Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn: De Ultieme Gids

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad staat bekend vanwege de bijzondere historie. Tijdens de oorlog werd de stad zwaar verwoest en vervolgens langzaam weer opgebouwd. Tot 1989 verdeelde de Berlijnse Muur de stad in Oost en West-Berlijn.  

In Berlijn zijn diverse bezienswaardigheden te vinden die te maken hebben met de oorlog en de scheiding tussen Oost en West. Denk aan het Holocaust Monument, de Fernsehturm, de East Side Gallery en Checkpoint Charlie. De Duitse hoofdstad is ook vele andere bezienswaardigheden rijk, zoals het Museuminsel, Reichstag en de Brandenburger Tor.  

Naast de bezienswaardigheden kent Berlijn een fijne sfeer. De stad leent zich uitstekend voor shoppen, lekker eten en ontspannen in een van de parken. Het nachtleven van Berlijn is beroemd en berucht.

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Berlijn? De kenmerken van de hoofdstad van Duitsland vind je in onderstaande tabel. Wat er allemaal te doen is in Berlijn? In dit artikel hebben we de meeste bekende en populairste bezienswaardigheden van Berlijn voor je op een rijtje gezet.

 

Kenmerken stedentrip Berlijn

Land Duitsland
Inwonersaantal Berlijn 3,6 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 5,1 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 1 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Duits
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 640 kilometer
Reistijd met de auto of trein vanaf Utrecht 6 uur en 30 minuten
Beste reisperiode Lente, zomer, herfst, winter
Klimaat Gematigd zeeklimaat / Continentaal klimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

 

 

1. Bezoek het indrukwekkende Reichstag

De Reichstag (Rijksdag) is een indrukwekkend gebouw van de Duitse architect Paul Wallot. Het werd gebouwd rond 1890 en is de plek waar sinds 1999 het Duitse parlement zetelt. De bijzondere architectuur met futuristische glazen koepel maken van de Reichstag een bijzondere toeristische trekpleister. Op heldere dagen kun je vanaf de Reichstag over heel Berlijn kijken.

De Reichstag is open voor bezoekers. Het is wel verstandig om je voor een bezoek online aan te melden. Dit kan enkele weken van tevoren via de site van de Bundestag. Zonder bevestiging en identificatiebewijs kom je namelijk niet binnen.

Je kunt tijdens jouw bezoek bijvoorbeeld de plenaire zaal met enorme bondsadelaar bezoeken en rondlopen in de glazen koepel met een diameter van maar liefst 38 meter.

Reichstag Berlijn Duitsland

2. Populaire monumenten in Berlijn: Brandenburger Tor & Holocaust Monument

De Brandenburger Tor is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Het monument vormde vroeger de belangrijkste toegangspoort van de Duitse hoofdstad. De indrukwekkende stadspoort is gelegen aan de boulevard Unter den Linden. De poort staat symbool voor de hereniging van Duitsland na de val van de Berlijnse muur in 1989.

Brandenburger Tor Berlijn

Een ander bekend monument in Berlijn is het Holocaust Monument. Het monument is in 2005 geopend om de Joden te herdenken die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je loopt via smalle paadjes tussen een groot aantal betonblokken. Dit moet het gevoel van een concentratiekamp uitbeelden: desoriëntatie, opgesloten zijn, geen uitweg kunnen vinden.

Bij het Holocaust Monument vind je een informatiecentrum. Hier kom je meer te weten over de vervolging van de Joden in Europa. Er vinden regelmatig lezingen en tijdelijke tentoonstellingen plaats. ​

Holocaust Monument BerlijnHolocaust monument

2.1  Boek voordelig tickets voor de Branderburger Tor

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

3. De fraaie gebouwen van Berlijn: Berliner Dom, Gedächtniskirche & Slot Charlottenburg

De Berliner Dom is een imposante kerk in het centrum van Berlijn. Statig, volledig symmetrisch en afgewerkt met tal van sierlijke details. Ook binnen is de kerk een bezichtiging meer dan waard. Bekijk onder andere het indrukwekkende historische orgel en de vorstelijke crypte. Beklim de trappen en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Berlijn.

De Berliner Dom is in gebruik als kerk, museum en concertlocatie. In Berlijn vindt jaarlijks een bijzonder licht festival plaats. Tijdens dit evenement worden verschillende gebouwen in de stad op een bijzonder manier verlicht, waaronder de Berliner Dom.      

De Gedächtniskirche werd gebouwd rond 1890 ter nagedachtenis aan keizer Wilhelm I. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de kerk zwaar beschadigd. Alleen de toren bleef overeind.

De toren van de kerk is altijd bewaard gebleven en daaromheen werden na de oorlog nieuwe gebouwen gezet. De Gedächtniskirche is een van de vele bezienswaardigheden in Berlijn die herinneren aan de verwoestingen tijdens de oorlog.

Gedachtniskirche BerlijnGedachtniskirche

Slot Charlottenburg is een groot kasteel in de Duitse Hoofdstad. Het kasteel is een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. Het werd eind 17e eeuw gebouwd als zomerverblijf voor Sophie-Charlotte, de vrouw van Koning Frederik I. Na verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het kasteel grondig gerestaureerd.

Het kasteel is geopend voor publiek en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Het park rondom Slot Charlottenburg is ook de moeite van het bekijken waard.

CharlottenburgCharlottenburg

3.1  Boek voordelig tickets voor Charlottenburg

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

4. Een belangrijk herkenningspunt van Berlijn: de Fernsehturm

De Fernsehturm is de 365 meter hoge televisietoren van Berlijn. Oorspronkelijk was het een televisietoren van de DDR. De toren vormt het hoogste bouwwerk van Duitsland en is een populair uitzichtpunt. Vanuit de grote bol met glazen ramen kun je over heel Berlijn en de omgeving uitkijken. In die bol bevindt zich ook een restaurant waar je lekker kunt eten.

Je kunt de Fernsehturm dagelijks bezoeken. In de betonnen mast bevinden zich liften die je in mum van tijd naar boven brengen. Je kunt ter plaatse tickets kopen. Op drukke dagen kan het zijn dat je niet direct naar boven mag. Om dit te voorkomen kun je ook online een ticket kopen voordat je op citytrip naar Berlijn gaat.

FemsehturmFernsehturm

4.1  Boek voordelig tickets voor de Fernsehturm

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

5. Niet te missen tijdens jouw stedentrip naar Berlijn: De Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur werd in 1961 gebouwd en had een totale lengte van 160 kilometer. De muur vormde de scheiding tussen Oost en West-Berlijn. West-Berlijn werd hierdoor een enclave binnen de DDR. Naar schatting zijn zo’n 5.000 mensen van Oost naar West-Berlijn gevlucht. Bijna 200 daarvan werden bij hun vluchtpoging door Duitse grenswachters vermoord.

Het Potsdamer Platz is een van de bekendste en drukste pleinen van Berlijn. Het plein kent een bijzondere geschiedenis. Voor de Tweede Wereldoorlog was Potsdamer Platz het belangrijkste zakencentrum van Berlijn. Tijdens de oorlog liep de Berlijnse Muur midden over het plein.

Potsdamer Platz is tegenwoordig een belangrijk verkeersknooppunt omringd met moderne hoogbouw. Op het plein zijn nog resten van de muur te vinden. Ook vind je resten van de Berlijnse muur aan de Bernauer Straße, in het Mauerpark, bij Checkpoint Charlie en in het documentatiecentrum Topographie des Terrors.

Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergang post in de Friedrichstraße. De post stond precies op de overgang tussen het Amerikaanse en Russische gedeelte van Berlijn. Het was lange tijd de enige doorgang als je met de auto of bus van West naar Oost-Berlijn wilde. De originele post is vernietigd. De replica is een grote trekpleister van Berlijn.

Checkpoint Charlie Berlijn

De restanten aan de Bernauer Straße geven het meest realistische beeld van de Berlijnse Muur. De muur is hier grotendeels in originele staat gebleven.

Een vrij lang gedeelte van de Berlijnse muur is de East Side Gallery. Na de val van de Berlijnse muur zijn diverse kunstenaars uitgenodigd om de muur te versieren in het thema vrijheid. Dit heeft geleid tot het langste openbare kunstwerk ter wereld met schilderingen en graffiti van meer dan 100 verschillende kunstenaars. Een must-see tijdens een citytrip naar Berlijn.

Eastside Gallery Berlijn

5.1  Boek voordelig tickets voor Asisi The Wall. Een levensechte ervaringen van de Berlijnse muur

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

6. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Berlijn: Museumsinsel

In het centrum van Berlijn, aan de rivier de Spree, ligt het Museumsinsel (museum eiland). Hier vind je de mooiste musea van Berlijn. Populaire musea op het eiland zijn: Altes Museum, Bode Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamonmuseum en het Neues Museum. De Berliner Dom ligt ook op het eiland.

Het Museumsinsel is vanwege de unieke ligging en prachtige gebouwen opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

6.1  Boek voordelig tickets voor verschillende musea in Berlijn

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

7. De parken van Berlijn: Tiergarten, Mauerpark, Tempelhof Field & Botanischer Garten

In Berlijn vind je een aantal fraaie parken om te wandelen, fietsen, hardlopen, skaten of picknicken. Je kunt tijdens jouw citytrip naar Berlijn uitstekend recreëren in bijvoorbeeld Großer Tiergarten, het Mauerpark, Tempelhofer Feld of de Botanischer Garten.

Großer Tiergarten is het grootste park van Berlijn en ligt in het stadscentrum. Het vormde vroeger een koninklijk jachtgebied en is sinds het einde van de 17e eeuw een stadspark met diverse horecagelegenheden. In het park ligt ook de bekende dierentuin van Berlijn: Zoologischer Garten Berlin.

Berlijnse dierentuin

Je vindt in Großer Tiergarten prachtige paden door het groen, maar ook interessante bezienswaardigheden. Denk aan het gouden standbeeld de Siegessäule en het tentoonstellingscentrum Haus der Kulturen der Welt.

Tiergarten Berlijn

Een van de meest bijzondere parken van Berlijn is Tempelhofer Feld. Dit is een groot veld bij de oude terminal van luchthaven Tempelhof. Het vliegveld werd in 2008 gesloten en in 2010 werd het grasveld met de landingsbanen geopend als stadspark. Fiets of skate over de oude landingsbanen of ga lekker zitten op het grasveld en geniet van de schitterende zonsondergang.

Een andere bekende recreatieve hotspot Berlijn is het Mauerpark in de wijk Prenzlauer Berg. Het park is aangelegd na de val van de Berlijnse Muur. Enkele bekende evenementen in het Mauerpark zijn de vlooienmarkt, de karaoke en de zondagse festivals. De sfeer in het park is uitbundig en gezellig, zeker op zonnige dagen en zondagen.  

Vlooienmarkt Mauerpark

De Botanischer Garten is een van de oudste parken van Berlijn. Je vindt hier bijzondere tuinen en zeldzame planten. Bekende delen in het park zijn onder andere de mostuin, de grote vijver met waterplanten, de kassen met tropische en subtropische planten en het arboretum met bomen en struiken. In het Botanisches Museum leer je meer over de plantenwereld.

8. Wat is er nog meer te doen in Berlijn: Uitgebreid shoppen, heerlijk eten & uitgaan

Wat is er nog meer te doen in Berlijn? Naast bijzondere bezienswaardigheden heeft Berlijn nog veel meer te bieden. Het is een sfeervolle en gezellige stad waar je uitgebreid kunt winkelen en lekker kunt eten. Daarnaast is het nachtleven van Berlijn is een waar begrip.

Tijdens een citytrip naar Berlijn kun je uitstekend winkelen. Bekende hotspots voor shoppers zijn het Winkelcentrum Alexa, de Mall of Berlin, de East Side Mall, De Hackescher Hofe, Friedrichstrasse, Berlin Boulevard en het warenhuis Kurfürstendamm (KaDeWe).

Hackesche hofeHackesche hofe​

Markthalle Neun is een bekende historische markthal in Berlijn. Je kunt hier tegenwoordig de populaire weekmarkt bezoeken. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Historisch, levendig en een must-see als je langer dan een dagje in Berlijn bent.

Berlijn kent allerlei restaurants. Van eenvoudige tentjes waar je curryworst kunt eten tot luxe restaurants met internationale gerechten. Voor elk budget is er wat wils. In de parken zijn diverse plekken te vinden waar je zomers buiten kunt barbecueën.

De biergarten van Berlijn zijn ook een begrip onder zowel locals als toeristen. De Berliner Prater Garten is de oude en mooiste biergarten van de stad. Liever wat hipper? Pak dan een biertje bij Krunkerkranich bovenop een parkeergarage.

Als je van uitgaan houdt, dan zit je in Berlijn goed. Je kunt tijdens jouw stedentrip naar Berlijn bijvoorbeeld een filmpje pakken in de Astor Film Lounge. Een luxe en sfeervolle bioscoop met verstelbare lederen stoelen en bediening.

In de stad zijn ook een groot aantal barretjes en discotheken te vinden. De Berghain is de meest bekende club van Berlijn. Deze club is gevestigd in een oud industrieel pakhuis en een trekpleister voor fans van techno muziek. De wachtrijen zijn wel vaak zeer lang en je komt niet altijd binnen.

9. Overnachten in Berlijn: van eenvoudig hostel tot luxe hotel

Er zijn diverse accommodaties waar je kunt logeren in Berlijn. Wil je goedkoop uit zijn, dan kun je kiezen voor een hostel of eenvoudig hotel in Berlijn. Mag het lekker chic zijn? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een luxe hotel met meerdere sterren. Een luxe hotel met 5 sterren in het centrum van Berlijn is bijvoorbeeld Arabel Design Apartments.

Een camping buiten de stad is tijdens de zomermaanden ook een optie. Of overnacht in een gezellige bed & breakfast. Zo is er voor elk budget een accommodatie beschikbaar.  
 

 

10. Hoe bereik je de hoofdstad van Duitsland?

Op citytrip naar Berlijn? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Berlijn is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in iets meer dan een uur naar de hoofdstad van Duitsland.

De twee grote luchthavens in de buurt van Berlijn zijn Berlijn Schönefeld en Berlijn Tegel. Vanaf beide luchthavens ben je in ongeveer een half uur in het centrum van Berlijn om aan jouw citytrip te beginnen.  

Uiteraard kun je ook met de trein of auto naar Berlijn. De afstand van Utrecht tot Berlijn is ongeveer 640 kilometer. Eenmaal in Berlijn kun je jezelf verplaatsen met de bus, tram, trein, fiets, metro, taxi of te voet.

Fietsen in Berlijn

11. Citytrip Berlijn: Onze tips en weetjes

Hieronder delen we enkele tips en weetjes met je voor een stedentrip naar Berlijn.

 • Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Berlijn loop je meestal heel wat af.
 • Het prijsniveau in Berlijn is prima. Voor ieder budget zijn in Berlijn zowel restaurants, winkels en accommodaties te vinden.
 • Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Berlijn? Dan kun je kiezen voor de  Berlin Pass. Met deze pas heb je toegang tot meer dan vijftig verschillende musea, monumenten, galerieën en andere bezienswaardigheden in Berlijn. Je kunt bovendien binnen de stadsgrenzen onbeperkt reizen met de metro, tram, trein en bus. Ook ontvang je een reisgids met informatie over alle bezienswaardigheden van Berlijn.
 • Je kunt tijdens alle seizoenen een stedentrip naar Berlijn plannen. In de zomer kun je bijvoorbeeld genieten van het Internationale Bierfestival. Berlijn is een populaire bestemming tijdens de kerstdagen. Er zijn dan diverse kerstmarkten die je kunt bezoeken.  

   

Kerstmarkten in Berlijn

Een dagje, weekend of volle week genieten tijdens een citytrip Berlijn

Ontdek de bijzondere historie van de Duitse hoofdstad, bezoek de verschillende bezienswaardigheden, geniet van de Berlijnse keuken, shop in de vele winkeltjes en beleef het beroemde nachtleven van Berlijn. Berlijn is een ideale bestemming voor stedentrip van een dagje, een lang weekend of volle week!

 


 

12. Boek van te voren tickets voor bezienswaardigheden in Berlijn

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

13. Bekijk ook onze andere stedentrip gidsen:

Ontdek meer stedentrips...


Top 6 Stedentrip Aanbieders naar Berlijn, Duitsland

Vakanties van D-reizen in Berlijn, Duitsland
Vakanties van De Vakantiediscounter in Berlijn, Duitsland
Vakanties van HotelSpecials.nl in Berlijn, Duitsland
Vakanties van Lavida Travel in Berlijn, Duitsland
Vakanties van Suntip.nl in Berlijn, Duitsland
Vakanties van Traveltroef in Berlijn, Duitsland

Stedentrips naar Berlijn, Duitsland

Sorat Ambassador
Vanaf€330

Berlijn, Duitsland

Comfortabel hotel met een uitstekende ligging. Ontbijtbuffet. Garage, ca. ? 18 per dag. Indien u per auto reist kunt u eenvoudig hier uw milieusticker bestellen. Receptie, lift, lounge, bar en ontbijtrestaurant. Gratis internetaansluiting in het gehele hotel. Midden in het centrum op ca. 10 minuten lopen van de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche en op ca. 5 minuten lopen van het bekende warenhuis KaDeWe. Metrostation Wittenbergplatz (U1, U2 en U3) ligt aan het einde van de straat. De...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Arcotel John F
Vanaf€173

Berlijn, Duitsland

Dit moderne hotel is voorzien van een receptie, lobby, lift, restaurant en bar. Tevens is er fitness, spa met stoombad en Finse sauna.Trendy hotel op loopafstand van diverse bezienswaardigheden! Na een dag genieten in de stad Berlijn kunt u heerlijk tot rust komen in de Finse Sauna van dit hotel. En voor een hapje of drankje kunt u terecht in het restaurant of de bar van het hotel. Bovendien zijn de kamers stijlvol ingericht. De verzorgde kamers beschikken over een tv, telefoon, kluisje, minibar en airconditioning. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
H4 Hotel Berlin Alexanderplatz
Vanaf€71

Berlijn, Duitsland

H4 Hotel Berlin Alexanderplatz, Berlijn (Berlijn)Karl-Liebknecht-Str. 3210178   BerlijnDuitslandHet 4-sterren hotelH4 Hotel Berlin Alexanderplatz ligt in Berlijn en beschikt over 337 kamers.H4 Hotel Berlin Alexanderplatz wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 71.00 p.k.p.n.Kenmerken: Stedelijke omgeving Beauty / Wellness Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Design / Hip / Trendy Uitgaansactiviteiten Centrum Kerstmarkt StedentripH4 Hotel Berlin Alexanderplatz beschikt over de volgende faciliteiten: Airconditioning Vergaderfaciliteiten Nachtportier Lift Fitness Kopieerservice Restaurant Roomservice Kluis bij receptie Sauna Leeshoek Rolstoelvriendelijk Receptie Lounge Wasservice Wifi Bagageopslag Babystoeltje Engels Duits American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard VisaCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 12.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Sana Berlin
Vanaf€123

Berlijn, Duitsland

Bijzonderheden Sana BerlinDit stijlvolle stadshotel is in 2010 gebouwd. Het beschikt in totaal over 208 geluidsgeïsoleerde gastenkamers. In het restaurant Nau worden Portugese cuisine en gerechten met vis en zeevruchten geserveerd. Naast een ontvangsthal met een receptie die 24 uur per dag geopend is, een hotelkluis, een wisselkantoor en een lift biedt dit hotel zijn gasten ook faciliteiten als een krantenkiosk, een bar en een restaurant. Draadloze internettoegang, was- en roomservice en fietsverhuur zijn tegen betaling beschikbaar. De gasten die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de parkeergarage van het hotel (tegen betaling).FaciliteitenFaciliteiten gratisSport en Ontspanning gratisHet hotelbeschikt over een spagedeelte met een binnenbad. Tot de spamogelijkheden behoren een Finse sauna, een stoombad en een fitnessruimte. Verschillende massages kunnen worden geboekt.Ligging&streekLiggingDit hotel ligt op slechts 700 meter van het warenhuis KaDeWe. De winkels aan de Kurfürstendamm en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche liggen op ongeveer 10 minuten wandelen. Het metrostation Augsburger Straße ligt op 2 minuten wandelen en het is 300 meter naar winkelgelegenheden. De uitgaansgelegenheden zijn op ongeveer 400 meter afstand te vinden. Het busstation van de Spichernstraße ligt op ongeveer 3 minuten wandelen en de luchthavens Berlin Tegel en Berlin Schönefeld liggen op respectievelijk 11 en 22 km afstand.Extra informatieBijzonderhedenAmerican Express, JCB, Diners Club, MasterCard en VISA worden door dit hotel als betaalmiddel geaccepteerd.Eten en drinkenBars en restaurantsHet hotel biedt elke dag royale buffetten. De gasten kunnen genieten van een drankje in de F8-bar of op het terras van de lobbybar.VerblijfstypesAlle kamers zijn elegant en modern ingericht met multi-mediale faciliteiten, waaronder aansluitingen voor laptops en dvd- of mp3-spelers, waardoor de gasten hun eigen content kunnen afspelen via de entertainmentsystemen op de kamers. Het hotel heeft 6 grote tweepersoonskamers voor mindervalide gasten. Naast een eigen badkamer met een bad, een douche en een haardroger beschikken de kamers ook over een telefoon, satelliet-/kabeltelevisie, een radio, een stereo-installatie, internettoegang, evenals een minibar en een tweepersoonsbed. Verder zijn de kamers uitgerust met individueel regelbare airconditioning en verwarming, een kluisje en een terras.Type A2A: A2AAlle kamers zijn elegant en modern ingericht met multi-mediale faciliteiten,waaronder aansluitingen voor laptops en dvd- of mp3-spelers, waardoor de gasten hun eigen content kunnen afspelen via de entertainmentsystemen op de kamers. Het hotel heeft 6 grote tweepersoonskamers voor mindervalide gasten. Naast een eigen badkamer met een bad, een douche en een haardroger beschikken de kamers ook over een telefoon, satelliet-/kabeltelevisie, een radio, een stereo-installatie, internettoegang, evenals een minibar en een tweepersoonsbed. Verder zijn de kamers uitgerust met individueel regelbare airconditioning en verwarming, een kluisje en een terras.Type A2A: A2AType A2A: A2ADeze informatie over Hotel Sana Berlin wordt u aangeboden door onze partner Vrij Uit.Vind de beste deal naar Hotel Sana Berlin in Berlijn, Berlijn!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Mercure Chateau Berlin am Kurfuerstendamm
Vanaf€147

Berlijn, Duitsland

het complex beschikt over een receptie, lounge, ontbijtruimte en bar. Verder is er parkeermogelijkheid.Dit 4*-complex met Franse flair ligt nabij Kurfürstendamm. Er is o.a. een lounge, ontbijtruimte en bar.de verzorgd ingerichte kamers zijn voorzien van een telefoon, tv, airconditioning, minibar en (huur)kluisje. De badkamer heeft een bad of douche, toilet en föhn.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
H10 Ku Damm
Vanaf€139

Berlijn, Duitsland

Boek snel uw stedentrip Berlijn! Van een glaasje bubbels bij het uitgebreide en gezonde ontbijtbuffet tot een massage in het Despacio Beauty Center: het ontbreekt u aan niets in dit elegante viersterrenhotel met uitmuntende service. U verblijft in een prachtig gerenoveerd schoolgebouw uit 1888, met luxe kamers met houten vloeren, hoge plafonds en grote ramen.H10 Ku Damm heeft:AirconditioningGratis WiFi ReceptieTerrasLoungeBagageruimteTegen betalin kledingwasservice, stomerijservice, overdekte privé parkeerplaatsEten en drinkenRestaurantBarSnackbarSport en ontspanningFitnessfaciliteitenSaunaStoombadMassages (tegen betaling)Het hotel ligt om de hoek van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm, de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de dierentuin van Berlijn liggen op loopafstand en de metrohalte is direct naast het hotel, waardoor u zó in Oost-Berlijn bent.Klik op een prijs en vervolgens op ?alle kamertypes?, om de beschikbare kamertypes te bekijken. Alle kamers zijn voorzien van:AircoTelefoonGratis WiFiGratis kluisjeMinibar (tegen betaling)Bad of douche, föhn en toilet

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Aparion Berlin
Vanaf€89

Berlijn, Duitsland

Aparion Berlin, Berlijn (Berlijn)Theklastraße 20 12205   BerlijnDuitslandHet 3-sterren hotelAparion Berlin ligt in Berlijn en beschikt over 85 kamers.Aparion Berlin wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 89.00 p.k.p.n.Kenmerken: Stedelijke omgeving Kindvriendelijk Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Goedkoop / Voordelig Uitgaansactiviteiten Fietsen en wandelen Kinderen Kerstmarkt Stedentrip FietstochtenAparion Berlin beschikt over de volgende faciliteiten: Lift Bagageopslag Drankenautomaat Lounge Terras Kluis bij receptie Wifi American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Duits EngelsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 16.00 uurCheck-out voor: 10.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
B. Western City Ost
Vanaf€204

Berlijn, Duitsland

Best Western Hotel City Ost is een 3 sterren accommodatie gelegen in Berlijn in Duitsland. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 6.3. Best Western Hotel City Ost beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, lift, parkeerplaats, huisdieren toegestaan, kluisje, rolstoelvriendelijk, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vakantiehuis In Rübezahl/Berlin-Müggelsee
Vanaf€318

Rübezahl, Duitsland

Direct aan het grootste meer van Berlijn, de Müggelsee, ligt dit moderne vakantiehuis met een eigen luxueuze wellnessruimte. Hierdoor combineert u het bruisende stadsleven van Berlijn met een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving. Dankzij het flexibele dagtarief systeem, zijn er aanbiedingen voor alle budgetten en soorten vakanties: een korte vakantie, een lang weekend weg, een lange en ontspannende zomervakantie bij het meer of gewoon een time-out tijdens de winter, als het in de spa huizen nog steeds gezellig is en u naast de deur rondjes kunt draaien op de ijsbaan. Met een oppervlakte van 100 m2 biedt dit vakantiehuis veel ruimte. In de woonkamer komt door de grote vensters veel licht binnen. Het terras nodigt uit voor een barbecue, een goed ontbijt en bovenal veel ontspanning in de zon. In de open, volledig uitgeruste keuken kunt u gezamenlijk diners bereiden. Op de bovenverdieping bevindt zich de meest bijzondere plek van het vakantiehuis: uw geheel private wellness-ruimte met sauna en whirlpool. Hier kunt u na een actieve dag in Berlijn heerlijk tot rust komen. Aanvullend kunt u op aanvraag massages en zelfs een personal trainer boeken. Vanuit de wellnesruimte heeft u direct toegang tot het terras. Het vakantiehuis beschikt over moderne faciliteiten. Dankzij airco, vloerverwarming en -koeling is het tijdens elk seizoen aangenaam in het vakantiehuis. Houdt u er rekening mee dat de satellietbeelden op de kaart (zie "Kaart en informatie ') niet actueel zijn. De nog steeds zichtbare bouwplaats bestaat niet meer, het vakantie dorp is volledig afgewerkt, zodat u kunt genieten van een ontspannende vakantie. Het vakantiehuis staat in vakantiedorp Rübezahl, direct aan de Müggelsee in een natuurreservaat. Het traditionele restaurant Rübezahl is zeer dicht bij het vakantiepark. Hier kunt u genieten van typisch Berlijnse gerechten en in de tuin lokale bieren proeven. Maar er valt nog meer te beleven dan alleen maar eten en drinken. U kunt hier ook zeilboten, kano's en surfplanken huren. Tijdens de zomer kunt u ook "barbecue boten " huren. In de winter kunt u vlakbij schaatsen. Voor de kinderen een speeltuin aanwezig. Vanuit het dorp bereikt u in enkele minuten met de bus of auto Berlijn-Köpenick. Van daaruit bereikt u snel en gemakkelijk het centrum van Berlijn. Met de S-Bahn bereikt u in slechts 40 minuten bijvoorbeeld de beroemde Alexanderplatz of de moderne Potzdamer Platz. Een andere mogelijkheid om het centrum te bereiken is via het water, er worden diverse bootuitstapjes aangeboden. Buurhuizen: DBE401- DBE411. - Een deel van de foto's kunnen voorbeelden zijn van identieke huizen. De kleur van de inrichting en het huis kunnen variëren.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Estrel Hotel
Vanaf€307

Berlijn, Duitsland

Estrel Hotel is een 4 sterren accommodatie gelegen in Berlijn in Duitsland. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.4. Estrel Hotel beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, kinderopvang, fitness, parkeerplaats, ontspanning, restaurant, kluisje, sauna, wellness, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Estrel
Vanaf€54

Berlijn, Duitsland

Het luxe hotel Estrel is het grootste hotel van Duitsland en is gelegen in Berlijn. Het hotel heeft een rustige ligging en heeft uitstekende verbindingen met alle delen van de stad. Daarnaast beschikt dit kindvriendelijke hotel over voldoende faciliteiten voor jong en oud. Zo vind je er een fitness- en wellnesscenter en maar liefst 5 uitstekende restaurants!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Villa Kastania
Vanaf€169

Berlijn, Duitsland

Dit kunst. en businesshotel wordt omzoomd door kastanjebomen en ligt in de exclusieve Berlijnse wijk Westend. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van de RBB. studio's (Rundfunk Berlin. Brandenburg),...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Adlon Kempinski
Vanaf€516

Berlijn, Duitsland

het hotel beschikt over een receptie, lobby met bar en restaurants 'Quarré' en 'Lorenz Adlon'. Tevens een volledige spa met o.a. fitness en een zwembad. Verder parkeergelegenheid en een businesscenter.Dit 5*-hotel ligt direct naast de Brandenburger Tor. Het beschikt o.a. over een lobby, bar en diverse restaurants. Parkeergelegenheid aanwezig.de luxueus ingerichte kamerszijn voorzien van telefoon, tv, minibar, kluisje en airconditioning. De badkamer is zeer compleet en o.a. voorzien van een bad of douche en toilet.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Palace Berlin
Vanaf€115

Berlijn, Duitsland

Hotel Palace Berlin, Berlijn (Berlijn)Budapesterstrasse 4510787   BerlijnDuitslandHet 5-sterren hotelHotel Palace Berlin ligt in Berlijn en beschikt over 278 kamers.Hotel Palace Berlin wordt beoordeeld met een: 9.2en heeft een vanaf prijs van: € 114.75 p.k.p.n.Kenmerken: Stedelijke omgeving Romantisch Culinair Beauty / Wellness Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Luxe Uitgaansactiviteiten Centrum Kerstmarkt Stedentrip RestaurantsHotel Palace Berlin beschikt over de volgende faciliteiten: Nachtportier Lift Fitness Binnenzwembad Kopieerservice Restaurant Roomservice Kluis bij receptie Sauna Schoenpoetsservice Leeshoek Rolstoelvriendelijk Kranten beschikbaar Receptie Lounge Wifi Niet-rokerskamer Bagageopslag Fietsverhuur Zithoek Terras Babystoeltje Aanschaf toiletartikelen Rookruimte Nederlands Engels Duits Spaans Italiaans American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa GehandicaptenparkeerplaatsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 12.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag