&Olives.nl Fietsvakanties - 10 Vakanties Vergelijken [2024/2025]

PenkeVergelijk Fietsvakanties van &Olives.nl ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!
Vanaf€1.745

Bari, Italië

Als je de hak van Italië op een gravel bike wilt verkennen dan is deze reis zeker wat voor jou! Van de dorre heuvels rondom Matera naar de groene heuvels en dalen van de Itria-vallei, van uitgestrekte wijn- en olijfboomgaarden tot eindeloze kustgezichten, van vissersdorpjes tot elegante historische centra, je komt het allemaal tegen. Je begint in de oude stad Matera, zie de trulli rondom Alberobello, daalt af naar de kust bij Gallipoli om via Leuca en Otranto te eindigen in de mooie barokstad Lecce.

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.717

Bari, Italië

Een week op de fiets om het sprookjesland vol Trulli-huizen te verkennen. Het is een heuvelachtig gebied met een mild klimaat en zachte glooiingen: het landelijke landschap is zeer geliefd bij de lokale fietsers en niet alleen vanwege zijn schoonheid en afwisseling. Vertrekkend van Alberobello, Unesco Werelderfgoed vanwege zijn mooie en mysterieuze huizen, fiets je door het groene hart van Puglia en bereik je binnen een paar kilometer betoverende stadjes en verborgen wonderen. Kunst, natuur en de heerlijke smaken van de Itria-vallei maken het tot een mooie reis!

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.814

Porto, Portugal

Beoordeling
3.0 / 6

De Alto Douro is de oudste wijnproducerende regio ter wereld. Niet voor niets staat deze regio op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Talloze wijnterrassen omzomen de hellingen rond de Douro rivier. Veel van de wereldberoemde portwijngaarden bevinden zich rond Pinhao en rond Peso da Regua. Ontdek de magische Douro vallei, de natuurlijke omgeving, de heerlijke keuken en de beroemde wijnen tijdens deze prachtige fietstocht. Die begint aan de uiterste oostkant van de Douro rivier in de majestueuze kloof met meer dan 200 meter hoge wanden die hier de grens tussen Portugal en Spanje vormen. Fiets over het hooglandplateau door het Douro Natural Reserve met meer dan 170 vogelsoorten. Verbaas je over het schitterende landschap als je op je gemak stroomafwaarts fietst langs oude spoortrajecten, door dichte bossen, door amandelgaarden en uiteraard door met wijngaarden bezaaide berghellingen. Geniet tijdens je tocht van het leven op en rond de rivier, vanaf een hoge berghelling, fietsend

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.831

Porto, Portugal

Beoordeling
3.0 / 6

Een heerlijke fietstocht tussen de twee belangrijkste steden van Portugal. Terwijl je fietst over het platteland en de natuur en over mooie kustroutes, bezoek je diverse belangwekkende culturele hoogtepunten. Eerst maak je kennis met het romantische Porto. Geniet van de frisse geur van de pijnbomen en de eucalyptus als je in het zonnetje langs de prachtige kust fietst. Ontdek Aveiro, het Venetië van Portugal, met zijn kanalen en zoutpannen; geniet van de levendige badplaats Figueira da Foz; neem een duik in de woeste golven bij Nazaré of test je surfkunsten; slenter door het ommuurde witte stadje Obidos, Portugal's meest gefotografeerde plek en eindig in het bruisende Lissabon, gelegen op de heuvels aan de oever van de Taag. Je overbrugt de afstand in 5 etappes, per dag variërend van 35 tot 65 km, en in zwaarte afwissend licht of gemiddeld. Op een aantal trajecten wordt je met een transfer naar het beginpunt van de etappe gebracht of aan het eind van de etappe naar je hotel.

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€2.155

Porto, Portugal

Beoordeling
4.5 / 6

Deze reis brengt je door prachtige kustlandschappen met fraaie vergezichten, langs traditionele vissersdorpjes, uitgestrekte zandstranden, riviermondingen, over het platteland , langs wijngaarden en door historische steden. Onderweg maak je overal kennis met de gastvrije locale bevolking en geniet je uiteraard van heerlijk vers zeebanket met een passend wijntje er bij. De luxe van deze reis zit hem in het feit dat je onderweg 4 nachten logeert in verschillende paradores, monumentale en historische luxe boutique hotels. De paradores zijn gevestigd in kastelen, in statige herenhuizen of op een landgoed en zijn ook befaamd vanwege hun excellente service en keuken. Deze variant op de traditionele Portugese pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is recentelijk erkend als een officiële Camino de Santiago. Of je nu gelovig bent of niet, het volgen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is en blijft iets speciaals. Bedenk eens hoeveel mensen jou vooraf zijn gegaan en dat al

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.597

Porto, Portugal

Beoordeling
3.0 / 6

Of je nu gelovig bent of niet, het volgen van de eeuwenoude pelgrimsroute Camino de Santiago naar Santiago de Compostela is en blijft iets speciaals. Bedenk eens hoeveel mensen jou vooraf zijn gegaan en dat al eeuwenlang. Het is een plezierige fietstocht die je van startpunt Porto naar Santiago voert. Omdat je zoveel als mogelijk de originele route volgt, is het op sommige dagen een uitdagende tocht, dus vooral geschikt voor de wat meer ervaren fietser. De afstanden variëren van 25 tot 60 kilometer per dag over de middeleeuwse pelgrimsweg. Je passeert befaamde 'landmarks' op de Camino, zoals Barcelos aan de Cavado rivier, en Ponte de Lima met de beroemde bogenbrug. In Valença passeer je de grensrivier de Minho over de bijzondere, in 1885 door Eiffel gebouwde brug. En onderweg maak je overal kennis met de gastvrije locale bevolking. Voel de opwinding die alle pelgrims meemaken bij het naderen van Santiago de Compostela, een plek vol historie, toewijding en hoop. En natuurlijk ook

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.521

Porto, Portugal

Beoordeling
3.0 / 6

Een prachtige tocht door het grootste natuurpark van Portugal, door de betoverende Minho regio, langs de Atlantische kust en 'lest best' het romantische Porto. Je rijdt op een comfortabele touringfiets met alle benodigde toebehoren. Tegen een toeslag reserveren we graag een E-bike voor je. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en route-informatie mee. Ook handi je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Je kunt dagelijks kiezen uit een licht of een wat zwaarder traject, met afstanden variërend van 33 tot 57 kilometer per dag. Zo hou je ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Het is tenslotte vakantie. Onderweg logeer je zoveel mogelijk in kleine, charmante hotels.

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.354

Brindisi, Italië

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het 'Florence van het zuiden' genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.679

Setubal, Portugal

Beoordeling
3.0 / 6

Een schitterende individuele fietsreis van ruim 250 kilometer langs de adembenemend mooie kust van het beschermde natuurgebied in de zuidwestelijke Alentejo en de Costa Vicentina/Algarve. Het is een ruige Atlantische kuststrook met schitterende en door toeristen nog onontdekte zandstranden in door steile kliffen omzoomde baaien bij authentieke plaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes en Zambujeira do Mar. De trotse en ietwat melancholieke bevolking zal je onderweg gastvrij welkom heten en je graag wegwijs maken. En als het om eten en drinken gaat, zul je ook niets tekort komen. De lokale Alentejo keuken kent veel traditionele specialiteiten: varkensvlees (“porco preto”), wild, talrijke brood- en kaassoorten, olijfolie, wijnen en natuurlijk verse vis (“bacalhau”) langs de kust. En zoals in de Alentejo gebruikelijk worden de borden flink vol geschept. De gehele route voert van Setubal tot aan Cabo Sao Vicente bij Sagres, het meest zuidwestelijke puntje van Europa.

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.399

Alberobello, Italië

Een week op de fiets door Puglia! Op deze manier beleef je het 'volgens lokale fietsliefhebbers hét ideale fietsgebied' op zijn best en zie je veel van de omgeving. Een klassieke maar gevarieerde route langs de highlights van Puglia. Je fietst langs land en zee, waarbij je elke dag nieuwe legendes, historie, interessante architectuur en de adembenemende kustlandschappen van de hak van de laars ontdekt. De fietstocht is prima te doen voor de gemiddelde fietser en vereist geen training, er is voldoende tijd voor ontspanning, culturele uitstapjes of een duik in zee!

BEKIJKEN
&Olives.nl
Gevonden: Gisteren
Penke

Jouw Persoonlijke Vakantie Zoekservice

Kun jij je ideale vakantie nog niet vinden? Maak kennis met mijn gratis persoonlijke zoekservice. Ik neem het zoekwerk uit handen. Jij vertelt mij wat je zoekt, en ik vind de beste opties voor jou. Kies vervolgens je favoriet en boek rechtstreeks bij een van de betrouwbare aanbieders.

Type hieronder wat je zoekt en maak je zoekopdracht aan:

Vul je e-mailadres in:

We gebruiken je e-mailadres om een account voor je te maken waarin je jouw gepersonaliseerde vakantieopties kunt bekijken. Je ontvangt een mail zodra ik opties gevonden hebben.

Naar filter
10 Vakanties