Stedentrip Rome

Stedentrip Rome: De Ultieme Gids

Rome Italië

Rome was in 2018 de meest populaire bestemming voor een citytrip. Deze Italiaanse hoofdstad kent tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Colosseum, het Pantheon en de Trevi Fontein.

Daarnaast staat Rome bekend om de gezellige terrasjes, vele winkels, uitgaansgelegenheden en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Rome is bijna 2800 jaar oud en kent maar liefst 49 bezienswaardigheden die geregistreerd zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zal je daarom niet verbazen dat Rome behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad trekt jaarlijks meer dan 7 miljoen internationale toeristen.

Ga je op citytrip naar Rome? Misschien een week of een lang weekend? De kenmerken van de hoofdstad van Italië vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken Rome

Land Italië
Inwonersaantal Rome 2,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 7,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Italiaans
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 1615 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Mediterraans
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

1. Het meest bekende bouwwerk van Rome: het Colosseum

Colosseum Rome

Denk je aan Rome, dan denk je aan het Colosseum. Dit indrukwekkende bouwwerk is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Sinds juli 2017 behoort het tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

In het Colosseum vonden vroeger gladiatorengevechten plaats, maar ook gevechten met wilde dieren en andere spelen. Soms werd de gehele arena gevuld met water om zeegevechten na te bootsen.

Het ronde theater bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers. Geschat wordt dat er 700.000 gladiatoren gestorven zijn in de arena.

Het Colosseum is een indrukwekkend stukje historie uit de Romeinse tijd. Vlakbij het Colosseum liggen het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. De drie bezienswaardigheden kun je eventueel op dezelfde dag bezoeken.

1.1. Boek voordelig tickets voor het Colosseum

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

2. Het oude centrum van Rome: Forum Romanum 

Forum Romanum Rome

Naast het beroemde Colosseum is ook het Forum Romanum een echte must-see tijdens een citytrip naar Rome. Het Forum Romanum vormde in de oudheid het centrum van Rome. Het was centrale plek in de stad voor optochten, markten, gladiatorengevechten en andere spelen, strafzaken en toespraken.

Het Forum Romanum ligt in het centrum van Rome. Een ticket voor het Forum Romanum is ook geldig voor het Colosseum en de Palatijnheuvel.

2.1. Boek voordelig tickets voor het Forum Romanum

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

3. Bezienswaardigheden Rome: Palatijn Heuvel

Palatijn Heuvel rome

De Palatijn is een van de zeven heuvels in Rome en ligt naast het Forum Romanum. Hier vind je indrukwekkende ruines van paleizen en tempels. Vooral de keizerlijke woning van Augustus is uitstekend bewaard gebleven.

Ook de Domus Tiberiana is een mooi voormalig wooncomplex om te bezoeken. In het museum van de Palatijn kun je opgravingen bewonderen.

De Palatijn kent niet alleen prachtige ruines, maar ook mooie groene tuinen. Zo kun je heerlijk wandelen in de beroemde Farnesische Tuinen met fraaie bomen.

Tip: Loop door de geheime gang van Keizer Titus Flavius Domitianus van de Palatijn naar het Forum Romanum. De gang is gerestaureerd en sinds 2015 voor publiek geopend. Je kunt een combinatieticket kopen voor het Palatijn, het Forum Romanum en het Colosseum.

 

4. Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaanstad RomeVaticaanstad

Tijdens een citytrip naar Rome mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De paus staat aan het hoofd van deze dwergstaat.

Vaticaanstad vind je in het centrum van Rome en staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten. Denk aan het Apostolisch Paleis waar de paus woont, het beroemde Sint-Pietersplein, de diverse Vaticaanse musea en de Sint-Pietersbasiliek. 

De Sint-Pieter is een bekende basiliek in Vaticaanstad

De Vaticaanse musea is een groep musea in de Apostolische paleizen. Het is mogelijk om hier de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen. Een aantal belangrijke kunstwerken zijn bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, de Kaartengalerij, de Laocon-groep, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek.

De Sint-Pietersbasiliek is een van de grootste basilieken van Italië. Je vindt hier diverse beelden en schilderingen die de moeite van het bekijken absoluut waard zijn. Elke versiering heeft bovendien een symbolische waarde en eigen verhaal.

4.1. Boek voordelig tickets voor Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

5. Rome als filmset: Trevi Fontein en de Spaanse Trappen

Trevi Fontijn RomeTrevi Fontijn

Tijdens een stedentrip naar Rome kom je er al snel achter. Rome is de stad van de fonteinen. De grootste en meest bekende fontein is de Trevi Fontein van maar liefst 30 meter hoog en 20 meter breed. De Trevi Fontein is beroemd geworden door een aantal films, zoals de klassieker La Dolce Vita en Angels en Demons naar het boek van Dan Brown.

Als je een munt over jouw schouder in de fontein gooit, dan kom je nog een keer terug naar Rome. Althans, dat is het gezegde. De fontein is een bekende trekpleister in Rome en ligt dan ook vaak vol met munten.

Het geld wordt wekelijks opgevist en aan een goed doel geschonken. In 2016 werd 1,4 miljoen euro uit de fontein gehaald.

De Trevi Fontein vormt het decor in de film La Dolce Vita

Ook de beroemde Spaanse Trappen zijn regelmatig te zien in films. De meeste bekende film is de klassieker Roman Holiday met Audrey Hepburn. Ook in recentere films als The Talented Mr. Ripley en When in Rome komen de beroemde trappen voor.

De Spaanse Trappen in Rome zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sactis en gebouwd tussen 1723 en 1726. De trappen bevinden zich rondom de kerk Trinita dei Monti. De afstand van de Spaanse Trappen tot de Trevi-fontein is 500 meter.  

Spaanse Trappen RomeSpaanse trappen

6. Villa Borghese & Galleria Borghese

Villa Borghese RomeVilla Borghese

Villa Borghese is een van de parken die Rome rijk is. Tijdens een citytrip naar Rome kun je in dit park even uitrusten van alle indrukken. Villa Borghese leent zich uitstekend voor een wandeling, hardlooproute of fietstocht.

In het midden van het park ligt een grote vijver. Je kunt hier een roeibootje huren. Voor kinderen zijn er rondom de vijver verschillende speeltuinen te vinden. Daarnaast beschikt het park over een dierentuin, prachtige beelden en fonteinen en diverse musea.

Galleria Borghese is bijvoorbeeld een bekend museum met kunst uit de Renaissance. GNAM (Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea) is een modern museum met kunst van de afgelopen 200 jaar. Denk aan van Gogh, Mondriaan en Monet.

6.1. Boek voordelig tickets voor het Galleria Borghese

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

7. Centro Storico: Pantheon, Piazza Navona & Campo de Fiori

Pantheon Rome Pantheon

Het historische centrum van Rome is een wijk voor echte stad liefhebbers. Het zogenaamde Centro Storico is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Je vindt in het historische centrum bezienswaardigheden zoals het Pantheon. Het Pantheon is een antieke tempel. Het is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld en al eeuwenlang in gebruik als Room-Katholieke kerk.

Daarnaast wemelt het in Centro Storico van de gezellige winkeltjes, koffiebars en restaurantjes. De ideale plek om souvenirs te kopen en neer te strijken op een terrasje.

Rome kent veel prachtige pleinen, waaronder het Piazza Navona en Campo de Fiori in Centro Storico. Tijdens de Romeinse tijd was het piazza Navona een atletiekbaan met omliggende tribunes.

Piazza Navona RomePiazza Navona

De tribunes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor huizen. Op het Piazza Navona vind je de beroemde kerk Sant Agnese in Agone en een drietal indrukwekkende fonteinen.  

De Campo de Fiori betekent in het Nederlands bloemenveld. Dit plein in het historische centrum van Rome dankt zijn benaming aan de oorspronkelijke bloemrijke weide in de Romeinse wijk Parione. De naam is tegenwoordig nog steeds toepasselijk. Wekelijks vindt hier namelijk een bloemenmarkt plaats.

Campo de fioriCampo de Fiori

7.1. Boek voordelig (audio) tickets voor het Pantheon en Piazza Navona ondergronds

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

8. Musea bezoeken in Rome tijdens de citytrip: MAXXI en Centrale Montemartini

In 2010 opende het Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo, afgekort MAXXI haar deuren. MAXXI is het eerste nationale museum voor moderne kunst in Italië. Niet alleen de kunst is bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw. Het is een ontwerp van de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid.

Je kunt een tocht maken langs grote namen in de hedendaagse kunst. Denk aan Andy Warhol, Piero Manzoni en Giulio Paolini.

Centrale Montemartini is een bijzonder museumcomplex met werken uit het depot van de Capitolijnse Musea. De kunstwerken staan tentoongesteld in een oude elektriciteitscentrale. De antieke beelden van marmer staan prachtig tussen de imposante machines.

7.1. Boek voordelig (audio) tickets voor het Montemartini museum

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

9. Beleef het nachtleven van Rome in de hippe wijk Testaccio

Testaccio is een volkswijk in Rome waar vroeger slachthuizen stonden. Tegenwoordig is het een populaire trekpleister in de Italiaanse hoofdstad. Elke zondag kun je slenteren over 2 kilometer lange markt langs de Tiber. Er is ruime keuze uit zowel nieuwe als tweedehands spulletjes.

Daarnaast vind je in een van de oudere slachthuizen een museum voor moderne kunst: MACRO.

Waar Testaccio bekend om staat is het heerlijke eten. In de Ochtend kun je verse producten kopen op de overdekte markt. Daarnaast zijn er allerlei restaurants waar je tot s avonds laat kunt genieten van de lekkerste hapjes. Van luxe restaurants voor echte fijnproevers tot volkse barretjes.

Het uitgaansleven van Testaccio is echt de moeite waard. Je vind in de wijk diverse trendy clubs, discotheken en ristobars. Een ristobar is een restaurant waar je kunt dineren en dansen. De muziek is divers: housemuziek, R & B, hiphop, Indie, alternatief, elektro en nog veel meer. Je kunt je in Testaccio vermaken tot het ochtendgloren.

De Akab Club in Testaccio is bijvoorbeeld erg populair en trekt veel jonge toeristen (tussen de 20 en 30 jaar). ConteStaccio is leuke bar waar je kunt geniet van live muziek. Het publiek bestaat hier veelal uit kunstenaars en liefhebbers van punk en alternatief.

10. De historische ruines van Ostia Antica

Ostia AnticaOstia Antica was ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome en lag direct aan zee. Tegenwoordig is de stad gelegen aan de riviermonding van de Tiber. Door verzanding bevindt de Tyrreense zee zich nu enkele kilometers verderop.

Ostia Antica werd regelmatig vernieuwd in de Romeinse tijd. Nieuwe gebouwen werden daarbij gewoon bovenop de oude vervallen gebouwen neergezet. Sinds de vierde eeuw na Christus is de stad verlaten. Bewoners trokken toen weg vanwege malaria.

De historische ruines van Ostia Antica zijn zeker een bezoekje waard.

11. Genieten van de Italiaanse charme in de straten van de wijk Trastevere

Trastevere is een wijk in Rome ten zuiden van Vaticaanstad. Het heeft het karakter van een klein dorp met smalle straatjes en middeleeuwse huisjes. Trastevere kent vele uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven. De wijk mag zich een van de gezelligste en populairste wijken van Rome noemen.

In Trastevere is genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Apothekersmuseum, Villa Farnesina, het Museo di Roma, de vlooienmarkt in Porta Portese of het fraaie park Borgo.

Vlooienmarkt Porta Portese in de wijk Trastevere

In Trastevere vind je de oudste Maria kerk van Rome. Deze Basiliek van Santa Maria Maggiore op het kerkplein vormt het centrum van de wijk. De basiliek is een van de vier pauselijk kerken. Binnen kun je genieten van mooie mozaieken, schilderingen en beelden.

12. Citytrip Rome: Bezoek de Vesuvius en Pompei

Pompeii ItaliëEen van de hoogtepunten van een citytrip naar Rome is een bezoek aan de Vesuvius en het stadje Pompeii. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. De krater op 1000 meter hoogte is te bereiken met de auto en een goedkoop pendelbusje. Je kunt ook een wandeling maken naar de top van de vulkaan.

Pompeii is een historisch dorp dat ongeveer 700 jaar voor Christus onder het as is bedolven na een uitbarsting van de Vesuvius. De stad is een de beste bewaarde historische monumenten uit dit verre verleden.

Door de aslaag is de bebouwing in zeer goede staat gebleven. De ruines van Pompeii zijn niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook vind je in het dorp afgietsels van overleden personen. Verspreid door Pompeii vind je diverse mooie uitzichtpunten over de stad en de vulkaan.

Pompeii ligt overigens niet in de buurt van Rome. Voor een bezoek aan Pompeii kun je een volledige dag uittrekken. Het is ongeveer 250km rijden vanaf Rome.

12.1. Boek voordelig (audio) tickets voor het Montemartini museum

 • Boek van te voren tickets met korting
 • Voorkom wachtrijen
 • Boek voordat je op reis gaat zodat je ter plekke geen gedoe meer hebt

Wij werken samen met Tiqets.com zodat je veilig en goedkoop je entree tickets online kunt boeken

13. Restaurants, winkels & uitgaansgelegenheden

Restaurants ROme

In Rome kun je heerlijk eten. Op elk tijdstip van de dag. De Italiaanse keuken staat garant voor lekkere gerechten. Vleesgerechten, Italiaanse pizza, kaasplankjes, bruschetta's en nog veel meer. Ook kun je uiteraard genieten van heerlijke wijnen en Italiaans ijs.

Winkels vind je ook genoeg in Rome. De grote bekende warenhuizen, kleine souvenirwinkeltjes, delicatessen zaakjes, dure winkels van bekende designers. Bekende winkelstraten zijn bijvoorbeeld Via Condotti en Via del Corso. Er zijn ook regelmatig markten in verschillende wijken van Rome.

Galleria Alberto Sordi is een schitterend overdekt winkelcentrum in Rome. Het is vernoemd naar een beroemde Romeinse acteur. Je vindt hier verschillende leuke winkels, koffiebars en een restaurant. De Art Nouveau bouwstijl en het glazen plafond maken absoluut indruk. 

Wist je dat het allereerste winkelcentrum in Rome stond? De Mercatus Traiani, de Markten van Trajanus, werden rond 100 na Christus gebouwd. Het complex beschikte over 170 winkels en kantoren, ruimtes voor concerten, een bibliotheek, kroegen en appartementen.

Uitgaan kan prima in Rome. Overal in het centrum vind je clubs, kroegen, discotheken en ristobars. Vooral de wijken Testaccio en Trastevere staan bekend vanwege het uitbundige nachtleven.

14. Waar overnacht jij tijdens een stedentrip naar Rome?

In Rome kun je overnachten in verschillende accommodaties. Zo kun je terecht op een van de vele campings buiten de stad. Goedkoop en weg van de drukte van de stad.

Zit je liever middenin het centrum, zodat je eenvoudig alle bezienswaardigheden van Rome kunt bereiken? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Van eenvoudige pensions tot luxe sterrenhotels met uitgebreide wellness.

Elke accommodatie heeft zijn eigen prijskaartje. Een nachtje op de camping in een klein koepeltentje kost weinig. Voor een nacht in normaal hotel betaal je tussen de 50 en 100 euro. Voor een zeer luxe hotel ben je tussen de 100 en 500 euro kwijt. Hoe luxer, hoe duurder.

Leuk weetje: Hotel Sole al Pantheon is het oudste hotel van Rome en zelfs bijna het oudste hotel in Italië. Het is in 1467 gebouwd.

15. Bereikbaarheid van de Italiaanse hoofdstad

Op citytrip naar Rome? Dan kun je het beste het vliegtuig pakken. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in een uur of twee direct naar Rome. Je kunt al een vliegticket boeken voor enkele tientjes. Er zijn twee vliegvelden in Rome: Fiumicino en Ciampino. Beide vliegvelden liggen niet ver van het centrum.

Ook met de trein of met de auto naar Rome is mogelijk. Je bent dan wel veel langer onderweg dan met het vliegtuig. Voor een korte citytrip of lang weekend Rome is dit niet ideaal. De afstand van Utrecht tot Rome is ruim 1600 kilometer. De reistijd met de auto bedraagt ongeveer 16 uur. Met de trein kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 18 uur.

Ben je eenmaal aangekomen in Rome, dan kun je jezelf verplaatsen met de metro, de bus of de benenwagen. Of verken de stad op twee wielen en huur een fiets of Vespa.

16. Tips en tricks als je een week of weekend op citytrip gaat naar Rome

Hieronder delen we enkele tips, tricks en weetjes met je voor citytrip naar Rome.

 • Rome kan in de zomer erg warm zijn. Tijdens een zomerse citytrip naar Rome is het dan ook verstandig om een luchtige kleding, een zonnebril en zonnebrand in te pakken. Qua temperaturen zijn de lente en de herfst betere maanden voor een week of weekend naar Rome.
 • Tijdens een week of weekend Rome loop je heel wat af. Draag daarom stevige en comfortabele schoenen.
 • Het prijsniveau in Rome is prima. Op gebied van zowel restaurants, winkels, bezienswaardigheden, accommodaties en uitgaansgelegenheden is er voor ieder budget genoeg te kiezen.
 • Rome is een trekpleister voor toeristen. Bij veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Colosseum en het Vaticaans museum, staan dan ook vaak lange wachtrijen. Tips voor een citytrip naar Rome: Ga mee met een georganiseerde rondleiding bij bezienswaardigheden. Je ziet dan de belangrijkste highlights en gidsen hoeven niet in de rij te staan. Een andere optie is om online een ticket te kopen, zodat je direct door kunt lopen.
 • Je kunt kiezen voor een Roma Pass. Met deze pas kun je 3 dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook heb je toegang tot twee bezienswaardigheden waar je bovendien niet in de rij hoeft te staan.
 • Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de Omnia Rome & Vatican Pass. Met deze pas heb je toegang tot het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pietersbasiliek. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op andere bezienswaardigheden in Rome.
 • Let op dat het niet de bedoeling is om verkoeling te zoeken in een van de fonteinen van Rome. Hiervoor geldt een zero tolerance beleid. Je mag zelfs niet op de rand van een fontein zitten of je handen in het water steken. Boetes kunnen oplopen tot honderden euro's per persoon.
 • De beste reisperiode voor Rome zijn de herfst en de lente. In de lente zijn de temperaturen vaak aangenaam en de stadsparken staan mooi in bloei. In het najaar is het meestal ook heerlijk weer. Rome is ook prachtig in de zomer en winter. In de zomer kan het wel onaangenaam heet zijn. En in de winter is het soms zeer koud en kil. 

Ontdek de bezienswaardigheden van Rome tijdens een stedentrip

Rome is een eeuwenoude stad met veel historische bezienswaardigheden. Het is een prachtige stad om te bezoeken als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Daarnaast biedt Rome ook veel gezelligheid in de vorm van restaurants, winkelstraten, markten, barretjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden.

Boek een citytrip van een week of weekend naar Rome! Genieten gegarandeerd!

17. Bekijk alle bezienswaardigheden genoemd in deze gids:

18. Bekijk ook onze andere stedentrip gidsen:

Ontdek meer stedentrips...


Top 6 Stedentrip Aanbieders naar Rome, Italië

Vakanties van D-reizen in Rome, Italië
Vakanties van De Vakantiediscounter in Rome, Italië
Vakanties van Suntip.nl in Rome, Italië
Vakanties van Traveltroef in Rome, Italië
Vakanties van TUI.nl in Rome, Italië
Vakanties van Vakanties.nl in Rome, Italië

Stedentrips naar Rome, Italië

Hotel Sistina
Vanaf€331

Rome, Italië

Hotel Sistina is een 4 sterren accommodatie gelegen in Rome in Italië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 7.8. Hotel Sistina beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, parkeerplaats, kluisje, kleinschalig, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Cardinal Hotel St. Peter
Vanaf€184

Rome, Italië

Cardinal Hotel St. Peter is een 4 sterren accommodatie gelegen in Rome in Italië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 7.4. Cardinal Hotel St. Peter beschikt over de volgende faciliteiten: bar, kinderopvang, lift, zwembad buiten, parkeerplaats, restaurant, kluisje, wifi.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Camelia
Vanaf€27

Rome, Italië

Charmant hotel met vriendelijk personeel en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het hotel heeft een gratis fietsverhuur voor haar gasten (indien beschikbaar)!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Giolli
Vanaf€159

Rome, Italië

Prima hotel met een zeer goede persoonlijke service van de vriendelijke eigenaren. Centrale ligging, tussen het station en Piazza Venezia, in het hart van Rome. Nette, verzorgd ingerichte kamers...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Diana
Vanaf€441

Rome, Italië

Comfortabel hotel op een gunstige locatie tussen station Termini en de basiliek van Santa Maria Maggiore. Op het dakterras kunt u genieten van uw ontbijtje. U bent in hartje Rome!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Pulitzer
Vanaf€208

Rome, Italië

Dit nieuwe stadshotel ligt in het moderne zakengedeelte van de Italiaanse hoofdstad. In de directe omgeving zijn aansluitingen op het openbaar vervoer (bushalte op 100 meter afstand), restaurants...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Santa Costanza
Vanaf€312

Rome, Italië

Prima hotel met comfortabele kamers en goede busverbinding naar het centrum. Ontbijtbuffet. Hotel is goed per auto bereikbaar. Hotelgasten ontvangen reductie op de kosten van de garage tegenover het hotel (ca. ? 20 per dag). Toeristenbelasting ca. ? 4 per persoon per nacht (betaling ter plaatse). Receptie (met gratis koffie en thee), lift, bar, lounge, tv-ruimte, gratis WiFi in het gehele hotel en ontbijtruimte. Gelegen nabij Piazza Bologna. Bushalte op ca. 50 m (directe verbinding naar...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Domus Sessoriana
Vanaf€195

Rome, Italië

Dit zeer bijzondere hotel is nieuw in ons aanbod. Hotel Domus Sessoriana is gevestigd in een gerenoveerde vleugel van Basilica di Santa Croce in Gerusalemme, dat is gebouwd in 1561. Het hotel...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Augusta Lucilla Palace
Vanaf€440

Rome, Italië

het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift, bar en ontbijtruimte.Een 4*-hotel dat de voordelen van moderne technologie en de eigentijdse stijl van de Romeinse architectuur in de armen sluit. Op loopafstand van de vele bezienswaardigheden.de kamers zijn in moderne stijl ingericht en voorzien van telefoon, tv, minibar, kluisje en airconditioning. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Al Manthia
Vanaf€457

Rome, Italië

Middenin het hart van Rome is dit een van de meest exclusieve en centrale hotels van de stad. Het ligt in het historische en commerciële centrum van de stad, op 100 meter van het metrostation...

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Best Roma
Vanaf€224

Rome, Italië

GeneralPrima kleinschalig hotel, met gezellig dakterras en tuin/terras, bij mooi weer wordt daar het ontbijtbuffet geserveerd word.Liggingcentrale ligging direct bij Porte Maggiore, tussen het Colosseum en de kathedraal van Santa Maria Maggiore. In de directe omgeving restaurants en uitgaansgelegenheden en tevens voetgangersgebied Via del Pigneto.Faciliteitenreceptie met kluis, lobby, WiFi (gratis), lift, tuin en ontbijtrestaurant. Ontbijtbuffet.Kamersklassiek ingericht met telefoon, LCD-tv, WiFi (tegen betaling) kluis, minibar en airco. Moderne badkamer met bad of douche, badslippers, toilet en haardroger.Verzorgingop basis van logies en ontbijtbuffetParkerenin de nabije omgeving (tegen betaling)MetroManzoniBijzonderhedenToeristenbelasting ca.? 3,- tot? 4,- p.p.p.n. indien u verblijft in een 1-,2-, of 3 sterrenaccommodatie en ca.? 6,- tot? 7,- p.p.p.n., indien u verblijft in een 4,- of 5-sterrenaccommodatie .Deze belasting is niet inbegrepen in de hotelprijzen en dient ter plaatse te worden voldaanDeze informatie over Hotel Best Roma wordt u aangeboden door onze partner Sunair.Vind de beste deal naar Hotel Best Roma in Rome, Lazio!

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Osimar
Vanaf€331

Rome, Italië

Modern hotel ten noorden van het historische centrum. Met drie metro stops bent u bij Termini en dus in het hart van Rome! Persoonlijke service staat in dit hotel hoog in het vaandel.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag