Wintersport Oostenrijk Zillertal 3000

Wintersport Mayrhofen: De Ultieme Gids

Wintersport Aanbiedingen

Bekijk 138 wintersport naar Mayrhofen, Oostenrijk.

bekijken

Uitzicht pistes Mayrhofen Oostenrijk wintersport

Mayrhofen ligt in het skigebied Zillertal 3000 en behoort tot de meest populaire wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Met name voor gevorderden is er genoeg keuze in pistes. Zoek overdag de verschillende bergtoppen op en geniet ’s avonds van de gezellige après-ski. Het skigebied bij Mayrhofen kent een hoge sneeuwzekerheid. Op de Hintertuxer Gletscher kun je zelfs in hartje zomer nog de pistes verkennen. Met de Zillertal Superskipas kun je ook op avontuur in de andere skigebieden in het Zillertal. Skiën, snowboarden, winterwandelen, rodelen en langlaufen. Het kan allemaal uitstekend in Zillertal 3000.

Mayrhofen ligt op minder dan 1000 kilometer van Nederland en is prima bereikbaar met zowel de auto, de trein als het vliegtuig.

1. Zillertal 3000 op kaart, de kenmerken, pistekaart & dorpen

Het skigebied Zillertal 3000 ligt rondom het bekende Oostenrijkse dorp Mayrhofen. We spreken dan ook meestal over skigebied Mayrhofen. Zillertal 3000 omvat de skigebieden van Mayrhofen, Finkenberg, Lanersbach (Tux) en de Hintertuxer Gletscher. Als je de Hintertuxer Gletscher meerekent, is Zillertal 3000 het grootste skigebied in het Zillertal met 196 pistekilometers. De gletsjer is niet direct aangesloten op de rest van het skigebied. Hiervoor moet je een stukje met de skibus. Ook het deelgebied Ahorn bij Mayrhofen is niet direct aangesloten.

Je kunt in het skigebied van Mayrhofen (Zillertal 3000) kiezen voor verschillende skipassen. De meest eenvoudige is de 1-daagse Zillertal 3000 skipas. Hiermee heb je toegang tot skigebieden van Mayrhofen, Finkenberg en Lanersbach (Tux). Kinderen tot ongeveer 5 jaar skiën gratis. Vanaf 2 dagen krijg je automatisch een Zillertal Superskipas. Hiermee kun je terecht in alle skigebieden in het Zillertal.  Je kunt dan ook naar de Hintertuxer Gletscher. Of ga bijvoorbeeld een dag op avontuur in de Zillertal Arena of in het skigebied Hochzillertal-Hochfügen.

De meeste bussen en treinen tussen de skigebieden nemen je gratis mee op vertoon van de Zillertal Superskipas. De kenmerken van het Zillertal 3000 skigebied bij Mayrhofen zijn weergegeven in onderstaande tabel.

Mayrhofen (Zillertal 3000)

Mayrhofen (Zillertal 3000)Oostenrijk

Jouw voorkeuren100%
  43 km   65 km   34 km
Kilometers pistes
142 km
Kilometers vanaf utrecht
957
Minuten vanaf vliegveld
75
Meters laagste punt - Meters hoogste punt
630 tot 3.250 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen285 €lees gids
bekijk vakanties

Kenmerken van Mayrhofen (Zillertal 3000)

Kenmerken van Mayrhofen (Zillertal 3000), bijgewerkt op 28-04-2024 - 16:55:01.
NaamMayrhofen (Zillertal 3000)
LandOostenrijk
Meters hoogste punt3250
Meters laagste punt630
Kilometers pistes142
Kilometers groene pistes0
Kilometers blauwe pistes43
Kilometers rode pistes65
Kilometers zwarte pistes34
Aantal dorpen rondom5
Gemiddeld euro skipas 6 dagen285
Sneeuwzekerheid hoogseizoen
Sneeuwzekerheid laagseizoen
Kindvriendelijkheid
Après-ski
Beginners
Gevorderden
Zomerskien
Beste reisperiodeJanuary-March
Kilometers vanaf utrecht957
Minuten vanaf vliegveld75
Aantal skiliften51
Aantal gondels15
Aantal stoeltjesliften18
Aantal sleepliften18
Liften capaciteit aantal skiers per uur20000
Aantal sneeuwkanonnen350
Gemiddeld aantal dagen geopend per jaar175
Gemiddeld aantal zonuren per seizoen400
Gemiddelde minuten wachttijd bij liften10
Gemiddeld aantal reddingsoperaties per jaar150
Gemiddeld aantal lawines per jaar3
Gemiddeld aantal doden per jaar0
Meter hoogteverschil langste afdaling1570
Gemiddeld minuten langste piste25
Gemiddeld percentage pistes sneeuwmachine dekking80
Url officiele website skigebiedhttps://www.mayrhofner-bergbahnen.com/en/
Gemiddelde prijs euro piste lunch15
Plaatsen rondomMayrhofen
Accommodatieshttps://zoekallevakanties.nl/oostenrijk/gerlos/?tab=wintersport

2. Mayrhofen, Finkenberg, Tux en Hippach-Schwendau

Chalet Landhaus Daringer
Vanaf€583

Chalet Landhaus Daringer

In het skigebied Zillertal 3000 vind je verschillende dorpen. Het meest bekende dorp is Mayrhofen. De andere dorpen zijn Finkenberg, Tux en Hippach-Schwendau. Mayrhofen is een gezellig dorp centraal in het skigebied. De Penkenbahn brengt je aan de ene kant naar boven het skigebied in. Mayrhofen ligt erg laag op een hoogte van 630 meter. Er is geen dalafdaling tot het dorp, dus je moet altijd terug met de gondel. Tijdens de wintermaanden ligt er niet altijd sneeuw in het dorp.

Panorama II
Vanaf€506

Panorama II

Aan de andere kant van Mayrhofen kun je ook de Ahornbahn pakken naar boven. Bij de Ahorn vind je aan aantal mooie pistes. Deze zijn echter niet aangesloten op de rest van het skigebied van Mayrhofen. Vanaf de Ahorn loopt er wel een zwarte dalafdaling terug naar het dorp.

Dalafdaling vanaf de Ahorn tot in Mayrhofen

Alpenhof Kristall
Vanaf€175

Alpenhof Kristall

Mayrhofen is geen traditioneel dorp, maar echt gericht op de massa. Je vindt hier veel hotels, appartementencomplexen en chalet. De bouwstijl is overigens best sfeervol. Het oude dorpskern is nog wel traditioneel. Er zijn diverse winkels, restaurants en après-ski gelegenheden te vinden in Mayrhofen. Tux is de verzamelnaam voor de dorpen in het Tuxertal: Vorderlanersbach, Lanersbach, Juns, Madseit en Hintertux. De dorpjes zijn authentiek, rustig en in de winter vaak bedekt met sneeuw.

Appartementen Mair
Vanaf€780

Appartementen Mair

Vanuit Lanersbach en Vorderlanersbach kun je direct de skilift pakken het skigebied in. Er lopen tevens dalafdalingen terug naar deze twee dorpen. Hintertux ligt het dichtst bij de Hintertuxer Gletscher. Vanuit Hintertux kun je de lift omhoog pakken richting de gletsjer en er is tevens een dalafdaling. Finkenberg ligt tussen Tux en Mayrhofen. Een moderne gondel brengt je omhoog naar het skigebied Zillertal 3000. Er is geen dalafdaling. Finkenberg is kleinschaliger, authentieker en een stuk rustiger dan Mayrhofen.

Hippach-Schwendau ligt tussen twee skigebieden in: het skigebied van Mayrhofen en het skigebied Zillertal Arena (Zell am Ziller). Je zit in Hippach-Schwendau ideaal als je graag beide skigebieden wilt verkennen. Aan de rand van het dorp Hippach bevindt zich de lift naar het skigebied Zillertal 3000. Meestal moet je wel de skibus of auto pakken naar deze lift. Zowel Hippach als Schwendau zijn authentiek en vrij rustig. Er zijn verschillende restaurants, winkeltjes en cafés te vinden in de dorpen.

In onderstaande tabel zijn de kenmerken van elk dorp opgenomen.

Dorp Hoogte (m) Dalafdaling Lift Sneeuw Prijs Authentiek dorp Après-ski Kind Bereikbaar
Mayrhofen 633 - + +/- +/- +/- ++ +/- +/-
Finkenberg 840 - + +/- +/- +/- +/- +/- +/-
Hippach-Schwendau 630 + + +/- + +/- +/- +/- +/-
Tux 1300 + + + +/- + + +/- +/-

3. Wintersportactiviteiten in het skigebied bij Mayrhofen

Chalet Stumpfau
Vanaf€893

Chalet Stumpfau

Het skigebied rondom Mayrhofen bestaat grofweg uit de deelgebieden Penken, Ahorn, Eggalm, Rastkogel, de Horberg en de Hintertuxer Gletscher. In de meeste deelgebieden vind je een verzameling van blauwe en rode pistes. Door het beperkte aantal dalafdalingen zijn de pistes over het algemeen vrij kort. Alleen bij de Ahorn en op de gletsjer vind je lange dalafdalingen. In het skigebied ligt de nadruk op rode en zwarte pistes. Beginners moeten daarom altijd goed zoeken naar eenvoudige afdalingen. Als je naar een ander deelgebied wilt, ontkom je vaak niet aan een pittige rode piste. Kortom, Mayrhofen (Zillertal 3000) is niet een ideaal skigebied voor beginners. De mooiste blauwe pistes vind je bij de Ahorn en de Rastkogel.

Martina
Vanaf€610

Chalet-appartement Martina - 6 personen

Rode en zwarte pistes genoeg rondom Mayrhofen. Voor gevorderden is er dus veel te beleven. Bij de Penken vind je bijvoorbeeld de roetzwarte Harakiri. Dit is de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk met een hellingspercentage van 78%. De zwarte Devil’s Run vanaf de Horberg is ook een aanrader. Bij de Penken vind je ook een groot funpark voor de freestylers.

Penke Veel off-piste mogelijkheden zijn er niet. Je kunt alleen langs de pistes of onder sommige liften ongerepte sneeuw opzoeken. Na flinke sneeuwval biedt het Horbergtal wat opties voor freeriders.

Postresidenz
Vanaf€1.353

Appartement Postresidenz Enzian - 2-4 personen

Tochten maken kan uitstekend in het skigebied Zillertal 3000. De pistes en liften van de deelgebieden zijn goed op elkaar aangesloten. Vlakke stukken kom je nauwelijks tegen. Vanuit Mayrhofen kun je bijvoorbeeld via diverse liften en pistes helemaal naar Lanersbach skiën of boarden. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje met de bus naar de gletsjer. Een bezoekje aan de Hintertuxer Gletscher is echt een aanrader. De sneeuw is hier uitstekend. De afdalingen zijn behoorlijk lang en lekker pittig.

Ook voor langlaufen, schaatsen, rodelen en winterwandelen kun je prima terecht in het skigebied Zillertal 3000 bij Mayrhofen. Of duik ’s middags het zwembad of een sauna in. Paragliding in de winter is een hele ervaring.   

Paragliden in Mayrhofen is een echte belevenis

4. Mayrhofen: niet heel kindvriendelijk

Chalet Stumpfau
Vanaf€893

Chalet Stumpfau

Het skigebied bij Mayrhofen is niet bij uitstek geschikt voor wintersport met kleine kinderen. Het skigebied kent namelijk veel rode en zwarte pistes en is met name gericht op gevorderde wintersporters. Bovendien moet je vanuit de meeste dorpen elke dag met de lift omhoog en naar beneden. Eenmaal boven zijn er verspreid door het skigebied genoeg kinderlanden en oefenweides te vinden. Op de Ahorn en Penken boven Mayrhofen vind je fijne kinderlanden. Vooral het kinderland op de Penken is erg groot. Door de beschutte ligging en beperkte hoogte (1800 meter) is het hier prima vertoeven voor de kleinsten.

Neuhaus Zillertal Resort
Vanaf€333

Neuhaus Zillertal Resort

In Wuppy’s Kinderland in Mayrhofen is er voor de kleintjes vanaf 3 maanden tot 5 jaar dagopvang. Oudere kinderen kunnen niet goed alleen op avontuur in het skigebied, behalve bij de Ahorn. De rest van het skigebied is te groot en veel pistes zijn te steil. 

5. Zillertal 3000: sneeuwzekerheid

Martina
Vanaf€610

Chalet-appartement Martina - 6 personen

De meeste dorpen in het skigebied van Mayrhofen (Zillertal 3000) liggen vrij laag. Alleen in de dorpen in het Tuxertal ligt gedurende bijna de gehele winter sneeuw. De pistes liggen gelukkig een stuk hoger en zijn dan ook behoorlijk sneeuwzeker. De ligging is gunstig en het gebied krijgt regelmatig te maken met flinke sneeuwval. Daar waar nodig worden sneeuwkanonnen ingezet.

Ferienhof Oblasser
Vanaf€139

Ferienhof Oblasser

Op de gletsjer is de sneeuwzekerheid het grootst. Sterker nog, je kunt hier het hele jaar door terecht om te skiën of snowboarden. Januari en februari zijn de meest sneeuwzekere maanden. Je kunt van half december tot half maar prima in het gebied terecht. Bij sneeuwvrije jaren ook nog tot eind april.

Zomerskiën op de Hintertux Gletscher

6. Après-ski in Mayrhofen

Ferienhof Oblasser
Vanaf€139

Ferienhof Oblasser

Mayrhofen staat bekend vanwege de gezellige après-ski. Als je wilt kun je tot in de late uurtjes feesten. Het publiek is over het algemeen vrij jong. De populairste après-ski tenten in Mayrhofen zijn Brück'n Stadl en de ICE bar direct onderaan de Penkenbahn. In verschillende discotheken gaat het nachtleven door tot de zon opkomt.

In Finkenberg is de après-ski een stuk minder bruisend dan in Mayrhofen. Er zijn een aantal gelegenheden waar je een drankje kunt drinken en kunt dansen. Ook vind je in het dorp een paar discotheken. In Hippach en Schwendau is niet zo heel veel te beleven op gebied van après-ski. De Yeti Bar bij het dalstation van de Horbergbahn is wel erg feestelijk en gezellig. En de Pink Panther is een populaire plek na het skiën. 

Bij vrijwel elk dalstation in Tux vind je après-ski tenten. Het kan hier behoorlijk bruisend zijn. Onderaan de Hintertuxer Gletscher is de Hohenhaus Tenne bijvoorbeeld gezellig. Net als de Hexenkessl in Vorderlanersbach.

7. Ski- en snowboardlessen in Mayrhofen en de andere dorpen

Panorama II
Vanaf€506

Panorama II

Ga je voor het eerst op wintersport? Dan is het verstandig om skilessen of snowboardlessen te regelen. Lessen zijn ook een goede keuze als je al enige ervaring hebt en de techniek nog beter wilt leren. Er zijn diverse skischolen in Mayrhofen en de andere dorpen van het skigebied Zillertal 3000.

Ferienwohnung Brandbergstrasse
Vanaf€657

Ferienwohnung Brandbergstrasse

Je kunt kiezen voor groepslessen of privélessen. Boeken kan ter plaatse, maar vaak ook vooraf vanuit Nederland. De tarieven voor groepslessen liggen tussen de € 150 en € 200 bij een tijdsbesteding van 4 dagen x 4 uur. Privélessen zijn vaak effectiever, maar wel een stuk duurder. Denk aan € 250 voor 4 lesuren. Prijzen voor kinderen en volwassenen zijn vergelijkbaar.

8. Goed eten in Mayrhofen

Panorama II
Vanaf€506

Panorama II

Lunchen op de pistes in Oostenrijk kan uitstekend in verschillende restaurantjes. En dat geldt zeker ook in het skigebied bij Mayrhofen. Je vindt bovenop de berg zowel traditionele berghutten als modernere restaurants. Pizza, een hamburger met friet, soep met brood, een grote salade, Tiroler gröstl of een flinke schnitzel. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Voor een lunch ben je gemiddeld tussen de 5 en 25 euro kwijt.  

De Scheekarr Hutte is een geliefd en populair bio-restaurant op de piste boven Mayrhofen. Je kunt hier trouwens ook overnachten. Niet goedkoop, maar wel een prachtige locatie. Je stapt vanuit jouw hotel direct de piste op! Op de Ahorn vind je een bijzonder iglodorp: White Lounge. Hier kun je prima eten en drinken. Zowel binnen in de iglo als buiten in een ligstoel in de zon. Zo zijn er nog meer uitstekende restaurants op de pistes bij Mayrhofen. De prijzen zijn gemiddeld voor Oostenrijkse begrippen.

9. Accommodaties, prijsniveau en drukte

Garni Almhof
Vanaf€229

Garni Almhof

Het skigebied Mayrhofen (Zillertal 3000) is erg populair. Desondanks zijn de prijzen prima voor Oostenrijkse begrippen. Er zijn in alle dorpen betaalbare accommodaties te vinden. Ook de prijzen voor de skipas en het eten en drinken in het gehele skigebied zijn normaal. Er zijn allerlei goede accommodaties om uit te kiezen. In het skigebied rondom Mayrhofen kun je overnachten in een hotel, pension, chalet of appartement. Ook bovenop de bergen vind je diverse accommodaties. Stap je meteen vanuit jouw appartement, chalet of hotel de piste van het skigebied bij Mayrhofen op.

Een bekend hotel direct onderaan de lift bij Mayrhofen is bijvoorbeeld Hotel Strass. Het hotel heeft zowel goedkope eenvoudige kamers als luxe hotelkamers. Onderin het hotel vind je aan de ene kant de ICE bar en aan de andere kant een uitgebreide wellness voor hotelgasten. De Brugger Dörfl chalets midden in Mayrhofen zijn een aanrader voor groepen. 

Appartementen Mair
Vanaf€780

Appartementen Mair

Het skigebied Zillertal 3000 kan zeker tijdens vakanties erg druk zijn. Vanwege het ontbreken van een dalafdaling is het aan het einde van de dag meestal druk bij de gondel naar beneden. Ook ’s ochtends staat er dikwijls een wachtrij bij de gondel. De gondel is overigens wel modern, groot en snel. De wachtrijen lossen dus vrij snel op. Bovenaan de gondel ligt een groot restaurant met buitenterras. Je kunt dus prima nog even een drankje doen als de wachtrijen te lang zijn. 

10. Zillertal 3000: bereikbaarheid

Ferienwohnung Brandbergstrasse
Vanaf€657

Ferienwohnung Brandbergstrasse

Het skigebied Zillertal 3000 is vrij eenvoudig te bereiken. Zeker tot Hippach-Schwendau en Mayrhofen verloopt de reis meestal soepel. Alleen bij hevige sneeuwval en op wisseldagen kan het erg druk zijn. Tip: zorg dat je vroeg aankomt. Op de weg van Mayrhofen naar Finkenberg is het even flink klimmen. Het dal is behoorlijk smal en kan door de drukte goed dichtslibben. Hierdoor ben je vaak lang onderweg Finkenberg en de dorpen in het Tuxertal. Ook hier is vroeg aankomen het advies.

Penke Het kan in de winter flink sneeuwen in de omgeving van Mayrhofen. Zorg dan ook voor winterbanden en sneeuwkettingen. Winterbanden zijn in Duitsland en Oostenrijk zelfs verplicht bij winterse omstandigheden. Vergeet ook niet een vignet voor de snelweg.

Met de trein of het vliegtuig naar Zillertal 3000 is ook een mogelijkheid. Het vliegveld in Innsbruck ligt op een uur rijden vanaf Mayrhofen. Met de trein reis je naar Innsbruck en stapt over op de trein richting Mayrhofen. Ook in Hippach-Schwendau vind je een treinstation.

11. Wintersport Mayrhofen: aandachtspunten

 • Boek op tijd: Mayrhofen is een populaire wintersportbestemming. Wacht daarom niet te lang met boeken, anders zitten alle accommodaties al vol.
 • Reisverzekering: Wintersporten is niet geheel zonder risico’s. Ga goed voorbereid de piste op en regel een reisverzekering met wintersportdekking.  
 • Is de skipas inclusief: Bij sommige reisorganisaties is de skipas inbegrepen bij de prijs. Is dit niet het geval? Houd er dan rekening mee dat je nog een flink bedrag moet optellen bij de reissom.
 • Accommodatie: Denk goed na over jouw accommodatie wensen. Wat is jouw budget? Zoek je graag de luxe op van een sterrenhotel met saunacomplex en driegangendiner? Of zit je liever met de hele familie of een vriendengroep in een groot appartement midden in Mayrhofen? Een chalet bovenop de berg misschien, zodat je direct de piste opstapt? De gezelligheid van Mayrhofen of liever wat meer rust in Finkenberg?
 • Vergeet de volgende spullen niet: skipak, skibril, handschoenen, skipully’s, thermo-ondergoed, helm, zonnebril, skisokken of snowboardsokken, ski’s, skistokken en skischoenen of een snowboard en snowboardschoenen & stevige wandelschoenen of sneeuwschoenen.
 • Materiaal huren: Ski’s, stokken, skischoenen, een snowboard en snowboardschoenen zijn in alle dorpen te huur. Materiaal hoef je dus niet per se zelf aan te schaffen. De huurprijs bedraagt ongeveer 100 tot 150 euro per week per persoon

12. Boek een wintersport naar Zillertal 3000 (Mayrhofen)

Sport & Spa Hotel Strass
Vanaf€295

Sport & Spa Hotel Strass

Zillertal 3000 is een prachtig skigebied helemaal aan het uiteinde van het Zillertal. Met het gezellige dorp Mayrhofen en de sneeuwzekere Hintertuxer Gletscher is het een geliefde wintersportbestemming. Geniet ook van de vele pistes, de schitterende uitzichten, het heerlijke eten en de après-ski in het skigebied bij Mayrhofen! De omgeving is ook erg mooi in de andere jaargetijden.

Lees meer Wintersport gidsen...


Wintersport Aanbiedingen Mayrhofen, Oostenrijk

Vanaf€333

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
9.0 / 10
Luxe niveau
4 / 5

De hartelijkheid van de eigenaren weerspiegelt zich in de warme sfeer van het Neuhaus Zillertal Resort in het welbekende wintersportdorp Mayrhofen. Voor de Familie Moigg is gastvrijheid zelfs een levensstijl. Het is een thuis geworden voor gasten van over de hele wereld. Lekker dobberen in het zwembad of opwarmen in de sauna na een heerlijke dag op de piste. Een drankje op je kamer of aan een tafeltje in de bar, een gezellige afsluiting van de dag.

BEKIJKEN
TUI.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€657

Mayrhofen, Oostenrijk

Ben je op zoek naar een sfeervol ingericht appartement met een rustige ligging? Dan zit je precies goed bij Ferienwohnung Brandbergstrasse. Lopend ben je in enkele minuten bij de gondel en het gezellige centrum van Mayrhofen. Alle appartementen zijn gezellig en in typische Tiroler stijl ingericht en voorzien van een woonkeuken, 1 aparte slaapkamer en een fijne badkamer.

BEKIJKEN
Sunweb Winter
Gevonden: Gisteren
Vanaf€506

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
3 / 5

Trakteer jezelf op pure ontspanning met een verblijf in dit appartement met skiberging. Het bevindt zich samen met een ander appartement op de eerste verdieping van het huis. De tweede slaapkamer is bereikbaar via de gang. Op het balkon geniet je van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de gemeubileerde tuin is ideaal voor ontspannen middagen in de zon. Fantastisch!Het verblijf bevindt zich op slechts 2 km afstand van het beroemde Mayrhofen, in de wijk Schwendau. De Horbergbahn met het Kinderland Horberg ligt op slechts 500 m afstand. De skibus die vlak bij het huis stopt brengt je comfortabel naar de Penken- of Ahorn kabelbaan.Het schilderachtige Mayrhofen, omringd door imposante bergtoppen, biedt een overvloed aan activiteiten voor zowel natuurliefhebbers als adrenalinezoekers. Van uitgestrekte wandel- en fietspaden door alpenweiden en bossen, tot aan klimroutes met adembenemende uitzichten en natuurlijk het bekende skigebied Zillertal 3000Opmerkingen:Het opladen van een elektrische auto bij de accommodatie is niet mogelijk en niet toegestaan. Mocht je desondanks toch illegaal je auto opladen, dan kan de huiseigenaar/beheerder je verantwoordelijk houden voor alle mogelijke schade én een behoorlijke vergoeding in rekening brengenDit vakantiehuis wordt alleen voor toeristische doeleinden verhuurd, wil je voor andere doeleinden een reservering maken, dan verzoeken wij je daarover contact met Villa for You op te nemenIndelinOp de 1e etage: (open keuken(waterkoker, fornuis(2 kookplaten), afzuigkap, koffiezetapparaat, oven, combimagnetron, afwasmachine, koel-/vriescombinatie), woon/slaapkamer(2-pers. bed, TV(flatscreen, satelliet), eettafel), slaapkamer met badkamer(2-pers. bed, douche, wastafel, wc), badkamer(douche, wastafel, wc), overloop)skiberging, balkon, verwarming(CV), tuin, tuinmeubilair, parking, kinderbed (excl. beddengoed), kinderstoel

BEKIJKEN
Villaforyou.com
Gevonden: Gisteren
Vanaf€175

Mayrhofen, Oostenrijk

Mayrhofen is een schatkamer voor natuurliefhebbers en avonturiers. Bij Hotel Strolz en Dependance, in de Zillertal Alpen, vind je een onvergetelijke natuurervaring. Kom voor de rustgevende wandelingen, adembenemende bergtoppen, of de gezelligheid in het dorp, Mayrhofen heeft het. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers, met activiteiten zoals klimmen op via ferratas en ontspannen in de thermen.

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.006

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
4 / 5

Op een heerlijk rustige locatie, aan de rand van het centrum van Mayrhofen liggen de mooie chalets Tirolerland. De drie geschakelde chalets van Chalet Tirolerland zijn in typisch Oostenrijkse stijl gebouwd en zijn ruim en netjes ingericht. De skibus die op 100 meter afstand ligt brengt je in een paar minuten naar de Ahornbahn of de Penkenbahn . Ook de liften van Finkenberg en Hintertux, plaatsen die iets verder in het Zillertal liggen, zijn snel te bereiken met de skibus. Wil je skiën in Zell am Ziller of Kaltenbach? Neem dan eens de Zillertalbahn (trein) die je op vertoon van je skipas gratis kunt nemen. Direct naast de chalets vind je een grote supermarkt (Mpreis) met een aparte bakkerij. Hier kun je je dagelijkse boodschappen doen en 's morgens de lekkerste verse broodjes voor het ontbijt kopen. Na een mooie dag op de lange latten kun je lekker behaaglijk in de woonkamer van je chalet relaxen of de bruisende après-ski in het centrum van Mayrhofen induiken.

BEKIJKEN
Sunweb Winter
Gevonden: Gisteren
Vanaf€893

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
8.6 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Chalet Stumpfau is een leuk, traditioneel chalet met een heerlijk rustige ligging op een kilometer van het centrum van Mayrhofen. De chalet is ideaal voor wie graag met de hele familie of met vrienden op wintersport gaat, want er is plek voor 7 personen. De pistes liggen iets verderop, maar de skibus stopt op loopafstand van de chalet, waardoor je 's morgens binnen een paar minuten bij de lift staat. Chalet Stumpfau is recent gerenoveerd en heeft een nieuwe keuken, nieuwe badkamer en slaapkamers met nieuwe boxpring bedden die je als tweepersoonsbed of als 2 eenpersoonsbedden in kunt zetten.

BEKIJKEN
Sunweb Winter
Gevonden: Gisteren
Vanaf€139

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
4 / 5

Geniet van een prachtige omgeving in de groene alpenweiden van Mayrhofen. Een adembenemende natuur waar je de mooiste wandel- en fietsroutes vindt door de bergen heen, maar ook is het een klimparadijs voor echte sportievelingen. Eerst even goed ontbijten en dan op naar buiten en de bergen in. Neem de kabelbaan en wandel in de omgeving met een panoramisch uitzicht en geniet van alle rust en natuur. Voor het eten kun je een kijkje nemen in het centrum van Mayrhofen. Hier vindt je verschillende gezellige restaurants. 's avonds even lekker tot rust komen in het wellnesscentrum is zeker niet te missen. Even niks aan je hoofd en alleen maar genieten. Kortom: een heerlijke vakantiebelevenis! #Familiekamers met HOGE kortingen!

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€295

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
4 / 5

Hotel Strass is een ruim opgezette accommodatie in het centrum van Mayrhofen. Als je aan zomer in Mayrhofen denkt dan denk je aan wandelen door de bergen. Dit prachtige landschap heeft verschillende fantastische wandelroutes die je kunt bewandelen. Je hebt de keuze uit makkelijke routes tot gevorderde routes. Je kunt er zelfs voor kiezen om samen met je kinderen te gaan wandelen, samen van het uitzicht te genieten en de kinderen zullen zich geen moment vervelen! Mayrhofen is de ultieme vakantie om samen met het hele gezin te kunnen genieten. Bezoek tijdens je verblijf enkele van de populairste attracties in Mayrhofen. Bijvoorbeeld: Adlerbuehne Ahorn (0,4 km) en Mayrhofen Parish Church (0,5 km).

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€295

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
4 / 5

**Flying Fox Schlegeis 131** Het Schlegeis stuwmeer in de Zillertaler Alpen heeft een bijzondere nieuwe attractie: de Flying Fox Schlegeis 131. Deze zipline is 600 meter lang en loopt langs de dam. Een supersnelle afdaling 131 meter boven het water van het stuwmeer zorgt voor een ware kick die adrenalinejunkies zeker waarderen. Er zijn ook combitickets te verkrijgen voor degene die, naast de Flying Fox, ook graag de via-ferrata klettersteig willen uitproberen. **Schlegeis Alpenstraße** De 13,3 km lange Schlegeis Alpenstraße in de Zillertaler Alpen begint bij het bergdorp Ginzling op 1.000 meter hoogte. Via acht bochten, door vier natuurstenen tunnels en langs talloze uitkijkpunten leidt de Alpenstraße naar de Schlegeis Stausee op 1.800 meter. Wandel over de 725 meter lange en 131 meter hoge Schlegeis stuwdam of verken de stuwdam van binnenuit tijdens een begeleide rondleiding. De parkeerplaats bij Schlegeis Stausee is tevens het startpunt voor prachtige bergwandelingen in de alm en alpenregio Zillertaler Alpen. De rit van Ginzling naar het reservoir duurt ongeveer 30 minuten. Op een deel van de route is slechts één rijstrook, die door verkeerslichten geregeld wordt.**Innsbruck Card** Met de Innsbruck Card reis je 48 uur gratis met het openbaar vervoer, twee kabelbanen en een hop-on-hop-off bus. Ook krijg je gratis toegang tot 22 attracties, zoals het Stadtturm, Schloss Ambras en de Olympische skischans. Tip: koop de kaart voor vertrek alvast online.

BEKIJKEN
Weekendjeweg.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.353

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
8.7 / 10
Luxe niveau
4 / 5

De ligging van Appartementen Postresidenz is ideaal, midden in het centrum van Mayrhofen en op slechts 800 meter van de Penkenbahn en ca. 1 km van de Ahornbahn. De skibus stopt direct voor de deur. Tegenover de Postresidenz ligt een supermarkt waar je elke dag verse broodjes kunt halen. Het is eventueel ook mogelijk om tegen betaling het ontbijt in het naastgelegen Posthotel te boeken. In de nabije omgeving vind je diverse restaurants en bars.De appartementen zijn modern ingericht, maar hebben toch een traditionele uitstraling. Er is gebruik gemaakt van prachtige, natuurlijke materialen en kleuren. Alle appartementen hebben een Wi-Fi internetverbinding. In de Postresidenz is een parkeergarage (max. hoogte 2.20 meter), skiberging met skischoenendroger en tegen betaling kun je gebruik maken van de wasmachine en droger. Ook is er een lift aanwezig. In het naastgelegen Posthotel is een wellness met o.a. sauna's, infraroodcabine en relaxruimte (tegen betaling, geopend van 15.00 tot 20.00 uur). Badjassen en slippers zijn ter plaatse te huur.

BEKIJKEN
Chalet.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€807

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
8.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Op een perfecte plek in Mayrhofen, direct aan de hoofdstraat en naast de Penkenbahn vind je Appartementen Kaplenig. Hier wil je verblijven als je zowel voor het skiën als voor het feesten komt! Na een dag skiën loop je zo de Icebar in voor de gezellige après-ski van Mayrhofen. En je kunt rollend terug naar je appartement!De appartementen zijn basic, maar verzorgd ingericht en beschikken over 2 of 3 slaapkamers, een fijne woonkamer & keuken en een balkon met uitzicht op het centrum.

BEKIJKEN
Sunweb Winter
Gevonden: Gisteren
Vanaf€175

Mayrhofen, Oostenrijk

Luxe niveau
4 / 5

Mayrhofen is een wintersportbestemming met veel allure, maar ook in de zomermaanden is deze plaats in het Zillertal een uitstekende plek voor een vakantie met boordevol zomerse activiteiten. In alle hoeken en uiteinden van het Zillertal en in de omgeving van Mayrhofen is altijd wel iets verrassends, spannends en leuks te ontdekken. Het Oostenrijkse Zillertal werd wereldberoemd door zijn prachtige bergwereld. Mayrhofen en Hippach, in het centrum van het dal, zijn ideale uitgangspunten voor diverse uitstapjes en dagtochten. Een rit met de 100 jaar oude stomende Zillertalbahn of een tocht over de Zillertaler Höhenstraße, één van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk, is genieten voor het hele gezin bij zowel regen als zonneschijn. Ook een bezoek aan de nabijgelegen glasstad Rattenberg, de zilvermijn van Schwaz en de bekende Swarovski Kristallwelten in Wattens zijn de moeite waard. Evenals een dagtocht naar de Tiroler hoofdstad Innsbruck.

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€780

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
8.7 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Op een rustige, maar zeer centrale locatie in Mayrhofen vind je de verzorgde Appartementen Mair. Dit populaire complex bied je nette appartementen, Alle appartementen hebben een gezellige inrichting en een volledig uitgeruste keuken met een eethoek. De appartementen bieden een adembenemend uitzicht op de bergen vanaf het balkon of het terras.Zowel bars, restaurants en winkels als de Penkenbahn bevinden zich op loopafstand van Appartementen Mair.

BEKIJKEN
Sunweb Winter
Gevonden: Gisteren
Vanaf€583

Mayrhofen, Oostenrijk

Chalet Landhaus Daringer (ca. 300m2), 8 slaapkamers, 3 badkamers, maximaal 16 personen. Chalet Landhaus Daringer is gebouwd in een typische Tiroler stijl en heeft een ideale ligging! De skilift Ahornbahn ligt op een kleine 1 kilometer afstand. Daar begin ook het gezellige centrum van Mayrhofen waar je veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden vindt. Verder kun je gratis parkeren bij het chalet.Het chalet heeft een ruime, volledig ingerichte keuken op de begane grond met aansluitend een grote woonkamer met een tegelkachel & voldoende meubilair voor gezellige avonden. Op de 1e verdieping is er nog een kleine keuken met een zithoek. Verder is er een tv, 2 kachels, een skikelder en een overdekt terras aanwezig.  Chalet Landhaus Daringer heeft in totaal 8 slaapkamers verdeeld over 3 verdiepingen. Op de begane grond vind je 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met twee  éénpersoonsbedden. Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers met tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met een eenpersoonsbed. De tweede verdieping heeft 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en éénpersoonsbed. Op elke verdieping is er 1 badkamer met een ligbad en een apart toilet. Het verblijf is op basis van logies.

BEKIJKEN
Summittravel.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€229

Mayrhofen, Oostenrijk

Vaak denken we bij Mayrhofen aan sneeuw, skiën en après-ski, maar deze prachtige plek in Oostenrijk heeft ook in de warmere maanden ontzettend veel te bieden. Mayrhofen ligt in het Zillertal en is omringd door de majestueuze Alpen. In de zomer transformeert dit skioord in een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met honderden kilometers aan wandel- en fietspaden kun je elke dag een nieuw avontuur beginnen. Of je nu kiest voor een rustige wandeling door de vallei of een uitdagende tocht naar de toppen, Mayrhofen biedt het allemaal. Daarnaast bruist het in tijdens de zomermaanden van de activiteiten. En voor de avonturiers onder ons zijn er tal van activiteiten zoals paragliden, raften en klimmen. Hotel-Garni Almhof staat bekend om zijn persoonlijke benadering en vriendelijke sfeer. Het is de perfecte uitvalsbasis voor wie houdt van natuur, cultuur en avontuur. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

BEKIJKEN
Traveldeal.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€610

Mayrhofen, Oostenrijk

Beoordeling
8.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Aan de rand van het dorp Mayrhofen ligt chalet-appartement Martina. Op ca. 1 km afstand van het chalet-appartement liggen de Penkenbahn en Ahornbahn. Via de Penkenbahn bereik je het grote 'Ski Zillertal 3000' wat een uitdagend skigebied is voor zowel gevorderden als beginners. Bij de cabinelift Ahornbahn eindigt een rode piste. Daarnaast is Mayrhofen ook een perfect uitgangspunt om andere gebieden te verkennen. De skibushalte ligt op 20 meter afstand.Het bruisende centrum van Mayrhofen ligt op ca. 1,5 km afstand. Hier heb je gezellige après-ski bars waar het al vanaf het middaguur losgaat. Ook zijn er meerdere restaurants en winkels waaronder een supermarkt voor je dagelijkse boodschappen. In het centrum vind je nog een overdekt zwembad en zelfs een bioscoop. Chalet-appartement Martina is verzorgd en comfortabel ingericht en biedt plaats voor 6 personen. Je hebt toegang tot een balkon. Verder is er bij het huis een skiberging met skischoendroger en zijn er parkeerplaatsen beschikbaar.

BEKIJKEN
Chalet.nl
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?