Vakanties Van Fietsvakantiegroningen.nl

Penke Vergelijk 16 Vakanties van Fietsvakantiegroningen.nl ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!
Van Wad naar Stad 3 dagen.
Vanaf€209

Nederland

Pieterburen en het zeehondencentrumHet wad bij NoordpolderzijlLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghWinsum, Stad GroningenWierden Kantens, Middelstum en UsquertFietsvakantie Groningen van Wad naar Stad 3 dagenVoor velen nog minder bekend, het Hogeland aan de zeedijk met het uitgestrekte Wad gelijk daarachter. Heerlijk fietsen, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Dan even genieten van de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern zoals het Groninger museum of het Forum aan de Grote Markt. Dan weer terug op de fiets. Gelukkig ben in je Groningen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Pieterburen en het zeehondencentrum• Het wad bij Noordpolderzijl• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe Hammingh• Winsum, Stad Groningen • Wierden Kantens, Middelstum en UsquertDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - GroningenPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en  Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen. Tijd om te terrasje te pakken op de Grote Markt of op het 'rooftop terrace' van het Forum.Dag 3Groningen - PieterburenIn de ochtend de stad verder ontdekken. Dan door het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk veel te kort.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Van Stad naar Wad 4 dagen.
Vanaf€260

Nederland

Stad Groningen, WinsumWierden Kantens, Middelstum en UsquertPieterburen en het zeehondencentrumHet wad bij NoordpolderzijlLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghFietsvakantie Groningen van Stad naar Wad 4 dagenVoor velen nog minder bekend, de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern als het Groninger museum of het Forum. Dan heerlijk op de fiets, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Gelukkig ben in je Groningen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Stad Groningen • Wierden Kantens, Middelstum en Usquert• Pieterburen en het zeehondencentrum• Het wad bij Noordpolderzijl• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - PieterburenDoor het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in om dan heerlijk uit te rusten in Pieterburen.Dag 3Pieterburen - GroningenPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen. Dag 4Vertrek.....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk te kort. Maar als je de tijd hebt dan zeker even een rondje Zuidlaardermeer / Paterswoldsemeer meepakken, misschien zelfs nog een hunebedje in de aangrenzende provincie Drenthe?

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Van Stad naar Wad 3 dagen.
Vanaf€209

Nederland

Stad Groningen, WinsumWierden Kantens, Middelstum en UsquertPieterburen en het zeehondencentrumHet wad bij NoordpolderzijlLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghFietsvakantie Groningen van Stad naar Wad 3 dagenVoor velen nog minder bekend, de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern als het Groninger museum of het Forum. Dan heerlijk op de fiets, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Gelukkig ben in je Groningen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Stad Groningen • Wierden Kantens, Middelstum en Usquert• Pieterburen en het zeehondencentrum• Het wad bij Noordpolderzijl• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - PieterburenDoor het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in om dan heerlijk uit te rusten in Pieterburen.Dag 3Pieterburen - GroningenPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en  Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen. Al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk veel te kort.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Eems en het Hoge Land.
Vanaf€580

Nederland

Studentenstad Groningen, kunst, cultuur en gezelligheid Rust, ruimte, water en vogels rondom LauwersmeerEven op bezoek in FrieslandStatige borgen en wierden dorpen als NiehoveEems, haven Termunterzijl en DelfzijlFietsvakantie Eems en het HogelandGroningen, het hoge Noorden met oneindige vergezichten over wuivende graanvelden en vette klei in strakke aardappelrijen gedwongen, her en der onderbroken door een met bomen omzoomde herenboerderij. De zeedijk zie je al van verre als een strakke streep aan de horizon. Statige borgen en piepkleine arbeidershuisjes geven een kijkje in het nabije verleden. Stug volkje maar je kunt er wel van op aan. Natuurlijk ook even naar Pieterburen en de zeehonden. Eerst nog de enorme diversiteit aan vogels en natuur in het Lauwersmeer, een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en veel water. Niet voor niets werd het gebied rond het Lauwersmeer uitgeroepen tot Nationaal Park. Aan de overkant bent u in Friesland. Mocht u een dagje willen fietsen op Schiermonnikoog, boek dan een extra nacht in Anjum, op slechts 7 km van de haven. Ochtend boot heen, avond boot terug en u bent een dag in een hele andere wereld. Dit alles is te ontdekken op deze heerlijke fietsreis maar niet voordat je hebt kunnen genieten van de levendige studentenstad Groningen. Aanschouw de gezelligheid vanaf één van de vele terrasjes. Historie en cultuur gaan hand in hand, van de oude Prinsenhof en de fraaie stationshal tot het hypermoderne Gronings Museum aan de gracht of het Forum aan de Grote Markt waar alleen de de A-Kerk en de Martinitoren nog bovenuit torenen. Kom fietsen en sluit dan af met het hoogste compliment in "Grun" - Nait slecht..... Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Studentenstad Groningen, kunst, cultuur en gezelligheid • Rust, ruimte, water en vogels rondom Lauwersmeer• Even op bezoek in Friesland• Statige borgen en wierden dorpen als NiehoveEems, haven Termunterzijl en DelfzijlDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - TermunterzijlVanuit de stad langs de randen van het Hoornse- en Paterswoldesemeer richting Haren. Dan oostwaarts richting Slochteren en de fraaie Fraelemaborg met café-restaurant, park en museumwinkel. Het landschap doet eerder Drents aan dan Gronings met kleine percelen, houtwallen en veel bomen. Na Scheve klap fiets je langs het Termunterzijldiep en het Hondshalstermeer met weidse uitzichten over groen polderland. Je voelt de rust neerdalen. Nog een klein stukje door en aan de Eemsmonding ligt ‘Termunterziel’ zoals de Groningers zeggen. Omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee.  Boven het oude zijl staat de Boog van Ziel: de brug uit 1725 boven de oude sluis, waar je comfortabele hotel op je wacht.Dag 3Termunterzijl - PieterburenLangs de Eems nog verder noordwaarts naar de zeehaven van Delfzijl. Je volgt de LF Kustroute, eerst nog wat landinwaarts maar dan richting zeedijk. De fraaie blauw-witte toren van de Mariakerk in Uithuizermeeden zie je al van ver. Dit is het Hogeland, onderweg 2 fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn terras. Kort daarna twee Wierden dorpen Usquert en Warffum voordat je bij Noordpolderzijl op de zeedijk over het Wad uit kunt staren. Pieterburen is niet heel ver meer voor een fijne overnachting.Dag 4Pieterburen - AnjumFris weer op de fiets voor een bezoek aan de Borg Verhildersum in Leens of de Theefabriek in Houwerzijl. Zeker ook even kijken in de voormalige zeehaven Zoutkamp. Bekijk de kleurrijke vissershuisjes of pak een terrasje aan het Reitdiep, lekker bootjes kijken. Aansluitend langs het Reitdiep en door het NP Lauwersmeer. In de verte de visafslag voor een lunch met verse vis. Dan verlaat je bij de Cleveringsluizen Groningen en ga je de buurprovincie Friesland in voor een warm onthaal in Anjum.Een dagje fietsen op Schiermonnikoog? Boek hier dan een extra nacht!Dag 5Anjum - ZuidhornLinks het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, je bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van het Groningse Zoutkamp buig je af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een aanbeveling voordat u in Zuidhorn bent voor de avond, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!Dag 6Zuidhorn - GroningenDe laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt je door de Kop van Drenthe (en het hunebed van Steenbergen) en langs het Paterswoldse meer weer terug naar de stad.Snel terug? Je kunt evt ook met trein als de fiets weer mee mag voor nog een dagje Groningen Stad. 's Avonds dineren in de stad of aan de oevers van het Paterswoldse meer.Dag 7VertrekNa het ontbijt vertrekt u weer richting huis.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Van Wad naar Stad 4 dagen.
Vanaf€260

Nederland

Pieterburen en het zeehondencentrumHet wad bij NoordpolderzijlLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghWinsum, Stad GroningenWierden Kantens, Middelstum en UsquertFietsvakantie van Stad naar Wad 4 dagenVoor velen nog minder bekend, het Hogeland aan de zeedijk met het uitgestrekte Wad gelijk daarachter. Heerlijk fietsen, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Even genieten van de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern als het Groninger museum of het Forum. Dan al weer terug op de fiets. Gelukkig nog een fijne overnachting in Pieterburen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Pieterburen en het zeehondencentrum• Het wad bij Noordpolderzijl• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe Hammingh• Winsum, Stad Groningen • Wierden Kantens, Middelstum en UsquertDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - GroningenPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en  Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen. Tijd om te terrasje te pakken op de Grote Markt of op het 'rooftop terrace' van het Forum.Dag 3Groningen - PieterburenIn de ochtend de stad verder ontdekken. Dan door het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in. In Pieterburen lekker eten, boekje lezen en naar bed. Dag 4Vertrek.....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk te kort. Maar als je de tijd hebt dan zeker even een rondje Hogeland via Zoutkamp en het Nationale Park Lauwersmeer met als lunch lekker visje eten bij de haven van 'Lauwers', van waaruit de boot naar Schiermonnikoog vertrekt. Iets voor de volgende keer?

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Het Hoge Land relaxed.
Vanaf€395

Nederland

Zoutkamp en het Reitdiep.Borgen en WierdenPieterburen en WinsumHet wad bij Noordpolderzijl en het ReitdiepTheefabriek HouwerzijlFietsvakantie Groningen Het Hogeland relaxedVoor velen nog minder bekend, het Hogeland aan de zeedijk met het uitgestrekte Wad gelijk daarachter. Heerlijk fietsen, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Natuurlijk even genieten op het terras van 't Ziel in Noordpolderzijl, staren over het wad vanaf de zeedijk. Dan weer terug op de fiets. De andere dag bootjes kijken op een terras langs het Reitdiep in Zoutkamp of Garnwerd. Of met je handdoekje een plaatsje zoeken op één van de strandjes langs het Lauwersmeer. Gelukkig wordt in je Groningen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Zoutkamp en het Reitdiep• Borgen en Wierden• Pieterburen en Winsum• Het wad bij Noordpolderzijl en het Reitdiep• Theefabriek HouwerzijlDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum of een ritje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en favoriet plekje van veel Groningers. 's Avonds uit eten in het dorp en nog even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - ZuidhornVanuit Pieterburen zuidwaarts voor een bezoek aan de Borg Verhildersum in Leens of de Theefabriek in Houwerzijl. Zeker ook even het lusje naar de voormalige zeehaven Zoutkamp gaan fietsen. Bekijk de kleurrijke vissershuisjes of pak een terrasje aan het Reitdiep, lekker bootjes kijken. Aansluitend terug naar Houwerzijl om dan af te buigen naar het monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een aanbeveling voordat u in Zuidhorn bent voor de avond, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!Dag 3Zuidhorn - WinsumHet kaarsrechte Van Starkenborgkanaal, bevaren door grote aken, is je gids op het eerste deel van vandaag. Daarna duik je het Reitdiepdal in, na de strakke rechtheid van het kanaal is dit zeker liefelijke te noemen. In de verte doemt een groot zeil getuigd schip op, de markering voor Garnwerd aan Zee. Tijd voor koffie of lunch bij dit restaurant of bij het beroemde café Hammingh. Niet vergeten ook even Garnwerd zelf in te duiken. Dan een klein keuze momentje, stukje met de veerpont of een klein rondje via Ezinge. Hoe dan ook het Winsumerdiep brengt je naar "het mooiste dorp van 2020" Winsum. Comfortabel hotel aan het water. Lekker luieren of zelf nog een elektrisch bootje huren?Dag 4Winsum - PieterburenNog een fijne fietsdag in het Hogeland langs het Damsterdiep naar schilderachtig Onderdendam. Mooi zijn ook de wierden Middelstum, Kantens en Usquert. In Uithuizen zeker langs de Menkemaborg waar het prima lunchen is. Dan vol de wind in door het open land naar de kleine zeehaven van Nederland Noordpolderzijl. De middag afsluiten door te genieten op het terras aan de dijk van het Zielhoes met af en toe even naar boven voor een blik op Borkum en het steeds veranderende Wad. Zennnnnn.Dag 5VertrekTijd om te vertrekken. Verlengen kan natuurlijk ook om dan bv een dagje te gaan fietsen op Schiermonnikoog of het Duitse Borkum wat ook om de hoek ligt.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Van Wad naar Stad 5 dagen.
Vanaf€315

Nederland

Stad Groningen ontdekkenWinsum en Pieterburen met zeehondencentrumPaterswolde- en ZuidlaardermeerLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghWierden Kantens, Middelstum en UsquertFietsvakantie van Wad naar Stad 5 dagenVoor velen nog minder bekend, het Hogeland aan de zeedijk met het uitgestrekte Wad gelijk daarachter. Heerlijk fietsen, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Even genieten van de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern als het Groninger museum of het Forum. Dan al weer terug op de fiets. Gelukkig nog een fijne overnachting in Pieterburen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Stad Groningen ontdekken• Winsum en Pieterburen met zeehondencentrum• Paterswolde- en Zuidlaardermeer• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe Hammingh• Wierden Kantens, Middelstum en UsquertDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - GroningenPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en  Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen. Tijd om te terrasje te pakken op de Grote Markt of op het 'rooftop terrace' van het Forum.Dag 3Groningen stadsbezoek of rondritGroningen stad heeft zelf al teveel om in 1 dag te stoppen en dan wil je ook nog fietsen. Keuze stress noemen we dat. Je kunt kiezen voor een dagje shoppen, Groningermuseum bezoeken, lunchen in het Forum, Martinitoren beklimmen, Prinsenhof, Noorderhaven, hofjes zien, nog snel even bij het station binnenkijken en uitblazen op één van de vele terrasjes op de Grote Markt of Vismarkt. Of fietsen door het Groningen van eigengereide architecten, stadse natuur, natte wildernis als u het fietsrondje Merengebied naar het zuiden gaat doen. of van beide wat. Aan u de keuze.Dag 4Groningen - PieterburenIn de ochtend de stad verder ontdekken. Dan door het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in. In Pieterburen lekker eten, boekje lezen en naar bed.Dag 5Vertrek.....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk te kort. Maar als je de tijd hebt dan zeker even een rondje Hogeland via Zoutkamp en het Nationale Park Lauwersmeer met als lunch lekker visje eten bij de haven van 'Lauwers', van waaruit de boot naar Schiermonnikoog vertrekt. Of iets voor de volgende keer?

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Waddencombi Schier.
Vanaf€440

Nederland

Pieterburen en het zeehondencentrumAutovrij waddeneiland SchiermonnikoogNoordzee strand en duinenTheefabriek, Borg Verhildersum en ZoutkampFriese kant van het LauwersmeerFietsvakantie Groningen Waddencombi SchierMaar waarom zo'n haast, een dagje extra is zo geboekt. Dan is er ook tijd voor een middagje op het strand, wandelen naar Willemsduin of met de Balg Express naar de meest oostelijkepunt van het eiland waar bijna altijd zeehonden te spotten zijn. Heerlijk zit het ook op het terras van de jachthaven met zicht op het Wad. Veel Wadlooptochten vertrekken vanaf dit punt. Terug op het vasteland rond je het Lauwersmeer en tik je heel even Friesland aan. Weer terug in Groningen sluit je af met Zoutkamp, Houwerzijl en Leens. Nooit geweten dat het zo mooi is boven Groningen. Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Pieterburen en het zeehondencentrum• Autovrij waddeneiland Schiermonnikoog• Noordzee strand en duinen• Theefabriek, Borg Verhildersum en Zoutkamp• Friese kant van het LauwersmeerDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum, of een mooi kort ritje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - SchiermonnikoogJe wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt je verder door gehuchtjes als Broek en Kleine Huisjes. Van verre steekt de vrolijk gekleurde kerktoren van Hornhuizen al boven de bomen uit. Dan de 'slaper' over en verder door het open land van de Westpolder met zicht op de Zeedijk. Prachtige stukje buitensdijks en met uitzicht op en geur van de kwelders. Door richting Lauwersoog voor de 12:30 uur boot naar Schiermonnikoog. We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen.Dag 3Schiermonnikoog rondritHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op je diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.Dag 4Schiermonnikoog - PieterburenIn de ochtend met de boot weer naar de wal. Langs het sluizencomplex verruil je voor eventjes Groningen voor de buurprovincie. Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, je bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van Zoutkamp buig je af naar Houwerzijl voor de Theefabriek en Borg Verhildersum in Leens. In Pieterburen is uw bedje al gespreid voor de welverdiende nacht.Dag 5Vertrek.....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk te kort. Maar als je de tijd hebt dan zeker even een rondje Hogeland via Borgen en Wierden

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Stad, Eems en Wad.
Vanaf€380

Nederland

Stad Groningen, Winsum, DelfzijlLangs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe HamminghPieterburen, Noordpolderzijl en het WadEems, Dollard en Punt van Reide bij TermunterzeilFraeylemaborg, Menkemaborg, RensumaborgFietsvakantie Groningen - Stad, Eems en WadNaast Groningen en het Hogeland nu ook het stuk ten oosten van de stad ontdekken. Havens. sluizen en dijken en heel veel water. Groningen heeft maar liefst 900 kilometer aan vaarwegen. Van het Reitdiep tot Damsterdiep, van de Waddenzee en Eems tot de oevers van de verdwenen Fivel. Aan de kust van Groningen vind je daarom talloze havens. Sommige doen nog steeds dienst als vissershaven, andere zijn vooral startpunt voor Wadlooptochten of jachthavens. Er is meer boven Groningen! Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Stad Groningen, Winsum, Delfzijl• Langs het Reitdiep, Garnwerd en Cafe Hammingh• Pieterburen, Noordpolderzijl en het Wad• Eems, Dollard en Punt van Reide bij Termunterzeil• Fraeylemaborg, Menkemaborg, RensumaborgDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad. Dag 2Groningen - PieterburenMet de studenten fiets je langs het Reitdiep richting Universiteits campus. Al snel heb je de laatste huizen gehad en fiets je door de weilanden naar het Starkenborghkanaal. Het unieke Reitdiep/Hunzedal verbreed zich onderweg naar het beroemde Café Hammingh in Garnwerd. Hét uitstapje voor veel stadse fietsers, koffie met gebak bij Hammingh of Garnwerd aan Zee. In Aduarderzijl wacht het veerpontje naar Schaphalsterzijl waarna het Winsumerdiep je naar 'mooiste dorp 2020' Winsum voert. Via lieflijk Onderdendam gaat het via diverse maren naar Den Andel en Pieterburen voor de nacht.Dag 3Pieterburen - TermunterzijlPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Door uitgestrekte aardappel- en graanvelden gaat het naar de zeedijk en Noordpolderzijl. Beschut tussen de bomen liggen de Menkemaborg en de Rensumaborg. De Eemshaven laat je letterlijk links liggen als je zuidwaarts fietst naar Delfzijl. Nog een klein stukje door en aan de Eemsmonding ligt ‘Termunterziel’ zoals de Groningers zeggen. Omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee.  Boven het oude zijl staat de Boog van Ziel: de brug uit 1725 boven de oude sluis waar je comfortabele hotel op je wacht.Dag 4Termunterzijl - GroningenLangs het Termunterzijldiep fiets je via Scheve klap en het Hondshalstermeer westwaarts richting Slochteren en de fraaie Fraelemaborg met café-restaurant, park en museumwinkel. Het landschap doet eerder Drents aan dan Gronings met kleine percelen, houtwallen en veel bomen. Na Haren gaat het langs de randen van het Hoornse- en Paterswoldesemeer terug naar de stad, waar de drukte nu pas echt goed opvalt.Dag 5Vertrek.....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, eigenlijk te kort. Maar als je nog tijd hebt dan heeft de stad je nog veel te bieden.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
StadWadcombi Schier.
Vanaf€455

Nederland

Bruisende studentenstad GroningenAutovrij waddeneiland SchiermonnikoogNoordzee strand en duinenTheefabriek Houwerzijl en ZoutkampReitdiep en Nationaal Park LauwersmeerFietsvakantie Groningen Stad/Wad combi SchierVoor velen nog minder bekend, Groningen stad, het Hogeland in het Noorden het Friese eiland Schiermonnikoog. In de stad Groningen is van alles te doen en te ontdekken op historisch en cultureel gebied. Beklim de 'Olle Grieze' zoals de Martinitoren door de Groningers wordt genoemd, eten in de Nok bovenin het Forum maar ook de hofjes, het Groninger museum en nog veel meer. Natuurlijk ook heerlijk fietsen, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. Het dal van de voormalige Hunze rivier is je gids naar het Nationale Park Lauwersmeer. Beleef wat er meer boven Groningen is. Het cliché van schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan wordt hier toch werkelijkheid. Ook op Schiermonnikoog is het fantastisch. Het is niet zo groot dus met 1 fietsdag kun je toch het hele eiland befietsen. Waddenkant en Noordzeekant hebben beide hun bekoring. Mis niet de Berkenplas, de Vredenhof en de Westerplas. Toch is De Balg, verzamelplaats van talloze zeehonden misschien wat ver voor één dag maar daar zou de Balg-Express mee kunnen helpen. Neerzakken op het terras van Paviljoen Paal 3 is uiteraard een optie. Hoezo moet je het ver van huis gaan zoeken.   Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Bruisende studentenstad Groningen• Autovrij waddeneiland Schiermonnikoog• Noordzee strand en duinen• Theefabriek Houwerzijl en Zoutkamp• Reitdiep en Nationaal Park LauwersmeerDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - SchiermonnikoogDeze tocht leidt je door het unieke Reitdiep- of Hunzedal. Het Reitdiep reikt to hartje centrum van de stad Groningen en is je gids op weg naar de veerboot naar Schiermonnikoog.  Onderweg geniet je van prachtige dorpen, kerken en uitzichten over het eeuwenoude wierdenland. Fijne terrassen aan het water in schilderachtig Garnwerd of de voormalige vissershaven Zoutkamp. Of wat te denken van een visje happen bij één vna de restaurants nabij de visafslag in Lauwersoog? Daar wacht de Monnik of de Rottum om je naar autovrij Schiermonnikoog te brengen. Nee niet Groningen maar Friesland maar toch ook een beetje van 'ons'.We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen.Dag 3Schiermonnikoog rondritHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op je diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.Dag 4Schiermonnikoog - GroningenAl weer tijd voor de terug reis maar vol goede herinneringen aan dit kleine eilandje met zoveel variatie aan flora en fauna. In driekwartier brengt de boot je terug naar Lauwersoog. Langs de dijk, windje mee fietsen naar de ruimte van de Westpolder met grote herenboerderijen. Net na de slaper ligt Hornhuizen. De kleurrijke toren reikt precies boven de bomen uit. Verder op de pedalen met borg Verhildersum in het verschiet. Via het "mooiste dorp van jaar 2020" Winsum kom je terug in Garnwerd. Het Reitdiep brengt je terug naar de stad. Maar twee dagen geleden dat je hier was? Het voelt als een week. Meer heb je niet nodig.Dag 5VertrekNa het ontbijt op huis aan of , als je de tijd hebt, dan zeker even een rondje Zuidlaardermeer / Paterswoldsemeer meepakken, misschien zelfs nog een hunebedje in de aangrenzende provincie Drenthe? Ook mooi.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Groninger Hogeland en Schier.
Vanaf€580

Nederland

Studentenstad Groningen, kunst, cultuur en gezelligheid Rust, ruimte, water en vogels rondom LauwersmeerHet Wad en Schiermonnikoog met duinen en NoordzeestrandStatige borgen en wierden dorpenZeehondencentrum PieterburenFietsvakantie Groninger Hogeland en SchierGroningen, het hoge Noorden met oneindige vergezichten over wuivende graanvelden en vette klei in strakke aardappelrijen gedwongen, her en der onderbroken door een met bomen omzoomde herenboerderij. De zeedijk zie je al van verre als een strakke streep aan de horizon. Statige borgen en piepkleine arbeidershuisjes geven een kijkje in het nabije verleden. Stug volkje maar je kunt er wel van op aan. Natuurlijk ook even naar Pieterburen en de zeehonden maar nog mooier is om ze in het echt te zien op de boot, onderweg naar fantastisch Schiermonnikoog. Eerst nog de enorme diversiteit aan vogels en natuur in het Lauwersmeer en de Waddenzee. Dit alles is te ontdekken op deze heerlijke fietsreis maar niet voordat je hebt kunnen genieten van de levendige studentenstad Groningen.Aanschouw de gezelligheid vanaf één van de vele terrasjes. Historie en cultuur gaan hand in hand, van de oude Prinsenhof en de fraaie stationshal tot het hypermoderne Gronings Museum aan de gracht of het Forum aan de Grote Markt waar alleen de de A-Kerk en de Martinitoren nog bovenuit torenen. Kom fietsen en sluit dan af met het hoogste compliment in "Grun" - Nait slecht... Hoogtepunten van deze reis• Studentenstad Groningen, kunst, cultuur en gezelligheid • Rust, ruimte, water en vogels rondom Lauwersmeer• Het Wad en Schiermonnikoog met duinen en Noordzeestrand• Statige borgen en wierden dorpen• Zeehondencentrum PieterburenDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - UithuizenVandaag staat de borgen route op het programma. Vlak nadat je de stad hebt verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting zeedijk, Roodeschool en fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slot kilometers 2 fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn terras.Dag 3Uithuizen - SchiermonnikoogJe wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt je verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. De andere gaat landinwaarts langs Kantens, Middelstum en wierdendorpen Onderdendam en Warffum. Vandaaruit gaan beide routes over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van zeehondencrèche en start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting NP Lauwersmeer voor de 15:30 of 18:30 uur boot naar Schiermonnikoog.We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen. Dag 4Schiermonnikoog ontdekkenHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op je diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.Dag 5Schiermonnikoog - Zuidhorn In de ochtend met de boot weer naar de wal. Langs het sluizencomplex verruil je voor eventjes Groningen voor de buurprovincie. Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, je bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van Zoutkamp buig je af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat u in Zuidhorn bent voor de avond, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!Dag 6Zuidhorn - GroningenDe laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt je door de Kop van Drenthe (en het hunebed van Steenbergen) en langs het Paterswoldse meer weer terug naar de stad.Snel terug? Je kunt ook met trein, voor nog een dagje Groningen stad. Aansluitend vertrek of verlenging.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Vanuit het Waddenhoes.
Vanaf€100

Nederland

Hogeland, rust, ruimte en frisse luchtStudentenstad Groningen, kunst cultuur, gezelligheidNP Lauwersmeer, vogels, watersport, zwemstrandjesWaddeneilanden Schiermonnikoog en BorkumZeehondencreche, Pieterpad, WinsumFietsvakantie Pieterburen - standplaats Waddenhoes kortWaddenhoes gastenverblijven is gevestigd in een voormalig broodfabriekje. Vroeger werd hier biologisch brood gebakken voor een leefgemeenschap, beschreven in ‘Meander’, het boek van Tessa de Loo. Sinds 2009 vind je hier ruime en comfortabele vakantieappartementen en B&B kamers. Er is keuze uit 2 persoons B&B kamers en comfortabele 2-, 4, 6 of 8 persoonsappartementen. De vakantiehuizen zijn afzonderlijk te huur maar desgewenst ook gezamenlijk te huur als grote groepsaccommodatie voor maximaal 28 personen. Je kunt op ons terrein gratis parkeren en hebt de beschikking over gratis Wi-Fi internet.Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Hogeland, rust, ruimte en frisse lucht• Studentenstad Groningen, kunst cultuur, gezelligheid• NP Lauwersmeer, vogels, watersport, zwemstrandjes• Waddeneilanden Schiermonnikoog en Borkum• Zeehondencreche, Pieterpad, WinsumDag 1PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Rondrit Borgen en WierdenOnze suggestie voor vandaag is een rit door het Hogeland! Hier is het échte Groninger platteland met grote herenboerderijen, fraaie wierdendorpen en lommerrijke borgen. Voeg daar de groene dijken, dieprode bakstenen huizen, het water van het Wad en de kronkelende 'maren' en 'diepen' aan toe en je krijgt een mooie eerste kennismaking met Noord Groningen. Ontdek de magie van ’t Zielhoes bij Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. Neem een kijkje bij de Menkemaborg in Uithuizen of het Openlucht museum Het Hoogeland in Warffum. Fraai zijn ook de Wierdendorpjes Kantens, Middelstum, Onderdendam, Rasquert en Usquert onderweg terug naar Pieterburen waar je een terrasje kunt pakken of de rust van ‘Domies Toen’ op kunt zoeken.In plaats van deze rit kunt u ook een dagje naar de stad of uit gaan waaien op Schiermonnikoog of op het Duitse eiland Borkum. (Houd er rekening mee dat bij een bezoek aan Borkum de Duitse corona (reis)maatregelen gelden.) Dag 3Rondrit Reitdiep, NP Lauwersmeer en ZeedijkDat Groningen ook veel water heeft is bij de meesten minder bekend. Dat ga je vandaag ontdekken. Eerst naar Leens waar Landgoed/Borg Verhildersum je de geschiedenis van Noord-West Groningen laat zien maar waar het ook goed koffiedrinken is. Elke derde zaterdag van de maand kunt u genieten van de streekmarkt. Dan door naar de Theefabriek in Houwerzijl, een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. Slechts een paar kilometer verder ligt de voormalige zeehaven Zoutkamp met kleurige vissershuisjes fraai aan het Reitdiep. Nog veel meer water en ook strandjes als je langs het Lauwersmeer naar Lauwersoog fietst om daar een visje te gaan happen. Afsluitend deels binnendijks, deels buitendijks langs de waddenzee en dwarsdoor de Westpolder terug naar Pieterburen.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Waddenhoppen Ameland, Schiermonnikoog.
Vanaf€790

Nederland

Waddeneilanden Schiermonnikoog en AmelandUnesco Waddenzeegebied, duinen en strandenNP Lauwersmeer en ZoutkampHogeland met statige borgen en wierden dorpenFriese elfsteden stadje DokkumFietsvakantie Waddenhoppen Ameland en Schiermonnikoog 7 dagenGroningen, het hoge Noorden met oneindige vergezichten over wuivende graanvelden en vette klei in strakke aardappelrijen gedwongen, her en der onderbroken door een met bomen omzoomde herenboerderij. De zeedijk zie je al van verre als een strakke streep aan de horizon. Statige borgen en piepkleine arbeidershuisjes geven een kijkje in het nabije verleden. Stug volkje maar je kunt er wel van op aan. Je start in Pieterburen en de zeehonden maar mooier is het om ze in het echt te zien op de boot, onderweg naar autovrij Schiermonnikoog of Ameland. Eerst nog de enorme diversiteit aan vogels en natuur in het Lauwersmeer en de Waddenzee. Dan door naar duinen, zee en strand op Schiermonnikoog en Ameland. Kilometers peddelen op knisperende schelpenpaadjes, luieren op de dijk, zwemmen in de plas of in zee, wandelen door eindeloze duinenrijen en 's avonds jezelf verwennen met een fijn diner, kortom genieten. Kom fietsen en sluit af met het hoogste compliment in "Grun" - Nait slecht...De waddeneilanden zijn enorm populair dus denk er aan om tijdig te reserveren! Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland• Unesco Waddenzeegebied, duinen en stranden• NP Lauwersmeer en Zoutkamp• Hogeland met statige borgen en wierden dorpen• Friese elfsteden stadje DokkumDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum of een fietstochtje naar Noordpolderzijl. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - SchiermonnikoogJe wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt je de Westpolder en het NP Lauwersmeer, waar het eiland gevoel al begint te komen. In Lauwersoog stap je op de boot naar Schiermonnikoog, wellicht die van 12:30 of anders 15:30 uur. Tijd genoeg om op Schier via de Westerplas te fietsen naar je hotel.We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen.Dag 3Schiermonnikoog ontdekkenHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op je diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.Dag 4Schiermonnikoog - AmelandHet Waddeneiland feestje is nog niet voorbij. Op naar het tweede eiland, Ameland. Met de ochtend boot naar de wal en dan een korte rit langs de Friese zeedijk met schattige gehuchten als Paessens, Wierum en 't Skoar. Kneuterig leuk is het Museum 't Fiskershúske in Moddergat. Nog even stevig op de pedalen tegen de westenwind in en dan ben je al in de havenplaats Holwerd, waar de boot meermalen per dag vertrekt. De nacht is op Ameland in Nes, niet ver van de boot.Dag 5Ameland ontdekkenEen volle dag op Ameland. Er is keuze uit meer dan 100 km fietspad en 27 km zandstrand. Een heerlijk eiland met veel natuur, rust en ruimte. Bezichtig de gezellige dorpjes Hollum, Ballum, Nes en Buren, elk met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Beklim de markante vuurtoren, ga struinen door eindeloze duinen of pak het Noordzeestrand. Overal genieten van die kenmerkende Waddeneilanden sfeer. Op de vele terrassen staat Nobeltje steevast op de kaart, maar beter even wachten tot het einde van de dag, als het hotel niet al te ver meer is...Dag 6Ameland - PieterburenDe scheepstoeter blaast en langzaam verdwijnt het eiland weer aan de horizon. De Friese kust komt snel dichterbij voor de slot etappe in dit heerlijke Waddengebied. De route brengt je door Holwerd en het gezellige elfsteden stadje Dokkum. Langs de randen van het NP Lauwersmeer verlaat je de buurprovincie en keren terug naar Groningen. Mooi gelegen aan het Reitdiep ligt de oud zeehaven Zoutkamp met de kleurrijk visserhuisje. Via de theefabriek in Houwerzijl en Borg Verhildersum in Leens fiets je door Wierde Ulrum. Hier is het Hogeland, hier is je rust en ruimte met aan het einde van de dag weer Pieterburen.Dag 7VertrekWad was dat genieten. Al het moois van twee prachtige Waddeneilanden én een stukje Groningen ontdekt. Hopelijk zien we je snel terug.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Van Stad naar Wad 5 dagen.
Vanaf€315

Nederland

Stad Groningen, Winsum, ZoutkampWierden Kantens, Middelstum en UsquertZeehondencentrum, Landgoed Verhildersum, TheefabriekUnesco Waddenzee met o.a. NoordpolderzijlNP Lauwersmeer en het ReitdiepFietsvakantie Groningen van Stad naar Wad 5 dagenVoor velen nog minder bekend, de stad Groningen. Soms oud en authentiek zoals de stationshal of de hofjes. Soms hyper modern als het Groninger museum of het Forum. Dan heerlijk op de fiets, op zoek naar de rust en de ruimte van de provincie. De rondrit vanuit Pieterburen brengt je dwars door het Hogeland naar Zoutkamp, het Lauwersmeer en langs de zeedijk met uitzicht op het altijd veranderende Wad. Gelukkig ben in je Groningen.  Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Stad Groningen, Winsum, Zoutkamp• Wierden Kantens, Middelstum en Usquert• Zeehondencentrum, Landgoed Verhildersum, Theefabriek• Unesco Waddenzee met o.a. Noordpolderzijl• NP Lauwersmeer en het ReitdiepDag 1Aankomst GroningenDe middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2Groningen - PieterburenDoor het centrum naar de groene rust en ruimte van het buitengebied. De drukke studentenstad maakt plaats voor onbekende gehuchten die je naar fraaie wierdendorpen als Middelstum en Kantens voeren. Dit is het Hogeland, best wel groen eigenlijk. Boven Usquert wordt het pas echt ver kijken, alleen de dijk bij Noordpolderzijl blokkeert nog het zicht op de Waddenzee. Even op het terras van het Zielhoes en dan een klein stukje buitendijks veelal tegen de wind in om dan heerlijk uit te rusten in Pieterburen.Dag 3Pieterburen rondritPieterburen ontwaakt in alle rust, een mooi tocht staat te wachten om gefietst te worden. Langs de Broekstermaar naar Landgoed Verhildersum, Wierdedorp Ulrum en de Theefabriek in Houwerzijl, naar de voormalige zeehaven van Zoutkamp aan het Reitdiep. Dan noordwaarts langs het water naar het NP Lauwersmeer. Vogels kijken, strandje pakken of visje happen bij de visafslag van Lauwersoog en dan binnendijks of een stuk buitendijks langs het Wad weer terug naar Pieterburen. Top dag!Dag 4Pieterburen - GroningenTerug richting stad oor uitgestrekte aardappel- en graanvelden bij Kaakhorn, onbekende dorpen met namen als Westernieland en Den Andel, door kunstenaars al wel ontdekt. Fraai aan het Damsterdiep ligt Onderdendam, dan langs het water naar Winsum, recent uitgeroepen tot mooiste dorp in Nederland. Nog meer water als je door het unieke Reitdiep/Hunzedal fiets. Klein stukje met de boot en dan lunch bij het beroemde Cafe Hammingh of Garnwerd 'aan Zee'. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen weer binnen.Dag 5Vertrek....en dan al weer tijd om naar huis te gaan, een mooie eerste kennismaking. Maar als je de tijd hebt dan zeker even een rondje Zuidlaardermeer / Paterswoldsemeer meepakken, misschien zelfs nog een hunebedje in de aangrenzende provincie Drenthe?

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Pieterburen standplaats Waddenhoes.
Vanaf€200

Nederland

Hogeland, rust, ruimte en frisse luchtStudentenstad Groningen, kunst cultuur, gezelligheidNP Lauwersmeer, vogels, watersport, zwemstrandjesWaddeneilanden Schiermonnikoog en BorkumZeehondencreche, Pieterpad, WinsumFietsvakantie Pieterburen - standplaats WaddenhoesNaar het Noorden langs de zeedijk naar de kleinste zeehaven van Nederland, Noordpolderzijl met koffie in ’t Zielhoes of even visje happen in ‘Lauwers’. Fiets je naar het zuiden dan ben je al snel in het mooiste dorp van 2020 Winsum. Even terrassen aan het Reitdiep bij Hammingh of Garnwerd aan zee. Niet veel later ben je in de gezellig studentenstad Groningen met volop cultuur, historie, gastronomie en winkelen. Kortom, dit jaar maar eens het Groninger Hogeland ontdekken.Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Hogeland, rust, ruimte en frisse lucht• Studentenstad Groningen, kunst cultuur, gezelligheid• NP Lauwersmeer, vogels, watersport, zwemstrandjes• Waddeneilanden Schiermonnikoog en Borkum• Zeehondencreche, Pieterpad, WinsumDag 1Rondrit Borgen en Wierden Fietstocht door het Hogeland. Hier is het échte Groninger platteland met grote herenboerderijen, fraaie wierdendorpen en lommerrijke borgen. Voeg daar de groene dijken, dieprode bakstenen huizen, het water van het Wad en de kronkelende 'maren' en 'diepen' aan toe en je krijgt een mooie eerste kennismaking met Noord Groningen. Ontdek de magie van ’t Zielhoes bij Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. Neem een kijkje bij de Menkemaborg in Uithuizen of het Openlucht museum Het Hoogeland in Warffum. Fraai zijn ook de Wierdendorpjes Kantens, Middelstum, Onderdendam, Rasquert en Usquert onderweg terug naar Pieterburen waar je een terrasje kunt pakken of de rust van ‘Domies Toen’ op kunt zoeken.Dag 2Rondrit NP LauwersmeerDat Groningen ook veel water heeft is bij de meesten minder bekend. Dat ga je vandaag ontdekken. Eerst naar Leens waar Landgoed/Borg Verhildersum je de geschiedenis van Noord-West Groningen laat zien maar waar het ook goed koffiedrinken is. Elke derde zaterdag van de maand kunt u genieten van de streekmarkt. Dan door naar de Theefabriek in Houwerzijl, een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. Slechts een paar kilometer verder ligt de voormalige zeehaven Zoutkamp met kleurige vissershuisjes fraai aan het Reitdiep. Nog veel meer water en ook strandjes als je langs het Lauwersmeer naar Lauwersoog fietst om daar een visje te gaan happen. Afsluitend deels binnendijks, deels buitendijks langs de waddenzee en dwarsdoor de Westpolder terug naar Pieterburen.Dag 3Rondrit stad GroningenWil je naast de rust en de ruimte ook nog een boeiende stad bezoeken dan mag Groningen zelf toch niet ontbreken. Het mooie is dat de stad op maar 28 km van Pieterburen ligt én het ook nog eens een fijne afwisselende tocht is met eerst wierdedorp als Eenrum en gehuchtjes Mensingeweer en Schaphalsterzijl, waar het Winsumerdiep uitmondt in het Reitdiep. Hier stap je op het Reitdiepveer wat je in 15 minuutjes naar Aduarderzijl vaart. Door het dal van de Hunze, zoals het Reitdiep vroeger heette, kom je bij een icoon van de omgeving; Huiskamercafé Hammingh uit 1876 in Garnwerd. Fiets ook zeker even door de Burgemeester Brouwersstraat met maar liefst 13 rijksmonumenten of zak lekker neer op het terras van Garnwerd “aan zee”. In de sporen van de Pieterpad pelgrims fiets je vervolgens de stad Groningen binnen. Martinitoren beklimmen, Groninger Museum bezoeken, Forum, winkelen, terrassen, hofjes, Hoge der A te veel om op te noemen. Terug kan op de fiets met een rondje via mooiste dorp 2020 Winsum of u stapt op de trein naar Baflo nadat u het prachtige oude station hebt bekeken.Dag 4Rondrit waddeneiland SchiermonnikoogHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3 of De Marlijn, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas. Het is 22 km naar de boot. Op het eiland een tochtje van 24 km heen en weer met eiland 69 km totaal. Je kunt ook met de auto naar Lauwersoog en daar de boot pakken voor een dagje op Schier.Dag 5Rondrit waddeneiland Borkum (DE)Aankomen op een eiland is altijd bijzonder. Zilte zeelucht, krijsende meeuwen en het brede Noordzeestrand dat om de hoek ligt te wachten. Lekker fietsen! Onderweg de Milchbuden, eenvoudige houten strandtentjes met stevige kost die je overal kunt vinden. Het fietspad aan de rand van de duinen geeft vele vergezichten op het strand en over zee. Halverwege het eiland ligt het piepkleine Ostland, met een handjevol bauernhofen en twee terrassen met ruim uitzicht over de kwelder. Dan terug via de wadkant, heel anders maar ook mooi. Misschien nog net even genieten op het terras van de muziek uit de tent op de promenade voordat je al weer terug moet naar het vasteland. Voor deze tocht naar Duitsland pak je de boot vanuit de Eemshaven die op 33 km afstand ligt. Net te ver om heen en terug te fietsen dus dit bijzondere uitstapje begint met de fietsen achter op de auto.Houd er rekening mee dat bij uw reis naar Borkum de Duitse corona (reis)maatregelen gelden.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Waddenhoppen Schiermonnikoog & Borkum.
Vanaf€720

Nederland

Het Duitse eiland BorkumUnesco Waddenzeegebied, duinen en strandenAutovrij eiland SchiermonnikoogHogeland met statige borgen en wierden dorpenZeehondencentrum Pieterburen Fietsvakantie Waddenhoppen Borkum en Schiermonnikoog 7 dagenGroningen, het hoge Noorden met oneindige vergezichten over wuivende graanvelden en vette klei in strakke aardappelrijen gedwongen, her en der onderbroken door een met bomen omzoomde herenboerderij. De zeedijk zie je al van verre als een strakke streep aan de horizon. Statige borgen en piepkleine arbeidershuisjes geven een kijkje in het nabije verleden. Stug volkje maar je kunt er wel van op aan. Natuurlijk ook even naar Pieterburen en de zeehonden maar nog mooier is om ze in het echt te zien op de boot, onderweg naar het Duitse Borkum of autovtij Schiermonnikoog. Eerst nog de enorme diversiteit aan vogels en natuur in het Lauwersmeer en de Waddenzee. Dit alles is te ontdekken op deze heerlijke fietsreis. Kom fietsen en sluit dan af met het hoogste compliment in "Grun" - Nait slecht...De waddeneilanden zijn enorm populair dus denk er aan om tijdig te reserveren! Hoogtepunten van deze fietsvakantie:• Het Duitse eiland Borkum• Unesco Waddenzeegebied, duinen en stranden• Autovrij eiland Schiermonnikoog• Hogeland met statige borgen en wierden dorpen• Zeehondencentrum PieterburenDag 1Aankomst PieterburenDe middag is er voor de liefhebbers de tijd voor een bezoek aan het zeehondencentrum, of een mooi kort ritje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. 's Avonds uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk voor een blik op het altijd veranderende wad.Dag 2Pieterburen - RoodeschoolJe wordt wakker in de rust van Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden. Het is Borgen dag vandaag. De rit brengt je eerst naar Leens voor de Borg Verhildersum. Vervolgens verder noordwaarts door open land van de Westpolder om dan veelal windje mee langs de Zeedijk te 'zeilen' met uitzicht op de kwelders van het Wad. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. In Uithuizen liggen verscholen tussen de bomen de Borgen Menkemaborg en Rensumaborg, waarvan de eerste met fijn terras. Niet kort daarna ben je in Roodeschool voor de nacht.Dag 3Dagtocht BorkumOp tijd opstaan voor het dagretourtje naar Borkum. Het is slechts 6 km naar de met windmolens bezaaide Eemshaven. Zodra de boot vertrekt ruik je de zilte zeelucht en hoor je het krijsen van de meeuwen. Het brede Noordzeestrand ligt verderop te wachten. Lekker fietsen! Onderweg de Milchbuden, eenvoudige houten strandtentjes met stevige kost die je overal kunt vinden. Het fietspad aan de rand van de duinen geeft vele vergezichten op het strand en over zee. Halverwege het eiland ligt het piepkleine Ostland, met een handjevol bauernhofen en twee terrassen met ruim uitzicht over de kwelder. Dan terug via de wadkant, heel anders maar ook mooi. Al weer tijd om de laatste boot naar het vasteland te pakken.Houd er rekening mee dat bij uw reis naar Borkum de Duitse corona (reis)maatregelen gelden. Dag 4Roodeschool - PieterburenAls je al van een thema van de dag kunt spreken dan hebben we vandaag Wierden dag. Als bescherming tegen het wasende water werden dorpen op verhogingen gebouwd met in het midden de kerk en de huizen er rondom heen. Bekend zijn Kantens, Middelstum en Onderdendam. Ook 'mooiste dorp van 2020' Winsum en een stukje van het liefelijk aandoende Reitdiepdal zit in deze rit door het Hogeland. Best veel water overal eigenlijk. Via Mensingeweer en Eenrum weer terug naar Pieterburen voor een welverdiende nachtrust.Dag 5Pieterburen - SchiermonnikoogDe korte rit vandaag brengt je verder door gehuchtjes als Broek en Kleine Huisjes. Van verre steekt de vrolijk gekleurde kerktoren van Hornhuizen al boven de bomen uit. Dan de 'slaper' over en verder door het open land van de Westpolder met zicht op de Zeedijk. Prachtige stukje buitensdijks en met uitzicht op en geur van de kwelders. Door richting Lauwersoog voor de 15:30 boot naar Schiermonnikoog, of misschien zelfs al de 12:30 uur.We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen.Dag 6Schiermonnikoog ontdekkenHoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op je diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.Dag 7Schiermonnikoog - PieterburenDe ochtend kun je nog op Schiermonnikoog doorbrengen, zodat je om 13.30 de boot naar de vaste wal kunt nemen. Korte rit (23 km) terug naar Pieterburen,.....en dan is het al weer tijd om naar huis te gaan, het was een mooie ontdekking. Maar een extra nacht in Pieterburen kan natuurlijk ook, misschien wel zo rustig.

BEKIJKEN
Gevonden: 192 dagen geleden
Naar filter
16 Vakanties