Rondreis Colombia

Rondreis Colombia: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 34 rondreizen naar Colombia.

bekijken

Colombia uitzicht jungle en meer

Hotel Tequendama Bogota.
Vanaf€29

Hotel Tequendama Bogota

Colombia is een bijzonder land met vele, diverse bezienswaardigheden. Waar het lang als ´gevaarlijk´ werd bestempeld, ontvangt het toeristen nu met open armen. Of je nu een bruisende stad wilt bezoeken, architectuur wilt opsnuiven, wilt relaxen op het strand of juist de jungle in wilt trekken - Colombia is een land met vele gezichten en hier kan het allemaal! 

1. Kenmerken Colombia

Individuele rondreis Colombia
Vanaf€2.795

Individuele rondreis Colombia

Geniet van een fascinerende rondreis door Colombia. Met alle informatie in dit artikel zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Zo geven we je alle details over de beste reistijd, tips om veilig op vakantie te gaan en natuurlijk dé bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie naar Colombia.  

Kenmerken rondreis Colombia

Land Colombia
Werelddeel Zuid-Amerika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  40.9 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 11.5 uur
Valuta Colombiaanse Peso
Taal Spaans
Tijdsverschil met Nederland 7 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode Lente, herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleen
Visum Max 90 dagen zonder visum
Inenten DTP, Hepatitis A, Gele koorts

2. Voorbereiding rondreis Colombia

San Lazaro Art Hotel.
Vanaf€48

San Lazaro Art Hotel

Als je op reis gaat naar Colombia heb je hier geen visum voor nodig. Je krijgt bij aankomst in het land een toestemmingsbewijs waarmee je maximaal 90 dagen in het land kunt verblijven. En een geldig paspoort is vereist. Vergeet trouwens bij het inpakken van je koffer een verloop of reisstekker niet, aangezien de stopcontacten anders zijn dan die in Nederland.

MS Ciudad Jardin.

MS Ciudad Jardin

Verder moet je nagaan of je inentingen nodig hebt voor een Colombia rondreis. Er worden inentingen tegen Gele koorts, Difterie, Tetanus en Polio (DTP) en Hepatitis A aangeraden. Daarnaast kunnen er persoonsgebonden inentingen nodig zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Tijdens een consult bij het vaccinatiebureau bij jou in de buurt kun je jouw situatie en reisplannen doornemen. Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek hier langs te gaan. Tijdens het spreekuur krijg je advies op maat welke inentingen je nodig hebt. Aangezien de meest gangbare vaccinaties op voorraad zijn, kunnen deze vaak gelijk gezet worden. En als je nog geen vaccinatieboekje hebt, krijg je deze ook gelijk. 

Hotel InterContinental Cali.
Vanaf€44

Hotel InterContinental Cali

De kosten voor de inentingen en het consult wisselen per vaccinatiebureau en kun je navragen bij het kantoor bij jou in de regio. Over het algemeen kost een consult rond de €22. Verder betaal je ongeveer €25 voor de DTP vaccinatie, rond de €50 voor de vaccinatie tegen Gele koorts en gemiddeld €55 voor de inentingen tegen Hepatitis A. Vergeet trouwens niet om je zorgverzekering te contacteren, want er zijn verzekeraars met aanvullende pakketten waarbij reisvaccinaties vergoed worden. 

Penke Goed om vooraf te weten: Als toerist hoef je geen BTW te betalen in Colombia, al geldt dit niet voor eten en drinken. Maar bijvoorbeeld in hotels en tijdens het shoppen van kleding en sieraden hoef je dit niet te betalen. Of je kunt het op het vliegveld declareren.

3. Reisadvies Colombia

Vanuit de overheid worden er veiligheidsrisico´s gemeld voor bepaalde delen van Colombia. Er zijn gelukkig delen waar je, mits je oplet en de veiligheidstips volgt, goed kunt reizen. Er zijn echter ook delen waarvoor het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangeeft dat je er niet naar moet reizen. Als je hier wel bent kan de ambassade ook beperkt hulp bieden in geval van problemen. Dit geldt ook voor gebieden waarvoor het advies is om alleen in geval van noodzaak naar toe te reizen. Hier is ook het advies om alleen onder begeleiding van ervaren Colombiaanse zakenpartners of gidsen te reizen. Zij kennen het gebied goed en zijn op de hoogte van de laatste veiligheidssituatie. In deze gebieden liggen trouwens veel landmijnen.  

Groepsrondreis Colombia
Vanaf€2.799

Groepsrondreis Colombia

In steden komen grote demonstraties voor waarbij winkels en gebouwen geplunderd en vernield worden. Hier wordt hard tegen opgetreden door de Colombiaanse veiligheidsdiensten. Zij kunnen bijvoorbeeld traangas gebruiken. Ook kan er een avondklok of alcoholverbod worden ingesteld. Voor de laatste ontwikkelingen kun je het lokale nieuws volgen. Natuurlijk moet je de instructies van de lokale autoriteiten volgen, mocht je onverhoopt in een situatie terecht komen.  

In Colombia zijn verschillende gewapende groepen en drugsbendes actief. De FARC-beweging is hier één van. Ondanks dat zij zich vooral op overheidsdoelen richten, kunnen burgers en toeristen slachtoffer van het geweld worden.  Op jouw bestemming kun je naar de huidige veiligheidssituatie vragen. Kijk trouwens niet vreemd op als je veel vluchtelingen op straat ziet in Colombia. Vanuit het buurland Venezuela zijn er vanwege de politieke onrust in het land miljoenen mensen naar Colombia gevlucht. De opvang voor hen is echter slecht geregeld of bestaat helemaal niet. Ook delen we graag nog enkele tips voor een veilige rondreis door Colombia:

  • Er staan zware straffen op het bezit van of handel in (soft)drugs. De straffen zijn in Colombia veel hoger dan in Nederland. 
  • In een aantal grote steden zoals Medellín en aan de Caribische kust komt kindersekstoerisme voor. In Colombia is kindermisbruik, net als in Nederland strafbaar en hier volgens zware straffen op. 
  • In de grote steden kun je geen arme wijken bezoeken voor je eigen veiligheid.  
  • Neem ook nooit drank, sigaretten of drank van vreemden aan. 
  • Na zonsondergang kun je beter niet te voet over straat gaan. 
  • Wees altijd op je hoede, ook overdag. De meeste overvallen vinden namelijk overdag plaats. 
  • Als je geld nodig hebt, kun je het beste gebruik maken van een geldautomaat in een winkelcentrum of in banken met zichtbare bewakers. Ga geen geld pinnen bij pinautomaten op de openbare weg. 
  • Pas, bijvoorbeeld in uitgaansgelegenheden, goed op dat er geen drugs in je eten of drinken wordt gedaan. Dit wordt gedaan om je daarna te beroven of seksueel te misbruiken. 

4. Beste reistijd voor Colombia

Movich Hotel de Pereira.
Vanaf€59

Movich Hotel de Pereira

Colombia kent een tropisch klimaat, met weinig temperatuurverschillen gedurende het jaar. Dit komt omdat het land nabij de evenaar ligt. Zo geniet je van temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celcius. In het land kun je wel verschillen tegenkomen, gezien de hoogteverschillen. Ook kan het regenseizoen iets variëren. Als toerist zul je Colombia het beste tijdens de droge periode kunnen bezoeken. Dit is van december tot maart en in juli en augustus. In deze periode vinden trouwens ook de meeste culturele evenementen en festivals plaats. En de colombianen hebben in deze periodes vaak zelf ook vakantie en gaan dan op reis in eigen land. Houd er op feestdagen rekening mee dat het drukker kan zijn met vervoer en dat prijzen van bijvoorbeeld hotels hoger kunnen liggen dan gebruikelijk. 

18-daagse rondreis Highlights van Colombia.
Vanaf€2.908

18-daagse rondreis Highlights van Colombia

De meeste neerslag in het land vind je trouwens langs de noordelijke kustlijn van de Grote Oceaan, het Amazonegebied en de Magdalena Valley. Hier is de dagtemperatuur gemiddeld 24 graden Celcius. Als je speciaal voor de natuur gaat, zijn de maanden mei en oktober aanraders. De natuur is dan groen van de neerval gedurende het regenseizoen. Ook is het nog geen hoogseizoen, waardoor de prijzen lager liggen. In de omgeving van de drie bergketens en langs de kust van de Stille Oceaan komen regelmatig aardbevingen voor. Blijf op de hoogte van de huidige situatie en volg de berichten in de media. 

5. Transport tijdens een vakantie naar Colombia

MS Ciudad Jardin.

MS Ciudad Jardin

Vanaf Amsterdam (Schiphol) kun je een rechtstreekse vlucht naar Bogota, de hoofdstad van Colombia nemen. In ongeveer 11 ½ uur zul je voet zetten op de grond in dit Zuid-Amerikaanse land. Vluchten naar de andere grote steden Medellín en Cali duren er langer over. Houd rekening met een vliegtijd van respectievelijk 12 en bijna 13 uur. Colombia is een groot land en om van A naar B te komen, kun je kiezen uit verschillende transportmethoden. Ga bijvoorbeeld met een binnenlandse vlucht van de ene naar de andere plaatst. Deze zijn erg goedkoop en voorkomen dat je urenlang in de bus moet zitten.  En voor het boeken van een ticket geldt: hoe vroeger van tevoren je boekt, hoe lager de prijs. 

5.1. Reizen me de bus

Hotel Tequendama Bogota.
Vanaf€29

Hotel Tequendama Bogota

Een andere manier is de bus. Colombia heeft een goed busnetwerk met verbindingen tussen alle bestemmingen. Ook in de grote steden vind je stadsbussen in verschillende soorten en maten. Over het algemeen voor de grotere wegen geldt dat bussen af en aan rijden en reserveren in principe niet nodig is. Kaartjes koop je bij het busterminal van de stad waar je de bus wilt pakken. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende klassen. Als je wilt relaxen of slapen, kies dan voor de duurste variant waarbij je je stoel helemaal naar achter kunt zetten. Vergeet niet een vestje mee te nemen, want de airco wil wel eens hard aan staan. Het wordt trouwens aangeraden om alleen overdag te reizen, aangezien gewapende bendes wel eens bussen overvallen. 

5.2. Metro

Groepsrondreis Colombia
Vanaf€2.799

Groepsrondreis Colombia

Als je in Medellin wilt reizen, kun je kiezen voor de metro. Dit is de enige stad in het hele land met een metro. Je komt hiermee snel van een punt naar een ander. In de grote steden kun je ook een taxi pakken. Als je niet bang bent voor een overvolle taxi, ga dan eens met een ´colectivo´. Dit zijn gedeelde taxi’s die vertrekken wanneer ze vol zijn. Ze rijden naar specifieke bestemmingen tegen een vast tarief. 

5.3. Taxi

18 daagse fly drive Colombia Tranquila
Vanaf€2.603

18 daagse fly drive Colombia Tranquila

Gewone taxi’s kunnen ook een standaard tarief bieden voor bepaalde ritten. Spreek echter altijd de prijs vooraf af, zodat je achteraf geen ruzie krijgt. Houd echter niet zomaar een taxi op straat aan. En stap ook niet in bij een taxi die je een rit aanbiedt, zonder dat je hierom gevraagd hebt. Je kunt op het vliegveld bij een kiosk een betrouwbare taxi bestellen. Of gebruik de EasyTaxi App om in de grote steden geregistreerde taxi’s te pakken.

5.4. Auto huren

Groepsrondreis Colombia
Vanaf€2.799

Groepsrondreis Colombia

Je kunt ook een auto huren voor je rondreis door Colombia. Zo zie je veel van het land onderweg. Blijf echter op de hoofdwegen, wees altijd alert en reis buiten de stad alleen overdag. Aangezien de bewegwijzering niet overal even goed aanwezig is, is het aan te raden gebruik te maken van een navigatiesysteem. Let ook op dat je auto niet gesloten wordt. Je kunt in de grote steden of op het vliegveld een auto huren. Vergelijk vooraf de prijzen, aangezien deze kunnen verschillen per seizoen en per aanbieder. Bij het huren van een auto is een Nederlands rijbewijs geldig in Colombia. Het wordt aangeraden om voor de zekerheid ook een internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit kunt je bij de ANWB aanvragen. 

6. Bezienswaardigheden Colombia

22-35ers reis Colombia
Vanaf€2.919

22-35ers reis Colombia

Wat zijn echte ´must-sees´ voor je rondreis door Colombia? Hier vind je koloniale steden, indrukwekkende nationale parken, ruïnes in de jungle en tropische stranden met een enorme onderwaterwereld om te ontdekken. Graag zetten we maar liefst 17 bezienswaardigheden voor je een rij.  

6.1. Punto Gallinas

Rondreis COLOMBIA - 21 dagen; Verrassend, gastvrij en onbekend
Vanaf€3.297

Rondreis COLOMBIA - 21 dagen; Verrassend, gastvrij en onbekend

Het meest noordelijkste puntje van Colombia in La Guajira provincie is Punta Gallinas. Dit is een bijna maagdelijke plaats vol met imposante duinen en rotsachtige plateaus en kliffen die uit zee opduiken. In de buurt wonen nog ongeveer 100 mensen die tot de etnische groep Wayúu behoren. Dit is één van de weinige Zuid-Amerikaanse culturen waarbij de voorouderlijke tradities nog intact zijn gehouden. De bezienswaardigheden bestaan uit een 18 meter hoge vuurtoren en duinen van wel 60 meter hoog. Dit lijkt misschien niet veel, maar de aantrekkingskracht van deze plaats is juist de maagdelijkheid, de stilheid en de vele sterren die je in de hemel zult zien. 

18 daagse fly drive Colombia Tranquila
Vanaf€2.603

18 daagse fly drive Colombia Tranquila

Om bij Punto Gallinas te komen, moet je eerst naar Riohacha, de hoofdstad van deze provincie. Vanaf hier kun je je bij een groep aansluiten of zelf transport regelen naar Uribía. Dit is de laatste stad voordat je bij Cabo de la Vela komt. Vanaf hier kun je transport regelen naar Punto Gallinas. De trip van Cabo de la Vela naar Punto Gallinas duurt in een busje zo’n 3 tot 4 uur.  

6.2. Tayrona National Park

In het Noorden van Colombia ligt één van de meest belangrijke natuurparken van het land: Tayrona National Park. Het is de woonplaats voor een groot aantal dieren, waaronder een groot aantal die specifiek bij het Sierra Nevada de Santa Marta berggebied behoren. De flora en fauna vind je verspreid door het park met verschillende thermische gebieden. Het park beslaat namelijk zeeniveau en loopt tot hoogte van wel 900 meter. 

18 daagse fly drive Colombia Tranquila
Vanaf€2.603

18 daagse fly drive Colombia Tranquila

Tayrona omvat in totaal rond de 180 km2, waarvan rond de 150 km2 land is en de rest het maritieme gebied in de Caribische zee. De nationale bloem van Colombia is de orchidee en deze vind je veelvuldig in deze regio. Het park wordt verder gekenmerkt door zijn tropische landschap, dat gevormd wordt door koraal, witte stranden, rotsachtige kustlijn, mangroven en lagunes. In het bosrijke gebied leven onder andere tijgers, jaguars en poema's. 

6.3. Ciudad Perdida

In Sierra Nevada de Santa Marta in het noorden van Colombia ligt de verloren stad, La Ciudad Perdida. Dit is de archeologische plek van een oude bergstad die alleen via een meerdaagse trektocht bereikbaar is. Deze trek is geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen, aangezien de tocht veeleisend is. Als je echter op zoek bent naar een unieke ervaring, houd van de natuur en geïnteresseerd bent in archeologische plekken, is dit een echte aanrader. 

De oude bergstad ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en is rond 650 na Christus opgericht. Er wordt geschat dat de stad wel 10 maal groter was dan Machu Picchu in Peru. De stad is geheel opgenomen in het berggebied. Alles is met stenen gebouwd en aangepast om de regelval per jaar op dit steile terrein te weerstand. Op het hoogtepunt woonden er rond de 8.000 mensen. Het vermoeden is dat de stad tijdens de Spaanse verovering verlaten werd. En dat de Spanjaarden de stad in de brand hebben gestoken. 

6.4. Cartagena

In het noorden van Colombia ligt één van Zuid-Amerika’s meest levendigste steden: Cartagena.Deze stad is doordrenkt met 500 jaar geschiedenis met piraterij, oorlogen en slavernij. Je zult hier ook ´palenqueras´ tegenkomen. Dit zijn vrouwen in kleurrijke jurken die schalen met tropisch fruit op hun hoofd balanceren. Als je een foto van ze neemt, vergeet dan niet om ze hier wat voor te geven. Je kunt zelf rondlopen of ga mee met een wandeltour die je alle details van de Walled city kan vertellen. Houd er trouwens rekening mee dat de prijzen in Cartagena hoger liggen dan in de rest van het land. 

6.5. Walled city of Cartagena

Hotel Dann Carlton Belfort.
Vanaf€40

Hotel Dann Carlton Belfort

De oude stad van Cartagena is omringt door een fort en massieve muren van wel 20 meter dik en kilometers lang. Het fort stamt uit de 16de eeuw en werd gebouwd door de Spanjaarden om de stad te beschermen tegen aanvallen van piraten. De oude stad, de Walled city of Cartagena, mag zeker niet ontbreken op je bezoeklijstje tijdens een rondreis door Colombia. Loop door de smalle, kleurrijke straatjes en geniet van de romantiek van de historische pleinen. 

6.6. Museo del Oro

In Cartagena ligt ook het Museo del Oro (het goud museum). Hier vind je een uitgebreide collectie van pre-Columbiaans goud en andere metalen voorwerpen. Het museum bevat de grootste verzameling van gouden artefacten in de wereld. Ontdek hier hoe de bevolking in Colombia leefde voor de Spaanse verovering. Je kunt namelijk ook allerlei voorwerpen van bijvoorbeeld steen en hout bekijken die gemaakt zijn door inheemse groepen. 

6.7. Castillo de San Felipe de Barajas

Tijdens het koloniale tijdperk bouwden de Spanjaarden het fort Castillo San Felipe de Barajas. Dit verdedigingscomplex ligt strategisch op de heuvel van San Lázaro bij Cartagena om aanvallen vanuit de stad over land of over zee af te slaan. Het kasteel is goed bewaard gebleven en is open voor bezoekers. Bij het enorme fort is genoeg te ontdekken. En dit begint al bij de grote entree die direct opvalt. Tijdens een rondgang kun je de muren aanschouwen die onderaan breed zijn en smal naar de borstwering toelopen om zo de bunkers te vormen. En pas op dat je niet verdwaalt in het complexe doolhof van tunnels. Vergeet trouwens niet naar de top te klimmen vanuit waar je een prachtig uitzicht over de ommuurde stad geniet. 

6.8. Parque Explora

Tijdens een rondreis door Colombia en je bezoek aan Medellín moet je zeker naar het Parque Explora gaan. Dit is een interactief wetenschapsmuseum. Hier vind je het grootste zoetwater aquarium van Zuid-Amerika. Het museum omvat verder 300 interactieve attracties, net als een planetarium en bijvoorbeeld een 3D auditorium. Er is een heel gedeelte dat in de openlucht is gebouwd en waar je belevenissen vindt die met verschillende fysische fenomenen te maken hebben. Ook is er een aparte ruimte voor kinderen tot 5 jaar waar zij kunnen bouwen, ontdekken, klimmen en andere activiteiten die hun motorische vermogen stimuleert kunnen ondernemen. 

6.9. Laguna de Guatape

16 dg cruise Panamakanaal Norwegian Bliss
Vanaf€1.637

16 dg cruise Panamakanaal Norwegian Bliss

De Laguna de Guatape is een broedplaats voor algen en rivierplanten. Het ontstaan van deze lagune heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Het land diende voorheen namelijk voor de teelt van groenten zoals tomaten, uien en maïs. In 1978 echter werd het land onder water gezet om de lagune te vormen. Ga met een boottour mee en geniet van de verschillende landschappen en de huizen aan het meer. Afhankelijk van de tour zul je ook El Peñón de Guatapé bezoeken. Dit is een rotsformatie dat 70 miljoen jaar geleden langs de Antioquia rotsbasis gevormd is. Tweederde van het gewicht bevindt zich onder de grond. Boven de grond is er verticaal zo’n 200 meter zichtbaar. Via een trap aan de zijkant van de rots kun je in meer dan 649 treden de top bereiken. Bovenaan geniet je van een spectaculair uitzicht in alle richtingen. 

6.10. Kasaguadua Natural Reserve

In de koffieregio van Colombia ligt het Kasaguadua Natural Reserve. Hier geniet je van een onvergetelijke belevenis waarbij je geniet van flora en fauna in hun natuurlijke omgeving. Het regenwoud omvat berglandschappen en verschillende natuurlijke bronnen. In dit park is de insteek om zo min mogelijk invloed op de natuurlijke omgeving uit te oefenen en het ecosysteem te behouden. Geniet van een tocht met een gids door het regenwoud. Of blijf een nachtje slapen midden in de natuur. Het is hier allemaal mogelijk. Het park ligt op 2,6 kilometer van Salento. Dit plaatsje is bereikbaar per bus of met een (binnenlandse) vlucht. Vanaf daar zul je het laatste stuk lopend moeten afleggen. 

6.11. Cocora Vallei

De Cocora vallei is wereldberoemd om zijn prachtige landschap. De waspalm, de nationale boom van Colombia, kom je hier veelvuldig tegen. Deze waspalmen meten meer dan 60 meter, wat ze de hoogste ter wereld maakt. De Cocora vallei ligt op een hoogte van 1800 tot 2400 meter. Het omringende gebergte zorgt dat de Pacifische winden geen invloed hebben op de vallei. Het regent hier bijna dagelijks en door het vochtige klimaat is een nevelbos ontstaan. Je vindt hier dan ook een veelheid van flora en fauna waarvan veel met uitsterven is bedreigd. 

22-35ers reis Colombia
Vanaf€2.919

22-35ers reis Colombia

Tijdens een tocht door de Cocora Vallei is goed schoeisel onmisbaar. Als je zin hebt in een lange tocht, kun je de klassieke 5-uur durende Cocora Valley route lopen. Je komt hierbij door verschillende landschappen om bij de waspalmen uit te komen. Als je van mindere conditie bent kun je ook de korte route nemen die je in ongeveer 30 minuten bij de palmen brengt. 

6.12. Bosques de Cocora

In de Cocora vallei ligt Bosques de Cocora. Als je op zoek bent naar activiteiten om in de natuur te doen, ben je hier op de juiste plek. Om toeristen naar deze plek te trekken, weren er namelijk verschillende activiteiten opgezet onder de naam ´Bosque de Cocora´. Je kunt hier samen met een gids een wandeling maken terwijl je geniet van de biodiversiteit in de vallei. Ga vogels spotten, rijd op een paard door de rivieren en bergen, kampeer in de natuur of geniet van de traditionele gastronomie. 

6.13. Mount Monserrate

18-daagse rondreis Highlights van Colombia.
Vanaf€2.908

18-daagse rondreis Highlights van Colombia

Het centrum van de hoofdstad Bogotá wordt gedomineerd door de ruim 3000 meter hoge berg: Monserrate. Niet te verwarren met de Catalaanse berg Montserrat in Spanje, waar hij naar vernoemd is. Op de top staat een klooster die in de 17de eeuw gebouwd werd. Om bij de top te komen kun je een kabelbaan nemen, een kabelspoorweg of je kunt gaan lopen. Bovenaan kun je genieten van het centrum van Bogotá en vergezichten over de stad rondom. Mount Monserrate is een populaire bestemming om van een zonsondergang over de stad te genieten.  

6.14. Museo Botero del Banco de la República

In de wijk La Candelaria in Bogotá kun je één van Zuid-Amerika's belangrijkste kunstcollecties bekijken. Het Museo Botero omvat meer kunstwerken van meer dan 85 vooraanstaande Colombiaanse en internationale kunstenaars. De permanente collectie omvat kunst van onder andere Fernando Botero, Salvador Dalí, Joan Miró en Pablo Picasso. Het is gevestigd in een koloniaal huis dat geschikt is gemaakt om een kunstcollectie tentoon te stellen. 

6.15. Zoologico de Cali

In de stad Cali, in het Westen van Colombia, vind je de dierentuin van Cali. De missie van deze dierentuin is om de natuurlijke omgeving van de dieren te verbeteren en de verzorging van ze op zich te nemen. Er worden diverse educatieve en recreatieve programma´s georganiseerd. Er komen ongeveer 180 diersoorten in de Zoo van Cali voor en er worden ongeveer 1200 dieren. Het park is opgedeeld in vijf sectoren voor de verschillende inwoners: primaten, vlinders, oceaan- en riviervissen, amfibieën en reptielen en vogels. In ce Cali Zoo vind je meer dan 800 verschillende soorten vlinders in de vlindertuin. En in het zeegedeelte vind je diverse zoet- en zoutwater aquariums. Loop door de dierentuin en geniet van de vele verschillende dieren uit zowel Colombia als andere landen. 

6.16. Las Lajas Sanctuary

In het Zuidwestelijke puntje van Colombia ligt ´El Santuario de la Virgen de Las Lajas´. Dit is een basiliek die in een kloof gebouwd is, 100 meter hoog is vanaf de grond, met een 50 meter brede brug met de andere kant van het ravijn wordt verbonden en waardoor een rivier stroomt. De huidige basiliek heeft een gotische stijl en werd vanaf 1916 in 33 jaar gebouwd. Deze bijzondere basiliek is zeker een bezoek meer dan waard. 

Rondreis COLOMBIA - 21 dagen; Verrassend, gastvrij en onbekend
Vanaf€3.297

Rondreis COLOMBIA - 21 dagen; Verrassend, gastvrij en onbekend

Het is een bedevaartsoord waar een afbeelding van maria in de rotsen te zien is die als wonderbaarlijk wordt vereerd. Het verhaal gaat dat deze schildering in de 18de eeuw verschenen zou zijn, toen een Indiaanse moeder en haar dochter in de kloof schuilden. De doofstomme dochter zag hier een verschijning van Maria waarna ze plotseling kon praten. Als herinnering aan de gebeurtenis bleef er een schildering in de rotsen achter. Dit is echter niet de enige legende die over Las Lajas Sanctuary verteld wordt. Er is bijvoorbeeld ook een afbeelding van Maria met Jezus aan het eind van de kerk achter het altaar waarvan niemand weet wie deze gemaakt heeft. 

6.17. Providencia 

San Lazaro Art Hotel.
Vanaf€48

San Lazaro Art Hotel

Geïsoleerd in de Caribische Zee, halverwege de route naar Costa Rica en Jamaica, ligt Isla Providencia. Dit prachtige eiland heeft zijn traditionele schoonheid behouden, gezien zijn ligging en doordat er geen directe vlucht vanaf het vasteland van Colombia heen gaat. Het eiland, ook wel Pld Providence genoemd, heeft een vulkanisch landschap, dat weelderig en heuvelachtig is.  Om hier te komen moet je misschien een wat complexe route afleggen. Maar het eiland maakt dit de moeite zeker waard. In dit tropische paradijs kun je namelijk nog genieten van een authentiek caribisch leven. Om hier te komen kun je vanaf het vasteland een vlucht naar het eiland San Andrés pakken. Vanaf hier kun je of met een binnenlandse vlucht naar Providencia reizen of per catamaran. Houd bij deze laatste optie rekening met mogelijke bootziekte, aangezien de tocht erg beweeglijk is op de zee. 

Movich Hotel de Pereira.
Vanaf€59

Movich Hotel de Pereira

Eenmaal op het eiland kun je genieten van diverse activiteiten in de omliggende zee zoals snorkelen, kajakken of een catamarantocht. Ook is duiken hier erg populair. Het koraalrif van Providencia is ruim 33 kilometer lang en wordt omschreven als één van de mooiste ter wereld. 

7. Boek een rondreis naar Colombia: vergelijk accommodaties en aanbieders

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Colombia

Vanaf€2.799

Bogotã¡, Colombia

Beoordeling
8.3 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden. Salsa en andere typische Colombiaanse muziekstijlen als cumbia en bambuca vergezellen ons de hele reis. Colombia is één van Zuid-Amerikaâs best bewaarde geheimen. Ervaar zelf hoe het is in dit kleurrijke en levendige land!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.908

Armenia, Colombia

In de kop van Zuid Amerika ligt het schitterende Colombia, klaar om ontdekt te worden. Verbaas je over de gastvrije bevolking en de kleurrijke huizen en kerken. Geniet van de overweldigende natuur met de hoogste palmbomen ter wereld, eindeloze koffieplantages, tropisch regenwoud en ongerepte stranden. Interessante excursies zoals de indrukwekkende ondergrondse kathedraal van Zipaquirá mogen tijdens jouw reis niet ontbreken. Ben je klaar voor deze unieke ervaring?

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.297

Colombia

Van tropische stranden tot de hoge besneeuwde bergpieken van de Andes, van nevelwouden tot woestijn, van grote koloniale steden tot pittoreske plaatsjes zoals Barichara; deze rondreis door Colombia biedt het allemaal. Cultuur voert de boventoon in de prachtige historische steden als Bogotá en Cartagena, maar ook in San Agustín waar honderden imposante beelden over het heuvelachtige landschap zijn uitgestrooid. Bovenal is Colombia een kleurrijk land waar je verrast zult worden door de gastvrije en vriendelijke bevolking.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: Gisteren

Cali, Colombia

Dit comfortabele hotel bevindt zich in Cali. De accommodatie bevindt zich op 6. 0 kilometer van het stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. De accommodatie bevindt zich vlakbij de belangrijkste openbare transportverbindingen. De reizigers verblijven op 30. 0 kilometer van de luchthaven. In totaal staan er 51 eenheden ter beschikking van de gasten in MS Ciudad Jardin Plus. De accommodatie beschikt over een wifi-internetverbinding in de gemeenschappelijke ruimtes. De receptie is 24 uur per dag geopend. De gemeenschappelijke ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk in MS Ciudad Jardin Plus. Reizigers die met de auto aankomen, zullen de beschikbare parking in MS Ciudad Jardin Plus zeer op prijs stellen. De accommodatie beschikt over zakelijke voorzieningen, ideaal voor zakenreizigers. Het is mogelijk dat voor sommige services van MS Ciudad Jardin Plus moet worden bijbetaald.

BEKIJKEN
Tix Hotels
Gevonden: Vandaag
Vanaf€48

Cartagena, Colombia

Dit comfortabele hotel is gelegen in Cartagena. Het etablissement ligt op 500 meter van het stadscentrum waardoor vele bezienswaardigheden gemakkelijk te voet te bereiken zijn. De accommodatie ligt vlakbij de belangrijkste uitgaansgebieden. Vanuit de accommodatie zijn de belangrijkste openbare vervoersverbindingen van de stad gemakkelijk bereikbaar. Het hotel ligt op 1. 5 kilometer van het dichtstbijzijnde strand. De gasten verblijven op 3. 5 kilometer van de luchthaven. Het etablissement ligt op 700 meter van de haven. In totaal staan er 36 kamers ter beschikking van de gasten in GHL San Lazaro Art Hotel. Deze accommodatie werd opgericht in 2014. GHL San Lazaro Art Hotel beschikt over een wifi-internetverbinding in de openbare ruimtes en de slaapkamer. De receptie is 24 uur per dag geopend. Deze accommodatie beschikt niet over kinderbedjes op aanvraag. De gemeenschappelijke ruimtes van dit etablissement zijn handicapvriendelijk. GHL San Lazaro Art Hotel stelt een parking ter beschikking voor het comfort van de gasten. Daarenboven heeft GHL San Lazaro Art Hotel milieuvriendelijke maatregelen getroffen om de impact op het milieu te minimaliseren en is het in het bezit van een certificering. Het hotel beschikt over eigen zakelijke voorzieningen die geschikt zijn voor de organisatie van seminaries, trainingen, vergaderingen. . . GHL San Lazaro Art Hotel is trots op het gevarieerde aanbod van dineervoorzieningen die heerlijke culinaire specialiteiten serveren. Een bedrag kan worden aangerekend voor sommige van deze services.

BEKIJKEN
Tix Hotels
Gevonden: Vandaag
Vanaf€29

Bogota, Colombia

Dit luxueuze hotel is gelegen in Bogota. De accommodatie ligt op 8. 0 kilometer van het stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. De bezoekers kunnen op wandelafstand gebruikmaken van verschillende openbare vervoersmiddelen. De klanten verblijven op 200 meter van de luchthaven. Het etablissement herbergt in totaal 578 gastenkamers. GHL Hotel Tequendama Bogota werd volledig heringericht in 2009. Wie in deze accommodatie verblijft, kan bereikbaar blijven dankzij de wifi-verbinding. De receptie van GHL Hotel Tequendama Bogota is 24 uur per dag geopend voor het gemak van de gasten. Helaas zijn er geen gastenkamers waar wie in deze accommodatie verblijft om een kinderbedje voor de allerkleinsten kan vragen. Deze accommodatie begrijpt dat toegankelijkheid voor alle gasten belangrijk is. Daarom zijn er rolstoeltoegankelijke eenheden en is het volledig aangepast om gemakkelijke toegang te garanderen. Parkeervoorzieningen zijn beschikbaar voor het comfort van de gasten. Daarenboven heeft GHL Hotel Tequendama Bogota milieuvriendelijke maatregelen getroffen om de impact op het milieu te minimaliseren en is het in het bezit van een certificering. De reizigers kunnen zich laten verwennen in de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen van het hotel. Iedereen mag gebruik maken van de conferentiediensten en -voorzieningen voor de organisatie van evenementen. Het hotel kan een bedrag aanrekenen voor sommige van deze services.

BEKIJKEN
Tix Hotels
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.919

Bogotã¡, Colombia

Beoordeling
8.8 / 10

Reizen in een kleurrijk en levendig land? Si! Colombia is een divers land waar zowel natuur- als cultuurliefhebbers aan hun trekken komen. Laat je overweldigen door de vele contrasten: woestijn, koloniale steden, kleurrijke dorpjes, de koffiestreek, metershoge waxpalmen, natuurparken en Caribische kust. Typische Colombiaanse activiteiten vergezellen ons de hele reis: speel een potje tejo, proef aguardiente tijdens de kroegentocht, tube relaxt van de rivier en dans de salsa. Vamos!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€59

Pereira, Colombia

Het etablissement ligt op 200 meter van het stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. De gasten verblijven op 5. 0 kilometer van de luchthaven. Het hotel herbergt 202 gezellige kamers. Deze accommodatie werd volledig heringericht in 2009. Een wifi-internetverbinding is beschikbaar voor extra comfort en gemak. De receptie van dit hotel is 24 uur per dag geopend zodat op elk moment aan de noden van de gasten kan worden voldaan, zowel overdag als 's nachts. Movich Hotel de Pereira begrijpt dat toegankelijkheid voor alle gasten belangrijk is. Daarom beschikt het over rolstoeltoegankelijke kamers en is het volledig aangepast om gemakkelijke toegang te garanderen. Movich Hotel de Pereira stelt een parking ter beschikking voor het comfort van de gasten. De accommodatie past een duurzaam beleid toe. Wie in dit etablissement verblijft, vindt het evenwicht tussen lichaam en ziel in de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen van de accommodatie. Het etablissement beschikt over zakelijke voorzieningen, ideaal voor zakenreizigers. Het is mogelijk dat voor sommige services van Movich Hotel de Pereira moet worden bijbetaald.

BEKIJKEN
Tix Hotels
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.603

Bogota, Colombia

Heel Colombia zien in 18 dagen is onmogelijk. Een aantal indrukwekkende hoogtepunten ontdekken in dit adembenemende land kan wel. Het land heeft al een tijdje geleden afscheid genomen van zijn negatieve imago. Het is dus nu de hoogste tijd voor een bezoek. Onze greep uit de rijk gevulde schatkist brengt je in de prachtige steden met imposante gebouwen rond kleurrijke straatjes en pleinen. Voert je door onvoorstelbare landschappen en overweldigende natuur van tropisch regenwoud tot woestijn. En laat je kennismaken met een warme, gastvrije bevolking die apetrots is op hun Colombia van nu.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.729

Bogotã¡, Colombia

Beoordeling
8.6 / 10

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden. Salsa en andere typische Colombiaanse muziekstijlen als cumbia en bambuca vergezellen ons de hele reis. Colombia is één van Zuid-Amerikaâs best bewaarde geheimen. Ervaar zelf hoe het is in dit kleurrijke en levendige land!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?