Wintersport Italië Val Gardena

Wintersport Val Gardena: De Ultieme Gids

Wintersport Aanbiedingen

Bekijk 22 wintersport naar Val Gardena, Italië.

bekijken

Val Gardena Italie uitzicht bergen sneeuw wintersport

Dolomiti Madonna
Vanaf€1.140

Dolomiti Madonna

Val Gardena bij Ortisei, voor elke wintersporter genoeg te beleven in dit mooie Italiaanse skigebied. Val Gardena is een van de grootste skigebieden van Italië. De ligging in de Italiaanse Dolomieten staat garant voor schitterende uitzichten. En de dorpjes Ortisei, Selva en Santa Cristina zijn bijzonder sfeervol. Je kunt in Val Gardena heerlijk eten in een gezellig bergrestaurant. Ook après-ski mogelijkheden zijn er genoeg.

Zowel kinderen, beginners als gevorderden kunnen uitstekend uit de voeten in het skigebied Val Gardena. Ook leent het gebied zich zeer goed voor andere wintersportactiviteiten, zoals ijsklimmen, winterwandelen, rodelen en langlaufen.  

Val Gardena is een prachtig gebied voor diverse wintersport activiteiten.

1. Val Gardena: kenmerken, ligging, pistekaart & dorpen

Het skigebied Val Gardena ligt centraal in Zuid-Tirol in de Italiaanse Dolomieten. De naamgeving verwijst naar de vallei Gröden/Val Gardena waar het skigebied in ligt. Het is een populair skigebied met veel pistekilometers en richt zich zowel op kinderen, beginners als gevorderden. Er zijn verschillende moderne gondels, stoeltjesliften en bergtreintjes in het skigebied. De capaciteit en snelheid van de liftverbindingen is prima. Ook de busverbindingen tussen de verschillende dorpen zijn uitstekend. Val Gardena is direct aangesloten op het immense skigebied Dolomiti Superski en de bijbehorende lange tocht Sella Ronda.

Alpenheim Charming en Spa.
Vanaf€756

Alpenheim Charming en Spa

Je kunt kiezen voor een Val Gardena skipas die toegang geeft tot alle pistes in het skigebied van Val Gardena. Daarnaast is de Dolomiti Superski skipas ook een optie. Je hebt dan 1214 pistekilometers tot je beschikking. De skigebieden die onder de Dolomiti Superski vallen zijn onder andere Val Gardena (inclusief Seiser Alm), Alta Badia en Arabba. Voor de skipas gelden gereduceerde tarieven in het laagseizoen. Kinderen tot ongeveer 8 jaar skiën gratis en senioren krijgen korting.

Dolomiti Madonna
Vanaf€1.140

Dolomiti Madonna

In de weekenden en de vakanties kan het behoorlijk druk worden in Val Gardena. Zeker bij de liften van de Sella Ronda is het vaak aansluiten in de wachtrij. De liften zijn echter snel en je hoeft nooit lang te wachten. Door de grootte van het gebied en de brede afdalingen voelt het nergens ongemakkelijk druk op de pistes. De kenmerken van het skigebied Val Gardena zijn opgenomen in onderstaande tabel. Hier vind je ook een link naar de Val Gardena ski map.

Val Gardena

Val GardenaItalië

Jouw voorkeuren100%
  15 km   80 km   60 km   20 km
Kilometers pistes
175 km
Kilometers vanaf utrecht
987
Minuten vanaf vliegveld
45
Meters laagste punt - Meters hoogste punt
1.236 tot 2.760 m
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Sneeuwzekerheid hoogseizoen
 • Sneeuwzekerheid laagseizoen
 • Kindvriendelijkheid
 • Après-ski
skipas 6 dagen250 €lees gids
bekijk vakanties

Kenmerken van Val Gardena

Kenmerken van Val Gardena, bijgewerkt op 04-05-2024 - 11:42:13.
NaamVal Gardena
LandItalië
Meters hoogste punt2760
Meters laagste punt1236
Kilometers pistes175
Kilometers groene pistes15
Kilometers blauwe pistes80
Kilometers rode pistes60
Kilometers zwarte pistes20
Aantal dorpen rondom3
Gemiddeld euro skipas 6 dagen250
Sneeuwzekerheid hoogseizoen
Sneeuwzekerheid laagseizoen
Kindvriendelijkheid
Après-ski
Beginners
Gevorderden
Zomerskien
Beste reisperiodeJanuari
Kilometers vanaf utrecht987
Minuten vanaf vliegveld45
Aantal skiliften79
Aantal gondels22
Aantal stoeltjesliften42
Aantal sleepliften15
Liften capaciteit aantal skiers per uur120000
Aantal sneeuwkanonnen280
Gemiddeld aantal dagen geopend per jaar130
Gemiddeld aantal zonuren per seizoen150
Gemiddelde minuten wachttijd bij liften10
Gemiddeld aantal reddingsoperaties per jaar5
Gemiddeld aantal lawines per jaar3
Gemiddeld aantal doden per jaar0
Meter hoogteverschil langste afdaling1220
Gemiddeld minuten langste piste30
Gemiddeld percentage pistes sneeuwmachine dekking70
Url officiele website skigebiedhttps://www.valgardena.it
Gemiddelde prijs euro piste lunch15
Plaatsen rondomOrtisei St
Accommodatieshttps://zoekallevakanties.nl/itali%c3%ab/ortisei/

2. Selva, Ortisei en Santa Cristina

Garni Fortuna
Vanaf€1.764

Garni Fortuna

De dorpen in het skigebied van Val Gardena zijn Selva (Wolkenstein), Ortisei (Sankt Ulrich) en Santa Cristina (Sankt Christina). Veel dorpen in het Italiaanse Zuid-Tirol hebben zowel een Oostenrijkse als Duitse naamgeving. Het dorp Selva ligt centraal in het skigebied en is charmant en gezellig. Je vindt hier authentieke gebouwen, maar ook moderne accommodaties voor toeristen. Naar sommige accommodaties in Selva kun je tot aan de voordeur skiën. Langs de doorgaande weg is het vrij druk, maar de rest van het dorp is heerlijk rustig. Selva kent verschillende cafés, restaurants en winkels.

Emilia
Vanaf€1.846

Emilia

Selva is het hoogstgelegen dorp op 1563 meter. Vanuit Selva kun je via de Sella Ronda uitstapjes maken naar andere skigebieden, zoals Arabba en Alta Badia. Er zijn verschillende liften om je naar boven te brengen. Ortisei is een authentiek en levendig dorp. De drukke doorgaande weg loopt langs het dorp en het centrum is autovrij. De ligging tussen de bosrijke hellingen is prachtig. In Ortisei vind je diverse accommodaties, zoals appartementen, hotels, pensions en chalets. Ook zijn er allerlei leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Emilia
Vanaf€1.846

Emilia

Ortisei ligt met een hoogte van 1236 iets lager dan Selva en Santa Cristina. Vanaf hier heb je een directe liftverbinding naar het deelgebied Seiser Alm (Alpe di Siusi). In de middag moet je wel altijd de lift terug pakken, want een dalafdaling vanaf de Seiser Alm is er niet. Aan de andere kant van Ortisei brengt een lift je naar het deelgebied Col Raider-Secada. Via diverse liften is het mogelijk om de rest van het skigebied Val Gardena te verkennen. Je komt terug in het dorp met een 10 kilometer lange afdaling (La Longia).

De dalafdalingen vanaf de Secada tot aan Ortisei is meer dan 10 kilometer lang

Dolomiti Madonna
Vanaf€1.140

Dolomiti Madonna

Santa Cristina ligt in het dal tussen Ortisei en Selva. Het is een charmant en authentiek dorp. Je vindt er traditionele gebouwen en allerlei verschillende accommodaties. De drukke doorgaande weg loopt om het dorp heen. Het kerkplein in het dorpscentrum kent verschillende winkels en gezellige cafés en restaurants. De ligging van Santa Cristina tussen grote rots massa's en bosrijke hellingen is schitterend. Met directe liftverbindingen sta je snel op de Col Raiser, de Secada, de Monta Pana en de Ciampinoi. Vanaf hier kun je de rest van het skigebied verkennen. Een echte blikvanger overdag en ’s avonds is Castel Gardena (Fischburg).

In onderstaande tabel zijn de kenmerken van de drie dorpen opgenomen.

Dorp Hoogte (m) Dalafdaling Lift Sneeuw Prijs Authentiek dorp Après-ski Kind Bereikbaar
Wolkenstein (Selva) 1563 + + + +/- + + + +/-
Sankt Ulrich (Ortisei) 1236 + + + +/- + + ++ +/-
Sankt Christina (Santa Cristina) 1428 + + + +/- + - +/- +/-

3. Wintersport in het skigebied Val Gardena

Garni Fortuna
Vanaf€1.764

Garni Fortuna

Het skigebied Val Gardena biedt mogelijkheden voor wintersporters van alle niveaus. Vanuit de dorpen in het dal kun je verschillende kanten op. Het skigebied is tevens aangesloten op de Dolomiti Superski en de Sella Ronda. Het skigebied van Val Gardena is groot en uitgestrekt en leent zich daarmee ook prima voor tochten. De Sella Ronda is een populaire en vrij eenvoudige skitocht door het Sellamassief van maar liefst 40 kilometer. De uitzichten zijn spectaculair en onderweg kom je diverse gezellig berghutjes tegen. Je kunt de tocht zowel linksom als rechtsom maken.

Sella Ronda

Rainell
Vanaf€2.452

Rainell

Val Gardena is een uitstekend skigebied voor beginners. Er zijn in het hele gebied verschillende blauwe pistes te vinden die goed geprepareerd zijn. Als beginner moet je zeker het deelgebied Seiser Alm bezoeken. Ook de pistes van de Sella Ronda zijn prima te doen voor beginnende wintersporters. Ook voor gevorderden is er veel te beleven in Val Gardena. Genoeg rode en diverse zwarte pistes om vanaf te suizen. Als gevorderde moet je echt de pistes rond de Ciampinoi en Secada opzoeken.

Luna Mondschein
Vanaf€594

Luna Mondschein

De Ciampinoi Saslong is bijvoorbeeld een steile zwarte afdaling. Hier worden ook FIS wedstrijden gehouden. En de rode dalafdaling La Longia van Secada naar Ortisei is tevens een aanrader. In het skigebied vind je enkele vlakke stukken. Sommige pistes van de Sella Ronda zijn wat vlakker. Ook op de Seiseralm moet je nog wel eens klunen op ski’s of lopen met jouw snowboard.

Emilia
Vanaf€1.846

Emilia

De off-piste mogelijkheden in skigebied Val Gardena zijn prima. Een van de bekendste freeride-routes is Val Medzi. Dit is een couloir dwars door het Sellamassief. Er zijn ook verschillende andere freeride mogelijkheden, zowel voor beginners als gevorderden. Een gids kan je de mooiste plekjes in het gebied laten zien. Ook freestylers komen aan hun trekken in het skigebied. Op de Piz Sella vind je een groot snow- en funpark met kickers, jumps, boxes, rails en boardercross. Het funpark bereik je met een stoeltjeslift.

Funpark Piz Sella

Naast skiën en snowboarden kun je in het skigebied Val Gardena ook goed langlaufen, rodelen en winterwandelen. Vooral het onbewoonde Langental bij Selva is geliefd bij wandelaars en langlaufers. IJsklimmen in Val Gardena is ook een bijzondere ervaring.

4. Val Gardena: zeer kindvriendelijk

Het skigebied Val Gardena is bijzonder kindvriendelijk. Er zijn verschillende kinderlanden met oefenweides, eenvoudige pistes en moderne liften. De pistes zijn bovendien goed geprepareerd. En kinderen tot 8 jaar skiën gratis met hun ouders mee. Ortisei heeft een tweetal oefenpistes aan de rand van het dorp. En een directe liftverbinding brengt je direct naar het aangrenzende kindvriendelijke skigebied Seiser Alm. Het skigebied van de Seiser Alm ligt op een groot plateau. Er zijn glooiende hellingen en brede pistes.

Het deelskigebied Seiser Alm is ideaal voor families met kinderen

Dolomiti Madonna
Vanaf€1.140

Dolomiti Madonna

In het dorp Selva vind je een fijn kinderland en een aantal mooie hellingen voor kinderen. Net boven het dorp bevinden zich eenvoudige blauwe pistes om te oefenen. In het skigebied is alleen het dorp Santa Cristina minder geschikt voor gezinnen met kinderen. In het dorp vind je geen faciliteiten voor de allerkleinsten. Op de berg liggen wel wat oefenpistes, maar met kinderen kun je beter overnachten in Selva of Ortisei.

Het skigebied Val Gardena is uitgestrekt en kent verschillende deelgebieden. Oudere kinderen kunnen dan ook niet alleen het hele skigebied verkennen. Zelfstandig op avontuur in een van de deelgebieden, zoals de Seiser Alm, kan wel.  

5. Val Gardena: matige sneeuwzekerheid

Rainell
Vanaf€2.452

Rainell

Val Gardena ligt aan de zuidkant van de Alpen. Aan deze kant valt gemiddeld minder sneeuw dan aan de noordzijde van de Alpen. De sneeuwzekerheid is daardoor matig. Door de hoge ligging blijft gevallen sneeuw meestal wel goed liggen. En daarnaast helpen de vele sneeuwkanonnen een handje om de pistes wit te houden. Januari en februari zijn de meest sneeuwzekere maanden. Bij flinke sneeuwval kun je echter vanaf half december tot eind april terecht in het skigebied Val Gardena.

Selva, Ortisei en Santa Cristina liggen op aanzienlijke hoogte in het skigebied. Je vindt in de dorpen tijdens het wintersportseizoen dan ook regelmatig sneeuw.

6. Après-ski in Selva, Ortisei en Santa Cristina

Luna Mondschein
Vanaf€594

Luna Mondschein

In het skigebied Val Gardena kun je uitstekend genieten van gezellige après-ski. Zowel op de pistes als in de dorpen vind je verschillende leuke après-ski gelegenheden. Vooral Selva (Wolkenstein) en Ortisei (Sankt Ulrich) staan bekend vanwege de feestelijke après-ski. De après-ski in Italië staat op een lager pitje dan in Oostenrijk. Verwacht dus hossende menigtes en Nederlandse artiesten. Gezellig is het echter zeker tijdens de après-ski in Val Gardena. Denk aan een lekkere drankjes en vrolijke muziek. Ook zijn er een aantal nachtclubs, kroegen en discotheken waar je tot in de late uurtjes kunt feesten.

Bekende après-ski gelegenheden zijn Luislkeller in Selva en Val d’Anna in Ortisei.

In Luislkeller kun je prima après-skiën

Santa Cristina (Sankt Christina) is geen echt après-ski dorp. Een drankje drinken na het skiën of boarden kan prima. Voor de echte après-ski sfeer moet je toch echt een ritje maken naar Ortisei of Selva.

7. Ski- en snowboardlessen in Ortisei, Selva of Santa Cristina

Ga je voor de eerste keer op wintersport en is de keuze gevallen op Val Gardena? Dan kun je ski- of snowboardlessen regelen in een van de skischolen van Ortisei, Selva of Santa Cristina. Voor groepslessen kun je uitgaan van een bedrag tussen de 150 en 250 euro voor 4 dagen x 4 uur. Prijzen voor kinderen en volwassenen zijn vergelijkbaar. Bij veel skischolen kun je kiezen voor een gecombineerd pakket van lessen en materiaalhuur. Bekende skischolen in het skigebied zijn bijvoorbeeld Skischool Selva en ook Ski en snowboard School Ortisei.

Garni Fortuna
Vanaf€1.764

Garni Fortuna

Een privéles is ook mogelijk. Hiervoor betaal je meer, maar privélessen zijn meestal wel effectiever. Je kunt natuurlijk ook een privéleraar inhuren met een groep. Voor een privéles van 4 uur ben je rond de 250 euro kwijt. Skilessen kun je ter plaatse regelen, maar vaak ook vooraf vanuit Nederland.

8. Val Gardena: heerlijk eten

Luna Mondschein
Vanaf€594

Luna Mondschein

Op de pistes van het skigebied Val Gardena kun je heerlijk eten. Hoe kan het ook anders in een land als Italië. Er zijn zoveel goede en gezellige restaurants, dat je ze niet allemaal een bezoek kunt brengen in een week. Italiaanse pizza, een goed stuk vlees, lekkere borrelhapjes. De menu’s bieden keuze genoeg. Ook echte wintersportgerechten staan op de kaart. Denk aan goulashsoep, Kaiserschmarrn en wienerschnitzel.

De Italiaanse pizza’s en visgerechten in het restaurant Emilio Comici in Selva zijn echte aanraders. En ook in restaurant Val d’Anna in Ortisei kun je heerlijk eten. Een restaurant met veel goede recensies in Santa Cristina is bijvoorbeeld Odles Hütte. Hier serveren ze vlees van eigen koeien, zelfgemaakte taarten en lokale kazen. De prijzen in de pisterestaurants zijn uitstekend. Voor een euro of 5 bestel je al een eenvoudig gerecht. Voor een lunch ben je gemiddeld tussen de 10 en 20 euro kwijt. Voor een uitgebreide maaltijd met flink wat vlees en drank ben je uiteraard wat duurder uit.  

9. Val Gardena: accommodaties en prijsniveau

Luna Mondschein
Vanaf€594

Luna Mondschein

Voor Italiaanse begrippen is Val Gardena een wat duurder skigebied. Het skigebied is dan ook groter en gevarieerder dan de meeste andere wintersportgebieden in Italië. Kortom, de prijs-kwaliteitverhouding is meer dan prima. Selva en Ortisei zijn wat duurder dan Santa Cristina. Vooral accommodaties in Val Gardena zijn wat duurder en de skipas is aardig aan de prijs. De prijzen in restaurants zijn daarentegen uitstekend.  

De keuze aan accommodaties is divers. In zowel Selva, Ortisei als Santa Cristina vind je appartementen, pensions, luxe hotels en chalets. Bekende appartementen in Ortisei zijn bijvoorbeeld Appartementen Tlusel en Appartementen Erika. Een luxe viersterrenhotel in Selva is Hotel Passo Sella Dolomiti.

10. Bereikbaarheid van het skigebied Val Gardena

Villa Emilia.
Vanaf€1.221

Villa Emilia

Om Val Gardena te bereiken rijd je vanuit Nederland over de snelweg via de Brennerpas tot bijna aan Bolzano. Nog voor Bolzano pak je een binnendoorweg richting Wolkenstein/Ortisei. Het is een gemoedelijke klim met enkele haarspeldbochten. Als eerste kom je Santa Cristina tegen. Snel daarna volgt Ortisei en als laatste Selva. De weg is prima, maar kan op wisseldagen en bij hevige sneeuwval wel erg druk zijn. Zorg voor winterbanden onder de auto. Winterbanden zijn niet alleen veilig, maar ook verplicht in Duitsland en Oostenrijk bij winterse omstandigheden. Een set sneeuwkettingen is ook een must. Het kan namelijk behoorlijk sneeuwen in de winter.

Het skigebied Val Gardena is ook bereikbaar per trein of vliegtuig. Diverse internationale treinen verbinden Val Gardena met grote steden in Noord-Italië en Duitsland. Kijk voor meer informatie op de site van bijvoorbeeld Trenitalia. Vliegen kan bijvoorbeeld op Innsbruck. Je bent vanaf het vliegveld nog zo’n 1,5 uur onderweg met de bus of taxi naar jouw bestemming.

11. Aandachtspunten als je op wintersport gaat naar Val Gardena

 • Boek op tijd: Wees er vroeg bij met boeken. Veel accommodaties in het skigebied Val Gardena zitten al snel vol. Zeker tijdens vakantieperiodes.
 • Reisverzekering: Wintersporten is niet geheel zonder risico’s. Regel daarom een goede reisverzekering met wintersportdekking. Zo ga je met een gerust hart de pistes op.
 • Inclusief skipas: Bij sommige reisorganisaties boek je een skivakantie inclusief skipas. Moet je de skipas nog los bijkopen, dan is dit een behoorlijke kostenpost. Houdt hier rekening mee bij het uitzoeken van een wintersport naar Val Gardena.
 • Accommodatie: Denk na over jouw wensen op gebied van accommodatie. Kies je voor de luxe van een sterrenhotel in Santa Cristina of vind je een goedkoop appartement in Ortisei ook prima. Zit je graag op loopafstand van de lift of vind je een trip je met de skibus geen probleem? Vanuit Selva zit je snel op de Sella Ronda en Ortisei geeft juist weer toegang tot het kindvriendelijke skigebied Seiser Alm. Maak een wensenlijstje en houd daarbij jouw budget in de gaten.
 • Vergeet de volgende spullen niet: skipak, skibril, handschoenen, skipully’s, thermo-ondergoed, helm, zonnebril, skisokken of snowboardsokken, ski’s, skistokken en skischoenen of een snowboard en snowboardschoenen & stevige wandelschoenen of sneeuwschoenen.
 • Materiaal huren: Ski’s, stokken, skischoenen, een helm, een snowboard en snowboardschoenen kun je ook ter plaatse huren. De huurprijs bedraagt ongeveer 100 tot 150 euro per week per persoon. Houd er rekening mee dat je voor professioneler materiaal soms wat meer kwijt bent.

12. Boek een wintersport naar Val Gardena

Rainell.
Vanaf€2.452

Rainell

Het skigebied Val Gardena heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersport. Veel mooie pistes, mogelijkheden voor kinderen, beginners en gevorderden, heerlijk eten, adembenemende uitzichten, sfeervolle dorpen, mooie accommodaties en gezellige après-ski! De Italiaanse Dolomieten zijn ook in de zomer schitterend. Een zomervakantie naar Val Gardena is dan ook zeker een aanrader!

Val Gardena Italie in de zomer bergen met bomen

Lees meer Wintersport gidsen...


Wintersport Aanbiedingen Val Gardena, Italië

Vanaf€2.658

Ortisei St, Italië

Beoordeling
9.1 / 10
Luxe niveau
4 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Ortisei St.ulrich? Hotel Genziana is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 80 reizigers beoordelen Hotel Genziana gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Genziana, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Genziana vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.764

Ortisei St, Italië

Beoordeling
9.0 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Ortisei St.ulrich? Hotel Garni Fortuna is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 11 reizigers beoordelen Hotel Garni Fortuna gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Garni Fortuna, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Garni Fortuna vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.846

Ortisei St, Italië

Beoordeling
8.2 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Verblijven in een aangename accommodatie in Ortisei St.ulrich? Hotel Villa Emilia is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 140 reizigers beoordelen Hotel Villa Emilia gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Villa Emilia, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Italie? Boek jouw vakantie naar Hotel Villa Emilia vandaag nog!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren
Vanaf€1.804

Ortisei St, Italië

Beoordeling
9.8 / 10
Luxe niveau
3 / 5

Bij Hotel Cosmea in Ortisei word je zeer hartelijk welkom geheten door eigenaren Claudia en Oscar. In dit verzorgde 3-sterrenhotel is het heerlijk verblijven en door de ideale ligging vlak bij de skilift geniet je hier van een geweldige wintersportvakantie. Het hotel heeft bovendien een wellnesscenter met sauna, jacuzzi en stoombad. En in de gezellige Stube kun je een drankje drinken na een inspannende dag op de piste. Kortom, alle ingrediënten voor een topvakantie in de Alpen; het hele jaar door! Op zoek naar een betaalbaar hotel in de Dolomieten? Boek dan snel je verblijf bij Hotel Cosmea!

BEKIJKEN
D-reizen.nl
Gevonden: Gisteren

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?