Vakanties Van Happenentrappen.nl

209 vakanties

Huidig filter


  • Happenentrappen.nl

Vakantie zoeken

Vanaf prijs

Groene Kruis | Venlo
Vanaf€26

Venlo, Nederland

Venlo is een van de steden in het mooie Limburg welke direct aan de Maas gelegen is. De stad heeft een prachtig historisch centrum en wie wat beter kijkt zal verrast zijn door de grote hoeveelheid groen in en buiten de stad. Er is in deze omgeving nog veel te ontdekken!Arrangement (prijs: € 25,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Restaurant MaashofLunch met 1 consumptie bij Brasserie In de Witte DameBorrelhapje met 1 consumptie Restaurant MaashofTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Een unieke belevenisHeerlijk fietsen in uw eigen omgeving en tijdens uw tocht genieten van heerlijke gerechten. De lengte van de route is ongeveer 25 km en voert u door prachtige natuur. Uw trappen wisselt u af met happen in door ons geselecteerde restaurants.Uw start uw tocht bij Restaurant Maashof waar u begint met koffie/thee en gebak. Hierna gaat uw op pad en na ongeveer een uurtje komt u bij Brasserie In de Witte Dame waar u kunt genieten van een heerlijke lunch met consumptie. Goed uitgerust en vol energie van de lunch begint u aan de laatste etappe die u afsluit met een borrelhapje en consumptie bij Restaurant Maashof, waar u begonnen bent.We wensen u een mooie fietstocht toe met een gezellige afsluiting!Volop genieten van het leven met Groene Kruis LedenorganisatieGroene kruis Ledenorganisatie ondersteunt haar 73.000 leden bij een gezond, vitaal en zelfstandig leven. Leden zijn verzekerd van advies en ondersteuning en hebben bij veel organisaties een streepje voor. Voordeel en gemak zijn de gemene deler.Voor een overzicht van alle producten en diensten ga naar www.groenekruisleden.nl. U bent al lid voor € 14,95 per kalenderjaar en per huishouden.

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Groene Kruis | Venray
Vanaf€26

Venray, Nederland

Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een belangrijke rol in de regio. De vele bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen brengen de levendigheid dichtbij. Alle winkels dichtbij in het knusse en compacte centrum. Een uniek en gevarieerd aanbod, van grote ketens tot aan speciaalzaken. Venray heeft een bloeiend kunst- en cultuurklimaat met een rijk aanbod aan musea, voorstellingen en bezienswaardigheden. Er is altijd wel een culinaire belevenis met aanbod dichtbij.Arrangement (prijs: € 25,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij 't TrefpuntLunch met 1 consumptie bij De PerdstalBorrelhapje met 1 consumptie bij 't TrefpuntTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Een unieke belevenisHeerlijk fietsen in uw eigen omgeving en tijdens u tocht genieten van heerlijke gerechten. De lengte van de route is ongeveer 33 kilometer en voert u door prachtige natuur. Uw trappen wisselt u af met happen in door ons geselecteerde restaurants.U start uw tocht bij 't Trefpunt waar u begint met koffie/thee en gebak. Hierna gaat uw op pad en na ongeveer een uurtje komt u bij Restaurant De Perdstal waar u kunt genieten van een heerlijke lunch met consumptie. Goed uitgerust en vol energie van de lunch begint u aan de laatste etappe die u afsluit met een borrelhapje en consumptie in het restaurant waar u begonnen bent.We wensen u een mooie fietstocht toe met een gezellige afsluiting!Volop genieten van het leven met Groene Kruis LedenorganisatieGroene kruis Ledenorganisatie ondersteunt haar 73.000 leden bij een gezond, vitaal en zelfstandig leven. Leden zijn verzekerd van advies en ondersteuning en hebben bij veel organisaties een streepje voor. Voordeel en gemak zijn de gemene deler.Voor een overzicht van alle producten en diensten ga naar www.groenekruisleden.nl. U bent al lid voor € 14,95 per kalenderjaar en per huishouden.

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Groene Kruis | Roermond
Vanaf€26

Horn, Nederland

Roermond is een stad met een rijke historie. Daarnaast zorgen de Maasplassen, het outletcentrum en de gezellige binnenstad dat er altijd iets te doen is. Echte Limburgse gastvrijheid en sfeer maken het een stad om heerlijk te vertoeven. Arrangement (prijs: € 25,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Hotel Restaurant De AbdijLunch met 1 consumptie bij Preuverie Bekkers MarieBorrelhapje met 1 consumptie bij Hotel Restaurant De AbdijTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Een unieke belevenisHeerlijk fietsen in uw eigen omgeving en tijdens u tocht genieten van heerlijke gerechten. De lengte van de route is ongeveer 34 kilometer en voert u door prachtige natuur. Uw trappen wisselt u af met happen in door ons geselecteerde restaurants.U start uw tocht bij Hotel Restaurant De Abdij waar u begint met koffie/thee en gebak. Hierna gaat uw op pad en na ongeveer een uurtje komt u bij Preuverie Bekkers Marie waar u kunt genieten van een heerlijke lunch met consumptie. Goed uitgerust en vol energie van de lunch begint u aan de laatste etappe die u afsluit met een borrelhapje en consumptie in het restaurant waar u begonnen bent.We wensen u een mooie fietstocht toe met een gezellige afsluiting!Volop genieten van het leven met Groene Kruis LedenorganisatieGroene kruis Ledenorganisatie ondersteunt haar 73.000 leden bij een gezond, vitaal en zelfstandig leven. Leden zijn verzekerd van advies en ondersteuning en hebben bij veel organisaties een streepje voor. Voordeel en gemak zijn de gemene deler.Voor een overzicht van alle producten en diensten ga naar www.groenekruisleden.nl. U bent al lid voor € 14,95 per kalenderjaar en per huishouden.

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Groene Kruis | Weert
Vanaf€26

Altweerterheide, Nederland

Weert kent een rijke historie en wordt ook wel de Poort van Limburg genoemd. De stad van nu heeft nog de authenticiteit van toen en is een stad van traditie, cultuur, gezelligheid en natuur. De binnenstad heeft nog veel details van vroeger en mede dankzij de natuur en vele winkels heeft de stad een sfeervol centrum waar veel te beleven is. Arrangement (prijs: € 25,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Restaurant SchuttershoeveLunch incl. 1 consumptie bij Huyskamer DaatjeshoeveBorrelhapje incl. 1 consumptie bij Restaurant SchuttershoeveTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Een unieke belevenisHeerlijk fietsen in uw eigen omgeving en tijdens u tocht genieten van heerlijke gerechten. De lengte van de route is ongeveer 27 kilometer en voert u door prachtige natuur. Uw trappen wisselt u af met happen in door ons geselecteerde restaurants.U start uw tocht bij restaurant Schuttershoeve waar u begint met koffie/thee en gebak. Hierna gaat uw op pad en na ongeveer een uurtje komt u bij Huyskamer Daatjeshoeve waar u kunt genieten van een heerlijke lunch met consumptie. Goed uitgerust en vol energie van de lunch begint u aan de laatste etappe die u afsluit met een borrelhapje en consumptie in het restaurant waar u begonnen bent.We wensen u een mooie fietstocht toe met een gezellig afsluiting!Volop genieten van het leven met Groene Kruis LedenorganisatieGroene kruis Ledenorganisatie ondersteunt haar 73.000 leden bij een gezond, vitaal en zelfstandig leven. Leden zijn verzekerd van advies en ondersteuning en hebben bij veel organisaties een streepje voor. Voordeel en gemak zijn de gemene deler.Voor een overzicht van alle producten en diensten ga naar www.groenekruisleden.nl. U bent al lid voor € 14,95 per kalenderjaar en per huishouden.

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Historisch trappen door de Molenlanden
Vanaf€42

Groot-Ammers, Nederland

Groot-Ammers is natuurlijk vooral bekend door het Ooievaarsdorp, maar het heeft meer te bieden. Namelijk prachtig polderlandschap zoals mensen uit de hele wereld zich Nederland voorstellen: grazende dieren op een uitgestrekt grasveld, molens en in de verte een kerktorentje. Het dorp had ooit een trots kasteel, waarvan de resten zijn gebruikt om de Lekdijk te verstevigen. Wat het nog wel heeft zijn kaaspakhuizen, want rond 1900 was Groot-Ammers een belangrijke plek voor de kaashandel.Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Het Posthuijs Voorgerecht bij De Dam Soep bij Maria Johanna Hoeve Hoofdgerecht bij ‘t RaadhuisNagerecht bij Etenstijd WijngaardenJe zou het misschien niet verwachten, maar in Nederland er naast molens ook steeds meer wijngaarden te vinden. Met verschillende druivenrassen die passen bij ons Nederlandse klimaat en door te blijven vernieuwen is het ook in ons koude kikkerlandje mogelijk om wijn te maken.. Naast deze wijngaarden en molens kom je nog langs veel meer mooie plekjes langs het water in de richting van De Dam in Nieuwpoort waar het voorgerecht wordt geserveerd. We fietsen door Nieuwpoort de kleinste vestigingsstad waar je heerlijk kan struinen langs de vijftig rijksmonumenten. Meerkerk ligt aan het Merwedekanaal, dat moest zorgen voor een snellere verbinding tussen Amsterdam en Gorkum. Nog altijd is het een druk bevaren stukje water.In Hei- en Boeicop komen we langs de zeer oude Hoekmolen. En dan gaan we door naar Noordeloos en daar  kunnen we in De Maria Hoeve gaan geniet van een heerlijke huisgemaakte soep. En zo vinden wij langs deze route nog verschillende prachtige molens. Giessenburg is niet alleen de naam van het dorpje waar je doorheen fietst, maar ook van het kasteel dat hier stond van de vijftiende tot en met de achttiende eeuw. Goudriaan is een lintdorp dat letterlijk doormidden wordt gesneden door het riviertje de Goudriaan. Bij het Raadhuis genieten we van een heerlijk hoofdgerecht.Aan het einde van de route komen we nog langs De Westermolen in Langerak. De molen dateert uit 1652 en heeft tot 1974 de Polder Langerak bemalen. En dan vervolgen we de route weer naar Etenstijd waar we afsluiten met dessert.Vergeet zeker uw camera niet!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
De Peel
Vanaf€42

Griendtsveen-Deurne, Nederland

Vraag een willekeurige passant wie de best verkochte Nederlandse roman ooit heeft geschreven en het antwoord luidt waarschijnlijk Harry Mulisch, Herman Koch of Kluun. Begrijpelijk maar onjuist, want met twee miljoen(!) verkochte exemplaren valt deze eer aan Toon Kortooms ten deel. Zijn boek 'Beekman en Beekman' werd werkelijk verslonden door het publiek. Bijzonder is het gegeven dat de boeken van Kortooms gebaseerd waren op zijn eigen ervaringen en zich afspeelden in de Peel. De ideale aanleiding voor een dagje Happen en Trappen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Toon Kortooms ParkVoorgerecht bij Brasserie 't TurfkeSoep bij Pesos eten en drinkenHoofdgerecht bij Beekman & BeekmanNagerecht bij Herberg de MorgenstondUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Fraai stukje PeelVoor deze gastronomische dagtocht van 46 kilometer start u ’s morgens in Deurne bij het Toon Kortooms Park. U wordt ontvangen met koffie of thee en 2 soorten huisgemaakte koek, chocolade en een turfdruppelke met slagroom. Voor u uw weg vervolgt wilt u wellicht nog even langs een bijzonder kunstwerk: een bronzen buste van Kortooms. Een bijzonder kunstwerk van Jos Reniers, met als opschrift: ‘Toon Kortooms schijver – In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.’ treft u aan op het Toon Kortoomspark.Vervolgens fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé Brasserie 't Turfke in Asten-Heusden voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.In stijlDe route voert u dwars door het weidse Brabantse land met zijn prachtige oude boerderijen, over smalle landweggetjes en mooie bospaden: de Aa-route zal u aangenaam verrassen. Zo bereikt u grand café Beekman en Beekman in Deurne, waar de geest van wijlen Toon Kortooms nog rondwaart. Hier op het marktplein komt het hoofdgerecht op tafel. Het laatste traject voert naar herberg De Morgenstond in Griendtsveen, waar de dag in stijl wordt afgesloten met een heerlijk dessert.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Heerlijck vrij in de Brabantse binnenlanden
Vanaf€42

Gemert, Nederland

‘Heerlijck vrij’, dat is de slogan van de gemeente Gemert-Bakel. En terecht: een geweldig bosrijke omgeving, pittoreske dorpjes en een overdaad aan kastelen, kerkjes en molens. Happen en Trappen in de Brabantse binnenlanden: eten, drinken, fietsen en genieten!Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Brasserie Kop of MuntVoorgerecht bij Foodies & ZoSoep bij Herberg de Brabantse KluisHoofdgerecht bij Jut en Jul Nagerecht bij De Gimmerse VerleidingUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).De kruidentuin van NederlandAl fietsend over het wijdse platteland, ontdekt u de kruidentuin van Nederland: Gemert-Bakel. Laat u verrassen door de heerlijke gerechten en de Brabantse gastvrijheid. Via landweggetjes en bospaden komt u bij de verschillende restaurants, die u stuk voor stuk culinair verwennen. De bosrijke omgeving geeft extra kleur aan deze Happen en Trappen route!Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Teutenland in de Kempen
Vanaf€42

Nederland

Handelaren in potten en pannen, beddengoed en zelfs pruiken: de Teuten waren van alle markten thuis. Deze rondreizende handelaren waren afkomstig uit de Belgische en Nederlandse Kempen en hebben overal hun sporen nagelaten.Maak kennis met het verleden in het Groenste Dorp van Europa.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De KaasboerinVoorgerecht bij Streekrestaurant De HofkaemerSoep bij Restaurant Bij de NeutHoofdgerecht bij Tante Thee eten & drinkenNagerecht bij Eetcafé De Koperen TeutUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Terug in de tijd...Ja, ja, daar zat hij dan, onze 'verdwaalde' Teut, nagenietend van een lekker biertje op het terras. Hij had namelijk de hele dag in de wonderschone Belgische en Nederlandse Kempen rondgefietst en daarbij was hij qua eten en drinken niets tekort gekomen.Het begon al ’s ochtends vroeg met koffie en gebak bij de Kaasboerin in Mol. Vervolgens fietste hij door het schitterende landschap naar Streekrestaurant de Hofkaemer. Hier, in het Groenste Dorp van Nederland, nuttigde onze verdwaalde Teut een overheerlijk voorgerecht. Verder fietsend voelde hij zich helemaal op zijn gemak bij Restaurant ''Bij de Neut'' waar een smaakvolle soepje op hem stond te wachten. Bij Tante Thee kwamen nog vele nostalgische herinneringen boven van de vele handelsreizen die onze verdwaalde Teut in het verleden had gemaakt. Dit alles onder het genot van het geserveerde hoofdgerecht.Ouderwets genietenAl snel arriveerde hij bij Eetcafé De Koperen Teut, om vervolgens een niet te versmaden nagerecht te nuttigen. De laatste etappe eindigde gelukkig op het mooi in de bossen gelegen terras van de Kaasboerin, waar hij voor zijn vertrek naar huis nog gauw een lekker trappistje kon nuttigen. Ja, ja, hij had weer eens ouderwets genoten van het eten en fietsen in de wonderschone Kempen, dankzij de unieke samenwerking van vijf collega-bedrijven in Nederland en België.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
De Drie Gewesten
Vanaf€42

Mierlo, Nederland

Het mooie van een dagje Happen en Trappen is dat je in één dag kennismaakt met de mooiste plekjes in een regio. Iedere route is afwisselend, maar dat geldt helemaal voor De Drie Gewesten, want dan doorkruis je zowel de Peel, de Kempen als de Meierij. Mocht u nog twijfelen, luister dan nog eens naar de megahit Brabant van Guus Meeuwis, waarin dit gebied enthousiast bezongen wordt… Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij HUPVoorgerecht bij ComigoSoep bij Brasserie de KruikHoofdgerecht bij Bavaria BrouwerijcaféNagerecht bij IJssalon Bacio MierloUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert.)Honderden schilderijenDeze bourgondische route begint bij HUP in Mierlo. U wordt ontvangen met koffie en gebak, krijgt een routebeschrijving en kunt op pad. Eerst richting Nuenen, het dorp waar Vincent van Gogh twee jaar woonde. Een relatief korte periode, maar wel een productieve. Het Nuenense leven inspireerde hem enorm en dat resulteerde in honderden schilderijen en tekeningen, waarvan de beroemde Aardappeleters het meest bekend is. Ook nu nog ademt het dorp de sfeer van Vincent Van Gogh.In Nuenen wordt bij restaurant Comigo een lekker voorgerecht geserveerd, waarna u verder trapt richting Nederwetten. Eenmaal aangekomen in ‘Wetten’ strijkt u lekker neer op het terras van Brasserie De Kruik voor een heerlijk kop soep.‘Zo, nu eerst een Bavaria’Vervolgens voert de weg naar Brabants beroemdste brouwerij. In het Bavaria Brouwerijcafé zult u merken dat ze hier meer kunnen dan bier brouwen alleen, want er wacht u een smakelijk hoofdgerecht. Tot slot fietst u via bossen en heidevelden naar Mierlo, waar bij IJssalon Bacio het dessert wacht. Met het dessert achter de kiezen en de buik vol is het tijd om terug te keren naar het startpunt en komt de route ten einde.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Heidehoeveroute
Vanaf€42

Borkel En Schaft, Nederland

Natuurgebied het Leenderbos is maar liefst 4.356 hectare groot. Gelegen op een zandrug tussen Valkenswaard en het Belgische Achel, vormt dit een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen. Uitgestrekte naaldbossen, heidevelden en zelfgemaakte trappist: de Heidehoeveroute zal u geen moment vervelen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Woeste HoeveVoorgerecht bij NobelSoep bij Het BrouwershuisHoofdgerecht bij Café Willem II Nagerecht bij Grand café de HeerlijkheidUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Eeuwenoude boerderijen De eerste etappe voert u over de Belgische grens, langs de abdij van Sint-Benedictus in Achel, beter bekend als 'de Achelse Kluis'. Het klooster, de omgeving en de zelfgemaakte trappist zijn beslist de moeite waard. Onderweg passeert u eeuwenoude boerderijen en fietst u via heidevelden zo ver als het oog reikt van restaurant naar restaurant.LeenderbosDe Leenderbos en de Groote Heide zijn puur genieten. Het is een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en het Belgische Achel. U fietst tussen de naaldbossen en grove dennen, maar wisselt dit onderweg af met het uitgestrekte heidegebied de Groote Heide.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Kempenroute
Vanaf€42

Reusel, Nederland

De Kempen vormen binnen Brabant een bijzonder gebied met een eigen karakter. Tegenwoordig een gecultiveerd landschap van bossen, vennen, heidevelden en weilanden, maar vroeger een ruig en onherbergzaam gebied. Mede daardoor is de regio rijk aan mythische verhalen over bokkenrijders en kabouters. Die worden al lang niet meer gezien, hoewel sommigen anders beweren…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Taverne D'n Ouwe BrandtorenVoorgerecht bij De BijenkorfSoep bij Auberge De HilverHoofdgerecht bij De Gouden LeeuwNagerecht bij Brasserie 't SpoorkeUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Smakelijk ‘panneke soep’Uw dagtocht start bij taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel met een ‘lekker bèkske koffie’ met een stuk appelgebak. Na een tochtje door het Kempische natuurschoon arriveert u voor het voorgerecht bij café-restaurant De Bijenkorf in Hooge Mierde. Vlakbij is ook oorlogsmuseum De Bewogen Jaren gevestigd, wat u met € 1,- korting kunt bezoeken.Met de fietst trekt u door Landgoed de Utrecht, waar verschillende typen dennenbomen de revue passeren, onder andere de grove den en de Europese lork. Zo bereikt u Baarschot, alwaar u in Auberge de Hilver een smakelijk ‘panneke soep’ wordt geserveerd.Romeinse legerplaatsU vervolgt uw route richting restaurant Grand Café - Restaurant De Gouden Leeuw in Vessem. Het dorpje Vessem ligt te midden van een afwisselend landschap met stukken bos en open veld. Vervolgens gaat het richting Bladel, het ‘economisch hart van de Kempen’. Bladel stond lange tijd bekend als ‘sigarendorp’: maar liefst 63 sigarenfabrikanten zijn hier ooit actief geweest. Die zijn inmiddels verdwenen maar bourgondische gezelligheid is gebleven. Na het dessert bij Brasserie 't Spoorke is het alweer tijd voor het laatste traject. Door de bossen rondom de natuurgebieden De Grote en Kleine Cirkel fietst u terug naar D’n Ouwe Brandtoren.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Guitenroute
Vanaf€42

Leende, Nederland

Sportief bezig zijn, genieten van de buitenlucht en de schitterende natuur en bij elke stop een culinaire verrassing. Dat zijn de uitgangspunten van deze culinaire fietstocht.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Het BrouwershuisVoorgerecht bij HeidecaféSoep bij Boscafé De Soete InvalHoofdgerecht bij Restaurant de Hoijse HoeveNagerecht bij Brasserie GezelligUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Lieropse en Strabrechtse Heide Een deel van de route voert u over de Lieropse en Strabrechtse Heide. Dit heidegebied is ontzettend uitgestrekt en op de droge plaatsten is struikhei en jeneverbes te vinden, terwijl er op de natte plaatsen juist Dophei, Pijpenstrootjes, Gagel en Klokjesgentiaan groeit. Het is niet onwaarschijnlijk dat u de schaapskudde van de stichting het Kempens heideschaap hier tegenkomt. Zij voorkomen de vergrassing van de heide en zorgen voor schilderachtige panorama's.Somerense HeideOntdek vennengebied de Somerense Heide; een gebied tussen de Strabrechtse Heide en het landbouwgebied van Weert.De vennen zijn ontstaan door het uitwaaien van het zand en dankzij de ondoorlaatbare laag in de ondergrond blijft het water in de vennen staan. Deze vennen worden gevoed door regenwater.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Koersen door het Land van Cuijk
Vanaf€42

Haps, Nederland

Bossen, akkers en heidevelden wisselen elkaar af, terwijl de Maas meanderend z’n weg zoekt door het landschap. Variatie voert hier de boventoon. Het Land van Cuijk is een streek waar je onbeperkt kunt genieten van de Brabantse gastvrijheid, het bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid. Leve het Land van Cuijk! Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Strohotel AalshofVoorgerecht bij City resort MillSoep bij Het BoothuysHoofdgerecht bij Brasserie de PoortenNagerecht bij Café Zaal de Spijker Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Land van CuijkHet Land van Cuijk is het Land van Heerlijke Ontmoetingen gelegen in het Noordoosten van Brabant. U ziet en ervaart de veelzijdigheid van vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis. Om u heen ziet u overal de invloed van de Romeinen, de ridderfamilies, de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers. Fiets door het meest gevarieerde en monumentale landschap waar Maasheggen, bos en heide, landgoederen en uitgestrekte weilanden de boventoon voeren.Historische grondHet Land van Cuijk ligt iets onder Nijmegen, de oudste stad van Nederland en in het begin van onze jaartelling een beroemd Romeins bolwerk. Vlak over de grens in Duitsland ligt Xanten, ook een beroemde Romeinse vestigingsplaats waar bijna alles nog aan deze tijd herinnert. Hier tussenin ligt het Land van Cuijk waar nog talrijke sporen zijn te zien van vroege bewoning en activiteiten van o.a. Kelten en Romeinen. Maar ook daarna bleef het gebied populair bij allerlei machtheren, boeren, buitenlui, vaklieden, handelaars en kerkvorsten. Talrijke monumentale gebouwen en vestigingswerken geven een indruk van de “groei en bloei” en het “wel en wee” van het gebied. Veel te belevenVan vestigingsplaats tot bedevaartsoort en van “Metworstrennen” tot “daags na de tour” zijn enkele uitersten binnen het Land van Cuijk. Grave is een roemruchte vestigingstad. Katwijk a/d Maas is een bedevaartsoort. Boxmeer heeft z’n “Daags na de Tour”, een bloedprocessie “de Vaart” en het carnavalspektakel “de Metworstrennen” . Overloon is beroemd door het Oorlogsmuseum en unieke dierentuin “Zoo Parc Overloon”. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse is Cuijk een grote feestgemeente. Er is altijd wel iets te beleven in het Land van Cuijk!Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Geulheuvelroute
Vanaf€42

Maastricht, Nederland

Zuid-Limbur rijk aan eten, drinken en heuvels. Hier in het diepe zuiden gaat alles een beetje langzamer dan normaal, er is meer tijd om te genieten van de mooie dingen des levens. Wees welkom voor een bezoek aan mooie dorpjes en geniet van overheerlijke versnaperingen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Grand Café GeusseltbadSoep * bij De Dwaze HerderVoorgerecht bij Herberg de Zwarte RuiterHoofdgerecht bij Dinercafé AmadeusNagerecht bij In den HoofUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.Schilderachtig mooiVia een steeds veranderend landschap maken we kennis met sfeervolle dorpjes met een hoog toeristisch gehalte. Dat is heel begrijpelijk, want het is hier schilderachtig mooi. Liefhebbers van flora en fauna kunnen hun hart ophalen: de heuvels van Zuid-Limburg zijn mooi én uitdagend. Wees gerust: na iedere inspanning wacht u een smakelijke beloning. Bij deze route fietst u door de bossen waar op een van de weinige plekken wilde orchideeën groeien.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Bourgondisch Brabant
Vanaf€42

Beek En Donk, Nederland

Bossen, akkers, verscholen kapelletjes, kleine riviertjes en een groots uitzicht. De route Bourgondisch Brabant voert u door het prachtige afwisselende landschap van Noordoost-Brabant. Bij de oergezellige Brabantse restaurants ontdekt u wat er met ‘Bourgondisch’ precies wordt bedoeld.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Vresselse HutVoorgerecht bij Partycentrum Nia DomoSoep bij Brownies & Downies VeghelHoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation Nagerecht bij De Vresselse HutUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Meanderen tussen bos en akkersNog niet zo heel lang geleden had Brabant een oer-katholieke bevolking. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar dat neemt niet weg dat er in de provincie nog veel prachtig religieus erfgoed te vinden is. Opvallend en bijzonder zijn de vele ‘kapellekes’ langs de openbare weg, die ook nu nog overal in Brabant te vinden zijn. De route Bourgondisch Brabant voert u, via mooie natuurgebieden, langs de mooiste kapellekes in Oost-Brabant.Langs religieus erfgoedStartpunt van de fietstocht is De Vresselse Hut in Sint Oedenrode. Na ontvangst met koffie (thee) en gebak gaat u beginnen aan de eerste etappe van deze tocht. Die voert naar Boekel, waar u zult genieten van een lekker voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo.NeogotiekDe volgende stop is bij restaurant Brownies and downieS in Veghel. Daar kunt u even tot rust komen alvorens naar Erp te fietsen. In Erp gaat u genieten van een overheerlijk hoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation. Bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode wacht u de laatste gang. In deze gezellige uitspanning krijgt u een heerlijk dessert waarna u voldaan huiswaarts kunt!Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Parels van de Maas
Vanaf€42

Arcen, Nederland

Verken het prachtige Noord-Limburgse landschap. Deze schitterende tocht voert u langs diverse kleine Limburgse Maasdorpjes. U fietst over landweggetjes, langs de Maas, door bossen en heide, langs groene weiden en kleurige akkers, karakteristieke kasteeltjes, boerderijen, kruisen en kapellen. Onderweg geniet u van de afwisselende rozenakkers, aspergebedden en blauwe bessen.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Fletcher Hotel RoolandVoorgerecht bij  In de Witte DameSoep bij BØFFHoofdgerecht bij Eetcafé Bej BerNagerecht bij Eetcafé Ald VorsUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Genieten langs de MaasDe tocht begint met een overheerlijk kopje koffie of thee met gebak bij Fletcher Hotel Rooland in Arcen. Na uw vertrek fietst u door de verschillende Maasdorpjes. In Grubbenvorst wacht u een voorgerecht bij In de Witte Dame. Vervolgens verloopt uw tocht via de schitterende Noord Limburgse natuur, waar u ongetwijfeld zult genieten van de uitgestrekte weiden en bossen. U stopt vervolgens bij BØFF. Daar kunt u pauzeren met een smaakvol soepje.De tocht gaat verder richting Swolgen waar u bij Bej Ber zult genieten van met zorg bereid hoofdgerecht. Na heerlijk getafeld te hebben is het tijd voor de laatste etappe. Deze etappe voert u naar Ald Vors, wederom een sfeervolle typisch Limburgse onderneming met de bijbehorende zuidelijke gastvrijheid. De tocht eindigt waar ‘ie begon: bij Fletcher Hotel Rooland.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Maasheggen en Maasduinen
Vanaf€42

Bergen Aan De Maas, Nederland

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al meer dan 10 jaar een geslaagd "uitje".Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Kunsthuis De BakkerijVoorgerecht Hotel Restaurant RicheSoep bij Hotel de KroonHoofdgerecht bij Restaurant Old InnNagerecht bij Restaurant BlijenbeekUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Kunst bij de bakkerDe route start bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen aan de Maas. Het karakteristieke rivierdorpje Bergen ligt op een hoge zandheuvel aan de rand van nationaal park De Maasduinen. U wordt ontvangen in de voormalige dorpsbakkerij van Bergen. In de monumentale bakkerswoning zijn wisselende exposities van hedendaagse kunst. De nostalgische bakkersoven uit 1933 is al een kunstwerk op zich. Als bezoeker van de galerie kan er een keuze gemaakt worden uit een heerlijke Hayberries-taart of een originele koek met koffie of thee. Na inschrijving en overhandiging van de routebeschrijving steekt u met de veerpont de Maas over naar Vierlingsbeek. U fietst door het unieke Maasheggengebied aan de boorden van de Maas. De Maasheggen waren vroeger te vinden langs alle uiterwaarden van de Maas. Op de grens tussen Brabant en Limburg is het laatste restant van de beschermde Maasheggen te vinden. De heggen staan er al meer dan 2000 jaar.Specialiteiten uit de streekBij Hotel Restaurant Riche in het centrum van Boxmeer staat het voorgerecht klaar. Dwars door het Maasheggengebied gaat u vervolgens via de Maasbrug bij Oeffelt naar het voormalig Genneperhuis en bekijkt u de oevers van de Niers. In het centrum van Gennep bij het restaurant van Hotel De Kroon kunt u genieten van het tussengerecht. Vervolgens fietst u langs de Niers.Aan de rand van het Maasduinengebied wordt u ontvangen bij Restaurant Old Inn voor het hoofdgerecht. De Maasduinen strekken zich uit van Mook tot het Midden-Limburgse Beesel. Het grootste inlandse duinengebied van West-Europa biedt een gevarieerde afwisseling van bossen, heide en vennetjes. Voorbij de ruïne van kasteel Bleijenbeek in Afferden schuift u aan in Restaurant Bleijenbeek voor een heerlijk nagerecht en een sportief uitzicht. De route eindigt waar u gestart bent, bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Brabantse Bossenroute
Vanaf€42

Boxmeer, Nederland

Tijdens de ‘Brabantse Bossenroute’ maakt u kennis met de mooie omgeving van De Peel. Ooit een moerassig, moeilijk begaanbaar gebied, maar tegenwoordig een prachtige groene zone. Via verschillende bossen geniet u van deze bijzondere omgeving.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Hotel Restaurant de BaronieVoorgerecht bij Restaurant MuseumzichtSoep bij De 3 BurgemeestersHoofdgerecht bij Het PosthuisNagerecht bij Grand Café De DouairièreTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Kempische heideschapenDe Peel is een landelijke regio met een verscheidenheid aan boerderijen, maar ook met prachtige groene gebieden zoals de Overloonsche Duinen. Bij wijze van spreken doorkruis je hier elk kwartier een ander landschap. Behalve reeën, dassen en andere bosbewoners grazen er in de bossen ook een kudde Schotse Hooglanders en een kudde Kempische heideschapen. Wie weet komt u oog in oog te staan met zo’n Schotse viervoeter…Maar we maken niet alleen kennis met de natuur, want we bezoeken verschillende typische ‘Peel-dorpjes’. Neem nou Elsendorp, waar men zich lange tijd bezighield met het ontginnen van de Peel. Deze plaats is vernoemd naar pater Gerlacus van den Elsen, die in 1926 een rooms-katholieke noodkerk stichtte. Aanvankelijk was het idee om het plaatsje ‘Van den Elsendorp’ te noemen, maar dat was toch wat te lang.Slechte grond?In Wanroij trapt u over ‘slechte grond’, want dat betekent de plaatsnaam letterlijk. Toch is daar weinig van te merken. Het dorp heeft veel te bieden: de neogotische Sint-Corneliuskerk en de Hamse Molen in het Corneliushof zijn een bezoekje waard.Sint-Anthonis kenmerkt zich door een heel andere type bezienswaardigheid: Ongeveer 1 kilometer buiten het dorp staat ‘de heksenboom’, die haar naam dankt aan de vele onnatuurlijke vergroeiingen die door stuifzand zijn ontstaan. Vroeger ging het gerucht dat heksen hier bijeenkwamen, maar wees gerust: die zijn al jaren niet meer gesignaleerd.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Loonse en Drunense Duinen
Vanaf€42

Loon Op Zand, Nederland

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kunt u eindeloos fietsen in uitgestrekte bossen en de ‘Brabantse Sahara’. Deze 'Sahara' bestaat uit dertig vierkante kilometer levend stuifzand, afgezet door poolwinden in de laatste ijstijd. Ontdek een dassenspoor en sta oog in oog met reeën en roofvogels. Van de natuur genieten kan hier vier seizoenen lang. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Natuurpoort van LoonVoorgerecht bij Borrelrestaurant JamesSoep bij De RoestelbergHoofdgerecht bij Restaurant Bosch en DuinNagerecht bij De Rustende JagerUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).StreekgebakDeze culinaire fietstocht brengt u via een prachtige en natuurlijke omgeving naar gezellige, echt Brabantse bedrijven. Loonse en Drunense DuinenWie er nog nooit geweest is, wacht een aangename verrassing. De aanblik van de Loonse en Drunense Duinen wekt alom verbazing en verwondering. Op een terrein van 30 vierkante kilometer ligt een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Een bijzonder gezicht. Deze route wordt omgeven door heidevelden waar schapen voor het nodige onderhoud zorgen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Oost-West-Peel-Best
Vanaf€42

Panningen, Nederland

Een dagje op de fiets door het prachtige Noord-Limburgse landschap en als tussenstop steeds culinair verwend worden; dat belooft de route Oost-West-Peel-Best van Happen & Trappen! U fietst 45 kilometer door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Onderweg doet u Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, aan. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Da KepèlloVoorgerecht bij Hotel Eetcafé in d'n Ouwe PeelSoep bij De Heere van MeijelHoofdgerecht bij Preuverie Bekkers MarieNagerecht bij Mr. & Mrs. IJs - Eten - DrinkenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).De Peel Het eerste deel van de route leidt u door de laatst overgebleven snippers van de Peel, een hoogveengebied dat zich ooit uitstrekte tot aan Nijmegen. Maar dat zijn wel prachtige snippers, inmiddels behorend tot een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland!In 1852 kwamen enkele ‘broeders met de blauwe koorden’ vanuit Amsterdam naar het landgoed Heibloem om de ‘Peelwoestenij’ te ontginnen. Zij namen ook de taak op zich om voor de opvoeding van wezen en verwaarloosde jongens te zorgen. Een tweetal opvoedingsgestichten passeert u tijdens het fietsen: De Widdonck en kloosterboerderij Stokershorst. De eerste is – als internaat de Widdonck – nog steeds actief en legt zich toe op de behandeling en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Content in de Kempen
Vanaf€42

Luyksgestel, Nederland

Contente mensen zijn bescheiden, tevreden mensen. Hard werken maar zeker ook genieten. Kempenaren stonden vroeger bekend als mensen die het leven op waarde wisten te schatten. Dat is nog steeds zo. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij De Drie Linden Voorgerecht bij Café het PleintjeSoep bij ZuyverHoofdgerecht bij Streekrestaurant de Hofkaemer Nagerecht bij Golfbaan Hof van HedenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Volop streekproductenDe Kempen worden gekenmerkt door de vele bossen en gezellige dorpscentra. U treft er diverse toeristische voorzieningen aan met zalige horeca, waar kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat de streek trots is op zijn producten ziet u nadrukkelijk terug. Overal komt u wel streekproducten tegen, zoals kaas, hertenvlees en bonbons.Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de mooiste plekjes in het groene hart van de Kempen. Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
De Turfstekers Route
Vanaf€42

Asten, Nederland

‘Op weg naar Brabant wordt de wereld warmer’(H. Laurey)Sommige bestemmingen behoeven weinig introductie.Dat geldt ook voor Nationaal Park De Groote Peel, een uniek en indrukwekkend natuurgebied dat niet voor niets jaarlijks +/- 150.000 enthousiaste bezoekers trekt. Een dagje sfeervol Oost-Brabant laat u zien waarom vele schrijvers en dichters het bourgondische Brabant tot onderwerp van hun schrijfselen hebben gemaakt.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Best Western Hotel Nobis AstenVoorgerecht bij Restaurant HeidehofSoep bij Restaurant de Hoijse HoeveHoofdgerecht (vanaf 16.00 uur geopend) bij INNESTONagerecht bij Eetcafé De KantineUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).TurfstekenDe route start in Asten ten oosten van Eindhoven. Bij het Best Western Hotel Nobis is de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Al fietsend maken we snel kennis met De Groote Peel. Ooit was dit een uitgestrekt hoogveengebied. In de 19e en 20e eeuw werd hier veel turf afgestoken en bestond het leven vooral uit hard werken. Dit is nu wel anders, want tegenwoordig is De Groote Peel het domein van fietsers en wandelaars.Geheel ontspannenDe Groote Peel is 1400 hectare groot en het alledaags leven is hier dan ook ver weg. Geheel ontspannen zult u Someren-Heide bereiken. Let hier even op monument ‘de Kei’ in het centrum, dat ons herinnert aan het feit dat dit dorpje ooit de grens vormde tussen Staats-Brabant en Opper-Gelre. Ook met carnaval zien we dat nog terug, want dan heet het hier ‘Land van de Keijepoal’. Bij restaurant Heidehof in Someren-Heide wordt een voorgerecht geserveerd.KennedymarsVoor de soep trappen we naar Someren. Dit dorp stamt uit 1212 en heeft dus een lange historie. In 2005 werd hier uitbundig gevierd dat het dorp 700 jaar eerder zelfbestuur had gekregen. Someren is tegenwoordig vooral bekend vanwege de Kennedymars die hier ieder jaar georganiseerd wordt. Bij de Hoijse Hoeve is het tijd voor de volgende stop.KlotlandWe trekken verder door het Brabantse land en al snel komt Asten weer in zicht. Tijdens carnaval staat Asten bekend als ‘Klotland’, wat verwijst naar de ‘klot’, ofwel de schep die gebruikt werd om turf af te steken. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat turfstekers veel balkenbrij, bloedworst en bonensoep aten, maar voor het hoofdgerecht bij Innesto staat er toch wat anders op het menu.Niet teveel eten, want het toetje moet nog komen. Bij De Kantine maakt een smakelijk dessert uw ‘Happen & Trappen-diner’ compleet.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Genieten in de groenste regio
Vanaf€42

Weert, Nederland

In het grensgebied van Brabant en Limburg, rond Budel en Weert, heeft de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. En dat zie je teru drie bijzondere natuurgebieden maken de regio tot een aangename fietsbestemming. Het Weerterbos, De IJzeren Man en de Budelerbergen hebben alle drie veel natuurschoon te bieden. Daar komt bij dat de vaste bewoners geregeld acte de présence geven. Er is dan ook een reële kans dat u tijdens uw tocht herten zult ontmoeten.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Fletcher Hotel-Restaurant WeertVoorgerecht bij Guulke eten en drinkenSoep bij Ons LieskeHoofdgerecht bij Huyskamer DaatjeshoeveNagerecht bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Prachtig natuurgebiedAl fietsend door het grensgebied van Brabant en limburg komt u langs een bijzondere omgeving. U fietst namelijk door een landelijk gebied die alle ruimte heeft voor de natuur om zich te ontwikkelen. U fietst door drie bijzondere natuurgebieden namelijk: De IJzeren Man, Het Weerterbos en de Budelerbergen. Het gebied bestaat uit naaldbossen, heide en stuifzand. Tijdens deze route kunt u genieten van de frisse lucht, het kabbelende water en de rust. Er is een grote kans dat u verschillende vogelsoorten tegen zult komen gedurende uw fietstocht. De Budelbergen is namelijk een international belangrijk vogelgebied.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Land van Peel en Maas
Vanaf€42

Baarlo, Nederland

Fietsen door het verledenMet de slogan ‘liefde voor het leven’ promoten de Limburgse VVV’s ‘al het mooie wat Limburg te bieden heeft’. Geen loze woorden want eerlijk is eerlijk: Limburg heeft véél te bieden. Een dagje fietsen in het Land van Peel en Maas staat gelijk aan een aangename combinatie van natuur, cultuurhistorie en culinair genieten. Diverse kastelen, de historische wasplaats "De Sprunk" en de alom aanwezige Maas zorgen voor een verrassend gevarieerde beleving.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Pillows Charme Hotel Château De RaayVoorgerecht bij Restaurant De FlierenhofSoep bij MaashofHoofdgerecht bij Brasserie Sur MeuseNagerecht bij Restaurant MAES21Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Pittoresk kloosterdorpVanuit Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo start u deze route door het Land van Peel en Maas, maar niet voordat u heeft genoten van koffie met gebak. Na Baarlo fietst u door de bossen naar Maasbree.Dit tuinbouwdorp ligt middenin mooie natuurgebieden als het Dubbroek, Lang Hout, Asbroek en Winkel. Het Dubbroek bijvoorbeeld, is een oude rivierarm van de Maas, in de loop van duizenden jaren dichtgeslibd en begroeid. In Maasbree zal u in restaurant De Flierenhof een verrukkelijk voorgerecht ontvangen.Machtige burchtVanuit Maasbree fietst u door de schitterende omgeving van Baarlo. Onderweg passeert u onder andere Kasteel De Berckt. In Boekend-Venlo bij Maashof krijgt u een heerlijke soep geserveerd. Na een prachtige tocht wacht u in Venlo-Blerick een smakelijk hoofdgerecht bij Brasserie Sur Meuse.StreekproductenVanuit Venlo-Blerick fiets u langs de Maas richting Baarlo. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan kaasboerderij Mertens, waar traditionele streekproducten worden aangeboden. Bij de MAES21 krijgt u een lekker dessert geserveerd. De dag is daarmee officieel ten einde, maar het loont de moeite om nog even het sfeervolle dorp Baarlo in te gaan. Een rijk verleden heeft het nodige erfgoed achtergelaten, zoals Kasteel d'Erp uit 1473. Neemt u beslist een kijkje bij de historische wasplaats de Sprunk bij kasteelpark 't Kempke, waar op de derde zondag in juli een historische was demonstratie met dames in klederdracht, wordt gegeven. Ook vindt u naast de wasplaats een historische watermolen. Iedere zaterdag wordt(bij voldoende watertoevoer) de molen van 10 tot 12 uur opengesteld voor publiek.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

BEKIJKEN
Gevonden: 5 dagen geleden
Naar filter
209 Vakanties