijdens een safari. Wegdromen met de ondergaande zon en slapen in een lodge. In Kaapstad meer te weten komen over de geschiedenis van apartheid en racisme van het land. Bergen beklimmen en genieten van weidse uitzichten. Tijdens een vakantie in Zuid Afrika geniet je van een breed aanbod met activiteiten. Laat je verleiden door al het moois dat Zuid Afrika te bieden heeft.

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 3 Rondreis Aanbieders naar Zuid-Afrika

Vakanties van 333Travel.nl in Zuid-Afrika
Vakanties van Afrikaplus.nl in Zuid-Afrika
Vakanties van Afrikareisopmaat.nl in Zuid-Afrika

Rondreizen Aanbiedingen Zuid-Afrika

Vanaf€4.996

Zuid-Afrika

Een onvergetelijke groepsreis door Botswana & Zimbabwe in een kleine groep van maximaal 17 personen. Vanuit Johannesburg rijden we Botswana in. Het unieke van deze reis is dat u een paar nachten midden in de Okavanga Delta logeert op een locatie dat alleen bereikbaar is per motorbootje en traditionele kano (mokoro). Als u denkt alles te hebben meegemaakt….nee hoor; u kampeert 4 nachten midden in de bush van Khwai en gaan we op safari in Moremi Game Reserve en Savuti. De tent wordt voor u opgezet inclusief bed met linnen en uiteraard worden de maaltijden voor u bereid. Afhankelijk van het seizoen wordt de migratie van wilde dieren gevolgd en bepaald waar het kamp elke nacht wordt opgezet. Val in slaap met het geluid van de hyena's, het brullen van een leeuw, of het diepe geknor van een half ondergedoken nijlpaard. Na dit avontuur rijden we via Makgadikgadi Salt Pans en Chobe naar het immense Victoria Falls en vervolgen we via Hwange en Matobo Hills de reis weer terug naar Johannesburg.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.942

Zuid-Afrika

Tijdens deze autorondreis ziet u in korte tijd de vele hoogtepunten van het mooie en diverse Zuid-Afrika. U verblijft in gezellige Bed & Breakfast accommodaties, inclusief ontbijt.Vanuit Johannesburg reist u via de beroemde Panoramaroute naar Hazyview, één van de toegangspoorten van het Krugerpark, waar u voldoende tijd heeft om de Big Five te 'spotten'. Hierna rijdt u via het kleine koninkrijkje Swaziland naar het Hluwhluwe National Park. Via de indrukwekkende Drakensbergen en het Golden Gate Reservaat rijdt u terug naar de kust. Geniet van de vele leuke badplaatsjes van de Tuinroute. U verblijf ook in Hermanus, zodat u hier de gelegenheid heeft om walvis te spotten! U vervolgt uw reis naar Stellenbosch, waar u een bezoek kunt brengen aan één van de vele wijnboerderijen. Uiteraard eindigt uw reis in de wereldstad Kaapstad.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.631

Zuid-Afrika

Het mooie Zuid-Afrika ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Vanaf Johannesburg rijdt u per camper langs de vele hoogtepunten die Zuid-Afrika rijk is, zoals het Kruger National Park, Hluhluwe Game Reserve, Golden Gate National Park, Addo Elephant National Park, de wijngaarden van Stellenbosch en natuurlijk Kaapstad.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag

Zuid-Afrika

Beoordeling
5.0 / 5
Luxe niveau
5 / 5

Deze geheel verzorgde rondreis laat je in rustig tempo kennismaken met het noordoostelijk deel van Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten is de Panorama route met haar grote landschappelijke schoonheid. In het beroemdste wildreservaat ter wereld, het Kruger Park, ga je in een open 4 x 4 safarivoertuig op zoek naar de 'Big Five' (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) en ander wild, zoals de giraf, wildebeest en antilopen.

BEKIJKEN
Pinhigh.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.911

Zuid-Afrika

Tijdens deze autorondreis laten we u de verscheidenheid van de Kaapprovincie zien en verblijft u in sfeervolle guesthouses en B&B's, inclusief ontbijt.U start de reis in Stellenbosch, hierna nemen we u mee de Karoo in. Bezoek in Oudtshoorn één van de struisvogelboerderijen. Hier ziet u typisch Afrikaanse dorpjes met prachtige Oudhollandse huizen, kunt u genieten van onbeschrijflijke mooie bergpassen, kunt u op safari gaan in het Addo National Park en rijdt u vervolgens via de beroemde Tuinroute, met al zijn leuke badplaatsjes terug naar Kaapstad. Uiteraard mag een bezoek en overnachting Knysna niet ontbreken. Voordat u Kaapstad bereikt logeert u nog een nacht in Gansbaai waar u haaien kunt spotten en zelfs kunt duiken met haaien.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.864

Zuid-Afrika

Een prachtige complete privé rondreis door niet alleen Zuid Afrika, maar ook de koninkrijken Swaziland en Lesotho! Tijdens de rondreis verblijft u in sfeervolle guesthouses, bed & breakfast en lodges.Het eerste gedeelte van uw reis zal helemaal in het teken staan van safari's. Zo verblijft u 2 nachten in het beroemde Krugerpark. Diverse gamedrives zijn inbegrepen tijdens uw verblijf hier. Ook kunt u diverse gamedrives maken bij St. Lucia. Vanuit de prachtige Drakensberg reist u door het Golden Gate Highlands National Park. Vervolgens naar het prachtige Lesotho, waarna u via de Karoo richting de Tuinroute rijdt. Hier ziet u naast de struisvogels van Oudtshoorn, stranden van Plettenberg Bay en de olifanten van Addo Nationaal Park ook een prachtige kustlijn met vele kleine dorpjes en prachtige vergezichten.De laatste dagen verblijft u in de onbeschrijflijke mooie wijnlanden en de Metropool Kaapstad, waar u voldoende tijd heeft om de Tafelberg te zien, maar ook Kaap de Goede Hoop, Simons Town en de vele attracties van deze regio.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.547

Zuid-Afrika

Het mooie Zuid-Afrika ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals historisch Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de schitterende kustlijn (met in het seizoen de walvissen in Hermanus), de Garden Route, Tsitsikamma en Addo Elephant Nationaal Park, struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, pittoreske dorpjes als Calitzdorp en Montagu langs de Route 62 en het wijngebied rond Stellenbosch.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.999

Johannesburg, Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique vol wilde dieren, witte stranden, mooie zonsondergangen, cultuur in Swaziland en goedlachse Mozambikanen op de markt. We rijden met onze eigen bus langs de Panoramaroute, ontmoeten de lokale bevolking in Swaziland en ontdekken de onderwaterwereld in Mozambique. Wild spotten doen we tijdens gamedrives in het Krugerpark en Mlilwane.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.597

Zuid-Afrika

Combineer het landschappelijk mooie Zimbabwe met het dierrijke Botswana, een combinatie groepsrondreis onder begeleiding van deskundige reisleiding. Vanuit Johannesburg rijden we dwars door het wereldberoemde Krugerpark heen naar het noorden, waar de grens overgestoken wordt met Zimbabwe. Nadat Great Zimbabwe Ruines is bezocht kunt u genieten van de schoonheid van het land Zimbabwe. Bij de majestueuze Matobo Hills en wildrijke Hwange National Park wordt overnacht voordat u aankomt in het centrale middelpunt van deze rondreis door Zimbabwe; Victoria watervallen. De grens met Botswana wordt overgestoken waar we olifanten, giraffen, zebra's en luipaarden zullen tegen komen in Chobe National Park en de Okavango Delta. Op de terugweg naar Johannesburg wacht er nog een hoogtepunt op u: het Khama Rhino Sanctuary.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.561

Zuid-Afrika

Het mooie Zuid-Afrika ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Maak kennis met het diverse Zuid Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal met Lake St. Lucia (boottochten over Lake St. Lucia), Hluhluwe Game Reserve, Drakensbergen (wandelingen) en Golden Gate National Park.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.139

Zuid-Afrika

Het mooie Zuid-Afrika ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Maak kennis met het diverse Afrika met deze avontuurlijke camperreis door Zuid Afrika, Botswana en Zambia. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), het onbekende noorden van Zuid Afrika met de Venda cultuur, in Botswana bezoekt u het Nata vogelreservaat en maakt u kennis met de olifanten van het Chobe Nationaal Park (game drive en boottocht). Het hoogtepunt van de reis is het bezoek aan de Victoria watervallen.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€4.827

Zuid-Afrika

Een avontuurlijke belevenis van Kaapstad tot helemaal aan Victoria Falls in Zimbabwe. Deze route is een bestseller voor reizen in Zuidelijk Afrika waarbij u in circa 3 weken tijd de meeste hoogtepunten te zien krijgt. Onderweg geniet u van de diverse landschappen, de cultuur en het wild. U bezoekt Kaap de Goede Hoop, Fish River Canyon, de rode duinen van de Sossusvlei en natuurlijk de hele dag gamedrives maken in het Etosha Nationaal Park. Nadat de grens met Botswana is gepasseerd spenderen we enkele dagen in de Okavango Delta, rijden we door de Makgadikgadi en aanschouwen we de grote olifantenpopulatie in Chobe, zowel vanuit een 4x4 jeep alsmede vanaf het water tijdens een bootcruise. Sluit uw reis af met een (optionele) helikoptervlucht boven de Victoria watervallen!

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.965

Zuid-Afrika

Speciaal voor de wandelliefhebber biedt deze unieke rondreis door Zuid Afrika én koninkrijk Swaziland een prachtige combinatie van natuur en cultuur. Tijdens deze actieve vakantie worden ontspannen wandelingen gemaakt maar ook stevige tochten. Voor de wandelaars onder ons een uniek avontuur langs hoogtepunten zoals het oude mijnstadje Pilgrims Rest, de wildparken van Zululand en het wereldberoemde Krugerpark, de slagvelden van Dundee en de prestigieuze Drakensbergen.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€5.301

Zuid-Afrika

Bij deze avontuurlijke ontdekkingsreis van Kaapstad naar Johannesburg, via Namibië, Botswana en Zimbabwe, zult u vele kilometers maken om alle belangrijke hoogtepunten te ontdekken. U maakt verscheidene gamedrives in bekende nationale parken zoals Namib Desert, Etosha, Chobe en Hwange. Uniek maakt deze reis dat u 2 nachten slaapt in de Okavango Delta op een afgelegen locatie, welke alleen te bereiken is per traditionele kano (mokoro). Genietend van de sterrenhemel in Makgadikgadi Salt Pans bezoekt u de machtige Victoria watervallen in Zimbabwe. In het Matobo National Park kunt u te voet op zoek gaan naar neushoorns. U logeert veelal op unieke en soms afgelegen locaties waar niet iedere groepsreis komt. Een ware ontdekkingsreis dus door Zuidelijke Afrika.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.689

Zuid-Afrika

Een complete rondreis per auto door Limpopo waarbij verschillende maaltijden en gamedrives al zijn inbegrepen. De route leidt langs vele hoogtepunten van het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika. De verschillende aspecten van safari's komen aan bod en gedurende deze reis zal het aan het zogeheten 'bushgevoel' niets ontbreken. Tevens maakt u kennis met de Venda en is ook het culturele aspect opgenomen. Het reistempo is rustig en er is voldoende tijd om van de prachtige omgeving te genieten.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.477

Zuid-Afrika

Een avontuurlijke en veelzijdige reis van Kaapstad tot Windhoek. U overnacht in leuke sfeervolle accommodaties en guesthouses en ziet onderweg veel van de afwisselende natuur in Zuid-Afrika en Namibië. Wandelen door het ruige landschap van Cedergebergte tot aan slapen aan de oevers van de Gariep Rivier. U ziet de zon ondergaan bij Fish River Canyon en rijdt door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft National Park. Via Swakopmund gaat u naar Etosha voor het uitbundige wild. Tijdens deze groepsreis door Zuid-Afrika en Namibië reist u in een klein internationaal gezelschap van niet meer dan 12 personen en wordt u vergezeld door 2 ervaren reisleiders/gidsen. Kortom, een reis waarbij alles voor u geregeld is en u nergens zorgen om hoeft te maken!

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?