Stedentrip Marrakech

Stedentrip Marrakech: De Ultieme Gids

Stedentrip Aanbiedingen

Bekijk 113 stedentrips naar Marrakech, Marokko.

bekijken

Marrakech

Marrakech is een van de koningssteden van Marokko en ligt aan de voet van het Atlasgebergte. Het is een stad met veel historie en een geweldig oud centrum. De Medina van Marrakech met de Souk Semmarine en het beroemde Jemaa el Fna plein is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa.
Vanaf€763

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa

Daarnaast kent Marrakech veel bijzondere bezienswaardigheden. Prachtige paleizen en moskeeën, mooie musea, het schitterende Jardin Majorelle en nog veel meer. Shoppen kan op zijn oosters in de souks en op zijn westers in de moderne wijken Guéliz en Hivernage. Overnachten kan helemaal in oosterse stijl in een sfeervolle riad of in een luxe modern hotel.

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa.
Vanaf€763

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa

De Marokkaanse keuken is echt genieten geblazen met zijn vele kleuren, geuren en smaken. Er zijn in de stad tal van restaurants, cafés, eet- en drinkkraampjes te vinden. Uitgaan kan op en rondom het Jemaa el Fna plein, in een van de bars of ontdek een luxe club. En vergeet ook niet een hammam te bezoeken om even heerlijk te ontspannen.

Kortom, Marrakech is een geliefde bestemming voor een citytrip van een dagje, weekend of volle week!

1. Stedentrip Marrakech: kenmerken van de stad

Riad Du Petit Prince
Vanaf€209

Riad Du Petit Prince

Ga je een dagje, weekend of week op stedentrip naar Marrakech? Wil je weten wat er allemaal te doen is in Marrakech? De kenmerken van de stad vind je in onderstaande tabel. In dit artikel hebben we de populairste bezienswaardigheden van Marrakech voor je op een rijtje gezet.

Marrakech

MarrakechMarokko

Jouw voorkeuren100%
Inwoners
1.000.000
Valuta
Dirham
Taal
Arabisch
  • Prijsniveau
  • Reisperiode winter
  • Reisperiode lente
  • Reisperiode zomer
  • Reisperiode herfst
reistijd vliegtuig225 minlees gids
bekijk vakanties

Kenmerken stedentrip Marrakech

Land Marokko
Inwonersaantal Marrakech 1 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 2,5 miljoen
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 3 uur en 45 minuten
Valuta Dirham
Taal Arabisch
Tijdsverschil met Nederland Geen
Prijsniveau Gemiddeld
Afstand vanaf Utrecht 2600 kilometer
Beste reisperiode Lente, herfst
Klimaat Warm steppeklimaat
Activiteiten Stad, cultuur, kunst, historie, winkelen

2. Medina van Marrakech: Souk Semmarine en het Jemaa el Fna plein

Riad Dar Bounouar
Vanaf€522

Riad Dar Bounouar

Het oude stadscentrum (medina) van Marrakech staat al ruim 30 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ommuurde deel van de stad is een gezellig doolhof van kleurrijke straatjes. Alle straatjes en gangetjes komen uiteindelijk uit op het centrale Jemaa el Fna plein. De medina van Marrakech is autovrij en je vindt er een grote aaneenschakeling van Arabische markten, de zogenaamde souks. Al deze markten staan samen bekend als de Souk Semmarine.

Four Seasons Resort Marrakech
Vanaf€1.827

Four Seasons Resort Marrakech

In de steegjes staan honderden kraampjes waar je allerlei spulletjes en eten en drinken kunt kopen. Denk aan kleding, tassen, zilver- en aardewerk, lampen, vloerkleden, sieraden, kruiden en nog veel meer. Het is een gezellige combinatie van kleuren, geuren en geluiden. De Souk Semmarine is het belangrijkste en drukste winkelgebied van Marrakech.

Het Jemaa el Fna plein is de bruisende centrale plek van de Medina. Het plein staat vol met straatverkopers, slangenbezweerders, medicijnmannen, muzikanten, waarzeggers, buikdanseressen en andere artiesten. Je kunt een terrasje pakken of een van de vele cafés rondom het plein bezoeken. Ook vind je op en rondom het plein diverse eet- en drinkkraampjes. Ga je op stedentrip naar Marrakech, dan mag je het Jemaa el Fna plein niet missen.

Jemaa el FnaJemaa el Fna

3. Het symbool van Marrakech: de Koutoubia Moskee

In Marrakech vind je diverse moskeeën. Een van de grootste en meest bekende moskeeën is de Koutoubia Moskee in het centrum van de stad. Het gebouw heeft een hoge minaret van zes verdiepingen die in bijna heel Marrakech zichtbaar is. Rondom het gebouw liggen de restanten van oude pilaren. Dit zijn de fundamenten van de originele moskee. De Koutoubia Moskee is een blikvanger vanwege de bijzondere architectuur. Vanuit de minaret wordt meerdere keren per dag tot het gebed opgeroepen. Als moslim kun je de moskee ook bezoeken. Niet-moslims zijn helaas niet welkom binnen.

Koutoubia MoskeeKoutoubia Moskee

4. Enkele historische bezienswaardigheden van Marrakech: Ben Youssef Madrassa & Saadian Tombs

De Ben Youssef Madrassa is een voormalige Islamitische school in Marrakech. De naam verwijst naar de sultan Ali Ben Youssef. Het gebouw is rond 1570 gebouwd en was ruim vier eeuwen lang een thuis voor studenten. Er waren 132 stenen kamers voor zo’n 900 studenten. De studentenkamers zijn erg sober en donker, terwijl de vertrekken voor de leraren mooi licht zijn. De binnenplaats is het fraaiste deel van de Ben Joesoef Madrassa. Het gebouw is een mooi voorbeeld van de Islamitische architectuur met kleurrijke tegels, grote zuilen, prachtig pleisterwerk en bijzonder houtsnijwerk.

In 2018 is begonnen met een grondige renovatie van de Ben Youssef Madrassa. Het gebouw is daarom voor onbekende tijd gesloten. Check daarom voordat je op stedentrip naar Marrakech gaat of deze bezienswaardigheid open is.  

Ben YoussefBen Youssef

4.1. Saadian Tombs

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Marrakech zijn de Saadian Tombs. Een reeks van graven en mausolea met stoffelijke overschotten van beroemde heersers van de Saadi-dynastie. Na de val van de dynastie waren de graven lange tijd verborgen en in 1917 herontdekt. De prachtig versierde tombes zijn open voor publiek. Er zijn twee mausoleums met 66 graven en tuinen met nog eens meer dan 100 graven.

5. Bezoek de mooiste musea van Marrakech

In Marrakech staan meerdere bijzondere musea.

5.1. La Maison de la Photographie

La Maison de la Photographie is een museum in Marrakech dat in 2009 de deuren opende. Je vindt in het gebouw meer dan 10.00 unieke foto’s uit de periode 1870 tot 1950. Je beleeft de Marokkaanse fotogeschiedenis in afbeeldingen van landschappen, portretten, gebouwen en situaties uit het dagelijkse leven.

5.2. Musée Dar Si Said

Een ander bijzonder museum in Marrakech is Musée Dar Si Said. Je kunt hier een collectie kunstwerken van Marokkaans hout, prachtige sieraden, keramiek, aardewerk, vlechtwerk en tapijten bekijken. Het museum is gevestigd in een fraai 19e-eeuws paleis.

5.3. Musée Yves Saint Laurent

In 2017 is in Marrakech het langverwachte Musée Yves Saint Laurent geopend. De Franse modeontwerper bracht veel tijd door in Noord-Afrika en had een vakantiehuis in Marrakech. Het museum is gebouwd in Marokkaanse stijl met veel terracotta. Je vindt hier een enorme collectie couture, accessoires, schetsen en foto’s van Saint Laurent.

6. Heerlijk genieten in het prachtige Jardin Majorelle

Geniet je intens van jouw citytrip naar Marrakech, maar wil je wel graag even een moment van rust inlassen? Zoek dan Jardin Majorelle op. Dit groene park ten noorden van het stadscentrum was ooit een onbewoond stuk land. De schilder Jacques Majorelle bouwde hier een kubistisch blauw huis. Hij plantte vervolgens allerlei bomen en planten rondom het huis.

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa.
Vanaf€763

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa

Na het overlijden van Majorelle raakte de tuin en het huis in verval. Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé kochten de tuin en brachten deze weer tot leven. Na de dood van Saint Laurent schonk Bergé de tuin aan de stad Marrakech. In Jardin Majorelle vind je onder andere schitterende cactussen en bougainvilleas, mooie vijvers en watergangetjes en bloemen in vrolijk gekleurde bloempotten. Het blauwe huis is tegenwoordig in gebruik als het Berber Art Museum met schilderwerken uit de Berbercultuur. In het atelier van het museum zijn vaak studenten of kunstenaars aan het werk.

7. Must-see bezienswaardigheden in Marrakech: El Badi paleis en Bahia Paleis

Het Bahia Paleis ligt in de medina. Het gebouw behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech. Het is een enorm complex met meer dan 160 kamers, een grote harem, diverse hammams, hofjes, tuinen en een groot binnenplein met fontein. Het paleis wordt nog steeds gebruikt door de huidige Koninklijke familie als zij in Marrakech zijn. De architectuur van het Bahia Paleis is een mix van Moors en Andalusisch. Je vindt hier prachtige beschilderde en ingelegde plafonds, fraaie beschilderde houten deuren en muren met mozaïek, marmer, sierlijk stucwerk en beschilderd hout.

Bahia Paleis MarrakechBahia Paleis

7.1. El Badi Paleis

Een ander bijzonder gebouw in Marrakech is het El Badi Paleis. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1578, waarbij gebruik gemaakt werd van allerlei luxe materialen als goud, marmer en ivoor. Al in het begin van de 16e eeuw werd het paleis alweer verwoest. Het complex bestond uit 360 kamers. Er was een grote binnenplaats met vijver.

Het El Badi Paleis is tegenwoordig een indrukwekkende ruïne. De binnenplaats is nog vrijwel geheel intact. Vanaf de muren geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. De ruïne vormt de thuisbasis van een groot aantal ooievaars. Er vinden regelmatig concerten en festivals in het paleis, zoals ook het Marrakech International Film Festival.

8. De moderne wijken van Marrakech: Guéliz & Hivernage

La Sultana Marrakech
Vanaf€2.262

La Sultana Marrakech

Marrakech is op te splitsen in de medina (oude wijk) en de nieuwe wijken Guéliz en Hivernage. De nieuwe wijken kennen brede straten, luxe appartementen en moderne winkels. De sfeer is totaal anders en veel westerser dan in de medina. De strenge kledingvoorschriften van de medina (geen blote schouders en benen) gelden hier niet.

Riad Zagouda
Vanaf€417

Riad Zagouda

Je kunt in Guéliz uitstekend winkelen. In Guéliz ligt bijvoorbeeld het plein Place du 16 November met grote fonteinen. Hier vind je diverse winkels voor de shopaholics, gezellige terrasjes en zelfs een luxe spa. Guéliz kent ook uitstekende restaurants en diverse uitgaansgelegenheden. De wijk Hivernage staat bekend vanwege de dure hotels, luxe restaurants en chique clubs.

9. Even helemaal tot rust komen in een hammam

Ga je op stedentrip naar Marrakech? Dan mag een bezoek aan een hammam niet ontbreken. Je vindt overal in Marrakech hammams. Ontspan in een stoombad, laat je schoon scrubben of boek een massage. Een van de mooiste hammams is de Hammam de la Rose. Dit traditionele oude badhuis bevindt zich in de medina van Marrakech. Er zijn diverse sauna’s en massageruimtes met prachtige blauwe en groene tinten. Je kunt diverse beautybehandelingen boeken.

Andere mooie hammams zijn:

10. Eten en uitgaan in Marrakech

La Sultana Marrakech
Vanaf€2.262

La Sultana Marrakech

Eten in Marrakech is echt een feestje. In de medina vind je allerlei restaurantjes, kraampjes en cafés waar je allerlei lokale specialiteiten kunt kopen. Ook in de nieuwe wijken barst het van de gezellige en goede restaurants en cafés. Enkele Marokkaanse specialiteiten zijn couscous, tajine-gerechten, gegrilde vlees- en groente spiezen, kip-pastilla en natuurlijk allerlei zoete deeghapjes en koekjes.

Tajine MarrakechTajine

In Marrakech vind je ook verschillende uitgaansgelegenheden waar mannen en vrouwen terecht kunnen voor een drankje. Reken echter niet op alcoholische drankjes. De meeste Marokkanen drinken geen alcohol en in veel bars en restaurants wordt zelfs helemaal geen alcohol geschonken. Populaire bar-restaurants zijn Kosybar en Le Comptoir Darna.

Ook op en rond het Jemaa el Fna plein is er de hele nacht genoeg te beleven. Er zijn een aantal luxe clubs in Marrakech. Deze zijn wel duur en exclusief. Enkele populaire clubs zijn Pacha Marrakech en Bo-Zin.

11. Op stedentrip: overnachten in een hotel of riad in Marrakech

Riad Haj Thami
Vanaf€312

Riad Haj Thami

Tijdens een stedentrip naar Marrakech kun je het beste overnachten in een hotel. Je kunt in Marrakech kiezen voor zowel een eenvoudig en goedkoop hotel als een luxe en wat duurder hotel. Om Marokko op zijn mooist te ervaren overnacht je in een zogenaamde riad. Dit is een traditioneel hotel/huis met kamers die uitkomen op een binnenplaats.

Een van de mooiste riads in de stad is El Fenn. Het hotel in het centrum van Marrakech combineert prachtige architectuur met schitterende luxe kamers in traditionele stijl. Ook zijn er fraaie tuinen met allerlei verborgen hoekjes, drie grote zwembaden, terrassen, een restaurant & bar, bibliotheek en een hammam.

Riad Dar Bounouar
Vanaf€522

Riad Dar Bounouar

Riad El Fenn is eigendom van de zus van Richard Branson, Vanessa Branson. Haar liefde voor schilderijen en foto’s is duidelijk terug te zien in de 21 kamers. Het is geen budget hotel, maar zeker betaalbaar als je in het laagseizoen op stedentrip gaat naar Marrakech. El Fenn werd in 2014 uitgeroepen tot winnaar van de Mr & Mrs Smith-Award voor Best-Dressed-Hotel.

El FennEl Fenn

Andere mooie riads in Marrakech zijn:

Ook kent de stad diverse bed & breakfasts en appartementen om te overnachten. Voor luxe en moderne hotels moet je in de moderne wijken Guéliz en Hivernage zijn.

12. Vervoer naar de wereldstad Marrakech

Op citytrip naar Marrakech? Voor een stedentrip van een dagje, weekend of volle week Marrakech is het vliegtuig het aangewezen vervoermiddel. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens vlieg je in minder dan 4 uur naar de Marokkaanse stad. De luchthaven van Marrakech, Marrakech Menara Airport, ligt 10 kilometer van het centrum. Met een taxi ben je in ongeveer 20 minuten in het hart van Marrakech. Je kunt ook de bus pakken. Goedkoper, maar je bent wel langer onderweg. Ook kan het lastig zijn om de goede buslijn te vinden.

Aqua Fun Club Marrakech
Vanaf€482

Aqua Fun Club Marrakech

Een trip met de auto van Nederland naar Marrakech is mogelijk, maar geen aanrader. Over de weg is de afstand ruim 3000 kilometer en je bent zeker 30 uur onderweg. Als je op vakantie in de buurt bent, dan is het natuurlijk prima om met een (huurauto) een dagje of weekend naar Marrakech te reizen.  

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa.
Vanaf€763

Hotel Eden Andalou Aquapark & Spa

Marrakech heeft een compacte binnenstad. Alle bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar. Als je wilt kun je tijdens een citytrip in Marrakech alles te voet bereiken. Voor grotere afstanden kun je de taxi of bus pakken. Een taxi is niet duur, maar let wel op dat de taxi een meter heeft. Zo niet, spreek dan vooraf duidelijk een prijs af.

Het is ook mogelijk om Marrakech op de fiets te ontdekken. Je boekt dan een fietstocht met gids. Hij of zij brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Marrakech. Met paard en wagen door de stad is ook bijzonder.

Paard en wagen Marrakech Paard en wagen

13. Op stedentrip naar Marrakech? Enkele tips

  • Stevige schoenen: Draag tijdens de stedentrip stevige en comfortabele schoenen. Tijdens een dagje of weekend en zeker tijdens een week Marrakech loop je meestal heel wat af.
  • Marrakech City Card: Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken tijdens jouw citytrip naar Marrakech? Dan kun je kiezen voor de Marrakech City Card. Met deze pas krijg je korting bij diverse musea, historische gebouwen, horecagelegenheden en winkels. Je kunt kiezen voor een kaart van 24, 48, 72 of 120 uur. Je kunt de kaart online bestellen. Bij aankomst in jouw hotel in Marrakech ligt de kaart voor je klaar.  
  • Beste reisperiode: Je kunt Marrakech bezoeken tijdens alle jaargetijden. In de winter is het weer wel erg onzeker. De temperatuur kan zowel onder het vriespunt liggen of de dertig graden aantikken. Ook kan het flink regenen. In de zomer kan het enorm heet zijn. Bij smog voelt het vaak erg drukkend aan. Tijdens de heetste maanden (juli en augustus) is de gemiddelde temperatuur 35 graden. Een stedentrip naar Marrakech kun je het beste plannen in de herfst of lente. Het is dan erg zonzeker, de kans op neerslag is verwaarloosbaar en de temperaturen zijn aangenaam.  

14. Boek een citytrip naar Marrakech: vergelijk aanbieders

Riad Du Petit Prince
Vanaf€209

Riad Du Petit Prince

De parelstad van Marokko kent vele bezienswaardigheden, musea, winkels en restaurants. De stad heeft een bijzondere en fijne sfeer en de Marokkaanse keuken is echt genieten. Loop langs de kraampjes in de medina van Marrakech, winkel in de moderne wijk Guéliz , ga stappen in een luxe club in de wijk Hivernage, ontspan in een hammam en overnacht in een sfeervolle riad. Kortom, Marrakech staat garant voor een onvergetelijke stedentrip.

Lees meer Stedentrips gidsen...


Top 2 Stedentrip Aanbieders naar Marrakech, Marokko

Vakanties van De Vakantiediscounter in Marrakech, Marokko
Vakanties van DeJongIntra.nl in Marrakech, Marokko

Stedentrips Aanbiedingen Marrakech, Marokko

Hotel Riad Errabii
Vanaf€181

Marrakech, Marokko

Ervaar hoe het is om in een typisch Marokkaanse accommodatie te slapen. Zodra je binnenstapt in deze kleinschalige riad, waan je je in een andere wereld. De kamers zijn compact en erg gezellig ingericht met uitzicht op de centrale binnenplaats. De medina van Marrakech ligt op ca. 10 minuten loopafstand. Riad Errabii wordt goed beoordeeld door reizigers die hier al eens hebben geslapen. De gastvrijheid en behulpzaamheid van de eigenaar zijn punten waar hoog op gescoord wordt. Ook het uitgebreide ontbijt valt goed in de smaak. Het is een accommodatie waar je tot rust kunt komen na de chaos van het stadse leven. - Het oude stadscentrum van Marrakech ligt op ca. 10 minuten loopafstand.- Op ca. 20 minuten loopafstand ligt het bekende Jemaa El-Fnaa plein.- Le Jardin Secret ligt op ca. 12 minuten loopafstand.Openbaar vervoer:- Voor slechts een paar euro brengt een taxi je al naar de gewenste bestemming. Tip: spreek vooraf een prijs af met de taxichauffeur en zorg ervoor dat deze prijs voor het hele gezelschap geldt.- Op ca. 10 minuten loopafstand ligt een busstation. Met het vliegtui- De afstand van de luchthaven naar Riad Errabii is ca. 8 km. Er rijden verschillende bussen naar het centrum. Vanaf de bushalte Bab Doukala is het nog ca. 12 minuten lopen naar de accommodatie. De totale reisduur is ca. 35 minuten.Met de (huur)auto:- In de buurt van de accommodatie is het mogelijk om openbaar te parkeren. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. De kamers van Riad Errabii hebben allemaal een sfeervol Marokkaans tintje en zijn voorzien van:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Airconditioning- Badkamer bad of douche, toilet en föhn

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Riad les Oliviers and Spa
Vanaf€208

Marrakech, Marokko

Riad Les Oliviers is een pareltje op een zeer goede locatie. De Souks liggen op loopafstand en het paleis De La Bahia ligt om de hoek. Neem na een lange dag in de stad een verfrissende duik in het zwembad en geniet van de ondergaande zon op het terras. Wanneer de maag begint te knorren, dan heeft de raid ook nog een verzorgd restaurant waar je 's avonds lekker kunt dineren. Voor een beetje ontspanning kan je naar de spa voor een schoonheidsbehandeling of massage. In Riad Les Oliviers is het echt thuiskomen na een drukke dag! De accommodatie heeft zeer goede recensies ontvangen. Het personeel is erg vriendelijk en de hele atmosfeer is om van te genieten. Het is een verrassing in welk soort kamer je overnacht, want alle kamers zijn anders ingericht. Er is gelet op de ruimte en welke decoraties waar het beste tot hun recht komen. Eén ding is zeker; de accommodatie is prachtig. - Binnen een kwartier loop je naar het bekende Djemaa el Fna plein.- Het Dar Si Said Museum ligt op ca. 3 minuten loopafstand.- De Saaditombes liggen op ca. 15 minuten loopafstand.- Het El-Badipaleis ligt op 750 meter.Openbaar vervoer:- Voor een paar euro brengt een taxi je al naar de gewenste bestemming. Tip: spreek vooraf een prijs af met de taxichauffeur en zorg ervoor dat deze prijs voor het hele gezelschap geldt.Met het vliegtui- De luchthaven van Marrakech ligt op ca. 7,5 kilometer afstand. Met de bus bereik je Riad Les Oliviers in ca. 35 minuten. Met de (huur)auto:- In de buurt van de accommodatie kun je tegen betaling parkeren. In Riad Les Oliviers is iedere kamer anders ingericht, maar de kamers beschikken wel over dezelfde faciliteiten:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- TV- Kluisje- Airconditioning- Badkamer met bad of douche, toilet en föhn

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Riad Barroko
Vanaf€176

Marrakech, Marokko

Authentieke, sfeervolle riad in het centrum van de oude medina met een heerlijk klein zwembad (seizoensgebonden open) en eenvoudige kamers. Op ca. een kwartier lopen van het Djemaa el Fna-plein en op ca. 10 minuten van de botanische tuin, Le Jardin Secret. Geniet van een diner in het restaurant. Zeer populaire riad met goede beoordelingen door zijn gasten! - Op ca. 800 m van het Djemaa el Fna-plein- Palais de Bahia op ca. 2,5 km afstand- Koutoubia moskee bevindt zich op ca. 14 minuten lopenOpenbaar vervoer:- De bushalte bevindt zich op ca. 5 minuten lopen- Op ca. 3 km ligt het treinstation van MarrakechMet het vliegtui- Vanaf de luchthaven in Marrakech reis je met het openbaar vervoer binnen ca. 30 minuten naar het hotel. Neem bus L12 richting Sanawbar en stap uit bij halte Hotel Ville. Loop vervolgens vanaf hier binnen ca. 10 minuten naar het Riad Barroko hotel.Met de (huur)auto:- Openbare parkeergelegenheid nabij de accommodatie, ca. € 5 per dag- Op ca. 15 minuten rijden ligt de luchthaven Marrakech-Marena - Om dit hotel te reserveren dient minimaal één reiziger per kamer op de dag van vertrek 18 jaar of ouder te zijn. De authentieke kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van een:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Airconditioning- Badkamer met bad/douche, toilet en föhn- Gratis wifiDe superior kamer zijn iets ruimer en bieden extra een tv met satelliet kanalen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Medina Gardens - Adults Only
Vanaf€380

Marrakech, Marokko

Medina Gardens is een fijn 4-sterrenhotel in het centrum van Marrakech. Het hotel beschikt over vele faciliteiten die ervoor zorgen dat het je aan niets zal ontbreken tijdens een stedentrip Marrakech. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in één van de zwembaden waarover het hotel beschikt. De sportliefhebbers kunnen aan de slag in de fitnessruimte of op de graveltennisbaan. Na alle inspanningen kun je, tegen betaling, ontspannen in de Blue Spa. Geniet van een ontspannende massage of stap in de jacuzzi.In restaurant Atlas kun je terecht voor een lekker buffet uit de internationale keuken. Daarnaast is de snackbar goed voor een lunch, zo kun je jezelf opladen voor een middag vol vermaak en ontdekkingen in de stad. In één van de zes verschillende bars/lounges kun je een heerlijk drankje nuttigen, ideaal voor wanneer je het hotel niet wilt verlaten. - Gelegen in de wijk Medina, kenmerkend door de mooie paleizen en musea.- Het Djemaa El Fna-plein en de Koutoubia Mosque liggen op ca. 10 minuten loopafstand van het hotel.- Marrakech is een grote stad, dus het openbaar vervoer netwerk zorgt ervoor dat je verschillende delen van stad kunt bezoeken.Openbaar vervoer:- Het openbaar vervoer netwerk van Marrakech bestaat uit taxi's, bussen, treinen en paardenkoetsen.- Bushalte Hotel Ville ligt op ca. 3 minuten loopafstand van hotel Medina Gardens.Met het vliegtui- Menara International Airport ligt op ca. 30 minuten afstand van het hotel. Reis met een directe busverbinding naar de dichtstbijzijnde bushalte.Met de (huur)auto:- Het hotel ligt gelegen in de wijk Medina, deze wijk is vrij van auto's en bussen. De vele smalle straatjes zorgen ervoor dat het lastig is om de wijk te doorkruisen, dus hou er rekening mee dat de (huur)auto buiten Medina geparkeerd dient te worden. - Adults only hotel, het hotel accepteert geen gasten jonger dan 16 jaar. De kamers en suites van Medina Gardens zijn verdeeld over 3 gebouwen en worden omgeven door weelderige tuinen. De kamers beschikken over de volgende faciliteiten:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- TV- Telefoon- Minibar- Airconditioning- Badkamer met douche, toilet en föhnEr zijn kamers met of zonder een balkon te reserveren. Ook beschikken sommige kamers over uitzicht op het zwembad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Riad Du Petit Prince
Vanaf€209

Marrakech, Marokko

Een stedentrip Marrakech is een stedentrip naar het sprookje 1000 en 1 nacht. In deze sprookjesachtige stad kom je terecht in een mooie mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer en veel verborgen plekken. De mooiste hiervan vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verbergen. En toch vind je hier mooie hotels en winkels die het beste van de Arabische cultuur laten zien. Bij een bezoek aan de stad kun je niet om het bekende plein Djemaa El Fna heen. Naast de souks is dit de grootste trekpleister van Marrakech. Overdag vind je er veel kraampjes en mensen met dieren die iets proberen te verdienen. In de avond wordt het plein omgetoverd tot een gezellig openlucht restaurant. Het is zeker een aanrader om hier een avond te gaan eten. Struin tijdens je verblijf door de Medina, een doolhof van straatjes en winkels. Bezoek de moderne wijk Ville Noevelle, de tuinen van paleis de la Bahia, de leerlooierijen 'Tanneries', strijk neer op één van de vele terrasjes en aanschouw het dagelijks leven of boek een excursie naar het Atlasgebergte.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hotel Riad Karmela
Vanaf€251

Marrakech, Marokko

Adults only Riad Karmela bevindt zich in het oude Medina en op korte afstand van het Djemaa el Fna-plein en de souks. Ontdek de omgeving te voet óf neem de taxi en verplaats jezelf gemakkelijk en snel naar overige delen van de stad.De inrichting en sfeer van Riad Karmela lijken rechtstreeks uit het sprookje van 1001-nacht te komen. In het restaurant kun je genieten van authentiek Marokkaanse gerechten onder het genot van een wijntje uit de regio. Een hoogtepunt in deze Riad is het dakterras, hier kun je lekker ontspannen en kijk je uit op de omgeving. Riad Karmela wordt goed beoordeeld vanwege de scherpe prijs en het vriendelijke personeel. - De sfeervolle Riad ligt midden in de Medina op ca. 10 minuten van het bekende Djemaa El Fna-plein.- Bahiapaleis bevindt zich op ca. 15 minuten loopafstand.- De Koutoubia moskee ligt op ca. 2 km afstand.Openbaar vervoer:- In de smalle straten rondom Riad Karmela kan geen openbaar vervoer rijden. - De dichtstbijzijnde bushalte ligt op ca. 15 minuten loopafstand.Met het vliegtui- Vanaf Menara International Airport is de reistijd naar Riad Karmela ca. 30 minuten. Reis met de bus naar het Djemaa El Fna-plein en leg het laatste stuk te voet af.Met de (huur)auto:- In de directe omgeving is het niet mogelijk om de auto te parkeren. - Adults only hotel De sfeervolle kamers van Riad Karmela beschikken over:- 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden- Kluisje- Algemeen geregelde airconditioning- Badkamer met douche, toilet en föhnDe 2-persoonskamer superior beschikken over dezelfde faciliteiten, echter zijn deze kamers ruimer ingericht en liggen rustiger gelegen. De Junior Suite heeft een aparte zithoek en een extra 1-persoonsbed.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?