YourWay2GO.nl Zonvakanties

33 vakanties

Huidig filter


  • Zonvakanties

  • YourWay2GO.nl

Vakantie zoeken

Vanaf prijs

Zon, zee en strand in Dalian

Dalian is een on-Chinese stad: verrassend groen en leefbaar met een verfrissende zeebries. Je hebt er zelfs zon, zee en strand.De stad is ook bekend van het internationale bierfestival. Je zult dan ook niet verrast zijn dat heel wat Chinezen hier vertier zoeken.Sowieso is deze stad in opkomst. In tegenstelling tot veel andere Chinese steden vind je er veel moderne gebouwen in meerdere stijlen en is er veel gedaan om de stad gezellig te maken.Door de Japanse en Russische overheersing vind je hier veel architectonische invloeden, ook Europese bouwstijlen. De gebouwen zijn mooi gerestaureerd.Maar bovenal adviseren we de mooie omgeving te verkennen met groene heuvels en een baai met zandstranden. Deze zijn relatief schaars in China en maken Dalian een populair vakantieoord.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Senggigi strand en Sasak dorpen
Vanaf€59

In Senggigi zoek je een goede plek op het zandstrand, haal je een goed boek tevoorschijn en neem je af en toe een duik in de helderblauwe zee. Je vindt hier prachtige baaien en zandstranden, een helderblauwe zee en een variëteit aan barretjes, restaurants en souvenirwinkeltjes.Na een ontspannen stranddag geniet je van een spectaculair uitzicht: de zon die achter Bali lijkt te verdwijnen en zijn laatste stralen werpt op de Agung vulkaan.Wil je de onderwaterwereld verder ontdekken, dan kun je snorkelspullen huren, maar ook duiken behoort tot de mogelijkheden.Wij hebben in Senggigi Pura Batu Bolong bezocht. Dit is een kleine Balinese tempel die twee kilometer van Senggigi ligt. De tempel is op de rotsen in de branding van de zee gebouwd en vanaf hier is de zonsondergang adembenemend.Lombok is afgelopen zomer getroffen door een zware aardbeving. Ondanks dat wij het weer mogelijk achten om Lombok te bezoeken, zul je nog wel schade zien.  

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Tropische pauze aan het strand van Cherai
Vanaf€51

Tijdens je reis door India komt er vast wel een moment dat je even genoeg hebt van het drukke India. Tijd dus om een tropische break in te lassen in Cherai. Op het strand heerst een lome bedrijvigheid van fruitverkoopsters en je ziet ook de vissers met hun verse vangst in de weer. Je kunt natuurlijk ook een boottochtje maken op de backwaters die zicht hier in de buurt bevinden. Voor wie niet genoeg kan krijgen van tempels moet dan beslist naar de Gowreeshwara tempel gaan. Hier wordt elk jaar eind januari / begin februari een groot festival gehouden waarbij de ‘Elephant march’ de grootste attractie is. Zo’n twintig tot dertig olifanten zijn dan van de partij en komen voorbij gewandeld.In de buurt van Cherai zijn ook nog Portugese invloeden terug te vinden. Zo is er het Fort, ook gekend als ‘Aya Kotta’ en de Pallipuram kerk. Hier hangt een mooi Maria beeld dat meegebracht is door de Portugezen. Je dagen sluit je natuurlijk af met een romantische zonsondergang aan het strand van Cherai en een heerlijk diner met verse vis die recht uit zee komt.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Witte stranden en turquoise zee bij Kuta Lombok
Vanaf€64

Het dorpje Kuta in het zuiden van Lombok vormt een mooie tegenpool van het gelijknamige plaatsje op Bali. Het goed toeven op de lange witte stranden met heerlijke heldere wateren.Hier kom je niet veel andere toeristen tegen en dat geeft het dorpje en zijn omgeving een uniek en authentiek karakter. 's Avonds kun je lekker eten in een lokaal restaurantje.Je kunt hier geweldig surfen op de golven. Kuta Lombok kun je surfplanken huren en een lesje nemen bij een van de bewoners, die je overal graag bij helpen.De omgeving van Kuta is perfect op eigen gelegenheid te verkennen. Je kunt hier op de rustige wegen heerlijk fietsen. Met het zelfde gemak huur je een scooter.Kortom: Kuta zoals je Kuta nooit had durven dromen....Lombok is afgelopen zomer getroffen door een zware aardbeving. Ondanks dat wij het weer mogelijk achten om Lombok te bezoeken, zul je nog wel schade zien. 

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Het strand van Essaouira
Vanaf€73

Even helemaal uitwaaien, zwemmen en zonnebaden aan het strand, te voet, te paard of per quad de duinen in, dat doe je in Essaouira. Ook voor de meest heerlijke, verse vis moet je in dit havenstadje zijn.Met zijn door de zeewind verweerde witte huizen met blauwe luiken, waanden wij ons op de set van een piratenfilm, soms omringd door figuranten. Dwaal gerust door de smalle straatjes.Ook voor de ateliers van de kunstenaars die hier al generaties lang wonen en werken, de tapijtwinkels en de smalle steegjes van de levendige souk is deze stad de uitgelezen plek.De 'Skala de la Ville' is een indrukwekkend Portugees bastion, waar tientallen bronzen kanonnen dreigend over de oceaan waken. 's avonds flaneren hier jonge stelletjes, buiten het zicht van al te nieuwsgierige familieleden.Ook de indrukwekkende haven wordt beschermd door een enorm bastion, het 'Skala du Port’, ooit het decor van de film 'Othello' van Orson Welles.Op de kades worden nog steeds vissersboten gebouwd op een manier die wij niet meer kennen. Hier wordt nog volop gebreeuwd en geteerd.Even verderop komt de vers gevangen vis aan wal en wordt deels ter plekke gegrild. Verser kun je het niet krijgen.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
33 Vakanties