Rondreis Argentinië

Penke

Rondreis Argentinië

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Rondreis Argentinië: De Ultieme Gids

Rondreis Aanbiedingen

Bekijk 26 rondreizen naar Argentinië.

bekijken

Argentinie, uitzicht gletsjer

Diverse landschappen, opmerkelijke diersoorten en heerlijke steaks met een verrukkelijk glas wijn om van te genieten. Dat alles, en meer, biedt Argentinie je. Je zult ook merken dat Argentinië een land met vurige passie is. Het is niets voor niets dat de tango hier zo populair is. Ontdek deze onvergetelijke bestemming in Zuid-Amerika zelf!

1. Kenmerken Argentinië

Zodat je goed voorbereid op reis gaat, hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je op een rij gezet. Van praktische informatie over inentingen en de beste reistijd, tot de hoogtepunten voor een rondreis door Argentinië. 

Kenmerken rondreis Argentinië​

Land Argentinië
Werelddeel Zuid-Amerika
Klimaat Mediterraan, zee- en subtropisch
Inwonersaantal  44.3 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 14 uur
Valuta Argentijnse peso
Taal Spaans
Tijdsverschil met Nederland 5 uur eerder in de zomer
Prijsniveau Gemiddeld
Beste reisperiode Herfst
Activiteiten Cultuur, natuur, historie, strand
Soort reis Groepsreis, alleen, gezinnen
Visum Niet nodig
Inenten DTP, Hepatitis A en Gele Koorts

2. Voorbereiding voor je Argentinië vakantie

Als je op vakantie gaat naar Argentinië heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in het land. Voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen heb je verder geen visum nodig. 

2.1. Inentingen

Voor je Argentinië vakantie is het ook goed om bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt na te gaan of je inentingen nodig hebt. Er worden namelijk vaccinaties voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A en Gele Koorts aangeraden. Al is de gele koorts vaccinatie trouwens afhankelijk van het gebied dat je gaat bezoeken. Ook kunnen persoonsgebonden inentingen nodig zijn. Tijdens het consult kun je dit allemaal doornemen en krijg je een advies op maat. Sinds mei 2019 is Argentinië trouwens officieel malariavrij verklaard. Het is wel verstandig om met muggenwering rekening te houden. 

Het is verstandig 4 tot 6 weken voordat je op reis gaat een afspraak bij een vaccinatiebureau bij jou in de buurt te maken. De inentingen die je nodig hebt zijn meestal op voorraad waardoor ze gelijk gezet kunnen worden. De kosten hiervoor verschillen per kantoor. Je betaalt gemiddeld €24 voor een consult waarbij je ook een vaccinatieboekje krijgt. Voor een vaccinatie voor DTP ben je gemiddeld €25 kwijt, een vaccinatie tegen Hepatitis A kost rond de €55. En mocht je een gele koorts vaccinatie nodig hebben, kost die je gemiddeld €48. Kijk ook even je verzekeringspolis na. Er zijn (aanvullende) verzekeringen die (een deel van) de kosten voor reisvaccinaties vergoeden. 

2.2. Praktische tips

Vergeet geen reisstekker of wereldstekker in te pakken. Deze kun je namelijk nodig hebben als je elektrische apparaten wilt gebruiken of opladen. 
Je kunt het kraanwater in Argentinië niet drinken. Koop dus flessen mineraalwater, die in principe overal verkrijgbaar zijn. 

3. Reisadvies Argentinië

Voordat je een rondreis gaat maken, is het goed om het reisadvies voor Argentinië te checken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft dit af. En voor Argentinië zijn er risico’s die afwijken van Nederland. Dit heeft vooral te maken met criminaliteit. In grote steden moet je alert zijn op diefstal. Bijvoorbeeld in Buenos Aires en Mendoza bij de busstations en in en om hotels. Let op dat je niet wordt afgeleid waarna je beroofd wordt. 

Ook moet je oppassen voor stakingen en demonstraties. Deze kunnen vooral in de Argentijnse zomervakantie voorkomen - deze begint voor Kerst. Hierbij kunnen namelijk ongeregeldheden voorkomen die tot geweld kunnen leiden. Als er een stakingsdag is, is het vaak onmogelijk om door het land te reizen of er zijn vertragingen. Vermijd massabijeenkomsten of samenscholingen van mensen. Je kunt ter plaatse het lokale nieuws volgen. Ook je accommodatie of reisorganisatie kan je op de hoogte houden. En volg altijd de instructies die de autoriteiten geven op.  Graag delen we enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen voor een veilige reis.

 • Houd er rekening mee dat LHBTI niet algemeen geaccepteerd wordt in Argentinië. Discriminatie van LHBTI’s komt voor. 
 • Vermijd stille straten na zonsondergang 
 • Wees voorzichtig op straat en loop indien mogelijk niet alleen over straat.
 • Vermijd arme en sloppenwijken. Hier komt geweld tussen drugsbendes voor. 
 • Op straat kun je beter geen mobiele telefoon gebruiken. 
 • Verlies je bezittingen niet uit het oog. En zorg dat je je tas altijd op schoot hebt, bijvoorbeeld in een restaurant of in het openbaar vervoer. 
 • Laat je waardevolle en/ of opvallende sieraden thuis. 
 • Draag je waardevolle documenten en geld onopvallend op je lichaam.
 • Papieren en geld dat je niet direct nodig hebt, moet je op een veilige plek bewaren. 
 • Als je in winkels of restaurants wilt pinnen, moet je je kunnen identificeren. Er wordt je gevraagd om je handtekening en paspoortnummer op het ticket te schrijven.
 • Als je slachtoffer wordt van een overval, biedt dan geen verzet. Dit kan namelijk tot (meer) geweld leiden. 
 • Pas op voor inbraken en berovingen als je met een auto door het binnenland van Argentinië reist. 
 • Laat geen waardevolle spullen in de auto achter als je deze onbeheerd achterlaat. 
 • Als je met een taxi reist, kies dan alleen voor officiële taxi´s. En betaal met gepast geld, om problemen met vals wisselgeld te voorkomen. 
 • Je kunt geen drugs naar Argentinië meenemen of gebruiken. Er staan namelijk hoge straffen op het in bezit hebben en het gebruik van (soft)drugs. En in de gevangenissen zijn de omstandigheden als erg slecht te omschrijven.  
 • Je kunt gearresteerd worden of het land worden uitgezet als je een foto maakt van overheidsgebouwen, militaire objecten of strategische plekken. 

4. Klimaat Argentinië

Net als Nederland kent Argentinië 4 seizoenen. Deze lopen alleen niet gelijk en zijn ze omgekeerd aan die in Nederland. De lente duurt van september tot en met november, de zomer is tussen november en februari, de herfst van maart tot en met mei en de winter is dus in juni tot en met augustus. Over het algemeen kan gezegd worden dat de Argentijnse lente de beste reistijd voor het hele land is. Dus tussen september en november. Het is dan mooi weer, zonder de hoge temperaturen met de meeste regen van de zomer. En in de winter valt er namelijk sneeuw en kun je in het land terecht om te wintersporten.  

4.1. Verschillende klimaten

Door de uitgestrektheid van het land, de verschillende landschappen en de hoogteverschillen, kent Argentinië verschillende klimaten. Het grootste gedeelte van het land, het centrale en westelijke deel, heeft een mediterraan klimaat. Gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden gedurende het hele jaar maken dit een aangename bestemming. Het zuidelijke deel van het land heeft een zeeklimaat. In de zomer is het er gemiddeld 22 graden en in de winter zo’n 5 graden. Je hebt hier meer kans op sneeuw en regen. Het noorden kun je omschrijven als een subtropisch met droge lokale wintermaanden en natte lokale zomer. Het regent vooral veel in de regenwouden. De temperaturen in de zomer liggen rond de 40 graden, in de winter is dit gemiddeld 12 graden. 

4.2. Regenval

In sommige delen van Argentinië kan dus veel regen vallen. Zo is het noordoosten langs de grens met Brazilië en Paraguay veel natter dan de rest van het land. Bij de grote rivieren kunnen er bij aanhoudende regenval overstromingen voorkomen. Tijdens de lokale zomer tussen december en maart zul je merken dat sommige wegen in het noordwesten van het land soms onbegaanbaar zijn. Als je in deze periode aan het reizen bent, is het aan te raden het lokale nieuws te volgen. Zo blijf je op de hoogte van de situatie ter plaatse. 

5. Reizen door Argentinië

Argentinië is een uitgestrekt land en er zijn verschillende vliegvelden waar je heen kunt vliegen. Vanaf Schiphol Amsterdam vlieg je in ongeveer 14 uur met een rechtstreekse vlucht naar het vliegveld bij de hoofdstad Buenos Aires. Naar andere plaatsen zoals Córdoba gaan vaak geen rechtstreekse vluchten en krijg je te maken met een overstap. Hierdoor neemt de reistijd natuurlijk toe. Als je vanaf het vliegveld een taxi naar de stad neemt, moet je een vliegveld taxi of remise taxi pakken. Je boekt deze bij het loket op het vliegveld, na de douane. 

5.1. Binnenlandse vluchten

Eenmaal aangekomen in het land kun je voor reizen door Argentinië zelf kiezen voor bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die dit aanbieden. Ze zijn alleen vaak ver van tevoren al volgeboekt. Dus als je er niet vroeg bij bent, zul je voor één van de andere transportmethoden die het land biedt, moeten kiezen.

5.2. Trein

Een andere optie is om met de trein rond te reizen. De trein is alleen een langzame manier om je te verplaatsen. Ook komt deze op minder bestemmingen dan bijvoorbeeld de bus. De trein is echter over het algemeen goedkoper dan de bus. Dus als je de tijd hebt, kun je een treinreis boeken om van A naar B te komen.   

5.3. Bus

Het busnetwerk in Argentinië kan als uitstekend bestempeld worden. Bussen komen op veel plaatsen door het hele land. Daarnaast zijn ze schoon, comfortabel en veilig. En worden er bijvoorbeeld kranten en snacks in de bus verkocht. Je vindt in bijna iedere stad wel een busstation waar je loketten vindt van de verschillende maatschappijen. Houd er rekening mee dat in de zomer het netwerk uitgebreider is dan in de andere seizoenen. Gedurende de rest van het jaar kan het dus lastiger zijn om overal te komen. Je kunt bij het kopen van een kaartje kiezen uit verschillende klassen. Vooral voor lange of nachtritten is de duurdere klasse aan te raden. Hierbij krijg je bijvoorbeeld grote leren stoelen en brede ramen. 

5.4. Metro

In Buenos Aires kun je gebruik maken van een overzichtelijk metronetwerk. Voor een enorm grote stad is dit een fijn en handig vervoersmiddel. De metro brengt je naar alle wijken van de hoofdstad. Het is wel aan te raden om altijd goed op je waardevolle spullen te passen. En kijk niet vreemd op als de metro niet altijd even schoon is. 

5.5. Taxi

In de steden kun je ook een taxi pakken. Deze rijden af en aan. Voor je eigen veiligheid is het aan te raden om een taxi telefonisch te bestellen (radio-taxi). Laat verder niet merken dat je de route niet weet, het is aan te raden deze vast vooraf te bekijken. Als een taxichauffeur namelijk merkt dat je de weg niet kent, zal hij om kunnen rijden. En hierdoor betaal je natuurlijk extra. Taxi’s rijden namelijk vaak op meters. Je kunt ook vooraf een vaste prijs voor een specifieke bestemming afspreken. Zorg ook dat je zoveel mogelijk contact betaalt. Zo voorkom je dat je mogelijk vals geld terugkrijgt. 

5.6. Auto huren

Als je wilt kun je ook zelf met een auto door het land rijden. Zo kun je in de uithoeken komen die met het openbaar vervoer onbereikbaar zijn. En het wegennet in Argentinië wordt goed onderhouden. In de meeste steden en op de vliegvelden vind je internationale en lokale verhuurbedrijven. Kijk vooraf even goed rond voor je gaat boeken, want de prijzen kunnen onderling verschillen. En zorg voor een goede verzekering. 

Je hebt je Nederlandse rijbewijs samen met een internationaal rijbewijs nodig. Je kunt dit bij elke ANWB-winkel persoonlijk afhalen en direct meenemen. Je moet hiervoor alleen een pasfoto en je Nederlandse rijbewijs meenemen. Ook kunnen verhuurbedrijven nog specifieke eisen stellen. Denk hierbij aan een minimumleeftijd of een minimaal aantal jaar dat je je rijbewijs hebt. 

Houd er rekening mee dat als je op afgelegen plekken buiten de grote stad komt, er vaak geen mobiel netwerk is. Als je dus autopech krijgt, kan het soms wel uren duren voordat er hulp komt. Zorg ervoor dat je voldoende water, eten en brandstof bij je hebt in de auto. Ook wordt aangeraden om de deuren te vergrendelen en de ramen dicht te houden om een beroving te voorkomen. En als er hevige regen valt zijn sommige wegen, vooral in het noordwesten van het land, soms onbegaanbaar. 

6. Bezienswaardigheden Argentinië

Argentinië biedt een grote hoeveelheid veelzijdige bezienswaardigheden. Van de natuur met watervallen en gletsjers tot wereldsteden - tijdens een rondreis door het land kom je het allemaal tegen. En om te voorkomen dat je iets mist tijdens je vakantie, zetten we de hoogtepunten voor je op een rij. 

6.1. Serranias Del Hornocal

In het noorden van Argentinië kun je de Serranias Del Hornocal bezoeken. Dit is een verzameling bergen op zo’n 25 kilometer van de plaats Humahuaca. Ze bereiken een hoogte van wel ruim 4700 meter. Hun uiterlijk is wat deze bergen uniek maakt. Deze grillige rij rotsen in de vorm van tanden bieden spectaculaire kleuren. Aan het eind van de middag zijn de kleuren op hun mooist, als de zon levendige tinten naar buiten brengt. Je kunt een tour boeken om deze bergen te bezoeken. Al is het ook goed te doen om zelf met een auto rond te rijden.   

6.2. Parque Nacional Iguazú

Ook in het noorden, maar dan aan de oostkant van het land, ligt een groot natuurpark: Parque Nacional Iguazu. Het park ligt trouwens op het drielandenpunt met Brazilië en Paraguay. Het bestaat al duizenden jaren. En er wordt aangenomen dat meer dan 10.000 jaar geleden er al mensen in het regenwoud waren. Er zijn namelijk overblijfselen van aardewerk van prehistorische tijden langs de oevers van de Iguazu rivier gevonden. In dit subtropische regenwoud vind je meer dan 2700 plantensoorten en allerlei dieren zoals de reuzenotter en jaguars. En in het hart van het Iguazu nationale park liggen 275 watervallen. 

Je kunt vooraf je entreebewijzen voor het park kopen. Daarmee heb je toegang tot verschillende delen van het natuurpark. Je kunt ook gebruik maken van de ecological jungle train. Deze trein is speciaal ontworpen voor het Iguazu nationaal park en vormt zich naar het klimaat en de omgeving van de regenwoud. De trein is niet geheel gesloten, zodat je in direct contact met de omgeving, de geluiden en de geuren staat. 

6.3. Iguazu Falls

Het Parque Nacional Iguazú is vooral beroemd vanwege de Iguazú Falls. De 275 watervallen in totaal strekken zich uit over 2700 meter. Het water valt tot wel zo’n 80 meter naar beneden. Dit schouwspel kun je vanaf verschillende punten in het natuurpark bewonderen. En een schouwspel zijn deze wereldberoemde watervallen zeker.  Bij het entreebewijs voor het nationale park krijg je toegang tot zowel het lower circuit als het upper circuit. Bij het lower circuit kom je via diverse trappen bij de Parana-rivier uit waar al het water in terecht komt. Je kunt ook kiezen voor het upper circuit waar je over een pad van ruim een kilometer loopt dat vanuit de jungle direct over het water loopt. Onderweg vind je trouwens diverse uitkijkpunten. 

6.4. Garganta del Diablo

Het indrukwekkendste deel van de watervallen is de zogenaamde Garganta del Diablo - de Duivelskeel. Dit is een 80 meter hoge en 150 meter brede (bijna) cirkelvormige waterval. Hier stort het water 70 meter het diepe in. Je komt hier door het upper circuit te kiezen. Je start hier als je via de jungle train bij het Devil’s Throat Station uitstapt. Vanaf het balkon aan het eind van de brug krijg je een prachtig uitzicht over dit deel van de watervallen. 

6.5. Los Terrones

Vanuit Capilla del Monte kun je een bezoek brengen aan het natuurpark Los Terrones. Dit park is niet heel groot en wordt daarom wel eens overgeslagen. Maar dat is echt zonde. Want hier loop je hier tussen torenhoge zandsteen rotsformaties, terwijl de condors door de lucht vliegen. Er zijn verschillende paden in het park uitgezet. Let op dat je goede wandelschoenen nodig hebt. Je kunt je door een taxi naar het park laten brengen of met een gids meegaan.  

6.6. Teatro Colon

In de hoofdstad Buenos Aires vind je de concertzaal Teatro Colón. Het theater biedt een combinatie van zowel zitplaatsen als staplaatsen. En de akoestiek wordt als één van de beste ter wereld beschouwd. Je kunt met een gids een rondleiding door het theater maken. Hierbij ontdek je alle geheimen van dit architectonische gebouw. 

6.7. Jardin Japones

Een van de grootste Japanse tuinen in zijn soort buiten Japan, vind je in Buenos Aires genaamd Jardin Japones. Deze tuin is een symbool van de eeuwige vriendschap tussen Argentinië en Japan. Hier geniet je van een hypnotiserende rust en een groen contrast met de chaos van de stad. In de winter vind je er de cherry blossom, in de zomer bloeien de paarse waterlelies en in de herfst zie je de gele bladeren aan de ginkgo biloba boom. Elk seizoen is weer anders in de Jardin Japones. Het park is open voor het publiek, je moet alleen wel een entreebewijs kopen. Er zijn mensen die in 30 minuten het hele park rondlopen, anderen blijven uren om van kleine stukje groene hemel op aarde te genieten. 

6.8. San Telmo

Het bruisende Buenos Aires is een enorme stad waar bijna 3 miljoen mensen wonen. Je vindt hier dan ook verschillende wijken die elk een eigen sfeer hebben. De oudste wijk van de stad is San Telmo. Dit is volgens de lokale bevolking ook de meest traditionele wijk waar nog geleefd wordt zoals in vroegere tijden. Hier vind je koloniale huizen en statige panden. Ook vind je nog delen waar je niet over asfalt, maar over kinderkopjes loopt. 

En, als je wilt genieten van de tango, vind je in het Boheemse San Telmo een groot aanbod. Bezoek één van de authentieke tango-barretjes die je hier tegenkomt, en geniet van de tango zoals deze vroeger gedanst werd. In deze wijk wordt op zondag de Feria de San Telmo georganiseerd. Deze markt met honderden kraampjes is een goede plek om eigentijdse kunst en antiek te bekijken. Je kunt ook zomaar ineens een dansend tango-paar tegenkomen.  

6.9. Recoleta

Als je een mooie wandeling door de hoofdstad wilt maken, is de wijk Recoleta een aanrader. In dit welvarende gebied vind je herenhuizen in Parijse stijl, luxe winkels en weelderige, voormalige paleizen. En op de begraafplaats van deze wijk loop je tussen extravagante graven. Hier liggen vele nationale iconen begraven zoals Eva Perón. Als je trouwens niet uren naar de graven wilt zoeken, is het aan te raden met een gids over de begraafplaats te lopen.

6.10. Puerto Madero

Een andere wijk in Buenos Aires is Puerto Madero. Dit is de haven van de hoofdstad die nog steeds in gebruik is. Langs de boulevard hier vind je allerlei restaurants, steakhouses, bars en historische gebouwen. Tijdens een wandeling kun je je vergapen aan de luxe jachten die hier liggen. Aan de andere kant zijn allemaal wolkenkrabbers geplaatst waarin luxe appartementen en multinationals gevestigd zijn. Vergeet zeker niet de Puente de la Mujer (vrouwenbrug) te bezoeken. Deze sierlijke hangbrug lijkt op de Rotterdamse Erasmusbrug en biedt een mooi fotomoment. 

6.11. Camino de los Siete Lagos

Als je in één dag veel van de natuur in het noorden van Patagonië wilt zien, kun je de ´Camino de los Siete Lagos´ nemen. Vertaalt is dit de route van de 7 meren. Een deel van de nationale weg 40 heeft deze naam gekregen vanwege het schilderachtige landschap. En natuurlijk de toegang tot de 7 belangrijkste meren waar de route naar vernoemd is. Dit gedeelte van de Route 40 loopt van Villa La Angostura tot San Martín de los Andes.

Natuurlijk kun je ook meerdere dagen de tijd nemen om el camino de los siete lagos af te leggen. Onderweg kun je excursies in de omgeving maken, met een boot de meren ontdekken of een versmarkt bij één van de gemeenschappen in de omgeving bezoeken. Je kunt de route zelf met de auto afleggen, een excursie boeken of een gedeelte wandelen. Check vooraf bij de toeristeninformatie hoe de wegen zijn, aangezien deze gedurende bepaalde jaargetijden onbegaanbaar kunnen zijn. 

6.12. Parque Nacional Nahuel Huapi

In het zuiden van Argentinië ligt het oudste park van het land: het Nahuel Huapi nationale park. Dit gebied staat trouwens ook bekend als het Argentijnse Lake District gezien de vele meren die je er vindt. Een bekende is het Nahuel Huapi meer met een oppervlakte van ruim 500 km2. Hier kun je heel goed een kajaktocht maken terwijl je geniet van de omgeving. 

Tot het park behoren verschillende plaatsjes. De grootste is San Carlos de Bariloche. Vanuit hier kun je diverse activiteiten in het bos, de bergen en de meren ondernemen. Je kunt het park met de auto bezoeken of bijvoorbeeld lopend een wandeling maken door een deel ervan. Excursies en activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden. Naast kayakken, kun je ook aan fietstochten, bergbeklimmen en rafting denken.  

6.13. Parque Nahuelito 

Zin in een dagje ontspanning voor het hele gezin? Dan is het Parque Nahuelito aan de Route 77 de juiste plek. Hier vind je namelijk meer dan 30 levensgrote sculpturen van dinosauriërs. Hier maak je een reis terug in de tijd en leer je meer over het prehistorische Patagonië. Gedurende een wandeling over de paden zul je de replica van de dinosaurussen tegen komen die hier ooit woonden. 

6.14. Parque Nacional Perito Moreno

In het westen van het land, tegen de grens met Chili, ligt het Parque Nacional Perito Moreno. Dit beschermde gebied staat bekend om zijn isolatie en slechte weersomstandigheden met straffen winden gedurende het hele jaar. Het is tevens één van de meest onbekende parken van Patagonië. Verwar dit park trouwens niet met de Perito Moreno gletsjer die je in het Parque Nacional Los Glaciares vindt. 

Vanwege het lagere aantal bezoekers dan andere parken en de minimale infrastructuur, zul je echt het unieke gevoel van midden in de natuur staan hier voelen. Het natuurpark is namelijk bijna onaangeroerd door mensen. Je kunt het park alleen vanaf de oostkant bereiken. De rest is afgesloten voor publiek zodat de natuurlijke omgeving beschermd wordt. 

6.15. Parque Nacional Los Glaciares

In het zuiden van Argentinië, op de grens met Chili, ligt het Parque Nacional Los Glaciares. Dit natuurpark omvat zowel bossen en meren als gletsjers, ijsvelden en besneeuwde bergtoppen. De ijskappen hier zijn de grootste continentale ijsuitbreiding na Antarctica. En gezien de dooi zijn er verschillende grote meren ontstaan waar het smeltwater in stroomt.  

Vanuit het plaatsje El Calafate kun je dit park bezoeken. Je moet hiervoor wel een toegangsbewijs aanschaffen. Maak een tocht waarbij je over schoonheid van de natuur van dichtbij ziet. Of maak een boottocht over één van de meren en geniet van het natuurspektakel vanaf het water. 

6.16. Pasarelas Perito Moreno

In het zuiden van het park vind je de bekendste gletsjer Perito Moreno (vertaalt Bruin Hondje). Doordat er ijsbrokken vanaf valt, kun je hier dit spectaculaire fenomeen hier met eigen ogen aanschouwen. Een bijzondere manier is via de Pasarelas Perito Moreno. Dit is een voetbrug die je de de voorkant van de gletsjer toont. Zo kun je van dichtbij zelf de grote ijsblokken zien vallen. Je vindt deze voetbrug op ongeveer 30 kilometer van de ingang van het park. Je vindt trouwens verschillende uitkijkpunten langs de voetbrug die je elk de gletsjer vanuit een nieuw perspectief tonen.  

6.17. Monte Fitz Roy

Met ruim 3300 meter torent Monte Fitz Roy uit boven de Argentijnse vlaktes. Deze bergpiek wordt ook wel Cerro Chaltén genoemd. En, hij is de hoogste granieten top in het Parque Nacional Los Glaciares. Monte Fitz Roy ligt trouwens exact op de grens tussen Argentinië en Chili. 

Je kunt heel goed een wandeling bij Monte Fitz Roy maken. De bergpiek ligt buiten het bergdorpje El Chalten, waar je met de bus vanuit El Calafate kunt komen. En vanuit hier zijn er diverse dagwandelingen en circuits beschikbaar. Bergbeklimmers zullen merken dat de berg moeilijk te bedwingen is. Onvoorspelbaar weer en vrijwel verticale granieten flanken zorgen ervoor dat alleen ervaren klimmers van een hoog niveau de berg kunnen beklimmen. 

6.18. Laguna Torre

In het Parque Nacional Los Glaciares vind je ook Laguna Torre. Dit meer is vernoemd naar Cerra Torre, de berg. En het wordt gevormd door het smeltwater van de gletsjers. Je kunt hier heel goed een hike maken. De Laguna Torre hike is relatief makkelijk en loopt over vooral vlak gebied. Alleen het eerste gedeelte moet je wat klimmen en hoogtemeters maken. Het is een one-way hike. Je loopt dus dezelfde route heen en terug. Om het meer te bereiken loop je 9 kilometer heen en vervolgens dus weer 9 kilometer terug. 

7. Boek een rondreis naar Argentinië: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Rondreizen gidsen...


Rondreizen Aanbiedingen Argentinië

16-daagse single rondreis Guanaco's en Pampa's in Pata
Vanaf€3.399

Buenos Aires, Argentinië

Eindelijk hebben we weer een single groepsreis in ons Argentinië-aanbod! Reis met ons mee naar Patagonië en zie de zee-olifanten op Península Valdés, bewonder de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer bij El Calafate, maak een trekking in de ruige Andes rondom El Chaltén, geniet van de prachtige vergezichten in Torres del Paine en proef de lekkerste wijnen en steaks! Als kers op de taart verblijf je natuurlijk ook in de bruisende hoofdstad Buenos Aires, waar we onder andere een fietstocht doen. Argentinië en Chili wachten op je!Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Argentinië en maken er voor jou een geweldige reis van. Reisleider Erik zegt: "Zelfs na zoveel jaren ervaring als reisleider, voel ik altijd de positieve adrenaline weer door mijn lijf stromen als mijn gasten onderweg zijn van Schiphol naar Buenos Aires. Morgen komen ze met hoge verwachtingen aan en ik wil dat hun droomreis waarheid gaat worden en ze deze reis nooit meer vergeten."  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele touringcar. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en een aantal keer gebruiken we tevens het openbaar vervoer, waaronder een nachtbus. Je zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in gunstig gelegen en sfeervolle driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. Ook verblijven we in een hostería middenin het Torres del Paine National Park, waardoor we volop kunnen genieten van de tijd die we hier zullen doorbrengen.InclusiefWij hebben ervoor gekozen om onder andere een dagexcursie in Torres del Paine National Park, een  fietstocht in Buenos Aires én een wijnproeverij in Buenos Aires op te nemen in de prijs. Ook kun je tijdens deze reis enkele 'self-guided' trekkings doen. Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.Vertrek in 2021Voor de vertrekken in 2021 hebben we een kleine wijziging in het programma aangebracht: op dag 12 brengen we een extra nacht door in El Calafate, Patagonië, om zelf in te vullen of optionele excursies bij  te boeken. De tocht per roadtruck naar Torres del Paine NP in Chili verschuift dan één dag naar achteren, naar dag 13. Op dag 14 hebben we een lange reisdag van Torres del Paine in Chili terug naar El Calafate in Argentinië, waar we 's avonds meteen een vlucht naar Buenos Aires nemen. Door één zo'n lange reisdag in het programma te verwerken creëren we de extra vrije dag in El Calafate op dag 12, waar veel van jullie om vroegen in de enquêtes. dag 1 Amsterdam - Buenos Aires (Argentinië)dag 2 Aankomst Buenos Airesdag 3 Buenos Airesdag 4 Buenos Aires - nachtbus Puerto Madryndag 5 Puerto Madryndag 6 Puerto Madryndag 7 Puerto Madryn - El Calafatedag 8 El Calafate / bezoek Perito Moreno gletsjerdag 9 El Calafate - El Chalténdag 10 El Chalténdag 11 El Chaltén - El Calafatedag 12 El Calafate - Torres del Paine National Park (Chili)dag 13 Torres del Paine National Park - El Calafate (Argentinië)dag 14 El Calafate - Buenos Airesdag 15 Buenos Aires - Amsterdamdag 16 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
15-d groepsrondreis Argentinië & Chili (vanaf 2021)
Vanaf€2.779

Buenos Aires, Argentinië

Deze vernieuwde rondreis naar Patagonië laat je alle pracht zien van het zuiden van Argentinië en Chili. Na een bezoek aan het 'Parijs van Zuid-Amerika', Buenos Aires, genieten we van een verblijf in het typische 'gaucho' (cowboy) dorpje San Antonio de Areco. We overnachten hier op een authentieke en zeer comfortabele 'estancia'  (boerderij) en je kunt heerlijk door het historische dorpje slenteren. Zo krijg je nog een extra facet van het Argentijnse leven mee! Vervolgens reizen we naar de onwaarschijnlijk mooie Perito Moreno gletsjer en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine, welke de uitlopers vormen van het immense Andes gebergte. We overnachten in het Chileense havenplaatsje Puerto Natales en brengen nóg een dag door op een authentieke 'estancia' in Patagonië, waar we tevens van een typisch Patagonische 'asado' (barbecue) zullen genieten. Hierna gaan we via Punta Arenas naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Zuidelijker dan Vuurland met zijn Kaap Hoorn in Argentinië kunnen we in Zuid-Amerika niet komen. Van Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires, waar we nog één overnachting hebben alvorens weer naar huis te vertrekken.Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Argentinië en maken er een geweldige reis van. Reisleider Erik: "Zelfs na zoveel jaren ervaring als reisleider, voel ik altijd de positieve adrenaline weer door mijn lijf stromen als mijn gasten onderweg zijn van Schiphol naar Buenos Aires. Morgen komen ze met hoge verwachtingen aan en ik wil dat hun droomreis waarheid gaat worden en ze deze reis nooit meer vergeten."  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele touringcar. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en een ander met een lijnbusdienst, je zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in gunstig gelegen en sfeervolle driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. InclusiefWij hebben ervoor gekozen om onder andere een dagexcursie in Torres del Paine NP, een dagexcursie naar een estancia in Patagonië, een stadstour in Buenos Aires én een wijnproeverij in Buenos Aires op te nemen in de prijs. Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.Dag 1 Amsterdam - Buenos AiresDag 2 Buenos AiresDag 3 Buenos Airesdag 4 Buenos Aires - San Antonio de ArecoDag 5 San Antonio de Areco - Buenos Aires - El CalafateDag 6 en 7 El CalafateDag 8 El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales (Chili)Dag 9 Puerto Natales - bezoek estancia - Punta ArenasDag 10 Punta Arenas - Ushuaia (Argentinië)Dag 11 UshuaiaDag 12 UshuaiaDag 13 Ushuaia - Buenos AiresDag 14 Buenos Aires - AmsterdamDag 15 Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
14-daagse privé rondreis met huurauto Puur Argentinië
Vanaf€2.082

Buenos Aires, Argentinië

Argentinië wordt door steeds meer reizigers ontdekt als een beeldschoon vakantieland. Het merendeel reist af naar het zuiden; hierdoor blijven de cultuur en de natuurschatten die zich in het noorden bevinden nog verborgen. Reis af naar dit onontdekte deel van Argentinië waar het klimaat warmer is, de natuur één groot spektakel vormt en waar vele overblijfselen te vinden zijn van de pre-Columbiaanse cultuur. Na het 'Parijs van Zuid-Amerika', Buenos Aires, vlieg je naar de stad Tucumán in Noordwest Argentinië. Vanaf hier rij je per huurauto naar het schattige plaatsje Tafí del Valle. Vervolgens neem je de route door prachtige gebieden als de Calchaquies-vallei met zijn kleurrijke en wonderlijke rotsformaties en de Cuesta del Obispo. Tevens voert de route je langs bergpassen, door valleien, wijngaarden rondom Cafayate en de indrukwekkende Quebrada de Humahuaca canyon. Je overnacht enkele nachten in Salta, de mooiste koloniale stad van Argentinië.  Vanuit Tucumán vlieg je terug naar Buenos Aires.  Bekijk het dagprogramma voor alle hoogtepuntenHuurauto Je rijdt met jouw reisgezelschap in een gehuurde auto categorie B (Mazda 2 of gelijkwaardig), deze is inclusief in de reissom. Kleinschalige hotelsTijdens deze rondreis verblijf je veelal in kleinschalige hotels inclusief ontbijt op bijzondere locaties. Bijvoorbeeld de overnachting middenin het prachtige landschap van de provincie Tucumá. Bekijk een selectie van de hotels van deze reisInclusief Wij hebben ervoor gekozen om de autohuur, het ontbijt en een roadbook met wegenkaarten op te nemen in de prijs. Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse. Bekijk hier alles wat inclusief isOnze reisspecialisten staan voor je klaarWist je dat je nu al jouw vragen kunt stellen aan onze reisleiders in Argentinië? Probeer het eens en stel jouw vraag op het reisleider forum  Dag 1 Amsterdam - Buenos AiresDag 2 en 3 Buenos AiresDag 4 Buenos Aires - Tucumán - Tafi del ValleDag 5 Tafi del Valle - CafayateDag 6 CafayateDag 7 Cafayate - CachiDag 8 Cachi - SaltaDag 9 SaltaDag 10 Salta - TilcaraDag 11 Tilcara - SaltaDag 12 Salta - Tucumán - Buenos AiresDag 13 Buenos Aires - AmsterdamDag 14 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
21-daagse groepsrondreis Argentinië - Chili - Brazilië (vanaf 20
Vanaf€3.529

Buenos Aires, Argentinië

Deze vernieuwde rondreis naar Argentinië, Chili en Brazilië is er één van uitersten. We verblijven in het mondaine Buenos Aires met zijn tango en Europees aandoende architectuur, en doen hier een stadstour en een Argentijnse wijnproeverij. In Patagonië zien we het Andes gebergte met haar indrukwekkende gletsjers, waaronder de Perito Moreno en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine. Verder naar het zuiden komen we in Vuurland, het 'einde van de wereld'. Ook verblijven we in het typische 'gaucho' (cowboy) dorpje San Antonio de Areco. We overnachten hier op een authentieke en zeer comfortabele 'estancia'  (boerderij) en u kunt heerlijk door het historische dorpje slenteren. Zo krijgt u nog een extra facet van het Argentijnse leven mee!Van een omgeving waar altijd sneeuw ligt, vliegen we terug naar Buenos Aires en reizen door naar één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld: Foz do Iguaçu op de grens van Argentinië en Brazilië. We sluiten deze wel heel bijzondere rondreis af in het zonovergoten en bruisende Rio de Janeiro. Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele airconditioned bus. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en twee trajecten worden uitgevoerd per openbaar vervoer, je zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in sfeervolle toeristenklassehotels op basis van logies en ontbijt, die veelal zeer gunstig gelegen zijn. Veel bezoeken inbegrepenTijdens deze rondreis bezoeken we de prachtige Perito Moreno gletsjer en maken een stadstour in Buenos Aires, beide zijn inbegrepen in de prijs. Uiteraard maken we ook een tocht door het overweldigende Torres del Paine National Park in Chili en gaan we naar de watervallen bij Foz do Iguaçu in Brazilië. Nieuw dit jaar is een bezoek aan een authentieke Chileense ranch in Patagonië, waar we getuige zijn van het schaapscheren én een typische lokale barbecue-lunch nuttigen. Dit scheelt weer in de kosten ter plaatse.  Onze reisleiders staan voor je klaarHet eerste gedeelte van de rondreis wordt begeleid door onze deskundige Nederlandssprekende reisleiding. In Foz do Iguaçu begeleidt onze lokale Engelssprekende gids de groep en in Rio de Janeiro word je dan weer opgewacht door een Nederlandssprekende óf Engelssprekende reisleider die je dag en nacht bij kan staan. Dag 1 Amsterdam - Buenos AiresDag 2 Buenos AiresDag 3 Buenos Airesdag 4 Buenos Aires - San Antonio de ArecoDag 5 San Antonio de Areco - Buenos Aires - El CalafateDag 6 en 7 El CalafateDag 8 El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales (Chili)Dag 9 Puerto Natales - bezoek estancia - Punta ArenasDag 10 Punta Arenas - Ushuaia (Argentinië)Dag 11 UshuaiaDag 12 UshuaiaDag 13 Ushuaia - Buenos AiresDag 14 Buenos Aires - Foz do IguaçuDag 15 en 16 Foz do Iguaçudag 17 Foz do Iguaçu - Rio de Janeirodag 18 en 19 Rio de Janeirodag 20 Rio de Janeiro - Amsterdamdag 21 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
18-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Meren & Gletsjers
Vanaf€3.524

Bariloche, Argentinië

Argentinië en Chili zijn in razend tempo topbestemmingen van Zuid-Amerika geworden. Ontdek tijdens deze schitterende reis waarom! Je komt, na een non-stop vlucht met KLM vanuit Amsterdam, aan in Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Hierna vervolg je de reis in het merendistrict van Argentinië waar je de huurauto in ontvangst neemt (inbegrepen in de reissom!). Verken hier de omgeving van onder andere Bariloche met zijn beboste bergen, kleurrijke meren en kristalheldere watervallen. Vervolgens neem je een comfortabele nachtbus naar Patagonië waar je wandelingen rond El Chaltén kunt maken en het nationale park Torres del Paine in Chili bezoekt. Als absoluut hoogtepunt bezoek je de Perito Moreno gletsjer, waar met donderend geraas tonnen ijs afbreken en in het meer storten. Deze reis laat je het mooiste zien dat het zuiden van Argentinië en Chili te bieden heeft!Huurauto Je rijdt met jouw reisgezelschap in een gehuurde auto categorie Compact (Chevrolet Corsa of gelijkwaardig), deze is inclusief in de reissom. Bepaalde trajecten leg je af per openbaar vervoer, één traject wordt gedaan per comfortabele nachtbus. Een verrassende ervaring! Kleinschalige hotelsTijdens deze rondreis verblijf je veelal in kleinschalige hotels inclusief ontbijt op bijzondere locaties. De overnachting in het nationale park Torres del Paine in Chili is hier een mooi voorbeeld van, hier overnacht je in een hotel middenin in de natuur. Inclusief Wij hebben ervoor gekozen om de autohuur, het ontbijt en een roadbook met wegenkaarten op te nemen in de prijs. Ook reserveren we vanaf nu in Buenos Aires een leuke fietstour voor je! Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires (Argentinië)Dag 2 en 3 Buenos AiresDag 4 Buenos Aires - BarilocheDag 5 Bariloche - San Martin de los AndesDag 6 San Martin de los AndesDag 7 San Martin de los Andes - BarilocheDag 8 Bariloche - Los AntiguosDag 9 Los Antiguos - nachtbus naar El ChalténDag 10 El ChalténDag 11 El Chaltén - El CalafateDag 12 El CalafateDag 13 El Calafate - Torres del Paine NP (Chili)Dag 14 Torres del Paine NPDag 15 Torres del Paine NP - El Calafate (Argentinië)Dag 16 El Calafate - Buenos AiresDag 17 Buenos Aires - AmsterdamDag 18 Aankomst Amsterdam

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Argentinië - Patagonië
Vanaf€2.635

Santiago De Chile, Argentinië

Wat overtreft het ontdekken van het uitgestrekte Patagonische landschap te voet? Niets! Met deze actieve wandelvakantie wandel je zes dagen door Chili's mooiste nationale park, Torres del Paine. Je volgt hierbij het bekende W-circuit. Het landschap bestaat uit loofbomen zoals lenga en ñirre: open, lichte bossen met een soortenrijke kruidlaag. Tegen de achtergrond van intens gekleurde meren en grillige rotsformaties staan in het voorjaar grote gebieden in een vuurrode gloed door de rode bloem van de struik nothro. Aanschouw de imposante 60 meter hoge ijsmuur van de Perito Moreno gletsjer en maak een korte wandeltocht over de gletsjer. Aan de voet van de Monte Fitz Roy en Cerro Torre in het nationale park Los Glaciares maak je heerlijke dagwandelingen langs de meren Torre en De los Tres. Na het winderige en koude Ushuaia en Tierra del Fuego, zal het bruisende Buenos Aires vervreemdend overkomen, maar beslist een wereldstad om gezien te hebben!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru
Vanaf€3.799

Buenos Aires, Argentinië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Eclips in Zuid Amerika
Vanaf€4.399

Buenos Aires, Argentinië

Een totale zonsverduistering is altijd een bijzondere ervaring, maar een eclips meemaken in één van de meest avontuurlijke landen ter wereld is natuurlijk helemaal onvergetelijk! Deze bijzondere reis door het zuiden van Argentinië laat je kennismaken met de uitgestrekte berglandschappen, azuurblauwe meren, enorme gletsjers en indrukwekkende besneeuwde bergtoppen. De ongerepte natuur van Patagonië is spectaculair. Wandel langs de rotspieken in het natuurpark Torres del Paine, beleef de sfeer van de tango in Buenos Aires en wandel door de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Als je geluk hebt kun je in Peninsula Valdés walvissen, zeeleeuwen en pinguïns bewonderen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Patagonië
Vanaf€3.939

Buenos Aires, Argentinië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië word je overdonderd door de prachtige natuur. De gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende rotspieken zijn overweldigend. De ongerepte natuur van Patagonië is spectaculair. Wandel langs de rotspieken in het natuurpark Torres del Paine, beleef de sfeer van de tango in Buenos Aires en wandel door de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Als je geluk hebt kun je in Peninsula Valdés walvissen, zeeleeuwen en pinguïns bewonderen. Kortom: Patagonië is zo indrukwekkend, dat vergeet je niet snel.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Groepsrondreis Patagonië en Paaseiland
Vanaf€5.639

Santiago, Argentinië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië en Paaseiland ontdek je het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier wandel je langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en de indrukwekkende rotspieken in het Torres del Paine Nationaal Park. Je bezoekt de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Op het vulkanische Paaseiland kun je met eigen ogen het mysterie van de Moai beelden aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?