Stedentrip Rome

Stedentrip Rome: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 304 stedentrips naar Rome, Italië.

bekijken

Rome Italië

Rome was in 2018 de meest populaire bestemming voor een citytrip. Deze Italiaanse hoofdstad kent tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Colosseum, het Pantheon en de Trevi Fontein. Daarnaast staat Rome bekend om de gezellige terrasjes, vele winkels, uitgaansgelegenheden en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

1. Rome: kenmerken

Rome is bijna 2800 jaar oud en kent maar liefst 49 bezienswaardigheden die geregistreerd zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zal je daarom niet verbazen dat Rome behoort tot de 30 meest bezochte steden ter wereld. De stad trekt jaarlijks meer dan 7 miljoen internationale toeristen. Ga je op citytrip naar Rome? Misschien een week of een lang weekend? De kenmerken van de hoofdstad van Italië vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje gezet.

Rome

RomeItalië

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
2.800.000
Valuta
Euro
Taal
Italiaans
 • Prijsniveau
 • Reisperiode winter
 • Reisperiode lente
 • Reisperiode zomer
 • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig135 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken Rome

Land Italië
Inwonersaantal Rome 2,8 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 7,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 2 uur en 15 minuten
Valuta Euro
Taal Italiaans
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 1615 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Mediterraans
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Het meest bekende bouwwerk van Rome: het Colosseum

Colosseum Rome

Denk je aan Rome, dan denk je aan het Colosseum. Dit indrukwekkende bouwwerk is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Sinds juli 2017 behoort het tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. In het Colosseum vonden vroeger gladiatorengevechten plaats, maar ook gevechten met wilde dieren en andere spelen. Soms werd de gehele arena gevuld met water om zeegevechten na te bootsen. Het ronde theater bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers. Geschat wordt dat er 700.000 gladiatoren gestorven zijn in de arena.

Het Colosseum is een indrukwekkend stukje historie uit de Romeinse tijd. Vlakbij het Colosseum liggen het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. De drie bezienswaardigheden kun je eventueel op dezelfde dag bezoeken.

3. Het oude centrum van Rome: Forum Romanum 

Forum Romanum Rome

Naast het beroemde Colosseum is ook het Forum Romanum een echte must-see tijdens een citytrip naar Rome. Het Forum Romanum vormde in de oudheid het centrum van Rome. Het was centrale plek in de stad voor optochten, markten, gladiatorengevechten en andere spelen, strafzaken en toespraken. Het Forum Romanum ligt in het centrum van Rome. Een ticket voor het Forum Romanum is ook geldig voor het Colosseum en de Palatijnheuvel.

4. Bezienswaardigheden Rome: Palatijn Heuvel

De Palatijn is een van de zeven heuvels in Rome en ligt naast het Forum Romanum. Hier vind je indrukwekkende ruines van paleizen en tempels. Vooral de keizerlijke woning van Augustus is uitstekend bewaard gebleven. Ook de Domus Tiberiana is een mooi voormalig wooncomplex om te bezoeken. In het museum van de Palatijn kun je opgravingen bewonderen. De Palatijn kent niet alleen prachtige ruines, maar ook mooie groene tuinen. Zo kun je heerlijk wandelen in de beroemde Farnesische Tuinen met fraaie bomen.

5. Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaanstad RomeVaticaanstad

Tijdens een citytrip naar Rome mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De paus staat aan het hoofd van deze dwergstaat. Vaticaanstad vind je in het centrum van Rome en staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten. Denk aan het Apostolisch Paleis waar de paus woont, het beroemde Sint-Pietersplein, de diverse Vaticaanse musea en de Sint-Pietersbasiliek. 

De Sint-Pieter is een bekende basiliek in Vaticaanstad

De Vaticaanse musea is een groep musea in de Apostolische paleizen. Het is mogelijk om hier de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen. Een aantal belangrijke kunstwerken zijn bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, de Kaartengalerij, de Laocon-groep, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek. De Sint-Pietersbasiliek is een van de grootste basilieken van Italië. Je vindt hier diverse beelden en schilderingen die de moeite van het bekijken absoluut waard zijn. Elke versiering heeft bovendien een symbolische waarde en eigen verhaal.

6. Rome als filmset: Trevi Fontein en de Spaanse Trappen

Trevi Fontijn RomeTrevi Fontijn

Tijdens een stedentrip naar Rome kom je er al snel achter. Rome is de stad van de fonteinen. De grootste en meest bekende fontein is de Trevi Fontein van maar liefst 30 meter hoog en 20 meter breed. De Trevi Fontein is beroemd geworden door een aantal films, zoals de klassieker La Dolce Vita en Angels en Demons naar het boek van Dan Brown. Als je een munt over jouw schouder in de fontein gooit, dan kom je nog een keer terug naar Rome. Althans, dat is het gezegde. De fontein is een bekende trekpleister in Rome en ligt dan ook vaak vol met munten. Het geld wordt wekelijks opgevist en aan een goed doel geschonken. In 2016 werd 1,4 miljoen euro uit de fontein gehaald.

De Trevi Fontein vormt het decor in de film La Dolce Vita

Ook de beroemde Spaanse Trappen zijn regelmatig te zien in films. De meeste bekende film is de klassieker Roman Holiday met Audrey Hepburn. Ook in recentere films als The Talented Mr. Ripley en When in Rome komen de beroemde trappen voor. De Spaanse Trappen in Rome zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sactis en gebouwd tussen 1723 en 1726. De trappen bevinden zich rondom de kerk Trinita dei Monti. De afstand van de Spaanse Trappen tot de Trevi-fontein is 500 meter.  

7. Villa Borghese & Galleria Borghese

Villa Borghese RomeVilla Borghese

Villa Borghese is een van de parken die Rome rijk is. Tijdens een citytrip naar Rome kun je in dit park even uitrusten van alle indrukken. Villa Borghese leent zich uitstekend voor een wandeling, hardlooproute of fietstocht. In het midden van het park ligt een grote vijver. Je kunt hier een roeibootje huren. Voor kinderen zijn er rondom de vijver verschillende speeltuinen te vinden. Daarnaast beschikt het park over een dierentuin, prachtige beelden en fonteinen en diverse musea.

Galleria Borghese is bijvoorbeeld een bekend museum met kunst uit de Renaissance. GNAM (Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea) is een modern museum met kunst van de afgelopen 200 jaar. Denk aan van Gogh, Mondriaan en Monet.

8. Centro Storico: Pantheon, Piazza Navona & Campo de Fiori

Pantheon Rome Pantheon

Het historische centrum van Rome is een wijk voor echte stad liefhebbers. Het zogenaamde Centro Storico is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt in het historische centrum bezienswaardigheden zoals het Pantheon. Het Pantheon is een antieke tempel. Het is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld en al eeuwenlang in gebruik als Room-Katholieke kerk. Daarnaast wemelt het in Centro Storico van de gezellige winkeltjes, koffiebars en restaurantjes. De ideale plek om souvenirs te kopen en neer te strijken op een terrasje.

Rome kent veel prachtige pleinen, waaronder het Piazza Navona en Campo de Fiori in Centro Storico. Tijdens de Romeinse tijd was het piazza Navona een atletiekbaan met omliggende tribunes.

Piazza Navona RomePiazza Navona

De tribunes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor huizen. Op het Piazza Navona vind je de beroemde kerk Sant Agnese in Agone en een drietal indrukwekkende fonteinen. De Campo de Fiori betekent in het Nederlands bloemenveld. Dit plein in het historische centrum van Rome dankt zijn benaming aan de oorspronkelijke bloemrijke weide in de Romeinse wijk Parione. De naam is tegenwoordig nog steeds toepasselijk. Wekelijks vindt hier namelijk een bloemenmarkt plaats.

Campo de fioriCampo de Fiori

9. Musea bezoeken in Rome tijdens de citytrip: MAXXI en Centrale Montemartini

In 2010 opende het Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo, afgekort MAXXI haar deuren. MAXXI is het eerste nationale museum voor moderne kunst in Italië. Niet alleen de kunst is bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw. Het is een ontwerp van de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid. Je kunt een tocht maken langs grote namen in de hedendaagse kunst. Denk aan Andy Warhol, Piero Manzoni en Giulio Paolini.

Centrale Montemartini is een bijzonder museumcomplex met werken uit het depot van de Capitolijnse Musea. De kunstwerken staan tentoongesteld in een oude elektriciteitscentrale. De antieke beelden van marmer staan prachtig tussen de imposante machines.

10. Beleef het nachtleven van Rome in de hippe wijk Testaccio

Testaccio is een volkswijk in Rome waar vroeger slachthuizen stonden. Tegenwoordig is het een populaire trekpleister in de Italiaanse hoofdstad. Elke zondag kun je slenteren over 2 kilometer lange markt langs de Tiber. Er is ruime keuze uit zowel nieuwe als tweedehands spulletjes. Daarnaast vind je in een van de oudere slachthuizen een museum voor moderne kunst: MACRO. Waar Testaccio bekend om staat is het heerlijke eten. In de Ochtend kun je verse producten kopen op de overdekte markt. Daarnaast zijn er allerlei restaurants waar je tot s avonds laat kunt genieten van de lekkerste hapjes. Van luxe restaurants voor echte fijnproevers tot volkse barretjes.

Het uitgaansleven van Testaccio is echt de moeite waard. Je vindt in de wijk diverse trendy clubs, discotheken en ristobars. Een ristobar is een restaurant waar je kunt dineren en dansen. De muziek is divers: housemuziek, R & B, hiphop, Indie, alternatief, elektro en nog veel meer. Je kunt je in Testaccio vermaken tot het ochtendgloren. De Akab Club in Testaccio is bijvoorbeeld erg populair en trekt veel jonge toeristen (tussen de 20 en 30 jaar). ConteStaccio is leuke bar waar je kunt geniet van live muziek. Het publiek bestaat hier veelal uit kunstenaars en liefhebbers van punk en alternatief.

11. De historische ruines van Ostia Antica

Ostia Antica

Ostia Antica was ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome en lag direct aan zee. Tegenwoordig is de stad gelegen aan de riviermonding van de Tiber. Door verzanding bevindt de Tyrreense zee zich nu enkele kilometers verderop. Ostia Antica werd regelmatig vernieuwd in de Romeinse tijd. Nieuwe gebouwen werden daarbij gewoon bovenop de oude vervallen gebouwen neergezet. Sinds de vierde eeuw na Christus is de stad verlaten. Bewoners trokken toen weg vanwege malaria. De historische ruines van Ostia Antica zijn zeker een bezoekje waard.

12. Genieten van de Italiaanse charme in de straten van de wijk Trastevere

Trastevere is een wijk in Rome ten zuiden van Vaticaanstad. Het heeft het karakter van een klein dorp met smalle straatjes en middeleeuwse huisjes. Trastevere kent vele uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven. De wijk mag zich een van de gezelligste en populairste wijken van Rome noemen. In Trastevere is genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Apothekersmuseum, Villa Farnesina, het Museo di Roma, de vlooienmarkt in Porta Portese of het fraaie park Borgo.

Vlooienmarkt Porta Portese in de wijk Trastevere

In Trastevere vind je de oudste Maria kerk van Rome. Deze Basiliek van Santa Maria Maggiore op het kerkplein vormt het centrum van de wijk. De basiliek is een van de vier pauselijk kerken. Binnen kun je genieten van mooie mozaieken, schilderingen en beelden.

13. Vesuvius en Pompei

Pompeii Italië

Een van de hoogtepunten van een citytrip naar Rome is een bezoek aan de Vesuvius en het stadje Pompeii. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. De krater op 1000 meter hoogte is te bereiken met de auto en een goedkoop pendelbusje. Je kunt ook een wandeling maken naar de top van de vulkaan. Pompeii is een historisch dorp dat ongeveer 700 jaar voor Christus onder het as is bedolven na een uitbarsting van de Vesuvius. De stad is een de beste bewaarde historische monumenten uit dit verre verleden.

Door de aslaag is de bebouwing in zeer goede staat gebleven. De ruines van Pompeii zijn niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook vind je in het dorp afgietsels van overleden personen. Verspreid door Pompeii vind je diverse mooie uitzichtpunten over de stad en de vulkaan. Pompeii ligt overigens niet in de buurt van Rome. Voor een bezoek aan Pompeii kun je een volledige dag uittrekken. Het is ongeveer 250km rijden vanaf Rome.

14. Restaurants, winkels & uitgaansgelegenheden

Restaurants ROme

In Rome kun je heerlijk eten. Op elk tijdstip van de dag. De Italiaanse keuken staat garant voor lekkere gerechten. Vleesgerechten, Italiaanse pizza, kaasplankjes, bruschetta's en nog veel meer. Ook kun je uiteraard genieten van heerlijke wijnen en Italiaans ijs. Winkels vind je ook genoeg in Rome. De grote bekende warenhuizen, kleine souvenirwinkeltjes, delicatessen zaakjes, dure winkels van bekende designers. Bekende winkelstraten zijn bijvoorbeeld Via Condotti en Via del Corso. Er zijn ook regelmatig markten in verschillende wijken van Rome.

Galleria Alberto Sordi is een schitterend overdekt winkelcentrum in Rome. Het is vernoemd naar een beroemde Romeinse acteur. Je vindt hier verschillende leuke winkels, koffiebars en een restaurant. De Art Nouveau bouwstijl en het glazen plafond maken absoluut indruk. Wist je dat het allereerste winkelcentrum in Rome stond? De Mercatus Traiani, de Markten van Trajanus, werden rond 100 na Christus gebouwd. Het complex beschikte over 170 winkels en kantoren, ruimtes voor concerten, een bibliotheek, kroegen en appartementen.

Uitgaan kan prima in Rome. Overal in het centrum vind je clubs, kroegen, discotheken en ristobars. Vooral de wijken Testaccio en Trastevere staan bekend vanwege het uitbundige nachtleven.

15. Rome accommodaties

In Rome kun je overnachten in verschillende accommodaties. Zo kun je terecht op een van de vele campings buiten de stad. Goedkoop en weg van de drukte van de stad. Zit je liever middenin het centrum, zodat je eenvoudig alle bezienswaardigheden van Rome kunt bereiken? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Van eenvoudige pensions tot luxe sterrenhotels met uitgebreide wellness. Elke accommodatie heeft zijn eigen prijskaartje. Een nachtje op de camping in een klein koepeltentje kost weinig. Voor een nacht in normaal hotel betaal je tussen de 50 en 100 euro. Voor een zeer luxe hotel ben je tussen de 100 en 500 euro kwijt. Hoe luxer, hoe duurder.

Penke Leuk weetje: Hotel Sole al Pantheon is het oudste hotel van Rome en zelfs bijna het oudste hotel in Italië. Het is in 1467 gebouwd.

16. Rome: bereikbaarheid

Op citytrip naar Rome? Dan kun je het beste het vliegtuig pakken. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in een uur of twee direct naar Rome. Je kunt al een vliegticket boeken voor enkele tientjes. Er zijn twee vliegvelden in Rome: Fiumicino en Ciampino. Beide vliegvelden liggen niet ver van het centrum. Ook met de trein of met de auto naar Rome is mogelijk. Je bent dan wel veel langer onderweg dan met het vliegtuig. Voor een korte citytrip of lang weekend Rome is dit niet ideaal. De afstand van Utrecht tot Rome is ruim 1600 kilometer. De reistijd met de auto bedraagt ongeveer 16 uur. Met de trein kun je rekenen op een reistijd van ongeveer 18 uur.

Ben je eenmaal aangekomen in Rome, dan kun je jezelf verplaatsen met de metro, de bus of de benenwagen. Of verken de stad op twee wielen en huur een fiets of Vespa.

17. Tips en tricks als je een week of weekend op citytrip gaat naar Rome

Hieronder delen we enkele tips, tricks en weetjes met je voor citytrip naar Rome.

 • Beste reisperiode: Rome kan in de zomer erg warm zijn. Tijdens een zomerse citytrip naar Rome is het dan ook verstandig om een luchtige kleding, een zonnebril en zonnebrand in te pakken. Qua temperaturen zijn de lente en de herfst betere maanden voor een week of weekend naar Rome.
 • Goede schoenen: Tijdens een week of weekend Rome loop je heel wat af. Draag daarom stevige en comfortabele schoenen.
 • Prijsniveau: Het prijsniveau in Rome is prima. Op gebied van zowel restaurants, winkels, bezienswaardigheden, accommodaties en uitgaansgelegenheden is er voor ieder budget genoeg te kiezen.
 • Wachtrijen: Rome is een trekpleister voor toeristen. Bij veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Colosseum en het Vaticaans museum, staan dan ook vaak lange wachtrijen. Tips voor een citytrip naar Rome: Ga mee met een georganiseerde rondleiding bij bezienswaardigheden. Je ziet dan de belangrijkste highlights en gidsen hoeven niet in de rij te staan. Een andere optie is om online een ticket te kopen, zodat je direct door kunt lopen.
 • Openbaar vervoer: Je kunt kiezen voor een Roma Pass. Met deze pas kun je 3 dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook heb je toegang tot twee bezienswaardigheden waar je bovendien niet in de rij hoeft te staan.
 • Museum pas: Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de Omnia Rome & Vatican Pass. Met deze pas heb je toegang tot het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pietersbasiliek. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op andere bezienswaardigheden in Rome.
 • Fontijnen: Let op dat het niet de bedoeling is om verkoeling te zoeken in een van de fonteinen van Rome. Hiervoor geldt een zero tolerance beleid. Je mag zelfs niet op de rand van een fontein zitten of je handen in het water steken. Boetes kunnen oplopen tot honderden euro's per persoon.
 • De beste reisperiode voor Rome zijn de herfst en de lente. In de lente zijn de temperaturen vaak aangenaam en de stadsparken staan mooi in bloei. In het najaar is het meestal ook heerlijk weer. Rome is ook prachtig in de zomer en winter. In de zomer kan het wel onaangenaam heet zijn. En in de winter is het soms zeer koud en kil. 

18: Boek een stedentrip naar Rome

Rome is een eeuwenoude stad met veel historische bezienswaardigheden. Het is een prachtige stad om te bezoeken als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Daarnaast biedt Rome ook veel gezelligheid in de vorm van restaurants, winkelstraten, markten, barretjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Boek een citytrip van een week of weekend naar Rome! Genieten gegarandeerd!

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 3 Stedentrip Aanbieders naar Rome, Italië

Vakanties van De Vakantiediscounter in Rome, Italië
Vakanties van Traveldeal.nl in Rome, Italië
Vakanties van TUI.nl in Rome, Italië

Stedentrips Aanbiedingen Rome, Italië

H10 Roma Citta
Vanaf€157

Rome, Italië

Zoek je een hotel met moderne kamers en een prachtig uitzicht? Dan zit je hier helemaal goed. Begin de dag vol energie met een uitgebreid ontbijt met verse producten. Dit designhotel heeft nog veel meer te bieden. Geniet op het zomerterras, in het zwembad op het dak, in de spa of in het beautycentrum. En met bezienswaardigheden op elke straathoek ben je nooit uitgekeken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ariston
Vanaf€249

Rome, Italië

Dit sfeervolle hotel behoort tot een van de beste viersterrenhotels in de buurt van Termini en de basiliek van Santa Maria Maggiore. De receptie, bar en ontbijtruimte zijn onlangs trendy ingericht. De aanwezige kunstobjecten geven het geheel een artistiek gevoel. Modern en comfortabel ingericht tegen een gunstige prijs. Het uitgebreide en smaakvolle ontbijt is een uitstekend begin van de dag. Dankzij de centrale ligging ben je in een mum van tijd bij de highlights van Rome. In de avond geniet je van een lekker drankje in de mooie bar of ben je nog even actief in de gratis fitnessruimte.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Galileo
Vanaf€99

Rome, Italië

Galileo, Galileo Figaro, Magnifico o o o o. Freddie Mercury zong het al. En dat is precies wat hotel Galileo voor Nederlandse citytrippers is. Een fijn, voordelig hotel, zonder gekkigheid. De kamers zijn eenvoudig, maar verzorgd. En het sympathieke en behulpzame personeel draagt natuurlijk ook bij aan een fijn verblijf. Magnifico dus voor je stedentrip. Zeker omdat een wandeling van 15 minuten door betoverend Rome je naar het Piazza della Repubblica en de Via Nazionale brengt, waar veel leuke winkeltjes te ontdekken zijn. Treinstation Termini ligt dicht bij het hotel, waardoor je eenvoudig en snel in Vaticaanstad bent. De Paus uitgezwaaid? Praat na over alle pracht en praal op het dakterras van hotel Galileo.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Turner
Vanaf€529

Rome, Italië

Een culturele stad met veel historie, dat is wat de prachtige stad Rome je te bieden heeft! Tijdens je stedentrip verblijf je in het 4*-Hotel Turner dat is gelegen aan de rand van de binnenstad. Als hoofdstad van het Romeinse Rijk is er dan ook veel te beleven in de stad en hoef jij je geen moment te vervelen. Dé must see van de stad is het Colosseum en mag je dan ook echt niet missen tijdens je bezoek. Het amfitheater komt nog uit het Romeinse Rijk en werd gebouwd in het jaar 80 na christus. Buiten het Colosseum is er nog veel meer om te doen en te zien in de stad. Zo bezoek je het Pantheon, een van de vele kerken of laat je je verrassen door de vele winkelstraten in de stad. In de loop van de dag zoek je een heerlijk plekje uit op het terras en geniet je van een bakje koffie.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Monti Palace
Vanaf€255

Rome, Italië

Het Monti Palace is een modern viersterren hotel dat centraal in Rome. Vanaf het dakterras in het Monti heb je een geweldig uitzicht over de stad. Hier overnacht je in zeer comfortabele kamers die modern zijn ingericht en voorzien zijn van gratis WiFi. Hier vind je het Colosseum en het Forum Romanum op loopafstand. Een geweldig hotel, met een geweldige locatie!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Concordia
Vanaf€180

Rome, Italië

Een hotel in hartje Rome, op loopafstand van de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein. Geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd bij één van de vele restaurants die de stad biedt. Na thuiskomst geniet je op het dakterras nog even van de adembenemende uitzicht over de stad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
La Fenice
Vanaf€180

Rome, Italië

Dit kleinschalige hotel ligt midden in het historische centrum van Rome. Begin de dag met een heerlijk ontbijt op het dakterras met geweldig uitzicht over de stad. Daarna wandel je in no time naar alle populaire bezienswaardigheden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Al Manthia.
Vanaf€222

Rome, Italië

Dit hotel ligt op een fijne plek in de stad. Het metrostation Barberini ligt om de hoek en de Trevi fontein ligt op maar 10 minuten wandelen. Het hotel bevindt zich in een historisch pand, maar de binnenkant is erg modern. Tijdens je verblijf geniet je van een sfeervolle inrichting, een grote hoeveelheid planten en een ruime, nette kamer. Al met al een top plek om het charmante Rome te ontdekken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Mascagni.
Vanaf€186

Rome, Italië

Dit uitstekende hotel met haar romantische uitstraling en elegante kamers, is met recht een ambiance hotel te noemen. Centraal gelegen nabij Piazza della Repubblica en de bekende winkelstraat Via Nazionale.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Yes.
Vanaf€243

Rome, Italië

Boetiekhotel Yes ligt in een rustige straat op slechts 200 meter van treinstation Termini. Yes hotel maakt deel uit van een hotelketen en Bed en Breakfast. Het hotel is het meest recent geopend in deze keten van succesvolle accommodaties in Rome, dat als motto heeft 'Klant is koning'. De centrale ligging zorgt voor een ideale basis om alle schatten te ontdekken die Rome te bieden heeft. Naar de grote bezienswaardigheden, zoals het Colosseum of de Spaanse Trappen, kun je wandelen. De kamers zijn comfortabel ingericht. De warme kleuren en levendige materialen zorgen voor een aangenaam en ontspannen gevoel. Het meertalige personeel staat graag voor je klaar, en helpt je bij het vinden van de juiste excursies. Ook kunnen zij jou de beste restaurants van Rome aanbevelen. Kortom een echte aanrader!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Osimar.
Vanaf€108

Rome, Italië

Net buiten het bruisende centrum vind je dit kleinschalige stadshotel dat recentelijk gerenoveerd is. In hotel Osimar kom je pas echt goed tot rust, het hotel is namelijk gelegen in een rustige buurt. Laat je verwelkomen door het altijd vriendelijke personeel dat je graag een zorgeloze stedentrip bezorgt. Geniet na een lange dag vol indrukken van een drankje aan de bar of, wanneer het weer het toe laat, op het buitenterras. Om je energie weer helemaal op peil te krijgen, kun je elke dag met een heerlijk ontbijtje beginnen. De metro vind je op loopafstand en brengt je overal heen waar je wil in deze prachtige stad. Zo is het prima te vertoeven...

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Romoli Hotel.
Vanaf€92

Rome, Italië

Gelegen aan de rand van het Caffarella park, heeft dit hotel een heerlijke rustige ligging. Dus als je na een dag in de drukte van Rome even tot rust wil komen, ben je hier op de juiste plek. Als het weer het toe laat, geniet je van je ontbijt op het dakterras met uitzicht over de omgeving. Het centrum is goed te bereiken, de metro brengt je in 20 minuutjes naar alle mooie bezienswaardigheden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Una Hotels Trastevere.
Vanaf€238

Rome, Italië

Dit hotel ligt in de authentieke wijk Trastevere met gezellige bars en kleine winkeltjes. Het beroemde Colosseum en de Trefifontein liggen op circa 2 kilometer afstand van het hotel dus een mooie wandeling brengt je hier binnen een half uur naar toe. Onderweg geniet je van al het moois dat Rome biedt. Het hotel is nieuw geopend in 2022 en de kamers bieden alle comfort die je maar wenst tijdens je citytrip.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Adagio Aparthotel Rome Vatican.
Vanaf€171

Rome, Italië

Dit hotel ligt in een rustig en groen gedeelte van Rome. Na een picknick in het park, verken je de rest van de stad. Het trein ligt om de hoek en brengt je eenvoudig naar het oude centrum van de stad voor alle highlights. Na een dag vol indrukken ontspan je heerlijk in het zwembad of rust je even uit in je comfortabele kamer die van alle gemakken is voorzien. 's Avonds geniet je in een van de vele restaurants of pizzeria's die je na een korte wandeling eenvoudig bereikt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?