Rondreis Nieuw Zeeland

Rondreis Nieuw Zeeland: De Ultieme Gids

Nieuw Zeeland uitzicht

Helemaal aan de andere kant van de wereld ligt Nieuw Zeeland. Een prachtig land met een schitterend landschap en een klimaat vergelijkbaar met dat van Nederland. Omdat het land veel gelijkenissen met dat van ons heeft, zijn al veel mensen geëmigreerd naar Nieuw Zeeland. Maar als je niet wilt verhuizen is een vakantie of rondreis naar Nieuw Zeeland een goede optie.

Omdat het land zo divers is, is een rondreis door Nieuw Zeeland met een camper of auto echt aan te raden. Op die manier kun je zelf het tempo bepalen en de locaties aan doen die je interesses hebben. En er zijn heel veel leuke en interessante plaatsen om te bezoeken. 

Naast de diversiteit van het landschap en de gelijkenissen met Nederland is Nieuw Zeeland natuurlijk bekend als filmlocatie van de Lord of the Rings films. Alle Lord of the Rings en The Hobbit films zijn opgenomen in Nieuw Zeeland. De prachtige landschappen en vele idyllische dorpjes zijn er terug te vinden. Je kunt deze speciale filmsets allemaal bezoeken. 

Een rondreis door Nieuw Zeeland is heel erg in trek, omdat je geen speciale inentingen hoeft te verrichten. Daarbij is de voertaal Engels en op sommige plaatsen zelfs Nederlands. Dit natuurlijk door de vele immigranten. Je moet daardoor goed opletten wanneer je tegen elkaar praat, want veel Nieuw Zeelanders kunnen Nederlands goed verstaan. Dit kan soms voor ongemakkelijke situaties zorgen wanneer je het niet verwacht.

Een verblijf in Nieuw Zeeland is sowieso geweldig, omdat er voor ieder wat wils is. Je kunt er prachtig wandelen, genieten van de natuur, mountainbiken, paardrijden en er zijn heel veel excursies en extreme sporten. De kenmerken van Nieuw Zeeland vind je in onderstaande tabel.

 

Kenmerken Nieuw Zeeland

Land Nieuw Zeeland
Werelddeel Oceanie
Klimaat Zeeklimaat
Inwonersaantal 4.5 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2.5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 21 uur
Valuta Nieuw-Zeelandse dollar
Taal Engels, Maori
Tijdsverschil met Nederland Zomertijd 10 uur later / Wintertijd 12 uur later
Prijsniveau Gemiddeld (Euro naar Gulden)
Beste reisperiode Het hele jaar door
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand, sport, stad
Soort reis Geschikt voor alleenreizers, stellen en gezinnen
Inenten Niet nodig

 

 

2. Noorder- of Zuidereiland

Zowel het Noorder- als het Zuidereiland hebben unieke locaties en excursies. Het is geweldig om met een camper een rondreis op beide eilanden te maken. Hierbij maakt het niet uit op welk eiland je begint.

Het Zuidereiland is wat ruiger en wilder van natuur, en op het Noordereiland zijn meer steden te vinden zoals Auckland, Hamilton, Tauranga en New Plymouth. Wij lichten een deel van de hoogtepunten van Nieuw Zeeland voor je uit en beginnen daarbij op het Noordeiland.

 

3. Sky Tower

Skytower Auckland Nieuw Zeeland

Als we onze reis beginnen in Auckland is een bezoekje aan de Sky Tower onmisbaar. Deze uitkijk- en telecommunicatie toren staat in het centrum van de stad. De Sky Tower is 328 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht. 

In de toren zijn drie restaurants gevestigd, waar je heerlijk kunt eten. Het restaurant The Orbit draait rond waardoor je iedere kant van de stad goed kunt zien. Genieten van een heerlijke maaltijd én een panoramisch uitzicht.

Naast het eten kun je ook gebruik maken van de SkyJump, Vertico Climb en SkyWalk in de toren. Alle drie deze bezigheden zorgen voor een grote dosis adrenaline. 

Bij de SkyWalk kun je een rondje lopen rondom de toren, maar dan wel op het bovenste puntje! De SkyJump zegt het eigenlijk al. Je springt van een plateau 192 meter naar beneden. Bij de Vertico Climb klim je 300 meter omhoog binnenin de toren. Daarna kun je genieten van het fantastische uitzicht. De Sky Tower is zeker een bezoekje waard! 

4. Bay of Islands

The Bay of Islands is een brede baai van 16 km aan de noordkust van Nieuw Zeeland. De baai bestaat uit ongeveer 150 eilandjes. The Bay of Islands ligt op 3.5 uur rijden vanaf Auckland. Dit is geen saaie rit, maar een prachtige reis door de natuur. Het genieten begint dus al in de auto. Het is ook mogelijk om er per vliegtuig, vanaf Auckland, naar toe te reizen. Dit duurt slechts 35 minuten.

Prachtig blauw water en witte zandstranden strelen het oog en zorgen ervoor dat je het gevoel hebt in een tropisch paradijs te zijn. Je kunt genieten van de stranden, maar ook de baai ontdekken op een boot en genieten van de prachtige eilandjes. Naast de mooie natuur zie je ook wilde dieren zoals pinguïns, walvissen en dolfijnen. Er zijn verschillende excursies te boeken naar de mooie stadjes, prachtige watervallen en de schitterende baaien.

5. Waiheke Island

Waiheke Eiland Nieuw Zeeland

Waiheke Island behoort tot de Hauraki Gulf Islands. Het ligt op slechts een half uur varen vanaf Auckland. Als je houdt van prachtig water, rotsachtige baaien en schitterende stranden dan is dit eiland echt een bezoekje waard. De temperatuur op het eiland is heerlijk warm en dankzij de tropische aanblik voelt het echt aan als vakantie. 

Een belangrijk kenmerk naast de witte stranden, zijn de wijnen op het eiland. Er zijn ongeveer 30 wijnmakerijen met vele proeflokalen. Geniet van deze bijzondere wijnen. 

Maar ook voor de actievelingen onder ons is er op Waiheke Island voldoende te doen. Er is een groot netwerk wandelpaden langs de schitterende kliffen. Daarbij kun je er kajakken, duiken en zijn er kabelbanen waar je vanaf kunt slingeren.

6. One Tree Hill

One Tree Hill Nieuw Zeeland

Vind je de Sky Tower een beetje te veel van het goede? Ga dan voor een bezoekje aan One Tree Hill voor een mooi uitzicht over Auckland. Het is een dode vulkaankegel welke in een vulkaanveld ten zuiden van het centrum van Auckland ligt. De laatste keer dat deze vulkaan is uitgebarsten, is tussen de 20.000 en 30.000 jaar geleden. Hier was ooit de grootste prehistorische Maori-nederzetting van Nieuw Zeeland. 

7. Rangitoto island

Rangitoto Island Nieuw Zeeland

Tijdens je verblijf in Auckland is een bezoekje aan Rangitoto Island een mooie uitstapje. Het is een klein eilandje ten noorden van Auckland. Je kunt de vulkaan beklimmen door middel van een geweldige hike. De Rangitoto vulkaan is relatief jong en is 600 jaar geleden voor het laatste uitgebarsten. 

Op de top van de vulkaan heb je een geweldig uitzicht over Auckland en de Hauraki Gulf. Een mooie aanvulling op je rondreis door Nieuw Zeeland.

8. Rotorua

Rotorua Nieuw Zeeland

Rotorua is een van de bekendste steden van het Noordereiland, dankzij zijn vele vulkanische activiteit. Het is een stad met spuitende geisers, heerlijke warmwaterbronnen en stomende modderpoelen. Het is het meest thermische gebied van Nieuw Zeeland. 

Voor de Maori is Rotorua een heilige plek. Je vind er dus veel herinneringen aan de Maori. 

Heel kenmerkend voor Rotorua is de geur. Het stinkt in de stad heel erg naar rotte eieren. Dit is de geur van het zwavel dat vrij komt uit de vele geisers en warmwaterbronnen. 

Ben je klaar met het bezoeken van de warmwaterbronnen en geisers, ben je toe aan meer beweging? Geen probleem. Rotorua staat ook bekend om zijn wandelpaden, spannende raft mogelijkheden en je kunt mountainbiken in de Redwoods Whakarewarewa Forest. De beste en mooiste plek ter wereld om te mountainbiken. 

9. Lake Taupo

Lake Taupo Nieuw ZeelandNaast de meren in Rotorua vind je op het Noordereiland ook Lake Taupo. Dit is een schitterend meer dat bekend staat om zijn ongelooflijk mooie uitzichten, heldere water en witte pluimstenen stranden. 

Het meer is gevormd door de grootste vulkanische uitbarsting ooit. In het meer leven heel veel forellen waardoor het voor vissers een echt paradijs is. 

De andere activiteiten bij Lake Taupo zijn waterskiën, surfen, paragliden en raften. Wil je echt iets bijzonders ondernemen? Meld je dan aan voor Drift Diving of Rock ’n Ropes. 

Bij Drift diving laat je je meesleuren met de stroming van de Waikato rivier en drijf je mee met scholen forel. Rock ’n Ropes zegt het eigenlijk al een beetje. Je slingert aan lianen door het bos, ware het een echte Jane of Tarzan.

10. Waitomo Caves

De Waitomo Caves moet je echt bezocht hebben. Waitomo is een woord uit het Maorisch en het betekent: ‘water dat door een hol stroomt’. Het is een groot grottenstelsel waarvan nog niet alles is ontdekt. 

In de Glowworm Caves kun je de magie van miljoenen gloeiwormen ontdekken. De gloeiwormen bedekken het plafond van de grot en met een bootje vaar je door de grotten om dit bijzondere effect te aanschouwen. In de grot is het koud, het is dus aan te raden om een warme trui of vest mee te nemen.

Naast de mogelijkheid om met een bootje door de grot te gaan is het ook mogelijk om te gaan black-water raften of abseilend in de grotten af te dalen. Bij het black-water raften laat je je meevoeren door het water, liggend in een luchtband. Heel spannend omdat het op sommige stukken best krap is in de grot.

Abseilen is echt heel bijzonder. In de Lost World Cave is er de mogelijkheid om van honderd meter te abseilen. Na een spectaculaire abseil, ga je wandelend door de grotten waarbij je door het water en krappe stukken klimt en glijdt. Canyoning in zijn extreemste vorm.


 

11. Lord of the Rings tour

Lord of the rings house nieuw zeeland

Bijna iedereen kent wel een of meerdere films uit de Lord of the Rings-trilogie, en bij veel mensen is bekend dat deze bijzondere films zijn opgenomen in Nieuw Zeeland. Na het succes van deze films zijn ook de Hobbit films daar opgenomen. 

Na de opnames van de Lord of the Rings films zijn de filmsets voor een groot deel opgeruimd en is de natuur in zijn oude eer hersteld. Na de opnames van de Hobbit-films is besloten om een deel van de filmsets te laten bestaan.., zodat deze voor toeristen  te bezoeken zijn. Het is nu dus mogelijk om een kijkje te nemen in ‘The Shire’. 

Er zijn verschillende Lord of the Rings-tours te boeken waarbij je langs meerdere filmlocaties wordt gebracht en daar een kijkje kunt nemen. Dit is zeker de moeite waard, omdat je naast de bijzondere natuur ook een speciale blik achter de schermen van deze geweldige films krijgt. 

De filmsets zijn zowel op het Noorder- als het Zuidereiland te vinden. Je kunt op beide eilanden een tour boeken.

12. Christchurch

Christchurch nieuw zeeland

Christchurch is de grootste stad van het Zuidereiland. De Victoriaanse bouwstijl in de stad doet heel erg denken aan Engeland. Na de aardbevingen in 2010, 2011 en 2016 is een groot deel van de stad verwoest. Ze zijn sinds toen druk bezig met het herstel aan de stad.

Wanneer je in de stad bent mag een bezoekje aan het Canterbury Museum en de Christchurch Cathedral niet ontbreken. Het Canterbury museum is het belangrijkste museum van Nieuw Zeeland. In het museum hangt naast veel hedendaagse kunst, ook een indrukwekkende collectie Maori kunst. 

De Christchurch Cathedral is tijdens de aardbevingen heel erg beschadigd geraakt, maar wordt nu gerestaureerd. Verder is een bezoekje aan de 185 Empty White Chairs een aanrader. De 185 stoelen zijn een gedenkteken voor de slachtoffers van de aardbeving in 2011. Iedere stoel is anders, zoals de slachtoffers van deze ernstige ramp.
 

13. City of gardens

In Christchurch vind je de City gardens. Een van de vele ingangen van dit park zit bij het Canterbury museum. In het park vind je een grote verzameling inheemse en exotische planten. In 1863 is de eerste boom geplant ter herinnering aan het huwelijk van prins Albert Edward van Engeland en prinses Alexandra van Denemarken.

14. International Antarctic Centre

Nog een bekende highlight van Christchurch is het International Arntarctic Centre. Het is gevestigd in een buitenwijk, vlakbij het vliegveld. Als bezoeker ontdek je hier de geheimen van Antarctica. Het is de basis van de Amerikaanse, Nieuw Zeelandse en Italiaanse zuidpoolverkenningen. Het is een interactieve tentoonstelling over de Zuidpool. Voor kinderen is dit een geweldige plek omdat je er zelfs een sneeuwpop kunt maken.

15. World’s steepest street

In een buitenwijk van Dunedin op het Zuidereiland vind je een zeer steile straat. De Baldwin street werd tot 16 juli 2019 betiteld als de steilste straat ter wereld. De straat is 350 meter lang en heeft een stijgingspercentage van 35%! Leuk om eens te kijken of je tegen de straat op kunt fietsen. 

16. Pancake Rocks

Een van de hoogte punten van het Zuidereiland zijn: de Pancake Rocks. Deze mooie rotsformaties liggen in een van de mooiste kustgebieden van Nieuw Zeeland: Paparoa National Park. Je kunt hier goed zien wat water allemaal kan maken. De rotsen zijn gevormd door duizenden jaren regen, wind en opstuivend water van de zee. Unieke rotsformaties die extra tot hun recht komen tijdens de verschillende tijden van het water.

17. Queenstown

Queenstown nieuw zeelandQueenstown is de grootste stad van het Zuidereiland. Daarbij ligt de stad op een geweldige locatie aan het prachtige, diepblauwe Lake Wakatipu. De bergen, meren en rivieren die om de stad heen liggen zorgen ervoor dat je hier de meest uitdagende sporten kunt doen. 

Maak een unieke sprong met Queenstown Bungeejumping. De eerste publiek bungee jump is hier in 1988 geïnstalleerd door A.J. Hackett. Tegenwoordig zijn er meerdere plekken om te springen, zoals de 43 meter hoge Kawarau Bridge of 104 meter omlaag vanaf een brug een smalle rivierbedding in.

Naast bungee jumpen kun je ook hanggliden van de bergen, paragliden van Bob’s Peak, raften in de rivieren Dart, Kawarau en Shotover, paardrijden en skydiven. In de winter behoren skiën en langlaufen ook tot de mogelijkheden.

18. Onson Hot Pools

Queenstown staat bekend om zijn geweldige activiteiten, maar je kunt ook kiezen voor ontspanning door een bezoek te brengen aan de Onson Hot Pools. Deze heerlijke stoombaden liggen hoog op een klif met uitzicht op de Shotover River Canyon. 

Tijdens het ontspannen in een heerlijk stoombad geniet je van het uitzicht. De watertemperatuur van de baden is tussen de 37.8 en 39.8 graden, afhankelijk van de buitentemperatuur. 

Je geniet van een privé stoombad waarbij je zelf de ramen en het dak van de ruimte kunt openen en sluiten. Het zuivere water in de Hot Pools komt uit de omliggende bergen. Natuurlijk ontspannen.

19. Milford Sound

Milford Sound nieuw zeelandWanneer je op het Zuidereiland bent, mag een bezoekje aan de Milford Sound echt niet ontbreken. De Milford Sound is een van de bekendste fjorden in het Fjordland. Je kunt door de Sound varen op een boot of mee gaan met een meerdaagse trektocht. De prachtige natuur zal je adem benemen. Geniet van de prachtige natuur en betoverende watervallen.

Boek een verblijf in Te Anau en bezoek niet alleen de Milford, maar ook de Doubtfull Sound. Een echte must voor natuurliefhebbers.

20. Abel Tasman National Park

Abel Tasman National ParkHet is het kleinste national park van Nieuw Zeeland, maar zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland. Je kunt in het park geweldige wandelingen maken.

Tijdens de wandelingen loop je over hangbruggen, schitterende stranden en indrukwekkende bossen. Maar naast de blauwe zee zijn er ook schitterende baaien en grotten. Een uniek gebied om te zien.

Het Abel Tasman National Park ligt in het noorden van het Zuidereiland. 

21. Te Papa Tongarewa: Museum of New Zealand

Het nationale museum van Nieuw Zeeland is Te Papa Tongarewa. Deze mag uiteraard niet ontbreken in onze lijst. Een geweldig museum waarin je kennis maakt met alles wat belangrijk is in Nieuw Zeeland. Te Papa Tongarewa betekent: ‘De plek van schatten van het land’. 

En dat is het ook echt. Het gebouw telt 6 verdiepingen met exposities. Je leert alles over de rijke historie, cultuur én natuur van Nieuw Zeeland. Er is heel veel Maori cultuur te vinden en er worden dagelijks voorstellingen gegeven. 

Het is een bijzondere plaats waar je alles leert over dit geweldige land met zijn unieke natuur en geschiedenis. 

22. Wanneer plan ik mijn rondreis door Nieuw Zeeland

Nieuw zeeland wandel pad

Nieuw Zeeland heeft een zeeklimaat en Nederland een gematigd zeeklimaat. Het weer in beide landen kent veel overeenkomsten. Het weer is dus zeer veranderlijk. Je kunt vier seizoenen aantreffen op één dag en dat maakt een rondreis zeer avontuurlijk. Je moet overal op voorbereid zijn.

De seizoenen zijn precies het tegenovergestelde van de seizoenen in Nederland. De warmste maanden zijn dus januari en februari. Wanneer we in Nederland onze winterkleding aan hebben, kun je in Nieuw Zeeland genieten van de zon. 

Echter wil dit niet zeggen dat die maanden de beste tijd zijn om af te reizen. Eigenlijk is het afhankelijk van het weertype waar je zelf van houdt. Nieuw Zeeland is het hele jaar door geschikt om rond te reizen. Je kunt zelf beslissen of je gaat voor een warme periode of meer voor een koele tijd van het jaar gaat. Hier een overzichtje van de seizoenen in Nieuw Zeeland.

  • Lente: van september tot en met november
  • Zomer: van december tot en met februari
  • Herfst: van maart tot en met mei
  • Winter: van juni tot en met augustus.

23. Rondreizen door Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is, zoals we al verteld hebben, een geweldig land om in rond te reizen. Het is zeer veilig en de mensen zijn heel gemoedelijk. Dit zorgt ervoor dat het land niet alleen geschikt is om met volwassenen te reizen, maar het is ook leuk met kinderen.

Wij raden je wel aan goed te kijken bij een rondreis, welke voor jou geschikt is. Kies je voor een groepsreis? Dat kan, daarin zijn vele opties. Er worden verschillende groepsreizen georganiseerd. Let er wel op, dat de groepsreis de hoogtepunten aan doet waar jouw interesses liggen. 

Ga je met vrienden of je geliefde op pad? Kies dan voor een auto, een camper of wicked busje, deze zijn allemaal heel gemakkelijk te huren. Een wicked busje is een soort mini camper voor 2 of 3 personen. Je huurt een busje met gave graffiti tekeningen en rijdt daarmee door het land. 

Zo bepaal je zelf waar je heen rijdt. Er zijn vele Bed & Breakfasts door het hele land en andere goedkope overnachtingsplaatsen beschikbaar wanneer je een kleiner budget hebt. Maar je kunt ook kiezen voor mooie hotels.

24. Heb ik een bijzondere reisverzekering nodig voor een rondreis door Nieuw Zeeland?

Dat ligt er aan wat je gaat doen. Ga je voor standaard excursies, niets spannends en ga je met een georganiseerde groepsreis mee? Dan is een standaard reisverzekering vaak voldoende. 

Kies je ervoor om een auto of camper te huren? Dan moet je daar rekening mee houden bij de keuze van een reisverzekering. Dit laatst is ook belangrijk wanneer je kiest voor de actieve en spannende excursies. Kijk goed wat je verzekering allemaal dekt wanneer je houdt van een flinke dosis adrenaline.

25. Klaar voor een bijzondere rondreis?

Wil je een echt bijzondere reis maken waarbij je niet alleen kunt genieten van cultuur en natuur, maar ook van spanning en sensatie? Boek dan nu je rondreis door Nieuw Zeeland. De mogelijkheden in dit land zijn eindeloos!

Ontdek meer...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Nieuw Zeeland

Vakanties van TenzingTravel.nl (voorheen Kuoni in Nieuw Zeeland

Rondreizen naar Nieuw Zeeland

32-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Australië & Nieuw
Vanaf€5.099

Alice Springs, Nieuw Zeeland

Een schitterende individuele rondreis naar Nieuw-Zeeland en Australië. Bezoek deze twee prachtige landen, die tot het continent Oceanië behoren, in één reis. U vliegt van Amsterdam naar Auckland, gelegen in Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. De rondreis neemt u onder andere mee naar hoogtepunten als Rotorua, met haar bijzondere vulkanische omgeving en Maori cultuur, het reusachtige kratermeer van Taupo en de hoofdstad Wellington. U steekt per ferry over naar Picton en reist vanuit daar door naar Nelson, gelegen op het Zuidereiland. Hier zult u het prachtige landschap met indrukwekkende fjorden afgewisseld met regenwoud, verrassende vergezichten en bijzondere stranden ontdekken. Ook kunt u op zoek gaan naar de imposante zeedieren als dolfijnen en zeehonden, die onder andere in de omgeving van Milford Sound veelvuldig voorkomen. Daarnaast bezoekt u, de nog Brits aandoende steden als Queenstown, Dunedin en Christchurch. Vanuit deze laatst genoemde stad vliegt u naar Melbourne, Australië.U heeft een paar dagen de tijd Melbourne te ontdekken. Hier verblijft u twee nachten. Vervolgens vliegt u door naar het gebied van de Red Centre met de adembenemende monolieten en voor de Aboriginals heilig gebied. Dan door naar de wereldberoemde stad Sydney, waar u een paar dagen de tijd heeft om deze stad te ontdekken. U gaat dan verder naar Cairns, waar u de mogelijkheid heeft om het Great Barrier Reef te bezoeken en een excursie naar het regenwoud te maken. Aan het einde van de reis vliegt u naar Brisbane. Vanuit hier rijdt u naar de Sunshine Coast om een aantal dagen aan het strand te kunnen genieten en terug te denken aan alle nieuwe ervaringen die u tijdens deze indrukwekkende reis heeft opgedaan.Dag 1 en 2 Amsterdam - AucklandDag 3 AucklandDag 4 Auckland - RotoruaDag 5 Rotorua - TaupoDag 6 TaupoDag 7 Taupo - WellingtonDag 8 Wellington - NelsonDag 9 NelsonDag 10 Nelson - Franz Josef Glacier/Fox GlacierDag 11 Franz Josef Glacier/Fox Glacier - QueenstownDag 12 QueenstownDag 13 Queenstown - DunedinDag 14 DunedinDag 15 Dunedin - ChristchurchDag 16 Christchurch - MelbourneDag 17 MelbourneDag 18 Melbourne - Alice SpringsDag 19 Alice Springs - Ayers Rock (Uluru)Dag 20 Ayers Rock (Uluru) - Kings CanyonDag 21 Kings Canyon - Alice SpringsDag 22 Alice Springs - SydneyDag 23 en 24 SydneyDag 25 Sydney - CairnsDag 26 en 27 CairnsDag 28 Cairns - Sunshine CoastDag 29 en 30 Sunshine CoastDag 31 Sunshine Coast - Brisbane - AmsterdamDag 32 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Nieuw-Zeeland - Zuidereiland
Vanaf€1.269

Christchurch, Nieuw Zeeland

Een kort rondje over het afwisselende Zuidereiland, dat op vele manieren, naar je eigen smaak, uitgebreid kan worden. Ten eerste kan je op elke overnachtingsplek langer blijven dan die ene nacht die nu standaard is. Ten tweede kan je een verblijf op een andere plek tussenvoegen en ten derde kan je bouwstenen tussenvoegen. Lekker wandelen? De mogelijkheden op het Zuidereiland zijn onbegrensd. Liever aan of op zee? Ga dan walvissen spotten bij Kaikoura of kayakken bij Abel Tasman. Leuke koffietentjes en hippe winkels? Queenstown en Christchurch zijn er klaar voor. Zie het dag-tot-dag programma voor suggesties.Je overnacht in met zorg uitgekozen bed&breakfasts, lodges en hotels. Verwacht geen overdreven luxe maar wel rustige, sfeervolle plekken, mooi gelegen in de natuur of in de steden, met vaak vriendelijke eigenaren

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
24-daagse single groepsreis Natuurlijk Nieuw-Zeeland
Vanaf€3.999

Auckland, Nieuw Zeeland

Ontdek met FOX de indrukwekkende natuur van het schitterende Nieuw-Zeeland! Tijdens onze reis over het Noorder- en Zuidereiland zie je een afwisseling van subtropische regenwouden, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wereldse steden en prachtige stranden. De Nieuw-Zeelanders leven veelal buitenshuis en zijn zeer vriendelijk en gastvrij! Een reis vol bijzondere herinneringen!Je reis start in Auckland op het Noordereiland. We reizen naar de prachtige baaien en stranden van de Bay of Islands en bezoeken de historische Waitingi Treaty Grounds. Via het schiereiland Coromandel rijden we naar het letterlijk bruisende Rotorua waar uw zintuigen worden geprikkeld door de zwavelluchten en kleurrijke Maori cultuur.  We vervolgen onze weg en komen langs het immense Lake Taupo waarna we de hoofdstad Wellington binnenrijden. Wellington heeft een prachtige ligging aan een natuurlijke haven en tijdens de stadstour verken je de belangrijkste bezienswaardigheden. Per ferry maken we de oversteek naar het fenomenale Zuidereiland.Op het Zuidereiland bezoeken we uitgebreid het Abel Tasman National Park met gouden stranden, kristalhelder water en de dichtbegroeide bossen. Op het programma staan verder de indrukwekkende gletsjers Franz Josef en Fox Glacier waarna we aankomen in het avontuurlijke stadje Queenstown. Één van de hoogtepunten van onze reis is de boottocht door de schitterende fjorden in het zuiden. Geniet van de prachtige omgeving met diverse watervallen die langs steile rotswanden naar beneden vallen. Na ons bezoek aan universiteitsstad Dunedin rijden we via de bizarre Mouraki Boulders naar Engels aandoende stad Christchurch en komt onze onvergetelijke rondreis tot een einde.In deze geweldige 24-daagse rondreis komen alle hoogtepunten van zowel het Noorder- als het Zuidereiland aanbod. We reizen met onze eigen Nederlandssprekende reisleider en heel veel excursies en bezoeken zijn al inclusief!Dag 1 en 2 Amsterdam - AucklandDag 3 AucklandDag 4 AucklandDag 5 Auckland - Waipoua - Bay of IslandsDag 6 Bay of IslandsDag 7 Bay of Islands - CoromandelDag 8 Coromandel - RotoruaDag 9 RotoruaDag 10 Rotorua - Lake Taupo - WellingtonDag 11 WellingtonDag 12 Wellington - Picton - omgeving Abel TasmanDag 13 Abel Tasman National ParkDag 14 omgeving Abel Tasman - Greymouth - HokitikaDag 15 Hokitika - Fox GlacierDag 16 Fox Glacier - Haast Pass - QueenstownDag 17 QueenstownDag 18 Queenstown - Milford Sound - Te AnauDag 19 Te Anau - Dunedin - Otago PeninsulaDag 20 DunedinDag 21 Dunedin - Moeraki Boulders - ChristchurchDag 22 ChristchurchDag 23 Christchurch - AmsterdamDag 24 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Sea Kayak Overnight Doubtful Sound
Vanaf€267

Nieuw Zeeland

De Doubtful Sound is zonder enige twijfel één van 's werelds mooiste stukjes natuur. En wat is er nu beter dan dit wonderschone gebied op een actieve manier en in goed gezelschap te verkennen? Deze tweedaagse tour voert u per kajak door dit unieke landschap. Overnachten doet u in een tent, midden in de wildernis. Het perfecte arrangement voor de avontuurlijke reiziger.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
New Zealand Marvel (vanuit Auckland)
Vanaf€3.350

Nieuw Zeeland

Het betoverende Nieuw-Zeeland zal na afloop van deze reis geen geheimen meer voor u kennen! De reis begint in Auckland en eindigt in Christchurch. Het land wordt geroemd vanwege de verscheidenheid van de natuur. Majestueuze bergketens, spectaculaire gletsjers en schitterende regenwouden liggen op u te wachten. Wanneer u denkt het mooiste te hebben gezien, wordt uw ervaring alweer overtroffen door de volgende highlight. U reist in groepsverband waarvoor wij samenwerken met de gerenommeerde organisatie AAT Kings. Zij staan bekend om hun goede service en de kwaliteit van hun reizen. Afhankelijk van het seizoen kan het raadzaam zijn om van het Zuider- naar het Noordereiland te reizen, maar deze reis kan ook in omgekeerde richting worden geboekt. Op naar 'Aotearoa'!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Highlights of New Zealand (vanuit Christchurch)
Vanaf€4.150

Nieuw Zeeland

Tijdens deze groepsreis ziet u alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland in een relatief kort tijdsbestek. Met medereizigers van over de hele wereld ziet u het prachtige Noordereiland met de mooie baaien van de Bay of Islands, maar ook geothermische activiteiten bij Rotorua. Op het spectaculaire Zuidereiland ziet u de beroemde gletsjer Franz Josef, de fjorden van Milford Sound en het Mount Cook National Park. De veelzijdigheid van het land zal u versteld doen staan!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Coromandel
Vanaf€215

Nieuw Zeeland

Coromandel is een contrastrijk gebied waar u een trek door het dichte woud van de kauri-bomen kunt afwisselen met een rustige wandeling door diverse sfeervolle plaatsjes. Vele kunstenaars hebben zich hier gevestigd vanwege de inspiratie die dit gebied hen geeft. Coromandel is tevens een geliefde vakantiebestemming voor de Nieuw-Zeelanders om heerlijk te ontsnappen aan het leven van alledag.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
B&B North Island
Vanaf€1.350

Nieuw Zeeland

Een indrukwekkende reis door het Noordereiland van Nieuw-Zeeland waarbij u in een kleine twee weken meer leert over de Maori-cultuur en het verleden van het land, kunt genieten van vergezichten, vulkanen, pruttelende modderpoelen en verlaten stranden. U verblijft bovendien in kleinschalige Bed & Breakfast-accommodaties, waar de Nieuw-Zeelandse gastvrijheid u zeker zal bevallen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland
Vanaf€3.268

Auckland, Nieuw Zeeland

Deze rondreis per huurauto leidt je langs de mooiste plekken van het Noorder- en Zuidereiland. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed&breakfasts, lodges en hotels. De altijd mooi gelegen accommodaties zijn simpel maar zeer comfortabel, rustig, en sfeervol. Bij de ontmoeting met de eigenaren maak je gelijk kennis met de gastvrijheid en relaxte houding waar de Kiwi's om bekend staan.Afgezien van de overnachtingsadressen ben je vrij om je programma zelf in te delen. Laat het groene landschap aan je voorbij glijden en geniet van de mooie plekken waar je terecht komt. Met de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland zul je je geen dag vervelen. Uiteraard kun je onderweg mooie wandelingen en boot- of kanotochten maken, maar sla ook de Nieuw-Zeelandse steden niet over. Zo staat Queenstown bekend als de adrenaline hoofdstad vol avontuur, en is Auckland als echte metropool een mooie tegenhanger voor al het natuurgeweld dat dit land te bieden heeft.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
New Zealand Marvel
Vanaf€3.300

Nieuw Zeeland

Het betoverende Nieuw-Zeeland zal na afloop van deze reis geen geheimen meer voor u kennen! Het land wordt geroemd vanwege de verscheidenheid van de natuur. Majestueuze bergketens, spectaculaire gletsjers en schitterende regenwouden liggen op u te wachten. Wanneer u denkt het mooiste te hebben gezien, wordt uw ervaring alweer overtroffen door het volgende hoogtepunt. U reist in groepsverband waarvoor wij samenwerken met de gerenommeerde organisatie AAT KINGS. Afhankelijk van het seizoen kan het raadzaam zijn om van het Zuider- naar het Noordereiland te reizen, maar deze reis kan ook in omgekeerde richting worden geboekt. Op naar 'Aotearoa'!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag