Wintersport Duitsland Garmisch Classic

Wintersport Garmisch Classic: De Ultieme Gids

Mooi en gevarieerd skigebied Garmisch Classic

Garmisch classic Duitsland op kaart Google MapsLigging skigebied Garmisch Classic (bron: Google Maps, kaartgegevens ©​2018 Google​)

In Zuid-Duitsland vind je het skigebied Garmisch Classic. Gevorderden kunnen hier genieten van de beroemde zwarte Kandahar dalafdaling. Daarnaast vind je nog enkele uitdagende pistes in het skigebied. Ook zijn er mooie off-piste routes mogelijk.

Voor beginners en kinderen kent het skigebied verschillende mogelijkheden. Er zijn bovenin het skigebied mooie blauwe pistes te vinden. Bovenop de Hausberg ligt een groot kinderland. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis.


Kandahar dalafdaling in Garmisch Classic

Wil je de mogelijkheden vergroten? Dan kun je kiezen voor een Top Snow Card (vanaf 2 dagen). Deze kaart geeft je toegang tot omliggende skigebieden. De Top Snow Card biedt jou 206 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes om vanaf te suizen.

Verder staat Garmisch Classic bekend vanwege de prima prijs-kwaliteit verhouding, de goede bereikbaarheid en het heerlijke eten. Door de snelle treinverbinding met München kan het in de weekenden druk zijn. Verder is het meestal vrij rustig op de pistes.   

Echt uitbundig après-skiën kun je niet in Garmisch Classic. Wel is er genoeg gezelligheid te vinden bij de liften van de Kreuzeckbahn en de Hausbergbahn.

De sneeuwzekerheid is niet zo groot en er worden regelmatig sneeuwkanonnen ingezet.

Kenmerken skigebied Garmisch Classic
Hoogste punt 2050 meter
Laagste punt 732 meter
Totaal kilometer pistes 40
Blauwe pistes 12 kilometer
Rode pistes 18 kilometer
Zwarte pistes 10 kilometer
Dorpen Garmisch-Partenkirchen, Grainau
Sneeuwzekerheid Matig
Après-ski mogelijkheden Matig
Kindvriendelijkheid Goed
Mogelijkheden voor beginners Goed
Mogelijkheden voor gevorderden Goed
Kosten skipas (6 dagen) in 2018 € 240
Beste reisperiode Januari, Februari
Afstand tot Utrecht 850 kilometer
Reistijd vanaf vliegveld Innsbruck 55 minuten
Pistekaarten