Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 59 rondreizen naar Vietnam.

bekijken

Vietnam uitzicht

17-daagse single groepsrondreis Veelbelovend Vietnam
Vanaf€2.271

17-daagse single groepsrondreis Veelbelovend Vietnam

Vietnam kent een rijke cultuur die je tijdens een rondreis met eigen ogen kunt aanschouwen. Van de Aziatische landen wordt het omschreven als het meest pure land, dat misschien minder toeristisch is in vergelijking met Thailand. Een bezoek aan dit uitgestrekte land is zeker de moeite waard. De vriendelijke, bescheiden bevolking zal je zeker inpakken. En hier kun je de echte lokale keuken proberen. Een andere reden om dit land te bezoeken is de uitgebreide geschiedenis. En door de uitgestrektheid biedt het vele tegenstelling; van groene heuvels en rijstvelden tot bruisende steden. Ontdek dit bijzondere land zelf!  

1. Kenmerken rondreis Vietnam

Vietnam is een prachtig land om te bezoeken. Bekijk alle kenmerken van Vietnam in onderstaande tabel en ontdek de vele bezienswaardigen die Vietnam te bieden heeft.

Kenmerken rondreis Vietnam

Land Vietnam
Werelddeel Azië
Klimaat (sub)tropisch
Inwonersaantal  95.5 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  18 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 tot 14 uur
Valuta Vietnamese Dong
Taal Vietnamees
Tijdsverschil met Nederland 5 uur later in de zomer / 6 uur later in de winter
Prijsniveau Laag
Beste reisperiode Lente en herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, backapcken
Visum nodig Ja
Inenten DTP en Hepatitis A worden aanbevolen

 

2. Benodigde inentingen

Voor je een rondreis door Vietnam gaat maken, kun je een bezoek aan een lokale GGD brengen om je te laten adviseren over benodigde inentingen. Het wordt aangeraden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak te maken. Tijdens een intakegesprek kun je jouw reisplan en persoonlijke situatie doornemen. Je hoort dan gelijk welke vaccinaties je mogelijk nodig hebt. En aangezien de meest gangbare inentingen op voorraad zijn, kunnen deze gelijk gezet worden. 

Grand Tour Vietnam en Cambodja
Vanaf€3.858

Grand Tour Vietnam en Cambodja

Voor Vietnam worden inentingen tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP) en Hepatitis A aangeraden. Daarnaast kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn. Zo kan afhankelijk van de plekken die je tijdens de rondreis in Vietnam gaat bezoeken, een inenting tegen bijvoorbeeld Tuberculose worden aangeraden. Voor een bezoek aan de GGD betaal je consultkosten. Deze liggen rond de €22. De kosten hiervoor en voor de inentingen verschillen per GGD. Laat je dus door jouw regiokantoor informeren. Voor een inenting tegen DTP betaal je ongeveer €25 en Hepatitis A kost gemiddeld €55. Neem ook contact op met je ziektekostenverzekeraar om te kijken wat er in jouw pakket vergoed wordt. 

3. Aanvragen visum verplicht

Bij een goede voorbereiding hoort ook het aanvragen van een visum. Dit heb je namelijk nodig tijdens een reis naar Vietnam. Je kunt dit makkelijk online aanvragen bij de Vietnamese immigratiedienst. De kosten zijn 25USD en het duurt ongeveer 3 werkdagen voor je E-visum gereed is. 

4. Reisadvies en veiligheids risico's Vietnam

Uitzicht Da Lat Vietnam

Er worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken veiligheidsrisico’s gemeld voor Vietnam. Waar moet je op letten tijdens een reis naar Vietnam?

18-daagse privérondreis Kleurrijk Vietnam & Sapa met chauffeur
Vanaf€2.556

18-daagse privérondreis Kleurrijk Vietnam & Sapa met chauffeur

In de buurt van voormalige oorlogsgebieden is een gevaar voor niet-ontplofte mijnen en munitie. Let erop dat deze gebieden vaak niet duidelijk worden gemarkeerd. Vooral langs de grens met Laos en in het midden van het land moet je hier waakzaam voor zijn. 

Geuren en Kleuren van Vietnam
Vanaf€3.185

Geuren en Kleuren van Vietnam

Plaatsen die dicht bij de grens liggen kunnen een risico vormen om te bezoeken. Er kunnen plotseling conflicten tussen Vietnam en de buurlanden ontstaan. Je kunt contact opnemen met de lokale autoriteiten als je een gebied dichtbij de grens wilt bezoeken. 

 • Er wordt in Vietnam gewaarschuwd voor drugs die in drankjes worden gestopt. Neem nooit een drankje aan van iemand die je niet kent. 
 • Let goed op zakkenrollers en tasjesdieven die vooral in kustplaatsen en toeristische wijken van grote steden actief zijn. Loop niet te koop met bijvoorbeeld je smartphone of grotere hoeveelheden geld. Dit vergroot de kans dat je beroofd wordt. 
 • Vermijd demonstraties - hier wordt soms geweld gebruikt. 
 • Houd er rekening mee dat landelijke gebieden gevaarlijk kunnen zijn en veraf liggen van mogelijke hulp. Reis hier alleen met een betrouwbare gids. En volg natuurlijk de veiligheidsrichtlijnen van de lokale autoriteiten.   
 • Bezoek je Vietnam in de maanden mei tot en met november? Houd er dan rekening mee dat er tropische stormen kunnen voorkomen. 
 • In de berggebieden in het noorden van Vietnam komen regelmatig aardschuivingen voor door zware regenval. 

Verder delen we ook graag nog een aantal tips wat je zelf kunt doen om voor veiligheid tijdens je reis te zorgen:

 • Je mag in Vietnam geen foto’s maken van militaire objecten of militairen. Blijf uit de buurt van militaire installaties. 
 • Ondanks dat homoseksualiteit in Vietnam steeds meer geaccepteerd wordt, is dit niet in het hele land het geval. Houd rekening dat bijvoorbeeld oudere mensen en buiten de grote steden het niet altijd accepteren. 
 • Heb geen drugs in je bezitting, hier liggen zware straffen op in Vietnam. Voor drugsbezit, - gebruik en -handel kun je de doodstraf krijgen. 
 • Kleed je gepast bij een bezoek aan een religieuze of culturele bezienswaardigheid. 
 • Als je je paspoort onderweg kwijt raakt, heb je een kopie hiervan, inclusief de pagina met het inreisvisum nodig. Maak dus voor vertrek een kopie of scan. 

5. Beste reisperiode Vietnam 

Wat de beste reistijd is voor een vakantie naar Vietnam is wat lastig aan te geven gezien de lengte van het land. Je vindt er namelijk verschillende klimaatzones. Over het algemeen is Vietnam in 3 zones te verdelen. 

5.1. Het noorden van Vietnam

17-daagse single groepsrondreis Veelbelovend Vietnam
Vanaf€2.271

17-daagse single groepsrondreis Veelbelovend Vietnam

Hier geniet je van een subtropisch klimaat. De winter loopt van november tot en met maart, de zomer van mei tot oktober. In de winter liggen de temperaturen tussen de 16 - 23 graden. De zomermaanden zijn heet en vochtig. De maanden juli, augustus en september zijn de maanden met de meeste regen. 

5.2. Centraal Vietnam

Centraal Vietnam heeft een tropisch klimaat met invloeden uit het noorden. Het is er heet en droog in de maanden februari tot augustus. De regenmaanden zijn oktober en november. 

5.3. Het zuiden van Vietnam

Grand Tour Vietnam en Cambodja Deluxe
Vanaf€4.564

Grand Tour Vietnam en Cambodja Deluxe

In het zuiden van het land liggen de temperaturen het hele jaar door hoog. Gemiddeld rond de 32 graden. Het kent een tropisch klimaat, met een milde periode tussen december en maart. Het regenseizoen loopt van juni tot november, de droge periode is tussen april en juni. Over het algemeen gezegd is tijdens een vakantie Vietnam de beste reistijd van februari tot mei (lente) en van augustus tot december (herfst). Als je Vietnam over de hele lengte wilt bezoeken, kun je deze maanden aanhouden. Als je alleen naar een specifiek deel van het land reist, kun je voor dat deel kijken wat de beste reisperiode is. 

6. Vervoer voor een rondreis Vietnam

Groepsrondreis Vietnam
Vanaf€2.269

Groepsrondreis Vietnam

Er zijn verschillende vliegvelden in Vietnam om heen te vliegen. Zo kun je om de grote plaatsen te bezoeken kiezen uit Hanoi, Hue en Ho Chi Minhstad. De reistijd ligt tussen de 12 en 14 uur bij een rechtstreekse vlucht. In het land is een binnenlandse vlucht een gebruikelijke manier om van de ene naar de andere plaats te reizen. De afstanden zijn namelijk groot. 

Grand Tour Vietnam en Cambodja
Vanaf€3.858

Grand Tour Vietnam en Cambodja

In Vietnam zul je merken dat het verkeer chaotisch en gevaarlijk is. Met name in de grote steden Hanoi en Ho Chi Minh City. Ongelukken gebeuren regelmatig. De vele brommers die zich overal doorheen wringen zijn één van de redenen hiervan. Ook zul je merken dat stoplichten en zebrapaden niet gerespecteerd worden, net als algemene verkeersregels. 

6.1. Auto of brommer huren

Vietnam Highlights Deluxe
Vanaf€3.591

Vietnam Highlights Deluxe

Het is voor buitenlanders niet mogelijk om een auto of brommer van meer dan 50 cc te huren. Je hebt hiervoor namelijk een Vietnamees rijbewijs nodig en dit wordt alleen verstrekt aan mensen die landen dan 3 maanden in Vietnam wonen. Houd er rekening mee dat een internationaal rijbewijs dat in Nederland is afgegeven, hier niet geldig is. Als je met een auto wilt rondreizen, zul je dus een auto met lokale chauffeur moeten huren. Het kan erg hectisch worden in grotere steden:

6.2. Met de bus

Grand Tour Vietnam en Cambodja
Vanaf€3.858

Grand Tour Vietnam en Cambodja

Een andere manieren voor rondreizen door Vietnam is bijvoorbeeld de bus. De bus is een goedkoop vervoermiddel, alleen komen er ook vaak ongelukken mee voor. Je hebt de keuzen uit lokale bussen die kleinere afstanden afleggen. Deze zitten vaak overvol met de lokale bevolking. En soms worden aan toeristen hogere prijzen berekend. Een populairdere, en comfortabelere, manier is met de luxe bussen. Deze hebben airco, een tv en soms wifi. Je kunt vaak ook ´s nachts met de luxe bussen reizen. In plaats van een kaartje voor een vast traject, kun je ook kiezen voor een ´Open bus ticket`. Dit is erg populair onder reizigers. Je kunt hierbij namelijk makkelijk in en uit stappen op het traject tussen Hanoi en Ho Chi Minh. De prijzen zijn aantrekkelijk, maar de bussen zitten dan ook vaak overvol. 

6.3. Met de trein door Vietnam

Vietnam Highlights Deluxe
Vanaf€3.591

Vietnam Highlights Deluxe

Een andere optie is de trein. Vietnam beschikt over een uitgebreid, redelijk goed onderhouden, spoornet. Alleen zijn deze tickets ook duurder dan een busticket. Voor een lange afstand kun je ook kiezen voor een nachttrein, zodat je eigenlijk geen reistijd verliest. En vaak comfortabeler reist. Het wordt aangeraden om kaartjes vooraf te kopen. 

6.4. Met de motor

Verborgen Plekjes van Vietnam
Vanaf€3.607

Verborgen Plekjes van Vietnam

Een veelgebruikt vervoersmiddel in Vietnam is de motor. Echter, aangezien je internationale rijbewijs hier niet geldig is, ben je dus ook niet verzekerd als je op de motor rondreist. Mocht je een ongeluk krijgen, zijn alle kosten voor eigen rekening. Dit is iets om goed bij stil te staan. Een brommer onder de 50 cc mag je wel in Vietnam besturen. Je zult waarschijnlijk alleen wel moeten wennen aan het chaotische verkeer. Een andere optie is om een motor of brommer met chauffeur te huren en achterop te zitten.  

7. Rondreis Vietnam geschikt voor gezin met kinderen?

Rijstveld Vietnam

Geuren en Kleuren van Vietnam
Vanaf€3.185

Geuren en Kleuren van Vietnam

Vietnam is een land wat je prima met kinderen kunt bezoeken. Het moet alleen met een aantal zaken rekening houden. Wat zijn nu aandachtspunten voor een vakantie naar Vietnam met een kind? Let erop dat je ook een visum voor je kind moet regelen. De reisafstanden zijn lang in dit uitgestrekte land. Als je met kinderen op vakantie naar Vietnam gaat, is het aan te raden voldoende tijd voor het reizen te nemen. Houd bij het kiezen van de transportmethode en het boeken van excursies rekening met de omvang ervan. Lokale bussen kunnen erg vol zitten. En sommige excursies zijn erg omvangrijk. Kijk dan naar opties voor luxere vervoersmiddelen en bijvoorbeeld een privé-excursie.

Individuele rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand
Vanaf€2.395

Individuele rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kun je heel goed de toeristische bezienswaardigheden met ze gaan bekijken. Wist je trouwens dat je in Vietnam vele speeltuinen vindt voor de kinderen? Zowel buiten als binnen. Vooral bij warm weer is een binnenspeeltuin met airco erg aangenaam. In principe is alles wat je voor de verzorging van je kind nodig hebt, ter plaatse te koop. Billendoekjes, luiers en bijvoorbeeld melkvoeding is in Vietnam gewoon te koop.

8. Twintig bezienswaardigheden in Vietnam die je niet mag missen

Best Deal Vietnam
Vanaf€2.147

Best Deal Vietnam

Dit uitgestrekte land biedt diverse bijzondere bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn veel verbonden aan de Vietnamoorlog. Maar ook de invloeden van het vroegere keizerrijk zijn nog goed zichtbaar. Wat mag je tijdens een rondreis door Vietnam echt niet overslaan? We zetten graag 20 highlight voor je op een rij. 

8.1. Muong Hoa Valley

Vietnam Highlights
Vanaf€3.174

Vietnam Highlights

In het noordelijkste stukje van Vietnam vind je de Muong Hoa Valley, in de regio Sapa. Dit gebied staat bekend om de routes die je tussen de rijstvelden kunt maken. Je ziet hier groene bergtoppen, glooiende heuvellandschappen en indrukwekkende vergezichten met rijstterrassen. Je kunt kilometerslange wandelingen maken door dit bijzondere landschap. Vergeet hier zeker je camera niet, want het gebied leent zich bij uitstek om mooie foto’s te maken.

  

8.2. Old Quarter in Hanoi

Vietnam Highlights
Vanaf€3.174

Vietnam Highlights

In het oude centrum in de hoofdstad van Vietnam geniet je van een geweldige sfeer en cultuur. Met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar, is dit een levendige plek. Het leven vindt hier namelijk buiten op straat plaats. Loop door de smalle steegjes, kijk je ogen uit bij de kleurrijke koloniale huizen en luister naar de straatverkopers die hun waren aan de man brengen. En geniet bij de stalletjes op straat van een heerlijke Vietnamese maaltijd. 

8.3. Halong bay

Discover Vietnam Deluxe
Vanaf€3.196

Discover Vietnam Deluxe

Één van de bekendste bezienswaardigheden van Vietnam is Halong Bay. En dat is niet verwonderlijk, want deze plek heeft een magische uitstraling. Je geniet hier van enorme kalkstenen rotsen die honderden meters stijl uit het water oprijzen. En bergtoppen vol met bijzondere tropische planten en dieren. Verder zie je veel traditionele zeilschepen die van eiland naar eiland varen. De baai omvat namelijk bijna 2000 eilandjes. 

De beste manier om Halong Bay te aanschouwen is per boot. Kies dan natuurlijk voor een traditionele ´jonkboot´. Vaar door het schilderachtige landschap, geniet van de drijvende vissersdorpjes en zwem op de paradijselijke plekken van de baai. 

8.4. Tam Coc

Tam Coc betekent letterlijk ´drie grotten´. Het bestaat uit 3 natuurlijke grotten die je vanaf de Ngo Dong rivier kunt bekijken. Stap in één van de smalle boten en vaar door de rijstvelden, de kalkstenen bergen en door de grotten.

 

8.5. Phong Nha cave

In het nationale park Phong Nha-Ke Bang bevinden zich enkele honderden grotten. Het is niet verwonderlijk dat dit natuurpark is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eén van deze grotten is de Phong Nha cave. Dit is de langste rivier grot in de wereld. Door de hele grot loopt namelijk een ondergronds rivier stelsel. Deze grot bezoek je dan ook niet lopend, maar per boot.

Individuele rondreis Vietnam
Vanaf€1.995

Individuele rondreis Vietnam

De grot is in drie delen verdeeld. De ingang zone heeft natuurlijk licht en is tijdens warme dagen de schuilplaats voor allerlei dieren uit het nationaal park. Wat volgt wordt aangeduid als de ´twilight zone´. In dit gedeelte is een lichtinstallatie geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je de stalagmieten en stalactieten goed kunt bekijken. De laatste zone is de ´dark zone. Hier ontdek je de grot in zijn originele staat: in het donker. 

8.6. Hang Son Doong Cave

Een hoogtepunt in de grotten in het Phong Nha-Ke Bang national park is de Hang Son Doong grot. Dit is de grootste grot ter wereld. Met zijn lengte van 5 kilometer, 200 meter hoog en 150 meter breed is hij groot genoeg om met een vliegtuig doorheen te vliegen. En wist je dat hij pas in 1991 voor het eerst werd ontdekt? En pas in 2009 werd de grot door een groep onderzoekers in kaart gebracht. 

Grand Tour Vietnam en Cambodja
Vanaf€3.858

Grand Tour Vietnam en Cambodja

Tijdens een tocht door de grot geniet je van reusachtige stalagmieten en stalactieten. Bijzonder is ook dat er op sommige plekken licht van buiten naar binnen schijnt. Het plafond van de grot is namelijk op verschillende plaatsen ingestort. Hierdoor is ook het leven van buiten de grot naar binnen geslopen, zodat je een ondergronds regenwoud tegenkomt. 

Best Deal Vietnam
Vanaf€2.147

Best Deal Vietnam

Je kunt ervoor kiezen om een expeditie door de grot te maken. Een expeditie van 4 dagen is niet goedkoop. Maar als je dit wonder in de natuur wilt aanschouwen, is het zeker de moeite waard. Je moet alleen wel over een goede conditie beschikken. Je moet namelijk een jungletocht maken, rotsklimmen en rivieren oversteken om maar wat te noemen. Deze bezienswaardigheid is zeer geschikt voor avonturiers.

8.7. Paradise Cave

Vietnam Highlights Deluxe
Vanaf€3.591

Vietnam Highlights Deluxe

Een andere noemenswaardige grot in het national park Phong Nha-Ke Bang is de Paradise Cave. Deze grot kreeg haar naam van Britse ontdekkingsreizigers die onder de indruk waren van haar schoonheid. Deze grot heet ook de Thien Duong grot en je bereikt de ingang via een trap met 500 treden. Tijdens een bezoek aan de grot geniet je van prachtige stalactieten en stalagmieten over een houten wandelpad. 

8.8. Vinh Moc Tunnels

De Vinh Moc tunnels werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt als toevluchtsoord om te ontsnappen aan de bombardementen. Het tunnelcomplex lag strategisch aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam. In de tunnels zijn onder andere kamers, keukens en waterputten gebouwd. Ten tijde van de oorlog woonden er hele families in de tunnels, die dankzij de tunnels de aanvallen overleefd hebben. De tunnels zijn goed bewaard gebleven en kunnen nu door toeristen bezocht worden. Het biedt een bijzondere gelegenheid om meer te leren over de Vietnamoorlog. 

8.9. Hue Keizerlijke stad

Vietnam Highlights
Vanaf€3.174

Vietnam Highlights

Centraal gelegen in Vietnam ligt Hue. Tussen 1802 en 1945 was dit de keizerlijke hoofdstad van het land. In de stad kun je de invloeden hiervan nog goed zien met de overblijfselen uit het oude Vietnam. De Keizerlijke stad is omgeven door een gracht en dikke muren en je vindt er de paleizen en heiligdommen. 

De bekendste bezienswaardigheid in de keizerlijke stad is de Verboden Stad. Deze stad was alleen toegankelijk voor de keizerlijke entourage. En bestond uit rijkversierde hallen, tempels en paviljoenen. Je kunt Tu Cam Thanh helaas niet in de volledig originele staat aanschouwen. Door de bombardementen tijdens de oorlog zijn delen van het complex verwoest. Er wordt hard gewerkt om de gebouwen te herstellen. In het midden van het complex vind je de Verboden Paarse Stad, dit was het privé verblijf van de keizer. En de To Mieu Tempel in de zuidwestelijke hoek van het complex is één van de mooiste delen om te bekijken. 

8.10. Tombe van Minh Mang

Door de stad Hue loopt de parfumrivier. In de herfsttijd vallen bloemen uit boomgaarden in het water,wat de rivier een parfum achtige geur geeft. Langs de oever van de rivier lieten Vietnamese keizers graftombes voor zichzelf bouwen. Eén van deze tombes is die van keizer Minh Mang. Deze majestueuze tombe vind je midden in een bosrijke omgeving. En staat bekend om zijn bijzondere architectuur. 

8.11. Ba Na Hills

Discover Vietnam Deluxe
Vanaf€3.196

Discover Vietnam Deluxe

Ten westen van Da Nang vind je het heuvelstation Ba Na Hills. Het bevindt zich op 1500 meter hoogte en biedt je een fantastisch uitzicht op de Oostzee en omliggende bergen. Het resort is gesticht door Franse kolonisten als vrijetijdsbesteding. Gezien de hoogte is hier hier wel koeler dan de omgeving nabij de kust. Er is een kabelbaan, de Ba Na Cable Car. Dit is de langste non-stop single track kabelbaan ter wereld. Een andere attractie is de Golden Bridge. Deze 150 meter lange voetbrug verbindt de kabelbaan met de tuinen. Twee gigantische stenen handen lijken de structuur van de brug te ondersteunen. 

8.12. The Marble Mountains

Verborgen Plekjes van Vietnam
Vanaf€3.607

Verborgen Plekjes van Vietnam

Ten zuiden van Da Nang liggen de Marble Mountains. Dit is een keten van 5 marmeren en kalkstenen bergen. Elke berg is vernoemd naar een natuurlijk element: metaal (Kim), water (Thuy), hout (Moc), vuur (Hoa) en aarde (Tho).  Aan de voet van de bergen vind je kleine dorpjes waar de inwoners gespecialiseerd zijn in het bewerken van marmer. In de bergen zelf zijn diverse grotten en tunnels te vinden. En je vindt er boeddhistische heiligdommen. Als je naar boven wilt klimmen, kun je dit doen op de berg Thuy. Een trap van 156 treden brengt je naar boven op de enige berg die toegankelijk is voor bezoekers. Hier geniet je van een panoramisch uitzicht over de andere Marble Mountains. En natuurlijk de omgeving. 

Wellicht kom je bigfoot ook nog tegen...

8.13. Hoi An ancient town

In het midden van Vietnam vind je het kustplaatsje Hoi An. Lopend door het autovrije stadscentrum ontdek je het verhaal over handel en cultuur dat ver terug gaat in het verleden. Je kunt uren door het oude centrum dwalen om de eeuwenoude architectuur te bekijken. Bekijk bijvoorbeeld de Japanse handelshuisjes, de Chinese tempels en oude pakhuizen. Je ziet hier invloeden van verschillende culturen. De oude stad van Hoi An staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier verblijft, lijkt het mogelijk hectische Azië even ver weg. 

8.14. I resort hot mineral springs

Tijdens een rondreis door Vietnam is het fijn om ook een relaxmoment te hebben. Dit kan bij de I-resort hot mineral springs. Hier geniet je van modderbaden, warm water baden en bijvoorbeeld massages. Geniet van de ontspannen sfeer in de natuur. 

8.15. Vinpearl pretpark

Groepsrondreis Vietnam
Vanaf€2.269

Groepsrondreis Vietnam

In het zuiden van Vietnam ligt het plaatsje Nha Trang vanuit waar je een bezoekje kunt brengen aan het Vinpearl Land pretpark. Dit pretpark ligt op het eiland HònTre wat vroeger als gevangenis werd gebruikt. Om er te komen kun je gebruik maken van een speedboot of de kabelbaan. 

Vietnam in Stijl
Vanaf€4.933

Vietnam in Stijl

Vanaf Nha Trang kun je één van de langste kabelbanen over water ter wereld nemen naar het pretpark. ´s Avonds worden de cabines van de kabelbaan en de 9 steunpilaren met een laser verlicht. Vanuit de kabelbaan geniet je van een uitzicht over de baai van Nha Trang, één van de meest bekende ter wereld.  En in het pretpark zelf kun je je uitleven op glijbanen, in zweefmolens, 4-D films beleven en in het aquarium de onderwaterwereld bekijken. Vergeet je zwemkleding niet, want er is ook een waterpark. 

8.16. Datanla Waterfall

Individuele rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand
Vanaf€2.395

Individuele rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand

De Datanla waterfall ligt vlak bij Da Lat in het zuiden van Vietnam. Deze 25 meter hoge waterval bestaat uit verschillende niveaus. En op elk niveau is een activiteit om te doen, zoals rafting, abseilen en ´free jumping´. Je kunt door een dennenbos omhoog lopen naar de bovenkant van de waterval. Of je gebruikt hiervoor de ´alpine coaster´ waarmee je op 20 tot 40 kilometer per uur door het bos naar de waterval reist.  

8.17. Elephant falls

Saigon en Mui Ne
Vanaf€2.970

Saigon en Mui Ne

Op zo’n 30 kilometer van Da Lat vind je de Elephant falls (That Voi). Deze waterval is vermoed naar een rots waarvan gezegd wordt dat deze op het hoofd van een olifant lijkt. Wat deze waterval bijzonder maakt, is dat je de daverende stroom van dichtbij kunt bekijken. Het is aan te raden goede wandelschoenen aan te doen bij een bezoek aan deze waterval Je moet namelijk een slipperig en oneven pad af om bij de waterval te komen. 

8.18. War Remnant museum in Ho Chi Minh City

Tijdens een bezoek aan Ho Chi Minh City (Saigon) mag je een bezoek aan het War Remnant museum niet overslaan. Hier vind je een tentoonstelling over de Vietnamoorlog. Het museum beschikt over meer dan 20.000 documenten, artefacten, foto’s en films. Hiervan worden ongeveer 1.500 items in diverse permanente tentoonstellingen getoond. Het museum heeft als doel om het publiek te informeren over de strijd die geleverd is en het behouden van vrede en solidariteit.   

8.19. Cu Chi tunnels

Vanuit Ho Chi Minh City kun je een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels. Dit is een ingenieus netwerk van tunnels en ondergrondse gangen. Ze werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt om verzet te bieden tegen de Amerikaanse groepen. Maar het tunnelnetwerk werd ruim daarvoor al gegraven. Rebellen uit het zuiden van Vietnam legden dit netwerk aan om vanuit te opereren.Tijdens de Vietcong werd het stelsel verder uitgebreid. 

Discover Vietnam Deluxe
Vanaf€3.196

Discover Vietnam Deluxe

De Cu Chi tunnels zijn nu ingericht als museum. Tijdens een bezoek ervaar je zelf hoe klein de smalle gangen en openingen zijn waar de soldaten zich door moesten wurmen. Niet alleen leer je over de leefomstandigheden in de tunnels, ook zul je zien hoe het leger opereerde. Bijvoorbeeld door de boobytraps te aanschouwen die ze vroeger maakten. Je kunt de Cu Chi tunnels op twee plaatsen bezoeken. Als je voor een authentieke ervaring gaat, kun je kiezen voor Ben Duoc. Houd er rekening mee dat het hier behoorlijk krap en smal is. Een andere optie is Ben Dinh. Hier kan het erg druk worden en deze tunnels zijn speciaal ingericht voor toeristen. Dat wil zeggen dat de gangen en tunnels verbreed zijn. 

8.20. Mekong

18-daagse privérondreis Kleurrijk Vietnam & Sapa met chauffeur
Vanaf€2.556

18-daagse privérondreis Kleurrijk Vietnam & Sapa met chauffeur

De Mekong rivier doorkruist verschillende Aziatische landen en komt via Vietnam uit bij de Zuid Chinese Zee. Het gebied wordt de Mekong Delta genoemd en is beroemd om de vruchtbare grond tussen de waterwegen waar veel rijst wordt verbouwd. Je kunt het gebied bezoeken, een goed startpunt hiervoor is Can Tho. Om de sfeer te proeven ga je natuurlijk voor een boottocht. Geniet van de handel die gedreven wordt op de drijvende markt, zie het dagelijks leven van de lokale bevolking aan je voorbij trekken en kijk je ogen uit bij de vele rijstvelden. 

9. Boek een rondreis naar Vietnam: vergelijk aanbieders en accommodaties

Geniet van het mooie landschap, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten. Leer ondertussen meer over de geschiedenis van het land terwijl je rondreist. Een vakantie naar Vietnam is zeker onvergetelijk met alles wat dit land te bieden heeft! 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 2 Rondreis Aanbieders naar Vietnam

Vakanties van 333Travel.nl in Vietnam
Vakanties van Asiadirect.nl in Vietnam

Rondreizen Aanbiedingen Vietnam

Groepsrondreis Vietnam
Vanaf€2.269

Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam vormt een optionele wandeltocht rond Sapa in het noorden van Vietnam het onbetwiste hoogtepunt. In nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden: een rondreis door Vietnam heeft het allemaal.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grand Tour Vietnam en Cambodja Deluxe
Vanaf€4.564

Vietnam

Inclusief vluchten. Deze rondreis brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam & Cambodja. U vliegt naar Hanoi en verlaat Vietnam vanuit Ho Chi Minh Stad. U doorkruist Vietnam op deze wijze van noord naar zuid. Vervolgens vliegt nu naar Cambodja om daar de hoogtepunten te bezoeken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Best Deal Vietnam
Vanaf€2.147

Vietnam

Inclusief vluchten. Een prachtige rondreis door Vietnam voor een zeer scherpe prijs! Je bezoekt de meest bijzondere bezienswaardigheden in Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An en Saigon.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vietnam Highlights Deluxe
Vanaf€3.591

Vietnam

Inclusief vluchten. Beleef werkelijk alle hoogtepunten van Noord- tot Zuid-Vietnam. Van kleurrijke bergvolkeren en magische landschappen tot charmante plaatsjes vol historie en cultuur. Deze rondreis brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vietnam in Stijl
Vanaf€4.933

Vietnam

Inclusief vluchten. Reis door veelzijdig Vietnam en verblijf in de meest bijzondere, trendy accommodaties. Elke accommodatie heeft een eigen stijl, bijzondere architectuur en een uitstekende service, die een bijzonder cachet aan uw reis zullen geven.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Geuren en Kleuren van Vietnam
Vanaf€3.185

Vietnam

Inclusief vluchten. Ervaar het echte Vietnam tijdens deze reis, met alle bekende hoogtepunten maar ook een kijkje in het lokale dagelijkse leven. Incl. wandeling en fietstocht in de omgeving van Mai Chau, cruise door Halong Bay, boottocht bij Ninh Binh.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Saigon en Mui Ne
Vanaf€2.970

Vietnam

Inclusief vluchten. Tijdens deze combinatiereis ervaar je zowel stad en strand. Je begint in Ho Chi Minh Stad (ook bekend als Saigon), met vele bezienswaardigheden. Daarna kun je genieten van het prachtige zandstrand van Mui Ne.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grand Tour Vietnam en Cambodja
Vanaf€3.858

Vietnam

Inclusief vluchten. Deze rondreis brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam & Cambodja. In Vietnam bezoek je Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh Stad en de Mekong Delta. In Cambodja bezoek je Siem Reap met het Angkor tempelcomplex, Battambang en Phnom Penh.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Punthoedjes, loempia's en stranden
Vanaf€3.545

Vietnam

Vietnam is een zeer geliefde bestemming voor gezinnen. Elk deel van Vietnam is weer helemaal anders, met vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten om te ondernemen. De vakantie wordt afgesloten met een heerlijk strandverblijf in Thailand.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Discover Vietnam
Vanaf€2.886

Vietnam

Inclusief vluchten. Laat je betoveren door de vele hoogtepunten van Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh Stad bezoek je de weelderige Mekong Delta. Ook Hoi An en Hue mogen niet ontbreken, met veel historie en cultuur. Je leert Hanoi kennen en eindigt met een cruise door Halong Bay.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Discover Vietnam Deluxe
Vanaf€3.196

Vietnam

Inclusief vluchten. Laat u betoveren door de vele hoogtepunten van Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh Stad bezoekt u de weelderige Mekong Delta. Ook Hoi An en Hue mogen niet ontbreken, met veel historie en cultuur. U leert Hanoi kennen en eindigt met een cruise door Halong Bay.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vietnam Highlights
Vanaf€3.174

Vietnam

Inclusief vluchten. Beleef werkelijk alle hoogtepunten van Noord- tot Zuid-Vietnam. Van kleurrijke bergvolkeren en magische landschappen tot charmante plaatsjes vol historie en cultuur. Deze rondreis brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?