Stedentrip Rome

Stedentrip Rome: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 394 stedentrips naar Rome, Italië.

bekijken

Rome Italië

Aparthotel Adagio Rome Vatican
Vanaf€39

Aparthotel Adagio Rome Vatican

Rome was in 2018 de meest populaire bestemming voor een citytrip. Deze Italiaanse hoofdstad kent tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Colosseum, het Pantheon en de Trevi Fontein. Daarnaast staat Rome bekend om de gezellige terrasjes, vele winkels, uitgaansgelegenheden en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

1. Rome: kenmerken

Aparthotel Adagio Rome Vatican
Vanaf€39

Aparthotel Adagio Rome Vatican

Rome is bijna 2800 jaar oud en kent maar liefst 49 bezienswaardigheden die geregistreerd zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zal je daarom niet verbazen dat Rome behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad trekt jaarlijks meer dan 7 miljoen internationale toeristen. Ga je op citytrip naar Rome? Misschien een week of een lang weekend? De kenmerken van de hoofdstad van Italië vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje gezet.

Rome

RomeItalië

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
2.800.000
Valuta
Euro
Taal
Italiaans
 • Prijsniveau
 • Reisperiode winter
 • Reisperiode lente
 • Reisperiode zomer
 • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig135 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken Rome

Land Italië
Inwonersaantal Rome 2,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 7,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Italiaans
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 1615 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Mediterraans
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Het meest bekende bouwwerk van Rome: het Colosseum

Colosseum Rome

Denk je aan Rome, dan denk je aan het Colosseum. Dit indrukwekkende bouwwerk is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Sinds juli 2017 behoort het tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. In het Colosseum vonden vroeger gladiatorengevechten plaats, maar ook gevechten met wilde dieren en andere spelen. Soms werd de gehele arena gevuld met water om zeegevechten na te bootsen. Het ronde theater bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers. Geschat wordt dat er 700.000 gladiatoren gestorven zijn in de arena.

Het Colosseum is een indrukwekkend stukje historie uit de Romeinse tijd. Vlakbij het Colosseum liggen het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. De drie bezienswaardigheden kun je eventueel op dezelfde dag bezoeken.

3. Het oude centrum van Rome: Forum Romanum 

Forum Romanum Rome

Monti Palace
Vanaf€217

Monti Palace

Naast het beroemde Colosseum is ook het Forum Romanum een echte must-see tijdens een citytrip naar Rome. Het Forum Romanum vormde in de oudheid het centrum van Rome. Het was centrale plek in de stad voor optochten, markten, gladiatorengevechten en andere spelen, strafzaken en toespraken. Het Forum Romanum ligt in het centrum van Rome. Een ticket voor het Forum Romanum is ook geldig voor het Colosseum en de Palatijnheuvel.

4. Bezienswaardigheden Rome: Palatijn Heuvel

Best Western Plus Hotel Universo
Vanaf€216

Best Western Plus Hotel Universo

De Palatijn is een van de zeven heuvels in Rome en ligt naast het Forum Romanum. Hier vind je indrukwekkende ruines van paleizen en tempels. Vooral de keizerlijke woning van Augustus is uitstekend bewaard gebleven. Ook de Domus Tiberiana is een mooi voormalig wooncomplex om te bezoeken. In het museum van de Palatijn kun je opgravingen bewonderen. De Palatijn kent niet alleen prachtige ruines, maar ook mooie groene tuinen. Zo kun je heerlijk wandelen in de beroemde Farnesische Tuinen met fraaie bomen.

5. Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaanstad RomeVaticaanstad

La Fenice
Vanaf€156

La Fenice

Tijdens een citytrip naar Rome mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De paus staat aan het hoofd van deze dwergstaat. Vaticaanstad vind je in het centrum van Rome en staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten. Denk aan het Apostolisch Paleis waar de paus woont, het beroemde Sint-Pietersplein, de diverse Vaticaanse musea en de Sint-Pietersbasiliek. 

De Sint-Pieter is een bekende basiliek in Vaticaanstad

Concordia
Vanaf€156

Concordia

De Vaticaanse musea is een groep musea in de Apostolische paleizen. Het is mogelijk om hier de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen. Een aantal belangrijke kunstwerken zijn bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, de Kaartengalerij, de Laocon-groep, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek. De Sint-Pietersbasiliek is een van de grootste basilieken van Italië. Je vindt hier diverse beelden en schilderingen die de moeite van het bekijken absoluut waard zijn. Elke versiering heeft bovendien een symbolische waarde en eigen verhaal.

6. Rome als filmset: Trevi Fontein en de Spaanse Trappen

Trevi Fontijn RomeTrevi Fontijn

Hotel Bloom Roma
Vanaf€222

Hotel Bloom Roma

Tijdens een stedentrip naar Rome kom je er al snel achter. Rome is de stad van de fonteinen. De grootste en meest bekende fontein is de Trevi Fontein van maar liefst 30 meter hoog en 20 meter breed. De Trevi Fontein is beroemd geworden door een aantal films, zoals de klassieker La Dolce Vita en Angels en Demons naar het boek van Dan Brown. Als je een munt over jouw schouder in de fontein gooit, dan kom je nog een keer terug naar Rome. Althans, dat is het gezegde. De fontein is een bekende trekpleister in Rome en ligt dan ook vaak vol met munten. Het geld wordt wekelijks opgevist en aan een goed doel geschonken. In 2016 werd 1,4 miljoen euro uit de fontein gehaald.

De Trevi Fontein vormt het decor in de film La Dolce Vita

Piazza di Spagna 9
Vanaf€1.134

Piazza di Spagna 9

Ook de beroemde Spaanse Trappen zijn regelmatig te zien in films. De meeste bekende film is de klassieker Roman Holiday met Audrey Hepburn. Ook in recentere films als The Talented Mr. Ripley en When in Rome komen de beroemde trappen voor. De Spaanse Trappen in Rome zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sactis en gebouwd tussen 1723 en 1726. De trappen bevinden zich rondom de kerk Trinita dei Monti. De afstand van de Spaanse Trappen tot de Trevi-fontein is 500 meter.  

7. Villa Borghese & Galleria Borghese

Villa Borghese RomeVilla Borghese

Hotel Demetra
Vanaf€226

Hotel Demetra

Villa Borghese is een van de parken die Rome rijk is. Tijdens een citytrip naar Rome kun je in dit park even uitrusten van alle indrukken. Villa Borghese leent zich uitstekend voor een wandeling, hardlooproute of fietstocht. In het midden van het park ligt een grote vijver. Je kunt hier een roeibootje huren. Voor kinderen zijn er rondom de vijver verschillende speeltuinen te vinden. Daarnaast beschikt het park over een dierentuin, prachtige beelden en fonteinen en diverse musea.

Galleria Borghese is bijvoorbeeld een bekend museum met kunst uit de Renaissance. GNAM (Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea) is een modern museum met kunst van de afgelopen 200 jaar. Denk aan van Gogh, Mondriaan en Monet.

8. Centro Storico: Pantheon, Piazza Navona & Campo de Fiori

Pantheon Rome Pantheon

Best Western ARS Hotel
Vanaf€543

Best Western ARS Hotel

Het historische centrum van Rome is een wijk voor echte stad liefhebbers. Het zogenaamde Centro Storico is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt in het historische centrum bezienswaardigheden zoals het Pantheon. Het Pantheon is een antieke tempel. Het is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld en al eeuwenlang in gebruik als Room-Katholieke kerk. Daarnaast wemelt het in Centro Storico van de gezellige winkeltjes, koffiebars en restaurantjes. De ideale plek om souvenirs te kopen en neer te strijken op een terrasje.

Rome kent veel prachtige pleinen, waaronder het Piazza Navona en Campo de Fiori in Centro Storico. Tijdens de Romeinse tijd was het piazza Navona een atletiekbaan met omliggende tribunes.

Piazza Navona RomePiazza Navona

H10 Roma Citta, Rome, Latium, Italië.
Vanaf€706

H10 Roma Citta, Rome, Latium, Italië

De tribunes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor huizen. Op het Piazza Navona vind je de beroemde kerk Sant Agnese in Agone en een drietal indrukwekkende fonteinen. De Campo de Fiori betekent in het Nederlands bloemenveld. Dit plein in het historische centrum van Rome dankt zijn benaming aan de oorspronkelijke bloemrijke weide in de Romeinse wijk Parione. De naam is tegenwoordig nog steeds toepasselijk. Wekelijks vindt hier namelijk een bloemenmarkt plaats.

Campo de fioriCampo de Fiori

9. Musea bezoeken in Rome tijdens de citytrip: MAXXI en Centrale Montemartini

In 2010 opende het Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo, afgekort MAXXI haar deuren. MAXXI is het eerste nationale museum voor moderne kunst in Italië. Niet alleen de kunst is bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw. Het is een ontwerp van de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid. Je kunt een tocht maken langs grote namen in de hedendaagse kunst. Denk aan Andy Warhol, Piero Manzoni en Giulio Paolini.

Centrale Montemartini is een bijzonder museumcomplex met werken uit het depot van de Capitolijnse Musea. De kunstwerken staan tentoongesteld in een oude elektriciteitscentrale. De antieke beelden van marmer staan prachtig tussen de imposante machines.

10. Beleef het nachtleven van Rome in de hippe wijk Testaccio

Hotel Bloom Roma
Vanaf€222

Hotel Bloom Roma

Testaccio is een volkswijk in Rome waar vroeger slachthuizen stonden. Tegenwoordig is het een populaire trekpleister in de Italiaanse hoofdstad. Elke zondag kun je slenteren over 2 kilometer lange markt langs de Tiber. Er is ruime keuze uit zowel nieuwe als tweedehands spulletjes. Daarnaast vind je in een van de oudere slachthuizen een museum voor moderne kunst: MACRO. Waar Testaccio bekend om staat is het heerlijke eten. In de Ochtend kun je verse producten kopen op de overdekte markt. Daarnaast zijn er allerlei restaurants waar je tot s avonds laat kunt genieten van de lekkerste hapjes. Van luxe restaurants voor echte fijnproevers tot volkse barretjes.

Het uitgaansleven van Testaccio is echt de moeite waard. Je vindt in de wijk diverse trendy clubs, discotheken en ristobars. Een ristobar is een restaurant waar je kunt dineren en dansen. De muziek is divers: housemuziek, R & B, hiphop, Indie, alternatief, elektro en nog veel meer. Je kunt je in Testaccio vermaken tot het ochtendgloren. De Akab Club in Testaccio is bijvoorbeeld erg populair en trekt veel jonge toeristen (tussen de 20 en 30 jaar). ConteStaccio is leuke bar waar je kunt geniet van live muziek. Het publiek bestaat hier veelal uit kunstenaars en liefhebbers van punk en alternatief.

11. De historische ruines van Ostia Antica

Ostia Antica

Hotel Rome Garden
Vanaf€259

Hotel Rome Garden

Ostia Antica was ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome en lag direct aan zee. Tegenwoordig is de stad gelegen aan de riviermonding van de Tiber. Door verzanding bevindt de Tyrreense zee zich nu enkele kilometers verderop. Ostia Antica werd regelmatig vernieuwd in de Romeinse tijd. Nieuwe gebouwen werden daarbij gewoon bovenop de oude vervallen gebouwen neergezet. Sinds de vierde eeuw na Christus is de stad verlaten. Bewoners trokken toen weg vanwege malaria. De historische ruines van Ostia Antica zijn zeker een bezoekje waard.

12. Genieten van de Italiaanse charme in de straten van de wijk Trastevere

Trastevere is een wijk in Rome ten zuiden van Vaticaanstad. Het heeft het karakter van een klein dorp met smalle straatjes en middeleeuwse huisjes. Trastevere kent vele uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven. De wijk mag zich een van de gezelligste en populairste wijken van Rome noemen. In Trastevere is genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Apothekersmuseum, Villa Farnesina, het Museo di Roma, de vlooienmarkt in Porta Portese of het fraaie park Borgo.

Vlooienmarkt Porta Portese in de wijk Trastevere

La Fenice
Vanaf€156

La Fenice

In Trastevere vind je de oudste Maria kerk van Rome. Deze Basiliek van Santa Maria Maggiore op het kerkplein vormt het centrum van de wijk. De basiliek is een van de vier pauselijk kerken. Binnen kun je genieten van mooie mozaieken, schilderingen en beelden.

13. Vesuvius en Pompei

Pompeii Italië

Best Western Plus Hotel Universo
Vanaf€216

Best Western Plus Hotel Universo

Een van de hoogtepunten van een citytrip naar Rome is een bezoek aan de Vesuvius en het stadje Pompeii. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. De krater op 1000 meter hoogte is te bereiken met de auto en een goedkoop pendelbusje. Je kunt ook een wandeling maken naar de top van de vulkaan. Pompeii is een historisch dorp dat ongeveer 700 jaar voor Christus onder het as is bedolven na een uitbarsting van de Vesuvius. De stad is een de beste bewaarde historische monumenten uit dit verre verleden.

Door de aslaag is de bebouwing in zeer goede staat gebleven. De ruines van Pompeii zijn niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook vind je in het dorp afgietsels van overleden personen. Verspreid door Pompeii vind je diverse mooie uitzichtpunten over de stad en de vulkaan. Pompeii ligt overigens niet in de buurt van Rome. Voor een bezoek aan Pompeii kun je een volledige dag uittrekken. Het is ongeveer 250km rijden vanaf Rome.

14. Restaurants, winkels & uitgaansgelegenheden

Restaurants ROme

Hotel Ripa Roma.
Vanaf€42

Hotel Ripa Roma

In Rome kun je heerlijk eten. Op elk tijdstip van de dag. De Italiaanse keuken staat garant voor lekkere gerechten. Vleesgerechten, Italiaanse pizza, kaasplankjes, bruschetta's en nog veel meer. Ook kun je uiteraard genieten van heerlijke wijnen en Italiaans ijs. Winkels vind je ook genoeg in Rome. De grote bekende warenhuizen, kleine souvenirwinkeltjes, delicatessen zaakjes, dure winkels van bekende designers. Bekende winkelstraten zijn bijvoorbeeld Via Condotti en Via del Corso. Er zijn ook regelmatig markten in verschillende wijken van Rome.

Galleria Alberto Sordi is een schitterend overdekt winkelcentrum in Rome. Het is vernoemd naar een beroemde Romeinse acteur. Je vindt hier verschillende leuke winkels, koffiebars en een restaurant. De Art Nouveau bouwstijl en het glazen plafond maken absoluut indruk. Wist je dat het allereerste winkelcentrum in Rome stond? De Mercatus Traiani, de Markten van Trajanus, werden rond 100 na Christus gebouwd. Het complex beschikte over 170 winkels en kantoren, ruimtes voor concerten, een bibliotheek, kroegen en appartementen.

Uitgaan kan prima in Rome. Overal in het centrum vind je clubs, kroegen, discotheken en ristobars. Vooral de wijken Testaccio en Trastevere staan bekend vanwege het uitbundige nachtleven.

15. Rome accommodaties

Best Western ARS Hotel
Vanaf€543

Best Western ARS Hotel

In Rome kun je overnachten in verschillende accommodaties. Zo kun je terecht op een van de vele campings buiten de stad. Goedkoop en weg van de drukte van de stad. Zit je liever middenin het centrum, zodat je eenvoudig alle bezienswaardigheden van Rome kunt bereiken? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Van eenvoudige pensions tot luxe sterrenhotels met uitgebreide wellness. Elke accommodatie heeft zijn eigen prijskaartje. Een nachtje op de camping in een klein koepeltentje kost weinig. Voor een nacht in normaal hotel betaal je tussen de 50 en 100 euro. Voor een zeer luxe hotel ben je tussen de 100 en 500 euro kwijt. Hoe luxer, hoe duurder.

Penke Leuk weetje: Hotel Sole al Pantheon is het oudste hotel van Rome en zelfs bijna het oudste hotel in Italië. Het is in 1467 gebouwd.

16. Rome: bereikbaarheid

Op citytrip naar Rome? Dan kun je het beste het vliegtuig pakken. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in een uur of twee direct naar Rome. Je kunt al een vliegticket boeken voor enkele tientjes. Er zijn twee vliegvelden in Rome: Fiumicino en Ciampino. Beide vliegvelden liggen niet ver van het centrum. Ook met de trein of met de auto naar Rome is mogelijk. Je bent dan wel veel langer onderweg dan met het vliegtuig. Voor een korte citytrip of lang weekend Rome is dit niet ideaal. De afstand van Utrecht tot Rome is ruim 1600 kilometer. De reistijd met de auto bedraagt ongeveer 16 uur. Met de trein kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 18 uur.

Ben je eenmaal aangekomen in Rome, dan kun je jezelf verplaatsen met de metro, de bus of de benenwagen. Of verken de stad op twee wielen en huur een fiets of Vespa.

17. Tips en tricks als je een week of weekend op citytrip gaat naar Rome

Hieronder delen we enkele tips, tricks en weetjes met je voor citytrip naar Rome.

 • Beste reisperiode: Rome kan in de zomer erg warm zijn. Tijdens een zomerse citytrip naar Rome is het dan ook verstandig om een luchtige kleding, een zonnebril en zonnebrand in te pakken. Qua temperaturen zijn de lente en de herfst betere maanden voor een week of weekend naar Rome.
 • Goede schoenen: Tijdens een week of weekend Rome loop je heel wat af. Draag daarom stevige en comfortabele schoenen.
 • Prijsniveau: Het prijsniveau in Rome is prima. Op gebied van zowel restaurants, winkels, bezienswaardigheden, accommodaties en uitgaansgelegenheden is er voor ieder budget genoeg te kiezen.
 • Wachtrijen: Rome is een trekpleister voor toeristen. Bij veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Colosseum en het Vaticaans museum, staan dan ook vaak lange wachtrijen. Tips voor een citytrip naar Rome: Ga mee met een georganiseerde rondleiding bij bezienswaardigheden. Je ziet dan de belangrijkste highlights en gidsen hoeven niet in de rij te staan. Een andere optie is om online een ticket te kopen, zodat je direct door kunt lopen.
 • Openbaar vervoer: Je kunt kiezen voor een Roma Pass. Met deze pas kun je 3 dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook heb je toegang tot twee bezienswaardigheden waar je bovendien niet in de rij hoeft te staan.
 • Museum pas: Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de Omnia Rome & Vatican Pass. Met deze pas heb je toegang tot het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pietersbasiliek. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op andere bezienswaardigheden in Rome.
 • Fontijnen: Let op dat het niet de bedoeling is om verkoeling te zoeken in een van de fonteinen van Rome. Hiervoor geldt een zero tolerance beleid. Je mag zelfs niet op de rand van een fontein zitten of je handen in het water steken. Boetes kunnen oplopen tot honderden euro's per persoon.
 • De beste reisperiode voor Rome zijn de herfst en de lente. In de lente zijn de temperaturen vaak aangenaam en de stadsparken staan mooi in bloei. In het najaar is het meestal ook heerlijk weer. Rome is ook prachtig in de zomer en winter. In de zomer kan het wel onaangenaam heet zijn. En in de winter is het soms zeer koud en kil. 

18: Boek een stedentrip naar Rome

Aparthotel Adagio Rome Vatican
Vanaf€39

Aparthotel Adagio Rome Vatican

Rome is een eeuwenoude stad met veel historische bezienswaardigheden. Het is een prachtige stad om te bezoeken als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Daarnaast biedt Rome ook veel gezelligheid in de vorm van restaurants, winkelstraten, markten, barretjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Boek een citytrip van een week of weekend naar Rome! Genieten gegarandeerd!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 4 Stedentrip Aanbieders naar Rome, Italië

Vakanties van De Vakantiediscounter in Rome, Italië
Vakanties van DeJongIntra.nl in Rome, Italië
Vakanties van Traveldeal.nl in Rome, Italië
Vakanties van TUI.nl in Rome, Italië

Stedentrips Aanbiedingen Rome, Italië

Hotel Demetra
Vanaf€226

Rome, Italië

Hotel Demetra is gevestigd in een historisch pand met een elegante uitstraling. Het ontbijtrestaurant serveert elke dag een continentaal ontbijtbuffet en in de comfortabele lounge kun je even bijkomen van alle indrukken. De kamers van het hotel zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Het hotel ligt tegenover het operagebouw van Rome en op slechts 5 minuten loopafstand van station Termini, hierdoor kun je eenvoudig gebruik maken van de busverbinding naar het centrum. Shopliefhebbers vinden Via Nazionale op 200 meter afstand van het hotel. - Trevifontein is op ca. 15 minuten wandelen- Bereik al wandelend het Colosseum in ca. 20 minuten, 1,6 km afstand- Op Via Nazionale vindt je diverse winkels, op enkele minuten wandelen van hotel DemetraOpenbaar vervoer naar het centrum:- Station Roma Termini ligt op ca. 5 minuten loopafstand, vanaf hier kun je naar vele bezienswaardigheden kunt reizen- Metrostation Repubblica ligt op ca. 600 meter. Reis vanaf deze halte in ca. 30 minuten naar het VaticaanMet het vliegtuig naar Rome:- Vanaf Fiumicino is jouw reistijd per trein ca. 40 minuten, vanaf Ciampino is dit iets langer, ca. 50 minuten.- Vanaf zowel luchthaven Fiumicino als Ciampino reis je het beste naar station Termini. Vanaf het station loop je in een kleine 10 minuten naar hotel DemetraMet de (huur)auto:- Er is geen parkeergelegenheid bij het hotel. De fijne kamers beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Televisie- Kluisje- Minibar- Airconditioning- Gratis wifi- Badkamer met bad of douche, toilet en föhnJe kunt ook kiezen voor een ruimere superior kamer, deze beschikken ook over badjassen en slippers. Of kies een kleinere voordelige economy kamer.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Bloom Roma
Vanaf€222

Rome, Italië

Bij binnenkomst in dit fleurige hotel voel je jezelf direct welkom door de positieve sfeer die je tegemoet komt. Het bloemenmotief en de vele gevulde vazen zorgen voor een sfeervolle omgeving waar je jezelf kunt terugtrekken na een lange dag in de stad. Begin je dag met een Italiaans ontbijtje in het ontbijtrestaurant van het hotel, zo kun je vol energie op pad en alle hoogtepunten van de stad ontdekken. De kamers van het Bloom Hotel Rome zijn sfeervol ingericht en bieden de ruimte en faciliteiten die ervoor zorgen dat kunt ontspannen tijdens een stedentrip Rome. Het hotel is prettig gelegen buiten het historische centrum, echter zijn het centrum en alle bezienswaardigheden snel te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. Station Roma San Pietro ligt op ca. 5 minuten loopafstand, vanaf hier reis gemakkelijk naar overige delen van de stad. Verschillende bars en restaurants liggen op korte afstand van het hotel, ideaal! - Je bereikt het centrum van Vaticaanstad op ca. 15 minuten loopafstand- Belangrijke hoogtepunten als de Engelenburcht, Campo de' Fiori en Piazza Navona liggen op slechts 1 kilometer afstand van het hotel- Het hotel bevindt zich in het groene hart van RomeMet het openbaar vervoer in Rome:Maak gebruik van de drie metrolijnen óf het uitgebreide netwerk aan stadsbussen, zo verplaats je jezelf gemakkelijk en snel door de stad.- Station Roma San Pietro ligt op ca. 5 minuten loopafstand- In de nabije omgeving van het hotel vind je verschillende bushaltesMet het vliegtuig naar Rome:Wanneer je naar Rome reist kun je op twee luchthavens landen, luchthaven Roma Ciampino en Roma-Fiumicino.- Reis vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer naar het hotel. Stap op de bus en trein, houdt er rekening mee dat je moet overstappen.- Of boek een transfer bij, zo reis je vanaf de luchthaven gemakkelijk en snel naar het hotel.Met de (huur)auto:Het is mogelijk de (huur)auto te parkeren bij het hotel, parkeerkosten ca. €15,00 per dag. - Om dit hotel te reserveren dient minimaal één reiziger 18 jaar of ouder te zijn. De comfortabele kamers zijn modern ingericht en beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Tv- Kluisje- Minibar- Koffie- en theefaciliteiten- Airconditioning- Badkamer met bad of douche, toilet en föhn - Uitzicht op de tuin of binnenplaatsDe superior kamers zijn ruimer ingericht en beschikken over een balkon of uitzicht op de tuin.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Navona Palace Luxury Inn.
Vanaf€238

Rome, Italië

Navona Palace Luxury Inn is, zoals de naam al zegt, een luxe 4-sterrenhotel in de prachtige wijk Centro Storico. De centrale ligging is ideaal voor jouw stedentrip naar Rome! In het hotel kun je genieten van de vele faciliteiten die het hotel biedt. Zo kun je in Bar del Fico genieten van een heerlijk drankje of tot rust komen in het wellnesscentrum met onder andere een heerlijke sauna. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van vele faciliteiten voorzien. In de ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijt buffet. Je kunt alles uit je dag halen doordat het hotel op slechts een paar minuten de belangrijkste Romeinse monumenten ligt. Het hotel bevindt zich in een bruisende omgeving met diverse winkels, restaurants en barretjes. - Navona Palace Luxury Inn ligt middenin de prachtige wijk Centro Storico. - Deze wijk zit vol leuke winkels en restaurants.- Prachtige bezienswaardigheden zoals het Piazza Navona liggen op loopafstand vanaf het hotel.Met het openbaar vervoer:- De dichtstbijzijnde bushalte C.So Vittorio Emanuele/Tassoni ligt op ca. 4 minuten loopafstand.- De dichtstbijzijnde tramhalte Arenula/Cairoli ligt op ca. 15 minuten loopafstand.Met het vliegtuig naar Rome:- Vanaf luchthaven Roma-Fiumicino reis je met het openbaar vervoer in ca. 1 uur naar het hotel. - Vanaf luchthaven Roma-Ciampino reis je met het openbaar vervoer in ca. 1 uur en 15 minuten naar het hotel.Met de (huur)auto:Er is geen parkeergelegenheid bij het hotel. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van de volgende faciliteiten:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Tv- Minibar- Koffie- en theezetfaciliteiten- Kluisje- Airconditioning- Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhnDe 3-persoonskamer en suite voor 4 personen hebben een extra slaapbank.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ariston
Vanaf€192

Rome, Italië

Dit sfeervolle hotel behoort tot een van de beste viersterrenhotels in de buurt van Termini en de basiliek van Santa Maria Maggiore. De receptie, bar en ontbijtruimte zijn onlangs trendy ingericht. De aanwezige kunstobjecten geven het geheel een artistiek gevoel. Modern en comfortabel ingericht tegen een gunstige prijs. Het uitgebreide en smaakvolle ontbijt is een uitstekend begin van de dag. Dankzij de centrale ligging ben je in een mum van tijd bij de highlights van Rome. In de avond geniet je van een lekker drankje in de mooie bar of ben je nog even actief in de gratis fitnessruimte.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Ripa Roma.
Vanaf€42

Rome, Italië

Een boutique hotel, maar dan net iets anders. Verwacht geen authentiek interieur; hotel Ripa onderscheidt zichzelf door zijn moderne design met bijzondere kunst. De hal met het enorme doorkijk gat laat je vanaf de hoogste verdieping zeker even duizelen. Het hotel biedt een comfortabel verblijf in de ruime kamers. Geniet na een lange dag in de stad van een diner in het restaurant van Hotel Ripa Roma. Hotel Ripa ligt in een rustig gedeelte van de volkse wijk Trastevere. Een steeds meer populaire wijk in Rome, maar wel één die nog authentiek en dorps aanvoelt. Struin lekker rond, aanschouw het echte Italiaanse leven en geniet van een overheerlijke pizza. Dichtbij vind je de rivier de Tiber en in de wijk zal je vele gezellige restaurants vinden. Daarnaast kan je vanuit deze wijk naar het Vaticaan of richting het oude centrum wandelen. - Het hotel ligt in de gezellige, volkse wijk Trastevere- Het Vaticaan ligt op ca. 3,5 km. Loop in ca. 45 minuten hierheen of neem de bus- Het Colosseum vind je op ca. 3 km. Wandel in ca. 35 minuten hierheen of neem de tramOpenbaar vervoer naar het centrum- In de nabije omgeving van het hotel vind je diverse bus- en tramhaltes. - Treinstation Roma Trastevere ligt op ca. 25 minuten loopafstand.Met het vliegtuig naar Rome:- Vanaf luchthaven Roma-Fiumicino reis je met het openbaar vervoer in ca. 45 minuten naar het hotel.- Vanaf luchthaven Roma-Ciampino reis je met het openbaar vervoer in ca. 1 uur en 20 minuten naar het hotel.Met de (huur)auto naar hotel Ripa:Er is geen parkeergelegenheid bij het hotel. De moderne kamers beschikken over de volgende faciliteiten:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Tv- Minibar- Kluis- Airconditioning- Gratis wifi- Badkamer met bad of douche, toilet en föhnDe superior kamers zijn ruimer ten opzichte van de standaard kamer.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Rome Garden
Vanaf€259

Rome, Italië

De Italiaanse hoofdstad Rome is een topbestemming voor de fans van stedentrips. Deze metropool heeft zo'n 3,3 miljoen inwoners en biedt een ongelofelijke diversiteit aan bezienswaardigheden die je niet mag missen. De stad is eigenlijk één groot openluchtmuseum, waarbij je vrijwel continu op een prachtig historisch bouwwerk stuit. Rome is vrij compact, waardoor je de belangrijkste bezienswaardigheden goed te voet kunt verkennen. Ook qua eten is Rome een geweldige optie voor een stedentrip. Combineer de prachtige oude gebouwen met de Italiaanse cuisine, beter kan niet toch?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Turner
Vanaf€369

Rome, Italië

Een culturele stad met veel historie, dat is wat de prachtige stad Rome je te bieden heeft! Tijdens je stedentrip verblijf je in het 4*-Hotel Turner dat is gelegen aan de rand van de binnenstad. Als hoofdstad van het Romeinse Rijk is er dan ook veel te beleven in de stad en hoef jij je geen moment te vervelen. Dé must see van de stad is het Colosseum en mag je dan ook echt niet missen tijdens je bezoek. Het amfitheater komt nog uit het Romeinse Rijk en werd gebouwd in het jaar 80 na christus. Buiten het Colosseum is er nog veel meer om te doen en te zien in de stad. Zo bezoek je het Pantheon, een van de vele kerken of laat je je verrassen door de vele winkelstraten in de stad. In de loop van de dag zoek je een heerlijk plekje uit op het terras en geniet je van een bakje koffie.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Monti Palace
Vanaf€217

Rome, Italië

Het Monti Palace is een modern viersterren hotel dat centraal in Rome. Vanaf het dakterras in het Monti heb je een geweldig uitzicht over de stad. Hier overnacht je in zeer comfortabele kamers die modern zijn ingericht en voorzien zijn van gratis WiFi. Hier vind je het Colosseum en het Forum Romanum op loopafstand. Een geweldig hotel, met een geweldige locatie!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Concordia
Vanaf€156

Rome, Italië

Een hotel in hartje Rome, op loopafstand van de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein. Geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd bij één van de vele restaurants die de stad biedt. Na thuiskomst geniet je op het dakterras nog even van de adembenemende uitzicht over de stad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
La Fenice
Vanaf€156

Rome, Italië

Dit kleinschalige hotel ligt midden in het historische centrum van Rome. Begin de dag met een heerlijk ontbijt op het dakterras met geweldig uitzicht over de stad. Daarna wandel je in no time naar alle populaire bezienswaardigheden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Aparthotel Adagio Rome Vatican
Vanaf€39

Rome, Italië

De appartementen van Adagio Rome Vatican liggen in een rustgevend en groen deel van Rome. Het park Pineto ligt dan ook zowat in de achtertuin. Dit is een heerlijke plek om te ontspannen tijdens een picknick of wandeling. En als je de stad wilt ontdekken, ligt het treinstation om de hoek. In iets meer dan een half uur bereik je het oude centrum van de historische stad Rome.De appartementen zijn ruim opgezet en netjes ingericht. Van een complete keuken tot een ruime badkamer: alles is aanwezig om je een fijn verblijf te bieden. In de zomermaanden kan je afkoelen in het prachtige buitenzwembad.Positieve beoordelingen krijgt Adagio Rome Vatican door onder andere de combinatie van een rustige ligging en toch dichtbij de highlights van Rome. Men waardeert daarnaast de moderne kamers en het heerlijke zwembad in de zomermaanden. Tot slot maakt het vriendelijk personeel jouw stedentrip compleet. - Voor de reizigers die willen ontsnappen uit de drukke binnenstad van Rome is het complex Adagio Rome Vatican een goede keuze.- Het park Pineto ligt op steenworp afstand.- Het treinstation Balduina en verschillende busstations liggen om de hoek.Openbaar vervoer naar het centrum:- Station Roma Balduina ligt op slechts 50 meter loopafstand.- Het Colosseum is in ca. 40 minuten te bereiken met het openbaar vervoer. Je hebt verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld 2 haltes met de trein en dan met 2 verschillende metro's. Je hoeft nog maar ca. 250 meter te lopen naar dit prachtige bouwwerk in Rome.Met het vliegtui- Luchthaven Roma-Fiumicino ligt op iets meer dan een uur afstand van Adagio Rome Vatican. - De reistijd vanaf luchthaven Ciampino is met het openbaar vervoer ca. 1 uur en 10 minuten. Met de auto:- Het appartementencomplex Adagio Rome Vatican beschikt over eigen parkeergelegenheid. De kosten hiervoor zijn ca. € 12,- per dag. Dit betaal je ter plaatse. - Inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak (dagelijkse schoonmaak 1-3 nachten verblijf, verblijf 4-6 (geen schoonmaak, wel eindschoonmaak inclusief), 7 tot 10 nachten 1x schoonmaak). - Om dit hotel te reserveren dient minimaal één reiziger per kamer op de dag van vertrek 18 jaar of ouder te zijn. De comfortabele kamers van Aparthotel Adagio Rome Vatican beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Tv- Kluisje- Airconditioning- Balkon - Badkamer met bad of douche, toilet en föhn

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?