Verre Reis Zanzibar

Penke

Verre Reis Zanzibar

Lees informatie
Vergelijk vakanties

Verre reis Zanzibar: De Ultieme Gids

Verre Reis Aanbiedingen

Bekijk 42 verre reizen naar Zanzibar, Tanzania.

bekijken

Zanzibar uitzicht accomodaties strand

Het eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania (Afrika) biedt een combinatie van cultuur, natuur en strand. Het altijd warme klimaat zorgt voor een aangename temperatuur tijdens je vakantie. En doordat er bijna geen tijdsverschil met Nederland is, heb je geen last van een jetlag. 

1. Kenmerken Zanzibar

Zanzibar wordt ook wel Unguja genoemd. Hier kom je een mix van invloeden tegen van de culturen van bijvoorbeeld de Arabieren, Portugezen en Engelsen. En je kunt er terecht voor een heerlijke strandvakantie aan de ruim 300 kilometer lange kustlijn.

Kenmerken vakantie Zanzibar

Land Zanzibar
Werelddeel Afrika
Klimaat Tropisch 
Inwonersaantal  1.3 miljoen
Aantal internationale toeristen per jaar 100.000
Reistijd vliegtuig (rechtstreekse vlucht) 9 uur
Valuta Tanzanian Shilling
Taal Swahili en Engels
Tijdsverschil met Nederland 2 uur (zomertijd 1 uur)
Prijsniveau Gemiddeld 
Beste reisperiode Zomer
Activiteiten Strand , natuur,
Soort reis Geschikt voor alleenreizers, stellen en gezinnen
Visum nodig Ja
Inenten Gele koorts, DTP, Hepatitis A, Malaria

 

2. Tips voor een vakantie naar Zanzibar

Als je op vakantie gaat naar Zanzibar is het handig om een aantal zaken vooraf te weten. Graag zetten we handige weetjes voor je op een rijtje.  

 • Homoseksualiteit is verboden en strafbaar op Zanzibar, ook voor buitenlanders. Wees hierop voorbereid.
 • 98% van de inwoners zijn moslims. Pas in openbare gelegenheid je kleding hierop aan.
 • Bedek je schouders en draag een rok of korte broek tot op of over de knie.
 • Op vrijdag zullen winkels veelal gesloten zijn. 
 • Doordat Zanzibar niet ver van de evenaar af ligt, staat de zon dichterbij dan je waarschijnlijk gewend bent. Smeer je dus regelmatig in met een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. 
 • Op Zanzibar gebruiken ze voornamelijk Engelse drie punt stopcontacten. Vergeet dus niet om een verloopstekkers mee te nemen
 • De officiële munteenheid is de Tanzanian Shilling. Je zult er op veel plekken ook met de Amerikaanse Dollar kunnen betalen.
 • Je kunt op het eiland eigenlijk geen pinautomaat vinden waar je met een Europese pas kunt pinnen. Je kunt hiervoor binnen in een bank terecht. In hotels en bij excursie bedrijven kun je vaak met een creditcard betalen. 
 • Het is normaal om een fooi te geven. Ook aan mensen die je bijvoorbeeld op straat helpen als je de weg vraagt. 
 • In Zanzibar doen ze niet aan zomer- en wintertijd. In de zomer is het er een uur later dan in Nederland. In de winter is het tijdsverschil 2 uur. 
 • Een traditioneel gerecht is pilaurijst. De Arabieren hebben dit geïntroduceerd en de lokale bevolking heeft het een Afrikaans tintje gegeven.
 • Het water uit de kraan kun je niet drinken.

3. Vervoer op en naar Zanzibar 

Zanzibar vervoer weg

Op Zanzibar vind je het vliegveld op ongeveer 25 kilometer van Zanzibar stad. Het vliegveld, Abeid Amani Karume International Airport, beschikt maar over 1 landings- en startbaan. Helaas gaan er normaal gesproken geen rechtstreekse vluchten hierheen. In sommige perioden van het jaar biedt TUI als enige aanbieder rechtstreekse vluchten aan. Als je dit geluk van een rechtstreekse vlucht niet hebt, moet je met een tussenstop reizen. Er wordt vaak een tussenstop gemaakt om te tanken en om voor een betere bezettingsgraad in het vliegtuig te zorgen. Vanuit Nederland maak je een tussenstop in bijvoorbeeld Düsseldorf, Nairobi of Dubai. Dit zorgt ervoor dat de totale reistijd langer is dan wanneer je wel een directe vlucht kunt nemen. 

Houd er rekening mee dat het vliegveld op Zanzibar beperkte faciliteiten biedt. Zorg ook dat je ruim voordat je vertrekt aanwezig bent. Het kan er erg druk zijn en zo heb je voldoende tijd om bij de gate te komen. Het vliegveld zelf krijgt middelmatige recensies en de officiele website is op moment van schrijven (feb. 2020) niet bereikbaar. Verwacht er dus niet teveel van.

Eenmaal op het eiland kun je het beste rondreizen met taxi’s of een georganiseerde bustour. Om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbare taxi reist, kun je deze bij jouw hotel of bijvoorbeeld reisleiding boeken. Als je zelf een taxi aanhoudt, moet je erop letten dat deze een sticker met ´Taxi of private hire licensed to carry passengers` op de zijkant heeft. 

Het wordt over het algemeen afgeraden om zelf te rijden. En het openbaar vervoer is normaal gesproken erg oncomfortabel en niet veilig. Je zult op het eiland Dalla Dalla busjes zien rondrijden. Deze worden vaak volgestopt met mensen. Aan toeristen wordt het afgeraden deze te gebruiken gezien de veiligheid. Je kunt eventueel fietsen huren als de hitte je niet belemmert om actief te zijn. Houd er dan wel rekening mee dat het verkeer chaotisch is. En dat er links gereden wordt. 

4. Zanzibar: visum is verplicht

Je hebt een visum nodig om Zanzibar te kunnen bezoeken. Het makkelijkst is om dit vooraf aan te vragen. Normaal gesproken ontvang je met 2 dagen het visum. Let op dat je paspoort nog minstens 6  maanden geldig moet zijn bij aankomst in Zanzibar. De kosten voor het aanvragen van het visum liggen rond de €50. Je kunt ook op het vliegveld van Zanzibar zelf een visum kopen. Je ontvangt hiervoor een formulier in het vliegveld. Je geeft dit af samen met een ander formulier wat je op het vliegveld zelf vindt. Om het land te verlaten moet je ook een formulier aan de douane geven. Dit kun je ter plekke op het vliegveld pakken of je krijgt het via je reisleiding.  

5. Aan te raden inentingen Zanzibar

Malariamug prikt op de huid

Voordat je op vakantie gaat naar Zanzibar, heb je mogelijk een aantal inentingen nodig. Zo is, als je uit een hoogrisico land voor gele koorts komt, een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder worden inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitus A (besmettelijke geelzucht) aangeraden. 

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je nog een aantal inentingen aangeraden worden. Neem tijdig, uiterlijk 4 tot 6 weken voor vertrek, contact op met een GGD bij jou in de buurt. Je kunt tijdens een persoonlijke afspraak je geschiedenis m.b.t. ziekten en de reisplanning doornemen. Op basis daarvan zal je een advies ontvangen over de benodigde vaccinaties. Normaal gesproken zijn de meest gangbare inentingen op voorraad. Deze kunnen dan gelijk gezet worden. Voor bijvoorbeeld Malaria tabletten zul je een recept meekrijgen. 

De kosten voor een bezoek aan de GGD en het laten plaatsen van de vaccinaties bestaat uit diverse onderdelen. Zo worden er consultkosten in rekening gebracht (rond de €22). Hierbij zitten de kosten voor jouw vaccinatieboekje inbegrepen. Verder heb je natuurlijk de kosten voor de vaccinaties. De vaccinatie voor gele koorts kost ongeveer €39. Een inenting tegen DTP ligt rond de €25 en voor Hepetitus A betaal je gemiddeld €55. De kosten zijn afhankelijk van de plaats waar je woont en wisselen per GGD. 

Kijk ook in je ziektekostenpolis wat er door jouw verzekeraar vergoed wordt voor de inentingen. 
Let op dat de medische voorzieningen op het eiland niet goed zijn. Mocht je onverhoopt iets overkomen, dan zul je in de meeste gevallen naar het vasteland van Nairobi of Tanzania worden gebracht. Kijk ook of de reisverzekering die je afsluit kosten in Zanzibar dekt. Anders zul je deze ter plekke moeten afrekenen. 

6. Veiligheid op Zanzibar

Zanzibar is een relatief veilige plek om naar toe te gaan. Op het eiland komt bijna geen criminaliteit voor en normaal gesproken voelen toeristen zich hier erg veilig. Wel is het altijd goed om het reisadvies van de Rijksoverheid te bekijken voordat je op reis gaat. Wees altijd alert op openbare plaatsen voor een verhoogde terroristische dreiging op Zanzibar. Volg bijvoorbeeld het lokale nieuws. Ook in je accommodatie kunnen ze je vast meer informatie geven over de huidige situatie voor toeristen. En pas op voor gewelddadige berovingen en overvallen. Vanuit bijvoorbeeld rijdende auto’s worden hand- en schoudertassen wel eens beroofd. 

7. Beste reisperiode Zanzibar

Zanzibar strand uitzicht

De beste maanden om Zanzibar te bezoeken zijn februari, juli, augustus en september. Zanzibar heeft namelijk twee moesson seizoenen. De eerste loopt van maart tot en met begin juni. En een tweede tussen oktober en januari. In deze periode is de kans op meer neerslag hoger dan in de andere maanden. April, mei en november zijn trouwens de natste maanden op Zanzibar. Tijdens het moessonseizoen regent het gelukkig niet de hele dag. Je zult merken dat er vooral aan het begin of eind van de dag een stevige bui valt. De rest van de dag is dan vaak droog. Het enige is dat de lucht vaak vol zal zijn met donkere wolken. Op het heetst van de dag bieden ze je bescherming tegen de zon, maar je hoopt dan natuurlijk dat de regen niet ineens losbarst.  

De zon laat zich het hele jaar door redelijk veel zien, ook in de natste maanden. De minimum temperatuur is 28 graden Celsius. Dit geldt voor het hele jaar. Houd er wel rekening mee dat tijdens de moesson periodes de luchtvochtigheid flink oploopt. Het kan dan erg benauwd zijn. Vooral in de maanden april en mei zul je dit goed kunnen merken. Je hoeft in Zanzibar niet bang te zijn om in een koude zee te stappen. Het hele jaar door is het zeewater van de Indische Oceaan minimaal 25 graden Celsius. En in de maanden maart en april loopt dit zelfs op tot zo’n 30 graden Celsius. 

8. De meest populaire bezienswaardigheden op Zanzibar

Er zijn op het eiland allerlei bijzondere plekken om te bezoeken. En uitstapjes om te maken. Graag zetten we 11 bezienswaardigheden voor je op een rijtje die je zeker niet mag missen.  De stranden van Zanzibar, die tot de mooiste van de wereld behoren, ontbreken natuurlijk niet het overzicht. 

8.1. Stone town

Stonetown Zanzibar

Stone Town vind je in Zanzibar-stad in het westen van het eiland. Het is het oude centrum dat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je kunt hier de geschiedenis van Zanzibar met eigen ogen aanschouwen. De vele invloeden van over de wereld komen hier samen. Wist je trouwens dat de stad haar naam heeft gekregen vanwege de vele gebouwen van kalksteen? De omliggende koraalriffen boden deze grondstof voor de wit met rode gebouwen. 

Je kunt in Stone Town door een wirwar van kleine straatjes en steegjes wandelen, terwijl je geniet van de bazaars, ambachtswinkeltjes en moskeeën. Op de markt snuif je de geuren van de lokale specerijen op. Je komt in deze smalle straatjes trouwens geen auto´s tegen. Je moet alleen opletten voor fietsers en brommers. Verder kun je diverse musea en kathedralen waaronder de Sint-Jozefskathedraal bezoeken. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is ´Het Paleis van de Sultan´. In dit paleis uit de negentiende eeuw is nu een museum gehuisvestigd. Vanaf de balkons heb je een prachtig uitzicht.  

8.2. Palace of Wonders

Het grootste en hoogste gebouw in Stone Town is ´Palace of Wonders´ uit 1883. Het paleis kreeg de bijnaam ´House of wonders´ omdat het het eerste gebouw met elektriciteit en ook nog een lift was. Het is één van de zes paleizen die door de tweede sultan van Zanzibar is gebouwd. Tegenwoordig vind je het ´Museum of history and Culture of Zanzibar´ in het paleis. 

8.3. Forodhani market

De Forodhani gardens in Stone Town heeft twee gezichten. Overdag is het een tuin waar je rustig op een bankje kunt zitten om bijvoorbeeld een boek te lezen. ´s Avonds komt het echter tot leven met een ´food market´. Locals en toeristen komen hier samen om te genieten van een groot aanbod ´sea food´ en vlees op barbeques. 

Geniet van de lokale gerchten zoals Urojo (soep met aardappelballetjes), pilau (kruidige rijst) en chipsi mayai (een omelette met patatjes). En dat samen met een vers geperste suikerbietensap met limoen. Hoe weet je nu waar je moet zijn? Kijk naar welk standje de lokale bevolking gaat. Daar waar de langste rij met locals staat, is het eten waarschijnlijk een aanrader. Natuurlijk is het ook goed om te kijken hoe het eten bereid wordt, of dit hygiënisch is.

Penke Goed om te weten: Het is verboden om alcohol in het park te drinken.

 

8.4. Prison Island

In het westen, voor de kust van Zanzibar, ligt Prison Island. In ongeveer een half uurtje vaar je vanuit Stone Town hierheen. Op het eiland lieten de Portugezen een gevangenis bouwen, wat nu dient als restaurant. De gevangenis is echter nooit is gebruik geweest. De portugezen vonden het eiland namelijk te mooi om als gevangenis te gebruiken. Het eiland is nu vooral bekend om de schildpadden die er wonen. Sommigen zijn al zo'n 200 jaar oud. De leeftijd staat namelijk op hun rug geschreven.

8.5. Paje voor watersporten 

In het Zuidoosten van Zanzibar vind je het paradijs voor kite board liefhebbers: Paje. Hier waait eigenlijk het hele jaar door een constante landinwaartse wind. Het kilometerslange witte strand zorgt voor een aangename omgeving. Ook als je nog niet kunt kitesurfen, kun je terecht in Paje. Er zijn namelijk volop mogelijkheden om het te leren. 

8.6. Jozani Forest

In het midden van het eiland ligt het Jozani Chwaka Bay National Park. Dit is het enige nationale park van het eiland. Je kunt hier eindeloos door de jungle wandelen. En kijk of je de rode franjeaap (ook wel de Zanzibar franjeaap genoemd) kunt spotten. Dit dier leeft namelijk alleen in deze streek. 

8.7. Nungwi

Zanzibar is uitstekend geschikt om een heerlijke strandvakantie te vieren. Hiervoor kun je onder andere naar Nungwi gaan. Dit plaatsje vind je in het noordelijkste puntje van het eiland. En het strand wordt als één van de mooiste van het eiland beschouwd. Je kunt er heerlijk in de zee zwemmen als je even wilt afkoelen. In het dorpje zelf geniet je van het lokale leven als je bijvoorbeeld tussen de lokale winkeltjes en inwoners doorloopt. Nungwi is verder een perfecte uitvalsbasis om diverse dagtrips in de omgeving te gaan maken.

 

8.8. Mnarani Aquarium

Zeeschildpadden zijn beschermd op Zanzibar. En voor schildpadden die bijvoorbeeld verstrikt zijn geraakt in vissersnetten is er een schildpaddenopvang. Je vindt het Mnarani Aquarium in het noorden van Nungwi. Tegenwoordig worden ook baby schildpadden die hun moeder zijn kwijtgeraakt hier opgevangen. Er zijn verschillende lagoons en zwembaden waar de schildpadden worden opgevangen. 

Daarnaast heeft het centrum een recycling project ´trash to treasures´ opgezet. In Zanzibar is geen afvalverwerkingssysteem opgezet. Dit project wil de lokale bevolking bewust maken van het afvalprobleem. En ondersteunt ze om de materialen te recyclen in nuttige alledaagse objecten. 

8.9. Op excursie naar Mnemba

Rondom Zanzibar liggen vele kleine eilandjes. Eén daarvan is Mnemba, in het noordoosten. Het eiland is trouwens onbewoond, er zijn alleen hutjes voor toeristen om te overnachten te vinden. Vanaf Nungwi worden er dagtrips per boot aangeboden naar dit eilandje. Als je op zoek bent naar een tropisch strand en een fantastische onderwaterwereld om te ontdekken, moet je zeker dit eilandje bezoeken. De koraalriffen hier zijn zeker een snorkeltocht of duiktrip waard. En worden vaak als de mooiste van Zanzibar betiteld. 

8.10. Bezoek een plantage

Zanzibar wordt ook wel ´Spice Island´ genoemd. Er zijn vele plantages op het eiland en de specerijen zijn één van de belangrijkste bronnen van bestaan. Kruidnagel, vanille, kurkuma, gember, nootmuskaat en peper zijn maar een voorbeeld van de kruiden die hier vandaan komen. Vanuit Nungwi kun je makkelijk een bezoek aan een kruidenplantage boeken. Tijdens een spice tour ga je op bezoek bij een plantage in het binnenland. En leer je waar de kruiden vandaan komen. Vergeet natuurlijk niet wat mee naar huis te nemen om mee te kunnen koken. 

8.11. De stranden van Kendwa en Matemwe

Als je op zoek bent naar hagelwitte stranden en een blauwe zee, ben je in het plaatsje Kendwa aan het juiste adres. Het ligt vlak onder Nungwi en het is er een stuk rustiger. Een ander rustig strand is dat van Matemwe, zo’n 25 kilometer ten zuiden van Nungwi. Vanaf het strand hier kun je heerlijk gaan snorkelen en duiken. Ga hier vooral niet te snel weg. Tijdens het wisselen van het getij zul je namelijk het landschap geheel zien veranderen. Als het eb is, kun je tijdens een wandeling genieten van het koraal en de schelpen. 

Als je op zoek bent naar bounty stranden, prachtige onderwater taferelen en een mix aan culturen, ben je op Zanzibar aan het juiste adres. Met een heerlijke temperatuur het hele jaar door, kun je hier fijn genieten. 

9. Boek een reis naar Zanzibar: vergelijk aanbieders en accommodaties

Lees meer Verre Reizen gidsen...


Top 1 Verre Reis Aanbieders naar Zanzibar, Tanzania

Vakanties van TUI.nl in Zanzibar, Tanzania

Verre Reizen Aanbiedingen Zanzibar, Tanzania

Sultan Sands
Vanaf€1.349

Kiwengwa, Tanzania

Waar de sultans ooit regeerden, is nu hotel Sultan Sands verrezen. Met een langgerekt strand en honderden palmbomen voor de deur een paradijselijke plek voor een strandvakantie. Stap binnen in zo'n typisch Afrikaanse rondavel, waar de kamer met Zanzibari meubels én klamboe op je wacht. Jambo! De vriendelijke receptionist komt even kijken of de koffers zijn aangekomen. Hij wijst richting restaurant Mwambao. Trek in een pannenkoekje als ontbijt? Of liever vers fruit? De kok maakt het met alle liefde voor je klaar. Pak een kano of ga zwemmen in de prachtig aangelegde zwembaden. En wil je even uit deze relaxte All Inclusive in Swahili-Arabische stijl, bezoek dan een spice garden. Zanzibar is niet voor niets het eiland van de specerijen!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Diamonds Mapenzi Beach
Vanaf€1.549

Kiwengwa, Tanzania

Op een prachtige plek aan de oostkust van Zanzibar verrijst tussen de palmbomen opeens hotel Diamonds Mapenzi Beach. Met de grootst mogelijke zorg en oog voor Swahili architectuur zijn hier authentieke villa's en kamers gebouwd. Zou je het resort van bovenaf bekijken, dan zie je de makuti grasdaken op elk gebouw. Hier waan je je in een Zanzibari dorpje, met vier restaurants, twee bars, een souvenirwinkel en een eigen beachfootball team. Lekker luieren op een van de strandbedjes is ook oke voor vandaag. Duik weg onder de palmbomen of in de turquoise zee. En vanavond tijdens de show bij het zwembad verder genieten van de All Inclusive formule. Niet gek, zo'n strandvakantie!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Sandies Baobab Beach
Vanaf€1.699

Nungwi, Tanzania

Een warm ontvangst met een welkomst cocktail, dat is hoe je verblijf bij hotel Sandies Baobab Beach begint. Tussen de eeuwenoude Baobab bomen geniet je van het parelwitte strand met een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan. Tussen de tropische tuinen van Nwungi is dit je ideale plek om te genieten van de "tranquility" van Zanzibar. De all inclusive formule laat je genieten van drankjes bij de poolbar en mediterraanse maaltijden in het Beach Gallery restaurant. Dineren bij zee. Wow. In de avond nodigen de lokale dansers en muzikanten je uit voor een Afrikaanse dans. Heerlijk om daarna in je comfortabele kamer weg te dromen in de Tanzaniaanse nacht.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
BlueBay Beach Resort & Spa
Vanaf€1.399

Kiwengwa, Tanzania

In BlueBay Beach Resort op Zanzibar waan je je in een vrolijk Moors sprookje. Op dit luxe All Inclusive resort zit je frontrow als het om poederwit zand gaat. En hebben we al verteld dat ze hier bekroond zijn om hun service? Je mag dan ook gebruik maken van alle faciliteiten van BlueBay én het zusterhotel dat er naast zit. Zo vind je midden op het complex een gezellige bar met heerlijke relaxstoelen en banken en is er een koffiebar waar je voor een paar shilling de lekkerste koffie koopt. Geen straf, toch?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Sahari Zanzibar
Vanaf€1.099

Paje, Tanzania

Karibu! Een warm welkom aan de receptie van Sahari Zanzibar waar je meteen de Swahili sfeer proeft. Dit mooie boutique hotel is geheel opgetrokken in Afrikaanse stijl. In de ochtend neem je een heerlijk ontbijt in het restaurant met uitzicht op de zee, goedemorgen Zanzibar! En proef de Italiaans getinte Fusion gerechtjes in de avond. Een drankje haal je aan de bar, direct aan het strand gelegen. Geniet van een verfrissende zeebries terwijl je aan een cocktail nipt. Plons in het zwembad en relax op de zonnebedden omringt door palmbomen die voor schaduw zorgen. Maak een strandwandeling over het parelwitte zandstrand of ren de zee in voor verkoeling. Sahari Zanzibar is ideaal voor wie de Swahili cultuur wil combineren met zon, zee en strand!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
The Residence Zanzibar
Vanaf€2.149

Kizimkazi, Tanzania

Gelegen in een enorme tropische tuin, direct aan het hagelwitte strand vind je dit pareltje, The Residence Zanzibar. Op en top luxe en een service met een gouden randje. Geniet in alle rust van dit resort. Slapen doe je in je eigen villa, naar keus in de tuin of met uitzicht op de zee. De culinaire hoogstandjes vliegen je om de oren, bereid met kruiden van dit geweldige eiland. Met een glaasje wijn in The Jetty sluit je de avond af terwijl de zon langzaam verdwijnt in de Indische Oceaan.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Seacliff Resort & Spa
Vanaf€1.249

Mangapwani, Tanzania

Karibu Sana, welkom bij Seacliff Resort & Spa op Zanzibar! Na een hobbelige rit over de kokosnootplantage voel je je meteen thuis dankzij de hartelijke woorden van de receptionist. Met een glimlach overhandigt hij de sleutels van je tweede thuis op Zanzibar. De airco staat al op hoog. Snel de klamboe dicht en op verkenningstocht naar de zwembaden. Hiervandaan heb je een eindeloos uitzicht over de Indische Oceaan. Met een Sunset cocktail in de hand zie je de shows voorbij zeilen. Wát een start van deze zonvakantie! Voor morgen staat de tee time gereserveerd voor 08.00 uur, samen golfen op Zanzibars enige golfbaan. En daarna aan de icetea in de Zanzi-Bar. Of lekker ontspannen in de Spa. Alles kan bij Seacliff Resort & Spa!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Dhow Inn Zanzibar
Vanaf€1.349

Paje, Tanzania

Liefhebbers van zon en de Indische Oceaan hebben de tijd van hun leven bij Dhow Inn Zanzibar. De Nederlandse eigenaar vond dit kitesurfparadijs bij Paje en richtte zijn inn daarop in. Witte huisjes en rieten daken in de typische stijl van Zanzibar en voorzien van hippe en luxe details. Wat te denken van een loungebank op je terras en overal een snelle wifi verbinding? Ga kitesurfen op dé kitesurfspot van Zanzibar of plof neer op de witte ligbedjes bij een van de drie zwembaden. Mét een relaxed dik matras erop natuurlijk. Want alles staat bij het Dhow Inn in het teken van laid back luxury. Van de gevulde minibar bij aankomst tot het verse fruit bij het ontbijt. Deze strandvakantie is een aanrader!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Sunshine Marine Lodge
Vanaf€1.299

Muyuni Beach, Tanzania

Wow! Boven op een klif schittert Sunshine Marine Lodge. Op Zanzibar, even ontsnappen aan de massa. Met maar 28 kamers in vrolijke lodges met rieten daken uit de buurt van de andere hotels zit je hier opperbest. Met een persoonlijke touch maakt het supervriendelijke personeel je vakantie onvergetelijk. Op 700 meter ligt het privéstrand en vertoef je aan de beach bar en op zonnebedden. Dit moet je ervaren! Bij het Sunshine Marine Lodge heb je vooral tropische rifvissen, schildpadden en dolfijnen als buur. Zullen we alvast een plekje in de hangmat reserveren?

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Reef & Beach Resort
Vanaf€1.199

Jambiani, Tanzania

In Reef & Beach Resort hebben rustzoekers en zonfanaten de tijd van hun leven. Hoe kan het ook anders met een heerlijk zwembad, een prachtig zicht op de Indische Oceaan én een All Inclusive formule? Verwacht geen luxe, wel een gezellig resort. De kamers zijn basic, maar goed onderhouden en schoon. Iets meer vakantiebudget? Gun jezelf dan een bungalowkamer en relax op de ligbedden van je eigen terras. In de azuurblauwe zee heeft de Nederlandse eigenaar van Reef & Beach een steiger gebouwd. Aan het einde vind je de Jetti Bar, dé plek voor een Zanzibar cocktail en een verfrissende duik in de oceaan. Alles is aanwezig voor een zorgeloze strandvakantie. Hakuna Matata!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
RIU Palace Zanzibar
Vanaf€1.708

Nungwi, Tanzania

Een oceaan in alle tinten blauw, palmbomen bij de vleet en een bountystrand voor de deur. Hier is het picture perfect. RIU Palace Zanzibar laat je Zanzibar voelen, proeven en beleven. Duik in de Spa of blaas lekker uit in de bar. 's Avonds smul je met de voeten in het zand van de catch of the day of van vlees van de grill. En bij thuiskomst op je kamer plof je neer op bed. Je vindt hier stijlvol ingerichte kamers met een Afrikaanse touch. Dit is een All Inclusive strandvakantie om bij weg te dromen. Jambo Rafiki, welkom in het paradijs.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Zanzibar Bay
Vanaf€1.199

Marumbi, Tanzania

In hotel Zanzibar Bay is genoeg ruimte om je volledig te ontspannen. Met respect voor de natuur en in Afrikaanse stijl zorgt de Nederlandse eigenaar ervoor dat het jou aan niks ontbreekt. Begin je dag met een plons in één van de twee zwembaden, maak een strandwandeling langs de Indische Oceaan of boek een massage in het wellness centrum. Eindelijk tijd om een goed boek te lezen in de stralende zon. 's Avonds drink je een verfrissende cocktail in de loungebar en duik je in je hemelbed om te dromen over al het moois dat deze vakantie op je te wachten staat. Hotel Zanzibar Bay is All Inclusive genieten. Welkom op Zanzibar!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Paradise Beach Resort
Vanaf€1.199

Marumbi, Tanzania

Wie naar de Afrikaanse zon wil voor een zacht prijsje, slaat Paradise Beach Resort op onder zijn favorieten. Cocktails nippen aan de poolbar, chillen in een hangmat, uitslapen in basic maar ruime kamers en het vriendelijkste personeel ooit om je heen. Bert, de Nederlandse eigenaar, verwelkomt je graag in zijn hotel met Afrikaanse makuti grasdaken en lokale kunst. Met Paradise Beach Resort beleef je Zanzibar direct aan het strand van Uroa, dé plek om tot rust te komen. 'Pole pole' langzaamaan, zoals ze in Afrika zeggen. Wandel langs de zee of maak een zonvakantie-selfie in het zwembad. En als je 's avonds in de gezellige Indian Ocean Jetti Bar zit, weet je hoe ontspannen voelt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?