Stedentrip Porto

Stedentrip Porto: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 79 stedentrips naar Porto, Portugal.

bekijken

Porto Portugal

Porto is de tweede stad van Portugal. De havenstad ligt aan weerszijden van de rivier de Douro en nabij de Atlantische kust. Porto is bijzonder sfeervol en heeft een prachtig oud centrum. Het historische stadscentrum is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Signature Apartments Santa Catarina
Vanaf€113

Signature Apartments Santa Catarina

In Porto vind je tal van historische bezienswaardigheden als gebouwen en bruggen, interessante musea, sfeervolle terrasjes, bars, clubs en restaurants en meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen. Daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om de heerlijke portwijnen en de uitstekende Portugese keuken.

Signature Apartments Santa Catarina
Vanaf€113

Signature Apartments Santa Catarina

Ontspannen kan ook prima in en rondom Porto. Zo is er een prachtig groen park te vinden in het stadscentrum en kun heerlijk zonnen op het strand of een strandwandeling maken. Of pak een terrasje langs het water en geniet van de zon en het uitzicht op de rivier. Kortom, Porto is een uitstekende bestemming voor een citytrip van een dagje, weekend of volle week!

1. Stedentrip Porto: kenmerken van de stad

Acta the Avenue
Vanaf€181

Acta the Avenue

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Porto? Wil je weten wat er allemaal te doen is in Porto? De kenmerken van de stad vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Porto voor je op een rijtje gezet.

Porto

PortoPortugal

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
200.000
Valuta
Euro
Taal
Portugees
 • Prijsniveau
 • Reisperiode winter
 • Reisperiode lente
 • Reisperiode zomer
 • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig165 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken stedentrip Porto

Land Portugal
Inwonersaantal Porto 0,2 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 1,6 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur en 45 minuten
Valuta Euro
Taal Portugees
Tijdsverschil met Nederland In Porto is het 1 uur vroeger dan in Nederland
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 2000 kilometer
Beste reisperiode Lente, zomer, herfst
Klimaat Mediterraan klimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen, strand

2. Het historische centrum van Porto: Ribeira

Ribeira PortugalRibeira

In Ribeira, het historische centrum van Porto, is het prima vertoeven. Er zijn tal van restaurants, cafés en winkels. Daarnaast kom je allerlei historische gebouwen tegen. Het centrum is bijzonder sfeervol met brede hoofdstraten, smalle steegjes en gezellige pleintjes. Het oude centrum kenmerkt zich door historische bebouwing met kleurrijke geveltjes en rode daken, verschillende torens en een unieke ligging aan de rivier Douro. Porto is gebouwd op heuvels en daardoor zijn sommige straatjes erg steil. Dit zorgt voor een charmante uitstraling en prachtige uitzichten.

Pestana Douro Riverside Hotel
Vanaf€533

Pestana Douro Riverside Hotel

Ribeira ligt aan de rivier de Douro. De rivierkade staat bekend als de Cais da Ribeira en is vele bars, restaurants en winkeltjes rijk. Ook liggen er verschillende historische portboten afgemeerd aan de kade. Deze betonnen boten werden vroeger gebruikt om port te vervoeren en dienen nu als rondvaartboten. ’s Avonds kun je uitstekend uitgaan aan de Cais da Ribeira.

Het historische centrum is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt ook wel het openluchtmuseum van de Portugese cultuur genoemd.

3. Bekende bruggen in Porto: Luis I Brug & Porto Bridge

Luis I Brug PortugalLuis I Brug

Yotel Porto
Vanaf€180

Yotel Porto

De meest bekende brug van Porto is de  (Ponte DomLuis I Brug Luis I). De stalen brug verbindt de stadsdelen ten noorden en zuiden van de Douro met elkaar. De brug is gebouwd rond 1885 en vernoemd naar de toenmalige Portugese koning Lodewijk I. De Luis I Brug bestaat uit twee wegdekken die 44 meter boven elkaar liggen. Het onderste deel is bestemd voor autoverkeer, het bovenste deel voor de metro. Je kunt de brug ook te voet betreden. Vanaf het bovenste dek heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de stad.

3.1. Arrábida-brug

Yotel Porto
Vanaf€180

Yotel Porto

Een andere bekende brug in de stad is de Arrábida-brug. Direct na de voltooiing in 1963 was dit de grootste betonnen boogbrug ter wereld. Je kunt deze brug met een gids en veiligheidsuitrusting beklimmen. Vanaf de top op 65 meter hoogte heb je uitzicht over de oude stad aan de ene kant en de rivier en oceaan aan de andere kant.

3.2. Porto Brug

De Porto Brug Beklimming is een unieke ervaring, want het is de enige betonnen boog die toegankelijk is voor publiek.

4. De kerken en kathedralen van Porto

Porto staat vol met prachtige gebouwen. Erg indrukwekkend is bijvoorbeeld de Kerk van Sao Francisco (Igreja de São Francisco). Het was oorspronkelijk een gotische kerk, maar later zijn er delen toegevoegd in barokstijl.

Vila Galé Porto Ribeira
Vanaf€186

Vila Galé Porto Ribeira

Enkele highlights van de Kerk van Sao Francisco zijn het voorportaal, de doopkapel met een voorstelling van de doop van Jezus in het altaarstuk, het fraaie rococo houtsnijwerk ingelegd met bladgoud en de Jesseboom met de familiestamboom van Jezus. Het interieur van de kerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

4.1. Clérigos Kerk

De Clérigos Kerk (Igreja dos Clérigos) is ontworpen door de Italiaanse architect Nasoni en gebouwd in barokke stijl. De hoge klokkentoren is een bekend herkenningspunt en steekt hoog boven Porto uit. De kerk is zeker een bezoekje waard en de toren staat garant voor een prachtig uitzicht. Daarvoor moet je wel 225 traptreden beklimmen tot een hoogte van 75 meter.  

Clergigos Kerk PortugalClerigos Kerk

4.2. Porto Kathedraal

De Porto Kathedraal (Igreja da Sé) is een historisch gebouw uit de 12e eeuw en ligt op een heuvel. Het is gebouwd in Romaanse stijl en later werden diverse elementen in barok en gotische stijl toegevoegd. De kathedraal was in het verleden in gebruik als vesting en dat is duidelijk terug te zien aan de kantelen.  

Hotel HF Tuela Porto
Vanaf€603

Hotel HF Tuela Porto

Aanraders in de kerk zijn de begrafeniskapel van João Gordo, de met goud beschilderde pilaren, het marmeren altaar en de kapel van het Heilige Sacrament met zilveren altaarstuk. Er is ook een schatkamer waar je de kunstschatten van de kathedraal kunt bewonderen. Naast de kathedraal staat een fraai gotisch klooster.

4.3. Igreja de Santa Clara

Vila Galé Porto Ribeira
Vanaf€186

Vila Galé Porto Ribeira

We sluiten het rijtje af met de Heilige Clara Kerk. Een prachtige mix van de gotische, renaissance en barok invloeden. De kerk en het bijbehorende vrouwenklooster werden gebouwd in de 15e eeuw. Binnen vind je een indrukwekkend rococo-interieur met veel verguld houtsnijwerk.  ​

5. Andere historische gebouwen in Porto

Pestana Douro Riverside Hotel
Vanaf€533

Pestana Douro Riverside Hotel

Porto is een oude stad met veel historische gebouwen. Op het lijstje populaire bezienswaardigheden horen ook de kasteelmuren van Fernandina thuis. De muren werden gebouwd om de oude metalen verdedigingsmuur te vervangen die te klein was geworden voor de groeiende stad. De Muralha Fernandina heeft een totale lengte van 2.300 meter en een gemiddelde hoogte van 9 meter. Je kunt een wandeling maken over de muur. Onderweg kom je verschillende kantelen, bastions en torens tegen. Je hebt vanaf de muur een mooi uitzicht.

5.1. Beurspaleis Palácio da Bolsa

Een andere aanrader is het Beurspaleis (Palácio da Bolsa), ontworpen door de Portugese architect da Costa Lima. Dit gebouw speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Porto. Het was de plek waar buitenlandse gasten werden ontvangen. Tijdens een rondleiding door het Beurspaleis kom je langs de binnenplaats met glazen koepel, de Hal van de Naties met een grote kroonluchter, de Portrettengalerij en de Arabische Zaal met fraaie Moorse versieringen.

6. Bezoek de mooiste musea van Porto

Porto is vele mooie musea rijk. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Serralves Museum voor moderne kunst. Het moderne gebouw ligt in een groot park. Binnen en buiten in het park vind je een collectie van moderne schilderijen, beeldhouwwerken en installaties. De collectie verandert regelmatig. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de hele familie.

Serralves PortugalSerralves

6.1. Nationaal Museum Soares dos Reis

Ben je fan van historische kunst? Dan is het Nationaal Museum Soares dos Reis een aanrader. Het werd al in 1833 geopend als schilderijen- en prentenmuseum en is gehuisvest in een neoklassiek woonhuis. Het museum is vernoemd naar de beroemde beeldhouwer Soares dos Reis. In het Soares dos Reis Museum vind je tegenwoordig schilderijen van o.a. Fernandes, Pousão en de Sousa, beeldhouwwerken van o.a. Soares dos Reis, Lopes en de Macedo en glaswerk en porselein.

6.2. FC Porto Museum

Een van de beste musea van de stad is het FC Porto Museum. Zelfs als je geen voetballiefhebber bent, is een bezoek aan het stadion erg leuk. Het museum is in 2016 zelfs uitgeroepen tot een van de beste musea van Europa. Dankzij originele tentoonstellingen en technische hoogstandjes ontdek je in het museum de 120-jarige geschiedenis van de voetbalclub. Je kunt ook een rondleiding boeken door het stadion. Loop door de spelerstunnel, ga zitten op een van de bezoekersstoelen en raak het gras aan op het veld.

7. Een stukje Nederland in de Portugese havenstad: Casa da Música

In 2001 werden zowel Porto als Rotterdam aangemerkt als culturele hoofdstad van Europa. Een van de resultaten van de samenwerking tussen beide steden is het Casa da Música. Het gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Volgens de New York Times is het Casa da Música een van de beste concertzalen van de laatste eeuw.

PortoBay Flores
Vanaf€759

PortoBay Flores

De concertzaal heeft schuine wanden en oplopende vloeren. Je kunt natuurlijk een concert of culturele voorstelling bijwonen, maar ook een rondleiding door het gebouw is mogelijk. Casa da Música heeft twee hoofdzalen en meerdere kleinere ruimtes. De grote zaal biedt plek aan 1.238 mensen. In de kleine zaal zijn 300 zitplaatsen en 650 staanplaatsen. Er is ook een restaurant.

8. Praça da Liberdade & Livrario Lello

Pestana Vintage Porto
Vanaf€248

Pestana Vintage Porto

In het hart van het centrum, in de wijk Clerigos, ligt het Plein van de Vrijheid, oftewel Praça da Liberdade. Dit plein verbindt het oude deel van Porto met het moderne stadsdeel. In het midden van het plein staat een 10 meter hoog beeld van Koning Peter IV. Aan het uiteinde van Praça da Liberdade ligt de belangrijkste verkeersader van Porto: Avenida dos Aliados.

8.1. Livrario Lello

In Clerigos vind je ook de Livrario Lello. Dit is een van de oudste boekwinkels van Portugal en wordt gerekend tot de beste winkels ter wereld. De winkel is gevestigd in een prachtig historisch gebouw in neogotische en art-nouveau stijl. Het interieur met schitterende wenteltrap, warme kleuren, vele sierlijke details en gebrandschilderd glazen plafond is indrukwekkend. De schrijfster J. K. Rowling zou in de boekwinkel inspiratie hebben opgedaan voor haar verhalen over Harry Potter.

Livrario LelloLivrario Lello

9. Een citytrip naar Porto combineren met een dagje of weekend strand

Carris Porto Ribeira
Vanaf€171

Carris Porto Ribeira

Ga je een volle week op citytrip naar Porto, dan is het een aanrader om een dagje of weekend strand mee te pakken. Er liggen diverse mooie en grote stranden in de omgeving van de stad. De stranden bevinden zich zowel ten noorden als ten zuiden van de Douro. Je kunt met het openbaar vervoer richting de kust, maar een fietstocht langs de rivier is ook een mooie ervaring. De mooiste en meest populaire stranden van Porto zijn

 • Praia da Forno

 • Praia de Nossa Senhora da Guia

 • Praia Lavadores

 • Vila do Condo

Een bezoek in de lente of zomer staat garant voor heerlijk luieren in de zon en zwemmen in de zee. In de andere seizoenen kun je genieten van prachtige zonsondergangen en strandwandelingen.

Strand Porto PortugalPorto strand

10. Foz do Douro: gezellige en luxe wijk in het westen van Porto

Acta the Avenue
Vanaf€181

Acta the Avenue

Foz do Douro is een mooie en rustige wijk ten westen van het stadscentrum. Het is een exclusieve buurt met veel luxe huizen en een pittoreske sfeer. Je loopt hier door de kleine steile straatjes met kleurrijke huizen. Je kunt er ook voor kiezen om te wandelen op de promenade of een terras langs het water te pakken. Het uitzicht over de oceaan is schitterend.  

Torel Avantgarde
Vanaf€1.950

Torel Avantgarde

De wijk Foz do Douro is overdag heerlijk rustig, maar ’s avonds juist bijzonder levendig. Er zijn verschillende gezellige restaurants en bars waar je kunt eten en uitgaan. Een van de mooiste bezienswaardigheden in deze wijk in Porto is de vuurtoren Farol do Molhe. Andere aanraders in Foz do Douro zijn:

De wijk kent ook diverse mooie stranden:

 • Praia da Luz

 • Praia do Homem do Leme

11. Ontspannen in het groen tijdens je stedentrip naar Porto

Aan de westkant van het stadscentrum vind je een prachtig groen park: Jardins do Palácio de Cristal. De tuinen bieden rust, ontspanning en schaduw op hete dagen. Oorspronkelijk waren het de tuinen van een kristallen paleis. Dit paleis is inmiddels verdwenen en vervangen door het Pavilhão Rosa Mota, waar concerten en evenementen worden georganiseerd.  

Pestana Vintage Porto
Vanaf€248

Pestana Vintage Porto

De tuinen liggen op een heuvel en er zijn diverse mooie uitzichtpunten en doorkijkjes. Ook zijn er allerlei soorten planten, bloemen en bomen te vinden en een aantal grote fonteinen. De perfecte plek om even bij te komen van alle indrukken die je opdoet tijdens een stedentrip naar Porto.

12. Op stedentrip naar Porto: dineren, uitgaan, shoppen

Carris Porto Ribeira
Vanaf€171

Carris Porto Ribeira

Ga je op citytrip naar Porto, dan kun je om te eten kiezen uit honderden bistro’s en restaurants. Het eten in Porto is van uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn prima betaalbaar. Vaak geldt daarbij: hoe minder poespas, hoe hoger de kwaliteit van het eten. Op de menukaarten staan zowel Portugese als internationale gerechten.

Eten in Porto betekent een goede maaltijd met een goede wijn of natuurlijk met port. Er is veel keuze in vlees en visgerechten. Traditionele gerechten die je een keer moet proberen als je op stedentrip bent in Porto zijn:

 • Francesinha (Portugese sandwich)
 • Bacalhau (Klipvis)
 • Tripas à moda do porto (traditionele voedselsoorten)
 • Pastel de Nata (Zoetigheden)

Eten in Porto

Winkelen kan ook uitstekend in Porto. In het stadscentrum vind je diverse winkels. Van de bekende grote warenhuizen tot luxe boetiekjes en dure modezaken. De belangrijkste winkelstraat is de Rua da Santa Catarina. Ook zijn er tal van winkelcentra, zoals Via Catarina, Centro Commercial de Foz en Centro Commercial Aviz. Er zijn regelmatig markten in de stad waar je heerlijke Portugese producten kunt kopen.  

Pestana Douro Riverside Hotel
Vanaf€533

Pestana Douro Riverside Hotel

Uitgaansmogelijkheden zijn er genoeg in Porto. Als het buiten warm is kun je tot in de late uurtjes op het terras zitten met een drankje en een hapje. Is het wat kouder, dan duik je gewoon een gezellige bar of dansclub in. Ook is er op straat genoeg te beleven. Locals en toeristen staan gewoon buiten met een drankje en de muziek klinkt uit verschillende boxen.

Portobay Hotel Teatro
Vanaf€489

Portobay Hotel Teatro

Ribeira is een wijk met veel uitgaansmogelijkheden. Je vindt hier vooral veel terrassen en in de lente en zomer is het hier dag en nacht gezellig druk. De straten Gaieria de Paris, Candico dos Reis en Conde de Vizela vormen het middelpunt van het uitgaansgebied in Porto.

13. Overnachten in een hotel in Porto

Yotel Porto
Vanaf€180

Yotel Porto

Ga je een dagje, weekend of volle week naar Porto, dan kun je terecht in een hotel. Je kunt kiezen uit zowel een eenvoudig pension als een luxe hotel in Porto. In de hele stad vind je hotels in allerlei prijsklassen. Wil je goedkoop uit zijn? Dan kun je een kamer boeken in een hostel. Je reserveert al een bed vanaf 18 euro per nacht. Liever niet overnachten in een hotel in Porto? Dan kun je ook terecht op een camping in de omgeving of in een bed & breakfast.  

14. Reizen naar Porto en vervoer in de stad

Op citytrip naar Porto? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Porto is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in minder dan 3 uur naar de Portugese havenstad. De luchthaven van Porto, Porto Airport, ligt 11 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Vanaf het vliegveld ben je binnen een half uur met de metro, bus of taxi in het centrum. In de stad zelf kun je jezelf verplaatsen met de benenwagen, want het centrum is compact. Ook rijden er taxi’s, metro’s, bussen en trams en kun je een fiets huren.

Pestana Vintage Porto
Vanaf€248

Pestana Vintage Porto

Een trip met de auto van Nederland naar Porto is mogelijk, maar wel een stukje rijden. Over de weg is de afstand ruim 2000 kilometer. Je bent al snel een uur of 22 onderweg. Een treinreis kost je ook ongeveer een dag. Natuurlijk kun je wel een dagje of weekend naar Porto met de auto of het openbaar vervoer als je in de buurt op vakantie bent.  

Tram PortoTram Porto

15. Op stedentrip naar Porto? Lees hier onze tips

 • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Porto loop je meestal heel wat af.
 • Porto Card: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken tijdens jouw citytrip naar Porto? Dan kun je kiezen voor de Porto Card. Met deze kaart mag je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Je hebt gratis toegang tot 11 bezienswaardigheden en musea in porto. Ook krijg je korting op veel andere bezienswaardigheden en in cafés, restaurants en winkels.    
 • Beste reisperiode: Je kunt Porto het beste bezoeken in de lente, zomer of herfst. Dan zijn de temperaturen erg aangenaam. In de zomer kun je heerlijk een dagje strand meepakken, in de lente en herfst is de temperatuur in de stad iets aangenamer. In de winter is het trouwens ook nog best lekker met een gemiddelde laagste temperatuur van 14 graden. Een terrasje pakken is er niet bij, maar het is wel heerlijk rustig in de stad.  

16. Boek een citytrip naar Porto: vergelijk aanbieders

Vila Galé Porto Ribeira
Vanaf€186

Vila Galé Porto Ribeira

De havenstad Porto staat garant voor een fijne citytrip! Ontdek de historische bezienswaardigheden, shop in een van de mooiste boekenwinkels ter wereld, geniet van de zon op een terras langs het water, maak een tripje naar het strand en geniet van de Portugese keuken. Er is genoeg te doen in Porto!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 3 Stedentrip Aanbieders naar Porto, Portugal

Vakanties van De Vakantiediscounter in Porto, Portugal
Vakanties van DeJongIntra.nl in Porto, Portugal
Vakanties van TUI.nl in Porto, Portugal

Stedentrips Aanbiedingen Porto, Portugal

Pestana Vintage Porto
Vanaf€248

Porto, Portugal

Het Pestana Vintage Porto is een vijfsterren hotel gelegen aan de oever van de Douro. Zoals de naam al aangeeft heeft het hotel een vintage look. Het Pestana Vintage Porto is een uitstekende uitvalsbasis voor een wandeling door het oude stadscentrum.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Signature Apartments Santa Catarina
Vanaf€113

Porto, Portugal

Deze moderne faciliteiten zijn van alle gemakken voorzien. Geniet van je stedentrip in de tweede stad van Portugal. Vanaf hier wandel je in een kwartiertje naar dé bezienswaardigheid van de stad, de Torre dos Clérigos. Na een dag sightseeing en de Portugese cultuur proeven, geniet je van de ondergaande zon vanaf het terras.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Acta the Avenue
Vanaf€181

Porto, Portugal

Dit romantische 4 sterrenhotel biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dakterras. Ideaal om elke dag even te relaxen en te genieten van de zon met een drankje in de hand. In het sfeervolle restaurant kan je terecht voor een uitgebreid ontbijt en traditionele Portugese gerechten gedurende de dag. Voor een dagje uit bevindt zich een metro en busstation dichtbij, maar het oude stadscentrum is te voet al makkelijk binnen 15 minuten te bereiken. Daarnaast zijn de kamers modern en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Kortom, ultiem genieten aan de rand van het centrum!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Portobay Hotel Teatro
Vanaf€489

Porto, Portugal

Het moderne 4-sterrenhotel Teatro is gelegen midden in het centrum van Porto. Dit stijlvolle hotel is gevestigd op dezelfde plek waar in 1859 het oude Banquet Theater stond. De inrichting van het hotel is ook in de sfeer van het oude theater gehouden. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip Porto. Al op 5 minuten lopen vind je belangrijke bezienswaardigheden zoals de bekende klokkentoren Clérigos, de boekenwinkel Lello en het Coliseum van Porto. Aan het einde van de dag kun je genieten van een heerlijk diner in het restaurant of drink een cocktail in de gezellige Plateia bar. De kamers hebben ook een inrichting in de sfeer van het oude theater en beschikken onder andere over airconditioning, tv en een chique badkamer.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Yotel Porto
Vanaf€180

Porto, Portugal

Bij dit hotel in Porto geniet je van moderne elementen en comfort. Het uiterlijk van het hotel is strak en licht. Robots verzorgen jouw extra wensen. Er is een ruimte waar je geniet van ontbijt, lunch en diner of rustig cocktails drinkt. Ook beschikt het hotel over een fitnessruimte die vierentwintig uur geopend is. En ook wel zo fijn je maakt er gratis gebruik van. De locatie van dit hotel is ook fijn als je dicht bij het openbaar vervoer wil zijn, die je overal brengt tijdens je reis. Maar lopend kom je ook een heel eind vanuit dit hotel. Wat ga je allemaal doen?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vila Galé Porto Ribeira
Vanaf€186

Porto, Portugal

Dit comfortabele 4 sterrenhotel ligt aan de authentieke straat Cais das Pedras, direct aan de Douro. Het hotel ligt op slechts een korte wandeling van het Trammuseum, de Pálacio de Cristal tuinen, het Nationale Museum Soares dos Reis en de bekende markt Bom Sucesso. Dit hotel is de perfecte keuze voor de reizigers die op zoek zijn naar strand, historie van de oude binnenstad, heerlijk eten en cultuur! Bezoek Aliados Av, de plek voor monumenten en restaurantjes, wandel op de Luis I brug of loop door de smalle straatjes en trappen van de wijk Miragaia om hier de meest unieke foto te nemen! Maak kennis met de lokale keuken en geniet heerlijk van een wijntje aan de rivier Douro.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel da Musica
Vanaf€369

Porto, Portugal

Porto, de tweede stad van Portugal, bruist van energie, maar weet ook heel goed wat ontspannen is. Met een verblijf in het 4-sterren Hotel da Música zit je zeker goed! Vanaf dit hotel reis je vlot met het openbaar vervoer naar de verschillende stadswijken die iedereen zou moeten kennen. Bewonder de extravagante barokke kerken, middeleeuwse overblijfselen, beaux-art gebouwen en de betegelde, smalle huisjes. Bovendien is Porto kleurrijk, bruisend en gezellig. Boordevol leuke winkels, geweldige restaurants en natuurlijk barretjes boordevol wijn en Port.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
YOTEL Porto
Vanaf€259

Porto, Portugal

Het stadscentrum van Porto staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Romeinse invloeden zijn overal te zien en proeven en zorgen voor een prettig plek waar mensen samen komen, precies die warme en fijne sfeer waar je naar op zoek bent. Middenin die gezelligheid staat YOTEL Porto, het hotel waar je heerlijk kan relaxen en waar je alle foto's nog eens bekijkt van alweer een dag vol ontmoetingen en ervaringen. Zo is er de niet te missen Ponte de Dom Luis I, de beroemde brug over de rivier Douro (maak een boottochtje!) en imposante blikvanger van de stad. Fotografeer de bijzondere ronde vormen van klooster Mosteiro da Serra do Pilar, deze bereik je per kabelbaan. Bewonder de klokkentoren Torre dos Clérigos en het treinstation São Bento, een schitterend staaltje architectuur met het voor deze streek typische tegelwerk dat zo aan Delfts Blauw doet denken. Drink koffie in één van de mooiste cafés ter wereld: Café Majestic. Lunchen en dineren doe je op het Cais da Ribeira, hier vind je ook veel traditionele winkels en boetiekjes. Over winkels gesproken: in 's werelds oudste boekhandel Livraria Lello & Irmão snuffel je tussen het ontelbare leeswerk onder het genot van een goed glas wijn. Porto is een stad vol historie, gezelligheid en romantiek!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Star Inn Porto
Vanaf€178

Porto, Portugal

Ontdek de geweldige stad Porto! Wie denkt er nu niet gelijk aan de heerlijke port, die vanuit deze stad de wereld veroverde? Maar Porto is meer dan alleen wijn. De levendige stad ligt aan de monding van rivier de Douro, waardoor het een schilderachtige uitstraling heeft. De stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij het bijzondere en historische karakter en telt vele culturele en architectonische erfenissen. In Porto kun je ook de culinaire kant ontdekken door de vele restaurants en bars die vele lokale en eigentijdse gerechten en drankjes maken. Loop door Ribeira, het oude maar charmante centrum met de kleurige huisjes, smalle straatjes, restaurants en traditionele boten. Op vele plaatsen kom je ook veel streetart van bekende kunstenaars tegen. Dit is echt de moeite waard om gezien te hebben! Ontdek Porto te voet, op de fiets, met de tram en andere vervoersmiddelen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Dom Henrique Downtown
Vanaf€153

Porto, Portugal

Dit onlangs vernieuwde hotel ligt in de binnenstad van Porto. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Vanuit de bar kun je onder het genot van verschillende traditionele gerechten zoals ''Francesinha'', van dit adembenemende uitzicht genieten. Combineer deze heerlijke gerechten met de welbekende Port wijn! Wandelen door Porto is ook zeker geen straf, ontdek de stad als een echte local!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
PortoBay Flores
Vanaf€369

Porto, Portugal

Pak je koffer maar in en vlieg naar de prachtige stad Porto in Portugal. Wie denkt er bij Porto nu niet meteen aan de heerlijke portwijn, die vanuit deze stad de wereld veroverde? Maar Porto is meer dan alleen wijn. Porto is namelijk een sfeervolle en levendige havenstad met een schilderachtige ligging aan de monding van de Douro. De stad is zelfs door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed! De stad zit dan ook vol met bezienswaardigheden, zoals Sé do Porto en het klooster Mosteiro da Serra do Pilar. Verder zijn er gezellige restaurants en cafés waar je een hapje kunt eten of samen een heerlijke borrel neemt. Kort om: er is genoeg te doen tijdens jouw stedentrip naar Porto!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
HF Ipanema Park
Vanaf€259

Porto, Portugal

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat natuurlijk bekend om de portwijn, maar wordt ook gekarakteriseerd door zijn ligging aan de Douro rivier. Het oude kleurrijke centrum barst van de historische gebouwen, prachtige architectuur en street art. Porto is een geliefde bestemming door de variëteit in bezienswaardigheden, mogelijkheden om te winkelen, het lekkere eten en drinken en Porto heeft zelfs stranden! De smalle straatjes, oude gevels en lokale markten geven je nog het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Er heerst hier een fijne sfeer. Porto heeft alles wat je nodig hebt om je stedentrip compleet te maken!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Carris Porto Ribeira
Vanaf€171

Porto, Portugal

Dit hotel is gevestigd in een historisch gebouw met een fantastisch uitzicht over de rivier de Douro. De kamers zijn prachtig gerestaureerd en van alle gemakken voorzien. Stap het hotel uit en je loopt zo het oude centrum in. Een bezoekje aan een wijnkelder mag natuurlijk ook niet ontbreken. En aan het einde van de dag maak je tijdens de zonsondergang een romantische wandeling langs de Douro.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?