Ontdek de hoogtepunten van Polen met deze unieke rondreis! Bezoek Gdańsk, Warschau, Krakau, Malbork, en meer voor slechts €1549. Boek nu en ervaar Polen leeft!

Ben je klaar voor een unieke rondreis door Polen, een land vol rijke cultuur en overweldigende natuur? Ontdek de belangrijkste Poolse steden en het bijzondere Mazurische merengebied. Deze reis biedt je de kans om te zien dat Polen leeft. Laat je verrassen door de schoonheid en diversiteit van dit prachtige land.

Startpunt: Gdańsk

Jouw avontuur begint in de historische stad Gdańsk, waar je een beetje een Hollands gevoel zult krijgen door de aanwezigheid van Nederlands aandoende gevels. Bezoek hier de indrukwekkende Mariakerk, een van de grootste kerken van Europa. De stad heeft een rijke geschiedenis en charme die je zeker zal bekoren.

Malbork: De Grootste Kruisridderburcht van Europa

Vanuit Gdańsk rijd je verder naar Malbork, bekend om het Kasteel van Malbork. Deze grootste kruisridderburcht van Europa is nu een museum en biedt een fascinerende kijk in het verleden. De imposante structuur en het goed bewaarde interieur zijn absoluut een bezoek waard.

Het Mazurengebied: Prachtige Natuur

Je reis gaat verder naar het Mazurengebied, een adembenemend gebied met meren en groene bossen. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Vanuit het beroemde barokke heiligdom in Święta Lipka vertrek je richting Warschau, de hoofdstad van Polen.

Warschau: Herrezen uit de As

Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog voor meer dan tachtig procent verwoest, maar de stad is minutieus herbouwd. Tijdens een stadstour ontdek je de rijke architectuur, waaronder het Koninklijke Paleis, dat in 1974 volledig werd gereconstrueerd. Warschau combineert historische grandeur met een moderne, levendige sfeer.

Krakau: Culturele Hoofdstad

De volgende bestemming is Krakau, een van de weinige Poolse steden die vrijwel ongeschonden uit de oorlog is gekomen. Tijdens een stadstour ontdek je de magie van deze stad, die in 2000 werd uitgeroepen tot een van de culturele hoofdsteden van Europa. Krakau is als een groot openluchtmuseum vol leven en geschiedenis.

Zoutmijnen van Wieliczka

Een hoogtepunt nabij Krakau is de Zoutmijnen van Wieliczka. Een rondleiding brengt je naar 65 meter diepte, waar je een ondergronds meer, kapel, kathedraal en zelfs een postkantoor zult ontdekken, allemaal uit zout gehouwen. Dit unieke ondergrondse landschap is werkelijk indrukwekkend.

Wroclaw: Historische Schoonheid

Voordat je de rondreis afsluit, bezoek je de prachtige stad Wroclaw. Het historische marktplein met zijn fraaie stadhuis zal je betoveren. Wroclaw is een stad vol charme en historie, een perfecte afsluiting van je reis door Polen.

Polen Leeft!

Na deze rondreis door Polen zal één ding duidelijk zijn: waar je ook komt, overal zie je dat Polen leeft. Dit land heeft een rijke cultuur, prachtige natuur en een geschiedenis die het waard is om ontdekt te worden.

Prijs: €1549.00
Boek nu jouw rondreis Hoogtepunten van Polen bij OAD.nl