Rondreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 20 rondreizen naar Costa Rica.

bekijken

Costa Rica uitzicht junge en vulkaan

Als je aan Costa Rica denkt, stel je je waarschijnlijk weelderige tropische regenwouden vol met dieren, witte stranden en spectaculaire watervallen voor. Dit alles, en meer, zul je gegarandeerd zien in dit Noord-Amerikaanse land.  

1. Kenmerken Costa Rica

18- of 19-daagse groepsrondreis Natuurlijk Costa Rica
Vanaf€3.048

18- of 19-daagse groepsrondreis Natuurlijk Costa Rica

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor een rondreis door Costa Rica. We hebben alles wat handig om te weten voordat je Costa Rica op vakantie gaat bij elkaar verzameld. Welke inentingen worden aangeraden, heb je een visum nodig, wat is de beste reistijd en wat mag je echt niet missen in dit bijzondere land? Lees verder en je ontdekt het allemaal. 

Kenmerken rondreis Costa Rica​

Land Costa Rica
Werelddeel Noord-Amerika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  4.9 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3.1 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 11 uur
Valuta Colón
Taal Spaans
Tijdsverschil met Nederland 8 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Duur
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleen of met kinderen
Visum Niet nodig
Inenten DTP, Hepatitis A

2. Handig om te weten voor je rondreis Costa Rica

16-daagse rondreis Highlights van Costa Rica.
Vanaf€2.463

16-daagse rondreis Highlights van Costa Rica

Je hebt geen visum nodig voor een bezoek aan Costa Rica bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet wel nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in het land. Bij de douane in Costa Rica moeten reizigers met de Nederlandse nationaliteit op verzoek een retour- of doorreisticket kunnen tonen. Ook kan gevraagd worden om een bewijs van voldoende financiële middelen voor de duur van je reis. En als je het land inreist vanuit een gelekoorstgebied, moet je een vaccinatiebewijs hiertegen kunnen laten zien.

 • Raak niet in de war van de verschillende kleuren munten. Oudere munten zijn namelijk zilverkleurig en nieuwe munten goudkleurig. 
 • Mogelijk heb je gehoord of gelezen over een exit fee die je op het vliegveld moet betalen als je het land verlaat. Dit is echter achterhaalde informatie en in 99% van de gevallen is dit niet meer nodig. Deze fee zit bijna altijd inbegrepen bij je vliegticket. 
 • In de meeste plaatsen kun je het kraanwater gewoon drinken. Om dit zeker te weten, kun je het in jouw accommodatie even navragen. 
 • Er is een streng rookbeleid in Costa Rica. Kijk dus goed waar je wel en niet mag roken om een boete te voorkomen. 
 • Je vindt in Costa Rica eigenlijk geen malariamuggen, maar evengoed is een muggenprik natuurlijk vervelend. Smeer je daarom goed in met een beschermingsmiddel. 
 • Costa Rica heeft een ander stroomnetwerk. Zorg daarom voor een adapter of wereldstekker om je elektrische apparaten te kunnen gebruiken / opladen. 

2.1. Voorbereidingen: Inentingen

Highlights Puur Costa Rica
Vanaf€2.784

Highlights Puur Costa Rica

Als je uit een risicoland voor gele koorts komt, is een gele koorts vaccinatie verplicht. Dit is trouwens niet verplicht als je het land vanuit Panama of Argentinië binnenkomt. Verder worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A aangeraden. En er kunnen je persoonsgebonden vaccinaties worden aangeraden, afhankelijk van jouw situatie. 

Groepsrondreis Costa Rica Hoogtepunten
Vanaf€2.399

Groepsrondreis Costa Rica Hoogtepunten

Maak 4 tot 6 weken voor je rondreis door Costa Rica een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt. Tijdens een intakegesprek kun je de reisroute en jouw situatie bespreken. Op basis daarvan worden de inentingen die je nodig hebt bepaald. De meest voorkomende vaccinaties kunnen vaak gelijk gezet worden. De kosten voor het consult en de inentingen wisselen per plaats. De exacte kosten kun je dus bij jouw vaccinatiebureau navragen. Over het algemeen geldt een bedrag van ongeveer €24 voor het consult inclusief vaccinatieboekje. Een inentingen tegen DTP kost gemiddeld €29 en Hepatitis A is rond de €55. Kijk ook even je verzekeringspolis na, want in veel gevallen worden deze kosten door je zorgverzekering vergoed. 

3. Reisadvies Costa Rica

Vanuit het Ministerie voor Buitenlandse Zaken worden er veiligheidsrisico’s voor heel Costa Rica gemeld. Het gaat hierbij voornamelijk om berovingen en overvallen die door het hele land gepleegd worden. Hierbij wordt soms grof geweld gebruikt. Ook het aantal moorden in het land is hoog en neemt toe. Drugshandel en een groot aantal vuurwapens in het land zijn hier de reden voor. Check voordat je een rondreis door Costa Rica wilt maken, het laatste reisadvies. 

16 of 17-daagse familie groepsrondreis Costa Rica - Boomslingere
Vanaf€2.881

16 of 17-daagse familie groepsrondreis Costa Rica - Boomslingere

Verder worden er sinds 2019 regelmatig stakingen en protesten tegen de regering gehouden. Deze zijn uit onvrede tegen het beleid van de overheid bij de introductie van BTW-tarieven in juli 2019. Hierbij worden wegen geblokkeerd. Als de politie deze wil weghalen kan er geweld gebruikt worden, zoals het gebruik van traangas of er worden stenen gegooid. De wegversperringen kunnen trouwens tot grote opstoppingen leiden die lang duren, aangezien er weinig alternatieve routes zijn. Het is belangrijk in zulke situaties altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

Graag zetten we een aantal voorzorgsmaatregelen op een rij om rekening mee te houden. 

 • In Costa Rica staan er hoge straffen op het in bezit hebben en gebruiken van (soft) drugs. Neem dus geen drugs mee naar dit land. 
 • Als je met een auto rondreist, moet je alert zijn bij een lekke band. Het komt namelijk voor dat criminelen banden lek steken en zich daarna als behulpzame weggebruiker voordoen. 
 • Laat nooit spullen onbeheerd in je auto achter. 
 • Zorg dat je voldoende eten en drinken voor een autoreis bij je hebt. Je weet tenslotte nooit of je in een opstopping terecht komt en je reis dus langer duurt dan gepland. 
 • Gebruik alleen officiële taxi´s. Deze herken je aan hun rode kleur met gele driehoek. Op de internationale luchthaven kun je de oranje taxi’s pakken. 
 • Let altijd goed op je bagage, helemaal bij busterminals en tijdens busritten. 
 • Gebruik bijvoorbeeld een money belt voor het bewaren van geld en andere waardevolle spullen. Berg deze niet in je bagage. 
 • Reis zoveel mogelijk overdag. 
 • Reis je al vrouw alleen? Informeer dan bij je accommodatie welke plekken veilig zijn om alleen te bezoeken. 
 • Als je slachtoffer wordt van een beroving of overval moet je geen verzet bieden. Geef je bezittingen af, verzet leidt vaak tot (meer) geweld. 
 • Als je slachtoffer bent van een diefstal of ander misdrijf moet je aangifte doen bij de politie. 

4. Beste reistijd voor Costa Rica

Individuele rondreis Costa Rica
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Costa Rica

Kort gezegd is de beste reistijd voor Costa Rica tussen december en april. Dit is het droge seizoen. Het regenseizoen loopt van april/mei tot en met november. In de regenmaanden kunnen er tropische stormen en cyclonen in Costa Rica voorkomen. De vele regen die valt veroorzaakt landverschuivingen en modderlawines. Wegen worden hierdoor regelmatig geblokkeerd. Als je in deze maanden door het land wilt reizen, is het aan te raden om het nieuws te volgen en je over de situatie ter plaatse te laten informeren. Er komen trouwens ook aardbevingen voor.  

17-daagse privérondreis Adembenemend Costa Rica
Vanaf€2.514

17-daagse privérondreis Adembenemend Costa Rica

Er komen in Costa Rica temperatuurverschillen binnen het land voor. Dit komt door de vele hoogteverschillen en de invloeden van de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Je vindt hierdoor binnen hetzelfde land een grote verscheidenheid aan microklimaten. Er is nog een aantal actieve vulkanen in het land die in de Nationale Parken liggen. De toegang tot de parken wordt afgesloten als er een vulkaan een verhoogde activiteit heeft. Vermijd deze omgeving, ga niet in op aanbiedingen om de vulkaan op te gaan en volg het nieuws. 

Verborgen plekjes van Costa Rica
Vanaf€3.919

Verborgen plekjes van Costa Rica

Verder is het goed om te weten dat er aan de Caribische kust en de kust van de Stille Oceaan gevaarlijke stromingen voorkomen. En op de stranden vind je eigenlijk geen lifeguards. In Costa Rica verdrinken jaarlijks veel mensen door het zwemmen in de zee. Vraag vooraf bij de lokale bevolking waar het gevaarlijk kan zijn in de zee en waar de stroming erg sterk is. 

5. Transport voor een Costa Rica rondreis

Groepsrondreis Costa Rica Hoogtepunten
Vanaf€2.399

Groepsrondreis Costa Rica Hoogtepunten

Als je naar Costa Rica op vakantie gaat, kun je op verschillende steden vliegen. San José is vanaf Amsterdam het gebruikelijkst. De vliegtijd is dan 14 uur, inclusief een tussenlanding. Een rechtstreekse vlucht zal er rond de 11 uur over doen. Je kunt ook kiezen om naar Liberia te vliegen, dan doe je er ongeveer 17 uur over. Voor het vervoer binnen het land om van A naar B te komen, kun je uit verschillende transportmiddelen kiezen. Binnenlandse vluchten zijn snel en kunnen vooral in het regenseizoen een uitkomst zijn. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld op de bus moet wachten, omdat de weg is weggespoeld. Het land bevat een redelijk goed wegnetwerk tussen de meeste steden. Alleen zijn de wegen niet overal even goed - sommige wegen hebben gaten in het wegdek. En de snelweg is een tweebaansweg. 

Highlights Puur Costa Rica Superior
Vanaf€3.969

Highlights Puur Costa Rica Superior

De bus is een veelgebruikt vervoersmiddel in Costa Rica. Het is goedkoop, je komt overal en de bussen rijden regelmatig. Wel zijn ze vaak overvol. Let ook goed op zowel je handbagage als de bagage in het laadruim. Je kunt kiezen uit twee soorten tickets: directo en collectivo. De eerste optie moet sneller zijn, alleen in de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Een groot busknooppunt is de hoofdstad San José met vele busstations verspreid door de stad. 

De jungle en koloniale charme van Costa Rica en Nicaragua
Vanaf€3.117

De jungle en koloniale charme van Costa Rica en Nicaragua

Een ander vervoersmiddel dat je kunt gebruiken is de taxi. In de hoofdstad moeten deze een meter gebruiken. Als je voor een langere afstand een taxi wilt nemen, kun je ook vooraf een prijs afspraken. Onderhandelen is hierbij zeker aan te raden. Je kunt heel goed voor een halve dag of een hele dag een taxi huren tegen een vooraf afgesproken prijs. 

Rondreis COSTA RICA - 22 dagen; 'El Dorado' voor natuurliefhebbe
Vanaf€3.423

Rondreis COSTA RICA - 22 dagen; 'El Dorado' voor natuurliefhebbe

Wil je zelf met een auto rondrijden door Costa Rica? Je hebt aan een Europees rijbewijs voldoende om een auto te kunnen huren. Het kan zijn dat een verhuurbedrijf zelf nog aanvullende regels heeft, zoals een minimum leeftijd. Vergelijk vooraf prijzen, want deze kunnen sterk verschillen tussen de diverse aanbieders. Houd er ook rekening mee dat weggebruikers zich niet aan de verkeersregels houden. Er komt veel agressiviteit voor in het verkeer. Ook voor het huren van een brommer heb je trouwens een rijbewijs nodig. 

6. Bezienswaardigheden Costa Rica

Tijdens een Costa Rica rondreis wil je natuurlijk zo veel mogelijk van het land zien. Wat zijn nu bezienswaardigheden die je echt niet mag missen? We zetten graag maar liefst 18 tips voor je op een rij. 

6.1. Guanacaste

Individuele rondreis Costa Rica
Vanaf€1.895

Individuele rondreis Costa Rica

In de uiterste noordwestelijke hoek van Costa Rica ligt de provincie Guanacaste. Dit is één van de meest populaire provincies om te bezoeken. Dat komt onder andere door de ongerepte kustlijn, de prachtige bergketens en enkele vulkanen die je hier vindt. Er zijn talloze mogelijkheden voor recreatie, dus sla Guanacaste zeker niet over. Wat zijn enkele highlights voor deze provincie? Je vindt prachtige stranden in dit gebied. Tamarindo biedt het hele jaar door zon bij weinig luchtvochtigheid. Playa Hermosa is ook een aanrader als je op zoek bent naar een pleg weg van de drukte. Een prachtig uitgebreid rustig strand om lekker uit te waaien. Een andere aanrader is het Vieja National Park. Hier vind je actieve vulkanen, diep zwarte aarde en onwerkelijke watervallen. Onderweg naar de vulkanen kom je regenwoud en diverse ecosystemen tegen.

Costa Rica Familiereis Jungle en Stranden
Vanaf€2.804

Costa Rica Familiereis Jungle en Stranden

Liberia is de hoofdstad van deze provincie en het urban centrum. Deze stad heeft de natieve Tico sfeer behouden, terwijl er allerlei voorzieningen voor reizigers zijn. Deze stad staat ook bekend als de witte stad door de witgekalkte muren en koloniale architectuur die je in de hele stad kunt zien. 

6.2. Rio Celeste

In het noorden van Costa Rica in de bergen vind je de Rio Celeste. Een prachtige blauwe rivier. Deze ligt in het Tenorio Volcano National Park en staat bekend om zijn opvallende turquoise kleur. Deze kleur komt door een fysisch fenomeen genaamd de Mie-verstrooiing. In dit geval komt het de  kleur door het samenkomen van twee rivieren. Het mineraal uit de ene rivier wordt bedekt met stoffen zoals aluminium uit de andere rivier, waardoor de bijzondere blauwe tint ontstaat. 

Rondreis COSTA RICA - 16 dagen; Palmstrand, vulkanen en boomkikk
Vanaf€2.473

Rondreis COSTA RICA - 16 dagen; Palmstrand, vulkanen en boomkikk

De rivier bevat ook een grote waterval en grenst aan verschillende warmwaterbronnen. Vanaf de ingang van het park wandel je in ongeveer een uur naar de waterval. Dit is goed te doen op een geasfalteerd pad en een trap die je omhoog brengt bij de waterval. Het vervolg kan iets lastiger zijn. Voordat je bij El Teñidor komt, het punt waar de blauwe kleur zichtbaar is, kom je ook nog langs een uitkijkpunt, een lagune en thermale bronnen. De hele route is ongeveer 6 kilometer. En je loopt trouwens dezelfde route terug, want de totale tocht ongeveer 12 kilometer maakt.  

6.3. Arenal Volcano

In het noordwesten van Costa Rica ligt de Arenal Volcano. Deze vulkaan is groot en indrukwekkend en zijn reputatie spreekt voor zichzelf. Arenal heeft een perfecte symmetrische vorm. Hij is niet alleen zeer geschikt voor toeristen om mee op de foto te gaan, je kunt er ook volop outdoor activiteiten ondernemen. Dit is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Costa Rica. De vulkaan ligt in het Nationale Park dat voor het grootste deel begroeid is met regenwoud. Hierdoor is de omgeving rijk aan bomen, planten, dieren, rivieren en watervallen. Je kunt de gemarkeerde paden volgen die je naar de uitkijkpunten brengen. Geniet ook van de meren om te vissen en rivieren. Sinds 2010 bevindt Arenal zich in rustfase voor onbepaalde tijd. 

6.4. Tabacon hot springs

Aan de voet van de Arenal vulkaan liggen de Tabacon hot springs. Dit wellness-spa-concept ligt in het tropische reservaat en omvat het grootste netwerk van natuurlijk stromende warmwaterbronnen van Costa Rica. Je kunt een dagpas kopen voor een bezoek aan de Tabacon hot springs. Een andere optie is om in het Tabacon hotel te verblijven, hiermee ontvang je gratis toegang tot de hot springs.

Verborgen plekjes van Costa Rica
Vanaf€3.919

Verborgen plekjes van Costa Rica

De warmwaterbronnen worden ondergronds verwarmd door het magma van de Arenal-vulkaan. Het thermale water stroomt door het resort om uit te komen in de Tabacon rivier. Geniet van tientallen watervallen en warme poelen met verschillende temperaturen langs de rivierbedding. Terwijl je ontspannen in een bron geniet, hoor je de geluiden van het oerwoud om je heen. En wil je een verfrissende duik nemen? Dan vind je in het dichte regenwoud ook een koudwater zwembad. 

6.5. Butterfly Conservatory

Geniet van een educatieve tour in de Butterfly Conservatory. Hier wonen meer dan 30 soorten vlinders, kikkers, insecten, tropische planten, kruiden en bomen. Butterfly Conservatory ligt in El Castillo en is een natuurregeneratieproject. Het project richt zich op het behoud van en de groei van de tropische jungle en de inwoners, in dit geval met name vlinders. Tijdens een bezoek aan de serres ontdek je Costa Rica´s grootste vlindertentoonstelling. 

6.6. Proyecto Asis

Proyecto Asis ligt in het tropisch regenwoud van het Arenal vulkaan gebied in Costa Rica. Het is een reddingscentrum voor wilde dieren en luiaarden die een verschil wil maken in het leven van de dieren die ze redden. En in het leven van de bezoekers en vrijwilligers. Als je tijdens je vakantie vrijwilligerswerk wilt doen, ben je hier zeker op de juiste plek. Je moet je bezoek aan Proyecto Asis vooraf reserveren. Hierbij kun je kiezen uit diverse packs, waarbij je alles over het leven van de dieren te weten komt en het werk wat het reddingscentrum doet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rondleiding en het voeren van de dieren. Dit centrum is zeker een aanrader voor families om met kinderen te bezoeken. 

6.7. Venado Caves

Verborgen plekjes van Costa Rica
Vanaf€3.919

Verborgen plekjes van Costa Rica

In het Arenal gebied liggen ook de Venado grotten. Deze grotten zijn al meer dan 6 miljoen jaar oud. En je kunt er met eigen ogen de schoonheid van de watervallen, stalactieten en stalagmieten bewonderen. Ook is er exotische fauna te zien in de Venado Caves,zoals vissen, spinnen en vleermuizen. Er zijn diverse grotten in kaart gebracht sinds de Venado Caves zijn ontdekt. Personen kunnen in elke grot staan, waarbij sommigen een hoogte van wel 35 meter bereiken. Maak een rondleiding door de Venado Caves en beleef zelf de ondergrondse mystieke avonturen die de grotten bieden. Het wordt aangeraden om een droge set kleding mee te nemen, een handdoek en kniebeschermers. Ter plaatse krijg je een helm en bijvoorbeeld een zaklamp uitgereikt die je tijdens de rondleiding nodig hebt.  

6.8. Curi Cancha Reserve

Het natuurpark Curi Cancha is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Hier kun je onder andere de Quetzal, drie-Wattled Bellbird, Blue-Crowned Motmot en orange-bellied Trogon tegenkomen. In totaal zijn er meer dan 200 vogelsoorten in het park te spotten. Ook wonen er diverse zoogdieren in Curi Cancha. Luiaards, apen en gordeldieren worden vaak gezien. Het lager gelegen gedeelte van het reservaat is droger, het bovenste gedeelte is nevelwoud. Doordat het bos niet zo ongerept is in vergelijking met bijvoorbeeld het nationale park Monteverde, zijn vogels makkelijker te zien. Ga met een gids mee en ontdek alle bijzondere inwoners van dit reservaat. Avondtours zijn trouwens ook mogelijk. 

6.9. Monteverde Cloud Forest Biological Reserve

Monteverde Cloud Forest Biological Reserve is een nevelwoud. Dit is een specifiek soort regenwoud, het bevindt zich namelijk tegen een berghelling.  Dat is niet het enige bijzondere aan dit natuurpark. Wist je dat je namelijk 50% van de flora en fauna van Costa Rica hier kunt vinden? De extreem rijke flora van het regenwoud draagt bij aan de totaliteit van het aantal diersoorten dat je in de Monteverde regio kunt vinden. Dit park wil de verbinding tussen de natuur en duurzaam toerisme maken in een uniek reservaat dat gewijd is aan behoud, onderzoek en educatie. 

6.10. Nicoya Peninsula

Nicoya is een schiereiland aan de Pacifische kust. Het is een internationale wellness-bestemming die bekend staat als de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse stress. Dit schiereiland is één van de vijf ´Blue Zones´ ter wereld. Dit zijn gebieden waar de bevolking merkbaar langer en gezonder leeft. Verken zelf de natuurlijke landschappen en de relaxte levensstijl en geniet van de rust en ontspanning die je hier zult vinden. Nicoya staat bekend om zijn prachtige stranden. Je kunt hier dus heel goed terecht voor zonnebaden en watersporten. De kustlijn is bezaaid met kleine baaien en inhammen waar je verborgen stranden vindt. Verder is Ostional Wildlife Refuge op het eiland een speciale plek. Dit namelijk waar schildpadden hun eieren komen leggen. Vanaf het vasteland bij Puntarenas kun je de boot naar het schiereiland nemen. 

6.11. La Paz Waterfall gardens

Met 5 watervallen, wandelpaden door het regenwoud en een enorme hoeveelheid vogels, is La Paz Waterfall Gardens de meest bezochte ecologische attractie in privé beheer in Costa Rica. In het park kun je genieten van het voeren van toekans, een insecten tentoonstelling en bijvoorbeeld een vlinderserre. Verder is er een dierenopvang met meer dan 100 verschillende soorten dieren. De combinatie van zoveel verschillende dieren in één park, zorgt ervoor dat La Paz Waterfall Gardens één van de beste natuurparken in het land is. Je kunt zelf over een wandelpad van ongeveer 3,5 kilometer lopen of met een gids meegaan. Om alles wat het park biedt te kunnen bekijken, kun je een hele dag uittrekken voor het bezoek. 

6.12. Jaco

Rondreis COSTA RICA - 16 dagen; Palmstrand, vulkanen en boomkikk
Vanaf€2.473

Rondreis COSTA RICA - 16 dagen; Palmstrand, vulkanen en boomkikk

Gelegen aan de Pacifische kust is Jaco het paradijs voor surfers. Deze strandplaats staat namelijk bekend op de perfecte golven aan het 4 kilometer lange zwart zand strand. Of je nu een beginnende surfer bent of een ervaren surfer, iedereen kan op het strand van Jaco terecht. Er zijn diverse surfscholen om je te leren surfen. Als je een echte ervaren surfer bent kun je ook vanuit Jaco naar bijvoorbeeld Hermosa Beach of Beach Break, op maar een paar minuten rijden vanuit Jaco. Jaco zelf biedt voor een klein plaatsje vele activiteiten. Het heeft het label ´party town´ gekregen, vanwege de vele feestvierende surfers die je hier tegenkomt. Je vindt er dan ook diverse bars, pubs en restaurants. 

6.13. Playa Manuel Antonio

In het Manuel Antonio National Park vind je het strand Playa Manuel Antonio. Dit wordt vaak omschreven als het mooiste strand van Costa Rica. Het is een populair strand dat vanaf ´s morgens vroeg al snel erg druk is. En dat is niet verwonderlijk, want het is heerlijk om een verfrissende duik in de blauwe zee te nemen na een wandeling door de jungle. Playa Manuel Antonio voelt een beetje alsof je in het paradijs bent. Het strand ligt in een baai, beschikt over een vlak strand, groene bossen aan de kustlijn en azuurblauw water waarin je kunt zwemmen. Vergeet dus zeker je handdoek en zwembroek niet als je dit strand in het nationale park gaat bezoeken. 

6.14. Alturas wildlife sanctuary

Het Alturas Wildlife Sanctuary is een natuurreservaat voor gewonde en weesdieren en illegale huisdieren. De missie om dieren te rehabiliteren en opnieuw in het wild uit te zetten. Dieren die niet terug kunnen keren in het wild, kunnen vinden in het natuurreservaat een nieuw thuis. Je kunt een rondleiding door het reservaat krijgen waarbij je alles over het reddingswerk en de dieren te weten komt. Je kunt onder andere spinapen, kapucijnaapjes, luiaards, wasberen, stekelvarkens en toekans in het park tegenkomen. De opbrengsten van de rondleidingen worden gebruikt voor het reservaat en haar werk. Je moet een rondleiding wel even van te voren boeken. 

6.15. Cahuita National Park

Aan de Caribische kust van Costa Rica vind je het kleine stadje Cahuita. En hier kun je een wandeling door het Cahuita National Park maken. Dit park omvat niet alleen allerlei dieren die in de jungle leven, ook vind je er diverse stranden. En in de zee kun je tijdens het snorkelen en duiken genieten van allerlei vissoorten en het koraalrif. Na een tocht door de jungle geniet je van zandstranden, een turquoise zee en een gevarieerd onderwaterleven. In de bosrijke omgeving kun je onder andere wasberen, luiaards, leguanen, slangen en vogels spotten. Maak een wandeling of geniet van de zon op het strand. In dit nationale park kan je het heerlijk combineren.  

6.16. Tarantulas way

23-daagse rondreis Grand tour Costa Rica.
Vanaf€3.013

23-daagse rondreis Grand tour Costa Rica

Wil je het regenwoud van het Cahuita National Park ontdekken als het donker is? Tijdens de Tarantulas Way tour kom je oog in oog te staan met vogelspinnen, kikkers, vleermuizen en andere dieren. En natuurlijk tarantulas. Je hoort de geluiden in het regenwoud die de dieren ´s nachts maken als je er doorheen loopt. Het is een unieke manier om kennis te maken met het nachtleven in de jungle. 

6.17. Caño Island Biological Reserve

Op ongeveer 20 kilometer voor de zuid-west kust van Costa Rica ligt het Caño Island Biological Reserve. Dit eiland in de  Stille Oceaan is een maritiem biologisch reservaat. Het eiland is van aanzienlijk belang, zowel geografisch als archeologisch. Het is bedoeld om de inheemse begraafplaatsen die op het eiland zijn gevonden te beschermen. De schoonheid van het eiland is echter niet op het land, maar in het water te aanschouwen. 

23-daagse rondreis Grand tour Costa Rica.
Vanaf€3.013

23-daagse rondreis Grand tour Costa Rica

Je kunt perfect snorkelen in de oceaan rondom Caño Island. In de maagdelijke, blauwe wateren vind je een verscheidenheid aan flora en fauna, samen met enkele prachtige koraalriffen. Het doel van het eiland is ook om dit te beschermen. Ook kun je mogelijk walvissen, zeeschildpadden, dolfijnen en barracuda’s tegenkomen. Deze plek wordt als één van de beste onderwaterplekken ter wereld beoordeeld! Vanaf Drake Bay op het vasteland kun je een boottocht naar het Caño Island Biological Reserve maken. 

6.18. Corcovado National park

Als je de natuur in al zijn pracht wilt beleven, moet je zeker een bezoek brengen aan het Corcovado National park. Dit park ligt aan de Grote Oceaan in het zuiden westen van het schiereiland Osa. In de rivieren werd vroeger trouwens naar goud gezocht. Een bezoek aan dit nationale park lijkt bijna of je naar een avonturenfilm zit te kijken. Je kunt namelijk zowel dieren op het land als in de wateren van bijvoorbeeld de rivier ontdekken. In dit nationale park leeft een groot en divers aantal flora en fauna. Het park is opgedeeld in verschillende sectoren die elk iets unieks te bieden hebben. In het gedeelte ´El Tigre´ kun je het hoogste punt van het park vinden. En in ´Sirena´ kun je bij hoogwater tijgerhaaien en krokodillen spotten. Houd er wel rekening mee dat sommige paden in dit park een zekere moeilijkheidsgraad hebben. 

7. Boek een rondreis naar Costa Rica: vergelijk aanbieders en accommodaties

Kom oog in oog te staan met boomkikkers, vogels, luiaard en apen. Beleef de fascinerende natuur van Costa Rica tijdens een rondreis door dit boeiende land. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Costa Rica

Vanaf€2.463

Grecia, Costa Rica

Costa Rica is een prachtig groen land, rijk aan imposante vulkanen, borrelende thermale bronnen, spannende krokodillenrivieren, koffieplantages en mysterieuze nevelwouden. Tal van dieren bewonen de dichte jungle vol klimplanten, varens en uitbundige bloemen. Spot jij al de felgekleurde gifkikkertjes of amfibieën, luiaards? Je kunt er van boomtop naar boomtop zoeven, kajakken, paardrijden en wandelen over hangbruggen hoog in het regenwoud. Een boottocht naar het Isla Tortuga, op verkenning in hoofdstad San José… een reis door dit land is een waar avontuur. Ontdek en ervaar Costa Rica!

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.473

Costa Rica

Een klein land, maar zo afwisselend: prachtige stranden, dichte regenwouden en actieve vulkanen. Een overvloed aan flora en fauna tijdens de rondreis Costa Rica: felgekleurde kikkers, kaaimannen, koraal, kolibries en koddige neusbeertjes. Costa Rica wordt vaak de ‘Tuin van Centraal-Amerika’ genoemd en dat is zeer terecht. Houd je van natuur dan is het Costa Rica het land van je dromen!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden
Vanaf€2.723

Bocas Del Toro, Costa Rica

Ga mee op ontdekking in het veelzijdige Panama en het groene Costa Rica. Van de levendige metropool Panama City, de enige stad in Centraal Amerika met een échte skyline, naar de authentieke Emberá bevolking. Panama biedt de perfecte mix tussen nieuw en oud. Ontspan aan het strand van de archipel Bocas del Toro en aan de voet van de Arenalvulkaan in de thermale hotsprings. Je vaart door de rivieren van het unieke natuurgebied Tortuguero en brengen je naar de groene alpenweide van Monteverde. Je zal vanzelf gaan begrijpen wat Costa Ricanen bedoelen als ze 'Pura Vida' zeggen.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.399

Tortuguero, Costa Rica

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
5 / 5

Tijdens deze rondreis door Costa Rica word je overweldigd door de prachtige natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien. Op de Caribische stranden van Costa Rica kun je zeeschildpadden hun eieren zien leggen. De afsluiting aan het strand van Playa Carillo, maakt deze Costa Rica rondreis compleet.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.013

Arenal, Costa Rica

Wil je wilde dieren spotten spotten, de jungle in, vuurspuwende vulkanen zien en daarna relaxen? Dat kan allemaal in Costa Rica! Door een rijke natuur, weelderige jungle, en uitgestrekte stranden is Costa Rica een van de mooiste bestemmingen van Midden Amerika. Tijdens deze grand tour ontdek je zelf waarom Costa Rica 'de tuin van Midden Amerika' genoemd wordt. Deze bijnaam heeft het land te dank aan z'n regen en nevelwouden, mangroves, palmstranden, savannes, hooggebergtes, koraalriffen en meer dan twaalf klimaatzones geven. Ontdek de mooiste plekken met dat typische pura vida gevoel waar Costa Rica bekend om staat.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.619

Costa Rica

Beoordeling
8.3 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Costa Rica wordt je overweldigd door de prachtige afwisselende natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, overweldigende vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien. Op de Caribische stranden van Costa Rica kun je zeeschildpadden hun eieren zien leggen. Een bezoek aan het meest ongerepte stuk regenwoud, Corcovado, maakt deze Costa Rica rondreis compleet.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€3.423

Costa Rica

Het grootste deel van Costa Rica, de 'Tuin van Centraal-Amerika', is bedekt met regen- en nevelwoud. Ongeëvenaard in soorten en aantallen bontgekleurde vogels, bijzondere zoogdieren, reptielen en vlinders zal zelfs de meest verwende natuurliefhebber van dit land genieten. Verblijven in de natuurparken Corcovado en Tortuguero, maakt deze reis tot een unieke belevenis. Terwijl je in deze parken verblijft zijn de maaltijden en een aantal excursies inbegrepen. Zonder zorgen en geregel genieten dus! Relax aan de kust van Playa Dominical en ervaar een onovertroffen uitzicht over zee!

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 40 dagen geleden

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?