Stedentrip Rome

Stedentrip Rome: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 1265 stedentrips naar Rome, Italië.

bekijken

Rome Italië

Ontdek de Golf van Napels en Calabrië
Vanaf€1.173

Ontdek de Golf van Napels en Calabrië

Rome was in 2018 de meest populaire bestemming voor een citytrip. Deze Italiaanse hoofdstad kent tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Colosseum, het Pantheon en de Trevi Fontein. Daarnaast staat Rome bekend om de gezellige terrasjes, vele winkels, uitgaansgelegenheden en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

1. Rome: kenmerken

Barberini
Vanaf€317

Barberini

Rome is bijna 2800 jaar oud en kent maar liefst 49 bezienswaardigheden die geregistreerd zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zal je daarom niet verbazen dat Rome behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad trekt jaarlijks meer dan 7 miljoen internationale toeristen. Ga je op citytrip naar Rome? Misschien een week of een lang weekend? De kenmerken van de hoofdstad van Italië vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje gezet.

Rome

RomeItalië

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
2.800.000
Valuta
Euro
Taal
Italiaans
 • Prijsniveau
 • Reisperiode winter
 • Reisperiode lente
 • Reisperiode zomer
 • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig135 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken Rome

Land Italië
Inwonersaantal Rome 2,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 7,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Italiaans
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 1615 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Mediterraans
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Het meest bekende bouwwerk van Rome: het Colosseum

Colosseum Rome

Denk je aan Rome, dan denk je aan het Colosseum. Dit indrukwekkende bouwwerk is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Sinds juli 2017 behoort het tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. In het Colosseum vonden vroeger gladiatorengevechten plaats, maar ook gevechten met wilde dieren en andere spelen. Soms werd de gehele arena gevuld met water om zeegevechten na te bootsen. Het ronde theater bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers. Geschat wordt dat er 700.000 gladiatoren gestorven zijn in de arena.

Het Colosseum is een indrukwekkend stukje historie uit de Romeinse tijd. Vlakbij het Colosseum liggen het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. De drie bezienswaardigheden kun je eventueel op dezelfde dag bezoeken.

3. Het oude centrum van Rome: Forum Romanum 

Forum Romanum Rome

Otivm Hotel.
Vanaf€202

Otivm Hotel

Naast het beroemde Colosseum is ook het Forum Romanum een echte must-see tijdens een citytrip naar Rome. Het Forum Romanum vormde in de oudheid het centrum van Rome. Het was centrale plek in de stad voor optochten, markten, gladiatorengevechten en andere spelen, strafzaken en toespraken. Het Forum Romanum ligt in het centrum van Rome. Een ticket voor het Forum Romanum is ook geldig voor het Colosseum en de Palatijnheuvel.

4. Bezienswaardigheden Rome: Palatijn Heuvel

Camping Village Flaminio

Camping Village Flaminio

De Palatijn is een van de zeven heuvels in Rome en ligt naast het Forum Romanum. Hier vind je indrukwekkende ruines van paleizen en tempels. Vooral de keizerlijke woning van Augustus is uitstekend bewaard gebleven. Ook de Domus Tiberiana is een mooi voormalig wooncomplex om te bezoeken. In het museum van de Palatijn kun je opgravingen bewonderen. De Palatijn kent niet alleen prachtige ruines, maar ook mooie groene tuinen. Zo kun je heerlijk wandelen in de beroemde Farnesische Tuinen met fraaie bomen.

5. Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaanstad RomeVaticaanstad

Hotel Des Artistes
Vanaf€137

Hotel Des Artistes

Tijdens een citytrip naar Rome mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De paus staat aan het hoofd van deze dwergstaat. Vaticaanstad vind je in het centrum van Rome en staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten. Denk aan het Apostolisch Paleis waar de paus woont, het beroemde Sint-Pietersplein, de diverse Vaticaanse musea en de Sint-Pietersbasiliek. 

De Sint-Pieter is een bekende basiliek in Vaticaanstad

Ambasciatori Palace
Vanaf€813

Ambasciatori Palace

De Vaticaanse musea is een groep musea in de Apostolische paleizen. Het is mogelijk om hier de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen. Een aantal belangrijke kunstwerken zijn bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, de Kaartengalerij, de Laocon-groep, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek. De Sint-Pietersbasiliek is een van de grootste basilieken van Italië. Je vindt hier diverse beelden en schilderingen die de moeite van het bekijken absoluut waard zijn. Elke versiering heeft bovendien een symbolische waarde en eigen verhaal.

6. Rome als filmset: Trevi Fontein en de Spaanse Trappen

Trevi Fontijn RomeTrevi Fontijn

Otivm Hotel.
Vanaf€202

Otivm Hotel

Tijdens een stedentrip naar Rome kom je er al snel achter. Rome is de stad van de fonteinen. De grootste en meest bekende fontein is de Trevi Fontein van maar liefst 30 meter hoog en 20 meter breed. De Trevi Fontein is beroemd geworden door een aantal films, zoals de klassieker La Dolce Vita en Angels en Demons naar het boek van Dan Brown. Als je een munt over jouw schouder in de fontein gooit, dan kom je nog een keer terug naar Rome. Althans, dat is het gezegde. De fontein is een bekende trekpleister in Rome en ligt dan ook vaak vol met munten. Het geld wordt wekelijks opgevist en aan een goed doel geschonken. In 2016 werd 1,4 miljoen euro uit de fontein gehaald.

De Trevi Fontein vormt het decor in de film La Dolce Vita

Camping Village Flaminio

Camping Village Flaminio

Ook de beroemde Spaanse Trappen zijn regelmatig te zien in films. De meeste bekende film is de klassieker Roman Holiday met Audrey Hepburn. Ook in recentere films als The Talented Mr. Ripley en When in Rome komen de beroemde trappen voor. De Spaanse Trappen in Rome zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sactis en gebouwd tussen 1723 en 1726. De trappen bevinden zich rondom de kerk Trinita dei Monti. De afstand van de Spaanse Trappen tot de Trevi-fontein is 500 meter.  

7. Villa Borghese & Galleria Borghese

Villa Borghese RomeVilla Borghese

H10 Roma Citta, Rome, Latium, Italië.
Vanaf€706

H10 Roma Citta, Rome, Latium, Italië

Villa Borghese is een van de parken die Rome rijk is. Tijdens een citytrip naar Rome kun je in dit park even uitrusten van alle indrukken. Villa Borghese leent zich uitstekend voor een wandeling, hardlooproute of fietstocht. In het midden van het park ligt een grote vijver. Je kunt hier een roeibootje huren. Voor kinderen zijn er rondom de vijver verschillende speeltuinen te vinden. Daarnaast beschikt het park over een dierentuin, prachtige beelden en fonteinen en diverse musea.

Galleria Borghese is bijvoorbeeld een bekend museum met kunst uit de Renaissance. GNAM (Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea) is een modern museum met kunst van de afgelopen 200 jaar. Denk aan van Gogh, Mondriaan en Monet.

8. Centro Storico: Pantheon, Piazza Navona & Campo de Fiori

Pantheon Rome Pantheon

Hotel Des Artistes
Vanaf€137

Hotel Des Artistes

Het historische centrum van Rome is een wijk voor echte stad liefhebbers. Het zogenaamde Centro Storico is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt in het historische centrum bezienswaardigheden zoals het Pantheon. Het Pantheon is een antieke tempel. Het is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld en al eeuwenlang in gebruik als Room-Katholieke kerk. Daarnaast wemelt het in Centro Storico van de gezellige winkeltjes, koffiebars en restaurantjes. De ideale plek om souvenirs te kopen en neer te strijken op een terrasje.

Rome kent veel prachtige pleinen, waaronder het Piazza Navona en Campo de Fiori in Centro Storico. Tijdens de Romeinse tijd was het piazza Navona een atletiekbaan met omliggende tribunes.

Piazza Navona RomePiazza Navona

Otivm Hotel.
Vanaf€202

Otivm Hotel

De tribunes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor huizen. Op het Piazza Navona vind je de beroemde kerk Sant Agnese in Agone en een drietal indrukwekkende fonteinen. De Campo de Fiori betekent in het Nederlands bloemenveld. Dit plein in het historische centrum van Rome dankt zijn benaming aan de oorspronkelijke bloemrijke weide in de Romeinse wijk Parione. De naam is tegenwoordig nog steeds toepasselijk. Wekelijks vindt hier namelijk een bloemenmarkt plaats.

Campo de fioriCampo de Fiori

9. Musea bezoeken in Rome tijdens de citytrip: MAXXI en Centrale Montemartini

In 2010 opende het Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo, afgekort MAXXI haar deuren. MAXXI is het eerste nationale museum voor moderne kunst in Italië. Niet alleen de kunst is bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw. Het is een ontwerp van de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid. Je kunt een tocht maken langs grote namen in de hedendaagse kunst. Denk aan Andy Warhol, Piero Manzoni en Giulio Paolini.

Centrale Montemartini is een bijzonder museumcomplex met werken uit het depot van de Capitolijnse Musea. De kunstwerken staan tentoongesteld in een oude elektriciteitscentrale. De antieke beelden van marmer staan prachtig tussen de imposante machines.

10. Beleef het nachtleven van Rome in de hippe wijk Testaccio

Hotel Roma Luxus
Vanaf€721

Hotel Roma Luxus

Testaccio is een volkswijk in Rome waar vroeger slachthuizen stonden. Tegenwoordig is het een populaire trekpleister in de Italiaanse hoofdstad. Elke zondag kun je slenteren over 2 kilometer lange markt langs de Tiber. Er is ruime keuze uit zowel nieuwe als tweedehands spulletjes. Daarnaast vind je in een van de oudere slachthuizen een museum voor moderne kunst: MACRO. Waar Testaccio bekend om staat is het heerlijke eten. In de Ochtend kun je verse producten kopen op de overdekte markt. Daarnaast zijn er allerlei restaurants waar je tot s avonds laat kunt genieten van de lekkerste hapjes. Van luxe restaurants voor echte fijnproevers tot volkse barretjes.

Het uitgaansleven van Testaccio is echt de moeite waard. Je vindt in de wijk diverse trendy clubs, discotheken en ristobars. Een ristobar is een restaurant waar je kunt dineren en dansen. De muziek is divers: housemuziek, R & B, hiphop, Indie, alternatief, elektro en nog veel meer. Je kunt je in Testaccio vermaken tot het ochtendgloren. De Akab Club in Testaccio is bijvoorbeeld erg populair en trekt veel jonge toeristen (tussen de 20 en 30 jaar). ConteStaccio is leuke bar waar je kunt geniet van live muziek. Het publiek bestaat hier veelal uit kunstenaars en liefhebbers van punk en alternatief.

11. De historische ruines van Ostia Antica

Ostia Antica

Raganelli.
Vanaf€232

Raganelli

Ostia Antica was ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome en lag direct aan zee. Tegenwoordig is de stad gelegen aan de riviermonding van de Tiber. Door verzanding bevindt de Tyrreense zee zich nu enkele kilometers verderop. Ostia Antica werd regelmatig vernieuwd in de Romeinse tijd. Nieuwe gebouwen werden daarbij gewoon bovenop de oude vervallen gebouwen neergezet. Sinds de vierde eeuw na Christus is de stad verlaten. Bewoners trokken toen weg vanwege malaria. De historische ruines van Ostia Antica zijn zeker een bezoekje waard.

12. Genieten van de Italiaanse charme in de straten van de wijk Trastevere

Trastevere is een wijk in Rome ten zuiden van Vaticaanstad. Het heeft het karakter van een klein dorp met smalle straatjes en middeleeuwse huisjes. Trastevere kent vele uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven. De wijk mag zich een van de gezelligste en populairste wijken van Rome noemen. In Trastevere is genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Apothekersmuseum, Villa Farnesina, het Museo di Roma, de vlooienmarkt in Porta Portese of het fraaie park Borgo.

Vlooienmarkt Porta Portese in de wijk Trastevere

TH Roma - Carpegna Palace.
Vanaf€281

TH Roma - Carpegna Palace

In Trastevere vind je de oudste Maria kerk van Rome. Deze Basiliek van Santa Maria Maggiore op het kerkplein vormt het centrum van de wijk. De basiliek is een van de vier pauselijk kerken. Binnen kun je genieten van mooie mozaieken, schilderingen en beelden.

13. Vesuvius en Pompei

Pompeii Italië

Ontdek de Amalfikust en Golf van Napels
Vanaf€951

Ontdek de Amalfikust en Golf van Napels

Een van de hoogtepunten van een citytrip naar Rome is een bezoek aan de Vesuvius en het stadje Pompeii. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. De krater op 1000 meter hoogte is te bereiken met de auto en een goedkoop pendelbusje. Je kunt ook een wandeling maken naar de top van de vulkaan. Pompeii is een historisch dorp dat ongeveer 700 jaar voor Christus onder het as is bedolven na een uitbarsting van de Vesuvius. De stad is een de beste bewaarde historische monumenten uit dit verre verleden.

Door de aslaag is de bebouwing in zeer goede staat gebleven. De ruines van Pompeii zijn niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook vind je in het dorp afgietsels van overleden personen. Verspreid door Pompeii vind je diverse mooie uitzichtpunten over de stad en de vulkaan. Pompeii ligt overigens niet in de buurt van Rome. Voor een bezoek aan Pompeii kun je een volledige dag uittrekken. Het is ongeveer 250km rijden vanaf Rome.

14. Restaurants, winkels & uitgaansgelegenheden

Restaurants ROme

Hotel De Russie.
Vanaf€4.230

Hotel De Russie

In Rome kun je heerlijk eten. Op elk tijdstip van de dag. De Italiaanse keuken staat garant voor lekkere gerechten. Vleesgerechten, Italiaanse pizza, kaasplankjes, bruschetta's en nog veel meer. Ook kun je uiteraard genieten van heerlijke wijnen en Italiaans ijs. Winkels vind je ook genoeg in Rome. De grote bekende warenhuizen, kleine souvenirwinkeltjes, delicatessen zaakjes, dure winkels van bekende designers. Bekende winkelstraten zijn bijvoorbeeld Via Condotti en Via del Corso. Er zijn ook regelmatig markten in verschillende wijken van Rome.

Galleria Alberto Sordi is een schitterend overdekt winkelcentrum in Rome. Het is vernoemd naar een beroemde Romeinse acteur. Je vindt hier verschillende leuke winkels, koffiebars en een restaurant. De Art Nouveau bouwstijl en het glazen plafond maken absoluut indruk. Wist je dat het allereerste winkelcentrum in Rome stond? De Mercatus Traiani, de Markten van Trajanus, werden rond 100 na Christus gebouwd. Het complex beschikte over 170 winkels en kantoren, ruimtes voor concerten, een bibliotheek, kroegen en appartementen.

Uitgaan kan prima in Rome. Overal in het centrum vind je clubs, kroegen, discotheken en ristobars. Vooral de wijken Testaccio en Trastevere staan bekend vanwege het uitbundige nachtleven.

15. Rome accommodaties

Village Fabulous.
Vanaf€796

Village Fabulous

In Rome kun je overnachten in verschillende accommodaties. Zo kun je terecht op een van de vele campings buiten de stad. Goedkoop en weg van de drukte van de stad. Zit je liever middenin het centrum, zodat je eenvoudig alle bezienswaardigheden van Rome kunt bereiken? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Van eenvoudige pensions tot luxe sterrenhotels met uitgebreide wellness. Elke accommodatie heeft zijn eigen prijskaartje. Een nachtje op de camping in een klein koepeltentje kost weinig. Voor een nacht in normaal hotel betaal je tussen de 50 en 100 euro. Voor een zeer luxe hotel ben je tussen de 100 en 500 euro kwijt. Hoe luxer, hoe duurder.

Penke Leuk weetje: Hotel Sole al Pantheon is het oudste hotel van Rome en zelfs bijna het oudste hotel in Italië. Het is in 1467 gebouwd.

16. Rome: bereikbaarheid

Op citytrip naar Rome? Dan kun je het beste het vliegtuig pakken. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in een uur of twee direct naar Rome. Je kunt al een vliegticket boeken voor enkele tientjes. Er zijn twee vliegvelden in Rome: Fiumicino en Ciampino. Beide vliegvelden liggen niet ver van het centrum. Ook met de trein of met de auto naar Rome is mogelijk. Je bent dan wel veel langer onderweg dan met het vliegtuig. Voor een korte citytrip of lang weekend Rome is dit niet ideaal. De afstand van Utrecht tot Rome is ruim 1600 kilometer. De reistijd met de auto bedraagt ongeveer 16 uur. Met de trein kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 18 uur.

Ben je eenmaal aangekomen in Rome, dan kun je jezelf verplaatsen met de metro, de bus of de benenwagen. Of verken de stad op twee wielen en huur een fiets of Vespa.

17. Tips en tricks als je een week of weekend op citytrip gaat naar Rome

Hieronder delen we enkele tips, tricks en weetjes met je voor citytrip naar Rome.

 • Beste reisperiode: Rome kan in de zomer erg warm zijn. Tijdens een zomerse citytrip naar Rome is het dan ook verstandig om een luchtige kleding, een zonnebril en zonnebrand in te pakken. Qua temperaturen zijn de lente en de herfst betere maanden voor een week of weekend naar Rome.
 • Goede schoenen: Tijdens een week of weekend Rome loop je heel wat af. Draag daarom stevige en comfortabele schoenen.
 • Prijsniveau: Het prijsniveau in Rome is prima. Op gebied van zowel restaurants, winkels, bezienswaardigheden, accommodaties en uitgaansgelegenheden is er voor ieder budget genoeg te kiezen.
 • Wachtrijen: Rome is een trekpleister voor toeristen. Bij veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Colosseum en het Vaticaans museum, staan dan ook vaak lange wachtrijen. Tips voor een citytrip naar Rome: Ga mee met een georganiseerde rondleiding bij bezienswaardigheden. Je ziet dan de belangrijkste highlights en gidsen hoeven niet in de rij te staan. Een andere optie is om online een ticket te kopen, zodat je direct door kunt lopen.
 • Openbaar vervoer: Je kunt kiezen voor een Roma Pass. Met deze pas kun je 3 dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook heb je toegang tot twee bezienswaardigheden waar je bovendien niet in de rij hoeft te staan.
 • Museum pas: Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de Omnia Rome & Vatican Pass. Met deze pas heb je toegang tot het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pietersbasiliek. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op andere bezienswaardigheden in Rome.
 • Fontijnen: Let op dat het niet de bedoeling is om verkoeling te zoeken in een van de fonteinen van Rome. Hiervoor geldt een zero tolerance beleid. Je mag zelfs niet op de rand van een fontein zitten of je handen in het water steken. Boetes kunnen oplopen tot honderden euro's per persoon.
 • De beste reisperiode voor Rome zijn de herfst en de lente. In de lente zijn de temperaturen vaak aangenaam en de stadsparken staan mooi in bloei. In het najaar is het meestal ook heerlijk weer. Rome is ook prachtig in de zomer en winter. In de zomer kan het wel onaangenaam heet zijn. En in de winter is het soms zeer koud en kil. 

18: Boek een stedentrip naar Rome

Hotel Apogia Lloyd
Vanaf€720

Hotel Apogia Lloyd

Rome is een eeuwenoude stad met veel historische bezienswaardigheden. Het is een prachtige stad om te bezoeken als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Daarnaast biedt Rome ook veel gezelligheid in de vorm van restaurants, winkelstraten, markten, barretjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Boek een citytrip van een week of weekend naar Rome! Genieten gegarandeerd!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Stedentrips Aanbiedingen Rome, Italië

Vanaf€281

Rome, Italië

Verblijven in een aangename accommodatie in Rome? Hotel TH Roma - Carpegna Palace is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 166 reizigers beoordelen Hotel TH Roma - Carpegna Palace gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel TH Roma - Carpegna Palace, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel TH Roma - Carpegna Palace vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€232

Rome, Italië

Verblijven in een aangename accommodatie in Rome? Hotel Raganelli is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 155 reizigers beoordelen Hotel Raganelli gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Raganelli, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Raganelli vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€317

Rome, Italië

Verblijven in een aangename accommodatie in Rome? Hotel Barberini is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 2852 reizigers beoordelen Hotel Barberini gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Barberini, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Barberini vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€813

Rome, Italië

Verblijven in een aangename accommodatie in Rome? Hotel Ambasciatori Palace is een luxe 5-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 197 reizigers beoordelen Hotel Ambasciatori Palace gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Ambasciatori Palace, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Ambasciatori Palace vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€274

Rome, Italië

Verblijven in een aangename accommodatie in Rome? Hotel Artis is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 226 reizigers beoordelen Hotel Artis gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Artis, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Artis vandaag nog!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€137

Rome, Italië

Hotel Des Artistes is gelegen in een rustige wijk met diverse eetgelegenheden. Op minder dan 10 minuten loopafstand ligt metrostation Termini, vanaf dit centrale punt reis je gemakkelijk en snel naar de hoogtepunten van Rome.Hotel Des Artistes heeft een klassieke uitstraling en is ingericht met antieke meubels. In de kamers hangen verschillende schilderijen en andere kunstvoorwerpen. Op het dakterras kun je 's ochtends genieten van een heerlijk ontbijtje en 's avonds kiezen voor een verfrissend drankje. - Gelegen in de bruisende oude binnenstad.- Diverse openbaar vervoersmogelijkheden liggen in de nabij omgeving van het hotel.- Universiteit La Sapienza ligt op ca. 5 minuten wandelen.Openbaar vervoer:- Metrostation Castro Pretorio op ligt ca. 200 meter loopafstand.- Trein-, metro en busstation Termini ligt op minder dan 10 minuten wandelen.Met het vliegtui- Vanaf Luchthaven Roma Ciampino reis je met het openbaar vervoer in ca. 40 minuten naar het hotel. - Luchthaven Roma-Fiumicino is met het openbaar vervoer in ca. 55 minuten te bereiken.Met de (huur)auto:- Er is geen parkeergelegenheid bij het hotel. De klassieke of standaard kamers beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Televisie- Telefoon- Minibar- Kluisje- Airconditioning- Badkamer met bad of douche, toilet en föhnJe kunt ook kiezen voor een annex kamer, deze liggen in het bijgebouw naast het hoofdgebouw (alle faciliteiten zijn in het hoofdgebouw gevestigd).

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€951

Rome, Italië

De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste kusten van Europa, en terecht. Schitterende panoramische uitzichten en pastelkleurige dorpjes maken van deze kust met recht een geliefde vakantiebestemming. Tijdens deze reis verblijft u de eerste 4 nachten op het Sorrentijnse schiereiland, gelegen aan de Golf van Napels. U ziet de vulkaan de Vesuvius al van verre liggen. Als uitvalsbasis kozen we voor Massa Lubrense of Sant'Agata, niet ver van Sorrento. Vervolgens gaat de reis verder naar de Amalfikust. U verblijft 3 nachten in Minori, een typisch Zuid-Italiaanse kustplaats met schilderachtige gelegen huisjes. Het stadje ligt op romantische wijze ingeklemd tussen de bergen en de zee.Wilt u op een duurzame manier de Amalfikust in combinatie met Puglia ontdekken kijk dan ook eens bij de 12-daagse Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust en reis vanuit Nederland per trein naar Puglia, een unieke manier van reizen!  - Sorrento- Vesuvius en Pompeï- Capri- Positano- Amalfi - Ravello- Paestum U overnacht in comfortabele 3-sterrenhotels in een standaard kamer zonder balkon. De geselecteerde hotels beschikken niet over kamers met zeezicht. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.Het kan voorkomen dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gemaakt, waarbij eerst 3x in Minori overnacht wordt en vervolgens 4x in Massa Lubrense/Sant'Agata. Mocht dit op uw gekozen reisdatum van toepassing zijn, dan wordt u altijd ruim voor vertrek door ons op de hoogte gebracht.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.173

Rome, Italië

Deze reis combineert de Golf van Napels met de minder bekende regio Calabrië, misschien wel de meest ongerepte en onbedorven streek van het land. Niet zo verwonderlijk, want het is een ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen. Daarnaast beschikt Calabrië over een imposante kustlijn, met een azuurblauwe zee en witte stranden soms verscholen in kleine baaien of rotsinhammen. Authenticiteit is hier nog troef. Rustzoekers kunnen hun hart ophalen in het ruige binnenland met hoog gelegen pittoreske dorpjes. Ook gaat de route langs de archeologische opgravingen in Paestum, de beroemde Amalfikust en Morano Calabro; het ruige binnenland van Calabrië. - 2x Hotel Diana in Pompeï - 2x Park Hotel San Severino in omgeving Salerno- 2x Hotel Cristina in Diamante - 3x Hotel Calabrisella in Capo Vaticano- 1x Park Hotel Severino in omgeving Salerno - Sorrento of boottocht Capri- Pompeï en Vesuvius- Amalfikust- Paestum- Diamante- Pizzo- Tropea en Capo Vaticano- Boottocht Eolische eilanden- Morano Calabro Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. De meeste hotels beschikken over een zwembad, dit kunnen wij echter niet in elke accommodatie garanderen. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€264

Rome, Italië

Hotel Canada is de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Rome. Vanwege de centrale ligging van het hotel zijn de stadsfaciliteiten goed te bereiken. De openbaarvervoersmogelijkheden, op ca. 2 minuten loopafstand van het hotel, zorgen ervoor dat omliggende bezienswaardigheden goed te bereiken zijn. De kamers van het hotel hebben een sfeervolle inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. Begin de dag in het ontbijtrestaurant, hier kom je direct in Italiaanse sferen. Om de dag af te sluiten kun je een drankje halen in de bar van Hotel Canada, drink deze vervolgens op het terras leeg. - Hotel Canada ligt in het stadshart van Rome.- De Trevifontein ligt op ca. 30 minuten loopafstand.- Rondom het hotel vind je sfeervolle, typisch Italiaanse straten. Openbaar vervoer:- Op ca. 2 minuten loopafstand vind je metrostation Castro Pretorio.- Het Colosseum ligt op ca. 18 minuten afstand. De metro heeft een directe verbinding naar het Colosseum.- Op ca. 6 minuten loopafstand vind je National Library.Met het vliegtui- Als je aankomt op luchthaven Roma-Fiumicino kost het ca. 40 minuten om bij Hotel Canada aan te komen. Er is een directe treinverbinding vanaf de luchthaven naar Station Termini. Vanaf hier loop je in ca. 10 minuten naar het hotel.- Luchthaven Ciampino ligt ca. 45 minuten van hotel Canada vandaan. Neem vanaf de luchthaven de shuttlebus richting SIT busstation, vanaf hier is het ca. 5 minuten lopen richting het hotel. Met de (huur)auto:- Openbaar parkeren in de buurt van het hotel. De kamers van Canada zijn comfortabel en authentiek ingericht en beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Telefoon- Televisie- Kluisje- Airconditioning - Badkamer met bad of douche, toilet en föhn

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Vanaf€202

Rome, Italië

De accommodatie ligt op 200 meter van het stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. Het hotel ligt op wandelafstand van de belangrijkste uitgaansgebieden. De bezoekers kunnen de openbare transportmiddelen gemakkelijk bereiken. De bezoekers verblijven op 30. 0 kilometer van de luchthaven. Het etablissement beschikt in totaal over 20 behaaglijke slaapkamers. De gasten kunnen overal gebruik maken van de wifi-verbinding. De receptie van Otivm Hotel is 24 uur per dag geopend. Deze accommodatie beschikt niet over kinderbedjes op aanvraag. De gemeenschappelijke ruimtes van dit etablissement zijn handicapvriendelijk. Wie in deze accommodatie verblijft, kan genieten van de luchthaventransferdienst. Zakenreizigers kunnen gebruik maken van vergaderruimtes, ideaal voor de organisatie van een seminarie of het vieren van een speciale gelegenheid. Het is mogelijk dat voor sommige van bovengenoemde services moet worden bijbetaald.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Rome, Italië

Deze eenvoudige camping verwelkomt u in Via Aurelia - Pineta Sacchetti. De reizigers beschikken binnen een straal van 20 meter over uitstekende vervoersverbindingen die hen in staat stellen de omgeving te verkennen. In totaal staan er 300 eenheden ter beschikking van de gasten. Deze accommodatie werd volledig heringericht in 2014. Het etablissement beschikt ter plaatse over een wifi-internetverbinding. De receptie is de hele dag geopend. hu Roma Camping In Town beschikt niet over kinderbedjes op aanvraag. Dit etablissement is rolstoeltoegankelijk. Er is -1 handicapvriendelijke gastenkamer beschikbaar. Wie in deze accommodatie verblijft, kan gebruik maken van de parkeerruimte. Daarenboven heeft dit etablissement milieuvriendelijke maatregelen getroffen om de impact op het milieu te minimaliseren en is het in het bezit van een certificering. Wie in dit etablissement verblijft, kan gebruik maken van de luchthaventransferdienst. Zakenreizigers zullen de beschikbare zakelijke voorzieningen in dit etablissement zeer op prijs stellen. Het is ideaal voor de organisatie van evenementen. Wie in deze accommodatie verblijft, kan genieten van de entertainmentopties van het etablissement. Het is mogelijk dat voor sommige van bovengenoemde services moet worden bijbetaald.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?