Vakanties Van Happenentrappen.nl

Happenentrappen.nl - 180 Vakanties Vergelijken [2020/2021]

Vergelijk 180 Vakanties van Happenentrappen.nl ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!


172
Bestemmingen
180
Vakanties
Happenentrappen.nl
De Peel
Vanaf€42

Griendtsveen - Deurne, Nederland

Vraag een willekeurige passant wie de best verkochte Nederlandse roman ooit heeft geschreven en het antwoord luidt waarschijnlijk Harry Mulisch, Herman Koch of Kluun. Begrijpelijk maar onjuist, want met twee miljoen(!) verkochte exemplaren valt deze eer aan Toon Kortooms ten deel. Zijn boek 'Beekman en Beekman' werd werkelijk verslonden door het publiek. Bijzonder is het gegeven dat de boeken van Kortooms gebaseerd waren op zijn eigen ervaringen en zich afspeelden in de Peel. De ideale aanleiding voor een dagje Happen en Trappen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Toon Kortooms ParkVoorgerecht bij Brasserie 't TurfkeSoep bij Pesos eten en drinkenHoofdgerecht bij Beekman & BeekmanNagerecht bij Herberg de MorgenstondUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Fraai stukje PeelVoor deze gastronomische dagtocht van 44 kilometer start u ’s morgens in Deurne bij het Toon Kortooms Park. U wordt ontvangen met koffie of thee en 2 soorten huisgemaakte koek, chocolade en een turfdruppelke met slagroom. Voor u uw weg vervolgt wilt u wellicht nog even langs een bijzonder kunstwerk: een bronzen buste van Kortooms. Een bijzonder kunstwerk van Jos Reniers, met als opschrift: ‘Toon Kortooms schijver – In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.’ treft u aan op het Toon Kortoomspark.Vervolgt fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé Brasserie 't Turfke in Asten-Heusden voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.In stijlDe route voert u dwars door het weidse Brabantse land met zijn prachtige oude boerderijen, over smalle landweggetjes en mooie bospaden: de Aa-route zal u aangenaam verrassen. Zo bereikt u grand café Beekman en Beekman in Deurne, waar de geest van wijlen Toon Kortooms nog rondwaart. Hier op het marktplein komt het hoofdgerecht op tafel. Het laatste traject voert naar herberg De Morgenstond in Griendtsveen, waar de dag in stijl wordt afgesloten met een heerlijk dessert.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Teutenland in de Kempen
Vanaf€42

Nederland

Handelaren in potten en pannen, beddengoed en zelfs pruiken: de Teuten waren van alle markten thuis. Deze rondreizende handelaren waren afkomstig uit de Belgische en Nederlandse Kempen en hebben overal hun sporen nagelaten.Maak kennis met het verleden in het Groenste Dorp van Europa.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De KaasboerinVoorgerecht bij Streekrestaurant De HofkaemerSoep bij Restaurant Bij de NeutHoofdgerecht bij Tante Thee eten & drinkenNagerecht bij Eetcafé De Koperen TeutUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Terug in de tijd...Ja, ja, daar zat hij dan, onze 'verdwaalde' Teut, nagenietend van een lekker biertje op het terras. Hij had namelijk de hele dag in de wonderschone Belgische en Nederlandse Kempen rondgefietst en daarbij was hij qua eten en drinken niets tekort gekomen.Het begon al ’s ochtends vroeg met koffie en gebak bij de Kaasboerin in Mol. Vervolgens fietste hij door het schitterende landschap naar Streekrestaurant de Hofkaemer. Hier, in het Groenste Dorp van Nederland, nuttigde onze verdwaalde Teut een overheerlijk voorgerecht. Verder fietsend voelde hij zich helemaal op zijn gemak bij Restaurant ''Bij de Neut'' waar een smaakvolle soepje op hem stond te wachten. Bij Eddies Eetcafe kwamen nog vele nostalgische herinneringen boven van de vele handelsreizen die onze verdwaalde Teut in het verleden had gemaakt. Dit alles onder het genot van het geserveerde hoofdgerecht.Ouderwets genietenAl snel arriveerde hij bij Eetcafé De Koperen Teut, om vervolgens een niet te versmaden nagerecht te nuttigen. De laatste etappe eindigde gelukkig op het mooi in de bossen gelegen terras van de Kaasboerin, waar hij voor zijn vertrek naar huis nog gauw een lekker trappistje kon nuttigen. Ja, ja, hij had weer eens ouderwets genoten van het eten en fietsen in de wonderschone Kempen, dankzij de unieke samenwerking van vijf collega-bedrijven in Nederland en België.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Heidehoeveroute
Vanaf€42

Borkel En Schaft, Nederland

Natuurgebied het Leenderbos is maar liefst 4.356 hectare groot. Gelegen op een zandrug tussen Valkenswaard en het Belgische Achel, vormt dit een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen. Uitgestrekte naaldbossen, heidevelden en zelfgemaakte trappist: de Heidehoeveroute zal u geen moment vervelen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Woeste HoeveVoorgerecht bij NobelSoep bij Het BrouwershuisHoofdgerecht bij Herberg de TaamvenhoeveNagerecht bij Café in de SwaenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Eeuwenoude boerderijen De eerste etappe voert u over de Belgische grens, langs de abdij van Sint-Benedictus in Achel, beter bekend als 'de Achelse Kluis'. Het klooster, de omgeving en de zelfgemaakte trappist zijn beslist de moeite waard. Onderweg passeert u eeuwenoude boerderijen en fietst u via heidevelden zo ver als het oog reikt van restaurant naar restaurant.LeenderbosDe Leenderbos en de Groote Heide zijn puur genieten. Het is een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en het belgische Achel. U fietst tussen de naaldbossen en grove dennen, maar wisselt dit onderweg af met het uitgestrekte heidegebied de Groote Heide.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Geulheuvelroute
Vanaf€42

Maastricht, Nederland

Zuid-Limbur rijk aan eten, drinken en heuvels. Hier in het diepe zuiden gaat alles een beetje langzamer dan normaal, er is meer tijd om te genieten van de mooie dingen des levens. Wees welkom voor een bezoek aan mooie dorpjes en geniet van overheerlijke versnaperingen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Grand Café GeusseltbadSoep * bij De Dwaze HerderVoorgerecht bij Herberg de Zwarte RuiterHoofdgerecht bij Dinercafé AmadeusNagerecht bij In den HoofUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.Schilderachtig mooiVia een steeds veranderend landschap maken we kennis met sfeervolle dorpjes met een hoog toeristisch gehalte. Dat is heel begrijpelijk, want het is hier schilderachtig mooi. Liefhebbers van flora en fauna kunnen hun hart ophalen: de heuvels van Zuid-Limburg zijn mooi én uitdagend. Wees gerust: na iedere inspanning wacht u een smakelijke beloning. Bij deze route fietst u door de bossen waar op een van de weinige plekken wilde orchideeën groeien.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Bourgondisch Brabant
Vanaf€42

Beek En Donk, Nederland

Bossen, akkers, verscholen kapelletjes, kleine riviertjes en een groots uitzicht. De route Bourgondisch Brabant voert u door het prachtige afwisselende landschap van Noordoost-Brabant. Bij de oergezellige Brabantse restaurants ontdekt u wat er met ‘Bourgondisch’ precies wordt bedoeld.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Restaurant De HommelVoorgerecht bij Partycentrum Nia DomoSoep bij Brownies & Downies VeghelHoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation Nagerecht bij De Vresselse HutUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Meanderen tussen bos en akkersNog niet zo heel lang geleden had Brabant een oer-katholieke bevolking. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar dat neemt niet weg dat er in de provincie nog veel prachtig religieus erfgoed te vinden is. Opvallend en bijzonder zijn de vele ‘kapellekes’ langs de openbare weg, die ook nu nog overal in Brabant te vinden zijn. De route Bourgondisch Brabant voert u, via mooie natuurgebieden, langs de mooiste kapellekes in Oost-Brabant.Langs religieus erfgoedStartpunt van de fietstocht is Restaurant De Hommel in Beek en Donk. Na ontvangst met koffie (thee) en gebak gaat u beginnen aan de eerste etappe van deze tocht. Die voert naar Boekel, waar u zult genieten van een lekker voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo.NeogotiekDe volgende stop is bij restaurant Brownies and downieS in Veghel. Daar kunt u even tot rust komen alvorens naar Erp te fietsen. In Erp gaat u genieten van een overheerlijk hoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation. Bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode wacht u de laatste gang. In deze gezellige uitspanning krijgt u een heerlijk dessert. Het laatste traject van deze route brengt u terug naar het startpunt, Restaurant De Hommel in Beek en Donk.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Maasheggen en Maasduinen
Vanaf€42

Bergen Aan De Maas, Nederland

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al meer dan 10 jaar een geslaagd "uitje".Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Kunsthuis De BakkerijVoorgerecht Hotel Restaurant RicheSoep bij Hotel de KroonHoofdgerecht bij Restaurant Old InnNagerecht bij Restaurant BlijenbeekUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Kunst bij de bakkerDe route start bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen aan de Maas. Het karakteristieke rivierdorpje Bergen ligt op een hoge zandheuvel aan de rand van nationaal park De Maasduinen. U wordt ontvangen in de voormalige dorpsbakkerij van Bergen. In de monumentale bakkerswoning zijn wisselende exposities van hedendaagse kunst. De nostalgische bakkersoven uit 1933 is al een kunstwerk op zich. Als bezoeker van de galerie kan er een keuze gemaakt worden uit een heerlijke Hayberries-taart of een originele koek met koffie of thee. Na inschrijving en overhandiging van de routebeschrijving steekt u met de veerpont de Maas over naar Vierlingsbeek. U fietst door het unieke Maasheggengebied aan de boorden van de Maas. De Maasheggen waren vroeger te vinden langs alle uiterwaarden van de Maas. Op de grens tussen Brabant en Limburg is het laatste restant van de beschermde Maasheggen te vinden. De heggen staan er al meer dan 2000 jaar.Specialiteiten uit de streekBij Hotel Restaurant Riche in het centrum van Boxmeer staat het voorgerecht klaar. Dwars door het Maasheggengebied gaat u vervolgens via de Maasbrug bij Oeffelt naar het voormalig Genneperhuis en bekijkt u de oevers van de Niers. In het centrum van Gennep bij het restaurant van Hotel De Kroon kunt u genieten van het tussengerecht. Vervolgens fietst u langs de Niers.Aan de rand van het Maasduinengebied wordt u ontvangen bij Restaurant Old Inn voor het hoofdgerecht. De Maasduinen strekken zich uit van Mook tot het Midden-Limburgse Beesel. Het grootste inlandse duinengebied van West-Europa biedt een gevarieerde afwisseling van bossen, heide en vennetjes. Voorbij de ruïne van kasteel Bleijenbeek in Afferden schuift u aan in Restaurant Bleijenbeek voor een heerlijk nagerecht en een sportief uitzicht. De route eindigt waar u gestart bent, bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Brabantse Bossenroute
Vanaf€42

Boxmeer, Nederland

Tijdens de ‘Brabantse Bossenroute’ maakt u kennis met de mooie omgeving van De Peel. Ooit een moerassig, moeilijk begaanbaar gebied, maar tegenwoordig een prachtige groene zone. Via verschillende bossen geniet u van deze bijzondere omgeving.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Hotel Restaurant de BaronieVoorgerecht bij Grand Café effe OverloonSoep bij De 3 BurgemeestersHoofdgerecht bij Grand Café 't RaadhuisNagerecht bij Grand Café De DouairièreTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Kempische heideschapenDe Peel is een landelijke regio met een verscheidenheid aan boerderijen, maar ook met prachtige groene gebieden zoals de Overloonsche Duinen. Bij wijze van spreken doorkruis je hier elk kwartier een ander landschap. Behalve reeën, dassen en andere bosbewoners grazen er in de bossen ook een kudde Schotse Hooglanders en een kudde Kempische heideschapen. Wie weet komt u oog in oog te staan met zo’n Schotse viervoeter…Maar we maken niet alleen kennis met de natuur, want we bezoeken verschillende typische ‘Peel-dorpjes’. Neem nou Elsendorp, waar men zich lange tijd bezighield met het ontginnen van de Peel. Deze plaats is vernoemd naar pater Gerlacus van den Elsen, die in 1926 een rooms-katholieke noodkerk stichtte. Aanvankelijk was het idee om het plaatsje ‘Van den Elsendorp’ te noemen, maar dat was toch wat te lang.Slechte grond?In Wanroij trapt u over ‘slechte grond’, want dat betekent de plaatsnaam letterlijk. Toch is daar weinig van te merken. Het dorp heeft veel te bieden: de neogotische Sint-Corneliuskerk en de Hamse Molen in het Corneliushof zijn een bezoekje waard.Sint-Anthonis kenmerkt zich door een heel andere type bezienswaardigheid: Ongeveer 1 kilometer buiten het dorp staat ‘de heksenboom’, die haar naam dankt aan de vele onnatuurlijke vergroeiingen die door stuifzand zijn ontstaan. Vroeger ging het gerucht dat heksen hier bijeenkwamen, maar wees gerust: die zijn al jaren niet meer gesignaleerd.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Loonse en Drunense Duinen
Vanaf€42

Loon Op Zand, Nederland

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kunt u eindeloos fietsen in uitgestrekte bossen en de ‘Brabantse Sahara’. Deze 'Sahara' bestaat uit dertig vierkante kilometer levend stuifzand, afgezet door poolwinden in de laatste ijstijd. Ontdek een dassenspoor en sta oog in oog met reeën en roofvogels. Van de natuur genieten kan hier vier seizoenen lang. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Natuurpoort van LoonVoorgerecht bij Borrelrestaurant JamesSoep bij De RoestelbergHoofdgerecht bij Restaurant Bosch en DuinNagerecht bij De Rustende JagerUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).StreekgebakDeze culinaire fietstocht brengt u via een prachtige en natuurlijke omgeving naar gezellige, echt Brabantse bedrijven. Loonse en Drunense DuinenWie er nog nooit geweest is, wacht een aangename verrassing. De aanblik van de Loonse en Drunense Duinen wekt alom verbazing en verwondering. Op een terrein van 30 vierkante kilometer ligt een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Een bijzonder gezicht. Deze route wordt omgeven door heidevelden waar schapen voor het nodige onderhoud zorgen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Oost-West-Peel-Best
Vanaf€42

Panningen, Nederland

Een dagje op de fiets door het prachtige Noord-Limburgse landschap en als tussenstop steeds culinair verwend worden; dat belooft de route Oost-West-Peel-Best van Happen & Trappen! U fietst 45 kilometer door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Onderweg doet u Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, aan. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Da KepèlloVoorgerecht bij Hotel Eetcafé in d'n Ouwe PeelSoep bij De Heere van MeijelHoofdgerecht bij Preuverie Bekkers MarieNagerecht bij Mr. & Mrs. IJs - Eten - DrinkenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).De Peel Het eerste deel van de route leidt u door de laatst overgebleven snippers van de Peel, een hoogveengebied dat zich ooit uitstrekte tot aan Nijmegen. Maar dat zijn wel prachtige snippers, inmiddels behorend tot een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland!In 1852 kwamen enkele ‘broeders met de blauwe koorden’ vanuit Amsterdam naar het landgoed Heibloem om de ‘Peelwoestenij’ te ontginnen. Zij namen ook de taak op zich om voor de opvoeding van wezen en verwaarloosde jongens te zorgen. Een tweetal opvoedingsgestichten passeert u tijdens het fietsen: De Widdonck en kloosterboerderij Stokershorst. De eerste is – als internaat de Widdonck – nog steeds actief en legt zich toe op de behandeling en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Content in de Kempen
Vanaf€42

Luyksgestel, Nederland

Contente mensen zijn bescheiden, tevreden mensen. Hard werken maar zeker ook genieten. Kempenaren stonden vroeger bekend als mensen die het leven op waarde wisten te schatten. Dat is nog steeds zo. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Drie Linden Voorgerecht bij Café het PleintjeSoep bij ZuyverHoofdgerecht bij Streekrestaurant de Hofkaemer Nagerecht bij Golfbaan Hof van HedenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Volop streekproductenDe Kempen worden gekenmerkt door de vele bossen en gezellige dorpscentra. U treft er diverse toeristische voorzieningen aan met zalige horeca, waar kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat de streek trots is op zijn producten ziet u nadrukkelijk terug. Overal komt u wel streekproducten tegen, zoals kaas, hertenvlees en bonbons.Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de mooiste plekjes in het groene hart van de Kempen. Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De Turfstekers Route
Vanaf€42

Asten, Nederland

‘Op weg naar Brabant wordt de wereld warmer’(H. Laurey)Sommige bestemmingen behoeven weinig introductie.Dat geldt ook voor Nationaal Park De Groote Peel, een uniek en indrukwekkend natuurgebied dat niet voor niets jaarlijks +/- 150.000 enthousiaste bezoekers trekt. Een dagje sfeervol Oost-Brabant laat u zien waarom vele schrijvers en dichters het bourgondische Brabant tot onderwerp van hun schrijfselen hebben gemaakt.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Best Western Hotel Nobis AstenVoorgerecht bij Restaurant HeidehofSoep bij Restaurant de Hoijse HoeveHoofdgerecht (vanaf 16.00 uur geopend) bij INNESTONagerecht bij Eetcafé De KantineUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).TurfstekenDe route start in Asten ten oosten van Eindhoven. Bij het Best Western Hotel Nobis is de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Al fietsend maken we snel kennis met De Groote Peel. Ooit was dit een uitgestrekt hoogveengebied. In de 19e en 20e eeuw werd hier veel turf afgestoken en bestond het leven vooral uit hard werken. Dit is nu wel anders, want tegenwoordig is De Groote Peel het domein van fietsers en wandelaars.Geheel ontspannenDe Groote Peel is 1400 hectare groot en het alledaags leven is hier dan ook ver weg. Geheel ontspannen zult u Someren-Heide bereiken. Let hier even op monument ‘de Kei’ in het centrum, dat ons herinnert aan het feit dat dit dorpje ooit de grens vormde tussen Staats-Brabant en Opper-Gelre. Ook met carnaval zien we dat nog terug, want dan heet het hier ‘Land van de Keijepoal’. Bij restaurant Heidehof in Someren-Heide wordt een voorgerecht geserveerd.KennedymarsVoor de soep trappen we naar Someren. Dit dorp stamt uit 1212 en heeft dus een lange historie. In 2005 werd hier uitbundig gevierd dat het dorp 700 jaar eerder zelfbestuur had gekregen. Someren is tegenwoordig vooral bekend vanwege de Kennedymars die hier ieder jaar georganiseerd wordt. Bij de Hoijse Hoeve is het tijd voor de volgende stop.KlotlandWe trekken verder door het Brabantse land en al snel komt Asten weer in zicht. Tijdens carnaval staat Asten bekend als ‘Klotland’, wat verwijst naar de ‘klot’, ofwel de schep die gebruikt werd om turf af te steken. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat turfstekers veel balkenbrij, bloedworst en bonensoep aten, maar voor het hoofdgerecht bij Innesto staat er toch wat anders op het menu.Niet teveel eten, want het toetje moet nog komen. Bij De Kantine maakt een smakelijk dessert uw ‘Happen & Trappen-diner’ compleet.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Genieten in de groenste regio
Vanaf€42

Weert, Nederland

In het grensgebied van Brabant en Limburg, rond Budel en Weert, heeft de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. En dat zie je teru drie bijzondere natuurgebieden maken de regio tot een aangename fietsbestemming. Het Weerterbos, De IJzeren Man en de Budelerbergen hebben alle drie veel natuurschoon te bieden. Daar komt bij dat de vaste bewoners geregeld acte de présence geven. Er is dan ook een reële kans dat u tijdens uw tocht herten zult ontmoeten.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Fletcher Hotel-Restaurant WeertVoorgerecht bij Guulke eten en drinkenSoep bij Ons LieskeHoofdgerecht bij Huyskamer DaatjeshoeveNagerecht bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Prachtig natuurgebiedAl fietsend door het grensgebied van Brabant en limburg komt u langs een bijzondere omgeving. U fietst namelijk door een landelijk gebied die alle ruimte heeft voor de natuur om zich te ontwikkelen. U fietst door drie bijzondere natuurgebieden namelijk: De IJzeren Man, Het Weerterbos en de Budelerbergen. Het gebied bestaat uit naaldbossen, heide en stuifzand. Tijdens deze route kunt u genieten van de frisse lucht, het kabbelende water en de rust. Er is een grote kans dat u verschillende vogelsoorten tegen zult komen gedurende uw fietstocht. De Budelbergen is namelijk een international belangrijk vogelgebied.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De Maashorst Route
Vanaf€42

Zeeland, Nederland

De Maashorst Route brengt ons naar het noordoosten van Brabant. De Maashorst, De Hooge Vorssel en Herperduin volgen elkaar op en schotelen u een gevarieerd landschap voor. Soms puur natuur, soms door de mens gecreëerd, maar altijd weer een lust voor het oog...Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Pastorie ZeelandVoorgerecht bij Eetcafé het PumpkeSoep bij Bomenpark eten & drinken aan het waterHoofdgerecht bij Trien HerpenNagerecht bij De Pastorie ZeelandUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).De MaashorstU wordt met open armen ontvangen in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, De Maashorst. Met 3500 hectare aan pure natuurpracht is het een ware ontdekking. Het gebied ontstond toen rivier de Maas hier tijdens de laatste ijstijd stroomde. Toen was het nog een breed meanderende rivier, die grof, grindrijk zand achterliet in haar stroomgebied. Wanneer u door De Maashorst fietst, ziet u nog altijd veel van de stenen die de rivier heeft afgezet. Geef uw ogen goed de kost en wie weet spot u nog de wisenten die in 2016 zijn uitgezet in De Maashorst!Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Grenzeloos bourgondisch in het land van de baron
Vanaf€42

Venray, Nederland

Het gebied rondom Venray kenmerkt zich door prachtige boerenlandschappen, uitgestrekte bossen, authentieke dorpen en de Maas. Een prima bestemming voor een adellijk uitstapje. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Café HulsmanVoorgerecht bij Grand café Effe OverloonSoep bij 't TrefpuntHoofdgerecht bij Café De UitmarktNagerecht bij Theatercafé de ArtiestUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Typisch Limburgse ontvangstHet vertrekpunt is bij Hotel Café Hulsman in Venray. Hier wordt u op Limburgse wijze gastvrij ontvangen met koffie en – hoe kan het ook anders? – Limburgse vlaai van de warme bakker. Over landelijke wegen en sfeervolle bospaden gaat het dan richting Brabant. In het dorpje Overloon – bekend van haar Oorlogs- en Verzetsmuseum – krijgt u bij Brasserie Effe Overloon een voorgerecht geserveerd. Daarna voert de route weer terug naar Limburg.Eeuwenoud kasteelVia Maashees bereikt u één van de mooiste dorpen van Limburg, namelijk Geijsteren. Tot 1944 stond Geijsteren bekend om zijn eeuwenoude kasteel, dat vanaf 1806 in het bezit was van familie De Weichs de Wenne. Het kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd, maar sinds 2012 zijn de contouren van het kasteel, de gracht en binnenplaats weer zichtbaar en het bezoeken waard. In het dorp zijn nog een aantal (voormalige) boerderijen te vinden die tot het Landgoed Geijsteren behoren. Deze zijn te herkennen aan de zwart-witte luiken en deuren: de kleuren van het familiewapen van De Weichs de Wenne. In het centrum van Geijsteren, bij eetgelegenheid ’t Trefpunt, zult u genieten van een weldadig soepje.Relaxen op het terrasVanuit Geijsteren trapt u verder door het Limburgse platteland, terug naar de vertrekplaats Venray. Daar wacht een heerlijk hoofdgerecht op u bij De Uitmarkt. In Theatercafé de Artiest is het tijd voor een heerlijk dessert, wat bij mooi weer ook buiten genuttigd kan worden. Vanaf het terras van de Artiest kijkt u uit over het vernieuwde Schouwburgplein, met een van Nederlands grootste en mooiste fonteinen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Heen en weer tussen bosrijk en dijk
Vanaf€42

Doorn, Nederland

Reeds 150.000 jaar oud maar nog altijd even aantrekkelijk: de Utrechtse Heuvelrug is een geweldige bestemming voor een dagje Happen en Trappen. Deze enorme zandrug herbergt een uitgestrekt bosgebied, heidevelden en stuifzand. Maar ook de biodiversiteit is groot en het gebied heeft dan ook véél te bieden. Sinds 2003 is het een Nationaal Park, en dat is niet voor niets.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij de NotabelenVoorgerecht bij 't VeerhuysSoep bij Restaurant de EngelHoofdgerecht bij BuitenlustNagerecht bij Eetcafé de RemiseUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Pontje op, pontje afEen gevarieerde fietsroute van hoog naar laag, dat is wat u te wachten staat. De route start op de Utrechtse Heuvelrug, bij Grand Café de Notabelen in Doorn. Na een kop koffie met huisgemaakte appeltaart gaat u lekker de bossen in. Voor u het goed en wel beseft, staat u al op de pont naar Beusichem. Daar kunt u, met een smakelijk voorgerecht en uitzicht over de Lek, even bijkomen bij pannenkoekenrestaurant ’t VeerHuys. Over de dijk fietst u vervolgens richting Wijk Bij Duurstede – voorheen bekend als Dorestad – waar de bekende rivieren Neder-Rijn, Lek, Kromme Rijn en het Amsterdam Rijnkanaal door en langs stromen. In de binnenstad wacht u in Restaurant De Engel een heerlijk kop dampende soep.In het spoor van Wilhelm IIOp de weg van Wijk bij Duurstede naar Amerongen komt u langs Kasteel Amerongen, waar de laatste Duitse keizer Wilhelm ll nog heeft gelogeerd. In de dorpskern van Amerongen, bij Restaurant Buitenlust, zal een smakelijk hoofdgerecht geserveerd worden. Vervolgens trekt u verder door de bosrijke natuur van de Utrechtse Heuvelrug, en arriveert zo in Leersum bij Eetcafé de Remise voor de laatste gang. Maar ook aan het visueel dessert is gedacht: als afsluiter fietst u langs het prachtige Kasteel Broekhuizen. Via de bossen keert u terug naar Doorn. De fietstocht komt daarmee weliswaar ten einde, maar u zult nog lang nagenieten van deze smakelijke en bezienswaardige route.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rijk van Nijmegen
Vanaf€42

Groesbeek, Nederland

Wie het Rijk van Nijmegen nog niet kent, heeft echt iets gemist. De oudste stad van Nederland wordt omgeven door prachtige natuur. Een afwisselend landschap met heuvels en dalen, uitgestrekte bossen en polders. Rijkelijk genieten dus…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De WolfsbergVoorgerecht bij RozenhofSoep bij Hotel Restaurant 't SpijkerHoofdgerecht bij Cafehaus NiederrheinNagerecht bij 't ZwaantjeUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Pittoresk & sfeervolDe route start in Groesbeek, bekend om zijn Zevenheuvelenweg en Hollandse(!) wijnvelden. Via het Groesbeekse bos bereikt u al snel de historische stad Nijmegen, ooit begonnen als Romeinse nederzetting. Vanuit de stad fietst u naar het pittoreske Persingen, met 89 inwoners het kleinste dorp van Nederland. Werp even een blik op een sfeervol Gotisch kerkje, voordat u uw tocht vervolgt naar Beek. Weliswaar bijna 39 keer zo groot als Persingen, maar met zo’n 3450 inwoners nog steeds een aangenaam rustig dorp. Saillant detail: Beek werd in 2007 verkozen tot ‘het groenste dorp van Nederland’.Het verleden voelenTijd om de grens over te steken, naar Kranenburg in Duitsland. Het oude domein van de Graven van Kleef geeft u direct een even-helemaal-weg-gevoel, voor zover u dat nog niet had. Langs het Reichswald en door Klein Amerika bereikt u vervolgens het Limburgse Mook. Ook hier is het verleden voelbaar, want wie kent immers niet de Slag op de Mookerheide, waar de Geuzen en Spanjaarden in 1574 hevig slag voerden?De laatste etappe voert u terug naar het beginpunt in Groesbeek.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hier aan de kust, de Zeeuwse kust
Vanaf€42

Vlissingen, Nederland

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust' (Bløf)Aanschouw de onmetelijke zee, ruik de zilte lucht, proef de Zeeuwse zaligheden. Tijdens deze route komt u niets tekort…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en Zeeuwse minibolus bij CitybeanzVoorgerecht bij Fletcher Zuiderduin BeachhotelSoep bij Fletcher Zuiderduin BeachhotelHoofdgerecht bij DuinlustNagerecht bij SoifUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Onmetelijke zeeU start uw dag bij Citybeanz. Zij verzorgen een heerlijke kop koffie en minibolus. Daarna stapt u op de fiets en peddelt over de boulevard richting Westkapelle. Hier ontvangt u bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel een smakelijk voorgerecht en een heerlijk soepje. U trapt vervolgens weer verder richting het mooie Dishoek. Bij Eetcafé Pension Duinlust wacht het hoofdgerecht op u.Bruisende boulevardLangs de duinen voert de weg ons terug naar de bruisende boulevard van Vlissingen. Vlakbij de stoere beeltenis van de beroemde zeevaarder Michiel de Ruyter, bereikt u café Soif. U geniet hier van een dessert en fietst vervolgens terug naar het startpunt in Vlissingen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Tussen Maas en Waal
Vanaf€42

Zaltbommel, Nederland

De Maas en de Waal: twee machtige rivieren die het land doorsnijden. Als ze elkaar ontmoeten, vervagen provinciegrenzen en krijgt de omgeving een geheel eigen karakter. Een uniek stukje natuur.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Pannenkoekenhuis de WaterpoortVoorgerecht bij Eetcafé de MaasSoep bij Bistro in PettoHoofdgerecht bij Eetcafé de RoskamNagerecht bij De VerdraagzaamheidUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Van dorp tot schiereilandWater en rivieren zijn heel belangrijk op deze route. Het Maasdriel van nu is ontstaan door het afsnijden van meanders (bochten) in de Maas. Zo is Alem van een Brabants, pittoresk dorpje veranderd in een Gelders schiereilandje. En in Hurwenen is de Kil ontstaan, een prachtig groen stukje natuur. Bij water horen dijken. Dijken waarover u gaat fietsen om de waterrijke omgeving tussen Maas en Waal te ervaren.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondje bijzonder Bernheze
Vanaf€42

Uden, Nederland

Een overdosis natuurAlle routes van Happen en Trappen hebben meer dan een schuin oog voor de natuur, maar bij deze route wacht u werkelijk een overdosis aan natuurschoon. Via De Hooge Vorssel, De Maashorst, de Heeswijkse Bossen, het Leijgraafdal en Bedaf maakt u kennis met Bernheze en omgeving. Natuurliefhebbers worden hier op hun wenken bediend.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Teugel Resort UdenVoorgerecht bij RevivalSoep bij Boerderijterras het VensterHoofdgerecht bij Bomenpark eten & drinken aan het waterNagerecht bij Eetcafé 't PumpkeUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Fraaie fazantenDeze culinaire route start bij Teugel resort Hotel Uden, waar u volgens Brabantse traditie wordt ontvangen met ‘een lekkere tas koffie en iets erbij’. Daarna is het tijd voor de eerste etappe. Via verharde en onverharde wegen fietst u langs boerenland en door een bosrijke omgeving.Aan het einde van de eerste rit wacht u een kostelijk voorgerecht bij restaurant Revival in Loosbroek.Het echte boerenlevenTijdens het tweede deel van de route komt u langs De Meierijsche Museumboerderij, die een uniek beeld geeft van het leven en wonen op een boerderij aan het begin van de twintigste eeuw. Zij zijn geopend vanaf 14.00 uur. U fietst verder door een bosrijk gebied, passeert het sprookjesachtige Kasteel Heeswijk en doorkruist het platteland van Bernheze. In Vinkel arriveert u bij Boerderijterras het Venster. Een smakelijk soepje zal u hier van genoeg energie voorzien voor de volgende etappe.U slingert door Vinkel en bereikt via het buitengebied Heesch. Na een kort bezoek aan dit dorp wacht u het prachtige natuurgebied De Hooge Vorssel. Hier kunt u een bezoek brengen aan het arboretum – een bijzondere planten- en bomentuin. Bij Bomenpark eten & drinken aan het water kunt u behalve van het uitzicht ook genieten van een overheerlijk hoofdgerecht.Visueel en culinair consumerenDe Hooge Vorssel gaat over in het volgende natuurgebied, De Maashorst. Het mooie aan dit gebied is dat het nauwelijks doorgaande wegen kent en u er dus heerlijk rustig kunt fietsen. Bovendien is er een wirwar van fietspaden, weggetjes en verharde wegen. U wordt blootgesteld aan een behoorlijke ‘dosis natuur’: bossen, heide, begrazingsgebied, maar ook boerenbedrijven en akkerland. U passeert Natuurcentrum Slabroek – gevestigd in een karakteristieke langgevelboerderij – waar u zich uitgebreid kunt laten informeren over De Maashorst.Na al dat visueel consumeren is het weer tijd voor de inwendige mens. In Nistelrode arriveert u bij eetcafé ’t Pumpke, gelegen aan het karakteristieke Raadhuisplein. Na het dessert volgt het laatste deel van deze culinaire tocht. Die brengt u door een natuurgebied in ontwikkelin Bedaf laat u kennismaken met zandverstuivingen en wijstgronden. Tot slot arriveert u weer bij het beginpunt.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Trappen door bos, duin en strand
Vanaf€42

Castricum, Nederland

Door bossen, over duinen en langs uitgestrekte stranden is het aangenaam trappen. Iets verder van de kust zorgen de bollenvelden voor een bloeiend welkom, terwijl schapen en geiten zorgen voor een snufje fauna. Ja, hier krijg je gemakkelijk het even-helemaal-weg-gevoel…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Johanna's HofVoorgerecht bij De Liefhebbers aan ZeeSoep bij Strandpaviljoen ZeezichtHoofdgerecht bij Restaurant NatuurlijkNagerecht bij Creighton'sUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Zonnen en uitwaaienEeuwenlang was de visserij in Wijk aan Zee de belangrijkste reden van het bestaan, maar bij gebrek aan een haven behoort dat tot het verleden. Het is nu vooral een bruisende badplaats met vele restaurantjes, winkeltjes, cafés en hotels. Het strand valt op vanwege de breedte en heeft dan ook het breedste strand van Nederland. stuivende duinen, binnenduinen, duinmeren en in landschapstijl aangelegde parkbossen bepalen hier het unieke beeld dat leidt tot prachtige panorama's. het moge duidelijk zijn: genieten gaat hier gemakkelijk.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Authentiek genieten in Kennemerland
Vanaf€42

Bloemendaal, Nederland

Geniet van het romantische, gevarieerde en bosrijke Kennemerland. Proef de cultuur van koopmanshuizen en eeuwenoude landgoederen in dit gebied, dat zich kenmerkt door schitterende vergezichten over bos en strand. Maar ook de horecaondernemingen onderscheiden zich: allen ademen een gezellige authentieke, donkerbruine sfeer.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Café 't HemeltjeVoorgerecht bij Café MiddelooSoep bij Onder de PlatanenHoofdgerecht bij Café Restaurant de ToeristNagerecht bij Restaurant De WandelaarUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Goede tijden…De dag begint bij Café 't Hemeltje in Bloemendaal. Na de koffie fietst u afwisselend door bossen en duinen, even lekker uitwaaien. Zo bereikt u al snel het dorpje Driehuis, dat slechts 1.100 inwoners kent. Toch zal een van hen u bekend voorkomen, want het is namelijk de geboorteplaats van Pim Fortuyn. In Café Middeloo wacht u een voorgerecht.De volgende etappe voert u langs verschillende pittoreske dorpjes, totdat u Velsen-Zuid bereikt. Bij Onder de Platanen wordt een soepje geserveerd. Kijk even goed om u heen voor u het dorp verlaat: Velsen-Zuid wordt namelijk geregeld gefilmd bij de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden, als decor voor het fictieve stadje Meerdijk.Historische belevingOver water en oude dijkjes trapt u naar restaurant De Toerist in Spaarndam. Een welverdiend hoofdgerecht staat hier voor u klaar. Maar ook het toetje mag er zijn: Haarlem zal u aangenaam verrassen. Een stad waar de historische beleving na iedere hoek op u wacht. In restaurant De Wandelaar wacht u ten slotte het culinair dessert.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Rondje Zuidlaardermeer
Vanaf€42

Annen, Nederland

Aanschouw de waterrijke natuur van de Hunzevallei, een zuiver oerdal in de kop van Drenthe. Trappend langs de oevers van het Zuidlaardermeer wordt u vergezeld door vele weide- en watervogels. De prachtig glooiende Hondsrug met typische Drentse brinkdorpen zullen u aangenaam verrassen, evenals de hunebedden die deze gevarieerde route kleur geven.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Paviljoen BreelandVoorgerecht bij Paviljoen de LeineSoep bij De Waterjuffers bij VosHoofdgerecht bij De Blanke HoeveNagerecht bij Bij CosinerosUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Vernieuwende waterplannenMaak kennis met Leinwijk, dé proeftuin van Stichting Het Groninger Landschap. Hier introduceerde de Stichting eind vorige eeuw haar vernieuwende waterplannen. Dynamiek staat daarbij centraal: met wisselende waterstanden ervoor zorgen dat het water vrijelijk door het terrein stroomt. Cruciaal is de vijzel, aangedreven door de Amerikaanse windmolen ‘de Kikkoman’. Deze vijzel pompt water met vissen in het gebied. Na enige tijd stroomt het water langzaam terug naar het Zuidlaardermeer. De in de jaren opgedane ervaringen zijn meegenomen bij de inrichting van de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder.HunebeddenTen zuidwesten van Noordlaren ligt hunebed G1. Het hunebed ligt op een heuveltje in een bosje dat via een zandweg vanuit het dorp te bereiken is. Hunebed G1 was oorspronkelijk groter; er resteren nu nog twee dekstenen waarvan er één opvallend groot is. Het hunebed is het meest noordelijke van de nog op de oorspronkelijke plaats gelegen hunebedden. Tot 1982 was dit ook het enige nog bestaande hunebed in de provincie Groningen, maar toen werd bij opgravingen nabij Heveskesklooster hunebed G5 gevonden. Dit hunebed ligt niet meer op de oorspronkelijke plaats, maar wordt tegenwoordig tentoongesteld in het Zeeaquarium te Delfzijl. De hunebedden G2, G3 en G4 hebben ooit bij Glimmen in Appelbergen gelegen, maar zijn inmiddels verdwenen. Ruim één kilometer ten zuidoosten van het hunebed in Noordlaren liggen nog de twee hunebedden D3 en D4 van Midlaren.MolenIn 1849 werd in Noordlaren een molen gebouwd: De Korenschoof. Opdrachtgever was R. Klinkhamer en de molenmaker H. Seubring, zo blijkt uit de sluitstenen boven de beide ingangen van de molen. De molen werd in gebruik genomen als bark (=schorsmolen) en waarschijnlijk vóór 1888 door R. Klinkhamer in een korenmolen veranderd. De oude, pittoreske, rietgedekte houten schuren herinneren aan voorbije tijden.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
Hartje Salland
Vanaf€42

Heino, Nederland

Tussen de rivier de IJssel en de Sallandse Heuvelrug ligt een bijzonder gebied met een geheel eigen karakter: Salland. Bosrijk, waterrijk maar bovenal rustig. Grootschalig massatoerisme kom je hier niet tegen. Wel veel monumentale boerderijen, statige landhuizen en romantische kastelen. Een prima bestemming voor een dagje Happen en Trappen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De VeldhoekVoorgerecht bij De SchoenmakerSoep bij ReiminkHoofdgerecht bij Laurel's Nagerecht bij Zaal/Restaurant de RemiseUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Kleurrijke heideveldenDe streek Salland ligt in het IJsseldal en dat betekent dat er veel weteringen zijn, ofwel watergangen. Die werden al de in middeleeuwen gegraven om de vernatting van het gebied tegen te gaan. Geen overbodige luxe, want stroomruggen en bedijking hielden de afvoer van water tegen. Naast veel water tref je in de streek weidse uiterwaarden, kleurrijke heidevelden en een mooi coulisselandschap met houtwallen en heggen aan.Zuiver gewetenTijdens uw arrangement maakt u kennis met Heino, een klein dorp met vele landgoederen in de omgeving. De belangrijkste bezienswaardigheid is hier de Leugenpompe. Volgens een oude legende geeft deze alleen water aan mensen met een zuiver geweten, dus wellicht een mooie zelftest?Later op de dag trapt u Luttenberg binnen. Neem in het centrum even een kijkje bij de fraaie Mariagrot, gebouwd in 1915. Via Heeten arriveert u vervolgens in Raalte. Hier zijn kerken in romaanse, laatgotische en neogotische stijl te vinden, maar ook het American Motorcycle Museum. Voor liefhebbers van Indians en Harley Davidsons dus een prima bestemming. Aan het eind van de dag bereikt u wederom Heino.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag
De Smakelijke Baronie
Vanaf€42

Zundert, Nederland

Dat de omgeving van de Baronie van Breda prachtig natuurschoon herbergt, was al bekend. Nu is het mogelijk om deze fantastische natuurervaring te combineren met een sportieve fietstocht die geheel op authentieke, bourgondische wijze wordt ingevuld.Fietstocht ‘De Smakelijke Baronie’ leidt u door de omgeving van Zundert, Rijsbergen en Rucphen en door gebieden waar Vincent van Gogh als kleine jongen reeds wandelde en Henriëtte Roland Holst graag vertoefde. Niet voor niets staan hier enkele van de oudste nog uitgebate cafés van Brabant. Tijdens deze route komt u ze allemaal tegen. U gaat terug in de tijd, komt letterlijk langs bij De Tijd en onderweg vergeet u de tijd… Komt u mee genieten? U bent van harte welkom!Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Eetcafé Den HoekVoorgerecht bij De TijdSoep bij Herberg 't PannehûskeHoofdgerecht bij Kir RoyalNagerecht bij De Nederlandse AlpUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Gezelligheid kent een tijdVoor de culinaire dagtocht begint u ’s morgens bij eetcafé Den Hoek in Zundert, waar u een heerlijke kop koffie met gebak wordt aangeboden. Den Hoek is een ‘biljartwalhalla’ met een ware internationale biljartlegende achter de toog. U zit mogelijk naast biljartspelers uit Japan, Zweden of Amerika, of ziet hen een potje spelen op een van de vele biljarttafels in de zaak.Na een fietstocht door het prachtige gebied wordt er een smakelijk voorgerecht geserveerd bij restaurant De Tijd in Rijsbergen. In deze gastvrije zaak kunt u, letterlijk, van de tijd genieten; er zijn verschillende uurwerken uit diverse tijdperken te vinden.En dan rijdt u ineens door het eeuwenoude natuurgebied De Moeren. Het ecosysteem krijgt hier de ruimte zich te ontwikkelen, waardoor we hier tegenwoordig ook zeldzame planten aantreffen. Langs drijvende waterweegbree, moeraswolfsklauw en grondster trapt u door een pittoreske omgeving naar een smakelijk soepje bij Herberg 't Pannehûske in Achtmaal.Royaal genietenWe trekken nog dieper de bossen in, door de Oude Buisse Heide. In zijn brieven aan broer Theo omschreef Vincent van Gogh dit als hét gebied waar hij naar terug verlangde in zijn tijden van heimwee. Geleidelijk aan komt u in Schijf, waar u vorstelijk wordt ontvangen bij restaurant Kir Royal. Daar zult u werkelijk royaal genieten van het hoofdgerecht.Is het nagerecht een ijsje? Dat geven we niet prijs, maar de sfeer is er wel een van de après-ski op wintersport bij restaurant De Nederlandse Alp bij het Skidome in Rucphen. Met een laatste blik op de piste, die vanuit het restaurant goed te zien is, en een overdaad aan prachtige natuur komt u langs de abdij van de Trappisten gefietst. Een mooi moment van bezinning. Ongetwijfeld om u tot de conclusie dat u met de fietsroute De Smakelijke Baronie in een dag hetzelfde effect genereert als anderen na een week vakantie: een heerlijk voldaan gevoel!Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: Vandaag