Stedentrip Boedapest

Penke

Stedentrip Boedapest

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Stedentrip Boedapest: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 33 stedentrips naar Boedapest, Hongarije.

bekijken

Boedapest uitzicht

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en tevens de grootste stad van het land. Het is daarnaast het culturele hart van Centraal-Europa. De naam Boedapest verwijst naar de twee stadsdelen die door de Donau van elkaar gescheiden zijn: Pest en Boeda. Het stadsdeel Boeda ligt op de westoever en staat bekend vanwege de fraaie burchten en uitzichtpunten. Boeda is heuvelachtig en staat bol van de historie. Het stadsdeel Pest ligt op de oostelijke oever van de rivier. Pest is het moderne winkel- en zakencentrum van de stad.

Boedapest kent vele bezienswaardigheden, waarvan er een aantal zelfs zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De watertoren op Margaretha Eiland bijvoorbeeld en de indrukwekkende Citadel van Boedapest. Daarnaast zijn er prachtige musea, verschillende bijzondere historische gebouwen en meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen. Boedapest staat van oudsher bekend als de stad van de kuuroorden. Een bezoek aan zo’n kuuroord is dan ook een must als je op citytrip gaat naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije is bijzonder sfeervol en kent tal van restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Kortom, Boedapest is een geliefde bestemming voor een citytrip van een dagje, weekend of volle week!

1. Boedapest: kenmerken van de stad

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Boedapest? Wil je weten wat er allemaal te doen is in Boedapest? De kenmerken van de stad vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Boedapest voor je op een rijtje gezet.

Boedapest

BoedapestHongarije

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
98.000.000
Valuta
Forint
Taal
Hongaars
  • Prijsniveau
  • Reisperiode winter
  • Reisperiode lente
  • Reisperiode zomer
  • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig120 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken stedentrip Boedapest

Land Hongarije
Inwonersaantal Boedapest 1,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 3,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur
Valuta Forint
Taal Hongaars
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Laag
Afstand vanaf Utrecht 1300 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Gematigd landklimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Het Parlementsgebouw van Boedapest

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Boedapest is het Parlementsgebouw. Gelegen aan de Donau is het de plek waar belangrijke gasten en staatshoofden ontvangen worden. Ook het Huis van Afgevaardigden van Hongarije zetelt hier regelmatig. Enkele indrukwekkende ruimtes van het Parlementsgebouw zijn de Nationale Vergaderzaal, de Koepelzaal en de grote Congreszaal. Het gebouw heeft bijna 700 kamers en is prachtig ingericht. Een bezoekje meer dan waard!

Parlementsgebouw Boedapest Parlementsgebouw

3. Bekende trekpleisters van Boedapest: Heldenplein & Danube Promenade

Rond 1900 werd het heldenplein van Boedapest opgericht. Het is omringd door het Museum voor de Schone Kunsten en de Kunsthal. In het midden van het plein staat het 45 meter hoge Millennium Monument met aartsengel Gabriël op de middelste pilaar. Achter het plein ligt het stadspark. Onderaan de pilaar vind je de zeven stamhoofden die de Magyaarse stammen naar Hongarije leidden. Op de top van de zuilengalerijen aan weerszijden van de pilaar staan koningen en andere belangrijke historische figuren uit Hongarije.

HeldenpleinHeldenplein

Een andere trekpleister in de stad is de Danube Promenade. Deze straat vol luxe sterren hotels, restaurants, cafés en terrasjes loopt van de Elisabethbrug tot de Kettingbrug. De ligging langs de oevers van de Donau staat garant voor prachtige uitzichten over het water. Loop je de route tussen de twee bruggen, dan kom je ook langs het fraaie Vigadó theater en het Széchenyi István plein met de Academie van Wetenschappen en het Gresham Paleis.

Er staan langs de Danube promenade diverse beelden en monumenten. Bekend is bijvoorbeeld het monument ‘Schoenen op de oever van de Donau’ om de Joodse slachtoffers van de oorlog te herdenken.

4. Terror Háza & Invisible Expedition

Tijdens een citytrip naar Boedapest mag een bezoek aan de bijzondere musea van de stad niet ontbreken. Een heel speciaal museum is het Huis van Terreur (Terror Háza Múzeum). Hier leer je over de verschrikkingen van de fascistische dictatuur tijdens WOII en de communistische dictatuur na de oorlog. De buitenzijde van het gebouw maakt al indruk. Binnen vind je een tentoonstelling en kun je de martelkamers en gevangenis bezoeken. Niet het meest vrolijke uitje, maar wel zeer leerzaam en indrukwekkend.  

Een andere unieke ervaring is de Invisible Exhibition Boedapest. Je gaat hier op reis in totale duisternis. Je wordt rondgeleid door een blinde of slechtziende gids in een wereld van geluiden, geuren en aanrakingen. Tip: kies voor een Invisible Diner en eet, drink, dans en zing in het donker.

5. Boedapest: Margaretha Eiland

Margaretha Eiland is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Boedapest. Het is een groen eiland in het midden van de rivier de Donau dat bekend staat vanwege de vele konijnen. Het eiland wordt daarom ook wel het Konijneneiland genoemd. Margaretha Eiland vormt een perfecte plek om te recreëren. Je kunt er uitstekend picknicken, rondwandelen en er zijn speciale hardlooproutes. Daarnaast is het leuk om de ruïnes te bezoeken van het klooster waar Saint Margaretha haar intrek nam in de 13e eeuw.

Verder is er een luxe spa op het eiland, een bijzondere muziekfontein, een kinderboerderij en kun je in de zomer genieten van een film in de buitenlucht. De Art Nouveau watertoren op het eiland is ook een bezoek waard. Deze is zo’n 100 jaar oud en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Margaretha Eiland BoedapestMargaretha Eiland

6. Hogaarse Opera & Sint Stephanusbasiliek & Dohany Street Synagoge

De Hongaarse Opera hoort ook thuis op het lijstje van must-see bezienswaardigheden in Boedapest. Het is gebouwd in de neorenaissance-stijl met veel marmer en fresco’s. Het operagebouw van Boedapest is een van de beste operahuizen ter wereld als het gaat om akoestiek. In het grote auditorium is plek voor ruim 1.200 personen.

Een van de symbolen van Boedapest is de Sint Stephanusbasiliek. Dit is de grootste kerk van Boedapest met ruimte voor maar liefst 8000 mensen. De neorenaissance stijl is prachtig met fresco’s, gravures en verschillende soorten marmer. De kerk is vernoemd naar de eerste vorst van het land: koning Stephan. Vanuit de koepel heb je een mooi uitzicht over Boedapest.

Sint Stephens BoedapestSint Stephens

Een schitterend historische monument in Boedapest is de Dohany Street Synagoge. Een van de grootste synagogen ter wereld, gebouwd in een unieke Moorse Revival-stijl. Na WOII was de synagoge ernstig beschadigd en tientallen jaren verwaarloosd. Eind jaren negentig vond een grondige renovatie plaats.De Dohany Street Synagoge omvat onder andere een Joods museum, de Heldentempel en een Joodse begraafplaats. In het achterliggende Holocaust Memorial Park staat een treurwilg beeld ter nagedachtenis aan slachtoffers en helden van de oorlog.

7. Duik in de historie van Hongarije in het Buda Kasteel District

Het Buda kasteel was ooit het koninklijke paleis van de Hongaarse koningen. Het ligt prachtig aan de Donau en het uitzicht vanaf het kasteel is schitterend. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als museum. Je vindt er de Hongaarse National Galerie, de Nationale Széchényi Bibliotheek en het Historisch Museum van Boedapest. Dichtbij Buda Kasteel ligt het Vissersbastion, een andere fraai bouwwerk in Boedapest. Het is een complex met natuurstenen muren, trappen, torens en arcades. De uitkijktorens staan garant voor de mooiste panorama uitzichten over de stad.

Buda KasteelBuda Kasteel

In het Buda Kasteel District vind je ook de Faust Wijnkelders. Deze ondergrondse wijnkelders bevinden zich onder de overblijfselen van een 13e eeuws Dominicaans klooster. De kelder maakt onderdeel uit van een omvangrijk labyrintstelsel onder de kasteelheuvel. Dit labyrintstelsel diende tijdens de Middeleeuwen als ontsnappingsroute. In de Faust Wijnkelders kun je in Middeleeuwse sfeer genieten van de mooiste wijnen van Hongarije. Een gids vertelt je alles over deze alcoholische drank.

8. Memento Park & de Citadel van Boedapest

Memento Park is zonder meer bijzonder te noemen. Het park is een groot buitenmuseum met 42 standbeelden die in het communistische tijdperk in de stad stonden. De belangrijkste trekpleister is het 8 meter hoge bronzen beeld van Stalin. Ook zijn er in het beeldenpark diverse tentoonstellingen te vinden over het leven in Hongarije en Boedapest tijdens de Koude Oorlog.

Memento Park BoedapestMemento Park

Een belangrijk symbool van Boedapest is de Citadel. Dit fort bovenop de Gellértheuvel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Citadel werd oorspronkelijk gebouwd door de Habsburgers na de revolutie van 1848. Het is een fraai uitkijkpunt. Bovenop het fort staat het Bevrijdings Monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de onafhankelijkheidsstrijd in Hongarije.

Citadel BoedapestCitadel

9. Winkelen tijdens jouw stedentrip naar Boedapest

Boedapest is geen enorm grote stad, maar je kunt er wel fantastisch winkelen. Je vindt er zowel winkels van internationale merken, luxe modezaken, vintage boetiekjes als vele andere shops. Andrassy Boulevard is de plek waar je moet zijn voor designer merken als Gucci en Louis Vuitton. In de nabijgelegen straten Vörösmarty tér en Váci utca zijn bekende ketens als H&M en Zara te vinden. Ook zijn er diverse winkelcentra, zoals WestEnd City Center, Aréna Plaza en Corvin Plaza.

Naast de normale winkels en winkelcentra is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Centrale Markthal. Er staan hier tientallen kraampjes waar je van alles kunt kopen. Linnengoed, souvenirs, Hongaarse poppen en nog veel meer. Ook kun je hier terecht voor voedingsmiddelen en fastfood. Een populaire plek voor zowel locals als toeristen.

Markthal BoedapestMarkthal

Houd je van koopjes, dan is een van de grootste vlooienmarkten van Europa een aanrader. De Ecseri vlooienmarkt aan de zuidkant van de stad is een leuk uitje. Op de markt kun je van alles op de kop tikken. Meubels, klokken, beelden, schilderijtjes, kleding en nog veel meer. En dat alles voor dumpprijzen. Ook zijn er allerlei eet- en drinkkraampjes. De Ecseri vlooienmarkt is dagelijks geopend om 8.00. Hoe vroeger je komt, hoe meer aanbod. Op zaterdag start de markt zelfs al 6.00 en er staan op die dag ook losse stands. Een andere populaire vlooienmarkt in Boedapest is Zichy Mihály in het stadspark.

10. Uitrusten en feesten in een Hongaars kuuroord

Ontspan optimaal en brengt een bezoek aan een van de mooie kuuroorden van Boedapest. Een absolute aanrader is Gellért Baths. Geniet van thermale baden, zwembaden, de Art-Nouveau bouwstijl, het uitzicht over de Donau en een drankje en hapje op het terras. De spa is populair bij zowel locals als toeristen. Een andere prachtige spa zijn de Széchenyibaden. Dit is het grootste medicinale kuuroord van Europa en meer dan 100 jaar oud. De baden worden gevoed door natuurlijke bronnen. Er zijn maar liefst 18 zwembaden en bubbelbaden, verschillende sauna’s, een gym en meerdere terrassen om een drankje te drinken of wat te eten.

Uiteraard kun je in beide kuuroorden ook allerlei behandelingen boeken. De massages zijn vriendelijk geprijsd. Er worden ook regelmatig speciale feesten gehouden in de kuuroorden. Als je van een bijzonder feestje houdt, dan moet je echt een keer een poolparty bezoeken.

11. Eten, uitgaan en overnachten in een hotel in Boedapest

Boedapest is niet alleen een mooie stad, maar je kunt er ook lekker en goedkoop eten. Start in een gezellige ontbijtzaak, lunch in een leuk lunchtentje of dineer in een sfeervol restaurant. Op de meeste menukaarten staan zowel lokale als internationale gerechten. Probeer eens de lokale specialiteiten als kürtoskalács, goulashsoep, langos en kip paprikash.

Boedapest biedt allerlei uitgaansgelegenheden. Uitgaan in deze Hongaarse stad is gezellig en bovendien spotgoedkoop. Er zijn diverse pubs, karaokebars, hippe ruïne clubs, upperclass skybar party’s, biertuinen, underground houseparty’s en natuurlijk de poolparty’s bij de kuuroorden.

Ruine bar BoedapestRuïne bar

Overnachten in Boedapest kan uitstekend in een hotel. Je kunt kiezen voor een goedkoop hostel of een luxe hotel met meerdere sterren in Boedapest. De meeste hotels zijn gevestigd in sfeervolle oude gebouwen. De prijzen variëren van 10 euro per nacht voor een hostel tot 100 euro voor een luxe hotel. Ga je op stedentrip naar Boedapest, dan hoef je niet per se in een hotel te overnachten. Je kunt ook kiezen voor een charmante B&B of een camping. Haller Camping ligt bijvoorbeeld op een prima afstand van het centrum.

12. Hoe bereik je Boedapest?

Op citytrip naar Boedapest? Voor een stedentrip van een dagje of lang weekend Boedapest is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in ongeveer twee uur naar de Hongaarse hoofdstad. De luchthaven van Boedapest, Ferihegy International Airport, ligt 12 kilometer van het centrum. Vanaf het vliegveld ben je met de bus of shuttle verbinding snel in hartje stad.  

Een trip met de auto van Nederland naar Boedapest is mogelijk, maar je bent wel even onderweg. Over de afstand van ruim 1.300 kilometer doe je zeker een uur of 14. Met de trein ben je al snel zo’n 18 uur onderweg. Je kunt ook een busreis boeken naar Boedapest met een busmaatschappij. Ben je eenmaal aangekomen in Boedapest, dan kun je jezelf verplaatsen per tram, metro of trein. Ook zijn er verschillende kabeltreinen, tandradbanen en stoeltjesliften. Het centrum is compact, dus je kunt ook veel lopend doen of een fiets huren.

Tram BoedapestTram

13. Enkele tips voor jou als je een dagje, weekend of volle week naar Boedapest gaat

  • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Boedapest loop je meestal heel wat af.
  • Boedapest city card: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken tijdens jouw citytrip naar Boedapest? Dan kun je kiezen voor de Boedapest City Card. Deze pas heeft de volgende voordelen: gratis openbaar vervoer, gratis wandeltochten door de wijken Buda en Pest, gratis toegang tot 17 musea en meer dan 30 bezienswaardigheden en tours in Boedapest.   
  • Beste reisperiode: Je kunt Boedapest bezoeken tijdens alle jaargetijden. De winters kunnen echter zeer koud zijn met temperaturen ver onder het vriespunt. In de zomer is het daarentegen regelmatig erg heet. Zeker in de maanden juli en augustus. De beste seizoenen voor een stedentrip naar Boedapest zijn de lente en herfst. Dan is het weer het meest aangenaam.

14. Boek een stedentrip naar Boedapest: vergelijk reisaanbieders

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 1 Stedentrip Aanbieders naar Boedapest, Hongarije

Vakanties van TUI.nl in Boedapest, Hongarije

Stedentrips Aanbiedingen Boedapest, Hongarije

Marmara
Vanaf€211

Boedapest, Hongarije

Hotel Marmara ligt net buiten het drukke centrum van Boedapest, maar nog steeds prima om de stad tijdens een stedentrip te voet te verkennen. Marmara is stijlvol met mooie kamers en biedt alle faciliteiten die je van een viersterrenhotel mag verwachten. De lobby nodigt uit om lekker even te zitten en uit te blazen van een intensieve dag sightseeën in Boedapest. Tip: Schuif voor het diner 's avonds aan bij één van de restaurant-boten die aangemeerd liggen aan de Pest kant van de Donau. Je hebt daar een schitterend uitzicht op de sprookjesachtige, verlichte Burcht van Boedapest.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Mediterran
Vanaf€216

Boedapest, Hongarije

Op zoek naar een voordelig viersterrenhotels in Boedapest? Dat is hotel Mediterran. Het staat dan misschien niet midden in het centrum maar het is uitstekend verzorgd en brandschoon. Een goede keus dus voor je stedentrip. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar voorzien van alle gemakken. Met twee tram- en een bushalte dichtbij, zit je snel in het centrum. Zo zijn alle bezienswaardigheden van Boedapest binnen handbereik. Waar start jouw stedentrip? Word het eerst het Vissersbastion of toch de St. Stefanusbasiliek? Hotel Mediterran heeft een sauna en jacuzzi tegen een lichte vergoeding en het ontbijt is uitgebreid.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
The Three Corners Anna
Vanaf€261

Boedapest, Hongarije

Rustig gelegen achter een historische gevel in de binnenstad van Boedapest bevindt zich The Three Corners Hotel Anna. Een volledig gerenoveerd hotel met een retro en moderne stijl. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in de kleurrijke ontbijtzaal kan je de dag beginnen. Tijd om Boedapest te verkennen! Wandel naar de Dohany Street Synagoge óf breng een bezoek aan de grote markthal van Boedapest en probeer de beroemde lokale wijn ''Tokaij Aszú''. Ook wel de wijn der koningen genoemd. Wanneer het tijd is om te eten, bezoek dan de Street Food Karavan in Kazinczy utca met foodtrucks vanuit de hele wereld. Zin om de Hongaarse specialiteiten te proeven? Bezoek dan de restaurants in Gozsdu Udvar of Raday utca. Na een lange dag kan je in de lobby bijkomen en socializen met medereizigers. Hier drink je gratis koffie of thee of neem je een drankje uit de 'honesty bar'. Als je helemaal tot rust wilt komen, mediteer dan in de Zen room.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
T62 Hotel
Vanaf€265

Boedapest, Hongarije

Net buiten het drukke centrum van Boedapest, in stadsdeel Pest vind je het T62 hotel. Van binnen heeft dit hotel een Urban art style, wat dit hotel ongelooflijk trendy maakt. Op een steenworpafstand van het hotel zijn verschillende OV-verbindingen te vinden die je naar alle highlights van Boedapest brengen. Maar wie van architectuur houd vind het niet erg om tussen de prachtige gebouwen 15 minuutjes naar het Hongaarse Parlementsgebouw te wandelen. Na die wandeling bevind je je ook nog eens bij de rivier de Donau. 's Avonds kan je langs de rivier terecht bij één van de restaurant-boten die aangemeerd liggen. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht op de Burcht van Boedapest. Na een lange dag sightseeing is het tijd voor een cocktail in de bar van T62 Hotel. Onder het genot van een drankje kan je hier de dag nog eens nabespreken en nieuwe plannen maken voor de rest van je stedentrip. 's Nachts kom je helemaal tot rust in de moderne en comfortabele kamers. En als de nieuwe dag is aangebroken geniet je eerst van een ontbijtje voordat je verder gaat met de stad verkennen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Unio
Vanaf€225

Boedapest, Hongarije

Centraal gelegen in het stadsdeel Pest, vind je het Unio hotel. Ideaal gelegen voor je stedentrip Boedapest. Met de Andrássy boulevard om de hoek is er in de buurt altijd wat te doen. Zo kan je op de boulevard de gehele dag shoppen of duik je in de cultuur en geschiedenis van deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de Hongaarse Staatsopera die de reputatie heeft van de tempel van de Hongaarse cultuur. Of neem een kijkje in het 'Huis van Terreur'. Dit museum is gewijd aan de fascistische en communistische dictatoriale regimes waar Hongarije mee te maken heeft gehad in de 20ste eeuw. Opzoek naar nog meer historische bezienswaardigheden? Reis dan met het OV naar stadsdeel Boeda, hier vind je onder andere de indrukwekkende Burcht van Boeda en het Koninklijk Paleis. Nog tijd over? Maak dan een wandeling langs de oever van de Donau en geniet van het uitzicht. Eenmaal terug in hotel Unio kom je volledig tot rust in de comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De volgende ochtend na het ontbijt ben je dan weer helemaal klaar om verder te gaan met jouw ontdekkingsreis door Boedapest.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Continental
Vanaf€304

Boedapest, Hongarije

Het 4* hotel Continental is gevestigd in het voormalige Hungária Badhuis, een jugendstilgebouw in het centrum van Boedapest. Naast de originele draaideur zijn er natuurlijk nog steeds wellness faciliteiten aanwezig. Het hotel heeft een 150 m² grote daktuin met een buitenzwembad! Daarmee is dit één van de weinige hotels in Boedapest met een zwembad. Vanaf hier heb je trouwens ook nog uitzicht op de Citadel. Binnen vind je naast nog een zwembad, ook twee sauna's en een fitness. Drink de lekkerste koffie in het Gallery Café, zoals de Kapucíner met slagroom en chocoladevlokken. Terwijl je het adembenemend plafond bewondert en terugdenkt aan wat dit ooit was. In restaurant Araz smul je van typisch Hongaars-Franse gerechten en doe daarna een drankje bij de cocktailbar. Daarnaast is er elke vrijdag een avondprogramma met een Hongaars buffet, folkloristische dans en muziek. Hotel Continental is een uitstekende optie voor de reiziger die van luxe en comfort houdt tijdens zijn stedentrip. De ligging is ook top! Op slechts enkele minuten van de Grote Synagoge en de Opera in het hartje van Boedapest!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Promenade
Vanaf€251

Boedapest, Hongarije

Op zoek naar de ideale uitvalsbasis om Boedapest te verkennen? Gelegen in het hart van stadsdeel Pest loop je vanuit Hotel Promenade in enkele minuten naar bezienswaardigheden zoals de Sint Stefanusbasiliek en de Grote Markthal. Het kleinschalige hotel is gelegen aan de verkeersvrije Váci-straat, een waar paradijs voor shopliefhebbers. Deze straat staat namelijk bekend om de talloze winkels die er te vinden zijn. In de hoofdstraat vind je veel winkels van bekende merken, maar de zijstraatjes verrassen je met leuke souvenirs, wijn en Hongaarse producten. Verder vind je hier luxueuze restaurants en gezellige bars. Je zult je hier geen moment vervelen. TIP: met de nabij gelegen OV-verbindingen ben je binnen 10 minuten bij de Danube bank, vanaf hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op de Kettingbrug en Kasteel Buda. En na een hele dag sightseeing in de stad is het fijn terugkomen in de stijlvolle en modern ingericht hotelkamer van Promenade. De ideale keuze voor je volgende stedentrip.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Radisson Blu Beke
Vanaf€345

Boedapest, Hongarije

Een historische sfeer en een comfortabel verblijf in Boedapest, dat vind je in hotel Radisson Blu Beke. Wat ons betreft verdient dit hotel sinds de renovatie een extra ster! Gevestigd in een gebouw uit het jaar 1913 maar tegenwoordig een modern hotel waar nog diverse historische details terug te vinden zijn. Zo kom je bijvoorbeeld glas-in-lood ramen en fresco's van de Hongaarse kunstenaar Jenö Haranghy tegen. Maar de moderne aspecten zijn ook zeker aanwezig. Zsolnay Café & Winter Garden, de receptie en publieke ruimtes hebben een geweldige uitstraling gekregen. Ook de kamers van hotel Radisson Blu Beke zijn prachtig gerenoveerd. In het restaurant geniet je van de Hongaarse keuken, of wat dacht je van een heerlijke kop koffie met een gebakje in het café? Een absolute aanrader voor je stedentrip Boedapest! Loop binnen enkele minuten naar de Andrássy Street waar je kunt shoppen bij de designerstores of neem een kijkje bij de Hongaarse Opera. Daarnaast liggen er diverse bus-, tram- en metrohaltes op ca. 500 meter lopen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Impulso Fashion Hotel
Vanaf€189

Boedapest, Hongarije

De stad van de thermale badhuizen, prachtige skylines en de meest waanzinnige bezienswaardigheden. Je komt ogen te kort tijdens je stedentrip naar Boedapest. Overal waar je kijkt zie je historie. Door de Donau wordt de stad in tweeën gesplitst. Zeker de moeite waard om overheen te varen tijdens je vakantie om zo vanaf een andere kant Boedapest te zien. De Hongaarse keuken is natuurlijk ook onmisbaar, zoals goulash. Maar de Hongaarse keuken gaat veel verder dan dat, het zal je zeker gaan verrassen. Beklim tijdens je bezoek de Sint Stefanus Basiliek (of ga met de lift), de grootste kerk van de stad. De basiliek ligt op een mooi plein in de binnenstad en vlakbij de Donau. Boedapest is geen standaard stad en heeft voor iedereen wat wils.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Fashion Hotel Impulso
Vanaf€95

Boedapest, Hongarije

Centraal gelegen in Boedapest vind je het gloednieuwe Fashion Hotel Impulso. Op nog geen kwartier lopen vind je het indrukwekkende treinstation Keleti. Shopliefhebbers halen hun hart op in het Arena Plaza dat daar vlak naast ligt. Wil je ook de rest van de bezienswaardigheden zien tijdens je stedentrip? De metro vind je op 2 minuten lopen van het hotel. Zo sta je snel bij de Hongaarse Opera, de Grote Markthal of het parlementsgebouw. Of kies voor een wandeling door de stad en ontdek de geschiedenis van Boedapest. De Grote Synagoge bevindt zich op nog geen 20 minuten wandelen. Of wandel nog iets verder naar de Kettingbrug. Wil je toch liever relaxen? Dan is een bezoek aan het Rudas Badhuis niet te missen. Voor dat je op stap gaat kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in de kleurrijke ontbijtzaal van Fashion hotel Impulso.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Gloria Budapest City Center
Vanaf€109

Boedapest, Hongarije

Ontdek de sfeervolle stad Boedapest. Cultuur, historie, architectuur, natuur... je zult niet snel uitgekeken raken in deze tweeduizend jaar oude stad. Boedapest, dat bestaat uit Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever bestond vroeger uit twee afzonderlijke steden maar is nu samengevoegd. Deze levendige hoofdstad van Hongarije staat bekend om zijn vele spa's. Sla daarom een bezoekje aan één van de honderd badhuizen zeker niet over! Kom bijvoorbeeld heerlijk tot rust in het badhuis Gellért, deze ligt op ca. 20 minuten rijden van het hotel waar je verblijft. Winkelliefhebbers kunnen losgaan in de winkelstraten Vaci Utca en Fashion Street. Geniet 's avonds na een wandeling langs de rivier de Donau van de traditionele Hongaarse specialiteiten: Goulash of 'Kip Paprikash'.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Arcadia Hotel Budapest
Vanaf€242

Boedapest, Hongarije

Arcadia Hotel Budapest is gevestigd in een monumentaal pand uit het begin van de 20e eeuw. Op loopafstand van de beroemdste brug in Boedapest: de Kettingbrug. Zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip. Maar ook vlakbij de autovrije winkelstraat Váci Utca en Fashion Street met trendy kledingzaken. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt, in één van de mooiste ruimtes van het hotel. Mét prachtig uitzicht op het Madach plein en de Gellert heuvel. Arcadia hotel Budapest ligt in de buurt van de Grote Synagoge van Boedapest. De op één na grootste van de wereld! Op slechts 150 meter van het metrostation Deák Ferenc Tér kun je makkelijk met 3 verschillende metrolijnen de rest van deze stad ontdekken. Zowel de Grote Markthal als de Burcht van Boeda bereik je in minder dan 15 minuten lopen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ambra
Vanaf€287

Boedapest, Hongarije

Gratis koffie, thee en hapjes in de lobby, gratis gebruik van de Finse sauna en gratis internet. Deze extra's en meer krijg je allemaal bij hotel Ambra in Boedapest. De sfeervolle kamers met comfortabele bedden zijn ideaal om in te relaxen na een lange eerste dag van je stedentrip. Met de metro en de bus bijna naast de deur kun je binnen no-time overal in de stad komen. Voor sommige attracties hoef je niet eens het openbaar vervoer te pakken, want binnen loopafstand van hotel Ambra vind je bijvoorbeeld al de Hongaarse Opera en de Grote Synagoge. Ben je hierna nog niet moe? Dan kun je terecht bij de vele barretjes en clubs in de buurt van het hotel. Binnen 10 minuten sta je al met een cocktail in je hand bij de populaire ruinpub Szimpla Kert, waar vele nationaliteiten elkaar in gezellige sferen ontmoeten.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Charles
Vanaf€61

Boedapest, Hongarije

Het in Boeda gelegen hotel Charles is een gezellig, warm en uiterst vriendelijk hotel in Boedapest. Stap op de bus tegenover het hotel om je stedentrip te beginnen. In minder dan 10 minuten sta je in de bekendste winkelstraat van Boedapest, namelijk Vací Utca. Dankzij de centrale ligging en de goede openbaar vervoer mogelijkheden, zijn veel belangrijke bezienswaardigheden maar op een paar minuten afstand. Dit kun je, zeker met schitterend weer, prima te voet doen. De ruime kamers van hotel Charles zijn uitgerust met een kitchenette en comfortabele bedden. Toch niet zo veel zin om een ontbijtje of diner klaar te maken? Dan kun je aanschuiven bij het uitgebreide ontbijtbuffet of een traditioneel Hongaars gerecht proeven in het bekende hotel-restaurant Janos.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Corvin
Vanaf€259

Boedapest, Hongarije

Hotel Corvin ligt op een rustige, maar centrale locatie in het stadsdeel Pest op loopafstand van het centrum van Boedapest. Het wordt ook wel hotel Sissi genoemd. In de nabije omgeving zijn vele gezellige winkels, bars en cafés te vinden. Ook restaurants zijn er in alle soorten en maten. Italiaans, Chinees, Grieks, Internationaal, Burgers- en Barbecue, voor ieder wat wils. Dat is pas heerlijk. Het unieke aan hotel Corvin is dat het ontworpen is door een bekende Hongaarse architect. Dit zie je in vele details terug. Het hotel bestaat uit twee delen, namelijk de Sissi vleugel met 3-sterren kamers en de Corvin vleugel met 4-sterren kamers. Aan jou de keus! Wat betreft faciliteiten zit het hier wel goed; een ontbijtrestaurant, een bar waar je terecht kunt voor een lekker drankje én een gezellige tuin. Je vindt het hier allemaal. En de kamers? Die zijn comfortabel en modern ingericht. Dat is pas een fijn verblijf voor je stedentrip Boedapest.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Central Hotel 21
Vanaf€246

Boedapest, Hongarije

Het Central Hotel 21 is jouw ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een kleinschalig hotel tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het hotel is gevestigd in een charmant stadspand met vriendelijk en behulpzaam personeel, eenvoudige kamers en een knusse binnenplaats. Je begint hier de dag met een ontbijtbuffet voor je deze prachtige stad gaat ontdekken. Vanuit Central wandel je zo naar de Grote Synagoge of kan je de Grote Markthal bezoeken. Je kan ook heerlijk gaan shoppen, want dé winkelstraat van Boedapest, Vaci Utca, ligt binnen handbereik. Voor de wat verder gelegen bezienswaardigheden pak je de metro of de tram; deze stoppen vlakbij. 's Avonds is het aan te raden om naar de Joodse wijk van Boedapest te gaan, waar je kunt dineren bij één van de vele restaurants. Of duik eens één van de ruïnebars in voor een drankje.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
City Inn
Vanaf€243

Boedapest, Hongarije

''Goed, verzorgd, vriendelijk en behulpzaam'', dit zijn de woorden van een van onze klanten over City Inn Hotel in Boedapest. Wat moeten wij nog meer zeggen?! In een rustige straat op slechts 200 meter van Corvin Plaza, één van de grootste shoppingmalls van de stad. Metro en tram stoppen om de hoek en er zitten veel leuke restaurants en barretjes in de buurt. Je wandelt bijvoorbeeld in een paar minuten naar de Grote Markthal. Wat wil je eigenlijk nog meer op je stedentrip? City Inn excelleert in zijn ligging én de prijs. De kamers zijn modern en fris en hebben extra lange bedden. Fijn! Het hotel biedt je een handyphone, met gratis internet en bellen in Europa. Je neemt hem gewoon mee de stad door! Het ontbijtbuffet is lekker uitgebreid en als het lekker weer is, kun je natuurlijk op het terras eten. Een hotel dat voldoet aan alle ingrediënten voor een goed betaalbare stedentrip Boedapest.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Estilo Fashion
Vanaf€260

Boedapest, Hongarije

Het Estilo Fashion hotel in Boedapest heeft een leuke, gezellige en frisse uitstraling. Door de ligging aan het begin van de winkelstraat en dichtbij de Donau is dit een perfecte uitvalbasis voor je stedentrip naar Boedapest. De ijzeren Vrijheidsbrug brengt je meteen bij de beroemde Gellért spa. Op deze manier kun je je stedentrip combineren met een dag shoppen, bezienswaardigheden bezoeken en een dag ultiem relaxen in een van de vele thermale baden. Na afloop geniet je van Hongaarse gerechten met bijpassende lokale wijnen in het restaurant van het hotel. Optimaal genieten dus!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?