Rondreis Zuid Afrika

Rondreis Zuid-Afrika: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 60 rondreizen naar Zuid-Afrika.

bekijken

Kaapstad Zuid Afrika

Een rondreis door Zuid Afrika staat bij vele mensen op het reizen verlanglijstje. En dat is niet verwonderlijk. Je kunt er genieten van safari's door de natuurparken, cultuur opsnuiven in musea en in contact komen met de lokale bevolking. Graag zetten we alles wat je moet weten voor een rondreis Zuid Afrika op een rijtje.

1. Kenmerken Zuid Afrika

Als je op een verre reis gaat naar Zuid Afrika is het goed om rekening te houden met de omvang van het land. Met 1.220.000 km2 is het maar liefst ruim 28x groter dan Nederland (42.508 km2). Zorg dus dat je voldoende tijd neemt om alle hoogtepunten te bekijken. Met een paar dagen op vakantie naar Zuid Afrika kom je namelijk echt tijd te kort om alles te bekijken.

Kenmerken Zuid Afrika​
Werelddeel Afrika
Aantal Inwoners 56.7 miljoen
Toeristen per jaar  11 miljoen
Klimaat Subtropisch
Beste reisperiode Lente, Herfst
Reistijd vliegtuig Gemiddeld 11 uur
Valuta Zuid Afrikaanse rand (ZAR) (16.5 ZAR = 1 Euro)
Taal (officiële talen) Afrikaans, Engels, Zuid-Ndebele,

Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swazi, Tsonga,

Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe.

Tijdsverschil met Nederland  Geen
Inentingen nodig Ja: Hepatitis A, Malaria en DTP wordt aanbevolen
Type Reis vliegtuig, rondreis
Prijsniveau Gemiddeld
Visum nodig Max 90 dagen zonder visum
Gevaar Onveilige gebieden

2. Tips voor een rondreis door Zuid Afrika

Een rondreis of vakantie naar Zuid Afrika is geen standaard reis. Je hebt te maken met een ander land ver buiten Europa. Hier gelden andere regels en veiligheidsvoorschriften. Zuid Afrika is niet ongevaarlijk voor toeristen. Niet alleen zijn er veel wilde dieren maar ook criminatileit. Ook is het verplicht om in te enten tegen verschillende ziektes. Als je zwanger bent is het niet aan te raden om naar Zuid Afrika te gaan.

Een aantal tips:

 • Drinken uit de kraan: In stedelijke gebieden kun je water uit de kraan gewoon drinken en gebruiken om mee te koken.
 • Paspoort vereist: Voor een vakantie in Zuid Afrika heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet trouwens nog minstens een maand geldig zijn na afloop van jouw reis.
 • Visum: Toeristen welke korter dan 90 dagen blijven hebben geen visum nodig. Voor een langer verblijf moet je ter plaatse toestemming vragen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken. 
 • Kinderen: Als je met minderjarige kinderen op vakantie gaat, heb je verschillende papieren nodig:
  • een officieel internationaal geboortecertificaat is verplicht.
  • Als je als ouder alleen reist met kinderen heb je ook een akkoordverklaring van de niet meereizende ouder nodig. Dit geldt niet als je door een officieel afschrift kunt aantonen dat je volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap hebt.
  • Alle documenten moeten in het Engels zijn.
  • Er wordt aangeraden dat het geboortecertificaat en indien nodig het toestemmingsformulier niet ouder dan 3 maanden zijn.
 • Rijbewijs: Tijdens een vakantie in Zuid Afrika is een gewoon Nederlands rijbewijs geldig. Echter voor het huren van een voertuig is een internationaal rijbewijs nodig.
 • Links rijden: In Zuid Afrika wordt aan de linkerkant van de weg gereden. 
 • Fooi: Het is normaal om een fooi te geven. 10% is gebruikelijk - soms wordt dit al op de rekening aangegeven. Zuid Afrikanen die je helpen kun je een fooi van 5 - 10 rand geven (16.5 rand is ongeveer 1 euro). Denk hierbij aan de persoon die je ramen wassen tijdens het tanken. Of de parkeerwachter die je helpt met het vinden van een parkeerplek. En de ranger van de safari.
 • Wereldstekker: De wereldstekker werkt niet in Zuid Afrika. Op je vakantiebestemming kun je een Zuid-Afrikaanse wereldstekker kopen. 
 • Kleding: Tijdens een safari kun je het beste kleding in schutkleuren draag. Dus bijvoorbeeld bruin, zwart, beige, groen en donkerblauw.
 • Geniet: De lokale bevolking is erg vriendelijk en ziet graag een lachend gezicht. Zet dus je beste glimlach op. Dit zal je zeker helpen om te zorgen dat je vakantie in Zuid Afrika een positieve ervaring wordt.

3. Inentingen Zuid Afrika

Voor een rondreis door Zuid Afrika worden door de GGD verschillende inentingen aangeraden. Hepatitis A en malariapillen zijn verplicht. De vaccinatie voor DTP wordt aangeraden. Tijdens een persoonlijk consult kun je doornemen of er voor jouw geval nog specifieke vaccinaties nodig zijn. Normaal gesproken ben je op tijd als je 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak maakt bij de GGD bij jou in de buurt. Je kunt dit makkelijk online doen. Als je echter langer dan 3 maanden in Zuid Afrika gaat reizen, wordt aangeraden om 7 maanden voor vertrek op het spreekuur te komen.

Tijdens het bezoek wordt jouw reisroute doorgenomen. De meeste vaccinaties zijn op voorraad. Deze kunnen dus gelijk gezet worden. Voor de malariatabletten krijg je een recept mee. De kosten hangen af van de vaccinatie en de regio waar je woont. Voor een individueel consult betaal je gemiddeld €23. De prijs voor Hepatitis A vaccinatie is rond de €60. Voor een malariarecept ben je rond de €14 kwijt. Bekijk ook jouw zorgpolis aangezien veel verzekeraars vaccinaties vergoeden. En vergeet voor op reis het vaccinatieboekje niet.

4. Beste reistijd Zuid Afrika

Onweer Zuid Afrika

Zuid Afrika is een land met een warm gematigd klimaat. Het is er overdag zonnig. En je verwacht het misschien niet maar ´s avonds kan het flink afkoelen. Wanneer het in Nederland winter is, is het in Zuid Afrika zomer. En omgekeerd. Als je de koude winter wilt ontsnappen kun je dus heel goed naar Zuid Afrika gaan.

In het land zijn er verschillen tussen de gemiddelde temperaturen. Dit komt doordat Zuid Afrika op een hoogte van 1000 tot 2000 meter boven zeespiegel ligt. Wat is de beste reistijd voor Zuid Afrika? Over het algemeen worden de maanden maart en april (lokale herfst) en september en oktober (lokale lente) aangemerkt als de beste reistijd. Je kunt dan met een aangename temperatuur het land bezoeken. En je vermijdt zo de echte hitte en de winter.

Juni tot en met augustus zijn de wintermaanden en dus de koelste en droogste maanden. Je geniet dan van temperaturen van rond de 20 graden Celsius overdag. Het gebied rond Kaapstad heeft in de maanden mei - augustus een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. De warmste lokale wintermaanden met temperaturen van gemiddeld 26 graden Celsius vind je bij het Krugerpark. In deze maanden kun je heel goed dieren spotten. Dit komt doordat de bomen kaal zijn en de dieren minder verkoeling zoeken.

Van december tot en met februari is het hoogzomer in Zuid Afrika. In het noordwesten geniet je dan van hete temperaturen tot wel 38 graden Celsius overdag. In het Krugerpark is het met een gemiddelde van 30 graden Celsius ook erg warm. Het is goed om in het achterhoofd te houden dat tijdens de lokale zomermaanden de meeste natuurparken groener zijn. En ook natter door de hoge luchtvochtigheid. Doordat alles in bloei staat, kunnen dieren moeilijker te spotten zijn. Je kunt ze dan vooral in de buurt bij het water zien.

Ga je vooral voor het spotten van wilde dieren naar Zuid Afrika? Dan  is het goed om te weten dat december en januari hoogseizoen maanden zijn. Aangezien het zomer is in Zuid Afrika gaat de lokale bevolking op vakantie. En lokale trekpleisters zoals het Krugerpark zijn ook bij hen favoriet.

5. Reisadvies Zuid Afrika: veiligheidsvoorschriften

Leeuw Zuid Afrika

Op vakantie naar Zuid Afrika is een heel avontuur. Het is goed om rekening te houden met eventuele risico´s. Het is ten slotte een ander land met een andere cultuur. Zuid Afrika staat bekend om gewelddadige criminaliteit in en rondom de grote steden. Er zijn bendes actief die een vakantie naar Zuid Afrika flink kunnen verpesten. Berovingen, overvallen en zogenoemde carjackings komen in Zuid Afrika nog voor.

 • Townships kunnen door toeristen bezocht worden. Het zijn woongebieden aan de rand van de stad vaak bestaande uit hutjes. Het wordt aangeraden om de townships alleen met een lokale gids te bezoeken en alert te blijven.
 • In het reisadvies voor Zuid Afrika wordt het afgeraden om bijvoorbeeld op het vliegveld of ´s avonds op straat geld te pinnen.
 • Ook geldwisselkantoren kun je beter vermijden.
 • Blijf ten alle tijden alert, vooral bij aankomst, om een beroving te voorkomen.
 • In het hele land is er seksueel geweld. Pas dus goed op tijdens een vakantie en let op het reisadvies voor Zuid Afrika.

Daarnaast is het natuurlijk ook opletten tijdens safari's en andere uitstapjes. Er zijn veel gevaarlijke dieren (denk ook aan insecten) te vinden.

6. Vervoer in Zuid Afrika

Vervoer Jeep Zuid Afrika

Er zijn ruim 70 internationale vliegtuigmaatschappijen die je naar Zuid Afrika kunnen brengen. Het bekendste vliegveld is OR Tambo International Airport in Johannesburg. Steeds meer vluchten gaan rechtstreeks naar Cape Town International Airport. En tot slot is de Internationale Luchthaven King Shaka in het noorden van Durban een optie. Voor binnenlandse vluchten zijn er diverse luchthavens om uit te kiezen.  

Als je met een groepsreis naar Zuid Afrika gaat, is het vervoer voor je geregeld. Ga je zonder begeleiding op reis? Dan is een huurauto aan te raden. Vooral in kleinere plaatsen vind je geen taxi´s. En met je eigen auto kun je onderweg genieten van al het moois dat je ziet. Ook kun je geld besparen bij bezoeken aan natuurparken. Je kunt met je eigen auto erdoor rijden in plaats van een safari te moeten boeken.

Bussen worden over het algemeen als veilig aangemerkt. Net als lange afstandsteinen. In treinen rondom de steden zijn toeristen vaak het doelwit van berovingen. Het wordt dan ook afgeraden met de trein in en rond de Afrikaanse steden te reizen.

Tips als je met een auto door Zuid Afrika gaat reizen

 • Neem onderweg geen lifters mee.
 • Doe tijdens het reizen de deuren op slot.
 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
 • Controleer na parkeren altijd of de deuren daadwerkelijk op slot zitten. Er zijn apparaatjes die blokkeren dat de deur op slot gaat. Voordat je er erg in hebt, kan de auto dus beroofd worden.
 • Parkeer de neus van de auto langs de kant van de weg in de goede rijrichting om een boete te voorkomen.

7. Rondreis Zuid Afrika: 20 hoogtepunten

Om te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat en niets mist in het land, zetten we graag maar liefst 20 hoogtepunten om te bezoeken op een rij. Zo zorg je dat je tijdens een rondreis door Zuid Afrika niets overslaat. En vaak kun je vanuit een dorpje of stad meerdere uitstapjes en excursies maken. Zo hoef je niet elke dag te verplaatsen. Vergeet natuurlijk je fotocamera niet om al het moois wat je ziet vast te leggen.

Let op: als je een georganiseerde rondreis kiest ben je afhankelijk van het programma. Het kan zijn dat je bepaalde bezienswaardigheden niet zult zien. Kijk daarom eerst wat je graag zou willen zien en kies daarna een rondreis welke daar op aansluit. Uiteraard kun je ook zelf gaan rondreizen.

7.1. St. Lucia

Het kleine dorpje St. Lucia vind je aan de oostkust van Zuid Afrika. Het staat erom bekend dat er ´s avonds nijlpaarden door het dorp kunnen lopen. Je kunt er genieten van de zon op het uitgestrekte strand en mooie wandelingen maken. En vanuit hier kun je makkelijk het Hluhluwe - Imfolozi National Park bezoeken.

7.2. Safari in Hluhluwe - Imfolozi National Park

Het Hluhluwe - Imfolozi National Park is het oudste natuurpark van Afrika. En het staat bekend om de grootste populatie neushoorns die hier woont. Als je geluk hebt kun je hier gelijk ´the big five´ bekijken. Het is namelijk het enige park in de Zuid Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal waar je leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden kunt vinden.

7.3. uShaka Marine World

In de KwaZulu-Natal provincie vind je ook uShaka Marine World, een attractiepark dat uit 8 verschillende onderdelen bestaat. Zo heb je er uShaka Beach waar je van een daadwerkelijk strand kunt genieten, uShaka Sea World om van de dieren die in het water leven te genieten en kun je van glijbanen en zwembaden terecht in uShaka Wet ‘n Wild.

7.4. Durban Botanic Gardens

De oudste nog bestaande botanische tuin van Afrika is de Durban Botanic Gardens. In een subtropische omgeving geniet je van een uitgebreide collectie planten afkomstig uit Zuid Afrika en andere werelddelen. Je vindt er onder andere de Wood-broodboom, één van de zeldzaamste planten ter wereld.

7.5. Kaapstad

Kaapstad Zuid Afrika

Ook wel bekend als Cape Town, is Kaapstad een bruisende, moderne stad vol met historische bezienswaardigheden. En je geniet er van prachtige standen. Natuurlijk kun je hier van de lokale keuken genieten. En ook om te winkelen en aan het uitgaansleven mee te doen, ben je hier in de juiste stad. Vanuit deze uitvalsbasis kun je ook diverse excursies maken in de omgeving.

7.6. Het Victoria & Alfred Waterfront

Het historische hart van de haven van Kaapstad is het Victoria & Alfred Waterfront. Het is een mix van woningen en commerciële bedrijven zoals hotels, winkels en restaurants. Je geniet van de Tafelberg als achtergrond.  En uitgestrekte uitzichten over de oceaan en de bergtoppen van de Hottentots-Holland bergen.

7.7. Simon’s Town en Boulders Beach pinguïn tour

Boulders Beach aan de zuidkust van Afrika is de woonplaats van Afrikaanse zwartvoetpinguïns. Je kunt hier pinguïns zien zonnebaden of genieten van een ´siësta´. Vergeet trouwens niet je zwemkleding en een handdoek. Je kunt op het strand gewoon van de zon genieten. In Simon’s Town, waar Boulders Beach bij hoort, kun je ook van alles bekijken. Een stadswandeling laat je de bekendste plekken zien. 

7.8. Kaap de Goede Hoop

Kaap de goede hoop Zuid Afrika

Als je op zoek bent naar een fantastisch uitzicht over de kustlijn en de soms ruige zee van Zuid Afrika, is Kaap de Goede Hoop de perfecte plek om heen te gaan. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen vanaf hier zien. Vaak wordt een bezoek aan Kaap de Goede Hoop gecombineerd met een bezoek aan Boulders Beach. De twee bezienswaardigheden liggen namelijk niet ver van elkaar vandaan.

7.9. Table Mountain Aerial Cableway

De tafelberg is de bekendste en meest kenmerkende berg in Zuid Afrika. En één van de wereldwonderen. Je herkent hem gelijk aan het kenmerkende platte deel aan de bovenzijde. Aangezien het hoogste punt op 1086 meter ligt, is de berg beklimmen voor veel mensen een uitdaging. Je kunt er daarom ook voor kiezen om via een kabelbaan omhoog te gaan. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht over het centrum van Kaapstad en de oceaan.

7.10. Apartheid Museum

In Johannesburg vind je het Apartheid Museum dat het verhaal over de apartheid, Nelson Mandela en alle gevolgen hiervan vertelt. Je leert hier de harde waarheid over racisme, apartheid en onderdrukken kennen. Bijzonder is dat de collectie is samengesteld door filmmakers, fotografen, ontwerpers en historicus.

7.11. Robbeneiland

Robbeneiland Zuid Afrika

Robbeneiland is het eiland voor de kust van Kaapstad waar Nelson Mandela om zijn strijd tegen apartheid jaren gevangen werd gehouden. Van oorsprong werd het eiland gebruikt als gevangen en vervolgens om lepra patiënten af te zonderen. Tussen 1964 en 1982 werd Nelson Mandela er geplaatst, die uitgroeide als symbool van de anti-apartheidsbeweging. Tijdens een rondleiding over het eiland kun je onder andere zijn cel in de gevangenis bekijken. 

7.12. Coastal Region en Waterford Estate

Zuid Afrika is ook een bekende wijnstreek en in de Coastal Region kun je deze wijnboederijen bezoeken. Je vindt hier onder andere wijnhuis Waterford Estate Stellenbosch. Proef de lokale wijnen daar waar ze gemaakt worden in een ontspannen omgeving. 

7.13. Shamwari Private Game Reserve

In de Oost-Kaap provincie van Zuid Afrika vind je het Shamwari Private Game Reserve. Dit een eersteklas safari bestemming en de thuisbasis van ´the big five´. Shamwari betekent ´mijn vriend´ in Shona. Je voelt je er compleet in harmonie met de natuur en geniet van de wilde dieren die door het landschap lopen. 

7.14. Garden Route & Knysna Heads

De Garden Route wordt aangemerkt als één van de mooiste kustlijnen van Zuid Afrika. Het staat bekend om zijn adembenemende vergezichten. Het is ook de route waarlangs je de Knysna Heads kunt vinden. Deze rotsformatie lijkt als hoge schildwachten de lagune en stad te bewaken. Vanuit diverse uitkijkpunten geniet je van het oceaanwater dat er krachtig tussendoor stroomt.

7.15. Robberg Nature Reserve

Robberg Nature Reserve is ook op de Garden route te vinden. Het is een natuurpark, als ook een nationaal monument en World Heritage Site. Wist je dat je hier rotsen vind die maar liefst 120 miljoen jaar oud zijn? Je kunt tijdens een wandeling genieten van uitzichten op de Plettenberg Bay, als ook dieren zoals dolfijnen en robben, spotten in de oceaan.

7.16. Lion's Head

Een bekende berg om te beklimmen in Zuid Afrika is de Lion’s Head. Deze 669 meter hoge berg dankt zijn naam aan de vorm die, samen de met daaraan vastzittende lager gelegen ´leeuwenstaart´ heuvel, doet denken aan een liggende leeuw. In ongeveer 45 minuten bereik je de top. En onderweg kom je op de lagere hellingen historische graven en tempels tegen van Maleisische leiders.

7.17. Blyde River Canyon Nature Reserve

Blyde River Canyon Nature Reserve Zuid Afrika

In dit natuurpark geniet je van een eeuwenoud natuurspektakel. Over een lengte van zo’n 20 kilometer zie je bizarre rotseilanden en -plateaus en een keur aan planten en dieren. Het spektakel is het gevolg van de Blyde Rivier die door de canyon stroomde en een kloof uitsleet. 

7.18. Kruger National Park

Het oudste en bekendste wildpark in Zuid Afrika is toch wel het Kruger National Park. Je kunt met een georganiseerde safari het park bezoeken of met eigen vervoer rondrijden. Misschien spot je hier wel ´the big five´. En ook is er de optie om in het park te overnachten in speciaal ingerichte ´restcamps´. ´s morgens vroeg en ´s avonds laat zijn de beste tijden om wilde dieren te spotten. 

Het Kruger National park heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000km2. En er woont een grote hoeveelheid aan diersoorten. Vogels, reptielen, zoogdieren, vissen en amfibieën noemen het park hun thuis. Goed om te weten! Alleen op aangewezen plekken zoals picknickplaatsen mag je uit de auto stappen. En natuurlijk in de kampen waar je kunt overnachten. En vergeet je verrekijker en een zaklamp niet. Verlichting is namelijk beperkt in het park.

7.19. Pretoria National Botanical Garden

In een gebied met stedelijke ontwikkeling vind je in de Pretoria National Botanical Garden een rustpunt. In het natuurlijk grasland leven vele diersoorten, zoals vlinders, spinnen en kikkers. Ook wonen er meer dan 220 vogelsoorten.

7.20. Augrabies Falls National Park

In de prachtige omgeving van de Augrabies Falls National Park kun je onder andere genieten van de Augrabies watervallen. Schrik alleen niet van het lawaai van het water dan zo’n 250 meter het ravijn in stort.

9. Groepsreizen en accomodaties in Zuid Afrika

Hoe kun je nu het beste Zuid Afrika gaan bekijken? Zuid Afrika is als land zeer geschikt om zelf rond te reizen. Zolang je natuurlijk rekening houdt met de veiligheidsvoorschriften. Een groepsreis is ook een goede optie om niets te missen van alle bijzonderheden die het land te bieden heeft. Je kunt zo kiezen wat het beste bij jouw situatie past.  Bij veel reisorganisaties worden allerlei groepsreizen door Zuid Afrika aangeboden, bijvoorbeeld voor singles en privé rondreizen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een groepsreis die speciaal gericht is op het zien van ´the big five´, waarbij je dus diverse natuurparken gaat bezoeken. 

Vergelijk onderaan deze pagina verschillende reisaanbieders en accommodaties.

10. Boek een rondreis Zuid Afrika: vergelijk aanbieders en accommodaties

Wilde dieren in het echt zien tijdens een safari. Wegdromen met de ondergaande zon en slapen in een lodge. In Kaapstad meer te weten komen over de geschiedenis van apartheid en racisme van het land. Bergen beklimmen en genieten van weidse uitzichten. Tijdens een vakantie in Zuid Afrika geniet je van een breed aanbod met activiteiten. Laat je verleiden door al het moois dat Zuid Afrika te bieden heeft.

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 2 Rondreis Aanbieders naar Zuid-Afrika

Vakanties van 333Travel.nl in Zuid-Afrika
Vakanties van Afrikaplus.nl in Zuid-Afrika

Rondreizen Aanbiedingen Zuid-Afrika

Kaapstad, Olifanten en Wijnregio
Vanaf€2.414

Zuid-Afrika

Tijdens deze autorondreis bezoekt je de prachtige Westkust van Zuid-Afrika. De reis breng je naar Kaapstad, de Karoo, Addo NP, de beroemde Tuinroute, de struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, Route 62 en Stellenbosch. Je hebt 2 overnachtingen in luxe safari tenten en sfeervolle accommodaties.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Verborgen Plekjes van Zuid-Afrika
Vanaf€2.109

Zuid-Afrika

Inclusief vluchten: Ontdek het traditionele en oorspronkelijke karakter van Zuid-Afrika. Je verlaat deels de gebaande paden en komt op plaatsen, waar de natuur nog ongerept is. Beleef de wijnroute, Addo NP en de beroemde Tuin Route op zijn mooist.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grand Tour Zuid-Afrika
Vanaf€3.108

Zuid-Afrika

Ontdek tijdens deze schitterende individuele auto rondreis de big 5 in Timbavati/Kruger, Panorama route, authentiek Swaziland, de nijlpaarden in St. Lucia, de majestueuze Drakensbergen, strand dag aan de Indische Oceaan, de olifanten en wildlife in Addo, Tuinroute, struisfvogelhoofdstad Oudtshoorn, Route 62, Stellenbosch en Kaapstad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Zuid-Afrika/Mozambique
Vanaf€2.999

Vlucht, Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique vol wilde dieren, witte stranden, mooie zonsondergangen, cultuur in Swaziland en goedlachse Mozambikanen op de markt. We rijden met onze eigen bus langs de Panoramaroute, ontmoeten de lokale bevolking in Swaziland en ontdekken de onderwaterwereld in Mozambique. Wild spotten doen we tijdens gamedrives in het Krugerpark en Mlilwane.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis ZUID-AFRIKA KORT - 15 dagen; Hoogtepunten van Zuid-Afri
Vanaf€2.645

Zuid-Afrika

Deze hotelreis laat je genieten van de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Vanuit het mooie en historische Kaapstad en het wijngebied rond Stellenbosch reis je naar Hermanus, de walvishoofdstad van de wereld. Je vervolgt je reis over de beroemde Tuinroute en verblijft onder meer in het prachtige Tsitsikamma Nationaal Park. Bijzonder is ook het Addo Elephant Nationaal Park, een natuurgebied waar het wel heel gek moet lopen wil je er geen olifant tegenkomen. Je sluit je reis af met een bezoek aan een van de beste en beroemdste wildparken van heel Afrika: Het Kruger Nationaal Park. Als je er ooit van hebt gedroomd de ‘Big Five’ te spotten, dan is de kans groot dat het in het Krugerpark gaat lukken. Via die andere prachtige route vol natuurlijke hoogtepunten, de Panoramaroute, reis je naar Johannesburg, waar je reis eindigt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis ZUID-AFRIKA, ESWATINI EN LESOTHO - 23 dagen; Barbecuen
Vanaf€2.995

Zuid-Afrika

Ga mee op de meest complete hotelrondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. Met onze eigen, comfortabele bus reis je langs de beroemde Panoramaroute en Tuinroute. Niet alleen ga je in het wereldberoemde Krugerpark op zoek naar de Big Five van het dierenrijk, je bezoekt ook het Hluhluwe-iMfolozi Nationaal Park met zijn witte en zwarte neushoorns en het Addo Elephant Nationaal Park. Bijzonder is je verblijf in de koninkrijken eSwatini en Lesotho waar cultuur en prachtige landschappen centraal staan. Tijdens het laatste deel van je rondreis geniet je van het wijnland en Kaapstad met zijn pracht en historie. Ga mee en ervaar Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho in al hun schoonheid!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-35ers reis Zuid-Afrika
Vanaf€2.599

Johannesburg, Zuid-Afrika

Reis mee met onze gave Adventure Bus langs spectaculaire uitzichtpunten, indrukwekkende wereldsteden en nationale parken. We maken safari's op zoek naar de Big Five, kamperen tussen het wild, genieten van Afrikaanse braai- en kampvuur avonden en overnachten bij de Zuid-Afrikanen thuis. De reis eindigt in Kaapstad waar voldoende tijd is om het culturele leven, Kaap de Goede Hoop en de omringende wijngaarden te bezoeken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute/Kruger
Vanaf€2.799

Johannesburg, Zuid-Afrika

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de hoogtepunten van dit diverse land. Dieren spotten doen we natuurlijk in het Kruger Nationaal Park. Ook bezoeken we de mooiste route van Zuid-Afrika, de Tuinroute. Denk aan een safari in het Addo Elephant Nationaal Park, struisvogels kijken in Oudtshoorn, wandelen in Tsitsikamma en Knysna en walvissen spotten in Hermanus. Onze weg gaat over groen en heuvelachtig landschap en langs ruige kustlijnen. We beginnen of eindigen de reis met een wijntje onder de Kaapse zon in Kaapstad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten
Vanaf€3.869

Kaapstad, Zuid-Afrika

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe wordt er een ongeëvenaarde variëteit aan landschappen en culturen ontdekt. Van het moderne Kaapstad tot het olifantrijke Chobe Park, van de surrealistische Namib tot het natuurgeweld van de Victoria watervallen, wandelen in de bosrijke Cederbergen en per mokoro door de Okavango Delta. Ook de Sossusvlei in Namibië, met zijn huizenhoge zandduinen, zal enorme indruk maken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie
Vanaf€2.218

Zuid-Afrika

Ontdek de prachtige wildparken van Zuid-Afrika, zoals Marakele NP en Timbavati/Kruger, maar ook de boeiende Venda cultuur in de Soutpansbergen. Fiets tussen de zebra's in Swaziland en in St. Lucia kun je nijlpaarden spotten. Geniet van een stranddag aan de Indische Oceaan en de schitterende Drakensbergen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht
Vanaf€1.879

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt ook wel de wereld in één land genoemd. De combinatie van een fascinerend dierenrijk, kleurrijke cultuur en enorme diversiteit aan natuur maken Zuid-Afrika uniek. Tijdens deze reis bezoek je Blyde River Canyon, Kruger Park, St. Lucia, Swaziland, stranddag in Umhlanga Rock en de Drakensbergen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Kaapstad, Olifanten en Wijnregio Deluxe
Vanaf€2.989

Zuid-Afrika

Tijdens deze autorondreis bezoek je de prachtige Westkust van Zuid-Afrika. De reis breng je naar Kaapstad, de Karoo, Addo NP, de beroemde Tuinroute, de struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, Route 62 en Stellenbosch. Je hebt 2 overnachtingen in luxe safari tenten en sfeervolle 4* accommodaties.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grand Tour Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho
Vanaf€2.711

Zuid-Afrika

Veelzijdige 3 landen reis. Ontdek de ongerepte en pure natuur van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. Overnacht in een safari tent. Tijdens de game drives in o.a Kuger ga je op zoek naar de big 5. Deze reis is ook inclusief een excursie per 4WD over de majestueuze Sani Pass in de Drakensbergen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Highlights Zuid-Afrika en Swaziland Deluxe
Vanaf€3.183

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor unieke game safari's opzoek naar de big 5. Overnachten in de Afrikaanse bush verlicht met alleen olielampen. Rijden door het bergachtige koningsstaatje Swaziland, maar ook de panoramische tuinroute, of culinair genieten in de wijnregio en Kaapstad behoren allemaal tot de hoogtepunten van je reis. Je overnacht in 4* accommodatie.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie Deluxe
Vanaf€3.456

Zuid-Afrika

Beleef de prachtige wildparken van Zuid-Afrika, zoals Welgevonden Game Reserve en Timbavati/Kruger, maar ook de boeiende Venda cultuur in de Soutpansbergen. Fiets tussen de zebra's in Swaziland en in St. Lucia kunt u nijlpaarden spotten. Geniet van een stranddag aan de Indische Oceaan en de schitterende Drakensbergen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht en Mauritius
Vanaf€3.568

Zuid-Afrika

De combinatie van een fascinerend dierenrijk, kleurrijke cultuur en enorme diversiteit aan natuur maken Zuid-Afrika uniek. Tijdens deze reis bezoek je Blyde River canyon, Kruger Park, St. Lucia, Swaziland, Umhlanga Rock en Drakensbergen. Daarna kun je nog heerlijk 5 dagen gaan genieten van op het tropische strand van Mauritius.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Verborgen Plekjes van Limpopo
Vanaf€2.300

Zuid-Afrika

Deze reis door Limpopo laat je kennismaken met de meest Afrikaanse provincie van Zuid-Afrika en waarbij je de gebaande paden ver achter je laat. Limpopo grenst aan Zimbabwe, Botswana en Mozambique en wordt nog relatief weinig bezocht. Terwijl het enorm veel te bieden heeft en perfect is voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ongerepte safarigebieden, authentieke cultuur en het pure Afrika.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?