Vakantie Whitehorse, Canada

Canada - The Spell of the Yukon
Vanaf€2.250

Whitehorse, Canada

Reis in het voetspoor van goudzoekers en pioniers met in je achterhoofd de 'Goldrush' van 1898 in de Klondike, Yukon Territory, Noord-Canada. Kies niet voor een combi van Alaska en Yukon, maar doe alleen Yukon. Dan beperk je de kilometers. Een fantastische roadtrip over verharde en onverharde wegen, door een leeg en onbewoond land waar het wild nog alle ruimte heeft om rond te zwerven. 'Wandelen met de auto' over de Dempster Highway en Top of the World Highway, de benen strekken op de mooiste trails en op zoek naar groot wild zoals beren en berggeiten in Kluane National Park. Proef de historie in de goudzoekersstadjes Skagway en Dawson. Ontmoet de rauwe maar vriendelijke Yukonner in mijndorpjes als Faro en Keno City. Raak betoverd door The Spell of the Yukon.Reis per 4WD-/AWD-huurauto en overnacht in kleinschalige lodges.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De ruige natuur van Yukon & Northwest Territories (16 dagen)
Vanaf€2.015

Whitehorse, Canada

Op vakantie door Canada en rijden met een stoere SUV langs de ultieme hoogtepunten van Yukon en Northwest Territories in het hoge noorden van West-Canada. De rondreis start in Whitehorse over de bekende Silver Trail, dit is een prachtige en deels onverharde route waar begin twintigste eeuw de rijkste zilvermijnen van Canada lagen. Vervolgens gaat de spannende Canada autoreis over de indrukwekkende Dempster Highway naar Inuvik, waar u de magische Noordpoolcirkel bereikt. Van Northwest Territories terug naar Yukon verblijft u een volle dag in Dawson City, een schattig plaatsje waar het lijkt alsof de tijd al 100 jaar stil staat. Uiteraard ontbreekt de Top of the World Highway niet, een off-road weg over bergruggen met prachtige vergezichten. Eén van Yukon's mooiste gebieden is Kluane National Park, welke de beste panorama's biedt vanuit de lucht. Voordat u terugkeert naar Whitehorse heeft u nog een vrije dag in Skagway, vanwaar u gemakkelijk met een stoomtrein langs de oude Chilkoot Trail kunt rijden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ongerepte natuur van Yukon & Northwest Territories (16 dagen)
Vanaf€5.172

Whitehorse, Canada

Een groot avontuur in het dunbevolkte Yukon en Northwest Territories van Canada. U reist eerst naar het zuiden van Yukon met als grootste hoogtepunt de immense gletsjers en ijsvelden in Kluane National Park. Na terugkeer in Whitehorse strijken we eerst neer in Dawson City, waar we alles leren over de Gold Rush (goudzoekers) eind 19e eeuw. Vervolgens reizen we door indrukwekkende berggebieden over de Dempster Highway naar het uiterste noorden tot aan de Beaufortzee. De poolcirkel wordt gepasseerd. Beren, elanden, kariboes en vossen kunnen we tegenkomen en uiteindelijk komen we aan in Tuktoyaktuk, een Inuit-nederzetting aan de kust van de arctische oceaan (ook wel Noordelijke IJszee genoemd).

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Het ultieme Alaska & Yukon avontuur (23 dagen)
Vanaf€3.435

Whitehorse, Canada

U reist door de meest afgelegen gebieden van Alaska en Noordwest Canada. Ontdek tijdens deze rondreis het prachtige landschap en de wilde natuur van Yukon en Alaska. In drie weken reist u rond door het ruige Alaska, bezoekt u enkele hoogtepunten in Alaska zoals Wrangell-St. Elias National Park en het schitterende Denali National Park. Na een adembenemende rit over de even beruchte Dempster Highway bereikt u, ver boven de poolcirkel, Inuvik. Hier maakt u kennis met de cultuur en onbarmhartige leefomgeving van de Dene, Metis en Inuvialuit Indianen. Deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kan uitsluitend per stoere SUV worden gereden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
4 Vakanties