Vakanties Van Aktivatours.nl

531 vakanties

Huidig filter


  • Aktivatours.nl

Vakantie zoeken

Vanaf prijs

Camino de Santiago 11 Vézelay La Charité sur Loire 6 dagen
Vanaf€780

Hartje Frankrijk1000 jaar pelgrimage over de Camino de SantiagoDe pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jacobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostella in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld. Verder na VézelayDeze wandelvakantie is bij Aktiva Tours pas de elfde in de lange Santiago-serie dus nog steeds in de eerste routehelft, na de start in 2015 bij de Dom van de Duitse stad Aachen (Aken). Dit traject, dwars door de Bourgogne en de Nièvre, gaat naar hartje Frankrijk. De licht heuvelachtige streek is begroeid met groene bossen, en door het gebied stromen jonge smalle riviertjes.Historisch gezien kende de pelgrimstocht naar Santiago vier belangrijke aanlooproutes en dito halteplaatsen in Frankrijk: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. De Aktiva-serie Santiago-reizen volgt de route via Vézelay, en zo later via de Limousin en de Dordogne naar de Pyreneeën. In Saint Jean Pied de Port, een noordelijke toegangsplaats tot de Pyreneeën, komen die vier hoofdroutes samen, steken de hoge bergen over en lopen dan min of meer samen verder door Spanje. Vézelay, vertrekpunt van deze reis, is dus een gedenkwaardige en belangrijke etappeplaats, in het verleden en ook nu!In deze editie van de Camino da Santiago-route hebben bosrijk heuvellandschap en stille natuur de overhand. In de dorpjes die u onderweg tegenkomt, wonen vaak maar weinig mensen. De jongere generatie trekt naar nieuw werk in de stad. Dat is al jaren het geval, en zo wordt de bevolking kleiner en ouder.Het verblijf is in een fijn kleinschalig hotel in het dorpje Pontaubert bij Avallon. De belangrijkste bezienswaardigheden van Avallon zijn onmiskenbaar de oude stadsmuren: de "remparts. Tijdens de reis is er altijd wel een moment beschikbaar dat de reisleider u die stadswallen kan laten zien.De route is matig gemarkeerd maar staat ook uitstekend ingetekend op gedetailleerde kaarten die meegegeven worden, wat verdwalen onmogelijk maakt. De route die in deze reis gevolgd wordt is constant over de GR 654, de zuidelijke variant vanuit Vézelay richting Mariastad Nevers. De - vele - volgende edities van deze Sint Jacobs-reis zullen de traverse van Frankrijk, de doorsteek van de Pyreneeën en de finale etappes in Spanje gaan behelzen. Het verdere verloop van dit project, begonnen in 2015, staat gepland voor de periode 2021-2030.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsreis rondje IJsselmeer, 6 dagen
Vanaf€455

Deze fietsroute mag zich met recht een fietsklassieker noemen!Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber. U fietst over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes. In deze dorpen is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Maar deze plaatsjes vertellen u ook hun verhaal over de walvisvangst en de komst van de gigantische dijk, waardoor de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. U fietst door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit rondje om het IJsselmeer.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Winterwandelen over de Hondsrug 5 dagen
Vanaf€319

De natuur in Drenthe is schitterend....ook in de winter! Geniet van de rust in de winter, ga even helemaal terug naar de basis en maak uw hoofd leeg. De Hondsrug is een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Het gebied loopt van Emmen tot Groningen en is een van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Exloo en Borger. Mooie wandelroutes brengen u langs de vele grafheuvels omringd door mooie esdorpen, hunebedden, vennetjes en uitgestrekte heiden. Wist u dat de Hondsrug als het enige gebied in Nederland door UNESCO benoemd is tot Geopark? Hiermee is de regio niet alleen van geologisch belang, maar ligt ook de archeologische, ecologische en culturele waarde zeer hoog.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Eifelsteig Manderscheid-Trier 5 dagen
Vanaf€465

Door de Südeifel naar TrierVoor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.Hupperath bij Wittlich is zon typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.....De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie kunnen we niet foutlopen en blijven we van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Guten Appetit und am Prosit!  De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde is.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Zeilen en Wandelen Zeeland 4 dagen
Vanaf€285

Wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland!Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb ziet u de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan  het leven van de Zeeuwen met de zee.We beginnen de dag telkens met een wandeling (ca. 11 tot 17 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip de Stoere Eenvoud u op. U geniet van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen de tocht. s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen aan wal.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Zeilen, Fietsen en Wandelen Zeeland 5 dagen
Vanaf€449

Wandelen, Fietsen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland! De Zeeuwse Delta is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan de het leven van de Zeeuwen met de zee.We beginnen de dag telkens met een wandeling of fietstocht. Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip de Stoere Eenvoud u op. U geniet van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen uw tocht. s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Zeilzwerftocht over de Zeeuwse Stromen 5 dagen
Vanaf€379

Heerlijk zeilen over de Zeeuwse Wateren in het grootste Nationale Park van Nederland! Wat is er nu leuker dan een paar dagen lekker uitwaaien op een zeilschip en de Zeeuwse wateren te gaan verkennen? Samen met andere gelijkgestemde singles bent u een aantal dagen in een totaal andere wereld. Op deze zeilzwerftocht gaan we gezellig een midweekje (5 dagen/4 nachten) zeilen vanuit Tholen met gasten die elkaar nog niet kennen. Speciaal voor onze singlegroepen, hebben we de historische zeiltjalk Stoere Eenvoud (uit 1905!) gecharterd* . Het wordt een echte mee-vaar-tocht. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat ze helpen het schip te varen, onder begeleiding van de enthousiaste schippers. Het leuke is dat zeilervaring helemaal niet nodig is! De ervaren bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Ook zorgen we met zn allen voor het eten, het dekken van de tafel, boodschappen doen en dergelijke. Een zeilvakantie als deze biedt door het actieve element en de noodzaak tot samenwerking alle ingrediënten om de individuele deelnemers samen een hechte en gezellige groep te laten worden. De schipper Henk Dijkema, zijn vrouw Cora van de Koppel en de scheepsmaat Jop van Winsen heten u van harte welkom aan boord van de Stoere Eenvoud. Zij nemen u graag mee in hun passie: het varen onder de bruine zeilen van een 115 jaar oud vrachtschip. Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan de het leven van de Zeeuwen met de zee.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie langs de Moezel & Rijn van Trier naar Mainz 8 dage
Vanaf€529

Van Trier naar Mainz langs de Moezel en de Rijn Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen. De opmerkin "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats. Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap, waardoor de Moezel soeper meandert, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje over de rivier maken. Neemt u vooral de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Trier tot Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit deze streek komen? De dagetappes van deze fietsreis zijn niet al te lang waardoor u ook letterlijk kunt proeven van deze streek. Het zal toeval zijn maar alle kleine stadjes liggen op de mooiste punten. U kunt in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten!Van Koblenz fietst u eerst verder naar de Lorelei, een meer dan 100 meter hoge rots in een haakse bocht in de Rijn  met aan haar voet het bekende standbeeld van de nimf. Tussen Boppard en Bingen is het Rijndal op zijn mooist, met gezellige stadjes zoals Sankt Goar met de 13e eeuwse burchtruïne Rheinfels. De fietstocht eindigt in bisschopsstad Mainz waar de Rijn en de Main samenkomen. De stad kent enkele interessante bezienswaardigheden zoals de Dom en het Gutenberg Museum waar o.a. de originele 15e eeuwse Gutenberg-Bijbel bewaard wordt.Deze reis is ook beschikbaar met trein.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Wandelvakantie Eifelsteig midden 5 dagen
Vanaf€299

Natuurlijk gezellig, viel Spaß in der Eifel!Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk.Deze wandelreis start in Blankenheim, een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving aan het begin van de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein- Westfalen en Rheinland-Pfalz.De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het routeboekje, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per trein.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie langs de Moezel & Rijn van Trier naar Mainz 8 dage
Vanaf€649

Van Trier naar Mainz langs de Moezel en de Rijn Het kost per ICE-trein vanuit Nederland gemiddeld slechts vier uur om snel en comfortabel naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen. De opmerkin "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats. Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap, waardoor de Moezel soepel meandert, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje over de rivier maken. Neemt u vooral de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Trier tot Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit deze streek komen? De dagetappes van deze fietsreis zijn niet al te lang waardoor u ook letterlijk kunt proeven van deze streek. Het zal toeval zijn maar alle kleine stadjes liggen op de mooiste punten. U kunt in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten! Van Koblenz fietst u eerst verder naar de Lorelei, een meer dan 100 meter hoge rots in een haakse bocht in de Rijn  met aan haar voet het bekende standbeeld van de nimf. Tussen Boppard en Bingen is het Rijndal op zijn mooist, met gezellige stadjes zoals Sankt Goar met de 13e eeuwse burchtruïne Rheinfels. De fietstocht eindigt in bisschopsstad Mainz waar de Rijn en de Main samenkomen. De stad kent enkele interessante bezienswaardigheden zoals de Dom en het Gutenberg Museum waar o.a. de originele 15e eeuwse Gutenberg-Bijbel bewaard wordt. De terugreis is snel en comfortabel per ICE-trein van Mainz naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Bourgogne 8 dagen
Vanaf€560

Genieten in alle rust Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om de grote luxe en rijkdom. Toch heerst er in het noordelijke deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust. Een sfeer die deels bestaat door de aanwezigheid van de vele middeleeuwse in romaanse stijl gebouwde kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliëf is nooit te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen hier en daar wél voor; de reis is qua niveau een serieuze 2!  De huidige bewoners van de landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. Vlakbij groeien de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen. De Bourgogne staat daarnaast ook bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vézelay, een van de Franse startplaatsen van de Camino de Santiago, en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. In bijna ieder stadje staat u wel oog in oog met het rijke verleden met alle ingrediënten om in alle rust van te genieten.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Donau Passau-Wenen 7 dagen boerderijen
Vanaf€415

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U fietst langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u van boerderij naar boerderij stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau waar u overnacht in een wijnboederij, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze reis is ook beschikbaar met trein.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Bitburger Land 5 dagen
Vanaf€495

Duits Klein-Zwitserland in Naturpark DeLux Het bij wandelaars vrij bekende Luxemburgs Klein-Zwitserland, met haar vele uniek gevormde rotspartijen, zet zich aan de overkant van de Sauer, dus in Duitsland, nog een klein stuk voort. Beide regios worden samen gepromoot onder de naam Naturpark Delux. Want ook aan de Duitse kant slingeren zich snelstromende riviertjes langs, in en door rotsen en steen, en zijn daar omheen spannende (maar zonder risicos) wandelroutes uitgezet.In de Zuid-Eifel - dicht bij de grens met Luxemburg - ligt Irrel en in het midden daarvan, maar wel rustig, ons verblijfsadres Hotel Koch-Schilt. Het plaatsje (1500 inwoners) is klein en daarom rustig, maar vanwege de omgevingsfunctie groot genoeg voor dagelijkse dingen. Binnen 50 meer lopen is er Bäckerei Dietz voor een belegd broodje voor onderweg, en zelfs de Edeka-super die alles verkoopt. Het hotelverblijf is op basis van halfpension, dus naast het ontbijt is de avondmaaltijd inbegrepen. Het hotel serveert vooral regionale producten, en hun tapbier is uiteraard Bitburger Pils!De bosrijke omgeving van Irrel ziet er super uit, het is op en top de wondermooie Süd-Eifel. In de reis zitten vier routes met de naam Felsenweg (letterlijk: pad van rotsen), samengesteld door Naturpark Delux, goedgekeurd door het Deutsches Wanderinsitut, en daarom erkend als Premiumwanderwege. Ja, in Duitsland kan de lat soms hoog liggen en krijgt men de dingen beslist niet voor niets!Wandelhoogtepunten van de reis, bedoeld in figuurlijke zijn, zijn er eigenlijk een heleboel: de Irreler Wasserfälle, de rotspartijen Schweineställe (ja, echt waar!), Kletchberge, Schlösserlay, Teufelsschlucht en Predigtstuhl, de uitzichten vanaf de Kuckuckslay en de Falkenlay over de vallei van de Sauer. Maar ook cultuur en geschiedenis komen aan de beurt: de kastelen van Beaufort, Weilerbach en Römerburg, de abdij van Echternach, het kleine barokke klooster van Schankweiler, de Romeinse villa in Holstum. Dat alles maakt deze Duits-Luxemburgse wandelvijfdaagse een reis om veel te zien, te beleven en te herinneren.We worden dagelijks weggebracht en weer opgehaald door de reisleider. Op de eerste en de tweede dag loopt de reisleider mee. Op de dagen daarna is de reisleider met de minibus altijd in de buurt, en daarom kunnen we dan een route vaak inkorten indien die te lang of te pittig zou zijn.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single Reis Wandelen Sardinië 8 dagen
Vanaf€1.049

Wandeleiland Sardinië  Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse eiland wordt nog niet overspoeld door massas toeristen en leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. We maken deze week zeer diverse tochten onder leiding van een lokale gids. We wandelen onder andere door het binnenland van de Gallura, op het eiland Maddalena en door pijnbomen en jeneverbesstruiken met een fantastisch uitzicht op de Golf van Asinara. Na de wandelingen komen we heerlijk bij in ons sfeervolle hotel San Trano.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Polen 9 dagen
Vanaf€899

Ontdek Polen op de fiets!Dennebossen, voormalige spoordijken, dorpen en kastelen die nog niet in verval zijn geraakt; dit is wat u ziet wanneer u over de VeloDunajec fiets. Het is een fietstocht langs de rivier Dunajec - een van de mooiste rivieren in dit deel van Europa. Het netwerk van perfect geasfalteerde fietspaden leidt door delen van het Tatra-gebergte en door het Podhale-hoogland om uiteindelijk weer in Krakau terug te keren. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden om te stoppen en de Oost-Europese cultuur te beleven. Zakopane, Chochołów, Lake Czorsztyn, Niedzica Castle, Dunajec Gorge en Szczawnica zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Tijdens de reis overnacht u in goede 3-sterrenhotels en pensions, waar u ook kennis kunt maken met de lokale keuken. Kortom, deze fietsreis naar Polen is er een boordevol cultuur en ongerepte natuur.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Single kerstreis gezelligheid in de Kop van Noord-Holland
Vanaf€569

Natuurschoon, mooie stadjes en gezelligheid aan de rand van het IJssel- en MarkermeerIn West-friesland, gelegen aan het IJsselmeer tussen Hoorn, Alkmaar, Schagen en Enkhuizen, wordt er veel aan gedaan om het voor toeristen en andere bezoekers aantrekkelijk te maken. Fraaie dorpen met lintbebouwing en mooie historische stadjes met leuke musea worden afgewisseld door een weids landschap met molens en authentieke stolpboerderijen.Accommodatie de WoudhoeveDe uitvalsbasis van de reis is de Woudhoeve, gelegen in een landschap van weilanden, akkers en bollenvelden, in Oosterblokker. Het is een mooie luxe groepsaccommodatie en beschikt over 14 slaapkamers (uitgerust met comfortabele boxspringbedden) met een eigen badkamer. De tuin biedt een verrassend uitzicht op de uitgestrekte weilanden waar tuinbouw plaatsvindt en koeien grazen. De gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie. Er is tevens een ruime keuken en een gezellige bar aanwezig. Vanuit de zithoek heeft u zicht op het ruime terras en het grote speelveld met een jeu de boules baan, een tafeltennistafel en een reuzen-schaakbord. De kamers van de Woudhoeve hebben allemaal de naam van een dorp/stad gekregen welke aan de Westfriese Omringdijk ligt. Deze dijk is een provinciaal monument, 126 km lang en aangelegd rond het jaar 1320 door de verbinding van verschillende dijken. Destijds was Westfriesland nog een eiland in de Zuiderzee, maar door drooglegging en inpoldering heeft het zijn huidige vorm gekregen. Vijf dagen rust en gezelligheidTijdens deze kerstreis organiseren we allerlei gezellige activiteiten (inbegrepen in de prijs) om samen te ondernemen. De reisleider is bij alle activiteiten aanwezig.  Alle maaltijden, inclusief koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Elbe Radweg van Dresden tot Magdeburg 7 dagen
Vanaf€489

Over de Elbe Radweg van Dresden naar Magdeburg Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscane van Duitsland; de ideale omgeving voor een fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. De reis start in Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met Florence aan de Elbe. Dresden heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Dresden heeft de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel Het terras van Europa genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren! Verlenging in Dresden is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt. Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, met de Albrechtsburg, en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".  U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland en volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen en kastelen naar het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten. Via het natuurgebied van de Mittlere Elbe Bad Salzelmen (oudste kuuroord van Duitsland). De reis eindigd in Magdeburg met zijn prachtige domkerk en klooster. Deze reis is ook beschikbaar met trein.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Elbe Radweg van Dresden tot Magdeburg 7 dagen per
Vanaf€669

Fietsvakantie door het Toscane van Duitsland van Dresden naar Magdeburg Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscane van Duitsland; de ideale omgeving voor een fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. De fietsreis start in Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met Florence aan de Elbe. Dresden heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Dresden heeft de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel Het terras van Europa genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren! Verlenging in Dresden is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt. Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, met de Albrechtsburg, en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".  U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland en volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen en kastelen naar het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten. Via het natuurgebied van de Mittlere Elbe Bad Salzelmen (oudste kuuroord van Duitsland). De reis eindigd in Magdeburg met zijn prachtige domkerk en klooster.U reist per comfortabele ICE-trein heen naar Dresden en terug vanuit Magdeburg.Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Elbe Radweg standplaats 6 dagen
Vanaf€469

Fietsreis vanuit Bad Schandau langs de Elbe, door de Sächsische Schweiz Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe en Bad Schandau heet de Sächsische Schweiz. Een prachtig natuurgebied op de grens van Duitsland en Tsjechië en een de ideale omgeving voor een fietsvakantie. Op deze vlakke routes gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door een lieflijk heuvellandschap met een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten. Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Königstein met haar fort en Decin met een kasteel met rozentuin en de Heilig Kreuz Kerk.  U fietst ontspannen vanuit Bad Schandau langs de Elbe en door de Sächsische Schweiz, waar de natuur op haar mooist is! Het verblijf is in het centraal gelegen 5-sterrenhotel Elbresidenz aan de Elbe in Bad Schandau. 

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein
Vanaf€600

Proeven van de Moezel Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen. De opmerking "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats. Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap met haar begroeide heuvels, doorsneden door de meanderende rivier, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje maken. Neem de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Trier tot in Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit dit gebied komen? De dagetappes van deze fietsreis zijn niet te lang waardoor u ook letterlijk kunt proeven van deze streek. Want het lijkt of een reuzenhand hier kleine stadjes heeft geplaatst op de mooiste punten. U kunt in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten! Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel van Trier naar Koblenz en rechtstreeks van Koblenz terug naar Nederland of België.Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Thüringen & Weimar 8 dagen
Vanaf€529

Fietsreis door het land van Luther, Bach en Goethe Thüringen is een deelstaat in het exacte midden van Duitsland. Met een ligging juist achter de de grens met het voormalige Oost-Duitsland: het IJzeren Gordijn dat dertig jaar lang de wereldgeschiedenis bepaalde, nu met infobordjes aangewezen als "ehemalige Innengrenz Deutschland". Ingeklemd tussen Beieren, Hessen en Saksen wordt het zuiden er gedomineerd door het hoge Thüringerwald en is het landschap in het noorden, waar de fietsreis zich afspeelt, glooiend tot licht heuvelachtig. Een afwisselend landschap van heuvels, bossen, dalen en rivieren vergezellen u tijdens deze fietstocht. Een gastvrije bevolking heet u van harte welkom. In bekende steden zoals Weimar, Erfurt, Jena en Eisenach loont het de moeite om even af te stappen en te genieten van het boeiende cultuurgoed van deze streek. Thüringen is rijk aan burchten en kastelen, al dan niet neerkijkend op historische stadjes uit de Middeleeuwen.    De regio is letterlijk het werkterrein geweest van bekende personen uit de rijke Duise geschiedenis met klinkende namen als Bach, Luther en Goethe. De huizen waarin zij woonden en werkten liggen in de routeplaatsen zoals in Eisenach. Erfurt, de hoofdstad van Thüringen, heeft een fraai oud centrum dat gelukkig weinig schade opliep in de Tweede Wereldoorlog. De Domkerk, de citadel, het in gotische stijl gebouwde stadhuis en het marktplein zijn een bezoek meer dan waard.Weimar met zijn historische centrum is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, met diverse onder Bauhaus-architectuur gebouwde objecten. Deze reis is ook beschikbaar met trein.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Fietsvakantie Pfalz Weinstrasse 7 dagen
Vanaf€589

Fietsreis door de wijngebieden van Rheinland Pfalz Het gebied rond de monding van de Neckar in de Rijn is zowel landschapplijk als cultureel heel interessant. Het milde klimaat maar de Pfalz tot een uitstekend wijnbouwgebied. De steden Speyer (Dom), Heidelberg (oudste universiteit van Duitsland) en de oude keizerstad Worms zijn de culturele hoogtepunten tijdens de rondreis. De start en finish van de fietsvakantie vinden plaats in Neustadt a.d. Weinstrasse dus in het hart van het wijngebied.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Wandelvakantie Nord-Eifel 5 dagen
Vanaf€249

Wandelreis langs het Römerkanal van 2000 jaar oudDe Eifel is landschappelijk gezien een van de aantrekkelijkste regio’s dicht bij Nederland: op nauwelijks 50 kilometer achter Zuid-Limburg start een mooie heuvelachtige streek van dennenwouden, heidevelden en continu kronkelende riviertjes. Minder bekend zijn de Romeinse bouwwerken die in het noorden van de Eifel hier en daar het landschap markeren: restanten van bronnen, bekkens, bruggen en aquaducten. Köln (Keulen), toen Colonia geheten, was al in de Romeinse tijd, 2000 jaar geleden, een grote en belangrijke metropool - de stad had goed drinkwater nodig voor de groeiende bevolking. Het vernuft van de Romeinen was 20 eeuwen geleden al zó groot dat helder water over wel 100 kilometer door leidingen en aquaducten van de Eifel naar Köln in het Rijnland werd getransporteerd. Het is bijna ongelooflijk dat restanten van dat stelsel van waterwerken daar nu nog steeds staan en liggen - als ruïnes weliswaar maar in meer of mindere mate geconserveerd en gerestaureerd. Deze wandelvakantie door de mooie Nord- Eifel is er daarom een met een cultuurhistorisch tintje….Tussen Kall en Nettersheim ligt het piepkleine plaatsje Urft aan het gelijknamige riviertje de Urft. Het is zonder meer praktisch dat er ook een klein station ligt, waar de stoptrein uit Keulen stopt; zodat u als u wenst de heen- en terugreis per trein kunt maken, maar ook voor de korte wegbreng- en ophaaltransfers naar de wandelingen of terug.Hotel Urfterhof, het verblijfsadres van deze wandelreis, ligt in de hoofdstraat van Urft maar toch heel dicht tegen de bosrijke natuur aan. Het heeft een familiale sfeer en is met slechts 15 gastenkamers(gerenoveerd in 2019) kleinschalig te noemen. Een reis zonder stress: u pakt na aankomst één keer uw koffer uit, en op de wandeldagen brengt en haalt de trein (het station is 100 m. lopen) u naar en van het begin- en eindpunt van elke wandeltocht.Het regionale vervoer naar het beginpunt van de wandelingen, en terug vanaf het eindpunt, gaat dus met de lokale trein (soms de bus). De GästeCard die u ontvangt, geeft recht op dat regionale vervoer. De transfers zijn dus vlot, comfortabel en milieuvriendelijk! Een onmiskenbaar voordeel van een wandelreis zo in de onmiddellijke omgeving van Nederland is dat die eigenlijk in elk seizoen te maken is: in de Eifel hebben voorjaar, zomer, herfst en winter elk hun eigen sfeer en charme.

BEKIJKEN
Gevonden: Gisteren
Naar filter
531 Vakanties