Vakantie Whitehorse, Canada

De ruige natuur van Yukon & Northwest Territories (16 dagen)
Vanaf€2.007

Whitehorse, Canada

Op vakantie door Canada en rijden met een stoere SUV langs de ultieme hoogtepunten van Yukon en Northwest Territories in het hoge noorden van West-Canada. De rondreis start in Whitehorse over de bekende Silver Trail, dit is een prachtige en deels onverharde route waar begin twintigste eeuw de rijkste zilvermijnen van Canada lagen. Vervolgens gaat de spannende Canada autoreis over de indrukwekkende Dempster Highway naar Inuvik, waar u de magische Noordpoolcirkel bereikt. Van Northwest Territories terug naar Yukon verblijft u een volle dag in Dawson City, een schattig plaatsje waar het lijkt alsof de tijd al 100 jaar stil staat. Uiteraard ontbreekt de Top of the World Highway niet, een off-road weg over bergruggen met prachtige vergezichten. Eén van Yukon's mooiste gebieden is Kluane National Park, welke de beste panorama's biedt vanuit de lucht. Voordat u terugkeert naar Whitehorse heeft u nog een vrije dag in Skagway, vanwaar u gemakkelijk met een stoomtrein langs de oude Chilkoot Trail kunt rijden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Ongerepte natuur van Yukon & Northwest Territories (16 dagen)
Vanaf€5.172

Whitehorse, Canada

Een groot avontuur in het dunbevolkte Yukon en Northwest Territories van Canada. U reist eerst naar het zuiden van Yukon met als grootste hoogtepunt de immense gletsjers en ijsvelden in Kluane National Park. Na terugkeer in Whitehorse strijken we eerst neer in Dawson City, waar we alles leren over de Gold Rush (goudzoekers) eind 19e eeuw. Vervolgens reizen we door indrukwekkende berggebieden over de Dempster Highway naar het uiterste noorden tot aan de Beaufortzee. De poolcirkel wordt gepasseerd. Beren, elanden, kariboes en vossen kunnen we tegenkomen en uiteindelijk komen we aan in Tuktoyaktuk, een Inuit-nederzetting aan de kust van de arctische oceaan (ook wel Noordelijke IJszee genoemd).

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Pure wildernis van Noord Canada (16 dagen)
Vanaf€3.518

Whitehorse, Canada

Ervaar tijdens deze rondreis het uitzonderlijke noorden van Canada. Op schilderachtige wegen volgen we de oude handelsroute en de historische Gold Rush-paden. Verken de spectaculaire watervalroute in de Northwest Territories terwijl we dwars door de ongerepte gebieden rijden. Omgeven door uitsluitend wildernis zullen we ongetwijfeld wilde dieren spotten. Bent u op zoek naar avontuur in het échte noorden van Canada, dan is deze groepsrondreis in een kleine groep door Yukon en Northwest Territories op het lijf geschreven.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Het ultieme Alaska & Yukon avontuur (23 dagen)
Vanaf€3.353

Whitehorse, Canada

U reist door de meest afgelegen gebieden van Alaska en Noordwest Canada. Ontdek tijdens deze rondreis het prachtige landschap en de wilde natuur van Yukon en Alaska. In drie weken reist u rond door het ruige Alaska, bezoekt u enkele hoogtepunten in Alaska zoals Wrangell-St. Elias National Park en het schitterende Denali National Park. Na een adembenemende rit over de even beruchte Dempster Highway bereikt u, ver boven de poolcirkel, Inuvik. Hier maakt u kennis met de cultuur en onbarmhartige leefomgeving van de Dene, Metis en Inuvialuit Indianen. Deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kan uitsluitend per stoere SUV worden gereden.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
4 Vakanties