Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 134 stedentrips naar Berlijn, Duitsland.

bekijken

Berlijn

Ameron Abion Spreebogen
Vanaf€150

Ameron Abion Spreebogen

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad staat bekend vanwege de bijzondere historie. Tijdens de oorlog werd de stad zwaar verwoest en vervolgens langzaam weer opgebouwd. Tot 1989 verdeelde de Berlijnse Muur de stad in Oost en West-Berlijn. 

Busreis Stedentrip Berlijn, Potsdam & Dresden
Vanaf€659

Busreis Stedentrip Berlijn, Potsdam & Dresden

In Berlijn zijn diverse bezienswaardigheden te vinden die te maken hebben met de oorlog en de scheiding tussen Oost en West. Denk aan het Holocaust Monument, de Fernsehturm, de East Side Gallery en Checkpoint Charlie. De Duitse hoofdstad is ook vele andere bezienswaardigheden rijk, zoals het Museuminsel, Reichstag en de Brandenburger Tor. Een stedentrip of weekendje naar Berlijn is dus zeker de moeite waard. Er valt zoveel te zien dat een vakantie naar Berlijn ook een prima optie is.

Naast de bezienswaardigheden kent Berlijn een fijne sfeer. De stad leent zich uitstekend voor shoppen, lekker eten en ontspannen in een van de parken. Het nachtleven van Berlijn is beroemd en berucht.

1. Berlijn: kenmerken van de stad

Victors Residenz Berlin
Vanaf€132

Victors Residenz Berlin

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Berlijn? De kenmerken van de hoofdstad van Duitsland vind je in onderstaande tabel. Wat er allemaal te doen is in Berlijn? In dit artikel hebben we de meeste bekende en populairste bezienswaardigheden van Berlijn voor je op een rijtje gezet.

Berlijn

BerlijnDuitsland

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
3.748.148
Valuta
Euro
Taal
Duits
  • Prijsniveau
  • Reisperiode winter
  • Reisperiode lente
  • Reisperiode zomer
  • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig01:45lees gids
bekijk vakanties

Kenmerken van Berlijn

Kenmerken van Berlijn, bijgewerkt op 04-05-2024 - 13:04:57.
NaamBerlijn
WerelddeelEuropa
LandDuitsland
TaalDuits
ValutaEuro
Inwoners3748148
Prijsniveau
Reisperiode winter
Reisperiode lente
Reisperiode zomer
Reisperiode herfst
KlimaatGematigd zeeklimaat
Kilometers vanaf utrecht575
Minuten vliegen105
Uren tijdsverschil met nl0
Strand
Aantal internationale toeristen per jaar12760000
Activiteiten slecht weerBezoek musea, shoppen, bezoek historische bezienswaardigheden
Activiteiten goed weerMaak een fietstocht, bezoek parken, geniet van het buitenleven
Accommodatieshttps://zoekallevakanties.nl/duitsland/berlijn/

2. Bezoek het indrukwekkende Reichstag

Ameron Abion Spreebogen
Vanaf€150

Ameron Abion Spreebogen

De Reichstag (Rijksdag) is een indrukwekkend gebouw van de Duitse architect Paul Wallot. Het werd gebouwd rond 1890 en is de plek waar sinds 1999 het Duitse parlement zetelt. De bijzondere architectuur met futuristische glazen koepel maken van de Reichstag een bijzondere toeristische trekpleister. Op heldere dagen kun je vanaf de Reichstag over heel Berlijn kijken.

De Reichstag is open voor bezoekers. Het is wel verstandig om je voor een bezoek online aan te melden. Dit kan enkele weken van tevoren via de site van de Bundestag. Zonder bevestiging en identificatiebewijs kom je namelijk niet binnen. Je kunt tijdens jouw bezoek bijvoorbeeld de plenaire zaal met enorme bondsadelaar bezoeken en rondlopen in de glazen koepel met een diameter van maar liefst 38 meter.

Reichstag Berlijn Duitsland

3. Populaire monumenten in Berlijn: Brandenburger Tor & Holocaust Monument

Victors Residenz Berlin
Vanaf€132

Victors Residenz Berlin

De Brandenburger Tor is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Het monument vormde vroeger de belangrijkste toegangspoort van de Duitse hoofdstad. De indrukwekkende stadspoort is gelegen aan de boulevard Unter den Linden. De poort staat symbool voor de hereniging van Duitsland na de val van de Berlijnse muur in 1989.

Brandenburger Tor Berlijn

Een ander bekend monument in Berlijn is het Holocaust Monument. Het monument is in 2005 geopend om de Joden te herdenken die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je loopt via smalle paadjes tussen een groot aantal betonblokken. Dit moet het gevoel van een concentratiekamp uitbeelden: desoriëntatie, opgesloten zijn, geen uitweg kunnen vinden. Bij het Holocaust Monument vind je een informatiecentrum. Hier kom je meer te weten over de vervolging van de Joden in Europa. Er vinden regelmatig lezingen en tijdelijke tentoonstellingen plaats. ​

Holocaust Monument BerlijnHolocaust monument

4. De fraaie gebouwen van Berlijn: Berliner Dom, Gedächtniskirche & Slot Charlottenburg

Comfort Lichtenberg
Vanaf€88

Comfort Lichtenberg

De Berliner Dom is een imposante kerk in het centrum van Berlijn. Statig, volledig symmetrisch en afgewerkt met tal van sierlijke details. Ook binnen is de kerk een bezichtiging meer dan waard. Bekijk onder andere het indrukwekkende historische orgel en de vorstelijke crypte. Beklim de trappen en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Berlijn. De Berliner Dom is in gebruik als kerk, museum en concertlocatie. In Berlijn vindt jaarlijks een bijzonder licht festival plaats. Tijdens dit evenement worden verschillende gebouwen in de stad op een bijzonder manier verlicht, waaronder de Berliner Dom.      

Air in Berlin
Vanaf€229

Air in Berlin

De Gedächtniskirche werd gebouwd rond 1890 ter nagedachtenis aan keizer Wilhelm I. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de kerk zwaar beschadigd. Alleen de toren bleef overeind. De toren van de kerk is altijd bewaard gebleven en daaromheen werden na de oorlog nieuwe gebouwen gezet. De Gedächtniskirche is een van de vele bezienswaardigheden in Berlijn die herinneren aan de verwoestingen tijdens de oorlog.

Gedachtniskirche BerlijnGedachtniskirche

Slot Charlottenburg is een groot kasteel in de Duitse Hoofdstad. Het kasteel is een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. Het werd eind 17e eeuw gebouwd als zomerverblijf voor Sophie-Charlotte, de vrouw van Koning Frederik I. Na verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het kasteel grondig gerestaureerd. Het kasteel is geopend voor publiek en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Het park rondom Slot Charlottenburg is ook de moeite van het bekijken waard.

CharlottenburgCharlottenburg

5. Een belangrijk herkenningspunt van Berlijn: de Fernsehturm

De Fernsehturm is de 365 meter hoge televisietoren van Berlijn. Oorspronkelijk was het een televisietoren van de DDR. De toren vormt het hoogste bouwwerk van Duitsland en is een populair uitzichtpunt. Vanuit de grote bol met glazen ramen kun je over heel Berlijn en de omgeving uitkijken. In die bol bevindt zich ook een restaurant waar je lekker kunt eten. Je kunt de Fernsehturm dagelijks bezoeken. In de betonnen mast bevinden zich liften die je in mum van tijd naar boven brengen. Je kunt ter plaatse tickets kopen. Op drukke dagen kan het zijn dat je niet direct naar boven mag. Om dit te voorkomen kun je ook online een ticket kopen voordat je op citytrip naar Berlijn gaat.

FemsehturmFernsehturm

6. De Berlijnse Muur

Amano Grand Central
Vanaf€132

Amano Grand Central

De Berlijnse Muur werd in 1961 gebouwd en had een totale lengte van 160 kilometer. De muur vormde de scheiding tussen Oost en West-Berlijn. West-Berlijn werd hierdoor een enclave binnen de DDR. Naar schatting zijn zo’n 5.000 mensen van Oost naar West-Berlijn gevlucht. Bijna 200 daarvan werden bij hun vluchtpoging door Duitse grenswachters vermoord.

Het Potsdamer Platz is een van de bekendste en drukste pleinen van Berlijn. Het plein kent een bijzondere geschiedenis. Voor de Tweede Wereldoorlog was Potsdamer Platz het belangrijkste zakencentrum van Berlijn. Tijdens de oorlog liep de Berlijnse Muur midden over het plein. Potsdamer Platz is tegenwoordig een belangrijk verkeersknooppunt omringd met moderne hoogbouw. Op het plein zijn nog resten van de muur te vinden. Ook vind je resten van de Berlijnse muur aan de Bernauer Straße, in het Mauerpark, bij Checkpoint Charlie en in het documentatiecentrum Topographie des Terrors.

B en B Berlin City Ost
Vanaf€220

B en B Berlin City Ost

Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergang post in de Friedrichstraße. De post stond precies op de overgang tussen het Amerikaanse en Russische gedeelte van Berlijn. Het was lange tijd de enige doorgang als je met de auto of bus van West naar Oost-Berlijn wilde. De originele post is vernietigd. De replica is een grote trekpleister van Berlijn.

Checkpoint Charlie Berlijn

De restanten aan de Bernauer Straße geven het meest realistische beeld van de Berlijnse Muur. De muur is hier grotendeels in originele staat gebleven. Een vrij lang gedeelte van de Berlijnse muur is de East Side Gallery. Na de val van de Berlijnse muur zijn diverse kunstenaars uitgenodigd om de muur te versieren in het thema vrijheid. Dit heeft geleid tot het langste openbare kunstwerk ter wereld met schilderingen en graffiti van meer dan 100 verschillende kunstenaars. Een must-see tijdens een citytrip naar Berlijn.

Eastside Gallery Berlijn

7. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Berlijn: Museumsinsel

In het centrum van Berlijn, aan de rivier de Spree, ligt het Museumsinsel (museum eiland). Hier vind je de mooiste musea van Berlijn. Populaire musea op het eiland zijn: Altes Museum, Bode Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamonmuseum en het Neues Museum. De Berliner Dom ligt ook op het eiland. Het Museumsinsel is vanwege de unieke ligging en prachtige gebouwen opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

8. De parken van Berlijn: Tiergarten, Mauerpark, Tempelhof Field & Botanischer Garten

In Berlijn vind je een aantal fraaie parken om te wandelen, fietsen, hardlopen, skaten of picknicken. Je kunt tijdens jouw citytrip naar Berlijn uitstekend recreëren in bijvoorbeeld Großer Tiergarten, het Mauerpark, Tempelhofer Feld of de Botanischer Garten. Großer Tiergarten is het grootste park van Berlijn en ligt in het stadscentrum. Het vormde vroeger een koninklijk jachtgebied en is sinds het einde van de 17e eeuw een stadspark met diverse horecagelegenheden. In het park ligt ook de bekende dierentuin van Berlijn: Zoologischer Garten Berlin.

Berlijnse dierentuin

Je vindt in Großer Tiergarten prachtige paden door het groen, maar ook interessante bezienswaardigheden. Denk aan het gouden standbeeld de Siegessäule en het tentoonstellingscentrum Haus der Kulturen der Welt.

Tiergarten Berlijn

Comfort Lichtenberg
Vanaf€88

Comfort Lichtenberg

Een van de meest bijzondere parken van Berlijn is Tempelhofer Feld. Dit is een groot veld bij de oude terminal van luchthaven Tempelhof. Het vliegveld werd in 2008 gesloten en in 2010 werd het grasveld met de landingsbanen geopend als stadspark. Fiets of skate over de oude landingsbanen of ga lekker zitten op het grasveld en geniet van de schitterende zonsondergang.

Een andere bekende recreatieve hotspot Berlijn is het Mauerpark in de wijk Prenzlauer Berg. Het park is aangelegd na de val van de Berlijnse Muur. Enkele bekende evenementen in het Mauerpark zijn de vlooienmarkt, de karaoke en de zondagse festivals. De sfeer in het park is uitbundig en gezellig, zeker op zonnige dagen en zondagen.  

Vlooienmarkt Mauerpark

De Botanischer Garten is een van de oudste parken van Berlijn. Je vindt hier bijzondere tuinen en zeldzame planten. Bekende delen in het park zijn onder andere de mostuin, de grote vijver met waterplanten, de kassen met tropische en subtropische planten en het arboretum met bomen en struiken. In het Botanisches Museum leer je meer over de plantenwereld.

9. Berlijn: Uitgebreid shoppen, heerlijk eten & uitgaan

Comfort Lichtenberg
Vanaf€88

Comfort Lichtenberg

Wat is er nog meer te doen in Berlijn? Naast bijzondere bezienswaardigheden heeft Berlijn nog veel meer te bieden. Het is een sfeervolle en gezellige stad waar je uitgebreid kunt winkelen en lekker kunt eten. Daarnaast is het nachtleven van Berlijn is een waar begrip.

Tijdens een citytrip naar Berlijn kun je uitstekend winkelen. Bekende hotspots voor shoppers zijn het Winkelcentrum Alexa, de Mall of Berlin, de East Side Mall, De Hackescher Hofe, Friedrichstrasse, Berlin Boulevard en het warenhuis Kurfürstendamm (KaDeWe).

Hackesche hofeHackesche hofe​

Markthalle Neun is een bekende historische markthal in Berlijn. Je kunt hier tegenwoordig de populaire weekmarkt bezoeken. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Historisch, levendig en een must-see als je langer dan een dagje in Berlijn bent. Berlijn kent allerlei restaurants. Van eenvoudige tentjes waar je curryworst kunt eten tot luxe restaurants met internationale gerechten. Voor elk budget is er wat wils. In de parken zijn diverse plekken te vinden waar je zomers buiten kunt barbecueën.

De biergarten van Berlijn zijn ook een begrip onder zowel locals als toeristen. De Berliner Prater Garten is de oude en mooiste biergarten van de stad. Liever wat hipper? Pak dan een biertje bij Krunkerkranich bovenop een parkeergarage. Als je van uitgaan houdt, dan zit je in Berlijn goed. Je kunt tijdens jouw stedentrip naar Berlijn bijvoorbeeld een filmpje pakken in de Astor Film Lounge. Een luxe en sfeervolle bioscoop met verstelbare lederen stoelen en bediening.

In de stad zijn ook een groot aantal barretjes en discotheken te vinden. De Berghain is de meest bekende club van Berlijn. Deze club is gevestigd in een oud industrieel pakhuis en een trekpleister voor fans van techno muziek. De wachtrijen zijn wel vaak zeer lang en je komt niet altijd binnen.

10. Overnachten in Berlijn: van eenvoudig hostel tot luxe hotel

Er zijn diverse accommodaties waar je kunt logeren in Berlijn. Wil je goedkoop uit zijn, dan kun je kiezen voor een hostel of eenvoudig hotel in Berlijn. Mag het lekker chic zijn? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een luxe hotel met meerdere sterren. Een luxe hotel met 5 sterren in het centrum van Berlijn is bijvoorbeeld Arabel Design Apartments. Een camping buiten de stad is tijdens de zomermaanden ook een optie. Of overnacht in een gezellige bed & breakfast. Zo is er voor elk budget een accommodatie beschikbaar.  Een langere vakantie naar Berlijn is ook een prima optie.

11. Hoe bereik je de hoofdstad van Duitsland?

Victors Residenz Berlin
Vanaf€132

Victors Residenz Berlin

Op citytrip naar Berlijn? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Berlijn is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in iets meer dan een uur naar de hoofdstad van Duitsland. De twee grote luchthavens in de buurt van Berlijn zijn Berlijn Schönefeld en Berlijn Tegel. Vanaf beide luchthavens ben je in ongeveer een half uur in het centrum van Berlijn om aan jouw citytrip te beginnen.  

Uiteraard kun je ook met de trein of auto naar Berlijn. De afstand van Utrecht tot Berlijn is ongeveer 640 kilometer. Eenmaal in Berlijn kun je jezelf verplaatsen met de bus, tram, trein, fiets, metro, taxi of te voet.

Fietsen in Berlijn

12. Citytrip Berlijn: Onze tips en weetjes

Hieronder delen we enkele tips en weetjes met je voor een stedentrip naar Berlijn.

  • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Berlijn loop je meestal heel wat af.
  • Prijsniveau: Het prijsniveau in Berlijn is prima. Voor ieder budget zijn in Berlijn zowel restaurants, winkels en accommodaties te vinden.
  • Berlin pass: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Berlijn? Dan kun je kiezen voor de  Berlin Pass. Met deze pas heb je toegang tot meer dan vijftig verschillende musea, monumenten, galerieën en andere bezienswaardigheden in Berlijn. Je kunt bovendien binnen de stadsgrenzen onbeperkt reizen met de metro, tram, trein en bus. Ook ontvang je een reisgids met informatie over alle bezienswaardigheden van Berlijn.
  • Beste reisperiode: Je kunt tijdens alle seizoenen een stedentrip naar Berlijn plannen. In de zomer kun je bijvoorbeeld genieten van het Internationale Bierfestival. Berlijn is een populaire bestemming tijdens de kerstdagen. Er zijn dan diverse kerstmarkten die je kunt bezoeken.  Een dagje, weekend of volle week genieten tijdens een citytrip Berlijn

13. Boek een stedentrip naar Berlijn: vergelijk reisaanbieders

Intercity Berlin Hauptbahnhof
Vanaf€130

Intercity Berlin Hauptbahnhof

Ontdek de bijzondere historie van de Duitse hoofdstad, bezoek de verschillende bezienswaardigheden, geniet van de Berlijnse keuken, shop in de vele winkeltjes en beleef het beroemde nachtleven van Berlijn. Berlijn is een ideale bestemming voor stedentrip van een dagje, een lang weekend of volle week!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 3 Stedentrip Aanbieders naar Berlijn, Duitsland

Vakanties van D-reizen.nl in Berlijn, Duitsland
Vakanties van DeJongIntra.nl in Berlijn, Duitsland
Vakanties van TUI.nl in Berlijn, Duitsland

Stedentrips Aanbiedingen Berlijn, Duitsland

Vanaf€659

Berlijn, Duitsland

Ga mee naar de bijzondere stad Berlijn, een stad met historie en met toekomst. Nergens anders is het contrast tussen het verleden en heden zo indrukwekkend. Na de val van de muur is het fascinerend om te zien welke veranderingen Berlijn heeft ondergaan. Talloze gedenkplaatsen verwijzen naar de bewogen geschiedenis van Berlijn. Er is een geheel nieuw centrum gebouwd, de Potsdamer Platz, met futuristische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn vele historische gebouwen gerestaureerd en zijn de herinneringen aan Oost-Berlijn nog steeds tastbaar.Wij nemen u mee langs de meest interessante bezienswaardigheden van Berlijn en tonen u de ingrijpende veranderingen die deze dynamische en multiculturele stad sinds de eenwording heeft ondergaan. Tijdens deze reis proberen wij u al deze veranderingen zo goed mogelijk te laten zien, van het Mauerpark met overblijfselen van de Muur tot het nieuwe Berlijn op de Potsdamer Platz. Ook is er voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Er zijn vele beroemde monumenten en musea zoals het Joods Museum en het museumeiland waar u vijf verschillende musea vindt en door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Gaat u liever winkelen, dan mag een bezoek aan het beroemde warenhuis KaDeWe aan de Kurfürstendamm niet ontbreken. Naast Berlijn maken we ook tijd vrij om de residentiestad Potsdam te bezoeken. Hier zien we een aantal prachtige kastelen en zelfs een Hollandse wijk! Tijdens deze verzorgde reis zult u het allemaal ontdekken. U verblijft in een 4-sterren hotel in het westen van Berlijn.

BEKIJKEN
OAD.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€134

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.7 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Aparthotel Adagio Berlin Kurfurstendamm is een luxe 4-sterren aparthotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 575 reizigers beoordelen Aparthotel Adagio Berlin Kurfurstendamm gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Aparthotel Adagio Berlin Kurfurstendamm, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Aparthotel Adagio Berlin Kurfurstendamm vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€132

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
9.2 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel Amano Grand Central is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 10 reizigers beoordelen Hotel Amano Grand Central gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Amano Grand Central, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel Amano Grand Central vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€132

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel SORAT Hotel Berlin is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 6 reizigers beoordelen Hotel SORAT Hotel Berlin gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel SORAT Hotel Berlin, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel SORAT Hotel Berlin vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€211

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.5 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel Novum Kronprinz Berlin is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Novum Kronprinz Berlin, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel Novum Kronprinz Berlin vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€220

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel B en B Berlin City Ost is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel B en B Berlin City Ost, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel B en B Berlin City Ost vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€159

Berlijn, Duitsland

Luxe niveau
2 / 5

Tijdens een stedentrip aan Berlijn kom je ogen te kort! De stad heeft een beladen geschiedenis die zich kenmerkt door indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur en het Joods Monument. Naast deze prachtige geschiedenis biedt de stad ook een boeiende mix van statige gebouwen en ultramoderne architectuur. Bovendien kun je op de Kurfürstendamm terecht voor een dagje heerlijk shoppen! Berlijn heeft voor ieder wat wils! In de decembermaand wordt de stad omgetoverd tot een waar sprookje. De stad wordt prachtig versierd en er zijn vele leuke en gezellige kerstmarkten te vinden.

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€215

Berlijn, Duitsland

Luxe niveau
3 / 5

Berlijn is een stad die een veelbewogen geschiedenis kent. Denk aan de tijd dat we nog van West- en Oost-Duitsland spraken en Checkpoint Charlie een beruchte controlepost was. Anno nu is dat een gezellige en kleurrijke verzamelplaats, waar vroeger wanhopige bewoners het IJzeren Gordijn trachtten te passeren. Leer meer over de dieptepunten van de mensheid, de Holocaust, in Topografie des Terrors. Liever iets vrolijkers? Een echte Trabant huur je vlakbij dit museum, maar op de fiets is het eveneens fijn om de stad te verkennen. Zet koers naar de restanten van de muur op de East Side Gallery, de kraakpanden en live muziek van de Hackesche Höfe of de vele diersoorten in de Zoologischer Garten. Fotografeer historische highlights zoals de Brandenburger Tor waarop de mooie laan Unter den Linden uitkomt, de roemruchte Rijksdag en de grappige Ampelmann-winkels. De muur is weg, het verleden proef je nog overal, terwijl de sfeer vrolijk en vriendelijk is. Berlijn moet je meemaken!

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€179

Berlijn, Duitsland

Luxe niveau
4 / 5

Beleef Berlijn optimaal vanuit Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz! Geniet van een heerlijk verblijf in Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten voor een ontspannen verblijf in dit hotel. Bovendien is de ligging perfect voor een gezellig dagje uit. Tegenover het hotel ligt Station Berlin Alexanderplatz, waar je de bus, tram, metro of S-Bahn kunt nemen naar alle delen van Berlijn! Breng een bezoek aan de historische bezienswaardigheden, zoals de 26 meter hoge Brandenburger Tor, waar bovenop een strijdlustige Griekse vierspan staat te schitteren, de East Side Gallery of Checkpoint Charlie. Bierliefhebbers nemen waarschijnlijk liever plaats op de houten zitbanken in de biertuin van Prater Garten, gelegen in het noorden van de stad. In deze sfeervolle tuin kun je smullen van een typisch Duitse 'Currywurst mit Kartoffelsalat', terwijl de dorst gelest kan worden met bierpullen die tot de nok toe zijn gevuld. Wie meer interesse heeft in shoppen tijdens deze vakantie in Duitsland, loopt waarschijnlijk linea recta door naar het centraal gelegen winkelcentrum Mall of Berlin. Dit vier verdiepingen tellende warenhuis is door de ruim 270 gevestigde winkels een absoluut winkelwalhall!

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€882

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.3 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Dit hotel ligt dichtbij het centrum van Berlijn. Hier overnacht je in schone kamers die modern zijn ingericht. Door de ligging net buiten het centrum is het verstandig om bij het verkennen van de stad het openbaar vervoer te gebruiken. Gelukkig heb je de metro op loopafstand zodat je zo in hartje Berlijn staat.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€88

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
8.2 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel Comfort Lichtenberg is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 7 reizigers beoordelen Hotel Comfort Lichtenberg gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Comfort Lichtenberg, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel Comfort Lichtenberg vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€206

Berlijn, Duitsland

Beoordeling
7.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Berlijn? Hotel City Hotel Am Kurfurstendamm is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel City Hotel Am Kurfurstendamm, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Duitsland? Boek jouw vakantie naar Hotel City Hotel Am Kurfurstendamm vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?