Wintersport Duitsland

Wintersport Duitsland: Top 12 Skigebieden

Wintersport Aanbiedingen

Bekijk 829 wintersport naar Duitsland.

bekijken

Wintersport Duitsland sneeuw en bomen
Duitsland is de perfecte bestemming voor iedereen die in een mooie omgeving kennis wil maken met wintersport. Skiën, snowboarden, langlaufen, winterwandelen, heerlijk eten en genieten van de Duitse gezelligheid. Het kan allemaal bij onze oosterburen.

Wintersport in Duitsland is bij uitstek geschikt voor beginners en kinderen. Echter ook voor gevorderden valt er genoeg te beleven. De Duitse skigebieden zijn bovendien vaak goedkoop en goed bereikbaar.

De skigebieden in Duitsland zijn vrijwel allemaal goed bereikbaar per auto. De bergen in Duitsland zijn namelijk niet al te hoog. Oftewel geen drukke bergpassen en haarspeldbochten! Vooral Winterberg en Willingen-Ettelsberg in het westen van Duitsland (Sauerland) liggen heel dichtbij Nederland. Al na enkele uren rijden sta je op de latten!

Diverse Duitse skigebieden kun je ook prima per trein of per vliegtuig bereiken.

1. Skipistes in Duitsland: blauw, rood, zwart

In de skigebieden van Duitsland vind je pistes in drie kleuren:

 • De blauwe pistes zijn makkelijke pistes voor beginners;
 • Rode pistes zijn iets steiler en geschikt voor gevorderden;
 • Het meest uitdagende zijn de zwarte pistes voor experts.
Hotel Restaurant Adler Stube
Vanaf€107

Hotel Restaurant Adler Stube

Over het algemeen zijn de pistes in Duitsland wat makkelijker dan pistes met dezelfde kleur in bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Een piste is bovendien moeilijker bij hevige sneeuwval, bij ijsvorming en als het erg druk is. Ook zijn smalle pistes of hele lange pistes extra uitdagend.

2. Top 12 Skigebieden in Duitsland

Bij wintersport denk je waarschijnlijk meteen aan Frankrijk en Oostenrijk. Echter bij onze oosterburen is ook genoeg te beleven op gebied van wintersport. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste skigebieden van Duitsland. Voor alle skigebieden in Duitsland is een kaart opgenomen en worden de belangrijkste kenmerken besproken.  

Winterberg en Willingen-Ettelsberg zijn skigebieden in Duitsland die dichtbij Nederland liggen. Ideaal als je kennis wilt maken met wintersport. Garmisch Classic biedt diverse mogelijkheden voor gevorderden.Oberjoch en Feldberg zijn zeer kindvriendelijk. En voor gezellige après-ski moet je weer in Oberstaufen zijn. Zo heeft elk skigebied zijn eigen kwaliteiten.

De Duitse skigebieden liggen redelijk laag, zeker in vergelijking met andere wintersportlanden. Een flink pak sneeuw komt in Duitsland dan ook minder vaak voor. Er wordt daarom overal flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen om de sneeuwzekerheid te verhogen. Doordat de skigebieden vrij klein zijn, is er vaak een overkoepelende skipas beschikbaar. Zo heb je toch een groot skigebied tot je beschikking.   

2.1. Winterberg: een van de gezelligste skigebieden dichtbij Nederland

Ferienwohnungen Brockenblick
Vanaf€85

Ferienwohnungen Brockenblick

Skiliftkarussell Winterberg in Duitsland behoort tot de gezelligste skigebieden en ligt dichtbij Nederland. Zoals je op kaart kunt zien, vind je het skigebied Winterberg net onder Dortmund. De afstand vanaf Utrecht bedraagt slechts zo’n 300 kilometer. 

Winterberg is een leuk dorp om kennis te maken met wintersport. Het gebied in Sauerland biedt uitstekende mogelijkheden voor beginners en kinderen. Genoeg blauwe pistes en oefenpistes. Kinderen t/m 5 jaar skiën bovendien gratis met een ouder mee. Winterberg leent zich daarnaast goed voor sleetje rijden, een mooie winterwandeling of langlaufroute. De diverse routes van het skigebied Winterberg zijn uiteraard voor je op kaart gezet (zie tabel voor de link).  

Voor ervaren wintersporters heeft het skigebied niet zoveel te bieden. De rode pistes zijn eenvoudig en zwarte pistes zijn er nauwelijks. Wel vind je op de Kappe een paar leuke en uitdagende pistes. Prima voor een dagje sneeuwpret! Waar het niet aan ontbreekt in Winterberg is gezelligheid en goed eten. In het skigebied vind je diverse leuke hutjes. Hier kun je voor een prima prijs heerlijk eten en drinken. Après-skiën kan uiteraard ook, bijvoorbeeld in Bei Möppi.

Wil je een week lang genieten van de Duitse sneeuw? Kies dan voor een Wintersport-Arena Card. Deze skipas is ook geldig in 7 andere skigebieden in de omgeving. Zo heb je keuze uit 70 kilometer piste. Wintersport in Winterberg is goedkoop. Prijzen voor accommodaties, restaurantjes en skihuur zijn laag. Doordat het gebied dichtbij Nederland ligt, ben je bovendien weinig geld kwijt aan reiskosten. Wel is het vaak druk en de sneeuwzekerheid is niet erg goed. De vele sneeuwkanonnen in het gebied lossen dit probleem grotendeels op.

Winterberg

WinterbergDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  14 km   12 km   1 km
Totaal kilometer pistes
27 km
Afstand vanaf utrecht
320 km
Reistijd vanaf vliegveld
37 min.
Laagste punt - Hoogste punt
630 tot 820 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen125 €lees gids
bekijk vakanties

2.2 Ostallgäu: Kindvriendelijk, perfect voor beginners en goedkoop

Het skigebied Ostallgäu in Zuid-Duitsland is een fijn skigebied voor beginners. Veel eenvoudige blauwe pistes en lekker rustig. Ook voor kinderen vormt het gebied een leuke sneeuwspeeltuin. Vooral Nesselwang biedt een mooi kinderland en prima oefenpistes. Voor kinderen geldt bovendien een gereduceerd skipas tarief.

Voor gevorderden is het skigebied erg klein. In Nesselwang vind je wel enkele leuke pistes om je een dag te vermaken. Je kunt de mogelijkheden overigens gemakkelijk vergroten met een meerdaagse skipas. De Vitales skipas (vanaf 2 dagen) en de Super Schnee skipas (vanaf 4 dagen) geven toegang tot meerdere skigebieden in de omgeving. De Vitales Land skipas geeft toegang tot 126 extra pistekilometers en de Super Schnee skipas tot 373 extra pistekilometers. In beide gebieden vind je diverse rode en zwarte pistes voor gevorderden.

Ostallgäu is zeer goed bereikbaar. De prijzen voor accommodaties, eten en de skipas liggen lager dan in de meeste andere skigebieden in Duitsland. Après-ski, daarvoor moet je niet in Ostallgäu zijn. Fijn als je van rust houdt. Het gebied ligt laag en de sneeuwzekerheid is dan ook matig. Sneeuwkanonnen zorgen gelukkig voor een mooie witte deken.

Füssen is een wat groter dorp op ongeveer 23 km vanaf Nesselwang. Officieel hoort Füssen niet bij het skigebied maar kan een goede plaats zijn om een accomodatie te vinden. 

Ostallgäu

OstallgäuDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  3 km   20 km   6 km
Totaal kilometer pistes
29 km
Afstand vanaf utrecht
780 km
Reistijd vanaf vliegveld
80 min.
Laagste punt - Hoogste punt
800 tot 1.730 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen187 €lees gids
bekijk vakanties

2.3. Hörnerdörfer: familiepret in de sneeuw

Landgasthof Wüllner
Vanaf€105

Landgasthof Wüllner

Het skigebied Hörnerdörfer is een waar paradijs voor beginnende wintersporters en kinderen. Je hebt hier mooie blauwe pistes en diverse kinderlanden. Als gevorderde skiër of snowboarder vind je niet veel uitdaging in het gebied. Er zijn wel een aantal leuke rode en zwarte pistes. Prima voor een dagje vermaak.

Rhön-Hotel Sonnenhof
Vanaf€154

Rhön-Hotel Sonnenhof

De Super Schnee skipas (vanaf 4 dagen) geeft toegang tot meerdere skigebieden in de buurt. Dankzij deze pas kun je kiezen uit maar liefst 373 kilometers aan pistes. Voor gevorderden zijn de mogelijkheden ineens veel groter met diverse rode en zwarte afdalingen. Hörnerdörfer is heerlijk rustig, zeer goed bereikbaar en goedkoop. Het skigebied is vrij klein en kent nauwelijks après-ski.

De sneeuwzekerheid is matig door de lage ligging. Echter in januari en februari ligt er vrijwel altijd sneeuw. En er zijn voldoende sneeuwkanonnen.

Hörnerdörfer

HörnerdörferDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  34 km   36 km   13 km
Totaal kilometer pistes
83 km
Afstand vanaf utrecht
800 km
Reistijd vanaf vliegveld
85 min.
Laagste punt - Hoogste punt
760 tot 1.700 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen167 €lees gids
bekijk vakanties

2.4. Berchtesgadener Land: lage prijzen, rustige pistes en goed eten


Het skigebied Berchtesgadener Land is een klein maar fijn skigebied nabij Salzburg. Ideaal voor iedereen die kennis wil maken met de wintersport. Er zijn een aantal blauwe pistes waar je in alle rust kunt oefenen. Voor kinderen zijn er een diverse oefenpistes te vinden in het gebied. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Ook voor gevorderden is er weinig te beleven in Berchtesgadener Land. Hierdoor is het voor beginners dan wel weer heerlijk rustig op de pistes.

Het gebied is goedkoop, eenvoudig bereikbaar en heerlijk rustig. Après-ski vind je hier niet. In Berchtesgadener Land kun je trouwens ook prachtige winterwandelingen maken. De sneeuwzekerheid is matig door de lage ligging. In januari en februari ligt er vrijwel altijd genoeg sneeuw. Bij weinig sneeuwval worden sneeuwkanonnen ingezet. Let op dat de skipas alleen beschikbaar is voor 3 of 6 dagen.

Berchtesgadener Land

Berchtesgadener LandDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  22 km   16 km   5 km
Totaal kilometer pistes
43 km
Afstand vanaf utrecht
930 km
Reistijd vanaf vliegveld
15 min.
Laagste punt - Hoogste punt
600 tot 1.874 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen158 €lees gids
bekijk vakanties

2.5. Garmisch Classic: mooi en gevarieerd skigebiedIn Zuid-Duitsland vind je het skigebied Garmisch Classic. Gevorderden kunnen hier genieten van de beroemde zwarte Kandahar dalafdaling. Daarnaast vind je nog enkele uitdagende pistes in het skigebied. Ook zijn er mooie off-piste routes mogelijk. Voor beginners en kinderen kent het skigebied verschillende mogelijkheden. Er zijn bovenin het skigebied mooie blauwe pistes te vinden. Bovenop de Hausberg ligt een groot kinderland. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis.

Wil je de mogelijkheden vergroten? Dan kun je kiezen voor een Top Snow Card (vanaf 2 dagen). Deze kaart geeft je toegang tot omliggende skigebieden. De Top Snow Card biedt jou 206 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes om vanaf te suizen. Verder staat Garmisch Classic bekend vanwege de prima prijs-kwaliteit verhouding, de goede bereikbaarheid en het heerlijke eten. Door de snelle treinverbinding met München kan het in de weekenden druk zijn. Verder is het meestal vrij rustig op de pistes.   

Echt uitbundig après-skiën kun je niet in Garmisch Classic. Wel is er genoeg gezelligheid te vinden bij de liften van de Kreuzeckbahn en de Hausbergbahn. De sneeuwzekerheid is niet zo groot en er worden regelmatig sneeuwkanonnen ingezet.

Garmisch Classic

Garmisch ClassicDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  12 km   18 km   10 km
Totaal kilometer pistes
40 km
Afstand vanaf utrecht
850 km
Reistijd vanaf vliegveld
55 min.
Laagste punt - Hoogste punt
732 tot 2.050 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen240 €lees gids
bekijk vakanties

2.6. Oberstaufen: super kindvriendelijk & gezellige après-ski

Oberstaufen is een zeer kindvriendelijk skigebied in Duitsland. Ideaal dus voor wintersport met de hele familie. In Steibis vind je een groot kinderland. En er zijn diverse eenvoudig blauwe pistes en oefenpistes. Kinderen skiën bovendien tot ongeveer 6 jaar gratis. Ook aan de meer ervaren skiërs en snowboarders is gedacht. Bij verse sneeuw biedt Hochgrat prachtige off-piste mogelijkheden. Ook zijn er een aantal mooie rode en zwarte pistes te vinden in het gebied.

Je kunt de mogelijkheden tijdens de wintersport eenvoudig vergroten. Kies hiervoor een skipas voor meerdere skigebieden. De 3 Täler skipas (vanaf 3 dagen) geeft bijvoorbeeld toegang tot 352 kilometer aan pistes. De Super Schnee skipas (vanaf 4 dagen) geeft toegang tot 373 kilometers aan pistes. Verder staat Oberstaufen bekend vanwege de gezellige après-ski, de goede bereikbaarheid en het heerlijke eten.

Het skigebied is bovendien een van de goedkoopste van Duitsland. Wel kan het erg druk zijn, zeker tijdens vakantieperiodes. Het gebied ligt vrij laag en is daardoor niet erg sneeuwzeker. Gelukkig zijn er sneeuwkanonnen.

Oberstaufen

OberstaufenDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  18 km   12 km   8 km
Totaal kilometer pistes
38 km
Afstand vanaf utrecht
780 km
Reistijd vanaf vliegveld
55 min.
Laagste punt - Hoogste punt
860 tot 1.708 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen228 €lees gids
bekijk vakanties

2.7. Oberjoch: kindvriendelijk en heerlijk rustig

Oberjoch is een zeer kindvriendelijk skigebied in Duitsland. Je vindt hier diverse kinderlanden en hotels die kindvriendelijk zijn ingericht. Er gelden gereduceerde tarieven voor de skipassen voor kinderen. Bovendien is het op de pistes vrijwel altijd heerlijk rustig. Voor beginners zijn er een aantal mooie oefenpistes. Gevorderden kunnen terecht op de steilere rode en zwarte pistes. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Het gebied is namelijk vrij klein.

Je kunt de mogelijkheden overigens eenvoudig vergroten. De Vitales skipas (vanaf 2 dagen) en de Super Schnee skipas (vanaf 4 dagen) geven namelijk toegang tot meerdere skigebieden in de omgeving. Hier vind je diverse blauwe, rode en zwarte pistes. De Vitales Land skipas geeft toegang tot 126 extra pistekilometers en de Super Schnee skipas tot 373 extra pistekilometers.

Hotel Neustädter Hof
Vanaf€85

Hotel Neustädter Hof

Andere pluspunten van het gebied zijn de goede bereikbaarheid, de gastvrijheid en de gunstige prijzen. Ook staat het dorp niet bekend vanwege de après-ski. Lekker rustig dus in de middagen en avonden. Alles bij elkaar opgeteld is Oberjoch de perfecte familiebestemming! Het gebied ligt vrij laag en is daarom matig sneeuwzeker. Echter in januari-februari zijn de pistes vrijwel altijd mooi wit. En wanneer het nodig is worden sneeuwkanonnen ingezet. Langs maar liefst 80% van de pistes vind je sneeuwkanonnen.

Oberjoch

OberjochDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  6 km   24 km   2 km
Totaal kilometer pistes
32 km
Afstand vanaf utrecht
780 km
Reistijd vanaf vliegveld
80 min.
Laagste punt - Hoogste punt
1.130 tot 1.560 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen186 €lees gids
bekijk vakanties

2.8. Feldberg: vrij sneeuwzeker en zeer kindvriendelijk!


Feldberg is een klein skigebied in Oostenrijk: sneeuwzeker, goed bereikbaar, kindvriendelijk en leuk voor beginners en gevorderden! Bovendien is Feldberg een echte budgetbestemming. Accommodaties, het eten en de skipassen zijn goedkoop. Bij veel hotels krijg je de skipas zelfs gratis! Voor beginners is er genoeg te beleven op de verschillende blauwe pistes. Vooral de helling van de Seebuck is perfect voor de beginnende wintersporter. Ook vind je hier een kleine kinderschool en een skischool met Nederlandstalige skileraren. Jonge kinderen tot ongeveer 5 jaar skiën gratis.

Het skigebied beschikt over een zwarte wereldbeker afdaling. Een mooie uitdaging voor gevorderden! Daarnaast liggen er in Feldberg nog een aantal pittige pistes. De mogelijkheden voor gevorderden zijn wel beperkt doordat het gebied erg klein is. Aan après-ski gelegenheden geen gebrek in Felddorp. In diverse barretjes is het erg gezellig en druk aan het einde van de skidag. Bijvoorbeeld bij de Himalaya Lodge.

Voor Duitse begrippen is de sneeuwzekerheid in Feldberg goed. Zeker in januari-februari ligt er meestal voldoende sneeuw. De vele sneeuwkanonnen worden ingezet wanneer dat nodig is. Het gebied kan wel erg druk zijn. Zeker tijdens vakanties en in de weekenden.

Feldberg

FeldbergDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  7 km   14 km   5 km
Totaal kilometer pistes
26 km
Afstand vanaf utrecht
700 km
Reistijd vanaf vliegveld
75 min.
Laagste punt - Hoogste punt
950 tot 1.450 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen202 €lees gids
bekijk vakanties

2.9. Mittenwald: van mooie oefenpistes tot spectaculaire freeride routesHet skigebied Mittenwald in Duitsland heeft alles in huis voor een onvergetelijke wintersport! Het gebied kent een aantal leuke afdalingen voor beginners. Voor experts is er minder te beleven. Wel vind je in Mittenwald de spectaculaire Dammkar freeride route. Mittenwald is zeer kindvriendelijk. In het dalstation vind je een leuk kinder-skipark met oefenpistes. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis mee met een ouder. Oudere kinderen kunnen prima zonder begeleiding het gebied verkennen.

De mogelijkheden om te skiën of snowboarden kun je uitbreiden met een Top Snow Card (vanaf 2 dagen). Deze skipas geeft toegang tot meerdere kleine skigebieden in de buurt. Je hebt hierdoor keuze uit 206 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes. Mittenwald is een gezellig dorpje, maar echte après-ski vind je er niet. In de vakanties kan het vrij druk zijn. Buiten de vakanties is het meestal een stuk rustiger. Verder is het skigebied in Duitsland prima bereikbaar en de prijzen liggen laag.

Het gebied is redelijk sneeuwzeker. Wanneer de natuur het laat afweten, staan de sneeuwkanonnen klaar. Langs vrijwel alle pistes staan deze sneeuwmakers.

Mittenwald

MittenwaldDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  6 km   7 km   9 km
Totaal kilometer pistes
22 km
Afstand vanaf utrecht
870 km
Reistijd vanaf vliegveld
35 min.
Laagste punt - Hoogste punt
920 tot 2.244 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen158 €lees gids
bekijk vakanties

2.10. Willingen-Ettelsberg: gezellige après-ski & dichtbij Nederland

Dichtbij Nederland vind je het skigebied Willingen-Ettelsberg in Duitsland. Niet zo bekend als Winterberg, maar zeker ook een hele leuke bestemming. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 320 kilometer. Willingen-Ettelsberg is ideaal voor beginners en kinderen. Veel blauwe pistes, eenvoudige rode pistes en diverse skischolen. De pistes zijn wat langer dan in Winterberg. Kinderen t/m 5 jaar skiën gratis met een ouder mee.

Voor gevorderden is er helaas niet zoveel te beleven. Wel kun je de mogelijkheden enigszins vergroten met een Wintersport Arena skipas. Deze skipas geeft toegang tot andere skigebieden in de buurt (totaal 70 kilometer aan skipistes). Après-ski gelegenheden zijn er meer dan genoeg in Willingen-Ettelsberg. En op de pistes en in het dorp kun je heerlijk eten. Verder is het skigebied in Sauerland goedkoop en goed bereikbaar. Het kan wel druk zijn, zeker als het flink gesneeuwd heeft.

De sneeuwzekerheid is niet erg hoog door de lage ligging. Sneeuwkanonnen helpen een handje wanneer dat nodig is. In vergelijking met Winterberg staan hier minder van deze sneeuwmakers.

Willingen-Ettelsberg

Willingen-EttelsbergDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  7 km   9 km
Totaal kilometer pistes
16 km
Afstand vanaf utrecht
320 km
Reistijd vanaf vliegveld
36 min.
Laagste punt - Hoogste punt
580 tot 838 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen125 €lees gids
bekijk vakanties

2.11. Wurmberg: leuk voor beginners en spotgoedkoop!

Wurmberg is een skigebied net onder Hannover. Het is een van de goedkoopste wintersportbestemmingen in Duitsland. Vooral beginners zijn hier prima op hun plek. Genoeg blauwe pistes om te leren skiën of snowboarden. Voor kinderen is er een klein kinderland. Oudere kinderen kunnen prima zelf op onderzoek uit in het skigebied. Kinderen tot 5 jaar skiën gratis met een ouder mee.

Als gevorderde heb je niet zoveel te zoeken in Wurmberg. De hellingen zijn eenvoudig. Ook zijn er in de omgeving geen andere mogelijkheden om te skiën of snowboarden. Wurmberg staat niet bekend vanwege de après-ski mogelijkheden. Desondanks is het in de weekenden en tijdens vakanties erg gezellig in de Wurmberg Alm. Het kan behoorlijk druk zijn in het skigebied.

De sneeuwzekerheid is matig door de lage ligging. Gelukkig helpen sneeuwkanonnen een handje om de pistes wit te houden. Deze vind je langs ongeveer de helft van de pistes.

Wurmberg

WurmbergDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  10 km   1 km   1 km
Totaal kilometer pistes
12 km
Afstand vanaf utrecht
490 km
Reistijd vanaf vliegveld
48 min.
Laagste punt - Hoogste punt
565 tot 971 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen152 €lees gids
bekijk vakanties

2.12. Bayerischen Wald: kleinschalig en gemoedelijk

We sluiten het lijstje al met Bayerischen Wald. Dit skigebied ligt in het oosten van Duitsland, tegen de Tsjechische grens. Het is een uitstekend gebied voor beginners. Kleinschalig, gemoedelijk en heerlijk rustig. Genoeg blauwe pistes om te oefenen en een enkele steile piste voor wat meer uitdaging. Ook voor kinderen is dit een mooi skigebied. De lessen zijn goedkoop, de pistes lekker breed en rustig. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis. Als gevorderde kun je beter een ander skigebied kiezen. Er zijn weinig uitdagende pistes en het gebied is zeer klein. Voor een dagje is het echter prima.

Overigens kun je ook prachtig winterwandelen in Bayerischen Wald. Het skigebied ligt namelijk in een nationaal park. De wandeling naar de Riesloch waterval is bijvoorbeeld schitterend. Gezellig wat drinken na het skiën? Dan kan prima in Bayerischen Wald. Reken echter niet op uitbundige après-ski. Verder is de sneeuwzekerheid redelijk. Sneeuwkanonnen worden ingezet waar nodig.

Het gebied is makkelijk te bereiken, goedkoop en vrij rustig. Alleen in de weekenden en vakanties kan het nog wel eens wat drukker zijn.

Bayerischen Wald

Bayerischen WaldDuitsland

Jouw voorkeuren100%
  6 km   4 km   3 km
Totaal kilometer pistes
13 km
Afstand vanaf utrecht
780 km
Reistijd vanaf vliegveld
95 min.
Laagste punt - Hoogste punt
750 tot 1.456 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen148 €lees gids
bekijk vakanties

3. Heerlijk eten op de pistes in Duitsland

Wat is wintersport zonder een heerlijke maaltijd? Ga je op wintersport naar Duitsland, dan kun je genieten van heerlijke Duitse gerechten. Een bord patat met een worst bijvoorbeeld. Misschien een goed gevulde goulashsoep, rösti of een warme apfelstrudel met vanillesaus. Ook duurdere restaurants zijn er genoeg in Duitsland. Een goede keuze als je liever wat luxer luncht of dineert.  

De prijzen variëren sterk per gebied, per restaurant en uiteraard per gerecht. Voor minder dan 5 euro bestel je al soep met brood. Een luxe diner kost je al snel meerdere tientjes.

4. Waar let je op bij het boeken van een wintersportvakantie naar Duitsland

Ga je op wintersport naar Duitsland? Houd de volgende aandachtspunten dan in je achterhoofd:

 • Veel accommodaties zijn tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie al ver van tevoren volgeboekt. Wacht dus niet te lang met boeken;
 • Er zijn reisorganisaties waarbij je een skivakantie inclusief skipas boekt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij TUI. Ook zijn er hotels waar je gratis een skipas cadeau krijgt. Goed om op te letten dus, want een skipas is vrij prijzig.
 • Check de eventuele extra’s van een skipas. In sommige skigebieden heb je bijvoorbeeld aantrekkelijke 2 voor de prijs van 1 deals. In Duitsland geven veel skipassen toegang geven tot meerdere skigebieden. Of je kunt met jouw skipas gratis naar een zwembad in de buurt.
 • Een reisverzekering is geen overbodige luxe. Wintersporten is namelijk niet geheel zonder risico’s.
 • Een wintersportvakantie naar Duitsland boek je doorgaans het beste tussen december en half maart. In januari en februari is de sneeuwzekerheid het grootst. In sommige gebieden staan meer sneeuwkanonnen dan in andere skigebieden. Het is verstandig om hier ook op te letten bij het boeken.
 • Bedenk wat jouw wensen zijn wat betreft accommodatie. Een hotel in het dorp met een luxe kamer, inclusief ontbijt en diner? Kook je liever zelf, dan is een appartement geschikter. Appartementen zijn vaak goedkoper. Zoek je een rustig dorpje of mag het wel wat gezelliger zijn?
 • Beginner? Of wil je graag beter leren skiën of snowboarden? Boek dan skilessen of snowboardlessen bij een van de skischolen. Dit kan vooraf of ter plaatse. Zeker in drukke skigebieden is het handig om vantevoren lessen te regelen.

5. Wintersport naar Duitsland. Wat neem je mee?

Ga je op wintersport naar Duitsland? Neem dan in ieder geval de volgende spullen mee:

 • Een warm skipak;
 • Skipully's;
 • Eventueel thermo-ondergoed;
 • Stevige handschoenen;
 • Een skibril;
 • Een zonnebril;
 • Een stevige ski- of snowboardhelm;
 • Skisokken of snowboardsokken;
 • Ski’s, stokken & skischoenen of;
 • Een snowboard & snowboardschoenen;
 • Stevige wandelschoenen of sneeuwschoenen.
Berghotel Goslar-Hahnenklee
Vanaf€70

Berghotel Goslar-Hahnenklee

Ski’s, stokken, skischoenen, een snowboard en snowboardschoenen kun je vrijwel overal huren. Reken op een bedrag van circa 20 euro per dag. Voor een week kun je uitgaan van een huurprijs tussen de 50 en 150 euro per week per persoon. De prijs verschilt per verhuurder en per gebied. Ook betaal je als gevorderde vaak iets meer dan als beginner.

6. Boek een wintersportvakantie naar Duitsland

Lees meer Wintersport gidsen...


Top 3 Wintersport Aanbieders naar Duitsland

Vakanties van Chalet.nu in Duitsland
Vakanties van DeJongIntra.nl in Duitsland
Vakanties van HotelSpecials.nl in Duitsland

Wintersport Aanbiedingen Duitsland

Groepshuis Eifel.
Vanaf€4.190

Schleiden, Duitsland

Dit voormalig hotel met 20 slaapkamers is onlangs compleet gerenoveerd en gemoderniseerd. De vakantiewoning is ideaal voor een groot gezelschap, zoals een familie of een vriendengroep. Het sfeervolle hotel heeft meer dan genoeg te bieden. Zo is er een bar met een stube, een grote eetzaal, een professionele keuken en een recreatiezaal met biljart en voetbalspel.In het levendige dorp vlakbij Monschau in de Noord Eifel, vind men een divers aanbod hebt aan winkels en restaurants. Op een 5 minuten afstand ligt het nationaal park Eifel, een beschermd natuurgebied van 110 km², waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Op 15 minuten ligt Sportcentrum Rohren, met in de zomer een 1250 m lange rodelbaan. In de winter kun je hier skiën of snowboarden. Op 15 minuten ligt de Ruhrsee, waar veel watersportactiviteiten zijn.Bij de woning hoort een privétuin met een terras en een omheinde binnenplaats. Op het buitenterrein is meer dan genoeg plaats om gratis te parkeren. We verzoeken je vriendelijk om de huur van bedlinnen minimaal 3 weken voor de start van je verblijf te reserveren.Vuurwerk en luidruchtige feesten zijn er verboden, er is een concierge in de buurt aanwezig.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Ferienwohnungen Brockenblick
Vanaf€85

Schulenberg, Duitsland

Ferienwohnungen Brockenblick, Schulenberg (Niedersachsen)Auf der Höhe 738707   SchulenbergDuitslandFerienwohnungen Brockenblick ligt in Schulenberg en beschikt over 29 kamers.Ferienwohnungen Brockenblick wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 85.00 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Kindvriendelijk Fietsen en wandelen Wintersport Rustig gelegen FietstochtenFerienwohnungen Brockenblick beschikt over de volgende faciliteiten: Lift Drankenautomaat Receptie Excursiebalie Engels Duits Frans Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa GehandicaptenparkeerplaatsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 14.00 uurCheck-out voor: 10.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Maxx Hotel Aalen
Vanaf€86

Aalen, Duitsland

Maxx Hotel Aalen, Aalen (Baden-Württemberg)Hugo-Theurer-Strasse 673431   AalenDuitslandMaxx Hotel Aalen ligt in Aalen en beschikt over 133 kamers.Maxx Hotel Aalen wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 86.00 p.k.p.n.Kenmerken: Stedelijke omgeving Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Design / Hip / Trendy Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Kerstmarkt Stedentrip Rustig gelegen Stop over (Tussenstop) Wandelingen FietstochtenMaxx Hotel Aalen beschikt over de volgende faciliteiten: Airconditioning Vergaderfaciliteiten Nachtportier Lift Fitness Kluis bij receptie Sauna Receptie Lounge Wifi Speeltuin Bagageopslag Zithoek Terras Babystoeltje Badkleding toegestaan maar niet verplicht 24-uurs SOS service À la carte restaurant Kinderstoel in restaurant Rustruimte Excursiebalie Overdekte fietsenstalling Kussen service Engels Duits Spaans American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa GehandicaptenparkeerplaatsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Village Hotel Bayerischer Wald
Vanaf€94

Neukirchen Bei Bogen, Duitsland

Village Hotel Bayerischer Wald, Neukirchen bei Bogen (Beieren)Pürgl 3094362   Neukirchen bei BogenDuitslandHet 3-sterren hotelVillage Hotel Bayerischer Wald ligt in Neukirchen bei Bogen en beschikt over 52 kamers.Village Hotel Bayerischer Wald wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 94.00 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Kindvriendelijk Attractieparkbezoek Goedkoop / Voordelig Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Kerstmarkt Stedentrip Rustig gelegen Wandelingen FietstochtenVillage Hotel Bayerischer Wald beschikt over de volgende faciliteiten: Restaurant Roomservice Kluis bij receptie Sauna Drankenautomaat Kranten beschikbaar Receptie Lounge Speeltuin Bagageopslag Zithoek Terras Babystoeltje Aanschaf toiletartikelen Buffetrestaurant Kinderstoel in restaurant Wedstrijdbad Skipas bij de receptie verkrijgbaar Excursiebalie Enkel in gebruik door gasten Engels Duits Pools Tsjechisch Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 10.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Engel Altenau
Vanaf€77

Altenau, Duitsland

Hotel Engel Altenau, Altenau (Niedersachsen)Am Mühlenberg 138707   AltenauDuitslandHet 3-sterren hotelHotel Engel Altenau ligt in Altenau en beschikt over 24 kamers.Hotel Engel Altenau wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 76.67 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Kindvriendelijk Golfen Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Kerstmarkt Rustig gelegen Fietstochten RestaurantsHotel Engel Altenau beschikt over de volgende faciliteiten: Kopieerservice Leeshoek Lounge Wifi Speeltuin Bagageopslag Terras Babystoeltje Skiberging Kinderstoel in restaurant Kinderspeelhoek Nederlands Engels Duits MasterCard VisaCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Restaurant Adler Stube
Vanaf€107

Münstertal, Duitsland

Hotel Restaurant Adler Stube, Münstertal (Baden-Württemberg)Münster 5979244   MünstertalDuitslandHotel Restaurant Adler Stube ligt in Münstertal en beschikt over 22 kamers.Hotel Restaurant Adler Stube wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 106.80 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Romantisch Kindvriendelijk Attractieparkbezoek Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Romantiek Uitgaansactiviteiten Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Kerstmarkt Stedentrip Airport Rustig gelegen Fietstochten Restaurants WatersportHotel Restaurant Adler Stube beschikt over de volgende faciliteiten: Kopieerservice Restaurant Roomservice Sauna Leeshoek Receptie Wasservice Wifi Bagageopslag Zithoek Terras Babystoeltje Babyfoon Badkleding verplicht À la carte restaurant Kinderstoel in restaurant Stoelverhoging in restaurant Steengrill restaurant Rustruimte Overdekte fietsenstalling Kussen service Engels Duits Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Landgasthof Wüllner
Vanaf€105

Winterberg-Altenfeld, Duitsland

Een wintersportvakantie in Winterberg staat bekend om de fijne pistes, de uitstekende infrastructuur en de Duitse gezelligheid. Het skigebied rondom Winterberg is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, als je een beginnende wintersporter bent of als je even op de lange latten wilt staan. Het skigebied beschikt over sneeuwkanonnen en moderne liftinstallaties, waar de laatste jaren flink aan gewerkt is. Voor langlaufliefhebbers ligt er ruim 50 km aan langlaufloipes midden in de natuur. Een groot deel daarvan gaat langs Asten en het Rothaargebergte. Daarnaast vind je er 10 km aan rodelhellingen, waarvan er drie besneeuwd zijn met baanverlichting. Ook leuk voor de kids! Snowboarders kunnen hun hart ophalen in het Funpark vol obstakels en halfpipes. Een wintersport Winterberg biedt voor elk wat wils!##Familiekamers incl. HOGE kinderkortingen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rhön-Hotel Sonnenhof
Vanaf€154

Poppenhausen, Duitsland

Rhön-Hotel Sonnenhof, Poppenhausen (Hessen)Fliegerstr. 2436163   PoppenhausenDuitslandRhön-Hotel Sonnenhof ligt in Poppenhausen en beschikt over 24 kamers.Rhön-Hotel Sonnenhof wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 154.44 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Fietsen en wandelen Wintersport Rustig gelegen Fietstochten RestaurantsRhön-Hotel Sonnenhof beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Restaurant Receptie Terras À la carte restaurant Excursiebalie Engels Duits MasterCard VisaCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 10.30 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Neustädter Hof
Vanaf€85

Schwarzenberg, Duitsland

Hotel Neustädter Hof, Schwarzenberg (Saksen)Grünhainer Straße 2408340   SchwarzenbergDuitslandHet 4-sterren hotelHotel Neustädter Hof ligt in Schwarzenberg en beschikt over 75 kamers.Hotel Neustädter Hof wordt beoordeeld met een: 9.0en heeft een vanaf prijs van: € 84.67 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Stedelijke omgeving Romantisch Attractieparkbezoek Golfen Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Romantiek Fietsen en wandelen Centrum Wintersport Kerstmarkt Stedentrip Rustig gelegen Stop over (Tussenstop) Wandelingen FietstochtenHotel Neustädter Hof beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Nachtportier Lift Fitness Kopieerservice Restaurant Roomservice Sauna Schoenpoetsservice Rolstoelvriendelijk Receptie Wasservice Wifi Bagageopslag Zithoek Terras Babystoeltje Badkleding toegestaan maar niet verplicht Bubbelbad À la carte restaurant Kinderstoel in restaurant Excursiebalie Overdekte fietsenstalling Kussen service Engels Duits American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gehandicaptenparkeerplaats Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Haus Delecke
Vanaf€105

Möhnesee-Delecke, Duitsland

Hotel Haus Delecke, Möhnesee-Delecke (Nordrhein-Westfalen)Linkstraße 10-1459519   Möhnesee-DeleckeDuitslandHet 4-sterren hotelHotel Haus Delecke ligt in Möhnesee-Delecke en beschikt over 39 kamers.Hotel Haus Delecke wordt beoordeeld met een: 8.5en heeft een vanaf prijs van: € 105.00 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Romantisch Golfen Culinair Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Romantiek Fietsen en wandelen Wintersport Stedentrip Rustig gelegen Wandelingen Fietstochten Restaurants WatersportHotel Haus Delecke beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Nachtportier Lift Kopieerservice Restaurant Roomservice Kluis bij receptie Kranten beschikbaar Receptie Wasservice Wifi Bagageopslag Fietsverhuur Golfbaan Zithoek Terras Babystoeltje Kegelen Aanschaf toiletartikelen Zwemvijver met strand À la carte restaurant Excursiebalie Openbaar gebruik Overdekte fietsenstalling Bewaakte fietsenstalling Kussen service Engels Duits American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 10.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Restaurant Lindenhof
Vanaf€116

Bräunlingen, Duitsland

Hotel Restaurant Lindenhof, Bräunlingen (Baden-Württemberg)Zähringerstraße 2478199   BräunlingenDuitslandHet 3-sterren hotelHotel Restaurant Lindenhof ligt in Bräunlingen en beschikt over 46 kamers.Hotel Restaurant Lindenhof wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 116.00 p.k.p.n.Kenmerken: Stedelijke omgeving Romantisch Golfen Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Romantiek Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Rustig gelegen Wandelingen Fietstochten RestaurantsHotel Restaurant Lindenhof beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Lift Restaurant Receptie Wasservice Wifi Bagageopslag Zithoek Terras À la carte restaurant Excursiebalie Engels Duits Frans Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Gästehaus Charlotte
Vanaf€120

Bayrischzell, Duitsland

Gästehaus Charlotte, Bayrischzell (Beieren)Tiroler Straße 1783735   BayrischzellDuitslandGästehaus Charlotte ligt in Bayrischzell en beschikt over 12 kamers.Gästehaus Charlotte wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 120.00 p.k.p.n.Kenmerken: Kindvriendelijk Goedkoop / Voordelig Fietsen en wandelen Wintersport FietstochtenGästehaus Charlotte beschikt over de volgende faciliteiten: Wifi Terras DuitsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 11.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Berghotel Goslar-Hahnenklee
Vanaf€70

Goslar-Hahnenklee, Duitsland

Berghotel Goslar-Hahnenklee, Goslar-Hahnenklee (Niedersachsen)An der Buchwiese 138644   Goslar-HahnenkleeDuitslandBerghotel Goslar-Hahnenklee ligt in Goslar-Hahnenklee en beschikt over 30 kamers.Berghotel Goslar-Hahnenklee wordt beoordeeld met een: 7.6en heeft een vanaf prijs van: € 70.00 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Kindvriendelijk Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Goedkoop / Voordelig Fietsen en wandelen Kinderen Wintersport Kerstmarkt Stedentrip Rustig gelegen Wandelingen Fietstochten RestaurantsBerghotel Goslar-Hahnenklee beschikt over de volgende faciliteiten: Binnenzwembad Kopieerservice Roomservice Sauna Zonnebank Drankenautomaat Leeshoek Kranten beschikbaar Receptie Lounge Wasservice Wifi Bagageopslag Zithoek Terras Babystoeltje Skiberging Excursiebalie Enkel in gebruik door gasten Overdekte fietsenstalling Engels Duits Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard VisaCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 12.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Zum Gründle
Vanaf€75

Oberhof, Duitsland

Zum Gründle, Oberhof (Thüringen)Rudolf-Breitscheid-Straße98559   OberhofDuitslandHet 3-sterren hotelZum Gründle ligt in Oberhof en beschikt over 36 kamers.Zum Gründle wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 75.05 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Romantisch Kindvriendelijk Attractieparkbezoek Golfen Culinair Beauty / Wellness Design / Hip / Trendy Goedkoop / Voordelig Romantiek Uitgaansactiviteiten Fietsen en wandelen Kinderen Centrum Bijzonder hotel Wintersport Kerstmarkt Rustig gelegen Stop over (Tussenstop) Wandelingen Fietstochten RestaurantsZum Gründle beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Kopieerservice Restaurant Schoenpoetsservice Drankenautomaat Lounge Wifi Bagageopslag Babystoeltje Aanschaf toiletartikelen Skiberging Schoenendroger Engels DuitsCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 12.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Bergfreiheit II
Vanaf€2.843

Winterberg, Duitsland

Winterberg ligt ingebed in eindeloze bossen en groene weiden, omgeven door de mooiste bergen van West-Duitsland. In deze prachtige omgeving ligt dit comfortabele vakantiehuis. Dit vakantiehuis is ideaal voor gezinnen of vakanties met vrienden in elk seizoen. Het balkon biedt een mooi uitzicht waar u kunt zitten en genieten van uw thee. De keuken is van alle gemakken voorzien en nodigt uit om samen te koken.In het bos kun je wandelen langs een wandelpad. Restaurants en supermarkten liggen op slechts een steenworp afstand voor alle boodschappen en maaltijden.Excursiebestemmingen in de buurt: Bikepark Winterberg, Avonturenberg Kappe, Veltins - EisArena, Adventure Golf, Kahler Asten, Skiliftcarrousel Winterberg.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Hotel Harzresidenz
Vanaf€70

Thale, Duitsland

Hotel Harzresidenz, Thale (Sachsen-Anhalt)Victorshöher Str. 206502   ThaleDuitslandHotel Harzresidenz ligt in Thale en beschikt over 18 kamers.Hotel Harzresidenz wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 70.00 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Fietsen en wandelen Wintersport Rustig gelegenHotel Harzresidenz beschikt over de volgende faciliteiten: Vergaderfaciliteiten Restaurant Sauna Leeshoek Receptie Lounge Wifi Zithoek Terras Babystoeltje À la carte restaurant Skiberging Kinderstoel in restaurant Rustruimte Excursiebalie Bewaakte fietsenstalling Engels Duits Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard Visa Gratis parkeren in de omgeving op zaterdag en zondagCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
AKZENT Hotels Brauerei Hotel Hirsch
Vanaf€150

Ottobeuren, Duitsland

AKZENT Hotels Brauerei Hotel Hirsch, Ottobeuren (Beieren)Marktplatz 1287724   OttobeurenDuitslandHet 3-sterren hotelAKZENT Hotels Brauerei Hotel Hirsch ligt in Ottobeuren en beschikt over 48 kamers.AKZENT Hotels Brauerei Hotel Hirsch wordt beoordeeld met een: 0.0en heeft een vanaf prijs van: € 149.90 p.k.p.n.Kenmerken: Bosrijke omgeving Kindvriendelijk Attractieparkbezoek Golfen Culturele bezienswaardigheden (musea en cultureel erfgoed) Shoppen Pittoresk Goedkoop / Voordelig Fietsen en wandelen Kinderen Bijzonder hotel Wintersport Kerstmarkt Airport Rustig gelegen Stop over (Tussenstop) Wandelingen Fietstochten RestaurantsAKZENT Hotels Brauerei Hotel Hirsch beschikt over de volgende faciliteiten: Airconditioning Pinautomaat Oppasservice Vergaderfaciliteiten Lift Kopieerservice Restaurant Roomservice Kluis bij receptie Sauna Schoenpoetsservice Leeshoek Rolstoelvriendelijk Receptie Lounge Wasservice Wifi Bagageopslag Fietsverhuur Golfbaan Zithoek Terras Babystoeltje Kegelen Entertainment voor kinderen Aanschaf toiletartikelen Kinderstoel in restaurant Rustruimte Excursiebalie Overdekte fietsenstalling Bewaakte fietsenstalling Elektrische fiets verhuur Engels Duits American Express Contanten in lokale valuta Maestro (PIN) MasterCard VisaCheck-in / Check-out:Check-in vanaf: 15.00 uurCheck-out voor: 11.00 uur

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?