Een koffer kun je kopen in vele verschillende soorten en maten. Daarom belangrijk om de juiste koffer te kopen die past bij de reis die je wilt maken. Laten we eens gaan kijken op welke manieren je bagage kunt vervoeren.

Trolley

Een trolley is ideaal voor korte reizen. Of als je niet heel veel spullen/kleding mee hoeft te nemen. Vaak heeft een trolley een telescopisch handvat welke je uit kunt schuiven. Door de gebrekkige ruimte is een trolley niet echt geschikt voor lange reizen.

Een trolley is vaak gemaakt van een zacht materiaal zoals stof. De trolley is daardoor redelijk kwetsbaar voor zaken van buitenaf. Denk aan regen, viezigheid en beschadigingen van andere voorwerpen. Een trolley is ideaal voor korte reizen en voor milde omstandigheden.

Reiskoffer

Een reiskoffer is een grotere versie van een trolley. Deze koffer wordt vaak gebruikt voor langere vakanties. Vaak heeft de koffer een harde buitenkant. Daardoor is de inhoud van de koffer goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dit worden ook wel harde koffers genoemd. Ook bestaan er zachte koffers. Deze koffers bestaan net als een trolley uit een zachte stof.

Een reiskoffer kun je in verschillende soorten en maten kopen. Vaak zijn de koffers redelijk groot zodat je alle kleding mee kunt nemen die je nodig hebt. Tijdens de zomervakantie heb je minder ruimte nodig dan tijdens wintersport. Hou daar dus rekening mee bij het uitkiezen van een koffer.

Een reiskoffer heeft vaak wieltjes. Zo hoef je een zware koffer niet te tillen en kun je gewoon rollen. Let er wel op dat je een koffer aanschaft met een goede wielbasis. Als de wieltjes het begeven moet je alsnog met een zware koffer gaan zeulen.

De prijs van een reiskoffer wordt voornamelijk bepaalt door de gebruikte materialen. Een harde koffer heeft een harde buitenkant. Dit geeft meer bescherming dan een zachte koffer. In een zachte koffer kun je weer meer ruimte kwijt omdat de stof een beetje mee kan buigen.

Backpack

Een backpack is vooral interessant als je rond gaat trekken door verschillende landen. Een koffer of trolley is dan al snel niet meer geschikt. Een beetje vuil tussen de wieltjes en je kunt je koffer gaan dragen. In een backpack kun je bijzonder veel spullen kwijt. Het materiaal is vaak een stevige maar zachte stof. Wellicht een goed idee om een waterdichte backpack te kopen.

Een backpack is vaak optimaal ingericht. Zo zitten er overal kleine vakjes en opbergruimtes waar je allerlei dingen kwijt kan. Alles bij elkaar kan dit behoorlijk wat ruimte in beslagnemen. Een nadeel van een backpack is wel dat je niet zomaar bij al je spullen kunt komen. Bijvoorbeeld de spullen die je als eerste hebt ingepakt kun je er als laatste pas weer uithalen. Een ander nadeel is dat een backpack niet altijd beveiligd is met een slot. Het is dus verstandig om je backpack nooit onbeheerd achter te laten mits er belangrijke spullen inzitten.

Koffer met (TSA) slot.

Het is verstandig om altijd een koffer met slot te kopen. Een bekend slot is het TSA cijferslot. Met dit cijferslot kun je prima je koffer of tas beveiligen. Mocht je richting Amerika gaan is dit type slot zelfs verplicht. Heb je geen koffer met TSA slot dan is de kans aanwezig dat de douane je koffer zal openbreken.

De douane heeft een TSA loper sleutel. Met deze loper sleutel kunnen ze vrijwel alle TSA sloten openen zonder je koffer open te breken. Je zou je kunnen afvragen hoe veilig je slot is als er loper sleutels bestaan. Maar dat is een heel ander verhaal.

Koffer kopen in de praktijk

Het meest belangrijke is dat je koffer aansluit op je reis. Niet alleen voor nu maar ook in de toekomst. Heb je leuke reisplannen? Kijk dan goed welke koffer/tas je aanschaft. Een goede koffer of reistas gaat jarenlang mee. Het is dus zonde van je geld om een verkeerde koffer te kopen.

Kijk ook goed naar het formaat. Misschien heb je voor je komende vakantie niet zoveel bagage nodig. Maar dat kan over een paar jaar wel anders zijn. Het is aan te raden om een zo stevig mogelijke koffer te kopen. Een zachte koffer ziet er mooier uit maar gaat ook sneller stuk. Een goed (TSA) slot is gewoon een must have!