Rondreis Vietnam

Penke

Rondreis Vietnam

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Rondreis Vietnam: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 31 rondreizen naar Vietnam.

bekijken

Vietnam uitzicht

Vietnam kent een rijke cultuur die je tijdens een rondreis met eigen ogen kunt aanschouwen. Van de Aziatische landen wordt het omschreven als het meest pure land, dat misschien minder toeristisch is in vergelijking met Thailand. Een bezoek aan dit uitgestrekte land is zeker de moeite waard. De vriendelijke, bescheiden bevolking zal je zeker inpakken. En hier kun je de echte lokale keuken proberen. Een andere reden om dit land te bezoeken is de uitgebreide geschiedenis. En door de uitgestrektheid biedt het vele tegenstelling; van groene heuvels en rijstvelden tot bruisende steden. Ontdek dit bijzondere land zelf!  

1. Kenmerken rondreis Vietnam

Vietnam is een prachtig land om te bezoeken. Bekijk alle kenmerken van Vietnam in onderstaande tabel en ontdek de vele bezienswaardigen die Vietnam te bieden heeft.

Kenmerken rondreis Vietnam

Land Vietnam
Werelddeel Azië
Klimaat (sub)tropisch
Inwonersaantal  95.5 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  18 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 12 tot 14 uur
Valuta Vietnamese Dong
Taal Vietnamees
Tijdsverschil met Nederland 5 uur later in de zomer / 6 uur later in de winter
Prijsniveau Laag
Beste reisperiode Lente en herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, backapcken
Visum nodig Ja
Inenten DTP en Hepatitis A worden aanbevolen

 

2. Benodigde inentingen

Voor je een rondreis door Vietnam gaat maken, kun je een bezoek aan een lokale GGD brengen om je te laten adviseren over benodigde inentingen. Het wordt aangeraden minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak te maken. Tijdens een intakegesprek kun je jouw reisplan en persoonlijke situatie doornemen. Je hoort dan gelijk welke vaccinaties je mogelijk nodig hebt. En aangezien de meest gangbare inentingen op voorraad zijn, kunnen deze gelijk gezet worden. 

Voor Vietnam worden inentingen tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP) en Hepatitis A aangeraden. Daarnaast kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn. Zo kan afhankelijk van de plekken die je tijdens de rondreis in Vietnam gaat bezoeken, een inenting tegen bijvoorbeeld Tuberculose worden aangeraden. Voor een bezoek aan de GGD betaal je consultkosten. Deze liggen rond de €22. De kosten hiervoor en voor de inentingen verschillen per GGD. Laat je dus door jouw regiokantoor informeren. Voor een inenting tegen DTP betaal je ongeveer €25 en Hepatitis A kost gemiddeld €55. Neem ook contact op met je ziektekostenverzekeraar om te kijken wat er in jouw pakket vergoed wordt. 

3. Aanvragen visum verplicht

Bij een goede voorbereiding hoort ook het aanvragen van een visum. Dit heb je namelijk nodig tijdens een reis naar Vietnam. Je kunt dit makkelijk online aanvragen bij de Vietnamese immigratiedienst. De kosten zijn 25USD en het duurt ongeveer 3 werkdagen voor je E-visum gereed is. 

4. Reisadvies en veiligheids risico's Vietnam

Uitzicht Da Lat Vietnam

Er worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken veiligheidsrisico’s gemeld voor Vietnam. Waar moet je op letten tijdens een reis naar Vietnam?

In de buurt van voormalige oorlogsgebieden is een gevaar voor niet-ontplofte mijnen en munitie. Let erop dat deze gebieden vaak niet duidelijk worden gemarkeerd. Vooral langs de grens met Laos en in het midden van het land moet je hier waakzaam voor zijn. 

Plaatsen die dicht bij de grens liggen kunnen een risico vormen om te bezoeken. Er kunnen plotseling conflicten tussen Vietnam en de buurlanden ontstaan. Je kunt contact opnemen met de lokale autoriteiten als je een gebied dichtbij de grens wilt bezoeken. 

 • Er wordt in Vietnam gewaarschuwd voor drugs die in drankjes worden gestopt. Neem nooit een drankje aan van iemand die je niet kent. 
 • Let goed op zakkenrollers en tasjesdieven die vooral in kustplaatsen en toeristische wijken van grote steden actief zijn. Loop niet te koop met bijvoorbeeld je smartphone of grotere hoeveelheden geld. Dit vergroot de kans dat je beroofd wordt. 
 • Vermijd demonstraties - hier wordt soms geweld gebruikt. 
 • Houd er rekening mee dat landelijke gebieden gevaarlijk kunnen zijn en veraf liggen van mogelijke hulp. Reis hier alleen met een betrouwbare gids. En volg natuurlijk de veiligheidsrichtlijnen van de lokale autoriteiten.   
 • Bezoek je Vietnam in de maanden mei tot en met november? Houd er dan rekening mee dat er tropische stormen kunnen voorkomen. 
 • In de berggebieden in het noorden van Vietnam komen regelmatig aardschuivingen voor door zware regenval. 

Verder delen we ook graag nog een aantal tips wat je zelf kunt doen om voor veiligheid tijdens je reis te zorgen:

 • Je mag in Vietnam geen foto’s maken van militaire objecten of militairen. Blijf uit de buurt van militaire installaties. 
 • Ondanks dat homoseksualiteit in Vietnam steeds meer geaccepteerd wordt, is dit niet in het hele land het geval. Houd rekening dat bijvoorbeeld oudere mensen en buiten de grote steden het niet altijd accepteren. 
 • Heb geen drugs in je bezitting, hier liggen zware straffen op in Vietnam. Voor drugsbezit, - gebruik en -handel kun je de doodstraf krijgen. 
 • Kleed je gepast bij een bezoek aan een religieuze of culturele bezienswaardigheid. 
 • Als je je paspoort onderweg kwijt raakt, heb je een kopie hiervan, inclusief de pagina met het inreisvisum nodig. Maak dus voor vertrek een kopie of scan. 

5. Beste reisperiode Vietnam 

Wat de beste reistijd is voor een vakantie naar Vietnam is wat lastig aan te geven gezien de lengte van het land. Je vindt er namelijk verschillende klimaatzones. Over het algemeen is Vietnam in 3 zones te verdelen. 

5.1. Het noorden van Vietnam

Hier geniet je van een subtropisch klimaat. De winter loopt van november tot en met maart, de zomer van mei tot oktober. In de winter liggen de temperaturen tussen de 16 - 23 graden. De zomermaanden zijn heet en vochtig. De maanden juli, augustus en september zijn de maanden met de meeste regen. 

5.2. Centraal Vietnam

Centraal Vietnam heeft een tropisch klimaat met invloeden uit het noorden. Het is er heet en droog in de maanden februari tot augustus. De regenmaanden zijn oktober en november. 

5.3. Het zuiden van Vietnam

In het zuiden van het land liggen de temperaturen het hele jaar door hoog. Gemiddeld rond de 32 graden. Het kent een tropisch klimaat, met een milde periode tussen december en maart. Het regenseizoen loopt van juni tot november, de droge periode is tussen april en juni. Over het algemeen gezegd is tijdens een vakantie Vietnam de beste reistijd van februari tot mei (lente) en van augustus tot december (herfst). Als je Vietnam over de hele lengte wilt bezoeken, kun je deze maanden aanhouden. Als je alleen naar een specifiek deel van het land reist, kun je voor dat deel kijken wat de beste reisperiode is. 

6. Vervoer voor een rondreis Vietnam

Er zijn verschillende vliegvelden in Vietnam om heen te vliegen. Zo kun je om de grote plaatsen te bezoeken kiezen uit Hanoi, Hue en Ho Chi Minhstad. De reistijd ligt tussen de 12 en 14 uur bij een rechtstreekse vlucht. In het land is een binnenlandse vlucht een gebruikelijke manier om van de ene naar de andere plaats te reizen. De afstanden zijn namelijk groot. 

In Vietnam zul je merken dat het verkeer chaotisch en gevaarlijk is. Met name in de grote steden Hanoi en Ho Chi Minh City. Ongelukken gebeuren regelmatig. De vele brommers die zich overal doorheen wringen zijn één van de redenen hiervan. Ook zul je merken dat stoplichten en zebrapaden niet gerespecteerd worden, net als algemene verkeersregels. 

6.1. Auto of brommer huren

Het is voor buitenlanders niet mogelijk om een auto of brommer van meer dan 50 cc te huren. Je hebt hiervoor namelijk een Vietnamees rijbewijs nodig en dit wordt alleen verstrekt aan mensen die landen dan 3 maanden in Vietnam wonen. Houd er rekening mee dat een internationaal rijbewijs dat in Nederland is afgegeven, hier niet geldig is. Als je met een auto wilt rondreizen, zul je dus een auto met lokale chauffeur moeten huren. Het kan erg hectisch worden in grotere steden:

6.2. Met de bus

Een andere manieren voor rondreizen door Vietnam is bijvoorbeeld de bus. De bus is een goedkoop vervoermiddel, alleen komen er ook vaak ongelukken mee voor. Je hebt de keuzen uit lokale bussen die kleinere afstanden afleggen. Deze zitten vaak overvol met de lokale bevolking. En soms worden aan toeristen hogere prijzen berekend. Een populairdere, en comfortabelere, manier is met de luxe bussen. Deze hebben airco, een tv en soms wifi. Je kunt vaak ook ´s nachts met de luxe bussen reizen. In plaats van een kaartje voor een vast traject, kun je ook kiezen voor een ´Open bus ticket`. Dit is erg populair onder reizigers. Je kunt hierbij namelijk makkelijk in en uit stappen op het traject tussen Hanoi en Ho Chi Minh. De prijzen zijn aantrekkelijk, maar de bussen zitten dan ook vaak overvol. 

6.3. Met de trein door Vietnam

Een andere optie is de trein. Vietnam beschikt over een uitgebreid, redelijk goed onderhouden, spoornet. Alleen zijn deze tickets ook duurder dan een busticket. Voor een lange afstand kun je ook kiezen voor een nachttrein, zodat je eigenlijk geen reistijd verliest. En vaak comfortabeler reist. Het wordt aangeraden om kaartjes vooraf te kopen. 

6.4. Met de motor

Een veelgebruikt vervoersmiddel in Vietnam is de motor. Echter, aangezien je internationale rijbewijs hier niet geldig is, ben je dus ook niet verzekerd als je op de motor rondreist. Mocht je een ongeluk krijgen, zijn alle kosten voor eigen rekening. Dit is iets om goed bij stil te staan. Een brommer onder de 50 cc mag je wel in Vietnam besturen. Je zult waarschijnlijk alleen wel moeten wennen aan het chaotische verkeer. Een andere optie is om een motor of brommer met chauffeur te huren en achterop te zitten.  

7. Rondreis Vietnam geschikt voor gezin met kinderen?

Rijstveld Vietnam

Vietnam is een land wat je prima met kinderen kunt bezoeken. Het moet alleen met een aantal zaken rekening houden. Wat zijn nu aandachtspunten voor een vakantie naar Vietnam met een kind? Let erop dat je ook een visum voor je kind moet regelen. De reisafstanden zijn lang in dit uitgestrekte land. Als je met kinderen op vakantie naar Vietnam gaat, is het aan te raden voldoende tijd voor het reizen te nemen. Houd bij het kiezen van de transportmethode en het boeken van excursies rekening met de omvang ervan. Lokale bussen kunnen erg vol zitten. En sommige excursies zijn erg omvangrijk. Kijk dan naar opties voor luxere vervoersmiddelen en bijvoorbeeld een privé-excursie.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kun je heel goed de toeristische bezienswaardigheden met ze gaan bekijken. Wist je trouwens dat je in Vietnam vele speeltuinen vindt voor de kinderen? Zowel buiten als binnen. Vooral bij warm weer is een binnenspeeltuin met airco erg aangenaam. In principe is alles wat je voor de verzorging van je kind nodig hebt, ter plaatse te koop. Billendoekjes, luiers en bijvoorbeeld melkvoeding is in Vietnam gewoon te koop.

8. Twintig bezienswaardigheden in Vietnam die je niet mag missen

Dit uitgestrekte land biedt diverse bijzondere bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn veel verbonden aan de Vietnamoorlog. Maar ook de invloeden van het vroegere keizerrijk zijn nog goed zichtbaar. Wat mag je tijdens een rondreis door Vietnam echt niet overslaan? We zetten graag 20 highlight voor je op een rij. 

8.1. Muong Hoa Valley

In het noordelijkste stukje van Vietnam vind je de Muong Hoa Valley, in de regio Sapa. Dit gebied staat bekend om de routes die je tussen de rijstvelden kunt maken. Je ziet hier groene bergtoppen, glooiende heuvellandschappen en indrukwekkende vergezichten met rijstterrassen. Je kunt kilometerslange wandelingen maken door dit bijzondere landschap. Vergeet hier zeker je camera niet, want het gebied leent zich bij uitstek om mooie foto’s te maken.

  

8.2. Old Quarter in Hanoi

In het oude centrum in de hoofdstad van Vietnam geniet je van een geweldige sfeer en cultuur. Met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar, is dit een levendige plek. Het leven vindt hier namelijk buiten op straat plaats. Loop door de smalle steegjes, kijk je ogen uit bij de kleurrijke koloniale huizen en luister naar de straatverkopers die hun waren aan de man brengen. En geniet bij de stalletjes op straat van een heerlijke Vietnamese maaltijd. 

8.3. Halong bay

Één van de bekendste bezienswaardigheden van Vietnam is Halong Bay. En dat is niet verwonderlijk, want deze plek heeft een magische uitstraling. Je geniet hier van enorme kalkstenen rotsen die honderden meters stijl uit het water oprijzen. En bergtoppen vol met bijzondere tropische planten en dieren. Verder zie je veel traditionele zeilschepen die van eiland naar eiland varen. De baai omvat namelijk bijna 2000 eilandjes. 

De beste manier om Halong Bay te aanschouwen is per boot. Kies dan natuurlijk voor een traditionele ´jonkboot´. Vaar door het schilderachtige landschap, geniet van de drijvende vissersdorpjes en zwem op de paradijselijke plekken van de baai. 

8.4. Tam Coc

Tam Coc betekent letterlijk ´drie grotten´. Het bestaat uit 3 natuurlijke grotten die je vanaf de Ngo Dong rivier kunt bekijken. Stap in één van de smalle boten en vaar door de rijstvelden, de kalkstenen bergen en door de grotten.

 

8.5. Phong Nha cave

In het nationale park Phong Nha-Ke Bang bevinden zich enkele honderden grotten. Het is niet verwonderlijk dat dit natuurpark is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eén van deze grotten is de Phong Nha cave. Dit is de langste rivier grot in de wereld. Door de hele grot loopt namelijk een ondergronds rivier stelsel. Deze grot bezoek je dan ook niet lopend, maar per boot.

De grot is in drie delen verdeeld. De ingang zone heeft natuurlijk licht en is tijdens warme dagen de schuilplaats voor allerlei dieren uit het nationaal park. Wat volgt wordt aangeduid als de ´twilight zone´. In dit gedeelte is een lichtinstallatie geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je de stalagmieten en stalactieten goed kunt bekijken. De laatste zone is de ´dark zone. Hier ontdek je de grot in zijn originele staat: in het donker. 

8.6. Hang Son Doong Cave

Een hoogtepunt in de grotten in het Phong Nha-Ke Bang national park is de Hang Son Doong grot. Dit is de grootste grot ter wereld. Met zijn lengte van 5 kilometer, 200 meter hoog en 150 meter breed is hij groot genoeg om met een vliegtuig doorheen te vliegen. En wist je dat hij pas in 1991 voor het eerst werd ontdekt? En pas in 2009 werd de grot door een groep onderzoekers in kaart gebracht. 

Tijdens een tocht door de grot geniet je van reusachtige stalagmieten en stalactieten. Bijzonder is ook dat er op sommige plekken licht van buiten naar binnen schijnt. Het plafond van de grot is namelijk op verschillende plaatsen ingestort. Hierdoor is ook het leven van buiten de grot naar binnen geslopen, zodat je een ondergronds regenwoud tegenkomt. 

Je kunt ervoor kiezen om een expeditie door de grot te maken. Een expeditie van 4 dagen is niet goedkoop. Maar als je dit wonder in de natuur wilt aanschouwen, is het zeker de moeite waard. Je moet alleen wel over een goede conditie beschikken. Je moet namelijk een jungletocht maken, rotsklimmen en rivieren oversteken om maar wat te noemen. Deze bezienswaardigheid is zeer geschikt voor avonturiers.

8.7. Paradise Cave

Een andere noemenswaardige grot in het national park Phong Nha-Ke Bang is de Paradise Cave. Deze grot kreeg haar naam van Britse ontdekkingsreizigers die onder de indruk waren van haar schoonheid. Deze grot heet ook de Thien Duong grot en je bereikt de ingang via een trap met 500 treden. Tijdens een bezoek aan de grot geniet je van prachtige stalactieten en stalagmieten over een houten wandelpad. 

8.8. Vinh Moc Tunnels

De Vinh Moc tunnels werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt als toevluchtsoord om te ontsnappen aan de bombardementen. Het tunnelcomplex lag strategisch aan de grens van Noord- en Zuid-Vietnam. In de tunnels zijn onder andere kamers, keukens en waterputten gebouwd. Ten tijde van de oorlog woonden er hele families in de tunnels, die dankzij de tunnels de aanvallen overleefd hebben. De tunnels zijn goed bewaard gebleven en kunnen nu door toeristen bezocht worden. Het biedt een bijzondere gelegenheid om meer te leren over de Vietnamoorlog. 

8.9. Hue Keizerlijke stad

Centraal gelegen in Vietnam ligt Hue. Tussen 1802 en 1945 was dit de keizerlijke hoofdstad van het land. In de stad kun je de invloeden hiervan nog goed zien met de overblijfselen uit het oude Vietnam. De Keizerlijke stad is omgeven door een gracht en dikke muren en je vindt er de paleizen en heiligdommen. 

De bekendste bezienswaardigheid in de keizerlijke stad is de Verboden Stad. Deze stad was alleen toegankelijk voor de keizerlijke entourage. En bestond uit rijkversierde hallen, tempels en paviljoenen. Je kunt Tu Cam Thanh helaas niet in de volledig originele staat aanschouwen. Door de bombardementen tijdens de oorlog zijn delen van het complex verwoest. Er wordt hard gewerkt om de gebouwen te herstellen. In het midden van het complex vind je de Verboden Paarse Stad, dit was het privé verblijf van de keizer. En de To Mieu Tempel in de zuidwestelijke hoek van het complex is één van de mooiste delen om te bekijken. 

8.10. Tombe van Minh Mang

Door de stad Hue loopt de parfumrivier. In de herfsttijd vallen bloemen uit boomgaarden in het water,wat de rivier een parfum achtige geur geeft. Langs de oever van de rivier lieten Vietnamese keizers graftombes voor zichzelf bouwen. Eén van deze tombes is die van keizer Minh Mang. Deze majestueuze tombe vind je midden in een bosrijke omgeving. En staat bekend om zijn bijzondere architectuur. 

8.11. Ba Na Hills

Ten westen van Da Nang vind je het heuvelstation Ba Na Hills. Het bevindt zich op 1500 meter hoogte en biedt je een fantastisch uitzicht op de Oostzee en omliggende bergen. Het resort is gesticht door Franse kolonisten als vrijetijdsbesteding. Gezien de hoogte is hier hier wel koeler dan de omgeving nabij de kust. Er is een kabelbaan, de Ba Na Cable Car. Dit is de langste non-stop single track kabelbaan ter wereld. Een andere attractie is de Golden Bridge. Deze 150 meter lange voetbrug verbindt de kabelbaan met de tuinen. Twee gigantische stenen handen lijken de structuur van de brug te ondersteunen. 

8.12. The Marble Mountains

Ten zuiden van Da Nang liggen de Marble Mountains. Dit is een keten van 5 marmeren en kalkstenen bergen. Elke berg is vernoemd naar een natuurlijk element: metaal (Kim), water (Thuy), hout (Moc), vuur (Hoa) en aarde (Tho).  Aan de voet van de bergen vind je kleine dorpjes waar de inwoners gespecialiseerd zijn in het bewerken van marmer. In de bergen zelf zijn diverse grotten en tunnels te vinden. En je vindt er boeddhistische heiligdommen. Als je naar boven wilt klimmen, kun je dit doen op de berg Thuy. Een trap van 156 treden brengt je naar boven op de enige berg die toegankelijk is voor bezoekers. Hier geniet je van een panoramisch uitzicht over de andere Marble Mountains. En natuurlijk de omgeving. 

Wellicht kom je bigfoot ook nog tegen...

8.13. Hoi An ancient town

In het midden van Vietnam vind je het kustplaatsje Hoi An. Lopend door het autovrije stadscentrum ontdek je het verhaal over handel en cultuur dat ver terug gaat in het verleden. Je kunt uren door het oude centrum dwalen om de eeuwenoude architectuur te bekijken. Bekijk bijvoorbeeld de Japanse handelshuisjes, de Chinese tempels en oude pakhuizen. Je ziet hier invloeden van verschillende culturen. De oude stad van Hoi An staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier verblijft, lijkt het mogelijk hectische Azië even ver weg. 

8.14. I resort hot mineral springs

Tijdens een rondreis door Vietnam is het fijn om ook een relaxmoment te hebben. Dit kan bij de I-resort hot mineral springs. Hier geniet je van modderbaden, warm water baden en bijvoorbeeld massages. Geniet van de ontspannen sfeer in de natuur. 

8.15. Vinpearl pretpark

In het zuiden van Vietnam ligt het plaatsje Nha Trang vanuit waar je een bezoekje kunt brengen aan het Vinpearl Land pretpark. Dit pretpark ligt op het eiland HònTre wat vroeger als gevangenis werd gebruikt. Om er te komen kun je gebruik maken van een speedboot of de kabelbaan. 

Vanaf Nha Trang kun je één van de langste kabelbanen over water ter wereld nemen naar het pretpark. ´s Avonds worden de cabines van de kabelbaan en de 9 steunpilaren met een laser verlicht. Vanuit de kabelbaan geniet je van een uitzicht over de baai van Nha Trang, één van de meest bekende ter wereld.  En in het pretpark zelf kun je je uitleven op glijbanen, in zweefmolens, 4-D films beleven en in het aquarium de onderwaterwereld bekijken. Vergeet je zwemkleding niet, want er is ook een waterpark. 

8.16. Datanla Waterfall

De Datanla waterfall ligt vlak bij Da Lat in het zuiden van Vietnam. Deze 25 meter hoge waterval bestaat uit verschillende niveaus. En op elk niveau is een activiteit om te doen, zoals rafting, abseilen en ´free jumping´. Je kunt door een dennenbos omhoog lopen naar de bovenkant van de waterval. Of je gebruikt hiervoor de ´alpine coaster´ waarmee je op 20 tot 40 kilometer per uur door het bos naar de waterval reist.  

8.17. Elephant falls

Op zo’n 30 kilometer van Da Lat vind je de Elephant falls (That Voi). Deze waterval is vermoed naar een rots waarvan gezegd wordt dat deze op het hoofd van een olifant lijkt. Wat deze waterval bijzonder maakt, is dat je de daverende stroom van dichtbij kunt bekijken. Het is aan te raden goede wandelschoenen aan te doen bij een bezoek aan deze waterval Je moet namelijk een slipperig en oneven pad af om bij de waterval te komen. 

8.18. War Remnant museum in Ho Chi Minh City

Tijdens een bezoek aan Ho Chi Minh City (Saigon) mag je een bezoek aan het War Remnant museum niet overslaan. Hier vind je een tentoonstelling over de Vietnamoorlog. Het museum beschikt over meer dan 20.000 documenten, artefacten, foto’s en films. Hiervan worden ongeveer 1.500 items in diverse permanente tentoonstellingen getoond. Het museum heeft als doel om het publiek te informeren over de strijd die geleverd is en het behouden van vrede en solidariteit.   

8.19. Cu Chi tunnels

Vanuit Ho Chi Minh City kun je een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels. Dit is een ingenieus netwerk van tunnels en ondergrondse gangen. Ze werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt om verzet te bieden tegen de Amerikaanse groepen. Maar het tunnelnetwerk werd ruim daarvoor al gegraven. Rebellen uit het zuiden van Vietnam legden dit netwerk aan om vanuit te opereren.Tijdens de Vietcong werd het stelsel verder uitgebreid. 

De Cu Chi tunnels zijn nu ingericht als museum. Tijdens een bezoek ervaar je zelf hoe klein de smalle gangen en openingen zijn waar de soldaten zich door moesten wurmen. Niet alleen leer je over de leefomstandigheden in de tunnels, ook zul je zien hoe het leger opereerde. Bijvoorbeeld door de boobytraps te aanschouwen die ze vroeger maakten. Je kunt de Cu Chi tunnels op twee plaatsen bezoeken. Als je voor een authentieke ervaring gaat, kun je kiezen voor Ben Duoc. Houd er rekening mee dat het hier behoorlijk krap en smal is. Een andere optie is Ben Dinh. Hier kan het erg druk worden en deze tunnels zijn speciaal ingericht voor toeristen. Dat wil zeggen dat de gangen en tunnels verbreed zijn. 

8.20. Mekong

De Mekong rivier doorkruist verschillende Aziatische landen en komt via Vietnam uit bij de Zuid Chinese Zee. Het gebied wordt de Mekong Delta genoemd en is beroemd om de vruchtbare grond tussen de waterwegen waar veel rijst wordt verbouwd. Je kunt het gebied bezoeken, een goed startpunt hiervoor is Can Tho. Om de sfeer te proeven ga je natuurlijk voor een boottocht. Geniet van de handel die gedreven wordt op de drijvende markt, zie het dagelijks leven van de lokale bevolking aan je voorbij trekken en kijk je ogen uit bij de vele rijstvelden. 

9. Boek een rondreis naar Vietnam: vergelijk aanbieders en accommodaties

Geniet van het mooie landschap, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten. Leer ondertussen meer over de geschiedenis van het land terwijl je rondreist. Een vakantie naar Vietnam is zeker onvergetelijk met alles wat dit land te bieden heeft! 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Top 1 Rondreis Aanbieders naar Vietnam

Vakanties van FOX, Verre Reizen Van ANWB in Vietnam

Rondreizen Aanbiedingen Vietnam

Vietnam - Noord- en Zuid-Vietnam Compleet
Vanaf€1.895

Hanoi, Vietnam

Deze vakantie biedt je een uniek en afwisselend programma. Reis naar het sfeervolle en Frans aandoende Hanoi. Bezoek van daaruit Noord-Vietnam; verken al wandelend met een lokale gids de prachtige bergdorpen, mooiste rijstterrassen en theeplantages; ontmoet de kleurrijke bewoners in de 'homestay' waar je overnacht. Niet in de overlopen Halong Bay maar in de idyllische Lan Ha Bay maak je een prachtige boottocht tussen de bizarre karstbergen, waarna je met de trein (duurzaam) zuidwaarts reist. Bezichtig de oude keizerstad Hué en het pittoreske Hoi An, een van de authentiekste stadjes van Vietnam. Deze reis eindigt in het zuiden, in Ho Chi Minh City, zodat je gemakkelijk je reis kunt verlengen met een verblijf in de befaamde Mekong-delta of aan het strand.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-35ers reis Vietnam
Vanaf€1.889

Hanoi, Vietnam

Felgroene rijstvelden, in nevel gehulde bergen, de Mekongdelta en paradijselijke stranden; Vietnam it is! We ontdekken het nachtleven van Hanoi en gaan barbecueën bij het kampvuur. Aan outdoor activiteiten geen gebrek; je kan kajakken tussen de rotsen van Halong Bay en fietsen in Hoi An. Tel daarbij op het verrukkelijke streetfood dat je op elke hoek vindt en je hebt alle elementen voor een heerlijke en onvergetelijke reis!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Vietnam
Vanaf€1.799

Vietnam

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Vietnam vormt een optionele tweedaagse wandeltocht rond Sapa in het noorden van Vietnam het onbetwiste hoogtepunt. In nevel gehulde bergen, felgroene rijstvelden, de vruchtbare Mekongdelta en schilderachtige koloniale steden: een rondreis door Vietnam heeft het allemaal.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam
Vanaf€1.499

Can Tho, Vietnam

Ontdek in korte tijd alle hoogtepunten van deze onvergetelijke bestemming en verbaas je over de vele UNESCO Werelderfgoederen die Vietnam rijk is!De route loopt van noord naar zuid, waarbij we in het noorden kennis zullen maken met de Frans-koloniale stad Hanoi en de prachtige uit de zee oprijzende krijtrotsen van Halong Bay waar we overnachten op een traditioneel schip! Per boot en fiets bezoeken we het prachtige natuurgebied Tam Coc (het 'Halong Bay on land') en reizen vervolgens verder zuidelijk met de nachttrein naar Centraal-Vietnam.Geniet van een uniek verblijf in de sfeervolle farmstay tussen prachtige natuur. We bezoeken de mooie Phong Nha grotten en reizen via de historische DMZ zone met zijn ondergrondse Vinh Moc tunnels naar de bekende stad Hué.In Hué bezoeken we de verboden stad met haar keizerlijke paleizen, tempels en de beroemde Thien Mu pagode. Ook verblijven we enkele nachten in de schilderachtige rivierstad Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Comfortabel vliegen we naar het zuiden voor een kort bezoek aan de miljoenenstad Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon met de imposante Notre Dame kathedraal en de nabijgelegen beruchte én beroemde Cu Chi tunnels. Tot slot rijden we diep de Mekong Delta in waar we varen tussen drijvende markten waar in de vroege ochtend druk gehandeld wordt. Deze bondige rondreis geeft je alle hoogtepunten van deze veelzijdige bestemming!Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer in aircondtitioned bus met ervaren chauffeur en verblijf je in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen tijdens deze reis.Onze reisleider staat voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor je klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat je alleen maar hoeft te genieten!Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Ninh BinhDag 6 Ninh Binh - Mai ChauDag 7 Mai ChauDag 8 Mai Chau - Hanoi - Dong HoiDag 9 Dong Hoi - Phong NhaDag 10 Phong Nha - HuéDag 11 HuéDag 12 Hué - Hoi AnDag 13 Hoi AnDag 14 Hoi An - Ho Chi Minh CityDag 15 Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can ThoDag 16 Can Tho - Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 17 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse groepsrondreis Beste van Vietnam
Vanaf€1.479

Can Tho, Vietnam

Schitterende en uitgebreide rondreis Vietnam met vele hoogtepunten: cultuurschatten, kilometerslange zandstranden, adembenemend mooie landschappen en prachtige steden. Een topper uit ons Vietnam aanbod!We zien onder andere de koloniale hoofdstad Hanoi met het sprookjesachtig mooie Halong Bay in de nabijheid. Te voet kun je de voormalige grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam over steken, een unieke ervaring. We bezoeken de verboden stad van Hué en het schilderachtige havenstadje Hoi An, de levendige miljoenenstad Ho Chi Minh City en de indrukwekkende Mekong Delta met kleurrijke marktjes. Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijven we in comfortabele drie- en viersterrenhotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay overnachten we een nacht op een traditioneel houten schip. Veel excursies inbegrepenTijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo maken we een boottocht over de Parfum rivier, bezoeken we de drijvende markt van Cai Be en ontdekken we per boot de indrukwekkende Mekong Delta.Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Ninh BinhDag 6 Ninh Binh - Tam Coc - VinhDag 7 Vinh - Phong NhaDag 8 Phong Nha - HuéDag 9 HuéDag 10 Hué - Hoi AnDag 11 en 12 Hoi AnDag 13 Hoi An - Qui NhonDag 14 Qui Nhon - Nha TrangDag 15 Nha Trang - Phan Thiêt/Mui NeDag 16 Phan Thiêt/Mui NeDag 17 Phan Thiêt/Mui Ne - Ho Chi Minh City (Saigon)Dag 18 Ho Chi Minh City - Cu Chi - Cao Dai - Ho Chi Minh CityDag 19 Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can ThoDag 20 Can Tho - Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 21 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
19-daagse single groepsreis Vietnam - Laos - Cambodja
Vanaf€2.699

Phnom Penh, Vietnam

Indrukwekkende en uitgebreide rondreis door het oude Indochina. Ontdek in 19 dagen de hoogtepunten van Noord-Vietnam, Laos en Cambodja, drie bijzondere bestemmingen met elk een heel eigen karakter. In het prachtige Vietnam start je in de bruisende hoofdstad Hanoi. Je verkent het oude centrum met zijn historische straatjes en ziet in de gebouwen en het eten de Franse overheersing terug. Nadat je Hanoi hebt kunnen ervaren, trek je de bergen in naar het stadje Sapa dichtbij de grens met China. Hier maak je een aantal wandelingen door de omgeving langs prachtige rijstterrassen waar de kleurrijke bergvolkeren het land bewerken. Een uniek plaatje! Bezoek lokale dorpjes en kom in aanraking met de verschillende culturen en gebruiken. Je vervolgt je reis in buurland Laos, de nog weinig bezochte parel van Azië. Het prachtige stadje Luang Prabang lijkt wel een waar openlucht museum! Bezoek de mooie Kuangsi watervallen en vaar over de Mekong rivier naar de interessante Pak Ou grotten. Door een landschap van karstgebergten rijden we verder naar Vang Vieng waar je een fietstocht maakt door schitterende natuur met bijzondere grotten. In de hoofdstad Vientiane zie je enkele Frans-koloniale gebouwen en is het alweer tijd om op een vlucht te stappen die je naar Cambodja brengt. In Cambodja begint onze ontdekkingstocht in de hoofdstad Phnom Penh, met zijn beruchte Rode Khmer verleden dat goed terug te zien is bij de indrukwekkende Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis. Ook bezoek je het Koninklijk Paleis dat gebouwd is door de Fransen en waar je de spectaculaire zilveren pagode bewondert. Dan op naar het wereldberoemde Angkor tempelcomplex vlakbij het provinciestadje Siem Reap. Per tuktuk verkennen we deze schitterende bouwwerken die met recht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.Ontdek met FOX het oude Indochina tijdens deze schitterende rondreis!Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - SapaDag 5 SapaDag 6 Sapa - HanoiDag 7 Hanoi - Luang Prabang (Laos)Dag 8 Luang PrabangDag 9 Luang PrabangDag 10 Luang Prabang - Vang ViengDag 11 Vang ViengDag 12 Vang Vieng - VientianeDag 13 Vientiane - Phnom PenhDag 14 Phnom PenhDag 15 Phnom Penh - Sambor Prei Kuk - Siem ReapDag 16 Siem Reap - Bezoek Angkor WatDag 17 Siem ReapDag 18 Siem Reap - AmsterdamDag 19 Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
17-daagse single groepsreis Veelbelovend Vietnam
Vanaf€1.599

Can Tho, Vietnam

Tijdens deze spectaculaire rondreis ontdekken we de vele kanten van Vietnam. We beginnen in de elegante hoofdstad Hanoi met zijn gezellige Old Quarter, waarna we de drukte van de stad verruilen voor schitterende natuurgebieden. Een hoogtepunt is de overnachting op het een schip in het prachtige Halong Bay voordat we het platteland van Ninh Binh ontdekken. Hier fiets je langs kalkstenenrots formaties en maak je een boottocht door Tam Coc, het 'Halong Bay on land'. Uniek is je verblijf in de pittoreske Mai Chau vallei waar nog veel lokale bergstammen wonen. Fiets langs de rijstvelden en geniet van de groene en rustige omgeving. Per nachttrein reizen we naar Centraal-Vietnam waar we de keizerlijke stad Hué ontdekken. We verkennen de overblijfselen van de Verboden Stad en rijden vervolgens over de Wolken Pas naar het schattige vissersdorpje Hoi An waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Voor het laatste deel van je reis, vlieg je naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, met zijn Frans-koloniale gebouwen en gezellige sfeer. We maken kennis met de overweldigende natuur van de Mekong Delta en varen 's morgens vroeg naar drijvende markten waar al druk gehandeld wordt. Een zeer complete rondreis Vietnam langs alle hoogtepunten die je niet mag missen!Comfortabele, centraal gelegen hotelsZoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijven we in goede drie- en viersterrenhotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay verblijven we een nacht op een traditioneel houten schip. In Mai Chau logeren we in een luxe lodge, terwijl we voldoende gelegenheid hebben om te fietsen door de dorpjes en rijstvelden.Veel excursies inbegrepenTijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo fietsen we in Ninh Binh en Mai Chau, bezoeken we de drijvende markt van Cai Rang en ontdekken we per boot de indrukwekkende Mekong Delta.Onze reisspecialisten staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids, de busboy en de chauffeur voor je klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat je alleen maar hoeft te genieten!Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Ninh BinhDag 6 Ninh Binh - Mai ChauDag 7 Mai ChauDag 8 Mai Chau - Hanoi - HuéDag 9 HuéDag 10 Hué - Hoi AnDag 11 Hoi AnDag 12 Hoi AnDag 13 Hoi An - Ho Chi Minh CityDag 14 Ho Chi Minh CityDag 15 Ho Chi Minh City - Can ThoDag 16 Can Tho - Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 17 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse privé rondreis met chauffeur Vietnam en Cambodja
Vanaf€2.687

Battambang, Vietnam

Maak kennis met het prachtige Vietnam en het voor velen nog onbekende Cambodja tijdens deze drieweekse rondreis.Tijdens deze rondreis bezoek je de bekende hoogtepunten van beide landen. In Vietnam bezoek je onder meer de prachtige steden, zoals het bruisende Hanoi en het sfeervolle Hoi An. Uiteraard ontbreekt een verblijf op traditioneel schip in Halong Bay niet en overnacht je op een unieke locatie midden in de vruchtbare Mekong Delta. Vietnam is een fotogeniek land en tijdens de reis zul je versteld staan van de schoonheid!Cambodja staat wereldwijd beroemd om het immense, bijna 1000 jaar oude tempelcomplex Angkor Wat en de indrukwekkende hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Hier duik je in het grimmige, maar interessante verleden van Cambodja met een bezoek aan de beruchte Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis.Comfortabele hotels om heerlijk tot rust te komenJe verblijft gedurende de reis in comfortabele hotels en deze zijn (bijna) altijd voorzien van een heerlijk zwembad. Zo kun je aan het eind van de dag geheel in comfort bijkomen van alles wat je gezien hebt. In Halong Bay verblijf je op een traditioneel schip in eigen hut met privé sanitair. Wij streven ernaar je altijd vlakbij bezienswaardigheden, in een prachtige omgeving of dichtbij het stadscentrum te laten verblijven. Ontdek het oude Indochina per auto met privéchauffeurJe reist in een airconditioned auto met privéchauffeur. Op meerdere dagen word je ook vergezeld door een Engelssprekende gids. Wij laten je op deze manier het beste van deze twee mooie landen zien. Een boottocht door de machtige Mekong Delta is reeds bij de prijs inbegrepen.Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Hanoi - HuéDag 6 HuéDag 7 Hué - Hoi AnDag 8 en 9 Hoi AnDag 10 Hoi An - Danang - Can ThoDag 11 Can Tho - Mekong Delta (Cai Be)Dag 12 Mekong Delta (Cai Be) - Ho Chi Minh CityDag 13 Ho Chi Minh CityDag 14 Ho Chi Minh City - Phnom PenhDag 15 Phnom PenhDag 16 Phnom Penh - BattambangDag 17 BattambangDag 18 Battambang - Siem ReapDag 19 Siem Reap - Bezoek AngkorDag 20 Siem Reap - Singapore - AmsterdamDag 21 Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-daagse familie groepsreis Veelzijdig Vietnam
Vanaf€1.499

Halong Bay, Vietnam

Ga met ons op ontdekking door het veelzijdige Vietnam! Tijdens deze bondige tweeweekse rondreis verken je de hoogtepunten van dit kleurrijke land en eindig je de reis aan de relaxte stranden van Phan Thiet/Mui, een ideale afsluiter van je vakantie. De reis start in het bruisende Hanoi met zijn hectische oude wijk vol smalle straatjes en brommers: welkom in Azië! Je vervolgt de reis naar het sprookjesachtige Halong Bay voor een avontuurlijke overnachting op een traditioneel schip om daarna per nachttrein naar het schattige plaatsje Hoi An te reizen. Struin hier door kleurrijke straatjes vol lampionnen en maak een fietstocht door de rijstvelden en omliggende boerendorpjes. Voor het laatste deel van je reis door Vietnam vlieg je naar Ho Chi Minh City, vroeger bekend onder de naam Saigon, een moderne stad met maar liefst 12 miljoen inwoners. We maken hier een uitstapje naar de Mekong Delta waar drijvende markten een goed beeld geven van het echte Vietnamese leven. Je sluit de reis af aan de stranden van Phan Thiet/Mui Ne met genoeg vrije tijd om lekker op het strand te zonnen en uiteraard een duik te nemen in de zee. Dit alles maakt Vietnam een super boeiende en ontspannende bestemming jong en oud, ideaal voor de nog niet doorgewinterde Azië-ganger. Comfortabele, centraal gelegen hotelsWe verblijven in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden. In het sprookjesachtig mooie Halong Bay slapen we een nacht op een traditioneel schip en in Phan Thiet/Mui Ne aan een fijn hotel aan het strand. Veel excursies inbegrepenTijdens deze reis zijn veel activiteiten al inclusief in de reissom. Zo maken we een tochtje per cyclo door de oude wijk van Hanoi, ontdekken we de rijstvelden in de omgeving van Hoi An met de fiets en varen we per boot door de indrukwekkende Mekong Delta. Ben je niet ouder dan 16? Dan betaalt FOX voor jou alle entreegelden voor de excursies die inclusief zijn in het programma!Onze reisspecialisten staan voor je klaarOnze Nederlandssprekende reisleider staat samen met de lokale gids, de busboy en de chauffeur voor je klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat je alleen maar hoeft te genieten. Wist je dat je nu al je vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Vietnam?  Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 Aankomst HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Hanoi - DanangDag 6 Danang - Hoi AnDag 7 Hoi AnDag 8 Hoi AnDag 9 Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon)Dag 10 Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Ho Chi Minh CityDag 11 Ho Chi Minh City - Phan Thiêt/Mui NeDag 12 t/m 13 Phan Thiêt/Mui NeDag 14 Phan Thiêt/Mui Ne - Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 15 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
14-daagse privé rondreis met chauffeur Hoogtepunten van Vietnam
Vanaf€1.430

Halong Bay, Vietnam

Deze tweeweekse reis is ideaal voor diegene die in korte tijd de hoogtepunten van Vietnam wil ontdekken. Dit fantastische land beschikt over schitterende natuur, koloniale steden en indrukwekkende cultuurschatten. Start de reis in de hoofdstad Hanoi met zijn chaotische Old Quarter vol smalle steegjes en ronkende scooters. Je reist naar de wereldberoemde waterwegen van Trang An en maakt hier een boottocht op traditionele sampan. Het noorden van Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan UNESCO's Halong Bay waar karststenenrotsen oprijzen uit zee. Je overnacht op een authentiek schip op basis van volpension inclusief activiteiten. In centraal Vietnam verblijf je in de keizerlijke stad Hué en het schilderachtige vissersdorp Hoi An. Je hebt alle vrijheid om deze plaatsen te ontdekken en komt ogen te kort wanneer je oude paleizen ontdekt en struint door de gezellige straatjes vol kleurrijke lampionnen in Hoi An. De nachttrein breng je verder naar het diepe zuiden tot aan de miljoenenstad Ho Chi Minh City. We laten je de hoogtepunten van de stad zien tijdens de stadstour. Optioneel kun je een bezoek brengen aan de uitgestrekte Mekong Delta vol drijvende markten of de wereldberoemde Cu Chi tunnels ontdekken, even buiten de stad. Wil je nog langer van Vietnam genieten? Wij bieden je tevens de mogelijkheid deze reis te verlengen aan het strand van Phan Thiet/Mui Ne. Goede driesterrenhotels op ideale locatiesJe overnacht tijdens deze bijzondere reis in goede hotels inclusief ontbijt. De centrale ligging is zeer prettig en zorgt ervoor dat je de omgeving makkelijk kunt gaan verkennen. De kamers zijn comfortabel ingericht en de hotels beschikken over de ideale faciliteiten voor een geweldige rondreis door Vietnam.Je reist tijdens de reis per comfortabele auto inclusief chauffeur en airconditioning. Enkele trajecten worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap. Tevens zul je op sommige dagen worden begeleid door een Engelssprekende gids die je alles over de omgeving kan vertellen. Dag 1 Amsterdam/Brussel - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Ninh BinhDag 5 Ninh Binh - Halong BayDag 6 Halong Bay - Hanoi - HuéDag 7 HuéDag 8 Hué - Hoi AnDag 9 en 10 Hoi AnDag 11 Ho Chi Minh CityDag 12 Ho Chi Minh CityDag 13 Ho Chi Minh City - Amsterdam/BrusselDag 14 Aankomst Amsterdam/Brussel

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
18-daagse privé rondreis met chauffeur Kleurrijk Vietnam & Sapa
Vanaf€2.066

Halong Bay, Vietnam

De rijstterrassen en kleurrijke bergvolkeren van Sapa maken dat deze reis een bijzondere kennismaking met Vietnam is. Dat dit land vele gezichten kent, ga je ontdekken tijdens deze veelzijdige rondreis. Natuur, cultuur en stranden komen allemaal aan bod in deze schitterende rondreis.Start de reis met een bezoek aan het mystieke berglandschap van Sapa waar rijstterrassen worden bewerkt door kleurrijke bergstammen. Je wandelt door het glooiende landschap en ziet prachtige vergezichten. Uiteraard heb je voldoende tijd om de bruisende hoofdstad Hanoi te ontdekken met zijn hectische oude wijk: dit is Azië!UNESCO's Halong Bay verken je met een schitterende boottocht per traditioneel schip, ongetwijfeld een hoogtepunt tijdens de reis. Met de nachttrein reis je naar de keizerlijke stad Hué, beroemd vanwege zijn fascinerende verboden stad. Volgende stop Hoi An is kleurrijk en gemoedelijk met zijn smalle straatjes vol lampionnen en gezellige restaurantjes.Het zuiden van Vietnam staat in het teken van de Mekong Delta met als middelpunt de metropool Ho Chi Minh City met maar liefst 12 miljoen inwoners. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kies optioneel voor een uitstap per boot door de Mekong Delta.De reis eindig je aan de stranden van Phan Thiet/Mui Ne, oude vissersstadjes die bekend staan om hun vissaus. Relax aan de stranden om weer uitgerust terug te keren naar Nederland.Goede driesterrenhotels op ideale locatiesJe overnacht tijdens deze bijzondere reis in goede hotels inclusief ontbijt. De centrale ligging is zeer prettig en zorgt ervoor dat je de omgeving makkelijk kunt gaan verkennen. De kamers zijn comfortabel ingericht en de hotels beschikken over de ideale faciliteiten voor een geweldige rondreis door Vietnam.Aan het strand van Phan Thiet/Mui Ne verblijf je zelfs in een viersterrenresort, direct aan het strand!Je reist tijdens de reis per comfortabele auto inclusief chauffeur en airconditioning. Enkele trajecten worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap. Tevens zul je op sommige dagen worden begeleid door een Engelssprekende gids die je alles over de omgeving kan vertellen. Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 Hanoi - Lao CaiDag 4 Lao Cai - SapaDag 5 Sapa - Lao Cai - HanoiDag 6 Hanoi - Halong BayDag 7 Halong Bay - Hanoi - HuéDag 8 HuéDag 9 Hué - Hoi AnDag 10 en 11 Hoi AnDag 12 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh CityDag 13 Ho Chi Minh CityDag 14 Ho Chi Minh City - Phan Thiêt/Mui NeDag 15 t/m 16 Phan Thiêt/Mui NeDag 17 Phan Thiêt/Mui Ne - Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja
Vanaf€2.199

Battambang, Vietnam

Indrukwekkende en uitgebreide rondreis door het oude Indochina. Vietnam en Cambodja, twee bijzondere bestemmingen met een heel eigen karakter. In het prachtige Vietnam is deze reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. In het noorden zie je het schilderachtige Halong Bay en verblijven we in Mai Chau midden tussen de bergstammen.Na bezoek aan de keizerlijke hoofdstad Hué zien we het historische stadje Hoi An, met kronkelende straatjes en een kleurige markt. In het zuiden verblijven we in Ho Chi Minh City en bezoeken we de vruchtbare Mekong Delta. In Cambodja begint onze ontdekkingstocht in de hoofdstad Phnom Penh, waar we met het traditionele vervoersmiddel de cyclo de stad ontdekken en de indrukwekkende Killing Fields zien. Ook nemen we een kijkje in het leven van de bewoners op het platteland in Battambang en zien we natúúrlijk het wereldberoemde Angkor tempelcomplex.Het vervoer door deze twee bijzondere landen gaat per comfortabele privé airco touringcar. In Vietnam leggen we tevens een gedeelte af per nachttrein en binnenlandse vlucht.Een unieke reis!Dag 1 Amsterdam - Hanoi (Vietnam)Dag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Halong BayDag 5 Halong Bay - Ninh BinhDag 6 Ninh Binh - Mai ChauDag 7 Mai Chau - Hanoi - HuéDag 8 HuéDag 9 Hué - Hoi AnDag 10 Hoi AnDag 11 Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon)Dag 12 Ho Chi Minh CityDag 13 Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can ThoDag 14 Can Tho - Chau DocDag 15 Chau Doc - Phnom Penh (Cambodja)Dag 16 Phnom PenhDag 17 Phnom Penh - BattambangDag 18 BattambangDag 19 Battambang - Siem ReapDag 20 Siem ReapDag 21 Siem Reap - Singapore - AmsterdamDag 22 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA - 21 dagen; Over Mekong naar Angkor
Vanaf€1.995

Vietnam

De hoogtepunten van Vietnam en Cambodja laten zich prima combineren in deze reis van drie weken. De koloniale wijken van Hanoi en een boottocht tussen de rotseilanden van de spectaculaire Halongbaai. De keizerlijke tombes in Hué, Chinese architectuur in Hoi An en talloze brommertjes in mondain Saigon. Diep door de Mekongdelta naar Phnom Penh en een uitgebreide verkenning van de tempels van Angkor. Over afwisseling heb je tijdens je rondreis door Vietnam en Cambodja zeker niet te klagen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
20-daagse privé rondreis met chauffeur Fantastisch Vietnam
Vanaf€2.048

Hoi An, Vietnam

Tijdens deze complete rondreis door Vietnam met veel vrijheid en hoogtepunten zie je zowel het Noorden als het Zuiden van dit fantastische land. De reis begint in Hanoi, waar je een geweldige stadstour maakt en deze miljoenen stad zult ontdekken. Vanaf Hanoi reis je in internationaal gezelschap naar het bergdorpje Mai Chau in de weelderige natuur, typerend voor het noorden van Vietnam. Nadat je terug bent gekomen in Hanoi, vertrek je naar Halong Bay, waar je aan boord gaat van een traditionele houten Junk en een prachtige boottocht door deze adembenemende omgeving maakt. Je overnacht op de boot in de baai, een geweldige ervaring. Vanuit Hanoi neem je vervolgens de nachttrein naar Danang, vanwaar je naar het schilderachtige Hoi An wordt gebracht. Ontdek dit bijzondere levendige plaatsje met haar prachtige oude gebouwen. Je reist per trein verder naar de badplaats Nha Trang. Geniet hier van het strand of boek één van de optionele excursies. Per auto met chauffeur reis je naar het geweldige Mui Ne. Het is absoluut een aanrader om de vismarkt van Phan Thiet en de zandduinen van Mui Ne te bezoeken. De laatste paar dagen breng je door in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Je hebt alle vrijheid om deze stad zelf te verkennen en optionele excursies te boeken, zoals naar de beroemde Cu Chi tunnels of de bijzondere drijvende markten van de Mekong Delta, alvorens de rondreis door 'Fantastisch Vietnam' ten einde komt.Goede hotels op ideale locatiesWij hebben alle overnachtingen al voor je geregeld! Je verblijft tijdens de reis in goede driesterrenhotels inclusief ontbijt. Naast de ideale faciliteiten voor een aangename rondreis door Vietnam, dienen de hotels tevens als geschikte uitvalsbasis om de omgeving en haar interessante bezienswaardigheden te gaan verkennen. Daarnaast kun je er ook heerlijk ontspannen. Het hotel in Mui Ne ligt bijvoorbeeld direct aan het strand en beschikt over een zwembad, jacuzzi en poolside bar.Fantastische excursiesOmdat wij je Vietnam op een onvergetelijke manier willen laten ontdekken, hebben wij enkele excursies in de reis inbegrepen die niet kunnen ontbreken tijdens een rondreis door Vietnam. Zo mag je het adembenemende Halong Bay absoluut niet missen, evenals het prachtige Mai Chau. Daarnaast kun je zelf een selectie maken uit een groot aanbod optionele excursies om de reis aan te passen naar jouw eigen wensen. Je reist tijdens de rondreis per comfortabele auto inclusief chauffeur én airconditioning. De treinreizen van Hanoi naar Danang en van Danang naar Nha Trang zijn tevens bij de prijs inbegrepen.Dag 1 Amsterdam - HanoiDag 2 HanoiDag 3 HanoiDag 4 Hanoi - Mai ChauDag 5 Mai ChauDag 6 Mai Chau - HanoiDag 7 Hanoi - Halong BayDag 8 Halong Bay - Hanoi - DanangDag 9 Danang - Hoi AnDag 10 en 11 Hoi AnDag 12 Hoi An - Danang - Nha TrangDag 13 Nha TrangDag 14 Nha Trang - Phan Thiet/Mui NeDag 15 Phan Thiet/Mui NeDag 16 Phan Thiet - Ho Chi Minh CityDag 17 en 18 Ho Chi Minh CityDag 19 Ho Chi Minh City - AmsterdamDag 20 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?