Fital.nl - 98 Vakanties Vergelijken [2024/2025]

PenkeVergelijk 98 Vakanties van Fital.nl ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!
Vanaf€1.255

Vlissingen, Nederland

Ga met ons mee op fietsvakantie van Walcheren naar de Waddenzee door Nederland. De rode draad van deze fietsvakantie zijn 4 Nationale Parken; Nationaal Park Oosterschelde, Nationaal Park De Biesbosch, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Weerribben-Wieden. De fietsroute volgt een aantal grote rivieren zoals de Maas, de Waal en de IJssel. U fietst door prachtige Zeeuwse steden zoals Vlissingen, Middelburg, Veere en Zierikzee. Via de Deltawerken loopt de route naar een laatste stukje Nederlandse wildernis, het Biesbosch Nationale Park.Langs vestingstadjes als Willemstad en Woudrichem, die onderdeel waren van de Hollandse Waterlinie. Naar Nijmegen aan de Waal. De route loopt dwars door het Nationale Park de Hoge Veluwe, richting de Hanzesteden Deventer en Zwolle. Langs de IJssel en via het Zwarte Water gaat de route naar Giethoorn, het Venetië van het noorden.Door de kleine dorpjes van Overijssel wordt Friesland bereikt bij het Tjeukemeer. Vanaf Lemmer maakte de route een kleine omweg via het pittoreske Sloten. Via de bossen van Gaasterland gaat het langs de IJsselmeerkust via de Friese Elfstedenstadjes Hindeloopen en Workum, langs de Waddenzee naar Harlingen. De route is zo gekozen dat u de meeste kans op wind in de rug heeft.Fietst u de ruim 560 km met ons mee?De ***en ****hotels zijn zo gekozen dat ze dicht bij de fietsroutes liggen. Tijdens de reis is er bagageservice. De fietsbus is er voor de heen en terug transfer, en op de dagen dat er een transfer is naar uw hotel. Tijdens deze reis is er fietsbegeleiding maar u fietst wel individueel en in uw eigen tempo.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Mula, Spanje

De “Via Verde” (de groene weg) loopt door het meest landelijke en bosrijke deel van de regio Murcia. Van de oude boomgaarden van Mula tot de heilige Stad Caravaca de la Cruz, ontdekt u een wisselend landschap, dorpjes met een rijk erfgoed en gastronomie, en lokale wijnen die de reis nog aangenamer maken. De route gaat voor 85% over verharde wegen en voor 15% over onverharde (land)wegen. Tot slot naar de kust waar u heerlijk kunt relaxen en fietsen aan de lagune El Mar Menor (de kleine zee) gelegen aan de Costa Calida, dat warme kust betekent.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.665

Valencia, Spanje

De Via Verde del Zafán is wat ons betreft de mooiste Via Verde van Spanje!U fietst in 8 dagen geleidelijk bergaf naar de Ebro Delta en de Middellandse Zee, om te eindigen in pittoresk Peñiscola. Het fietst makkelijk, over fietspaden, Vias Verdes en rustige landwegen. U fietst eerst dwars door de bergen, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een adembenemend landschap van grillige bergen en olijfboomgaarden tot voorbij de horizon. Eenmaal bij de Ebro volgt u de rivier, door de rijstvelden naar de Middellandse Zee. Daarna gaat het verder langs de kust richting Valencia, via het natuurgebied Sierra de Irta, het pittoreske vestingstadje Peniscola, en de Via Verde del mar. De Via Verde is een voormalige spoorweg en heeft geen grote hoogteverschillen of steile hellingen, omdat het pad vroeger voor de trein zo vlak mogelijk is aangelegd. Op de eerste dag fietst u een tijdje bergop, maar het gaat geleidelijk. Daarna gaat het vooral bergaf. Heerlijk rollen door de natuur! Van mei tot en met oktober kunt u een duik nemen in meertjes langs de route, of de stranden langs de Middellandse Zee. En er zijn leuke plekken onderweg waar u heerlijk kunt eten. Op deze route kunt u uw verblijf tussentijds verlengen met rustdagen aan het strand, De route ligt op de grens van Catalonië, Aragon en Valencia en is daardoor goed te combineren met een reis naar Valencia, Tarragona (Salou/Cambrils) of Barcelona.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

La Muela Vejer De La Frontera, Spanje

Fietsvakantie in het ongerepte Andalusië, door glooiende heuvels tot aan het strand. U begint deze tocht in Sevilla en fietst door verschillende landschappen naar de oudste stad van Europa, Cádiz. Door het natuurpark Coto Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este, door de heuvels rondom Arcos de la Frontera bereikt u de eindeloze kuststreek met de mooie stranden van Chipiona en Rota. Deze week is niet alleen genieten van lekker fietsen door afwisselende natuur, het is ook een culinaire belevenis waar u de specialiteiten van de streek kunt proeven.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€995

Nederland

Combineer het mooiste van Zuid-Nederland en België tijdens deze fiets en vaarvakantie. Deze vakantie begint en eindigt in Nijmegen. Uw fietsavontuur begint in het vestigstadje Willemstad. We varen Via Antwerpen naar Hasselt, Luik en Maastricht. Tijdens deze vakantie ontdekt u op de fiets en per schip een variatie aan landschappen van Belgisch Limburg en de Maas. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen! Het is heerlijk fietsen over de vele fietspaden via de knooppunten. Geniet van de uitstekende verzorging aan boord van de ****Dutch Melody.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€599

België

Belgisch Limburg is een waar fietsparadijs! En de unieke fietsbelevingen tijdens deze reis voegen een extra bijzondere kijk toe op de natuur op plekken waar u anders misschien zomaar langs zou fietsen. Tijdens deze reis fietst u door 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen, en nog veel meer mooie bezienswaardigheden. U verblijft in Hasselt. Hasselt is de hoofdstad en de grootste stad van Belgisch Limburg. Hasselt wordt ook wel 'de hoofdstad van de smaak' genoemd, vindt u niet alleen volop leuke eettentjes en Hasseltse lekkernijen, maar ook veel leuke winkels en een sfeervolle binnenstad.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.595

Decin, Tsjechië

Tijdens uw fietsvakantie Tsjechie en Duitsland fietst uw langs de Elbe. De Elbe begint als een krabbelend stroompje vlak boven Vrchlabi en wordt al snel een stroom. Deze rivier, veelal omzoomd met lange rijen hoge populieren, doorsnijdt traag stromend het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag liggen te wachten om door u ontdekt te worden. Het mooie aan de bovenloop van de Elbe is dat er volop natuur is om van te genieten, samen met veel cultuur die ontstaan is door de eeuwenoude handelsroutes langs de Elbe. Kenmerkend is dat de route voornamelijk vlak is en voornamelijk over goede, rustige fietspaden loopt tot aan Praag. De route langs de Elbe is al vele honderden jaren een belangrijke handelsweg, wat ervoor gezorgd heeft dat er zich vele mooie oude steden langs haar oevers bevinden. De oude steden (veelal goed bewaard gebleven) zorgen samen met de dorpjes, kastelen en burchten voor een interessant en continu afwisselend cultuurlandschap. U fietst onder andere door de proviandkamers van Tsjechië, rondom Litomerice wordt bijna alle groente voor de Boheemse regio verbouwd, bij Melnik kom je langs het noordelijkste wijnbouwgebied van Tsjechië. In de buitengebieden van Praag bouwde de adel eeuwen geleden hun residenties om zo het drukke stadsleven te ontvluchten, daarom fietst u in korte tijd langs een aantal prachtige kastelen. Ook komt u langs prachtige natuur en mooie rotsformaties bij het Elbezandsteengebergte en in het Deciner heuvelland zorgen de beboste flanken ervoor dat u lekker in de schaduw kan fietsen en ondertussen van eenmalige uitzichten kan genieten. Kortom een reis met veel afwisseling en u heeft de tijd om Praag en Dresden te bezoeken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Lissabon, Portugal

Voor alle zonaanbidders en Portugal-fans: we hebben goed nieuws voor u! U heeft zojuist uw droomvakantie gevonden. Fiets vanuit de bruisende metropool Lissabon langs de Atlantische kunst naar Sagres. Sagres het Zuidwestelijkste punt van Europa met Cabo de Sao Vincemte. U fietst langs adembenemende stranden en dromerige vissersdorpjes. Bij een droomfietstocht in Zuid-Portugal mag natuurlijk de nodige zon niet ontbreken. Dat doet het ook niet, Portugal is een van de zonnigste delen van Europa. Lissabon, Costada caparica, Setúbal, Vila Nova de Mil Fontes, ......... Nee, dit is geen Portugees gedicht, dit zin uw tussenstops tijdens deze fietsvakantie.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€599

België

Aan de rand van de historische stad Brugge ook wel Venetië van het Noorden genoemd, ligt hotel Green Park, de uitvalsbasis voor deze fietsvakantie. Het hotel is gelegen aan het fietsknooppuntennetwerk, zodat u uw route zelf makkelijk kunt inkorten of verlengen door het Vlaamse achterland en naar de kust. Ook Ieper, bekend van de eerste wereldoorlog, is onderdeel van deze fietsvakantie. Tot slot brengt u nog een bezoek aan het historische Gent. En u heeft het gemak van de fietsbus die u weg kan brengen zodat u terug kunt fietsen naar uw hotel.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€895

Hluboka Nad Vltavou, Tsjechië

Donkere bossen, glooiende heuvels en meren zijn de kenmerken van het Zuid-Boheemse landschap. Een landschap om verliefd op te worden, ook vanwege haar vele historische stadjes, oude burchten, kloosters en kastelen. De Zuid-Bohemen zijn voor Europese begrippen een uniek gebied, waarvan nog veel van de oorspronkelijke natuur en cultuur bewaard is gebleven. De rust en de ongereptheid zijn indrukwekkend. U verblijft in Hluboka met zijn beroemde slot wat een grote toeristische trekpleister is van Tsechië. U verblijft in het historische stadje Třeboň. Deze vakantie geeft veel vrijheid want we hebben de fietsbus bijna niet nodig in Tsjechië.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.095

Bolzano, Italië

Fietsen ten zuiden van de Alpen is een geweldige reiservaring. Een adembenemende Alpenpanorama trekt aan u voorbij, bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. De beroemde Tiroolse gastvrijheid wordt verrijkt met zuidelijke invloeden als u steeds zuidelijker fietst. Langs de Etsch verandert het landschap en wordt het steeds meer Italiaans: een Kaffee een cappuccino. Geniet van een heerlijke dag aan het Gardameer. Een kroon op deze fietsvakantie is Venetië, daar in de verte, omringd door azuurblauwe zee......Zo hier en daar treffen we een heuveltje en een enkele keer een korte, maar pittige stijging, terwijl de route over het algemeen dalend is.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Faaborg, Denemarken

Wie van fietsvakanties houdt, kan volop genieten met een fietsvakantie in Denemarken. De fiets is in Denemarken- net als bij ons - van oudsher een onmisbaar vervoermiddel. Het land is een echt fietsparadijs met mooie eilanden, sprookjesachtige vissersdorpjes en imposante kastelen. Golvende graanvelden, boomgaarden en weilanden wisselen elkaar af in een glooiend landschap. Dat is Funen in een notendop. Niet voor niets staat het eiland bekend als de 'tuin van Denemarken'. Ook op het veel kleinere eiland Langeland - via een brug verbonden met Funen - kunt u heerlijk fietsen. Met een kustlijn van 640 kilometer zijn zee en strand nooit ver weg. Uw uitvalsbasis voor deze vakantie is Faaborg, een gezellig kustplaatsje. De vriendelijke Denen heten u er van harte welkom.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€933

Albufeira, Portugal

Olhos d'Agua, een leuk vissersdorpje, ligt op een mooie locatie tussen Vilamoura en Albufeira aan de Atlantische Oceaan. Naast het heerlijke klimaat en de prachtige stranden met indrukwekkende kliffen vindt u er ook een boeiend achterland vol prachtige natuur en bezienswaardigheden zoals de sinaasappelgaarden, oude Moorse kastelen, pittoreske vissersdorpjes en oude valleien. Door de vele rivierdelta's is het kustgebied dan ook redelijk vlak en bij uitstek geschikt om per e-bike te gaan verkennen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.195

Slovenië

Uw fietsvakantie begint in Oostenrijk aan de Mur, u fietst naar de gezellige stad Graz. Daarna verder naar Slovenië om per fiets kennis te maken met dit jonge en groene land op het schiereiland van de Balkan. Dit klein land aan de zuidkant van de Alpen heeft een afwisselend landschap en grenst aan Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Italië. U fietst door laagvlakten, langs rivieren, maar ook door wat heuvelachtige gebieden, over nieuwe fietspaden en verkeersarme wegen. In Slovenië verblijft u in luxe hotels met zwembad en spa, zodat u eventueel ook een dag rust kunt nemen. GPS-ONLY vakantieVoor deze fietsvakantie worden de fietsroutes uitsluitend via GPS aangeleverd. Deze GPS-tracks kunt u installeren op uw telefoon.Informeer bij onze afdeling verkoop naar de mogelijkheden voor het huren van een GPS-apparaat.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.195

Italië

Fietsen in Südtirol en de Veneto is een geweldige reiservaring. Geniet van de ruwheid van de Dolomieten, de zachtheid van de groene weiden en de wijngaarden op de hellingen. Bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. Tijdens het fietsen geniet u van de Tiroler gastvrijheid, gecombineerd met Italiaanse invloeden. U fiets door de pareltjes van de Veneto, Bassano del Grappa, Marostica en Vicenza. Kortom volop genieten van “la dolce vita”, want er is altijd tijd voor een cappuccino, Italiaans ijs of een glaasje wijn.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.095

Italië

Een mooie fietsvakantie in Toscane, Italie. Toscane is een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden. Door naar Florence, de bakermat van de Renaissance boordevol kunstschatten. Kortom een heerlijke fietsvakantie in Toscane voor liefhebbers van cultuur en natuur. De fietsroutes is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje.GPS-ONLY vakantieVoor deze fietsvakantie worden de fietsroutes uitsluitend via GPS aangeleverd. Deze GPS-tracks kunt u installeren op uw telefoon.Informeer bij onze afdeling verkoop naar de mogelijkheden voor het huren van een GPS-apparaat.Van de heer Pikker hebben wij een impressie ontvangen van zijn FietsBusvakantie naar het Toscaans Landschap.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.065

Souillac, Frankrijk

Heerlijk genieten in de prachtige streek tijdens de fietsroute Lot en de Dordogne in Frankrijk. Fietsen in Dordogne is een van de leukste manieren om dit gebied in Frankrijk te ontdekken Een prachtig bosrijk heuvellandschap van kalksteen, waar de rivieren de Lot en de Dordogne zich een weg doorheen hebben gesleten waardoor een landschap van valleien en rivierdalen met steile kliffen is ontstaan. Middeleeuwse stadjes met smalle straatjes, mooie kastelen en heerlijke wijnen. U proeft er letterlijk de geur van de natuur. Onze uitvalsbasis is het fijne vakantiepark La Draille bij Souillac, midden in het Franse landschap van bossen vol met walnotenbomen en weiden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Arnhem, Nederland

Ga met ons mee op deze fantastische fiets en vaarvakantie in ons eigen land. Onbekommerd fietsen en genieten van het mooiste van Midden Nederland; de Hanzesteden van de IJsselvallei. Overal in de oude stadjes langs uw fietsroute in Zuthpen, Deventer, Zwolle en Naarden treft u de Hollandse gezelligheid. Tot slot fietst u twee dagen door Midden Nederland. Via de knooppuntenroutes kunt u tijdens deze fietsvakantie uw routes tussen vertrek en aankomstplaatsen naar eigen inzicht samenstellen. En een dag geen zin om te fietsen, meevaren kan ook. Gaat u liever wandelen? In alle plaatsen waar we aanmeren hebben we een stadsplattegrond en/of wandelroute voor u.Geniet aan boord van de uitstekende verzorging van het riviercruiseschip de **** Dutch Grace.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.095

Denemarken

Voor fietsers is Denemarken een paradijs. Veel natuur, een afwisselend landschap met mooie bossen, prachtige lichtglooiende akkers en schitterende zee-kusten. U fietst langs windmolens, hunebedden, grafheuvels en oude stadjes uit de Vikingtijd. In Kopenhagen zijn de fietsers de koningen. Er zijn meer fietsen als auto's. Geniet van de relaxte atmosfeer en de combinatie van het oude met de moderne manier van leven. U bezoekt zeker het Tivoli en fietst naar de Nyhaven waar de kleine zeemeermin al meer dan 100 jaar over de zee heen uitkijkt. Kortom een afwisselende fietsreis.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Guardamar Del Segura, Spanje

De Costa Blanca is bij uitstek een prima fietsbestemming. Het zachte klimaat, de mooie natuur en het redelijk vlakke achterland bieden de juiste condities voor een heerlijke fietsvakantie. Guardamar del Segura is een stadje dat door de eeuwen heen erin geslaagd is voordeel te putten uit de grillen van de natuur. Met een heerlijk zandstrand en gevarieerd achterland. Kortom een geweldige streek om op de fiets te ontdekken en waar Fitál een aantal bijzondere fietsroutes heeft uitgezet.Tijdens deze reis is er ter plaatse een Nederlandse vertegenwoordiger aanwezig.Inmiddels zijn er ruim 20 routes op GPS uitgezet, dus uitbreiding en keuze uit meerdere routes mogelijk. Ook voor racefietsen en MTB's. Ter plaatse is Nederlandse begeleiding aanwezig voor uitleg van de GPS fietsroutes en die telefonisch bereikbaar is bij pech onderweg. Tevens verzorgt hij de transfers ter plaatse.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag

Murcia, Spanje

Deze fietsroute door Andalusië is een verrassende uitdagende route. U ontdekt de witte Andalusische dorpen en de schitterende landschappen. Deze route volgt gedeeltelijk de route van de laatste Moorse historicus in Spanje, Ibn al-Jatib, tussen Murcia en Granada. Hij werd geboren in 1313 in Loja en stierf in 1370 in Fez.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€980

Mousata, Griekenland

Kefalonia is een rustig en authentiek Grieks eiland dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Het eiland van het romantische boek 'Kapitein Corelli's mandoline' heeft prachtige stranden zoals het beroemde Mirtos Beach. U kunt op Kefalonia prachtig fietsen, wandelen of gewoon luieren op het strand en genieten van het aangename klimaat. Op rustdagen is het mogelijk om deel te nemen aan een bootexcursie op de Ionische Zee of een eilandtour te maken (optioneel).• Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van het hoofdstadje Argostoli• Drink een frappé in één van de schilderachtige dorpjes• Bezoek de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten van dit bloemeneiland• Geniet van de lokale Robola wijn en de heerlijke Griekse keuken

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Vanaf€1.195

Spanje

Fiets vanuit Valencia langs de zee naar de rijstvelden, het Albufeira Meer en de sinaasappelboomgaarden rondom de Jucar rivier (Ribera de Xúquer). Deze fietsroute kent nauwelijks hoogteverschillen en gaat zoveel mogelijk over fietspaden en rustige landbouwwegen. Er is één 'bergetappe' met een klim naar een stuwmeer, maar die kan eventueel ingewisseld worden tegen een makkelijkere variant of rustdag aan zee. Op de route liggen veel dorpjes om te stoppen voor een hapje of drankje. En een aantal leuke extra activiteiten, zoals een cursus paella koken of vogels kijken met een natuurgids! Bekijk de video met de impressie van deze mooie fietsvakantie.Deze fietstocht is het hele jaar mogelijk, óók in de winter. De routes liggen dicht bij de Middellandse Zee, en daar schijnt de zon 300 dagen per jaar. In de winter is het er nooit echt koud, en hangen de fruitbomen vol fel oranje sinaasappels en kaki's. In maart komen daar witte bloemetjes en het parfum van de 'azahar' bij, de sinaasappelbloesem. In de zomer zijn er voldoende plekken om even af te koelen; aan het strand, in natuurlijke zwembaden langs de rivier of in openbare zwembaden van de dorpjes langs de route, als . De rijstvelden worden een paar keer per jaar onder water gezet. Vanaf mei, als de rijstplanten opkomen verandert het gebied in een felgroene zee. De oogst is in september. In het voor- en najaar is deze streek een belangrijke halte voor trekvogels.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
98 Vakanties