Vakantieparken Schiermonnikoog

Penke Hallo, ik ben Penke. Ik heb voor jou 1 vakantieparken in Schiermonnikoog, Waddeneilanden, Nederland op een rij gezet. Ik ben onafhankelijk & onpartijdig. Gebruik het filter en kies zelf een vakantiepark om te boeken voor 2024/2025.

Sorteer op:


Vakantieparken Schiermonnikoog

Vakantieparken op Schiermonnikoog

Slechts een weekend heb je nodig op Schiermonnikoog om helemaal ontspannen terug te komen. Het pittoreske eiland met haar prachtige natuur, relaxte stranden, ontspannen sferen, is anders dan de andere eilanden. Klein, overzichtelijk en vriendelijk. Geniet van de omgeving in een van de vakantieparken op Schiermonnikoog. Vanaf Lauwersoog bereik je het eiland binnen drie kwartier. Een overzicht van de beste redenen waarom je het kleinste eiland van de Wadden een keer bezocht moet hebben.

Geschiedenis van Schiermonnikoog

Waar komt de naam eigenlijk vandaan? In de Middeleeuwen wat het eiland een uithof; een klooster en de monniken die er woonden rond 1165 droegen witte kappen. Andere kloosterlingen droegen grijze pijpen. Zo is de naam van het eiland ontstaan: ‘schier’ betekent namelijk grijs en ‘oog’ is het zelfde als eiland. Rond 1945 werd Schiermonnikoog officieel bestempeld als natuurreservaat. Een leuk feetje van dit eiland is dat de helft van alle planten en bloemen die bestaan in Nederland, op dit kleine eiland te vinden zijn. Je kunt het eiland helaas niet met je eigen auto bezoeken, maar het eiland is met 191 vierkante meter ook helemaal niet groot. Perfect voor wie komt voor de rust.

Schitterende natuur

Zoals je de stranden in Nederland kent, zo vind je ze niet op Schiermonnikoog. Het zijn de breedste stranden van Europe en prachtig wit. Geweldig in de zomer natuurlijk, maar ’s winters kun je hier ook heerlijk wandelen, uitwaaien en vliegeren. Paviljoen Paal 3 en Strandpaviljoen De Marijn zijn de twee strandtenten waar je in de zomer parasols kunt huren. Bij De Marlijn kun je ook een hapje eten. Waar je normaal gesproken en redelijk goede scheidingslijn kunt zien tussen land en zee, heb je op Schiermonnikoog twee plekken waar begroeide stukken land overlopen in de zee. Dit zijn zogeheten kwelders en op dit eiland vind je er twee. Door de combinatie van zout water en algen vind je hier prachtige flora en fauna wat in de wisselende seizoenen de mooiste kleuren geeft.

Activiteiten op Schiermonnikoog

Gezien de prachtige natuur is het niet gek dat veel mensen hier komen om te wandelen en fietsen. Je kunt makkelijk buiten de gebaande (duin)paden gaan en de wat onbekendere plekjes ontdekken. De Kobbeduinen, ten oosten van het eiland, is een mooi gebied voor een wandeling. Let wel op dat je sommige gebieden alleen buiten het broedseizoen kunt bewandelen. Fietsen zijn bij aankomst in Veerdam al te huren en kosten tussen de 6 en 10 euro per dag. Met de Balgexpres kun je nóg verder naar het oosten van het eiland reizen, waar je normaal gesproken niet mag komen. Vanaf het strand wordt je met een tractor en een soort aanhangbus zo’n 15 kilometer naar de Balg gereden waar je met wat geluk zeehonden kunt spotten.

Verblijf op Schiermonnikoog bij vakantiepark Landal Vitamaris

Op slechts 10 minuten lopen van het strand vind je het relatief kleine vakantiepark Vitamaris van Landal GreenParks, midden in het Nationaal Park Schiermonnikoog. Dit park heeft 62 modern ingerichte en luxe appartementen (van 48 tot 150 vierkante meter) waar je kunt verblijven met 2 tot 8 personen. De appartementen zijn ruim opgezet en geschikt voor families met kinderen en/of grootouders. Een aantal van de appartementen is gelijkvloers en heeft meerdere verdiepingen. De luxe uitvoeringen hebben zelfs een bubbelbad, hoe lekker is dat!

Maar je vakantie is niet alleen compleet met comfortabele boxsprings en een goede nachtrust. Bij Landal Vitamaris begint je vakantie al zodra je voet aan wal zet en je wordt opgepikt bij de boot. Nadat je bent ingecheckt in je appartement, kun je een frisse duik nemen waarna je heerlijk kunt ontspannen in de sauna. In het hoofdcomplex is namelijk een aparte wellnessruimte waar je kunt relaxen in het Turks stoombad of een massage kunt nemen in de beautysalon. Voel je je nekspieren al ontspannen terwijl je dit leest? Tijd om te boeken dus. Bij Hotel Duinzicht kun je tevens genieten van een ontbijtbuffet. Deze moet je de dag van te voren wel even reserveren bij de receptie.

Vertier voor de kids

Terwijl de mama’s (en papa’s zijn ook welkom) liggen te relaxen van een welverdiend momentje, kunnen de kids gezellig spelen en knutselen in de kinderhoek, of kunnen ze hun energie kwijt op de airtrampoline in de speeltuin. Nieuw ook is de Landal Adventure-app waar kinderen door het park een digitale speurtocht kunnen doen, grondstoffen verzamelen en digitale boomhut kunnen bouwen. Wie de creatie deelt op #OntdekLandal maakt kans op een verblijf in een echte boomhut. Tijdens de schoolvakanties is er een speciaal Fun & Entertainmentteam in samenwerking met het recreatieteam van Schiermonnikoog. Verder is er op het park een tafeltennistafel te vinden, poolbiljart, voetbaltafel en een recreatieruimte.

Green Key certificering

Wist je trouwens dat Vitamaris een speciaal internationaal duurzaamheidskenmerk bezit? Het park vind de service voor de gasten niet alleen belangrijk, ook wordt er graag teruggegeven aan de natuur met de Green Key certificering. Voor het derde jaar op rij is Landal GreenParks verkozen tot het meest duurzame reismerk. “Samen willen we onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat. We laten gasten de natuur beleven en stimuleren hen om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. De huidige onzekere tijd onderstreept het belang van duurzaamheid. Bij Landal nemen we onze rol en blijven we investeren in een duurzame samenleving”, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Dorp Schiermonnikoog

Nu je bent geïnstalleerd in je appartement, wordt het tijd om het eiland verder te gaan verkennen. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog waar je een aantal gezellige restaurants, cafés en een supermarkt vindt. Het meest opvallende is de walviskaak die nog doet denken uit de tijd van walvisvaart. Het Speelbos Oerrr Speelnatuur is een uitdagend speelbos voor de kids, nabij de Berkenplas. Het Bunker Museum is interessant voor wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog en in het Schelpenmuseum Paal 14 kun je ruim 1500 verschillende soorten schelpen bekijken. Kortom: het kleinste eiland van de Wadden is zeker niet de minst leuke. Wie echt een Hollands plekje zoekt dat tegelijkertijd helemaal anders is, dan is Schiermonnikoog de bestemming waar je moet zijn.

Op zoek naar meer vakantieparken op de waddeneilanden? Neem dan eens een kijken in onze vakantieparken vergelijker waddeneilanden.

 

Wat zou jij verbeteren aan deze pagina?


Naar filter
1 parken