YourWay2GO.nl Rondreizen

Eilandhoppen in Thailand
Vanaf€988

Combineer de prachtige eilanden in de Andaman Zee en de Golf van Thailand. Tussendoor bezoek je de jungle van Khao Sok. Op en top genieten.Nadat je bent aangekomen in het toeristische centrum van Thailand, Phuket, bezoek je het paradijs Koh Phi Phi, met haar steile karstbergen opreizend uit de heldere lagunes. Via het relaxte Koh Lanta kom je bij het prachtige strand van Railay, dat alleen per boot te bereiken is.Je reist door naar Khao Sok Nationaal Park waar je midden in de jungle overnacht. In het eeuwenoude regenwoud ontdek je te voet en per boot de grote variëteit aan wildlife en tropische planten. Je eindigt je vakantie op de heerlijke eilanden in de Golf van Thailand; Koh Phangan en Koh Samui, waar jelekker actief aan de gang gaat of de hangmat in duikt en geniet van de helderblauwe zee.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Roadtrip naar de Mount Everest
Vanaf€500

Spectaculaire haarspeldbochten en onvergetelijke uitzichten. Passeer hoge passen en pieken met eeuwige sneeuw en zie de hoogste berg ter wereld steeds dichter naderen.Je slaapt aan de voet van de Mount Everest, naast het mooie Rongbuk klooster, waar je je zult wonderen over het aantal sterren die nergens dichter bij de aarde staan dan hier.Onze chauffeur verlaat de Friendship Highway die je over de Tibetaanse hoogvlakte voert en rijdt de Sakya vallei in. Hier bezoek je de Sakya Gompa voordat je doorrijdt naar Shegar. Dan komen de eerste Himalayatoppen in zicht. Je beklimt de Gyatso-La Pass [5200 meter], daar waar de trucks in de verte omhoog ziet tuffen tussen de besneeuwde bergtoppen. Je merkt ook dat het hier al gevoelig koud wordt.Eenmaal afgedaald, is Shegar een klein plaatsje waar je verbijft om de volgende ochtend door te rijden richting Rongbuk, zodat je daar genoeg tijd hebt. Er zijn veel mooie uitzichtspunten om te stoppen onderweg.Tegen de helling van de bergen zijn verschillende kloosters gebouwd. Je draait het Qomolangma National Park in en rijdt door glooiende heuvels verschillende valleien door.Nadat je de Pang La pas [5120 meter] over bent, hou je je adem in vanwege het spectaculaire panorama. Voor je liggen de bergreuzen: Mount Everest [8850 meter], Lhotse [8516 meter], Makalu [8462 meter] en Cho Oyu [8201 meter]. Je slaapt deze nacht in het Rongbuk Guesthouse. Dit guesthouse ligt naast het Rongbuk klooster, het hoogst gelegen klooster ter wereld. Je kunt hier mooie wandelingen maken met mooie uitzichten op 's werelds hoogte berg.Het is enkel voor wandelaars toegestaan om naar het vroegere 'Everest Base Camp' te gaan, maar je kunt nog wel een stukje door de vallei lopen en de Everest aanschouwen. 

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Eilandhoppen op Bali & Lombok
Vanaf€866

Bij Bali vind je de mooiste bounty eilandjes met prachtige koraalriffen en witte stranden. In deze reis bezoek je 4 eilanden, ieder met een geheel eigen karakter waar je voldoende tijd hebt de eilanden te verkennen, duiken, snorkelen of ultiem te onspannen in de zon met een drankje op het strand.Voordat je op de ferry stapt bezoek je het culturele hart van Bali, Ubud. Dit kleine stadje heeft zijn eigen karakter weten te behouden. In de omgeving kun je mooi wandelen, fietsen en raften.Het eerste eiland is Nusa Penida, een spectaculair eiland met mooie stranden en hoge kliffen. Kleine broertje Nusa Lembongan heeft prachtige stranden en een gemoedelijke eilandleven, waar voornamelijk in de avonduren een heerlijke rust over het eiland daalt. Daan maak je de oversteek naar de Gili's, die worden omringd kleurrijke koraalriffen en een azuurblauwe zee. Gili Trawagan is een drukker eiland, waar je ook in de late uurtjes aan je trekken kan komen. Op Gili Air vind je absolute rust.Je sluit je vakantie af in gezellig Sanur op Bali. Hier kun je kiezen tussen stranden, knusse restaurants en een ruime keuze aan bijzondere souvernis.

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Naar filter
5 Vakanties