Stedentrip Milaan

Stedentrip Milaan: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 133 stedentrips naar Milaan, Italië.

bekijken

Milaan Italie

Petit Palais Hotel De Charme
Vanaf€946

Petit Palais Hotel De Charme

Milaan is de grootste stad in Noord-Italië en behoort tot de 20 meest bezochte steden ter wereld. Milaan staat bekend als modehoofdstad en is een walhalla voor iedereen die van shoppen houdt. Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, alle topontwerpers zijn vertegenwoordigd in Milaan.

Best Western Astoria
Vanaf€692

Best Western Astoria

Naast mode is Milaan ook een stad met veel kunst en cultuur. De bekende Dom van Milaan is bijvoorbeeld een van de grootste kathedralen ter wereld. Naast de Dom ligt het oudste winkelcentrum van de wereld en Milaan is tevens de thuisbasis van het beroemde ‘Laatste Avondmaal’. In de stad vind je tal van andere historische gebouwen en musea. Naast de bezienswaardigheden kent Milaan een fijne sfeer. Je kunt er uitstekend genieten van de Italiaanse keuken, uitgaan in een van de vele kroegen en clubs of ontspannen op het gras in Parco Sempione.

 

1. Stedentrip Milaan: kenmerken van de stad

Sina The Gray
Vanaf€1.423

Sina The Gray

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Milaan? De kenmerken van deze prachtige stad in Italië vind je in onderstaande tabel. Wat er verder allemaal te doen is in Milaan? In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Milaan voor je op een rijtje gezet.

Milaan

MilaanItalië

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
1.400.000
Valuta
Euro
Taal
Italiaans
 • Prijsniveau
 • Reisperiode winter
 • Reisperiode lente
 • Reisperiode zomer
 • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig95 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken stedentrip Milaan

Land Italië
Inwonersaantal Milaan 1,4 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 9,2 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 1 uur en 35 minuten
Valuta Euro
Taal Italiaans
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 1050 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Warm zeeklimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Bezoek de Dom van Milaan

De Dom van Milaan is een van de grootste kerken ter wereld. Alleen de Sint-Pieter in Vaticaanstad en de kathedraal van Sevilla zijn groter. De Dom is 157 meter lang, 92 meter breed en 108 meter hoog. Aan de buitenzijde is de kerk versierd met marmeren torentjes en beelden. De bouwstijl is gotisch.

De bouw van de kathedraal heeft meer dan 3 eeuwen in beslag genomen. De grote bronzen deuren van de hoofdingang zijn zelfs pas in de 20e eeuw toegevoegd. Op deze deuren is de geschiedenis van Milaan afgebeeld. In het Museo del Duomo ontdek je meer over de bouw en restauratie van de kerk.

Milan Suite Hotel
Vanaf€446

Milan Suite Hotel

Binnen in de Dom van Milaan vind je onder andere een prachtige apsis, een indrukwekkend altaar, het graf van Gian Giacomo de Medici en diverse glas-in-loodramen, beelden en schilderijen. Een bezoek aan het dakterras is ook een aanrader. Vanaf het dak heb je een mooi uitzicht over de stad.

Duomo MilaanDuomo

3. De beroemde pleinen van Milaan: Piazza del Duomo & Piazza Mercanti

De Dom ligt aan het meest bekende en centrale plein van Milaan: Piazza del Duomo. Rondom het plein liggen ook tal van andere gebouwen, zoals de Grand Galleria Vittorio Emanuele II en het operagebouw Scala. In het midden van het Piazza del Duomo staat een monument van Victor Emanuel II, de allereerste koning van Italië.

3.1 Piazza Mercanti

Innside Milano Torre GalFa by Melia
Vanaf€838

Innside Milano Torre GalFa by Melia

Achter de kathedraal ligt een andere bekend plein: het pittoreske Piazza Mercanti met prachtige huizen rondom. In de middeleeuwen was dit het commerciële en bestuurlijke centrum van Milaan. Het plein verbond Milaan via verschillende wegen met de belangrijkste omliggende steden.

4. Parco Sempione met de Torre Branca en het Acquario Civico

Naast pleinen vind je ook parken in Milaan. Het meest bekende en grootste park is Parco Sempione. Dit park bevindt zich in het centrum van Milaan, achter Castello Sforzesco. Locals en toeristen bezoeken Parco Sempione om te ontspannen. Er is een speeltuin en een meertje en er liggen diverse sportvelden in het park.

Rond 1900 werd in Parco Sempione een aquarium gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling. Het Acquario Civico is het op twee na oudste aquarium van de wereld. Je kunt hier genieten van allerlei soorten vissen en schelpdieren. In het park vind je ook de Torre Branca. Dit is een ijzeren toren van 110 meter hoog en een populair uitkijkpunt van Milaan. Bij helder weer kun je zelfs de Alpen en Apennijnen zien liggen. ’s Avonds is de Torre Branca prachtig verlicht.

Parco Sempione Milaan

5. Shoppen in de Grand Galleria Vittorio Emanuele II

Innside Milano Torre GalFa by Melia
Vanaf€838

Innside Milano Torre GalFa by Melia

Het oudste winkelcentra ter wereld is de Grand Galleria Vittorio Emanuele II. Dé plek om te bezoeken als je houdt van winkelen in luxe modewinkels en heerlijk eten en drinken. Je vindt er winkels van onder andere Prada en Gucci en vele cafés en restaurants. Het gebouw ligt aan het centrale plein van Milaan: Piazza del Duomo.

De architectuur van de Grand Galleria is indrukwekkend. Er zijn twee arcades met glazen plafonds van ruim 4 verdiepingen hoog en een achthoekige glazen koepel. Je kunt er mozaïeken bewonderen met de wapenschilden van Milaan, Turijn, Florence en Rome.

6. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Milaan: La Scala

La Scala is het beroemde operagebouw van Milaan. Ook als je niet van opera houdt, is dit gebouw een bezoek meer dan waard. De concertzaal heeft de uitstraling van een kathedraal. Je kunt ook naar het aangrenzende Theater Museum met een collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums.

Petit Palais Hotel De Charme
Vanaf€946

Petit Palais Hotel De Charme

Tijdens de opening van het theaterseizoen op 7 december dost de hele stad Milaan zich uit voor de opera. Wil je een voorstelling bijwonen, dan moet je er snel bij zijn. Zo’n 2 maanden voor de voorstelling start de kaartverkoop. Vaak is alles binnen een dag uitverkocht.

7. Ontdek de geschiedenis van Castello Sforzesco

In het centrum van Milaan ligt Castello Sforzesco. In de 14e eeuw is het gebouwd als fort. De naamgeving verwijst naar hertog Francesco Sforza die in de 15e eeuw het bestaande fort uitgebreidde met woonvertrekken en een opstelplaats voor troepen. Het kasteel is gebouwd in de militaire renaissance bouwstijl en te herkennen aan de hoogste toren: Torre Filarete.

Best Western Astoria
Vanaf€692

Best Western Astoria

Je kunt in het kasteel en het omliggende park rondlopen en tevens het kasteel museum bezoeken. In het Museo del Castello vind je onder andere schilderijen van bijvoorbeeld Michelangelo, Bellotto en da Messina. Ook kun je keramiek, antieke meubelen, wapens en muziekinstrumenten bewonderen.

Castello Sforzesco

8. Enkele populaire musea van Milaan

Het museum Pinacoteca di Brera is gesitueerd in een prachtig barok paleis in de kunstenaarswijk Brera. In dit museum vind je onder andere werken van Italiaanse kunstenaars. Topstukken zijn bijvoorbeeld de Sposalizio della Vergine van Rafael, Cristo Morto van Mantega en Avondmaal in Emmaus van Caravaggio. Ook hangen er schilderijen van buitenlandse kunstenaars als Rubens, Rembrandt en El Greco.  

Pinacoteca di Brera

8.1 Museo della Scienza e della Tecnologia "Leonardo da Vinci"

Een ander populair museum in Milaan is het Museo della Scienza e della Tecnologia "Leonardo da Vinci". Dit wetenschapsmuseum richt zich op de ontwikkeling van de wetenschap sinds de 15e eeuw. Het is gevestigd in het oude klooster van San Vittore. In het museum kun je onder andere fresco’s van Bernardino Luini bekijken, net als modellen van machines en uitvindingen van Leonardo da Vinci, een verzameling oude auto’s, stoomlocomotieven en vliegtuigen en voorwerpen uit de natuurkunde, astronomie, optica, scheepvaart, radiocommunicatie en telecommunicatie.

8.2. Archeologisch Museum van Milaan

In een oud klooster uit de 8e eeuw bevindt zich het Archeologisch Museum van Milaan. Hier kun je Griekse, Etruskische, Romeinse, Barbaarse, Gandhara en Middeleeuwse kunstwerken bekijken. Een topstuk is de Parabiago-plaat. Dit is een ronde zilveren plaat uit de Romeinse tijd met mythologische figuren.

9. Santa Maria delle Grazie & Basilica di San Lorenzo Maggiore

Een van de populairste bezienswaardigheden in Milaan is het klooster van Santa Maria delle Grazie. Hier vind je op de muur het beroemde kunstwerk van Leonardo Da Vinci: Het Laatste Avondmaal. Om het schilderij te bekijken moet je jezelf enkele dagen voor je op stedentrip gaat aanmelden. Je hebt dan een kwartier ‘kijktijd’. Het klooster staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

9.1. Basilica di San Lorenzo Maggiore

Een ander prachtig gebouw in Milaan is de Basilica di San Lorenzo Maggiore. Dit is een de oudste Rooms-Katholieke kerken van de wereld. Het oorspronkelijke gebouw dateert van de 4e eeuw na Christus en is vanwege instortingen en branden diverse malen gerestaureerd. Hierdoor is een bijzondere mix van bouwstijlen en materialen ontstaan.

San LorenzoSan Lorenzo

10. Populaire wijken van Milaan: Centro Storico, Sant’Ambrogio & Isola

Agape Hotel
Vanaf€163

Agape Hotel

Centro Storico is de meest bekende wijk van Milaan. Het is het oude historische centrum met als centraal punt het Piazza del Duomo. Het is hier altijd levendig, zowel overdag als ’s nachts. De wijk staat bol van restaurant, cafés, winkels en historische gebouwen.

10.1. Sant’Ambrogio

Sant’Ambrogio is een volkswijk in Milaan met tal van winkeltjes, restaurantjes en cafés. Bekende trekpleisters van de wijk zijn de ochtendmarkt en de vlooienmarkt (Mercato delle Pulci) op de Largo Pietro Annigoni. Overdag kun je in de wijk uitstekend winkelen en ’s avonds is het een gezellig uitgaanscentrum. Een van de bekende bezienswaardigheden in deze wijk van Milaan is de Basiliek van Sint-Ambrosius.

10.2. Isola

Sina The Gray
Vanaf€1.423

Sina The Gray

Een bekende plek als het gaat om graffiti en streetart is de wijk Isola in Milaan. Oorspronkelijk was Isola een wijk voor arme gezinnen. De naamgeving verwijst naar het feit dat Isola vroeger met spoorlijnen gescheiden was van de rest van de stad. De streetart is meestal van lokale kunstenaars.

Crowne Plaza Milan City
Vanaf€530

Crowne Plaza Milan City

Isola staat verder bekend vanwege de talrijke restaurants, het bruisende nachtleven en de vele hoge kantoren en flatgebouwen. Aan de rand van de wijk staat het beroemde ‘Bosco Verticale’. Dit is een flatgebouw met meer dan tweeduizend bomen en struiken en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Bosco VerticaleBosco Verticale

11. San Siro Stadion: een must voor voetballiefhebbers

De thuisbasis van AC Milan en Inter Milan is het San Siro Stadion. In 1926 is gestart met de bouw en na verloop van tijd is het stadion verder uitgebreid. Ben je voetbalfan, dan is het de moeite waard om tijdens een citytrip naar Milaan een voetbalwedstrijd mee te maken.

Sina The Gray
Vanaf€1.423

Sina The Gray

Je kunt ook een rondleiding boeken door het voetbalstadion. Je bezoekt dan de kleedkamers en vip-ruimte en loopt via de spelerstunnel het veld op. Het museum is de afsluiter. Hier staan levensgrote poppen van grote voetballers die in het stadion gespeeld hebben. Zo ook Rijkaard, Gullit en Van Basten.

San Siro MilaanSan Siro

12. Ontspannen in de spa

Of je nu een dagje, een weekend of volle week op citytrip gaat naar Milaan, ontspannen in een wellnesscomplex is altijd fijn. In Porto Romana vind je de QC Termemilano. Deze spa is gevestigd in een voormalig tramdepot. Op de begane grond vind je een tramsauna en tuinzwembaden tussen de Romeinse ruïnes. Onder de grond liggen verschillende stenen kamers met sauna’s en baden. De sfeer is zonder meer bijzonder en ontspannend. Uiteraard kun je ook allerlei behandelingen en massages boeken.

13. Milaan: winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden

Starhotels Tourist
Vanaf€156

Starhotels Tourist

Milaan is de stad van de mode, dus als shopaholic ben je hier op de juiste plek. Veel grote warenhuizen zijn in Milaan gevestigd, bijvoorbeeld van Prada, Armani, Versace, Gucci en Dolce & Gabbana. De meeste exclusieve winkels vind je in de straat Quadrilatero d’Oro (Gouden Vierhoek).

Daarnaast zijn er tal van goedkopere winkels. Er worden regelmatig markten georganiseerd waar je leuke en betaalbare kleding kunt kopen. De echte modeliefhebbers kunnen een van de Milaanse modeshows bijwonen. De beroemde internationale Milan Fashion Week vindt plaats tussen half januari en eind februari.

Winkelen in MilaanWinkelen in Milaan

13.1. Heerlijk Italiaans eten

Petit Palais Hotel De Charme
Vanaf€946

Petit Palais Hotel De Charme

In Milaan kun je op elk tijdstip van de dag heerlijk eten. De Italiaanse keuken staat garant voor lekkere gerechten. Vlees, Italiaanse pizza’s, kaasplankjes, bruschetta's en nog veel meer. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale Italiaanse wijnen en het Italiaanse ijs.

13.2. Het nachtleven van Milaan

Milaan kent een bruisend nachtleven. Je kunt een drankje drinken in een van de vele cafés of op een gezellig terras. Daarnaast zijn er meer dan genoeg clubs en pubs waar je tot het ochtendgloren kunt dansen.

14. Overnachten in een hotel in Milaan

IH Hotel Ambasciatori
Vanaf€759

IH Hotel Ambasciatori

Ga je op citytrip naar Milaan, dan kun je prima overnachten in een hotel. Je kunt in Milaan zowel kiezen voor een goedkoop hotel als een luxe hotel met meerdere sterren. Voor een overnachting ben je meestal tussen de 50 en 120 euro kwijt. Een hostel is een stuk goedkoper, zeker als je ervoor kiest om een kamer te delen. Voor ongeveer 2 tientjes heb je al een bed.

Wil je echt in stijl overnachten? Dan is het oudste hotel van Milaan een aanrader. Het Grand Hotel Et De Milan opende in 1863 de deuren. De beroemde componist Verdi verbleef hier zo’n 27 jaar. Een bijzonder stukje geschiedenis dus. Je hoeft overigens niet in een hotel te slapen als je op stedentrip gaat naar Milaan. Je kunt ook kamperen in de omgeving of een leuke bed & breakfast uitzoeken.

15. Hoe bereik je de modehoofdstad van Italië?

Petit Palais Hotel De Charme
Vanaf€946

Petit Palais Hotel De Charme

Op citytrip naar Milaan? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Milaan is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in ongeveer 1,5 een uur naar de modehoofdstad van Italië. Milaan kent drie grote luchthavens:

 • Milaan Malpensa
 • Milaan Linate 
 • Milaan Bergamo Orio al Serio

Malpensa en Bergamo liggen op ongeveer 50 kilometer van het centrum. Met de trein of bus ben je meestal binnen een uur in de stad. Linate ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum. Een taxi brengt je in een kwartiertje naar het stadscentrum.  

Milan Suite Hotel
Vanaf€446

Milan Suite Hotel

Uiteraard kun je ook met de trein of auto naar Milaan. Tijdens een vakantie naar een van de Italiaanse meren is een dagje of weekend Milaan echt een aanrader. Vanaf Nederland is het wel een aardige rit. De afstand van Utrecht tot Milaan bedraagt ongeveer 1050 kilometer. Met de trein of auto ben je vanaf Nederland zo’n 12 tot 16 uur onderweg. Eenmaal in Milaan kun je jezelf verplaatsen met de bus, tram, trein, fiets, metro, taxi of te voet.

16. Stedentrip Milaan: tips van Penke

Hieronder enkele tips als je op stedentrip gaat naar Milaan:

 • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Milaan loop je meestal heel wat af.
 • MilanoCard: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Milaan? Dan kun je kiezen voor de  MilanoCard. Met deze pas krijg je gratis toegang of korting bij meer dan 200 bezienswaardigheden, winkels en horecagelegenheden in Milaan. Bovendien is het openbaar vervoer gratis en krijg je een persoonlijke chauffeur. Je kunt kiezen voor een eendaagse, tweedaagse of driedaagse pas.
 • Beste Reisperiode: Je kunt tijdens alle seizoenen een stedentrip naar Milaan plannen. Milaan kan in de zomer wel erg warm zijn. Tijdens een zomerse citytrip naar Milaan is het dan ook verstandig om een luchtige kleding, een zonnebril en zonnebrand in te pakken. In de winter is het vaak erg koud. De lente en herfst zijn de meest geschikte seizoenen voor een citytrip. Het weer is dan over het algemeen erg aangenaam.  

Boek een stedentrip Milaan: vergelijk aanbieders

Hotel Des Etrangers
Vanaf€478

Hotel Des Etrangers

Geniet van de Italiaanse keuken en gastvrijheid, shop in de modehoofdstad van Europa, bezoek de verschillende historische bezienswaardigheden, geniet van het nachtleven van Milaan en ontspan in het beroemde Parco Sempione of een luxe Milanese spa. Milaan is een perfecte bestemming voor een stedentrip van een dagje, een lang weekend of volle week!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 2 Stedentrip Aanbieders naar Milaan, Italië

Vakanties van D-reizen.nl in Milaan, Italië
Vakanties van De Vakantiediscounter in Milaan, Italië

Stedentrips Aanbiedingen Milaan, Italië

Agape Hotel
Vanaf€163

Milaan, Italië

Ben je er klaar voor om Milaan te ontdekken? De perfecte combinatie van een moderne en authentieke Italiaanse stad maken van Milaan een geweldige bestemming voor liefhebbers van architectuur, cultuur, mode en design. Milaan heeft veel te bieden op cultureel gebied en maakt het een geweldige bestemming voor een citytrip. Je zult je ogen uitkijken met alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Bewonder de fraaie bouwwerken, zoals de Dom van Milaan, de Porta Venezia en de Pirellitoren of breng een bezoek aan één van de indrukwekkende musea. Relax in het zonnetje in het Parco Sempione, waar de locals picknicken in het gras, en je overal wat te eten en drinken kunt scoren. Veel plezier in Milaan!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Starhotels Tourist
Vanaf€156

Milaan, Italië

Op zoek naar een hotel voor een stedentrip? Ga dan naar dit fijne hotel, gelegen tegenover een metrostation die een rechtstreekse verbinding naar het centrum heeft. Laat je adviseren door het vriendelijke personeel, ze helpen je graag. Als je graag sport ben je welkom in de fitnessruimte van het hotel. Het is alleen de vraag of je daar aan toe komt, je bent hier natuurlijk om de stad te ontdekken. Want er is genoeg te doen... Bezienswaardigheden, musea en heel veel winkels. In de stad zijn ook genoeg lekkere restaurants om te eten. Maar in het restaurant van het hotel ben je altijd welkom. Naderhand drink je nog een cocktail aan de elegante bar. Morgen weer een nieuw avontuur in deze mooie stad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Nhow Milano
Vanaf€198

Milaan, Italië

Aan de rand van het centrum van Milaan tref je de trendy wijk Zona Tortona. Dé mode en design wijk van Milaan. En laat dit nu net de plek zijn waar je tijdens je stedentrip overnacht. Stap je hotel Nhow Milano binnen dan merk je dat iedere ruimte een eigen kleurrijke sfeer heeft. Op 10 minuten loopafstand van metrostation Porto Genova en dicht bij de levendige wijk Navigli. Breng een bezoek aan de kathedraal van Milaan en kijk je ogen uit. Hierna loop je door naar het oudste winkelcentrum van heel Italië, namelijk Galleria Vittorio Emanuele II. Alleen het rondlopen op zich is al een hele belevenis. Waar ga je als eerst naartoe?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?