Stedentrip Boedapest

Stedentrip Boedapest: De Ultieme Gids

Boedapest uitzicht

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en tevens de grootste stad van het land. Het is daarnaast het culturele hart van Centraal-Europa. De naam Boedapest verwijst naar de twee stadsdelen die door de Donau van elkaar gescheiden zijn: Pest en Boeda.

Het stadsdeel Boeda ligt op de westoever en staat bekend vanwege de fraaie burchten en uitzichtpunten. Boeda is heuvelachtig en staat bol van de historie. Het stadsdeel Pest ligt op de oostelijke oever van de rivier. Pest is het moderne winkel- en zakencentrum van de stad.

Boedapest kent vele bezienswaardigheden, waarvan er een aantal zelfs zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De watertoren op Margaretha Eiland bijvoorbeeld en de indrukwekkende Citadel van Boedapest. Daarnaast zijn er prachtige musea, verschillende bijzondere historische gebouwen en meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen.

Boedapest staat van oudsher bekend als de stad van de kuuroorden. Een bezoek aan zo’n kuuroord is dan ook een must als je op citytrip gaat naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije is bijzonder sfeervol en kent tal van restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden.

Kortom, Boedapest is een geliefde bestemming voor een citytrip van een dagje, weekend of volle week!

1. Kenmerken Boedapest en wat er allemaal te doen is

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Boedapest? Wil je weten wat er allemaal te doen is in Boedapest? De kenmerken van de stad vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Boedapest voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken stedentrip Boedapest

Land Hongarije
Inwonersaantal Boedapest 1,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur
Valuta Forint
Taal Hongaars
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Laag
Afstand vanaf Utrecht 1300 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Gematigd landklimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

 

2. Het Parlementsgebouw van Boedapest

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Boedapest is het Parlementsgebouw. Gelegen aan de Donau is het de plek waar belangrijke gasten en staatshoofden ontvangen worden. Ook het Huis van Afgevaardigden van Hongarije zetelt hier regelmatig.

Enkele indrukwekkende ruimtes van het Parlementsgebouw zijn de Nationale Vergaderzaal, de Koepelzaal en de grote Congreszaal. Het gebouw heeft bijna 700 kamers en is prachtig ingericht. Een bezoekje meer dan waard!

Parlementsgebouw Boedapest Parlementsgebouw

2.1  Boek voordelig tickets voor het Parlementsgebouw in Boedapest

  • Boek van te voren tickets met korting
  • Voorkom wachtrijen
  • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken.

3. Bekende trekpleisters van Boedapest: Heldenplein & Danube Promenade

Rond 1900 werd het heldenplein van Boedapest opgericht. Het is omringd door het Museum voor de Schone Kunsten en de Kunsthal. In het midden van het plein staat het 45 meter hoge Millennium Monument met aartsengel Gabriël op de middelste pilaar. Achter het plein ligt het stadspark.

Onderaan de pilaar vind je de zeven stamhoofden die de Magyaarse stammen naar Hongarije leidden. Op de top van de zuilengalerijen aan weerszijden van de pilaar staan koningen en andere belangrijke historische figuren uit Hongarije.

HeldenpleinHeldenplein

Een andere trekpleister in de stad is de Danube Promenade. Deze straat vol luxe sterren hotels, restaurants, cafés en terrasjes loopt van de Elisabethbrug tot de Kettingbrug. De ligging langs de oevers van de Donau staat garant voor prachtige uitzichten over het water.

Loop je de route tussen de twee bruggen, dan kom je ook langs het fraaie Vigadó theater en het Széchenyi István plein met de Academie van Wetenschappen en het Gresham Paleis.

Er staan langs de Danube promenade diverse beelden en monumenten. Bekend is bijvoorbeeld het monument ‘Schoenen op de oever van de Donau’ om de Joodse slachtoffers van de oorlog te herdenken.

4. Unieke ervaringen tijdens jouw citytrip: Terror Háza & Invisible Expedition

Tijdens een citytrip naar Boedapest mag een bezoek aan de bijzondere musea van de stad niet ontbreken. Een heel speciaal museum is het Huis van Terreur (Terror Háza Múzeum). Hier leer je over de verschrikkingen van de fascistische dictatuur tijdens WOII en de communistische dictatuur na de oorlog.

De buitenzijde van het gebouw maakt al indruk. Binnen vind je een tentoonstelling en kun je de martelkamers en gevangenis bezoeken. Niet het meest vrolijke uitje, maar wel zeer leerzaam en indrukwekkend.  

Een andere unieke ervaring is de Invisible Exhibition Boedapest. Je gaat hier op reis in totale duisternis. Je wordt rondgeleid door een blinde of slechtziende gids in een wereld van geluiden, geuren en aanrakingen. Tip: kies voor een Invisible Diner en eet, drink, dans en zing in het donker.

5. Margaretha Eiland bezoeken tijdens jouw stedentrip naar Boedapest

Margaretha Eiland is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Boedapest. Het is een groen eiland in het midden van de rivier de Donau dat bekend staat vanwege de vele konijnen. Het eiland wordt daarom ook wel het Konijneneiland genoemd.

Margaretha Eiland vormt een perfecte plek om te recreëren. Je kunt er uitstekend picknicken, rondwandelen en er zijn speciale hardlooproutes. Daarnaast is het leuk om de ruïnes te bezoeken van het klooster waar Saint Margaretha haar intrek nam in de 13e eeuw.

Verder is er een luxe spa op het eiland, een bijzondere muziekfontein, een kinderboerderij en kun je in de zomer genieten van een film in de buitenlucht. De Art Nouveau watertoren op het eiland is ook een bezoek waard. Deze is zo’n 100 jaar oud en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Margaretha Eiland BoedapestMargaretha Eiland

6. Hogaarse Opera & Sint Stephanusbasiliek & Dohany Street Synagoge

De Hongaarse Opera hoort ook thuis op het lijstje van must-see bezienswaardigheden in Boedapest. Het is gebouwd in de neorenaissance-stijl met veel marmer en fresco’s. Het operagebouw van Boedapest is een van de beste operahuizen ter wereld als het gaat om akoestiek. In het grote auditorium is plek voor ruim 1.200 personen.

7. In de Hongaarse Opera hebben verschillende grote artiesten opgetreden, waaronder Gustav Mahler

Een van de symbolen van Boedapest is de Sint Stephanusbasiliek. Dit is de grootste kerk van Boedapest met ruimte voor maar liefst 8000 mensen. De neorenaissance stijl is prachtig met fresco’s, gravures en verschillende soorten marmer. De kerk is vernoemd naar de eerste vorst van het land: koning Stephan. Vanuit de koepel heb je een mooi uitzicht over Boedapest.

Sint Stephens BoedapestSint Stephens

Een schitterend historische monument in Boedapest is de Dohany Street Synagoge. Een van de grootste synagogen ter wereld, gebouwd in een unieke Moorse Revival-stijl. Na WOII was de synagoge ernstig beschadigd en tientallen jaren verwaarloosd. Eind jaren negentig vond een grondige renovatie plaats.

De Dohany Street Synagoge omvat onder andere een Joods museum, de Heldentempel en een Joodse begraafplaats. In het achterliggende Holocaust Memorial Park staat een treurwilg beeld ter nagedachtenis aan slachtoffers en helden van de oorlog.

8. Duik in de historie van Hongarije in het Buda Kasteel District

Het Buda kasteel was ooit het koninklijke paleis van de Hongaarse koningen. Het ligt prachtig aan de Donau en het uitzicht vanaf het kasteel is schitterend. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als museum. Je vindt er de Hongaarse National Galerie, de Nationale Széchényi Bibliotheek en het Historisch Museum van Boedapest.   

Dichtbij Buda Kasteel ligt het Vissersbastion, een andere fraai bouwwerk in Boedapest. Het is een complex met natuurstenen muren, trappen, torens en arcades. De uitkijktorens staan garant voor de mooiste panorama uitzichten over de stad.

Buda KasteelBuda Kasteel

In het Buda Kasteel District vind je ook de Faust Wijnkelders. Deze ondergrondse wijnkelders bevinden zich onder de overblijfselen van een 13e eeuws Dominicaans klooster. De kelder maakt onderdeel uit van een omvangrijk labyrintstelsel onder de kasteelheuvel. Dit labyrintstelsel diende tijdens de Middeleeuwen als ontsnappingsroute.

In de Faust Wijnkelders kun je in Middeleeuwse sfeer genieten van de mooiste wijnen van Hongarije. Een gids vertelt je alles over deze alcoholische drank.

9. Memento Park & de Citadel van Boedapest

Memento Park is zonder meer bijzonder te noemen. Het park is een groot buitenmuseum met 42 standbeelden die in het communistische tijdperk in de stad stonden. De belangrijkste trekpleister is het 8 meter hoge bronzen beeld van Stalin. Ook zijn er in het beeldenpark diverse tentoonstellingen te vinden over het leven in Hongarije en Boedapest tijdens de Koude Oorlog.

Memento Park BoedapestMemento Park

Een belangrijk symbool van Boedapest is de Citadel. Dit fort bovenop de Gellértheuvel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Citadel werd oorspronkelijk gebouwd door de Habsburgers na de revolutie van 1848. Het is een fraai uitkijkpunt.

Bovenop het fort staat het Bevrijdings Monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de onafhankelijkheidsstrijd in Hongarije.

Citadel BoedapestCitadel

10. Winkelen tijdens jouw stedentrip naar Boedapest

Boedapest is geen enorm grote stad, maar je kunt er wel fantastisch winkelen. Je vindt er zowel winkels van internationale merken, luxe modezaken, vintage boetiekjes als vele andere shops.

Andrassy Boulevard is de plek waar je moet zijn voor designer merken als Gucci en Louis Vuitton. In de nabijgelegen straten Vörösmarty tér en Váci utca zijn bekende ketens als H&M en Zara te vinden. Ook zijn er diverse winkelcentra, zoals WestEnd City Center, Aréna Plaza en Corvin Plaza.

Naast de normale winkels en winkelcentra is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Centrale Markthal. Er staan hier tientallen kraampjes waar je van alles kunt kopen. Linnengoed, souvenirs, Hongaarse poppen en nog veel meer. Ook kun je hier terecht voor voedingsmiddelen en fastfood. Een populaire plek voor zowel locals als toeristen.

Markthal BoedapestMarkthal

Houd je van koopjes, dan is een van de grootste vlooienmarkten van Europa een aanrader. De Ecseri vlooienmarkt aan de zuidkant van de stad is een leuk uitje. Op de markt kun je van alles op de kop tikken. Meubels, klokken, beelden, schilderijtjes, kleding en nog veel meer. En dat alles voor dumpprijzen. Ook zijn er allerlei eet- en drinkkraampjes.

De Ecseri vlooienmarkt is dagelijks geopend om 8.00. Hoe vroeger je komt, hoe meer aanbod. Op zaterdag start de markt zelfs al 6.00 en er staan op die dag ook losse stands. Een andere populaire vlooienmarkt in Boedapest is Zichy Mihály in het stadspark.

11. Uitrusten en feesten in een Hongaars kuuroord

Ontspan optimaal en brengt een bezoek aan een van de mooie kuuroorden van Boedapest. Een absolute aanrader is Gellért Baths. Geniet van thermale baden, zwembaden, de Art-Nouveau bouwstijl, het uitzicht over de Donau en een drankje en hapje op het terras. De spa is populair bij zowel locals als toeristen.

Een andere prachtige spa zijn de Széchenyibaden. Dit is het grootste medicinale kuuroord van Europa en meer dan 100 jaar oud. De baden worden gevoed door natuurlijke bronnen. Er zijn maar liefst 18 zwembaden en bubbelbaden, verschillende sauna’s, een gym en meerdere terrassen om een drankje te drinken of wat te eten.

Uiteraard kun je in beide kuuroorden ook allerlei behandelingen boeken. De massages zijn vriendelijk geprijsd. Er worden ook regelmatig speciale feesten gehouden in de kuuroorden. Als je van een bijzonder feestje houdt, dan moet je echt een keer een poolparty bezoeken.

12. Eten, uitgaan en overnachten in een hotel in Boedapest

Boedapest is niet alleen een mooie stad, maar je kunt er ook lekker en goedkoop eten. Start in een gezellige ontbijtzaak, lunch in een leuk lunchtentje of dineer in een sfeervol restaurant. Op de meeste menukaarten staan zowel lokale als internationale gerechten. Probeer eens de lokale specialiteiten als kürtoskalács, goulashsoep, langos en kip paprikash.

Boedapest biedt allerlei uitgaansgelegenheden. Uitgaan in deze Hongaarse stad is gezellig en bovendien spotgoedkoop. Er zijn diverse pubs, karaokebars, hippe ruïne clubs, upperclass skybar party’s, biertuinen, underground houseparty’s en natuurlijk de poolparty’s bij de kuuroorden.

Ruine bar BoedapestRuïne bar

Overnachten in Boedapest kan uitstekend in een hotel. Je kunt kiezen voor een goedkoop hostel of een luxe hotel met meerdere sterren in Boedapest. De meeste hotels zijn gevestigd in sfeervolle oude gebouwen. De prijzen variëren van 10 euro per nacht voor een hostel tot 100 euro voor een luxe hotel.

Ga je op stedentrip naar Boedapest, dan hoef je niet per se in een hotel te overnachten. Je kunt ook kiezen voor een charmante B&B of een camping. Haller Camping ligt bijvoorbeeld op een prima afstand van het centrum.

13. Hoe bereik je Boedapest?

Op citytrip naar Boedapest? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Boedapest is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in ongeveer twee uur naar de Hongaarse hoofdstad.

De luchthaven van Boedapest, Ferihegy International Airport, ligt 12 kilometer van het centrum. Vanaf het vliegveld ben je met de bus of shuttle verbinding snel in hartje stad.  

Een trip met de auto van Nederland naar Boedapest is mogelijk, maar je bent wel even onderweg. Over de afstand van ruim 1.300 kilometer doe je zeker een uur of 14. Met de trein ben je al snel zo’n 18 uur onderweg. Je kunt ook een busreis boeken naar Boedapest met een busmaatschappij.

Ben je eenmaal aangekomen in Boedapest, dan kun je jezelf verplaatsen per tram, metro of trein. Ook zijn er verschillende kabeltreinen, tandradbanen en stoeltjesliften. Het centrum is compact, dus je kunt ook veel lopend doen of een fiets huren.

Tram BoedapestTram

14. Enkele tips voor jou als je een dagje, weekend of volle week naar Boedapest gaat

  • Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Boedapest loop je meestal heel wat af.
  • Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken tijdens jouw citytrip naar Boedapest? Dan kun je kiezen voor de Boedapest City Card. Deze pas heeft de volgende voordelen: gratis openbaar vervoer, gratis wandeltochten door de wijken Buda en Pest, gratis toegang tot 17 musea en meer dan 30 bezienswaardigheden en tours in Boedapest.   
  • Je kunt Boedapest bezoeken tijdens alle jaargetijden. De winters kunnen echter zeer koud zijn met temperaturen ver onder het vriespunt. In de zomer is het daarentegen regelmatig erg heet. Zeker in de maanden juli en augustus. De beste seizoenen voor een stedentrip naar Boedapest zijn de lente en herfst. Dan is het weer het meest aangenaam.

Genieten van het goede leven in Boedapest

De hoofdstad van Boedapest kent vele prachtige bezienswaardigheden. Historische gebouwen, bijzondere musea, tal van winkels, gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden. En natuurlijk niet te vergeten: de indrukwekkende kuuroorden. Kortom, Boedapest is een uitstekende bestemming voor een fijne citytrip!​​

 

 

15. Boek van te voren tickets voor bezienswaardigheden in Boedapest

  • Boek van te voren tickets met korting
  • Voorkom wachtrijen
  • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

16. Bekijk ook onze andere stedentrip gidsen:

Ontdek meer stedentrips...


Top 7 Stedentrip Aanbieders naar Boedapest, Hongarije

Vakanties van D-reizen in Boedapest, Hongarije
Vakanties van De Vakantiediscounter in Boedapest, Hongarije
Vakanties van DeJongIntra.nl in Boedapest, Hongarije
Vakanties van Stedentrips.nl in Boedapest, Hongarije
Vakanties van Suntip.nl in Boedapest, Hongarije
Vakanties van Traveltroef in Boedapest, Hongarije
Vakanties van TUI.nl in Boedapest, Hongarije

Stedentrips naar Boedapest, Hongarije

K+K Opera
Vanaf€258

Boedapest, Hongarije

Het K + K Opera hotel is gelegen naast het mooie gebouw van de Hongaarse Staatsopera. Op dit moment wordt het gebouw in neo-renaissance gerenoveerd. Houd ruimte over in je koffer… Want om de hoek ligt de Andrassy boulevard, de PC Hooftstraat van Boedapest. Met winkels van o.a. Michael Kors en Gucci. Tijd voor een koffiebreak? Ga naar Callas, een mooi en statig koffiehuis mét lekkere taartjes. Op het Liszt Ferenc Square vindt je allerlei leuke bars en cafés. Nog meer bezienswaardigheden van de stad zien? Neem dan de metro vanaf het metrostation die zich op nog geen 5 minuten afstand bevindt. Ontdek de schoonheden van zowel Boeda als Pest met een verblijf in dit moderne hotel. Start de dag goed met een heerlijk ontbijt van het uitgebreide ontbijtbuffet en ontdek de schoonheden van zowel Boeda als Pest. Eenmaal terug in het hotel en nog trek? Eet dan gezellig een hapje in de Gallery Bistro Bar met een ruime keus, ook uit heerlijke Hongaarse specialiteiten. En voor wie geen tijd heeft een bezoek te brengen aan één van de badhuizen. In het hotel maak je gratis gebruik van de sauna en de fitness.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel NH Budapest City
Vanaf€249

Boedapest, Hongarije

Hotel NH Budapest City is een 4 sterren accommodatie gelegen in Boedapest in Hongarije. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 9.3. Hotel NH Budapest City beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, kinderopvang, lift, fitness, parkeerplaats, huisdieren toegestaan, ontspanning, restaurant, roomservice, kluisje, sauna, wellness, rolstoelvriendelijk, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Carlton
Vanaf€344

Budapest, Hongarije

Het gezellige Carlton Budapest hotel staat in een smal straatje van de wijk Boeda. Aan de voet van het Vissersbastion, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op stadsdeel Pest en de vele...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel President
Vanaf€272

Boedapest, Hongarije

Hotel President is een 4 sterren accommodatie gelegen in Boedapest in Hongarije. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.3. Hotel President beschikt over de volgende faciliteiten: airco, fitness, zwembad binnen, parkeerplaats, ontspanning, restaurant, roomservice, kluisje, sauna, wellness, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Mediterran
Vanaf€30

Boedapest, Hongarije

Hotel Mediterran is een 4 sterren accommodatie gelegen in Boedapest in Hongarije. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.0. Hotel Mediterran beschikt over de volgende faciliteiten: bar, kinderopvang, lift, parkeerplaats, restaurant, kluisje, sauna, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Central 21
Vanaf€132

Budapest, Hongarije

Boek nu jouw vakantie naar betoverend Hongarije. Het moderne en volledig gerenoveerde hotel Central 21 ligt in het historische centrum van Budapest in de wijk Józsefváros en heeft stijlvolle kamers en appartementen. Alle historische hoogtepunten liggen binnen handbereik.Central 21 heeft:Receptie met kluisjesLiftWiFiTuinEten en drinkenOntbijtruimteBarGratis koffie en thee gedurende de dagSport en ontspanningFietsverhuurVoor de kinderenBabybed (op aanvraag)Bij het ontbijt kun je o.a. genieten van yoghurt, vruchtensap, diverse vleeswaren, wit/bruin brood, croissants, speciale broodjes en ontbijtgranen. Je kunt op de kamer én in de openbare ruimtes gebruik maken van WiFi. Verder heeft het hotel een 24-uurs recepte, lift, bar en ontbijtruimte. Vanaf deluchthaven is het ca. 55 minuten rijden.Klik op een prijs en vervolgens op ?alle kamertypes?, om de beschikbare kamertypes te bekijken. Alle kamers zijn voorzien van:TelefoonTelevisieWiFi Minibar(tegen betaling)Badkamer met douche, föhn en toiletKluisje

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Star City
Vanaf€169

Boedapest, Hongarije

Een perfect hotel voor de budgetreiziger die wel in een leuk hotel wil slapen. Het staat net buiten het centrum maar op loopafstand van een groot treinstation. Een typisch no-nonsense hotel met eenvoudige kamers, ontspannen personeel, maar een heerlijke sfeer. In de buurt zitten een paar leuke restaurants en barretjes maar het levendige centrum is ook lekker dichtbij met de tram. Het simpele, maar ontzettend lekkere ontbijtbuffet wordt elke ochtend vroeg klaargemaakt zodat je lekker op tijd in de stad kunt zijn. Want Boedapest is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Europa...

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Corinthia Budapest
Vanaf€266

Budapest, Hongarije

Bijzonderheden Corinthia BudapestLuxueus hotel met modern welnesscentrum en diverse restaurants aan de bekende Erzsébet Boulevard.Faciliteitenreceptieloungewinkelgalerij in het atrium7 liftenFaciliteiten tegen betalinggarage: ca.? 18 per 24 uur (volgens beschikbaarheid)Bars en restaurantsontbijtruimteRickshaw Restaurant&Sushi Bar met Aziatische keukenà-la-carterestaurant Brasserie Royale&Atrium Restaurant met Hongaarse en internationale keuken Hongaars koffiehuis The Royal Kávéház&ConditoreiLe BarSport en Ontspanning gratiswellnesscentrum Royal Spa (1000 m²; toegang vanaf 16 jaar):overdekt zwembad (18x8 m)tal van kleine badenverschillende sauna'sstoombadbubbelbadfitness(zwembad en bubbelbaden gesloten op 13-14-15/1/2014)Sport en Ontspanning tegen betalingmassagesschoonheidssalonkapsalonLigging&OmgevingLiggingca. 1364 km van Utrechtcentraal op de Pest-zijdeaan de Erzsébet Boulevardca. 300 m van de elegante Andrassy Boulevard en het gezellige List Ferenc pleintje (tal van restaurants en bars)ca. 5 minuten wandelen van de Operaca. 15 minuten wandelen van het Heldenplein en de autovrije winkelwandelzone Vaci Utcametro: Oktogon (Lijn M1) op ca. 300 mVoordelenKinderkortinggeldig op basis van logies ontbijt, op de kamer van minimaal 2 volbetalende personen:0 t/m 12 jaar gratis.Vroegboekkortin10% korting indien je boekt t/m 45 dagen voor aankomst bij een verblijf tussen 25/10-26/12/2013 en 5/1-31/10/2014.Gratis nachten3=2 bij een verblijf van donderdag tot zondag tussen 1/11-12/12/2013 en 1/3-31/3/2014.3=2, 6=4 bij een verblijf tussen 13/12-26/12/2013 en 5/1-28/2/2014.4=3 bij een verblijf van donderdag tot zondag tussen 1/4-30/4/2014.4=3, 8=6 bij een verblijf tussen 1/7-31/8/2014.Extra informatieInbegrepentoeristenbelastingHuisdierenca.? 40 per huisdier per nacht (bij reservering opgeven)KinderenGratisbabybed (bij reservering opgeven)VerzorgingEten en drinkenuitgebreid ontbijtAankomst&VertrekAankomst&Vertrek / Minimum verblijfsduurdagelijks / 1 nacht, dagelijks 29.12- 2.1 / 3 nachten.Verblijfstypes414 kamers (6 verdiepingen) met internetverbinding (gratis), telefoon, satelliet-tv, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, bad of douche, toilet, cosmeticaspiegel, badjas en -slippers. Ook kamers geschikt voor rolstoelgebruikers, voor niet-rokers en met verbindingsdeur.Type A1A: 1-persoonskamer Superior.Type A1B: 1-persoonskamer Executive. Idem type A2B.Type A2A: 2/3-persoonskamer Superior. 3e persoon op aanvraag.Type A2B: 2/3-persoonskamer Executive. 3e persoon op aanvraag. Privé check-in met welkomstdrink, privé ontbijt, snack, 's avonds drankje aan de bar en late check-out op zondag.Deze informatie over Hotel Corinthia Budapest wordt u aangeboden door onze partner Neckermann.Vind de beste deal naar Hotel Corinthia Budapest in Budapest, Budapest!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Corinthia Hotel Budapest
Vanaf€197

Boedapest, Hongarije

Corinthia Hotel Budapest is een 5 sterren accommodatie gelegen in Boedapest in Hongarije. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 9.7. Corinthia Hotel Budapest beschikt over de volgende faciliteiten: bar, fietsverhuur, zwembad binnen, parkeerplaats, ontspanning, restaurant, kluisje, sauna, wellness, rolstoelvriendelijk, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
VIDA BUDA
Vanaf€268

Boedapest, Hongarije

Flatgebouw "VIDA BUDA". In de wijk Buda, centrale, zonnige ligging, 400 m van de rivier. In het huis: lift, centrale verwarming. Toegangsweg tot aan het huis. Openbare parkeergarage op 200 m. Betaald kortparkeren zone, maandag - vrijdag. Winkel 25 m, supermarkt 200 m, winkelcentrum 400 m, restaurant 25 m, café 50 m, tram 400 m, bushalte 25 m, station "Nyugati pu. Westbahnhof" 2 km, metrostation "Batthjany ter, M2" 400 m, kiezelstrand "Margitsziget, Margareteninsel" 1 km, park "Millenaris" 900 m, openluchtzwembad 2 km, thermaalbad "Gellert Termal Fürdö" 3 km. Kinderspeelplaats 100 m. Attracties in de buurt: Fishermansbastion 800 m, Castle quarter/ hill 800 m, National Galerie/ History Museum 1.5 km, Chain Bridge 1.5 km, Parlament 2.5 km. Gunstig gelegen op slechts enkele minuten van het bekende Széll Kálmán tér, slot Budai is te voet bereikbaar.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Royal Park Boutique
Vanaf€255

Budapest, Hongarije

Royal Park Boutique is een 4-sterrenhotel met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het bevindt zich op een gunstige locatie, tegenover het prachtige Keleti treinstation. Vele toeristische...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Carlton
Vanaf€210

Budapest, Hongarije

Een gezellig 4 sterren hotel in een verrassend leuke, licht hellende straat aan de voet van het Vissersbastion in het stadsdeel Buda. U heeft een schitterend uitzicht op de Donau. Op loopafstand...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren