Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 105 stedentrips naar Berlijn, Duitsland.

bekijken

Berlijn

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof
Vanaf€150

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad staat bekend vanwege de bijzondere historie. Tijdens de oorlog werd de stad zwaar verwoest en vervolgens langzaam weer opgebouwd. Tot 1989 verdeelde de Berlijnse Muur de stad in Oost en West-Berlijn. 

ABION Spreebogen
Vanaf€180

ABION Spreebogen

In Berlijn zijn diverse bezienswaardigheden te vinden die te maken hebben met de oorlog en de scheiding tussen Oost en West. Denk aan het Holocaust Monument, de Fernsehturm, de East Side Gallery en Checkpoint Charlie. De Duitse hoofdstad is ook vele andere bezienswaardigheden rijk, zoals het Museuminsel, Reichstag en de Brandenburger Tor. Een stedentrip of weekendje naar Berlijn is dus zeker de moeite waard. Er valt zoveel te zien dat een vakantie naar Berlijn ook een prima optie is.

Naast de bezienswaardigheden kent Berlijn een fijne sfeer. De stad leent zich uitstekend voor shoppen, lekker eten en ontspannen in een van de parken. Het nachtleven van Berlijn is beroemd en berucht.

1. Berlijn: kenmerken van de stad

Comfort Lichtenberg
Vanaf€58

Comfort Lichtenberg

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Berlijn? De kenmerken van de hoofdstad van Duitsland vind je in onderstaande tabel. Wat er allemaal te doen is in Berlijn? In dit artikel hebben we de meeste bekende en populairste bezienswaardigheden van Berlijn voor je op een rijtje gezet.

Berlijn

BerlijnDuitsland

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
3.600.000
Valuta
Euro
Taal
Duits
  • Prijsniveau
  • Reisperiode winter
  • Reisperiode lente
  • Reisperiode zomer
  • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig75 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken stedentrip Berlijn

Land Duitsland
Inwonersaantal Berlijn 3,6 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 5,1 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 1 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Duits
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 640 kilometer
Reistijd met de auto of trein vanaf Utrecht 6 uur en 30 minuten
Beste reisperiode Lente, zomer, herfst, winter
Klimaat Gematigd zeeklimaat / Continentaal klimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

 

2. Bezoek het indrukwekkende Reichstag

SORAT Hotel Berlin
Vanaf€202

SORAT Hotel Berlin

De Reichstag (Rijksdag) is een indrukwekkend gebouw van de Duitse architect Paul Wallot. Het werd gebouwd rond 1890 en is de plek waar sinds 1999 het Duitse parlement zetelt. De bijzondere architectuur met futuristische glazen koepel maken van de Reichstag een bijzondere toeristische trekpleister. Op heldere dagen kun je vanaf de Reichstag over heel Berlijn kijken.

De Reichstag is open voor bezoekers. Het is wel verstandig om je voor een bezoek online aan te melden. Dit kan enkele weken van tevoren via de site van de Bundestag. Zonder bevestiging en identificatiebewijs kom je namelijk niet binnen. Je kunt tijdens jouw bezoek bijvoorbeeld de plenaire zaal met enorme bondsadelaar bezoeken en rondlopen in de glazen koepel met een diameter van maar liefst 38 meter.

Reichstag Berlijn Duitsland

3. Populaire monumenten in Berlijn: Brandenburger Tor & Holocaust Monument

Derag Livinghotel Grosser Kurfürst
Vanaf€156

Derag Livinghotel Grosser Kurfürst

De Brandenburger Tor is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Het monument vormde vroeger de belangrijkste toegangspoort van de Duitse hoofdstad. De indrukwekkende stadspoort is gelegen aan de boulevard Unter den Linden. De poort staat symbool voor de hereniging van Duitsland na de val van de Berlijnse muur in 1989.

Brandenburger Tor Berlijn

Een ander bekend monument in Berlijn is het Holocaust Monument. Het monument is in 2005 geopend om de Joden te herdenken die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je loopt via smalle paadjes tussen een groot aantal betonblokken. Dit moet het gevoel van een concentratiekamp uitbeelden: desoriëntatie, opgesloten zijn, geen uitweg kunnen vinden. Bij het Holocaust Monument vind je een informatiecentrum. Hier kom je meer te weten over de vervolging van de Joden in Europa. Er vinden regelmatig lezingen en tijdelijke tentoonstellingen plaats. ​

Holocaust Monument BerlijnHolocaust monument

4. De fraaie gebouwen van Berlijn: Berliner Dom, Gedächtniskirche & Slot Charlottenburg

Derag Livinghotel Grosser Kurfürst
Vanaf€156

Derag Livinghotel Grosser Kurfürst

De Berliner Dom is een imposante kerk in het centrum van Berlijn. Statig, volledig symmetrisch en afgewerkt met tal van sierlijke details. Ook binnen is de kerk een bezichtiging meer dan waard. Bekijk onder andere het indrukwekkende historische orgel en de vorstelijke crypte. Beklim de trappen en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Berlijn. De Berliner Dom is in gebruik als kerk, museum en concertlocatie. In Berlijn vindt jaarlijks een bijzonder licht festival plaats. Tijdens dit evenement worden verschillende gebouwen in de stad op een bijzonder manier verlicht, waaronder de Berliner Dom.      

Comfort Lichtenberg
Vanaf€58

Comfort Lichtenberg

De Gedächtniskirche werd gebouwd rond 1890 ter nagedachtenis aan keizer Wilhelm I. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de kerk zwaar beschadigd. Alleen de toren bleef overeind. De toren van de kerk is altijd bewaard gebleven en daaromheen werden na de oorlog nieuwe gebouwen gezet. De Gedächtniskirche is een van de vele bezienswaardigheden in Berlijn die herinneren aan de verwoestingen tijdens de oorlog.

Gedachtniskirche BerlijnGedachtniskirche

Slot Charlottenburg is een groot kasteel in de Duitse Hoofdstad. Het kasteel is een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. Het werd eind 17e eeuw gebouwd als zomerverblijf voor Sophie-Charlotte, de vrouw van Koning Frederik I. Na verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het kasteel grondig gerestaureerd. Het kasteel is geopend voor publiek en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Het park rondom Slot Charlottenburg is ook de moeite van het bekijken waard.

CharlottenburgCharlottenburg

5. Een belangrijk herkenningspunt van Berlijn: de Fernsehturm

De Fernsehturm is de 365 meter hoge televisietoren van Berlijn. Oorspronkelijk was het een televisietoren van de DDR. De toren vormt het hoogste bouwwerk van Duitsland en is een populair uitzichtpunt. Vanuit de grote bol met glazen ramen kun je over heel Berlijn en de omgeving uitkijken. In die bol bevindt zich ook een restaurant waar je lekker kunt eten. Je kunt de Fernsehturm dagelijks bezoeken. In de betonnen mast bevinden zich liften die je in mum van tijd naar boven brengen. Je kunt ter plaatse tickets kopen. Op drukke dagen kan het zijn dat je niet direct naar boven mag. Om dit te voorkomen kun je ook online een ticket kopen voordat je op citytrip naar Berlijn gaat.

FemsehturmFernsehturm

6. De Berlijnse Muur

Comfort Lichtenberg
Vanaf€58

Comfort Lichtenberg

De Berlijnse Muur werd in 1961 gebouwd en had een totale lengte van 160 kilometer. De muur vormde de scheiding tussen Oost en West-Berlijn. West-Berlijn werd hierdoor een enclave binnen de DDR. Naar schatting zijn zo’n 5.000 mensen van Oost naar West-Berlijn gevlucht. Bijna 200 daarvan werden bij hun vluchtpoging door Duitse grenswachters vermoord.

Het Potsdamer Platz is een van de bekendste en drukste pleinen van Berlijn. Het plein kent een bijzondere geschiedenis. Voor de Tweede Wereldoorlog was Potsdamer Platz het belangrijkste zakencentrum van Berlijn. Tijdens de oorlog liep de Berlijnse Muur midden over het plein. Potsdamer Platz is tegenwoordig een belangrijk verkeersknooppunt omringd met moderne hoogbouw. Op het plein zijn nog resten van de muur te vinden. Ook vind je resten van de Berlijnse muur aan de Bernauer Straße, in het Mauerpark, bij Checkpoint Charlie en in het documentatiecentrum Topographie des Terrors.

AMERON Hotel Abion Spreebogen Waterside
Vanaf€229

AMERON Hotel Abion Spreebogen Waterside

Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergang post in de Friedrichstraße. De post stond precies op de overgang tussen het Amerikaanse en Russische gedeelte van Berlijn. Het was lange tijd de enige doorgang als je met de auto of bus van West naar Oost-Berlijn wilde. De originele post is vernietigd. De replica is een grote trekpleister van Berlijn.

Checkpoint Charlie Berlijn

De restanten aan de Bernauer Straße geven het meest realistische beeld van de Berlijnse Muur. De muur is hier grotendeels in originele staat gebleven. Een vrij lang gedeelte van de Berlijnse muur is de East Side Gallery. Na de val van de Berlijnse muur zijn diverse kunstenaars uitgenodigd om de muur te versieren in het thema vrijheid. Dit heeft geleid tot het langste openbare kunstwerk ter wereld met schilderingen en graffiti van meer dan 100 verschillende kunstenaars. Een must-see tijdens een citytrip naar Berlijn.

Eastside Gallery Berlijn

7. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Berlijn: Museumsinsel

In het centrum van Berlijn, aan de rivier de Spree, ligt het Museumsinsel (museum eiland). Hier vind je de mooiste musea van Berlijn. Populaire musea op het eiland zijn: Altes Museum, Bode Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamonmuseum en het Neues Museum. De Berliner Dom ligt ook op het eiland. Het Museumsinsel is vanwege de unieke ligging en prachtige gebouwen opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

8. De parken van Berlijn: Tiergarten, Mauerpark, Tempelhof Field & Botanischer Garten

In Berlijn vind je een aantal fraaie parken om te wandelen, fietsen, hardlopen, skaten of picknicken. Je kunt tijdens jouw citytrip naar Berlijn uitstekend recreëren in bijvoorbeeld Großer Tiergarten, het Mauerpark, Tempelhofer Feld of de Botanischer Garten. Großer Tiergarten is het grootste park van Berlijn en ligt in het stadscentrum. Het vormde vroeger een koninklijk jachtgebied en is sinds het einde van de 17e eeuw een stadspark met diverse horecagelegenheden. In het park ligt ook de bekende dierentuin van Berlijn: Zoologischer Garten Berlin.

Berlijnse dierentuin

Je vindt in Großer Tiergarten prachtige paden door het groen, maar ook interessante bezienswaardigheden. Denk aan het gouden standbeeld de Siegessäule en het tentoonstellingscentrum Haus der Kulturen der Welt.

Tiergarten Berlijn

ECONTEL Berlin Charlottenburg
Vanaf€75

ECONTEL Berlin Charlottenburg

Een van de meest bijzondere parken van Berlijn is Tempelhofer Feld. Dit is een groot veld bij de oude terminal van luchthaven Tempelhof. Het vliegveld werd in 2008 gesloten en in 2010 werd het grasveld met de landingsbanen geopend als stadspark. Fiets of skate over de oude landingsbanen of ga lekker zitten op het grasveld en geniet van de schitterende zonsondergang.

Een andere bekende recreatieve hotspot Berlijn is het Mauerpark in de wijk Prenzlauer Berg. Het park is aangelegd na de val van de Berlijnse Muur. Enkele bekende evenementen in het Mauerpark zijn de vlooienmarkt, de karaoke en de zondagse festivals. De sfeer in het park is uitbundig en gezellig, zeker op zonnige dagen en zondagen.  

Vlooienmarkt Mauerpark

De Botanischer Garten is een van de oudste parken van Berlijn. Je vindt hier bijzondere tuinen en zeldzame planten. Bekende delen in het park zijn onder andere de mostuin, de grote vijver met waterplanten, de kassen met tropische en subtropische planten en het arboretum met bomen en struiken. In het Botanisches Museum leer je meer over de plantenwereld.

9. Berlijn: Uitgebreid shoppen, heerlijk eten & uitgaan

NH Berlin Kurfurstendamm
Vanaf€342

NH Berlin Kurfurstendamm

Wat is er nog meer te doen in Berlijn? Naast bijzondere bezienswaardigheden heeft Berlijn nog veel meer te bieden. Het is een sfeervolle en gezellige stad waar je uitgebreid kunt winkelen en lekker kunt eten. Daarnaast is het nachtleven van Berlijn is een waar begrip.

Tijdens een citytrip naar Berlijn kun je uitstekend winkelen. Bekende hotspots voor shoppers zijn het Winkelcentrum Alexa, de Mall of Berlin, de East Side Mall, De Hackescher Hofe, Friedrichstrasse, Berlin Boulevard en het warenhuis Kurfürstendamm (KaDeWe).

Hackesche hofeHackesche hofe​

Markthalle Neun is een bekende historische markthal in Berlijn. Je kunt hier tegenwoordig de populaire weekmarkt bezoeken. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Historisch, levendig en een must-see als je langer dan een dagje in Berlijn bent. Berlijn kent allerlei restaurants. Van eenvoudige tentjes waar je curryworst kunt eten tot luxe restaurants met internationale gerechten. Voor elk budget is er wat wils. In de parken zijn diverse plekken te vinden waar je zomers buiten kunt barbecueën.

De biergarten van Berlijn zijn ook een begrip onder zowel locals als toeristen. De Berliner Prater Garten is de oude en mooiste biergarten van de stad. Liever wat hipper? Pak dan een biertje bij Krunkerkranich bovenop een parkeergarage. Als je van uitgaan houdt, dan zit je in Berlijn goed. Je kunt tijdens jouw stedentrip naar Berlijn bijvoorbeeld een filmpje pakken in de Astor Film Lounge. Een luxe en sfeervolle bioscoop met verstelbare lederen stoelen en bediening.

In de stad zijn ook een groot aantal barretjes en discotheken te vinden. De Berghain is de meest bekende club van Berlijn. Deze club is gevestigd in een oud industrieel pakhuis en een trekpleister voor fans van techno muziek. De wachtrijen zijn wel vaak zeer lang en je komt niet altijd binnen.

10. Overnachten in Berlijn: van eenvoudig hostel tot luxe hotel

Er zijn diverse accommodaties waar je kunt logeren in Berlijn. Wil je goedkoop uit zijn, dan kun je kiezen voor een hostel of eenvoudig hotel in Berlijn. Mag het lekker chic zijn? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een luxe hotel met meerdere sterren. Een luxe hotel met 5 sterren in het centrum van Berlijn is bijvoorbeeld Arabel Design Apartments. Een camping buiten de stad is tijdens de zomermaanden ook een optie. Of overnacht in een gezellige bed & breakfast. Zo is er voor elk budget een accommodatie beschikbaar.  Een langere vakantie naar Berlijn is ook een prima optie.

11. Hoe bereik je de hoofdstad van Duitsland?

Mercure Hotel Berlin Tempelhof
Vanaf€392

Mercure Hotel Berlin Tempelhof

Op citytrip naar Berlijn? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Berlijn is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in iets meer dan een uur naar de hoofdstad van Duitsland. De twee grote luchthavens in de buurt van Berlijn zijn Berlijn Schönefeld en Berlijn Tegel. Vanaf beide luchthavens ben je in ongeveer een half uur in het centrum van Berlijn om aan jouw citytrip te beginnen.  

Uiteraard kun je ook met de trein of auto naar Berlijn. De afstand van Utrecht tot Berlijn is ongeveer 640 kilometer. Eenmaal in Berlijn kun je jezelf verplaatsen met de bus, tram, trein, fiets, metro, taxi of te voet.

Fietsen in Berlijn

12. Citytrip Berlijn: Onze tips en weetjes

Hieronder delen we enkele tips en weetjes met je voor een stedentrip naar Berlijn.

  • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Berlijn loop je meestal heel wat af.
  • Prijsniveau: Het prijsniveau in Berlijn is prima. Voor ieder budget zijn in Berlijn zowel restaurants, winkels en accommodaties te vinden.
  • Berlin pass: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Berlijn? Dan kun je kiezen voor de  Berlin Pass. Met deze pas heb je toegang tot meer dan vijftig verschillende musea, monumenten, galerieën en andere bezienswaardigheden in Berlijn. Je kunt bovendien binnen de stadsgrenzen onbeperkt reizen met de metro, tram, trein en bus. Ook ontvang je een reisgids met informatie over alle bezienswaardigheden van Berlijn.
  • Beste reisperiode: Je kunt tijdens alle seizoenen een stedentrip naar Berlijn plannen. In de zomer kun je bijvoorbeeld genieten van het Internationale Bierfestival. Berlijn is een populaire bestemming tijdens de kerstdagen. Er zijn dan diverse kerstmarkten die je kunt bezoeken.  Een dagje, weekend of volle week genieten tijdens een citytrip Berlijn

13. Boek een stedentrip naar Berlijn: vergelijk reisaanbieders

H10 Berlin Ku'damm
Vanaf€157

H10 Berlin Ku'damm

Ontdek de bijzondere historie van de Duitse hoofdstad, bezoek de verschillende bezienswaardigheden, geniet van de Berlijnse keuken, shop in de vele winkeltjes en beleef het beroemde nachtleven van Berlijn. Berlijn is een ideale bestemming voor stedentrip van een dagje, een lang weekend of volle week!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 3 Stedentrip Aanbieders naar Berlijn, Duitsland

Vakanties van De Vakantiediscounter in Berlijn, Duitsland
Vakanties van DeJongIntra.nl in Berlijn, Duitsland
Vakanties van TUI.nl in Berlijn, Duitsland

Stedentrips Aanbiedingen Berlijn, Duitsland

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Vanaf€97

Berlijn, Duitsland

Dit hotel is een perfecte uitvalsbasis om heel Berlijn te voet te ontdekken. Na de Fernsehturm is dit het hoogste gebouw van de stad, midden op de levendige Alexanderplatz met haar vele winkels. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het platform op de bovenste verdieping. Je hebt een prachtig uitzicht over de hele stad. 's avonds kan je genieten van een maaltijd in een van de drie restaurants en daarna afsluiten met een drankje bij de Spagos bar & lounge. De kamers zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
H10 Berlin Ku'damm
Vanaf€157

Berlijn, Duitsland

Absolute topper in ons assortiment is hotel H10 Berlin Kurfürstendamm. Van een glaasje bubbels bij het uitgebreide en gezonde ontbijtbuffet tot een massage in het Despacio Beauty Center: het ontbreekt je aan niets in dit elegante viersterrenhotel met uitmuntende service. Je verblijft in een prachtig gerenoveerd schoolgebouw uit 1888 met luxe kamers, houten vloeren, hoge plafonds en grote ramen. Gezinnen genieten optimaal in de vierpersoonsstudio's met basis kookfaciliteiten. Het hotel ligt om de hoek van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm. De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de dierentuin van Berlijn liggen op loopafstand. De metrohalte zit direct naast het hotel, waardoor je ook snel in Oost-Berlijn bent.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Riu Plaza Berlin
Vanaf€197

Berlijn, Duitsland

Geniet in Berlijn van de vertrouwde RIU-service! Denk aan heerlijke, zachte bedden, in ruime en luxe kamers met een fris interieur. Begin de dag in Berlijn goed met een uitgebreid ontbijtbuffet om van te smullen (met live cooking!). Dit viersterrenhotel combineert de hoogstaande kwaliteit en service waar de RIU-resorts om bekend staan met alles wat je wenst tijdens een stedentrip, met natuurlijk een perfecte ligging in het centrum van Berlijn. Het beroemde winkelcentrum KaDeWe is op een paar minuten loopafstand. Dat wordt heerlijk shoppen & eten! Ben jij één van de gasten die voet zet in dit mooie hotel in West-Berlijn?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Leonardo hotel KU'DAMM
Vanaf€170

Berlijn, Duitsland

Leonardo hotel KU'DAMM (voorheen California) combineert historische ambiance met modern comfort. De kamers zijn ruim en stijvol ingericht en voorzien van alle gemakken. Borrelen en uitgebreid dineren kan in het Café California, te midden van spiegelwanden, kroonluchters en marmeren vloeren. Het terras aan de Kurfürstendamm is de ideale plek om 's avonds uw dagje Berlijn nog eens na te lopen onder het genot van een cocktail of wijntje. Het hotel heeft een eigen parkeergarage en ligt op 2 minuten lopen van het metrostation Uhlandstraße.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt
Vanaf€328

Berlijn, Duitsland

Op zoek naar een appartement in Berlijn? Denk dan zeker aan Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt! Dit moderne appartementencomplex is gelegen aan de gezellige Hackescher Markt, een toplocatie midden in de stad. De appartementen en kamers zijn voorzien van alles wat je nodig hebt. Daarnaast kun je voor een hapje of drankje terecht in Alto Restaurant en Bar. Of wandel naar de Friedrichtstrasse, gelegen vlakbij het hotel! - In de wijk Mitte- Aan de levendige Hackescher MarktOpenbaar vervoer:- S-Bahn halte Hackescher Markt op ca. 2 minuten loopafstand van het hotel. Hiervandaan heb je directe verbindingen naar onder andere Alexanderplatz en Berlin Hauptbahnhof.- U-Bahn halte Weinmeisterstrasse op ca. 5 minuten loopafstand. - U-Bahn halte U Rotes Rathaus op ca. 8 minuten loopafstand. Vanaf hier heb je een direct verbinding naar onder andere Branderburger Tor.Met de trein: - Bij aankomt op Berlin Hauptbahnhof reis je met het openbaar vervoer in slechts 5 minuten naar de accommodatie.Met het vliegtui- Vanaf luchthaven Brandenburg heb je meerdere mogelijkheden om naar Adina Apartment Berlin Hackescher Markt te reizen.- Met de S-Bahn heb je een directe verbinding naar Hackescher Markt. Totale reistijd ca. 55 minuten.Met de auto:- Parkeren bij de accommodatie is mogelijk, ca. € 25,- per dag. - Om dit hotel te reserveren dient minimaal één reiziger per kamer op de dag van vertrek 18 jaar of ouder te zijn.- Indien je een reis per trein boekt, dan is de boeking op aanvraag. Dit betekent dat de boeking niet direct definitief is, maar dat we eerst zullen controleren of de treinreis nog beschikbaar is. Indien het beschikbaar is, dan is de boeking definitief. Het kan voorkomen dat we in verband met werkzaamheden aan het spoor een treinreis met overstap boeken.Mocht het geselecteerde tarief niet meer beschikbaar zijn, dan zullen wij een vrijblijvend voorstel doen voor een passend alternatief. Daarnaast is het mogelijk dat de trein wegens werkzaamheden niet stopt op Berlin Hauptbahnhof, maar op station Gesundbrunnen. Vanaf hier kun je per regionale trein verder reizen met jouw ticket.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
H10 Hotel Berlin Ku'damm
Vanaf€62

Berlijn, Duitsland

H10 hotel Berlin Ku'damm ligt in het hart van de stad, op slechts 200 meter loopafstand van de levendige winkelboulevard Kurfürstendamm. Voor de shopliefhebbers is dit hotel de perfecte uitvalsbasis tijdens een stedentrip. Ook de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de dierentuin van Berlijn liggen op korte loopafstand. Er is een metrohalte om de hoek van het hotel. Vanaf dit metrostation bereik je eenvoudig diverse delen van de stad.Daarnaast zijn de comfortabele kamers van het hotel van alle gemakken voorzien. De kwaliteit van het ontbijt en diner wordt hoog gewaardeerd. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd, dit is inclusief. Na een drukke dag in de stad kun je gebruik maken van de fitnessruimte of tot rust komen in de wellness van het hotel. - H10 hotel Berlin Kudamm ligt midden in het hart van de stad, in de wijk Charlottenburg-Wilmersdorf.- Om de hoek van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm.- Vlakbij de Gedächtniskirche.- Naast het hotel is de ingang van het U-bahnstation Kurfürstendamm.Openbaar vervoer naar het centrum:- De levendige winkelboulevard Kurfürstendamm ligt op steenworp afstand van het hotel.- Vanaf het hotel reis je in ca. 20 minuten naar Schloss Charlottenburg. Maak gebruik van bus 109 of M45.- Naar de East Side Gallery reis je in ca. 25 minuten met bus M29.Met de trein: - Het aankomststation van de trein is Berlin Hauptbahnhof. Vanaf het station reis je met het openbaar vervoer in ca. 20 minuten naar het hotel.Met het vliegtui - Vanaf luchthaven Berlin Brandenburg reis je met het openbaar vervoer in ca. 1 uur naar het hotel.Met de auto- Indien je per auto reist kun je eenvoudig hier uw milieusticker bestellen. - Er is een parkeergarage bij het hotel, parkeerkosten ca. €23,- per dag. - Om dit hotel te reserveren dient minimaal één reiziger per kamer op de dag van vertrek 16 jaar of ouder te zijn.- Indien je een reis per trein boekt, dan is de boeking op aanvraag. Dit betekent dat de boeking niet direct definitief is, maar dat we eerst zullen controleren of de treinreis nog beschikbaar is. Indien het beschikbaar is, dan is de boeking definitief. Het kan voorkomen dat we in verband met werkzaamheden aan het spoor een treinreis met overstap boeken.Mocht het geselecteerde tarief niet meer beschikbaar zijn, dan zullen wij een vrijblijvend voorstel doen voor een passend alternatief. Daarnaast is het mogelijk dat de trein wegens werkzaamheden niet stopt op Berlin Hauptbahnhof, maar op station Gesundbrunnen. Vanaf hier kun je per regionale trein verder reizen met jouw ticket. De trendy en stijlvol ingerichte kamers van H10 Berlin Ku'damm zijn voorzien van: - 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- telefoon- tv- radio- kluisje- minibar- airconditioning- badkamer met bad of douche, toilet en föhnDe deluxe kamers zijn ten opzichte van de basic deluxe kamers ruimer opgezet. De suites beschikken over een apart zitgedeelte en koffie- en theefaciliteiten.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ibis Styles Berlin City Ost
Vanaf€262

Berlijn, Duitsland

Ontdek in 3, 4, 5 of 6 dagen de prachtige hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Maak je klaar voor een stedentrip naar Berlijn. De Duitse hoofdstad is een centrum van cultuur, kent een uitbundig uitgaansleven en is het decor van talrijke evenementen en festivals. Het is een toffe bestemming met zowel historische bezienswaardigheden als hippe alternatieve wijken. Wie het verleden even los wil laten kan gaan shoppen op de wereldberoemde Kurfürstendamm. Je vindt hier grote warenhuizen zoals Wertheim. In het verlengde van de boulevard ligt KaDeWe, het fameuze Kaufhaus des Westens. Gegarandeerd een heerlijke tijd in Berlijn!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof
Vanaf€150

Berlijn, Duitsland

Met een ligging direct naast het centraal station, sta je binnen no-time bij dé highlights van deze bruisende stad. Het moderne IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof ligt in de populaire wijk Mitte en dat is een garantie voor een gave stedentrip. Start je dag na een heerlijk ontbijt en met een coffee-to-go geniet je nog na, terwijl je alweer onderweg bent naar het Reichstaggebouw. Wandel door het staatspark en binnen 10 minuten sta je voor deze indrukwekkende glazenkoepel. Wist je dat je vanaf de glazenkoepel fantastische foto's maakt en zelfs de communicatietorens van voormalig afluisterstation Teufelsberg goed ziet liggen? De Brandenburger Tor, Tiergarten en Potsdamer Platz liggen hier aan je voeten en dat allemaal op loopafstand. Sluit je dag af in een van de vele restaurants in de directe omgeving of geniet van de regionale gerechten in het restaurant van IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ku'Damm 101
Vanaf€69

Berlijn, Duitsland

Met de winkelstraat en het metrostation op loopafstand, is dit hotel een fijne plek voor een citytrip. Het hotel zelf heeft een designbar, een heerlijke tuin waar je tot rust kunt komen en een relaxruimte. De kamers zijn ruim en modern ingericht. Het ontbijtrestaurant ligt op de 7e verdieping, dus geniet tijdens het gezonde ontbijt van het uitzicht over de stad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
SORAT Hotel Berlin
Vanaf€202

Berlijn, Duitsland

Hotel Sorat Berlin is een comfortabel hotel, midden in het centrum op loopafstand van de Kurfürstendamm en warenhuis KaDeWe. Metrostation aan het eind van de straat. Je kan bij het hotel ook een fiets huren om de omgeving te verkennen. Het hotel wordt geroemd om de goede locatie, het vriendelijke personeel en de prima bedden. Het hotel biedt een grab & go ontbijt aan, handig voor als je snel de stad wil gaan ontdekken. Dit ontbijt bestaat uit koffie of thee, een croissant en een stuk fruit. De kamers van het hotel zijn comfortabel en modern ingericht. - Midden in het centrum op ca. 10 minuten lopen van de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche. - Op ca. 5 minuten lopen van het bekende warenhuis KaDeWe. Openbaar vervoer naar het centrum: - Metrostation Wittenbergplatz (U1, U2 en U3) ligt aan het einde van de straat.Met de trein:- Vanaf Hauptbahnhof ben je met de trein en bus in ca. 20 minuten bij het hotel. Met het vliegtui- Vanaf luchthaven Berlin Brandenburg reis je in ca. 45 minuten naar Hotel Sorat Berlin. Reis met de trein en metro.Met de auto: - Indien je per auto reist kun je eenvoudig hier een milieusticker bestellen. - Indien je een reis per trein boekt, dan is de boeking op aanvraag. Dit betekent dat de boeking niet direct definitief is, maar dat we eerst zullen controleren of de treinreis nog beschikbaar is. Indien het beschikbaar is, dan is de boeking definitief. Het kan voorkomen dat we in verband met werkzaamheden aan het spoor een treinreis met overstap boeken.Mocht het geselecteerde tarief niet meer beschikbaar zijn, dan zullen wij een vrijblijvend voorstel doen voor een passend alternatief. Daarnaast is het mogelijk dat de trein wegens werkzaamheden niet stopt op Berlin Hauptbahnhof, maar op station Gesundbrunnen. Vanaf hier kun je per regionale trein verder reizen met jouw ticket. De standaardkamers zijn voorzien van:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Tv- Koffie- en theefaciliteiten- Gratis wifi- Badkamer met bad of douche, föhn en toilet

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Derag Livinghotel Grosser Kurfürst
Vanaf€156

Berlijn, Duitsland

Dit bijzondere hotel ligt op een mooie en rustige locatie lang de rivier de Spree. Dankzij de fijne ligging in het historische centrum van de stad, en met een metrostation om de hoek, sta je binnen no time in het centrum of op de bekende winkelstraat Friedrichstrasse. Na een dag sightseeing of shoppen is het tijd voor ontspanning. Geniet van de sauna en het stoombad, of van een drankje in de hotelbar.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
ECONTEL Berlin Charlottenburg
Vanaf€75

Berlijn, Duitsland

Het goed geprijsde Econtel doet er alles aan om je stedentrip naar Berlijn zo aangenaam mogelijk te maken: de uitstekende service die het personeel biedt, het uitgebreide ontbijtbuffet dat met zorg is bereid en de gezellige hotelbar waar de barman tussen 11.00 en 17.00 uur gratis koffie, thee en mineraalwater serveert. Bij het hotel kun je fietsen huren om de hoofdstad van Duitsland te verkennen. Na een dag vol bezienswaardigheden zie je al snel waar je zijn moet: het bijzondere graffitikunstwerk op de gevel van het hotel is de gids. En dan kom je in het à-la-carte restaurant heerlijk bij van een actieve dag.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Comfort Lichtenberg
Vanaf€58

Berlijn, Duitsland

Met het hele gezin op citytrip naar Berlijn? Dit hotel is een fijne en voordelige keuze! Dankzij de tramhalte die om de hoek ligt, is er een snelle verbinding naar de Alexanderplatz. In slechts 20 minuutjes ligt Berlijn aan je voeten. Struin door de gezellige straten, bezoek de historische bezienswaardigheden en natuurlijk de winkelstraten. Na een drukke dag is het tijd om tot rust te komen in een van de moderne kamers met heerlijke bedden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
AMERON Hotel Abion Spreebogen Waterside
Vanaf€229

Berlijn, Duitsland

Hotel Ameron Abion Spreebogen Waterside is een elegant 4-sterrenhotel aan rivier de Spree. De ligging maakt dit hotel de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip Berlijn. Wanneer je met de trein naar Berlijn reist hoef je vanaf Berlin Hauptbahnhof met de metro slechts één halte verder reizen. Het hotel heeft een elegante uitstraling en beschikt over alle benodigde faciliteiten voor jouw stedentrip Berlijn. Naast een ontbijtje in het ontbijtrestaurant kun je ook lunch en diner nuttigen in het hotel. Carl & Sophie Restaurant is modern ingericht en heeft uitzicht over het water. Voor ontspanning kun je de sauna en fitness opzoeken. - Het hotel bevindt zich tussen de Kurfürstendamm en het stadsdistrict Mitte.- Vanaf Berlin Hauptbahnhof sta je al in 7 minuten bij het hotel.- Te voet bereik je in 25 minuten al verschillende bezienswaardigheden.Met het openbaar vervoer:- Berlin Hauptbahnhof ligt op ca. 7 minuten reisafstand en 25 minuten loopafstand.- Treinstation Bellevue ligt op slechts 5 minuten loopafstand.Met het vliegtui Na aankomst op Luchthaven Berlin Brandenburg reis je in ca. 50 minuten naar het hotel. Reis met de bus en S-Bahn naar station Bellevue.Met de (huur)auto:Er is een openbare parkeergelegenheid bij het hotel. Kosten ca. €20 per dag, reserveren niet mogelijk. De moderne kamers beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Tv- Kluisje- Bureau- Airconditioning - Gratis wifi- Badkamer met bad of douche, toilet en föhn

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
ABION Spreebogen
Vanaf€180

Berlijn, Duitsland

Met de perfecte ligging van het Ameron hotel Abion Spreebogen is het een heerlijk hotel om in te overnachten tijdens je stedentrip in Berlijn. Aan de rivier de Spree, op slechts 500 meter van het Tiergarten Park en gelegen tussen de Kurfurstendamm en de wijk Mitte. Kom even tot rust van je dag Berlijn en ga dan weer in de avond naar het centrum om het bruisende nachtleven op te zoeken. Of blijf een avondje thuis en sport jezelf fit in de sport-studio op de 9de verdieping, waar je tegelijkertijd kan genieten van het uitzicht op de rivier de Spree. De lichte, ruime kamers bieden de rust die jij zoekt in het drukke Berlijn.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?