Rondreis Kenia

Rondreis Kenia: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 20 rondreizen naar Kenia.

bekijken

Kenia, Olifant in de savanne

Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Premium
Vanaf€3.579

Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Premium

Kenia is een land dat bekend staat vanwege de verschillende soorten landschappen. Uitgestrekte savannes, woestijngebieden en hoogvlaktes zorgen voor prachtige uitzichten. Het is een van de betere bestemming om op safari te gaan en wilde dieren te spotten. Ook kun je er terecht voor een strandvakantie. De veelzijdigheid van Kenia maakt het een mooie vakantiebestemming. 

1. Kenmerken Kenia

Kenmerken rondreis Kenia​

Land Kenia
Werelddeel Afrika
Klimaat Tropisch
Inwonersaantal  50 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 10 uur
Valuta Kenyan Shilling
Taal Swahili en Engels
Tijdsverschil met Nederland 1 uur later in de zomer
Prijsniveau Duur
Beste reisperiode Winter
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleen, gezinnen
Visum Ja
Inenten DTP, Hepatitis A en Gele Koorts

2. Reistips rondreis Kenia

Groepsrondreis Kenia en Tanzania
Vanaf€2.999

Groepsrondreis Kenia en Tanzania

Het land heeft veel moois te bieden. Het is alleen wel aan te raden om in Kenia met een gids of georganiseerde tour te reizen. Kenia is ten slotte geen Europa en de infrastructuur is er bijvoorbeeld niet optimaal. Als je echter openstaat voor een andere cultuur en het niet erg vindt om je mogelijk wat aan te passen, zul je een fantastische vakantie beleven. In dit artikel zetten we alle informatie die je moet weten voor een vakantie in Kenia op een rijtje. Goed om te weten:

 

 • Kenia is niet goedkoop in vergelijking met andere landen. Vooral rond toeristische trekpleisters is het leven als duur te bestempelen. 
 • Er leven ongeveer 40 verschillende volken in Kenia. De Masai zijn in Nederland waarschijnlijk het bekendst. Dit volk leeft qua kleding en gewoontes nog vrij traditioneel. 
 • Je hebt een reisstekker of een verloop nodig voor je elektrische apparaten. In Kenia is wordt namelijk gebruikt gemaakt van een ander type stekkers. 
 • Je mag in Kenia niet zomaar overal fotograferen. Overheids- en militaire gebouwen, vliegvelden en bijvoorbeeld het presidentiële paleis zijn verboden te fotograferen. Je gids of chauffeur kan je hier advies over geven. 
 • Het is gebruikelijk een fooi te geven, zowel in de horeca als aan gidsen en chauffeurs. In de horeca kun je een fooi van 10-15% aanhouden. In hotels kun je een fooi van 1 of 2 dollar per dag geven. En voor een gids en chauffeur kun je een bedrag van 10 tot 10 euro per persoon per dag aanhouden. Dit geef je aan het eind van de reis in één keer in een gesloten envelop. 
 • Ondanks dat er geldautomaten in Kenia zijn, is het aan te raden alvast wat geld in de lokale eenheid vanuit Nederland mee te nemen. Pinautomaten vind je niet op elke straathoek en het komt ook wel eens voor dat ze leeg zijn. 
 • Het water uit de kraan kun je niet drinken in Kenia. Vermijd ijsblokjes in drankjes, tenzij nadrukkelijk wordt aangegeven dat ze van gefilterd water zijn gemaakt. 
 • Vergeet niet een jasje en lange broek in te pakken voor je Kenia vakantie. Als je op vakantie in Kenia op safari gaat, kan het ´s morgens vroeg nog frisjes zijn. Kleding in lichte, camouflerende kleren zijn een aanrader voor een bezoek aan de natuurparken. 
 • Het gebruik van plastic tasjes is verboden in Kenia. Let hier ook op bij het inpakken van je koffer of je aankopen op Schiphol. 
 • Zorg dat je altijd wat wc papier of tissues bij de hand hebt als je naar de wc moet. Je zult merken dat niet overal papier aanwezig is. 

2.1. Inentingen Kenia

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium
Vanaf€6.585

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium

Als je op vakantie gaat naar Kenia worden vaccinaties tegen gele koorts, difterie, tetanus en polio (DTP) en Hepatitis A sterk aangeraden. Je kunt een afspraak bij een vaccinatiebureau in de buurt maken om dit tijdens een persoonlijk gesprek af te stemmen. Afhankelijk van jouw situatie kunnen andere vaccinaties worden aangeraden. Denk hierbij aan een inenting tegen bof, mazelen en rode hond als je de ziekte nooit gehad hebt. Of niet (goed) bent ingeënt.

Individuele rondreis Kenia
Vanaf€4.795

Individuele rondreis Kenia

Het is aan te raden minimaal 4 tot 6 weken voorafgaand aan de reis een afspraak voor de inentingen te maken. De kosten voor dit intakegesprek bedragen rond de €24. De kosten wisselen per plaats. Vaccinaties kunnen meestal ter plekke gezet worden. Het gele koorts vaccin kost ongeveer €39, DTP gemiddeld €29 en Hepatitus A kost ongeveer €55. 

2.2. Reisadvies Kenia

Er worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken veiligheidsrisico´s voor Kenia gemeld. Voor bepaalde provincies of gebieden geldt dat je moet oppassen of ze helemaal moet vermijden. Check voor vertrek de laatste adviezen en waarschuwingen zodat je over de actuele informatie over de veiligheidssituatie in Kenia beschikt. 

 • Een vakantie in Kenia hoeft zeker niet gevaarlijk te zijn. Je moet alleen wel op een aantal zaken letten. Graag zetten we verschillende waarschuwingen voor je op een rij. 
 • Als je over straat loopt moet je op je hoede zijn. Loop bij voorkeur niet alleen en ga na zonsondergang niet meer te voet de straat op. 
 • Over het algemeen is het beter om alleen overdag te reizen. Na zonsondergang zijn de risico´s op een overval namelijk groter. 
 • Ga niet naar de sloppenwijken. 
 • Let bij het gebruik van openbaar vervoer op. Het is aan te raden geen stads- en streekbussen te gebruiken. Kies verder alleen voor taxi´s van betrouwbare taxibedrijven. En ga voor een safari in een voertuig van goed bekendstaande reisbureaus. 
 • Mocht je slachtoffer worden van een (gewapende) overval, biedt dan geen weerstand. Dit leidt vaak tot (meer) geweld. Wees alert op overvallers die zich als politieagent verkleden. 
 • Houd altijd je drankje in de gaten. Voorkom dat iemand er verdovende of bedwelmende middelen in doet bij een bezoek aan een bar. 

De laatste veiligheidssituatie ter plaatse kun je ook altijd aan de reisbegeleiding of bijvoorbeeld het hotelpersoneel vragen. Volg altijd de adviezen van de authoriteiten op. 

3. Beste reisperiode Kenia

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Standard
Vanaf€6.927

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Standard

Kenia biedt eigenlijk het hele jaar door een hoge temperatuur. In het hete seizoen stijgt de temperatuur tot boven de 30 graden celsius. De ligging dicht bij de evenaar en Indische Oceaan zorgen voor een tropische klimaat. De dagen zijn bijna altijd even lang. En het is bijna even lang licht als donker. Het is belangrijk om naar de regenseizoenen te kijken en je reis hier omheen te plannen. Deze verschillen wel binnen Kenia. 

Pracht & Praal van Kenia

Pracht & Praal van Kenia

Over het algemeen is december tot februari de beste reistijd. In deze maanden liggen de temperaturen hoger dan in de droge periode. Ga je speciaal voor een safari naar Kenia? Dan kun je het beste in de droge tijd van juni tot en met september gaan. De dieren hebben dan minder drinkplekken en de kans is groter dat je ze bij de waterrijke plekken kunt spotten.  

Individuele rondreis Kenia
Vanaf€2.895

Individuele rondreis Kenia

De regenperiodes in Kenia zijn van maart tot en met mei en van oktober tot en met december. Meestal gaat het om korte stortbuien of een storm die duidelijk herkenbaar is door het samenpakken van de wolken. Maar het kan in Kenia ook langdurig regenen. In het binnenland is de lucht droog en zijn de nachten als koud te omschrijven. Als je naar de kust trekt zul je daar een constante hoge temperatuur en luchtvochtigheid ervaren. 

4. Visum nodig

Safari Kenia Highlights Deluxe
Vanaf€5.498

Safari Kenia Highlights Deluxe

Als je Kenia wilt bezoeken, heb je een visum nodig. Je kunt deze vooraf alvast aanvragen. De Keniaanse overheid geeft je de mogelijk om het hele proces online af te handelen. De aanvraag duurt ongeveer 2 werkdagen en kost ongeveer €46 (51 USD). Je ontvangt een evisum dat je mee moet nemen en laten zien als je Kenia binnenkomt. Het visum is 3 maanden geldig voordat je op reis gaat. Eenmaal aangekomen in Kenia is het visum 90 dagen geldig. 

5. Vervoer naar en in Kenia

Best Deal Safari & Strand
Vanaf€2.784

Best Deal Safari & Strand

Vanuit Nederland zijn er diverse rechtstreekse vluchten naar Kenia. Het land heeft verschillende vliegvelden. De belangrijkste zijn die van Nairobi en Mombassa. De vliegtijd naar Nairobi is ongeveer 8,5 uur, naar Mombassa is het zo’n 9,5 uur. Daarnaast worden de vliegvelden aan de kustplaatsen Malindi en Lamu archipel voornamelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt. In het binnenland vind je ook enkele kleine luchthavens of landingsbanen die voornamelijk gebruikt worden om de bereikbaarheid van enkele nationale parken te vergroten. 

5.1. Binnenlandse vluchten

Beleef de migratie van Oost-Afrika (16 dagen) - start Nairobi
Vanaf€6.692

Beleef de migratie van Oost-Afrika (16 dagen) - start Nairobi

Houd er rekening mee dat Kenia een groot land is en de afstanden tussen verschillende attracties dus ook aanzienlijk. Voor het overbruggen van grote afstanden, wordt een binnenlandse vlucht aangeraden. Als je bijvoorbeeld van een kustplaats naar een natuurpark wilt, kun je kiezen voor een binnenlandse vlucht. 

5.2. Georganiseerde tour sterk aan te raden

Over het algemeen wordt aangeraden om in Kenia met een georganiseerde tour rond te reizen. Het slechte wegdek en corrupte politieagenten maken zelf rondreizen een hele onderneming. 

5.3. Zelf autorijden ten sterkste af te raden

Individuele rondreis Kenia
Vanaf€4.795

Individuele rondreis Kenia

Zelf autorijden in Kenia is niet aan te raden. Het wegennetwerk is vaak slecht. In het zuiden van het land kun je wat geasfalteerde wegen tegenkomen, maar in het binnenland zijn alleen zandwegen te vinden. Deze veranderen na een regenbui in modderpoelen. Verder zijn de wegen niet goed onderhouden zodat er veel kuilen in zitten. Het roekeloze rijgedrag van de Kenianen zelf maakt het transport op de wegen er niet veiliger op. 

5.4. Matatu

Groepsrondreis Kenia en Tanzania
Vanaf€2.999

Groepsrondreis Kenia en Tanzania

Een populair vervoersmiddel van de lokale bevolking is de matatu. Dit is een gedeelde taxi. Als je voor dit transportmiddel kiest, let dan goed op je eigendommen, er komen regelmatig berovingen voor. En het dragen van een gordel is verplicht. Je herkent de minibusjes aan de witte kleur met gele streep. Ze rijden niet alleen binnen steden, maar ook tussen steden en dorpen. In een stad kun je ze overal aanhouden. Als je voor een interlokale matuta kiest, hebben deze vaak vaste op- en uitstapplaatsen. Er zijn geen vaste reistijden voor deze gedeelde taxi´s - ze vertrekken als ze vol zitten. 

5.5. Trein of bus

Safari Discover Kenia Deluxe
Vanaf€4.622

Safari Discover Kenia Deluxe

Je kunt ook voor reizen met de trein of bus in Kenia kiezen. Treinreizen zijn vaak een heel avontuur en geen aanrader. Houd rekening met lange reistijden en wagons van slechte staat. Het boeken van een eersteklas kaartje is echt nodig. Bussen in Kenia leggen zowel korte als lange afstanden af. Je kunt het beste een dag voorafgaand aan je reis een kaartje kopen. Een busreis is alleen geen rustgevende trip. Je zult vaak niet kunnen slapen en verkopers kunnen je lastig vallen tijdens de reis. 

6. Bezienswaardigheden rondreis Kenia

Pracht & Praal van Kenia Privé
Vanaf€4.116

Pracht & Praal van Kenia Privé

Wat zijn nu de echte highlights van Kenia? En wat mag je dus echt niet missen als je op vakantie gaat naar dit land? We hebben een top 20 met lokale attracties op een rij gezet die je gezien moet hebben voordat je weer naar huis gaat. Voor een vakantie Kenia met safari vind je volop tips in deze top 20. 

6.1. Rift Valley

De Rift Valley (de grote slenk) is een vallei die van Syrië tot Mozambique loopt. Het is een enorme breuklijn in het aardoppervlakte. Rift Valley ligt op de grens van twee tektonische platen. Deze bewegen uit elkaar. De breedte verschilt en in Kenia is het breedste punt te zien van zo'n 100 kilometer. Het gebied is vulkanisch actief en de grond erg vruchtbaar. Je kunt hier dus genieten van zoute meren, dalen, kloven en hete bronnen. 

6.2. Lake Turkana

In de Rift Valley vind je het Turkanameer. Dit is het grootste permanente woestijnmeer ter wereld. Het water van drie rivieren stromen het meer in, alleen stroomt er geen rivier meer uit. Door verdamping wisselt de waterhoogte. Wist je dat je het water in Lake Turkana zelfs kunt drinken? Rondom het meer vind je vele rotsen, deze zijn van vulkanische oorsprong. Deze bieden een thuis aan schorpioenen en adders. Verder vind je rondom het meer nijlkrokodillen. Deze populaire bestemming is gevaarlijk voor toeristen zonder gids of ervaring. Wees erop bedacht dat plotselinge en hevige stormen geregeld voorkomen.

6.3. Loisaba Conservancy

In het noorden van Kenia is het Loisaba Conservancy gevestigd. In het natuurreservaat Loisaba vind je een overvloed aan dieren in het wild, uitstekende accommodatie en avontuurlijke activiteiten. Vanuit de Loisaba Star Beds geniet je van een prachtig uitzicht over de vallei en een waterput die bezocht wordt door de dieren. En natuurlijk over de eindeloze Afrikaanse hemel. je wordt verwelkomt door een team van traditionele Samburu & Laikipiak Maasai krijgers. 

6.4. Lewa Wildlife Conservancy

Het Lewa Wildlife Conservancy ligt in het midden van Kenia. Het biedt een onvergetelijke combinatie van uitzichten, dieren spotten, gastvrijheid en educatie over het behoud. In dit natuurpark vind je één van de hoogste wild dichtheden in Kenia. 12% van de witte en zwarte neushoorns van het land wonen in dit park. Ook vind je wereld´s grootste populatie Grevy zebra´s in het Lewa Wildlife Conservancy. Bij een bezoek aan het natuurpark kun je verder olifanten, giraffen, leeuwen en meer dan 400 vogelsoorten tegenkomen. Niet alleen geniet je van een fantastisch avontuur in het park, je helpt ook rechtstreeks aan het behoud van de natuur en gemeenschapsontwikkeling. 

6.5. Mount Kenya National Park 

Met 5199 meter is Mount Kenya de hoogste berg in Kenia. En zelfs de een na hoogste berg van Afrika, na de Kilimanjaro in Tanzania. Mount Kenya is een uitgedoofde vulkaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de grond om de berg zeer vruchtbaar is. Je zult dan ook veel landbouw in de lager gelegen beiden tegenkomen. Het gebied wordt beschermd door het Mount Kenya National Park. Op heldere dagen kun je de top die door sneeuw wordt bedekt zien. Vaker wordt deze echter omringd door wolken. In het park kun je wilde zwijnen, olifanten en bijvoorbeeld luipaarden spotten. 

6.6. Meru National Park

In het midden van Kenia ligt het Meru National Park. Waar het eens bekend stond als berucht stropersgebied, is het nu uitgegroeid tot een bijzonder natuurpark. Het Meru National Park bestaat namelijk grotendeels uit moerassig gebied. Dit komt niet omdat er bijvoorbeeld veel regen valt, maar door de maar liefst 15 rivieren die door het park stropen. Deze ontspringen op Mount Kenya en komen uit in de Tana Rivier. Dit is de langste rivier van Kenia. 

Beleef de migratie van Oost-Afrika (16 dagen) - start Nairobi
Vanaf€6.692

Beleef de migratie van Oost-Afrika (16 dagen) - start Nairobi

Voor een vakantie Kenia safari kun je in dit park flora bekijken. Het staat namelijk vooral bekend om zijn bloemen en planten. Er wonen wel wilde dieren in het park, alleen zijn deze vaak moeilijk te spotten. Het vele water in het park zorgt voor hoog gras, wat het zicht op bijvoorbeeld zebra´s en luipaarden belemmert. In het park kun je heel goed hiken of door de Tana rivier raften. 

6.7. Nairobi

Een bezoek aan de Keniaanse hoofdstad mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een Kenia vakantie. In deze veelzijdige stad geniet je van diverse boeiende bezienswaardigheden. Je vindt er bijvoorbeeld diverse musea om te bezoeken. Zoals het Nairobi National Museum. Het huis van schrijfster Karen Blixen waar zij haar boek ´Out of Africa´ schreef kun je ook in Nairobi bezoeken. Als je zin hebt om te shoppen, breng je een bezoekje aan een van de winkelcentra. Een bijzondere bezienswaardigheid is het aan de stad grenzende national park.  

Safari Klassiek Kenia
Vanaf€3.377

Safari Klassiek Kenia

In Nairobi geniet je van een mix van natuur, cultuur en architectuur met bijvoorbeeld hoge wolkenkrabbers. Vanuit Nairobi kun je diverse dagtrips maken, waaronder naar het Bombas of Kenya, een traditioneel dorp. Het dorp is speciaal opgericht als toeristische attractie. Je maakt er kennis met de Keniaanse samenleving en kunt genieten van dagelijkse shows met rituele dansen.  

6.8. Nairobi National park

In de stad vind je het Nairobi National Park. Dit is het enige safaripark ter wereld in een grote stad. Deze populaire bezienswaardigheid is het boegbeeld van Nairobi. Vanuit het park geniet je ook van een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. 

6.9. Sheldrick Wildlife trust

In het Nairobi National Park is de Sheldrick Wildlife Trust gevestigd. Deze organisatie staat bekend om hun werk om olifanten te beschermen. Zij runnen het meest succesvolle reddings- en revalidatieprogramma voor olifanten wezen ter wereld. En ze bieden de mogelijkheid om een olifanten-, neushoorn- of girafwees te adopteren. Elke dag is het centrum één uur open voor bezoekers. Je kunt dan zien hoe de olifanten genieten van hun modderbad en gevoed worden. Een bezoek is zowel informatief als educatief. Zo wordt er van alles over de bedreigingen voor olifanten verteld, net als over het werk van de stichting. 

6.10. Giraffe Center

Op ongeveer 20 kilometer van Nairobi vind je het Giraffe Centre. Dit is opgericht om de bedreigde giraffe te beschermen die alleen in de graslanden van Oost-Afrika voorkomt. Tijdens een bezoek aan het centrum kun je de giraffen niet alleen van dichtbij bekijken, maar ook eten geven. 

6.11. Lake Nakuru National Park

In het zuidwesten, schuin boven Nairobi, ligt het Lake Nakuru National Park. Dit park staat sinds 2011 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park draait het eigenlijk allemaal om Lake Nakuru dat midden in het park ligt. Je kunt volop flamingo´s bekijken die op de overvloed aan algen in het meer afkomen. En als je geluk hebt kom je witte en zwarte neushoorns in het park tegen. Zij trekken rustig rond in de beschermde leefomgeving. En gebruiken het Nakuru meer om te drinken. 

6.12. Hell's Gate National Park

Het Hell’s Gate National Park toont hoe weersinvloeden de natuur beïnvloeden. Zo omvat dit park bijvoorbeeld een prehistorisch meer dat nu volledig droog staat. En in het landschap kom je metershoge wanden tegen in uiteenlopende vormen. Vroeger stroomde hier een rivier, maar nu staat het allemaal droog. En kun je er dus een prachtige wandeling maken. Dit natuurpark biedt je de unieke mogelijkheid om het lopend, of zelfs op de fiets, te bezoeken. In het national park wonen ook diverse dieren zoals jachtluipaarden, hyena´s en buffels.  

6.13. Masai Mara Natuurreservaat 

In het zuidwesten van Kenia vind je het bekendste natuurreservaat van het land. Het ongeveer 1500 km2 grote Masai Mara. Een trekpleister die je zeker niet mag missen. Als je de seizoenstrek van miljoenen gnoes en zebra´s naar de Serengeti-vlakte in Tanzania wilt zien, moet je hier zijn. Twee keer per jaar kun je hier namelijk de ´grote migratie´ bekijken. De dieren gaan tijdens het droge seizoen op zoek naar voedsel en water. Tijdens de tocht moeten ze de rivier de Mara oversteken. Hier komen jaarlijks veel dieren bij om, aangezien de rivier moeilijk over te steken is. Hongerige krokodillen rondom de rivier proberen namelijk hun prooi te vangen.  

Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Premium
Vanaf€3.579

Beste van Kenia (8 dagen) - cat. Premium

Houd er rekening mee dat het wegennetwerk in het natuurpark niet in optimale conditie is. Je vindt er vooral onverharde wegen. Tijdens de droge tijd zijn deze goed te bereiden door allerlei soorten auto´s. Echter, in de regentijd zijn ze moeilijk begaanbaar. Als je wilt overnachten in de Masai Mara kun je kiezen uit verschillende arrangementen. Van kamperen in een tent tot slapen in een luxe lodge. 

6.14. Gedi ruïnes

Aan de kust van Kenia bevinden zich de Gedi ruïnes. Hier kun je nog staande gebouwen zoals moskeeën, een paleis, huizen en een fort bekijken. Alle bouwwerken zijn gemaakt van steed en hebben één verdieping. Deze voormalige stad zou tussen de dertiende en zeventiende eeuw bestaan hebben. En de bouwwerken worden omschreven als Swahileense architectuur. Al kun je er ook Perzische en Arabische elementen ontdekken. 

6.15. Bio-Ken Snake farm

In Kenia komen 127 verschillende slangensoorten voor. Ongeveer 10 soorten kunnen zeer pijnlijk zijn en van rond de 24 soorten is een beet dodelijk. Bio-Ken Snake Farm is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in slangen en slangenbeten. Op ongeveer 5 minuten rijden van de kustplaats Watamu, kun je hier de grootste collectie slangen in Oost-Afrika bekijken. Het noodnummer als je gebeten bent door een slang is +254 718 290 324.

6.16. Haller Park

Een natuurpark aan de Keniaanse kust is Haller Park. Dit park is van een woestenij met tijd, toewijding en lokale ondersteuning uitgegroeid tot een prachtig toevluchtsoord voor dieren en planten. Je kunt hier van beide een grote variëteit bekijken. Flora en fauna komen hier samen. Daarnaast is het park een recreatiepark voor toeristen en de lokale bevolking.  

6.17. Fort Jesus museum in Mombassa

De tweede stad van Kenia is Mombassa. Het is een belangrijke havenstad en je kunt er terecht voor een heerlijke strandvakantie langs de Keniaanse kust. Aan de kust vind je de toeristische trekpleister Fort Jesus. Dit fort werd in 1593 gebouwd om de Portugese belangen in de Indische Oceaan te beschermen. In de geschiedenis van het fort heeft het ook dienst gedaan als slavenhuis en gevangenis. Momenteel is het een museum en kun je archeologische vondsten bekijken. Vaak is het fort ook het startpunt voor een excursie door Mombasa.   

6.18. Diani beach

Safari Discover Kenia Deluxe
Vanaf€4.622

Safari Discover Kenia Deluxe

Als je wilt genieten van brede witte stranden, moet je zeker een bezoekje brengen aan Diani Beach. Dit is het populairste strand in Kenia, gelegen aan de Indische Oceaan. Duikers kunnen hier hun ogen uitkijken bij de kleurrijke koraalriffen. En ook watersporters kunnen hier van vele activiteiten genieten. Vanuit Diani Beach kun je ook diverse excursies boeken. 

6.19. Tsavo National Park

Eén van de oudste en grootste nationale parken van Kenia is het Tsavo East National Park. Het Tsavo West National Park hoorde voorheen bij dit park. Maar tegenwoordig worden de parken gescheiden door een drukke snelweg. Je vindt deze nationale parken in het zuiden van het land. In het National Park Tsavo East kun je genieten van overweldigende natuur en gevarieerd wild wat in het park woont. Het National Park Tsavo East is vlakker dan het westelijke park en valt eerder droog. In het westelijke deel vind je een een meer bergachtig landschap met waterrijke gebieden. Je kunt hier dus beter dieren spotten dan in het oostelijke park. Voor een safari wordt over het algemeen dan ook Tsavo West aangeraden in plaats van Tsavo East. 

6.20. Kisite Mpunguti Marine National Park

Het Kisite Mpunguti Marine National Park ligt in het water, in het zuiden van Kenia op de grens met Tanzania. Het is opgericht om de schilderachtige eilanden en het dierenleven te beschermen. Het park omvat 3 kleine eilanden. Erom heen vind je volop koraalriffen. En er worden regelmatig dolfijnen voor de kust gespot.Je kunt het national park alleen per boot bereiken. Het ligt op 11 kilometer vanaf de kust van Shimoni. Tijdens een dagtrip kun je er duiken, snorkelen, vogels spotten of genieten van de zee en stranden. Kisite wordt als één van de mooiste snorkellocaties in de omgeving omschreven. Er zijn trouwens ook mogelijkheden om op één van de eilanden te verblijven. 

7. Boek een rondreis naar Kenia: vergelijk aanbieders en accommodaties

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium
Vanaf€6.585

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Premium

Kenia is door de vele natuurparken perfect voor een safari vakantie. Ook kun je er nog de authentieke bevolking zoals de Masai tegenkomen. En aan de kust geniet je van prachtige stranden en koralen voor een duikvakantie. De combinatie maakt een vakantie naar Kenia een ware belevenis.  

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Kenia

Vanaf€3.579

Kenia

Een korte maar onvergetelijke rondreis door Kenia waarbij u afwisselende safari's maakt in Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru. De Masai Mara staat bekend om haar eindeloze vlaktes, aan de oevers van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden maar ook veel verschillende vogels. Het mooiste wordt voor het laatst bewaart; u verblijft u twee nachten aan de voet van de Kilimanjaro in het Amboseli National Park. In deze korte tijd krijgt u een goede impressie van dit safariland. Eventueel kan de rondreis nog verlengd worden met een paar dagen strand in Mombasa, of zelfs Zanzibar is mogelijk.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€3.799

Samburu, Kenia

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
5 / 5

Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safariâs, bezoeken de kleurrijke Maasai en sluiten de reis relaxt af op het eiland Zanzibar. Deze reis is alleen geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen doordat we reizen met onze eigen safaritruck, de wegen hier en daar wat hobbels bevatten en we vaak vroeg opstaan om zoveel mogelijk van deze prachtige landen te kunnen zien. We slapen een aantal nachten in hotels, maar wat deze reis echt bijzonder maakt zijn de kampeerovernachtingen tussen het wild en onder de sterrenhemel. Een waar avontuur!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.999

Nairobi, Kenia

Tijdens deze rondreis door Kenia en Tanzania bezoeken we de meest belangrijke hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we prachtige parken die zeer geschikt zijn voor de gamedrives; Masai Mara, Serengeti, Tarangire en de wereldberoemde Ngorongoro krater. De uitgestrekte savanne en de prachtige wilde dieren geven een prachtig beeld van Afrika. We reizen met onze eigen truck, overnachten onder de sterren in tenten en soms ook in lodges. Naast de natuur is de cultuur ook indrukwekkend. We bezoeken de Masai stam en leren over de tradities en gewoontes. Kortom, een ideale reis om in een korte periode het unieke Afrika gevoel te ervaren!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€6.692

Kenia

Bij vele staat het zien van de migratie van gnoes (wildebeest) en zebra's, die zich ieder jaar voltrekt in Oost-Afrika, op de bucketlist aangezien dit de meest spectaculaire wildervaring is die u kunt bedenken. Deze kleinschalige groepsreis door Kenia en Tanzania is zo ontworpen dat alle gebieden waar de dieren langs trekken worden bezocht - dit is dus een bijna absolute garantie dat u ze zult zien! We verblijven op verschillende locaties 2 tot 3 nachten zodat we overal voldoende tijd hebben. Na vertrek uit Nairobi verblijven we eerst een paar nachten in Amboseli Nationaal Park waar u kunt genieten van het spectaculaire zicht op de Kilimanjaro Lake Manyara. Via Arusha komen we aan bij Lake Manyara National Park en Tarangire National Park. Via de beroemde Ngorongoro krater reizen we naar de Serengeti. Een korte oversteek naar Kenia volgen we het spoor in Masai Mara waarna de reis weer eindigt in Nairobi.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€6.927

Kenia

Tijdens deze gevarieerde combinatie safarireis ziet u de mooiste kanten van zowel Kenia als Tanzania. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Via de roze flamingo's van Lake Nakuru reist u door naar de voet van de Kilimanjaro in het Amboseli National Park. Vervolgens steken we de grens over met Tanzania en gaan hier de 4 noordelijk gelegen parken van Tanzania bezoeken. Naast de parken Lake Manyara en Tarangire bezoeken we het achtste wereldwonder de Ngorongoro Krater en de uitgestrekte savannen van de Serengeti. De overnachtingen zijn in prima lodges en u reist in een 4x4 safarivoertuig met pop-up dak. Het is mogelijk uw safari aan het einde van de reis te verlengen aan het Keniaanse strand van Mombasa of op het tropische specerijeneiland Zanzibar.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€2.995

Kenia

Een korte maar onvergetelijke rondreis door Kenia waarbij u afwisselende safari's maakt in Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru. De Masai Mara staat bekend om haar eindeloze vlaktes, aan de oevers van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden maar ook veel verschillende vogels. Het mooiste wordt voor het laatst bewaart; u verblijft u twee nachten aan de voet van de Kilimanjaro in het Amboseli National Park. In deze korte tijd krijgt u een goede impressie van dit safariland. Eventueel kan de rondreis nog verlengd worden met een paar dagen strand in Mombasa, of zelfs Zanzibar is mogelijk.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag
Vanaf€6.585

Kenia

Tijdens deze gevarieerde combinatie safarireis ziet u de mooiste kanten van zowel Kenia als Tanzania. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Via de roze flamingo's van Lake Nakuru reist u door naar de voet van de Kilimanjaro in het Amboseli National Park. Vervolgens steken we de grens over met Tanzania en gaan hier de 4 noordelijk gelegen parken van Tanzania bezoeken. Naast de parken Lake Manyara en Tarangire bezoeken we het achtste wereldwonder de Ngorongoro Krater en de uitgestrekte savannen van de Serengeti. De overnachtingen zijn in uitstekende lodges en u reist in een 4x4 safarivoertuig met pop-up dak. Het is mogelijk uw safari aan het einde van de reis te verlengen aan het Keniaanse strand van Mombasa of op het tropische specerijeneiland Zanzibar.

BEKIJKEN
Afrikaplus.nl
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?