Soms ontdek je per ongeluk een plekje tijdens je vakantie waarvan je direct merkt dat je er eigenlijk niet meer weg wilt.  Tijdens onze vakantie in Thailand, was dat zonder twijfel Koh Samui. Of je nu graag uit gaat tijdens of liever relaxt, op avontuur gaat of liever gewoon rustig aan sightseeing doet, hier kan je het allemaal.  En dat tegen een achtergrond van palmbomen, zandstranden en verse kokosnoten.

Leven Als een Koning 

Thailand is al jaren een populaire vakantiebestemming zowel voor backpackers als luxe travelers. En met een goeie reden ook. Voor zo’n 20 euro per dag (inclusief hotel) ben je in Koh Samui -het grootste en mooiste eiland die je er vindt-  al uit te kosten. Heb je er het dubbele voor over? Dan leef je er met gemak als een koning in de vele spa’s, hotels en luxeresorts waar je gewoon op lekker op het strand kan ontbijten. 

Het Ideale Strand voor Jouw Persoonlijkheid

De volledige kustlijn van dit prachtige eiland is bedekt met paradijselijke stranden. De ene levendig en vol activiteiten, de andere verlaten en rustgevend. Maar allemaal even prachtig.

Wanneer je een hotel reserveert, kies je dus best op voorhand aan welke kant van het eiland je dit doet.

Het meest populaire en drukbevolkte strand is het bekende Chaweng Beach. Hier kan je terecht voor westerse resorts en het merendeel van de night life scene die het eiland te bieden heeft. Maar je kan er ook genieten van een professionele massage op het strand terwijl rustig naar de golven kijkt. Vergeet de clichés over louche massagesalons en “happy endings”, dit zijn stuk voor stuk professioneels die van aanpakken weten. Even decadent en goedkoop wezen tegelijk? Voor slechts 10 euro krijg je er een 4 hands massage waarbij je door 2 paar ervaren handen tegelijk verwend wordt.

Wie het liever even rustig aan doet op een prachtig strand waar bijna geen mensen zijn, kan dan weer terecht op Bophut, of onze persoonlijke favoriet: Maenam Beach. Waar je je afgezien van de lokale restaurantjes op een onbewoond eiland waant.

Wat te Doen Op Vakantie In Koh Samui?

Al dat luilekkeren even beu? Huur dan voor prikje een brommer of quad, en trek door de jungle richting de Nam Tok Na Muang waterval. Deze waterval is één van de minder bekende plekjes op het eiland, maar wel de grootste en bij uitstek de mooiste. Ook de 2 view points onderweg verschaffen een indrukwekkender zicht dan het bekendere Lamai Viewpoint. Neem je liever een sportief dagje vrij zoals ons dan kan je er ook te voet heen, maar dat zal je toch behoorlijk wat uren en inspanning kosten. Dus vroeg vertrekken in de boodschap.

Verder vind je voor avonturiers in het centrum van het eiland ook een zip line parcour van bijna 1 kilometer. Of kan je in het Ang Thong Marine National Park gaan roeien, duiken en snorkelen tussen 42 kleinere eilandjes.

Wie liever aan de kust blijft, kan genieten van de vele spa’s, yoga studio’s, restaurants in alle geuren kleuren of zelfs kooklessen die de kust te bieden heeft.

Met zijn 228 vierkante km oppervlakte lijkt dit eilandje eerder een ‘’dagtrip’’ tijdens je reis door Thailand, maar vergís je niet.

Koh Samui is als bestemming op zich je vakantie al meer dan waardig.