Rondreis India

Rondreis India: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 34 rondreizen naar India.

bekijken

India, uitzicht bos en heuvels

Een rondreis door India zal een ervaring voor het leven zijn. In dit indrukwekkende land vol verrassingen geniet je van heerlijk eten, je de natuur verkennen, het rijke culturele erfgoed bezichtigen en hindoeïstische rituelen beleven.

1. Kenmerken India

Om te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat, ontdek je hier alle informatie die je nodig hebt.  In onderstaande tabel de kenmerken van het land India.

Kenmerken rondreis india

Land India
Werelddeel Azië
Klimaat bergklimaat, landklimaat,

tropisch klimaat

Inwonersaantal  1.34 miljard
Aantal internationale toeristen per jaar 4.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) vanaf 8 uur
Valuta Indiase roepie
Taal Hindi
Tijdsverschil met Nederland 3.5 uur later in de zomer
Prijsniveau Goedkoop
Beste reisperiode  Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis groepsreis, alleen
Visum nodig Ja
Inenten DTP, Buiktyfus, Hepatitis A aangeraden 

2. Handig om te weten over India

 • India heeft meer dan 20 officiële talen. Hindi is de primaire officiële taal, maar daarnaast hebben staten ook officiële talen. Engels is trouwens een geassocieerde extra officiële taal. Deze status wordt periodiek beoordeeld. 
 • Je hebt een wereldstekker of verloopstekker nodig voor je elektrische apparaten in India. 
 • Pas op met het eten en drinken dat je op straat koopt. 
 • Als je een bergtocht gaat maken, moet je zorgen dat je verzekeringspolis dekking voor bergtochten biedt. Boven de 3.000 meter zijn namelijk geen commerciële reddingsdiensten actief. En in sommige grensgebieden mag alleen de Indiase luchtmacht reddingsoperaties uitvoeren. 
 • Wist je dat Bollywood de grootste filmproducent ter wereld is? In deze films speelt de Indiase muziek waarop gedanst wordt een belangrijke rol. 
 • In vergelijking met andere landen is India niet heel schoon. Let dus goed op, zodat je het risico op ziektes verkleint. 

2.1 Visum is verplicht

Voor je reis naar India heb je een paspoort nodig dat bij aankomst tot en met vertrek geldig is. Voor het visum moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij de aanvraag. Je kunt een toeristenvisum voor India online aanvragen voor een verblijf van 30 dagen. Houd er rekening mee dat je dit op tijd aanvraagt, uiterlijk 4 dagen voor vertrek. Met het elektronische visum worden je vingerafdrukken afgenomen bij binnenkomst in het land en een gezichtsscan gemaakt. De kosten voor dit visum bedragen rond de 25USD. 

2.2 Protected Area Permit 

Mumbai en Goa in stijl

Mumbai en Goa in stijl

In bepaalde regio´s in India geldt dat je een vergunning, oftewel een Protected Area Permit, nodig hebt. Dit geldt voor regio’s die zijn aangemerkt als ´protected or restricted area´s’. Je kunt deze vergunning voor je reis aanvragen bij de ambassade of het consulaat van India in het buitenland. Het is goed om te weten dat het verwerken van een aanvraag hiervoor weken kan duren. Zorg dus dat je deze vergunning op tijd aanvraagt als je gebieden met deze beperking wilt bezoeken. 

2.3. Vaccinaties

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal.
Vanaf€1.981

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal

Er worden vaccinaties voor DTP (difterie, tetanus, polio), Buiktyfus en Hepatitis A aangeraden als je naar India op vakantie gaat. Daarnaast kunnen ook persoonsgebonden inentingen nodig zijn, afhankelijk je je persoonlijke situatie. Het wordt aangeraden om minimaal 4 tot 6 weken voor je op reis gaat een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt. Hier kun je de reisroute doornemen en jouw persoonlijke situatie toelichten. Je ontvangt zo een advies op maat over welke inentingen je nodig hebt voor vertrek. In de meeste gevallen kunnen de vaccinaties trouwens direct geplaatst worden. 

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal.
Vanaf€1.981

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal

Afhankelijk van de plaats waar je woont, zul je een andere prijs voor de inentingen betalen. Dit is namelijk afhankelijk van het vaccinatiebureau. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag van rond de €24 voor het consult. Hierbij zit je vaccinatieboekje inbegrepen. Verder kost een vaccinatie tegen DTP gemiddeld €29, de inentingen tegen buiktyfus heeft een gemiddelde prijs van €40 en de Hepatitis A vaccinatie ligt rond de €55. Kijk trouwens ook je verzekeringspolis voor vergoedingen voor inentingen. Er zijn namelijk (aanvullende) verzekeringen die dit (deels) vergoeden.   

3. Reisadvies voor een rondreis door India

Voordat je een rondreis door India gaat maken, is het aan te raden het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te checken. Er gelden namelijk veiligheidsrisico´s voor een reis naar India. Er zijn onveilige gebieden waarvoor er een negatief reisadvies is afgegeven, bijvoorbeeld omdat het zones zijn waar het leger actief is of gewapende groepen en regelmatig schietincidenten voorkomen. Ook zijn er gebieden in India waar alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Dit heeft te maken met rebellengroepen die actief zijn. 

Groepsrondreis Noord-India Compleet
Vanaf€2.169

Groepsrondreis Noord-India Compleet

Er geldt een verhoogde terrorismedreiging voor het hele land. Pas dus op en wees alert op plaatsen zoals restaurants en markten, waar veel mensen samenkomen. Ook komt er in toeristische gebieden veel criminaliteit voor. Er zijn oplichtersbendes die het speciaal op buitenlanders gericht hebben. Als iemand je benadert en aanbiedt om je rond te leiden, is het raadzaam alert te zijn. Verder kun je het beste demonstraties en samenscholingen vermijden. Sommige demonstraties kunnen namelijk gewelddadig zijn. Ook is het goed om rekening te houden met langere reistijden, want tijdens oplopende spanningen kunnen wegen afgesloten worden door de autoriteiten. Net als het internet- en telefoonverkeer. 

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India
Vanaf€2.501

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India

Volg de veiligheidssituatie ter plaatse en blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld door het lokale nieuws te volgen. Je kunt ook bij uw accommodatie informatie vragen of de laatste ontwikkelingen. Mocht je onverhoopt in een ongewenste situatie terecht komen, volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. We zetten graag enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen op een rij voor jouw veiligheid.

 • Loop niet alleen over straat, ook overdag niet. Dan vinden namelijk de meeste overvallen plaats. 
 • Na zonsondergang kun je beter niet meer de straat op gaan, ook niet om te reizen.
 • Ga niet naar de sloppenwijken. 
 • Laat je opvallende sieraden thuis. En draag waardevolle spullen zoals geld en documenten onopvallend op je lichaam. 
 • Mocht je slachtoffer worden van een beroving, geef dan je bezittingen gewoon af. Verzet kan namelijk tot (meer) geweld leiden. 
 • Er staan hoge straffen op het bezit en gebruik van (soft)drugs. Neem dus geen drugs mee naar dit land. 
 • Het is verboden foto´s te maken van luchthavens, politie- en legerposten, energiecentrales en in metro’s. Je kan hiervoor gearresteerd worden. 
 • Naar openbare uitingen van seksualiteit en intimiteit wordt anders gekeken dan in Nederland en kunnen tot heftige reacties leiden. Dit is dus iets om rekening mee te houden. 
 • Reis je als vrouw (alleen), dan moet je op je hoede zijn. Het is aan te raden bedekt gekleed te zijn. Meldingen van ongewilde aandacht en seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen zijn namelijk niet onbekend in India. 
 • Je mag geen satelliettelefoons het land inbrengen. Ook iridium telefoons zijn verboden. 

4. Beste reistijd voor een rondreis door India

Rondreis NOORD-INDIA - 16 dagen; Bihar, Uttar Pradesh en Gouden
Vanaf€2.017

Rondreis NOORD-INDIA - 16 dagen; Bihar, Uttar Pradesh en Gouden

Doordat India een groot land is, kom je hier veel klimaatverschillen tegen. Het noorden heeft een bergklimaat, het midden een landklimaat en het zuiden van India wordt getypeerd door een tropisch klimaat. Over het algemeen kun je zeggen dat de beste reistijd voor het hele land tussen oktober en februari is. Je geniet dan van een gemiddelde dagtemperatuur van 20-25 graden en het landschap is niet heel droog. Je voorkomt zo de hoogste gemiddelde temperatuur van rond de 42 graden die je in bijvoorbeeld begin mei tegen kunt komen. 

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal.
Vanaf€1.981

19-daagse rondreis Zinderend India & Nepal

In het oosten en zuidoosten van India zul je tussen mei en september te maken krijgen met extreme regen en overstromingen. Vanaf juli trekt de moesson in noordelijke en noordwestelijke richting omhoog, waar het normaal gesproken aan het eind van de maand New Delhi bereikt. In het noordwesten is de moessonperiode korter aangezien het hier pas rond augustus begint. Bij de oostkust van India kunnen cyclonen en tropische stormen voorkomen. Houd altijd de lokale weerberichten goed in de gaten. 

5. Transport voor een India rondreis

Grand Tour India en Nepal
Vanaf€4.613

Grand Tour India en Nepal

De vliegtijd naar India is afhankelijk van de stad waar je heen vliegt. De vliegtijd naar Mumbai is langer dan naar New Delhi. Een rechtstreekse vlucht van Schiphol, Amsterdam naar New Delhi duurt iets minder dan 8 uur. Naar Mumbai is de vliegtijd ongeveer een uur langer. De infrastructuur in India heeft zich snel ontwikkeld wat heeft geleid tot een uitgebreid transportnetwerk over land, water en door de lucht. Het luchtverkeer kan over het algemeen als goed worden bestempeld. Er is zijn veel interne vluchten die door meerdere vliegmaatschappijen worden beheerd. Vertragingen of afzeggingen van vluchten willen helaas nog wel eens voorkomen, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden. Houd de actuele reisinformatie dus goed in de gaten. 

5.1. Openbaar vervoer

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India
Vanaf€2.501

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India

Je kunt in India tijdens een rondreis heel goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit wordt ook aangeraden ten opzichte van het zelf met een auto rondrijden. Het verkeer is namelijk druk en vaak een chaos. Ondanks dat de wegen over het algemeen goed zijn, zal het moeilijk zijn om je voort te bewegen omdat de lokale bevolking de verkeersregels zelden handhaaft. Huur of een auto met chauffeur of kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor de trein. 

5.2. Spoorwegen

Trendy Mumbai en Goa

Trendy Mumbai en Goa

Het spoorwegnetwerk in India is één van de langste en meest gebruikte ter wereld. Het is erg goedkoop en het netwerk spreidt zich over het hele land uit. Houd er wel rekening mee dat treinen snel uitverkocht zijn, koop je kaartje dus op tijd. Ook kun je in situaties terechtkomen waarbij de trein erg vol zit en je moet vechten voor een plekje om te zitten. Verlies je bagage niet uit het oog en leg extra goed op je paspoort en bankpassen. 

5.3. Riksja

Grand Tour Rajasthan en Varanasi
Vanaf€3.357

Grand Tour Rajasthan en Varanasi

Een ander veelgebruikt vervoersmiddel is een riksja. Veelvoorkomend zijn fietsriksja´s, alleen in Calcutta kun je ook nog handgetrokken riksja´s tegenkomen. Het is een efficiënte manier om je door de stad te verplaatsen. Er zijn echter verschillende steden waar riksja´s verboden zijn omdat ze grote verkeershinder kunnen veroorzaken. Als je een riksja pakt, spreek dan vooraf een prijs af. Als je binnen een stad korte afstanden wilt afleggen, kun je ook voor een taxi kiezen. Het wordt aangeraden om zogeheten prepaid taxi’s te gebruiken. Deze kun je bestellen met een App, gekoppeld aan je creditcard. Op deze manier voorkom je moeizame onderhandelingen en over het algemeen zijn deze ritten goedkoper en prettiger. 

6. Bezienswaardigheden rondreis India

17-daagse rondreis Rajasthan en Varanasi
Vanaf€1.599

17-daagse rondreis Rajasthan en Varanasi

Zeg namasté tegen India en laat je overweldigen door de hoofdstad Delhi, de vele moskeeën, de wereldberoemde Taj Mahal en de verschillende landschappen. Voor een rondreis door India zetten we graag de hoogtepunten voor je op een rij die je zeker moet bezoeken. Zo mis je niets van al het moois dat dit land te bieden heeft. 

6.1. Indian Himalayan Region

16-Daagse rondreis Kleuren van India
Vanaf€1.294

16-Daagse rondreis Kleuren van India

De Himalayas vormen de noordelijke grens van India, samen met een gedeelte van het noord-oosten van het land. In India verspreidt de bergketen zich over maar liefst 10 verschillende staten. De Himalaya neemt meer dan 16% van het totale geografische gebied van India in. En het grootste gedeelte is bedekt met besneeuwde bergtoppen. Het hoger gelegen gedeelte bevat gletsjers en midden-Himalaya bevat een dichte bosbedekking. 

Er zijn verschillende bijzondere plaatsen in de Himalayas die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een populair gebied is Dharamsala. Hier kun je het natuurschoon van de Himalaya met eigen ogen aanschouwen. Ook vind je er afwisselend hindoeïstische en boeddhistische tempels om te bekijken. De immigratie van Boeddhistische Tibetanen is sinds de 19de eeuw toegenomen, onder andere doordat de Dalai Lama hier verblijft. Je kunt hier dan ook verschillende Tibetaanse ambachten, kunst en cultuur tegen. 

6.2. Pangong Tso Lake

Mumbai en Goa in stijl

Mumbai en Goa in stijl

Pangong Tso is een 134 kilometer lang zoutwatermeer dat op een hoogte van ruim 4300 meter ligt. De kleuren van het heldere water wisselen in de zomer meerdere keren per dag van diepblauw tot heldergroen. Dit vormt een bijzonder contrast met de donkere bergen eromheen. In de winter kun je het kleurenspel niet zien, dan is het meer namelijk bevroren. Maar, dan kun je echter wel over lopen. 

Rondreis NOORD-INDIA - 22 dagen; Prachtige exotische rijkdom
Vanaf€2.059

Rondreis NOORD-INDIA - 22 dagen; Prachtige exotische rijkdom

Het Pangong Tso meer ligt wat afgelegen, dus je moet even de tijd nemen om hier te komen. Vanuit het noordelijk gelegen plaatsje Leh is het ongeveer 6 uur rijden over een hoge pas. En je hebt een permit nodig om het meer te mogen bezoeken, aangezien dit gebied onder toezicht van het leger staat. Ondanks alles is het meer een echte aanrader om te bezoeken tijdens je rondreis door India. 

6.3. Vaishno Devi Tempel

In de bergen van de noordelijke staat Jammu en Kasjmir ligt de Vaishno Devi Tempel. Dit is één van de heiligste tempels van het hindoeïsme. En een bedevaart hierheen wordt beschouwd als één van de heiligste van onze tijd. De tempel staat ook bekend als Moonh Maangi Muradein Poori Karne Wali Mata wat letterlijk ´De moeder die alle wensen van haar kinderen vervult´ betekent. Hij is gewijd aan Shakti, de godin die de vrouwelijke energie vertegenwoordigt. 

Grand Tour India en Nepal
Vanaf€4.613

Grand Tour India en Nepal

Om de tempel te bezoeken moet je een trekking van bijna 12 kilometer maken vanaf het basiskamp in Katra. Je vindt Vaishno Devi namelijk op ruim 1500 meter hoogte. De berg bevat drie pieken en de moedergodin die in de heilige grot is geopenbaard, heeft drie hoofden op de top. Het is gevormd uit één natuurlijk rotsvorm, maar ze verschillen onderling in kleur en textuur. In de heilige grot vind je trouwens geen beelden, afbeeldingen of afgodingen. Deze vind je wel in de route erheen. Je moet deze tijdens je trekking zorgvuldig observeren, zodat ze je naar de heilige grot leiden. 

6.4. Harmandir Sahib

In het noorden van India, in de staat Amritsar vind je Harmandir Sahib. Deze tempel is vernoemd naar Hari, de tempel van God. Hij heeft een gouden coating, waardoor hij de bijnaam Golden Tempel heeft gekregen. Dagelijks bezoeken duizenden mensen van over de hele wereld deze tempel om hun eerbetoon eraan te brengen. De Gouden Tempel is een symbool van broederschap en gelijkheid, naast dat het een religieuze plek is. Iedereen, ongeacht geloof, ras of achtergrond kan hier namelijk terecht voor spirituele hulp. Dit is onder andere zichtbaar in het lager gelegen niveau dan het omliggend eland waarop de tempel gebouwd is. En de vier ingangen uit alle vier de richtingen tonen dat iedereen welkom is. Het is bijna onmogelijk om de schoonheid van deze tempel, zowel van buiten als van binnen, te omschrijven. Het is een kwestie van hem gaan bekijken en ervaren. 

6.5. Jim Corbett National Park

Zo’n 260 kilometer ten noordoosten van Delhi ligt het Jim Corbett National Park. Dit is één van de belangrijkste wildparken van India. Het werd in 1936 opgericht door, onder andere, Jim Corbett om de bedreigde Bengal tijger te beschermen. In dit natuurpark vind je een grote hoeveelheid tijgers. Doordat het reservaat in het ongerepte gebied van de Indiase Himalaya ligt, is het afgeschermd door een natuurlijke buffer van loofwouden en bomen. Je vindt er een grote hoeveelheid flora en fauna. Een groot deel van dit park is wegens zijn ontoegankelijkheid niet bereikbaar. Toeristen zijn alleen toegestaan in geselecteerde gebieden waar je de mogelijkheid krijgt om het landschap en wildleven te aanschouwen. Je kunt een dagtour maken of een meerdaagse tour met overnachting. 

6.6. Akshardham Tempel

In de hoofdstad Delhi kun je de Akshardham tempel aanschouwen. Deze tempel is relatief nieuw maar heeft een traditionele vormgeving. Hij opende namelijk in 2005 zijn deuren nadat ruim 8.000 vrijwilligers van over de hele wereld aan zijn bouw hadden bijgedragen. Het woord Akshardham betekent letterlijk ´de goddelijke verblijfplaats van God´. Deze tempel is dan ook geheel gewijd aan toewijding, aanbidding en spiritualiteit. 

17-daagse rondreis Rajasthan en Varanasi
Vanaf€1.599

17-daagse rondreis Rajasthan en Varanasi

Op het complex vind je niet alleen de tempel. Ook zijn er twee thematuinen, worden er exposities georganiseerd en kun je op bepaalde dagen genieten van een watershow in de grote fontein. Ervaar de spiritualiteit tijdens een bezoek aan deze tempel en dompel je onder in het hindoeïsme. 

6.7. Qutab Minar

Een andere trekpleister in Delhi is Qutab Minar. Deze toren één van de belangrijkste islamitische bouwwerken in het land. Met 72,5 meter hoogte en bestaande uit 5 verdiepingen, is het de hoogste stenen toren van India. Er werd honderden jaren aan de toren gewerkt. Hierdoor kun je duidelijk verschillen in de architectonische stijl zien. Het uit zich ook in het gebruik van verschillende soorten stenen waarvan de toren gebouwd is. Zo zijn de eerste verdiepingen bijvoorbeeld van rood zandsteen gemaakt, terwijl andere verdiepingen bestaan uit bijvoorbeeld marmer. 

6.8. Fort Ajmer

Een aantal uur rijden ten zuiden van New Delhi ligt Fort Ajmer. Dit fort ligt op een heuvel en wordt beschermd door de omliggende bergen. Dit was in vroegere tijden de verblijfplaats van de keizers in de hoofdstad van het Mogolrijk. Dit fort toont je dan ook de verfijnde architectuur en Mogolkunst. Fort Ajmer omvat 4 kilometer en bestaat uit diverse gebouwen op verschillende niveaus. Op het complex vind je ook een tuin met een kunstmatig meer. Je kunt het fort te voet bereiken of per olifant. De rit per olifant wordt door sommigen als onderdeel van de beleving gezien. Maar er zijn diverse dierenorganisaties die er ook acties tegen voeren, gezien het dierenleed.

6.9. Elefantastic

Om het misbruik van olifanten voor toerisme in Jaipur te doorbreken, is Elefantastic opgericht. Dit is een rustplaats voor gedomesticeerde olifanten. Het opvangcentrum wordt gerund door verzorgers families die te maken hadden met een laag inkomen. Naast het zorgen voor de olifanten staat ook het zorgen voor de verzorgers en de interactie tussen olifanten en mensen hier centraal. Hier krijgen de olifanten gezond te eten en regelmatige check-ups door dierenartsen. 

Grand Tour Zuid-India en Malediven
Vanaf€4.264

Grand Tour Zuid-India en Malediven

Elefantastic is onder leiding van de oprichter uitgegroeid tot niet alleen een vraagbaak voor alles over olifanten en hun leven, als ook een reisorganisatie die reizigers die voor een eerste keer naar India komen een fantastische belevenis wil bieden. Het wil reizigers een India tonen dat onder andere gastvrij is, een kaleidoscoop aan culturen bevat en een liefde heeft voor dieren.  

6.10. Fort van Agra

Een symbool van macht, kracht en veerkracht. Dat is het Fort van Agra dat nog steeds in volle glorie staat en een boegbeeld is van de verdwenen beschaving van de Mogolse keizers. Dit fort werd rond het midden van de 16de eeuw gebouwd om de hoofdstad Agra te beschermen. De Mogolse keizer Akbar gaf de opdracht voor dit fort van rood zandsteen. Door de kleur van de stenen heeft het fort de bijnaam Rood Fort gekregen. 

Het fort van Agra was trouwens meer dan alleen een fort, want in vroegere tijden woonden de keizers hier ook. Een aantal hoogtepunten voor je bezoek aan dit fort zijn bijvoorbeeld Musamman Burj -een achthoekige toren met balkon gericht op de Taj Mahal en Anguri Bagh, de geometrisch aangelegde tuinen. Ook Khas Mahal is een aanrader. Hier, in dit witte marmeren paleis, vind je prachtige voorbeelden van schilderkunst op marmer. Verwar trouwens het Fort van Agra niet met het Rode Fort van Delhi. Ze zijn echt verschillend. 

6.11. Taj Mahal

Groepsrondreis Noord-India Compleet
Vanaf€2.169

Groepsrondreis Noord-India Compleet

Voor veel mensen zal een bezoek aan de Taj Mahal de reden zijn van een bezoek aan India. Dit imposante wit marmeren mausoleum is gebouwd als grafmonument. De vijfde heerser van het Mogolrijk, Shah Jahan, gaf opdracht voor de bouw na het overlijden van zijn echtgenote. Nadat de heerser overleed, zijn ook zijn resten in de tombe bijgezet.

Highlights Rajasthan
Vanaf€2.753

Highlights Rajasthan

Zoals gebruikelijk was in de Mogoldynastie is het grafmonument geheel symmetrisch uitgevoerd. Het wordt aan beide zijde geflankeerd door twee identieke gebouwen. En om de Taj Mahal te bereiken, loop je door de symmetrisch aangelegde tuin. Gedurende de dag kun je het lichtspel aanschouwen wat de Taj Mahal steeds een ander uiterlijk geeft. ´s Morgens is het mausoleum roze-achtig, melkwit in de avond en bijna goudachtig als de zon erop schijnt. Vergeet tijdens je bezoek niet de beroemde foto te maken waarbij je aan het begin van de tuin staat en de Taj Mahal achter je ziet. Je kunt makkelijk vanuit bijvoorbeeld Delhi per trein naar Agra reizen.  

6.12. Ranthambore National Park

Eén van de grootste en meest gerenommeerde nationale parken van India is het Ranthambore National Park. Dit voormalige jachtgebied van de Maharadja's van Jaipur is nu een echte trekpleister voor natuurliefhebbers. En als je houd van natuurfotografie ben je hier op de juiste plek met de wilde dieren die je in het reservaat kunt tegenkomen. 

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India
Vanaf€2.501

Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India

Het Ranthambore nationale park is het bekendst voor de Bengaalse tijgers die je hier in hun natuurlijke leefomgeving kunt tegenkomen. Ook Indiase luipaarden, everzwijnen, hyena’s en bijvoorbeeld krokodillen leven hier. Naast dieren kun je ook een breed scala aan bomen en planten aanschouwen, waaronder de grootste Banyan-bomen. Maak een safari in de ochtend of eind van de middag. Je kunt ook bijvoorbeeld een weekend safari boeken. 

6.13. Khajuraho 

De plaats Khajuraho in het midden van India is bekend vanwege de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. De tempelcomplexen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn daardoor goed onderhouden. Je kunt door Khajuraho lopen om de verschillende tempels te bezoeken of bijvoorbeeld met een riksja een tour maken. De erotische afbeeldingen op de tempels staan tussen de normale afbeeldingen. Soms moet je dus even zoeken voor je de kamasutra afbeeldingen vindt. Of vraag het aan de lokale bevolking, zij kunnen ze zo aanwijzen. Je vindt de beelden vooral aan de gevels. Een enkele keer is er een afbeelding in een tempel te vinden.   

6.14. Bandhavgarh National Park 

Een ander bekend nationaal park in India is het Bandhavgarh National Park. Hier vind je een van de hoogste tijgerpopulatie van India, namelijk zo’n 8 tijgers per m2. Ook woont er een grote populatie luipaarden en verschillende soorten herten in het park. Het park zelf is ongeveer 105 km2 en heeft een buffer gebied van ongeveer 400 km2 waarbij het landschap varieert tussen steile bergkammen, bossen en open weiden. Het park biedt verschillende soorten safaris, waaronder een jeepsafari en een safari op de rug van een olifant. 

6.15. Satpura Tiger reserve 

Het Satpura Tiger reserve is het eerste reservaat bos van India. Het gebied is zwaar bebost. Het nationale park dient om het ecosysteem te behouden, met de rijke flora en fauna, waaronder verschillende bedreigde soorten. Tijdens een bezoek krijg je de kans om het beschermde gebied met natuurlijk erfgoed kunnen beschouwen. Je kunt trouwens allerlei activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld kanoën en wandelen. In het park vind je ook verschillende heiligdommen die gebruikt worden om te aanbidden.  

6.16. Kanha Tiger reserve

In centraal India ligt het Kanha Tiger reserve. Landschappen met dichte bossen en luxueuze weiden zorgen voor een perfecte leefomgeving voor diverse dieren. Van de machtige Bengaalse tijger tot diverse soorten planten, vogels, reptielen en insecten. Dit tijgerreservaat en het grootste nationale park in deze regio strekt zich uit over een gebied van meer dan 900 km2. Het reservaat biedt diverse safari´s waarbij je de wilde dieren van dichtbij kunt aanschouwen. Wist je trouwens dat het bos uit ´The Jungle Book´ op oerwouden waaronder dit reservaat gebaseerd is?! 

6.17. Pench National park 

Het hart van India is vol met nationale parken. Een andere aanrader die je hier vindt is het Pench National park. Dit park is vernoemd naar de Pence rivier die door het park stroomt. Ook dit natuurreservaat wordt genoemd in het verhaal ´The Jungle Book´ wat heeft bijgedragen aan de populariteit van het park. Je kunt hier wolven, beren en de Bengaalse tijger spotten, samen met een groot aantal andere wilde dieren. In het Pench National Park kun je genieten van een rijke flora en fauna. Het park biedt diverse pakketten om dit majestueuze park te ontdekken. Ook zijn er mogelijkheden om in het park te overnachten. Kies het pakket wat het beste aansluit bij jouw wensen en ga op ontdekkingsreis door het natuurpark.   

6.18. Somnath Mahadev Temple

Aan de kust van de Arabische oceaan, in het westen van India, ligt de heilige plek Somnath Mahadev Temple. De tempel is verschillende keren gereconstrueerd na vernietigingen door islamitische indringers en heersers. De tempel is een belangrijke bedevaartsplaats. Het hoogste punt van de tempel is 15 meter en heeft een ruim 8 meter hoge vlaggenmast bovenaan. Elke avond wordt de tempel verlicht. En er vindt een ´sound & light show´ plaatst. Dit is bedoeld om pelgrims een etherische ervaring te bieden bij de tempel tegen de heilige geluiden van de oceaan. Houd er rekening mee dat mobieltjes, elektronische apparaten en camera´s niet toegestaan zijn in de tempelgebouwen. 

6.19. Gateway of India

Aan het water in Zuid-Mumbai ligt het boogmonument Gateway of India. Dit monument is in de 20ste eeuw gebouwd als herdenking aan de landing van de Britse koning George V en koningin Mary tijdens hun bezoek aan India in 1911. Het monument is gebouwd in indi-Saraceense stijl en de boog is 26 meter hoog. De Gateway of India kijkt uit over de Arabische Zee en is de belangrijkste toeristische attractie van Mumbai. Ook verzamelt de lokale bevolking zich hier en vind je er vele straatverkopers en fotografen. Sla de Gateway of India dus zeker niet over tijdens een rondreis door India.  

6.20. Della Adventure Park

Vlak bij Mumbai vind je Della Adventure Park, het grootste extreme avonturenpark van India. Hier vind je meer dan 50 avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten, buggy rijden, paintballen en abseilen. Als je op zoek bent naar sensatie en niet bang bent voor wat adrenaline, zul je je hier zeker niet vervelen. 

6.21. Darshan Museum

In de plaats Pune is het Darshan Museum opgedragen aan Sadhu Vaswani, een schrijver en mysticus die tussen 1879 en 1966 leefde. Vaswani leidde een eenvoudig leven en wilde anderen inspireren om met vriendelijkheid en compassie te leven. In het museum maak je een reis door het leven van Vaswani, waarbij gebruik wordt gemaakt van audio, video en multimedia. De interactieve tentoonstellingen proberen de basisleer van Vaswani aan de bezoekers over te brengen. 

6.22. Brihadeeswarar Tempel

Highlights Rajasthan
Vanaf€2.753

Highlights Rajasthan

De Brihadeeswarar Tempel is één van de grootste hindoeïstische tempel complexen ter wereld. Je vindt deze tempel in het zuiden van India. Het toont de grote hoogten die de Chola-heersers op het gebied van architectuur hebben bereikt. Hij is opgebouwd met behulp van graniet dat uit bronnen op ongeveer 60 kilometer vandaan kwam. De tempel is gebouwd tussen grote muren en binnenin staat er een tempeltoren met een hoogte van 66 meter. Bij de ingang staat een beeld van een gewijde stier die gemaakt is uit één rotstekening. Geniet van de onovertroffen weergave van de fascinerende architectuur van de Brihadeeswarar tempel. 

7. Boek een rondreis naar India: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen India

Vanaf€2.017

India

Een mooie rondreis door India die bekende hoogtepunten combineert met een onbekend deel van het immense land. De Gouden Driehoek bestaat uit de steden Delhi, Agra en Jaipur. Monumenten als het Paleis der Winden en de Taj Mahal mag je zeker niet overslaan. De deelstaten Bihar en Uttar Pradesh zijn relatief onbekend bij veel reizigers. Dompel je onder in boeddhistische plaatsen als Nalanda en Bodhgaya. In de bedevaartsplaats Varanasi komen duizenden hindoeïstische pelgrims naar de heilige rivier Ganges. Ontdek het échte India!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€1.294

India

Elke reiziger zou de majestueuze Taj Mahal op zijn wensenlijstje moeten hebben staan, het betoverende monument van de liefde in Agra. Tijdens deze reis ontdek je de schoonheid van India. De Taj Mahal is slechts een van de vele hoogtepunten die tijdens deze 16-daagse reis een onvergetelijke indruk zullen achterlaten.Het grootste deel van deze reis bevind je je in de staat Rajasthan, het meest uitnodigende en kleurrijke deel van India. Rajasthan heeft iets magisch, iets ongrijpbaars. Het was het land van maharadja's en tijgers, van forten en paleizen. Het koestert nog altijd eeuwenoude gebruiken en tradities. De mensen zijn hier fascinerend, het eten verleidelijk.In Rajasthan is veel te beleven en te zien. Zo doorkruis je op deze reis per riksja de kleine straatjes van de oude markt in Delhi, maak je een kameelsafari door de de 'gouden' zandduinen van de Thar woestijn, een boottocht door het vogelgebied van het Keoladeo Ghana National Park, bezoek je het mysterieuze Mehrangarh fort in Jodhpur en de unieke marmeren tempel van Ranakpur met z'n 1444 witte marmeren gebeeldhouwde zuilen.Kijk, ruik, proef en leer van dit bijzondere land. India is een land dat geen bezoeker onbewogen laat.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 4 dagen geleden
Vanaf€1.925

India

Als er twee landen zijn die tot onze verbeelding spreken, dan zijn dit India en Nepal wel. Je waant jezelf vaak in een tijd die lang verstreken is en in sprookje, zoals dat van Aladdin en Jasmine. Deze 16-daagse reis zit vol bijzondere paleizen, tempels, forten en monumenten, culturele ontmoetingen en spirit, de mooiste bergen, wilde dieren en heerlijk Indiaas en Nepalees eten. Hoogtepunten van deze reis zijn onder meer een Riksja-tocht door de kronkelende straatjes van Old Delhi, een bezoek aan de romantische Taj Mahal, een adembenemende wandeling langs de Himalaya's, een safari op zoek naar krokodillen, neushoorns en tijgers in het Chitwan reservaat en een kennismaking met Klein Tibet.

BEKIJKEN
Asiadirect.nl
Gevonden: 4 dagen geleden
Vanaf€1.981

Agra, India

De kleurrijke landen India en Nepal bieden je de mooiste forten, tempels en paleiscomplexen. In India ervaar je de mystiek en bedrijvigheid van Delhi en word je stil bij het zien van de gracieuze Taj Mahal. Onvergetelijk zijn de hindoestaanse rituelen aan de oever van de heilige rivier de Ganges. In Nepal, waar Boeddha geboren werd, beleef je de leuke sfeer in Pokhara, kijk je uit op machtige bergreuzen, zie je gebedsvlaggetjes wapperen bij de stoepa's, ga je op zoek naar neushoorns en wandel je over het tempelrijke Koningsplein in Kathmandu. Wat een ontdekkingstocht!

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.199

Delhi, India

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
5 / 5

Tijdens deze avontuurlijke rondreis reizen we via de Old Hindustan Tibet Road vanuit Shimla door Kinnaur, Spiti en Lahoul naar het land van de Ladakhi's. Onze route volgt de loop van de rivieren de Sutlej en Spiti, dwars door de Himalaya langs de grens met Tibet. Dit onbekende gebied wordt nog door weinig toeristen bezocht. We bezoeken prachtige kloosters en genieten van de mooiste berglandschappen en maken kennis met de vriendelijke bevolking. Via hoge passen bereiken we vervolgens Ladakh, gelegen hoog in de bergen achter de Himalaya. Dit gebied wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. Vanuit Leh kun je kiezen voor een optioneel driedaags verblijf in de prachtige Nubra Vallei of een optionele trektocht langs lieflijke dorpjes in groene valleien, spectaculair gelegen kloosters en grillige bergen.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.169

Delhi, India

Beoordeling
8.2 / 10
Luxe niveau
2 / 5

Tijdens deze complete en avontuurlijke rondreis door Noord-India maken we kennis met een wereld die herinneringen oproept aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht. We reizen langs de forten, paleizen en oude koopmanshuizen van Rajasthan, maken kennis met het leven in de Thar Woestijn en beklimmen het imposante Meherangarh Fort voor een prachtig uitzicht over de blauwe huisjes van Jodhpur. In Jaipur, de roze stad, baden prachtige paleizen in een zachtroze gloed in het avondlicht. Van de mysterieuze Taj Mahal krijgen we geen genoeg en we verbazen ons over de erotische tempels van Khajuraho. De reis eindigt in de heilige pelgrimsstad Varanasi waar het leven langs de Ganges indrukwekkend is.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.159

India

Het landelijke zuiden van India is een verademing in vergelijking met de hectische steden in het noorden. Wandel langs koffieplantages, vaar ontspannen door de idyllische 'Backwaters' en rust uit op de tropische stranden van Goa. Andere ingrediënten van deze Zuid-India rondreis zijn de uitbundige tempels en heilige koeien in Tamil Nadu, de boeiende stad Mumbai, de wuivende palmen en vergane glorie in Kerala, en de kleurrijke markten en maharadjapaleizen in Karnataka.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€2.501

India

Altijd al eens terug naar India gewild, maar bang om in herhaling te vallen? Dan zal deze originele Centraal-India rondreis je zeker aanspreken! Wees getuige van de mysterieuze taferelen op de ‘ghats’ van Maheshwar en volg de pelgrimsroute over het heilige riviereiland van Omkareshwar. De majestueuze paleizen van Gwalior en Mandu, de erotische tempels in Khajuraho, de ruïnes bij Hampi en de idyllische hippiestrandjes bij Gokarna maken deze rondreis door Centraal-India zeker bijzonder.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€2.059

India

Het nostalgische platteland beleef je tijdens je India rondreis in dorpen als Nawalgarh, Khejarla, Orchha en Khajuraho. Hier spelen zich nog altijd de kleurrijke taferelen van het ‘gewone’ volk af. In de steden geniet je van exotische bazaars en schitterende monumenten zoals de Taj Mahal en het Paleis der Winden. Bezoek deze culturele hoogtepunten, maar ga ook eens lekker zitten bij een theestalletje aan de heilige rivier de Ganges. Laat het dagelijkse leven aan je voorbijtrekken: het echte India vind je gewoon op straat!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€1.599

Agra, India

Namasté. Deze reis langs de mooiste tempels en bezienswaardigheden prikkelt al je zintuigen. Beleef de rituele van de sikhs en proef de Indiase keuken. India is versiert door de mooiste kleuren en elke dag zal je opnieuw verrast worden door de enorme historie. Alles komt voorbij, de overgang van de Ganges en Yamuna. En een bezoek aan de in marmer geklede Taj Mahal. Het symbool van India.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?