Wintersport Duitsland Mittenwald

Wintersport Duitsland: Mittenwald

Mittenwald: van mooie oefenpistes tot spectaculaire freeride routes

Mittenwald Duitsland ligging op kaart Google MapsLigging skigebied Mittenwald (bron: Google Maps, kaartgegevens ©​2018 Google​)

Het skigebied Mittenwald in Duitsland heeft alles in huis voor een onvergetelijke wintersport! Het gebied kent een aantal leuke afdalingen voor beginners. Voor experts is er minder te beleven. Wel vind je in Mittenwald de spectaculaire Dammkar freeride route.


Dammkar skitour Mittenwald

Mittenwald is zeer kindvriendelijk. In het dalstation vind je een leuk kinder-skipark met oefenpistes. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis mee met een ouder. Oudere kinderen kunnen prima zonder begeleiding het gebied verkennen.

De mogelijkheden om te skiën of snowboarden kun je uitbreiden met een Top Snow Card (vanaf 2 dagen). Deze skipas geeft toegang tot meerdere kleine skigebieden in de buurt. Je hebt hierdoor keuze uit 206 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes.

Mittenwald is een gezellig dorpje, maar echte après-ski vind je er niet. In de vakanties kan het vrij druk zijn. Buiten de vakanties is het meestal een stuk rustiger. Verder is het skigebied in Duitsland prima bereikbaar en de prijzen liggen laag.

Het gebied is redelijk sneeuwzeker. Wanneer de natuur het laat afweten, staan de sneeuwkanonnen klaar. Langs vrijwel alle pistes staan deze sneeuwmakers.

Kenmerken skigebied Mittenwald
Hoogste punt 2244 meter
Laagste punt 920 meter
Totaal kilometer pistes 22
Blauwe pistes 6 kilometer
Rode pistes 7 kilometer
Zwarte pistes 9 kilometer
Dorpen Mittenwald
Sneeuwzekerheid Matig - Hoog
Après-ski mogelijkheden Matig
Kindvriendelijkheid Zeer goed
Mogelijkheden voor beginners Goed
Mogelijkheden voor gevorderden Matig
Kosten skipas (6 dagen) in 2018 € 157,50
Kosten skipas Top Snow (6 dagen) in 2018 € 240
Beste reisperiode Januari, Februari
Afstand tot Utrecht 870 kilometer
Reistijd vanaf vliegveld Innsbruck 35 minuten
Pistekaarten  

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?