Vakanties Van Eye4cycling.nl

Penke Vergelijk 26 Vakanties van Eye4cycling.nl ✈ Zodat JIJ niet teveel betaalt. ✓ Onafhankelijk & Onpartijdig ✈ Zodat JIJ eerlijk kan vergelijken!
3-daagse MTB-vakantie in Drenthe
Vanaf€199

Nederland

De Drentse Hondsrug is een uitgelezen plek waar je je helemaal kan uitleven in de ruige natuur op je mountainbike. Slingerend over de mooiste singletracks door bossen en over heideheuvels. De Hondsrug Drenthe biedt vele mogelijkheden voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbikers. De Hondsrug is een gebied met veel rust en ruimte waar je je hoofd helemaal kan leegmaken en waar de adrenaline door je lijf jaagt.De Hondsrug is een eeuwenoude natuurlijke verhoging in het landschap, ontstaan in de ijstijd. Van oorsprong was dit een heidegebied maar tegenwoordig is dit gebied bijna geheel bebost. Het gebied was lang geleden het enige gebied waar je hoog en droog kon wonen. Er zijn dus veel sporen van vroeger te vinden. De prachtige natuur met interessante historische bezienswaardigheden leent zich perfect voor actieve mountainbike tochten. Het landschap is afwisselend; u vindt er bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Nooit saai met onderweg van alles te zien We hebben voor u een 3-daags arrangement samengesteld met keuze uit 3 verschillende en zeer gevarieerde routes. De routes variëren in lengte van 21 km tot 46 km en u kunt dus naar harte lust combineren tijdens dit 3-daagse MTB-arrangement. Alles routes beginnen en eindigen bij onze vaste uitvalsbasis in Odoorn waar ook het hotel is gevestigd. De eigenaar van het hotel is zelf een fervente mountainbiker en adviseert u graag, welke routes het meest geschikt zijn voor u. Tijdens deze 3-daagse bent u te gast bij hotel Oringer Marke waar alles tot in de puntjes verzorgd is.Bent u op zoek naar een kortere of juist langere tocht? Het kan allemaal want Drenthe heeft maar liefst 200 kilometer aaneengesloten mountainbike tracks.Dit 3-daagse arrangement is helemaal afgestemd op de mountainbiker. Voordat u pad gaat, schuift u aan voor een uitgebreid ontbijt en voor onderweg krijt u een lunchpakket mee. 's Avonds schuift u aan voor een 3-gangenmenu. Op de laatste dag kunt u extra laat uitchecken in het hotel zodat u in de ochtend ook nog kunt gaan crossen en daarna gedoucht en wel naar huis kan. Dat noemen we nog eens een goede service!U heeft de keuze uit 6 verschillende mountainbike routes tijdens uw verblijf

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
4-daagse culinaire fietsreis langs de IJssel; de mooiste rivier
Vanaf€499

Nederland

Tijdens deze bijzondere culinaire fietsreis langs de IJssel maakt u kennis met al het moois wat de streek te bieden heeft: prachtige fietsroutes met zowel culinaire-als culturele hoogtepunten. En wat is er nou leuker om deze prachtige streek te ontdekken dan op de fiets?De Hanzesteden Zwolle en Deventer bieden een uniek historisch hart vol cultuur, leuke terrasjes en sfeervolle winkeltjes. Museum de Fundatie in Zwolle bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst en een professionele fietsgids laat u alle mooie plekjes zien van Zwolle.De IJsselvallei ligt ingeklemd tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug met in het midden de IJssel die zich door het landschap slingert. De IJsselvallei behoort tot de mooiste landschappen van Nederland. Weidse uiterwaarden, bloemrijke graslanden, statige landgoederen, molens, idyllische dorpjes en kronkelende dijken vormen een uniek decor tijdens de fietsritten. De middeleeuwse steden Zwolle en Deventer vormen de verbindende factor. Fietsen, luxe en comfort… beter wordt het niet.Tijdens dit 4-daagse culinaire arrangement verblijft u in luxueuze hotels. Vanuit uw hotel in Zwolle loopt u zo de oude centrum in en in Deventer overnacht u op stand in een statig gelegen hotel, gelegen aan de IJssel.En wat is er lekkerder dan na een dag van plezierige inspanning 's avonds verwend te worden met een heerlijk 5-gangen menu? De restaurants hebben een eervolle vermelding in Michelin Bib en GaultMillaun.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
7-daagse fietsreis langs de mooiste plekjes op de Veluwe
Vanaf€649

Nederland

Tijdens deze fietsvakantie maakt u kennis met een van de oudste landschappen van Nederland. Gevormd in de IJstijden toen gletsjers hier de heuvels opstuwden tot wallen. Later vonden de rivieren de Rijn en de Maas hier hun weg naar de Noordzee en vormden zo de Nederlandse Delta.Omdat het gebied boven de zeespiegel ligt, vond hier al in de derde eeuw bewoning plaats door jagersvolken. Hun grafheuvels zijn in het land nog herkenbaar.Nijmegen was een grote Romeinse vestiging en daarmee een van de oudste plaatsen van Nederland. In de omgeving van Berg en Dal, fietst u door een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals het rivierenlandschap van Maas en Niers en het stuwwallandschap bij Groesbeek. Op de fiets langs landgoederen zoals kasteel Doornwerth en Jachthuis Sint Hubertus in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Onderweg doet u ook de hanzestad Doesburg aan en fietst u door de uitgestrekte natuurgebieden van het Montferland en het grensgebied met Duitsland. Via de Ooij-polder fietst u weer terug naar de plek waar u deze fietsvakantie bent begonnen: Berg en Dal.Kortom, een prachtige en veelzijdige fietsvakantie door (misschien wel) het mooiste stukje Nederland!

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
7-daagse fietsvakantie in Drenthe langs culturele hoogtepunten,
Vanaf€449

Nederland

Drenthe is de fietsprovincie van Nederland. Het is hier dan ook erg gemakkelijk om op de fiets de natuur en omgeving te verkennen. Maar liefst 2.100 km aan vrij-liggende fietspaden verbinden de mooiste plekken onderweg met schilderachtige brinkdorpen. Drenthe staat voor prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landschappen; kortom een ideale omgeving voor het maken van mooie fietstochten. We hebben voor u een aantal mooie fietsroutes samengesteld door indrukwekkende beekdalen, bossen, heidegebieden, Nationale Parken en gezellige dorpjes waar u heerlijk kunt rondstruinen en verdrinken in al het moois wat Drenthe te bieden heeft. In Borger-Compascuum kunt u het openluchtmuseum Veenpark bezoeken, waar de Drentse veengeschiedenis tot leven komt. Oudste monument van Nederland en de Koloniën van Weldadigheid. De Drentse Hondsrug heeft een eeuwenoude geschiedenis. Het gebied was lang geleden het enige gebied waar je hoog en droog kon wonen in Nederland. De ruggen en dalen van dit unieke gebied werd gevormd in de ijstijden. Het landschap kenmerkt zich door de aanwezigheid van bossen, heidevelden en beekjes. Hooggelegen esdorpen met hun karakteristieke Saksische boerderijen ademen de sfeer uit van de kleine boerengemeenschappen uit het verleden. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland, ligt op de grens van Drenthe en Friesland en bestaat uit bos , heide en stuifzanden.De hunebed is het oudste monument van Nederland én het symbool van de Provincie Drenthe. Deze majestueuze grafmonumenten zijn ruim 5000 jaar geleden gebouwd, waarvan sommige indrukwekkend groot. De enorme keien werden op hun plek gezet met behulp van boomstammen waar ze de keien overheen rolden. Wat een klus! In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum in Borger, beleeft u de tijd van de hunebedbouwers. Veel minder bekend zijn bijvoorbeeld de Koloniën van Weldadigheid. 200 jaar geleden werden de koloniën van Weldadigheid opgericht en kregen armen, paupers en bedelaars uit de grote steden, een kans op een beter bestaan.In Frederiksoord is in 2019 het 'Huis van Weldadigheid' met een bijzonder museum 'De Proefkolonie; een echte aanrader! Kortom, een veelzijdige fietsvakantie door prachtige natuur en tal van historische bezienswaardigheden te ontdekken! De eerste 3 dagen van uw fietsvakantie verblijft in een aangenaam hotel in Odoorn. Op de 4de dag fietst u naar het westen van Drenthe waar u 3 dagen verblijft in het fraai hotel in Zorgvlied. Op dag 7 fietst u weer terug naar de plek waar u de fietsvakantie bent begonnen: Odoorn.Wij zorgen dat uw bagage bij het volgende hotel voor u klaar staat.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
4-6-daagse fietsvakantie in Drenthe
Vanaf€299

Nederland

Prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landschappen en fantastische fietspaden!Op bijna alle fietsdagen hebben we 2 fietsroutes die verschillen van lengte. U kunt dus zelf kiezen welke fietsroute het beste bij u past. De Drenthse Hondsrug heeft een eeuwenoude geschiedenis. Het gebied was lang geleden het enige gebied waar je hoog en droog kon wonen in NederlandDe prachtige natuur met tal van historische bezienswaardigheden is een uitgelezen omgeving voor het maken van mooie fietstochten door bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Kortom: teveel om op te noemen en te ontdekken op tijdens deze fietsvakantie! Oudste monument van Nederland.De hunebed is het oudste monument van Nederland én het symbool van de Provincie Drenthe. Deze majestueuze grafmonumenten zijn ruim 5000 jaar geleden gebouwd, waarvan sommige indrukwekkend groot. De enorme keien werden op hun plek gezet met behulp van boomstammen waar ze de keien overheen rolden. Wat een klus! In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum, beleef je de tijd van de hunebedbouwers.Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt met het uitgestrekte netwerk van fietspaden.We hebben voor u een aantal mooie fietsroutes samengesteld door indrukwekkende beekdalen, bossen, heidegebieden, Nationale Parken en gezellige dorpjes waar je heerlijk kan rondstruinen en verdrinken in al het moois wat Drenthe te bieden heeft. De uitvalsbasis voor de fietstochten is een gezellig hotel met grote buitenterrassen in Odoorn, midden op de Hondsrug. De fietsroutes beginnen allemaal voor de deur van het hotel en u fiets met behulp van handige kaartjes, voorzien van knooppunten. Alles is goed verzorgd zodat u kan genieten van een zorgeloze fietsvakantie. We gaan u nu alvast waarschuwen: Drenthe is verslavend!Voor de liefhebbers van langere fietsroutes hebben we ook goed nieuws. Van alle fietsroutes zoals onder beschreven, zijn ook verlengde versies aanwezig zodat iedereen kan genieten van heerlijke fietsvakantie in eigen land.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
5- of 7-daagse fietsreis door het rivierlandschap, in de voetspo
Vanaf€439

Nederland

De Rijn en de Romeinen zijn al sinds de jaartelling onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rivieren zoals de Rijn en de Donau, vormden circa 2000 geleden de natuurlijke Noordelijke grens (limes) van het Romeinse rijk en boden tevens een natuurlijke bescherming tegen indringers. De Limesstraatwas een belangrijke handelsroute tussen Nijmegen en Xanten. De Romeinen zijn verdwenen maar de Limesstraat is er nog steeds .Hoe leuk zou het zijn om per fiets de plekken te bezoeken waar de Romeinen vroeger zo hun stempel drukten op de omgeving en de cultuur. Goed nieuws: we hebben voor u een prachtige fietsreis samengesteld zodat u al dit moois kan beleven in deze grensoverschrijdende fietsvakantie in Nederland en Duitsland.Tijdens deze geheel verzorgde fietsvakantie in Nederalnd en Duitsland langs hotels, fietst u niet alleen langs historische en landschappelijke bezienswaardigheden, maar ook langs kastelen, rivieren en door prachtige natuur over stille wegen en fietspaden. Een fantastische ontdekkingsreis per fiets! De reis in vogelvlucht.U reist op eigen gelegenheid naar het startpunt in Berg en Dal. De fietsvakantie begint met een bezoek aan de oudste stad van Nederland, Nijmegen en het historische centrum van Cuijk. Via het grensstadje Kleve fietst u Duitsland in en voert de route langs het oude stadje Kalkar. De bijzondere trapgevelhuizen maken Kalkar een onmiskenbare plaats aan de Nederrijn.Bezoek het idyllische stadje Xanten, met zijn 2000-jarige geschiedenis. Het LVR-RömerMuseum bij Xanten, is gebouwd op de Romeinse fundamenten van de monumentale entreehal en geeft een unieke inkijk op het leven in de oudheid. De vijf-daagse fietsreis leidt u hierna langs de oevers van de Rijn terug naar Berg en Dal.Wanneer u de 7-daagse reis fietst dan komt u bij de Hanzestad Wesel waar de Rijn en de Lippe samenkomen en volgt u de rivier de Lippe. Natuurgebied Hohe Mark- Westmünsterland is één van de oudste natuurgebieden van Duitsland met een grote verscheidenheid aan landschappen.Bij Rees, de oudste Duitse stad aan de benedenloop van de Rijn , brengt een pontje u weer naar de overkant van de rivier. Tijdens de laatste rit van uw fietsvakantie fietst u via de zuidelijke oevers van de Rijn terug naar de plek waar u uw fietsreis bent begonnen: Berg en Dal

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fietsreis door het betoverende achterland van Andalusië
Vanaf€679

Spanje

Fietsen in Andalusië staat gelijk aan een heerlijke fietsvakantie! De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten. Andalusië heeft veel schitterende routes te bieden. Tijdens deze fietsreis ontdekt u de pittoreske “Witte Dorpjes” en fietst u over de beroemde Via Verde de la Sierra. De 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. De praktische omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.De fietsreis gaat verder naar het middeleeuwse Olvera, hoog boven de omliggende vlakten ligt deze stad erbij als een waar adelaarsnest.Na Olvera fietst u over de Via Verde de la Sierra. Deze tot fietspad omgebouwde spoorlijn is een lust voor het oog met onderweg verlichte tunnels en indrukwekkende bruggen. Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd!De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende ** en ***-hotels op basis van logies en ontbijt. 3 van de hotels beschikken over (onder andere) een zwembad. Alle hotels zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fietsreis door het merengebied van Zuidwest Macedonië
Vanaf€569

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is het uitgelezen land voor het maken van een fantastische fietsreis. In 8 dagen ontdekt u dit prachtige land op de Balkan eilanden, onder leiding van gps-navigatie. Noord-Macedonië wordt gekenmerkt door de prachtige natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme, goed geasfalteerde, wegen.De hoofdstad van het land is Skopje. Deze stad werd in 1963 verwoest door een zware aardbeving. De oude marktplaats bleef grotendeels bespaard en heeft zijn oosterse sferen kunnen behouden.De stenen brug, met 55 bogen over de rivier de Vardar, is één van de mooiste attracties. Rondom deze brug zijn nog veel islamitische invloeden te herkennen, met name in de Turkse wijk. Deze wijk is ontstaan nadat Sultan Mehmed II de brug liet bouwen door Turken.Unesco werelderfgoedHet oude centrum van Ohrid moet u beslist gezien hebben. Het is niet voor niets dat deze plaats op de lijst van Unesco werelderfgoed staat.Ohrid is een waar openluchtmuseum met prachtige eeuwenoude kerkjes, zoals het schitterende Sveti Jovan Kaneo, gebouwd op een overhangend klif boven het meer, en Sveti Clement bij Plaosnik met bijzondere fresco's en iconen.Boven op de heuvel van de stad ontdekt u de middeleeuwse burcht van de Bulgaarse tsaar Samuil. De burcht is rond 1018 is gebouwd en geeft een schitterend uitzicht over Ohrid en het meer.Tijdens deze individuele fietsreis fietst u door Mavrovo National Park en lopen de routes langs vele riviertjes en maar liefst 4 meren! Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd: voor iedere dag één.U fietst door het prachtige Mavrovo National Park, het grootste nationale park in het Balkangebied. Ontdek de met graslanden bedekte plateaus en bergruggen rondom de Mali Sar, die 's zomers bezaaid zijn met talloze bergbloemen. Herders trekken sinds mensenheugenis met hun schapenkuddes de bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen.Kortom, er valt veel te zien in dit prachtige gebied aan flora, fauna en historie!Fietsen in Noord-MacedoniëTijdens het fietsen in Noord-Macedonië ziet u de rijke geschiedenis van het land. Vooral de Turkse invloeden, als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk, ziet u terug in de Macedonische cultuur.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse MTB-reis in Turkije
Vanaf€569

Turkije

Een unieke MTB ervaring!Tijdens deze MTB- vakantie maakt u kennis met vele facetten van dit prachtige en veelzijdige land, zoals de Turkse cultuur, natuur, historie en niet te vergeten het heerlijke eten en de Turkse gastvrijheid. Kortom een reis waar u nog lang aan zal terugdenken bij terugkomst in Nederland.De uitvalsbasis is het Turkse havenstadje Fethiye en ligt pal aan de baai van Fethiye en geniet grote bekendheid onder Turken uit Ankara en Istanbul door zijn prachtige ligging.De eerste dagen van uw off-road trip verblijft in een kleinschalig hotel van een gastvrije Turks/Belgische familie. Fethiye ligt aan de uitloper van het immense Taurusgebergte en is daardoor een hele mooie omgeving om er op uit te trekken door de omliggende natuur. Het is ook een stadje met veel gezellige restaurants waar u kunt genieten van de wereldberoemde Turkse keuken. Er is ook van alles te zien zoals het Romeinse amfitheater en de koningsgraven van Koning Amintas uit de lycische periode van voor de jaartelling.Het achterland van Fethiye is een waar mountainbike paradijs. Je kan hier een hele dag fietsen zonder een mens tegen te komen.Op de 4de dag fietst u naar de volgende overnachtingslocatie in Göcek via paden die begin vorige eeuw werden gebruikt voor kleinschalige mijnbouw. Göcek is een kleine havenplaats voor luxe schepen met tal van eetgelegenheden.Dalyan, gelegen aan een rivierdelta bij het meer van Köycegiz, is een toeristisch stadje met een bruisend nachtleven. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied en het Iztuzu strand is een bekende broedplaats voor diverse schildpadsoorten zoals de Caretta caretta.Het achterland van Dalyan met het imposante Sandras-gebergte is een fantastisch gebied voor het maken van ritten met de MTB.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse Hoteltrektocht in Turkije: van Fethiye naar Dalyan
Vanaf€569

Turkije

De eerste 3 dagen van uw fietsvakantie verblijft u in de gezellige havenplaats Fethiye. Fethiye is nog een echte typisch Turkse plaats en is in zowel de zomer als winter een bruisende plek en geniet vooral grote bekendheid onder de Turken zelf.Fethiye is gelegen aan een prachtige baai, omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte met een gezellige bazar met allerlei winkeltjes. We hebben hier een paar prachtige fietsroutes voor u uitgezet.Vervolgens gaat de fietsvakantie verder en fietst u na Göcek door een overwegend vlak gebied over stille weggetjes langs granaatappelbomen naar het levendige Dalyan. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied dat bekend is vanwege de Caretta Caretta schildpadden, die op het strand van Iztuzu hun eieren komen leggen..De laatste 2 dagen van uw verblijf in Turkije fietst u rondom het nabijgelegen mee en overnacht u in het gezellige plaatsje Köycegiz met uitzicht over het meer.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
11-daagse rondreis door het merengebied van Noord-Macedonië en A
Vanaf€729

Noord-Macedonië

Tijdens de 11-daagse fietsreis door Noord-Macedonië en Albanië fietst u langs de mooiste plekken. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een oud klooster en fietsen langs vele riviertjes en meren. Deze fietsreis is met veel zorg door ons samengesteld.Noord-Macedonië en Albanië zijn perfecte landen voor het maken van een fietsvakantie. Deze prachtige en nog vrij onbekende (fiets)landen op de Balkan worden gekenmerkt door schitterende natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme goed geasfalteerde wegen.Fietsen in Noord-MacedoniëTijdens het fietsen in Noord-Macedonië ontdekt u de rijke geschiedenis van het land. Vooral de Turkse invloeden, als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk, ziet u terug in de Macedonische cultuur. Tijdens deze fietsreis overnacht u 1 nacht in een schitterend klooster: het klooster van Sveti Naum. Op één van de mooiste plekken aan het meer van Ohrid! Het klooster is vooral bekend door de monniken Sveti Naum en Sveti Clement, leerlingen van Cyrillus en Methodius, de grondleggers van het Cyrillisch schrift.U fietst door natuurparken en komt onderweg langs vele riviertjes en maar liefst 4 meren.Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd; voor iedere dag één. Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen. Fietsen in AlbaniëAlbanië was eeuwenlang een uithoek van het Ottomaanse rijk en is sinds de val van het communistische regime in 1991 een parlementaire democratie. Tijdens het fietsen in Albanië zult u merken dat er veel is geïnvesteerd in de infrastructuur van het land.Halverwege deze reis passeert u de Albanese grens bij Kafasan en fietst u langs het Albanese gedeelte van het Ohrid en Prespa-meer. Langs het Ohrid-meer in Albanië loopt een prachtig fietspad van maar liefst 20 kilometer lang.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
9-daagse fietsreis langs de Lycische kust van Zuid-west Turkije:
Vanaf€629

Turkije

De 9-daagse individuele fietsreis in Turkije, van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia, is zeer geschikt voor mensen met een passie voor geschiedenis en cultuur. De prachtige omgeving, afwisselende landschappen en oudheidkundige overblijfselen zorgen voor een bijzondere fietsreis.Deze fietsreis laat u optimaal genieten van de prachtige Lycische kustlijn. Alle fietswegen zijn goed begaanbaar en beschikken over geasfalteerde binnenwegen (op een klein avontuurlijk stukje na).De afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en oudheidkundige bezienswaardigheden maken deze hoteltrektocht door Turkije een fietsvakantie om nooit te vergeten! T Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. De fietsreis begint in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lycië: de havenplaats Fethiye. Na Fethiye fietst u verder in noordelijke richting naar de stad Patara.U neemt een kijkje bij de oudheidkundige overblijfselen van de hoofdstad van het oude Lycië, Patara, direct gelegen aan het kilometerslange zandstrand.Vervolgens fietst u door naar het authentieke havenplaatsje Kaş. Dit vissersdorpje is een authentiek havenplaatsje met veel gezellige kleine winkels, restaurants, bars en terrassen. Kaş ligt op een helling. De smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle houten balkons zorgen voor een bijzondere sfeer. Kaş is tevens een waar paradijs voor duikers. Daarnaast biedt Kaş ook archeologische bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Hellenistische tijd en Lycische graven uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit Kaş fietst u langs vele fruitbomen en via de betoverende baai van Adrasan komt u aan bij het indrukwekkende, oude Olympos.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fiets-vaarvakantie langs de betoverende Karische kust v
Vanaf€799

Turkije

Tijdens deze fiets- en vaarvakantie in Turkije ontdekt u de prachtige Karische kust. De Karische kust staat bekend om de prachtige kustlijn, ongerepte natuur en ontelbare verlaten baaien.Het gebied is dun bevolkt met diverse havens en autoluwe wegen. Dit maakt deze locatie daarom ook zeer geschikt voor een fiets-vaarvakantie.De dagtochten zijn zeer recreatief en variëren van 20 tot 35 kilometer. Gemiddeld duren de tochten tussen de 3 en 4 uur. De Karische kust is niet vlak, ter afwisseling komt u af en toe een steiler stukje tegen. De lengte van een steiler stuk is nooit echt lang met een enkele uitschieter van een paar kilometer op fietsdag 2.Alle routes, met uitzondering van de eerste rit, gaan over verharde wegen met weinig verkeer. Het streven is om uiterlijk 13.00 uur weer terug te zijn bij de boot voor een uitgebreide lunch. U verblijft op een 30 meter lange gület, een houten zeilschip, voorzien van alle gemakken. Alle cabines hebben een eigen toilet en douche.Het schip zal voornamelijk op de motor van baai naar baai varen en onderweg de groep naar de plaatsen brengen van waaruit de fietsroutes zullen vertrekken.De meeste overnachtingen zullen ook in een baai plaats vinden zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur.De middagen zijn voor ontspanning, zwemmen, snorkelen en/of varen.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fietsvaarvakantie langs de betoverende Lycische kust va
Vanaf€765

Turkije

Tijdens de fiets- vaarvakantie langs de Lycische kust verblijft u op een gület, een houten zeilschip. U verblijft in een eigen kamer voorzien van douche en toilet, het schip is van alle gemakken voorzien.De meeste overnachtingen vinden plaats in een baai, zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. Zo is er volop tijd voor ontspanning, een frisse duik of om te snorkelen.Tijdens deze fiets-vaarreis staan er schitterende fietsroutes op het programma. Ga zelfstandig op pad met GPS-navigatie of fiets in groepsverband, onder begeleiding van een gids. De fietsroutes gaan dwars door de schitterende natuur, langs overblijfselen van oude beschavingen en pittoreske Turkse dorpjes. De afstanden variëren van 20 tot 40 kilometer en zijn voor iedere recreatieve fietser goed vol te houden. Tijdens het fietsen worden er regelmatig tussenstops gemaakt om foto's te nemen of iets te drinken.Deze fiets-vaarvakantie is op basis van volpension. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fietsvakantie op Ibiza: Ibiza op z'n mooist!
Vanaf€625

Spanje

Ibiza staat bekend als 'het feesteiland', maar dit prachtige eiland heeft zoveel meer te bieden en is zeer geschikt als fietsvakantie.Tijdens de fietsvakantie op Ibiza fietst u dagelijks gevarieerde fietstochten van 40-60 kilometer. De fietsroutes gaan over geasfalteerde, autoluwe binnenwegen en door authentieke dorpen. Vlakke stukken worden afgewisseld door een heuvelachtig landschap.Comfort is tijdens een fietsvakantie zeer belangrijk, daarom verblijft u in hotel Tropic Garden in het gezellige stadje Santa Eulària des Riu. Dit hotel is uitgerust met sauna, fitnessruimte en zwembaden én is direct gelegen aan zee. Het 8-daagse arrangement is inclusief ontbijt en diner.Fietsen op IbizaIbiza heeft vele afgelegen stranden, prachtige verlaten binnenwegen en een binnenland vol met fruitbomen. Daarnaast zijn er veel authentieke dorpen met witgepleisterde huizen en kerken te bezichtigen tijdens het fietsen op Ibiza.De bevolking is zeer vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. Met name in het noorden van het eiland fietsen we langs een waar paradijs. Dit alles maakt Ibiza tot dé plek voor een fietsvakantie in Spanje.Ibiza fungeert tevens als een magneet voor kunstenaars uit de gehele wereld. De temperaturen zijn in het vroege voorjaar zeer mild. Het platteland kleurt in het vroege voorjaar wit door de bloeiende amandelbomen en de grote hoeveelheid bloemen.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
14-daagse fietsreis door Noord-Macedonië en Noord-Griekenland
Vanaf€1.149

Noord-Macedonië

De 14-daagse fietsreis door Noord-Macedonië en Noord-Griekenland begint in het plaatsje Ohrid, ook wel de 'Parel van de Balkan' genoemd. De eerste 4 dagen fietst u door Noord-Macedonië in zuidoostelijke richting naar de grens met Griekenland. Op de 3e dag overnacht u in het 700 jaar oude klooster van Sveti Naum. De fietsroutes gaan via de meren van Ohrid en Prespa naar de uitlopers van het Pelister National Park. Vlak voor de grens met Griekenland passeert u de historisch stad Bitola. Tijdens de Ottomaanse overheersing was Bitola dé handelsstad van de Balkan.De 1e overnachtingslocatie in Griekenland is het stadje Florina, gelegen aan de uitlopers van het Pelister-gebergte. Onderweg naar het merengebied bij Agios Panteleimon passeert u één van de 4 beste wijngebieden van de wereld. Op weg naar Kastoria gaat de route langs diverse natuurgebieden met zeldzame vogelsoorten.Tijdens de rustdag in Kastoria is het heerlijk vertoeven op de vele terrassen op de boulevard. De route gaat vervolgens in zuidelijke richting verder, via slaperige dorpjes en een fraai natuurgebied naar de oude handelsstad Grevena. Grevena is gelegen midden in de natuur en omgeven door rivieren, watervallen en een eeuwenoud woud.Het laatste gedeelte van de fietsreis vervolgt in zuidelijke richting naar de regio Thessalie door het dal van de rivier Pinios, naar Kalambaka, gelegen aan de voet van Meteora. Meteora, een van de meest bijzondere monumenten in de wereld en tevens het hoogtepunt van deze fietsreis. De unieke en indrukwekkende rotsformaties met daar bovenop eeuwenoude kloosters maken het een waar surrealistisch schouwspel.Deze fietsvakantie wordt afgesloten met een bezoek aan de Griekse havenstad Thessaloniki, vernoemd naar de zus van Alexander de Grote. In Thessaloniki zijn veel historische monumenten, maar ook het Aristoteles-plein met vele terrassen en niet te vergeten de Ladadika-buurt met een scala aan traditionele restaurants.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
11-daagse rondreis door het merengebied van Noord-Macedonië en A
Vanaf€790

Noord-Macedonië

Tijdens de 11-daagse fietsreis door Noord-Macedonië en Albanië fietst u in groepsverband langs de mooiste plekken. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een oud klooster en fietsen langs vele riviertjes en meren. Deze fietsreis is met veel zorg door ons samengesteld.Noord-Macedonië en Albanië zijn perfecte landen voor het maken van een fietsvakantie. Deze prachtige en nog vrij onbekende (fiets)landen op de Balkan worden gekenmerkt door schitterende natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme goed geasfalteerde wegen.Fietsen in Noord-MacedoniëTijdens het fietsen in Noord-Macedonië ontdekt u de rijke geschiedenis van het land. Vooral de Turkse invloeden, als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk, ziet u terug in de Macedonische cultuur. Tijdens deze fietsreis overnacht u 1 nacht in een schitterend klooster: het klooster van Sveti Naum. Op één van de mooiste plekken aan het meer van Ohrid! Het klooster is vooral bekend door de monniken Sveti Naum en Sveti Clement, leerlingen van Cyrillus en Methodius, de grondleggers van het Cyrillisch schrift.U fietst door natuurparken en komt onderweg langs vele riviertjes en maar liefst 4 meren.Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd; voor iedere dag één. Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen. Fietsen in AlbaniëAlbanië was eeuwenlang een uithoek van het Ottomaanse rijk en is sinds de val van het communistische regime in 1991 een parlementaire democratie. Tijdens het fietsen in Albanië zult u merken dat er veel is geïnvesteerd in de infrastructuur van het land.Halverwege deze reis passeert u de Albanese grens bij Kafasan en fietst u langs het Albanese gedeelte van het Ohrid en Prespa-meer. Langs het Ohrid-meer in Albanië loopt een prachtig fietspad van maar liefst 20 kilometer lang.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
9-daagse fietsreis langs de Lycische kust van Zuid-west Turkije:
Vanaf€769

Turkije

Fietsen in de verlden tijd! Ontdek de zuidwestkust van Turkije tijdens deze groepsreis per fiets. De prachtige omgeving, afwisselende landschappen en oudheidkundige overblijfselen zorgen voor een bijzondere fietsreis vol geschiedenis en cultuur.Vanuit Nederland vliegt u naar het plaatsje Dalaman, waarna u naar het startpunt in Fethiye zult reizen. Tijdens deze hoteltrektocht overnacht u op de leukste en aparte locaties. Sommige hotels zijn 'tuinhotels' waar u slaapt in een tuin met kleine huisjes/bungalows. Alle kamers/huisjes zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.Tijdens deze fietsroute geniet u optimaal van de prachtige Lycische kustlijn. Alle wegen in deze fietsroute zijn goed begaanbaar en beschikken over geasfalteerde binnenwegen (op een klein avontuurlijk stukje na).De afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden maken deze vakantie in Turkije een fietsreis om nooit te vergeten! Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. De fietsreis begint in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lycië: de havenplaats Fethiye. Na Fethiye fietsen we verder in noordelijke richting naar de stad Patara.U neemt een kijkje bij de oudheidkundige overblijfselen van de hoofdstad van het oude Lycië, Patara, direct gelegen aan het kilometerslange zandstrand.Vervolgens fietst u door naar het authentieke plaatsje Kaş. Dit vissersdorpje is een authentiek havenplaatsje met veel gezellige kleine winkels, restaurants, bars en terrassen. Kaş ligt op een helling. De smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle houten balkons geven het een bijzondere sfeer. Kaş is tevens een waar paradijs voor duikers. Daarnaast biedt Kaş ook archeologische bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Hellenistische tijd en Lycische graven uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit het gezellige Kaş gaan we door naar Finike, bekend om de vele fruitbomen en via de betoverende baai van Adrasan komen we bij het indrukwekkende, oude Olympos.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse fietsvakantie langs de mooiste middeleeuwse stadjes op
Vanaf€749

Nederland

Het is nauwelijks te bevatten maar in de 15de eeuw waren de Hanzesteden in Nederland de belangrijkste handelscentra en waren Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes. Kooplieden in het noorden van Europa gingen een samenwerkingsverband aan en gaven elkaar allerlei handelsprivileges zoals vrijstelling van het betalen van tol. Rivieren en zeeën waren de belangrijkste vervoerswegen van zout en bier tot hout en dierenhuiden. De rivier de IJssel vormde een belangrijke schakel tussen het handelsverkeer uit de Oostzee en het Noordzeegebied.Op de Veluwe floreerden Harderwijk, Elburg, Kampen en Hattem door hun gunstige ligging aan de Zuiderzee. Tijdens deze fietsvakantie maakt u kennis met het rijke verleden van dit deel van de Veluwe en fietst u door de mooiste middeleeuwse stadjes , afgewisseld door prachtige natuur zoals heidevelden, eindeloze zandvlaktes, bossen en Veluwse dorpen.Uw fietsvakantie begint In Hanzestad Harderwijk, gelegen aan het Veluwemeer. Deze bruisende Hanzestad heeft een historische binnenstad ,een rijke geschiedenis en een paar zeer goede restaurants. Pittoreske straatjes worden afgewisseld door sfeervolle pleinen. U fietst door Veluwse dorpen ,uitgestrekte bossen en langs zandverstuivingen. Elburg is een Hanzestad met een ommuurd historisch centrum, stadswallen en iconische stadspoort. De haven ligt vol met prachtige authentieke botters en het is geweldig om door al die oude straatjes te dwalen.Hanzestad Kampen is betoverend met de vele sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende gevels. Vanuit Elburg maakt u een mooie rondrit door het noordelijke deel van de Veluwe en doet u de Hanzestad Hattem aan. Fietsend door Hattem, kunt u begrijpen waarom deze stad aan de IJssel, al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht heeft (gehad) op kunstschilders. Hollandse luchten, landgoederen en uitgestrekte bossen vormen het perfecte decor.De uitgestrekte bossen en natuurgebieden rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen. De natuur is hier werkelijk prachtig en zo veelzijdig. De kans is groot dat u op de fiets de herder met zijn schapenkudde tegenkomt. Na een fietsroute door het hart van het kroondomein Het Loo, het mooiste bosgebied van de Veluwe, bereikt u het eindpunt van deze fietsvakantie.U overnacht op 4 verschillende prachtige locaties met als afsluiting een overnachting in stijl in een prachtig 17de eeuw kasteel. Uiteraard zorgen wij voor het bagagevervoer tijdens uw fietsvakantie.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse MTB-reis door Noord-Macedonië
Vanaf€599

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is voor veel mensen, met name voor mountainbikeliefhebbers, nog een onbekende bestemming. Zonde, want er is zoveel moois te ontdekken! Tijdens de mountainbike fietsreis in Noord-Macedonië overnacht u op 5 verschillende plekken in verrassende accommodaties.Deze reis is te boeken vanaf 2 personen (individueel). Alle routes worden gereden met behulp van GPS-navigatie. Tijdens deze reis zijn alle (bagage)transfers en accommodaties voor u geregeld. Deze mountainbikereis is ook te boeken in groepsverband, onder begeleiding van een gids.Na aankomst op de luchthaven van Ohrid begint de reis richting het National Park Mavrovo. De omgeving kenmerkt zich door diepe valleien, afgewisseld door bergweiden, kabbelende riviertjes en eindeloze bossen.Op dag 3 fietst u van het meer van Mavrovo naar het zuidelijker gelegen Lazaropole. Een prachtige route over uitgestrekte bergweiden met kuddes schapen en geiten. Lazaropole is een eeuwenoud dorpje, diep verscholen tussen de bergen en nog niet ontdekt door toerisme.Vervolgens gaat de reis verder naar de overnachtingslocatie in Vevcani, een Italiaans lijkend dorpje met oude kerken en vele waterbronnen. Dit dorpje ligt op een hoogte van circa 800 meter en biedt een mooi uitzicht over de vallei, het meer van Ohrid en het bergmassief van het Galicica National Park.Na een prachtige rit door het Jablanica gebergte, fietst u naar de parel van de Balkan: Ohrid en is het tijd voor een welverdiende rustdag. Bezoek de oude binnenstad van Ohrid of maak een boottrip op één van de oudste meren in de Wereld. Dit fietsavontuur wordt afgesloten met een tour dwars door het Galicica National park. Dit park ligt ingeklemd tussen het Ohrid-meer en het Prespa-meer. Deze 2 meren behoren tot de schoonste watergebieden in de wereld. Het Prespa-meer is bekend vanwege de vele vogelsoorten die hier worden gespot. Het landschap bovenop Galicica doet surrealistisch aan. De rode aarde doet denken aan een fietsen op de planeet Mars!Mountainbiken in MacedoniëTijdens deze mountainbikereis maakt u kennis met het prachtige Noord-Macedonië. Het bestaat voor circa 65% uit bergen en bergachtig terrein. Met name in het zuidwesten van het land bevinden zich diverse nationale parken. In Noord-Macedonië ligt het accent op flora, fauna, cultuur en geschiedenis. Kortom, een fantastisch land om te ontdekken per mountainbike. U fietst hier bijna letterlijk van het ene nationale park naar het andere! Tijdens deze uitdagende fietsreis fietst u door de nationale parken van Mavrovo en Galicica.Noord-Macedonië heeft een rijke geschiedenis en dat is overal te zien. Vooral de Turkse invloeden als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk ziet u terug in de Macedonische cultuur. Daarnaast wordt Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, ook wel de stad van de 365 kloosters genoemd; 1 voor iedere dag.Daarnaast is het dé kans om kennis te maken met de vriendelijke bevolking en de heerlijke gerechten uit de Macedonische keuken!

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
15-daagse combireis Zuidwest Turkije en Griekenland
Vanaf€1.149

Turkije

Tijdens deze fietsvakantie ontdekt u het mooiste van 2 landen: Turkije en Griekenland (Rhodos). U begint deze fietsreis in Zuidwest Turkije en verblijft de eerste 3 dagen in de gezellige havenplaats Fethiye. Fethiye is nog een echte typisch Turkse plaats en is in zowel de zomer als winter een bruisende plek en geniet vooral grote bekendheid onder de Turken zelf.Fethiye is gelegen aan een prachtige baai, omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte met een gezellige bazar met allerlei winkeltjes. We hebben hier een paar prachtige fietsroutes voor u uitgezet.Vervolgens gaat de fietsvakantie verder en fietst u na Göcek door een overwegend vlak gebied over stille weggetjes langs granaatappelbomen naar het levendige Dalyan. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied dat bekend is vanwege de Caretta Caretta schildpadden, die op het strand van Iztuzu hun eieren komen leggen.De laatste 2 dagen van uw verblijf in Turkije fietst u rondom het nabijgelegen meer en overnacht u in het gezellige plaatsje Köycegiz met uitzicht over het meer.Daarna brengt de draagvleugelboot u naar het Griekse Rhodos voor het 2de deel van uw fietsreis. In Rhodos-stad wandelt u zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaardertijd is bijzonder mooi gerestaureerd. U heeft hier een hele dag te besteden, maar die tijd kunt u ook gebruiken voor een excursie naar het pittoreske Symi. Op dit eiland bezoekt u zowel het Panormitis-klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdplaats in het noorden. Sportievelingen nemen de fiets mee om van zuid naar noord te fietsen.U vervolgt uw fietsvakantie naar de oostkust. Behalve het goudgele strand van Afandou zijn de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster (korte maar steile wandelweg) vandaag de bezienswaardigheden, voordat de eigenaresse van ons familiehotelletje in Archangellos zich over u ontfermt. Naar Lindos maakt u een dagtocht per fiets of lijnbus. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai.Embonas is de volgende etappeplaats van uw fietsreis. Dit is het wijnstadje van Rhodos, gelegen tegen de flanken van de Ataviros. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen. Via het kasteel van Kritinia gaat u naar Kalavarda met een prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros.Op de laatste fietsdag gaat de fietsroute langs de vlindervallei Petaloudes (vlinderseizoen juni-september). Vanaf Rhodos vliegt u vervolgens huiswaarts.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse wandelvakantie in Noord-Macedonië
Vanaf€499

Noord-Macedonië

U wandelt tijdens deze vakantie door 2 natuurparken en het prachtige Jablanica gebergte,. De eerste 2 dagen verblijft u in het Mavrvovo Natinonal Park in het hoogstgelegen dorp op de Balkan; Lazaropole. De uitzichten zijn niet alleen adembenemend maar u verblijft ook nog eens in de schoonste lucht van de Balkan. De volgende 2 dagen is uw onderkomen een knusse accommodatie in Vevcani, gelegen op de lagere delen van het Jablanica gebergte, de natuurlijke scheidslijn tussen Albanië en Noord-Macedonië. De flora en fauna rondom deze bergketen zijn hier nog nauwelijks door de mens aangetast en dit gebergte is tevens leefgebied van de zeldzame Balkan Lynx. Het laatste deel van uw wandelvakantie verblijft u in Ohrid. Ohrid is een levendige stad met een rijk verleden en ligt direct aan het meer van Ohrid, een van de oudste meren in de wereld. Deze plek is een ideale uitvalsbasis voor het maken van wandeltochten in het nabije Galicica National park. Ohrid werd vroeger ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd; voor ieder dag een. Er is tijdens deze vakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen tijdens de stadswandeling in de oude gedeelte van Ohrid.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
Airborne! 5-7 daagse fietsreis in het spoor van de bevrijding va
Vanaf€349

Nederland

Deze fietsvakantie voert u door een van de oudste landschappen van Nederland. Gevormd in de ijstijd toen gletsjers de heuvels opstuwden tot wallen. Later vonden de rivieren de Rijn en de Maas hier hun weg naar de Noordzee en vormden ze zo de Nederlandse Delta. Omdat het gebied boven de zeespiegel ligt, vond hier al in de derde eeuw bewoning plaats door jagersvolken. Hun grafheuvels zijn in het land nog herkenbaar. Later liep de grens van het Romeinse Rijk, de Limes, door dit gebied. Nijmegen was een grote Romeinse vestiging en daarmee een van de oudste plaatsen van Nederland. De stuwwallen en rivieren vormden ook natuurlijke grenzen en werden daardoor vaak een strijdtoneel van oorlog en verwoesting.A Bridge Too FarWereldberoemd werd het gebied door de film 'A Bridge Too Far' die het verhaal vertelde van operatie Market Garden: de Airborne-luchtlandingen en gevechten in september 1944. De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten. Tijdens operatie Market Garden probeerden de geallieerden met grootschalige luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen het Duitse leger op de knieën te krijgen en zo de oorlog te bekorten. De operatie mislukte grotendeels en leidde later tot de barre hongersnood in grote delen van Nederland. Fietsen langs zichtbare herinneringen: 75-jarig jubileum bevrijding van NederlandVele van deze historische gebeurtenissen hebben zichtbare herinneringen achtergelaten. Musea en de luisterplekken onderweg vertellen het verhaal van de lange weg naar de vrijheid. Tegelijkertijd voeren de routes u door een variëteit aan bijzondere en mooie landschappen.De fietsroutes zijn tussen de 37 en 55 km lang en zijn gemakkelijk te fietsen met behulp van zogenaamde knooppunten. Bordjes geven de aansluitende knooppunten aan. De fietsroutes zijn ook in GPX-formaat beschikbaar.Twee verschillende overnachtingslocatiesTijdens uw fietsvakantie verblijft in u in luxe 4-sterren hotels op twee verschillende locaties, in Berg en Dal en Wageningen. U begint de reis in Berg en Dal, ten zuiden van Nijmegen, voor de eerste fietsritten. Tijdens het tweede deel van uw reis fietst u naar het volgende hotel in Wageningen waar uw bagage bij aankomst voor u klaar staat. Vanuit het hotel in Wageningen fietst u de resterende routes van uw fietsvakantie.De reis in vogelvluchtTijdens de fietsroutes in de omgeving van Berg en Dal, maakt u kennis met een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals het rivierenlandschap van Maas en Niers en het stuwwallandschap bij Groesbeek. De fietsroutes gaan langs tal van historische locaties, monumenten en luisterplekken. Een fietspad leidt u langs een oud spoorlijntje naar de Duitse stad Kleve aan de rand van het imposante Reichswald, een historische plek vanwege de Airborne-luchtlandingen.U steekt de beroemde brug van Nijmegen over en fietst over dijken en typisch Nederlandse polderlandschappen door de Betuwe. Het hotel in Wageningen is gelegen op een stuwwal met uitzicht over de rivier de Nederrijn. Tijdens het tweede deel van de reis doen de fietsroutes onder andere Arnhem, Oosterbeek en het Kröller-Müller Museum in Park De Hoge Veluwe aan.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
8-daagse wandelvakantie in Zuidwest Turkije
Vanaf€599

Turkije

De groepswandelvakantie met gids begint in Turkije, in het plaatsje Fethiye. Fethiye is een zeer geschikte locatie voor een prachtige wandelvakantie. De wandelingen gaan over onverharde paden, afgewisseld door wat steilere stukjes.De wandelroutes in Turkije bevatten een mix van cultuur, natuur en uiteraard ontbreken de oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving niet.De vaste uitvalsbasis in Fethiye is een gezellig familiehotel, gerund door een Turks/Belgische familie, gelegen op een steenworp afstand van de gezellige boulevard. U verblijft de eerste 4 dagen in het hotel in Fethiye en de laatste 3 dagen in een authentiek gebouwd stenen huis in Yakaköy. Dit huis heeft tevens de luxe van een zwembad en is gelegen op een berghelling met veel dakterrassen. Buiten slapen onder de sterrenhemel wordt aanbevolen!Tijdens de vakantie wordt er uitgebreid gekookt met lokale ingrediënten. U zult zeker verwend worden met typisch Turkse gerechten.Op de 3e dag is er een rustdag ingepland voor de volgende wandelroutes verder gaan. Fethiye is gelegen in het zuidwesten van Turkije en ligt pal aan zee. De omgeving van dit plaatsje heeft de wandelaar veel te bieden: flora, fauna, cultuur, strand, zee en een vriendelijke bevolking. Fethiye wordt omringd door flinke bergen en is in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen nog niet overlopen door toeristen. Het is een traditionele werkstad vol bedrijvigheid, een haven met vissersboten en een luxe jachthaven. Het kloppende hart van Fethiye wordt gevormd door Paspartur, met smalle straatjes met winkels en restaurants.De oudheidkundige bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand. Het rijke historische verleden van deze omgeving is overal in het straatbeeld terug te vinden.

BEKIJKEN
Gevonden: 196 dagen geleden
Naar filter
26 Vakanties