Vakanties Van Holland Sail

Penke Vergelijk 31 Vakanties van Holland Sail ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!
Maxima.
Vanaf€1.550

Harlingen, Nederland

Maxima is een Hasselteraak, bouwjaar 1900, gebouwd als zeilend vrachtschip. Het is waarschijnlijk rond 1950 uit de vaart gehaald en in het slop geraakt. Daarna is het door Luite Hoogeboom te Harlingen wederopgebouwd tot zeilend charterschip. In die tijd was het een van de eerste charterschepen in een snel groeiende vloot. Luite was een uitvinder, en kon het niet laten de boot te voorzien van een lange mast en een groot oppervlak aan zeilen. Er was een renpaard geboren, en best moeilijk te beteugelen!De boot voer tot het jaar 2001 onder de naam Gea, toen ik hem kocht. Ik heb toen besloten tot een totale renovatie. Nieuwe bodem, nieuwe stalen opbouw, interieur en techniek; kort gezegd: een nieuwe boot. Ik heb mijn hele leven in de botenbouw gewerkt, en dat betekende dus: zelf doen.Kort over mezelf, ik ben geboren en getogen in Zweden, leerde zeilen op 7-jarige leeftijd en was meteen verknocht aan de magie van het zeilen. Sindsdien is het mijn lust en mijn leven, en wil ik dat graag delen met jou en jullie.Tot gauw, Olav.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Poolster.
Vanaf€3.000

Harlingen, Nederland

Schipper Joska is opgegroeid op het water. Al sinds één dag oud voer hij met zijn ouders mee op verschillende zeilschepen vanuit Harlingen, sinds zijn derde is dat aan boord van de Poolster. Vanaf zijn 19e is hij hier schipper en inmiddels is hij vergroeid met zijn schip.De Poolster is in 1902 gebouwd als zeilend vrachtschip en vaart sinds 1991 als zeilschip met gasten vanuit Harlingen.Deze stoere tweemast klipper is een goede zeiler waar je tijdens het zeilen je handen uit de mouwen kunt steken. Even relaxen kan natuurlijk ook, er is een zitkuip aan dek en er zijn zitzakken om heerlijk in weg te dromen.Het schip beschikt over een gezellig dagverblijf waar je samen kan eten, even kan relaxen of een drankje kan drinken. De open keuken vind je ook in het dagverblijf. Deze is compleet uitgerust om een goede maaltijd te kunnen bereiden. De kombuis beschikt onder andere over een 6 pits gasfornuis, een grote oven, een ruime koelkast met groot vriesvak, een biertap en een koffiezetapparaat (met filters).De hutten aan boord zijn voorzien van comfortabele stapelbedden, een wastafel en 220-volt stopcontacten. Er zijn negen 2-persoonshutten, twee 4-persoonshutten en twee 3 tot 4 persoonshutten met in beide hutten een twijfelaar. Het gedeelde sanitair bestaat uit drie douches en drie wc's.Joska deelt graag zijn ervaring en neemt je mee naar de mooie plekken op onder andere de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese wateren. Uiteraard staat hij tijdens de tochten ook open voor jullie wensen en ideeën. Zeilervaring is niet nodig, de matroos zal jullie uitleg geven over het reilen en zeilen aan boord.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Morgana.
Vanaf€3.480

Harlingen, Nederland

Deze zeer ruime en comfortabele driemaster is in de winter 2012/2013 ingrijpend gerenoveerd. De sfeervolle salon van de Morgana is, na enkele kleine verbouwingen en aanpassingen, weer helemaal fris in de lak gezet. U kunt weer met z’n allen royaal aan tafel voor een heerlijke maaltijd of de bijzonder daarvoor geschikte ruimte gebruiken om te vergaderen of een presentatie te geven. De stijlvolle bar is compleet nieuw en nodigt uit voor een gezellig samenzijn na een actieve dag zeilen. Alle hutten zijn vernieuwd. De bedden hebben een nieuw matras gekregen en de ventilatie in de hutten zorgt voor aangename, frisse lucht. Hier kunt u optimaal genieten van een goede nachtrust. Aan boord van deze driemaster kan iedereen aan de slag om de vele vierkante meters zeildoek te hijsen. Aan dek valt altijd genoeg te beleven. Door de hoge verschansing (dichte reling) is het schip ook zeer geschikt voor kinderen. De schipper is een enthousiast zeiler die u van harte uitnodigt voor een zeiltocht aan boord van de Morgana. Droogvallen, een nachtje ankeren of de Waddeneilanden bezoeken: hij stelt graag samen met u een mooi programma vast. Dit schip heeft maar liefst twee mogelijkheden om te sturen: bij minder mooi weer heeft u in de verwarmde stuurhut een comfortabele plek en schitterend uitzicht over het schip. Bij mooi weer staat de schipper buiten aan het roer. Uiteraard geeft hij dit graag even uit handen om u te laten ervaren hoe het is om z’n machtig schip te besturen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Iselmar.
Vanaf€3.060

Enkhuizen, Nederland

Aan boord bij de IselmarHet schip heeft een hoge reling en brede gangboorden, een gezellige kuip om na een dagje zeilen na te kletsen met een hapje en een drankje. Ruimte genoeg ook voor speciale gelegenheden zoals een unieke bruiloft aan dek!Verder beschikt de Iselmar over een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kist vol spelletjes. In de scheepskeuken kun je zelf jouw maaltijden bereiden op een royaal gasfornuis en gebruik maken van een oven, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en een koffiezetapparaat. Ook staat er in de bar een biertap voor u klaar, zo tap je op elk gewenst moment een heerlijk koel biertje.Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslamp en bergruimte voor je bagage.Comfortabele bedden zorgen ervoor dat je de volgende dag weer uitgerust aan dek verschijnt.Tevens zijn er maar liefst vier toiletten en drie douches aan boord aanwezig.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Eensgezindheid.
Vanaf€2.400

Enkhuizen, Nederland

'De mooiste klipper van Noordwest-Europa', zeggen vriend en vijand over de 'Eensgezindheid' uit 1895.Mooi van buiten dankzij de fraaie lijn in het schip, het aangename houten voordek en de riante zitkuip. Prachtig van binnen door het vele comfort. Sinds de grondige renovatie deze winter is het aan boord van de ‘Eensgezindheid’ nog aangenamer geworden.De kombuis, hutten en sanitair zijn in 2012 vanaf de scheepshuid compleet nieuw opgebouwd; al het houtwerk zit strak in de lak en de rode accenten in de bijzonder ruime salon zorgen voor een warme en vrolijke uitstraling. De hutten zijn comfortabel en praktisch, de douches veelgeprezen ('beter dan thuis') en er is een goed geoutilleerde halfopen keuken.Door de legendarische snelheid van de 'Eensgezindheid' is de actieradius groot. Indrukwekkend getuigd met 500 m2 zeil doorklieft zij in volle glorie de Nederlandse wateren en heeft zij vele, vele prijzen gewonnen. Zo won de Eensgezindheid de Brandarisrace (80 deelnemende schepen) maar liefst tien keer achter elkaar. De felbegeerde en prachtige Zilveren Klipper werd acht keer buitgemaakt.De schippers Peter en Birgit en hun bemanning hebben vriendelijkheid en hartelijkheid hoog in het vaandel staan. Zij laten u graag meebeleven hoe het is om tijdens uw zeilvakantie aan het roer van een legende te staan. Met de 'Eensgezindheid' is het onmogelijke mogelijk!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Amore Vici.
Vanaf€1.830

Enkhuizen, Nederland

De Amore Vici, gebouwd anno 1897, heeft door haar grote breedte en holte veel binnenruimte en gedraagt zich mede hierdoor erg rustig bij veel wind.De elektrische zwaard-, anker- en zeillieren geven een extra comfort evenals de standaard dekbedden en zeilpakken voor iedere opvarende.De grote beschutte zitkuip met zitkussens en fleecedekens biedt plaats aan alle opvarenden. Voor een heerlijk diner in de buitenlucht kunnen de eettafels in de kuip worden neergezet. De lampjes in de giek verlichten deze plek op sfeervolle wijze. In de deksalon heb je door de authentieke raampjes direct contact met de buitenomgeving. In de winter van 2012-2013 heeft het schip een grote refit gehad.Weg van alle hectiek en stress geven de Amore Vici met Erik en Jelly je het gevoel er even helemaal uit te zijn. De vele vaste gasten roemen de ontspannen sfeer aan boord van de Amore Vici. U kunt actief of passief meezeilen, sturen, navigeren en indien mogelijk zelf het schip aanleggen.Vermaard zijn onze barbecue-avonden in de kuip bij zonsondergang. Met een avondtocht, een rondleidingen door één van de IJsselmeerstadjes of droogvallen op het Wad maken wij jouw zeilvakantie compleet.Op amorevici.nl vind je meer informatie over schip en bemanning.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Boreas.
Vanaf€1.480

Harlingen, Nederland

Aan boord van de tjalk Boreas ligt de focus op thuis voelen en gezelligheid. Maar ook als u lekker fanatiek wilt zeilen is de Boreas het juiste schip. Alles mag, niets moet. Het ultieme vakantiegevoel.Met de Boreas zeilen we voornamelijk op de Waddenzee maar op verzoek ook op de Friese meren of het IJsselmeer. In het hoogseizoen proberen we meer oostwaarts te trekken waar het nog rustig en stil is en we fantastisch droog kunnen vallen op het Wad. Dat is echt een unieke ervaring. De sterrenhemel is dichtbij en heel soms kun je daar zelfs het Noorderlicht te zien. We plukken dan mosselen of gaan barbecueën op een zandbank.De Boreas is heel geschikt voor een weekendje of weekje weg met familie of vrienden maar ook bedrijven of verenigingen vertoeven regelmatig op de Boreas. Grietje, de schippersvrouw, heeft vele jaren als coach in de hulpverlening gewerkt en kan goed met groepen overweg. Henk, de schipper, vaart al z’n hele leven, kent het Wad als zijn broekzak en als u wat wilt leren over zeilen of getijden zit u goed bij hem.De Boreas is gebouwd in 1897 op een Groninger werf. Het schip is een zogenaamde platbodem en voer voornamelijk tussen Denemarken en Zweden. In 1985 is het vrachtschip verbouwd en zijn er in het ruim, waar eerst hout en graan vervoerd werden, comfortabele hutten en een mooie ruime salon gecreëerd. Bij de laatste verbouwing, in 2012, is de binnenruimte van het schip volledig aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd, en beschikt daardoor over twee douches en ruime hutten. De Boreas is geschikt voor een verblijf van 16 personen.De thuishaven van de Boreas is Harlingen. In de winterperiode liggen we met de Boreas in Amsterdam waar het als hotelschip te huur is.We hopen u binnenkort op de Boreas te mogen verwelkomen voor een aangename en memorabele zeiltocht.Henk & Grietje

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Zeemeeuw.
Vanaf€3.480

Harlingen, Nederland

Haar stoere uiterlijk verraadt het doel waarvoor de 'Zeemeeuw' in 1924 gebouwd werd: het bedwingen van de ruwe wateren van Noord-Europa.In 1990 werd deze unieke logger gerestaureerd en als passagiers-zeilschip in de vaart genomen. Aan boord van de 'Zeemeeuw' is de perfecte balans gevonden tussen een hoog comfort en een klassiek scheepsinterieur. De sfeervolle ruimte leent zich uitstekend voor vergaderingen en trainingen of om 's avonds na te genieten van een dagje zeilen. Vanuit thuishaven Harlingen worden zeiltochten gemaakt waarbij iedere avond een andere haven kan worden aangedaan, variërend van pittoreske IJsselmeer-stadjes tot de ruige Waddeneilanden. Kortom, op dit schip heeft iedereen plezier: van fanatieke zeiler tot luierende zonaanbidder. Aan boord van de 'Zeemeeuw' ervaar je als gast van de schipper dat in- en ontspanning hand in hand gaan.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Mon Desir.
Vanaf€1.880

Enkhuizen, Nederland

Ervaar op de Mon Desir de ideale mix van inspanning en ontspanning. Geniet samen met de groep en bemanning van de vrolijke vakantiestemming aan boord. Met zeilen beleef je meer!Zeilen op de Mon Desir is een onvergetelijke ervaring. Als de trossen los gaan, blijven de dagelijkse beslommeringen achter op de kade. Iedereen aan boord vermaakt zich met actief meezeilen of passief genieten en uitwaaien.Sportief zeilen, zwemmen, droogvallen op het Wad, een (tussen)stop in een leuke havenplaats, 's nachts voor anker; maak je wensen kenbaar aan de enthousiaste crew. Zeilervaring is niet nodig. De crew geeft de juiste uitleg van de nodige handelingen. Alle zeilen worden van hand bedient, dat betekent dat je samen als groep aan de touwen trekt om het schip op de juiste koers te brengen. Vervolgens is het aan dek is goed toeven in de comfortabele zitkuip of op het ruime achterdek tot de bestemming van de dag bereikt is.Benedendeks biedt de Mon Desir een gezellige, lichte accommodatie met huiskamersfeer bij de open haard, een goed uitgeruste keuken en een verzorgd, modern sanitair.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Elbrich.
Vanaf€2.140

Harlingen, Nederland

Welkom aan boord van deze oude, maar vitale dame (1885) van meer dan 130 jaar oudIn 2017 werd zij door Eelke en Agnes Dykstra, die ook eigenaar zijn van de klippers Grote Beer, helemaal verbouwd voor de volgende 100 jaar.De Elbrich is de enige klipper in zijn formaat die beschikt over acht ruime tweepersoons hutten die allemaal zijn voorzien van een eigen douche, wastafel, toilet en kledingkast. In totaal is er plaats voor 16 personen. Bij het ontwerp is vooral rekening gehouden met ruimte.Het interieur van iepenhout is licht en straalt veel warmte uit. Naast de gezellige zitruimte is er een gedeeltelijke open keuken welke volledig is uitgerust met o.a. een oven, magnetron en een vaatwasmachine. Ook is er een kleine bar met biertap aanwezig.Aan dek is een ruime zitkuip met veel kussens, waar het heerlijk genieten is, zowel in de haven als onder zeil.Gemak dient de mens, de bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen voor je klaar. Al deze extra’s zijn bij de prijs inbegrepen. Je hoeft alleen nog maar je eigen bagage mee te nemen. Wil je je helemaal laten verwennen dan vaart onze kok graag met je mee en serveert de heerlijkste (wadden)gerechten.  Zeilpakken zijn op aanvraag beschikbaar . De Elbrich heeft zich in het verleden al bewezen als sportieve snelle zeiler. Zeilervaring is niet nodig. De enthousiaste ervaren bemanning legt je graag uit hoe alles in zijn werk gaat. De elektrische zwaard-, anker- en zeillieren nemen het zwaarste werk uit handen. De schipper en matroos nemen je graag mee op avontuur zowel op zee als aan land. Zwemmen, droogvallen, wadlopen, fietsen en wandelen… eigenlijk teveel mogelijkheden om op te noemen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grote Beer.
Vanaf€3.310

Harlingen, Nederland

Stap aan boord en geniet van de rust van de wadden. Ervaar de krachten van een groot traditioneel zeilschip en vaar langs de zeehondenbanken naar een van de prachtige eilanden.Vanuit het Friese Harlingen varen wij met groepen op de Waddenzee, het IJsselmeer en zelfs de Friese binnenwateren.Bovendeks biedt een zeer grote kuip voor iedereen een beschutte en, vooral voor kinderen, veilige zitplaats. Het interieur benedendeks straalt een warme en authentieke scheepssfeer uit. Vooral in de aparte zithoek rond de bar worden 's avonds de ervaringen van die dag een goed onderwerp van gesprek. In de zeer ruime en goed uitgeruste keuken kunnen de lekkerste maaltijden bereid worden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Aegir.
Vanaf€1.970

Harlingen, Nederland

De tweemastklipper 'Aegir' is in 1904 gebouwd volgens 'Friesche maat', hetgeen inhoudt dat Friese sluizen en binnenwateren er goed mee te bezeilen zijn.Van 1983 tot 1986 heeft schipper en eigenaar Jaap Gomes het oorspronkelijke casco hersteld tot een comfortabel, maar vooral goed zeilschip dat sindsdien vanuit Harlingen vaart.Uniek detail is het oorspronkelijke luikendek waardoor het dak van het zeer ruime dagverblijf kan worden afgenomen, hetgeen op warme zomeravonden veel verkoeling geeft. Doordat het gehele schip is voorzien van centrale verwarming, heeft menig bedrijf in november en december nog een zeiltocht naar de eilanden ondernomen.Met behulp van het gezelschap, de extra zeilen en de meer dan 20 jaar ervaring van schipper Jaap worden de mooiste plekjes op de Waddenzee bezeild. Wie met Jaap de uitdaging van het Wad aangaat, ervaart gegarandeerd een avontuurlijke en actieve zeiltocht, waarna het goed ontspannen is met behulp van de biertap en zelf gevangen vis.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Waterwolf.
Vanaf€2.040

Harlingen, Nederland

De 'Waterwolf' begon haar bestaan in 1899 als tweemastklipper 'Joma'. Zij is in 1997 weer onder zeil gebracht met een tuigage die is uit te bouwen tot 1000 m2.Het is een prachtig snel schip geworden, gebouwd op leefbaarheid, privacy, comfort en veiligheid. De 'Waterwolf' is een luxe en comfortabel zeilschip met een klassieke uitstraling. Tijdens vele wedstrijden heeft de 'Waterwolf' bewezen een winnaar te zijn. Zij beschikt over een extra salon aan dek. De ruime kombuis, het sanitair en de hutten, voorzien van minimaal twee meter lange bedden, staan garant voor een prettig verblijf aan boord.Eigenaar / schipper Olaf Busser en gastvrouw Nicci Severens heten u van harte welkom aan boord en zullen zich inspannen om uw verblijf tot een onvergetelijke reis te maken.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Moeke Zorn.
Vanaf€1.810

Enkhuizen, Nederland

De 'Moeke Zorn' werd in 1910 gebouwd te Veendam. Het schip is bij haar 100-jarig bestaan grondig verbouwd, zodat het minstens nog 100 jaar mee kan!Gastheer is schipper/eigenaar Gerrit Boonen. Met ruim 35 jaar ervaring bij de Koninklijke Marine is het schip bij hem in veilige handen. Bij hem staat voorop, dat gasten genieten op het water. Het gastheerschap is hem op het lijf geschreven.De tweemast-klipperaak Moeke Zorn is een van de meest comfortabele schepen in de vloot. Het interieur straalt warmte, licht en comfort uit. Het dagverblijf is in verhouding hoog gelegen, zodat je naar buiten kunt kijken en er contact is met wat er aan dek gebeurt. Het schip heeft tien tweepersoons hutten, welke privacy garanderen. Naast twee douches en twee toiletten is er een grote en goed uitgeruste kombuis, met veel werkruimte wat het koken zeer plezierig maakt. Het zeilschip is bij uitstek geschikt voor familie en vriendengroepen, terwijl ook bedrijven voor hun uitjes en trainingen prima uit de voeten kunnen op de Moeke Zorn. Ook kleinere school- en jeugdgroepen zijn dikwijls te vinden op het schip.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Kleine Jager.
Vanaf€1.510

Enkhuizen, Nederland

De zeer traditionele eenmast dek-hektjalk 'Kleine Jager' is één van de laatste (twee) nog overgebleven hektjalken in Nederland, herkenbaar aan de markante afwerking van de achtersteven met oplopende beplating.Het dek, zonder opbouw, is ruim en er is plaats genoeg voor iedereen: gezellig bij elkaar in de kuip of languit aan dek in de zon.Net als vroeger, wordt dit platbodemschip niet met een stuurwiel, maar met een helmhout gestuurd. Het is een bijzondere ervaring om zo'n groot zeilschip met je handen om het helmhout door de golven te sturen. Of je nu op de Waddenzee, het IJsselmeer of door Friesland zeilt, het blijft genieten. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Schipper Kars Petri besteedt daarom veel aandacht aan het uitleggen van de omgang met het tuig, de vallen en de schoten. Er wordt op een prettige manier voor gezorgd dat iedereen vertrouwd raakt met het schip. Zeilervaring is niet nodig om actief mee te zeilen.Kars heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met water en wind te maken heeft. Van windsurfen en kitesurfen, zeilen in Friesland, tot (zee)zeilen op kajuitzeiljachten op Ijsselmeer, Waddenzee, Noordzee en Oostzee.Sinds 2019 is Kars de trotse eigenaar van de 'Kleine Jager'. Wat Kars betreft voldoet de Kleine Jager aan de drie belangrijkste aspecten van een zeilend passagiersschip: een prettige verblijfsruimte aan boord, goede zeileigenschappen en een prachtige historische uitstraling.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Novel.
Vanaf€3.060

Enkhuizen, Nederland

Dankzij een lengte van ruim 40 meter komt de driemast tuigage van de Novel goed tot z'n recht, ook bij hoog-aan-de-windse koersen.Tot 1993 heeft het schip vracht vervoerd, vooral in de Belgische en Zuid-Nederlandse binnenwateren. Daarna is de Novel omgebouwd tot charterschip. Het schip heeft een gezellige passagiersaccommodatie met onder meer een halfopen keuken in het speels ingerichte dagverblijf. Aan dek is veel loop- en zitruimte. Op het roefdek kunnen zonaanbidders ruimschoots aan hun trekken komen. In de winter 2007/2008 is het interieur geheel vernieuwd. Veel aandacht is besteed aan de bediening van de zeilen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
La Bohème.
Vanaf€1.820

Enkhuizen, Nederland

Dit schip werd in 1876 gebouwd om snel tegenstrooms de rivier op te kunnen zeilen. Na een grondige verbouwing werd een passende naam aan dit unieke en sfeervolle zeilschip gegeven: La Bohème. Zodra je aan boord stapt, zul je merken dat de eigenaren veel aandacht hebben besteed aan het comfort, de afwerking en de zeileigenschappen van het schip. Juist vanwege de vorm en grootte van de La Bohème voelt iedereen zich al gauw op zijn gemak. Het is daarom ook uitermate geschikt voor jong en oud. De stevenaak 'La Bohème' is een luxe klassieker, die van alle hedendaagse gemakken is voorzien.Het schip heeft een prachtig dagverblijf met uitgebreide open keuken, die is voorzien van vaatwasser, grote koelkast, vriezer en tapinstallatie. De zeer compleet ingerichte hutten met warm en koud stromend water bieden benedendeks alle comfort.Aan dek bieden de riante zitkuip van teakhout, de zachte zitkussens en warme fleecedekens je alle comfort om ontspannen van het uitzicht te genieten.In het kader van de "groene gedachte" en het milieuvriendelijk reizen is er ook enige aandacht besteed aan alternatieve energiebronnen. De La Bohème is inmiddels voorzien van zonnepanelen en door het gehele schip is LED-verlichting aangebracht.Als de trossen zijn losgegooid begint een unieke ervaring op dit geweldige zeilschip. Leon van der Loo, die meer dan 30 jaar ervaring als schipper en eigenaar heeft, verstaat niet alleen de kunst van het zeilen, maar is tijdens jouw zeilvakantie vooral je vriendelijke gastheer. Met zijn rustige karakter en groot vermogen om te luisteren, creëert hij een sfeer waarin iedereen zich snel thuis zal voelen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Nirwana.
Vanaf€2.000

Enkhuizen, Nederland

Welkom aan boord! Sinds het voorjaar van 2008 ben ik, Irene Toxopeus, de trotse eigenaresse van de Nirwana. Ik ben geboren en getogen aan de Waddenzee en opgegroeid op de grote zeilende passagiers schepen. Zeilen, droogvallen, een nacht voor anker, wedstrijdzeilen én van een groep gasten een team maken, maakt dat ik zo van mijn werk hou.De geschiedenis van de Nirwana begon in 1910 toen ze als eenmastklipper 'Neeltje' werd gebouwd. Ze heeft tot ongeveer 1940 zeilend met vracht gevaren. Daarna werd de klipper gemotoriseerd en voer vracht tot 1990. In 1990 lieten mijn ouders, Jelte en Annelies Toxopeus, hun oog vallen op het mooie casco en bouwden het schip in weer om tot een zeilende comfortabele tweemastklipper.Eenmaal op het ruime water zult u beleven hoe machtig en vrij zeilen voelt aan boord van deze sportieve klipper. Alle zeilen worden met de hand gehesen, wat samenwerken betekent! Toch heeft u geen zeilervaring nodig, de crew is gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van het reilen en zeilen aan boord en probeert van elke groep gasten die inscheept een heus Team Nirwana te maken. Irene en haar maat stellen veiligheid voorop en het schip is zeer kindvriendelijk. Ideaal dus voor familie-, of gezinstochten, schoolreizen, bedrijfsuitjes en zeilvakanties.Het voormalige laadruim is omgetoverd tot een ruime en sfeervolle accommodatie voor 26 personen. Dankzij haar afmetingen beschikt ze, zowel boven-, als benedendeks over zeer veel leefruimte en de 'Nirwana' heeft als één van de weinige schepen een extra salon aan dek met rondom zicht naar buiten. De kombuis is goed geoutilleerd, heeft een voorraadkast, groot 6-pits fornuis met 2 ovens en er is een grote extra koeling aan voor de drankjes. De hutten zijn voorzien van bedden met een minimale lengte van 2 meter, een leeslampje bij het bed een patrijspoort welke open kan, een wasbak met daaronder een kast, ruimte onder het bed voor uw tas en een verwarming voor de koudere nachten in het voor-, en najaar.Kortom: wilt u vanaf het water Nederland ontdekken dan is zeilen op de Nirwana met Irene een goede keus!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Lotus.
Vanaf€1.790

Harlingen, Nederland

Beleef  het beste van Nederland vanaf het water op deze stoere tjalk!De Lotus is gebouwd in 1889. Sinds 1992 zeilt zij als  passagiersschip over de mooiste wateren van Nederland. Door haar geringe diepgang, bouw en tuigage is Tjalk Lotus gemaakt voor het unieke Nederlandse Waddengebied. Van binnen is de Lotus ingericht met oog voor detail en comfort. Een gezellige salon met een goed geoutilleerde kombuis, comfortabele hutten en recent opgeknapt sanitair. Met meer dan 300 vierkante meter zeil en een snelle romp kan er sportief gezeild worden voor de liefhebbers en iedereen die het wel eens wil proberen. Schipper Erik heeft gastvrijheid en enthousiasme hoog in het vaandel en zijn passie voor de mooiste wateren van Nederland en zeilen zijn aanstekelijk. Of je op zoek bent naar een unieke dagtocht, weekend of langer samen met vrienden, familie of collega's of als opstapper mee wil tijdens een meezeil reis, je stapt gegarandeerd met een rugzak vol nieuwe ervaringen en fijne herinneringen weer van boord.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Welvaart.
Vanaf€2.220

Enkhuizen, Nederland

De 32 meter lange luxe tweemastklipper Welvaart is gebouwd in 1906 en biedt 20 slaapplaatsen voor meerdaagse tochten. Voor dagtochten ben je met maximaal 35 gasten van harte welkom.  De diepe kuip aan dek biedt je veel comfort en de brede gangboorden en hoge reling tevens veiligheid voor alle opvarenden.De trotse eigenaren van de Welvaart zijn Chris en Grete Prins. Chris heeft het schip in 2010 gekocht nadat hij al jaren op diverse schepen had gevaren. Grete is begonnen als maat maar viel al snel voor haar prins.  Sinds 1 juli 2016 is de Welvaart toegetreden tot de vloot van Holland Sail. Daar vertoeft hij in goed gezelschap want zijn broer Sebastiaan is met zijn schiepen Mon Desir en Fortuna ook bij Holland Sail.  De Welvaart biedt 20 slaapplaatsen en beschikt over maar liefst vijf douches en vijf toiletten. De Welvaart biedt ook een tweepersoonshut met een tweepersoonsbed. De hutten zijn voorzien van dakramen en als je de gordijnen open laat kun je ’s nachts genieten van de sterrenhemel.Het lichte en ruime dagverblijf biedt je een fijne plaats om te relaxen en van de maaltijden te genieten. Indien je de catering niet door een kok laat verzorgen, kun je vrij gebruik maken van de volledig uitgeruste keuken.Last but not least: de Welvaart beschikt over uitstekende zeileigenschappen en brengt je met gemak naar alle mooi plekjes

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Fortuna.
Vanaf€2.880

Enkhuizen, Nederland

Zeilen met een traditioneel zeilschip op het IJsselmeer en de Waddenzee. Een geweldige ervaring of het nu om een zeilvakantie, weekendje weg, familiedag, teambuilding of een incentive gaat.De Fortuna is een goed zeilend schip en bied aan boord veel leefruimte en comfort. Als zeilend vrachtschip, een wad- en sontvaarder, is de Fortuna in 1913 van stapel gelopen. In 2005 is de Fortuna als stoere topzeilschoener, met zijn indrukwekkende tuigage, nieuw opgebouwd.Het tuigage is helemaal afgestemd op een zo gevarieerd mogelijk aanbod, zodat je naast actief zeilen ook lekker kunt luieren. Waaghalzen mogen -onder begeleiding van de bemanning- het want, via touwladders, van de schoenermast beklimmen. Omdat de Fortuna een platbodem is kan zij droogvallen op het wad, wat altijd weer een geweldig ervaringDe Fortuna vertrekt vanaf Enkhuizen Een prachtig uitgangspunt voor jouw zeiltocht. Bezoek een van de pittoreske stadjes rond het IJssel- of Markermeer of zet koers richting Waddenzee en de eilanden Texel of Terschelling.Je kunt een gastvrij onthaal verwachten en we laten je graag het zeilen op dit prachtige schip actief beleven.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Bontekoe.
Vanaf€2.360

Enkhuizen, Nederland

Samen met de schippers Niels en Renee zul je meemaken wat zo’n groot zeilschip allemaal kan. Ze zullen je meenemen langs de mooiste plekjes van het IJsselmeer en de Waddeneilanden.Niet schrikken, je hoeft geen zeilervaring te hebben om toch van jouw vaartocht te kunnen genieten. De bemanning is er in gespecialiseerd om je snel de basis bij te brengen, zodat je al snel zelf meehelpt de vaste- en bijzeilen te hijsen, of het schip stuurt en meekijkt op de kaart. De Bontekoe is een grote, snelle en gezellige tweemastklipper waar iedereen zich snel op thuis voelt. Ook als je niet zo’n enthousiaste touwtrekker bent is er altijd wel een lekker plekje op het dek te vinden waar je niet hoeft mee te doen en alles goed kunt bekijken.Het is ook absoluut geen straf om je benedendeks te bevinden, want daar is het het gezelligst! De Bontekoe is overigens een echt familiebedrijf, dus je zult altijd dezelfde mensen aan boord aantreffen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Radboud.
Vanaf€3.480

Enkhuizen, Nederland

De zeer ruime Radboud nodigt u uit voor een luxueuze zeilcruise. De 55 m lange driemastklipper Radboud behoort tot de meest luxe en grootste zeilschepen van de hele Nederlandse vloot. Aan boord zijn er bedden voor in totaal 48 gasten in de 18 comfortabele hutten met elke een eigen badkamer voporzien van douche en toilet. Het schip is te huur voor een vaste prijs voor het gehele schip in de weekenden en weken maar het is ook mogelijk voor een kleinere groep gebruik te maken van het schip gedurende de midweken. Daarbij kunt u zelf uw comfort en luxe niveau bepalen: is uw groep wat kleiner dan kunt u over een deel van de hutten beschikken tegen een lagere prijs. Klik hier voor prijzen 2023 en hier voor de prijzen 2024Tijdens dagtochten kunnen tot 60 gasten dit 'ruimtewonder op zee' ervaren. Twee salons bieden de gasten vele mogelijkheden zich te vermaken.Sinds Juni 2018 zijn Chris en Grete Prins de trotse eigenaar van de Radboud. Als jong ondernemersechtpaar met 2 kleine dochters hebben zij al ruime ervaring met hun eerste schip, de Klipper Welvaart die sinds 2010 in hun bezit is. Zeilervaring en professionele omgang met de gasten hebben zij dus al langere tijd in hun vingers. Met de overname van de Radboud verbreden zij hun bedrijf. Op de Radboud kunnen de gasten ondanks de grootte van het schip zowel actief als relaxed zeilen. Zo is het ook mogelijk dat een deel van de gasten meehelpt deze grote zeiler tot haar volle pracht te brengen. Dat biedt de gasten variatie in het gebruik van het schip. Zowel families, vriendengroepen als beroepsmatige groepen kunnen goed uit de voeten op de Radboud.  In de grote, apart gesitueerde keuken aan boord kunt u zelf koken maar u kunt zich ook laten verwennen met een perfecte catering die door de scheepskok verzorgd wordt. De driemastklipper Radboud en de familie Prins heten u van harte welkom aan boord!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De Sûdwester.
Vanaf€2.000

Kampen, Nederland

De Sudwester is een klassieke tweemastklipper waarop je een ouderwets gezellige zeiltocht kunt maken. Het schip is uiteraard voorzien van alle hedendaagse gemakken. Voor welke gelegenheid je ook aan boord komt, op deze klipper maak je altijd een mooie tocht.Genieten aan dek Aan dek van de Sudwester kun je genieten van je zeiltocht. In de ruime zitkuip, maar ook op andere plekken aan dek van deze klipper vindt je zeker een lekker plekje om te genieten van jouw tocht. Bent je niet zo goed in stilzitten? Je bent van harte welkom om mee te helpen bij bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen en het overstag gaan. Na een heerlijke dag uitwaaien kun je bij mooi weer aan dek genieten van hapjes, drankjes of misschien wel een lekkere barbecue.Thuiskomen op de SudwesterWanneer je na een dag zeilen een rustig plekje in het dagverblijf van de klipper Sudwester opzoekt, voel je je  zeker thuis. Een gezellig dagverblijf met comfortabele banken om even lekker te ontspannen. Aan de lekker ruime tafels is genoeg ruimte om met zijn allen te genieten van een lekkere maaltijd of een goed gesprek.Overnachten aan boord van de SudwesterNa een lekker actieve dag op het water kun je in een van de vele hutten een comfortabel bed opzoeken. De hutten zijn allemaal voorzien van verwarming en stromend water.GeschiedenisNadat de Sudwester in 1912 te water gelaten werd, vervoerde zij haar vracht over de West-Europese binnenwateren. In het voorjaar van 1997 werd de klipper Sûdwester herontdekt en is er hard gewerkt om het schip weer van haar oorspronkelijke tuigage te voorzien. Sindsdien vaart deze klipper met gasten over de Nederlandse binnenwateren.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
31 Vakanties