Rondreis Australië

Rondreis Australië: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 176 rondreizen naar Australië.

bekijken

Sydney Opera House Australie
Australië ligt zo ongeveer aan de andere kant van de wereld. Rechtstreeks is het een afstand van 14.784 kilometer. Met het vliegtuig duurt de reis tussen de 16 en 21 uur, afhankelijk van het vliegveld waar je landt. Kom je aan op Darwin dan is de vliegreis ‘slechts’ 16 uur en 35 minuten, maar ga je naar Hobart of Sydney dan ben je al snel 21 uur onderweg. Maar laat de afstand je niet afschrikken. Australië is een fantastisch land om op vakantie te gaan!

1. Kenmerken rondreis Australië

Australië is een enorm groot land met vele bezienswaardigheden. Onlangs hebben er ook enorme bosbranden plaatsgevonden. In dit artikel hebben we alle handige weetjes en tips voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken rondreis Australië

Land Australië
Werelddeel Oceanië
Klimaat Mediterraan klimaat / woestijnklimaat
Inwonersaantal  23 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar  10 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 16 tot 21 uur
Valuta Australische dollar
Taal Engels
Tijdsverschil met Nederland 9 uur later in de zomer/ 10 uur later in de winter
Prijsniveau Hoog
Beste reisperiode Het hele jaar door
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand, sport, stad
Soort reis Groepsreis, alleenreizers, stellen en gezinnen
Visum nodig Ja
Inenten Niet nodig

 

2. Update bosbranden Australië 2020

Zoals wellicht bekend heersen er op moment van schrijven (januari 2020) hevige bosbranden in Australie. Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan naar Australië kijk dan goed of de plek veilig genoeg is.

  • Door de hoge temperaturen en harde wind zijn de branden niet onder controle te krijgen
  • Grote delen bossen zijn volledig afgebrand
  • Op dit moment zijn er 24 mensen en miljoenen dieren overleden als gevolg van de brand en rook
  • De luchtkwaliteit is op sommige plaatsen het slechtste van de wereld
  • De bosbranden zijn zelfs vanuit de ruimte goed zichtbaar
  • Het rode kruis heeft GIRO 5125 geopend om slachtoffers van de vele branden te helpen

3. Voor een reis naar Australië is een visum verplicht

Een vakantie naar Australië begint met het aanvragen van een visum. Zonder een geldig visum kom je land niet in. Dit geldt voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Een visum regelen duurt vaak lang en is een bureaucratisch proces. Zorg er dus voor dat je op tijd een visum aanvraagt wanneer je een reis hebt geboekt. Wil je graag dat het aanvragen van je visum sneller en vooral gemakkelijker verloopt? Regel het dan via e-visums.  Zij nemen de hele aanvraag uit handen en zorgen voor een goede afhandeling. Zo begint de vakantie al bij het plannen van de reis.

7 daagse Oceanie cruise met de Crown Princess
Vanaf€1.396

7 daagse Oceanie cruise met de Crown Princess

Naast het regelen van het visum zijn er weinig moeilijkheden. Je kunt met een werkvisum werken tijdens je verblijf zodat je een deel van de kosten terug kunt verdienen. Australië heeft veel backpackers die werken tijdens hun verblijf, er zijn dus vele baantjes te vinden. Ga aan de slag op een boerderij of in de horeca. De relaxte sfeer in het land zorgt ervoor dat je je zo thuis voelt tussen de bevolking. 

4. Australië is enorm groot

Australië is een van de grootste continenten op aarde en heeft 13 verschillende tijdzones. Tijdens je vakantie moet je daar rekening mee houden. Zeker omdat veel mensen tijdens hun verblijf in Australië werken om een deel van de reis te bekostigen. Het leven in Australië is 13% duurder dan in Nederland. Een vakantie of rondreis is dus best een dure uitgave. Veel mensen kiezen er daarom voor om een half jaar of een jaar een rondreis te maken, waarbij ze ook werken. Met het geld dat ze dan verdienen bekostigen ze een deel van de vakantie. Naast het kostentechnische voordeel van werken, leer je dan ook de bevolking van Australië en je medereizigers beter kennen. Eigenlijk alleen maar voordelen dus.

Van oceaan naar outback
Vanaf€2.979

Van oceaan naar outback

Het binnenland van Australië bestaat uit woestijn. Het woestijnklimaat dat hier heerst zorgt voor hoge temperaturen en droogte. Verder heeft het land een mediterraansklimaat en in het Noordoosten zijn er regenwouden te vinden. Het weer is dus het hele jaar door heerlijk warm. Ook dit zorgt ervoor dat je een heel jaar door kunt genieten van dit mooie land met zijn vele mogelijkheden.

5. Bezienswaardigheden Australië

Australië is natuurlijk enorm groot en staat bomvol bijzondere bezienswaardigheden. We hebben de meeste populaire bezienswaardigheden van Australië voor je op een rijtje gezet.

5.1 Sydney Opera House

Veel backpackers of mensen die een rondreis door Australië maken beginnen hun reis in Sydney. Het is de grootste stad van Australië, waar vanuit je vele excursies en activiteiten kunt plannen. Sydney is natuurlijk vooral bekend van het Sydney Opera House. Het Sydney Opera House is ontworpen in 1955 door Jorn Utzon. Het gebouw is in 1973 geopend door Koningin Elizabeth II, veertien jaar nadat er begonnen is met de bouw. Het gebouw is gemaakt voor opera en andere podiumkunsten zoals muziek, dans en theater.

5 daagse Australië&Nieuw Zeeland cruise met de Voyager of the Se
Vanaf€478

5 daagse Australië&Nieuw Zeeland cruise met de Voyager of the Se

Naast de operazaal zijn er een aantal concertzalen, restaurants en bars gevestigd in het pand. Een voorstelling in het Sydney Opera House is zeker een bezoek waard wanneer je in Australië bent. Daarnaast is Sydney een grote stad waar je heerlijk kunt genieten van lekker eten en drinken. Vele excursies worden georganiseerd vanuit Sydney. Het is ook een plaats waar je als backpacker gemakkelijk aan de slag kunt in de horeca. 

5.2 Blue Mountains

8 daagse Oceanie cruise met de Voyager of the Seas
Vanaf€641

8 daagse Oceanie cruise met de Voyager of the Seas

Een bezoek aan de Blue Mountains wordt ook vanuit Sydney geregeld. Dit is een bos van eucalyptusbomen. De bomen geven een blauwe gloed, waar de naam van de bergen vandaan komt. In de bergen zie je een speciale rotsformatie bij Echo Point. De aboriginals vertellen hierbij het verhaal van de zussen Meehni, Wimlay en Gunnedoo die zijn versteend. Deze rotsformatie wordt daarom ook wel The Three Sisters genoemd. Het uitzicht vanaf Blue Mountain is echt adembenemend en zeker een bezoek waard. 

5.3. Australian war memorial

De naam zegt het eigenlijk al, dit is het nationaal oorlogsmonument van Australië. Het monument staat in de hoofdstad Canberra. Het Australian War memorial is een monument voor alle militaire doden van alle oorlogen waaraan Australië heeft deelgenomen. Het monument bestaat uit drie delen: the commemorative area inclusief The Tomb of the Unkown Australian Soldier, de memorial’s galleries (het museum) en the Research Centre (waar alle documenten en gegevens worden bewaard). Bij het museum ligt ook een buitenzwembad: Sculpture Garden. Hier kun je een heerlijke verfrissende duik nemen. Het Australian War memorial geeft je een interessante blik in de oorlogsgeschiedenis van Australië.

5.4 Newcastle Memorial walk

Naast de Australian War memorial is er in Australië nog een monument ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers en dat is de Newcastle Memorial walk. Deze wandeling is gemaakt ter herdenking van het eeuwfeest van de Eerste Wereldoorlog en het begin van de staalproductie in Newcastle in 1915. Het is een monument voor alle mannen en vrouwen die hun gemeenschap en hun land dienden. 

4 daagse Australië&Nieuw Zeeland cruise met de Crown Princess
Vanaf€294

4 daagse Australië&Nieuw Zeeland cruise met de Crown Princess

De Newcastle Memorial walk is voorzien van een 160 meter hoge klifbrug. Deze brug is versierd met stalen silhouetten van soldaten. Deze silhouetten zijn gegraveerd met bijna 400 familienamen van bijna 11.000 bekende Hunter Valley mannen en vrouwen die hebben meegevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast staan er langs het looppad bovenop de klif panelen met informatie over de Eerste Wereldoorlog en belangrijke plaatsnamen. Een groot stuk geschiedenis kun je hier terug lezen tijdens een bijzondere wandeling.

5.5 Castle Hill

Castle Hill is een buitenwijk van het Hill District in Greater Western Sydney. In deze wijk vind je heel veel terug van de aboriginal geschiedenis van Australië. De wijk Castle Hill was oorspronkelijk de thuisbasis van het Bidjigal-volk. Dit volk is een clan van het Dharuk-volk dat het hele land ten westen van Sydney bezette. Pemulwuy is de bekendste Aboriginal persoon uit die tijd. Hij leidde de verzetsbeweging tegen de kolonisten. Veel van zijn nalatenschap kun je terug zien in deze buitenwijk. Wil je meer te weten komen over de aboriginal geschiedenis van Australië? Dan mag deze plaats niet op je route ontbreken.

5.6. South Bank parklands

Van de aboriginal geschiedenis van Australië, gaan we naar South Bank parklands. Dit is een cultureel, sociaal, educatief en recreactief district in Brisbane, Queensland. Het park ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Brisbane. De parken zijn gevestigd op de voormalige World Expo 88 locatie en zijn nu een van de populairste toeristische attracties van Brisbane. In de South Bank parklands zijn onder andere het Queensland Conservatorium, the Wheel of Brisbane, the Nepal Peace Pagoda, Streets Beach en de Grand Arbor gevestigd. Deze geweldige attracties zijn zeker een bezoekje waard. Ook kun je er heerlijk eten in de vele restaurants en cafés. 

5.7. Koninklijke botanische tuinen van Melbourne

Hou je van bloemen en planten? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de koninklijke botanische tuinen van Melbourne. De tuinen zijn opgericht in 1946 aan de zuidkant van de rivier de Yarra. Het is 36 hectare groot en helt af naar de rivier. Je vindt er bomen, tuinbedden, meren en gazons. In de botanische tuinen van Melbourne zijn meer dan 50.000 individuele planten te vinden. In totaal zijn er 8500 verschillende soorten planten in de tuinen. Er zijn 30 levende plantencollecties.

Bij de koninklijke botanische tuinen van Melbourne horen ook de Carnbourne gardens. Deze zijn opgericht in 1970. Het doel van deze tuinen waren het behoudt van biodiversiteit binnen Australische planten. In 1989 zijn de tuinen geopend voor het publiek. De Carnbourne gardens en de Melbourne Gardens vormen samen de Royal Botanic Gardens Victoria. Voor bloemen en planten liefhebbers een echte must om te zien.

5.8. Cairns Botanic Gardens

De Cairns Bontanic gardens werden eerst de Flecker Botanical Gardens genoemd. Het park is opgebouwd van 1886 tot 1960 en is een tropisch paradijs. De Cairns Bontanic Gardens is een tentoonstelling van tropische planten in Australië. Je ziet er de mooiste tropische planten en leert meer over de tropische flora en tuinbouw. Een prachtige omgeving die het bezoeken meer dan waard is.

5.9. Kings Park & botanische tuin

Perth is een bijzondere plaats waar je vele excursies en uitstapjes kunt maken. Een van de mooiste parken daar is het Kings Park. Dit park is een botanische tuin met onder andere prachtige orchideeën. In het park vind je naast de botanische tuinen ook een grasrijk park en natuurlijk bushland op de berg Eliza. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Swan River en Darling Range. In totaal zijn er in het park meer dan 324 inheemse plantensoorten, 215 bekende inheemse schimmelsoorten en 80 vogelsoorten te vinden. In het Kings Park zijn vele vrijwilligers actief die je graag een rondleiding willen geven. Tijdens deze rondleidingen vertellen ze je meer over de planten en vogelsoorten die leven in deze bijzondere tuin.

5.10. The Bell Tower

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland
Vanaf€7.359

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland

Wanneer je in Perth bent is een bezoekje aan The Bell Tower ook een aanrader. De Swan Bells zijn een set van 18 klokken in The Bell Tower. Ze hangen in een speciaal gebouwde companile van hoog koper en glas. In totaal is deze companile 82,5 meter hoog. De klokken zijn vernoemd naar de Swan River waar de toren op uitkijkt. De klokken zijn de op een na grootste reeks veranderende belletjes ter wereld. Tijdens een bezoekje kun je luisteren naar de prachtige muziek van de klokken. 

5.11. Swan River

Van oceaan naar outback
Vanaf€2.979

Van oceaan naar outback

Door Perth loopt een prachtige rivier waar je zeker een kijkje moet gaan nemen wanneer je in Australië bent. De Swan River is een traagstromende rivier van 72 kilometer lang. Hij loopt door het centrum van Perth. De rivier heeft een klein Nederlands tintje. De rivier werd in 1697 door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh, de Swarte Swaene Revier genoemd. Dit vanwege de zwarte zwanen die in de rivier zwommen. Het is altijd leuk om een stukje Nederlandse geschiedenis te zien in een land als Australië.

5.12. Cable beach

10 daagse Azië cruise met de Crown Princess
Vanaf€672

10 daagse Azië cruise met de Crown Princess

Iedereen houdt van het strand, daarom mag Cable Beach niet ontbreken tijdens je rondreis door Australië. Het is een 22 kilometer lang zandstrand aan de oostelijk Indische Oceaan. Cable Beach is vernoemd naar de telegraafkabel tussen Broome en Java in 1889. In het uiterste zuiden van het strand ligt Gantheame Point. De vuurtoren van Geantheame Point is een goede plek voor het spotten van dolfijnen en walvissen. Bij eb zijn er voetafdrukken van dinosauriërs zichtbaar in de rotsen. Een bijzondere plaats om te bezoeken waar je naast een stukje geschiedenis vooral kunt genieten van het heerlijke strand en de rust.

5.13. Turquoise Bay

8 daagse Oceanie cruise met de Voyager of the Seas
Vanaf€641

8 daagse Oceanie cruise met de Voyager of the Seas

Hou je van duiken en snorkelen? Ga dan zeker naar Turquoise Bay tijdens je vakantie. Dit prachtige witte zandstrand met blauw water is een unieke locatie om te gaan snorkelen. Het heldere water zorgt ervoor dat je kunt genieten van de prachtige natuur onder water. Een geweldige beleving die je echt niet mag missen.

5.14. Cape Le Grand National Park

Cape Le Grand is een nationaal park in het zuidwestelijke deel van Perth. Het park is 31.801 hectare groot en is opgericht in 1966. Het is een nationaal park met een ruige kustlijn. De kustlijn wordt afgewisseld door granietrotsen en kleine baaien met witte zandstranden. Bekende baaien en stranden in Cape Le Grand zijn: Lucky Bay, Hellfire Bay, Le Grand Beach, Rossiter Bay en Thistle Cove. De bijzondere rotspartijen hebben hoge pieken zoals Mount Le Grand, Frenchman Peak en Mississippi Hill. Dit geweldige natuurgebied is een bezoek meer dan waard. Geniet er van de rust en de natuur.

5.15. Adelaide Botanic Garden

De mooie natuur van Australië komt ook in het Adelaide Botanic Garden goed tot uiting. De Adelaide Botanic Garden is een prachtige botanische tuin in het centrum van Adelaide. Het park is ruim 51 hectare groot. Naast de bijzondere bloemen en planten behoren een aantal bijzondere gebouwen tot de Adelaide Botanic Garden. Dit zijn: The Palm House, Santos Museum of Economic Botany en Goodman Building and State Herbarium. In deze gebouwen staat planten centraal en leer je meer over hun bijzondere eigenschappen. 

5.16. Mount Wellington

Mount Wellington is een berg op het eiland Tasmanië. Tasmanië is een deelstaat van Australië en hier kun je per binnenlandse vlucht of per boot naar toe. Aan de voet van de berg ligt de stad Hobart. Het is de hoofdstad en de grootste stad op Tasmanië. Mount Wellington is 1271 meter hoog en is vaak met sneeuw bedekt. Het eiland Tasmanië is een mooie plaats waar je tijdens je rondreis door Australië zeker een bezoek aan moet brengen. 

5.17. Maria Island National Park

Naast Mount Wellington is op Tasmanië het park Maria Island zeker een bezoek waard. Het park ligt aan de oostkust van Tasmanië. Het is een bijzonder park waar je twee voormalige strafkolonies kunt bezoeken. Tevens zijn er vele ruïnes en gerestaureerde historische gebouwen om te bekijken. Het park is zeer populair onder wandelaars en fietsers. Er zijn enkele uitstekende fietspaden waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur in het park.

Groepsrondreis Australië
Vanaf€6.779

Groepsrondreis Australië

Naast de mooie natuur en de historische gebouwen is er een grote variatie zeldzame vogels te zien in het Maria Island National Park. Sinds 2010 is er een veilige omgeving gemaakt voor de bekende Tasmaanse Duivels. Ze proberen hier een nieuwe populatie Tasmaanse duivels te laten ontstaan om het dier voor uitsterven te behoeden. Nog een reden om dit bijzondere park te bezoeken.

5.18. Bekijk de melkweg in volle glorie

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt maar Australië is een van de beste plekken ter wereld om de melkweg in de ruimte te zien. Dit is een unieke kijk op ons heelal en zal je in Nederland nooit kunnen zien. Op de volgende pagina vind je een paar uitstekende stargazing plekken die je zeker niet mag missen.

6. Boek een rondreis naar Australië: vergelijk aanbieders en accommodaties

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland
Vanaf€7.359

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland

Of je nu gaat backpacken of een rondreis wilt maken door Australië, de plaatsen die wij hierboven hebben besproken mogen niet op je route ontbreken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Je kunt in Australië veel sporten beoefenen zoals rugby, surfen, paardrijden en nog veel meer. Het is een bijzonder land waar je lange tijd kunt genieten van de rust en de relaxte sfeer. 

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Australië

Vanaf€6.779

Sydney, Australië

Beoordeling
8.4 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Australië breng je een bezoek aan de mooiste steden, ongerepte natuur, spectaculaire vergezichten én je maakt kennis met de bijzondere Aboriginal cultuur. Reizen door het onmetelijke Australië is gemakkelijk tijdens deze complete rondreis. Je reist van de Oostkust, via de Great Ocean Road, door de outback naar het tropische Noorden. Om de grotere afstanden te overbruggen maken we vier keer gebruik van een binnenlandse vlucht. De rondreis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. De reisbegeleider zorgt ervoor dat je reis zo optimaal mogelijk verloopt. Naast dat zij eerste aanspreekpunt zijn, geven zij je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants.

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€969

Cairns, Australië

EASTCOAST EXPERIENCEOntdek de adembenemende oostkust van Australië in deze 32-daagse reis Schitterende koraalriffen, tropische regenwouden en bruisende steden: dat is Oost-Australië in een notendop. Droom jij van een onvergetelijke roadtrip langs de betoverende kustlijn en een bezoek aan het beroemde Sydney Opera House? Dan is deze reis iets voor jou!Begin je 32-daagse avontuur in Cairns, de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest. Maak een wandeling langs de prachtige Cairns Esplanade. Deze levendige boulevard langs de kust biedt een prachtig uitzicht op de oceaan, picknickplaatsen, BBQ-faciliteiten en een lagune waar je kunt zwemmen en ontspannen. Op de Cairns Night Markets, kun je winkelen voor souvenirs, lokale ambachten en kleding. Proef ook de heerlijke streetfoodgerechten en geniet van live-entertainment terwijl je door de marktkramen wandelt.Na het ophalen van je camper reis je via het pittoreske Port Douglas naar het betoverende Cape Tribulation, waar het regenwoud de oceaan ontmoet. Na twee dagen keer je terug naar Cairns en vervolg je je reis naar het adembenemende Atherton Tablelands-gebied. Ontdek watervallen, kratermeren en groene landschappen voordat je naar Townsville reist.Laat je camper een dagje staan en pak te voet vanuit Townsville de veerboot naar Magnetic Island, waar je kunt genieten van prachtige stranden, wandelpaden en wilde koala's kunt spotten. Na een bezoek aan Bowen en Airlie Beach is het een echte aanrader een onvergetelijke zeiltocht naar de Whitsunday Islands te maken. Ontspan op witte zandstranden en verken de natuurlijke schoonheid van de eilanden.Je reis gaat verder naar Rockhampton, een stad met een rijke geschiedenis, en Hervey Bay, waar je Fraser Island kunt verkennen. Bezoek het prachtige Noosa National Park voordat je naar Brisbane reist, waar je kunt genieten van de moderne stadsatmosfeer en culturele bezienswaardigheden.Verder zuidelijk stop je in het relaxte Byron Bay, de schilderachtige kustplaats Port Macquarie en de beroemde Hunter Valley met wijnproeverijen en prachtige landschappen. Je laatste stop voor je de camper inlevert is in de adembenemende Blue Mountains met spectaculaire kliffen en watervallen.In Sydney lever je de camper in en heb je nog enkele dagen om de stad te verkennen. Laat je betoveren door het iconische Sydney Opera House, bewonder het uitzicht vanaf de Sydney Harbour Bridge, geniet van heerlijk eten en maak een wandeling langs de prachtige kustlijn van Bronte naar Bondi, waarbij je kunt genieten van uitzichten op de oceaan en pittoreske stranden.Na een onvergetelijke reis vol avontuur en natuurpracht keer je terug naar huis met kostbare herinneringen aan de betoverende oostkust van Australië.

BEKIJKEN
Travelhome.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€7.359

Melbourne, Australië

Beoordeling
8.6 / 10

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis reizen we door twee prachtige landen in Oceanië. Alle facetten komen aan bod. We bezoeken bekende steden in Australië, bewonderen the Great Ocean Road, de ruige Outback én het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ook maken we kennis met de bijzondere Aboriginal en Maori culturen. Steden, cultuur en natuur staan centraal tijdens deze rondreis. Op zoek naar het beste van deze twee indrukwekkende landen? Dan is deze reis zeker iets voor jou!

BEKIJKEN
Sawadee.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.979

Darwin, Australië

VAN OCEAAN NAAR OUTBACKOntdek Australië tijdens deze 29-daagse reis dwars door het prachtige land! Je begint je avontuur in Darwin, waar je de camper ophaalt en klaar bent om Australië te gaan verkennen. De reis begint in het nabijgelegen Kakadu National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met mangrovemoerassen, watervallen, rotsformaties en inheemse rotskunst van duizenden jaren oud die dit park zo uniek maken. Met een kleine omweg terug richting Darwin ontdek je Litchfield National Park, waar je kunt genieten van de vele prachtige watervallen die dit park rijk is. Vervolgens reis je door het uitgestrekte Northern Territory verder richting het zuiden. Rondom Alice Springs verken je de omliggende Outback-landschappen voordat je doorgaat naar Uluru en Kata Tjuta, waar je kunt genieten van de magische zonsopgang en zonsondergang en van de prachtige sterrenhemels. Na een paar dagen in de Outback reis je verder naar Coober Pedy, waar je de fascinerende opaalmijnen kunt verkennen voordat je verder rijdt naar Adelaide. Hier kun je een van de vele monumenten of musea die de stad rijk is bezoeken. Breng een bezoek aan The Grampians National Park voor je richting de kust rijdt naar de start van de Great Ocean Road.  De Great Ocean Road slingert langs de ruige kustlijn van Victoria, met adembenemende uitzichten op de oceaan en spectaculaire rotsformaties, zoals de Twelve Apostles en Loch Ard Gorge. Onderweg kun je genieten van pittoreske stadjes, prachtige stranden en ongerepte natuur. Onderweg naar Melbourne kun je ook stoppen bij Phillip Island om de beroemde Penguin Parade te zien en je te verwonderen over de schattige kleine pinguïns die terugkeren naar hun nesten. Hierna bereik je Melbourne, waar je de camper helaas weer inlevert na een onvergetelijke reis vol avontuur en ontdekkingen. Deze stad biedt talloze mogelijkheden om te verkennen, van trendy cafés tot bruisende straatmarkten en culturele bezienswaardigheden.

BEKIJKEN
Travelhome.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€6.519

Cairns, Australië

AUSTRALIAN ADVENTUREEen onvergetelijk avontuur door oost, zuid en centraal Australië! Met deze reis verken je maar liefst 4 verschillende gebieden van Australië. Drie binnenlandse vluchten en camperhuur op drie verschillende locaties laten je kennismaken met dit schitterende land! Van Cairns naar BrisbaneJe vliegt met Emirates via Dubai naar Sydney vanwaaruit je een doorvlucht neemt naar Cairns, het begin van jouw Australian Adventure! Na een goede nachtrust in een comfortabel hotelbed haal je de eerste camper van deze reis op. In 14 nachten ontdek je het mooiste wat de oostkust te bieden heeft. Verken Daintree Rainforest, het oudste regenwoud ter wereld, snorkel tussen kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen in het Great Barrier Reef en zak de kust verder af richting het zuiden. Je komt schitterende zandstranden en sfeervolle surferplaatsjes tegen en bezoekt betoverende eilanden die hier vlak voor de kust liggen. Ga naar Whitsunday Islands en relax op de prachtige hagelwitte stranden en aan kristalhelder water, en ervaar het wilde leven van dingo's op het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Dit eerste traject sluit je af in het levendige Brisbane. Je levert je camper in en kruipt lekker onder de wol in een fijn hotelbedje voordat je doorvliegt naar het tweede deel van deze reis: The Red Centre!The Red CentreVroeg uit de veren, want de ochtendvlucht naar Alice Springs staat op je te wachten! Na het ervaren van de schitterende oostkust met haar prachtige zandstranden, weelderig groen en heldere wateren, maak je je nu op voor een compleet ander contrast: The Red Centre. Na aankomst in Alice Springs ga je meteen door naar de camperverhuurder om je tweede camper van deze reis op te halen. Je maakt in 5 nachten tijd kennis met dit indrukwekkende gebied. Rijd richting Ayers Rock en wandel over dit heilige grondgebied terwijl je prachtige muurschilderingen aanschouwt, en de grootsheid van deze enorme rotsformatie op je laat inwerken. Geniet van een onbeschrijfelijk mooie zonsondergang bij The Olgas, wat zorgt voor een schouwspel van rode kleuren. Kampeer bij Kings Canyon, een oeroud landschap en immense kloof die je uitnodigt voor spectaculaire wandelingen. Via West MacDonnell National Park rijd je weer terug naar Alice Springs waar je de camper inlevert en meteen op doorvlucht gaat naar..... Adelaide!The Great Ocean RoadEen van de meest iconische wegen van Australië ga je tijdens dit traject verkennen. Kronkelende wegen, prachtige zandstranden, koala's hangend in Eucalyptusbomen, waggelende penguins en rondspringende kangaroo's en wallabies kun je tijdens deze trip verwachten. De avondvlucht brengt je naar Adelaide waar je na een overnachting je derde en laatste camper voor deze reis gaat ophalen. Reis via het natuurgebied de Coorong naar Grampians National Park waar wandelpaden je aanmoedigen om deze bergketen met haar spectaculaire panoramische uitzichten te ontdekken. Reis met je huurcamper verder over de Great Ocean Road en stop onderweg bij verschillende adembenemende plekken, zoals de Gibson Steps, 12 Apostles, Loch Ard Gorge en Great Otway National Park waar je de oudste vuurtoren van Australië beklimt. Neem bij Queenscliff de ferry naar Sorrento en breng een nacht door op Philip Island voordat je jouw huisje op wielen in Melbourne inlevert.SydneyNadat je jouw campertje gedag hebt gezegd vlieg je meteen door naar de bruisende stad Sydney, waar je 5 dagen de tijd hebt om deze sfeervolle stad te bewonderen. Wandel over het gezellige Darling Harbour, pak de boot van Circular Quay naar Manly Beach, struin over de boulevard bij het bekende Bondi Beach en maak mooie foto's bij het iconische Opera House. Ontspan in de prachtige botanische tuinen, geniet van een spectaculair uitzicht over de stad vanuit The Sydney Tower Eye, en ga heerlijk uiteten bij The Rocks. In deze stad verveel je je geen moment!Na vier nachten in deze fantastische stad is jouw reis ten einde gekomen en brengt een avondvlucht je via Dubai weer terug naar Nederland, waar je de volgende middag aankomt.In 37 dagen tijd heb je een geweldige rondreis gemaakt door het fascinerende Australië. Je hebt verschillende gebieden verkend en ontelbare waardevolle herinneringen gemaakt. Dit is ongetwijfeld een reis om nooit te vergeten!

BEKIJKEN
Travelhome.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€8.195

Australië

Ver weg aan de andere kant van de wereld, ligt een van de meest diverse stukjes aarde. Tijdens je reis door het enorme Australië bezoek je de bekende en onbekende hoogtepunten. Je bezoekt mooie stranden, indrukwekkende bergen, woestijnen, tropisch regenwoud en natuurlijk het Great Barrier Reef. Verbaas je over de bijzondere dieren, verken twee van de mooiste kustwegen ter wereld en maak kennis met verschillende Aboriginal bevolkingsgroepen en hun scheppingsverhalen. In de steden overnacht je op centraal gelegen accommodaties, vaak met eigen keuken en wasgelegenheden, terwijl je in de Outback overnacht in mooie, reeds opgezette tenten. Tijdens deze Koning Aap groepsreis door Australië geniet je optimaal van het leven in de stad en in de Outback.

BEKIJKEN
Koningaap.nl
Gevonden: 6 dagen geleden
Vanaf€43

Cairns, Australië

Dit mooie hotel is speciaal ontworpen voor gezinnen en ligt in Cairns. Het etablissement bevindt zich op 3. 7 kilometer van het stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. De bezoekers verblijven op 3. 0 kilometer van de luchthaven. De accommodatie herbergt in totaal 345 accommodatie-eenheden. Cairns Colonial Club Resort beschikt ter plaatse over een wifi-internetverbinding. De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend. Er zijn geen kinderbedjes beschikbaar in Cairns Colonial Club Resort. De gemeenschappelijke ruimtes in dit etablissement zijn handicapvriendelijk. Het hotel beschikt eveneens over een handicapvriendelijke kamer. Er is parkeerruimte in Cairns Colonial Club Resort. Zakenreizigers kunnen gebruik maken van zakelijke voorzieningen en diensten. De reizigers kunnen de verschillende cateringdiensten van de accommodatie zelf ontdekken. Het entertainmentaanbod van het etablissement zorgt ervoor dat er geen tijd voor verveling is. Cairns Colonial Club Resort kan een bedrag aanrekenen voor sommige van deze services.

BEKIJKEN
Tix Hotels
Gevonden: Gisteren
Vanaf€5.799

Australië

De Golden Outback in Western Australia is een regio waarvan de ongekende schoonheid bij slechts weinig mensen bekend is. Dit verbaast ons, maar we zijn er ook blij om. U geniet hier namelijk vaak in rust van paradijselijke stranden die witter dan wit zijn en waar de golven van azuurblauw water langzaam op uitrollen. Ook in de verscheidene nationale parken heeft u vaak het gevoel alleen op de wereld te zijn. Heerlijk toch? Deze reis begint in het zonnige Perth om vervolgens via kleine plaatsjes en de opmerkelijke Wave Rock in het binnenland richting de zuidkust te reizen. De nationale parken met kleine baaitjes en parelwitte stranden bij Esperance en Albany zijn onbeschrijfelijk mooi en zullen u steeds opnieuw de adem doen benemen. Met een beetje geluk deelt u de stranden met luierende kangoeroes; dit levert iconische plaatjes op! Bij Pemberton zult u zich verwonderen over de vele enorme, eeuwenoude karribomen, voordat u verder reist naar de schilderachtige wijnregio bij het hippe Margaret River. U sluit de reis af op het idyllische Rottnest Island. Ziet u zichzelf al op ontdekking gaan in deze ongerepte regio?

BEKIJKEN
TenzingTravel.nl
Gevonden: 7 dagen geleden

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?