Rondreis Japan

Rondreis Japan: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 38 rondreizen naar Japan.

bekijken

Japan uitzicht mount Fuji

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan
Vanaf€2.826

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan

Eilandenrijk Japan wordt ook wel Nippon of Nihon genoemd. Dit betekent ´oorsprong van de zon´. Wist je dat de rode stip in de vlag van Japan de zon voorstelt? Bij Japan denk je waarschijnlijk aan heerlijk eten met vis als voornaamste ingrediënt en de prachtige natuur vol kersenbloesems. Ook vind je er volop tempels. Leer alles over de cultuur en religies tijdens een rondreis door dit veelzijdige land.  

1. Kenmerken Japan

Japan Highlights
Vanaf€4.468

Japan Highlights

De overzichtelijkheid van Japan maakt het in principe een makkelijk land om door te reizen. De goede treinverbindingen tussen de steden draagt hier zeker aan bij. Als je geen Japans spreekt, kun je alleen tegen een taalbarrière oplopen. Maar de vriendelijke lokale bevolking zal zeker zijn best doen om je zo goed mogelijk te helpen waar ze kunnen. Kon’nichiwa - geniet van je rondreis door Japan! 

Kenmerken rondreis Japan

Land Japan
Werelddeel Azië
Klimaat Gematigd zeeklimaat
Inwonersaantal  127 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  31 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 11 uur
Valuta Yen
Taal Japans
Tijdsverschil met Nederland 7 uur later in de zomer / 8 uur later in de winter
Prijsniveau Hoog
Beste reisperiode Lente, herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, Gezinnen, stellen,

backpacken

Visum nodig Max 90 dagen zonder visum
Inenten geen

 

2. Handig om te weten voor een rondreis door Japan

Als je een rondreis door Japan gaat maken, is het handig om een aantal zaken te weten:

  • Er worden geen speciale inentingen aangeraden voor Japan.
  • Voor een verblijf tot 90 dagen heb je geen visum nodig.
  • Vergeet niet om een bezoek te brengen aan een Japanse Onsen. Bij deze spa`s draait het om relaxen. Vaak zijn ze gescheiden voor mannen en vrouwen.
  • Het rechtop laten staan van de eetstokjes in je eten, betekent dat het eten voor de doden is gereserveerd. Probeer dit dus niet te doen.
  • Japanners buigen voor alles. Terugbuigen wordt vaak op prijs gesteld.

Het is op veel plekken gebruikelijk dat je je schoenen uitdoet als je naar binnen gaat. Vaak zie je naast de deur een rijtje schoenen staan. Als er ook slippers bijstaan, is het de bedoeling dat je die aantrekt als je je schoenen uitdoet.

2.1. Veiligheidsrisico's Japan

Voor Japan worden er in principe geen veiligheidsrisico´s gemeld. Het is natuurlijk altijd aan te raden dit na te gaan vlak voordat je op reis gaat. Wel wordt er gemeld dat het nucleaire rampgebied ten zuidoosten van de stad Fukushima afgesloten.

2.2. Benodigde reisdocumenten en douane

Japan Highlights
Vanaf€4.468

Japan Highlights

Bij de douane moet je op verzoek de volgende papieren kunnen tonen: een retour- of doorreisticket, documenten die het doel van de reis aantonen (bijvoorbeeld een hotelreservering voor een toeristische reis) en bewijs van voldoende financiële middelen gedurende het verblijf. Hiervoor kun je denken aan een bankafschrift, een salarisstrookje of contant geld en creditcards

Een aantal exta aadachtspunten:

  • Let, net als in andere landen, goed op je spullen.
  • Pas tijdens bijvoorbeeld het uitgaan goed op je drankje dat niemand er iets in doet om je te drogeren en te beroven. Dit komt heel soms voor in de populaire uitgaanscentra Roppongi en Shinjuku in Tokyo en in Namba in Osaka.
  • Blijf uit de buurt van actieve vulkanen in het land.
  • Het in bezit hebben, gebruiken en handelen in (soft)drugs is strafbaar in Japan. De straffen hiervoor zijn veel zwaarder dan in Nederland.

3. Beste reistijd rondreis Japan

Rondreis Japan uitzicht tuin

Groepsrondreis Japan
Vanaf€4.199

Groepsrondreis Japan

Wat is nu de beste tijd voor een rondreis door Japan? De lente en herfst worden over het algemeen als de beste tijd aangemerkt. In deze periode bloeien de kersenbloesems en het land begint uit de winter te ontwaken. Voor een bezoek aan het noorden zijn mei tot en met oktober goede maanden. Het midden en zuiden van het land kun je heel goed tussen april en oktober bezoeken. Zo voorkom je de meeste neerslag en vermijd je de ergste lage temperaturen. 

Rondreis JAPAN WINTER - 16 dagen; Sushi en sneeuw
Vanaf€3.075

Rondreis JAPAN WINTER - 16 dagen; Sushi en sneeuw

Gezien het grote oppervlakte van Japan verschilt het klimaat in het land. Zo kun je in het noorden temperaturen van -40ºC in de winter tot 20ºC in de zomer tegenkomen. In het zuiden liggen de temperaturen hoger met minima van rond de 15ºC in de winter tot ongeveer 30ºC in de zomer. In de zomer regent het trouwens meer dan in de winter. En in de winter kun je sneeuw in grote delen van de bergen van Japan verwachten.

Best Deal Japan Sushi en Samoerai.
Vanaf€3.454

Best Deal Japan Sushi en Samoerai

Houd er rekening mee dat er van september tot en met november tyfoons in Japans kunnen voorkomen. Het is aan te raden goed de weersvoorspellingen te volgen. Ook is er in heel Japan een risico op aardbevingen en zeebevingen. Hierdoor kunnen mogelijk vloedgolven, oftewel tsunami’s, ontstaan.  

4. Vervoer in Japan

Groepsrondreis Japan Hoogtepunten
Vanaf€3.449

Groepsrondreis Japan Hoogtepunten

Je kunt voor een rondreis naar Japan kiezen om op verschillende vliegvelden in Japan te vliegen. De meest bekende is toch wel Tokyo. Als je een directe vlucht hebt, doet deze er ongeveer 11 uur over. Echter, je zult ook veel vluchten met een tussenstop vinden, waardoor de totale reistijd langer is en je op wel zo’n 25 uur moet rekenen. 

4.1. Met de trein rondreizen

In Japan zelf kun je heel gemakkelijk met de trein rondreizen. Het land beschikt over een heel goed treinnetwerk waarbij de treinen altijd op tijd rijden. Zorg dus dat je punctueel bent, anders kan de trein al weg zijn. Voor toeristen is er de Japan Railwaypass waar je een hoop geld mee kunt besparen. Let op dat je deze pas alleen buiten Japan kunt aanschaffen. Het is in één keer even een bedrag, maar je zult er een hoop geld mee besparen. Je kunt voor de tijdsduur van de pas namelijk onbeperkt gebruik maken van de trein.

De trein brengt je in een aantal uur het hele land door. De Japanners willen zelfs de snelheid van de trein verhogen, zodat binnenlandse vluchten eigenlijk overbodig worden. 

4.2. Onbeperkt gebruiken maken van het openbaar vervoer

Voor het gebruik van het openbaar vervoer binnen een stad kun je ook speciale passen kopen. Zo kun je in Tokyo met een Subway 24, 48 of 72-hour ticket gedurende deze tijd onbeperkt gebruik maken van de metro’s in de stad. Alle grote steden hebben trouwens een metronetwerk dat voor de lokale bevolking vaak het voorkeurs transportmiddel is. 

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan
Vanaf€2.826

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan

Je komt in Japan in de steden eigenlijk geen bussen tegen, gezien het goede metro- en treinnetwerk. Voor langere afstanden rijden er wel bijvoorbeeld nachtbussen. Zo reis je van A naar B terwijl je bespaart op het betalen voor een accommodatie voor de overnachting. 

4.3. Reizen met de auto

Een andere manier om door Japan rond te reizen is met de auto. Je kunt zelf een auto huren, je hebt hiervoor wel een internationaal rijbewijs nodig. Je moet er rekening mee houden dat er in Japans links wordt gereden. En je dus rechts moet inhalen. Alle verkeersborden zijn alleen in het Japans. Als je de taal niet onder de knie hebt, kan dit dus wat lastig zijn. Ook is er een aantal afwijkende verkeersregels. Zo mag niet niet binnen 30 meter van een kruispunt en een voetgangers- of fietsoversteekplaats inhalen. En de verkeerslichten zijn vaak horizontaal in plaats van verticaal. 

5. Rondreis Japan: bezienswaardigheden

Rondreis JAPAN COMPLEET - 29 dagen; Samurai, sashimi en shinkans
Vanaf€4.747

Rondreis JAPAN COMPLEET - 29 dagen; Samurai, sashimi en shinkans

Tempels bekijken, genieten van spectaculaire uitzichten vanaf bergen, geschiedenis opsnuiven. Japan biedt een bijzondere combinatie van dit alles, en meer. Tijdens een rondreis door Japan staan zowel cultuur als natuur op het programma. Graag zetten we 23 hoogtepunten die je niet mag missen op een rij. 

5.1. Mount Hakodate

Rondreis JAPAN WINTER - 16 dagen; Sushi en sneeuw
Vanaf€3.075

Rondreis JAPAN WINTER - 16 dagen; Sushi en sneeuw

Deze berg in het noorden van Japan staat bekend om de prachtige uitzichten die het biedt. Op heldere dagen en vooral avonden, geniet je op ruim 330 meter hoogte van uitzicht over bijvoorbeeld Mount Inasa en Mount Rokko. Je kunt omhoog lopen, een fiets nemen, gebruik maken van de kabelbaan of natuurlijk een bus of auto pakken. 

5.2. Oze Nationaal Park

Voor uitgestrekte moerassen, grasland en dat alles omringd door bergen, moet je in Oze Nationaal Park zijn. Ten noorden van Tokyo vind je dit gebied van ruim 372 km2 dat vooral uit grasland bestaat. Je kunt verschillende wandelingen door het nationale park maken, variërend van ruim 5 uur tot meerdere dagen.  

5.3. Tuin van Kenroku-en

Kenroku-en is een voormalige privé tuin die wordt bestempeld als één van de drie mooiste tuinen in Japan. Je vindt er alle elementen voor een mooie wandeling door de tuin. Elke hoek biedt namelijk bijzondere ontwerpen. Een markant object in de tuin is de oudste fontein in Japan die met natuurlijke waterdruk werkt. En elk seizoen zorgt voor speciale sferen en landschappen. Zo staat de winter bekend om de touwen die in speciale vormen worden geplaatst. Dit om de bomen te beschermen tegen schade van de hevige sneeuw.  

5.4. Hida Folk Village

In het openluchtmuseum Hida Folk Village worden meer dan 30 traditionele huizen uit de Hida regio tentoongesteld. Je maakt hier kennis met de traditionele architectuur uit de bergregio´s. In de huizen vind je traditionele werktuigen, zoals kookgereedschap. Veel gebouwen zijn trouwens vanaf de originele plek naar het museum gebracht, zodat ze in originele staat bewaard zijn gebleven. Het nieuwe dorp is op een huevel gebouwd, met een mooi uitzicht over de omgeving. 

5.5. Matsumoto Castle 

Matsumoto Castle is een nationale schat in Japan als één van de oudste 6 verdiepingen kasteel. De bijnaam ´kraaienkasteel´ dankt dit bouwwerk aan de zwart gekleurde buitenmuren. Het zwart - wit contrast tegen de schitterende Japanse alpen zorgen voor een fantastische omgeving. Vanuit Tokyo is dit kasteel goed bereikbaar. 

5.6. Tokyo: bruisende hoofdstad

Groepsrondreis Japan Hoogtepunten
Vanaf€3.449

Groepsrondreis Japan Hoogtepunten

Tokyo is vaak een startpunt voor een rondreis door Japan. En deze enorme hoofdstad van Japan mag je zeker niet overslaan. Hier bezoek je natuurlijk de vismarkt om de lekkerste sushi te eten. Moet je je ogen openhouden, want er kan zomaar een geisha voorbij lopen. En natuurlijk ga je naar het zebrapad Shibuya Square voor georganiseerde chaos. Hier loopt iedereen kriskras door elkaar heen, maar wordt er bij rood licht netjes gewacht met oversteken. Vanuit Tokyo kun je verschillende (dag)trips maken. 

5.7. Shinjuku Gyoen National Garden

De Shinjuku Gyoen National Garden is een nationale tuin die open is voor publiek. De tuin werd oorspronkelijk gebouwd bij het privehuis van een Naitō familie in het Edo-tijdperk. Na de Tweede Wereldoorlog werd de keizerlijke tuin opengesteld als nationale tuin. Het enorme park combineert verschillende stijlen. Je vind er een formele tuin, een landschapstuin en een Japanse traditionele tuin. 

5.8. Meiji Jingu

De Meiji Shrine is gewijd aan het eren van keizer Meiji en zijn vrouw keizerin Shoken. Na het overlijden van de keizer wilde het parlement een herdenkingsplek voor hem bouwen. Aangezien de keizer graag met zijn vrouw door het Yoyogipark wandelde, werd deze plek hiervoor gekozen. Het graf van de keizer vind je hier trouwens niet, dat bevindt zich in Fushimi-momoyama. Ontsnap even aan de drukte van Tokyo, aangezien dit heiligdom in een groot park ligt. Wandel door de tuinen met vijvers, verschillende boomsoorten en een binnentuin waarin de lente irissen bloeien. 

5.9. Minato Mirai 21

Minato Mirai 21 is een urban business district in Yokohama. Zowel toeristen als zakenlieden komen in grote getalen naar dit gebied. Grote merken hebben hier hun kantoren en fabrieken. En voor toeristen is er ook van alles te beleven. Eén van de symbolen van dit gebied is de Landmark Tower. Vanaf deze toren, de vier na hoogste in Japan, gezien je van adembenemende uitzichten over Tokyo en Mount Fuji. De Yokohama Bay Bridge is een ander bekend symbool. Verder vind je in Minato Mirai 21 het Cosmo World attractiepark met één van de hoogte reuzenrads ter wereld en bijvoorbeeld het Yokohama Museum of Art. Ook winkelcentrums en vele hotels hebben zich in dit gebied gevestigd. 

5.10. Hase-dera Temple

De Hase-dera tempel staat bekend om het enorme houten beeld van Kannon, de godin van genade. Het beeld van bijna 10 meter hoog is in het hoofdgebouw van deze boeddhistische tempel te bewonderen. In het aangrenzende Kannon Museum zijn verschillende schatten uit de tempel te bewonderen, zoals een tempel bel en boeddhistische beelden. 

5.11. Hakone Open-Air museum 

Als je een middag kunst wilt kijken, moet je zeker een bezoek brengen aan het Hakone Open-Air Museum. Hier vind je meer dan 1.000 grote sculpturen in een natuurlijk omgeving. Werken van onder andere Picasso, Henry Moore en Yasuo Mizui worden tentoongesteld in het park. Er zijn zelfs sculpturen waar kinderen op kunnen spelen.    

5.12. Mount Fuji

Verborgen Plekjes van Japan
Vanaf€5.330

Verborgen Plekjes van Japan

Met 3776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan. Bij helder weer kun je de berg vanuit Tokyo zien, aangezien hij op ongeveer 100 km van de hoofdstad ligt. Wist je dat deze berg eigenlijk een vulkaan is? Hij is echter al honderden jaren niet meer actief geweest. Vandaar dat Mount Fuji ook beklommen kan worden. Dit kan echter alleen in de maanden juli en augustus. Dan is de meeste sneeuw namelijk weer gesmolten en is het relatief rustig. In deze periode zul je echter volop drukte met klimmers en toeristen bij de berg tegenkomen. 

5.13. Gouden Paviljon in Kyoto

Kinkaku-ji, oftewel het Gouden Paviljoen dankt zijn bijnaam aan de gouden muren. Deze geven hem een fascinerend uiterlijk geeft. De tempel is niet super groot en staat tussen groene bomen en aan een prachtige vijver. Het geheel zorgt voor een bijna onwerkelijk plaatje, waarbij de tempel op het water lijkt te zweven. In de winter steken de gouden muren erg af tegen de witte sneeuw en de bomen, wat ervoor zorgt dat de kleuren extra mooi uitkomen. 

5.14. Monkey Park Iwatayama

Vanuit Kyoto kun je een bezoek brengen aan het Arashiyama Monkey Park. Hier wonen ongeveer 120 Japanse makaak apen. In een park is een observatiedek gebouwd waar je de wilde apen eten kunt geven. Ook geniet je hier van een spectaculair uitzicht over Kyoto. Verder geniet je er van de bekende kersenbloesems in de lente en de reddinung bomen in de herfst. 

   

5.15. Dotonbori

In Osaka kun je Dotonbori zeker niet overslaan. Deze plek staat bekend om de excentrische sfeer en de vele verlichte billboards. Je kunt hier een ware stadse neonjungle aanschouwen. Voor entertainment en nachtleven ben je hier op de juiste plek. Eén van de meest opvallende billboards is die van Glico, een etenswaren fabriek. De hierop afgebeelde renner die over de eindstreep komt, wordt gezien als het symbool van Osaka. 

5.16. Nara park

In het Nara Park kom je oog in oog te staan met het sikahert. Er wonen ruim 1200 herten in dit park die hier wild rondlopen. Verder vind je in het park tuinen vol met tempels. Dit waren eens privétuinen die nu opengesteld zijn voor het publiek. In het grootste houten gebouw ter wereld, Todai-ji, vind je een 15 meter hoog Boeddhabeeld. 

5.17. Ritsurin Garden

De Ritsurin garden staat vol met eleganten perken, vijvers, paviljoenen en bruggen. Het Kikugetsu-tei theehuis in het zuidwesten van het park biedt de gelegenheid om thee te drinken op de veranda terwijl je uitkijkt over de vijver. De tuin combineert een Japanse stijl in het zuiden van het park en een westerse stijl in het noorden. 

5.18. Mount Omuro

Japan Highlights Deluxe
Vanaf€5.130

Japan Highlights Deluxe

Deze uitgestorven vulkaan heeft de vorm van een omgekeerde rijstkom. En een prachtig silhouet dat vanaf verschillende plekken zichtbaar is. De berg is ongeveer 580 meter hoog. Bovenaan is een krater zichtbaar van ongeveer 300 meter. Een stoeltjeslift brengt je omhoog. En daar geniet je van een panoramisch uitzicht over bijvoorbeeld Mount Fuji en Oshima eiland. 

5.19. De Atoombomkoepel

Ook wel het vredesmonument in Hiroshima genoemd, is dit één van de weinige gebouwen die overeind is blijven staan na de atoombomaanval in 1945. Deze indrukwekkende ruïne stond vrijwel in het epicentrum van de ontploffing. Maar de muren bleven overeind staan, doordat de luchtdruk loodrecht omlaag kwam. De Atoombomkoepel is een gedenkplaats voor het bombardement waarbij bijna de gehele stad verwoest werd. 

5.20. Kawachi Fujien Wisteria Garden

Loop onder de bloesem van de Wisteria bomen door in een tunnel van ongeveer 100 meter lang. En geniet van de kleuren die van wit tot donkerpaars variëren. De Kawachi Fujien Wisteria Garden staat bekend om de spectaculaire wisteria bloemen die hier in grote getalen aanwezig zijn. De tuin opent haar deuren gedurende het Wisteria seizoen, normaal gesproken tussen April en Mei en in de herfst. Let op dat je gedurende het hoogseizoen vooraf entreebewijzen moet aanschaffen. Zonder reservering zal je niet worden toegelaten. 

5.21. Nagasaki Atomic Bomb museum

Ter nagedachtenis aan het bombardement in Nagasaki in 1945 is het Nagasaki Atomic Bomb museum opgericht. Het is de tegenhanger van het Hiroshima Peace Memorial Museum. Het museum wil bezoekers informeren over de destructie die nucleaire wapens aanrichten. Er zijn verschillende zalen die elk een ander thema behandelen. 

5.22. Sengan-en

De Japanse tuin Sengan-en is een traditionele tuin samen met een statig huis in het zuiden van Japan. Het werd in 1658 gebouwd door het toenmalige hoofd van de Shimadzu familie. Je geniet hier niet alleen van een wandeling door het huis en de tuin, maar ook van de omliggende omgeving. Zo geniet je van een achtergrond van de actieve vulkaan Sakurajima en Kinko Bay. 

5.23. Shurijo Castle

Japan omvat ook diverse eilanden. Okinawa is hier één van. Dit eiland ligt in de Oost-Chinese Zee en de wateren zijn perfect om te duiken en snorkelen. De wateren vol met koraalriffen en vissen worden bestempeld als één van de mooiste ter wereld. Daarnaast kunt je ook voor cultuur terecht op dit eiland. Je vindt er namelijk het Shurijo kasteel.  

Best Deal Japan Sushi en Samoerai.
Vanaf€3.454

Best Deal Japan Sushi en Samoerai

Dit kasteel symboliseert de geschiedenis en cultuur van Okinawa. En dat van het Ryukyu koninkrijk. Je vindt er grote kasteelmuren, verschillende open pleinen en vele heilige plekken. Gezien de historische relatie tussen China en Japan, vind je architectuur uit beide culturen terug. Houd er rekening mee dat het Shurijo Castle Park op een heuvel van ongeveer 130 meter hoog is gelegen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Verder zijn er verschillende trappen en andere heuvels. Het is dus aan te raden om comfortabele schoenen te dragen tijdens een bezoek.

Helaas is een aantal maanden geleden (in 2019) het kasteel grotendeels afgebrand. Kijk dus goed of het op dit moment mogelijk is om het kasteel te bezoeken.

6. Boek een rondreis naar Japan: vergelijk aanbieders en accommodaties

Geniet tijdens een rondreis door Japan van al het bijzonders dat dit land te bieden heeft. Kom meer te weten over de geschiedenis, maak kennis met het prachtige landschap en snuif de lokale cultuur op. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Japan

Vakanties van Asiadirect.nl in Japan

Rondreizen Aanbiedingen Japan

Vanaf€3.545

Japan

Fantastische rondreis waarbij je de belangrijkste hoogtepunten van Japan ziet. Je reist met het openbaar vervoer, gebruikmakend van het uitstekende treinnetwerk. Zo heb je alle vrijheid. Wij regelen de overnachtingen en helpen je bij het maken van een reisschema.

BEKIJKEN
Anwb.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€6.049

Hakone, Japan

Laat je verleiden door het Land van de rijzende zon! In een decor van tempels, heilige eilanden en de goddelijke vulkaan Fuji reis je per flitstrein en bus van de ene wereldstad naar de andere. In de schaduw van torenhoge wolkenkrabbers glitteren de neonreclames en gaan bontgekleurde Harajuku meisjes op weg naar een trendy boetiek. Een groot contrast met de eeuwenoude gebruiken die in de dorpjes nog het leven van alledag bepalen en waar gelovigen kaarsjes branden in de tempels. Tijdens deze rondreis laat Japan langzaam zijn sluier van oude tradities en legendes van geisha's en keizers voor je vallen.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€4.199

Tokyo, Japan

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
5 / 5

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan. Vergelijk bijvoorbeeld de skyline van de grote steden in Japan met de traditionele dorpjes en pittoreske natuurlandschappen. Laat je meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokyo en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een Japanse tuin. Een vakantie in Japan is een reis vol verrassende tegenstellingen.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.449

Osaka, Japan

Beoordeling
8.4 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Tijdens deze rondreis door Japan val je van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan. Vergelijk de skyline van de grote steden in Japan met de kleine dorpjes en pittoreske natuurlandschappen. Laat je meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokyo en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een Japanse tuin. Een vakantie in Japan is een reis vol tegenstellingen.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€4.149

Hakone, Japan

De imposante en heilige Mount Fuji ontwaakt in het ochtendlicht. Mysterieuze mistflarden trekken langzaam op boven de frisgroene rijstvelden. Ondertussen gaat in Tokyo en andere steden van wereldformaat het leven onverstoorbaar door, van trendy stadswijken en drukke winkelstraten met de laatste elektronische gadgets tot de serene stadsparken en tempels. Een rondreis vol tegenstrijdigheden. De pracht van de kersenbloesem in het voorjaar, de bijzondere theeceremonies, de kleurrijke kimono's, de fascinerende geishacultuur en de Japanse kookkunst maken de betovering van keizerrijk Japan compleet.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.231

Japan

Op deze rondreis door Japan ligt het reistempo lager in vergelijking met onze reguliere reizen. Je verblijft op het eiland Honshu in slechts vier plaatsen (minder vaak je koffer/reistas inpakken). Naast de bruisende havenstad Osaka, hét culturele hart van Japan Kyoto en de hoofdstad Tokyo bezoek je het Japanse platteland in de omgeving van Mount Fuji. Je reist per eigen bus, op één traject gebruik je de comfortabele Shinkansen (de Japanse hogesnelheidstrein).

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€2.826

Japan

Deze 14-daagse rondreis door Japan is ideaal om het land van de rijzende zon in een korte tijd te ontdekken. Japan is bijzonder in al zijn facetten. Eeuwenoude kastelen en tempels, tot in perfectie bereide gerechten, hypermoderne steden, karaoke en traditionele geisha's en sfeervolle ryokans; zo maar een aantal voorbeelden van typisch Japanse kenmerken die je tijdens deze reis zult ontdekken.De rondreis begint in Tokio waar je je ogen uitkijkt bij de wereldberoemde Shibuya Crossing en waar je de bruisende wijken van deze wereldstad verkent. Reis vanaf Tokio met de Hakone Free Pass, bus en bullet trein door het groene hart van Japan. Het absolute hoogtepunt van Japan vind je in Hakone, namelijk Mt. Fuji. Reis door naar Tsumago en maak hier de  prachtige wandeling over de historische Nakasendo route, van Tsumago naar Magome. Je eindigt deze afwisselende rondreis in de oude stad Kyoto. Kyoto met zijn sfeervolle tempels, prachtige tuinen, traditionele theehuizen en geisha's mag zeker niet ontbreken in een rondreis door Japan.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 4 dagen geleden
Vanaf€4.216

Japan

Altijd al eens terug naar Japan gewild, maar bang om in herhaling te vallen? Koning Aap biedt een Japan rondreis voor gevorderden aan! Minder 'klassieke' hoogtepunten en meer afwijken van de platgetreden paden. Je reist per eigen bus én per openbaar vervoer van het zuidelijke eiland Kyushu naar het noordelijke eiland Hokkaido. Uiteraard kun je ook op deze reis genieten van de heerlijke Japanse keuken en de beleefde, vriendelijke bevolking.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€3.075

Japan

Toegegeven, Japan is waarschijnlijk niet het eerste land dat in je opkomt tijdens het plannen van je volgende winterreis. Maar… Japan wordt niet voor niets het ‘land van vier seizoenen’ genoemd en daarom mag een winterreis naar Japan niet in ons aanbod ontbreken. Sneeuwvlokken neerdwarrelend op tempeldaken; tijdens de wintermaanden zijn de oude hoofdsteden Kyoto en Nara op hun feeëriekst. Ook in de Japanse Alpen beleef je de winter. Bezoek de badderende sneeuwaapjes of bind de skilatten of een snowboard onder in Nagano, waar de Olympische Winterspelen van 1998 werden gehouden.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€4.747

Japan

Rustige reis door Japan, waarbij je steeds minimaal drie nachten in dezelfde plaats verblijft. Ontdek de bekende hoogtepunten zoals Tokyo, Kyoto en Hiroshima. Ook de onbekendere parels zoals Matsuyama, Takamatsu, Kobe en Odawara staan op het programma. Tradities en hightech gaan in Japan vaak naadloos in elkaar over. Je ziet moderne wolkenkrabbers en oude culturele steden. Samoerai kastelen, geisha-wijken, het Hiroshima Vredespark, kunstmusea, tempels en zen-tuinen. En uiteraard het heerlijke eten. Japan is écht een van de meest intrigerende Aziatische bestemmingen!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?